Verspreiding van ziekten door asieleisers

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75280
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verspreiding van ziekten door asieleisers

Berichtdoor Ariel » Wo Feb 06, 2019 1:10 am

Een student met long-tbc in Hengelo heeft 44 mensen besmet.

Een student van het ROC van Twente heeft 'open' longtuberculose, de besmettelijke vorm van de ziekte. Uit onderzoek van de GGD blijkt dat 44 personen besmet zijn en er 6 mensen daadwerkelijk tuberculose (tbc) hebben.

Toen long-tbc bij de Hengeloër aan het licht kwam, is de GGD een onderzoek in de omgeving van de student begonnen. Hierbij zijn 150 personen onderzocht. 44 daarvan bleken besmet te zijn, 6 van hen hebben een niet-besmettelijke vorm van tbc.

De Hengeloër, over wie geen nadere mededelingen worden gedaan (anders dan dat het ’naar omstandigheden goed met hem gaat’), volgt aan het ROC de opleiding tot juridisch-administratief dienstverlener.

Aanvankelijk werd de open-tbc bij de student stil gehouden, om geen onrust te veroorzaken. Maar de controle onder meer mensen voedde de bezorgdheid uiteindelijk toch.

In Nederland komt tuberculose jaarlijks bij ongeveer 800 mensen voor. De toestroom van asielzoekers uit onder meer Sub-Sahara-Afrika, die naar Europa reisden, zorgde in de voorbije jaren af en toe voor toename van het aantal patiënten in Nederland.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47065
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Verspreiding van ziekten door asieleisers

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mar 15, 2019 12:56 am

Levensgevaarlijke reuzenteek uit Afrika en Azië verspreidt zich over Duitsland

Xander, 14-03-2019

Afbeelding
Hyalomma teek (afbeelding: WikiMedia Commons (3)).

Schurftepidemie uitgebroken in bondsstaat Hessen - Milieubeleid veroorzaakt tekenepidemie in Nederland: Aantal mensen dat jaarlijks besmet wordt met Borellia bacterie verviervoudigd

Met het openzetten van de grenzen voor onbeperkte massa immigratie bleken de Duitsers tegelijkertijd een heel scala aan ooit hier (vrijwel) uitgeroeide ziektes zoals malaria, difterie, cholera, schurft, TBC, lepra, syfilis en kinkhoest binnen te hebben gehaald, en nam ook het aantal aids, hepatitis en dysenterie gevallen explosief toe. Daar is nu een ander gevaar bijgekomen: een agressieve, levensgevaarlijke reuzenteek, die tot nu toe alleen maar in Afrika en Azië voorkwam, begint zich over Duitsland te verspreiden. Gezien de slechte ervaringen met teken zal ook Nederland vermoedelijk spoedig worden getroffen. Kortom: bij al onze natuurgebieden kunnen straks bordjes worden opgehangen met ‘Waarschuwing! Tekengevaar, betreden op eigen risico!’

De Hyalomma teek is maar liefst 2 centimeter lang en werd vorig jaar in Duitsland waargenomen. De officiële, politiek-correcte verklaring is dat ‘trekvogels’ de teek hebben meegenomen, maar het is op zijn minst uiterst eigenaardig dat dit uitgerekend nu voor het eerst is gebeurd, nadat al duizenden jaren ontelbare miljoenen vogels tussen Europa en de naburige continenten heen en weer zijn gevlogen zonder dat ze deze reuzenteek ooit in hun ‘bagageruimte’ hebben meegenomen.

Migrantenroute
Op de website van het ministerie van Gezondheid van de bondsstaat Niedersächsen staat de genoemde vogel-smoes te lezen, en de geruststelling (?) dat de door de teek overgedragen Krim-Kongo hemorragische koorts (CCHF) hier (nog) niet voorkomt. ‘Het komt echter wel voor in veel Afrikaanse en Aziatische landen, maar ook in Europa, bijvoorbeeld Bulgarije, Griekenland, Albanië, Servië, Turkije, Rusland en Iran.’

De eerste vijf genoemde landen liggen –ongetwijfeld geheel toevallig- precies op de beruchte migrantenroute van Turkije naar Europa. Overigens heeft Bosnië-Herzegovina onlangs gewaarschuwd dat er opnieuw vele tienduizenden migranten aan zitten te komen, maar dit terzijde.

In hoeverre de Hyalomma teek zich al over uitgestrekte gebieden en complete bondsstaten aan het verspreiden is, is nog onbekend. Wel bekend is dat diverse Europese landen in 2018 met een plotselinge uitbraak van multiresistente TBC te maken kregen die was meegenomen door migranten, en de Duitse deelstaat Hessen op dit moment met een eveneens geïmporteerde schurftepidemie kampt.

Contact met bepaalde ‘vogels’ moet worden vermeden
Iemand die de Krim-Kongo koorts oploopt na gebeten te zijn door deze reuzenteek wordt binnen 1 tot 13 dagen ziek. De symptomen treden plotseling op: hoge koorts, sufheid, hevige buik- en gewrichtspijnen en rode zwellingen in het gezicht, bindvlies en de keel. Er kunnen zowel uitwendige als inwendige bloedingen optreden, met als verstoringen van de bloedsomloop of een shock als gevolg. In de tweede week kunnen ook lever en nieren worden aangetast, waardoor de patiënt kan overlijden.

De informatie van het Duitse bondsministerie lijkt dan ook een ernstige waarschuwing te zijn dat het contact met bepaalde ‘vogels’ zoveel mogelijk moet worden vermeden. (1)

Milieubeleid veroorzaakt tekenepidemie in Nederland
Nederland kampt al jaren met een almaar groter wordende epidemie van kleinere teken waardoor jaarlijks zo’n 1 miljoen mensen worden gebeten. Eén op de drie teken is besmet met een ziekteverwekker, en één op de vijf met de Borellia bacterie die de gevreesde ziekte van Lyme kan veroorzaken.

Daar waar in 1994 per 100.000 mensen nog 39 mensen de beruchte rode (/roodblauwe) kring op hun huid kregen nadat zij waren gebeten door een ‘Borellia’ teek, was dat aantal in 2017 opgelopen naar 148, bijna een verviervoudiging dus. Ongeveer 3 op de 100 mensen krijgen daadwerkelijk de ziekte van Lyme (2).

De voorspelbare, vaak gehoorde politiek-correcte oorzaak is ‘klimaatverandering’, maar de echte reden is dat milieuorganisaties ervoor hebben gezorgd dat tal van bestrijdingsmiddelen niet meer mogen worden gebruikt, waardoor deze gevaarlijke beestjes steeds meer vrij spel hebben gekregen in onze natuur, en inmiddels ook in onze parken, tuinen en groenstroken.

Xander

(1) Anonymous
(2) Tekenradar
(3) WikiMedia Commons – auteur: Daktaridudu, licentie: CC ASA 4.0 International

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... -Duitsland
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75280
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verspreiding van ziekten door asieleisers

Berichtdoor Ariel » Wo Mar 20, 2019 11:59 am

De recente uitbraken in vluchtelingencentra van tuberculose, schurft en de pest komt doordat de ‘vluchtelingen’ in contact komen met Europeanen. :thinking: Ik geloof dat graag wereldgezondheidsorganisatie... : nono3: ( maar niet heus)

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41236
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Verspreiding van ziekten door asieleisers

Berichtdoor Mahalingam » Wo Apr 03, 2019 10:46 pm

Na de zomervakantie krijgen de luizenmoeders het druk met al die uit het thuisland meegenomen luizen. En die kinderen brengen nog meer mee terug.

Mazelenvirus rukt op in Nederland
Er zijn dit jaar tot nu toe meer gevallen van mazelen gemeld dan in de voorafgaande jaren. Dat schrijft staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid) in een brief aan de Tweede Kamer. Blokhuis wijt de toename aan uitbraken in diverse Europese landen.


De meeste patiënten in Nederland hebben de ziekte in het buitenland opgelopen, soms besmetten zij vervolgens in ons land nog één of enkele onbeschermde personen. Het gaat daarbij niet alleen om kinderen, maar ook om volwassenen die niet beschermd zijn tegen mazelen.
[...]
Het RIVM heeft alle GGD's gewezen op de situatie in Europa.[...]
De brief van de staatssecretaris ligt er omdat op een kinderdagverblijf in Den Haag bij zeker drie kinderen mazelen is geconstateerd. Een vierde kind is ook ziek, maar daarbij is mazelen nog niet bevestigd. Eén van de kinderen heeft de mazelen waarschijnlijk in het buitenland opgelopen en de andere kinderen besmet.
Vanwege de privacy van de betrokken ouders en kinderen wil Blokhuis niet schetsen hoe de situatie rond de uitbraak van mazelen op dit kinderdagverblijf exact in elkaar zit.
https://www.ad.nl/politiek/mazelenvirus-rukt-op-in-nederland~a752a0ad/

In de video bij het artikel komt gelijk een gehoofddoekte mamma in beeld.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75280
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verspreiding van ziekten door asieleisers

Berichtdoor Ariel » Za Apr 06, 2019 1:57 pm

SCHOKKEND NIEUWS UIT DUITSLAND: MASSA-IMMIGRATIE BETEKENDE OOK MASSALE IMPORT VAN BESMETTELIJKE ZIEKTES!

De afgelopen jaren heeft Duitsland meer dan een miljoen asielzoekers uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika toegelaten. Dat is in de Duitse maatschappij op verschillende manieren zichtbaar, maar zeker ook in het ziektebeeld van het land.

Een verontrustend bericht van onze oosterburen. Het land heeft sinds de vluchtelingencrisis uitbrak zo’n twee jaar geleden inmiddels meer dan een miljoen asielzoekers opgevangen. Die hebben niet alleen oorlogstrauma’s of dromen over rijkdom meegenomen, maar in sommige gevallen ook zeer agressieve en besmettelijke ziektes! Vooral tuberculosis-infecties zijn de afgelopen jaren veel vaker voorgekomenHet is niet alleen tuberculosis (tbc), maar ook ziektes als waterpokken, syfilis, HIV, cholera en tyfus. Voor hepatitis B geldt zelfs dat de afgelopen drie jaar een toename van maar liefst 300% in het aantal infecties heeft plaatsgevonden. Onder de geïmporteerde ziektes ook ziektes waarvan Duitsland achtte ze reeds te hebben uitgeroeid, zoals schurft.

Duitse Dokters waarschuwen er nu voor dat deze ziektes snel en correct geïdentificeerd moeten worden in ziekenhuizen, maar geven ook toe dat dit lastig kan zijn. Een asielzoeker uit Jemen die in een kerk in Noord-Duitsland een opvang heeft gekregen om te voorkomen dat hij wordt gedeporteerd, heeft meer dan 50 Duitse kinderen met een zeer besmettelijke soort tuberculose besmet! (RP: dit soort gevolgen wordt in heel Europa angstvallig geheim gehouden om paniek te voorkomen!) Hoe ziet de situatie er in Nederland uit? De SGP-fractie in het Europees Parlement begint zich dit af te vragen, maar de Tweede Kamer lijkt nog niet echt wakker te zijn.

RP: De situatie is dit: “Wij worden hier gewoon overgeleverd aan allerlei dodelijke (tropische) ziektes door deze massa-immigranten, die hier met duizenden ongecontroleerd de grens over komen! Ziektes die hier al decennia geleden zijn uitgeroeid. En dit wordt angstvallig door onze machthebbers verzwegen!! De EU is wezenlijk levensgevaarlijk voor het volk!
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41236
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Verspreiding van ziekten door asieleisers

Berichtdoor Mahalingam » Wo Apr 10, 2019 11:39 am

Zo opeens duikt het op te midden van een groep die nogal multikul is en veel kontakt heeft met buitenlanders: universiteitstudenten.
Meerdere bofbesmettingen onder Utrechtse studenten
Binnen meerdere studentenhuizen vond verspreiding van het bofvirus plaats. Tot nu toe is er echter geen directe link gevonden tussen de eerste bofpatiënten in de verschillende huizen. Ook is er geen duidelijke link met een studie, vereniging of activiteit waar het bofvirus zou zijn overgedragen.

De bof is een infectieziekte die veroorzaakt wordt door het bofvirus. De ziekte begint vaak met griepachtige verschijnselen, die gevolgd kunnen worden door een ontsteking van de speekselklieren. Hierdoor ontstaat een zwelling van de wang of hals. De meeste patiënten herstellen binnen een week. In enkele gevallen kunnen complicaties als gehoorschade optreden.

Je kan er dus doof door worden. En je ziet er eventjes uit alsof je de bof hebt, die je dan ook hebt.
Afbeelding
https://www.ad.nl/binnenland/meerdere-bofbesmettingen-onder-utrechtse-studenten~a9c840db/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41236
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Verspreiding van ziekten door asieleisers

Berichtdoor Mahalingam » Ma Apr 15, 2019 10:34 am

De mazelen zijn terug van weggeweest.
Docent Zoetermeerse middelbare school besmet met mazelen
Na de mazelenuitbraak in Den Haag, duikt het virus ook in Zoetermeer op. Bij een docent van het Oranje Nassau College Parkdreef (ONC) is onlangs de diagnose gesteld. Dat laat de school vandaag aan deze site weten. De leerlingen, medewerkers en ouders zijn hiervan per brief op de hoogte gesteld.
[...]
Voor zover de directeur kan zeggen worden er geen kinderen door ouders thuis gehouden naar aanleiding van het bericht. Of de docent het mazelenvirus heeft opgelopen in het buitenland, zoals het kindje in Den Haag, is nog onduidelijk.
https://www.ad.nl/zoetermeer/docent-zoetermeerse-middelbare-school-besmet-met-mazelen~a194b2db/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Verspreiding van ziekten door asieleisers

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Apr 15, 2019 10:55 am

Ik vraag mij af hoeveel er onder de pet wordt gehouden.

Het wachten is natuurlijk op nieuwe vormen van ziektes, virussen, en meer asieleisers.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 41236
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Verspreiding van ziekten door asieleisers

Berichtdoor Mahalingam » Di Apr 16, 2019 11:13 am

Overal komen nu uitbraken van mazelen voor.
Aantal gevallen van mazelen bijna verviervoudigd in eerste kwartaal van 2019
De WHO, die de wereldwijde gezondheidszorg namens de Verenigde Naties in kaart brengt, constateert ruim 112 duizend gevallen van mazelen sinds het begin van dit jaar. Dat zijn dan nog alleen de ‘gemelde gevallen’. Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk veel hoger. De organisatie schat dat nog minder dan één op de tien patiënten wordt gerapporteerd.
[...]
In de VS gaan de alarmbellen flink af om de ontstane situatie. Dit jaar zou weleens het ergste mazelenjaar kunnen worden van de afgelopen 25 jaar. Er zijn tot nu toe al 555 gevallen gerapporteerd – in 1994 waren er in totaal 963 gevallen. De patiënten zijn verspreid over twintig staten, maar bevinden zich vooral in New York. Daar begon vorig jaar een uitbraak onder een ultraorthodoxe joodse gemeenschap.
[...]
Ook in de EU stijgt het aantal patiënten van de mazelen. Vooral in Oekraïne slaat de ziekte toe. Het land had het afgelopen jaar meer dan 72 duizend gerapporteerde gevallen. Binnen de EU stierven sinds 2018 35 mensen aan de ziekte.

Madagascar spant de wereldwijde kroon. Daar zijn sinds september vorig jaar 115 duizend gevallen van mazelen bekend, die meer dan 1.200 mensen het leven hebben gekost. Slechts 58 procent van de bevolking is ingeënt.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/aantal-gevallen-van-mazelen-bijna-verviervoudigd-in-eerste-kwartaal-van-2019~b8bd39af9/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75280
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verspreiding van ziekten door asieleisers

Berichtdoor Ariel » Di Apr 16, 2019 12:45 pm

Mahalingam schreef:Overal komen nu uitbraken van mazelen voor.
Aantal gevallen van mazelen bijna verviervoudigd in eerste kwartaal van 2019


Nou ja,onze generatie heeft de mazelen ook overleefd. :nietverstaan: Zelfs mijn kinderen, ( eind jaren 40 ) hebben de mazelen ook gehad.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47065
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Verspreiding van ziekten door asieleisers

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jul 21, 2019 1:41 am

Migranten brengen de “witte pest”: 48 gevallen van tuberculose op een school in Karlsruhe

Geplaatst op 20 juli 2019

Afbeelding

Tuberculose gold in Duitsland 10 jaar geleden nog zo goed als uitgeroeid. Sinds enkele jaren beleeft de meest dodelijke infectieziekte ter wereld een fulminante comeback. Het Robert Koch-Instituut waarschuwde er in oktober 2018 voor deze besmettelijke ziekte te onderschatten. Het aantal aan tuberculose lijdende mensen zou zich op een hoog niveau bevinden. “Voor problemen zorgen grote aantallen zieken bij migranten, resistente verwekkers en de vele open tuberculose”, aldus het Robert Koch-Instituut in zijn “Rapport over de epidemiologie van de tuberculose in Duitsland voor 2017”.

In Bad Schönborn wordt de Michael-Ende-openbare school sinds een week met een regelrechte tuberculose-epidemie geconfronteerd. 48 personen zijn inmiddels geïnfecteerd. Al in begin juli berichtte het district Karlsruhe van meerdere tuberculosegevallen, zowel op de Michael-Ende-school als op de basisschool Franz-Josef-Kuhn in Bad Schönborn.

Interessant is niet alleen maar het feit op zich, maar de hele manier waarop de media nu met het toch behoorlijk alarmerende geval omgaan.

Je hoeft je alleen maar de hysterische meldingen over de laatste “mazelenepidemie” in april van dit jaar te herinneren. “Der Spiegel” was gealarmeerd: Sinds Oud & Nieuw 2018/2019 hebben zich in Duitsland meer dan 230 mensen met mazelen geïnfecteerd! De deelstaat Nordrhein-Westfalen was met 92 gevallen van mazelen binnen vier maanden de koploper.

Bij circa 80 miljoen inwoners in Duitsland betekenen 230 gevallen van mazelen ongeveer 0,0002875% van de bevolking. Maar de republiek was in mazelenpaniek. Scholen werden gesloten, bezoekers van bioscopen gewaarschuwd, tentamens vielen uit en de gedwongen inenting werd geëist. Terwijl een gezond mens de mazelen bijna 100% zeker overleefd. Het risico om aan mazelen te sterven, bedraagt in Europa ongeveer 1:10.000. Van de 10.000 mensen die de mazelen hebben, sterft er eentje.

Bad Schönborn heeft 13.064 inwoners. 48 mensen die lijden aan tuberculose in Schönborn zijn daarentegen circa 0.369% van de bevolking en nauwelijks iemand bericht er over. Terwijl tuberculose bovenaan in de wereldwijde statistiek van dodelijke besmettelijke ziekten staat. Jaarlijks worden er in Duitsland ongeveer 6000 gevallen geregistreerd, waarvan circa 100 gevallen dodelijk eindigen, ondanks alle medische vooruitgang. Dat komt overeen met de verhouding 1:60. Van de 60 mensen die aan tuberculose lijden, sterft er eentje.

Dat is een wezenlijk dramatischer verhouding. En desondanks wordt er nauwelijks over bericht. Terwijl de “omgevingsonderzoeken” van de geneeskundige dienst nog maar net is begonnen. Nu pas wordt dit onderzoek uitgebreid naar alle leerlingen van de 5e t/m de 9e klas. Daar zouden dus nog hogere infectiecijfers uit kunnen komen. Vooral dan, wanneer het buitenschoolse milieu van patiënt nummer 1, een leerling uit de 8e klas, doorgelicht zou worden.

Slaan artsen en autoriteiten alarm? Wordt de school gesloten? Wordt er een gedwongen inenting tegen tuberculose geëist? Roept het parlement van de deelstaat een speciale vergadering bijeen? Nee, integendeel, er wordt gerelativeerd. De dodelijkste infectieziekte ter wereld, de “witte pest”, breekt uit op een school en de media relativeren.

Bij tuberculose zouden er drie fasen zijn: de besmetting, de aandoening en de open tuberculose. Pas in de derde fase zou de zieke ook besmettelijk zijn. Wat geruststellend. Dan heeft de leerling uit de 8e klas van de Michael-Ende-openbare school dus een open tuberculose, waarmee hij in korte tijd bijna 50 mensen heeft besmet. Volgens de statistiek is de kans groot dat eentje van hen de ziekte niet overleefd. Maar om daarom de school te sluiten, zou in geen verhouding staan, deelde een medewerker van de geneeskundige dienst mee.

In plaats daarvan “moedigt de geneeskundige dienst aan tot zelf-observatie”. Tot de symptomen van tuberculose behoren hoesten, koorts en uitputting, gewichtsverlies en nachtelijk zweten.

De leider van de afdeling gezondheidsbescherming van de deelstaat in Karlsruhe, Dr. Ulrich Wagner, ziet geen reden tot bezorgdheid. Tuberculose zou zeer goed behandelbaar zijn. En overigens zou de lichaamseigen afweer de tuberculosebacteriën “heel goed in bedwang kunnen houden”, zei Wagner in een interview met de SWR.

“Zeer goed behandelbaar” betekent een zes maanden durende behandeling met meerdere antibiotica en verschillende, tamelijk sterke medicijnen. En dat ook nog alleen maar wanneer het niet een van de multiresistente bacteriënstammen is, die ook hier in Duitsland al gediagnosticeerd werden en alleen maar hoge doses meervoudige medicijnen met akelige bijwerkingen mogelijk is. De meest voorkomende bijwerking van tuberculosemedicijnen – dus ook bij normale tuberculose – is polyneuropathi, dus een veelvoudige beschadiging van zenuwen.

Dan is de opgeruimde relativering door de geneeskundige dienst toch verwonderlijk. En ook de gelatenheid van de pers, die er landelijk überhaupt niet en lokaal opmerkelijk ontspannen mee omgaat, is verbazingwekkend.

Terwijl in het algemeen het grote aantal migranten duidelijk als reden van de snelle stijging van de tuberculosegevallen en –besmettingen bekend is, wordt in dit geval in veelzeggende zwijgzaamheid uitsluitend gesproken van “een leerling” of “8e klasser” als infectiehaard. Wij als “recipiënten” van zulke berichten zijn er immers al aan gewend dat de codewoorden “groepen mannen” en “jongeren” eigenlijk altijd “migranten” betekenen. Want, als het geen migranten waren, worden delinquenten onmiddellijk opvallend als Duitsers geïdentificeerd, waarbij het dan ook af en toe echter in werkelijkheid om Duitsers met een migratieachtergrond gaat. De manier van berichtgeving in dit geval, het duidelijke, ongefundeerde bagatelliseren van de uiterst gevaarlijke tuberculose, het relativeren en proberen te verzwijgen van een mogelijke migratieachtergrond van de “8e klasser” doen narigheid vermoeden.

Hoe zei de heer Thomas de Maizière het al?: “Een deel van de antwoorden zou de bevolking onzeker kunnen maken.”

Bron: https://dieunbestechlichen.com

Door: Niki Vogt

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/20 ... karlsruhe/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41236
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Verspreiding van ziekten door asieleisers

Berichtdoor Mahalingam » Do Aug 08, 2019 12:03 am

Afbeelding

Het Maasstadziekenhuis is vanavond afgesealed. De huisartsenpost en de Spoedeisende Hulp zijn afgesloten. Niemand erin of eruit. Waarom?
Mogelijk ebola-besmetting in Maasstad Ziekenhuis
Hulpdiensten zijn op grote schaal opgeroepen voor een incident bij het Maasstad Ziekenhuis. Een patiënt zou verschijnselen van het ebolavirus hebben, maar er is nog meer onderzoek nodig.
https://www.rijnmond.nl/nieuws/184821/Mogelijk-ebola-besmetting-in-Maasstad-Ziekenhuis

31 personen in quarantaine en patient Zero komt uit Congo.

UPDATE:

het was loosalarm. De situatie keert terug naar normaal.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75280
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verspreiding van ziekten door asieleisers

Berichtdoor Ariel » Do Aug 08, 2019 12:58 am

Mahalingam schreef:het was loosalarm. De situatie keert terug naar normaal.


Eens is het raak, en dan breekt de hel los.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47065
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Verspreiding van ziekten door asieleisers

Berichtdoor Pilgrim » Di Sep 24, 2019 11:37 pm

Universitair onderzoek bevestigt verspreiding gevaarlijke parasieten in Europa door massa immigratie

Posted on 24/09/2019

Afbeelding
Migranten worden vluchtig gecontroleerd door mannen in beschermende pakken. Maar daarna? (Afbeelding: (2)).

Professor-parasitoloog waarschuwt dat er jaarlijks duizenden tot honderdduizenden doden vallen

De Britse universitaire parasitoloog professor Karl Hoffmann publiceerde onlangs een rapport waarin hij zijn grote zorgen uitspreekt over de gestage verspreiding van gevaarlijke parasieten in Europa. De belangrijkste oorzaak: open grenzen en massa immigratie. Jaarlijks raken honderden miljoenen mensen besmet met een parasitaire worm. Zo komt de wormziekte schistosomiasis normaal gesproken hoofdzakelijk in zwart Afrika voor (85% van alle gevallen), maar is deze recent ook op Corsica uitgebroken. Met het binnenlaten van enorme aantallen Afrikaanse migranten wordt het gevaar dat ook Europeanen worden geïnfecteerd dagelijks groter.

Jaarlijks duizenden tot honderdduizenden doden
Jaarlijks sterven duizenden tot honderdduizenden mensen door besmetting met de platworm (bijvoorbeeld omdat ze in verontreinigd water gaan zwemmen). Professor Hoffman wijst er daarom op dat er al tientallen jaren lang veel te weinig is geïnvesteerd in het ontwikkelen van medicijnen tegen wormen en andere parasieten. Volgens de WHO (Wereld Gezondheid Organisatie) hebben jaarlijks 249 miljoen mensen in 78 landen een preventieve anti-parasitaire kuur nodig.

Wereldwijd is naar schatting 25% tot 30% van de totale bevolking met één of meerdere wormen geïnfecteerd, aldus Hoffmann. Die kunnen ernstige gezondheidsschade veroorzaken, zoals blindheid, gezwollen ledematen en verlies van beweging, spijsverteringsblokkades, bloedarmoede, aanhoudende extreme vermoeidheid en een verhoogd risico op kanker en AIDS.

Gevaar vooral afkomstig van Afrikaanse migranten
De professor en zijn werkgroep, die al zo’n 20 jaar actief zijn, concentreren zich vooral op de gevaarlijke en vaak dodelijke ziekte schistosomiasis, ook wel bekend als bilharziasis, die vooral wordt opgelopen in warme binnenwateren (maar ook in rivieren zoals de Nijl). De larven van wormen dringen in korte tijd door de huid het lichaam binnen, waarna ze zich via het bloed en lymfeklieren door het lichaam verspreiden. Hun eitjes komen via ontlasting in de omgeving terecht.

Afrikaanse migranten die overal hun behoefte doen, soms zelfs en plein public –bijvoorbeeld op het perron van een station- zijn in ons werelddeel inmiddels een dagelijks terugkerend fenomeen geworden. Daarmee is het risico dat ook Europeanen ernstig ziek worden aanzienlijk toegenomen.

Politiek correct bejubelt ‘verrijking voor biodiversiteit’
Er is ook een politiek correcte insteek mogelijk: de Italiaanse krant La Stampa beweerde het afgelopen jaar dat de komst van gevaarlijke parasieten gunstig is voor de ‘biodiversiteit’, en we daarom eigenlijk dankbaar moeten zijn dat niet alleen onze cultuur, maar ook onze gezondheid ‘verrijkt’ wordt met nieuwe, vaak levensgevaarlijke ziekten.

De andere West Europese mainstream media maken het (nog) niet zo bont, maar leveren hun bijdrage door deze gevaren te bagatelliseren, of er gewoon helemaal nooit over te berichten. Onafhankelijke media, journalisten en bloggers die er wel over schrijven worden steevast in de ‘extreemrechtse’ en ‘racistische’ hoek gezet.

Grenzen dicht meest logische stap om volksgezondheid te beschermen
Toch waarschuwen Europese artsen en medische experts met de regelmaat van de klok voor de terugkeer en opmars van ernstige besmettelijke aandoeningen als gevolg van de aanhoudende massa immigratie. Een specialist infectieziekten en tropische geneeskunde van de Universitaire Kliniek in Hamburg-Eppendorf waarschuwde dit jaar in een vakblad dat ‘bilharziasis / schistosomiasis een bij vluchtelingen (vooral uit Afrika) vaak voorkomende, meest asymptotische infectieziekte met mogelijkerwijs ernstige complicaties’ is.

In plaats van deze mensen massaal en blindelings hierheen halen zou de meest logische stap voor de volksgezondheid het sluiten van de grenzen en een veel strenger immigratiebeleid zijn. Het geld dat uitgespaard wordt met het opvangen en voor altijd verzorgen van zoveel migranten kan veel beter worden besteed aan het verbeteren van de levensomstandigheden, hygiëne, volksgezondheid en mentaliteit in de landen waar deze mensen vandaan komen.

Xander

(1) Anonymous
(2) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/u ... mmigratie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47065
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Verspreiding van ziekten door asieleisers

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 04, 2020 10:39 pm

Daar waar bijna niemand over praat, omdat het één van de vele negatieve dingen is waarmee we geconfronteerd worden door de hervestigingsplannen van miljoenen moslims en Afrikanen door de EU en de VN, zijn de infecties en ziekten die al die immigranten meenemen.

Mariarosaria Ferrante, een senior arts, zei in een interview dat velen lijden aan schurft, een parasitaire huidziekte, en dat vormen van tuberculose (TBC), die al tientallen jaren niet meer zijn waargenomen in Italië, ook zijn waargenomen bij de bootmigranten. Ook zijn velen besmet met HIV en dat, met het oog op de verkrachtingsepidemie die over Europa trekt, heeft vele kwalijke en misschien wel dodelijke gevolgen.

De gevolgen voor de Europese bevolking zijn veel groter dan werd voorzien, deze zieke asielzoekers kunnen geheel gratis door Europa reizen en dat verhoogt het risico op infecties enorm. Politici en de media in opdracht van de politiek zwijgen over het risico op epidemieën en niemand lijkt geïnteresseerd te zijn in het feit dat het grote gevaren oplevert voor de lokale bevolkingen.
www.anonymousnews.ru

https://ejbron.wordpress.com/2020/01/04 ... ore-228170
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47065
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Verspreiding van ziekten door asieleisers

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jan 22, 2020 5:26 pm

Tien EU-landen zijn getroffen door Afrikaanse varkenspest, zo laat de onbetrouwbare en dictatoriale EU-commissie weten, maar er is geen reden tot bezorgdheid...
www.extremnews.com

https://ejbron.wordpress.com/2020/01/22 ... pidemieen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47065
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Verspreiding van ziekten door asieleisers

Berichtdoor Pilgrim » Di Mar 24, 2020 8:07 pm

Europa gaat op slot: migranten brengen mogelijk corona naar Europa

17 maart 2020 - Door Indignatie redactie

Afbeelding

Wat velen achter de schermen durven te zeggen, is nu bevestigd door een senior arts in een opvangcentrum voor migranten. Immigranten brengen lang uitgestorven ziekten, infecties en epidemieën zoals coronavirus naar Europa.

De volgende informatie wordt door Duitse kwaliteitsmedia voor u geheim gehouden. Daarom moet u des te aandachtiger lezen, want het gaat ook om uw gezondheid! De Italiaanse verslaggever Francesco Fossa heeft in het tv-programma “La Quarta Repubblica” ontdekt wat velen van ons al een tijdje vermoedden. Hij hield een interview met Mariarosaria Ferrante, een senior arts in het opvangcentrum voor asielzoekers in de regio Apulië.Schurft, tuberculose en HIV zijn gemeengoed
Mariarosaria Ferrante bevestigt niet alleen de verplichte slechte hygiëne en algemene gezondheidsproblemen. Integendeel, ze pakt ook uit wat de rijkdom aan illegale immigranten ons te wachten staat. Veel van de illegalen lijden aan schurft, een parasitaire huidziekte die wordt veroorzaakt door mijten en nog steeds relatief zeldzaam is in Europa (tot nu toe). Maar dit is momenteel aan het veranderen. Er was onlangs een echte epidemie van schurft in Hessen .

Vormen van de besmettelijke ziekte tuberculose (TBC), die al tientallen jaren niet in Italië zijn waargenomen, konden ook worden waargenomen bij bootmigranten, zei Ferrante. Ook besmet met HIV , die op grote schaal in het bijzonder vaak worden gebruikt in Afrika, maar vaak is er niets van weten (willen) komen met de migranten in het land – en in de EU en in het bijzonder naar Duitsland. Dit feit maakt het niet beter voor Duitse vrouwen die steeds vaker het slachtoffer worden van verkrachting.

Infectieuze agenten reizen vrij door Europa
De gevaren voor de Europese bevolking zijn echter veel groter dan verwacht. Aangezien er geen adequaat informatie-uitwisselingssysteem is in Italië, laat staan in de hele EU, kunnen de zieke asielzoekers na hun diagnose helemaal gratis door Europa reizen – veel ziekten worden helemaal niet behandeld. Dit verhoogt het risico op infecties enorm. Aangezien met name de BRD een van de belangrijkste doelen van illegale migranten is, worden de Duitsers bedreigd door epidemieën en infecties.

De volgende cijfers zijn ook schokkend. Volgens informatie van Mariarosaria Ferrantes zou ongeveer 50 procent van degenen die besmet zijn met een gevaarlijke besmettelijke ziekte, de opvangfaciliteit hebben verlaten voordat hun asielaanvraag is goedgekeurd. In dit geval worden de gestarte therapieën eenvoudig voortijdig beëindigd en mengen de geïnfecteerde mensen zich met de bevolking.

Politici en de media zwijgen over het risico op epidemieën en infecties
Politici en de media geven niets om de catastrofale gezondheid van de nieuwkomers. Niemand lijkt geïnteresseerd te zijn in het feit dat de gevaren voor de lokale bevolking om besmet te raken met epidemieën en infecties enorm toenemen. De waarschuwingen dat gevaarlijk zieke migranten massaal en onbehandeld kunnen onderduiken – vaak met een valse identiteit – ongestoord door heel Europa kunnen reizen, worden nauwelijks gehoord in de paleizen van de overheid.

https://indignatie.nl/2020/03/17/europa ... 2JGid194as
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6626
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Verspreiding van ziekten door asieleisers

Berichtdoor sjun » Zo Mar 29, 2020 3:45 pm

Ariel schreef:De recente uitbraken in vluchtelingencentra van tuberculose, schurft en de pest komt doordat de ‘vluchtelingen’ in contact komen met Europeanen. :thinking: Ik geloof dat graag wereldgezondheidsorganisatie... : nono3: ( maar niet heus)

Afbeelding

Het Politiekcorrecte Knack doet een zoveelste duit in een reeds uitpuilend zakje van omkerende uitspraken. Wie de ogen open houdt ziet een andere werkelijkheid dan de rode schuldbezetenheid die Knack moraalclaimend en publiek misleidend tracht te slijten:

In Duitsland nemen de Corona-spanningen rond asielzoekers toe

In Suhl in Thüringen moest de politie optreden tegen asielzoekers die uit hun Corona-quarantaine wilden breken.
Door WILLY HEMELRIJK 28 maart 2020

Het Europese inreisverbod als maatregel tegen de coronapandemie doet zijn naam geen eer aan: asielzoekers kunnen Duitsland – de grootste asielmagneet van de wereld – nog altijd binnenkomen. Alleen is uitzetten niet meer mogelijk.

Het systeem staat daardoor onder druk. Zonder beschermende kleding en laboratoriumcapaciteit zullen medewerkers en artsen het binnenkort niet meer aan kunnen. Dit artikel is van Matthias Nikolaidis en verscheen eerder in Tichys Einblick. De vertaling is van Willy Hemelrijk.

In het Duitse asielopvangsysteem wordt iedereen steeds nerveuzer. Werken met nieuwkomers is nooit gemakkelijk. Maar nu, met de coronapandemie, wordt het nog lastiger. Twee kwetsbare organisaties komen hier bij elkaar, schuren langs elkaar en raken oververhit: het Duitse gezondheidssysteem dat steeds meer in de stress raakt en de asielzoekersopvang, een systeem dat sowieso altijd onder druk staat. Want één ding komt tijdens deze Corona-crisis niet tot stilstand: de instroom van asielzoekers.

Lees hier verder...

Spoiler! :
Asielzoekers blijven komen

Ondanks het door Ursula von der Leyen afgekondigde inreisverbod kunnen asielzoekers Duitsland nog altijd in. De gedetailleerde voorschriften in het ‘inreisverbod’ zijn daar duidelijk over: de reisbeperkingen gelden niet voor artsen, verpleegsters, forensen en diplomaten, en ook niet voor ‘personen die internationale bescherming behoeven of bescherming om andere humanitaire redenen’.

Een woordvoerder van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt dat de procedures aan de buitengrenzen van het Schengengebied tot nu toe ongewijzigd zijn – althans voor zover Duitsland daar invloed op heeft. Volgens de Brandenburgse immigratiedienst komen er elke dag 15 tot 20 migranten aan in de centrale opvang in deze deelstaat en die nieuwkomers worden vervolgens verdeeld over de Brandenburgse asielzoekerscentra. Half maart waren bijna de helft van de 3000 opvangplekken bezet. Nog een maand of drie, dan zit de opvang dus vol.

Uitzetten onmogelijk

Tegelijkertijd veranderen de aanvraagprocedures. Vanwege de bestaande reisbeperkingen – geannuleerde vluchten, inreisverboden in derde landen – is terugsturen vrijwel onuitvoerbaar geworden. Tijdelijke verblijfsvergunningen worden zonder veel omhaal toegekend, omdat er door ‘social distancing’ geen procedures meer mogelijk zijn. En dan kan de krant Welt op 19 maart wel koppen ‘Uitzettingen worden niet opgeschort tijdens de coronacrisis’, maar dat zal weinig helpen.

Want een dag later werd die kop al gelogenstraft. De deelstaat Nedersaksen stopte met uitzetten en stelde vier Albanezen, een Serviër en een Gambiaan op vrije voeten. Er kwam een einde aan hun detentie omdat een terugkeerbesluit slechts beperkt geldig is. De vijf Oost-Europeanen kregen een treinkaartje en de opdracht naar hun vaderland terug te keren. De Gambiaan mocht in Duitsland blijven, want er wordt voorlopig niet gevlogen op Gambia.

Zes asielzoekers in het Hessische detentiecentrum in Darmstadt eisen ook hun vrijlating en zijn volgens Welt een halve dag in hongerstaking gegaan. Ook uitzetting naar andere EU-landen in het kader van de Dublin-verordening, is nu natuurlijk opgeschort. Migranten komen dus momenteel in de opvangcentra aan zonder dat afgewezen asielzoekers uitgezet worden.

Nieuwkomers testen op corona

Dat is de ene kant van het verhaal: het asielsysteem met zijn nu vastgelopen regels. Een groot aantal mensen mag naar binnen, niemand gaat er meer uit. Maar hoe zit het met de andere kant van het probleem: de gezondheidszorg voor de nieuwkomers?

De EU schrijft in haar uitleg over het inreisverbod (dat dus eigenlijk geen inreisverbod is): ‘Er moeten voor mensen die het EU-gebied mogen betreden gecoördineerde en intensievere gezondheidscontroles komen.’ In de huidige situatie betekent die onduidelijke formulering waarschijnlijk: test de nieuwkomers alstublieft op corona! In Saksen lijkt dat te gebeuren. Maar in Berlijn niet. Ook in Brandenburg wordt in eerste instantie alleen de temperatuur gemeten en daarna pas bij verdenking op het coronavirus getest.

Alleen schriftelijke aanvragen

Hier spelen ook andere problemen een rol: de medewerkers bij de immigratiedienst, en ook de artsen die infectieziekten moeten voorkomen, hebben nu zelf bescherming nodig om beschikbaar te blijven voor het systeem. Het Federaal Bureau voor Migratie en Vluchtelingen (BAMF), met vestigingen in alle deelstaten, accepteert momenteel alleen nog schriftelijke asielaanvragen.

Vroeger, voor de coronacrisis, kregen asielaanvragers, nadat ze negatief getest waren op infectieziekten, een afspraak bij een ambtenaar. Maar nu waarschuwt de ondernemingsraad van de BAMF. Het risico om besmet te raken is voor aanvragers, begeleiders en tolken simpelweg te groot. Een Berlijnse BAMF-afgevaardigde windt er geen doekjes om: ‘Stoppen met deze waanzin en wel onmiddellijk!’

Centra in quarantaine

Uit voorzorg worden quarantainevoorzieningen gebouwd in de Brandenburgse opvangcentra. Die zijn bedoeld om in geval van besmetting de lokale ziekenhuizen te ontlasten, maar vooral om de veiligheid van medewerkers en huisgenoten te waarborgen. Een veelvoorkomend probleem van de opvangcentra voor nieuwkomers is dat de bewoners niet altijd meewerken met de overheid. Dat leidt tot allerlei problemen.

Zo werd een paar dagen geleden in het Noord-Duitse Schwerin een busdienst gedeeltelijk stilgelegd: twee asielzoekers die vanwege contacten met een coronapatiënt in quarantaine waren geplaatst, hadden een bus naar de stad genomen.

De beveiliging van een centrum kan snel op scherp staan als er besmettingsgevaar dreigt. In een asielzoekerscentrum in het Thüringse Suhl was een bewoner positief getest op het coronavirus. Als gevolg hiervan werd het hele complex met 533 inwoners in quarantaine geplaatst. Een paar bewoners kwamen in opstand tegen de maatregel, probeerden uit te breken en eindigden uiteindelijk in quarantaine in een politiecel.

Positief getest

De Zuid-Duitse centra hebben weer andere problemen. Hier worden de komende dagen ook nieuwkomers verwacht. Waar vandaan is vooralsnog onduidelijk, maar het ligt voor de hand dat die uit het zuiden zullen komen. Het personeel in de opvang vraagt ​​zich nu al af hoe het deze groei moet opvangen. Elke individuele immigrant vrijwaren van besmetting staat nu voorop.

In het centrum in Baden-Württemberg zijn al acht mensen positief getest. Deelstaat-minister van Binnenlandse Zaken Thomas Strobl (CDU) is tevreden: ‘De positief geteste gevallen laten duidelijk zien hoe noodzakelijk het is om alle nieuwkomers te controleren op het coronavirus.’

Maar gebeurt dat testen wel overal zo grondig als Strobl beweert? De Medizinische Versorgungszentren (MVZ) zijn in de meeste centra verantwoordelijk voor de gezondheidszorg. Een arts van de MVZ klaagt over knelpunten in de laboratoriumcapaciteit. Coronatests kunnen niet meer snel worden verwerkt en blijven daardoor liggen. Door de krappe testcapaciteit mogen tests ook in de opvangcentra alleen bij een vermoeden van corona worden uitgevoerd.

Testen heeft geen zin, zo begrijpt ook de arts, als de laboratoria overbelast zijn en er geen uitslag komt. Maar hij klaagt vooral over het gebrek aan beschermende kleding. Zonder die kleding kan de medische zorg elk moment ophouden – door het reële risico op besmetting voor de artsen en verplegers, met daaropvolgende quarantaine en misschien ziekte, maar ook door de (begrijpelijke) onwil om zonder passende bescherming überhaupt nog aan de slag te gaan.

Tekort aan alles

De medische diensten in de opvangcentra hadden zich eigenlijk op de komende ziektegolf willen voorbereiden door die te vertragen, zo blijkt uit de richtlijnen van een centrum in Baden-Württemberg. Met het oog op de verwachte Corona-crisis wilden de artsen tijd winnen, betere bescherming bieden en de bewoners voorbereiden op veranderde procedures.

Ondertussen overwoog het team van artsen om een ​​twee-ploegendienst op te zetten zodat bij een infectie niet alle medewerkers tegelijk zouden uitvallen. De nieuwkomers die nu verwacht worden gaan waarschijnlijk roet in het eten gooien. De opgebouwde voorraden kunnen in korte tijd opraken. Er is meer beschermende kleding nodig als straks alle nieuwe bewoners getest moeten worden. Ook ontsmettingsmiddelen voor de woningen raken snel op.

Ook in een Hessisch opvangcentrum is nu een coronapatiënt ontdekt. Een 24-jarige Afghaan viel de dokters bij binnenkomst al op. Hij werd onmiddellijk geïsoleerd en testte positief. In alle opvangcentra in Hessen is bezoek nu niet langer toegestaan. Maar iets zuidelijker duiken nu verhalen op over ‘Corona-party’s’ in opvangcentra.

Mensen opsluiten blijkt moeilijk, ook in asielzoekerscentra.
Bron
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.