EU neigt naar dictatuur

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Pilgrim »

Grenscontroles: EU gaat cash geld en kostbaarheden burgers in beslag nemen

Xander, 21-12-2017

Afbeelding
Aan de Bitcoin hype komt mogelijk al in de periode 2018-2019 een einde, als het handelen in de munt in zowel de EU, China als Rusland verboden wordt. (Afbeelding: Antana, Flickr. CC BY-SA 2.0).

Brussel wil Bitcoin mogelijk al volgend jaar gaan verbieden - Saxo Bank: ‘Rusland en China veroorzaken in 2018 Bitcoin-Apocalyps, waarna munt naar $ 1000,- zakt’

Brussel is mordicus tegen grenscontroles daar waar het op immigranten aankomt, maar werpt tegelijkertijd steeds hogere blokkades op voor het verplaatsen van contant geld en andere waardevolle goederen. De EU heeft inmiddels in alle stilte een verordening uitgevaardigd waarmee de ondergrens van € 10.000,- wordt opgeheven, zogenaamd om de ‘misdaad’ te bestrijden. Dat betekent dat ook een onschuldige vakantieganger die met € 1000,- op zak en een duur horloge om zijn pols zelfs bij de geringste verdenking bij de grens staande kan worden gehouden, waarna alles in beslag mag worden genomen.

Media schrijven nauwelijks iets over deze ‘contanten verordening’, Brussels nieuwste stap naar een totalitaire controle maatschappij. Die houdt concreet in dat de limiet van € 10.000,- cash die zonder aangeven over de grens mag worden meegenomen, deels wordt opgeheven. Van wie op dit moment een hoger bedrag met zich meeneemt zonder dit de douane te melden, kan reeds alles worden geconfisqueerd.

Duur horloge, ‘crimineel’ uiterlijk? Dan bent u de klos
Theoretisch kan nu volkomen willekeurig een bedrag van slechts € 1000,- worden afgepakt. Een ondergrens wordt niet meer genoemd. Naast contant geld vallen namelijk ook goudstukken, zilver of andere waardevolle goederen zoals diamanten of een duur horloge onder de nieuwe regels. Alles telt mee om aan de grens van € 10.000,- te komen. Is dat het geval, dan bent u alles kwijt.

Gezien de ervaringen met andere zogenaamde ‘anti witwas’ maatregelen zullen ook mensen met net geen € 1000,- op zak al in de problemen kunnen komen. Alles wat daarvoor nodig is, is een douanier die vindt dat u er ‘crimineel uitziet’, en de indruk heeft dat u misschien de belastingen heeft ontdoken.

Ook per post opsturen verboden
In de nieuwe verordening is ook bepaald dat de reiziger de garantie moet geven dat hij zijn contant geld niet op een andere manier naar het buitenland brengt. Hoe dat in de praktijk moet gaan, is onduidelijk. Het per post laten opsturen van bankbiljetten is in ieder geval niet langer toegestaan, vermoedelijk omdat Brussel bang is dat mensen massaal miljoenen euro’s in pakketjes gaan (ver)stoppen.

Verbod en Bitcoin-crash
Een analist merkt op dat het geen wonder is dat Bitcoin de afgelopen tijd record na record breekt. Ook daar lijkt echter mogelijk al volgend jaar een einde aan te komen, want de EU overweegt om deze zogenaamde crypto-valuta te gaan verbieden (1). Overigens zijn China en Rusland bezig vergelijkbare maatregelen te treffen.

De Saxo Bank, bekend geworden vanwege heftige voorspellingen die ieder jaar in december worden gedaan, verwacht dat Bitcoin volgend jaar naar $ 60.000,- stijgt, en een totale markt kapitalisatie van meer dan $ 1 biljoen bereikt. Daarna zullen Rusland en China de digitale munt gezamenlijk aanvallen, waardoor er een enorme crash komt, en Bitcoin in 2019 nog maar $ 1000,- waard zal zijn.

Een jaar geleden voorspelde de Saxo Bank correct dat Bitcoin dit jaar in waarde zou exploderen. De verwachte ‘verdriedubbeling’ van de $ 700,- die de cryptovaluta toen waard was, werd in realiteit zelfs een explosie van 1900%.

China heeft inmiddels een gedeeltelijk verbod op Bitcoin ingevoerd nadat het land erachter kwam dat op deze wijze enorme sommen geld het land uit werden gesluisd. Het Russische ministerie van Financiën wil dat Bitcoin en andere vormen van digitaal geld illegaal worden verklaard, omdat deze alle tekenen van een financieel piramidespel dragen, wat verboden is in Rusland. Het kopen van Bitcoins wordt overigens niet strafbaar gemaakt.

Xander

(1) MM News
(2) Russia Today via Infowars

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... slag-nemen
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Pilgrim »

LONGREAD: EU-wet leidt het einde van de fotografie in: U zult niet geloven wat de EU van plan is

Geplaatst op 10 mei 2018

Afbeelding

DE TOTALE FASCISTISCH WORDING VAN DE EU: HOE BRUSSEL TOT HET EINDE VAN DE FOTOGRAFIE BESLOTEN HEEFT

Fotograferen in het openbaar of tevens in de private ruimte kan met onmiddellijke ingang tot 20 miljoen euro boete (per geval!) kosten. Overal waar niet of slechts zijdelings betrokkenen op een foto te herkennen zijn of zouden kunnen zijn, geldt in de toekomst:

“Pas op Camera!”


Straatfotografie, sportfotografie, foto’s van bruiloften, sport of concerten en vele andere gebieden worden drastisch belast, of, om het preciezer te zeggen: zijn in het tot nu toe geldende kader in de toekomst helemaal niet meer mogelijk.

Dat geldt bijvoorbeeld als een trouwfotograaf de schriftelijke toestemming van alle gasten moet verkrijgen dat ze mogen worden gefotografeerd, en dat hij deze foto’s mag opslaan, verwerken en publiceren. Bij schending van de nieuwe voorschriften dreigen boetes ter hoogte van miljoenen. De rechtsonzekerheid is enorm, en de gieren-brigade der incassojuristen kunnen zich nu reeds in de handen wrijven.

Zonder toestemming van de afgebeelde personen mogen voortaan alleen nog leden van de “geïnstitutionaliseerde” pers en van de omroep, dus bijvoorbeeld fotografen met een vaste aanstelling, dergelijke beelden vervaardigen en publiceren.

Freelance fotografen, bloggers of ook amateurs, die op straat foto’s maken met hun mobiele telefoon hebben toestemming nodig van de afgebeelde personen – wat hoe dan ook totaal onrealistisch is, maar vanaf 25 mei van dit jaar rechtsgeldig wordt.

De reden voor deze totalitaire dwangmaatregel, die historisch ongekend is, kan er maar één zijn:

De EU wil in het vervolg de documentatie van de massa-immigratie in de duizenden steden en gemeenschappen onmogelijk maken.


Niemand mag zijn camera meer op een Duitse of Franse straat richten, en daar, waar men erkent, dat 99% van de passanten aldaar immigranten zijn, een plaatje schieten. Niemand mag meer met zijn mobiele telefoon een video-opname maken als migranten Duitsers dood ranselen. Niemand mag meer een opname maken als migranten Duitse meisjes, vrouwen en oma’s verkrachten.

De documentatie van deze misdaden wordt vanaf 25 mei 2018 zwaarder bestraft dan de misdaad zelf.

Interessant is daarnaast dat er over deze wet geen enkele openbare discussie is geweest onder het motto van de EU-misdadigers, zoals de alcoholist en hoofd-EU-er Juncker het formuleerde:

“Wij besluiten iets, brengen het vervolgens in de openbaarheid en wachten enige tijd af, wat er gebeurt. Als er vervolgens geen groot geschreeuw opgaat en geen opstand, omdat de meesten in het geheel niet begrijpen wat er werd besloten, dan gaan we door – stap voor stap, tot er geen weg terug meer is.”

Deze keer werd alleen iets besloten – maar niet meer in de openbaarheid gebracht. Omdat men heel goed wist dat als men dat zou hebben gedaan, er over heel Europa tegen deze fascistische wet een storm van protest losgebroken zou zijn.

Je kunt ook zeggen: de EU is op het gebied van het fascistisch en totalitair worden van haar instituties een stap “gegroeid”:


Men doet niet meer alsof de EU een democratie zou zijn. Men stelt de wetten precies zoals ze in de CPSU, in de Communistische Partij van China en in het Politbureau van de DDR werden gesteld: Volledig voorbijgaand aan het volk, aan de beroemde soeverein, die volgens de grondwet de enige drager van Duitsland en zijn drie machten is – in werkelijkheid echter allang niets meer te zeggen heeft.

De soevereiniteit is dood! Leve de dictatuur van Brussel!

Het is een zowat duivelse inbreuk op de vrijheid van meningsuiting, zo duivels dat men geneigd is om hen, die dit plan hebben verzonnen, door de straten te ranselen en aan de eerste de beste boom op te hangen.

Want wie, buiten henzelf, geeft ze het recht om een meer dan 150 jaar oude traditie, het fotograferen van de wereld zoals hij is, in te perken en te bestraffen met boetes, die iedere hobby- of beroepsfotograaf levenslang in de materiële misère zou storten?

Wie geeft deze handvol EU-misdadigers het recht om 550 miljoen bewoners van de EU voor te schrijven wie en wat ze mogen fotograferen en wie of wat niet?

Noch kan men in de toekomst de straten van Heidelberg fotograferen, noch het slot Neuschwanstein – noch de Zugspitze – of een opname van het landschap maken als er ook maar één mens zou worden afgebeeld, hoe ver hij ook van de lens verwijderd mag zijn.
Het plan, zoals de Brusselse misdadigers beweren, dient niet de “bescherming tegen feiten”.

Het dient slechts de bescherming van de documentatie van hun duizendjarig misdrijf, dat men kan betitelen als de grootste historische genocide in de geschiedenis der mensheid:

De massa-immigratie van honderden miljoenen Afrikanen en mensen uit het Nabije Oosten, meestal moslims, die zal leiden tot de geplande en gewenste ondergang van de blanke oorspronkelijke bevolking van Europa.

Dat gelooft U niet? Leest U dan het volgende artikel!

(Michael Mannheimer)
_____________________________________________________________

Pas op, camera!

“Houdt u van een grapje”. Voor veel fotografen, of ze amateur zijn of professioneel, geldt dit motto vanaf 25 mei 2018 niet meer. Want op deze dag wordt de nieuwe gegevensbescherming-basisverordening (DSGVO) van de EU van kracht, die de voorschriften voor het instellen en opslaan van gegevens – waartoe ook het digitale fotograferen wordt gerekend – aanzienlijk verscherpt.

De nieuwe gegevensbescherming-basisverordening (DGSVO) geldt vanaf 25 mei 2018, ook met gevolgen voor de fotografie. De consequenties zijn dermate vergaand, dat de Hamburgse advocaat voor het mediarecht, Lars Rieck, al vreest: It’s the end of photography as we know it... and I don’t feel fine.”

Overal waar niet-betrokkenen of slechts zijdelings betrokkenen op een foto te herkennen zijn of zouden kunnen zijn, geldt binnenkort:

“Pas op, camera!”

Straatfotografie, sportfotografie, foto’s van bruiloften of van concerten en vele andere gebieden worden drastisch belast, of zijn in het tot nu toe geldende kader binnenkort helemaal niet meer mogelijk. Dat geldt bijvoorbeeld als een trouwfotograaf de schriftelijke toestemming van alle gasten dat zij gefotografeerd mogen worden, moet verkrijgen en dat hij deze foto’s mag opslaan, bewerken en publiceren. Bij schending van de nieuwe voorschriften dreigen boetes ter hoogte van miljoenen. De rechtsonzekerheid is enorm en incassoadvocaten mogen zich nu reeds in de handen wrijven. Wij beantwoorden de acht belangrijkste vragen.

1. Hoe is het recht op de eigen afbeelding tot nu toe geregeld?
Hier is reeds sinds 1907 de Wet op het Auteursrecht (KUG) van toepassing, die naar algemene inschatting voor een verstandige afweging heeft gezorgd tussen de belangen van fotografen en de persoonlijkheidsrechten van gefotografeerden. Centrale inhoud: afbeeldingen van plaatselijke toestanden of manifestaties, waarop personen slechts zijn afgebeeld als bijkomstigheid – dus bijvoorbeeld toeschouwers bij een voetbalwedstrijd – mogen worden gepubliceerd zonder toestemming. Volgens algemene rechtspraak heeft de Wet op het Auteursrecht bij twijfel voorrang boven de Federale Wet Bescherming Persoonsgegevens(BDSG).

2. Hoe ziet het er binnenkort uit?
Met de nieuwe DSGVO wordt elke digitale foto waarop personen te herkennen zijn een “verzameling van gegevens”. Achtergrond: digitale camera’s, smartphones en vergelijkbare apparaten fotograferen niet alleen, maar slaan ook veelvuldige gegevens op rondom de opname, bijvoorbeeld het tijdstip of, door middel van GPS, de plaats. Deze informaties zijn uit de zogenaamde EXIF-gegvens van het beeld af te lezen.

Zonder toestemming van de afgebeelde personen mogen binnenkort alleen nog maar leden van de “geïnstitutionaliseerde” pers en van de omroep, dus bijvoorbeeld fotografen met een vaste aanstelling, dergelijke plaatjes schieten en publiceren.

Freelance fotografen, bloggers, of ook amateurs, die op straat foto´s maken met hun mobiele telefoon, hebben toestemming nodig van de afgebeelde personen – wat hoe dan ook totaal onrealistisch is.

Daarnaast hoeven de foto’s niet eens op platformen als Instagram of Facebook te worden gepubliceerd. De opname telt reeds als gegevensverkrijging en valt daarmee onder de DSGVO. De gegevensbescherming-rechtskundige David Seiler uit Cottbus legt uit: “Het fotograferen van een persoon is een manier van het verkrijgen van persoonsbetrokken gegevens.: hoe de persoon er uitziet, leeftijd, geslacht, ras, plaats en datum van de opname, omstandigheden van de opname, zoals bijvoorbeeld het bezoek aan een manifestatie, samenzijn met andere personen enz.

3. Helpt de toestemming van de afgebeelde personen?
Die is in veel gevallen – bijvoorbeeld bij het fotograferen van de tribune bij een voetbalwedstrijd – helemaal niet mogelijk. En zelfs als alle gefotografeerden toestemmen, weet advocaat Lars Rieck, “geeft zij ook geen duurzame rechtszekerheid voor de fotograaf.”

Want enerzijds ligt de bewijslast bij de fotograaf. Aldus zou een schriftelijke toestemming vereist zijn, die voldoet aan alle rechtmatige dringende verzoeken. Als de betreffende personen op een afbeelding vriendelijk glimlachen naar de camera, geldt dat nog lang niet als toestemming. En daarnaast kunnen de gefotografeerden hun toestemming elk ogenblik zonder opgave van redenen weer intrekken. Als dat gebeurt, zou de fotograaf weliswaar beschermd zijn tegen eisen tot schadevergoeding, maar niet tegen de eis tot verwijdering en het niet verder verbreiden van de afbeelding.

4. Welke uitzonderingen zijn er?
Er zijn een paar uitzonderingsregelingen, die fotografen in de beschreven gevallen echter nauwelijks verder helpen. Ze gelden voor analoog-fotografie, voor opnames in louter persoonlijke en familiaire kring (die dan echter ook niet op internet mogen worden gepubliceerd), en voor afbeeldingen van overledenen. Boosaardig zou men kunnen zeggen: wie een groep personen met het spiegelreflex bouwjaar 1973 fotografeert en nadien alle afgebeelde personen het hoekje om helpt, bevindt zich juridisch gezien aan de veilige kant – tenminste inzake foto’s.

5. Welke straffen dreigen er?
Mediarechtskundige Rieck legt de consequenties uit:

“Bij het ingaan tegen de DSGVO dreigen er niet alleen boetes ter hoogte van miljoenen, maar bij sociaal-adequaat gedrag zelfs dwangbevelen, verboden en schadeclaims. Concreet worden fotografen bedreigd door geldboetes tot 20 miljoen per geval of 4% van de totale jaaromzet van over de hele wereld. Als gedurende de volgende maanden bekend wordt welke enorme schadeclaims hier mogelijk zijn, en als advocaten in toenemende mate op dit gebied aan de slag gaan, zou voor fotografen de situatie nog verder op de spits gedreven kunnen worden. Slechts een kleine troost: Foto’s en publicaties vóór 25 mei 2018 vallen niet met terugwerkende kracht onder de nieuwe DSGVO.

6. Gelden de nieuwe regels voor de hele EU?
Nee, iedere lidstaat van de EU had de mogelijkheid om zijn rechtspraak aan te passen aan de nieuwe DSGVO met behulp van “openingsclausules.” In een Zweeds wetsontwerp staat bijvoorbeeld:

“Zowel de DSGVO als andere gegevens-beschermingswetten zijn in de mate, waarin zij in strijd zijn met de persvrijheid of de vrijheid van meningsuiting, niet van toepassing.”

En ook de Oostenrijkse regering plant uitzonderingsregelingen voor media-ondernemingen en journalistiek werk. De Duitse Bondsregering is daarentegen passief gebleven en heeft verzuimd door passende wetten buitengewone hardvochtigheden en ontoelaatbare inperkingen te vermijden. Advocaat Rieck vermoedt:

“Het doel van de Duitse wetgever schijnt te zijn de vervaardiging van persoonsbetrokken foto’s en films principieel te verhinderen. Dit zou niet zo moeten zijn.”

7. Wat moeten hobby- en professionele fotografen nu doen?
Aangezien er in Duitsland tot op heden geen uitzonderingsregelingen zijn, treden de eerste tekenen van de DSGVO op 25 mei in volle omvang inwerking. Hoe de rechtspraak er in individuele gevallen uitziet, zullen de te verwachten processen de komende jaren pas uitwijzen.

Rechtbanken moeten bijvoorbeeld beslissen of straatfotografie onder het vergunningenstelsel voor kunst valt. Tot dan, aldus mediarechtsdeskundige Lars Rieck, is deze raad van toepassing:

“Als U niet werkzaam bent voor de zo genoemde geïnstitutionaliseerde pers of voor een omroeporganisatie respectievelijk diens leverancier, wetenschap & onderzoek of ‘kunst’, kunt U naar alle waarschijnlijkheid foto’s en filmopnames, waarop personen te herkennen zijn in de toekomst alleen nog maar met hun toestemming zowel vervaardigen, opslaan en/of bewerken als doorgeven, gebruiken enz.”

8. Welke foefjes kunnen helpen?
Zolang de rechtsonzekerheid dermate groot is, zou het bij manifestaties tot lachwekkende scènes kunnen leiden. Wanneer een paartje een trouwfotograaf een opdracht geeft, geldt deze opdracht in principe alleen voor het fotograferen van het bruidspaar zelf. De fotograaf zou gasten, die schriftelijk toestemming hebben gegeven voor foto’s – bijvoorbeeld met behulp van een opgestoken embleem – kunnen kenmerken. Wat betreft het onderwerp sportfotografie verklaart Norbert Möller, voorzitter van de sportvereniging Hoogtaunus, in de Taunus-krant:

“Sommige verenigingen hebben al T-shirts in twee kleuren aangeschaft, zodat kinderen, die tijdens de wedstrijd niet mogen worden gefotografeerd, meteen te herkennen zijn.”

In principe zouden overigens ook hoofdpersonen en hoofdzakelijk belanghebbenden op een foto hun toestemming moeten verlenen om te worden gefotografeerd – dus bijvoorbeeld de band op een popconcert.

Of het onherkenbaar maken van personen een probaat middel is om foto’s rechtsveilig te kunnen publiceren, is overigens nog niet duidelijk. Want kunstmatige intelligentie is inmiddels doorgaans in staat om dergelijke bewerkingen terug te draaien. Mediarecht advocaten zullen zich in de komende maanden en jaren dus niet te beklagen hebben over gebrek aan werk.

Noch meer gedetailleerde informatie levert media-recht-advocaat Lars Rieck in zijn blog-bijdrage “Weetjes m.b.t. DSGVO -7 tips voor fotografen”.

https://www.ipcl-rieck.com/allgemein

Meer over het onderwerp DSGVO


In 7 stappen naar een DSGVO-conform internetoptreden. www.lead-digital.de
De basisverordening voor gegevensbescherming (DSGVO) omvat ook regelingen, die ondernemingen bij het bedrijven van hun internet-pagina’s dringend in acht moeten nemen. Van like-buttons tot cookies – dat moet nog voor het in werking treden op 25 mei in orde worden gemaakt om forse boetes te vermijden.

(Bron: https://www.lead-digital.de/dsvgo-vorsicht-kamera/)

Bron: https://michael-mannheimer.net

Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door: Theresa Geissler

https://ejbron.wordpress.com/2018/05/10 ... n-plan-is/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7250
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Ali Yas »

Het zal duidelijk zijn dat niet alle hobbyfotografen op de bon gaan - dat zou een enorme rel geven - maar alleen een select gezelschap, namelijk die fotografen die naar het oordeel van het OM (= de staat) ongewenste foto's maken. Exit rechtsstaat.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Pilgrim »

Uw camera kan de kast in: EU verbiedt vanaf 25 mei alle openbare amateur fotografie

Xander, 11-05-2018

Afbeelding
(Afbeelding: (1))

Weinig mensen weten dat vanaf 25 mei de facto een einde komt aan alle amateur fotografie in het openbaar. Dan gaat namelijk de nieuwe Brusselse gegevensbescherming verordening (AVG) in. Dat betekent dat iemand die op straat een foto maakt, of op een feestje, of bij een voetbalwedstrijd of concert, of een vakantiefoto op bijvoorbeeld het strand, en niet de toestemming heeft van alle personen die op de foto terecht komen, extreem hoge boetes kan krijgen, tot wel € 20 miljoen per overtreding. Volgens onafhankelijke waarnemers is de ware reden dat de EU op ronduit fascistische wijze probeert te voorkomen dat er steeds weer foto’s en filmpjes van de keiharde gevolgen van de massa immigratie en islamisering van onze landen –zoals terreuraanslagen, misdaden en ander agressief wangedrag- op het internet worden geplaatst.

Foto’s en filmpjes op straat, van huwelijksfeestjes, van een sportwedstrijd, van een concert, het diplomazwemmen van uw kind, een verjaardagspartijtje, een dagje op het strand, aan de boulevard – over precies twee weken u kunt het allemaal vergeten. Als er ook maar één persoon op uw foto komt die dat niet wil, dan loopt u het risico op een krankzinnig hoge boete.

Smartphone camera kan uit, digitale camera kan de kast in
Het gaat niet enkel om het plaatsen van zo’n foto of filmpje op uw blog of Instagram, of persoonlijke website. Ook het opslaan in een persoonlijke map valt onder de nieuwe verordening. Omdat het in de praktijk vrijwel onmogelijk is om de schriftelijke toestemming van onbekende mensen te krijgen voordat u een foto gaat maken –zeker als het om een massa mensen op een feestje, in een drukke straat, tijdens een concert etc. -, kunt u de foto functie van uw smartphone over 2 weken wel uitzetten, en uw dure digitale camera in een kast opbergen.

Er zijn een aantal uitzonderingen, zoals voor analoge fotografie (ouderwetse afdrukken die niet met een digitale camera zijn gemaakt), foto’s in strikt persoonlijke en familiaire sfeer (die echter niet meer op het internet mogen worden gezet), kunstfoto’s, en voor foto’s van overleden mensen*. Verder gaat het uitsluitend om nieuwe foto’s, dus de verordening gaat niet met terugwerkende kracht gelden.

Of de regels ook voor bewakingscamera’s gaan gelden, is ons niet bekend.

(* Betekent dit dat mensen NA een terreuraanslag wel foto’s mogen maken van de dodelijke slachtoffers?)

Ook uitzonderingen mogelijk voor media en officiële journalisten
EU lidstaten hebben de mogelijkheid om via nationale wetgeving de nieuwe AVG aan te passen. Zo hebben Zweden en Oostenrijk al aangekondigd om voor mediabedrijven en officiële journalisten uitzonderingsregels in te voeren. Het is ons niet bekend of dit in Nederland ook het geval is.

Wilt u toch een foto met bestaande personen op uw blog zetten, dan adviseren sommigen om de gezichten te ‘verpixelen’, dus onherkenbaar te maken. Het is echter niet zeker of deze methode door een rechtbank geaccepteerd wordt. Rechters moeten ook gaan beoordelen of straatfoto’s onder ‘kunst’ vallen of niet. Het risico voor gewone amateur fotografen is veel te groot om het er dan maar op te wagen.

Privacy verklaring op website
Onder de wetgeving valt ook het opslaan van IP-adressen en emailadressen door websites en blogs. Vandaar dat wij enkele dagen geleden een aparte privacy verklaring in de rechter kolom hebben geplaatst, iets wat door experts aan alle bloggers wordt aanbevolen (2).

Onlangs besteedden we enkele malen aan de nieuwe strenge censuurwetten die de EU aan alle lidstaten oplegt. Daarmee moeten alle niet gewenste, niet politiek-correcte meningen op het internet worden uitgebannen.

Totalitaire fascistische dictatuur
Een systeem dat bepaalt wat u wel en niet mag schrijven, denken en zeggen, en nu ook wat u wel en niet op de foto mag zetten, en waar u zich niet openlijk tegen mag verzetten (met name tegen de door Brussel besloten massa immigratie van tientallen miljoenen moslims naar Europa, de totale daaraan verbonden islamisering van ons werelddeel, en natuurlijk de EU Brussel zelf), kan met recht een totalitaire, fascistische dictatuur worden genoemd, die haar onderdanen met steeds hardere hand onderdrukt.

In het voormalige Oostblok was het fotograferen van stations, vliegvelden en alle door het communistische regime aangewezen ‘objecten’ eveneens ten strengste verboden. In 1989 werd de val van het IJzeren Gordijn gevierd, maar in werkelijkheid werd dat Gordijn niet opgeheven, maar door de eurocraten stapsgewijs over heel Europa uitgebreid.

En dat is met onze eigen instemming mogelijk gemaakt, want wij blijven iedere keer weer op dezelfde partijen stemmen die de zeggenschap over ons eigen land en volk uit handen geven aan een clubje ongekozen globalisten in Brussel, wier belangrijkste doel is iedere onafhankelijke natie-staat in Europa totaal uit te wissen, en een einde te maken aan alle persoonlijke vrijheden.

Xander

(1) Michael Mannheimer
(2) Sowmedia

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... fotografie
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Pilgrim »

Planning in de EU: Wie regerings- of euro-kritische sites bezoekt, kan in de toekomst rekenen op een gevangenisstraf van 2 jaar

Geplaatst op 16 mei 2018

Afbeelding

Dankzij het plan van de islamisering verwordt Europa tot een totalitair systeem van onderdrukkers

Ook wanneer de nieuwsberichten met betrekking tot het volgende onderwerp al iets ouder zijn, laten zij zien in welke richting Europa afdrijft:

– Afschaffing van de democratie
– Afschaffing van het grondrecht op vrijheid van meningsuiting
– Criminalisering van iedere kritiek op de totalitaire politiek van Brussel.

Wie dit niet gelooft, gelieve het volgende artikel te lezen – en zich niet te laten misleiden door de in principe zeer toe te juichen reactie van Frankrijk op het bezoeken van terroristische websites (wordt bestraft met 2 jaar gevangenis), dat slechts het begin vormt van een nog wezenlijk dieper ingrijpende censuur, waarin ook het bezoeken van regeringskritische websites zoals deze met gevangenisstraf worden bestraft.

Frankrijk: De anti-terrorisme-wet geldt als de strengste in Europa

Zoals thans een voorbeeld aantoont, wordt het snel en hard toegepast. De arrestatie vond vorige week vrijdag plaats, het vonnis deze maandag. De rechter besloot tot de maximale straf, de veroordeelde werd met onmiddellijke ingang naar de gevangenis gestuurd, voor twee jaar. Het delict dat hem ten laste gelegd werd, staat pas sinds een paar maanden in het Wetboek: het regelmatig bezoeken van websites die daden van terrorisme rechtvaardigen.

Alarmsignaal op rood
Als er alarmsignalen oplichten die wijzen op een verbinding naar de Jihadi-sfeer, dan wordt er in Frankrijk waarlijk snel en onverbiddelijk gehandeld. Dat is het signaal dat er van deze primeur dient uit te gaan. Dat dit in meerdere mediaberichten ook zo wordt meegedeeld, is zeker gelegen in het belang van de regering. In het huidige klimaat spelen de bedenkingen tegen de er aan ten grondslag liggende wet slechts een bijrol, áls zij die al spelen.

Over de zaak die maandag voor een arrondissementsrechtbank in Chartres werd behandeld, is hoe dan ook te zeggen dat hier meteen meerdere alarmsignalen oplichtten, zoals opgemerkt door de Officier van Justitie. De 31-jarige verdachte zou de laatste tijd niet alleen opvallend vaak websites van “organisaties, die het terrorisme verheerlijken” hebben bezocht en “regelmatig” onthoofdingsvideo’s hebben bekeken. Bovendien schijnt hij ook op Internet op zoek geweest te zijn naar wapens.

De jongeman, die zich in 2009 tot de islam heeft bekeerd, maakte zichzelf ook verdacht door zijn belangstelling voor de Montparnasse-torenflat. Op Internet heeft hij gezocht naar plattegronden van het gebouw. Op Facebook heeft hij een foto van de bekende Parijse kantoorflat met uitzichtplatform gepost met het commentaar: “Wat een mooie toren. Zijn pracht zal eer bewezen worden. Insh’allah.”

Het commentaar is voor meerdere uitleg vatbaar. Bij rechter en Justitie bestond evenwel geen twijfel over de richting waar het op duidt, temeer daar er bij de huiszoeking vellen papier werden gevonden waarop “Onthoofd de ongelovigen” te lezen stond. De beklaagde, die alle beschuldigingen bestreed, voerde aan dat het hier ging om uittreksels uit de koran. Zijn belangstelling voor de Montparnasse-torenflat zou louter voortvloeien uit nieuwsgierigheid, evenals andere internetactiviteiten. De rechtbank geloofde hem niet.

Haar beeld van de beklaagde, waartoe ook uitlatingen behoorden die wezen op een bereidheid tot handelen en een reis naar Syrië, weersprak de betuigingen van onschuld. Men wilde zich in deze zaak niet het verwijt op de hals halen dat Justitie niets in de gaten zou hebben, aldus de Officier van Justitie. De rechter volgde hem hierin en velde een nog zwaarder vonnis dan de Officier had geëist.

Omstreden wet
De wet waar de rechtbank zich op beroept, werd pas eind mei aangenomen. Le Monde noemde de anti-terrorisme-wet de strengste in heel Europa.

In het pakket aan wetsvoorzieningen bevindt zich ook het Artikel 18 in wiens tweede paragraaf het regelmatige bezoek van websites die oproepen tot terroristische daden of ze rechtvaardigen strafbaar wordt gesteld. Wetenschappers, journalisten en andere beroepsmatig geïnteresseerden zijn daar overigens van uitgezonderd, evenals belangstellenden die “te goeder trouw” handelen.

Laatstgenoemde valt te herkennen aan een galm van discussies over Artikel 18. Het delict is niet al te gemakkelijk te duiden en het tornt aan civiele vrijheidsrechten. In het huidige klimaat, na de aanslagen in Frankrijk, ligt de prioriteit hoe dan ook vooral bij het afweren van gevaren, niet op de grondrechten. Het nieuwsbericht, dat de inlichtingendiensten met het bewaken van de 31-jarige een vertekend beeld konden geven van een succes, mag in regeringskringen tot tevredenheid hebben geleid, voor critici van de wet worden de kansen kleiner.

Regering en rechtse oppositie op één lijn
Principiële bedenkingen tegen het bestraffen van bezoeken aan websites had het Conseil d’Etat al in 2012 aangekondigd. Ze zijn niet van tafel.

Opmerkelijk is de ontwikkeling tot nu toe. Kort en goed:

De sociaaldemocratische regering zit op één lijn met scherpslijpers aan de rechterkant. Het is echt verbazingwekkend zoals de standpunten nader tot elkaar gekomen zijn.
Het was Sarkozy, die als president in 2012 het delict van het bezoeken van verdachte websites wilde laten vastleggen in het Wetboek van Strafrecht. Toen was het protest nog groot. De wet kwam er niet door vanwege bedenkingen tegen het vastleggen ervan in het Wetboek van Strafrecht, hoe dan ook staat het grondrecht op vrijheid van informatie er haaks op. De Conseil d’Etat sprak zich er tegen uit.

Voor de rechtsen werd het een permanent thema, een “obsession”, zoals Libération schrijft. De Parti Socialiste-regering ontweek een punt van kritiek. Ze verpakte het bestraffen van het bezoeken van websites met terroristische betrekkingen in het anti-terrorisme-wetspakket (de principiële bedenkingen van de Conseil d’Etat tegen de inhoud van het artikel zijn daarmee echter niet weerlegd).

Dienovereenkomstig argumenteert Sarkozy in deze zaak niet langer als tegenstander, maar als iemand, die het eerder al geweten heeft.

Ook in Frankrijk bestaan er geen patentrecepten tegen het terrorisme van jihadisten. In een poging antwoorden te vinden, kan (net zoals in Duitsland) een aanscherping van de wetten worden overwogen. Daarbij wordt aangetoond dat de sociaaldemocraten met hun voorstellen dichter bij de eisen van rechts komen. Hoe meer dit het geval is, des te radicaler vallen de ideeën rechts van de PS uit.

Zo deed Nathalie Kosciusko-Morizet, die tot het kamp van Sarkozy behoort, actueel het voorstel om een wet door te laten die het salafisme verbiedt. Men kan benieuwd zijn hoe lang het duurt tot het onderwerp ook in de regeringspartij serieus wordt besproken. Al te eenvoudig is het niet af te handelen als men grondrechten als belangrijke referentie hoog wil houden. (Thomas Pany)

www.heise.de

De toekomst in de EU wordt hoe dan ook nog een beetje harder.

Wie regerings- of euro-kritische sites bezoekt, kan in de toekomst rekenen op 2 jaar gevangenisstraf.


Er zijn in Europa reeds beroemde pro-EU-politici die alle EU-critici en euro-critici gelijkstellen met terroristen en vele zogenaamde parallellen tussen deze beide kampen zien. In de toekomst wordt dan het bezoeken van video-portals als Liveleak bestraft met twee jaar gevangenis. Ook als Liveleak vele feiten over de zogenaamd gematigde rebellen in Syrië blootlegde.
Het Londense Online-magazine “Express” schreef daar jaren geleden al over:

Tegenstanders van het EU-verdrag werden als “terroristen” aangeklaagd
Eurosceptici werden als “terroristen” gebrandmerkt – enkele dagen voor Tony Blair zich voorbereidde om naar Brussel te vliegen om de Brusselse consitutie via de achterdeur in de Engelse wetgeving vast te leggen.

(Hier meer daarover)

Voor Engeland is respectievelijk was Tony Blair wat Merkel voor Duitsland is:

Hij opende de poorten van het land voor miljoenen islamitische immigranten, vooral uit Pakistan, de voormalige kolonie van het Britse wereldrijk.

Anthony “Tony” Blair was van 1994 tot 2007 voorzitter van de Labour Party en van 1997 tot 2007 Premier van het Verenigd Koninkrijk. In deze 10 jaar heeft hij het gezicht van Engeland meer tot diens nadeel veranderd dan 1000 jaar Engelse geschiedenis bij elkaar vermochten te doen.

Engeland is dankzij de socialistische Tony Blair nog sterker geïslamiseerd dan Duitsland, en voert naast Zweden en Frankrijk de lijst van landen met de meest voortgeschreden islamisering in de EU aan.

Onder zijn aegis hield hij in 2000 een geheime conferentie van Europese socialisten, waarbij tot het plan van de massa-immigratie van meer dan honderd miljoen moslims uit Afrika en het Nabije Oosten besloten werd. (ik berichtte daarover)

Toen het Londense dagblad “Telegraph” publiceerde onder het opschrift Labour wanted mass immigration to make UK more multicultural dachten veel Britten in eerste instantie aan een grap of aan een complottheorie. Onder verwijzing naar de wet op vrijheid van informatie (“Freedom of Information rule”) kregen de journalisten bewijsstukken, die eindelijk een duidelijk antwoord gaven op de vraag waarom Europa sinds een paar jaar de grenzen wijd had opengezet voor de massa-immigratie. Het antwoord:

Geplande massa-immigratie niet langer slechts een complottheorie
Niet alleen Britse sociaaldemocraten wilden met de opening van de grenzen voor immigranten uit alle continenten hun droom van een nieuwe “multiculturele mens” realiseren. Hun doel was een nieuwe eenheidsmens, die zich net zo lang vermengt tot noch ras, noch afkomst, taal of huidskleur zouden kunnen worden onderscheiden. Zij waren het goede van plan, wilden een Europeaan, die in geen enkel ander mens meer een concurrent of tegenstander zag.

Bron: https://michael-mannheimer.net

Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door: Theresa Geissler

https://ejbron.wordpress.com/2018/05/16 ... enisstraf/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Pilgrim »

Opeens heb je het, je wordt functionaris gegevensbescherming

Dinsdag, Roselien Herderschee - redacteur Binnenland

Hij rolde er eigenlijk min of meer toevallig in. Want nee, het was als 20-jarige niet zijn jongensdroom om functionaris gegevensbescherming te worden, zegt Peter van Es. Toch liet hij zich vorig jaar omscholen tot 'FG'. En met hem vele anderen.

De groei van de beroepsgroep heeft alles te maken met de nieuwe Europese privacywet, die deze week van kracht wordt. Het hebben van een FG wordt dan voor veel organisaties een verplichting. Bij de Autoriteit Persoonsgegevens zijn inmiddels ruim 3000 FG's aangemeld. De toezichthouder verwacht dat er daar nog duizenden bij komen.

Kort gezegd moet de FG erop toezien dat het bedrijf waar hij of zij werkt, de nieuwe privacywet goed naleeft. Het is daarom vooral belangrijk dat hij of zij de sector waar hij werkt goed kent en kan overzien wat privacy daar betekent. De FG van een grote scholenkoepel zal dus niet snel ook te vinden zijn als de FG van een zorgverzekeraar.

"Ik ben vanuit eerdere banen altijd gefascineerd geweest door data", zegt Van Es. Het UWV wees hem in een werkloze periode op een cursus gegevensbescherming. "Het FG-beroep kende ik al wel, maar ik was er nooit eerder actief mee bezig." Na eerst drie maanden theorie, kon hij voor vier maanden leertraject terecht bij een software-bedrijf. Daar kwam vervolgens een vacature voor FG. Van Es kreeg de baan.

Van Es werkt drie dagen in de week. Waar hij zich nu mee bezighoudt? "Het bedrijf is ingericht op de huidige wet die gegevensbescherming regelt. Dus je begint met in kaart brengen: waar zitten de verschillen met wat er straks moet zijn? En als je daar dan toch mee bezig bent is het logisch om alles even op te schudden. Hoe komt de data eigenlijk binnen? Hoe verwerken we het? Hoe zit het met de back-ups die we maken?"

Vragen waar ook Carla Aden momenteel druk mee in de weer is. Zij is de functionaris gegevensbescherming van de gemeente Súdwest-Fryslân. Ook Aden, opgeleid tot jurist, rolde min of meer toevallig de privacybescherming in. "Toen de jeugdzorg naar de gemeenten ging, werd privacy een dingetje. Ik vond het een interessant gebied. Er zit een juridische, maar ook ethische kant aan. En het is actueel."

Gemeenten vormen onderdeel van de overheid en moeten daarom een FG hebben. "We werken als gemeente natuurlijk heel veel met bijzondere persoonsgegevens", zegt Aden. In bijeenkomsten praat zij momenteel de 900 werknemers van de gemeente Súdwest-Fryslân bij over de betekenis van privacy. "De kern is: als de burger weet wat je doet, dan zit je goed. Transparant werken dus, eigenlijk heel eenvoudig."

Nieuwe privacywet
De nieuwe, Europese privacywet heet formeel de Algemene Verordening Gegevensbescherming en brengt strengere privacyregels met zich mee. Zo moeten bedrijven meer vastleggen over hoe ze de data van gebruikers en klanten behandelen, en moeten ze zorgvuldiger om toestemming vragen. Ook zijn er hogere boetes: die gaan van 900.000 euro naar maximaal 20 miljoen euro of 4 procent van de wereldwijde jaaromzet.

Of je nou 20.000 euro betaald hebt voor een opleiding tot FG'er, of dat jij jezelf tot FG'er bestempelt omdat je de wet van A tot Z uit je hoofd geleerd hebt: het maakt de Autoriteit Persoonsgegevens niet zo veel uit. Functionaris gegevensbescherming is geen beschermde titel en de autoriteit stelt vooralsnog geen gecertificeerde opleiding als eis om je te registreren. Die is er op dit moment niet.

Wel is er een richtlijn uitgebracht over de functionaris gegevensbescherming. "Maar het is de verantwoordelijkheid van een organisatie zelf om een FG aan te stellen met de juiste competenties", zegt een woordvoerder. "Wij gaan wel kijken naar de kwaliteit van de FG en naar de manier waarop zij binnen de organisatie in staat worden gesteld hun werk te kunnen doen".

Groeiende beroepsvereniging
Het ontbreken van functie-eisen maakt de FG-opleidingsbranche een aantrekkelijke, zo leert een zoekopdracht naar het huidige cursusaanbod. "Help, ik ben Functionaris Gegevensbescherming, wat nu?", op die vraag heeft menig advocaten- of consultancybureau wel een antwoord met bijbehorend prijskaartje klaarliggen. Variërend van kort tot lang, de keuze aan verschillende type FG-scholingen is groot.

De beroepsvereniging van FG's worstelt met dat grote en gevarieerde aanbod, zegt bestuurslid Aramis Jean Pierre. De vereniging bestaat al sinds 2001. Toen deed het FG-beroep zijn intrede, gelijktijdig met de huidige wet die gegevensbescherming regelt. Maar de aanstaande Europese wet zorgt voor een duidelijke leden-boost. Het ledenaantal steeg de afgelopen vier maanden van 200 naar 600.

Geen voorkeursbehandeling
Een van de meest gestelde vragen aan de beroepsvereniging is momenteel: welke opleiding raden jullie aan? "Maar daar doen we op dit moment geen uitspraken over", zegt Jean Pierre. Want door als beroepsvereniging een voorkeur uit te spreken, plakken wij daar eigenlijk al een soort certificaat op. Terwijl er op dit moment geen officiële certificatie is."

Daar zit de vereniging toenemend mee in de maag. "Hoewel er nu ook commerciële aanbieders tussen zitten die heel gedegen opleidingen bieden, willen we heel graag dat er ook een gecertificeerde opleiding komt. Om zo de kwaliteit te kunnen waarborgen", zegt Jean Pierre.

Op dit moment voert de beroepsvereniging daarom allerlei oriënterende gesprekken, zowel met onderwijsinstellingen als met de Autoriteit Persoonsgegevens, om te bespreken of er een gecertificeerde opleiding kan komen. Maar voor 25 mei wordt dat zeker niet.

https://nos.nl/artikel/2233051-opeens-h ... rming.html?
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Pilgrim »

EUSSR...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Pilgrim »

De EU, censuur en verkiezingen
plurk85 - Gepubliceerd op 31 mei 2018

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80785
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Ariel »

Pilgrim schreef:
Uw camera kan de kast in: EU verbiedt vanaf 25 mei alle openbare amateur fotografie

Lol. Met dank aan de EU.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80785
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Ariel »

Dierenpark deelt dinomaskers uit voor privacy bezoekers

Wie tijdens zijn of haar bezoek aan DierenPark Amersfoort niet gefotografeerd of gefilmd wil worden, kan voortaan een dinomasker opzetten tijdens een bezoek aan de dierentuin. Het Amersfoortse dierenpark laat weten deze week te starten met een pilot om de privacy van bezoekers te waarborgen.

,,Wij merken dat de vraag speelt bij bezoekers voor extra mogelijkheden om niet gefotografeerd of gefilmd te worden tijdens hun dagje uit", vertelt woordvoerder Marije Allemekinders. ,,Wij vinden dit een belangrijk thema en op een speelse manier willen we deze behoefte serieus nemen."

Bezoekers kunnen vanaf deze week een masker opzetten met een dinoprint erop. ,,Het dierenpark is een aangewezen plek om foto's of filmpjes te maken en dat doen parkbezoekers dan ook volop. De beelden worden vaak gedeeld met vrienden en familie. Soms krijgen wij echter de vraag van bezoekers die niet in beeld willen komen op foto's van anderen, of er een oplossing is waarbij de persoon zelf kan zorgen dat hij of zij niet wordt vastgelegd", vertelt Marije. ,,Wij denken graag met onze bezoekers mee en hopen met het verstrekken van de dinomaskers een passende oplossing te bieden."

MASKER Bezoekers kunnen volgens het dierenpark een dinomasker halen bij de entree en het masker na afloop van hun bezoek weer inleveren. ,,We willen met deze pilot kijken hoe bezoekers reageren op de dinomaskers en of dit vanaf de herfstvakantie ingevoerd kan worden."
Update.....Dinomaskers slaan aan, maar niet vanwege privacy-redenen
DierenPark Amersfoort stopt vroegtijdig met de pilot om dinomaskers uit te delen aan bezoekers die niet herkenbaar op de foto willen. “De dinomaskers zijn enorm gewenst, maar uit onze proef blijkt dat mensen de dinomaskers niet opzetten om privacyredenen. De kinderen vinden de dino’s gewoon wel heel erg leuk”, verklaart woordvoerder Marije Allemekinders. “Wij besluiten daarom om de dinomaskers niet daadwerkelijk in te voeren, maar in plaats daarvan zal de hele herfstvakantie in het teken van dino’s staan tijdens de avontuurlijk DinoAdventures.”

Dat deze pilot met dinomaskers zo’n storm van reacties teweegbracht, daar is DierenPark Amersfoort zelf ook door verrast. “Privacy is natuurlijk een veelbesproken onderwerp, maar dat onze dinomaskers zoveel losmaakten, daar stonden wij van te kijken. Het overgrote deel van Nederland kwam net als wij tot de conclusie dat dinomaskers niet dé oplossing zijn om de privacy te beschermen”, aldus Marije.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Pilgrim »

Aan eurofiel Nederland

Door: Jan Dijkgraaf, 7:01, 13 september 2018

Afbeelding

Zo hard als jullie juichten over de pyrrusoverwinning van Sargentini, zo stil waren jullie gisteren over twee andere dingen

Beste eurofielen,

Kneusjes.

Dat was wat ik dacht toen ik jullie met GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini zag juichen vanwege het feit dat het Europees Parlement de Europese Commissie heeft opgedragen Hongarije aan te pakken.

Alsof er ook maar één procent kans is dat het land zijn stemrecht binnen de EU zal verliezen. Het starten van de zogenaamde artikel 7-procedure is absoluut het hoogtepunt uit de Europese carrière van de Europarlementariër. Maar tegen de tijd dat de lidstaten Hongarije écht moeten gaan straffen, zal blijken dat de vereiste unanimiteit ontbreekt. Polen gaat Hongarije nóóit laten vallen. Zoals Hongarije Polen nóóit zal laten vallen in eenzelfde artikel 7-procedure die Europees Commissaris Frans Timmermans tegen dat land is gestart.

Zo hard als jullie juichten over de pyrrusoverwinning van Sargentini, zo stil waren jullie gisteren over twee andere dingen.

Eén daarvan was voor de geschiedschrijving niet relevant, maar wel tekenend voor de staat van de EU.

Dat de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker zijn ‘State of the Union’ voor een bijna lege zaal uitsprak was al gênant. Maar dat er applaus werd toegevoegd aan het filmpje om te suggereren dat het was alsof Gods woord in een ouderling gleed, was meer dan dat. Het was het verspreiden van nepnieuws.

Brengt me op het tweede punt waarover ik jullie te weinig hoorde: het einde van het vrije internet.

Het Europees Parlement heeft gisteren ingestemd met nieuwe auteursrechtwetgeving. Ook met artikel 13, dat alle platforms op straffe van boetes (en erger) verplicht om content die burgers en bedrijven willen plaatsen vooraf te controleren en indien nodig tegen te houden.

Die platforms (Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Soundcloud, noem maar op), maar ook de internetproviders, kunnen er dan voor kiezen hun ‘censuurfilter’ strak af te stellen (waardoor ze veel gezeik met Brussel krijgen) of om ze lekker ruim af te stellen (zodat Brussel financieel lief voor ze blijft). Wat denken jullie zelf?

Het is formeel geen ‘censuur’ als bedrijven publicatie van content van tevoren tegenhouden. Want bij censuur doet de overheid dat. Maar het effect op de ontvangers is wel hetzelfde: ze krijgen geen content meer te zien die de overheid onwelgevallig is. Europees Parlement, de Europese Commissie (en onze eigen jokvrouw Karin Ollongren) roepen keer op keer dat ze beïnvloeding van verkiezingen willen voorkomen. En terrorisme. Maar ‘haatzaaien’ wordt straks het echte toverwoord. Voorkoming dáárvan gaan de Facebooks en Twitters van deze wereld in ruil voor hun ongestoorde jacht op euro’s voortaan keurig faciliteren.

Zogenaamd om er zeker van te zijn dat het copyright van rechthebbenden niet wordt geschonden.

Net als Hongarije zogenaamd wordt aangepakt omdat de vrije pers in dat land gemuilkorfd is en premier Viktor Orbán zijn greep op de rechterlijke macht heeft verstevigd. Terwijl iedereen weet dat het in werkelijkheid gebeurt omdat de democratisch verkozen regering van dat land, wijs geworden door de geschiedenis, de poorten niet wijd open zet voor zich vluchteling noemende economische gelukszoekers die elders in Europa door de varende NGO-taxi’s zijn afgeleverd.

Dat jullie gisteren blij waren om het feestje van Judith Sargentini, snap ik nog wel. Overwinningen moet je vieren, ook al word je aan het eind van het seizoen geen kampioen. Maar dat jullie (op Marie na) zo stil waren over het nepnieuws van Juncker en vooral over de moord op het vrije internet, dat vind ik stuitend.

Wat mij betreft sluiten jullie je dan ook vooral niet aan bij The Post Offline, een medium dat gevrijwaard blijft van censuur door overheden en bedrijven.

Dat is alleen voor mensen die deugen.

Groet,

JanD

PS. Lees me nieuwe nieuwsbrief (met gratis e-book, vooral voor zzp’ers)!

UPDATE Mijn excuses! Waar ik over die applausband schreef ‘Het was het verspreiden van nepnieuws’, bedoelde ik eigenlijk: ‘NAZI-PRAKTIJKEN!1!!’. Al denk ik dat Joseph Goebbels nog is overtroffen door dat gajes van de EU. Hoe haal je het godverdomme in je harses om onder een livestream een applausband te zetten als de aanwezigen in de zaal niet hard genoeg voor ‘de president’ klappen?

https://tpo.nl/column/briefje-van-jan-a ... nederland/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding

Wij DICTEREN wat u denkt. Wij DICTEREN uw wetten. Wij DICTEREN wie u binnenlaat! Wij zijn DICTATORS!
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80785
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Ariel »

And the beat goes on. :ohmy2:
EU-landen willen meer macht opsporingsdiensten

Opsporingsautoriteiten uit EU-landen krijgen toestemming om digitaal bewijsmateriaal in strafzaken rechtstreeks op te vragen in andere lidstaten zonder tussenkomst van justitie in dat land.

De EU-ministers van justitie hebben daar vrijdag in meerderheid mee ingestemd, ondanks verzet van minister Ferd Grapperhaus, zijn Duitse collega en vijf andere ministers. Grapperhaus bracht zijn „ernstige zorgen” over en steunde het voorstel niet.

Internetbedrijven waar aanklagers gebruikersgegevens opvragen worden verplicht binnen tien dagen, of in noodgevallen binnen zes uur, de gevraagde elektronische data aan te leveren. Voorstanders achten dat nodig om bijvoorbeeld terrorisme tegen te gaan.

Het gaat bijvoorbeeld om mail-, Twitter- en Whatsappberichten of het achterhalen van een IP-adres. Internetproviders die niet meewerken kunnen een boete van tot 2 procent van hun jaaromzet krijgen.

Verplichting
Nederland deelt de „onmiskenbare behoefte” voor soepeler uitwisseling van informatie, maar vindt dat in dit voorstel de rechten van verdachten of andere betrokken onvoldoende worden gewaarborgd. Grapperhaus wil in ieder geval op de hoogte worden gesteld als een bedrijf in Nederland wordt verplicht gegevens over te dragen, maar dat is in het voorstel niet bindend geregeld. De voorstanders vinden dat EU-landen elkaar onderling moeten vertrouwen.

Grapperhaus zei afgelopen week in de Tweede Kamer dat sommige landen zo „voortvarend” optreden dat zij de rechtsstaat opzijschuiven. Het parlement toonde zich nog bezorgder, en steunde zijn verzet.

Als het Europees Parlement ook een standpunt heeft ingenomen, kan het met de lidstaten gaan onderhandelen over de uiteindelijke wet. De zeven landen die tegen zijn hopen dat het voorstel wordt gewijzigd.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7250
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Ali Yas »

Ariel schreef:And the beat goes on. :ohmy2:
De zeven landen die tegen zijn hopen dat het voorstel wordt gewijzigd.
HOPEN?! Gewoon een streep erdoor. Waarom precies kan dat niet?
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22590
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22590
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door King George »

Europese Unie zet nieuwe stap om democratie af te schaffen

Afbeelding

Op democratische wijze aangenomen wetten moeten in de toekomst kunnen worden ingetrokken door een eenvoudig besluit van de Europese Commissie. Brussel wil zich dit recht toeëigenen door middel van de zogeheten notificatierichtlijn. Onder het voorwendsel van Europese integratie moet de democratie verder worden vernietigd.

Het voorstel voor deze richtlijn bevindt zich momenteel in het wetgevingsproces tussen de Raad van de EU en het Europees nepparlement, en het maakt deel uit van een pakket maatregelen waarmee de Europese Commissie de lidstaten wil “aansporen” (lees: “dwingen”) om de regelgeving op de dienstenmarkten te verlagen. Dit is bijvoorbeeld van toepassing op vakmanschap – een belangrijke regeling voor het waarborgen van de kwaliteit van ambachtelijke beroepen. Wij zien de dienstenmarkten als pilot voor Brussel om te bekijken hoe zij verder haar greep op de lidstaten kan vergroten.

Het voorbeeld over minder regels voor bepaalde beroepsgroepen klinkt gunstig, maar waar we ook mee geconfronteerd worden is het feit dat de niet-democratisch gekozen (zo u wilt: dictatoriale) Europese Commissie ook méér controle wil om na te gaan of de door de lidstaten vastgestelde voorschriften in strijd zijn met de EU-wetgeving inzake vrije markten.

Tot dusverre kunnen verordeningen die het EU-recht schenden in een inbreukprocedure worden onderzocht door een beroep bij het Europees Hof van Justitie in te stellen. In de toekomst wil de Europese Commissie dergelijke voorschriften door een eenvoudige beslissing zelfstandig en naar eigen inzicht kunnen nemen.

Een dergelijk beslissingsrecht houdt in dat de Europese Commissie eenvoudig de nationale wetten van de parlementen van de lidstaten buitenspel kan zetten.

Dat het hier niet om een proefballonnetje gaat van Jean-Claude Druncker moge blijken uit het feit dat dit onderwerp bijvoorbeeld al in de gemeenteraad van Gouda is behandeld (motie hier). De tekst:

Afbeelding

Googlen op “notificatierichtlijn” laat al gauw zien dat dat in veel gemeenten speelt.

Het positionpaper van de VNG, waarover in de motie gesproken wordt, is hier te vinden (PDF). Het VNG-standpunt is hier te vinden. Of lees de vragen die de SP over dit onderwerp gesteld heeft in de Tweede Kamer, link hier.

Het wordt hoog tijd dat het de fascistische EU onmogelijk gemaakt wordt om (stapje voor stapje) de wetgevende bevoegdheid van de parlementen van de lidstaten te schenden en om de scheiding der machten te handhaven. Er mag geen alleenrecht aan de Europese Commissie worden toegekend om te beslissen over wetten die door de parlementen van de lidstaten zijn aangenomen.

De bestaande procedure volstaat (nog) om overeenstemming met EU-verdragen te waarborgen. In deze context moet het ook in de toekomst mogelijk zijn om hoge kwaliteitsnormen te stellen voor diensten door middel van democratische procedures.
Maar ja….. EU en democratie: het blijken steeds weer twee onverenigbare begrippen.


https://www.stopdebankiers.com/europese ... -schaffen/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Pilgrim »

Zo bouw je een EU dwangstaat – in 7 stappen

Geplaatst op 24 december 2018

Afbeelding

Kritiek op de EU is toegestaan. Ze hoeft namelijk niet verboden te worden, want niemand haalt het in zijn hoofd om iets negatiefs over de EU te zeggen of te schrijven. Het bewijs voor deze stelling is makkelijk te leveren. Harde kritiek op de EU kan alleen geschreven worden langs anonieme weg op het Internet. Kritiek daarentegen op regeringen, die niet hard genoeg hun best doen om te voldoen aan de directieven van de EU, kan bijna dagelijks in de media gelezen worden. In de Volkskrant beschreef een journalist hoe in de EU de machthebbers ‘de vrijheid’ hebben beknot:

Stap 1. Schakel de scheidsrechter uit.
Bepaal dat in elk land de nationale wetgeving voortaan ondergeschikt is aan de EU-wetten. Richt een Hof van Justitie op, dat toeziet op de uitvoering. Hiermee is de nationale rechtspraak gepasseerd en onderworpen aan permanent toezicht. De rechters in de respectievelijke landen zien zich genoodzaakt om zich te houden aan de nieuwe regels, gewoon omdat de rechtspraak nu eenmaal zo werkt.

Stap 2. Neem de publieke media over. In Nederland, zorg ervoor dat de NPO afhankelijk is van overheidsgeld en dus steeds weer moet bedelen bij de regering. Benadruk in de communicatie dat het een onafhankelijk orgaan is. Dreig steeds weer met sanering, maar stel echt ingrijpen elke keer weer uit. Ze zullen uit eigenbelang de regering altijd zo ‘neutraal’ mogelijk neerzetten, wat die ook doet. Geef af en toe extra subsidie (40 miljoen), met name zes maanden voor verkiezingstijd.

Stap 3. Presenteer de kiezers een aantrekkelijk verhaal. Treed op volgens het principe ‘verdeel en heers’. Verdelen doe je door iedere groep kiezers een worst te beloven: verlaging belastingen, schoner milieu, referendum, geld voor politie en onderwijs, lagere pensioenleeftijd. De ondernemers worden gepaaid met projecten zoals windturbines. De nieuwe geldstromen staan garant voor winst en banen. In werkelijkheid profiteren de meeste groepen er niet van, maar dat beseffen ze niet of pas als het te laat is. Tegen die tijd willen ze niet meer toegeven dat ze erin getuind zijn.

Stap 4. Creëer een vijand. Iedereen die afwijkt van de lijn van Brussel is hiervoor geschikt. Trump, omdat hij het ‘unilateralisme’ hanteert. Poetin is dubbel geschikt: nationalistische neigingen en grenst aan de EU. Voer een haatcampagne tegen binnenlandse critici. Zet ze weg als extreemrechtse, xenofobe idioten, marginale types, fascisten, tokkies. Sluit ze uit door middel van ontslag, intimidatie, het snoeren van de mond, processen tegen hun politieke leiders. Communiceer steeds weer dat democratie het volgen van de elite inhoudt. Houd dit vol, net zo lang totdat mensen niet eens meer een afwijkende mening durven te denken, laat staan te schrijven of te zeggen.

Stap 5. Wijzig de kieswet. Schaf het raadgevend referendum af en voer als excuus aan dat je een bindend referendum wenst. Wijs een gekozen burgemeester af en voer als excuus aan dat het onverenigbaar is met de grondwet, het kiesstelsel, of beide (doorstrepen wat niet verlangd wordt). Fuseer gemeentes net zo lang tot de burger geen interesse meer heeft in lokale politiek, zodat het veel makkelijker wordt om nieuwe wijken en wegen te bouwen.

Stap 6. Stel juristen aan. Zorg voor een ondoordringbare jungle aan wetten. Europees recht, verdragen met de VN, mensenrechten, Verdrag van Wenen. Voor elk vakgebied houd je een leger juristen achter de hand die precies weten wanneer ze moeten zeggen dat een verdrag niet bindend is. Als een hoger gerechtshof uiteindelijk anders beslist, kon niemand dat weten, met de kennis van toen. In 2010 stemde 60% van rechters en officieren van justitie in opleiding op een linkse partij (D66, GL, PvdA), terwijl deze drie partijen maar 34 % van de kiezers vertegenwoordigen. SP en PVV zijn volledig afwezig in de enquête, die zitten misschien onder de 25 % die opgaf ‘geen mening’. Van de rechters las 68 % de NRC en van de officieren van justitie 41 %. (onderzoek door SSR, het opleidingsinstituut van de rechterlijke macht, p. 11-13).

Stap 7. Wees lidstaten te snel af. Zorg voor ondoorzichtige besluitvorming. Zorg ervoor dat regels niet direct vanuit Brussel worden opgelegd. Vergader steeds in andere landen en neem algemene besluiten die de vage aanduiding krijgen van ‘programma’, zodat de indruk ontstaat dat elk land nog heel veel zelf kan invullen. In de volgende ronde blijken de ‘regels’ te vaag en dus volgt er afstemming. Gelijkschakeling noem je samenwerking. Dwang noem je eenwording. Soevereiniteit behouden, wordt zwartgemaakt als ‘Alleingang’, unilateralisme of ‘verlies van Europese waarden’...

Opmerking: het originele artikel in de Volkskrant ging over Hongarije en Polen. Misschien hebben zij de tactiek geleerd van de meesters in Brussel. Waarom zouden zij niet mogen doen wat de EU al jaren in praktijk brengt?

De sleutelzin van het artikel staat bijna onderaan en luidt:

Die volkswil legt in hun ogen meer gewicht in de schaal dan internationale verdragen en Europese afspraken.

Dat zou toch ook zo moeten zijn? Dat is toch de essentie van democratie? En dit wordt door journalist Jenne Jan Holtland doodleuk tegengeworpen als een verwijt.

Door: Bert Dijkstra

https://ejbron.wordpress.com/2018/12/24 ... 7-stappen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Pilgrim »

De Europese Unie: Een autoritair lichaam met een humanitair gezicht

Geplaatst op 13 januari 2019

Afbeelding

Het Verdrag van Lissabon – als vervanging voor het grondwetsverdrag van 2005 ontworpen en in 2007 door de staats- en regeringschefs van 27 lidstaten van de Europese Unie ondertekend – omschrijft zichzelf als een overeenkomst over de “hervorming van de wijze van functioneren van de Europese Unie... Humanitaire hulp wordt als specifieke verantwoording van de Europese Commissie bepaald.”

Wat het verdrag echter daadwerkelijk gecreëerd heeft, was een autoritair politiek systeem, dat de mensenrechten en de politieke rechten schendt.


Laten we bijvoorbeeld het mandaat van de Europese Commissie (EC) nemen. Volgens Artikel 17 van het verdrag:

“De Commissie stimuleert het algemeen belang van de Unie... In de uitoefening van haar taken is de Commissie volledig onafhankelijk... de leden van de Commissie mogen geen aanwijzingen van een regering of een ander orgaan, een instelling, een lichaam, een ambt opvragen of aannemen...”

Ook is er Artikel 4, waarin deels staat:

“...De lidstaten vergemakkelijken de vervulling van de taken van de Unie en laten alle maatregelen achterwege die het bereiken van de doelen van de Unie zouden kunnen bedreigen.”

Met andere woorden, de belangen van de Unie staan boven de belangen van de verschillende staten en burgers. Dat is geen pure speculatie. De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, verklaarde in 2016 openlijk:

“Teveel politici luisteren uitsluitend naar hun nationale mening. En als ze naar hun nationale mening luisteren, ontwikkelen ze niet datgene wat een gezond Europees mensenverstand en een gevoel van de noodzakelijkheid om inspanningen te ondernemen zou moeten zijn. We hebben teveel deeltijd-Europeanen.”

In datzelfde jaar gaf Emmanuel Macron – destijds minister van Economische Zaken van Frankrijk – een interview aan “Time Magazine”, waarin hij waarschuwde voor het aanstaande Brexit-referendum door te argumenteren:

“Men zou heel plotseling een hele serie landen kunnen zien ontwaken, die zeggen: ´Ik wil dezelfde status als de Britten´, wat in feite de demontage van de rest van Europa zal zijn. We zouden de situatie niet moeten herhalen dat een land in staat is om de rest van Europa te kapen, omdat het een referendum organiseert.”

Macron´s houding weerspiegelt zich in het Verdrag van Lissabon, dat voorschriften aan de lidstaten oplegt om te garanderen dat zij de door de Europese Commissie vastgelegde taken vervullen.

In dit verband moet benadrukt worden dat het woord “verantwoording” van de 36 keer dat het woord “verantwoording” in het verdrag voorkomt, slechts één keer naar een verplichting van de Commissie verwijst, namelijk dat zij “als orgaan verantwoordelijk is tegenover het Europees Parlement”. Alle andere 35 keer verwijst het woord naar de verplichtingen van de lidstaten.

In een democratisch systeem met een gezonde machtsbalans kan een regerende coalitie bestreden of door de oppositie vervangen worden. En precies dat ontbreekt in de EU, want het Verdrag van Lissabon verlangt dat de leden van de Europese Commissie op basis van hun “Europese betrokkenheid” uitgekozen worden. Dat betekent effectief, dat een ieder die een afwijkende mening heeft, nooit lid van de Commissie mag worden – iets lugubers, dat herinnert aan het communisme. Zo bepaalt bijvoorbeeld Artikel 4 van de Tsjecho-Slowaakse Grondwet van 1960:

“De leidende kracht in de samenleving en in de staat is de Avant-garde van de arbeidersklasse, de Communistische Partij van Tsjecho-Slowakije, een vrijwillige strijdunie van de meest actieve burgers en burgers met de meeste kennis uit de gelederen van de arbeiders, boeren en intelligentsia.”

Artikel 11 van de Noord-Koreaanse Grondwet bevat een soortgelijk directief:

“De Democratische Volksrepubliek Korea zal alle activiteiten onder de leiding van de Arbeiderspartij van Korea uitvoeren.”

Zoals de geschiedenis steeds opnieuw aantoont, gaat daar waar geen oppositie bestaat de vrijheid verloren.

In zijn boek “Democratie in Amerika” uit 1840 schreef de gerenommeerde Franse diplomaat en historicus Alexis de Tocqueville:

“...Als het despotisme zich in de huidige democratische naties zou vestigen, dan zou het waarschijnlijk een ander karakter hebben. Het zou omvangrijker en milder zijn, en het zou mensen vernederen, zonder hen te pijnigen...”

“De soeverein, nadat hij verschillende individuen een voor een in zijn machtige handen neemt en hen naar zijn smaak kneedt, streeft ernaar de samenleving als geheel te omspannen. Hij verdeelt een fijn netwerk van uniforme, piepkleine en complexe regels over haar, waardoor niet eens de meest originele denkers en de meest krachtige zielen hun koppen boven de menigte kunnen uitsteken. Hij breekt niet de wil van de mensen, maar ondermijnt, buigt en leidt ze. Hij dwingt zelden iemand tot handelen, wijst echter consequent het handelen af, Hij vernietigt de dingen niet, maar verhindert dat ze ontstaan. In plaats van de tiranniseren, belemmert, onderdrukt, zuigt, verstikt en blameert hij, en uiteindelijk reduceert hij iedere natie tot niets anders dan een kudde schuchtere en ijverige dieren, met de regering als hun herder...”

De Tocqueville heeft deze zinnen bijna tweehonderd jaar geleden geschreven, maar ze zouden gemakkelijk – en op beangstigende wijze – op het huidige Europa toegepast kunnen worden.

Bron: https://de.gatestoneinstitute.org

Vertaling: Daniel Heiniger

Bron oorspronkelijk artikel: www.gatestoneinstitute.org

Door: Dr. Jiří Payne

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/13 ... r-gezicht/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Pilgrim »

Wat komt hierna? Vingerafdruk in identiteitsbewijs wordt verplicht in de EU

Geplaatst op 19 februari 2019

Afbeelding

In de EU moeten identiteitsbewijzen in het vervolg digitaal opgeslagen vingerafdrukken bevatten, zogenaamd voor de veiligheid, zo moet het gebruik van vervalste documenten door terroristen of criminelen ingedamd worden.

Terwijl ongeveer 70% van de zogenaamde “vluchtelingen” en economische migranten zonder papieren binnenkwamen/binnenkomen, deels met onduidelijke identiteit, bij behoefte 1 januari als geboortedatum gebruiken, wordt de “hier al langer levende” opnieuw getrakteerd en moet een ingreep in de persoonlijke rechten accepteren. De volgende stap wordt dan de geïmplanteerde chip?

Zeit Online” bericht:

Identiteitsbewijzen in de EU moeten in het vervolg digitaal opgeslagen vingerafdrukken bevatten. Onderhandelaars van de EU-landen en van het Europees Parlement zijn het eens geworden over minimale standaards, die de identiteitsbewijzen veiliger maken en het gebruik van vervalste documenten door terroristen of criminelen moeten indammen. Daarvoor moeten twee vingerafdrukken op een chip worden opgeslagen. Bovendien moeten de identiteitsbewijzen machine-leesbaar zijn, uitgegeven worden in creditcard formaat, een foto bevatten en vijf tot tien jaar geldig zijn.

Het Europees Parlement en de EU-landen moeten de overeenstemming in de komende weken nog formeel bevestigen. Twee jaar later moeten alle nieuwe identiteitsbewijzen voldoen aan de nieuwe eisen. Reeds uitgegeven identiteitsbewijzen, die niet voldoen aan de nieuwe regels, zullen normaal gesproken nog tien jaar geldig blijven, voor zover ze niet eerder aflopen.

Bron: https://politikstube.com

Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/02/19 ... -in-de-eu/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Pilgrim »

De EU – een levensgevaarlijk experiment

Geplaatst op 18 maart 2019

Afbeelding

Wanneer er uit Duitsland een voorstel komt om tot een permanente controle te komen op Europese landen “die maar niet willen deugen”, dan is het uitkijken geblazen, omdat de Duitse overheid in termen van politieke correctheid helaas als roomser dan de paus moet worden gezien. Met uitzondering van de steeds krachtiger tegenstem van de AfD loopt dit tot verregaande gehoorzaamheid neigende land volkomen aan de leiband van politici, kerken, onderwijsinstellingen en media, die het verrijkende gedachtegoed van de heersende modieuze opvattingen uitdragen.

Het is droevig dat ik het moet opschrijven, maar dit land kent geen vrijheid zoals wij die in Nederland kenden. Het land is opgedeeld in twee groepen: zij die deugen en zij die beslist niet deugen. Deze gevoelens gaan diep, en wanneer wij één ding goed voor ogen moeten houden, dan is het wel dit: een dictatuur begint zelden als een onderdrukkend fenomeen. Integendeel: dictatuur dient zich in het begin graag aan als een positieve kracht, als een bewind dat het welzijn van de medemensen op het oog heeft en dat dit welzijn met kracht vorm wil geven. Van de burgers wordt intussen wel verwacht dat zij zich de positieve opvattingen zelf eigen maken en daarom is het nodig dat iedereen in de pas gaat lopen. Wanneer dit element van opgelegd denken – dat voor iedereen moet gelden – daar is, dan is het met de democratie meteen afgelopen!

Een democratie fungeert pas optimaal wanneer er in de maatschappij een vrije uitwisseling van verschillende opvattingen bestaat. Deze uitwisseling zorgt ervoor dat een samenleving tot zelfstandig denken wordt uitgedaagd om de conflicterende opvattingen vrijuit tegenover elkaar af te wegen. Zonder “conflicterende” meningen wordt het onmogelijk om een stabiele, volwassen gemeenschap te vormen. Een volwassen manier van denken en argumenteren is een absolute voorwaarde voor een echte democratie!

Een overheid die vindt dat men de bevolking in het denken als het ware bij de hand kan nemen, maakt op die manier de onmondig gemaakte burgers tot kinderen die men naar believen de mond kan snoeren. Een dictatuur kweekt onmondige mensen en wanneer zo’n dictatuur ten val komt, zijn de burgers vaak gedesoriënteerd en stuurloos… Het is niet moeilijk om vast te stellen in welk stadium “Europa” zich bevindt.

De EU verdedigt beslist NIET de democratie, omdat de EU de lidstaten tot een toestand van onmondigheid heeft gedegradeerd. Alle EU-lidstaten moeten “in de pas lopen”, hetzelfde denken en hetzelfde doen. Om precies te zijn: Doen wat “Brussel” bedenkt en voorschrijft. De zelfbenoemde kliek aan de EU-top moet het begrip democratie zelfs niet eens in de mond nemen.

Eerlijk gezegd was de aanloop tot de Europese eenwording al niet helemaal vrij van kleine elementen van manipulatie en dwang! Een van de oprichters van de Europese beweging, de Franse Minister van Buitenlandse Zaken, Robert Schuman, legde op 9 mei 1950 een buitengewoon belangrijke verklaring af. Zijn plan beoogde de stichting van een organisatie, een samenwerkingsverband, tussen de Benelux-landen, Duitsland, Frankrijk en Italië: De Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal.

De Schuman-verklaring van 9 mei 1950 moet men als basis van het huidige Europese denken zien, met dien verstande dat Schuman´s plan voor een te vormen Europese organisatie uitging van zelfstandige landen. Wat hem dreef in de periode vlak na de Tweede Wereldoorlog was simpel: hij wilde het de Europese landen onmogelijk maken ooit nog oorlog met elkaar te voeren, omdat zij in een staat van wederzijdse economische afhankelijkheid werden gebracht.

Zijn verklaring is in een heldere stijl geschreven en dus zeer leesbaar: https://europa.eu (Nederlandse versie!)

Toen ik in de jaren zestig aan leerlingen in het nijverheidsonderwijs duidelijk moest maken hoe goed de E.G.K.S wel voor ons was, kon ik gebruikmaken van lesmateriaal dat ons door de overheid was gestuurd. Daarin stond duidelijk vermeld dat ELK land de eigen specialisaties op allerlei economische terreinen zou behouden en kon uitbouwen, zodat er voor elke lidstaat een win-win situatie zou gelden. Dat ons land in de jaren daarop diverse specialismen naar het buitenland zag vertrekken, kon niemand voorzien...

De propaganda die de EU voor zichzelf maakt, suggereert nog steeds dat het ons land economisch veel beter ging sinds het onderdeel van de EU werd, maar dat is slechts gedeeltelijk waar! Net als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk deed ons land het als zelfstandig land VOOR de EU-periode in economisch opzicht uitstekend! Wij waren NOOIT afhankelijk van de EU. Zowel de Duitse Mark als onze gulden waren veruit de STERKSTE munt in Europa. Het is een teken van manipulatie dat ons wordt voorgehouden dat ons land afhankelijk is van de EU. In feite ligt de zaak andersom: indien zowel Nederland als Duitsland en bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk zich zouden losmaken van de EU, dan stortte dit machtsblok ogenblikkelijk in.

Heeft de EU voor economische vooruitgang gezorgd in het EU gebied, dan wordt door het adembenemende kortzichtige en destructieve gedrag van de EU-knutselaars in Brussel het positieve effect volledig tenietgedaan door de op hol geslagen import van miljoenen lieden die beslist geen structurele bijdrage aan ons welzijn zullen leveren. INTEGENDEEL. De geïmporteerd zwermen sprinkhanen zullen onze landen letterlijk kaal vreten en de stabiliteit en de veiligheid in de landen ernstig aantasten.

Het is veelzeggend dat de gezeten burgerij van de lidstaten tegen dit misdadige wanbeleid niet massaal mogen protesteren. Er is dus is er maar één conclusie mogelijk: DEMOCRATIE in de EU? HOEZO DEMOCRATIE??

De EU-leiding verkondigt graag dat het de specifieke identiteit van Europa beschermt en koestert, maar aangezien wij bereid moeten zijn ons etnisch te vermengen met de aanstormende horden die op weg zijn naar hier, moet ik vrezen dat de Brusselse nomenclatuur de identiteit van ons ooit zo verrijkende continent volledig naar eigen opvattingen heeft vervormd/misvormd en van zins is ons die nieuwe identiteit door de strot te duwen.

Kortom, de vernieuwde heilsstaat die het directoraat in Brussel en haar politiek correcte nationale zetbazen voor ogen staat, kunt u als lezers alleen mooi vinden indien u van nachtmerries geniet. Deze EU zal geen vrede brengen en geen vrede kennen, ondanks de mooie woorden uit Brussel.

De heer Manfred Weber uit Duitsland mag het nieuwe Europa toejuichen en ons het geloven daaraan dwingend willen opleggen, iedere persoon die begrijpt waar deze EU voor staat, doet er beter aan haar de rug toe te keren en zich in het stemhokje voor de Europese verkiezingen overduidelijk tegen DIT Europa uit te spreken.

Door: “Henk V.”

https://ejbron.wordpress.com/2019/03/18 ... xperiment/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Pilgrim »

EUSSR...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Pilgrim »

EUSSR...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
aino
Berichten: 13
Lid geworden op: zo jun 15, 2014 12:19 am
Locatie: Mokum

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door aino »

Ik heb zo een vermoeden dat de onlangs gehouden verkiezingen voor het Europees parlement gemanipuleerd zijn. Het is nogal onwaarschijnlijk dat de PVDA als grote winnaar uit de bus is gekomen en dat de PVV er helemaal uit ligt. Zoals zo vaak is de linkse politiek een slechte verliezer. De huidige trend in de Europese landen is juist dat steeds meer mensen op partijen als FVD en PVV dus rechts stemmen, dus het is zo zichtbaar dat er iets gaande is waar de honden geen brood van lusten. De overgrote meerderheid van de bevolking in de Europese Unie willen helemaal niets met een EU van doen hebben. En als ik zeg dat de linkse media erg manipulatief is vertel ik niets nieuws.
Met het houtskool uit de haard van gisteren,
maken wij vandaag de tekeningen die we morgen zullen bewonderen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80785
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Ariel »

aino schreef:Ik heb zo een vermoeden dat de onlangs gehouden verkiezingen voor het Europees parlement gemanipuleerd zijn.
Heel veel Nederlanders zijn niet gaan stemmen. En dat was niet slim.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie