Geen leven voor christenen onder de islam

Is het leven in een land van de islam echt het paradijs? Waarom zijn er geen rustige, stabiele islamitische landen op onze planeet?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Pilgrim »

De uitroeiing van de christelijke minderheid in Irak

Geplaatst op 4 december 2018

Afbeelding

“Nog een golf van vervolging zal het einde van het christendom in Irak na 2000 jaar betekenen”, zei een Irakese christelijke leider onlangs. In een interview in begin november 2018 discussieerde de Chaldeese aartsbisschop Habib Nafali van Basra erover hoe meer dan een decennium van gewelddadige vervolging de christelijke minderheid van Irak praktisch vernietigd heeft. Sinds de door de VS aangevoerde invasie in het jaar 2003 is de christelijke bevolking van 1,5 miljoen tot ongeveer 250.000 afgenomen – een daling van 85%. In deze 15 jaar werden christenen ontvoerd, tot slaaf gemaakt, verkracht en afgeslacht, vaak door middel van kruisiging; ongeveer eenmaal in de 40 dagen werd een kerk of een klooster verwoest, zei de aartsbisschop.

Terwijl er vaak van wordt uitgegaan dat de Islamitische Staat (ISIS) de bron van de vervolging was, is de situatie voor christenen sinds de terugtocht van deze terreurgroep uit Irak nauwelijks verbeterd. Zoals de aartsbisschop zei, lijden de christenen nog steeds onder “systematisch geweld”, dat erop gericht is “hun taal te vernietigen, hun families van elkaar te scheiden en hen ertoe te brengen Irak te verlaten”.

Volgens het bericht “World Watch List 2018” ervaren christenen in Irak – de op zeven na ergste natie ter wereld voor christenen – “extreme vervolging”, en wel niet alleen door “extremisten”.

Hoewel “gewelddadige religiegemeenschappen” (zoals de Islamitische Staat) hiervoor “zeer sterk” verantwoordelijk zijn, zijn twee andere maatschappelijke standen, die zelden met de vervolging van christenen in Irak in verband gebracht worden, eveneens “zeer sterk” verantwoordelijk, aldus het bericht: 1) “Regeringsambtenaren op elk niveau, van lokaal tot nationaal”, en 2) “Niet christelijke religieuze leiders op elk niveau, van lokaal tot nationaal”. Ook drie andere maatschappelijke groeperingen – 1) “Leiders van etnische groepen”, 2) “Normale burgers (mensen uit het publieke leven), inclusief meutes” en 3) “Politieke partijen op alle niveaus, van lokaal tot nationaal” – zijn allemaal “sterk” voor de vervolging van christenen in Irak verantwoordelijk. Met andere woorden, bijna iedereen neemt er aan deel.

Het bericht zegt verder:

“Gewelddadige religieuze groepen zoals ISIS en andere radicale strijders staan er om bekend dat zij christenen en andere religieuze minderheden door middel van ontvoering en moord aanvallen. Een andere bron van vervolging zijn islamitische leiders op alle niveaus, meestal in de vorm van haattoespraken in moskeeën. Men zegt dat regeringsambtenaren op alle niveaus christenen bedreigen en hen “aanmoedigen” om te emigreren. Ook normale burgers in het noorden hebben volgens berichten opmerkingen in het openbaar gemaakt en zich afgevraagd waarom er nog altijd christenen in Irak zijn.”

Meerdere regionale christelijke leiders bevestigen deze resultaten. Volgens de Syrisch-orthodoxe bisschop George Saliba:

“Wat er in Irak plaatsvindt, is een merkwaardige zaak, maar het is normaal voor moslims, omdat zij christenen nooit goed behandeld hebben, en ze hebben altijd een offensieve en zwart makende houding tegen christenen ingenomen... Wij leefden en leefden vroeger samen met moslims, maar toen lieten ze hun tanden zien... Ze hebben niet het recht om huizen te bestormen, te stelen en de eer van de christenen aan te vallen. De meeste moslims doen dit, de Ottomanen hebben ons gedood en daarna hebben de heersende nationale staten weliswaar de omstandigheden begrepen, echter altijd voordelen aan de moslims gegeven. De islam is nooit veranderd.”

Afbeelding

Pater Douglas al-Bazi – een Irakese katholieke priester uit Erbil, die nog steeds de littekens van de folteringen draagt waaraan hij negen jaar geleden blootstond – doet dezelfde waarneming:

“Ik ben er trots op Irakees te zijn, ik houd van mijn land. Maar mijn land is er niet trots op dat ik deel van hem uitmaak. Wat er met mijn volk (christenen) gebeurt, is niets anders dan volkerenmoord. Ik smeek je: noem het geen conflict. Het is volkerenmoord... Als de islam onder jullie leeft, zou de situatie acceptabel kunnen lijken. Maar als je als minderheid midden tussen de moslims leeft, wordt alles onmogelijk... Word wakker! De kanker staat voor je deur. Ze zullen je vernietigen. Wij, de christenen in het Midden-Oosten, zijn de enige groep die de tronie van het Kwaad heeft gezien: de islam.”

De Irakese regering is medeschuldig aan de vervolging, als zij er zelf al niet actief aan deelneemt. Zoals een christen op de vraag waarom christenen in Irak zich niet tot regeringsautoriteiten wenden om bescherming te krijgen, verklaarde:

“Bij het contact met de autoriteiten worden we gedwongen ons als christenen te identificeren, en we weten niet zeker of enkele van de mensen die ons bedreigen, niet exact dezelfde mensen in de regeringskantoren zijn die ons moeten beschermen.”

Wanneer christenen het risico aangaan zich tot de plaatselijke autoriteiten te wenden, berispt de politie ze vaak met commentaren zoals: “Zij zouden niet in Irak moeten zijn, omdat het islamitisch gebied is”.

De Irakese regering heeft er alleen maar toe bijgedragen zulke antichristelijke gevoelens te bevorderen. Zo heeft ze eind 2015 een wet aangenomen die christelijke en alle andere niet-islamitische kinderen er wettelijk toe verplicht om moslim te worden wanneer hun vaders zich tot de islam bekeren of wanneer hun christelijke moeders met een moslim trouwen.

Door de regering gestimuleerde leerplannen presenteren autochtone christenen als ongewenste “buitenlanders”, hoewel Irak eeuwenlang christelijk was, voordat het in de 7e eeuw door moslims werd veroverd. Zoals een christelijk politicus in het Irakese ministerie van Onderwijs verklaarde:

“Er staat bijna niets over ons (christenen) in onze geschiedenisboeken, en wat er in staat, is helemaal fout. Niets over het feit dat wij hier al voor de islam waren. De enige christenen die genoemd worden, komen uit het Westen. Veel Irakezen geloven dat wij hier naartoe getrokken zijn. Uit het Westen. Dat wij gasten in dit land zijn.”

“Als kinderen op school zeggen dat zij in Jezus geloven”, schrijft een bericht, “dan krijgen ze slaag van hun leraren en worden ze door hen veracht.”

De beste informatie is het feit dat de Irakese regering radicale imams, wier leren bijna identiek zijn aan die van de Islamitische Staat, benoemt en hen platforms biedt. Grootayatollah Ahmad al-Baghdadi bijvoorbeeld, een van de vooraanstaande sjiitische geestelijken van de natie, legde in een op de tv uitgezonden interview de positie van niet-moslims uit die onder islamitische heerschappij leven:

“Als zij mensen van het Boek (Joden en christenen) zijn, eisen wij van hen de Jizya (een belasting voor niet-moslims) – en als zij dit weigeren, dan vechten we tegen ze. Dat betekent, dat wanneer iemand christen is, hij drie mogelijkheden heeft: of hij bekeert zich tot de islam, of, als hij dit weigert en christen wil blijven, hij betaalt de Jizya. En als ze dat ook weigeren, dan bestrijden we ze, en we ontvoeren hun vrouwen en vernietigen hun kerken – dat is de islam... Dat is het woord van Allah!”

Gezien het feit dat moslims in Irak vanaf hun vroegste jeugd met zulke antichristelijke retoriek geïndoctrineerd worden – beginnend in de schoolklassen tot in de moskeeën aan toe – zou het echt geen verrassing moeten zijn dat veel moslims zich tegen naburige christenen keren als de gelegenheid zich voordoet.

In een video vertelt bijvoorbeeld een getraumatiseerde christelijke familie uit Irak hoe haar kleine kinderen vermoord werden – levend verbrand, “alleen maar omdat ze het kruis droegen”. De moeder legde uit hoe de “ISIS”, die hun kinderen aanviel en vermoordde, hun eigen islamitische buren waren, waar ze mee aten, lachten en aan wie ze zelfs pedagogische en geneeskundige hulp geboden hadden – die zich echter tegen hen keerden.

Op de vraag wie precies de christenen bedreigd en uit Mosul verdreven zou hebben, zei een andere christelijke vluchteling:

“Wij verlieten Mosul, omdat ISIS de stad binnenkwam. Het [soennitisch islamitische] volk van Mosul omarmde ISIS en verdreef de christenen uit de stad. Toen ISIS in Mosul aankwam, werd ze door de mensen verwelkomd en verdreven ze de christenen... De mensen, die ISIS geaccepteerd hebben, zijn de mensen die daar met ons geleefd hebben... Ja, mijn buren. Onze buren en andere mensen hebben ons bedreigd. Ze zeiden: ´Ga weg, voordat ISIS je te pakken krijgt.´ Hoe bedoel je? Waar moeten we naartoe? ... Christenen hebben in Irak geen ondersteuning. Wie beweert de christenen te beschermen, is een leugenaar! Een leugenaar!”

De christenen in Irak staan op het punt van uitsterven, minder vanwege ISIS, maar meer, omdat praktisch elk niveau van de Irakese samenleving op hen inhakte en dit nog steeds doet.

“Als dat geen volkerenmoord is”, zei de Chaldeese aartsbisschop Habib Nafali aan het eind van een kort interview, “wat is het dan?”

Bron: https://de.gatestoneinstitute.org

Vertaling: Daniel Heiniger

Bron oorspronkelijk artikel: www.gatestoneinstitute.org

Door: Raymond Ibrahim

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/12/04 ... d-in-irak/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Pilgrim »

Christenvervolging neemt wereldwijd toe

Geplaatst op 25 januari 2019

Afbeelding
Kerken staan in brand, families worden gearresteerd, mensen worden vermoord! Christenvervolging neemt wereldwijd toe!

Kerken staan in brand, hele families worden gearresteerd, mensen worden vermoord – de christenvervolging neemt wereldwijd toe. Voor het jaar 2018 registreert de Wereldvervolgingsindex 4100 slachtoffers. Dat is een derde meer dan het jaar daarvoor. Het aantal gedocumenteerde moorden is van 2782 in het jaar 2017 naar 4136 verleden jaar toegenomen.

Bijzonder gevaarlijk is de situatie in Nigeria. Daar werden in het islamitisch gedomineerde noorden 3771 christenen wegens hun geloof vermoord – meer dan in alle andere landen samen. Ook bij aanvallen op kerken (569 gevallen) staat Nigeria bovenaan. Een toenemende radicalisering van moslims evenals de opkomst van religieus-nationalistische bewegingen zijn de oorzaak voor de christenvervolging.

De solidariteit van Duitsland met de getroffenen is gering. Men kijkt weg en volstaat met het eenmaal per jaar ontsteltenis te huichelen, wanneer de volgende onheilsboodschap komt. In 2018 was er in het rapport van Open Doors sprake van 200 miljoen vervolgde christenen. De fundamentalistische islam, net zoals ISIS, die talrijke landen infiltreert en aanhangers radicaliseert, is verantwoordelijk voor de gruweldaden tegen christelijke gelovigen. Daarom eis ik nu en opnieuw nadrukkelijk dat de in Duitsland levende moslims zich distantiëren van de sharia.

Bron: www.facebook.com

Door: Dr. Alice Weidel

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/25 ... dwijd-toe/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Pilgrim »

Nigeriaanse moslim militanten slachten 120 christenen af

Xander, 17-03-2019

Afbeelding
Alleen al in 2018 werden duizenden christenen in Nigeria afgeslacht door moslims, enkel omdat het christenen waren. (Afbeelding: Getty Images (5)).

Dit jaar bij 201 islamitische aanvallen en aanslagen in 22 landen al 1175 mensen vermoord

De afgelopen drie weken hebben militante moslims in Nigeria 120 christenen in hun huizen en kerken vermoord. Daar waar de Nederlandse media nu niet genoeg kunnen benadrukken dat de Christchurch terrorist een ‘rechtse extremist’ was die 50 ‘weerloze moslims’ –van wie de NOS tal van familiefoto’s plaatste- neerschoot, is er geen enkele ophef over de nog veel grotere slachtpartijen op christenen. Het benadrukt wederom dat in de ogen van de linkse massamedia blanken, conservatieven en/of christenen enkel daders kunnen zijn, en migranten, kleurlingen en moslims enkel slachtoffers – nooit andersom.

Alleen al afgelopen week werden meer dan 50 Nigeriaanse christenen vermoord door Fulani moslims, die een nog grotere bedreiging zijn geworden dan de beruchte islamitische terreurgroep Boko Haram. De jihadisten bestormden diverse dorpen, verwoesten 143 huizen, en slachtten 52 mensen, waaronder ook kinderen, af. Tientallen anderen raakten gewond.

Een dag eerder hadden moslims in Ungwan Barde al 17 christenen vermoord en tientallen huizen in brand gestoken. In de eerste week van maart brachten moslim extremisten in het dorp Karamar meer dan 32 christenen om het leven, en eind februari voerden moslims in Maro een andere slachting uit op 38 christenen. Ook in deze dorpen gingen tientallen huizen en enkele kerken in vlammen op. (4)

Dit jaar al 1175 mensen vermoord door moslim extremisten
De islamitische Fulani militanten vermoordden vorig jaar enkele duizenden christenen. Het aantal slachtoffers loopt zo hoog op dat sommige geestelijken van een ware genocide spreken. ‘De regering kan ze beschermen, maar het is duidelijk dat iedereen in de regering dat niet wil,’ klaagde de Anglicaanse bisschop dr. Benjamin Argak Kwashi. (1)

Dit jaar zijn er bij 201 aanvallen en aanslagen door moslimextremisten in 22 landen al 1175 mensen om het leven gekomen, waarvan 883 in de maand februari. Deze maand staat de teller inmiddels op 292 doden. (3)

Misleiding door Nederlandse media: Islam mag nooit de oorzaak zijn
Schrijnend voorbeeld van hoe tendentieus en misleidend er over Nigeria wordt bericht is het linkse NU.nl, dat bijvoorbeeld op 15 februari schreef over een slachtpartij in Nigeria, maar enkel vermeldde dat de slachtoffers ‘mensen’ waren, en de daders ‘gewapende mannen’ en ‘extremisten’ van ‘roversbenden’.

Zo wordt er steeds geïnsinueerd dat het om een gewapend conflict tussen twee gelijkwaardige strijdende partijen zou gaan. In realiteit gaat het om een islamitische oorlog tegen het christendom. (2)

Dat in het geval van de aanslag in Christchurch wel de ideologie van de dader en de religie van de slachtoffers uitentreuren benadrukt wordt bewijst andermaal hoe het Nederlandse volk door de grote media wordt misleid, hoe er alles aan wordt gedaan om de islam en zijn volgelingen te beschermen tegen iedere vorm van kritiek en negatieve berichten. Tegelijkertijd wordt een terreurdaad door een enkele blanke extremist in Christchurch gelijk in verband gebracht met alles en iedereen die ‘rechts’ of ‘conservatief’ is.

Van enige objectiviteit en neutraliteit in de Nederlandse media is -op enkele uitzonderingen na- dan ook al jaren geen enkele sprake meer. De islamitische religie is volgens hen nooit de oorzaak van de massa’s doden die er wereldwijd vallen door de hand van moslims, om het over de criminaliteit- en geweldsexplosie in Europese immigratielanden zoals Duitsland en Zweden nog maar niet te hebben. Daarentegen is de dood van moslims door de hand van een gestoorde enkeling automatisch de schuld van heel ‘rechts’, wereldwijd.

Xander

(1) Breitbart
(2) NU
(3) The New Observer
(4) The Christian Post
(5) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... istenen-af
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Pilgrim »

Christen genocide...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Pilgrim »

Nigeria: Jihad tegen christenen

Geplaatst op 5 mei 2019

Afbeelding
In Nigeria worden christenen door Fulani en jihadisten van Boko Haram afgeslacht – en het schijnt niemand te interesseren. Foto: De leider van Boko Haram, Abubakr Shekau, in een propagandafilm van Boko Haram uit 2018.

In Nigeria worden christenen afgeslacht door jihadisten van Fulani en Boko Haram – en het schijnt niemand te interesseren. De grootste vervolging van deze weerloze christen[/url]en – die de helft van de totale bevolking in Nigeria uitmaken – vond vooral in het noorden van het land plaats, waar volgens de sharia geregeerd wordt, en in de provincies die bekendstaan als “[url=vhttps://www.hrw.org/news/2018/06/28/nigeria-ris ... t-violence]Middelste Gordel[/url]”, een overgangszone tussen de noordelijke en zuidelijke provincies.

Volgens informatie van de mensenrechtenorganisatie International Christian Concern (ICC):

“Fulani-strijders voerden in maart meer gewelddadige aanvallen in de hele regio van de Middelste Gordel in Nigeria uit. DE brute aanvallen van deze hardnekkige islamitische militanten zorgen voor hardnekkige angst onder de in de Middelste Gordel levende christenen, omdat het aantal slachtoffers toeneemt... In maart 2019 werden minstens 150 mensen gedood.

... De Nigeriaanse bisschop William Amove Avenya van de deelstaat Benue zegt: ´De stamleden van de Fulani zijn tot aan de tanden toe bewapend, vermoorden zwangere vrouwen en kinderen en vernietigen ons bescheiden eigendom. Dit is een tijdbom, die in de hele regio dreigt te ontploffen. We kunnen niet wachten tot het tot een massale volkerenmoord komt, voordat we ingrijpen´, voegde hij er aan toe...”


Hieronder de grootste aanvallen die in maart plaatsvonden:
  • 4 maart 2019: Fulani-milities vallen de deelstaat Benue aan en doden 23 mensen
  • 11 maart 2019: Fulani-milities vallen Kajura aan, steken meer dan 100 huizen in brand en doden 52 mensen
  • 18 maart 2019: Boko Haram belegert een stad met een christelijke meerderheid in de deelstaat Adama met meer dan 370.000 inwoners
De regionale manager voor Afrika van de ICC, Nathan Johnson, die onlangs een bezoek bracht aan Nigeria, zei tegen het Gatestone Institute dat dit dodelijke geweld minder dan 20 jaar geleden begon.

“Het begon pas goed in 2001, nadat onlusten tussen moslims en christenen in de Plateau-regio aan meer dan 1000 mensen het leven hadden gekost en waar veel kerken in brand werden gestoken. Ook in de jaren 2008 en 2010 vonden er dodelijke onlusten plaats en sindsdien nemen de spanningen tussen de beide gemeenschappen toe.”

Johnson stelde vast dat het huidige geweld, dat sinds begin 2017 erger is geworden, “iets anders is, omdat het gaat om een serie doelgerichte aanvallen op christelijke gemeenschappen, in de poging om de boeren te verjagen en land voor herders te veroveren.”

Hij zei dat de vijandigheid een complexe serie factoren omvat – sociaaleconomische (herders versus landbouw), etnische (hoofdzakelijk Fulani versus alle anderen behalve Hausa) en religieuze (islamitisch versus christelijk), echter:

“De Nigeriaanse regering en de mainstream media hebben het feit gebagatelliseerd dat radicale moslims christelijke gemeenschappen in Nigeria afslachten. Zij zouden de crisis veelmeer omschrijven als een conflict tussen twee etnische en sociaaleconomische gemeenschappen die elkaar wederzijds willen vermoorden – hoewel bijna 80% van de slachtoffers christenen zijn.”

Johnson voegde er aan toe:

“Christenen in Nigeria worden in de twaalf noordelijke deelstaten, waarin de shariawet geldt, als tweederangs burgers behandeld. Zij worden op verschillende manieren slachtoffers. Christelijke meisjes worden ontvoerd en tot een huwelijk met een moslim gedwongen. Predikanten worden ontvoerd voor losgeld. Kerken worden geschonden of volledig verwoest.

De christenen die ik tijdens mijn laatste reis naar Nigeria heb leren kennen en die zowel onder de Fulani als onder Boko Haram geleden hebben, hopen dat anderen in de hele wereld zich zorgen over hen maken en voor hen bidden. Velen ontbreekt het aan voedsel, water en onderkomens, omdat ze van hun land verjaagd werden en naar de steden moesten trekken, waarin ze geen landbouw kunnen bedrijven of werk kunnen vinden. Honderdduizenden christelijke kinderen in het hele land kunnen niet naar school, omdat hun ouders het zich niet kunnen veroorloven dat hun kinderen op weg naar school of in de klas zelf aangevallen of ontvoerd zouden kunnen worden.”


Zoals de Midden-Oostendeskundige Raymond Ibrahim vorig jaar schreef:

“De Nigeriaanse regering en de internationale gemeenschap... hebben vanaf het begin weinig gedaan om de situatie aan te pakken. Dit gebrek aan deelname is niet verwonderlijk: ze kunnen niet eens de wortels van deze situatie erkennen, namelijk de intolerante ideologie van de jihad. Dientengevolge is het aantal christelijke slachtoffers constant gestegen – en zal vermoedelijk exponentieel blijven stijgen – totdat deze realiteit niet alleen erkend, maar er gepast op gereageerd wordt.”

Bron: https://de.gatestoneinstitute.org

Duitse vertaling: Daniel Heiniger

Bron oorspronkelijk artikel: www.gatestoneinstitute.org

Door Uzay Bulut

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/05/05 ... hristenen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Pilgrim »

Wetenschappers: “Turkije verantwoordelijk voor genocide op christenen”

Geplaatst op 20 mei 2019

Afbeelding

De populaties Griekse, Armeense en Assyrische christenen, die in de regio van het huidige Anatolië en de Levant leefden, zijn het slachtoffer geworden van een islamitische kolonisatie en een door de Turken geleide genocide. Tot dit resultaat kwamen Dr. Benny Morris en Dr. Dror Ze´evi van de Ben Goerion Universiteit in Negev.

Door langdurig onderzoek in de historische archieven die zich met de Eerste Wereldoorlog bezighouden, publiceerden de wetenschappers uit Israël de resultaten in het boek “The Thirty-Year Genocide, Turkey’s Destruction of Its Christian Minorities, 1894-1924” en in een essay in de “Wall Street Journal”.

De data uit het historisch bronnenonderzoek, waarbij gebruik gemaakt werd van Griekse, Turkse, Amerikaanse, Britse en Franse originele bronnen, staan geen andere conclusie toe, aldus de wetenschappers. De Turkse moslims hebben gedurende een periode van meer dan 30 jaar van 1894 tot 1924 de systematische uitroeiing en verdrijving van de christenen in het Midden-Oosten en het huidige Turkije uitgevoerd. Daaronder valt eveneens de genocide op de Armeniërs tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Daarbij zou het bloedbad vooral door “religieuze haat” gemotiveerd zijn geweest, aldus de wetenschappers. Bijna alle moslims, ook Koerden, Tsjetsjenen en Arabieren, zouden in deze periode onafhankelijk van regeringen aan de pogroms tegen de christenen hebben deelgenomen. Het zou bijna normaliteit geweest zijn dat moslims op de daar aanwezige christenen joegen en hen doodden.

Daarna zou men tot 2 miljoen Griekse christenen uit het huidige Anatolië hebben verjaagd. Tot in de late middeleeuwen en de Renaissance was Constantinopel, het huidige Istanboel, het centrum van het Oost-Romeinse rijk en een door christenen bewoonde metropool. Na de inval van de islamitische Turken begon het christendom zich echter terug te trekken uit het hele gebied van het huidige Turkije. Nog in het begin van de vorige eeuw waren er meerdere miljoenen christenen in het Ottomaanse rijk. In het Turkije van president Erdoğan is er bijna geen enkele meer.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/05/20 ... hristenen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8911
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door sjun »

Armeense Genocide
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22611
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door King George »

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Pilgrim »

De islam kent geen godsdienstvrijheid

In alle moslimlanden worden christenen en andere religies onderdrukt en gediscrimineerd

Door WCT. Ayasofya, 8 september 2010

Afbeelding

De islam kent geen godsdienstvrijheid en geen enkele wederkerigheid

In Marokko staat in de grondwet ingeschreven dat het verboden is om zich tot een andere godsdienst te bekeren of om te verklaren dat men de islam heeft verlaten. Ruim een jaar geleden werden in Marrakech een aantal mensen in de gevangenis opgesloten omdat ze zich in het geheim hadden bekeerd tot het christendom. Een tijd geleden werd een zendeling opgepakt omdat hij jongeren probeerde te bekeren tot het christendom. Tot in 7de eeuw waren er in Noord-Afrika (ook in Marokko), waar de kerkvader Augustinus heeft geleefd en gewerkt, christelijke gemeenten. Maar vanaf de 7de eeuw bracht Bennafi er met het zwaard de islam binnen en was het afgelopen met het christendom in Noord-Afrika.

Terwijl hier in België ‘zendelingen’ zoals Sami Zemni van het Centrum voor de islam in Europa, verbonden aan de universiteit van Gent, betaald door onze overheid zich voltijds kan wijden aan islamitisch zendingswerk en proselitisme, is zendingswerk (van een andere godsdienst dan de islam) VERBODEN in elk islamitisch land. Zendeling Zemni stelt dat ‘Europa een aanpassing moet ondergaan’. Bovendien is het in landen zoals Marokko en zelfs het meer liberale en seculiere Tunesië, verboden voor niet-moslims om binnen te gaan in een moskee (wat voorheen in Tunesië wel kon). In Tunesië kan men de ruïnes bezoeken van eens bloeiende christengemeenten in onder meer Carthago en Sbeitla. Na de onafhankelijkheid van Frankrijk in 1956 werden alle kerken er gesloten. Over het hele land resten er nog slechts zes kerken (zonder kruis op de kleine kerktoren – want verboden – en volledig zelfbedruipend, terwijl moskeeën er wel worden betoelaagd) voor de vele toeristen en de Europeanen die er wonen en werken (ter vergelijking: in Antwerpen alleen al zijn er zowat 35 moskeeën...). Ook in het ‘liberale’ Tunesië kan, er geen sprake van zijn dat een moslim zich zou bekeren tot een andere godsdienst. Enkel een buitenlander kan in Noord-Afrika christen zijn.

Waar zijn de christenen gebleven in Turkije, waar de zeven gemeenten in Klein-Azië waren gelegen, waarin Paulus heeft gewerkt en waaraan de apostel Johannes op last van Christus de zeven brieven richtte. De verovering van Constantinopel door de Ottomaanse moslims in 1432 is genoeg bekend en in Efeze, Patmos, Antitochië, kan men de ruïnes bezoeken van kerken van de eerste christengemeenten. Assyrische christenen worden er nog steeds vervolgd. Hier woont een hele gemeenschap Assyrische christenen uit Turkije die halverwege de jaren ‘90 werd verdreven uit onder meer het dorp Yaramis. Assyrische christenen uit Turkije wonen nu overal verspreid in West-Europa. Van deze uitdrijving van christenen uit Turkije zijn door Amnesty International rapporten opgemaakt. Het laatste seminarie in Turkije werd enkele jaren geleden gesloten, zodat het christendom er op termijn wellicht volledig zal verdwijnen, zoals de patriarch vreest. De orthodoxe kerk, bezit geen rechtspersoonlijkheid. Armeense christenen en orthodoxe Grieken werden er verdreven en vermoord. Momenteel zitten er een paar Turken in Turkije in de gevangenis omdat ze zich hebben bekeerd tot het christendom.

Sinds het verdwijnen van Sadam Hoessein en de oorlog is de situatie van de christenen er veel slechter op geworden. Sinds 2003 zijn er al meer dan 300 000 van de resterende Iraakse christenen naar het buitenland gevlucht. Een religieuze zuivering zoals in Irak is in veel landen van het Midden-Oosten aan de gang, het is zelfs het doel van moslimextremisten. We zijn nu getuige van een historisch drama: de christelijke aanwezigheid in het Midden-Oosten dreigt te verdwijnen, ook in de landen waar het christendom is ontstaan. In het verleden waren christenen er tweederangsburgers, nu zijn ze er ongewenst. De druk op christenen om zich te bekeren tot de islam is groot, maar veel christenen vertrekken liever. In juni jl. werden in Irak een Chaldese priester en zijn assistenten brutaal vermoord, toen ze de kerk verlieten. Ze wilden hen dwingen om zich te bekeren tot de islam. Toen ze dit weigerden, schoten de mannen hen dood, gewoon één van de vele aanvallen van christenen in Irak. In Bagdad, Mosoel, Kirkoek of Bassora kloppen extremistische moslims op de deur bij christenen en beginnen geld te eisen voor ‘bescherming’. Daarbij dwingen ze familieleden meestal openlijk te verklaren tot de islam te zijn overgegaan. Ten slotte eisen ze dat de familie het huis en het laat verlaat, ‘omdat dit niet jullie geboorteland is‘. Honderden christenen ondergaan dit lot. Van de christenen die nog resten in het Midden-Oosten ontvluchten er velen de islamitische onderdrukking en emigreren naar Europa, Amerika, Canada en Australië.

In Iran wordt heden de slinkende minderheid van Assyrische christenen gediscrimineerd. De Assyrische christenen vormen er samen met Armeniërs en Zorostrianen (de oorspronkelijke godsdienst voor de komst van de islam) de christelijke minderheid van het land. In Iran is een christen een ongelovige die nooit baas mag zijn van een gelovige moslim in de werksfeer, daarom zijn er weinig of geen Assyriërs werkzaam bij de overheid . Ook onderwijs- en gezondheidsinstellingen zijn taboe voor christenen. Er werken geen christelijke Assyriërs bij de politie, in het leger, als rechter of als piloot. Het gevolg van de islamitische politiek is dat hoog opgeleide Assyriërs geen werk vinden en vaak genoegen moeten nemen met jobs onder hun niveau. De 33-jarige Assyrische econome Ishtar uit Urmina ziet voor zichzelf maar twee mogelijkheden: “We kunnen genoegen nemen met een onderbetaalde job of het land verlaten. Vaak worden we door werkgevers om onduidelijke reden afgewezen en in sommige gevallen wordt het hardop gezegd: ‘uw christelijke geloof is een probleem’.

Naast de discriminaties op het werk bestaan er nog tal van andere discriminaties, die het leven van christenen in Iran bijna onmogelijk maken. Zo moeten christenen die bij een auto-ongeval betrokken raken, meer betalen dan moslims. Ook de boeren in de provincie Urmira, waar een deel van de Assyrische christenen van oudsher woont, ondervinden veel last van discriminaties. Islamitische groothandels kopen hun producten niet, waardoor hun oogst kapot gaat. Met de komst van de nieuwe conservatieve president hebben de christenen hun laatste hoop verloren en de politie die de kledingvoorschriften controleert is nu veel actiever. De politie bezoekt winkels om niet-moslims te waarschuwen om de kledingvoorschriften (ook niet-moslim vrouwen moeten zich sluieren) streng na te leven. (Ook in sommige wijken in Brussel is reeds zo een mutawa actief, die erop toeziet dat vrouwen die in winkels werken wel strikt islamitisch zijn gekleed en erop toeziet dat er geen alcohol wordt verkocht.) Duizenden christenen hebben Iran reeds verlaten en weken uit naar VS, Canada of Australië.

Overal waar de islam werd verspreid, werden de andere toen bestaande godsdiensten vrijwel volledig uitgeroeid. In Centraal-Azië verdwenen het boeddhisme, het nestorianisme en zoroastrisme bij de komst van de Arabieren. Ook Afghanistan was voorheen boeddhistisch. In het Midden-Oosten (waar het christendom is ontstaan) zijn historisch christelijke gemeenschappen in hun voortbestaan bedreigd. De laatste 50 jaar zakte de christelijke populatie in de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever van 22 naar 2%. In Nazareth is de christelijke populatie gezakt van 60 % in 1946 tot minder dan 15% vandaag. Bethlehem telde vroeger 90 % christenen, maar sinds het onder Palestijns gezag kwam, nog slechts een derde. In Syrië (Damascus was erg belangrijk in het vroege christendom) was begin vorige eeuw nog één derde christen, nu nog minder dan 10%. In Egypte emigreren Kopten in grote getallen. Irak telde in 1987 nog 1,4 miljoen christenen, sindsdien is ruim 40% onder hen gevlucht. Deze emigratie van christenen is een gevolg van de terreur van radicale moslimbewegingen en de onderdrukking door de staat. In de hele islamwereld worden autochtone christenen (of andere niet-moslims) door de staat ernstig gediscrimineerd en bewust niet beschermd tegen islamitisch geïnspireerd geweld.

De reële onderdrukking ontgaat echter de meerderheid van de Europeanen. Voor Kopten is het bijvoorbeeld bijna onmogelijk om kerken te bouwen en te restaureren. De zondagsmissen worden soms verstoord door vandalisme en pesterijen van moslims en lokale overheden. Christenen worden systematisch geweigerd voor leidinggevende functies binnen de overheid, de politie, het leger, de politieke partijen en in het onderwijs, wegens de traditionele sharia-regel die stelt dat ‘er geen bevoegdheid van een niet-moslim over een moslim mag zijn’. Het zet sommigen ertoe aan om zich te bekeren om zo meer kansen te krijgen. Soms is een bekering een officieuze voorwaarde voor toegang tot goede jobs of huizen. De gewone christelijk leerboeken worden verboden of gecensureerd, terwijl allerlei islamitische literatuur, radio- en televisieprogramma’s en schoolboeken die christenen belasteren of aanvallen vrij verschijnen. Christenen worden duidelijk gemaakt geen klacht in te dienen uit ‘loyaliteit tegenover de natie’. Indien zij of hun verwanten dat wel doen, worden zij soms opgesloten in plaats van de daders. Er heerst ook een algemene rechtsonzekerheid in zaken waarbij moslims betrokken zijn. Een islamitische rechtsregel zegt dat een niet-moslim niet kan erven van een moslim. Het gebeurt zelden of nooit dat een rechtbank een uitspraak zal doen in het voordeel van christenen tegen moslims. In Indonesië werden alleen al tussen 1998 en 2003 minstens tienduizend christenen vermoord.
_______________________________________________________

Bronnen: Weerstandsbeweging Christenen Turkije (WCT): In alle moslimlanden worden christenen en andere religies onderdrukt en gediscrimineerd van 2 september 2010; op Brabosh.com: Islam is niet verenigbaar met diversiteit van 22 mei 2010; Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe [deel 1]: de moslimwereld van 22 januari 2010 en [deel 2]: de Palestijnse gebieden; Christenvervolging neemt wereldwijd toe door Franklin ter Horst van 14 oktober 2005 laatst bijgewerkt op 14 december 2009; Women in Green Media releases van 18 september 2005; Israel Heute van 5 september 2005; Honest Reporting van 6 september 2005; Shackled Freely: The Conquered: A History of the Non-Muslim in the Middle East deel 1 van 8 juli 2010 – deel 2 van 9 juli 2010 en deel 3 van 4 augustus 2010

https://brabosh.com/2010/09/08/de-islam ... tvrijheid/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Pilgrim »

Nigeriaanse christenen smeken Trump om hulp tegen “islamisten”

Geplaatst op 9 juni 2019

Afbeelding

Nigeria – In Afrika woedt bijna ongehinderd de islamitische jihad. “Islamisten” van verschillende groeperingen slachten wekelijks tientallen, zo niet honderden christenen af. Nu vragen de Nigeriaanse christenen om hulp uit Washington.

In een open brief richten de christenen in de door moslims gedomineerde noordelijke regio van Nigeria zich tot president Donald Trump persoonlijk. Men zou de hulp nodig hebben van de christelijke geloofsbroeders uit Noord-Amerika, Europa en het Westen om niet door de bloeddorstige Jihadisten afgeslacht te worden. De “Voice of Northern Christian Movement” in Nigeria (VNCMN) sprak in haar brief van volkerenmoord op niet-moslims, die door groeperingen zoals Boko Haram of de Fulani-moslims voortdurend worden aangevallen, aldus de “Guardian”.

Sinds de verkiezing van de islamitische president Muhammadu Buhari, die zelf een Fulani-moslim is, is de situatie veel erger geworden. Hij regeert sinds 2015 en belooft steeds opnieuw veiligheid voor de religieuze minderheden in het noorden. De situatie verbetert schijnbaar niet. Veel loten van Boko Harma of de Fulani´s hebben inmiddels eigen cellen gevormd en trouw gezworen aan de “Islamitische Staat” respectievelijk diens ideologie. Delen van Boko Haram gaven zichzelf de naam “Islamic State West Africa Province” (ISWAP). Alle groeperingen worden verenigd door het idee een kalifaat in Afrika op te richten en de haat op iedereen die geen moslim is.

De christelijke zelfhulpgroepen beschuldigen de regering zelfs van collaboratie met de “islamisten”. Hun activiteiten worden in ieder geval gedoogd, in plaats van actief bestreden, om de regio van christelijke bewoners te zuiveren. Dat zijn zware beschuldigingen en het appel aan Donald Trump om invloed op de regering uit te oefenen, werd duidelijk uitgesproken.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/09 ... slamisten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22611
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door King George »

Die hulp zal er niet komen. Net zoals dat de boeren die in Zuid-Afrika worden afgeslacht ook niet geholpen worden.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Pilgrim »

Het christendom wordt bedreigd met uitroeiing

Geplaatst op 22 juni 2019

Afbeelding
Chaldeeuws-Katholieke kathedraal Sint Josef in de buurt van Erbil in Irak.

In steeds meer delen van het Midden-Oosten dreigt de definitieve uitroeiing van het christendom. De co-existentie met de islam loopt ten einde.

Voordat de islam grote delen van het Midden-Oosten veroverde, waren veel mensen in de regio al tot het christendom bekeerd. Tot de 7e eeuw en de verovering door de moslims waren bijvoorbeeld de meeste mensen in het gebied van het huidige Irak christen. Zelfs in Iran waren de christenen een grote meerderheid. En nu?

Vandaag neemt het aantal christenen steeds meer af. Zoals de Vereniging voor Bedreigde Volkeren (GfbV) constateert, kan men bijvoorbeeld in Irak nu al van een etnocide spreken. Was voor de eerste Irak-oorlog in het jaar 1991 nog ongeveer 10% van de bevolking van het land christen, tot de tweede Irak-oorlog in 2003 nam dit percentage al tot ongeveer 5% af. Nu bekennen zich nog maar ongeveer 150.000 mensen tot het christendom – dat is 0,4% van de bevolking. Over enkele jaren zouden de christenen volledig verdwenen kunnen zijn. Vermoord, weggejaagd of (gedwongen) bekeerd.

Ook in Syrië, waar vooral de regering-Assad voor een zo groot mogelijke vrijheid van religie zorgt, daalde het aantal christenen snel. Ten gevolge van de oorlog en de bloedige vervolging door radicaalislamitische milities wonen er nog maar de helft zoveel christenen in het land dan in het jaar 2010. In absolute aantallen: er zijn 500.000 tot 700.000 christenen gebleven. Maar op grond van de sombere vooruitzichten mag men ook hier verwachten dat dit aantal verder zal afnemen.

Juist in islamitisch gedomineerde landen zorgen extremistische respectievelijk conservatieve krachten steeds opnieuw voor een repressief klimaat tegenover religieuze minderheden. De absolute heerschappij-aanspraak van de islam zorgt voor een toenemende onderdrukking van anders gelovigen (en niet-gelovigen). De druk tot bekering is groot – zelfs in voormalige seculiere islamitische landen.

Al over enkele jaren zou het gebied van het oerchristendom grotendeels christenvrij kunnen zijn. Een ontwikkeling die van tevoren te verwachten was. Dan vraagt je je af hoe de toekomst van Europa eruit zal zien wanneer de immigratie uit het islamitische gebied zo blijft aanhouden.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/22 ... itroeiing/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Pilgrim »

Christenen in Afrika: “Vlucht of wordt gedood!”

Geplaatst op 6 juli 2019

Afbeelding

De religieuze vervolging in Afrika neemt toe. Vooral christenen worden bedreigd – meestal door moslims.

In noordelijk Afrika staan de christenen steeds meer onder druk. De islam breidt zich uit en radicaalislamitische milities – zoals Boko Haram in Nigeria – plegen steeds opnieuw bloedbaden in christelijke dorpen. Terwijl de westelijke media dit graag relativeren en als etnische en niet-religieuze conflicten bagatelliseren, ziet de realiteit er toch iets anders uit.

Giulio Meotti van het “Gatestone Institute” verduidelijkt dit:

Onlangs vluchtten christelijke families uit de Nigeriaanse stad Diffa, nadat Boko Harma de boodschap had overgebracht: “Jullie hebben nog drie dagen om te vluchten, anders worden jullie gedood!” “In deze stad zijn geen christenen meer”, berichtte iemand van de NGO “Barnabas Fund”. De stad Arbinda ligt in Burkina Faso. De cijfers spreken voor zich: 82 predikanten, 1.145 christenen en 151 huishoudingen zijn voor het geweld van overwegend moslims gevlucht. Nog in de afgelopen weken werden meerdere christelijke gelovigen en geestelijken vermoord. Jihadisten vermoordden zes christenen in een katholieke kerk in de stad Dablo. Bij een aanslag in Silgadji werd een predikant vermoord, katholieke processies werden op de korrel genomen.

Jihadisten willen deze gebieden blijkbaar “zuiveren” van christenen – en dat lukt hen. “In de stad heerst paniek”, zei de burgemeester van Dablo, Ousmane Zongo. “De mensen hebben zich in hun huizen verstopt. De winkels zijn gesloten. Het is in feite een spookstad.”


Kun je dan nog spreken van “incidentele gevallen” of moet je dat niet eerder (deels) georganiseerde religieuze vervolging noemen? En meer nog: wat komt er nog op deze mensen af, temeer omdat juist de islamitische bevolking in Subsahara-Afrika de komende jaren nog enorm zal toenemen? Inclusief gevechten om de spaarzame bronnen.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/06 ... dt-gedood/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80807
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Ariel »

Ook in Mali zijn Christenen niet veilig.
Jihadists massacre entire Christian village in Mali killing at least 100, many burnt to death

At least 100 men, women and children were slaughtered in Sobame Da, a mainly-Christian village in the Mopti region of central Mali, by heavily-armed Islamist extremists on 10 June.

A Barnabas Fund contact described it as the “worst massacre in Mali since 1946”. He said the jihadists encircled the isolated village of ethnic Dogon people at night and set fire to “everything that moved” in a “well-targeted attack”.

Many of the victims’ bodies were burnt – some charred beyond recognition. There are difficulties identifying the remains and the death toll is currently estimated to be between 100 and 135 people.

A church building interior in a mainly-Christian village that was fire damaged in a jihadi attack. Several ethnic Dogon villages in the Mopti region of central Mali are being targeted

“They burned the entire village including all the people who stayed or did not dare to go out. Only a few men were able to escape the gunfire,” the contact told us.

In another report, a survivor said, “About 50 heavily armed men arrived on motorbikes and pickups. They first surrounded the village and then attacked … anyone who tried to escape was killed. No-one was spared – women, children, elderly people.”

The contact added that, since 2018, there have been several Christians killed or abducted in north and central Mali. Others have been forced to flee and churches ransacked.

The jihadists and their allies are waging a “war” to occupy this part of Mali and have announced their intention to establish sharia (Islamic law) throughout the country. The contact said that the jihadists have threatened, “No city will be made an exception and no village will escape.” He added, “So this isolated Christian village could not escape.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Afrika was ooit donker Afrika.

Een beschaving die onze wenkbrauwen deed fronsen. Het voornamelijk rooms-katholieke geloof ging toen voortvarend aan de slag. Een uitdaging was geboren. Er moest en zou bekeerd worden. Die domme onwetende primitieve negers moesten gered worden van het vagevuur en mogelijk de eeuwig brandende hel zoals die heden ten dage nog door 1,8 miljard moslims wereldwijd geleerd wordt. :sheik:

Ik herinner mij nog van de r.k. lagere school dat er stelselmatig zilverpapier werd opgehaald voor de missie in Afrika - zeg maar voor het goede doel om de hoog oplopende kosten te dekken. Je vraagt je af of deze Afrikaanse bekeringsdrift niet de goedkeuring van de heersende macht in Rome wegdroeg. Daar lag immers het grote geld en goud opgestapeld. Maar waarschijnlijk niet voor de armen en dus ook niet voor de primitieve neger kolonies in Afrika. Kralen, spiegeltjes en zilverpapier volstonden immers.

God had zich niet met de mens moeten bemoeien (nadenkertje).
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Pilgrim »

Aartsbisschop Irak: Christendom Midden Oosten wordt uitgeroeid, niemand in Westen geeft er iets om

Posted on 19/08/2019

Afbeelding
Door radicale moslims verwoeste kerk in Irak. Van het christendom is vrijwel niets meer over. (Afbeelding: Getty Images (2)).

‘Als jullie in het Westen niet wakker worden zal jullie hetzelfde overkomen’ – Het Laodiceaanse ‘geluksevangelie’ dat in bijna alle kerken in Nederland wordt verkondigd en gevolgd maakt ook christenen onverschillig voor het lijden

Bekeer je tot de islam, betaal, of sterf. Dat was de ‘keuze’ die ISIS de christenen in Mosul (Irak), die daar al 1700 jaar leefden, gaf. Hun huizen werden vervolgens gemerkt met de letter ‘N’ (‘Nazarene’ = christen). Degenen die konden vluchtten met niets meer dan hun eigen kleren aan weg. ISIS is inmiddels verslagen, maar van de 15.000 christenen zijn er in de stad nog maar 40 over. Deze religieus-culturele genocide kon mede plaatsvinden dankzij de onverschilligheid van Europa en ook veel Westerse christenen, die zich veel drukker maken om ‘islamofobie’ dan om het opkomen voor hun geloofsgenoten die juist het slachtoffer zijn van dezelfde haatideologie die nu massaal in Europa wordt uitgerold en door zowel de politieke als de media elite wordt beschermd.

Al in 2007, dus vóór de uitroeiingsoorlog door ISIS, waarschuwde de katholieke priester Ragheed Ganni dat het christendom ‘op het randje van instorten’ stond vanwege het groeiende geweld van moslims. ‘Heeft de wereld de andere kant op gekeken toen christenen werden vermoord?’ vroeg de Washington Post zich af nadat Ganni net na het vieren van de mis in zijn kerk door islamisten was vermoord. Anno 2019 moet het antwoord een even groot als schaamtevol JA zijn.

Genocide: christendom Irak en Syrië bijna totaal vernietigd
Samen met het christendom is ook het Jodendom in Mosul, dat daar duizenden jaren bestond, bijna totaal vernietigd. Alle 45 kerken in Mosul zijn vernield of verwoest, inclusief alle christelijke symbolen en zelfs doopregisters. ‘Het is alsof ze ons geloof wilden uitwissen,’ vertelde vader Toufic Eid onlangs tegen het Vaticaanse bureau Sir.

Twee Amerikaanse wetenschappers waarschuwden in het Foreign Policy magazine dat ‘we op de drempel van een catastrofe staan. Tenzij we snel handelen, binnen enkele weken, zullen de kleine overblijfselen van de christelijke gemeenschappen in Irak grotendeels worden uitgeroeid door genocide tegen de christenen in Irak en Syrië.’

De Internationale Unive voor het Bewaren van Natuur heeft een index waarin wordt aangegeven hoeveel risico een soort of groep loopt om te worden uitgeroeid. De christelijke bevolking in Irak staat in deze index op een afname van maar liefst 83%, waarmee het een ‘kritiek bedreigde’ gemeenschap is.

‘Als jullie niet wakker worden zal jullie hetzelfde overkomen’
Het Westen haalt op een paar incidente uitzonderingen na al jaren zijn schouders op over de uitroeiing van het christendom door islam. ‘Ik geloof niets van deze twee woorden (mensen en rechten), er zijn geen mensenrechten,’ sprak Metropolitan Nicodemus, aartsbisschop van de Syrisch Orthodoxe Kerk, bitter. ‘Ja, in de Westerse landen heb je dierenrechten, en in Australië zorgen ze voor kikkers... Zie ons dan als kikkers, wij zullen dat accepteren, als we maar worden beschermd zodat we in ons land kunnen blijven.’

‘Dit zijn dezelfde mensen (moslims) die hier vele jaren geleden kwamen. Wij accepteerden hen. Wij zijn het oorspronkelijke volk in dit land. Wij accepteerden hen, wij openden onze deuren voor hen – en dan dwingen ze ons eerst een minderheid en daarna vluchtelingen in ons eigen land te worden. Als jullie (in het Westen) niet wakker worden zal jullie hetzelfde overkomen.’

‘Bedreigde panda veroorzaakt in Westen meer emoties dan met uitroeiing bedreigde christenen’
Ook de aartsbisschop van Irbil, de hoofdstad van Iraaks Koerdistan, waarschuwde dat ‘het christendom in Irak, zo mogelijk de oudste kerk ter wereld, gevaarlijk dicht bij uitroeiing is gekomen.’ Afgelopen mei was Bashar Warda in Londen en zei hij ‘dat degenen die achterblijven zich klaar moeten maken voor het martelaarschap.’ Hij beschuldigde de Britse leiders van ‘politieke correctheid’ en bekritiseerde hun zwijgen over deze zaak vanwege hun angst voor ‘islamofobie’.

‘Laten jullie deze niet ophoudende, georganiseerde vervolgingen tegen ons toe?’ vroeg hij. ‘Als de volgende geweldsgolf ons begint te raken, gaat er hier dan iemand op jullie campussen demonstraties houden met borden met de tekst ‘wij zijn allemaal christenen’?’

De aartsbisschop zal het antwoord al hebben geweten: nee, dat gaat nooit gebeuren. De peilloze wreedheden die christenen in het Midden Oosten aan de hand van moslims moeten ondergaan, daar zwijgt het Westen liever over. Alleen moslims die elders in de verdrukking zijn of dreigen te komen (China, Birma, Kashmir) krijgen hier de volle aandacht van de media. ‘Dit onderstreept onze morele zelfmoord,’ schrijft de Italiaanse journalist, auteur en redacteur Giulio Meotti.

De Frans-Libanese schrijver Amin Maalouf constateerde dan ook dat de Westerlingen ‘zich voor altijd het christendom hebben toegeëigend... en dat ze tegen zichzelf zeggen: wij zijn de christenen, en de rest is niets meer dan een archeologisch overblijfsel dat gedoemd is te verdwijnen. De bedreigde panda veroorzaakt meer emoties dan de dreigende uitroeiing van de christenen in het Midden Oosten.’ (1)

Grenzen open voor volgelingen van antichristelijke ideologie?
Voordat Westerse en ook Nederlandse kerken en christenen met een beschuldigende vinger naar de politiek wijzen, zouden ze eerst de hand in eigen boezem moeten steken. Want veel van deze kerken en gelovigen ijveren voor het toelaten van grote aantallen migranten die bijna zonder uitzondering volgelingen zijn van dezelfde militante, openlijk antichristelijke en antisemitische religie met een bijbehorend haat zaaiend ‘heilig boek’, door wie de christelijke geloofsgenoten in het Midden Oosten nu worden uitgeroeid. Een enkeling mag dan echt hulp nodig hebben en moet die zeker ook krijgen, maar uit alle cijfers blijkt dat het aantal echte vluchtelingen slechts luttele procenten van het totaal aantal migranten bedraagt.

Het is alsof we in 1939 onze grenzen, samenleving en ook kerken kritiekloos zouden hebben opengesteld voor een grote groep immigrerende Duitsers die allemaal zweren bij Hitlers ‘Mein Kampf’, en dan denken dat dit geen enkele gevolgen voor ons zal hebben.

‘Geluksevangelie’ Nederlandse kerken belangrijke reden voor onverschilligheid
Vooral voor het zogenoemde ‘volle evangelie’ en pinkster deel van het christendom speelt nog iets anders mee, namelijk dat deze kerken zonder uitzondering zijn ondergedompeld in een vorm van het voorspoedsevangelie, of ‘geluksevangelie’, zoals kampoverlevende en christen Corry ten Boom het noemde. Het geloof dat God je ‘wil zegenen, genezen en herstellen’ als je maar het juiste gedrag vertoont en de juiste dingen zegt/bidt zit vaak zó diep, dat velen impliciet of expliciet ook het omgekeerde denken: als het je langdurig niet goed gaat en er overkomen je zaken die je leven permanent ingrijpend beschadigen, moet je dat wel aan jezelf te danken hebben, want met de juiste mate aan geloof had God je er wel voor beschermd.

Het massale lijden van vele tientallen miljoenen christenen past daarom ook niet in de theorie dat God de christenen hier, die het toch al met afstand het beste hebben getroffen, voor vergelijkbaar lijden zal sparen door hen levend in de hemel op te nemen voordat het lijden ook hen dreigt te treffen. Voor de duidelijkheid: we hebben het met ‘lijden’ niet over zaken zoals problemen op je werk, een vloekende collega, spanning in je huwelijk, je kind met een slecht rapport, een gebroken arm, een in het water gevallen vakantie, ruzie met de buren, een lekke band, een mislukte aankoop, etc.

Voor u denkt ‘natuurlijk niet, wat overdreven’: ik heb aardig wat christenen serieus horen beweren dat God bijvoorbeeld een parkeerplaatsje bij de supermarkt voor hen vrijmaakte, of zorgde dat de regen ophield toen ze een tuinfeestje wilden houden, of hen ‘vertelde’ of ze een bepaald artikel –van een auto tot zelfs hagelslag- wel of niet moesten aanschaffen.

Hemelse parkeerhulp voor Westerse christenen terwijl Oosterse worden verkracht en vermoord
Oftewel: geloven dat God hun leven 24/7/365 tot in alle details stuurt, leidt en bepaalt, en ervoor zorgt dat hen –uiteraard onder voorwaarde van het juiste geloof- geen al te heftige drama’s overkomen. Dat komt er bij wijze van spreken op neer dat je tot je 80e als een kleuter ‘de hand van pappa’ vasthoudt en constant vraagt ‘pappa wat moet ik nu doen? Zal ik hierheen of daarheen gaan? Moet ik wel of niet met deze man/vrouw trouwen? Zal ik dit of dat kopen? Zal ik daar of hier gaan wonen / werken? Moet ik dit of dat eten, aantrekken, vieren, zeggen, (etc.etc)?’

In het dagelijkse leven zit geen enkele ouder op zo’n situatie te wachten (‘kind, het is jouw leven, je bent nu volwassen, dus bepaal dat lekker zelf!’), maar in de geestelijke wereld lijkt het voor hele massa’s gelovigen ineens de regel te zijn. Zij beschouwen deze ‘eeuwige kleuter’ houding zelfs als bewijs van een ‘groot geloof’.

Volgens dit in het Westen zeer breed aangehangen ‘volle’ (geluks)evangelie laat God zich klaarblijkelijk door christenen hier wel als parkeer- en boodschappenhulp, life coach en zelfs als ‘weergod’ gebruiken, maar blijft Hij elders werkeloos toekijken hoe miljoenen andere christenen worden verdreven, hoe alles van hen wordt afgepakt, en mannen, vrouwen en zelfs kinderen worden gemarteld, verkracht en vermoord.

‘Gij weet niet dat gij zijt de ellendige, jammerlijke, arme, blinde en naakte’
Kan dit misschien de ‘lauwheid’ zijn die volgens het profetische boek Openbaring kenmerkend is voor de zevende (en volgens de meeste uitleggers laatste) kerk in de eindtijd, de reden waarom Jezus deze gelovigen uit Zijn mond spuugt (3:14-e.v.)? ‘Omdat gij zegt: Ik ben rijk en heb mij verrijkt en heb aan niets gebrek (geluksevangelie), en gij weet niet, dat gij zijt de ellendige en jammerlijke en arme en blinde en naakte, raad ik u aan van Mij te kopen goud (geloof), dat in het vuur (lijden) gelouterd is, opdat gij rijk moogt worden...’

Tot nu toe is er op individuele uitzonderingen na niets in het Westen zichtbaar dat er ook maar enigszins op wijst dat de zichzelf –zowel geestelijk als materieel- rijk achtende christen doorheeft in welke staat hij werkelijk verkeert, laat staan dat hij bereidt is te accepteren dat hij in het vuur gelouterd goud nodig heeft. Sterker nog: de gelovigen die wèl door het vuur moeten gaan worden als ze ver weg zijn meestal genegeerd, en als ze dichterbij zijn opzij gezet, als ‘zwakke gelovigen’ bestempeld, en niet zelden verketterd en uitgekotst.

Het lijkt er dan ook sterk op dat de ogen van deze Westerse christenen pas zullen opengaan op het moment dat ze in hun eigen leven met de harde realiteit worden geconfronteerd dat zij in werkelijk helemaal niets een streepje voor hebben op de christenen in Azië (en Afrika). Integendeel, ze zijn de enige soort gelovigen waarvan Jezus Christus openlijk zegt een grote afkeer te hebben, zozeer dat Hij hen zelfs dreigt ‘uit te spugen’ – een totaal ander lot dan als beloning tijdig in de hemel te worden opgenomen voordat het lijden ook hen kan treffen, zoals velen nu nog steeds denken.

Xander

(1) Gatestone Institute
(2) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/a ... r-iets-om/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44679
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Mahalingam »

Kritiek op hulpactie voor Syrische christenen: ‘Dit is gratis propaganda voor Assad’
Kerk in Actie wil kerken in Syrië gaan herstellen, maar legitimeert zo het regime van Bashar al-Assad, vindt schrijfster en filosoof Désanne van Brederode van Het Syrische Comité.
Bas Roetman6 september 2019, 12:12

Kerk in Actie, de christelijke hulporganisatie van de PKN, begint deze maand aan een campagne om geld in te zamelen voor de wederopbouw van door oorlog verwoeste kerken in Syrië. Schrijver en filosoof Désanne van Brederode vindt dat geen goed idee. Van Brederode is sinds 2012 lid van Het Syrische Comité, een organisatie die zich inzet voor een vreedzame revolutie in Syrië en hulp biedt aan oorlogsslachtoffers in het land. Van Brederode: “Ik stoor me aan de toon die in de campagneteksten wordt aangeslagen. Het beeld wordt geschetst dat Syrië weer veilig is nu Islamitische Staat en andere terroristische groepen zijn verslagen.” Een van de teksten waar van Brederode op doelt, staat op de website van Kerk in Actie: “Nu het (in Syrië) langzaam maar zeker veiliger wordt, keren de inwoners terug en beginnen ze met het herstel van hun land.” Van Brederode: “In de stad Idlib worden nog altijd scholen en ziekenhuizen gebombardeerd. Dit moet je niet willen op het moment dat de oorlog nog gaande is.”

Gratis propaganda voor Assad

Met de campagne verleent Kerk in Actie bovendien legitimiteit aan het regime van dictator Assad, zegt Van Brederode. “Het is gratis propaganda voor Assad. Door te zeggen dat de oorlog op zijn eind loopt, suggereert Kerk in Actie dat de Syriërs verder kunnen gaan waar ze voor de oorlog waren gebleven. Ik moet er niet aan denken dat het weer zou worden als voor de oorlog, want toen was het onmogelijk om kritiek te leveren op het regime. De mensen waren niet vrij.” De filosoof vreest dat de hulp de kiem legt voor nieuwe conflicten door de hulp exclusief te richten op christenen. “Christenen krijgen zo een bevoorrechte positie. Het is nu juist die bevoorrechte positie van minderheden die loyaal waren aan Assad die de scheidslijnen tussen de Syriërs heeft vergroot.”

Syriër Nzar Adnan (40) gelooft in de goede bedoelingen van Kerk in Actie, maar hij heeft ook zijn bedenkingen. Adnan vluchtte in 2016 vanuit Damascus naar Nederland. Zijn ouders wonen er nog altijd. “Assad zal de wederopbouw van kerken aangrijpen voor propaganda, om te laten zien dat het goed gaat met Syrië. Maar er is nog altijd oorlog, en er zitten duizenden onschuldige mensen in de gevangenis.” Adnan hoopt ooit terug te keren, maar alleen als Assad is verdwenen. “Ik hoop dat hij in het Internationaal Strafhof in Den Haag wordt berecht.”

Scheidslijn tussen politiek en humanitaire hulp

Jurjen de Groot, directeur van Kerk in Actie, kan zich niet vinden in de kritiek. “Met deze campagne willen wij geenszins suggereren dat de oorlog in Syrië voorbij is of dat het veilig is. Ik was vorige week in Syrië en je voelt aan alles dat de oorlogsmachine draait.” De beschuldiging dat Kerk in Actie met de campagne het regime van Assad in de kaart zou spelen, vindt hij onterecht.

“Ik vind dat je een duidelijke scheidslijn moet trekken tussen politiek en humanitaire hulp. Op het politieke vlak zijn er in Syrië grote uitdagingen, en het is heel goed dat we daar kritisch naar kijken, maar dat weerhoudt ons er niet van om nu humanitaire hulp te bieden. Wij willen in het hier en nu betekenisvol zijn.” Kerk in Actie is er voor alle Syriërs, zegt De Groot. “Dat wij ons richten op de wederopbouw van kerken wil niet zeggen dat we ons exclusief op christenen richten: de wederopbouw van kerken is van cruciaal belang om ook de samenleving verder op te bouwen, en daar profiteren alle bevolkingsgroepen van.”
https://www.trouw.nl/religie-filosofie/ ... ~bf2ac65f/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Pilgrim »

Christenen afgeslacht, media kijken weg

Geplaatst op 21 september 2019

Afbeelding

“In het Amazoneregenwoud, dat voor de planeet van beslissende betekenis is, werd door langdurig menselijk ingrijpen een diepe crisis veroorzaakt, waarin een ´cultuur van verkwisting´ en een extra activistische mentaliteit heersen”, verklaarde het Vaticaan.

“De Amazone is een regio met een rijke biodiversiteit; ze is multi-etnisch, multicultureel en multireligieus; het is een spiegel van de hele mensheid, die, ter verdediging van het leven, structurele en persoonlijke veranderingen van alle mensen, naties en van de kerk vereist.”

Daarom staat er een bisschoppensynode voor de pan-Amazone regio van 6 tot 27 oktober in Rome gepland. In een interview met de Italiaanse krant “La Stampa” zei paus Franciscus dat de “bedreiging voor het leven van de bevolking en van het territorium” een van de grootste uitdagingen voor de Amazoneregio zou zijn, die voortkomt uit de economische en politieke belangen van de dominante sectoren van de samenleving.”

Het programma van de Amazone-synode in Rome spreekt o.a. van “levensbedreigend”, “interculturatie”en interculturaliteit”, “extra activistische verwoesting” en “oorspronkelijke volkeren”. Er bestaat echter nog een groep “oorspronkelijke volkeren”wier leven “bedreigd” werd en die leven onder existentiële fysieke “verwoesting”. Het gaat om de vervolgde christenen, en aan hen zou het Vaticaan de volgende synode moeten wijden.

“Ze verlangden van hem Jezus te ontkennen, en toen hij weigerde, sneden ze zijn rechterhand; toen hij opnieuw weigerde, sneden ze zijn arm af tot de elleboog. Doordat hij weigerde, schoten ze hem in zijn voorhoofd, hals en borst”, vertelde een Nigeriaanse christen, Enoch Yeohanna, onlangs over de moord op zijn vader in het jaar 2014. Het proces tegen Nigeriaanse christenen wordt gedefinieerd als “een globale nachtmerrie”. Maar het gebeurt in veel landen.

“De vervolging van christenen in de hele wereld is een van de grootste kwaden van onze tijd”, schreef pater Benedictus Kiely, de oprichter van “Nasarean.org”, die zich bezighoudt met de hulp aan vervolgde christenen.

“De mainstream media zijn opmerkelijk stil over aanvallen op christenen. In dezelfde week waarin de vreselijke aanval op de moskee in Christchurch, Nieuw-Zeeland, plaatsvond – een afschuwelijke en gewetenloze daad – werden in Nigeria meer dan tweehonderd christenen gedood. Dat laatste werd nauwelijks in de media genoemd. Er vonden geen optochten voor vermoorde christenen plaats, er werden geen klokken geluid in opdracht van de regeringen, er waren geen ´Je suis Charlie´-T-shirts... er was geen openbare verontwaardiging.”

De terroristen van Boko Haram hebben onlangs bij christelijke vrouwen de oren afgesneden (foto boven), nadat ze hen tijdens een nachtelijke overval op een hoofdzakelijk christelijke stad in het noorden van Kameroen uit hun huizen hadden gehaald. De organisatie “Barnabas Fund” verklaarde dat “de radicaalislamitische extremisten inbraken in huizen, de vrouwen pakten en hen naar de rand van de stad Gagalari in het district Yagoua sleepten, waar ze bij elk van de slachtoffers een oor afsneden.” Enkele dagen later, eveneens in Kameroen, werd de Bijbelvertaler Angus Fung afgeslacht en bij zijn vrouw werd een arm afgesneden. Daarna werd een katholieke priester, David Tanko, in Nigeria vermoord en zijn auto en zijn lichaam in brand gestoken. Vorige maand werd er nog een Nigeriaanse priester, Paul Offu, vermoord. Verleden jaar bevonden zich twee katholieke priesters en 13 gelovigen bij één enkele aanval in Nigeria onder de slachtoffers.

In Burkina Faso werden onlangs vier christenen vermoord wegens het dragen van kruisjes. “De radicale islamieten kwamen en dwongen iedereen om met het gezicht op de vloer te gaan liggen”, vertelde bisschop Laurent Birfuoré Dabiré van het bisdom Dori.

“Daarna fouilleerden ze hen. Vier personen droegen kruisjes. Dus vermoordden zij ze, omdat ze christenen waren. Nadat de radicale islamieten hen hadden vermoord, waarschuwden ze alle andere dorpsbewoners dat ze, wanneer ze zich niet tot de islam zouden bekeren, ook zo gedood zouden worden.”

Honderden christenen, waaronder 433 kinderen, “staan tegenover aanvallen van of slaan op de vlucht voor radicaalislamitische extremisten in Mali”, waarin juni 100 mannen, vrouwen en kinderen in Sobame Da, een hoofdzakelijk christelijk dorp, werden afgeslacht.

David Curry, de president van “Open Doors”, een Amerikaanse NGO die de vervolging van christenen observeert, heeft christelijke vrouwen gedefinieerd als “de meest vervolgde groep ter wereld.” Hun onderdrukking en verminking is verbazingwekkend. In Nigeria houdt Boko Haram nog altijd een ontvoerd meisjes, Leah Sharibu, vast. Ze zou samen met haar medeleerlingen vrijgelaten hebben kunnen worden, maar Leah weigerde haar christelijke geloof af te zweren. Ook in Pakistan worden christelijke vrouwen ontvoerd en tot slaaf gemaakt. “Elk jaar worden minstens duizend meisjes ontvoerd, verkracht en gedwongen tot de islam bekeerd, ja zelfs gedwongen om met hun beulen te trouwen”, zei Tabassum Yousaf, een katholieke advocaat die verbonden is aan de Italiaanse NGO “St. Egidio”. Ook in Egypte is dit een steeds terugkerend patroon, waar christelijke vrouwen voor een “epidemie van ontvoeringen, verkrachtingen, slaag en folteringen” staan.

De beroemdste van deze vervolgde vrouwen, Asia Bibi, bracht ten onrechte wegens “blasfemie” bijna tien jaar in Pakistaanse gevangenissen door – de meeste tijd in de dodencel – voordat ze werd vrijgelaten. In mei werd ze naar Canada gevlogen, waar ze met haar gezin werd herenigd. Volgens Bibi:

“Toen mijn dochters me bezochten in de gevangenis, heb ik nooit in hun bijzijn gehuild, maar nadat ze weer vertrokken waren, huilde ik alleen, vervuld van pijn en verdriet. Ik heb altijd aan ze gedacht en ook hoe ze zouden leven.”

De satellieten van de NASA observeerden de branden in het Amazonegebied en zijn aanleiding voor de wereldleiders om zich in te zetten voor de bescherming van het regenwoud. Maar het in brand steken, in stukken hakken en vermoorden van christenen wordt niet door satellieten gevolgd, en hun leed wordt niet op onze televisies uitgezonden en kan niet in onze kranten worden gelezen. In werkelijkheid lijkt het er in het Westen op alsof de vervolging van christenen helemaal niet plaatsvindt. Het Vaticaan, paus Franciscus, andere geestelijken en de media hebben de keuze: een licht op deze vervolgde christenen te werpen of beschuldigd te worden van opzettelijke blindheid.

Bron: https://de.gatestoneinstitute.org

Vertaling: Daniel Heiniger

Bron oorspronkelijk artikel: www.gatestoneinstitute.org

Door: Giulio Meotti

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/21 ... ijken-weg/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Pilgrim »

Weer 11 christenen onthoofd door moslims, maar Westen doet nog steeds niets tegen genocide

Posted on 06/01/2020

Afbeelding
Het is nergens zo gevaarlijk om christen te zijn als in Nigeria. Jaarlijks worden er duizenden christenen om hun geloof door moslims vermoord, en ettelijke duizenden minderjarige meisjes ontvoerd en tot (seks)slavernij gedwongen. (Afbeelding: (4)).

Moslim VN officials weigeren christenen toe te laten tot vluchtelingenkampen Syrië

Zeker in de afgelopen 20 jaar is de VN –met uitzondering van de Veiligheidsraad- met medewerking van Europa een nog eenzijdigere linkse, pro-islamitische organisatie worden. Daarom onderneemt het Westen opnieuw helemaal niets nu opnieuw is vastgesteld dat moslim VN officials christenen de toegang weigeren tot de Syrische vluchtelingenkampen, waar zwartgesluierde Sharia moslima’s vaak een waar schrikbewind voeren. Ondertussen gaat ook in Afrika de islamitische genocide op het christendom onverminderd voort. Met kerstmis werden een Nigeriaanse katholieke bruid en haar gasten door moslims onthoofd.

Martha Bulus was met 10 gasten onderweg naar haar bruidsfeest toen ze door extremisten van Boko Haram werden ontvoerd. De moslims onthoofdden ze allemaal, en zetten de gefilmde wrede moorden op tweede kerstdag op het internet.

De twee jaar geleden ontvoerde christin Leah Sharibu wordt nog steeds door Boko Haram gevangen gehouden omdat ze weigert zich te bekeren tot de islam. Tal van minderjarige christelijke meisjes hebben hetzelfde lot ondergaan en werden, na ontvoerd te zijn, gedwongen om met een moslim te trouwen.

Nigeriaanse christelijke leiders protesteren tot nu toe vergeefs bij de regering tegen de aanhoudende islamitische religieuze oorlog en genocide. In het noorden van Nigeria zijn al zo’n 900 kerken vernietigd. Sinds 2015 zijn er minstens 16.000 christenen vermoord en velen tienduizenden ontvoerd en tot (seks)slavernij gedwongen. ‘Hoeveel erger moet deze oorlog tegen christenen nog worden voordat het Westen deze genocide erkent en ingrijpt om deze te voorkomen?’ vraagt de Italiaanse journalist Giulio Meotti zich af.

Paus Franciscus negeert wrede lot van eigen gelovigen
Paus Franciscus doet in ieder geval nog steeds alsof zijn neus bloedt. Een dag na de onthoofding van de katholieke bruid en haar gasten spoorde hij de Westerse samenleving aan om ‘tijdens maaltijden jullie telefoons neer te leggen en met elkaar te praten’. Geen enkel woord over de ernstige vervolgingen van christenen in Afrika en Azië.

Wel had hij een paar dagen eerder een reddingsvest om een enorm kruis gehangen, om daarmee de (moslim)migranten die op zee waren verdronken te herdenken. In september had hij op het St. Pietersplein al een monument voor hen opgericht. Aan de duizenden christenen die alleen al dit jaar zijn vermoord besteedde hij opnieuw geen seconde aandacht.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel greep kerstmis aan om voor de zoveelste keer haar stokpaardje ‘klimaatverandering’ als prioriteit naar voren te schuiven. De Franse president Macron kon zelfs geen ‘prettig kerstfeest’ uit zijn strot krijgen. Net als de paus deden ook deze globalistische pro-islam leiders hun mond niet open over het wrede lot van zoveel christenen.

De enige politieke leider in West Europa die dit wel deed was de Britse premier Boris Johnson, die in zijn eerste kerstboodschap aan het volk zei dat ‘ik wil dat wij ons juist vandaag de christenen die wereldwijd worden vervolgd herdenken. Zij vieren in het geheim kerst, of misschien zelfs in een gevangeniscel.’ Desondanks laat Groot Brittannië de afgelopen jaren enorme aantallen moslims toe, waar christelijke vluchtelingen meestal worden afgewezen.

President Joodse Congres verbaasd vanwege ‘Westerse onverschilligheid’
‘Niemand in het Westen luistert naar ons,’ klaagde de Afrikaanse bisschop Justin Kientega in december. ‘Het Westen is duidelijk enkel bezig met het beschermen van zijn eigen belangen.’ Econoom Nathalie Elgrably-Lévy bevestigde dit. ‘Het Westen heeft zonder te aarzelen zijn grenzen geopend voor moslim vluchtelingen... Deze ogenschijnlijk deugdzame Westerse solidariteit is echter selectief en discriminerend, want vervolgde christenen worden door de Westerse overheden en publieke samenleving in de steek gelaten.’

Zij kregen bijval van nota bene de president van het Wereld Joodse Congres, Ronald Lauder: ‘In Europa en de VS zagen we demonstraties vanwege de tragische dood van Palestijnen die door de terreurorganisatie Hamas als menselijke schilden worden gebruikt. De VN deed daar onderzoek naar en focust de woede op Israël, omdat het zichzelf tegen terroristen verdedigt. Maar de barbaarse slachtpartijen op duizenden en nog eens duizenden christenen stuit op relatieve onverschilligheid.’

Moslim VN officials weigeren christenen toegang tot vluchtelingenkampen
En als het christenen al lukt om een vluchtelingenkamp te bereiken, dan worden zij daar bijna zonder uitzondering geweigerd, omdat de VN de kampen laat beheren en bewaken door moslims, en die geen christenen willen binnenlaten – al helemaal geen tot het christendom bekeerde ex-moslims. Die worden zelfs bedreigd door de kampbewakers.

De Britse Lord George Carey, oud-aartsbisschop van Canterbury, klaagt het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken aan omdat de ‘politiek correcte’ ambtenaren ‘institutioneel bevooroordeeld’ zijn tegen christelijke vluchtelingen. ‘Er is nu een absurde situatie van een stelsel om Syrische vluchtelingen te helpen, maar christenen op wie genocide wordt gepleegd niet eens de VN kampen binnenkomen om voedsel te krijgen,’ verklaarde zijn advocaat. (2)

‘Westen medeplichtig aan gestadige kruisiging van christenen’
Lord Carey: ‘Door niets te ondernemen zijn de Westerse regeringen medeplichtig aan de gestadige kruisiging van de christenen in het Midden Oosten.’ Niet één Westers land neemt bijvoorbeeld het initiatief om een speciaal kamp voor de ernstig vervolgde christenen en Yezidi’s op te zetten, waar ze veilig zijn voor moslim terroristen en moslim VN officials. Ondertussen wordt in Europa wel alle tijd en geld gestoken in het terughalen van ISIS terroristen, en/of hun bruiden en hun kinderen.

In 2016 veroordeelde een Amerikaanse federale rechter de regering Obama omdat er van de 11.000 Syriërs die werden binnengelaten maar 56 christen waren. Als alleen al naar de bevolkingssamenstelling wordt gekeken, hadden dat er minimaal 1100 moeten zijn. Obama officials weigerden hiervoor een verklaring te geven. (President Trump beloofde vervolgens om veel meer christenen toe te laten.)

Westerse media presenteren vrijwel enkel moslims als slachtoffers
Moslims hebben het christendom in het Midden Oosten en delen van Afrika straffeloos gedecimeerd en zijn inmiddels ook in Europa begonnen op dezelfde voet verder te gaan, maar waar besteden de Westerse en ook Nederlandse mainstream media uitgebreid aandacht aan? Enkel aan de vermeende onderdrukking van de Oeigoerische moslims in China, de moslims in Kashmir en de moslims in Birma. Het begint er verdacht veel op de lijken dat in de ogen van het Westen maar één groep gelovigen aandacht en bescherming verdient, en de slachtoffers van die haatideologie op zijn best maar gewoon moeten worden genegeerd.

De headlines van de mainstream media zouden namelijk vol staan als christelijke terroristen een bus hadden gestopt, de reizigers naar hun geloof hadden gescheiden, en de aanwezige moslims tot bekering hadden geprobeerd te dwingen, om vervolgens 11 weigeraars te vermoorden. Nu in Kenia exact het omgekeerde is gebeurd lezen we er echter helemaal niets over. Op 10 december stopten Keniaanse moslims van de Al Shabaab groep een bus, en vermoordden alle passagiers die geen moslim waren. (3)

‘Vluchtelingen van het verkeerde geloof krijgen geen medeleven in Europa’
De Khabour, de Syrische regio waar Assyrische christenen woonden, wordt nu ‘de doodsvallei’ genoemd. ‘De vluchtelingen van het ‘verkeerde’ geloof hoeven niet op medeleven van de Britse regering te rekenen,’ schreef Lord Carey, wijzend op het feit dat bijna alleen maar moslims worden toegelaten, en het aantal christenen slechts 1,6% bedraagt. De paar Oost Europese landen die om deze reden juist voorrang aan christenen willen geven, zoals Polen en Hongarije, worden hier door de EU om verkettert en bedreigd met sancties.

De door de politiek gekozen doelbewuste islamisering van Europa kan daarom nauwelijks opzichtiger worden gedemonstreerd in het vluchtelingenbeleid, dat expliciet gericht is op het binnenlaten van zoveel mogelijk moslimmigranten, terwijl christenen worden geweerd. Dat ook kerken in Europa en Amerika het eveneens helemaal niets lijkt te interesseren, en vaak zelfs vrijwillig meewerken aan die islamisering, is gezien het feit dat vele honderdduizenden van hun geloofsgenoten in Afrika en Azië juist het slachtoffer van de islam zijn, wellicht nog het schrijnendst.

Xander

(1) The Gatestone Institute via Zero Hedge
(2) The Clarion Institute
(3) Open Doors
(4) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur E Kolk95, Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.

https://www.xandernieuws.net/algemeen/w ... -genocide/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Pilgrim »

Kameroen: moorden, ontvoering van kinderen en plunderingen door “islamisten”

Geplaatst op 5 februari 2020

Afbeelding

Op 6 januari overvielen “islamisten” – vermoedelijk strijders van Boko Haram – de drie dorpen Hitawa, Hitere en Moudouko in de buurt van de grens met Nigeria. Ze vermoordden drie christenen, ontvoerden minstens drie christelijke kinderen en plunderden meer dan 200 huizen.

Op 7 en 8 januari volgden nog meer aanvallen en plunderingen op naburige dorpen. Daarbij kwam een tot nu toe niet geïdentificeerde man om het leven.

De radicaalislamitische groepering Boko Haram heeft sinds enige tijd haar activiteiten in de provincie Far North duidelijk uitgebreid. Daarbij komt het steeds opnieuw tot enorme verwoestingen en doelgerichte aanvallen op de daar wonende christenen.

Gezinsvader vermoord, kinderen ontvoerd
De aanval op 6 januari duurde van 22.00 uur tot 05.00 uur, zoals een contactpersoon ter plaatse aan de hulporganisatie “Open Doors” vertelde.

Bij de in Moukoudo vermoorde christenen gaat het om de 21-jarige Kidkaye Antoine, de 62-jarige Medge Guidkaye, vader van veertien kinderen, en de 50-jarige Shele Ndouvagui, die zeven kinderen achterlaat.

In Hitere werden Wabayé Viché (40) en Teweshé Ezechiel, vader van twaalf kinderen, vermoord. Een van zijn zoons, Hawadak Teweshé, werd samen met twee andere jongens, Warda Josue uit Moudouko en Feuleongwi Yadak uit Hitere, ontvoerd.

De aanvallers keerden in de dagen na de eerste aanval meermaals terug en pleegden nog meer overvallen. Op 7 en 8 januari vielen ze de dorpen Nguedjele en Gochime aan. Ook hier plunderden ze volgens informatie van een contactpersoon veel huizen en namen levensmiddelen en kleding mee. De aanval dwong de mensen uit Hitawa, die in Gochime toevlucht hadden gevonden, opnieuw te vluchten. In Nguedjele werd minstens één persoon vermoord, ze kon echter nog niet geïdentificeerd worden.

Herinneringen aan de jihad van de Fulani
Hoewel Kameroen over het algemeen religieus tolerant is, roepen de overvallen door “islamisten” herinneringen op aan de gewelddadige uitbreiding van de islam in de afgelopen eeuwen.

Destijds voerden Fulani een jihad in de noordelijke regio´s, waardoor de autochtone bevolking met geweld tot het aannemen van de islam werd gedwongen.

Bron: https://philosophia-perennis.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/02/05 ... slamisten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8911
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door sjun »

Afbeelding

Er is een reden waarom bestuurders van landen met zo'n bevolking spijkerhard optreden.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Islam zal en moet de wereld overheersen

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Uitreiking van voedsel te rechter tijd na het vrijdagmiddaggebed.

Wat mij opvalt is dat de meeste figuren in de cartoon de naam Mohammed met zich meedragen die gekoppeld is aan geweld. Dat zij daar geenszins onder gebukt gaan heeft alles te maken met de bedenkelijke reputatie van moslims: het laagste IQ van alle bevolkingsgroepen op aarde. Waarom joden daarentegen gekenmerkt zijn met het hoogste IQ moet voor moslims een raadsel zijn. Het zou geen reden tot haat mogen zijn, want moslims weten als geen ander dat de wil van Allah allesbepalend is. Vette pech voor moslims die maar niet willen aanvaarden dat Allah een gruwelijke hekel aan moslims heeft. :roll:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Pilgrim »

Waar Oeigoeren christenen verdrijven

Geplaatst op 26 februari 2020

Afbeelding
Vlag van de “Turkistan Islamic Party in Syria” (TIP).

De “Turkistan Islamic Party in Syria” ageert naast de Tsjetsjenen bijzonder wreed. De uit Oeigoerse Salafisten bestaande gevechtsgroep “Turkistan Islamic Party in Syria” (TIP) heeft vijf jaar geleden de regio rondom de strategisch belangrijke stad Jisr ash-Shugur in de provincie Idlib in het noordwesten van Syrië, die eerst veel werd bewoond door Armeense christenen, veroverd en beheerst haar tot op de dag van vandaag. Veel christenen zijn daarna naar de provincie Latakia gevlucht, die in handen is van de regeringstroepen, waar ze nog steeds wonen. Jisr ash-Shugur is nog steeds de zetel van het hoofdkwartier van de TIP.

Ongeveer 20.000 Oeigoeren

Het doel van de TIP was eigenlijk het uitroepen van een kalifaat in de Chinese provincie Xinjiang. Omdat dit echter op heftig verzet van de daar heersende Communistische Partij van China was gestuit, is de TIP naar Syrië uitgeweken. Daar behoren de Oeigoeren tot de meest volgzame en beste leerlingen van de terreursmid Osama bin Laden en wellicht ook van de aanvoerder van de “Islamitische Staat” (ISIS) van 2010 tot aan zijn dood in 2019, Abu Bakr al-Baghdadi.

Volgens informatie van de Jamestown Foundation zijn de ongeveer 4000 Oeigoerse strijders inclusief hun families met hulp van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan op verschillende manieren vanuit China naar Turkije en van daaruit naar het oorlogsgebied in Syrië binnengesluisd. Behulpzaam daarbij was de als “humanitair” geëtiketteerde “Oeigoerse Oostturkistan-Vereniging voor Onderwijs en Solidariteit” (ETESA). Op 25 april 2015 veroverde de TIP Jisr ash-Shugur. De stad is een bolwerk van de TIP geworden en volgens berichten hebben zich sindsdien ongeveer 20.000 islamitische Oeigoeren in de verlaten christelijke huizen van de stad en de omgeving gevestigd. De Oeigoeren hebben aan alle latere grote veldslagen in het noordwesten van Syrië deelgenomen, waaronder de terugtrekkingsveldslagen van de Jihadisten rondom Aleppo en in de provincie Homs. Daarbij zijn de Oeigoerse strijders van de TIP bijzonder bruut opgetreden bij de verwoesting van christelijke kerken.

Christelijk eigendom bij opbod verkocht
Het gebied aan de Syrisch-Turkse grens was tot 1947 een Armeens centrum voor overlevenden van de volkerenmoord van 1915. Nadat Syrië de onafhankelijkheid had verkregen, zijn er enkele tienduizenden Armeniërs uit het Arabische land naar de Sovjetrepubliek Armenië verhuisd. In het district Jisr ash-Shugur in de provincie Idlib bleef alleen het Armeens-christelijke dorp Yacoubeh over. Het werd al in 2013 door radicale moslims veroverd. De Armeniërs zijn gevlucht, de Arabische christenen waren gebleven. De priester van de plaats, pater Dhiya Azziz van de Franciscanen, werd tussen 2013 en 2016 tweemaal ontvoerd om daarna tegen losgeld weer vrijgelaten te worden.

Bij veilingen in Idlib werden ondertussen de geconfisqueerde onroerende goederen en landerijen van de christenen bij opbod verkocht. Rondom het grotendeels verwoeste Jisr ash-Shugur hebben nu islamitische Oeigoeren uit de Chinese opstandige provincie Xinjiang het voor het zeggen.

Turkije ondersteunt de Oeigoeren
De beschermende macht van de rebellen Turkije, dat nog lid is van de NAVO en steeds meer economische aan de kraan van de Europese Unie en de Verenigde Staten hangt, stopt hen niet. De “Frankfurter Rundschau” heeft er bewijzen voor dat in Idlib in Turkije gedrukte Arabischtalige Jihadisten-handboeken circuleren, die uitleggen “hoe men met vrouwelijke slaven omgaat”. In de streek zouden zich ook geheime grensovergangen “voor islamisten en hun families” in de buurt van het Turkse dorp Güvecci bevinden, die blijkbaar gezamenlijk door Turkije en het Al-Nusra-front bedreven worden.

Bron: www.preussische-allgemeine.de

Door: Bodo Bost

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/02/26 ... erdrijven/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Pilgrim »

Islamists in Nigeria are destroying Christian communities

By Abraham Cooper and Johnnie Moore - February 26, 2020

Afbeelding
Muhammadu Buhari REUTERS

ABUJA, Nigeria — It was faith that compelled us to travel to Nigeria last week to see for ourselves the simmering crisis threatening parts of Africa’s wealthiest and most populous country. “Do not stand by idly,” the Book of Leviticus commands, “when the blood of your neighbor is being spilled” (19:16).

Well, blood is flowing like a river through this sprawling country, and it is being spilled at the hands of the Islamist terrorists of Boko Haram and lawless tribesmen. Dozens of victims shared accounts of almost incomprehensible suffering.

A 9-year-old girl told us about watching terrorists murder her parents and siblings with machetes. A pastor whose church had been destroyed twice met with us soon after negotiating the release of two female parishioners kidnapped by Boko Harem while en route to a Christmas celebration. The young women next to him, newly released, still showing signs of shock.

They recounted how the terrorists had captured them at their “checkpoint” within earshot of a state police outpost. One of the young women was sharp enough to keep her phone on and concealed. It allowed the local authorities to locate them. Yet government troops who came within visual distance of the girls chose not to rescue them.

So, the women’s unbreakable pastor took the situation into his own hands. He began to communicate with the terrorists. The ransom demanded was a fortune for any individual in his modest town. So he sold virtually all his possessions, as did other church members, to pay the thousand dollars required to save their lives.

Risking his own life, he drove to the designated place for the exchange in the hope that the terrorists would fulfill the agreement they had reached; mercifully, they did.

Other stories didn’t end so happily. We met men from a village razed entirely by the Islamists. The livelihoods were sabotaged, their families’ massacred. The attackers waited till the middle of the night before assailing men, women and childnre with guns and machetes. Kidnapping wasn’t to their taste. They started fires, then unleashed horrific ethnic cleansing.

Every victim’s story seemed to end with the words “there are thousands more like us.”

One victim has emerged as a symbol of courage — Leah Shurabi. This Christian teenager was 14 when, in an act of heroic faith, she very publicly refused to convert to Islam despite the threats from her blood-soaked terrorist captors. It turned out we were there on the second anniversary of her abduction.

Nigeria’s Muslim president, Muhammadu Buhari, shared her Christian testimony in a statement published here on the front page of a leading newspaper while we were in the country.

“Leah remains in the hands of the terrorists,” said Buhari. “They say [it’s] because she refuses to renounce her Christian faith. We say that no person has the right to force another to change their faith against their will, and that all life is sacred.”

Buhari was right to make these pronouncements, as it’s right for Christian leaders to make similar pronouncements when the victims are Muslims.

Yet his Muslim-dominated administration must work harder to build trust between the Islamic north, the Christian south and the mixed middle of the country. Given that the terrorists wage jihad to chants of “Allahu Akbar,” it’s no surprise that victim and perpetrator alike see the conflict in religious terms.

To be sure, there are many imams who denounce Boko’s hijacking of their faith. Even so, the terrorists are succeeding at waging a type of holy war. Nigeria must take action to defend its citizens from the terrorist threats, to bring to justice the wanton murderers, arsonists, kidnappers and rapists. The alternative is a gathering terrorist storm that could destabilize the country and West Africa as a whole.

Why should America care? For starters, a failed Nigerian state would be a disaster for its people, Africa and the United States. Even if 5 percent of Nigeria’s massive, young population is drawn to support Boko Haram, which has pledged allegiance to ISIS, it would make the Islamist threats radiating from Afghanistan seem like child’s play.

That, in turn, could create a refugee crisis more acute than the one triggered by the Syrian conflict. The world could find itself managing a dangerous brew of religious (Islamist) terrorism by non-state actors, intensified by ethnic distrust, all ripe for exploitation by malign actors like the Iranian regime.

That’s why we believe the United States should appoint a special envoy for the region to work with the Nigerian government to immediately address the region’s security challenges. Meanwhile, religious leaders of all faiths must stand in solidarity with one another in defiance of the hate that terrorists aim to foment.

As one of Nigeria’s most influential Christian leaders told us, “yesterday was the best day to act.” In a separate meeting, one of the country’s most prominent imams said virtually the same. They are right. Time is running out.

Rabbi Abraham Cooper is the associate dean of the Simon Wiesenthal Center. Rev. Johnnie Moore is the president of the Congress of Christian Leaders.

https://nypost.com/2020/02/26/islamists ... mmunities/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Pilgrim »

De zogenaamd liberale Indonesische islam laat zijn masker vallen

Geplaatst op 1 maart 2020

Afbeelding

15 jaar na de grote hulpactie van christelijke landen is alles vergeten – christelijke minderheid in toenemende mate in het nauw gedreven.

Het gebeurde eind december 2004, toen Sri Lanka, Thailand en Indonesië door een vreselijke tsunami werden geteisterd. Daarbij kwamen 280.000 mensen om het leven. De Indonesische provincie Atjeh werd het ergst getroffen. De Duitse regering zegde de islamitische regering daar onmiddellijk € 500 miljoen toe. Ik adviseerde destijds al eerst de islamitische olielanden een bedrag aan hulp te laten noemen en dan hetzelfde bedrag te geven. Maar tevergeefs. Binnen vijf dagen zamelden de Duitsers nog eens een extra bedrag van € 124 miljoen in. In de weken daarna kwam daar nog eens eens € 500 miljoen aan private schenkingen bij.

Vanzelfsprekend boden ook de Duitse kerken en hun hulporganisaties daadkrachtig hulp, hoofdzakelijk het katholieke Caritas International. Ook andere westerse landen met een christelijke bevolking schoten de overwegend islamitische slachtoffers met miljarden te hulp.

15 jaar later: “Open Doors”, in dienst van christenen wereldwijd, ziet zichzelf genoodzaakt om met zijn maartnummer 2020 de huidige situatie van de christenen in Indonesië in het bewustzijn te roepen, die blootgesteld staan aan toenemende vijandigheid. Samenvattingen van pagina 3:

“Het land met de wereldwijd grootste islamitische bevolking stond lange tijd om het vreedzame samenleven van verschillende religies bekend. Maar in de afgelopen jaren is de druk op de christenen (ca. 12% van de bevolking) constant toegenomen. De belangrijkste reden daarvoor is de toenemende radicalisering onder de moslims van het land.”

Net als in andere islamitische landen komt de vijandigheid tegenover de christelijke minderheid niet van de kant van de staat. Men heeft een grondwet met daarin religievrijheid – echter alleen maar op papier. Het vuile werk van de christenvervolging wordt overgelaten aan militante groepen – en men wast zelf de handen in onschuld. En je denkt je ogen niet te geloven:

“De christenen in de provincie Atjeh worden het meest door de vervolging getroffen. Daar geldt de sharia. Maar ook in andere gebieden worden ze in toenemende mate met een strikte vorm van de islam geconfronteerd. Extremistische islamitische groepen krijgen steeds meer invloed. Zij kunnen honderdduizenden mensen mobiliseren, zoals bij de protesten eind 2016 tegen de toenmalige christelijke gouverneur van Jakarta.”

De terreurafweer kan aanslagen op kerken door individuele strijders (?) niet verhinderen. De aanslagen op drie kerken in Surabaya op Java in 2018 werden door een “familie” gepland en uitgevoerd. Op de scholen keuren de meeste leraren andere religies dan de islam af. Datzelfde geldt voor de universiteiten, die voedingsbodems voor radicaalislamitische en extremistische ideologieën zijn. Een bedenkelijke ontwikkeling zijn bovendien de sharia-wooncomplexen, waar niet-moslims geen huizen kunnen kopen of huren. In de afgelopen jaren zijn er in en rondom Jakarta 81 van zulke complexen gebouwd en de vraag stijgt.

“Open Doors” verzoekt daarom om van 1 tot 6 maart voor de gekwelde christenen in Indonesië te bidden. Van 6 tot 8 maart wordt dit gedaan door jeugdgroepen. Dat is oké, dat heeft nog nooit iemand geschaad.

Waar ik eveneens om zou willen verzoeken: om erover na te denken hoe de situatie bij ons over 15 jaar na de “tsunami” van 2015 zal zijn, wanneer “de Moor zijn plicht heeft gedaan”. Zal de golf van hulpvaardigheid door de staat en grote delen van de bevolking eveneens vergeten zijn en omslaan in vijandigheid? Laten we bidden dat het verhaal van Indonesië zich niet bij ons herhaalt. Het zijn nog maar tien jaar tot het uur van de waarheid.

Bron: https://philosophia-perennis.com

Door: Albrecht Künstle

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/03/01 ... er-vallen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie