Kinderpardon en asielkinderen

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71200
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Ariel » Wo Apr 10, 2019 2:21 pm

Dat was te verwachten. Het heeft best nog lang geduurd. Krijgt de familie nu ook gelijk een mooie doorzon woning?

Moeder Lili en Howick mag terug naar Nederland komen

Armina, de moeder van Howick en Lili, de asielkinderen die op het laatste moment toch ons land niet werden uitgezet, mag ook terugkeren naar Nederland. Ze mag hier blijven net als haar kinderen. Dat melden bronnen op het ministerie van Justitie en Veiligheid aan De Telegraaf.

Advocaat Patricia Scholtes zegt tegenover RTL Nieuws dat de moeder van Howick en Lili zo spoedig mogelijk naar Nederland terugkeert. Armina woont sinds de zomer van 2017 in Armenië. Ze heeft haar kinderen al die tijd niet meer gezien.

„Ik reken er op dat Armina deze maand of begin volgende maand naar Nederland mag komen”, zegt advocaat Scholtes tegen RTL Nieuws.

Achter de schermen voerde de moeder van Howick en Lili en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) strijd over een Nederlandse verblijfsvergunning. Armina Hambartsjuan mag via gezinshereniging alsnog in Nederland blijven, nadat haar kinderen ondanks de zoveelste afgewezen asielaanvraag van staatssecteraris Harbers (Justitie) toch mochten blijven.

Hun moeder Armina Hambartsjumian werd een jaar eerder wel uitgezet naar Armenië, zonder haar kinderen die ze had laten onderduiken. Die waren toen weggelopen. Dat was ook vorig jaar aan de hand, op de dag dat ze terug hadden moeten vliegen naar Armenië. Mede door dit weglopen en een zelfmoorddreiging van de moeder mogen de kinderen nu toch blijven.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38415
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jun 03, 2019 1:25 pm

Is er een niet betaalde rattenvanger actief? 1600 kinderen is toch geen klein bier. En niemand weet waar ze gebleven zijn. Opgegeten soms?
Ruim 1600 asielkinderen zijn in 4,5 jaar tijd weggelopen uit opvanglocaties
Ruim 1600 asielkinderen zijn de afgelopen 4,5 jaar weggelopen uit opvanglocaties, schrijft NRC. De kinderen zijn ‘met onbekende bestemming’ vertrokken en het is niet duidelijk waar ze nu verblijven, blijkt uit cijfers die de krant opvroeg bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en Nidos, die de voogdij heeft over alle alleenstaande minderjarige vreemdelingen in Nederland.

Doordat de cijfers van Nidos niet eerder waren meegeteld, is het aantal weggelopen asielkinderen hoger dan tot voorheen bekend was.

Een substantieel deel van de weggelopen kinderen komt uit Marokko (325), Algerije (190), Afghanistan (167), Syrië (114) en Eritrea (114). Kinderen uit de eerste drie landen maken volgens NRC amper kans op een verblijfsvergunning, Eritrese en Syrische jongeren juist wel. Volgens Nidos-directeur Tin Verstegen is ieder kind dat wegloopt er ‘één te veel'.
[...]
In 2016 zei topman Dietrich Neumann van Europol dat een groot deel van de 10.000 in Europa vermiste migrantenkinderen via de georganiseerde misdaad in de Europese seksindustrie belandt. In datzelfde jaar schatte de toenmalig kinderombudsman Marc Dullaert dat er in werkelijkheid 20.000 minderjarige migranten vermist waren in Europa, omdat er veel minder kinderen geregistreerd worden dan er daadwerkelijk slachtoffer zijn. Ook hij zei toen dat veel van die kinderen, zowel jongens als meisjes, in de seksindustrie terechtkomen of gedwongen te werk worden gesteld.
https://www.trouw.nl/samenleving/ruim-1600-asielkinderen-zijn-in-4-5-jaar-tijd-weggelopen-uit-opvanglocaties~a64b7a3e/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71200
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Ariel » Za Aug 03, 2019 1:56 pm

Joepie!!!!!!!! :vhappy; Wie gaat dat betalen. Zoete lieve Gerritje, ( wij dus) of Kim van Dongen, de initiatiefneemster van de inzameling en alle deugmensen uit Dongen die er voor gezorgd hebben dat we dit gezin, en andere gezinnen levenslang mogen onderhouden.

Ik weet het antwoord.

Somalisch gezin mag blijven na inzamelingsactie van ouders uit Gilze

Het Somalische gezin uit Gilze dat niet genoeg geld had om een aanvraag voor het kinderpardon in te dienen, mag toch blijven. Ouders uit Gilze startten een half jaar geleden een inzamelingsactie zodat het gezin de aanvraag kon doen. Donderdag heeft de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Den Haag ze toestemming gegeven om in Nederland te blijven.

Een aanvraag voor het kinderpardon kost 164 euro per kind. Het kinderpardon is een regeling die zegt dat kinderen van asielzoekers die langer dan vijf jaar in Nederland wonen, niet uitgezet kunnen worden. Voor veel buitenlandse gezinnen is het bedrag voor een aanvraag een probleem. Een klein half jaar geleden begonnen ouders van Nederlandse kinderen in Gilze daarom met een inzamelingsactie.

Met de actie hebben ze voor twee gezinnen, één van acht mensen uit Somalië en een gezin van vijf uit Eritrea, in maart binnen een paar dagen het benodigde geld bij elkaar gehaald, ruim 2100 euro. Daarna hebben de gezinnen meteen een aanvraag voor het kinderpardon ingediend.

Toestemming om te blijven
De aanvraag is vervolgens beoordeeld door de IND. Donderdag hoorde het gezin uit Somalië dat de aanvraag positief is beoordeeld en dat ze mag blijven.

De vader van het gezin vertelde eerder in het programma ‘De Ontmoeting’ van Omroep Brabant dat hij ruim elf jaar geleden met zijn gezin was gevlucht, omdat zijn huis met geweld was ingenomen.

Kim van Dongen, de initiatiefneemster van de inzameling, laat weten dat het gezin ‘heel blij is dat ze mogen blijven’. “Voor één gezin is dit al goed nieuws. Het andere gezin wacht nog op een definitief ‘ja’ of ‘nee’”, zegt Kim.

Meer gezinnen met zelfde probleem
Het asielzoekerscentrum Prinsenbosch in de gemeente Gilze en Rijen is een van de grootste in Nederland. Van Dongen vertelt dat toen de actie begon te lopen, ze erachter kwam dat er nog veel meer buitenlandse gezinnen zijn die met hetzelfde probleem zitten.

“We zijn toen nog een inzamelingsactie begonnen. In totaal is er 6000 euro opgehaald die we verdeeld hebben over alle gezinnen in de omgeving die de 164 euro per kind niet konden betalen”, vertelt ze.

Het gezin uit Somalië weet nu dat ze in Nederland mag blijven, maar ze weet nog niet of ze ook in de gemeente Gilze en Rijen mag blijven wonen. Van Dongen hoopt van wel: “Je doet het voor hun kinderen, maar ook voor je eigen kinderen. Ze willen niet dat hun vriendjes ineens naar een andere plek moeten verhuizen.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15399
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Aug 03, 2019 5:26 pm

Geweldig toch!

Uitkering komt eraan.

Kunnen die gezinnen tenminste binnenkort op vakantie naar hun vluchtland om hun achtergebleven familie en vriendenkring op te zoeken. Dat dit leidt tot de volgende snelle instroom van asieleisers zal geen mens meer verbazen die niets moet hebben van politici met een bord voor hun hoofd.

Nederland is verdomme vol! Die parasieten krijgen weldra een eengezinswoning toegewezen met behoorlijk wat geld voor de inrichting. Leg dat maar eens aan uw kinderen uit waarom zij minderwaardig zijn ten aanzien van parasieten, en zich krom moeten werken omdat er voor hen geen betaalbare woning beschikbaar is.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten