Brexit Party

Plaats reactie
Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2567
Lid geworden op: za apr 24, 2010 3:20 pm

Nigel Farage nieuwe pol.partij Brexit

Bericht door silkyboxershortXL »

Een nieuwe partij in GB: Brexit
Dit in gedachte houdend, hij staat Tommy Robinson niet toe, Anne Marie Waters (Britain first) en Gerard Batten van zijn voormalige Ukip zijn niet goed en ook problematisch (een mysterie) is dat ie zich niet uitspreekt over Islam en hij lijkt anderen dat ook niet toe te staan. Maar nu gaat ie pal staan voor Brexit en start een oorlog tegen het establishment dat hij niet meer democratisch acht.
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77306
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nigel Farage nieuwe pol.partij Brexit

Bericht door Ariel »

silkyboxershortXL schreef:Een nieuwe partij in GB: Brexit
Dit in gedachte houdend, hij staat Tommy Robinson niet toe, Anne Marie Waters (Britain first) en Gerard Batten van zijn voormalige Ukip zijn niet goed en ook problematisch (een mysterie) is dat ie zich niet uitspreekt over Islam en hij lijkt anderen dat ook niet toe te staan. Maar nu gaat ie pal staan voor Brexit en start een oorlog tegen het establishment dat hij niet meer democratisch acht.
Dat valt me van hem tegen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Brexit Party

Bericht door Pilgrim »

Peiling: Nigel Farage’s Brexit Party gaat AAN DE LEIDING

Door Michael van der Galien, 18 april 2019

Afbeelding

Het heeft er alle schijn van dat Nigel Farage (foto) volgende maand flink gaat uithalen bij de Europese Parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk.

Het is voor Remain-elites ongetwijfeld nauwelijks te geloven, maar uit een nieuwe peiling van het normaal gesproken behoorlijk betrouwbare YouGov blijkt dat de nieuwe partij van Nigel Farage, de Brexit Party, aan de leiding gaat voor de Europese Parlementsverkiezingen van volgende maand.

De peiling werd uitgevoerd op 15 en 16 april in het Verenigd Koninkrijk. Uit de resultaten blijkt dat maar liefst 27% van de kiezers momenteel voor de Brexit Party kiest. Daarmee is BP virtueel de grootste partij van het land. Daarmee is BP virtueel de grootste partij van het land. De tweede partij? Labour. De socialisten onder leiding van de marxistische antisemiet Jeremy Corbyn moeten genoegen nemen met een magere 22 procent. En de Tories van premier Theresa May? Die doen het met 15 procent nóg slechter.

Als dit inderdaad de uitslag wordt — laat staan als de Brexit Party haar voorsprong nog verder uitbouwt — zorgt dat natuurlijk voor een politieke aardbeving. En dan niet alleen in Brussel, maar ook (en vooral) in het Verenigd Koninkrijk zelf. Heel veel Tory-Brexiteers zullen dan begrijpen dat de Brexit Party een dreiging voor hen vormt, in ieder geval zolang hun partij geleid wordt door de heimelijke Remainer Theresa May.

Met andere woorden, een goed resultaat van Brexit kon weleens resulteren in een snelle wisseling van de wacht bij de Tories.

En dan wordt de grote vraag: kan de Brexit Party uitgroeien tot een volwaardige grote partij in het Verenigd Koninkrijk? Kan Farage’s nieuwe club een écht alternatief gaan vormen voor Labour en de Tories? Het antwoord daarop luidt vrijwel zeker een volmondig ‘ja’ als May’s opvolger niet een keiharde, overtuigde Brexiteer is die indien nodig zonder deal breekt met Brussel.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... e-leiding/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
mercator
Berichten: 19275
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Brexit Party

Bericht door mercator »

Engeland stroomde al vol met zwarten en moslims lang voor ze bij de EU waren. Zal dat na een eventuele Brexit dan ook stoppen ? Want de Pakistanen en Nigerianen etc. uit hun vroegere kolonies hoeven helemaal niet langs Europa te passeren om in het VK te raken.
Neemt niet weg dat iedereen beter af zou zijn zonder dat geldverslindende circus in Brussel en Straatsburg.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Brexit Party

Bericht door Pilgrim »

Europese Parlementsverkiezingen in Groot-Brittannië: Britse elite in paniek – Brexit-revolte begint zich af te tekenen

Geplaatst op 18 mei 2019

Afbeelding

De reactie op het feit dat Groot-Brittannië op 29 maart jongstleden de EU niet heeft verlaten, is immens. Nu beleeft het land een politieke ommekeer die uniek is in de Britse geschiedenis. Een politieke partij, die pas vier maanden geleden werd opgericht, staat ver bovenaan in alle peilingen betreffende de op 23 mei plaatsvindende verkiezingen. Het is een “volksrevolte” die zich begint af te tekenen, en niet bijvoorbeeld een “volksstemming”, zoals deze door diegenen wordt genoemd die graag een tweede referendum willen. En haar aanvoerder is niemand anders dan de absolute “Brexit-man” – Nigel Farage.

Meer dan 34% van de geënquêteerden wil op de Brexit-partij stemmen, aldus de peilingen van de afgelopen dagen. De links-extremistische Labour Party staat op dit moment op 15%, de Conservative Party maar op 9% – het laagste percentage sinds 1834. Een nieuwe peiling houdt het zelfs voor mogelijk dat 60% van alle Conservatieven op de Brexit-Partij zou kunnen stemmen. Met het oog op deze resultaten, zo kort voor de EU-verkiezingen, raakt de politieke elite van het land in pure paniek.

En het zijn niet alleen de Conservatieven die bang zijn. Ook het linkse “Remainer”-front, dat de “Exit van de Brexit” wil, is als versteend. Een van zijn mediaorganen, “The New Statesman”, noemde de nieuwste peiling-uitslagen “angstwekkend”. Men zou er eigenlijk van uit zijn gegaan dat de EU-verkiezingen zouden laten zien hoe pro-Europees het land eigenlijk zou zijn. Zoals het er nu naar uitziet, zou wel eens het tegenovergestelde het geval kunnen zijn.

De woede van de burgers, die voor de EU-uittreding hebben gestemd en wier beslissing geïgnoreerd werd, evenals de woede van diegenen die al lange tijd het gevoel hebben niet door de politici gehoord te worden, heeft in de Brexit-partij nu een uitlaatklep gevonden. Zij voelen zich allemaal door de politiek bedrogen en Farage maakt gebruik van deze woede en teleurstelling voor een proteststemming: “Op het moment waarop men het stadsgebied van Londen verlaat, voel je bij wijze van spreken de enorme ergernis. En die is niet alleen afkomstig van de ´Leave´-stemmers. Deze komt inmiddels ook van de ´Remain´-stemmers”, omschrijft Nigel Farage de situatie, In de bolwerken van de EU-vrienden is menig “Remainer” van mening veranderd.

Er gaat een breed gevoel van “verraad” door het land: “70% van jullie heeft in het referendum gestemd voor uittreding. Het jaar daarop heeft jullie parlementsafgevaardigde Yvette Cooper jullie allerlei dingen beloofd. Ze heeft gezegd de uitslag te accepteren en verklaard dat ze voor Artikel 50 zou stemmen. Desondanks was er niet één afgevaardigde die in de afgelopen twee jaar meer tegen de uittreding heeft gewerkt dan zij”, verklaart Farage op een verkiezingsbijeenkomst in de buurt van Pontefract in West Yorkshire. “Van alle kieskringen in het land werden jullie het meest bedrogen”, aldus Farage, die daarvoor een daverend applaus krijgt.

De 55-jarige voormalige Ukip-afgevaardigde heeft het vooral gemunt op Theresa May en haar zogenaamde deal: “Dat is geen handel. Dat is een nieuw EU-staatsverdrag, geschreven door Michel Barnier en Angela Merkel, die daarbij over zijn schouder zou hebben meegekeken, spot hij. “De waarheid is dat om uit het akkoord te komen wij een ander moeten ondertekenen, dat op enkele punten de huidige situatie nog erger maakt. En daarom werd dit al driemaal door het Lagerhuis afgewezen”, legt Farage zijn publiek uit.

Deze week heeft de Conservatief uit Wales, Mark Reckless, de Conservative Party de rug toegekeerd en is samen met drie andere afgevaardigden toegetreden tot de Brexit-partij – voor Nigel Farage is dat zo kort voor de verkiezingen een beslissende coup.

Afbeelding

De Brexit-partij profiteert er eveneens van dat de linkse anti-Brexit partijen geen gesloten front bij elkaar krijgen. De bedoeling van de Liberal Democrats om gemene zaak te maken met de Groenen en Change UK is deze week mislukt.

Voor de partijchef van de Liberal Democrats, Vince Cable, zijn de EU-verkiezingen een “tweede referendum”. Met het oog op de peilingresultaten zou dat over enkele dagen nog wel eens duidelijker kunnen uitvallen dan verwacht. Op dit moment lijkt Nigel Farage de enige politicus te zijn die zich kan verheugen op een succes op 23 mei.

In mijn woonhuis, dat ik met zes buren deel, wil men allemaal op de Brexit-partij stemmen. Waar ik ook kijk, overal tekent dit sfeerbeeld zich af. Het wordt een van de spannendste verkiezingen aller tijden voor Groot-Brittannië en in de verkiezingsnacht, evenals in de komende dagen, wil vermoedelijk nauwelijks iemand een oog dicht doen totdat het definitieve eindresultaat bekend is.

Bron: www.journalistenwatch.com

Door: “The Brit”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/05/18 ... e-tekenen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Brexit Party

Bericht door Pilgrim »

Brexit partij vaagt iedereen weg, in peilingen op 35%; Conservatieven slechts 9%

Posted on 18/05/2019

Afbeelding
Afbeelding: Embed from Getty Images (2).

Nigel Farage stuurt aan op harde Brexit, dus zonder afspraken met Brussel: ‘We nemen het op tegen corruptie, vriendjespolitiek, het grote geld, en de globalisten die onze natie-staten willen vernietigen’

Nigel Farage (foto), de ‘aartsvader’ van de Brexit, does it again: zijn Brexit Party staat inmiddels op maar liefst 35% in de peilingen. De Conservatieven hebben zich onder premier May volslagen ongeloofwaardig gemaakt door binnenkort een vierde keer over de Brexit te gaan stemmen. De kiezer straft dat af, waardoor de Torries op dit moment op slechts 9% staan. In de Europese media wordt steevast geïmpliceerd dat het Britse volk zich bij het referendum ‘vergist’ heeft en de meerderheid in de EU wil blijven. De peilingen bewijzen echter het tegendeel.

Farages prestatie is extra knap als bedacht wordt dat zijn Brexit Party nog maar vijf weken bestaat. Dat gaat wel ten koste van zijn oude partij, de UKIP, die bijna verdwijnt en nog maar 3% haalt.

Tegelijkertijd stuurt premier May de Conservatieven op de grootste nederlaag in hun bijna 200 jarige bestaan af. De doorgaans kleine Liberaal Democraten staan met 16% op de tweede plek. Het zal geen verrassing zijn dat deze ‘Britse D66’ de Brexit juist ongedaan wil maken.

De sociaaldemocraten van de pro-islamitische, antisemitische politicus Jeremy Corbyn volgen op 15%, wat eveneens een dramatisch resultaat zou zijn. Ook de socialisten zijn intern scherp verdeeld over wat te doen met de Brexit.

Farage strijdt tegen globalisten ‘die onze natie-staten willen vernietigen’
‘We nemen het op tegen vriendjespolitiek, tegen corruptie, tegen het grote geld, en tegen de globalisten die onze natie-staten willen vernietigen,’ verklaarde Farage ongeveer een maand geleden, kort na de oprichting van zijn nieuwe partij.

Britse politiek wil eigenlijk in EU blijven
De Brexit is na twee keer uitstellen verschoven naar 31 oktober. Of deze dan wel gaat plaatsvinden is erg onduidelijk, omdat de door ‘remainers’ gedomineerde Britse politiek alles uit de kast zal trekken om de uittreding uit de EU ongedaan te maken, hetzij officieel, hetzij door enkel een ‘softe’ Brexit op papier uit te voeren, waardoor Groot Brittannië feitelijk gewoon onderhorig zal blijven aan Brussel.

Farage stuurt aan op harde Brexit
De Brexit Party wil daarom een harde Brexit, dus zonder afspraken met de EU. De verwachtingen zijn dat dit in financieel-economisch opzicht een hevige maar korte weerslag zal hebben, waarna het land vermoedelijk al na enkele jaren -bevrijd van de autoritaire, verstikkende Brusselse ketenen- zal herstellen en fors kan gaan groeien.

Xander

(1) Breitbart
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/uncategori ... slechts-9/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7935
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Brexit Party

Bericht door sjun »

Nigel Farage Answers Listeners' Questions - European Elections - LBC
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6777
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Brexit Party

Bericht door Ali Yas »

Pilgrim schreef:
Brexit partij vaagt iedereen weg, in peilingen op 35%; Conservatieven slechts 9%
Dat laatste is natuurlijk volkomen terecht: de "conservatieven" behouden helemaal niks. Peter Hitchens vindt al jaren dat de tories weg moeten - en die man is bepaald niet links.

Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Brexit Party

Bericht door Pilgrim »

Frisse wind in de Britse Brexit-stank: Nieuwe anti-EU-partij zou de EU-verkiezingen kunnen winnen

Geplaatst op 25 april 2019

Afbeelding

Het moederland van de democratie bleek een slecht voorbeeld bij de omzetting van het referendum

Een paradox met een droomstart: de drie maanden geleden opgerichte Brexit-Party van Nigel Farage kandideert voor het Europees Parlement en behaalt een fabelachtige toeloop en sensationele resultaten in de peilingen.

De voormalige chef van de Britse UKIP (United Kingdom Independant Party), de Europarlementariër en bekendste voorvechter van een uittreding van Groot-Brittannië uit de EU, Nigel Farage, heeft op 20 januari een nieuwe partij opgericht.

Toen de door Theresa May bedreven vertraging van de Brexit duidelijk werd, presenteerde een anti-EU-partij met de veelzeggende naam Brexit-Party zichzelf aan het verbaasde kiezersvolk. Op Wikipedia nog een kleine partij genoemd, breekt de partij, waarvan de naam tevens het partijprogramma is, alle records in de peilingen. Farage doet met deze coup zowel het trage Britse establishment als de Europese Commissie opschrikken.

Uit een peiling van “YouGov” blijkt dat de Brexit-Party met 27% van de stemmen op de eerste plaats staat. De peiling werd op 15 en 16 april gehouden onder 1855 Britse volwassenen. Deze partij zou wel eens een luis in de pels van de Europese Unie zijn en waarschijnlijk nog uit enkele landen gezelschap krijgen.

Ook westelijke media lijken gechoqueerd, want bij de meesten van hen heerst radiostilte
De Brexit-Party echter liet een krachtig teken van leven zien en had binnen negen dagen 60.000 betalende ondersteuners. De oorlogsheld James Glancy en de voormalige adviseur van de Conservatieven, Lance Forman, die miljonair werd met gerookte zalm, behoren tot de toeverlaten van de Brexit-Party.

Onder hen bevinden zich inmiddels ook Conservatieven zoals Ann Widdecombe, 71. De ex-minister was al 55 jaar lid van de Conservatieve Partij, maar ze heeft haar pensioen opzij gezet om zich “energiek” voor de Europese Parlementsverkiezingen in te zetten. Ze heeft volledig verrassend de Conservatieven verlaten en is naar de Brexit-Party van Nigel Farage overgelopen.

“Het publiek moet een duidelijke boodschap uitzenden, en wij verwachten dat de stemming gerespecteerd wordt. Gaat u dus door met ons uit de EU te halen”, zei de resolute dame tegen de krant “Express”. “Als ik in Brussel gekozen wordt, dan zal mijn boodschap aan Juncker en de firma heel luid en heel duidelijk zijn. Nous allons (Wij gaan).”

En tegen “Good Morning Britain” zei mevrouw Widdecombe: “Ik ben op een missie.”

De missie zou succesvol kunnen worden: volgens een onlangs uitgevoerde peiling zou de Brexit-Party bij de komende verkiezingen voor het Europees Parlement op een overwinning afstevenen.

Bron: www.epochtimes.de

Door: Eva Maria Griese

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/04/25 ... en-winnen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Brexit Party

Bericht door Pilgrim »

Terugkeer van Nigel Farage gaat om veel meer dan Brexit

Robbert de Witt, 9 mei 2019

Afbeelding

Nog geen vier maanden geleden richtte oer-Brexiteer Nigel Farage (foto) een nieuwe partij op, die op 23 mei de grootste dreigt te worden. Een partijprogramma heeft de Brexit Party er niet, maar dat maakt de cynisch geworden Britse kiezers blijkbaar niets uit.

Je zou zeggen dat er maar één onderwerp is waarmee kandidaten voor de Brexit Party kunnen scoren en waarop zij dus voortdurend zullen hameren: Brexit. Maar nee hoor. Oprichter en boegbeeld Nigel Farage spreekt tijdens bijeenkomsten en persconferenties juist amper over Brexit. Het woord valt zelden. Over oplossingen voor de Gordiaanse Brexit-knoop: niets. Hoe het Ierse grensprobleem kan worden opgelost? Brexit Party-politici zwijgen.

Daarentegen gaat het voortdurend over ‘democratie’. Want door te marchanderen met de uitslag van het Brexit-referendum drie jaar geleden, hebben de politici in Westminster – en premier Theresa May in het bijzonder – de democratie geweld aangedaan.

Tegelijk maken Farage en zijn geestverwanten zo duidelijk dat het deze amper vier maanden oude partij (de oprichting werd aangekondigd op 20 januari) om meer gaat dan alleen het Britse vertrek uit de Europese Unie: het gaat om het herstel van de democratie.

Het grootste probleem van het Verenigd Koninkrijk
Op een kleine bijeenkomst in het Ritz Carlton in Londen, nog geen half jaar na het Brexit-referendum, voorspelde hij de wat sceptische aanwezige journalisten een ‘seismische schok in de Britse politiek’. Het grootste probleem van het Verenigd Koninkrijk volgens Farage is dat ‘het land nog steeds wordt geleid door dezelfde klasse van carrière-politici’.

Volgens recente peilingen van YouGov zal de Brexit Party bij de Europese verkiezingen op 23 mei veruit de meeste Britse stemmen halen: 30 procent. De nummer twee in de peilingen is Labour, met 21 procent van de stemmen. En Mays Conservatieven moeten rekening houden met een ongekend pak rammel: 13 procent van de stemmen. Als dat er nog niet was, moet er toch paniek ontstaan op 4 Matthew Parker Street in Londen, het statige pand waar het Tory-hoofdkwartier is gevestigd.

Slechte verliezers
Nigel Farage en zijn partij UKIP werden lang gezien als een bende rare snuiters. Ja, hij was verbaal zo scherp als een scheermes en maakte daarmee furore in het door hem zo gehate Europees Parlement. Maar iemand die het liefst met een pint in de pub staat kun je toch niet serieus nemen?

Slechte verliezers merkten na het Brexit-referendum smalend op dat zijn rol gelukkig was uitgespeeld. Dat is te vroeg gejuicht.

Farage heeft grote plannen met zijn Brexit Party. Al is het nog helemaal niet duidelijk wat die dan inhouden. Een partijprogramma zal pas bekend worden gemaakt ná de Europese verkiezingen.

Uiteraard duwen zijn tegenstanders Farage in de hoek van ‘de populisten’ die overal in het Westen zo sterk opkomen. Zijn bijzondere relatie met de Amerikaanse president Donald Trump wordt gezien als een sluitend bewijs.

Het is genoeg geweest
Het ontbreken van een verkiezingsprogramma duidt eerder op een ongekend cynisme onder kiezers: het maakt niet uit wát er wordt beloofd, het gaat er vooral om de gevestigde politici duidelijk te maken dat het genoeg is geweest. Italianen die stemden op cabaretier Beppe Grillo en Oekraïners die stemden op acteur Volodimir Zelenski gingen de Britten voor.

De slogan van Brexit Party spreekt boekdelen: ‘Change politics for good’ – verander de politiek voorgoed. Ongetwijfeld zullen Farages tegenstanders hiervan huiveren.

Maar juist Grillo en Zelenski bewijzen dat zulke outsiders hun politieke verantwoordelijkheid heel serieus nemen en de democratie niet zomaar in de kliko gooien. Je kunt de slogan van de Brexit Party ook vertalen als ‘Verander de politiek in iets béters’.

https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/ ... 01508tRXYH
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Brexit Party

Bericht door Pilgrim »

“Kap met de deal!”: Chef van de Brexit-party, Nigel Farage, verhoogt de druk op Johnson

Geplaatst op 2 november 2019Brexit-voorstander Nigel Farage wil een duidelijke breuk van Groot-Brittannië met de Europese Unie. Van premier Johnson eist hij een “Brexit-alliantie” – die wijzen de Conservatieven echter strikt af.

Bijna zes weken voor de nieuwe verkiezingen in Groot-Brittannië heeft de chef van de Brexit-party, Nigel Farage, de druk op minister-president Boris Johnson duidelijk verhoogd.

Hij riep Johnson er toe op om de met de Europese Unie overeengekomen Brexit-deal te verwerpen. Het akkoord zou niets meer met de Brexit te maken hebben, zei Farage vrijdag aan het begin van zijn verkiezingscampagne in Londen.

“Kap met de deal!”, riep Farage. Indien nodig bood hij de premier een soort “niet aanvalsverdrag” aan. Mocht Johnson echter niet akkoord gaan met een alliantie, dan zou de Brexit-party voor elke zetel bij de nieuwe verkiezingen om 12 december vechten, dreigde Farage.

Op deze manier zou de partijchef, die een duidelijke breuk met de statengemeenschap wil, stemmen van de Conservatieven kunnen afpakken en volgens de deskundigen de grootste oppositiepartij, Labour, sterker kunnen maken. Tot nu toe hebben de Conservatieven een pact met Farage uitgesloten.

Farage vergelijkt Johnson met verkoper van tweedehands auto´s
De zender ITV kondigde voor de 19e november een tv-duel tussen Johnson en de chef van Labour, Jeremy Corbyn, aan. “De verkiezingen zouden niet duidelijker kunnen zijn: de Conservatieven van Boris Johnson, die enkele geprivilegieerden beschermen, of een Labour-regering aan de kant van velen”, schreef Corbyn op Twitter onder verwijzing naar het tv-debat.

Johnson zou voor zijn akkoord werven als iemand “die probeert zijn tweedehands auto te verkopen”, zei Farage. Johnson had opnieuw onderhandeld over de tussen zijn voorgangster Theresa May en Brussel overeengekomen deal. In het nu veranderde akkoord werd de vraag opgelost hoe de grens tussen het EU-land Ierland en het Britse Noord-Ierland ook na de Brxit open kan blijven.

Johnson wil met nieuwe verkiezingen uit de crisis
De regeringschef heeft op dit moment geen meerderheid in het Lagerhuis en moet vechten voor iedere stem. Met de nieuwe verkiezingen wil hij de vastgelopen Brexit-ruzie oplossen. De uittreding van Groot-Brittannië uit de Europese Unie werd tot uiterlijk eind januari uitgesteld.

De Brexit-party zit op dit moment niet in het parlement. Britse media berichtten vrijdag dat er in de partij ruzie geweest zou zijn over de juiste strategie bij de nieuwe verkiezingen. Farage wees dat onmiddellijk als “nutteloze informatie” van de hand.

Volgens een nieuwe peiling zouden de Conservatieven 41% van de stemmen halen bij de verkiezingen, Labour 24%, de EU-vriendelijke Liberaal-democraten 20% en de Brxit-party 7%. Volgens informatie van de Britse verkiezingsonderzoeker John Curtice heeft de deal met de EU Johnson een stuk omhoog doen schieten.

Trump: Corbyn “heel slecht” voor Groot-Brittannië
De Amerikaanse president Donald Trump had donderdag Farage in een interview aanbevolen om samen met Johnson de nieuwe verkiezingen in te gaan. Samen zouden ze een “niet te stoppen kracht” zijn. Een verkiezingsoverwinning van Corbyn zou “heel slecht” zijn voor Groot-Brittannië. Corbyn beschuldigde Trump onmiddellijk van “inmenging in de verkiezingsstrijd”.

Farage was tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement eind mei met zijn Brexit-party vanuit het niets met ongeveer 32% van de stemmen de grootste partij geworden. De Conservatieven van de toenmalige premier May werden daarentegen met ongeveer 9% afgestraft.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/11/02 ... p-johnson/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Brexit Party

Bericht door Pilgrim »

Brexitparty trekt zich deels terug voor Brexit

Geplaatst op 11 november 2019

Afbeelding

LONDEN – De Brexitparty van Nigel Farage (foto) doet in de komende verkiezingen niet mee in 317 kiesdistricten die in de vorige stembusgang (2017) in handen van de Conservatieven zijn gevallen. Farage heeft dit besloten om het vertrek uit de Europese Unie niet in gevaar te brengen door straks de kiezers die voorstander zijn van de Brexit, te verdelen. Het Lagerhuis telt 650 zetels.

Het Britse kiesstelsel is gebaseerd op districten waar de kandidaat met de meeste stemmen de zetel van het hele district krijgt. Als er twee partijen kandidaten voor de Brexit in de strijd werpen, worden de kansen op zetels voor de tegenstanders van de Brexit groter, vreest Farage.

Hij zei volgens SkyNews dat de partij tot het besluit is gekomen op basis van peilingen. Die stelden dat in kiesdistricten in Wales en het zuiden van Engeland, inclusief Londen, de ’Brexiteers’ verdeeld zijn over de vraag of ze 12 december op de partij van de Conservatieve premier Boris Johnson of op de Brexitparty gaan stemmen.

Een van de drijvende krachten achter de campagnes van onder anderen Farage om het land uit de EU te halen, de steenrijke ’brexitsponsor’ Arron Fraser Banks, heeft pas opgeroepen op de Conservatieven te stemmen. Hij zei dat dit natuurlijk Farages partij geen goed doet, „maar het is belangrijker dat we Boris aan een meerderheid helpen om de Brexit gedaan te krijgen.”

Farage was oorspronkelijk van plan in zeshonderd kiesdistricten mee te doen. Banks en andere critici van hem reageerden geschokt op het plan, omdat dit een verdeeldheid zou veroorzaken, „die de deur van de premierswoning op Downing Street 10 zou openen voor (Labourleider) Jeremy Corbyn.” Die wil een nieuw referendum over de brexit.

Premier Johnson, die zijn kansen op een verkiezingsoverwinning ziet stijgen, reageerde opgetogen. Hij zei blij te zijn „dat Farage inziet, dat weer een parlement zonder meerderheid om besluiten te nemen, straks de grootste bedreiging voor de brexit zou zijn. Alleen een Conservatieve meerderheid kan de brexit voor eind januari waar maken.” Volgens sommige Engelse media is het besluit ook een diepe nederlaag voor Farage. Hij wilde eigenlijk in een soort alliantie met Johnson de verkiezingsstrijd in, maar de premier heeft Farages aanbod tot een ’Leave Alliance’ genegeerd.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nigel Farage nieuwe pol.partij Brexit

Bericht door Pilgrim »

Nigel Farage ontmoet Douglas Murray
30 aug. 2020

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Brexit Party

Bericht door Pilgrim »

Als Johnson door de knieën gaat: Nigel Farage dreigt met terugkeer in de politiek

Geplaatst op 12 september 2020

Afbeelding

De voormalige leider van UKIP, Nigel Farage (foto), heeft gedreigd met zijn terugkeer op het politieke toneel mits de regering in Londen onder premier Boris Johnson niet hard genoeg mocht blijven in de uittredingsonderhandelingen met de EU. Hij waarschuwde de regerende Conservatieve Partij dat hij haar opnieuw verkiezingsverliezen zou toedienen als ze bij de Brexit-onderhandelingen door de knieën zou gaan voor de EU. Hij verklaarde dat de partij de wensen van het Britse volk zou “verraden” tijdens de beslissende onderhandelingen.

In een interview met de site “Brexit Watch” zei Farage: “Voor Boris en zijn team zou het een verdragsbreuk met het Britse volk zijn als ze zouden toegeven aan hetgeen Michel Barnier wil. Het zou een compleet verraad aan de Brexit zijn en de ondersteuning (van de regering), die aan een zijden draadje hangt, zou verdwijnen. Ik had vorige week een afspraak met een minister uit het kabinet en zei tegen hem dat wanneer ze het verprutsen wij terugkomen en hen nog een keer zullen vernietigen. En deze keer zou het mogelijkerwijs voorgoed kunnen zijn.”

De dreiging van Farage heeft gewicht – zijn UKIP-partij pakte voor het Brexit-referendum in 2016 miljoenen kiezers van de Conservatieven af. Omgekeerd steunde hij bij de parlementsverkiezingen verleden jaar de partij van Johnson enorm door van eigen kandidaten van de Brexit-partij af te zien. Destijds verklaarde Farage dat het beter zou zijn om Johnson te ondersteunen dan een tweede referendum over het EU-lidmaatschap te riskeren.

Alles bij elkaar heeft de onbehouwen EU-criticus er echter vertrouwen in – hun “gevoel voor overleven” zou de Conservatieven er waarschijnlijk voor behoeden om volledig toe te geven aan de eisen van de EU. Er zou vermoedelijk “op het allerlaatste moment” een akkoord met de EU komen.

Bron: https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/09/12 ... -politiek/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6688
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Brexit Party

Bericht door hans van de mortel »

Na de oorlog in 1945 ging het crescendo met de welvaart in Nederland.

Tot aan . . . de Euro.

Het ging weliswaar steeds beter. Maar al dat beters kwam en moest ten goede komen aan de mindere goden in Europa waaraan Nederland zich als een schurftige dorstige overjarige hond had gelaafd, verkerend in de macht van de smerige Europese corruptie en aan het eigen belang dienende politieke leiders, die zich geroepen voelden ver uit te steken boven de belangen van het eigen volk.

POLITIEK IS MENSONTEREND SMERIG.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7935
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Brexit Party

Bericht door sjun »

Nigel Farage reacts as 52 migrant boats arrive in a single day.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Brexit Party

Bericht door Pilgrim »

Nigel Farage wil van zijn brexitpartij anti-lockdown-partij maken

2 nov. 2020

Afbeelding
Nigel Farage wil van zijn brexitpartij anti-lockdown-partij maken ANP

De Britse euroscepticus Nigel Farage wil van zijn brexitpartij een anti-lockdownpartij maken. "Lockdowns werken niet. In feite veroorzaken ze meer schade dan ze goed doen", schreef de Brit maandag in een gezamenlijke bijdrage met zijn partijgenoot Richard Tice in The Telegraph.

Farage beijvert zich voor een "gerichte bescherming" van risicogroepen tegen het coronavirus, terwijl de rest van de samenleving grotendeels normaal moet leven en groepsimmuniteit moet ontwikkelen. Er is een aanvraag ingediend om de brexitpartij te hernoemen tot Reform UK.

Nigel Farage is oprichter van de brexitpartij en pleit voor een duidelijke en naadloze scheiding tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Op dit moment onderhandelen Londen en Brussel nog over een handelsovereenkomst voor de tijd na de brexitovergangsfase. Maar brexit is niet langer een groot issue in de Britse media.

Met zijn ommezwaai hoopt Farage nu aanhangers te vinden onder degenen die massaal worden getroffen door de coronabeperkingen, en zo weer meer aandacht te trekken.

https://www.dvhn.nl/buitenland/Nigel-Fa ... ogle.nl%2F
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Brexit Party

Bericht door Pilgrim »

Nigel Farage: “China stoppen is het volgende grote gevecht”
1 jan. 2021

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Brexit Party

Bericht door Pilgrim »

Farage: Over 10 jaar is er geen Europese Unie meer

5 januari 2021

Afbeelding

Brexit-voorloper Nigel Farage voorspelt dat de Europese Unie over 10 jaar niet langer bestaat. Op 31 december heeft Groot-Brittannië de EU officieel verlaten, 4,5 jaar nadat 52 procent van de Britse kiezers voor een vertrek uit de EU had gekozen.

Op maandag zei Farage dat het volk niet langer zo ‘verdeeld’ is als vier jaar geleden. Op radiozender LBC zei de politicus dat slechts een ‘piepklein’ percentage ‘die vlag, dat volkslied en mensen zoals Jean-Claude Juncker wilde’. De meeste mensen die stemden om in de EU te blijven, deden dat uit angst, aldus Farage.

“Een heel groot deel van de mensen die ‘remain’ stemden, ziet nu dat het heel goed mogelijk is om handelsdeals te sluiten met de rest van de wereld, om binnen te komen – in de meeste gebieden – en een redelijk akkoord te sluiten met de EU zelf,” zei hij.

De Brexiteer, die 27 jaar in de politieke arena heeft gestreden voor het Britse vertrek, zei te verwachten dat het aantal voorstanders van lidmaatschap alleen maar verder zal dalen.

“De Brexit-oorlogen zijn voorbij. De verbittering, de verdeeldheid, daar is nu een einde aan gekomen,” zei Farage, toevoegende dat het establishment 4,5 jaar lang alles heeft geprobeerd om het tij te keren.

Over 10 jaar zal de EU niet langer bestaan, voorspelde hij. “Kijk naar wat er in Brussel gebeurt: de Polen en Hongaren vetoën de EU-begroting. Je hebt een eurozone die het zuiden steeds verder in armoede drijft.” Farage voorspelt ook dat Italië die eurozone ‘op een gegeven moment’ zal moeten verlaten.

“Ik denk niet dat er over 10 jaar nog een Europese Unie is,” benadrukte hij.

[Breitbart]

https://www.ninefornews.nl/farage-over- ... unie-meer/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie