Premier Erdogan speelt hoog spel

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51012
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Pilgrim »

Niet Erdoğan – Merkel & Co zijn het probleem!

Geplaatst op 1 oktober 2018

Afbeelding
De Turkse president Erdoğan en de Duitse president Steinmeier.

Mediale opwinding is huichelarij

De multimediale opwinding wegens de brutale en schaamteloze optredens van de Turkse president Erdoğan tijdens zijn staatsbezoek aan Duitsland is evenzo belachelijk als de realiteit ontkennend: de sultan heeft zich geen cent anders gedragen dan na zijn eerdere bezoeken aan het land te verwachten was.


En vanzelfsprekend heeft de Turkse machtspoliticus zijn beide grootste troeven met genot kunnen uitspelen: de hem bewonderende, ja, aanbiddende Turks-islamitische minderheid, die graag aanspraak maakt op alle voordelen van Duitsland, maar weigert loyaal te zijn aan dit land. En het Turkse chantagepotentieel tegenover een politieke leiding in Berlijn, die haar staatsgrenzen niet wil beschermen.

Elke presentator, journalist of politicus die in zijn hulpeloos schokkende of woedende commentaren geen rekening houdt met deze beide feiten, is zijn salaris niet waard of – waarschijnlijker – verdringt opzettelijk de waarheid. Want hoezeer Erdoğan ook het probleem van Turkije mag zijn, hij is niet het probleem van Duitsland. Dit probleem zijn Merkel & Co, die zich enorm afhankelijk gemaakt hebben van Erdoğan.

Wie wil het de sultan serieus kwalijk nemen dat hij deze afhankelijkheid gebruikt voor zijn doelen? Wat kan Erdoğan er aan doen dat deze bondskanselier bang is voor onfraaie beelden aan de Duitse grenzen en daarom op kosten van de belastingbetaler miljarden naar de Bosporus stuurt, opdat Turkije in ieder geval op dit moment de stroom binnendringers tegenhoudt?

Wanneer Merkel en Steinmeier voor het publiek met ernstige gezichten naast Erdoğan staan, grote verschillen tegenover hem benadrukken of plaatselijke politici uit Keulen liever niet bij de inwijding van de triomfantelijke DITIB-moskee gezien willen worden, interesseert dat de Turkse president überhaupt niet. Het interesseert hem ook helemaal niets of de Groene schreeuwlelijk Özdemir nu alle talkshows kan bezoeken om zichzelf te presenteren als geesteloze verzetsstrijder tegen de Erdoğan-dictatuur.

Want de sultan heeft in Duitsland exact die beelden gekregen en doelen bereikt die hij wilde. Om hem dat aan te wrijven en te verwijten, kan alleen maar diegene doen die heel diep in het moeras van het hyper-moralisme en politieke capitulatie-dom alhier tegen de realiteiten van deze wereld gezonken is. Erdoğan, hoe rijk aan gevolgen zijn periode ook nog mag worden voor Turkije, is van een geheel ander kaliber.

Zijn vele enthousiaste Özils in Duitsland kan men het eigenlijk niet kwalijk nemen dat ze hem, en niet zulke beetgenomen figuren als Merkel en Steinmeier, inclusief al het andere politieke personeel, bejubelen. Duitsland is een staat zonder eer, trots en waardigheid geworden. Dat is ideaal voor iemand als Erdoğan, maar een schande voor de staat waarin wij leven.

Bron: www.pi-news.net

Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/01 ... -probleem/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16301
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Alleen een dwaas meent voordeel te halen uit het zakendoen met dictators.

Los daarvan vind ik het een weerzinwekkende gedachte dat een mij vertegenwoordigende politicus in een democratie en beschaving die honderden jaren afstaat van de mislukte mensensoort moslims, zaken doet met een godsdienstwaanzinnige honderd procent niet te vertrouwen smeerlap.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78705
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Ariel »

Een app op uw telefoon waarmee u kunt aangeven wie van uw naasten vrienden, kennissen, of vijanden die de Turkse president Erdogan niet leuk vinden. Zo'n app bestaat, en het CDA maakt zich daar zorgen om.
CDA wil Turkse klik-app in Nederland verbieden

Het CDA wil een app verbieden waarmee Turkse Nederlanders criticasters van de Turkse regering kunnen aangeven bij de politie in hun moederland. Tweede Kamerleden Pieter Heerma en Chris van Dam noemen de app ,,ontwrichtend'' en ,,onacceptabel'' en willen die ,,zo snel mogelijk uit de lucht''.

Ook vicepremier Carola Schouten vindt de app onwenselijk, al weet ze niet of een verbod mogelijk is. De kwestie is in ieder geval iets om Turkije op aan te spreken. Schouten wijst erop dat de betrekkingen met de regering van president Recep Tayyip Erdogan onlangs zijn hersteld en dat er weer een Nederlandse ambassadeur in Ankara aan de slag is gegaan. Ze neemt ,,aan dat dit soort gesprekken gevoerd worden''.

Heerma en Van Dam sloegen aan op de ophef die in Duitsland over de app is ontstaan. Ze willen weten of de app ook in Nederland wordt gebruikt en willen dat het kabinet gaat praten met Apple en Google om die uit de Nederlandse appwinkels te weren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43293
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Mahalingam »

"...en willen dat het kabinet gaat praten met Apple en Google om die uit de Nederlandse appwinkels te weren."
Waarom kan de regering niet weren? Mensenrechten en zo?
het kan wel. Er zijn landen waar de automobilist geen app bij zich mag hebben die hem vertelt waar de flitspalen nu staan.

Dus dan maar uitbesteden aan het bedrijfsleven.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43293
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Mahalingam »

Eb ondertussen wordt de Turkse Lira steeds minder warad, niet allen in het buitenland maar ook binnenslands. Hoe deden ze dat in Venezuela? Knokploegen die winkeliers dwongen om hun spullen tegen door de staat vastgestelde prijzen te verkopen. Gevolg: lege winkels.
Nu wordt geprobeerd om de winkelprijzen te drukken. Hoe? Met de schandpaal methode.
Gaat lekker! Turkije vraagt winkeliers hun prijzen te verlagen tegen gierende inflatie

VERLAAG UW PRIJZEN VOOR VOLK EN VADERLAND! Dat zou zo'n beetje de laatste noodoproep van Berat Albayrak zijn, de Turkse minister van Financiën, om de oplopende inflatie in zijn land te bedwingen.
Het is overigens nog enger: winkeliers kunnen 'vrijwillig' hun prijzen met 10% verlagen, maar tegelijkertijd worden consumenten aangespoord alleen naar bedrijven te gaan die meewerken met dit nieuwe noodverbandje. Hoe weten consumenten dan waar ze moeten zijn? Dankzij stickers met een speciaal logo op de ramen, meldt de Financial Times.
Zoals u weet, stijgt de inflatie in Turkije naar recordhoogten en proberen de regering van Erdogan en schoonzoon Albayrak daar wat aan te doen. Nou goed, u weet dat de stijging van het prijsniveau deels de relatief lage rente, ondanks dat de centrale bank de rente verhoogde na maanden van tegenwerking door president Erdogan gebrek aan besluitvaardigheid.
Nora Neuteboom, econoom opkomende markten van ABN Amro in gesprek met de FT denkt dat Albayrak weer goed kort wordt gehouden door de Turkse president. 'For me, it says that Albayrak has moved into the Erdogan camp of opposition to high interest rates. Honestly, to me it sounds a bit desperate.' Je kunt het ook gewoon knettergek noemen. Beetje in de categorie de zeespiegel stijgt, dus laten we de zeebodem verdiepen. Maar als u op vakantie gaat naar Turkije, wel op zoek gaan naar die stickers. Scheelt weer!
https://www.daskapital.nl/5152153/gaat- ... -inflatie/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43293
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Mahalingam »

Erdogan heeft toch eieren voor zijn geld gekozen.
De kortstondige beloning is: de Lira steeg een beetje in waarde.
Washington is verheugd: Turkije laat de Amerikaanse predikant Andrew Brunson vrij
“Ik ben een onschuldig man. Ik hou van Jezus, ik hou van Turkije”, zei de Amerikaanse predikant Andrew Brunson vlak voordat de Turkse rechter vandaag zijn vonnis uitsprak.

Die veroordeelde Brunson weliswaar tot ruim drie jaar celstraf maar voegde daar aan toe dat hij direct wordt vrijgelaten. Brunson heeft namelijk al twee jaar gevangen gezeten. In juli werd zijn voorarrest omgezet in huisarrest om gezondheidsredenen. De rechter hief ook het reisverbod voor de Amerikaanse predikant op.

Het Turkse Openbaar Ministerie (OM) beschuldigde Brunson van banden met Fethullah Gülen, de geestelijke die volgens de Turkse regering het brein is achter de couppoging van 2016. De 50 jarige Brunson heeft altijd benadrukt dat hij onschuldig is. De predikant woont al twintig jaar met zijn vrouw en drie kinderen in Turkije, waar hij in de westelijke stad Izmir werkt voor een kleine kerkelijke gemeente.

Zijn gevangenschap leidde tot hoogoplopende diplomatieke spanningen tussen de NAVO-bondgenoten Turkije en de Verenigde Staten.
https://www.trouw.nl/home/washington-is ... ab0971162/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51012
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Pilgrim »

‘Moord Saudische journalist mogelijk Turkse sabotage van vredesverdrag Arabische wereld met Israël’

Xander, 13-10-2018

Afbeelding
Muhammad bin Salman en Recep Tayyip Erdogan bij een ontmoeting in 2016 in China. (afbeelding: Getty Images (2)).

Het Westen lijkt er automatisch vanuit te gaan dat de Turkse versie van wat er op 2 oktober gebeurde in het Saudische consulaat in Istanbul de waarheid is. De prominente Saudische journalist Jamal Kashoggi zou daar op die dag door 15 speciale agenten zijn vermoord, in stukken gehakt, en terug zijn gevlogen naar Riyadh, omdat hij te kritisch over het koningshuis zou hebben geschreven. De Turken beweren beelden van de moord te hebben, maar weigeren die vrij te geven. Er kan echter ook iets heel anders achter zitten, namelijk een Turks complot om de goede betrekkingen tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Saudische prins Muhammad bin Salman te doen ontsporen, waardoor ook het in de maak zijnde vredesverdrag tussen de Arabische landen en Israël in gevaar komt.

Dat critici van de Saudische troon plotseling verdwijnen is niets nieuws, en overkwam bijvoorbeeld prins Sultan bin Turki in 2003 in Genève, vlak nadat hij had opgeroepen tot hervormingen, en prins Turki bin Bandar al Saud in 2015, die vanuit Parijs video’s online zette waar hij eveneens pleitte om het koninkrijk te hervormen. Van beide mannen werd niets meer vernomen.

Vorig jaar verdween ook de Libanese premier Rafiq Hariri spoorloos. Hij werd echter weer ‘teruggevonden’ en bevrijd dankzij tussenkomst van de Franse premier Emmanuel Macron, en nadat hij had ingestemd om zijn complete fortuin van $ 7 miljard naar de Saudische schatkist over te maken. Een onbekend maar vermoedelijk aanzienlijk aantal andere prinsen, magnaten en andere critici zitten nog steeds gevangen.

Khashoggi had slechts milde kritiek op de troon
Journalist Jamal Khashoggi had in tegenstelling tot wat de Westerse propagandamedia berichten slechts milde kritiek op de Saudische kroon, en was soms juist positief over de economische en sociale hervormingen van kroonprins Bin Salman. De aanname dat die het bevel zou hebben gegeven om Khashoggi in het consulaat in Istanbul te vermoorden is daarom prematuur, zo stellen Israëlische inlichtingenexperts. Er zou wel eens iets totaal anders aan de hand kunnen zijn.

Complot van Erdogan om Trump en vredesverdrag met Israël te saboteren?
Zo veracht de Turkse dictator Recep Tayyip Erdogan de Saudische koninklijke familie, en zal hij iedere gelegenheid aangrijpen om deze zwart te maken. Het is niet ondenkbaar dat sommige Amerikaanse en andere Westerse undercover diensten Erdogan daarbij hebben geholpen, om daarmee president Donald Trump en zijn alliantie met de Saudi’s te ondermijnen. Trumps schoonzoon Jared Kushner is zelfs een vriend van kroonprins Bin Salman.

Het Witte Huis stuurde een hoge delegatie met Nationale Veiligheid Adviseur John Bolton, minister van BuZa Mike Pompeo en Jared Kushner naar Saudi Arabië om prins Bin Salman om uitleg te vragen. ‘We moeten weten wat er gebeurd is. We zijn heel grondig, en werken met zowel Turkije als Saudi Arabië samen,’ verklaarde president Trump.

Het is voor Trump en zijn regering van vitaal belang uit te vinden of de verdwijning van Kashoggi, wat de goede betrekkingen tussen Amerika (/Europa) en Saudi Arabië ernstig bedreigt, doelbewust op touw werd gezet, of enkel voor dit doel werd uitgebuit. Ook Trumps ‘vredesplan van de eeuw’, waarmee het Israëlisch-Palestijnse conflict voor eens en altijd opgelost moet worden zodat de betrekkingen tussen de Arabische wereld en de Joodse staat kunnen worden genormaliseerd, is in gevaar, zeker als bedacht wordt dat de Israëlische premier Netanyahu eveneens op goede voet staat met Bin Salman. (1)

Aangezien Erdogan zowel Bin Salman, Netanyahu als Trump veracht en zichzelf als de (nog) ongekroonde Kalief van de moslimwereld ziet, en bovendien regelmatig openlijk heeft gezegd dat hij Jeruzalem op militaire wijze wil ‘bevrijden’ van de Israëlische ‘bezetting’, kan niet worden uitgesloten dat de dictator in Ankara de verdwijning / mogelijke moord op Kashoggi zelf op touw heeft gezet, en op ingenieuze wijze probeert om de Saudi’s daarvan de schuld te geven, zodat ook het vredesplan waar hij grotendeels buiten wordt gehouden mislukt.

Xander

(1) DEBKA
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... -met-Isral
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16301
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Xander lult altijd uitsluitend vanuit zijn eenzijdige geest over wat hem het beste uitkomt. Hij jongleert met de feiten.

Met geen woord rept meneer Xander over het feit dat Jamal Kashoggi zou gaan trouwen en dat zijn verloofde voor het consulaat wachtte en wachtte tot zij een ons woog. Maar Jamal kwam niet meer naar buiten. Volgens de logica van Xander moet zij dus ook in het complot zitten van Erdogan. Ik heb trouwens allang het beeld van een psychopaat en despoot over meneer de Arabische kroonprins. Wat waar is weet ik niet. Ik vermeld slechts het feit dat de verloofde van Jamal Kashoggi in het niets verdwenen is. Volgens de logica van Xander is dat blijkbaar heel normaal.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 43293
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51012
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Pilgrim »

Islamitische Unie Congres: Erdogan in 2023 leider van wereldwijd Kalifaat

Xander, 19-12-2018

Afbeelding
De eerste Kalief van een verenigd islamitisch wereldrijk? Afbeelding: Getty Images (2).

Maakt president Trump met terugtrekken troepen uit Syrië weg vrij voor aangekondigde Turkse interventie?

Tijdens het tweede Internationale Islamitische Unie Congres in november in Istanbul hebben tal van hoge moslim organisaties en officials zich achter het streven van de Turkse dictator Recep Tayyip Erdogan opgesteld om in 2023, precies 100 jaar na de val van het Ottomaanse Rijk, een nieuw wereldwijd Kalifaat onder zijn leiding op te richten. Uit eerdere toespraken is gebleken dat dit Kalifaat zich zal uitstrekken tot Oost en Centraal Europa, Noord Afrika en het grootste deel van het Midden Oosten. Kortom: er doemen heel wat islamitische veroveringsoorlogen op aan de horizon.

‘Ga naar Syrië, Irak, Noord Afrika, het Midden Oosten of de Balkan... ze zijn ons Turken allemaal dankbaar,’ beweerde Erdogan in een toespraak ruim twee jaar geleden. ‘Ja, het is een eeuw geleden dat wij in die landen waren, maar het wachten en de hoop van de mensen daar is nooit verdwenen... Besef dit: Turkije is groter dan Turkije. We kunnen niet gevangen zitten binnen 780.000 km2 (de oppervlakte van het huidige Turkije).’

Islamitische supermacht
Naast de Turkse regering en het leger waren op de tweede Islamitische Unie Conferentie in Istanbul, georganiseerd door de ASSAM (het door Erdogan geleide ‘Strategische Centrum voor de Verdedigers van Gerechtigheid’) vorige maand ook diverse grote internationale moslimorganisaties aanwezig, zoals de UMAD en de IUMS.

Uit de diverse toespraken kwam naar voren dat de hele moslimwereld snakt naar een islamitisch wereldrijk dat de 1,6 miljard moslims met elkaar verenigd. En die nieuwe supermacht moet het door Turkije geleide herstelde Ottomaanse Rijk worden.

‘Erdogan, de leidende imam van de ummah’
De Turkse onderminister van Financiën, Nurettin Nebati, noemde Erdogan in zijn toespraak letterlijk ‘de leidende imam van de ummah’ (de moslimwereld). ‘Is er iemand wiens macht groot genoeg is om degene die vertrouwt op Allah te verslaan?’ vroeg hij retorisch.

De beruchte, extreem antisemitische Egyptische moslimgeestelijke en terreur promotor Yussuf al-Qaradawi, voorzitter van de Unie van Moslimgeestelijken, sloot zich daarbij aan. ‘Turkije ziet zich geconfronteerd met intriges van het Westen en degenen die niet willen dat dit land groot wordt. Zonder de steun van Allah voor president Erdogan en zijn broeders zouden die intriges zijn gelukt. Zolang de ware moslims achter hem staan zal Allah Erdogan helpen om te overwinnen.’

Komende jaren samenwerking defensie en buitenlands beleid
Al op de eerste ASSAM conferentie in november 2017 besloten organisaties en afgevaardigden van 29 moslimlanden te streven naar ‘eenheid in de islam’ door de oprichting van een ‘confederatie van islamitische landen’. Daar werd zelfs een heuse pro forma grondwet voor opgesteld. De hoofdstad van dit islamitische wereldrijk, het herleefde Ottomaanse Rijk, wordt Istanbul. De algemene wet wordt de Sharia, die zich uitstrekt tot tenminste vier landen die in Europa liggen, te weten Albanië, Bosnië-Herzegovina, Kosovo en Macedonië, waar de bevolking binnen afzienbare tijd in meerderheid moslim zal zijn.

Het is de bedoeling om tot 2023 ieder jaar een ASSAM conferentie te organiseren. In 2019 en 2020 de focus op samenwerking en eenheid op het gebied van gezamenlijke defensie; in 2021 op een gezamenlijk buitenlands beleid, en in 2022 op een gezamenlijk (op de Sharia gebaseerd) justitieel systeem. In 2023 zou de Islamitische Unie dan een feit moeten zijn.

‘Macedoniërs wachten al 100 jaar op ons’
Keren we terug naar Erdogans toespraak uit 2016, waarin hij duidelijk liet blijken dat de huidige grenzen van Turkije wat hem betreft met militaire middelen fors worden uitgebreid tot en met het Midden Oosten, Noord Afrika en Oost Europa. Zo vertelde hij een ‘waar verhaal’ over een Turkse official die in een dorpje in Macedonië hartelijk werd onthaald met de woorden ‘Waarom zijn jullie zo laat? We wachten al 100 jaar op jullie.’

‘Onze broeders in Mosul, Kirkuk (Irak), Aleppo, Homs (Syrië), Misrata (Libië), Skopje (Macedonië), de Krim (Rusland) en de Kaukasus bevinden zich dan misschien buiten onze fysieke grenzen, maar ze zijn allemaal binnen de grenzen van ons hart,’ aldus de Turkse dictator en aspirant Kalief –en volgens sommigen zelfs ‘Mahdi’ (‘verlosser’)- van de moslimwereld.

Voor de duidelijkheid: om Macedonië te ‘bevrijden’ zal Turkije in ieder geval mede-NAVO lid Griekenland de oorlog moeten verklaren.

Maakt Trump weg vrij voor Turkse invasie Syrië?
Vandaag heeft president Trump aangekondigd dat de Amerikaanse troepen zo snel mogelijk uit Syrië worden teruggetrokken. Die bevinden zich voornamelijk in het noordoosten van het land, precies daar waar de Turken vorige week een nieuwe militaire interventie aankondigden met de bedoeling om de Koerdische opstandelingen uit te roeien.

Maakt Trump met zijn besluit de weg vrij voor de eerste daadwerkelijke uitbreiding van het komende herstelde Turks-Ottomaanse wereldrijk?

Nog maar iets meer dan 4 jaar
2023 is hoe dan ook nog maar iets meer dan 4 jaar. De wereld, en onze toekomst, zou er dan wel eens heel erg anders uit kunnen gaan zien. Het zouden zomaar de laatste paar vreedzame (?) jaren kunnen worden voordat het òf tot een grootschalige militaire confrontatie komt, of –nog erger- tot een willoze capitulatie van de toch al steeds sterker naar de islam neigende Europese Unie voor zijn nieuwe heerser: Recep Tayyip Erdogan.

In ons eigen land staat diens islamofascistische partij (DENK) virtueel al op 7 zetels, dus het politieke bruggenhoofd is naast de vele door Turkije geleide moskeeën –waar volgens sommigen een toekomstige moslimopstand tegen de autochtone bevolking wordt gepland en georganiseerd- inmiddels een voldongen feit.

Xander

(1) The Gatestone Institute via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... d-Kalifaat
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43293
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Mahalingam »

En nog altijd gaan de zuiveringen door.
Turkije pakt tientallen 'Gülen-militairen' op wegens terreur
De Turkse autoriteiten hebben op verdenking van terreur tientallen militairen opgepakt. Het Openbaar Ministerie in de hoofdstad Ankara meldt dat zestig mensen zijn aangehouden, van wie er 31 zijn vastgezet.

Ze worden beschuldigd van betrokkenheid bij de beweging van prediker Fethullah Gülen. Die is volgens de Turkse regering verantwoordelijk voor de mislukte coup in 2016.

De verdachten zijn allemaal lid van de luchtmacht, sommigen op hoge posities. Vorige maand werd bekend dat 15.000 mensen bij de Turkse defensie uit hun ambt zijn gezet wegens betrokkenheid bij de Gülenbeweging. Onder hen waren 150 generaals en admiraals.

Sinds de couppoging treedt Ankara hard op tegen critici van de regering van president Erdogan. Volgens officiële cijfers zijn sinds 2016 218.000 mensen aangehouden, van wie bijna 17.000 werden veroordeeld. Meer dan 140.000 ambtenaren werden ontslagen.
Net zoals alle NATO-leden heeft dus Turkije ook een leger met heel erg veel generaals en admiraals. (en zonder twijfel ook veel bureaucratie).

https://www.ad.nl/buitenland/turkije-pa ... ~a7483717/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43293
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Mahalingam »

Premier Erdogan speelt groenteboer. Dat zegt de krant:
Groenteboer Erdogan: Turkse overheid verkoopt zelf groente
Aubergine: 81 procent duurder. Komkommers: 53 procent duurder. Tomaten: 39 procent duurder. En dat allemaal in een maand tijd. De inflatie van voedselprijzen in Turkije is sinds 2004 niet meer zo hoog geweest als nu, schrijft Bloomberg.

De Turkse president Erdogan wijst een beschuldigende vinger naar onder meer verschillende voedselgroothandels. Volgens de Turkse leider is er sprake van 'voedselterrorisme' en worden groenten onnodig duur verkocht. En hij voegt de daad bij het woord: bij verschillende groothandels zijn de autoriteiten binnengevallen; er volgen binnenkort boetes.
[...]
De Turkse overheid heeft 'de middle man' ertussenuit gehaald, koopt zelf groente op bij boeren en verkoopt ze vanaf vandaag 'tegen kostprijs' in de twee grootste Turkse steden: Ankara en Istanboel.
https://www.rtlz.nl/algemeen/buitenland ... selprijzen

Eind maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Turkije. En dan krijg je ook deze oprispingen van Erdogan:
Erdogan deelt China nu wel een ferme tik uit om Oeigoeren
Hij is gezond en nooit mishandeld, zegt de Oeigoerse muzikant Abdurehim Heyit in een video die gisteren door de Chinese staatsmedia werd verspreid. Afgelopen weekeinde zoemde het bericht rond dat Heyit, bekend vanwege zijn muzikale kwaliteiten op de tweesnarige dutar, zou zijn overleden in een Chinees detentiekamp. In het filmpje zegt Heyit dat wordt onderzocht of hij de nationale wet zou hebben overtreden. Hoe betrouwbaar de video is, is nog onduidelijk.

Zeker is wel dat het lot van de muzikant aanleiding was voor Turkije om zaterdag fel uit te halen naar Peking. China moet de 'concentratiekampen' sluiten, zei de Turkse regeringswoordvoerder Hami Aksoy. "Een grote schande voor de mensheid", noemde hij de behandeling van Oeigoeren, een etnische moslimminderheid die verwant is aan de Turken en in de westelijke provincie Xinjiang woont. "Het is geen geheim dat ze willekeurig worden gearresteerd, in kampen en gevangenissen worden gemarteld en gehersenspoeld."
[...]
Het is gissen waarom de Turkse president denkt nu wel een fellere toon aan te kunnen slaan. Misschien dat hij met zijn gedachten al bij de lokale verkiezingen is die volgende maand in Turkije worden gehouden, en hoopt hij met het opkomen voor de moslimminderheid zijn veelal religieuze achterban van de AK-partij te paaien.
https://www.trouw.nl/home/erdogan-deelt ... ~adc8bb80/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51012
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Pilgrim »

Erdoğan-Turkije koos voor islamofascisme en totalitarisme

Geplaatst op 2 maart 2019De Saoedi’s hebben de afgelopen dertig jaar hun best gedaan om de Turkse politiek te beïnvloeden, door conservatieve partijen, broederschappen en stromingen te financieren. De uitkomst van dit alles; de opkomst van Recep Tayyip Erdoğan. En wie de streken van de Turkse president Erdoğan wil begrijpen, moet kijken naar zijn grote idool: de islamofascistische dichter en ideoloog Necip Fazil Kisakürek. De droom van Kisakürek was een totalitair land waar de islam alles dicteert. En Erdoğan is goed op weg die droom waar te maken. Hij is ook de man, die in 1998 in een toespraak zei: “Democratie is slechts de trein die wij nemen totdat wij op onze bestemming zijn aangekomen. Minaretten zijn onze bajonetten, koepels onze helmen, moskeeën onze kazernes en gelovigen onze soldaten”...

We moeten de geschiedenis in duiken om het gedrag van Erdoğan en zijn aanhangers te verklaren. Tot de Eerste Wereldoorlog bestond de voorloper van het huidige Turkije: het Ottomaanse Rijk. De vijf eeuwen maakten de Balkan en het grootste deel van het Midden Oosten deel uit van het Ottomaanse Rijk, waarvan de leider, de sultan, ook de titel kalief droeg. En de aanhangers van Erdoğans islamitische AK Partij hebben heimwee naar deze tijd. We weten dat de uiteindelijke bedoeling van de Islam is: het veroveren en domineren van alle andere religies en landen — het installeren van de sharia-wetgeving wereldwijd. Dat is het vanaf het vroegste begin geweest, en dat blijft het tot op heden...

Nadat Mustafa Kemal Atatürk in 1924 het kalifaat afschafte, zet Recep Tayyip Erdoğan de weg terug naar de achterlijke middeleeuwen weer in. Zijn politieke programma is erop gericht de zogenaamde scheiding tussen kerk en staat, zoals door Mustafa Kemal Atatürk [1881 – 1938] in 1924 ingesteld, af te schaffen. Hij islamiseert de staatsinstellingen en verandert het seculiere Turkije in een islamitische staat. Erdoğan ontsloeg de militaire top, die altijd lette op de scheiding van ‘kerk en staat’ in de politieke praktijk. Ging men teveel het Islam pad op, dan volgde er een staatsgreep door de militairen... Turkije is onder Erdogan verworden tot een sharia dictatuur, waar het recht met voeten wordt getreden. Mensenrechtenschendingen zijn volgens Amnesty International aan de orde van de dag. Rechters, academici en journalisten worden zonder pardon opgepakt en vastgezet. Turkse student Aykutalp Avsar,die in Istanbul tijdens een speech riep dat president Recep Tayyib Erdoğan een dictator is, kan nu aan den lijve ondervinden wat er gebeurt als je zoiets roept. De jonge man moet 14 maanden de cel in wegens zijn uitspraken...

Erdoğans Turkije is al jaren ook de grootste bondgenoot van hun belangrijkste terreurorganisaties: de Moslim Broederschap, Hamas, Al-Nusra(/Al-Qaeda) en IS. Al lange tijd reizen islamitische extremisten door Turkije naar Syrië en Irak om mee te doen aan onthoofdingen, executies en andere moordpartijen, soms van hele dorpen tegelijk. Kinderen worden ontvoerd en op transport gezet. Ze worden verkocht als kind slaven en meisjes meegenomen als seksobject voor rijke moslims. Ze komen nooit meer terug... De Turkse president Erdogan bijzondere relaties heeft met de IS. Niet alleen Al Nusra, maar ook IS(IS) kreeg haar fondsen, wapens, opleiding, tactische en diplomatieke ondersteuning van Erdoğan. Volgens de Russische minister van defensie Anatoly Antonov: „ president Erdoğan en zijn gezin zijn betrokken in de oliehandel met IS(IS). Er zou sprake zijn van een smokkelwaarde van 3 miljoen dollar per dag”... Onder leiding van Erdoğans dochter, werden ook gewonde IS(IS) terroristen verzorgt, oplapt en weer naar het jihadfront gestuurd...

De oorlog die Erdoğan begonnen in Syrië, vergeleek hij met de verovering van Jeruzalem op de kruisvaarders door Saladin, het innemen van Constantinopel door Mehmet II en de overwinning op de Europese geallieerden in Gallipoli in 1915. “Net als in die tijden zijn onze harten vandaag verenigd.” ... Hij droomt ook van een islamitische verovering van Jeruzalem en vind dat de vlag van de islam weer in Jeruzalem moet wapperen, zoals tijdens de overheersing van Jeruzalem tijdens het Ottomaanse rijk... De uitbreiding van de moslim- en boven alles de Turkse gemeenschap in Europa is een van de lange termijn doelstellingen van het islamitische bewind in Ankara. Het visa-vrij reizen binnen de EU van Turkse onderdanen is daarbij een zeer effectief middel!

Dit is de inzet van Erdogan: De ’terugkeer’ naar Europa kan worden voortgezet met zachte middelen: demografische islamitische expansie in een krimpende Europese bevolking is daarbij een van de middelen. Hij wil meer kinderen bij Turken in Europa. Islam verspreidt zich zo sneller en krijgt vanzelf de overhand, iedereen begrijpt dat behalve onze volksvertegenwoordigers... Gedurende de laatste paar jaar hebben zich verschillende partijen door heel Europa heen gevormd, die Erdoğan’s steun hebben en zijn beleid ondersteunen. De Nederlandse partij Denk, die voor het eerst drie zetels in het Nederlandse parlement kreeg, wordt ervan beschuldigd een spreekbuis voor Erdoğan te zijn. De Parti Egalité Justice (partij voor vrijheid en rechtvaardigheid), die in de recente Franse verkiezingen de krantenkoppen haalde, ondersteunt Erdoğan in Frankrijk...

De partij Nieuwe Beweging voor de Toekomst (NBZ) steunt de Turkse president vanuit Oostenrijk. Deze partijen beweren de stem te zijn van miljoenen immigranten; hun beleid laat echter zien dat zij de stem zijn van slechts één persoon: president Erdoğan. Hoewel er geen gevestigde politieke moslimpartij is in Duitsland, zijn er verschillende vakbonden en organisaties. De Turks-islamitische vakbond Ditib, die toezicht houdt over meer dan 900 moskeeën in Duitsland, en de Turkse democraten, die als de verlengde arm van Erdoğan’s AKP wordt beschouwd, dienen bijvoorbeeld als spreekbuizen voor Erdoğan’s propaganda...

De ondergang van Europa nadert. We weten al 14 eeuwen lang waar ze mee bezig zijn en nog hebben we niets geleerd. Hoe dom moet je zijn om dan nog weg te kijken? ... Wereld maakt zelfde fatale fout met Erdoğan, als met Hitler. De huidige periode vertoond ook huiveringwekkende overeenkomsten met de jaren ’30, toen een andere dictator vrijwel ongestoord en onbetwist vergelijkbare agressieve taal kon uiten, en uiteindelijk, net als de Turken, kon beginnen met ‘kleinschalige’ veroveringen, zoals Hitlers inlijving van Sudetenland...Uit diverse door WikiLeaks gelekte documenten blijkt dat binnen de heersende AK Partij van de Turkse premier Erdogan de wijdverspreide opvatting heerst dat het de opdracht is van Turkije om Europa te islamiseren en de nederlaag bij Wenen in 1683 te wreken. En de verspreiding van de islam in Europa is volgens de belangrijkste denktank van de AKP het werkelijke hoofddoel van het beoogde Turkse lidmaatschap van de EU. En wie dacht dat de Turken inmiddels niet meer bij de Europese Unie willen horen, heeft het mooi mis: de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlut Cavusoglu, heeft – een dag nadat president Erdogan als dictator opnieuw als president werd ingezworen- aangegeven dat Turkije wil toetreden. Op korte termijn als het even kan.Erdoğan wil met IS het kalifaat, maar de Koerden staan in zijn weg. En terwijl Erdoğan meedogenloos optreedt tegen Koerden in Syrië, blijft het vrijwel overal in het Westen oorverdovend stil. Het bloedvergieten in Afrin, de actuele Turkse dreiging jegens de Koerden in Manbij en Rojava, Koerdische wijken in Zuidoost-Turkije die met de grond worden gelijkgemaakt: het zijn slechts een paar recente voorbeelden van de genadeloze oorlog die dictator Erdogan tegen Koerden binnen en buiten de grenzen van Turkije voert. Door de Turkse Jihad tegen de Koerden, zijn er meer dan 2 Miljoen Koerden al op de vlucht! En weet u nog dat de Koerd waren de belangrijkste bondgenoten in de strijd van westerse troepen tegen IS...https://zlj13051967.wordpress.com/2019/ ... t-gemaakt/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51012
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Pilgrim »

‘Turkije ‘ground zero’ voor wereldwijde financiële paniek in mei’

Xander, 30-03-2019

Afbeelding
We schrijven al jaren dat de Turkse moslimdictator Erdogan heel veel ellende gaat veroorzaken (Afbeelding: Getty Images (3)).

ING bank dreigt voor ruim € 15 miljard het schip in te gaan als Turkije financiële systeem opblaast

Analisten stellen dat de Turkse dictator Recep Tayyip Erdogan een ‘extreem gevaarlijk spel’ speelt nu hij afgelopen week een blokkade heeft opgeworpen voor internationale beleggers en investeerders die als gevolg van de toenemende onrust en zorgwekkende ontwikkelingen hun geld uit Turkije wilden weghalen. De bekende Amerikaanse econoom Martin Armstrong verwacht dat Erdogan met deze fascistische machtsgreep grote paniek veroorzaakt in de opkomende markten en de vlucht naar de dollar verder zal versterken, wat in mei op een nieuwe wereldwijde financiële crisis dreigt uit te lopen waardoor ook Europa zwaar getroffen zal worden.

Vrijwel niets creëert meer onzekerheid en wantrouwen als je geld aan een partij hebt geleend, en die partij jou vervolgens meedeelt dat je voorlopig kunt fluiten naar afbetalingen, mogelijk zelfs naar de totale schuld. Dat is sterk vereenvoudigd in het kort gezegd precies wat Erdogan heeft gedaan.

Hij hoopt daarmee forse daling van de Turkse munt, de lira, een halt toe te roepen. Het Turkse bedrijfsleven heeft namelijk enorme schulden die in dollars moeten worden afbetaald. Omdat de dollar steeds duurder wordt zullen die schulden al snel onbetaalbaar worden, met alle consequenties voor die bedrijven en de Turkse economie.

‘Zombiebanken’; ING voor ruim € 15 miljard blootgesteld
Erdogan heeft bij dit zeer gevaarlijke spel een belangrijke troefkaart in handen, namelijk de kwetsbare Europese ‘zombiebanken’, zoals analist Tom Luongo ze noemt. Die hebben voor tientallen miljarden in Turkse bedrijven en vastgoed geïnvesteerd en zullen in grote problemen terecht komen als het land stopt met betalingen en/of failliet gaat.

Onder de vier grootste banken die het kwetsbaarst zijn voor een door Turkije veroorzaakte nieuwe financiële crisis bevindt zich ook de Nederlandse ING bank (€ 15,3 miljard). De drie banken die nog meer geld in de Turkse economie hebben zitten zijn de Spaanse BBVA groep (€ 68,2 miljard), het Italiaanse Unicredit (€ 41,1 miljard) en het Franse BNP Paribas (€ 24,6 miljard) – kortom, enkele van de grootste banken in Europa.

Die gevreesde volgende financiële megacrisis zou nog dit jaar een feit kunnen zijn, waarschuwt Armstrong, en al mei in gang gezet kunnen worden door ‘grootschalige wereldwijde financiële paniek’, als de Turken de andere opkomende markten in hun val gaan meesleuren en de vlucht uit deze landen en valuta naar de ‘veilig’ geachte dollar zal exploderen.

‘Erdogan ontpopt zich als vijand van Europa’
Luongo wijst erop dat Erdogan zich met deze drastische stap opnieuw ontpopt als een vijand van Europa. Al jaren chanteert hij de EU met het ‘loslaten’ van een immens aantal migranten op de Europese grenzen, iets dat hij ondanks het miljardenakkoord met de EU overigens toch is blijven doen, echter in lagere aantallen.

En gezien de Turkse militaire acties in Syrië, inclusief het aankopen van Russische S-400 afweerraketten, is ‘de enige reden dat Turkije niet uit de NAVO is geschopt dat verdragen langer bestaan dan leiders.’ De huidige dictator in Ankara lijkt echter niet van plan snel te verdwijnen, zoals het Westen hoopt – integendeel, hij blijft zijn macht als autoritaire alleenheerser verder versterken.

Groeiende invloed in Europa via partijen zoals DENK
Ondertussen groeit zijn invloed op en in Europa, waar hij handig misbruik maakt van de democratie door politieke partijen op te richten die -met behulp van de grote Turkse gemeenschap in onze landen- de weg moeten banen voor het realiseren van zijn islamo-imperalistische doelstellingen, uitmondend in de wederoprichting van het Turks-Ottomaanse wereldwijd vanaf 2023, inclusief de militaire verovering van delen van Europa. Ook in Nederland zit Erdogans ‘vijfde colonne’ in de politiek en zelfs al in het parlement (DENK).

‘Zombieblaag in Istanbul losgelaten’
De moslimdictator gaat overduidelijk stug door met zijn plannen en heeft opnieuw grote onrust op de financiële markten veroorzaakt. ‘Niemand heeft ook maar enige idee hoe we deze puinhoop kunnen herstellen,’ aldus Luongo, wijzend op de statistieken die laten zien dat de internationale financiële ‘vlucht naar veiligheid’ lijkt te zijn begonnen. ‘En de zombieplaag kan wel eens in Istanbul (waar de beurs is gevestigd) zijn losgelaten.’

Xander

(1) Armstrong Economics
(2) Tom Luongo via Zero Hedge
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... iek-in-mei
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78705
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Ariel »

Er waren verkiezingen in Turkije, en Erdogan verloor.
De verkiezingen voor voor nieuwe gemeenteraden in Turkije zijn uitgelopen op een kleine nederlaag voor de regering van president Recep Tayyip Erdogan en zijn partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AK).

Zondag verloor de partij zijn meerderheid in de hoofdstad Ankara, waar de partij van Erdogan 48 procent van de stemmen haalde, tegen 50 procent voor de oppositie onder leiding van de Republikeinse volkspartij CHP. In Istanbul bleef AK naar eigen zeggen wel nipt de grootste, maar de oppositie claimt ook daar de overwinning, net als in de stad Izmir.
Maar ja, verliezen is ook een vak, en daar zijn de Erdogangers niet erg bekwaam is.

Dus...Wat ga je doen als je verloren hebt? Hard roepen dat er vals gespeeld is.
Partij Erdogan vecht verlies in steden aan

De burgemeesterskandidaten van de regeringspartij Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AK) van president Recep Tayyip Erdogan betwisten de juistheid van de voorlopige uitslagen van de verkiezingen voor nieuwe gemeenteraden in Turkije. In hoofdstad Ankara en de belangrijkste stad Istanboel zou de partij van Erdogan de meerderheid hebben verloren.

„Er zijn overduidelijke fouten gemaakt bij duizenden stemhokjes”, zei de kandidaat van AK in Ankara Mehmet Ozhaseki. De partij van Erdogan kreeg 48 procent van de stemmen in de hoofdstad. De oppositie, onder leiding van de Republikeinse Volkspartij CHP, 50 procent.

In Istanboel riep AK-voorman Binali Yildirim dat zeker 300.000 stemmen ongeldig zijn. Hij lijkt de strijd om het burgemeesterschap nipt te hebben verloren van Ekrem Imamoglu (CHP). Na het tellen van 99,75 procent van de stemmen heeft de oppositiekandidaat ongeveer 25.000 stemmen meer dan zijn tegenstander van Erdogans partij, 48,79 om 48,51 procent. Zowel de AK als de CHP claimde de overwinning in Istanboel.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51012
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Pilgrim »

Gemeenteraadsverkiezingen in Turkije: AKP in Istanboel voor nederlaag

Geplaatst op 1 april 2019

Afbeelding

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in Turkije tekent zich ondanks de landelijke overwinning van de AKP een tegenslag voor president Recep Tayyip Erdoğan af. Na het tellen van bijna alle stemmen in de stad Istanboel staat de kandidaat van de sociaaldemocratische CHP, Ekrem Imamoğlu, nipt voor op ex-minister-president Binali Yildrim van de AKP. Beide kandidaten hadden zichzelf ´s nachts al tot winnaar uitgeroepen. Tot nu toe gold Istanboel als bolwerk van de AKP.

Erdoğan zelf was van 1994 tot 1998 burgemeester van Istanboel. In de hoofdstad Ankara staat de CHP met ongeveer 50,9% van de stemmen ook voor op de AKP met ongeveer 47,1%. Ook in de grote steden Antalya en Adana staat de CHP voor. De verkiezingen gelden als belangrijke test voor Erdoğan en zijn partij. De gang naar de stembus werd ondanks uitgebreide veiligheidsmaatregelen door geweld overschaduwd: bij een schietpartij in een stembureau in het oosten van Anatolië werden twee leden van het stembureau gedood.

Bron: https://dieunbestechlichen.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/04/01 ... nederlaag/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43293
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Mahalingam »

US halts all F-35 shipments to Turkey
The United States has halted all F-35 aircraft shipments to Turkey, announced the Pentagon on Monday, due to the latter planning to acquire a Russian missile-defense system.

“Pending an unequivocal Turkish decision to forgo delivery of the S-400, deliveries and activities associated with the stand-up of Turkey’s F-35 operational capability have been suspended while our dialogue on this important matter continues with Turkey,” said the U.S. Department of Defense, according to CNN.
https://worldisraelnews.com/us-halts-al ... -to-turkey
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51012
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Pilgrim »

VS dreigt Turkije uit de NAVO te gooien om aankoop Russische raketten

Posted on 03/04/2019

Afbeelding
Russische S-400 luchtafweerraketten (afbeelding: Getty Images (2)).

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft Turkije een ultimatum gesteld en gedreigd dat het land uit de NAVO wordt gezet als de aankoop van Russische S-400 luchtafweerraketten, waarvan de eersten deze zomer worden verwacht, niet wordt geannuleerd. Enkele dagen geleden besloten de Amerikanen al om de levering van onderdelen voor F-35 te bevriezen, omdat gevreesd wordt dat de S-400 een bedreiging gaat vormen voor de stealth-capaciteiten van het nieuwe gevechtsvliegtuig waar ook Nederland mee gaat vliegen.

Pence twitterde dat president Trump ‘niet werkeloos zal toezien als NAVO bondgenoten wapens van onze tegenstanders aanschaffen, waardoor de samenhang van onze alliantie wordt bedreigd.’

‘Turkije moet kiezen. Wil het een cruciale partner blijven in de meest succesvolle militaire alliantie in de geschiedenis, of wil het de veiligheid van dat partnerschap riskeren door zulke roekeloze besluiten te nemen die de NAVO ondermijnen?’

Na eerdere waarschuwingen toonden de Turken zich niet onder de indruk. Minister van BuZa Mevlut Cavusoglu deelde de NAVO onlangs mee dat de aankoop van de S-400 een ‘gedane zaak’ is en niet meer zal worden teruggedraaid. De minister werd daarover vandaag op een NAVO bijeenkomst in Washington door zijn Amerikaanse collega Mike Pompeo opnieuw aan de tand gevoeld.

Bedreiging voor F-35
Cavusoglu zou hebben gezegd dat de S-400 geen bedreiging vormt voor de F-35. De Amerikanen zijn echter bang dat de Russen via hun systemen in Turkije kunnen uitvogelen hoe ze de stealth eigenschappen van het toestel kunnen omzeilen, wat mogelijk dodelijke consequenties kan hebben tijdens eventuele toekomstige conflicten. Daarom wil Washington dat de Turken in plaats van de S-400 het Amerikaanse Patriot afweersysteem koopt, maar dat wordt tot nu toe afgewezen.

In Turkije worden een aantal belangrijke onderdelen van de F-35 gemaakt, dus als de ruzie inderdaad op een scheiding uitloopt zal Amerika op zoek moeten naar andere producenten.

De presidenten Trump en Erdogan proberen deze zoveelste ruzie tussen beide landen zoveel mogelijk onder de radar te houden. Het lijkt er echter op dat het moment dat de gespannen verhoudingen exploderen en de NAVO met een levensgroot (Turks) probleem wordt opgezadeld, steeds dichterbij komt.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/v ... -raketten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78705
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Ariel »

Erdogan wil nieuwe verkiezingen Istanbul

De AK-partij van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil dat de lokale verkiezingen in Istanbul van vorige week zondag worden overgedaan wegens onregelmatigheden. De partij blijft zich daarmee verzetten tegen de uitslag die in het voordeel uitviel van de oppositiepartij CHP.

Na de verkiezingen eiste de AK-partij al hertelling. De kiescommissie bepaalde dat dit in zeventien districten gebeurde. De kandidaat van de CHP Ekrem Imamoglu bleef echter winnaar en aangewezen persoon om burgemeester van de grootste stad van het land te worden.

Nadat de centrale kiesraad een nieuw verzoek van de AK-partij afwees om alle stemmen in Istanbul te hertellen, kwam de AK dinsdag met de eis dat de verkiezingen moeten worden overgedaan. Volgens de partij zijn er dingen gebeurd die „een direct effect” hebben op de uitslag.

Erdogan sprak van een „georganiseerde misdaad” die invloed had op de stembusgang. Volgens hem waren er camerabeelden die uitwijzen dat er sprake is geweest van verduistering, zonder aan te geven wat er precies aan de hand zou zijn geweest.

Als de kiescommissie niet instemt met het overdoen van de verkiezingen, zal er altijd twijfel blijven over de uitslag in Istanbul, meent de AK-partij.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51012
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Pilgrim »

Opleidingsprogramma JSF

Geplaatst op 9 juni 2019

Afbeelding

Het is gebleken dat de Amerikanen inmiddels zijn gestopt met het opleiden van Turkse piloten voor de F-35 Joint Strike Fighter (foto). De Amerikanen hebben deze stap genomen, omdat de Turkse regering een zeer geavanceerde Russisch luchtverdedigingssysteem heeft aangeschaft en nog opties heeft geplaatst voor meerdere bij hun buren. Verder is de verkoop van dit type vliegtuig aan de Turken vrijwel zeker van de baan, want de Amerikanen zijn als de dood dat de Turken de geheimen van dit type vliegtuig zullen doorverkopen aan de Russen, waardoor de ontwikkeling van het gehele project in jaren in één klap waardeloos is geworden. De Amerikaanse stap is tevens ook een waarschuwing richting de EU...

Door: “Bezige Bij”

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/09 ... ramma-jsf/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6922
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Ali Yas »

Ik maak me over de Russen geen zorgen. Veel zorgwekkender is de islamitische wereld, met name Iran. En vergeet China niet.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78705
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Ariel »

:shock: Oeps, oeps, oeps.....
De fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad van Eindhoven, Murat Memis, zit al sinds eind april vast in Turkije en zijn Nederlandse paspoort is ingenomen. Hij heeft huisarrest en hem wordt ten laste gelegd dat hij lid zou zijn van terreurganisaties en propaganda zou hebben verspreid. Dat bevestigt Memis persoonlijk aan De Telegraaf.

Momenteel verblijft de Koerdische Memis al enige tijd in Diyarbakir, een stad in het oosten van Turkije. Op 30 april werd de socialist, die met zijn familie op vakantie was in Turkije, aangehouden. Op 2 juli moet hij voorkomen. In de tussentijd mag Memis Turkije niet verlaten. Zijn familie is inmiddels wel thuis. Hij wordt officieel verdacht van propaganda verspreiden en lidmaatschap van PKK, dat in Turkije staat aangemerkt als terroristische organisatie. In overleg met Buitenlandse Zaken is de arrestatie tot op dit moment stil gehouden, in de hoop dat hij door diplomatieke druk vrij zou komen.
Maar er wordt aan gewerkt.
Buitenlandse Zaken is bekend met de zaak. „De Nederlandse ambassade heeft zich vanaf het moment van aanhouding uiterst ingezet om betrokkene zo snel mogelijk te kunnen bezoeken”, laat het ministerie weten. „Hierbij was steeds nauw contact met zijn familie en zijn advocaat. Buitenlandse Zaken onderhoudt daarnaast contact met de gemeente Eindhoven over de zaak. Op dit moment is betrokkene op vrije voeten en heeft een uitreisverbod. De ambassade houdt contact met hem en verleent bijstand waar nodig en mogelijk. Nederland kan zich niet mengen in de rechtsgang, maar vraagt regelmatig aandacht van de Turkse autoriteiten voor dergelijke zaken.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43293
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Mahalingam »

Bij de gemeenteverkiezingen kozen de bewoners van istanbul niet voor een lakei van Erdogan maar voor een ander.
Zodoende moesten (net zoals de EU doet) ze opnieuw stemmen voor de juiste uitslag.
Oppositie pakt Istanboel, pijnlijke nederlaag voor Erdogan
De Turkse president Erdogan lijdt ook bij de herhaling van de burgemeestersverkiezingen in Istanboel een historische nederlaag. Oppositiekandidaat Ekrem Imamoglu van de seculiere partij CHP stevent af op de winst, met een voorsprong van bijna tien procent op Yildirim, Erdogans partijgenoot en jeugdvriend.
[...]
Ondanks dat negentig procent van de media in handen is van ondernemers die banden hebben met Erdogan, wist Imamoglu met zijn boodschap van hoop en optimisme de meerderheid van de kiezers te inspireren. Hij beloofde de 16 miljoen inwoners dat hij een eind zou maken aan de verspilling, vriendjespolitiek en zou werken aan betere collectieve voorzieningen, met name voor de vele armen in de stad. Acht procent van de AKP-kiezers die al die jaren op Erdogan stemden, liep op zondag 31 maart al over naar de centrum-linkse Republikeinse Volkspartij van Imamoglu.
https://www.ad.nl/buitenland/oppositie- ... ~a7f16ce0/

Het zou kunnen dat er opnieuw gestemd moet gaan worden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51012
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Pilgrim »

Ekrem İmamoğlu wint burgemeestersverkiezing Istanbul

23 juni 2019

Afbeelding

Historisch verlies voor de AKP van Erdoğan

De oppositiekandidaat Ekrem İmamoğlu heeft na het tellen van ruim 95% van de stemmen de burgemeestersverkiezing in Istanbul gewonnen. Volgens het staatspersbureau kreeg İmamoğlu 53,75% van de stemmen. Zijn tegenstander, voormalig premier Binali Yildirim, behaalde 45,43%. Hij heeft zijn nederlaag al toegegeven.

Het was de tweede keer in korte tijd dat de ongeveer 10 miljoen stemgerechtigden een eerste burger kunnen kiezen. İmamoğlu van de oppositiepartij CHP won ook deze eerste verkiezingen op 31 maart, maar na een klacht van de AKP van president Recep Tayyip Erdoğan werd de uitslag nietig verklaard vanwege onregelmatigheden.

[ANP]

https://tpo.nl/2019/06/23/ekrem-imamogl ... -istanbul/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78705
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Ariel »

Waar zijn de feestende Turken op de erasmusbrug?
Waar zijn de toeterende Turken op het hofplein?

:no1: Die zijn er niet.

Waar wel gefeest en getoeterd werd was in Turkije.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie