Tijd om milieufreak te worden?

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.

Houd jij je bezig met het milieu?

Ja. Ik ben anti-milieu en koop alles zo goedkoop en vervuilend mogelijk. Ik ben de anti-hippie!
2
10%
Ja. Ik houd me graag bezig met het vitten op Greenpeace-mensen als ze weer eens op de tv zijn; heerlijk om te roepen: Zoek es een normale baan man!
2
10%
Nee. Ik denk er nooit aan. Walvissen gaan toch eens een keer dood en als wij die bomen niet vellen doet een bosbrand of moslim het wel.
2
10%
Nee. Maar dat is omdat ik het niet interessant vind.
3
14%
Nee. Maar dat is omdat het me te deprimerend is.
2
10%
Ja. Ik koop vaak de duurdere eco-versie maar besef wel dat ik er niet aan kan ontsnappen dat ik óók een ecologische voetafdruk heb.
8
38%
Ja. Ik voel me superschuldig, en ik wil alles doen om te voorkomen dat ik het milieu belast!
2
10%
Ja. Ik vind dat zo'n zalig gevoel, dat ik steeds voor de bio-eco-versie ga, en dat iedereen dan ziet: Tjonge, wat is die goed bezig!
0
Geen stemmen
 
Totaal aantal stemmen: 21

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7250
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ali Yas »

Mahalingam schreef:Is het erg? Jawel, zo halen we de klimaatdoelen niet !!!
Juist, zo worden deze praktijken met de mantel der milieuliefde bedekt. Nou ja, milieu? Het gaat alleen over CO2 en de rest: weg ermee.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8524
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door xplosive »

Laten ze de hele veeteelt maar afschaffen. Dan kan er ook geen mestvergisting zijn en er ook geen fraude mee geschieden.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7250
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ali Yas »

xplosive schreef:Laten ze de hele veeteelt maar afschaffen. Dan kan er ook geen mestvergisting zijn en er ook geen fraude mee geschieden.
Ik zou toch minstens voor de rundveehouderij een uitzondering willen maken: de conversie van waardeloos gras naar melk gaat met behulp van die vriendelijke beesten heel efficiënt. Koeien hebben een goed leven in dit land trouwens, voor het geval je dat interesseert.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51253
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

De mars der dwaasheid: het Amsterdamse Actieplan Schone Lucht en de strijd tegen fijnstof

Door: Michiel Mans, 14:35, 08 mei 2019

Afbeelding

‘Duidelijk dat de schrijvers van dit Actieplan totaal niet gehinderd worden door enige wetenschappelijke kennis van zaken’

De mars der dwaasheid is de Nederlandstalige titel van een fascinerend boek van Barbara Tuchman. De tijd zal leren wat er in akkoorden als Parijs, het Nederlandse klimaatakkoord of het Amsterdamse Actieplan Schone Lucht als voldoende boekwaardig dwaas wordt aangemerkt.

De mondiale bevolkingsomvang van ruim zeven miljard mensen, regionaal soms ‘explosief’ verder stijgend, leidt reeds tot allerhande problematiek. Als daar bovenop het menselijk handelen als hoofdoorzaak van onwenselijke klimaatverandering wordt beschouwd, is het toch wel eens tijd voor een streven naar mondiale bevolkingsplanning. Om op termijn met een kleinere populatie qua leefruimte, grondstoffen, voedsel & watervoorziening en energiebehoeften alles te kunnen ‘schaffen’ zonder de natuur (verder) te slopen en de planeet te vervuilen.

Ondanks het overduidelijke directe verband tussen bevolkingsomvang, en CO2-uitstoot en vervuiling, schitteren voorstellen om tot bevolkingsplanning te komen door afwezigheid in alles van ‘Parijs’ tot het Nederlandse klimaatakkoord. Dit gegeven alleen is reeds voldoende dwaasheid voor een boek.

Hoewel veel publieke discussies over de ’97 procent (klimaat)wetenschappelijke consensus’ gaan, laat dit artikel deze voor wat ze zijn. Waar het om gaat is dat er allerhande internationale en nationale plannen zijn of worden gesmeed om wat aan een verwachte en onwenselijk geachte temperatuurstijging te doen. Dit artikel gaat in op een aantal van dergelijke plannen en hoopt hier enige ‘stof tot nadenken’ mee te leveren. Waar zelfs de nadruk op ligt. Meer precies, fijnstof (PM 2.5, PM10 e.v.).

Zowel in Nederland als daarbuiten wordt het elektrisch rijden gepromoot. Waar in Nederland miljardensubsidies mee zijn gemoeid. Bij de promotie van elektrisch rijden wordt er flink op los gelogen. Zo schrijft bijvoorbeeld de PvdA in haar ‘Plan elektrisch rijden’:

“Elektrische auto’s hebben de toekomst. Ze stoten geen broeikasgassen uit”.

Totale quatsch waar zelfs EU-parlementaire publicaties de vloer mee aanvegen:

Afbeelding

Afgaande op diverse (meta) studies is er in het beste geval, vooral afhankelijk van de wijze van energieopwekking, hooguit CO2 uitstootvermindering te verwachten van elektrisch rijden. Of zelfs dat niet (* recente Duitse studie).

Wat echter nogal onderbelicht blijft is dat E-auto’s over hun hele productie en gebruiksketen nauwelijks minder en mogelijk zelfs meer vervuilen dan diesel-benzine versies (met name qua fijnstof). Een en ander blijkt uit meerdere studies naar elektrisch rijden: 1* + 1A* .pdf, 2, 3. Heeft het propageren van elektrisch rijden, sterk afhankelijk van de wijze van energieopwekking, wél validiteit inzake CO2-uitstootreductie, het propageren als ‘uitstootvrij’ is een meervoudige valse boodschap.

Al helemaal als je naar de praktijk kijkt. Die in Nederland voorop. Ondanks de propaganda met wetenschappelijk koeterwaals als ‘schone elektronen’ (PvdA Energievisie .pdf), stromen deze maar in bescheiden aantallen uit de laadpalen voor E-auto’s. Met het klimaatakkoord moeten ‘we’ van het relatief schone gas af om over te schakelen op duurzaam opgewekte energie. Naast windturbines en zonnepanelen ook in centrales op biomassa(bijstook). Behalve het sowieso al zeer controversiële palmolie vallen ook houtpellets onder de categorie biomassa. Het meeste gestookte hout wordt geïmporteerd. Er wordt echter ook gestookt op ‘resthout’ of hout bijvoorbeeld afkomstig van ‘bosonderhoud’. De (bij)stook van houtpellets wordt in Nederland net als de stimulering van elektrisch rijden met miljarden aan subsidies ondersteund.

Het is een levendige business. Met zeer twijfelachtige positieve resultaten voor CO2-uitstootvermindering (zie easac.eu rapport .pdf) of minder vervuiling. Om van de rest maar te zwijgen. Mogelijk eindigen de 14.400 bomen die Amsterdam kapt als houtpellets in zo’n centrale. Administratief ‘CO2-neutraal’ bosvriendelijk gemaakt door het op te voeren als het genoemde ‘resthout’ of hout afkomstig van ‘bosonderhoud’.

Er is al vrij lang sprake van verdwazing rond milieu- en klimaatgerelateerde zaken. De invoering van de OV-chipkaart is er een voorbeeld van. De eenvoudige elektromagnetisch werkende stempelautomaten – alleen ‘aan’ als de voertuigen in bedrijf waren – werden vervangen door een scansysteem werkend met tienduizenden energieverbruikende palen, poorten en beeldschermen. Die veelal 24/7/365 aan staan. Er is geen (verplichte) ‘milieueffect rapportage’ voor de invoering van de OV-chipkaart te vinden.

Zowel politieke partijen als allerhande organen lijden aan een groot gebrek aan diversiteit. Ze worden bevolkt door voornamelijk alfa’s en gamma’s. Het aantal bèta’s en ‘techneuten’ kun je onder een postzegel plakken. Onder hun woordvoerders en PR-apparatchik zijn de verhoudingen nog droeviger gesteld. Reden waarom populistische platitudes als ‘Voor het klimaat’ (D66) welig tieren en waarom de verdwazing van klimaat voor- en achtervoegsels niet meer bij te houden is. De verdwazing maakte dat velen CO2 inmiddels als een vervuilende giftige stof beschouwen. En ze happen al zoveel stof. Zo wordt gezegd.

Het stof happen passeert ook in het Amsterdamse Actieplan Schone Lucht. In het persbericht hiervan staat:

“Er wordt daarbij ingezet op het vervangen van benzine- en dieselmotoren door uitstootvrije alternatieven zoals elektrisch vervoer en aandrijving op waterstof.”

Het is duidelijk dat de schrijvers van het actieplan totaal niet gehinderd worden door enige wetenschappelijke of (milieu) technische kennis van zaken. Ze lezen evenmin de Volkskrant of negeren artikelen als de inhoud niet bij hun dogma’s passen. E-auto’s zijn niet ‘uitstootvrij’, en produceren niet of nauwelijks minder fijnstof. Waar eerder deze week een TNO/NEA statistiek over passeerde, dat een rijk social media leven ging leiden. Onderstaand de complete statistiek (dank aan Thomas Schlijper):

Afbeelding

De NOS schrijft over het Amsterdamse plan:

“De luchtkwaliteit in de hoofdstad is de afgelopen tien jaar al een stuk verbeterd, zegt de gemeente. De metingen laten zien dat de fijnstofconcentratie langzaam daalt, maar die van stikstofoxide in zeer drukke straten iets is gestegen.”

Wat het ‘langzaam daalt’ aangaat, in werkelijkheid gaat het landelijk om ruim een halvering sinds 1990. Het aandeel van het wegverkeer daalde nog scherper. Wat zelden of nooit, zeg maar, ‘de NOS’ haalt. En elke politicus of journalist kan de periodiek uitgebrachte relevante CBS statistieken lezen.

Dan blijkt dat de uitstoot van PM10 (fijnstof) in 1990 voor alle bronnen (in miljoenen kilo’s): 77,26 bedroeg. In 2017 meer dan gehalveerd tot 29,34. PM10 uitstootaandeel wegverkeer in 1990: 17,32. In 2017 gezakt tot 4,53. Ook de uitstoot van stikstofoxide (N2O) is landelijk sinds 1990/2000 gehalveerd. Het blijft sinds 2013 wel licht schommelend gelijk. Dito voor het wegverkeer, waarvan de uitstoot sinds 2000 overigens nauwelijks gedaald is*.

En wat de suggestie van eerder doodgaan door vervuiling betreft heeft het CBS eveneens een op z’n minst stof tot nadenken gevend verslag online staan. Samengevat: In 2000 bedroeg de gemiddelde levensverwachting voor 65-jarigen ruim 17 jaar (verder stijgend, kennelijk met uitzondering van Amsterdam).

Bedenk daarbij dat deze ‘2000’ senioren een groot deel van hun leven hebben doorgebracht in kolendamp, rijdend in kat-loze auto’s, alles etend wat heden als dodelijk wordt beschouwd. Men rookte veel meer dan nu en meeroken deed iedereen. Dit was tot in de jaren tachtig min of meer normaal. Het is eigenlijk een wonder dat ze in 2000 hun 65e haalden, én nog 17 jaar meekonden.

* Er lijkt voor de stikstofoxide (N2O) cijfers een anomalie te zitten in de CBS statistieken, zie de 1990-2000 verschillen aldaar. Niet te verklaren met de toename van het aantal auto’s. Ook worden voor diverse uitstoot verschillende cijfers opgevoerd onder de noemer ‘wegverkeer’ in de totalen en de aparte wegverkeer statistieken.

https://tpo.nl/2019/05/08/de-mars-der-d ... -fijnstof/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7250
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ali Yas »

Dat staafje "renewable electricity" is nog veel te optimistisch. In Nederland is van wind en zon wind de grootste, maar minder dan de helft van de tijd heb je daar stroom van. Zodra je je auto aan de laadpaal hangt, is de kans dat je de stroom uit een windmolen kunt halen dus minder dan 50%. In werkelijkheid komt de stroom dus meestal uit een gascentrale (niet weergegeven in de grafiek).
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Mahalingam
Berichten: 44574
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Onze overheid dient zich wat de natuur betreft te gedragen zoals de Brusselse bazen hebben besloten.
En dat doet ons land niet. En dus mag er, totdat er nieuwe wetten en regelingen zijn , niets meer gebeuren dat invloed heeft op beschermde natuur. Verleende vergunningen worden ingetrokken.
Nederland deels op slot door verstikkende uitspraak
Nederland dreigt deels op slot te worden gezet door een uitspraak van de Raad van State over het stikstofbeleid. Het oordeel van de hoogste bestuursrechter kan grote gevolgen hebben voor boerderijen, uitbreidingen van fabrieken en de aanleg van wegen in de buurt van natuurgebieden.

Het Nederlandse stikstofbeleid is volgens de Raad van State in strijd met Europese natuurregelgeving. Bij het ministerie van Infrastructuur kunnen ze nog niet zeggen wat de gevolgen zijn voor asfaltplannen.

Het ziet er naar uit dat het zogeheten Programma Aanpak Stikstof is gebruikt bij de verbreding van de A27 en de A12. Ook de ring van Utrecht en het doortrekken van de A15 dreigen in de gevarenzone te komen. Als deze filebestrijdende maatregelen worden afgekeurd, zou er vertraging op kunnen treden en moet het ministerie op zoek naar een manier om alsnog aan de stikstofregels te voldoen.

Actiegroepen stellen dat zelfs de uitbreiding van Lelystad Airport in het geding komt, maar het ministerie kan niet bevestigen dat er een probleem is voor het vliegveld waar de infrastructuur al gebruiksklaar is.

Voor een tiental veehouderijen betekent dat uitspraak dat de natuurvergunning per direct ongeldig is. Alleen al bij de Raad van State zijn er zo’n 180 zaken. Vergunningen die al definitief zijn, kunnen niet meer worden aangevochten en blijven geldig.

Minister Schouten (Landbouw) en staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur) spreken van een „duidelijke uitspraak” door de Raad van State. Voor boeren met uitbreidingsplannen zijn er grote consequenties. Schouten interpreteert de uitspraak streng: „Ondernemers met plannen voor aanpassingen van hun bedrijf kunnen nog steeds een vergunning aanvragen. Dan moet wel zijn aangetoond dat deze aanpassingen niet leiden tot meer stikstofuitstoot.”

Drie ministeries en de twaalf provincies buigen zich over de uitspraak. Schouten wil de Tweede Kamer „spoedig” informeren over de gevolgen.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/3667211 ... -uitspraak
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ariel »

Plant bomen. Die geven ook nog extra gratis schaduw.
Ze zouden de schadelijke stoffen in de lucht 'opeten', maar nu nemen de twijfels over de mosmuren op de Valkenburgerstraat toch toe: de aanplant op de grote bakken is op het oog zo dood als een pier, het mos donkergrijs en kurkdroog.

Het gaat om acht muren van 3 bij 4 meter, die in december 2017 werden geplaatst in de Valkenburgerstraat, die algemeen geldt als de vieste straat van Amsterdam.

Het bedrijf achter het plaatsen van de mosmuren, het Duitse Green City Solutions, was niet bereikbaar voor commentaar. De gemeente gaat met het bedrijf in gesprek en wil niet op uitkomsten vooruitlopen.

Normaal
Volgens bewoonster Manu Hartsuyker, die een felle strijd voert om de luchtkwaliteit in haar straat te verbeteren, lijkt er 'wel iets aan de hand te zijn'. "Ze hebben inmiddels al twee keer de hele moslaag vervangen en het ziet er niet al te goed uit. Maar een van de technici die ik onlangs sprak, zei dat het normaal is dat dergelijk mos er in deze tijd van het jaar zo uitziet."

City trees duiken wereldwijd in steeds meer steden op. Onderzoeksinstituut RIVM stelde onlangs geen bewijs te zien voor de werkzaamheid van de mosmuren.
Afbeelding
Proef met CityTrees loopt uit op mislukking

Volgens de Duitse leverancier Green City Solutions stond één City Tree gelijk aan 275 bomen. De acht City Trees zouden 20 procent van de fijnstof uit de lucht halen en 5 procent van de stikstofdioxide. In de met vieze lucht worstelende Valkenburgerstraat scheelt dat een slok op een borrel, dus voor een proef had Dijksma’s voorganger Pieter Litjens wel 2 ton over.

Maar het experiment is uitgelopen op een mislukking. Deskundigen van de GGD en de Universiteit Wageningen berekenden dat de City Trees zorgden voor minder dan 1 procent minder fijnstof. Omdat de mospanelen lucht aanzuigen en weer uitblazen in één richting geven ze langs de gevels van de Valkenburgerstraat niet minder maar méér stikstofdioxide.

Symptoombestrijding
Tevoren hadden deskundigen al weinig vertrouwen in de City Tree. Ze spraken van ‘afleidingsmanoeuvres’ en noemden het wetenschappelijk bewijs in deze krant ‘bijzonder mager’. Litjens zei zelf ook al dat de echte verbetering van de luchtkwaliteit moest komen van schoner verkeer en sprak van ‘symptoombestrijding’.

De afgelopen maanden meldden omwonenden al dat het niet zo goed ging met de City Trees. Dat wordt nu bevestigd door de evaluatie van de wetenschappers. Afgelopen maanden legde een kwart van de mosplanten het loodje.

Geen vervolg
Dijksma schrijft aan de gemeenteraad dat deze technologie niet geschikt is om ingezet te worden langs drukke verkeersaders in Amsterdam. Zelfs met twee keer zoveel City Trees of als ze twee keer zoveel lucht aanzuigen, komt het resultaat niet tot de beoogde 10 tot 20 procent schonere lucht.

Dijksma concludeert dan ook dat geen gebruik wordt gemaakt van de optie tot koop die was inbegrepen bij de 2 ton kostende proef. Op korte termijn zal Green City Solutions de City Trees weer weghalen uit de Valkenburgerstraat.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7250
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ali Yas »

Ariel schreef:
Ze zouden de schadelijke stoffen in de lucht 'opeten', maar nu nemen de twijfels over de mosmuren op de Valkenburgerstraat toch toe
Dat is een beetje laat, nietwaar? We weten trouwens al lang hoe we lucht schoon moeten maken. Daar zijn fantastische machines voor.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8857
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door sjun »

Het lijkt erop dat deze industrie op de zak van de burger slechts kan voortbestaan doordat getale worden vervalst, er maar geen lastige vragen blijven doorkomen en niemand ter verantwoording geroepen wordt bij een zoveelste zeperd.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 44574
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Maar vergeet ook niet dat de politici en ambtenaren totaal geen benul hebben van wetenschap en techniek. Je kan ze van alles op de mouw spelden als je maar een verhaaltje hebt dat ze graag willen horen. Milieu-kwakzalverij wordt niet herkend.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ariel »

Tja, Een aantal jaren geleden waren temperaturen tot 30 graden nog acceptable en normaal, maar nu kunnen we er aan doodgaan.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ariel »

Raad v State: "Boeren moeten vergunning aanvragen om hun eigen koeien in hun eigen wei te laten lopen, want dat is schadelijk voor natuurgebieden".
Afbeelding

„Zelfs onzeker of kippen nog buiten mogen lopen”

Voor veehouders breekt een onzekere tijd aan, nu de Raad van State een streep heeft gezet door het stikstofbeleid PAS. Deskundigen dringen aan op reparatiewetgeving om de vergunningverlening weer vlot te trekken.

Land- en tuinbouworganisatie LTO en varkenshoudersorganisatie POV stellen dat veel boeren die een nieuwe stal willen bouwen, hun plannen in het water zien vallen. „We moeten er samen met de overheid voor zorgen dat de boel nu niet bevriest”, zegt Trienke Elshof van LTO.

Adviseur Steven van Westreenen uit Barneveld, die veel boeren bijstaat, zegt dat het buiten werking stellen van het stikstofbeleid brede gevolgen heeft. Niet alleen veehouders die in een vergunningtraject zitten, worden volgens hem geraakt. „Bij een activiteit met een geringe stikstofuitstoot kon je volstaan met een melding. Ook dat is van de baan: daarvoor moet je alsnog een vergunning aanvragen.”

Koe in de wei

De Raad van State sprak zich woensdag ook uit over de vraag of boeren zonder vergunning aan te vragen hun koeien in de wei mogen doen of hun land mogen bemesten. Daarbij komt stikstof vrij, wat schadelijk kan zijn voor natuurgebieden. De hoogste bestuursrechter oordeelt dat inderdaad een vergunning vereist is.

Volgens LTO en POV is dat onwerkbaar. De koe dreigt uit de wei te verdwijnen, waarschuwen ze. Volgens adviseur Van Westreenen kan zelfs de uitloop van kippen in bijvoorbeeld de biologische pluimveehouderij door deze uitspraak geraakt worden.

Van Westreenen hoopt dat de veehouderij terug kan vallen op de systematiek die voor 2015 gold, het zogeheten salderen. Daarbij mocht een veehouder met uitbreidingsplannen de stikstofuitstoot benutten van een collega die zijn bedrijf beëindigde. „De Kamer heeft bij de invoering van het PAS een motie aangenomen van oud SGP-Kamerlid Dijkgraaf, die al om deze ontsnappingsroute vroeg. Dijkgraaf had destijds al grote vragen bij de juridische houdbaarheid van het PAS.”

Milieuorganisaties

Natuur- en milieuorganisaties reageren verheugd op de vernietiging van het Nederlandse stikstofbeleid door de Raad van State. Greenpeace noemt de uitspraak baanbrekend. Volgens de organisatie is een “serieuze verduurzaming van de landbouw” door de uitspraak onvermijdelijk.

Greenpeace interpreteert de uitspraak van de hoogste bestuursrechter zo, dat de veestapel nu wel zal moeten krimpen. Ook voor het klimaat en de gezondheid van mensen is de uitspraak volgens de milieuorganisatie goed nieuws.

Natuurmonumenten stelt in een reactie dat de daling van de hoeveelheid stikstof topprioriteit moet krijgen. „De stikstofuitstoot in ons land hoort tot de hoogste ter wereld. Deze overdaad aan stikstof is de grootste bedreiging voor de natuur in Nederland’’, aldus de organisatie.

Milieudefensie roept de overheid op „niet weer nieuwe trucs te bedenken om Europese regels te omzeilen.”
De grootste vijanden van natuurgebieden zitten toevallig bij GL , en bij de leden van Green Peace.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44574
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

We zien geregeld het resultaaat van wanneer politici dingen voor het milieu beslissen zonder enig wetenschappelijk / technisch benul van de zaak.
Ik denk hierbij aan de onhaalbare limieten op uitstoot door auto's die de Duitse autoindustrie aan het vernietigen is. Of de stikstofuitstoot die alleen maar onder de EU-vastgestelde grens kan blijven als we onze veestapel tot minder dan de helft terugbrengen. En stoppen met het aanleggen van autowegen.
Nu had de politiek besloten dat de burgers 90% van hun glas moeten laten recycleren.
Er is daartoe een organisatie opgetuigd, het Afvalfonds om daarvoor te zorgen.
En ondanks alle indoctrinatie komt het niet verder dan 80%.
Nu verplicht de politiek aan het Afvalfonds om meer glasbakken te plaatsen want dan zou er (koude kermis logica) door de burger meer glas in de glasbak belanden.
Afvalfonds moet honderden glasbakken plaatsen onder last van dwangsom
Nog steeds worden te weinig glazen verpakkingen gerecycled. Daarom moet Stichting Afvalfonds Verpakkingen, belast met die recycling, de komende jaren 800 extra glasbakken plaatsen. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft het Afvalfonds een dwangsom opgelegd om te zorgen dat de glasbakken er uiterlijk eind 2021 staan, meldt de inspectie woensdag.

Wettelijk is afgesproken dat 90 procent van de glazen verpakkingen wordt hergebruikt. Dat percentage blijft echter steken op 85 procent. „De afgelopen jaren hebben we de sector meermaals aangesproken op hun wettelijke verplichting. Er zijn ook veel goede stappen ondernomen, zoals campagnes om mensen te bewegen hun glas naar de glasbak te brengen, maar het is nog niet voldoende”, verklaart een woordvoerder van het ILT aan NRC.

Het Afvalfonds moet eerst onderzoeken in welke Nederlandse gemeenten de bakken het beste geplaatst kunnen worden. Voor elke glasbak die met het verstrijken van de deadline niet is geplaatst, legt het ILT een boete van 7.000 euro op. Daar kan nog eens een boete bovenop komen van 1,5 miljoen euro voor elke procentpunt dat het Afvalfonds minder aan glas recyclet, licht de ILT-woordvoerder toe.
En je moet maar denken: "Wat niet is kan nog komen.".
„We zien ook dat de sector afhankelijk is van gemeenten en mensen die zelf hun glas naar de glasbak moeten brengen”, zegt het ILT. „Maar uiteindelijk is het de sector die zich aan de wet moet houden. Burgers kunnen nog niet verplicht worden hun afval te recyclen.”
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/06/05/af ... m-a3962638
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44574
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Voorbeelden van klimaatgekte liggen overal voor het oprapen.
Zoek ik op wat GroenLinks Zoetermeer te zeggen heeft:
En wat zie ik bovenaan de pagina staan? Iets dat een nep-melding met rode stip is en de tekst:
Oei, deze pagina bestaat niet! Weet je wat wel bestaat? Klimaatverandering
Er bestaat al 4,6 miljard jaar een klimaat op aarde. En dat klimaat is zeker in de loop der tijden veranderd. Maar dat zal wel niet bedoeld worden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51253
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

Minister van Buitenlandse Zaken van de Malediven eist einde van plastic bestek en CO²

Geplaatst op 10 juni 2019

Afbeelding

Abdullah Shahid dreigt met “gevolgen voor Europa”

Het Duitse gezegde dat “iedereen eerst maar eens zijn eigen paadje moet schoonvegen”, past nauwelijks beter dan bij de aanmatigende en domme uitlatingen van de minister van Buitenlandse Zaken van de Malediven, Abdullah Shahid (kleine foto), die nu tegenover de “Bild-Zeitung” waarschuwt voor de ondergang van zijn eilandenstaat. De “Focus” bericht:


“Een deel van onze eilanden en stranden is al weggespoeld”, zegt Shahid. Als de zeespiegel zou blijven stijgen, dan zou het land verloren gaan. En dat zou dan ook gevolgen hebben voor Europa. “We moeten ergens naartoe”, zegt Shahid. “De volgende grote golf klimaatvluchtelingen zal uit Azië komen.” […] Hij eiste het einde van de uitstoot van broeikasgassen, de ontbossing en het gebruik van wegwerp plastic.

Laten we beginnen met het (einde van) plastic wegwerp bestek. In 2017 kwamen er 1,3 miljoen toeristen met het vliegtuig naar de Malediven. Het zou zeker helpen wanneer alle passagiers bestek van metaal in plaats van plastic zouden gebruiken. In een in het vliegtuig ingebouwde keuken zou men dat vast en zeker met een biologisch afbreekbaar afwasmiddel in een fles gemaakt van oud plastic (“Frosch”) weer mooi schoon kunnen krijgen en opnieuw kunnen gebruiken. Er zou dan echter minder plaats zijn voor de toeristen en er zouden dus meer vliegtuigen ingezet moeten worden.

Nu terug naar het “eigen paadje” en naar het plastic in het vakantieparadijs: weliswaar bestaan er op de Malediven vuilverbrandingsinstallaties op de toeristeneilanden. Desondanks:

Metaal- en plasticafval van de hoofdstad Malé en enkele nabijgelegen eilanden worden verzameld en gedeponeerd op het vuilniseiland Thilafushi. De meeste eilanden verwijderen hun afval in zee. Er bestaat ook geen installatie om de oude olie van de talrijke boten of generatoren te verwijderen. Het bouwafval van gebouwde hotels komt eveneens in zee terecht.

Milieubescherming is op de Malediven in de praktijk net zomin voorhanden als milieubewustzijn. Wetten over milieubescherming bestaan weliswaar op papier, maar er wordt niet gecontroleerd of men zich hier aan houdt en overtredingen worden niet bestraft.


Dat is nu niet echt een instelling van waaruit de minister van Buitenlandse Zaken van de Malediven Europeanen de les moet lezen over plastic en zijn gebruik. En waarom zijn het überhaupt de Europeanen tegen wie gepredikt wordt om af te zien van plastic? 30% van de toeristen komt uit China, de grootste groep Europeanen, de Duitsers, maken 8,5% uit. De grootste vervuilers van 90% van het plastic dat via rivieren in zee terechtkomt, zijn niet de Elbe en de Weser, maar de stromende riolen in Azië en Afrika. Wij adviseren de minister om daar eens een kijkje te gaan nemen, dan daar te dreigen en daar ook nieuwe vestigingsgebieden te bekijken.

De minister van Buitenlandse Zaken van de Malediven heeft met zijn inzichten over “broeikasgasuitstoot” ook geen toespraak gehouden voor het Chinese Volkscongres, maar gaf daarover hoogstpersoonlijk een week geleden in Berlijn informatie. Hij bezocht de “Berlijnse Klimaat- en Veiligheidsconferentie” op 4 juni 2019 en “bediscussieerde de toenemende risico´s die de klimaatverandering voor de veiligheid en de vrede van kleine eilanden zoals de Malediven zou betekenen.”

Of zijn vliegtuig plastic of metalen bestek aanbood en of hij zonder broeikasgasuitstoot naar Duitsland en weer terug kwam, laten we maar even in het midden. En ook of de toeristen uit de hele wereld nu nog steeds met vliegtuigen moeten komen of niet.

De Malediven zijn niet alleen een “shithole” als het gaat om milieubescherming. Ze zijn het ook in hun “internationaliteit”, in ieder geval als het om religie gaat: “De islam is de enige staatsreligie. Godsdienstvrijheid wordt nadrukkelijk uitgesloten: de openbare uitoefening van welke andere religie dan ook is verboden en wordt strafrechtelijk vervolgd.”

Dat raakt (Groene en rode) bezoekers uit Duitsland vanzelfsprekend niet. Per slot van rekening krijgen ze nog steeds hun alcohol, ook al moet het land de benodigde barkeepers “uit andere Aziatische landen zoals India, Sri Lanka en Bangladesh” halen. Sowieso kunnen ook andere functies wegens gebrek aan eigen gekwalificeerde mensen alleen met buitenlanders bezet worden, wat de vraag opwerpt naar de speerpunten van het onderwijs in het land.

Wellicht zou minister van Buitenlandse Zaken Abdullah (= “Dienaar van Allah”) er eens over moeten nadenken of in plaats van koran-onderwijs en eisen aan de Europeanen niet het onderwijs en voorlichting in het eigen land, bij de eigen bevolking, “het eigen paadje”, meer zouden kunnen opleveren voor het oplossen van problemen en de toekomst van zijn land.

Bron: www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/10 ... -co%c2%b2/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7250
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ali Yas »

Mahalingam schreef:En wat zie ik bovenaan de pagina staan? Iets dat een nep-melding met rode stip is en de tekst:
Oei, deze pagina bestaat niet! Weet je wat wel bestaat? Klimaatverandering
Als er had gestaan dat de zon elke dag opkomt of dat dingen naar beneden vallen, hadden ze de sitebeheerder een standje gegeven.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Mahalingam
Berichten: 44574
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

De aardappel is veelzijdig.

gaar koken in de pan:
Afbeelding

Poffen op de BBQ:
Afbeelding

kopen in de supermarkt:
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:De aardappel is veelzijdig.

kopen in de supermarkt:
Mijn hemel...Dit is triest. :no1:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7250
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ali Yas »

Er zal vast een goede reden zijn de knollen separaat te verpakken. Bijvoorbeeld - ik doe maar een gooi - om kiemen te voorkomen.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Mahalingam
Berichten: 44574
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Dat uitlopen van opgeslagen aardappelen zou een probleem kunnen zijn veroorzaakt door de EU regelingen. Aldus:

Hoe deed men het vroeger? Daar moet je de oudjes naar vragen, die weten dat nog:
Vroeger was het de gewoonte dat mensen voor een half seizoen aardappelen kochten. De boeren brachten ze thuis, of je ging ze halen op de hoeve, want supermarkten bestonden amper en de groentewinkels verkochten ze ook niet per kilootje, zoals dat nu wel het geval is. Dus hebben veel mensen verleerd om eenvoudige trucjes toe te passen om groenten, fruit en aardappelen langer en ongeschonden te bewaren.

Toch gebeurt het nog wel dat je een grote zak aardappelen koopt om die dan in de kelder of een schuif in de bijkeuken te bewaren. Wat merk je? Als de aardappelen niet goed zijn opgeslagen, beginnen ze te kiemen. Daarom moeten aardappelpen altijd in het donker worden bewaard, liefst in een papieren zak of een houten kist, niet te warm en zeker niet in de vrieskou. Want aardappelen die beginnen te kiemen zijn verloren voor de consumptie. Maar er is ook een trucje dat je kan toepassen om het kiemen te voorkomen: leg een appel in de bak of de zak waarin je de aardappelen bewaart. Op die manier zal je voorkomen dat er zich scheuten gaan vormen, zodat je de aardappelen tot de laatste knol kan consumeren.
https://50net.be/tip-van-de-dag/item/15 ... ardappelen

En die appel werkte ! Door het uitwasemen van ethyleen dat sterk scheutenbelemmerend werkt.
Hoewel fruit zelf ethyleen produceert, staat het middel tegelijkertijd als gewasbeschermingsmiddel te boek. Al in 2009 werd ethyleen Europees erkend als werkzame stof in de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen. Hierbij geldt: een gewasbeschermingsmiddel is verboden, tenzij het is toegestaan.
[...]Maar bijvoorbeeld ook om het uitlopen van uien en aardappelen tegen te gaan. Er is geen alternatief bekend voor het gebruik van ethyleen.
Er is dus een vergunningenstelsel gemaakt voor dit gas. En vergunningen zijn tijd, plaats en productafhankelijk.
De aardappel opslag kan dus ook zitten met het vergunningengedoe.
Nederlandse bananenrijpers reageerden in 2017 in grote meerderheid erg lauw toen ze plotseling tot gewasbeschermingsmiddelengebruikers bleken te worden gerekend. Dat zit gevoelsmatig waarschijnlijk al snel in de sfeer van milieudelicten, dus wordt er terughoudend naar gekeken. Men reageert onder het mom van 'daar hebben we nooit van gehoord', 'dat is voor ons niet van toepassing', 'het zal zo'n vaart niet lopen' of 'zolang de overheid me dat niet vertelt, blijf ik het gebruiken’,
Bananenrijpers zijn dus milieucriminelen?

https://www.linde-gas.nl/nl/processes/c ... index.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44574
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Natuurwetshandhavers slaan consumptieburger

Duitse lolbroeken schetsen pijnlijk treffend toekomstscenario


Op internet is enige verwarring ontstaan over de betekenis van bovenstaande Browserballet-video, waarin een zeer donkergroene toekomst wordt geschetst als de Groenen & Linksen aan de macht komen.
De manier waarop die ene weerloze burger zich vastklampt aan zijn plastic drinkrietjes doet een satire tegen klimatofoben vermoeden, die angstig alles bij hetzelfde willen houden en zich op vuilniszakvandalisme storten als verzetsdaad tegen het anticonsumptiecommumisme van de linkse duurzaamheidsdictators.
Tegelijkertijd is de manier waarop de klimaatdrammers met de lange lat hun natuurwetten handhaven een engrealistische weergave van de werkelijkheid. Immers: geef GroenLinks een vinger, en ze hakken je hele hand er af zodat je geen hout meer in de open haard kunt gooien.
Twijfel alom in ieder geval, dus daarom mag u zelf oordelen. We hebben in ieder geval gelachen. Met een klein rillinkje over de rug, dat wel.
De video:
https://www.geenstijl.nl/5148132/natuur ... tieburger/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7250
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ali Yas »

Ik zat met gemengde gevoelens naar dat filmpje te kijken en heb het niet uit kunnen zien. Dubbele satire is te ingewikkeld voor mij.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ariel »

Ali Yas schreef:Ik zat met gemengde gevoelens naar dat filmpje te kijken en heb het niet uit kunnen zien. Dubbele satire is te ingewikkeld voor mij.
Ik kon ook niet lachen om die video. Maar dat hoofddoek vrouwtje in die film is hilarisch..
Tja, Duitse humor. Ik begrijp hun humor niet.

Vooruit. Een 4 voor de moeite.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44574
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Geothermie is de groene oplossing om warm water te hebben.
Op een paar kilometer diepte vindt je warm water. En als dat opgepompte water koud is gworden dan wordt het weer terug gepompt.
Wordt zo de diepe ondergrond verstoord? Jawel. En wat krijg je dan? Aardbevingen.
Inwoners én gemeente ongerust na aardbeving door geothermieproject
In Mol is ongerustheid ontstaan nadat zondagavond een aardbeving heeft plaatsgevonden met een kracht van 2,1 op de schaal van Richter. De beving is een gevolg van het geothermieproject van VITO waarbij geboord wordt naar warm water. “VITO moet met spoed onderzoeken welke risico’s er bestaan op gelijkaardige of sterkere aardbevingen in de toekomst”, zegt burgemeester Wim Caeyers.
[...]
De seismische activiteit was volgens VITO het gevolg van de herinjectie van deels afgekoeld water van de Balmatt geothermiecentrale. Het is niet de eerste keer dat de geothermiecentrale een aardbeving veroorzaakt. “Bij de injectietesten in september 2016 hebben zich de eerste aardbevingen voorgedaan. Ook bij de opstart van de geothermiecentrale in december 2018 was dit het geval. Alle bewegingen deden zich dicht bij de injectiezone van put 2 voor”, zegt Stijn Bos van VITO. Die bevingen waren toen nog kleiner dan de beving van zondag.
https://www.hln.be/in-de-buurt/mol/inwo ... ~abc3f8b2/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ariel »

Opvegen, en in een massagraf dumpen? Om aan te geven dat dit soort idiote acties niet nodig zijn?
KLIMAATACTIVISTEN “VALLEN DOOD” IN VERTREKHAL ZAVENTEM

In de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem hebben leden van de groep Extinction Rebellion actiegevoerd. Ze willen zo de aandacht vestigen op het klimaatbeleid. “We willen aangeven dat er een spanning bestaat tussen de luchtvaartsector enerzijds en de klimaat- en ecologische crisis anderzijds”, zegt Gert-Jan Vanaken, woordvoerder van de Belgische tak van Extinction Rebellion. De activisten hebben zich “dood” laten neervallen, iets wat toch wel vragen oproept na de aanslagen van 2016.

Afbeelding

Het is volgens Vanaken niet de bedoeling om reizigers die vandaag vertrekken vanuit Zaventem met de vinger te wijzen. “We staan hier met een boodschap voor onze overheid. We stellen vast dat overheden de afgelopen drie decennia er niet in geslaagd zijn de crisis adequaat aan te pakken. Zeker als het aankomt op de luchtvaartsector zien we dat de overheden er alles aan doen om die nog te laten groeien: uitbreidingen op de luchthaven van Zaventem of vrijstelling van een aantal belastingen.” Extinction Rebellion wil de druk opvoeren om de overheid een noodtoestand te laten uitroepen voor het klimaat.

De actie doet wel wat vragen rijzen, en dan vooral over de manier waarop die is uitgevoerd. De activisten hebben zich “dood” laten neervallen in de vertrekhal van de luchthaven. Op 22 maart 2016 vielen in diezelfde vertrekhal nog 32 doden bij een terroristische aanslag. Volgens Vanaken heeft de groep op voorhand goed besproken om de actie “sereen te laten verlopen uit respect voor de slachtoffers”.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie