Provinciale Statenverkiezingen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77990
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Provinciale Statenverkiezingen.

Bericht door Ariel »

King George schreef:
Zojuist gehoord dat bij de definitieve uitslag DENK wèl een zetel heeft gehaald. CDA gaat nu van 4 naar 3.
Jammer..Maar betekent dat dat hij in de eerste kamer komt?

Denk komt toch met één zetel in de Provinciale Staten van Flevoland. Na de voorlopige telling kwam de partij in die provincie nog uit op nul zetels. Het CDA stond eerst op vier zetels, maar moet het na de definitieve uitslag met een zetel minder doen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21598
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Provinciale Statenverkiezingen.

Bericht door King George »

Er zijn volgens mij te weinig gedeputeerden voor DENK om ze te kunnen helpen aan een zetel in de EK.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50378
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Provinciale Statenverkiezingen.

Bericht door Pilgrim »

Voorzitter stembureau stadhuis Groningen: ‘PVV is semi-fascistisch racistisch’

Geplaatst op 25 maart 2019

Afbeelding
Ton van Kesteren.

(Door: Chris Bakker)

De PVV stelt vragen over het optreden van Hiddo Zuiderweg, voorzitter van het stembureau op het stadhuis in Groningen. Die heeft op Facebook gezegd: „PVV is semi-fascistisch, racistisch en zeker niet democratisch.” De PVV stelde de vragen tijdens de bekendmaking van de definitieve uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen op het stadhuis in Groningen.

Oproep op Facebook

De PVV plaatste op Facebook een bericht met de oproep om op de partij te gaan stemmen. Hiddo Zuiderweg is voorzitter van het stembureau op het stadhuis en reageerde op de oproep van de PVV. Ook zei Zuiderweg dat hij op D66 heeft gestemd.

Ton van Kesteren, lijsttrekker van de PVV: ,,Ik vind het heel kwalijk. Als het ons overkomt wordt het gebagatelliseerd. Als het bij de PvdA of GroenLinks was, zou het absoluut niet kunnen”. De partij voelt zich gediscrimineerd door de Facebookpost.

Zuiderweg blijft achter woorden staan
Zuiderweg zegt in een reactie tegen deze krant: ,,Ik sta volkomen achter mijn woorden. Het is een voldongen feit. De PVV heeft geen interne democratie, dat zie je er bijvoorbeeld in dat Wilders de leider is terwijl er geen partijstructuur is.”

Op de vraag of hij zijn uitspraken had kunnen doen terwijl hij ook voorzitter is van een stembureau, zegt Zuiderweg: ,,De vrijheid van meningsuiting is volgens mij een groot goed. Ik heb geen stemadvies gegeven. Ook ben ik niet wezen schelden of heb ik gedreigd met geweld.”

Peter Den Oudsten van het centraal stembureau Groningen zegt de Facebookpost te onderzoeken.

Bron: www.dvhn.nl

https://ejbron.wordpress.com/2019/03/25 ... acistisch/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8211
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Provinciale Statenverkiezingen.

Bericht door xplosive »

King George schreef:
Ariel schreef:
xplosive schreef:.

In Flevoland haalde DENK opmerkelijk genoeg geen zetel. Zitten er in Flevoland relatief meer vrijzinnige moslims?
Ik vermoed dat we dankbaar kunnen zijn dat de meeste moslims niet gaan stemmen. Provinciale Statenverkiezingen, en waterschap zegt ze niks.
Zojuist gehoord dat bij de definitieve uitslag DENK wèl een zetel heeft gehaald. CDA gaat nu van 4 naar 3.
Dan klopt het plaatje weer : in alle provincies waar moslims met een relatief groot aandeel vertegenwoordigd zijn haalde DENK 1 zetel. Drenthe blijkt voorlopig de minst besmette provincie.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50378
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Provinciale Statenverkiezingen.

Bericht door Pilgrim »

Burgemeester Den Oudsten van Groningen: Uitspraken medewerker stembureau over PVV ‘ronduit schandalig’

26 maart 2019 - Chris Bakker

Afbeelding

De lokale omroep OOG RTV in Groningen heeft de samenwerking met vrijwilliger Hiddo Zuiderweg per direct beëindigd. Burgemeester Peter den Oudsten noemt de uitspraken van Zuiderweg ronduit schandalig.

Bij de verkiezingen vorige week woensdag was Zuiderweg voorzitter van het stembureau in het stadhuis in Groningen.

Op de verkiezingsdag plaatste de PVV een bericht op Facebook, waarin werd opgeroepen om op de PVV te stemmen. Zuiderweg reageerde op dat bericht, en schreef: ,,PVV is semi-fascistisch, racistisch en zeker niet democratisch.” Ook schreef Zuiderweg dat hij op D66 heeft gestemd.

'Dit valt absoluut niet te tolereren'
Burgemeester Peter den Oudsten is geschokt door de uitspraken van Zuiderweg. ,,Deze uitspraken van de heer Zuiderweg zijn ronduit schandalig. Het is heel ongepast om dit te zeggen als voorzitter van een stembureau, of in welke functie bij een stembureau dan ook. Het valt absoluut niet te tolereren en past niet in de instructie die wij geven aan stembureauleden."

,,De PVV is een normale partij. Dit soort kwalificaties passen daar totaal niet bij. Je verscherpt daarmee alleen maar de tegenstellingen in de maatschappij", zegt Den Oudsten.

Hij heeft Zuiderweg te kennen gegeven dat hij nooit meer deze functie mag uitoefenen. De burgemeester gaat binnenkort in gesprek met hem.

Afbeelding
Fragment uit de discussie op Facebook.

OOG: 'Onpartijdig en objectief'
Ton van Kesteren, lijsttrekker van de PVV: ,,Ik vind het heel kwalijk. Als het ons overkomt wordt het gebagatelliseerd. Als het bij de PvdA of GroenLinks was, zou het absoluut niet kunnen". De partij voelt zich gediscrimineerd door de Facebookpost.

Hoofdredacteur Evert Janse van OOG: ,,Het lastige in dit soort discussies is de vraag wat de vrijheid van meningsuiting eigenlijk is. Als je thuis zit of op feestjes, is het prima om je eigen mening te hebben."

,,Maar in het openbare debat vind ik dat het niet kan. Wij behoren onpartijdig en objectief te zijn. Als lokale omroep zijn we er voor iedereen. Het is niet aan ons om uitspraken te doen over je politieke voorkeur."

Zuiderweg noemt het 'onzin' dat OOG heeft besloten de samenwerking te beëindigen. ,,Je geeft er nu alleen maar aan toe", zegt hij. ,,Ik heb de uitspraken niet gedaan in functie van OOG of als voorzitter van het stembureau."

Zuiderweg was bij OOG bureauredacteur en hield zich eenmaal in de week bezig met de ochtendshow. Ook deed hij af en toe verslag van sport. ,,Bij OOG heb ik geen verslag gedaan over politiek", zegt Zuiderweg. Hij moet nog even gaan nadenken over wat hij gaat doen met zijn nieuwe vrije tijd.

https://www.dvhn.nl/groningen/Burgemees ... 01771.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42900
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Provinciale Statenverkiezingen.

Bericht door Mahalingam »

Het zal nog wel even duren voordat de Eerste Kamer ververst wordt. Er is dus tijd om snel nog de klimaatwet erdoor te jassen voordat de FvD zand in de raderen van de ondemocratische besluitvoming kan gooien.
https://twitter.com/EersteKamer/status/ ... 5967913984
Nieuws uit de commissies #EersteKamer van dinsdag 26 maart: plenaire debat over initiatiefvoorstel #Klimaatwet onder voorbehoud op dinsdag 14 mei a.s.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50378
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Provinciale Statenverkiezingen.

Bericht door Pilgrim »

Buma voorspelde augustus 2018 al min of meer de verkiezingsuitslag...

Renzo Verwer, 29 mrt 2019

Afbeelding

In Elsevier, augustus 2018, sprak Sybrand Buma in een interview door Eric Vrijsen indrukwekkende woorden:

Buma waarschuwt dat ook het klimaatbeleid de gewone mensen zal miskennen. ‘Dat praten over duurzaamheid is een groot risico aan het worden. Dezelfde kleine groep aan de bovenkant die de globalisering als een kans ziet, vraagt zich bij de keuze van een nieuwe auto af: wat zullen we eens doen, een elektrische Porsche of een Tesla? Die groep bepaalt hoe de rest van Nederland moet leven, ook al zijn die mensen blij om in een tien jaar oud tweedehandsje te kunnen rijden. Dit dreigen twee gescheiden werelden te worden. De zogeheten klimaattafels stellen voor iedereen eventjes een hogere gasrekening vast, of een lening om een warmtepomp te kopen. De meeste mensen kunnen amper hun hypotheek betalen.’

Als je niet bereid bent om alles voor duurzaamheid aan de kant te zetten, doe je al niet meer mee. Veel mensen hebben die luxe niet. In dat klimaatstuk staat dat in 2030 alle auto’s elektrisch zijn. Eén ding is men vergeten: wij hebben geen auto-industrie. Dus moet de Nederlandse staat in 2029 Tesla’s subsidiëren en benzineauto’s zwaar belasten om het doel te halen.’

‘Ik zie een tweedeling ontstaan. Enerzijds mensen die hun vleugels uitslaan over de hele wereld en in het weekeinde op een terras in Barcelona prosecco drinken. Anderzijds mensen die zoveel op zich af zien komen dat ze geen vaste grond onder de voeten voelen en zich bezorgd afvragen of hun kinderen nog meekunnen op schoolreisje.’

Ik vrees een herhaling van 2002, de Pim Fortuyn-revolte, maar dan niet rond het thema migratie, maar rond het thema klimaat. Het is de taak van de politiek om naast gewone mensen te gaan staan. Dat is de rol van het CDA: het beseffen en in Nederland neerleggen van de grote mate van onthechting van mensen. Dat komt voort uit economische ontwikkelingen, maar het moet cultureel worden beantwoord.’


Daarna stemden Buma (+ fractie) voor de klimaatwet en stimuleerde daarmee de tweedeling die hij beweert te vrezen. Hij stimuleerde zo ook de stemrevolte van 20 maart jl. Knap werk, Buma.

https://renzoverwer.wordpress.com/2019/ ... rashed-11/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50378
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Provinciale Statenverkiezingen.

Bericht door Pilgrim »

Theo Hiddema, Joost Eerdmans en Hans Wiegel over de overwinning van FVD bij WNL
Leukste YT fragmenten - Gepubliceerd op 24 mrt. 2019

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77990
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Provinciale Statenverkiezingen.

Bericht door Ariel »

Het gaat niet lukken om in Noord-Holland een coalitie te vormen waarin Forum voor Democratie deelneemt.

Dat concludeert informateur Hans Smits, die moest verkennen of dat mogelijk was. „Ik heb geconcludeerd dat de kans op programmatische overeenstemming tussen FvD en de andere politieke partijen waarmee een coalitie zou kunnen worden gevormd, zeer gering, zo niet onmogelijk is.” Forum reageert in een verklaring zeer ontstemd.

De belangrijkste reden is het provinciaal klimaatbeleid, meldt de informateur. „De standpunten hierover verschillen fundamenteel en kunnen, zo is mij uit de gesprekken gebleken, geen onderwerp van onderhandeling vormen tussen FvD en de andere politieke partijen.”

Een coalitie waarvan GroenLinks en VVD deel uitmaken heeft wél kans van slagen, besluit Smits. De conclusie zint Forum voor Democratie totaal niet. Lijsttrekker Dessing reageert verbolgen. ,,Nu blijkt dat de VVD toch samen met GroenLinks in wil zetten op een klimaat-coalitie en op de aanleg van nieuwe windmolens en zonneweides in Noord-Holland.’’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21598
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Provinciale Statenverkiezingen.

Bericht door King George »

Een stem op de VVD blijkt een stem op Groen Links te zijn geweest. Dan had FvD het bij het rechte einde toen deze dat voor de verkiezingen al stelde.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Maarten
Berichten: 666
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: Provinciale Statenverkiezingen.

Bericht door Maarten »

Als de VVD voortgaat met het uitsluiten van Forum, dan gaan ze, hopelijk, er zwaar voor moeten bij de komende verkiezingen...Op naar de totale ondergang van de slinkse systeempartijen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77990
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Provinciale Statenverkiezingen.

Bericht door Ariel »

Maarten schreef:Als de VVD voortgaat met het uitsluiten van Forum, dan gaan ze, hopelijk, er zwaar voor moeten bij de komende verkiezingen...Op naar de totale ondergang van de slinkse systeempartijen.
De VVD zegt dat er niets van het verhaal klopt, en dat ze wel met het forum willen praten.

VVD Noord-Holland: Wij wilden wél praten met Forum
De VVD in Noord-Holland is het niet eens met de conclusie van informateur Hans Smits dat er geen coalitie mogelijk zou zijn met Forum voor Democratie. ,,Dat zou zijn vanwege hun klimaatstandpunt, maar daar hebben we helemaal niet eens over gesproken’’, zegt VVD-fractieleider Cees Loggen.

Hij zegt ‘afstand te nemen’ van de conclusie van informateur Hans Smits. ,,In de media doet Forum alsof wij hen buitensluiten op basis van hun klimaatstandpunten, maar zo ver zijn we helemaal niet gekomen. In het gesprek met Hans Smits is het woord ‘klimaat’ niet eens gevallen’’, aldus Loggen.

VVD’er Loggen begrijpt er niets van. Volgens hem is het goed denkbaar dat andere partijen, ‘misschien Forum zelf wel’, de deur hebben dichtgedaan. ,,Maar wij waren het niet.’’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Maarten
Berichten: 666
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: Provinciale Statenverkiezingen.

Bericht door Maarten »

VVD en de waarheid spreken...twee begrippen die niet samengaan.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Provinciale Statenverkiezingen.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Maarten schreef:VVD en de waarheid spreken...twee begrippen die niet samengaan.
Afbeelding
Waarheid spreken. In ieder geval niet zolang er een kapitein aan het roer staat van de VVD (Vergunning Voor Diefstal) met de onaangetaste reputatie van kampioen bedrieger en leugenaar te zijn.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21598
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Provinciale Statenverkiezingen.

Bericht door King George »

Maarten schreef:Als de VVD voortgaat met het uitsluiten van Forum, dan gaan ze, hopelijk, er zwaar voor boeten bij de komende verkiezingen...Op naar de totale ondergang van de slinkse systeempartijen.
De VVD gaat voor brandofferen van FvD om bij Groen Links in de kont te kunnen kruipen. Een stem op de VVD is dus een stem op Groen Links.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77990
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Provinciale Statenverkiezingen.

Bericht door Ariel »

Nou, dat schiet lekker op. Het forum wordt overal uitgesloten. Frustrerend
Informateur: Forum niet in coalitie Friesland

Forum voor Democratie (FVD) komt waarschijnlijk niet in het provinciebestuur van Friesland. De informateur, het Friese CDA-Kamerlid Harry van der Molen, raadt aan om verder te gaan formeren met vier andere partijen: CDA, PvdA, de Fryske Nasjonale Partij en VVD.

Volgens Van der Molen zijn er constructieve gesprekken gevoerd met FVD, maar bleven de andere partijen met te veel vragen zitten om goed te kunnen samenwerken.

Een formateur moet nu aan de slag gaan om het provinciebestuur te vormen. Het is nog niet bekend wie de gedeputeerden worden. CDA, PvdA, de Fryske Nasjonale Partij en VVD hebben samen 22 van de 43 zetels in Friesland.

Friesland werd de afgelopen vier jaar bestuurd door CDA, VVD, SP en de Fryske Nasjonale Partij. Friesland is een van de zes provincies waar FVD bij de recente Statenverkiezingen de tweede partij werd. Het CDA is de grootste partij in Friesland
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21598
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Provinciale Statenverkiezingen.

Bericht door King George »

Het partijkartel moet dus nog harder afgestraft worden. De inleverpot is tot nu toe niet groot genoeg geweest. Hoe jammer dan ook voor de PVV dat deze veel kiezers aan FvD verloren heeft; 2/3 van de stemmen voor FvD kwamen bij het partijkartel vandaan en dat mag als winst worden gezien. En met deze gang van zaken zullen de kartelpartijen er op voorbereid moeten zijn nog meer stemmen aan FvD te gaan verliezen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6901
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Provinciale Statenverkiezingen.

Bericht door Ali Yas »

Wat mij betreft gaat het allemaal veel te langzaam, maar ik heb zelf ook wat tijd nodig gehad om de dingen te leren zien zoals ze zijn, dus die tijd moet ik anderen ook maar gunnen.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Maarten
Berichten: 666
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: Provinciale Statenverkiezingen.

Bericht door Maarten »

Democratie in Nederland :thinking:

Pfff...Belgische toestanden door de winnaar buiten te sluiten. : nono3:
Mahalingam
Berichten: 42900
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Provinciale Statenverkiezingen.

Bericht door Mahalingam »

We worden door de regering weer eens belazerd met een verhaal over hoe goedkoop we het klimaat redden.
FTM berekent: kosten elektrische leaseauto’s 4,5 miljard hoger dan geraamd in Klimaatakkoord


Met de doorrekening van zakelijk elektrisch rijden in het Klimaatakkoord is iets geks aan de hand. De kosten zijn met ruim 1 miljard euro onverklaarbaar laag. Nu de overheid weigert inzicht te geven in achtergronden van de raming, is FTM zelf aan het rekenen geslagen. Resultaat: elektrische leaseauto’s kosten de schatkist tot en met 2030 liefst 5,5 miljard euro aan gemiste bijtelling. Dat is 4,5 miljard meer dan geraamd.

De doorrekening van elektrisch rijden in het Klimaatakkoord begint in snel tempo een onoplosbare som te worden. Daarom moet staatssecretaris van Financiën Menno Snel (D66) de Kamer volgende week uitleggen waarom de overheid voor een (geraamde) uitgave van 12 miljard vertrouwt op de kabbala (het CarbonTax-model, gemaakt door een consultant die ook voor Tesla werkt), waarvan niemand de werking kent. Bovendien moet Snel toelichten waarom hij de Kamer daarover verkeerd informeerde: FTM toonde aan dat anders dan Snel zei, dat het model nooit door het TNO of het Planbureau voor de Leefomgeving is gevalideerd.

Dat is niet alles. De uitkomst die het rekenmodel heeft gegenereerd is volgens het CDA, GroenLinks en een door ons geraadpleegde expert, onverklaarbaar. Gezien de verwachte groei van het aantal elektrische auto’s en het fiscale voordeel dat ze krijgen, vinden ze de kosten van de gemiste bijtelling in het Klimaatakkoord – ongeveer 1 miljard euro tot en met 2030 – onbegrijpelijk laag. Met een indicatieve berekening laten we zien dat de kosten voor de schatkist miljarden hoger moeten liggen dan ons (en de Kamer) wordt voorgehouden.

Het gaat om twee tabellen die op pagina 66 en 68 van de mobiliteitsplannen van het Klimaatakkoord staan. In tabel 1 zie je hoe de bijtelling voor elektrische leaseauto’s in 2021 begint bij 8 procent en dan langzaam oploopt naar 20 procent voor een auto van maximaal 50 duizend euro. Dat is dus een jarenlange korting op het normale bijtellingstarief van 22 procent en dat betekent gemiste belastinginkomsten. De bedragen lopen op van 47 miljoen in 2021 naar 208 miljoen in 2014, om weer langzaam te zakken naar 16 miljoen in 2030. Bij elkaar opgeteld bedraagt de bijtelling tot en met 2030 circa 1 miljard.

16 miljoen euro – dat is een onverklaarbaar laag bedrag, vinden Kamerleden Pieter Omtzigt (CDA) en Bart Snels (GroenLinks). Want verscholen op pagina 84 van dit document van het Planbureau voor de Leefomgeving lezen we dat er met dit beleid in 2030 ongeveer 550.000 elektrische leaseauto’s zullen rondrijden. Als je 16 miljoen deelt door dat aantal, dan zou elke leaseauto dat jaar een fiscaal voordeel hebben van 29 euro. Huh?

De auto’s die dan rondrijden krijgen een korting op de bijtelling van 2 tot 6 procentpunt (ten opzichte van de ‘normale’ 22 procent). Hoeveel korting je krijgt, hangt af van het jaar waarin het leasecontract is aangegaan: vanaf dat moment heb je als leaserijder recht op vijf jaar lang hetzelfde fiscale voordeel. Zo hebben auto’s die in 2025 geleased worden, ook in 2030 nog altijd 6 procentpunt korting. Begin je pas in 2030 met leasen, dan is je korting de komende vijf jaar maar 2 procentpunt.

‘Wij begrijpen niets van deze cijfers. Die 16 miljoen kunnen we niet thuisbrengen, dit gaat eerder om enkele honderden miljoenen’

Zelfs als we uitgaan van slechts 2 procentpunt korting (20 procent bijtelling) voor alle auto’s, dan nog klopt het getal niet, zegt Omtzigt. ‘Die auto’s kosten gemiddeld zeker 30.000 euro per stuk. De korting op de bijtelling is dan per auto ten minste 600 euro. Dat levert ten minste 40 procent belastingvoordeel op (eerder 50 procent): 240 euro. Dus het kost de schatkist minimaal 132 miljoen in 2030, en niet 16 miljoen. Maar 400 tot 500 miljoen is waarschijnlijker. En dit geldt niet alleen voor het jaar 2030, maar voor alle jaren in de reeks.’

Omtzigt en Snels hebben hierover deze week Kamervragen gesteld en brieven gestuurd aan het Planbureau voor de Leefomgeving, het Centraal Plan Bureau, Revnext (de consultant achter het rekenmodel) en de Algemene Rekenkamer. Ze willen onder meer weten of het niet veel waarschijnlijker is dat de korting op de bijtelling tot en met 2030 vele honderden miljoenen euro bedraagt.

Frans Rooijers, directeur van adviesbureau CE Delft, heeft veel ervaring met het doorrekenen van fiscaal autobeleid. Na bestudering van het Klimaatakkoord zegt hij: ‘Wij begrijpen niets van deze cijfers. Die 16 miljoen kunnen we niet thuisbrengen, dit gaat eerder om enkele honderden miljoenen.’

Vanzelfsprekend vroeg FTM het Planbureau voor de Leefomgeving, dat verantwoordelijk is voor de doorrekening, om opheldering. We wilden weten wat de onderliggende aannames zijn die leidden tot die 16 miljoen, nu die aannames nergens in het Klimaatakkoord en de bijlagen zijn terug te vinden. Een antwoord bleef uit.

Daarom heeft FTM met hulp van een rekenmeester zelf een raming gemaakt van de kosten. Daarbij deden we een aantal, niet bijzonder wilde aannames:

Nieuwprijs auto: 50.000 euro in 2021, teruglopend tot 30.000 euro vanaf 2025.
Belastingtarief: 48 procent (het percentage inkomstenbelasting dat gemiddeld betaald wordt over het bijgetelde inkomen).
Gemiste bijtelling ten opzichte van een auto met verbrandingsmotor van 30.000 euro (bij een geleaste benzine- of dieselauto krijg je 22 procent bijtelling).
500.000 leasecontracten in 2030.

In de kolom uiterst rechts zie je het resultaat. Opgeteld komen wij op ruim 5,5 miljard euro aan gemiste belastinginkomsten, in plaats van de 1 miljard euro die het kabinet raamde.

Toegegeven, dit is een uiterst eenvoudige berekening, die er flink naast kan zitten. Maar zelfs als wij een miljard overdrijven, dan nog onderschat het kabinet de kosten met 3,5 miljard euro. En als wij er twee miljard naast zitten, gaat het nog steeds om 2,5 miljard onderschatting door het kabinet – een miskleun van 250 procent.
https://www.ftm.nl/artikelen/kosten-ele ... er?share=1
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77990
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Provinciale Statenverkiezingen.

Bericht door Ariel »

:nietverstaan: Waarom wordt de PVV weer uitgesloten? PVV heeft 4 zetels.
Forum voor Democratie, VVD en CDA gaan samen verder in Zuid-Holland

Forum voor Democratie gaat in Zuid-Holland samen met VVD en CDA werken aan een inhoudelijk programma. Dat laat verkenner Hans Wiegel weten. Als de drie een akkoord hebben, dan wordt onderzocht welke politieke partijen zich voor de komende vier jaar bij hen willen aansluiten.

Wiegel is ‘heel blij’ met de voorlopige uitkomst. ,,Er zijn vorige week wat partijen afgehaakt, dat maakt het moeilijker om tot een college te komen. Gelukkig kwam de lijsttrekker van de VVD (Floor Vermeulen, red.) met dit fantastische idee. Ik doe als verkenner nu een pas op de plaats en laat Forum, VVD en CDA voorlopig hun werk doen.”

Forum voor Democratie (11), VVD (10) en CDA (4) haalden gezamenlijk 25 van de 55 zetels bij de afgelopen Statenverkiezingen. D66 en GroenLinks hebben al laten weten dat ze een samenwerking met Forum voor Democratie ‘niet zien gebeuren’.

Fractievoorzitter Lies van Aelst (SP) zegt ‘verbaasd’ te zijn over deze stap in de coalitievorming. ,,Het is begrijpelijk dat geprobeerd wordt een coalitie te vormen met de grote winnaar Forum voor Democratie. Maar deze drie partijen hebben geen meerderheid en ik zou oprecht niet weten wie zich hierbij gaat aansluiten. Het is duidelijk dat wij op inhoud een andere voorkeur hebben.’’

Wellicht kan de fractie ChristenUnie & SGP de vierde partij zijn. Fractievoorzitter Jacco Schonewille: ,,Wij hebben gelijk al aangedrongen op een inhoudelijke verkenning. Dat dit nu gebeurt, daar zijn we op zich gelukkig mee. Een aantal fracties heeft aangegeven deze combinatie niet te zien zitten, wij willen wel verder spreken.’’ Willem Bakx (50+) is ‘nieuwsgierig’. ,,Ik ben benieuwd hoe dit zich ontwikkelt. Wij blijven even op afstand, maar als ze ons roepen gaan we praten.

Plezierig
In provincies als Noord-Holland en Gelderland is Forum voor Democratie als grootste partij bij de vorming van een nieuw college van Gedeputeerde Staten buiten de boot gevallen. In Zuid-Holland lijken de nieuwkomers nu wel een goede kans te maken. ,,De verhouding tussen de drie partijen die hier nu verder gaan, is heel plezierig”, stelt Wiegel. ,,Dat heeft ook alles te maken met de zeer constructieve manier waarop Forum voor Democratie zich opstelt.”

Flevoland
Ook in de provincie Flevoland is de kans groot dat het Forum gaat meedoen. Flevoland moet een coalitie krijgen van Forum voor Democratie met VVD, PvdA, CDA en ChristenUnie. Dat adviseert informateur Annemarie van Gaal. Deze partijen hebben samen een ruime meerderheid, 23 van de 41 zetels.

Van Gaal geeft verder een voorzet voor een coalitieakkoord en beschrijft een ‘raamwerk van afspraken op belangrijke thema’s’. Zo mogen er geen windmolens bijkomen op het land en mag Lelystad Airport doorgroeien naar meer dan 45.000 vluchten (Van Gaal bedoelt waarschijnlijk vliegbewegingen, red.) per jaar. Dit laatste punt is voor de VVD onbespreekbaar, zegt lijsttrekker Jan de Reus. ,,Dat gaat tegen de afspraken in’’. Verder komt het advies niet als een verrassing, zegt hij. ,,We gaan het proberen’’.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77990
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Provinciale Statenverkiezingen.

Bericht door Ariel »

FvD valt ook af in Zeeland, andere partijen vinden afbreukrisico te groot

Forum voor Democratie (FvD) komt niet in het provinciebestuur van Zeeland. Na weken onderhandelen met VVD, CDA, SGP en PvdA is duidelijk geworden dat de partijen er niet uitkomen. Zeeland is de achtste provincie waar FvD buiten de coalitie valt.

De Zeeuwse informateur René Verhulst kwam op 12 april met zijn eindverslag. Daarin stonden vier opties voor een coalitie, samenwerken met Forum was optie één. In plaats van direct over te gaan tot de formatie, wat gebruikelijk is, werd besloten tot een zogenoemde pre-formatie, bedoeld om vertrouwen te kweken.

Dat bleek te broos, de andere partijen vinden het afbreukrisico te groot. Volgens pre-formateur Ad Schenk (CDA) werd niet helder genoeg waar FvD in Zeeland voor stond. Tegen Omroep Zeeland zegt hij: "De andere partijen hechten aan duidelijkheid aan de voorkant. Forum in Zeeland kan of wil die duidelijkheid misschien niet bieden."

De andere partijen, die in Zeeland de afgelopen jaren ook al samen een coalitie vormden, gaan nu met elkaar verder praten.

FvD en PvdA
Niet alleen in Zeeland konden PvdA en FvD het niet eens worden, ook in andere provincies gaan de twee moeilijk samen. Zo klapten eerder besprekingen tussen de twee partijen in Noord-Holland al. De PvdA zette toen op haar website: "FvD staat voor een maatschappijbeeld dat niet verenigbaar is met onze sociaaldemocratische waarden."

In Overijssel kwam het tot een formatie waarbij PvdA en Forum betrokken waren, maar toen daar vanuit de PvdA-achterban veel kritiek op kwam, besloot die partij de onderhandelingen te verlaten.

Nieuwkomers
Forum voor Democratie deed in maart voor het eerst mee aan de Provinciale Statenverkiezingen en werd de grote winnaar. Veel provinciale FvD-afdelingen waren amper zichtbaar en de regionale verkiezingsprogramma's waren niet altijd beschikbaar. In Zeeland deed fractievoorzitter Fred Walravens niet mee aan debatten en hij was voor media onbereikbaar, waardoor het onduidelijk bleef waar de partij voor stond.

Voor de andere partijen leek dit aan het begin van de onderhandelingen een reden om terughoudend te zijn. Toch groeide Forum door de weken heen uit tot een serieuze gesprekspartner. Toen informateur René Verhulst zijn rapport bekend maakte, zag hij zelfs geen inhoudelijke belemmeringen om er met Forum uit te komen. Uiteindelijk lijkt de onbekendheid toch een belangrijke reden om FvD niet bij de komende coalitieonderhandelingen te betrekken.

In zeven andere provincies is al duidelijk dat Forum voor Democratie niet mee gaat besturen. In Flevoland, Zuid-Holland, Overijssel en Limburg is het wel nog mogelijk dat de partij in de coalitie komt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77990
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Provinciale Statenverkiezingen.

Bericht door Ariel »

FvD en VVD even groot in Eerste Kamer

Dat blijkt uit de uitslag van de Eerste Kamerverkiezingen. Voor de coalitie betekent die uitslag goed nieuws: de regeringspartijen komen gezamenlijk uit op 32 van de 75 zetels, twee meer dan aanvankelijk verwacht. Dat komt door samenwerking van Statenleden, die hebben achter de schermen afgesproken om strategisch te stemmen.

In principe stemmen de Statenleden daarbij op hun eigen partij en daarom was de uitslag van vandaag vooraf grotendeels al duidelijk. Maar de regionale politici kunnen slim stemmen: omdat ze weten dat hun stem niet altijd genoeg is om de eigen partij aan een (extra) zetel te helpen, maar dat een andere bevriende partij er met een extra stem wel echt op vooruit kan gaan, stemmen ze soms toch op een andere partij.

CDA en VVD hebben vandaag daarom soms op coalitiegenoten D66 en CU gestemd om die partijen te helpen. Utrechtse PVV’ers hebben ook op een ander gestemd: Forum. Een Statenlid van Forum lijkt de SGP juist weer aan een extra zetel te hebben geholpen. GroenLinks greep daardoor net naast de restzetel.
Coalitie haalt opgelucht adem: slechts één partner nodig in Eerste Kamer
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42900
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Provinciale Statenverkiezingen.

Bericht door Mahalingam »

Het cordon sanitaire bestaat nu in alle provincies. Nergens komen PVV en FvD aan de bak. Zoalste verwachten. Dat het zo lang duurt komt omdat partijen zich in vreemde krinkels moeten draaien om te kunnen samenwerken tegen PVV en FvD.
Baudet buitenspel in 11 provincies
Het lukt Forum voor Democratie niet om voet aan de grond te krijgen in de nieuwe provinciebesturen. Ondanks de verpletterende overwinning bij de verkiezingen voor Provinciale Staten, lijkt de partij al in elf provincies buiten het lokaal bestuur te vallen.

Zo werd gisteren duidelijk dat in Zuid-Holland de fractie van de CU/SGP niet met Forum in zee wil. Volgens het ChristenUnie-deel van die fractie ‘woog het mee’ dat Forum-leider Thierry Baudet onlangs een filmpje twitterde waarin hij een link legde tussen het migratiebeleid en verkrachtingen van vrouwen. VVD, CDA en Forum moeten nu op zoek naar andere coalitiepartners. Maar die lijken er niet te zijn zolang Forum meedoet. Al geeft informateur Hans Wiegel het nog niet op. Hij wil alle mogelijke varianten ‘uitfietsen’.

Daarmee staat de partij van Baudet waarschijnlijk toch al in elf provincies aan de zijlijn. Alleen in Limburg is de partij nog in de race. Al moet gezegd: het is informateur Ger Koopmans (CDA) nog niet gelukt genoeg partijen enthousiast te krijgen. Bovendien leeft binnen zijn CDA verzet om zaken te doen met Forum. Er circuleert een brief onder leden waarin staat dat de partij dat niet ‘zou moeten willen’.
https://www.ad.nl/politiek/baudet-buite ... ~a95aa170/

Over de stoelendans in Brussel:
Enig succes boekte Baudet gisteren nog wel. Zijn leden in het Europees Parlement krijgen een plekje in de ECR-fractie. Het is gebruikelijk voor partijen om toe te treden tot zo’n groep, om de slagkracht te vergroten. Het zorgt er overigens wel voor dat ChristenUnie en SGP juist uít die fractie stappen. ChristenUnie-europarlementariër Peter van Dalen vindt het pleidooi voor een nexit ‘absurd’. ,,Met zo’n partij kan ik niet in één fractie zitten.’’
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie