De politiek in Italië

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40141
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Berichtdoor Pilgrim » Ma Nov 05, 2018 11:11 pm

Italië wil akkerland aan kinderrijke gezinnen verdelen

Geplaatst op 5 november 2018

Afbeelding

De Italiaanse regering wil kinderrijke gezinnen in het vervolg landbouwgrond geven. De in het begrotingsontwerp voorziene maatregel zou het geboortecijfer moeten verhogen, zei minister van Landbouw Gian Marco Centinaio (LEGA) volgens de “Corriere della Sera”.

“Men zegt dat er in Italië te weinig kinderen worden geboren en dat er hulp nodig is om deze trend om te draaien. Daarom wil ons ministerie een bijdrage leveren door vooral plattelandsregio´s te ondersteunen, waarin nog kinderen verwekt worden”, verklaarde Centinaio het initiatief.

Italië kampt met lage geboortecijfers
Concreet dienen gezinnen die in de jaren 2019 tot 2021 een derde kind krijgen voor minstens 20 jaar een concessie op een stuk grond van de staat of niet bebouwd land in het zuiden krijgen. Volgens de katholieke minister van Familiezaken Lorenzo Fontana (LEGA) dient de bepaling alleen te gelden voor getrouwde stellen. Bovendien dient het aanbod voor buitenlanders pas te gelden wanneer zij minstens tien jaar in Italië gevestigd zijn. Zo handelt Italië ook bij het verstrekken van het staatsburgerschap.

De “landteruggave” zou vooral populair zijn bij jonge Italianen, motiveerde Centinaio de maatregel. Italië heeft met 7,7 geboortes per 1000 inwoners in het jaar 2017 een van de laagste geboortecijfers in Europa. De provincie Zuid-Tirol is de enige, waarin het aantal nieuwgeboren kinderen groter is dan het sterftecijfer (10,5 nieuw geboren kinderen per 1000 inwoners).

Landbouwgrond in Italië duurder dan in Duitsland of Frankrijk
De landbouworganisatie Coldiretti prees het initiatief. Het zou om vruchtbare grond gaan en de staat zou overbelast zijn om deze grond te bewerken. Vooral echter zou hiermee kunnen worden ingegaan op de vraag van de jonge generatie, die op grond van te weinig landbouwgrond geen voet zou vatten in de landbouw. De gemiddelde prijzen voor een hectare landbouwgrond overstijgen met € 20.000,- die in Duitsland en Frankrijk met het dubbele respectievelijk drievoudige.

De geplande begrotingswet voorziet er bovendien in om in de komende drie jaar een fonds van € 20 miljard in te stellen om gunstige kredieten van tot € 200 miljoen toe te staan. Daardoor dienen toekomstige eigenaren van de landbouwgronden hun hoofdvestiging te kunnen verplaatsen in de buurt van het verkregen grondstuk.

Oppositiepolitici bekritiseren vooral de tot nu toe niet duidelijk gepresenteerde financiering van de maatregel. De voormalige chef van de Progressieve Alliantie van de Sociaaldemocraten in het Europees Parlement, Gianni Pitella (Partito Democratico), sprak tegenover het online-magazine Euractive van “neo-middeleeuwse” plannen.

Bron: https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/11/05 ... -verdelen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40141
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Berichtdoor Pilgrim » Zo Nov 11, 2018 1:34 am

Italië: LEGA-dominantie zorgt voor ontevredenheid bij coalitiepartner

Geplaatst op 10 november 2018

Afbeelding

Nadat de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini (LEGA), de door hem ontwikkelde veiligheidswet door de Senaat heeft gekregen, eist de coalitiepartij Vijfsterrenbeweging als tegenprestatie de ondersteuning van de LEGA voor een anticorruptie wet. Maar het gist niet alleen binnen de regering: de Europese Commissie heeft kritiek op het Italiaanse begrotingsplan.

Woensdag nam de Italiaanse Senaat een nieuwe veiligheidswet aan betreffende de aanscherping van de veiligheidsmaatregelen en het bemoeilijken van de opname van “asielzoekers”. Nu moet de wet nog door het Huis van afgevaardigden goedgekeurd worden. In Italië zijn beide parlementskamers gelijkberechtigd. Het kabinet nam de wet al aan in september. Desondanks volgden er wekenlange discussies tussen de beide coalitiepartijen, meerdere Senatoren van de Vijfsterrenbeweging onthielden zich van stemming.

Vijfsterrenbeweging eist tegenprestatie
De Vijfsterrenbeweging eist nu als tegenprestatie voor haar instemming met de veiligheidswet de ondersteuning van de LEGA voor een anticorruptie wet, een van de stokpaardjes van de partij. Ze eist dat er bij gerechtelijke processen na een vonnis in eerste instantie geen verjaring meer kan plaatsvinden. Tot nu toe wilde de LEGA bniets weten van zo´n wetswijziging. Zij argumenteert dat processen daardoor onnodig lang zouden gaan duren.

Nieuwe verkiezingen als beste optie?
Hoewel de regeringsleden en ook minister-president Giuseppe Conte proberen naar buiten toe de façade van een functionerende coalitie in stand te houden, toch komen er steeds vaker interne conflicten voor. In beide partijen speculeert men daarom over een coalitiebreuk en nieuwe verkiezingen. Echter onder omgekeerde voortekens – de publieke dominantie van de LEGA van minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini maakt het de Vijfsterrenbeweging moeilijk.

Was de Vijfsterrenbeweging namelijk met 32% van de stemmen de grote verkiezingswinnaar, inmiddels heeft de LEGA de eigenlijk grotere coalitiepartner in alle peilingen ingehaald. De LEGA krijgt ongeveer 34% – en zou tegenover de verkiezingen in maart verdubbelen (destijds 17%). DE partijsecretaris van de LEGA, Salvini, viel in de afgelopen maanden op door een markant politiek profiel. De Vijfsterrenbeweging zou daarentegen nog maar 28% van de stemmen behalen.

Begrotingstekort: onduidelijkheid over de hoogte
Ook de Europese Commissie zit de Italiaanse regering op de nek. Volgens een nieuwe conjunctuurprognose zou het begrotingstekort van Italië volgend jaar naar 2,9% en het jaar daarna naar 3,1% stijgen. Zodoende zou Italië de voorschriften van het stabiliteitspact overtreden, dat voorschrijft dat het tekort niet boven de 3% mag uitkomen. De Italiaanse regering had in haar begroting een verfraaid tekort van 2,4% voor volgend jaar aangegeven – dat is echter zelfs nog driemaal zoveel als overeengekomen met de EU.

Italië weigert zich bovendien te houden aan een EU-voorschrift over het afbouwen van schulden zodra de staatsschuld groter wordt dan 60% van het bruto binnenlands product. De regeringspartijen willen in plaats daarvan enkele dure hervormingen en investeringen in de infrastructuur doen. Voor deze plannen oogstte de Italiaanse regering al in oktober deels scherpe kritiek vanuit Brussel.

Bron: www.tagesstimme.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/11/10 ... iepartner/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40141
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Berichtdoor Pilgrim » Zo Nov 18, 2018 12:53 am

In Italië hebben ze ook een soort Sylvana die een splinterpartij heeft opgericht. :scratch:

Italië: EU-parlementariër van links richt eerste partij voor Afrikanen in Europa op

Geplaatst op 17 november 2018

Afbeelding

Op 7 november richtte de EU-parlementariër Cécile Kylenge (foto) de “Afroitalian Power Initiative” (API) op, die je de eerste racistische partij van Italië zou kunnen noemen.

38 broers, halfbroers, zussen, halfzussen

De 54-jarige Kylenge is afkomstig uit Kongo en is een Bakunda. Haar polygame vader had vier vrouwen en 39 kinderen. In het begin van de jaren-80 zou ze een studiebeurs aan een universiteit in Milaan gekregen hebben, waarmee men ontwikkelingshulp wilde bedrijven. Naar eigen zeggen hield ze zich echter op grond van “ongelukkige omstandigheden” illegaal in Italië op. Met behulp van een katholieke hulporganisatie lukte het haar in Modena een verblijfsvergunning te krijgen. Ze studeerde medicijnen in Rome en werd oogarts. In 1994 trouwde ze met een Italiaan en kreeg het Italiaanse staatsburgerschap.

In het jaar 2000 werd ze partijlid van de Linkse Democraten, de voormalige Communistische Partij van Italië, en richtte in Modena, waar ze woont, een eerste “interculturele” vereniging op. In 2004 werd ze districtsafgevaardigde voor de Linkse Democraten en begint ze een partijcarrière, om precies te zijn: een “integratiecarrière”. In 2009 wordt ze gevolmachtigde integratie van de partij voor de regio Emilia-Romagna. In 2013 lukt het haar om via de lijst van de Linkse Democraten in het huis van Afgevaardigden van het Italiaanse parlement te komen – als “eerste zwarte”, zoals zij benadrukt. Ze wijst de uitdrukking “kleurling” af.

Ontwerp voor nieuwe staatsburgerschap-wet
Nauwelijks beëdigd, behoort ze tot de indieners van een ontwerp voor een nieuwe staatsburgerschap-wet, die naar Amerikaans voorbeeld aan alle in Italië geboren kinderen automatisch het Italiaanse staatsburgerschap moet geven. Vanwege de duidelijke demografische effecten, de wet zou alleen ten goede komen aan buitenlanders, komt het tot heftige reacties in de bevolking, zodat het ontwerp het niet haalde.

“Multicultureel” uithangbord van de linkse regering
De weg omhoog van Kylenge gaat verder: in april 2013 wordt ze als “multicultureel” uithangbord van de toenmalige linkse Italiaanse regering tot minister van Integratie benoemd. De destijds oppositionele LEGA had scherpe kritiek op deze beslissing. Het kwam tot heftige woordenwisselingen. In juli 2013 noemde de toenmalige vicepresident van de Senaat haar een “Orango” (orang-oetan). Er volgden een internationale golf van linkse verontwaardiging, solidariteitsmanifestaties voor Kylenge en beschuldigingen van racisme tegen de LEGA door de VN en de EU, tot aan het Vaticaan toe. Kylenge werd tot levend taboe verklaard.

Partij “alleen voor Afrikanen”
Als het tot een reorganisatie van de regering komt, vliegt ze er echter uit, omdat ze, behalve polariseren, geen concrete successen kan laten zien. Ter compensatie werd ze door de Linkse Democraten, om haar “multiculturele” overtuiging trouw te blijven, in mei 2014 naar het Europees Parlement gestuurd, waar ze in de gelederen van de “Progressieve Alliantie van de Sociaaldemocraten” zit. Sindsdien is het stil rondom haar geworden, en blijkbaar bestaat er in haar eigen partij geen toenemende behoefte om haar bij de komende verkiezingen voor het Europees Parlement nog een keer op te stellen. Tegen deze achtergrond lukte het haar om op 7 november met de oprichting van een partij “alleen voor Afrikanen” weer in de media te komen.

Versterking van de “Afrikaanse diaspora”
Met de “Afroitalian Power Initiative” (API) richt Kylenge zich tot de “Afroitalianen”, zoals zij zegt. Het doel zou een “economische en politieke versterking van de Afrikaanse diaspora” zijn. De API van Kylenge wil “vormen van deelname” creëren om voor deze diaspora “de bevestiging van haar staatsburgerschap in Italië en in Europa” mogelijk te maken.

Misschien is Kylenge tot nu toe een geluksridder van de linkse integratiehysterie geweest. Misschien heeft ze echter in de jaren in Brussel en Straatsburg ook heel goed opgelet en bereidt ze zich op de door de globalisten aangekondigde en gewilde massa-immigratie uit Afrika naar Europa voor. Het gebruik van het woord “Power” herinnert in ieder geval onverholen aan de “Black Power”-beweging in de late jaren-60 en het begin van de jaren-70, een racistische beweging van zwarten in de VS, die de zwarte superioriteit propageerde.

Linkse antidiscriminatie retoriek
Tot de eisen van de nieuwe partij van Kylenge behoort opnieuw de “Jus soli” (“het recht van de grond”. Dat is een rechtsbeginsel op grond waarvan de nationaliteit van een persoon wordt bepaald door de plaats waar hij of zij geboren is). De rest is vooral genoegzaam bekende antidiscriminatie retoriek. “We leven in een historisch moment, waarin het respect voor onze Afroitaliaanse identiteit constant bedreigd wordt”.

Kylenge is er minimaal van overtuigd dat er in Italië en in Europa een “Apartheid” zoals in Zuid-Afrika voor Nelson Mandela heerst. Daarom gebruikt ze op de sociale media grote woorden:

Het is tijd om gelding te verschaffen. Het is tijd om te laten zien dat wij er zijn. Tegen misbruik en discriminatie, voor een toekomst van respect, welvaart en sociale vrede.

Netwerk opbouwen
En helemaal partij wil de partij van Kylenge dan toch niet zijn, maar in de eerste plaats een netwerk opbouwen. Ze wil voorzichtigheidshalve de deur naar de Linkse Democraten toch niet helemaal dichtgooien.

Het dagblad “Libero” schreef: de oprichting van de partij van Kylenge zou in aanmerking komen voor de prijs van de “grootste onzin van het jaar”. Misschien echter vat Kylenge, na enkele jaren in het Europees Parlement, bepaalde globalistische ideeën – op haar manier – heel serieus op.

Bron: www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/11/17 ... europa-op/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40141
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jan 20, 2019 7:20 pm

Centrale verkiezingsbeloftes ingelost: Italiaanse regering voert basisinkomen en pensioenfonds in

Geplaatst op 20 januari 2019

Afbeelding

Niet zonder trots heeft de Italiaanse regering, bestaande uit de LEGA en de Vijfsterrenbeweging, de invoering van een basisinkomen en een pensioenhervorming aangekondigd. Volgens de regering zou het gaan om “de grootste investering in humaan kapitaal” en het “meest innovatieve akkoord tussen de generaties” dat ooit in Italië besloten zou zijn, verklaarden minister-president Conte en zijn beide vicepremiers Di Maio van de Vijfsterrenbeweging en Salvini van de LEGA tijdens de presentatie van het wetspakket.

Het basisinkomen was de belangrijkste verkiezingsbelofte van de Vijfsterrenbeweging geweest: iedere burger – om het even in de werkbare leeftijd of gepensioneerd – dient maandelijks over minstens € 780,- inkomen te beschikken. “Quote 100” was een idee van de chef van de LEGA en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini. De formule betekent dat men in Italië in het vervolg met pensioen kan gaan wanneer de som van de persoonlijke leeftijd en bijdragejaren minstens 100 bedraagt, waarbij de minimumleeftijd 62 jaar bedraagt (in dit geval zijn er 38 bijdragejaren noodzakelijk). De huidige pensioengerechtigde leeftijd bedraagt 67 kaar.

“De regering heeft zich aan haar verkiezingsbeloftes gehouden”, verklaarde Conte. Het basisinkomen dient volgens de regering € 5,9 miljard te kosten. En voor “Quote 100” zijn in de begroting nog eens € 3,9 miljard voorzien – oorspronkelijk waren dat € 10 miljard. Deskundigen hadden echter deels nog duidelijk hogere kosten voorspeld.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/20 ... nfonds-in/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40141
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Berichtdoor Pilgrim » Di Jun 04, 2019 2:32 am

Italië: De chef van de “Vijfsterrenbeweging” (M5S), Luigi Di Maio, stelt vertrouwenskwestie

Geplaatst op 3 juni 2019

Afbeelding

Na de bittere nederlaag bij de EU-verkiezingen stelt de chef van de “Vijfsterrenbeweging” (M5S), Luigi Di Maio (foto), de vertrouwenskwestie aan de aanhangers van de partij. Italië zou in een regeringscrisis kunnen storten.

Luigi Di Maio, de vicepremier van Italië en voorzitter van de anti-establisment “Vijfsterrenbeweging”, heeft na een nederlaag bij de EU-verkiezingen een vertrouwensstemming van de partijaanhangers geëist.

“Vandaag heb ik het recht te weten wat u van mijn acties vindt. Ik wil graag de stem van de burgers horen die me enkele jaren geleden tot politiek leider gekozen hebben”, zei Di Maio verleden week woensdag in een bijdrage aan het blog van de “Vijfsterrenbeweging”.

De stemming vindt donderdag plaats op een speciale site in van de “Vijfsterrenbeweging”.

De “Vijfsterrenbeweging” regeert in een coalitie met de rechtse “Lega”, die bij de EU-verkiezingen een belangrijke overwinning behaalde. De “Vijfsterrenbeweging” kreeg bij die verkiezingen slechts 17,1% van de stemmen, vergeleken met 34,3% voor de “Lega” van coalitiepartner Matteo Salvini.

“Ik heb de afgelopen 6 jaar keihard gewerkt en ik denk dat ik me altijd aan mijn plichten gehouden heb en rekenschap heb afgelegd tegenover alle leden en activisten van de beweging”, zei Di Maio.

De chef van de M5S werd bekritiseerd vanwege zijn talrijke functies, omdat hij ook als minister voor Economische Ontwikkeling, Arbeid en Sociale Politiek in de vorig jaar gevormde regering werkzaam was.

Mocht Di Maio de vertrouwenskwestie verliezen en aftreden, dan zou Italië kunnen afglijden naar een regeringscrisis. Minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini zou dan een reden hebben om nieuwe verkiezingen uit te roepen. Het gevolg: waarschijnlijk een schitterende overwinning van zijn “Lega”.

Bron: www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/03 ... nskwestie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40141
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jun 05, 2019 1:39 am

Verkiezingsoverwinning van Salvini: Italiaanse minister-president Conte dreigt met aftreden

Geplaatst op 4 juni 2019

Afbeelding

Met de duidelijke overwinning van de Lega bij de EU-verkiezingen zijn in Italië ook de krachtsverhoudingen onder de coalitiepartijen in Rome verschoven. Nu dreigt de Italiaanse minister-president Giuseppe Conte (foto) met aftreden mits de regeringspartijen hun ruzies niet bijleggen.

De Italiaanse minister-president heeft maandag met aftreden gedreigd als de coalitiepartijen Lega en Vijfsterrenbeweging hun ruzies ten gevolge van de EU-verkiezingen niet bijleggen. Het zou niet alleen van hem afhangen of het verder zou gaan met de regering van de Lega en de Vijfsterrenbeweging, zei Conte maandag. Hij verklaarde:

Ik roep de beide politieke partijen ertoe op een beslissing te nemen en mij te vertellen of ze van plan zijn de plichten van de regering verder te vervullen.”

Verder zei Conte tegenover journalisten: Zo niet, “dan zal ik gewoon mijn mandaat neerleggen.”

Hij riep de coalitiepartners op om verantwoordelijkheid op zich te nemen. “Als er niet duidelijk verantwoordelijkheid wordt overgenomen, zoals door mij geëist (…), geef ik het mandaat terug aan de president.” Hij zou nu een duidelijke, niet mis te verstaan en snel antwoord van de Lega en de Vijfsterrenbeweging willen hebben – het land zou niet langer kunnen wachten.

In de regering van Italië bestaan enkele twistpunten. Daartoe behoort de al heel lang besloten spoorlijn voor hoge snelheidstreinen tussen het Noord-Italiaanse Turijn en de Franse stad Lyon. Ook het ontslag van een staatssecretaris van de Lega wegens corruptiebeschuldigingen zorgt voor spanningen. Ook over de thema´s immigratie en migratie bestaan verschillende opvattingen. Minister-president Conte behoort tot geen van beide partijen.

Salvini bereikt 28% meer kiezers dan met de verkiezingen in 2014
De Italiaanse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, had met de EU-verkiezingen op 26 mei 2019 zijn partij Lega met niet minder dan 28% omhoog gebracht en zichzelf met 34,3% van de stemmen duidelijk helemaal bovenaan de lijst met deelnemers geplaatst.

Salvini eiste nu een grotere invloed op de regeringspolitiek en kondigde aan dat hij in het vervolg de prioriteiten zou willen bepalen. Di Maio wees Salvini´s eis af. Wat hem betreft zou er door de nieuwe machtsverhoudingen niets veranderd zijn.

De conservatieve partij “Fratelli d´Italia” maakt de opmars van rechts compleet. Deze partij was voortgekomen uit de post-fascistische “Alleanza Nationale” en kon met 6,4% van de stemmen voor het eerst zetels in het Europees Parlement bemachtigen. Silvio Berlusconi´s “Forza Italia”, in de jaren-90 de drijvende kracht achter de nieuwe ordening van het politieke spectrum, verliest duidelijk en haalt nog maar 8,8% van de stemmen.

Nog erger echter was het voor de socialistische Partito Democratico (PD), die vijf jaar geleden met bijna 40% van de stemmen nog de toonaangevende partij was. Deze keer haalde de partij 22,7%, wat altijd nog een lichte stijging in vergelijking met de parlementsverkiezingen vorig jaar is.

Alle linkse partijen ondergaan debacle
Met de duidelijke overwinning van de Lega zijn ook de krachtsverhoudingen tussen de partijen van de regeringscoalitie in Rome verschoven. Was daarvoor na de parlementsverkiezingen de links-populistische Vijfsterrenbeweging (M5S) nog de partij met de meeste stemmen en de meeste zetels, inmiddels heeft haar rechtse coalitiepartner de partij duidelijk achter zich gelaten in de kiezersgunst.

De Vijfsterrenbeweging haalde bij de EU-verkiezingen nog maar 17% van de stemmen en verliest zodoende meer dan 4% in vergelijking met 2014. Bij de nationale verkiezingen won de partij nog meer dan 32% van de stemmen.

Nog slechter deden de linksen van de pro-Europese lijst +Europa van de antiklerikale links-liberaal Emma Bonino (3,1%), de Groenen (2,3%), de euro-commuunisten (1,7%), de oud-communisten (0,8%) en de Piraten (0,2%) het. Ook de ultranationalistische partijen Casa Pound (0,3%) en Forza Nuovo (0,15%) hadden ook geen schijn van kans. De christendemocratische Popolari per l´Italia haalde 0,3%.

Salvini zou nu wel eens gebruik kunnen maken van de gunst van de kiezers om de invloed van zijn Lega binnen de regeringscoalitie uit te breiden. Van junior-partner is ze de aandrijvende kracht geworden.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/04 ... -aftreden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40141
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jun 10, 2019 4:13 pm

Italië: “Hollywood” was er niet bij – talloze rode bolwerken vallen bij de burgemeestersverkiezingen in handen van de Lega

Geplaatst op 10 juni 2019

Afbeelding

“Hollywood” mengde zich gisteren niet in de burgemeestersverkiezingen in Italië. Ging misschien voor de linksen daarom na 69 jaar het mooie Ferrara verloren? Een kleine rondblik hoe er in de 136 gemeenten werd gestemd, is de moeite waard – wellicht ook als aanmoediging om je kruisje bij komende burgemeestersverkiezingen in Görlitz of in Duitsland eens een keer in een ander hokje te zetten.

Men vertelt ons dat zelfs “Hollywood” zich met de aanstaande burgemeestersverkiezingen in Görlitz zou bemoeien. Dan schijnt Görlitz – een van onze laatste steden met een historisch stadscentrum – belangrijker te zijn dan de kunsthistorische juwelen Ferrara (foto) of Orvieto, dan de havenstad Livorno of dan het wegens zijn tuinen beroemde Tivoli bij Rome? Daar vonden gisteren, 9 juni, de beslissende rondes voor de burgemeestersverkiezingen plaats – zonder campagnehulp van de film of andere sterretjes voor de linksen.

En dat, hoewel het er ook hier spannend uitzag tussen links en rechts. Er moest beslist worden tussen de in Italië bij verkiezingen gebruikelijke bondgenootschappen tussen linkse partijen (centrosinistra, vooral Partito Democratico) en rechtse partijen (centrodestra, vooral Lega, Forza Italia, Fratelli d´Italia); de Vijfsterrenbeweging (M5S) of andere partijen traden slechts in enkele steden aan.

Salvini ook hier de ster
“Hollywood” toonde geen interesse, des temeer stond minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (Lega) in de beide weken na de voor hem zo succesvolle EU-verkiezingen en de eerste onbesliste burgemeestersverkiezingen op 26 mei ´s morgens en ´s avonds weer op de marktpleinen om de burgemeesterskandidaten van zijn Lega respectievelijk van centrodestra te ondersteunen. En wat nu al bijna een gewoonte is geworden, stroomden de massa´s van alle leeftijdsgroepen samen om te luisteren naar wat Salvini verkondigt, belooft of gewoon hoe hij over de politiek denkt.

De filmopnames en beelden uit Prato, San Binifacio, Foligno of Porto Mantovano op de Facebook-pagina van Salvini lijken op elkaar, net zoals de toespraken. Maar toch wordt op deze manier de politiek en de democratie in Italië weer levendig – overigens bijna zonder verstoringen door de tegenstanders.

Niet elk optreden werd een overwinning – maar de opkomst van de Lega gaat door
Niet overal leidden Slavini´s optredens of de kandidaten van centrodestra ook tot verkiezingssucces, in Biella maar nipt met 50,98%, terwijl centrosinistra bijvoorbeeld in Argenta (50,17%) of Novate Milanese (50,83%) eveneens met maar een nipte voorsprong won. Niet overal konden de huidige linkse burgemeesters door hun uitdagers worden verslagen. Zo blijft de vioolbouwerstad Cremona in Lombardije in handen van de huidige burgemeester Prof. Gianluca Galimberti (Partito Democratico).

De Vijsterrenbeweging leed zware verliezen: vooral ging Livorno verloren aan centrosinistra, terwijl men alleen in Capobasso, tot nu toe geregeerd door een burgemeester van de Partito Democratico, tegen een kandidaat van centrodestra won.

Maar in veel steden had de politiek van centrodestra, verbonden met de optredens van Salvini, succes en verloren de linksen vaak na tientallen jaren bijvoorbeeld Marsciano, Mirandola Morena, Vercelli, Forlì of het mooie Foligno of kon Foggia in Apulië door centrodestra verdedigd worden.

Van de 15 grotere steden bleven er 8 links, zeven rechts en eentje kwam in handen van de Vijfsterrenbeweging. Een belangrijke overwinning en een symbool voor de opkomst van de Lega werd Potenza in de regio Basilicata. Met de 35-jarige Mario Guarente wordt hier – ook al was het maar zeer nipt met 50,3% – voor het eerst een provinciehoofdstad in Zuid-Italië door de Lega geregeerd.

Het rode bolwerk Ferrara is ingenomen
Iedereen kijkt nu echter vooral naar Ferrara. Na 69 jaar won de kandidaat van de Lega, ingenieur Alan Fabbri, met 56,77% van de huidige burgemeester Tiziano Tagliani (Partito Democratico). De val van het rode bolwerk met zijn machtige burcht in het tot het Wereldcultuurerfgoed behorende stadscentrum wordt door alle media historisch genoemd.

De verkiezingsstrijd in Ferrara werd vooral bepaald door het thema “veiligheid”, waaronder de zich in Afrikaanse handen bevindende drugshandel; maar ook andere problemen, zoals de geneeskundige infrastructuur van de stad, werden niet verwaarloosd en het thema nr. 1 in Italië blijft “werk”.

De 40-jarige nieuwe burgemeester van Ferrara, van wie Berlusconi graag zijn karakteristieke vlecht zou hebben afgesneden, is niet alleen sinds zijn jeugd politiek actief, maar ook altijd al cultureel betrokken; bijvoorbeeld met de oprichting van de cultuur-stichting “Teuta Lingones” of een van de belangrijkste “Celtic Festivals” van Italië. Nu hoopt Fabbri dat Ferrara weldra de culturele hoofdstad van Italië wordt.

Uiteindelijk heeft “Hollywood” zich ook in Görlitz niet in de verkiezingscampagne gemengd – alleen maar enkele Duitse sterretjes, die al lang niet meer begrijpen wat zich in het werkelijke leven in Duitsland afspeelt en zich waarschijnlijk nauwelijks interesseren voor de zorgen van de inwoners van Görlitz.

Welnu, de inwoners van Görlitz hebben geen verkiezingshulp nodig van deze in Italië “radicale-chic” genoemde personen, zij hebben de moed voor iets nieuws nodig zoals de Italianen.

Bron: https://philosophia-perennis.com

Door: Dr. Wulf D. Wagner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/10 ... n-de-lega/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40141
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jun 12, 2019 12:40 am

Salvini: “Ik laat mijn zoon toch geen honger lijden, alleen omdat Brussel dat wil”

Geplaatst op 11 juni 2019

Afbeelding

In Brussel maakt men front tegen Italië: vanwege de staatsschuld begint de Europese Commissie een strafprocedure tegen het land. Maar minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (foto) is nog steeds niet bang: de EU zou Italië aan de uitgestrekte arm willen laten verhongeren. Als zijn zoon honger zou hebben, dan zou hij hem te eten geven. Zijn zoon zou op de eerste plaats komen en de 60 miljoen Italianen zou hij als “zijn kinderen” beschouwen, om het even wat Brussel daarvan zou vinden, aldus Salvini op een manifestatie in Umbrië.

In Foligno, in de regio Umbrië, betrad hij het podium en schetste voor zijn aanhangers het beeld van een land dat de EU aan haar uitgestrekte arm laat verhongeren: “Wanneer mijn zoon honger heeft, en aan me vraagt hem iets te eten te geven, en Brussel zegt: ´Nee Matteo. Europese regels verplichten jou je zoon niets te eten te geven´, denken jullie dan dat ik me aan de regels uit Brussel houd of dat ik hem iets te eten geef? Volgens mij komt mijn zoon op de eerste plaats, en mijn kinderen zijn 60 miljoen Italianen”, maakte de door de Italianen liefdevol “Il Capitano” in Foligno op een manifestatie onder applaus van het publiek duidelijk, bericht “Die Welt”.

Instemming komt ook van de coalitiepartner Luigi Di Maio, de chef van de “Vijfsterrenbeweging” (M5S), en eveneens vicepremier: er zouden geen correcties worden uitgevoerd aan de begroting om te voldoen aan de Brusselse eisen. Een land met zes miljoen werklozen zou er niet voor mogen worden bestraft als het in “groei, arbeidsplaatsen en belastingverlagingen” wil investeren, aldus Di Maio op Facebook.

Ook bij het thema “gezinshulp” wil Di Maio “geen centimeter” wijken: “Als we de economische groei willen bevorderen, moeten we de bevolkingsgroei bevorderen. Om deze reden zullen we de miljarden gebruiken om gezinnen met kinderen te ondersteunen of hen ertoe te motiveren deze te krijgen” aldus de 32-jarige politicus van de “Vijfsterrenbeweging”.

“In totaal hebben de regeringspartijen sinds de EU-verkiezingen, toen Brussel nog niet had aanbevolen een schuldenprocedure te starten, niet aan instemming verloren. Integendeel: Salvini´s Lega won zelfs een procent”, betreurt “Die Welt”. Ook vervroegde verkiezingen kunnen in peilingen niet op instemming bij de Italianen rekenen, aldus de krant enigszins sprakeloos.

Bron: www.journalistenwatch.com

Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/11 ... l-dat-wil/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40141
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Berichtdoor Pilgrim » Di Aug 20, 2019 7:34 pm

Belangrijk moment in Italië: Verkondigt minister-president Conte zijn aftreden?

Geplaatst op 20 augustus 2019

Afbeelding
V.l.n.r.: Luigi Di Maio, Giuseppe Conte en Matteo Salvini.

In Italië wordt vandaag over het lot van de regering beslist: men verwacht dat minister-president Conte zijn aftreden verkondigt. Salvini´s LEGA dringt tegelijkertijd aan op een motie van wantrouwen tegen de regeringschef.

In Italië wordt vandaag over het lot van de regering beslist: voor de met spanning verwachte toespraak van minister-president Giuseppe Conte in de Senaat overlegden de fractiechefs met elkaar over hu nu verder. Het geldt als zeker dat de dagen van de coalitie van de Vijfsterrenbeweging en de LEGA geteld zijn.

Conte spreekt om 15.00 uur in de Senaat over de regeringscrisis, ook minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini zal waarschijnlijk het woord nemen. Men verwacht dat Conte zijn aftreden verkondigt. Salvini dringt tegelijkertijd aan op een motie van wantrouwen tegen de regeringschef. De fractievoorzitters in de Senaat ontmoeten elkaar een half uur voor de toespraak van de minister-president voor overleg.

De chef van de LEGA, Salvini, had de coalitie met de Vijfsterrenbeweging op 8 augustus laten ontploffen. Een door de partij ingediende motie van wantrouwen tegen de partijloze Conte mislukte echter eerst aan het verzet van de Vijfsterrenbeweging en de sociaaldemocratische oppositiepartij PD, die al over mogelijkheden van regeringssamenwerking overleggen.

Ook is het denkbaar dat Conte eerst in functie blijft en een overgangsregering zonder de LEGA leidt om de door de Vijfsterrenbeweging geëiste parlementshervorming te besluiten en de begrotingswet aan te nemen.

Na een mogelijk aftreden van Conte zou president Sergio Mattarella ook een regering van technocraten kunnen benoemen. Mochten de onderhandelingen in het parlement over een nieuwe regering mislukken, dan zou de president nieuwe verkiezingen kunnen uitroepen.

Het doel van Salvini is snelle verkiezingen. Zijn partij leidt op dit moment in de peilingen met ongeveer tot 38% van de stemmen.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/20 ... -aftreden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71255
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De politiek in Italië

Berichtdoor Ariel » Di Aug 20, 2019 7:55 pm

Pilgrim schreef:Belangrijk moment in Italië: Verkondigt minister-president Conte zijn aftreden?


Ja wel...De kogel is door de kerk.

Italiaanse premier Conte biedt ontslag aan

Premier Conte stapt op en haalt fel uit naar Lega-leider Salvini

Italië staat weer eens op zijn kop. De Italiaanse premier Giuseppe Conte kondigde dinsdag in de senaat zijn aftreden aan. Dat was onvermijdelijk nadat de Lega-leider, vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini had aangekondigd geen vertrouwen meer te hebben in deze regering.

Premier Conte haalde tijdens zijn rede, onderbroken door kwaad boegeroep van senatoren van de Lega en instemmend luid applaus van de andere senatoren, meerdere malen fel uit naar Salvini. Hij verweet de Lega-leider dat deze zijn persoonlijke en zijn partijbelang boven het landsbelang stelde. Salvini had namelijk Conte verteld dat hij graag nieuwe verkiezingen wilde, omdat de Lega volgens de peilingen met circa 38 procent (inmiddels al een paar procent teruggedrongen) veruit de grootste partij zou worden. Zo zou de Lega alleen kunnen regeren of, meer waarschijnlijk, gesteund door één of twee rechtse partijtjes.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten