Bewijs voor politieke druk vervolging Wilders’

Ariel
Berichten: 78568
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bewijs voor politieke druk vervolging Wilders’

Bericht door Ariel »

Het zou mij verbazen als deze zaak geen enorme staart zal krijgen. Ex-ambtenaar verklaart over gesprek tussen Opstelten en Demmink

’Hij loopt ons voor de voeten’
’Bewijs voor politieke druk vervolging Wilders’

Het verdedigingsteam van Geert Wilders zegt meer bewijs in handen te hebben gekregen dat tot op het hoogste politieke niveau invloed is uitgeoefend om de PVV-leider voor de strafrechter te krijgen, en dat het Openbaar Ministerie daarover heeft gelogen.

Advocaat Geert-Jan Knoops bevestigt desgevraagd dat het er alle schijn van heeft „dat men al in 2011 bezig was om een nieuwe aanleiding te zoeken om Wilders te laten struikelen.” De PVV-leider was in juni 2011 net vrijgesproken van groepsbelediging en aanzetten tot haat en discriminatie van allochtonen in onder meer zijn film Fitna.

Die nieuwe aanleiding kwam er pas in 2014, toen Wilders zijn gewraakte ’Minder Marokkanen’-uitspraak deed tijdens een verkiezingsbijeenkomst van zijn partij. Het OM ging tot vervolging over, maar zou die beslissing hebben genomen onder druk van toenmalig minister Opstelten van Veiligheid en Justitie.

Dat zegt een tot nu toe onbekende ex-ambtenaar die in 2011 werkzaam was bij het departement Veiligheid en Justitie. De ambtenaar verklaart dat hij destijds een gesprek opving tussen minister Opstelten en de toenmalig secretaris-generaal van het ministerie, Joris Demmink.

Opstelten zei volgens de ambtenaar letterlijk dat het OM Wilders moest vervolgen „omdat hij ons te veel voor de voeten loopt.” Demmink kreeg die instructie omdat hij de minister zou vervangen tijdens een overleg met het college van procureurs-generaal, de landelijke leiding van het OM.

Represailles
De ambtenaar liet zijn verklaring vastleggen en zijn identiteit controleren door een notaris, nadat hij begin dit jaar las over de mogelijke aanwijzing om Wilders te vervolgen. Tot dan toe hield hij zijn kennis voor zich. Nu zegt hij „een bijdrage te willen leveren aan de waarheidsvinding.”

Hij zegt „absoluut anoniem” te willen blijven „omdat ik vrees voor represailles van de tegenstanders van het gedachtegoed van de heer Wilders.” Ook zegt de ambtenaar er niet op te vertrouwen dat zijn anonimiteit bij het OM is gewaarborgd. „Er gaat te veel mis bij het OM.” Volgens Knoops is hij wel bereid om zijn identiteit te onthullen tegenover het hof, en vragen te beantwoorden.

Geert Wilders noemt het „schokkend om te zien dat een oud-ambtenaar verklaart dat ik vervolgd moest worden omdat ik mensen ’te veel voor de voeten zou lopen’.” Volgens hem is het duidelijk dat sprake is „van een honderd procent politieke vervolging. Het proces moet ophouden en de prullenbak in.”

Het hoger beroep in de Minder Marokkanenzaak begint over twee weken, op 25 juni. Eind 2016 werd Wilders door de rechtbank Den Haag veroordeeld voor groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie, zonder oplegging van straf.

Wilders stelde al eerder dat justitie de rechters had misleid door niet te melden dat er tussen de destijds hoogste baas van het Openbaar Ministerie Herman Bolhaar en toenmalig minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten overleg was geweest over de vervolging. Hij vond dat het OM daarmee het recht op vervolging verspeelde.

Het hof ging daar vooralsnog niet in mee, maar besloot in januari 2019 wel dat Opstelten en Bolhaar als getuigen over de vermeende beïnvloeding moesten worden gehoord. Hetzelfde gold voor Pieter Cloo, voormalig secretaris-generaal en Gerard Roes, toenmalig directeur-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving.

Volgens de verdediging bleek tijdens de besloten verhoren bij de raadsheer-commissaris dat de vier getuigen beschikten over een geheim ambtsbericht van september 2014, waarin het Openbaar Ministerie aan minister Opstelten uitlegt waarom het Wilders wilde vervolgen, en het commentaar van hoge ambtenaren daarop. Dat geheime ambtsbericht is de verdediging tot nu toe onthouden. Knoops: „Wellicht omdat daaruit kan blijken dat het voornemen al sinds 2011 bestond.”

De getuigen bleken het geheime document – ongevraagd – toegestuurd te hebben gekregen van Martin Bruinsma, hoofd van het bureau van de secretaris-generaal. De verdediging wil Bruinsma als getuige op de zitting horen om te weten te komen in wiens opdracht hij handelde.

Lastig
Ook wil de verdediging de ambtenaar als getuige horen die het verslag maakte van een gesprek tussen Opstelten en Bolhaar over de aangiften die tegen Wilders waren gedaan. Dat bleken er uiteindelijk 6474 te zijn. Dat gesprek had plaats in april 2014, drie weken na de Minder Marokkanen-uitspraken.

Volgens Knoops vormen het sterke aanwijzingen dat er wel degelijk politieke invloed is uitgeoefend om de PVV-leider te vervolgen. „We hoeven dat als verdediging niet te bewijzen, alleen aannemelijk te maken. De stelling dat er geen sprake is geweest van beïnvloeding kan het OM mijns inziens niet meer staande houden.”

De advocaat geeft toe dat de wens van de oud-ambtenaar om anoniem te blijven lastig is. „Maar niet onoverkomelijk. Het OM komt geregeld met anonieme getuigen.” De ambtenaar is wel bereid om vragen van het hof te beantwoorden, zegt Knoops.

Reactie Opstelten
„Ik heb daar geen herinneringen aan”, laat oud-minister Opstelten weten aan De Telegraaf in reactie op de ontwikkeling in de zaak tegen PVV-leider Geert Wilders. „Daar is een onderzoek naar geweest en daar wil ik naar verwijzen.” De voormalige VVD-bewindspersoon wil er verder niets over kwijt op dit moment: „Het is onder de rechter.”


Het onderzoek waar Opstelten naar verwijst gaat over een onderzoek dat huidig justitieminister Grapperhaus heeft laten uitvoeren na Kamervragen van Wilders in 2018. Uit dat onderzoek zou geen bemoeienis zijn gebleken. Onlangs heeft Wilders opnieuw gevraagd aan Grapperhaus of er politieke bemoeienis is geweest.

„Uit onderzoek in de mij ter beschikking staande documenten en bij navraag van de toenmalige betrokkenen is niet gebleken van een (formele) aanwijzing van de toenmalig minister van Veiligheid en Justitie noch anderszins van een verzoek tot vervolging van de heer Wilders”, reageerde Grapperhaus vrijdag op de nieuwe Kamervragen. Volgens advocaat Knoops geeft Grapperhaus nu voor het eerst wel toe dat er in 2014 meerdere gesprekken hebben plaatsgehad tussen de minister en de top van het OM over de vervolging van Wilders. ,,Dat werd tot nu toe steeds ontkend.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21807
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Bewijs voor politieke druk vervolging Wilders’

Bericht door King George »

Opstelten bemoeide zich tóch met proces-Wilders, zaak op losse schroeven

07 juni 2019 20:24
Aangepast: 8 minuten geleden


Afbeelding
Geert Wilders en Ivo Opstelten

Oud-minister van Justitie Ivo Opstelten (VVD) heeft zich wel degelijk bemoeid met het proces tegen PVV-leider Geert Wilders, vanwege zijn 'minder-Marokkanen'- uitspraak. Na jaren van officiële ontkenningen tegenover parlement en rechters, geeft de opvolger van Opstelten, minister Ferd Grapperhaus, dit nu officieel toe.

Dat blijkt uit antwoorden van Grapperhaus op vragen van Wilders, die vanavond naar de Tweede Kamer zijn gestuurd. RTL Nieuws meldde vorig jaar dat Opstelten gesprekken had gevoerd met de top van het Openbaar Ministerie over dat proces-Wilders. Hij zou daarin hebben gezegd dat hij voorstander was van vervolging van Wilders. De zaak ligt extreem gevoelig, omdat het hier gaat om politieke betrokkenheid bij de strafrechtelijke vervolging van een volksvertegenwoordiger.

Zaak kan sneuvelen

Tot nu toe ontkende het Openbaar Ministerie en het Ministerie van Justitie en Veiligheid glashard dat er ooit overleg was gevoerd over het aanpakken van Wilders. Tegenover de rechters, ook in het hoger beroep, dat eind deze maand wordt vervolgd, is altijd gezegd dat er geen enkel overleg is geweest.

De nieuwe informatie kan grote gevolgen hebben voor de vervolging van Wilders, omdat het Openbaar Ministerie niet de waarheid heeft gesproken tegenover de rechters. Mogelijk sneuvelt daardoor de hele rechtszaak.

Wilders mag oud-minister Opstelten horen als getuige, bleek enkele maanden geleden:

Stukken blijven geheim

Na de onthulling van RTL Nieuws bleek dat dat overleg er wel degelijk was. Bijvoorbeeld over het 'aangiftetraject' tegen Wilders. Er dook een notitie op van 2 april 2014, waaruit bleek dat de zaak tussen Opstelten en de toenmalige baas van het OM wél was besproken.

Nu blijkt bovendien dat het voornemen van het OM om Wilders te vervolgen onderwerp van gesprek was tussen Opstelten en de voorzitter van het college van procureurs-generaal, Herman Bolhaar, op 25 september 2014. Alle stukken die hiermee te maken hebben, worden door het ministerie geheimgehouden.

Dit geldt ook voor alle ambtelijke adviezen over de vervolging van Wilders, op basis van stukken van het Openbaar Ministerie. Tot dusver werd gesuggereerd dat dergelijke stukken er niet waren. Grapperhaus biecht nu op dat er toch meerdere ambtelijke notities zijn. Deze stukken zijn tot dusver achtergehouden voor rechters, voor de Tweede Kamer, en in een procedure van RTL Nieuws op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).


https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politie ... marokkanen
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Ariel
Berichten: 78568
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bewijs voor politieke druk vervolging Wilders’

Bericht door Ariel »

In een gesprek met de NOS bevestigt Knoops berichtgeving hierover van de Telegraaf. Volgens de advocaat ontstaat er "als je alle factoren bij elkaar optelt" een beeld van bemoeienis.

Knoops doelt niet alleen op de verklaring van de oud-ambtenaar die hij in handen heeft, maar ook op bronnen van RTL Nieuws die in dezelfde richting zouden wijzen. Ook verwijst de advocaat naar nieuwe informatie die gisteren naar voren kwam in een Kamerbrief van minister Grapperhaus van Justitie.

Geen formele aanwijzingen
In die brief houdt Grapperhaus vol dat er "geen (formele) aanwijzingen" voor bemoeienis zijn, maar dat hij de inhoud van interne documenten over de zaak niet openbaar wil maken. Die documenten hebben betrekking op overleg tussen oud-minister Opstelten en de toenmalige baas van het OM, Herman Bolhaar.

"Volgens Grapperhaus is er geen bewijsstuk gevonden van formele aanwijzingen van Opstelten", zegt Knoops. "Daar moet je inderdaad een document voor vinden. Maar je kunt natuurlijk ook op andere manieren kenbaar maken dat je het prettig vindt als iemand wordt vervolgd."

Dat er regelmatig overleg was tussen Opstelten en de OM-top, was overigens al langer bekend. Afgelopen november antwoordde minister Grapperhaus nog op vragen van PVV-leider Wilders dat er van een overleg op 2 april 2014 een korte aantekening bestaat, die luidt: "Wilders - procedure besproken - 1000 aangiften".

"Maar in de brief van gisteren wordt gesproken over nóg een overleg", zegt Knoops. Grapperhaus noemt een overleg op 25 september 2014. "Er is nogal een verschil tussen één of twee overleggen", vindt Knoops. "Dat roept vragen op."

Een woordvoerder van het ministerie van Justitie laat weten dat het overleg van 25 september 2014 inderdaad niet eerder door Grapperhaus is genoemd, omdat daar in november niet expliciet naar werd gevraagd. "Er is toen alleen gevraagd naar overleggen tussen maart 2014 en het moment dat besloten werd om Wilders te vervolgen. Dat was vóór 25 september."
BRON
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Ariel
Berichten: 78568
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bewijs voor politieke druk vervolging Wilders’

Bericht door Ariel »

Justitie geeft gespreksnota's over vervolging Wilders niet vrij

Minister Grapperhaus van Justitie is niet van plan om interne documenten openbaar te maken die betrekking hebben op de 'minder Marokkanen-zaak' tegen PVV-leider Wilders. Dat schrijft de minister aan de Tweede Kamer, na vragen van Wilders.

Volgens de PVV-leider heeft de voorganger van Grapperhaus, oud-minister Opstelten, zich persoonlijk bemoeid met de beslissing van het Openbaar Ministerie om hem te vervolgen. Zijn advocaat Knoops zei gisteren nog tegen De Telegraaf dat hij daar nieuw bewijs voor heeft. Het OM heeft dat altijd ontkend.

Ook Grapperhaus houdt nu vol dat er "geen (formele) aanwijzingen" voor bemoeienis zijn. Dat zou blijken uit een onderzoek binnen het ministerie van Justitie, waarbij relevante documenten zijn bestudeerd en navraag is gedaan bij toenmalig betrokkenen.

Maar de inhoud van de onderzochte documenten blijft geheim, schrijft Grapperhaus in zijn brief. Het gaat onder andere om twee nota's van ambtenaren van het ministerie, ter voorbereiding op een overleg tussen de minister van Justitie en de top van het OM. Zulke nota's worden vaker verstuurd, want dat overleg vindt regelmatig plaats, schreef Grapperhaus in november al aan de Tweede Kamer

Onbelast informatie delen
In het geval van Opstelten was het periodieke topoverleg met Herman Bolhaar, de toenmalige baas van het OM. Tijdens zulke besprekingen is ook de kwestie-Wilders aan de orde geweest. De twee nota's waarvan Grapperhaus de inhoud niet wil prijsgeven, waren bedoeld als voorbereiding op dat overleg.

"Vanwege de vertrouwelijkheid van de inhoud van deze nota's heeft slechts een beperkt aantal ambtenaren van mijn departement toegang tot deze nota's", aldus de minister. Ook benadrukt Grapperhaus dat "ambtenaren zich veilig moeten weten om onbelast informatie met elkaar en de politieke leiding van het departement te delen".

Getuige
Op 25 juni begint de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep dat Wilders heeft aangespannen. De PVV-leider mag daarbij ook oud-minister Opstelten en voormalig OM-baas Bolhaar als getuige oproepen, bepaalde het hof in Den Haag in januari.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21807
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Bewijs voor politieke druk vervolging Wilders’

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50913
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Bewijs voor politieke druk vervolging Wilders’

Bericht door Pilgrim »

BRIEFJE VAN JAN – Aan capo di tutti capi Mark Rutte

Door: J. Dijkgraaf #2 , 9:01, 08 juni 2019

Afbeelding

Wat mij aan die hele Wilders-affaire het meest koude rillingen blíjft bezorgen, is de rol van de politie

Meneer Rutte,

Dát VVD-minister Ivo Opstelten met uw medeweten druk heeft uitgeoefend op het Openbaar Ministerie om Geert Wilders voor zijn ‘minder, minder, minder’-uitspraak te vervolgen was geen nieuws.

Toch was het weer tamelijk schokkend om bij RTL Nieuws de bevestiging te zien, ook over het plotselinge geheugenverlies bij de betrokkenen, die ‘uw’ zinnetje “Ik heb daar geen herinnering aan” perfect konden opdreunen.

En nog meer om in De Telegraaf de verklaring van een oud-ambtenaar te lezen waaruit blijkt hóe trigger-happy die VVD-kliek van u, met Ivo Opstelten en toenmalig Justitiebaas Joris Demmink voorop, al in 2011 was om Wilders monddood te maken.

Hoe formuleerde Opstelten het volgens die ambtenaar precies tegen Demmink?

Oh ja, zo: “Het OM moet Wilders vervolgen omdat hij ons te veel voor de voeten loopt”.

En drie jaar later kregen jullie éindelijk je kans.

Dat het Openbaar Ministerie, het ministerie van Justitie en Veiligheid én de VVD-kliek drie handen op één buik zijn, is geen nieuws.

Wat mij echter aan die hele Wilders-affaire het meest koude rillingen blíjft bezorgen, is de rol van de politie.

Hoe kon het dat de politie, die doorgaans aangiftes van burgers vooral ontmoedigt, opeens de bureaus extra open gooide en voorgedrukte aangifteformulieren klaar had liggen om maar zoveel mogelijk aangiften tegen Wilders te noteren?

Blijkbaar knipmest ook de Nederlandse politie nog altijd zonder zelfstandig na te denken voor de VVD-kliek.

Ook als die VVD-kliek de politie misbruikt om een gekozen volksvertegenwoordiger, toentertijd de grootste concurrent, monddood te maken.

Dat is ronduit éng.

De generatie Nederlanders die zoiets eerder heeft meegemaakt, sterft langzaam uit.

Gelukkig hebben we de geschiedenisboeken nog.

Groet,

JanD

PS. Maakt u zich over de Staatsomroep geen zorgen. Geen woord uiteraard.

https://tpo.nl/2019/06/08/briefje-van-j ... ark-rutte/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Ariel
Berichten: 78568
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bewijs voor politieke druk vervolging Wilders’

Bericht door Ariel »

Zoiets gebeurt in Azerbeidzjan, maar niet hier’

Is voormalig minister Opstelten van Veiligheid en Justitie over de schreef gegaan als hij zich heeft bemoeid met de vervolging van Geert Wilders? Strafrechtelijk gezien niet, zeggen deskundigen. Staatsrechtelijk en politiek gezien ligt het aanzienlijk gevoeliger omdat Kamerleden de regering – dus de minister - controleren.

„Je moet de indruk vermijden dat je daardoor de oppositie in de wielen wilt rijden. Zoiets doen ze in Azerbeidzjan, maar niet hier”, zegt prof. dr. Roel de Lange, hoogleraar staatsrecht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Alleen al om die reden ligt het volgens De Lange niet voor de hand dat de minister zich bemoeit met zo’n beslissing. „Een minister bevindt zich in een lastige situatie in het geval van een politicus die wordt vervolgd. Alles wat je als bewindsman doet is al snel politiek.”

Emeritus-hoogleraar strafrecht en strafprocesrecht aan de Universiteit Tilburg Theo de Roos is het daarmee eens. „Een minister moet zich enorm op de vlakte houden als het gaat om het vervolgen van een parlementariër. Volgens de wet op de rechterlijke organisatie mag hij het OM een aanwijzing geven om iemand te vervolgen, of juist niet te vervolgen, maar het is wel een enorm paardenmiddel dat bij mijn weten nog nooit is gebruikt. Terecht, want in ons staatsbestel heeft het OM een grote mate van onafhankelijkheid.”

Aanwijzing
Als er wel een ’opdracht’ is gegeven, dan moet dat blijken uit het dossier, zegt De Lange. Zowel de aanwijzing van de minister, als het standpunt daarover van het college van procureurs-generaal – de landelijke leiding van het OM – moeten op schrift worden gesteld en bij de processtukken gevoegd, zegt De Lange. „Er mag geen aanwijzing zijn gegeven zonder dat dat uit het dossier blijkt.” Hij vindt het niet erg waarschijnlijk dat minister Opstelten zo’n aanwijzing zou hebben gegeven en dan ook nog eens de fout zou hebben gemaakt om die niet aan het dossier toe te voegen.

In het dossier van de zaak Wilders zit niets, zegt advocaat Geert-Jan Knoops. Opstelten en de voormalig topman van het OM Herman Bolhaar ontkennen dat er sprake is geweest van een dergelijke aanwijzing. Tot op de dag van vandaag houden het OM en het ministerie staande dat het OM de beslissing zelfstandig nam.

De Roos: „Je mag als minister natuurlijk wel een suggestie doen. Dat deed minister Hirsch Ballin ten tijde van de eerste strafzaak tegen Wilders ook aan de toenmalige topman van het OM, Harm Brouwer. En dat er meermalen overleg plaatsheeft tussen de minister en de top van het OM over politiek gevoelige zaken, is doodnormaal. Ik zie niet wat daar fout aan is.” Volgens De Roos is het wel van belang dat de minister en het OM in dit soort zaken transparant zijn over de gang van zaken. „Ik snap dat Knoops wil aantonen dat er een politiek spel is gespeeld.”

Weggemoffeld
Zelfs als de verdediging daarin slaagt, dan zal dat geen consequenties hebben voor het strafproces, zegt De Roos. „Dat ligt absoluut niet voor de hand. Niet-ontvankelijkheid van het Openbaar Ministerie komt alleen in beeld als je de verdediging bewust op het verkeerde been hebt gezet, bewijs hebt weggemoffeld bijvoorbeeld. Zelfs als de verdediging van Wilders gelijk blijkt te hebben, dan moet worden aangetoond dat de verdachte is geschaad in zijn verdediging. Dat is hier niet aan de orde.”

De deskundigen zijn het erover eens dat een oordeel over het handelen van een ex-bewindsman eerder aan de politiek is, dan aan de strafrechter. Kan het gevolgen hebben voor Opsteltens opvolger Ferd Grapperhaus? De Lange denkt van niet.

„Op papier kun je Grapperhaus over de tafel trekken, maar het ligt niet voor de hand om dat te doen in verband met iets dat in 2011 zou zijn gebeurd. Ook al is de huidige minister verantwoordelijk voor ambtshandelingen van zijn voorgangers.”

De Lange ziet wel in de beantwoording van Kamervragen van Geert Wilders over zijn vervolging hoe behoedzaam Grapperhaus opereert. „Volgens de Grondwet heeft ieder Kamerlid recht op inlichtingen. Maar in dit geval gaan de vragen over een strafzaak waarin dat Kamerlid zelf verdachte is. Wilders vraagt om materiaal dat in zijn strafzaak relevant kan zijn. Tegelijkertijd kan het die zaak ook kleuren. Het is terecht dat de minister wil voorkomen dat de rechter wordt beïnvloed.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Ariel
Berichten: 78568
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bewijs voor politieke druk vervolging Wilders’

Bericht door Ariel »

Als dit waar is, dan…

Dat was de eerste gedachte. Als dit waar is, dan… Dan is dit een van de grootste politieke schandalen van de afgelopen decennia. Groter dan de verdwenen bonnetjes van de Teeven-deal, groter dan het gewiste sms’je op de telefoon van Mark Rutte inzake de dividendbelasting-kwestie, groter dan de verzwegen cijfers over criminele asielzoekers en groter dan alle andere zaken die de laatste jaren uit doofpotten werden opgevist.

Wat je ook vindt van de standpunten van Geert Wilders, als het waar is dat er tot in het hoogste politieke echelon druk is uitgeoefend om een politicus voor de rechter te krijgen en als het waar is dat het Openbaar Ministerie daarover heeft gelogen, dan komt het schrikbeeld van een bananenrepubliek wel erg dichtbij.

Een luistervink op het ministerie zou toenmalig minister Opstelten hebben horen zeggen „dat hij ons te veel voor de voeten loopt”, waarna het OM overging tot de vervolging van Wilders inzake de Minder Marokkanenzaak. De verdediging van Wilders zegt dit aannemelijk te kunnen maken.

Gevraagd naar deze op z’n zachtst gezegd onverkwikkelijke gang van zaken (als het waar is!), antwoordt Opstelten in deze krant: „Ik heb daar geen herinneringen aan.” Saillant detail: dat waren precies de woorden van Mark Rutte vorig jaar, toen hij bleef volhouden dat hij de notities van ambtenaren over de afschaffing van de dividendbelasting niet had gezien tijdens de kabinetsformatie.

„Ik heb daar geen herinneringen aan.”

Toen al concludeerde de verzamelde pers dat als je je iets niet kunt herinneren, dit niet betekent dat iets niet is gebeurd. Dit kan overigens aangaande de zaak Wilders vooralsnog niet worden gecheckt, omdat minister Grapperhaus van Justitie niet van plan is om de interne gespreksverslagen over de vervolging van Wilders openbaar te maken.

Zo wordt het op 25 juni spannend als de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep dat Wilders heeft aangespannen, begint. Opstelten en voormalig OM-topman Herman Bolhaar kunnen dan als getuigen worden opgeroepen.

Wat altijd opvalt als Geert Wilders in het nieuws is, is de insteek die met name de NOS dan kiest. Opvallend terughoudend, laten we het zo zeggen. De NOS focuste zich gisteren op de weigering van Grapperhaus om de gespreksverslagen openbaar te maken, terwijl de kern van de zaak, de vermeende bemoeienis van Opstelten, in één zin werd afgedaan.

Als het waar is, dan… Pas dan publiceren wij, zal men hebben gedacht. Ook dat is vreemd, aangezien elke politieke scheet die ook maar naar een schandaal riekt, wel aanleiding is om man en paard te noemen.

Ik zag een tweet voorbijkomen van een creatieve twitteraar. Een foto van Opstelten die zegt: „Minder, minder, minder Wilders!” Daaronder het antwoord van het OM: „Dan gaan we dat regelen.”

Tjonge. Als dit waar is?

Dan gaan we nog wat beleven.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Ariel
Berichten: 78568
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bewijs voor politieke druk vervolging Wilders’

Bericht door Ariel »

Wilders wil parlementaire enquête

PVV-leider Geert Wilders wil een parlementaire enquête naar politieke beïnvloeding in het Minder Marokkanenproces.

„Het laten vervolgen van een parlementariër omdat die de regering ’teveel voor de voeten loopt’, is corrupt en een bananenrepubliek onwaardig”, twittert Wilders zondag. „Dit politieke proces moet worden gestopt. Een parlementaire enquête naar de politieke beïnvloeding van dit proces is zeer op zijn plaats.”

De advocaat van Geert Wilders onthulde dit weekend in De Telegraaf dat hij over bewijs schikt dat er wel degelijk forse politieke druk is uitgeoefend om de PVV-voorman te vervolgen.

Advocaat Geert-Jan Knoops heeft een verklaring van een ambtenaar, die in een notariële akte liet vastleggen dat hij dit hoorde uit de mond van toenmalig minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. Opstelten stuurde secretaris-generaal Demmink van het departement naar een overleg met de landelijke leiding van het Openbaar Ministerie met de opdracht Wilders te vervolgen „omdat hij ons te veel voor de voeten loopt.”

Opstelten zegt dat hij „zich niets kan herinneren.” Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) heeft na onderzoek geen aanwijziging gevonden dat er politieke bemoeienis is geweest.

Waarheid
Een parlementaire enquête is het zwaarste middel dat de Tweede Kamer kan inzetten. Getuigen die worden opgeroepen zijn verplicht om te verschijnen en staan onder ede. Dat betekent dat ze strafrechtelijk vervolgd kunnen worden wegens meineed als blijkt dat ze niet de waarheid spreken. De verhoren zijn bovendien openbaar.

Het ziet er voorlopig niet naar uit dat Wilders veel steun zal krijgen voor een parlementaire enquête. Zijn zaak is nog onder de rechter. Politici van andere partijen zijn vanwege de scheiding der machten zeer terughoudend met reageren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6922
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Bewijs voor politieke druk vervolging Wilders’

Bericht door Ali Yas »

Ariel schreef:
Politici van andere partijen zijn vanwege de scheiding der machten zeer terughoudend met reageren.
Dat is wel heel ironisch: het is nou juist die scheiding der machten die in het geding is hier. Als het werkelijk zo is dat de regering opdracht heeft gegeven tot het vervolgen van een lastig Tweedekamerlid, zou de Tweede Kamer dan niet als door een wesp gestoken moeten reageren?
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50913
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Bewijs voor politieke druk vervolging Wilders’

Bericht door Pilgrim »

Parlementaire enquête

Geplaatst op 9 juni 2019

Afbeelding
Geert Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops.

De verdediging van Geert Wilders en Geert zelf willen een parlementaire enquête naar aanleiding van de verklaring van een oud-ambtenaar, die in een notariële akte is vastgelegd. Volgens de verklaring van deze persoon zou Opstelten hebben gezegd tegen het Openbaar Ministerie hebben gezegd dat Wilders hem voor de voeten zou lopen en het beter was hem te laten vervolgen (het Openbaar Ministerie mocht hier kennelijk zelf invulling aan geven). Volkert voor een tweede keer nu op Geert afsturen, zou teveel opvallen en zou kunnen rekenen op represailles tegen de links-liberale elite. Opstelten kan zich volgens de Telegraaf niks van de afspraken herinneren. Nu lijden politiek-correcte politici altijd collectief aan dementie. Het zou daarom ook mooi zijn als die afspraak opgenomen was, genotuleerd was zoals het beruchte Teeven-bonnetje. Want de politiek is een goor rattennest. Als vaststaat dat Opstelten Geert werkelijk een loer heeft willen draaien, moet Opstelten zelf strafrechtelijk worden vervolgd en de top van het Openbaar Ministerie ook.

Door: “Bezige Bij”

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/09 ... e-enquete/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43248
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Bewijs voor politieke druk vervolging Wilders’

Bericht door Mahalingam »

"Gelukkig is er gelekt, anders had Geert Wilders zich niet kunnen verdedigen."
Aldus:
Feynman en/of Feiten – Wilders politiek vervolgd

Het gemak waarmee ontlastend bewijs tegen de wet in wordt achtergehouden is Nederland onwaardig.

Ivo Opstelten blijkt in 2011 en 2014, in beide Wildersprocessen aangestuurd te hebben op vervolging van Wilders. Een stap die vreemd genoeg mag, als Ivo dat netjes had gemeld aan de rechters en verdediging. Alleen dat deed Ivo niet. Ferd Grapperhaus ging verder op deze ingeslagen weg, hij kon zogenaamd geen schriftelijk bewijs vinden van de inmenging.

Ander schriftelijk bewijs verzweeg hij. Een overleg van 25 september 2014 werd niet genoemd, omdat er niet specifiek genoeg naar werd gevraagd. Dat tweede overleg tussen minister Opstelten en de voorzitter van het college van procureurs-generaal Herman Bolhaar was in zijn ogen na de beslissing tot vervolging en daarom niet relevant.

Het OM en de minister logen tegen de rechters dat er nooit overleg is geweest. Toen het tweede Wildersproces nog bij de rechtbank gevoerd werd, wezen de rechters het horen van ministers en topambtenaren af. Nu weten we dat die beslissingen totaal onterecht waren. Het gemak waarmee ontlastend bewijs tegen de wet in wordt achtergehouden is Nederland onwaardig.

Op vragen van RTL Nieuws bleek het ministerie van Justitie en Veiligheid en het college van procureurs-generaal zich in de meest vreemde bochten te wringen om deze vragen maar niet te beantwoorden. Met de kennis van nu is echt ranzig te lezen hoe deze twee partijen omgaan met de pers en de wet openbaarheid van bestuur.
Spoiler! :
Ook het eerste Wildersproces is besmet. In 2011 hoort een anonieme topambtenaar Ivo Opstelten in gesprek met secretaris-generaal van zijn ministerie Joris Demmink. Opstelten zei volgens de ambtenaar expliciet dat het OM Wilders moest vervolgen „omdat hij ons te veel voor de voeten loopt.” Daarbovenop heeft deze topambtenaar geen vertrouwen dat het OM zijn anonimiteit kan waarborgen, “er gaat te veel mis”. Daarmee serveert hij zijn werkgever dubbel af.

Deze Joris Demmink werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs in zijn strafzaken rond pedofiele verkrachting van twee Turkse minderjarige jongetjes. De twee slachtoffers wonen in Turkije en konden na al die jaren na dato niet meer hun verklaringen herhalen. Turkije werkte niet mee aan de rechtshulpverzoeken.

Maar zelfs als Turkije - als kandidaat-lid van de EU - netjes had meegewerkt zoals in verdragen is toegezegd, hadden de twee slachtoffers niet vrij kunnen verklaren. Nogal logisch, aangezien Nederland zelfs Ebru Umar geen veiligheidsgaranties kon geven in die regio. Die wonen in Turkije en weten dondersgoed dat ze niet vrij kunnen verklaren. Al vluchten ze zelf, er blijft altijd familie achter om de rekening te betalen.

Geert Wilders werd in het eerste Wildersproces voor ruim honderd uitlatingen vrijgesproken. Twintig pagina's aan dagvaarding, die nog aangevuld werd. Het was de spaghetti-methode, veel gooien, hopen dat iets blijft plakken. Ter contrast, het monster van Utrecht werd niet vervolgd voor zaken waarin geen DNA-bewijs was, ondanks dat de delicten op dezelfde manier, op dezelfde tijdstippen in dezelfde regio waren gepleegd.

Het doet ook denken aan de vele processen tegen Hans Janmaat. Hij werd toen veroordeeld voor uitspraken die tegenwoordig tot de consensus behoren. Iets wat zelfs magistraten bevestigen. Hij moest zijn juridische strijd om eerherstel bij het Europese Hof voor Justitie staken wegens een gebrek aan gezondheid. Wie politici vervolgt, vergeet dat de mening van hun electoraat oprecht is, in de basis wordt een gedachte vervolgd door de gedachtepolitie. De politicus is daarin alleen maar postbus voor de dagvaarding, een symbool om in de cel te plaatsen.

Ferd Grapperhaus kwam ook met een beproefde theorie waarom hij de Kamer niet in detail hoeft te informeren over deze affaire. “ambtenaren zich veilig moeten weten om onbelast informatie met elkaar en de politieke leiding van het departement te delen.” Met deze zinssnede wordt artikel 68 van de grondwet en de Wet Openbaarheid van Bestuur volledig kaltgestellt

Dezelfde methode werd door Wiebes en Mark Rutte gebruikt om het complete besluitvormingsproces rond het klimaatakkoord buiten het toezicht van het parlement te houden. Er worden gigantische plannen gemaakt om een volledige energietransitie te doen, zonder vooraf een planning of budget op te stellen. Of je nu voor of tegen bent, die manier van besturen is complete waanzin.

Wiebes ging nog een stap verder door te zeggen dat de betrokken ambtenaren en externe consultants niet vooraf wisten dat hun bijdragen weleens publiek zouden kunnen worden. Kennelijk betaalt het kabinet vorstelijke salarissen en uurtarieven aan “deskundigen” die onbekend zijn met artikel 68 van de grondwet uit 1848 en de Wet Openbaarheid van Bestuur uit 1980.

Betrokken bij besluitvorming rond honderden miljarden, maar verwachten dat er nooit over parlementair gedebatteerd wordt, academisch geanalyseerd of dankzij goede onderzoeksjournalistiek gepubliceerd. Deze manier van alles voor eeuwig geheim houden staat ieder leerproces en normale geschiedschrijving in de weg. Welkom in de post-historie. De periode waar de geschiedenis niet meer schriftelijk wordt vastgelegd.

Mark Rutte acht het noodzakelijk dat onafhankelijke onderzoeksbureaus eerst aan het kabinet rapporteren, en het kabinet daarna tijd krijgt een standpunt in te nemen. Het Kamerdebat start dan met een voorbereid kabinet tegenover een overvallen parlement. Die informatieachterstand komen de Kamerleden nooit meer te boven, en dan blijft het inhoudsloos ad hoc theater in soundbites, aangestuurd door achterkamertjespolitiek.

Mark Rutte geeft aan dat het politieke compromis alleen te vinden is, door in het geheim te overleggen. Hier zegt hij letterlijk dat achterkamertjespolitiek de enige weg is. De kiezer en parlementsleden worden op afstand gehouden. Rutte en Wiebes zeggen het echt in deze video.

Die methode zagen we deze week ook bij het pensioenakkoord. Klik de PDF maar open, en lees de titel bovenaan in uw tabblad. “ministerversie”. Er wordt gedaan alsof de polder nog bestaat, maar u krijgt alleen een versie die de zegen heeft van de betrokken minister. Niet de onderbouwing, niet hoe het akkoord tot stand is gekomen, niet de onderliggende rekenmodellen.

Het wordt daarmee in deze drie dossiers onmogelijk gemaakt om toezicht te houden op een besluitvormingsproces. Toezicht dat is opgedragen aan kiezers, rechters en parlementsleden.

Gelukkig is er gelekt, anders had Geert Wilders zich niet kunnen verdedigen.
https://www.geenstijl.nl/5148042/feynma ... -vervolgd/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Ariel
Berichten: 78568
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bewijs voor politieke druk vervolging Wilders’

Bericht door Ariel »

Kamer onderzoekt Wilders-proces voorlopig niet

Er komt voorlopig geen parlementaire enquête naar mogelijke bemoeienis van het ministerie van Justitie en Veiligheid met de rechtszaak tegen Geert Wilders. De meesten van Wilders’ collega’s in de Tweede Kamer steunen zo’n diepgaand onderzoek niet.

Daardoor is de rechtszaak „een politiek proces” en een „afrekening met een politiek leider van de oppositie” gebleken, vindt Wilders. Het proces moet dan ook meteen worden gestaakt en de Kamer moet een enquête instellen.

Maar daarvoor vinden onder andere VVD, CDA, GroenLinks, ChristenUnie en 50PLUS het te vroeg. Zij willen eerst de rechter laten spreken. Ook SP en PvdA zijn nog niet toe aan een enquête. „Wij steunen Wilders zeker in zijn verzoek om opheldering, maar een parlementaire enquête is het uiterste middel”, zegt Marijnissen. PvdA-leider Lodewijk Asscher wil eveneens „antwoorden”, maar noemt een enquête „nu niet aan de orde.” Forum voor Democratie steunt de oproep van Wilders „uiteraard” wel.
Logisch. Veel van deze kamerleden hebben er voor gezorgd dat Wilders "opgeruimd " moest worden , omdat hij ze te veel voor de voeten loopt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50913
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Bewijs voor politieke druk vervolging Wilders’

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Ariel
Berichten: 78568
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bewijs voor politieke druk vervolging Wilders’

Bericht door Ariel »

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21807
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Bewijs voor politieke druk vervolging Wilders’

Bericht door King George »

Ook het eerste proces tegen Geert Wilders was een politiek proces, een inquisitie dus. Let even op de volgende namen: Ivo Opstelten, Joris Demmink. Zit daar een luchtje aan of niet? Niet voor niets: Wat stinkt, dat ruik je van ver.
Ook het eerste Wildersproces is besmet. In 2011 hoort een anonieme topambtenaar Ivo Opstelten in gesprek met secretaris-generaal van zijn ministerie Joris Demmink. Opstelten zei volgens de ambtenaar expliciet dat het OM Wilders moest vervolgen „omdat hij ons te veel voor de voeten loopt.” Daarbovenop heeft deze topambtenaar geen vertrouwen dat het OM zijn anonimiteit kan waarborgen, “er gaat te veel mis”. Daarmee serveert hij zijn werkgever dubbel af.

Deze Joris Demmink werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs in zijn strafzaken rond pedofiele verkrachting van twee Turkse minderjarige jongetjes. De twee slachtoffers wonen in Turkije en konden na al die jaren na dato niet meer hun verklaringen herhalen. Turkije werkte niet mee aan de rechtshulpverzoeken.

 • Feynman en/of Feiten – Wilders politiek vervolgd

  Het gemak waarmee ontlastend bewijs tegen de wet in wordt achtergehouden is Nederland onwaardig.

  Afbeelding

  Ivo Opstelten blijkt in 2011 en 2014, in beide Wildersprocessen aangestuurd te hebben op vervolging van Wilders. Een stap die vreemd genoeg mag, als Ivo dat netjes had gemeld aan de rechters en verdediging. Alleen dat deed Ivo niet. Ferd Grapperhaus ging verder op deze ingeslagen weg, hij kon zogenaamd geen schriftelijk bewijs vinden van de inmenging.

  Ander schriftelijk bewijs verzweeg hij. Een overleg van 25 september 2014 werd niet genoemd, omdat er niet specifiek genoeg naar werd gevraagd. Dat tweede overleg tussen minister Opstelten en de voorzitter van het college van procureurs-generaal Herman Bolhaar was in zijn ogen na de beslissing tot vervolging en daarom niet relevant.

  Het OM en de minister logen tegen de rechters dat er nooit overleg is geweest. Toen het tweede Wildersproces nog bij de rechtbank gevoerd werd, wezen de rechters het horen van ministers en topambtenaren af. Nu weten we dat die beslissingen totaal onterecht waren. Het gemak waarmee ontlastend bewijs tegen de wet in wordt achtergehouden is Nederland onwaardig.

  Op vragen van RTL Nieuws bleek het ministerie van Justitie en Veiligheid en het college van procureurs-generaal zich in de meest vreemde bochten te wringen om deze vragen maar niet te beantwoorden. Met de kennis van nu is echt ranzig te lezen hoe deze twee partijen omgaan met de pers en de wet openbaarheid van bestuur.

  Afbeelding

  Ook het eerste Wildersproces is besmet. In 2011 hoort een anonieme topambtenaar Ivo Opstelten in gesprek met secretaris-generaal van zijn ministerie Joris Demmink. Opstelten zei volgens de ambtenaar expliciet dat het OM Wilders moest vervolgen „omdat hij ons te veel voor de voeten loopt.” Daarbovenop heeft deze topambtenaar geen vertrouwen dat het OM zijn anonimiteit kan waarborgen, “er gaat te veel mis”. Daarmee serveert hij zijn werkgever dubbel af.

  Deze Joris Demmink werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs in zijn strafzaken rond pedofiele verkrachting van twee Turkse minderjarige jongetjes. De twee slachtoffers wonen in Turkije en konden na al die jaren na dato niet meer hun verklaringen herhalen. Turkije werkte niet mee aan de rechtshulpverzoeken.

  Maar zelfs als Turkije - als kandidaat-lid van de EU - netjes had meegewerkt zoals in verdragen is toegezegd, hadden de twee slachtoffers niet vrij kunnen verklaren. Nogal logisch, aangezien Nederland zelfs Ebru Umar geen veiligheidsgaranties kon geven in die regio. Die wonen in Turkije en weten dondersgoed dat ze niet vrij kunnen verklaren. Al vluchten ze zelf, er blijft altijd familie achter om de rekening te betalen.

  Geert Wilders werd in het eerste Wildersproces voor ruim honderd uitlatingen vrijgesproken. Twintig pagina's aan dagvaarding, die nog aangevuld werd. Het was de spaghetti-methode, veel gooien, hopen dat iets blijft plakken. Ter contrast, het monster van Utrecht werd niet vervolgd voor zaken waarin geen DNA-bewijs was, ondanks dat de delicten op dezelfde manier, op dezelfde tijdstippen in dezelfde regio waren gepleegd.

  Het doet ook denken aan de vele processen tegen Hans Janmaat. Hij werd toen veroordeeld voor uitspraken die tegenwoordig tot de consensus behoren. Iets wat zelfs magistraten bevestigen. Hij moest zijn juridische strijd om eerherstel bij het Europese Hof voor Justitie staken wegens een gebrek aan gezondheid. Wie politici vervolgt, vergeet dat de mening van hun electoraat oprecht is, in de basis wordt een gedachte vervolgd door de gedachtepolitie. De politicus is daarin alleen maar postbus voor de dagvaarding, een symbool om in de cel te plaatsen.

  Ferd Grapperhaus kwam ook met een beproefde theorie waarom hij de Kamer niet in detail hoeft te informeren over deze affaire. “ambtenaren zich veilig moeten weten om onbelast informatie met elkaar en de politieke leiding van het departement te delen.” Met deze zinssnede wordt artikel 68 van de grondwet en de Wet Openbaarheid van Bestuur volledig kaltgestellt

  Afbeelding

  Dezelfde methode werd door Wiebes en Mark Rutte gebruikt om het complete besluitvormingsproces rond het klimaatakkoord buiten het toezicht van het parlement te houden. Er worden gigantische plannen gemaakt om een volledige energietransitie te doen, zonder vooraf een planning of budget op te stellen. Of je nu voor of tegen bent, die manier van besturen is complete waanzin.

  Wiebes ging nog een stap verder door te zeggen dat de betrokken ambtenaren en externe consultants niet vooraf wisten dat hun bijdragen weleens publiek zouden kunnen worden. Kennelijk betaalt het kabinet vorstelijke salarissen en uurtarieven aan “deskundigen” die onbekend zijn met artikel 68 van de grondwet uit 1848 en de Wet Openbaarheid van Bestuur uit 1980.

  Betrokken bij besluitvorming rond honderden miljarden, maar verwachten dat er nooit over parlementair gedebatteerd wordt, academisch geanalyseerd of dankzij goede onderzoeksjournalistiek gepubliceerd. Deze manier van alles voor eeuwig geheim houden staat ieder leerproces en normale geschiedschrijving in de weg. Welkom in de post-historie. De periode waar de geschiedenis niet meer schriftelijk wordt vastgelegd.

  Mark Rutte acht het noodzakelijk dat onafhankelijke onderzoeksbureaus eerst aan het kabinet rapporteren, en het kabinet daarna tijd krijgt een standpunt in te nemen. Het Kamerdebat start dan met een voorbereid kabinet tegenover een overvallen parlement. Die informatieachterstand komen de Kamerleden nooit meer te boven, en dan blijft het inhoudsloos ad hoc theater in soundbites, aangestuurd door achterkamertjespolitiek.

  Mark Rutte geeft aan dat het politieke compromis alleen te vinden is, door in het geheim te overleggen. Hier zegt hij letterlijk dat achterkamertjespolitiek de enige weg is. De kiezer en parlementsleden worden op afstand gehouden. Rutte en Wiebes zeggen het echt in deze video.

  Die methode zagen we deze week ook bij het pensioenakkoord. Klik de PDF maar open, en lees de titel bovenaan in uw tabblad. “ministerversie”. Er wordt gedaan alsof de polder nog bestaat, maar u krijgt alleen een versie die de zegen heeft van de betrokken minister. Niet de onderbouwing, niet hoe het akkoord tot stand is gekomen, niet de onderliggende rekenmodellen.

  Het wordt daarmee in deze drie dossiers onmogelijk gemaakt om toezicht te houden op een besluitvormingsproces. Toezicht dat is opgedragen aan kiezers, rechters en parlementsleden.

  Gelukkig is er gelekt, anders had Geert Wilders zich niet kunnen verdedigen.

GeenStijl
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6922
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Bewijs voor politieke druk vervolging Wilders’

Bericht door Ali Yas »

Kamer steunt Wilders niet
Wil het een beetje lukken jongens, met het voeren van de krokodil?
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21807
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Bewijs voor politieke druk vervolging Wilders’

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Ariel
Berichten: 78568
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bewijs voor politieke druk vervolging Wilders’

Bericht door Ariel »

Knoops: zaak tegen Wilders kan niet doorgaan

De rechtszaak tegen Geert Wilders, die vanaf volgende week op de planning staat, kan volgens zijn advocaat niet doorgaan. Advocaat Geert-Jan Knoops vindt dat de nieuwe ontwikkelingen in het hoger beroep eerst onderzocht moeten worden. Volgens Wilders heeft toenmalig justitieminister Ivo Opstelten druk uitgeoefend op het Openbaar Ministerie om de PVV'er te vervolgen voor zijn 'minder-Marokkanen'-uitspraak in 2014.

Het hoger beroep tegen Wilders begint volgende week dinsdag. Dan staat het bespreken van de verdenkingen tegen Wilders op de planning. Het gerechtshof in Den Haag - voor deze zaak uitgeweken naar de extra beveiligde rechtbank op Schiphol - heeft twaalf zittingsdagen uitgetrokken voor de behandeling. De uitspraak staat gepland op 11 oktober. Als het hof het met Knoops eens is dat aanvullend onderzoek nodig is, zal de zaak worden uitgesteld. Het hoger beroep liep al vertraging op doordat het hof vorig jaar succesvol werd gewraakt door Knoops.

,,Wij beslissen deze week wat we gaan doen op de zitting dinsdag’’, meldt Knoops. De beslissing hangt samen met twee zaken die deze week spelen: het beantwoorden van Kamervragen door de huidige justitieminister Ferd Grapperhaus over de kwestie en een rechtszaak over het openbaar maken van stukken over de vervolging van de Wilders. RTL Nieuws heeft via de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) geprobeerd ambtelijke adviezen over de vervolging van Wilders openbaar te krijgen, deze zaak dient woensdag in de rechtbank in Utrecht.

Uitspraak
Wanneer de rechter in Utrecht hierover uitspraak doet is niet duidelijk, maar de kans is groot dat dat voor het begin van het hoger beroep zal zijn. Wilders en de andere Kamerleden die Grapperhaus vragen hebben gesteld hebben gevraagd uiterlijk woensdag antwoord te krijgen.

De rechtbank veroordeelde de politicus in 2016 voor groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie van Marokkanen, maar hij kreeg geen straf opgelegd. Zowel Wilders als het Openbaar Ministerie tekende hoger beroep aan tegen het vonnis.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Ariel
Berichten: 78568
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bewijs voor politieke druk vervolging Wilders’

Bericht door Ariel »

Het wordt steeds duidelijker dat het kabinet Rutte Geert Wilders zag als een directe bedreiging van de macht en dat een rechtszaak tegen hem gezien werd als de beste manier om hem uit te schakelen.
Je kan beter niet tweemaal een politicus elimineren door een Groen Linkser. Dat valt te veel op.

Dan maar zo...
OM en ministerie overlegden intensiever over strafzaak Wilders dan ze zeiden

Tussen het Openbaar Ministerie en het ministerie van Justitie is vaker en intensiever overleg gevoerd over de strafzaak tegen PVV-leider Geert Wilders dan tot dusver toegegeven. Dit blijkt uit antwoorden op Kamervragen die minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) zojuist naar de Tweede Kamer heeft gestuurd

Het Openbaar Ministerie heeft tegenover de rechtbank en het hof altijd officieel ontkend dat er overleg was over de strafzaak over de ‘minder Marokkanen’-uitspraak die Wilders deed in 2014. Vorig jaar bleek dat oud-minister Opstelten het 'aangiftetraject' tegen Wilders toch besprak met de hoogste OM-baas. Deze maand kwam boven tafel dat hij de strafzaak ook heeft besproken op 25 september 2014, nadat het OM hem had gemeld Wilders te willen vervolgen.

'Voortgang en planning'
Vandaag blijkt dat ook voorafgaand aan het vervolgingsbesluit nog meer overleg was. Zo was er 'interne communicatie' tussen ministerie en OM in juni en juli 2014 over de ‘voortgang en planning’ van de strafzaak tegen Wilders. Ook spraken ze over een mogelijk proces tegen Wilders in maart 2014, bij de voorbereiding van een Kamerdebat. Opvallend is dat Grapperhaus spreekt van een tijdlijn van contacten 'voor zover die mij op dit moment bekend zijn'.

Verder geeft Grapperhaus toe dat oud-minister Opstelten en OM-baas Bolhaar de beschikking kregen over deze ambtelijke stukken. Die kregen ze in opdracht van de secretaris-generaal van het ministerie. Opstelten en Bolhaar werden de afgelopen maanden achter gesloten deuren door het gerechtshof gehoord over de mogelijke bemoeienis van Opstelten met dat proces. Beiden leden daar aan 'geheugenverlies'. Zij hebben tegenover de raadsheer-commissaris geen melding gemaakt van de overleggen, waarmee het erop lijkt dat zij informatie hebben achtergehouden.

Geen verslag van overleg
Uit de antwoorden wordt niet duidelijk waarom Opstelten en Bolhaar de strafvervolging op 25 september 2014 nog bespraken, nadat het OM daartoe al zou hebben besloten. Grapperhaus zegt dat er geen verslag is van dat overleg. "Wat er tijdens dit overleg is besproken is mij niet bekend." Hij zegt dat hij zelf pas recent op de hoogte is gesteld van dit overleg, en dat het daarom niet eerder is gemeld aan de Kamer.

Opvallend is ook dat Grapperhaus zegt dat hij zichzelf nooit bemoeit met strafzaken. In antwoord op vragen of hij zijn opvatting wel eens 'kenbaar' maakt aan het OM, zegt hij: "Het is aan het OM te beslissen over het al dan niet vervolgen. Ik meng mij als minister van Justitie niet in de behandeling van individuele strafzaken." Er zijn aanwijzingen dat Opstelten dat in de zaak-Wilders wel heeft gedaan.

'Het stinkt steeds meer'
PVV-leider Geert Wilders zegt in een eerste reactie: "Het stinkt steeds meer. Geheugenverlies. Nog meer overleg. Geen ontkenning van uitspraken van Opstelten dat ik ze voor de voeten liep en vervolgd moest worden. Geen stukken openbaar. De beerput van dit politieke proces gaat steeds verder open."

Dinsdag wordt de behandeling van het hoger beroep in de zaak-Wilders hervat. Zijn advocaat Knoops zal dan vragen om nader onderzoek naar politieke bemoeienis. Eerder deze week behandelde de rechtbank Midden-Nederland een procedure van RTL Nieuws, op basis van de Wet openbaarheid van bestuur. De rechters lieten toen doorschemeren dat het ministerie mogelijk alsnog een beslissing moet nemen over alle documenten over de zaak-Wilders.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21807
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Bewijs voor politieke druk vervolging Wilders’

Bericht door King George »

’Getuige Wildersproces is bang’

Door PARLEMENTAIRE REDACTIE

Updated 1 min geleden
5 min geleden in BINNENLAND


DEN HAAG - De mysterieuze getuige die heeft verklaard dat toenmalig minister Opstelten aanstuurde op het vervolgen van Geert Wilders, wil niet langer meer verklaren in de zaak. Dit heeft de PVV-voorman zelf gemeld.


Volgens Wilders wil de getuige niet meer meewerken, nu minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) heeft gemeld dat het OM lekkende ambtenaren gaat onderzoeken in de zogenaamde WODC-zaak. De CDA-bewindsman maakte dit vorige week bekend, waar hij eerder juist aangaf hier niet op uit te zijn.

Deze gang van zaken zou de getuige in de zaak Wilders hebben afgeschrikt. Die is tot nu toe al anoniem gebleven, alleen Wilders’ advocaat Geert Jan Knoops en een notaris kennen zijn identiteit. De voormalig ambtenaar liet bij de notaris vastleggen dat hij Opstelten heeft horen verklaren dat Wilders vervolgd moest worden omdat hij hen ’teveel voor de voeten’ zou lopen.

’Vuiligheid’

In de verklaring stond ook dat hij op de achtergrond wil blijven, omdat hij represailles vanuit Justitie vreesde. Deze vrees is volgens Wilders versterkt, nu Grapperhaus heeft gemeld dat er onderzocht wordt welke ambtenaren er hebben gelekt. Hij spreekt van ’vuiligheid’ van Grapperhaus.

Het hoger beroep in de zaak Wilders gaat volgende week weer verder.


De Telegraaf
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21807
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Bewijs voor politieke druk vervolging Wilders’

Bericht door King George »

Klokkenluiderjacht Grapperhaus nu al succesvol. Ambtenaar durft niet te getuigen in Wilderszaak
https://www.geenstijl.nl/5148247/klokke ... lderszaak/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Ariel
Berichten: 78568
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bewijs voor politieke druk vervolging Wilders’

Bericht door Ariel »

King George schreef:’Getuige Wildersproces is bang’


Het gevolg zou kunnen zijn dat de getuigenis van de ambtenaar in de Wilders-zaak geen waarde meer heeft. Zijn verklaring ligt er weliswaar, maar die is anoniem en het OM gaat geen kans krijgen hem hierop ook te bevragen. Of om de waarheid ervan vast te stellen of te betwisten. Het gerechtshof zal volgende week, als de zaak verdergaat, moeten bepalen hoe het verder moet, denkt Knoops.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Ariel
Berichten: 78568
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bewijs voor politieke druk vervolging Wilders’

Bericht door Ariel »

Geert Wilders....

Getuige durft niet meer.
Bang voor vervolging.

De Grapperhausmethode:

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50913
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Bewijs voor politieke druk vervolging Wilders’

Bericht door Pilgrim »

DEMONISERING!

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie