Wij hebben een demissionair kabinet.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wij hebben een regering.

Bericht door Pilgrim »

Vijf redenen waarom u er niet op vooruitgaat

Afbeelding

Grote bergen beloofde de regering vorig jaar. De Nederlander zou er in 2019 mooi op vooruitgaan. Dat viel vies tegen toen de januarimaand voorbij was. Er is meer stijging bij de lasten dan bij de lonen en pensioenen. ING berekent dat de vaste lasten in tien jaar zijn gestegen van 36% naar 41%. Hoe komt het toch dat we er niet op vooruitgaan?

1. U moet opdraaien voor de klimaatwaanzin

De regering heeft op het vlak van klimaat elke realiteitszin verloren. Apocalyptische waanvoorstellingen worden aangegrepen om een groene dwingelandij door te voeren die de vrijheden ernstig inperken en de burger gigantisch op kosten drijven. “We zitten in het begin van een proces dat de overheden totale controle gaat bieden over onze consumptie, mobiliteit, uitingen”, schrijft columnist Leon de Winter. “We worden naar een groene heilstaat geleid die niets anders dan een tirannie kan zijn.”

De winst: 0,0003 graad minder klimaatopwarming. De betaler: u, de gewone belastingbetaler. U moet opdraaien voor de klimaattransitie. Op lange termijn doordat u niet alleen uw eigen woning moet ‘verduurzamen’, maar ook de sociale huurwoningen. Zeer direct door de per 2019 verhoogde energiebelasting. Die stijgt minder snel dan voorgenomen, heeft de regering besloten, maar het geld wordt nu bij de bedrijven gehaald. Zij rekenen de kosten uiteraard door aan ons consumenten. Linksom of rechtsom, u moet betalen voor de klimaatwaanzin.

Cultuur onder Vuur onthult de waarheid over politieke correctheid in Nederland. Steun ons onderzoek met een gift!

2. U betaalt meer btw, om de staatskas te spekken
Nederland kent twee belastingtarieven. Het hoge tarief was lange tijd 19%, maar is in 2012 verhoogd naar 21%. ING becijferde destijds dat dit huishoudens gemiddeld 330 euro per jaar extra kwijt is door deze verhoging. Toch heeft de regering ons dit jaar nog een verhoging opgelegd om de staatskas te spekken. Het lage tarief is van 6% naar 9% gegaan. Nog eens 300 euro extra kosten per huishouden, aldus ING. Deze verhoging is des te wranger omdat het essentiële zaken als levensmiddelen en medicijnen duurder maakt.

Afbeelding

3. U blijft torenhoge belastingen betalen
Maar, zegt kabinet-Rutte III, de verhoogde energiebelasting en btw worden gecompenseerd door een lagere inkomstenbelasting. In de tweede belastingschijf – waar Jan Modaal zit – daalt het tarief met 2,75%: van 40,85% in 2018 naar 38,1% in 2017. Dat lijkt mooi, tot je het grotere historische plaatje bekijkt. Dan zie je dat de inkomstenbelasting nog steeds hoger zit dan in 2001, toen Jan Modaal 37,6% afdroeg.

Maar zelfs al zou de regering het tarief een procentje onder de 37,6% van 2001 brengen, dan nog is de belastingdruk verstikkend. Meer dan een derde van het inkomen wordt afgenomen en uitgegeven aan zaken die burgers best zelf kunnen financieren, zoals kinderopvang. Inkomen wat overblijft wordt wederom belast, bijvoorbeeld door btw. Op alle mogelijke manieren schraapt de overheid het vlees van de burger zijn botten. Zelfs niet-bestaande inkomsten worden belast. Heeft u een koopwoning? Die kunt u in principe verhuren. Dus moet u belasting betalen. Een grove schending van het recht op privé-eigendom, dat de pilaar is van onze economie.

4. Uw pensioenpot is leeggeroofd door de overheid
U leest het goed. De Nederlandse overheid rooft uit pensioenfondsen. Of beter gezegd: heeft geroofd en weigert het terug te geven. Econoom Rob de Brouwer legt het uit. In de jaren 1980 had de overheid geldtekort. Daarom bedacht zij een list. Pensioenpremies die het inhield op ambtenarenlonen, hield het in eigen zak. Dat ging om 32 miljard gulden, toen (en nu) een gigantisch bedrag. Het ABP, het pensioenfonds van ambtenaren, moest het bedrag maar als schuld in de boekhouding zetten, later te ontvangen van de overheid. Alleen kwam het bedrag nooit.

De gevolgen zijn anno 2019 voelbaar voor gepensioneerde ambtenaren. Zonder 32 miljard heeft het ABP minder rendement. Tegelijk wordt het fonds door de staat verplicht een hoge dekkingsgraad aan te houden. Het gevolg is dat ABP minder uitkeert. Dat scheelt de overheid geld. Econoom en ex-bankier Ad Broere legt uit wat de staat daarmee kan doen: “Ze hebben een grote verplichting aan het Europees Stabiliteitsmechanisme... Dat is 40 miljard wat ze moeten betalen. Dus die 40 miljard zou heel goed gefinancierd kunnen worden uit pensioenfondsen. Het is dus gewoon gelegaliseerde diefstal.”5. U moet een immer uitdijende overheid voeden
Wen er maar aan dat de economie niet meer zo fors groeit, zegt CPB-directrice Laura van Geest. De vette jaren zijn voorbij, voor zover ze er waren. Behalve voor de overheid. Die kent geen magere jaren. Die groeit onverminderd door. Bedrijfskundige Rutger van den Noort berekende dat de uitgaven de Rijkshoven in acht jaar kabinetten-Rutte met wel 25% zijn gestegen, van 240 naar 300 miljard euro. Op het eerste oog verrassend: Ruttes VVD zegt voor een kleinere overheid en lagere belasting te zijn. Die geest is echter weggewaaid bij de regerende liberalen. Van den Noort citeert VVD-prominent Ben Verwaayen: “We kunnen niet meer zeggen: we willen lagere belasting en een kleinere overheid. Dat is onzin.” Opmerkelijke socialistenretoriek aangezien Verwaayen jarenlang aan het roer van een beursgenoteerd bedrijf stond.

Advies aan Rutte: Verleg koers
Ons advies aan kabinet-Rutte III is eenvoudig: verleg koers nu het nog kan. Geen klimaatideologische projecten op kosten van de belastingbetaler, geen verhoging van de btw op levensmiddelen, geen verstikkende belasting op inkomens. Ontlast ouders, die met schoolgaande kinderen geen 40.000 euro hebben liggen voor verduurzaming van hun huis. Ontlast ook de grootouders, door hun afgeknepen pensioen weer te indexeren. Kunnen ze vaker een dagje uit met de kleinkinderen – wel zo fijn voor de zwaar belaste vaders en moeders van Nederland!

Cultuur onder Vuur onthult de waarheid over politieke correctheid in Nederland. Steun ons onderzoek met een gift!

https://cultuurondervuur.nu/vijf-redene ... oruitgaat/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Wij hebben een regering.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

DEN HAAG/JALALABAD – Afghaanse tolken, die voor de Nederlandse militaire missie hebben gewerkt in Uruzgan, voelen zich in de steek gelaten door Nederland. Ze worden vermoord of met de dood bedreigd door terreurbewegingen Taliban en IS.
Wat is mijn simpele reactie die bijna altijd hetzelfde is op dit soort vervelende nieuwsberichten?

POLITIEK IS SMERIG


Je bent een zieke lul als je bij de politie gaat (je wordt getrapt, bespuugd en mishandeld onder het lachwekkende, tot niets in staat zijnde, beleid van linkse klootzak regeerders). Ook als je vrijwillig dienst neemt (vanwege geld of status?) bij het armoedige gebrekkig uitgeruste Nederlandse leger (Marco Kroon en ook een moslim majoor was een van hen). Kroon werd door een moslim van achteren verkracht (wat misschien best wel lekker was - je moet er alleen van weten te genieten) en vermoordde vervolgens wegens ongepaste schaamte zijn door de profeet geïnspireerde verkrachter. Zijn moorddadige daad was geheel tegen de belangen van Jezus Christus in.

Zoals we weten is dat vervelende nare eigengereide arrogante betweterige koninginnemokkel, voormalig koningin Beatrix, een en al godlievend. Sterker nog, zij is overtuigd dat heel Nederland aan de god moet. De god van haar geloof. Wat een afschuwelijk weerzinwekkend rot wijf vind ik haar. Waarom? Zij zou de moeder moeten zijn van al onze ingezetenen. De meeste onder ons zijn atheïst. Maar dat walgelijke op de ladder van mislukte koninginnen omhoog getilde afstammeling van het corrupte en onbetrouwbare geslacht Oranje, wist maar één ding: ik heb het in mij om een afschuwelijke dictator te zijn met maar één gelijk:'MIJN GELIJK'

Waarom haal ik dat in mijn ogen rotwijf Beatrix erbij? Omdat het stiekeme van onze bevolking profiterende koningshuis onberispelijk verbonden is met onze krijgsmacht en een geschiedenis vol smerige schandalen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80799
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een regering.

Bericht door Ariel »

Wie begrijpt dit?

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Wij hebben een regering.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ik begrijp dit wel degelijk.

Zo zit de 'rotte' mens in elkaar. De politiek geëngageerde mens die slecht en goed in zich herbergt en nooit in staat is onderscheid te maken tussen het eigen ego en het vieze smerige politieke spelletje 'Ganzenborden' van de zittende regering.

De PVV heeft gelijk. Maar . . .

Gelijk hebben is niet hetzelfde als gelijk krijgen.

En al zeker niet bij partijen die als uitgerangeerd beschouwd moeten worden. Dan treedt misnoegen, haat en kinnesinne in werking. Het typeert de walgelijke mens.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wij hebben een regering.

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wij hebben een regering.

Bericht door Pilgrim »

Syp Wynia ontkracht klimaatretoriek kabinet en zegt: ‘kans groot dat kabinet-Rutte valt door klimaatbeleid’

Door Wout Willemsen, 27 april 2019

Syp Wynia heeft zich compleet vastgebeten in het hele kabinetsdrama rondom het klimaatbeleid. Eens in de zoveel tijd zaagt hij alle onzinretoriek weer fijntjes doormidden en onderbouwt hij zijn speculaties en redeneringen met haast encyclopedische kennis en ervaring. Smullen dus!

Previously, on Climate-policy...
Wynia is van mening dat het kabinet-Rutte wel eens ten onder zou kunnen gaan aan het klimaatbeleid, sterker nog: het einde is nabij. Hij merkt op dat het klimaatakkoord er in juli 2018 al had moeten zijn. In de zomer van 2018 deed het CDA moeilijk, met kerst gooide Klaas Dijkhoff CO2-uitstoot in het eten toen hij sprak van een ‘concept-akkoord’. De ChristenUnie pleitte voor een inkomensafhankelijke energierekening maar bleef redelijk op de achtergrond.

De rekening
Het grootste probleem voor alle betrokken (coalitie-)partijen is geld, voornamelijk bij wie de rekening komt te liggen. Planbureaus moesten de boel doorrekenen maar durfden het niet aan of lieten flinke onderdelen buiten beschouwing. De terechte zorgen over juist díe weggelaten aspecten, werden nog net niet weggelachen. ‘Valt heus wel mee’, ‘zien we straks wel’, ‘doe niet zo pessimistisch’, was de strekking in de Tweede Kamer: struisvogelbeleid.

Spanning in het kabinet
VVD en CDA komen er steeds meer achter dat er voor hun partij en achterban weinig te winnen valt met het klimaatakkoord. Het is voornamelijk D66, die in een concurrentiestrijd met GroenLinks nog net niet over lijken wil gaan om zichzelf verantwoordelijk te maken door Nederland de titel van ‘Klimaatkoploper van Europa’ binnen te laten slepen. Het probleem daarmee is alleen dat dit op zo’n beetje de minst effectieve manier lijkt te gaan gebeuren.

Geld speelt geen rol voor links!
D66 en GroenLinks proberen elkaar dus af te troeven, wat er mede voor heeft gezorgd dat de doelstellingen van het kabinet ‘ambitieuzer’ zijn dan de Europese afspraken. Linkse partijen willen voornamelijk zorgen dat grote CO2-uitstoters opdraaien voor de kosten maar lijken daarmee totaal geen oog te hebben voor de financiële gevolgen. Alleen al van het gas af halen van woningen zou makkelijk 500 miljard kunnen gaan kosten en een veelvoud daarvan is ook niet uit te sluiten.

Het frappante is dat, samen met het isoleren van huizen, dit twee van de minst logische investeringen zijn. Maatregelen als elektrische auto’s, elektriciteitscentrales, fabrieken en landbouw zijn volgens Wynia per gespendeerde euro allemaal effectiever (wat niet wil zeggen dat deze wél effectief zijn).

...en effectiviteit ook niet!
Maar het wordt nog erger! Aardwarmte zou een uitkomst moeten bieden als alternatief voor gasverwarming. Het probleem hiermee is dat aardwarmte aardbevingsrisico’s met zich meebrengt, wat juist heel de reden was van dit kabinet om van het gas af te gaan! Ook CO2 onder de (zee-)bodem stoppen is zo’n dure maatregel waar zo’n beetje ieder ander land met een boog omheen loopt, maar Nederland prima een nulletje meer of minder voor wil betalen!

Als klap op de vuurpijl komen Ed Nijpels en Diederik Samsom nog even met wat leuke plannen om de hoek kijken: de GGF. Om de burger te ‘verleiden’ zouden allerlei hypotheek-constructies mogelijk moeten worden gemaakt om woningen te verduurzamen, die gecompenseerd zouden moeten kunnen worden met lagere lasten door de dalende energierekening. De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten zien echter niets in dergelijke luchtfietserij en vinden het onverantwoord om hypotheken zomaar nog verder te verhogen zonder duidelijke garanties.

Het kabinet staat dus al langere tijd op gespannen voet en de spanning neemt als maar toe. Rutte-III zou inderdaad wel eens snel kunnen klappen!

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... aatbeleid/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wij hebben een regering.

Bericht door Pilgrim »

Honderden miljoenen extra voor klimaat

22 mei 2019

Afbeelding

DEN HAAG – Het kabinet trekt honderden miljoenen euro’s extra uit voor klimaatbeleid. Dit jaar gaat er eenmalig nog eens € 400 miljoen van het kabinet naar groene plannen.

Dat staat in de Voorjaarsnota van het kabinet, zo bevestigen bronnen na berichtgeving van de NOS. Jaarlijks komt er circa € 110 miljoen extra beschikbaar voor groen beleid.

Deze grote bedragen komen nog eens bovenop de € 500 miljoen die het kabinet eind vorig jaar al extra reserveerde voor duurzame plannen. Die zijn vooral bedoeld om de uitstoot versneld omlaag te brengen, wat het kabinet na juridische druk van actiegroep Urgenda moet doen.

Naar verluidt wordt het geld gestoken in een fonds waarmee huizenbezitters hun woning duurzamer kunnen maken. Ook wordt er geld gereserveerd om de aanschaf van tweedehands elektrische auto’s te bevorderen.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wij hebben een regering.

Bericht door Pilgrim »

Rutte bemoeide zich met timing klimaatakkoord

28 mei 2019

Afbeelding

Omstreden cijfers over Prinsjesdag getild

Den Haag - De eerste doorrekening van het omstreden klimaatakkoord is na bemoeienis van premier Rutte uitgesteld en over Prinsjesdag en de Algemene Beschouwingen heen getild. Onacceptabel en bizar, reageren Haagse oppositiepartijen.


Uit openbaar gemaakte documenten blijkt dat het ministerie van Algemene Zaken het „zeer onwenselijk” vond om de doorrekeningen van het Planbureau voor de Leefomgeving en het Centraal Planbureau op 13 september te presenteren.

„De doorrekening wordt dan gespreksonderwerp op de Algemene Beschouwingen en dat is onwenselijk”, schrijft een raadsadviseur van de minister-president, na overleg met Rutte, in een e-mail begin september. De documenten zijn openbaar gemaakt na een WOB-verzoek van actualiteitenrubriek Nieuwsuur.

Botsing
’Klimaatpaus’ Ed Nijpels, zo blijkt een andere e-mail, was het er duidelijk niet mee eens. Maar na tussenkomst van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat besluiten de voorzitter van het Klimaatakkoord en de planbureaus om de presentatie te verplaatsen naar eind september.

Uiteindelijk stelde de doorrekening weinig voor. De groene plannen waren nog veel te vaag voor de rekenmeesters.

Huishoudens en bedrijven weten nog altijd niet waar ze aan toe zijn. Naar verwachting hakt het kabinet komende maand een knoop door over de definitieve klimaatplannen. De coalitiepartijen discussiëren onder andere nog over een accijnsverhoging aan de pomp.

Den Haag
„Het is vrij bizar dat de minister-president informatie achterhoudt over de cijfers van het voorlopige klimaatakkoord”, vindt fractieleider Jesse Klaver van GroenLinks. „Het is niet aan Mark Rutte om te bepalen of deze cijfers belangrijk zijn. Dat is aan Nederland.” Klaver wil snel een debat met de premier.

„Onacceptabel”, zegt FVD-leider Thierry Baudet. „Informatie tegenhouden om op Prinsjesdag een politieke rel in de Tweede Kamer te omzeilen kan écht niet in een parlementaire democratie.” Ook hij dringt aan op een snel debat en dreigt nu al met een motie van wantrouwen. „Schandelijke sjoemelaars. We worden keihard bedrogen door Rutte en zijn bende”, aldus PVV-voorman Geert Wilders.

Afbeelding
Geert Wilders
@geertwilderspvv

Mail medewerker Rutte:

De publicatie van de doorrekeningen van het Klimaatakkoord moet worden uitgesteld. Want anders wordt het “gespreksonderwerp op de Algemene Politieke Beschouwingen”, en dat vindt Rutte “ONWENSELIJK”.

We worden keihard bedrogen door Rutte en zijn bende!
332 6:12 PM - May 28, 2019
bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Wij hebben een regering.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Afbeelding

Theo legt het nog een keer uit

Mocht u het na de verkiezingen ook niet meer begrijpen, luister dan naar Theo in de video.

Nederland heeft voor meer parasieten gekozen in onze samenleving. Islamitische parasieten welteverstaan. Door ruimhartig op de PvdA te stemmen. Een hypocriete linkse club, net zoals die van GroenLinks, de maoïsten van weleer. Zij waren vroeger altijd faliekant tegen elke religie in de samenleving, de PvdA eiste dat illegaliteit niet langer strafbaar is. En als klap op de linkse hypocrisie, neemt de PvdA het nu op voor de subversieve schaamhaarlappen- en baggerreligie islam. Theo benoemt dit niet zoals HvdM dat altijd doet. Maar wie goed luistert komt een boel aan de weet wat Theo dwars zit.

https://youtu.be/u1SLw5sAx0s
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80799
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een regering.

Bericht door Ariel »

Mmmmmmmm, nog steeds niet goed. :no1:

Voor het eerst in bijna 2 jaar staan VVD+CDA+PvdA op 60 zetels. En voor het eerst in 6 jaar haalt de PvdA 18 zetels. http://bit.ly/2WbJNcl

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wij hebben een regering.

Bericht door Pilgrim »

Inbreng Geert Wilders debat Rutte die presentatie klimaatcijfers liet uitstellen
PVVpers - Gepubliceerd op 5 jun. 2019

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wij hebben een regering.

Bericht door Pilgrim »

LEUGENAARS!

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8539
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Wij hebben een regering.

Bericht door xplosive »

EU-kritische partijen PVV, PvdD en SP alle op 8 zetels in de peilingen. Waar moet dat heen?
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80799
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een regering.

Bericht door Ariel »

Ik wordt zo verdrietig van deze uitslag.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wij hebben een regering.

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wij hebben een regering.

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22605
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wij hebben een regering.

Bericht door King George »

Pilgrim schreef:Afbeelding
En dan houden PvdA, D'66 en GL nog steeds met droge ogen vol sociaal te zijn? My ass!
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22605
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

De economie groeit. Maar uw portemonnee krimpt.

Bericht door King George »

Afbeelding

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80799
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een regering.

Bericht door Ariel »

Het blijkt. Nederlanders willen graag in een door en door verrot land wonen met veel asielige waar we dan liefdevol voor gaan zorgen en werken.

Peiling: PvdA in de lift, groei FVD vlakt af.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wij hebben een regering.

Bericht door Pilgrim »

Je kan die peilingen niet altijd vertrouwen... :unsure:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44679
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Wij hebben een regering.

Bericht door Mahalingam »

Minister Schouten: ‘Eten is te goedkoop’
Volgens minister Carola Schouten is eten te goedkoop en is het milieu daarvan de dupe, verdienen boeren te weinig en wordt er teveel eten weggegooid.

Dat laat de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit weten aan het AD. Ze vindt dat de consumenten en supermarkten meer moeten gaan betalen voor de dagelijkse boodschappen. De overheid gaat jaarlijks honderden miljoenen euro’s investeren in die omslag.

Verspillen

“In de jaren 70 waren wij ongeveer 20 procent van ons inkomen kwijt aan voedsel. Dat is nu 10 tot 12 procent. Voedsel is ongelofelijk goedkoop geworden”, zegt Schouten tegen de krant. Ze denkt dat daar ook de reden zit van het verspillen van eten. “De ironie is dat consumenten meer voedsel zijn gaan verspillen, juist omdat het zo goedkoop is.”

Vergeleken met de landen om ons heen, is de prijs van ons eten niet hoog. Wel blijkt uit cijfers van het CBS dat de prijzen in tien jaar al met 14,5 procent zijn gestegen.
https://www.hartvannederland.nl/nieuws/ ... gle.com%2F
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44679
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Wij hebben een regering.

Bericht door Mahalingam »

Zullen de mensen gaan besparen op eten of op de energierekening?
Voor de minimuminkomens: op allebei waarschijnlijk.
En je weet het: in onze ontwikkelde landen uit de armoede zich in veel veel te dikke ongezonde mensen.

Nu is de regering bezig met cosmetische maatregelen.
Energienota moet lager van kabinet
De energienota moet lager uitpakken voor huishoudens. Het kabinet wil de heffingskorting op de energiebelasting met 78 euro verhogen en de klimaattaks op elektriciteit verlagen.
Dat blijkt uit doorrekeningen van het Centraal Planbureau. Tegelijkertijd gaat de klimaattaks op gas een beetje omhoog, net als de energiebelasting op gas. Onder de streep moet de totale energienota wel iets omlaag, maar de burger blijft fors betalen voor het energiebeleid.
En hoeveel is dat wel niet?
In totaal worden de lasten van de burgers met zo’n 0,7 miljard euro verlicht, door de wijzigingsplannen van het kabinet. Maar in totaal is er nog steeds dus sprake van een lastenverzwaring door het klimaatbeleid: 2,4 miljard voor gezinnen en 2,3 tot 2,5 miljard voor bedrijven. Bedrijven gaan door de plannen van het kabinet juist iets meer betalen (0,4 tot 0,7 miljard) dan in de plannen van het klimaatakkoord.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1462301 ... an-kabinet
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wij hebben een regering.

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22605
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wij hebben een regering.

Bericht door King George »

We hebben minder te besteden dan verwacht

Door ONZE PARLEMENTAIRE REDACTIE

Updated 1 uur geleden
Vandaag, 07:11 in BINNENLAND


DEN HAAG - Nederlanders hebben dit jaar minder te besteden dan eerder verwacht. Dat blijkt uit de nieuwste raming van het Centraal Planbureau (CPB). Onze koopkracht zal dit jaar nog steeds groeien, maar de doorsnee Nederlander gaat er naar verwachting 1,2 procent op vooruit en niet meer de voorspelde 1,6 procent.

Voor volgend jaar ziet de koopkrachtstijging er juist weer iets positiever uit dan in de vorige voorspelling van het CPB: 1,4 procent erbij in plaats van 1,3.

Dit jaar valt de koopkrachtstijging minder positief uit dan verwacht omdat de lonen maar beperkt stijgen. Ondertussen stijgen de prijzen wel flink door, onder meer vanwege de verhoogde btw. Het CPB verwacht dat de lonen dit jaar met 2,5 procent stijgen en de prijzen met 2,6 procent.

Premier Rutte deed afgelopen weekend al een oproep aan bedrijven om werknemers hogere salarissen te gaan geven. Het mantra van zijn kabinet, dat deze periode iedereen eindelijk moet gaan voelen dat het beter gaat met de economie, staat met deze beperkte koopkrachtplus onder druk. Vooral de koopkrachtstijging bij de lagere inkomens blijft achter.

De groei van onze economie, gemeten aan het brute binnenlands product, zou volgens de eerdere voorspelling van het CPB uitkomen op 1,5 procent in dit jaar en volgend jaar eveneens. Maar dat wordt in de nieuwe berekeningen iets naar boven bijgesteld: dit jaar zal de economie met 1,7 procent groeien volgens het CPB.

In de oppositie wordt er verontwaardigd gereageerd op dat de koopkrachtstijging toch minder mooi is dan eerder voorspeld. „En weer heeft Rutte de boel belazerd”, twittert Wilders. SP-leider Lilian Marijnissen: „En wéér blijkt vandaag wat veel mensen al lang zagen: de prijzen stijgen harder dan de lonen. Wéér worden de mooie beloften van dit kabinet niet waargemaakt.”

In de coalitie wordt er op gewezen dat de koopkracht nog steeds stijgt. Het valt dus weliswaar tegen ten opzichte van een eerdere voorspelling, maar feit blijft dat we er op vooruit gaan dit jaar en dat is wat telt. CU-Kamerlid Bruins: “Dus volgens het CPB gaan we er gemiddeld niet vier maar drie tientjes per maand op vooruit dit jaar. Het is niet erg zinvol om mensen ieder kwartaal weer blij of boos te maken met deze door politiek en planbureau zelfgecreëerde schijnzekerheid.”


De Telegraaf
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22605
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wij hebben een regering.

Bericht door King George »

Mahalingam schreef:
Minister Schouten: ‘Eten is te goedkoop’
Volgens minister Carola Schouten is eten te goedkoop en is het milieu daarvan de dupe, verdienen boeren te weinig en wordt er teveel eten weggegooid.

Dat laat de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit weten aan het AD. Ze vindt dat de consumenten en supermarkten meer moeten gaan betalen voor de dagelijkse boodschappen. De overheid gaat jaarlijks honderden miljoenen euro’s investeren in die omslag.
Spoiler! :
Verspillen

“In de jaren 70 waren wij ongeveer 20 procent van ons inkomen kwijt aan voedsel. Dat is nu 10 tot 12 procent. Voedsel is ongelofelijk goedkoop geworden”, zegt Schouten tegen de krant. Ze denkt dat daar ook de reden zit van het verspillen van eten. “De ironie is dat consumenten meer voedsel zijn gaan verspillen, juist omdat het zo goedkoop is.”

Vergeleken met de landen om ons heen, is de prijs van ons eten niet hoog. Wel blijkt uit cijfers van het CBS dat de prijzen in tien jaar al met 14,5 procent zijn gestegen.
https://www.hartvannederland.nl/nieuws/ ... gle.com%2F
We eten te goedkoop? Hallo?

Oké, de producent krijgt inderdaad te weinig.

Een komkommer ligt voor 99 eurocent in de Supermarkt.
De boer krijgt 3 eurocent.

96 eurocent verdwijnt in de zakken van de tussenhandel en de belasting!

Wil de roverheid even dimmen!
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie