Alternative für Deutschland (AfD)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40641
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Pilgrim » Za Jun 22, 2019 9:27 pm

Gauland beschuldigt Gauck van huichelarij

Geplaatst op 22 juni 2019

Afbeelding

De fractievoorzitter van de AfD, Alexander Gauland (foto), heeft de voormalige Duitse president Joachim Gauck van huichelarij beschuldigd. “Waarom kan hij niet met mij discussiëren?”, vroeg Gauland tegenover “Cicero” en verwees naar de uitspraak van Gauck dat hij niet met Gauland op één podium zou willen zitten. “Zijn gedrag laat zien dat zijn eis naar meer tolerantie voor rechtsen slechts een holle frase is, pure huichelarij”, aldus Gauland.

“Ik heb Gauck nog meegemaakt als chef van de Gauck-autoriteit, waar hij het liefst iedere journalist kwijt wilde die in Leipzig gestudeerd en bij een SED-krant gewekt heeft”, zei Gauland. Hijzelf zou in zijn tijd als uitgever van de “Märkische Allgemeine Zeitung” “mensen tegen volledig onterechte aanvallen van de heer Gauck hebben moeten verdedigen”. Na de moord op Walter Lübcke verzet de AfD zich bovendien tegen de beschuldiging met angstretoriek een gunstig klimaat voor geweld te hebben geschapen. “Dat moord en geweld niet in de politiek thuishoren, is helemaal duidelijk. Wij in de AfD willen daar niets mee te maken hebben. Wat me echter stoort, is de poging om ons er mee in te trekken. Zo ongeveer volgens het motto: jullie zijn daar de schuld van”, zei Gauland. Natuurlijk zou men politieke kritiek kunnen hebben op politici die zich zo uitlaten als Lübcke. “Dat is immers niet de poging om een mens met geweld uit de weg te ruimen.” Gauland zei dat hij bereid zou zijn om retorisch te ontwapenen als de andere partijen dat zouden doen. “Dat kunnen we doen. Maar kijkt u eens hoe de andere partijen reageren. Dan kan ik moeilijk mijn retoriek minderen wanneer men juist in deze moordzaak mij een medeschuld wil geven.”

Bron: https://dieunbestechlichen.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/22 ... ichelarij/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40641
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jun 24, 2019 11:26 pm

Alice Weidel: CDU is de steun bij de veiligheidsautoriteiten al lang kwijtgeraakt!

Geplaatst op 24 juni 2019

Afbeelding
Politiemensen en militairen sympathiseren met de AfD: CDU is steun bij de veiligheidsautoriteiten al lang kwijtgeraakt!

Friedrich Merz (CDU) heeft ervoor gewaarschuwd dat de CDU “delen van het Duitse leger en de federale politie aan de AfD” zou kunnen kwijtraken. Het is ontmaskerend dat politici van de CDU uitgerekend hun belangstelling voor onze politieagenten en soldaten herontdekken op het moment waarop ze merken dat zij zich teleurgesteld en verbitterd van de CDU afkeren.

Decennia lang werden de politie en het leger onder maatgevende verantwoordelijkheid van de CDU kapot bezuinigd en maatschappelijk buitenspel gezet. Daarom is het geen wonder dat de betrokkenen, die iedere dag hun leven en hun gezondheid voor ons allemaal op het spel zetten, in groten getale de hiervoor verantwoordelijke politici en partijen de rug toekeren.

Veel militairen en politieagenten registreren aandachtig dat de AfD-fractie ook bij dit thema heel goed weet waarover ze het heeft. Want in onze gelederen bevinden zich talrijke ervaren politiemensen en militairen, die de onverantwoordelijke verwaarlozing van de politie en het leger door de oude partijen van heel dichtbij hebben meegemaakt en hieronder geleden hebben en daarom in de politiek gestapt en naar de AfD overgestapt zijn. Daarom heeft Friedrich Merz het fout: de CDU dreigt de steun van de veiligheidsautoriteiten niet kwijt te raken – ze is deze al kwijtgeraakt.

De AfD-fractie zet zich in voor een zo goed mogelijke uitrusting van onze veiligheidsautoriteiten, omdat voor ons de veiligheid van Duitsland en zijn burgers in het middelpunt staat – en niet, omdat wij om stemmen bedelen.

Bron: https://politikstube.com

Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/24 ... jtgeraakt/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38645
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Mahalingam » Zo Jun 30, 2019 9:59 pm

Hoe het recht op samenkomst wordt uitgehold.
De Lange Arm van de Antifa reikt tot in Polen.
Polish hotel cancels rooms for German far-right MPs
The anti-immigration, anti-Islam Alternative for Germany had already had difficulty finding a venue after German hotels objected to hosting the group, the party and media sources said.

Around 70 of the party's 91 members of parliament were to gather instead on Friday evening in the Polish city of Szczecin, near the border with Germany.

But the spokesman for the party's parliamentary group, Christian Lueth, told AFP that the Szczecin hotel set to host them had suddenly told them its rooms were unavailable.
"The hotel cancelled the reservation for the conference rooms two hours before the gathering, and the hotel rooms as well, saying there had been a power cut," Lueth said.
He said he suspected "political reasons" for the decision.
"We had repeatedly confirmed the reservation -- there will be legal action."

Lueth said the MPs would stay in Berlin instead and meet at the Reichstag parliament building.

A gathering of far-right lawmakers had previously been cancelled in March after a German hotel turned them down fearing what it called "bad publicity".

Citing fears of violence, the AfD had also axed a gathering in Berlin after the European elections in May.
https://www.thelocal.de/20190629/polish-hotel-cancels-rooms-for-german-far-right-mps
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40641
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Pilgrim » Za Jul 20, 2019 12:05 am

Georg Pazderski (AfD): Duitse Bondsdag sluit zichzelf op uit angst voor de gevolgen van de eigen politiek

Geplaatst op 19 juli 2019

Afbeelding
“Bondsdag sluit zichzelf op uit angst voor de gevolgen van de eigen politiek.”

Berlijn, 19 juli 2019. De eerste vice-woordvoerder van de AfD, Georg Pazderski, heeft scherpe kritiek op de plannen van de Bondsdag voor nog meer veiligheidsmaatregelen bij het Rijksdag-gebouw in Berlijn.

“Dat de Bondsdag zichzelf nu met een 10 meter brede gracht en 2,5 m hoge hekken op de Platz der Republik als het ware wil opsluiten, is onverdraaglijk. Het parlement laat zien dat het bang is voor de gevolgen van de eigen politiek, die door ongecontroleerde massa-immigratie geweld en terreur naar Duitsland heeft gebracht.

Vooral de geplande gracht getuigt van een schrikbarende blindheid voor de geschiedenis: zulke zogenaamde ´Aha-grachten´ werden door de DDR in het grensgebied met de Bondsrepubliek Duitsland en West-Berlijn gebruikt. Dat de Duitse Bondsdag het niet schuwt om dit middel van een mens-verachtende dictatuur in te zetten, is een catastrofaal signaal.

Tenslotte is dit zichzelf opsluiten cynisch, want de parlementariërs geven miljoenen uit voor de eigen veiligheid, terwijl de burgers van dit land onbeschermd staan blootgesteld aan de consequenties van hun catastrofen-politiek. Verder kun je nauwelijks van de burger verwijderd zijn.”

Bron: www.afd.de

Door: Georg Pazderski

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/19 ... -politiek/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40641
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jul 21, 2019 8:05 pm

Meuthen, de AfD en de Identitaire Beweging

Geplaatst op 21 juli 2019

Afbeelding

In een interview met de “Funke-mediagroep” liet de landelijk woordvoerder van de AfD, Jörg Meuthen, zich uit over de omgang van de binnenlandse veiligheidsdienst met de Identitaire Beweging. Zijn kernuitspraak was onverbloemd en duidelijk.

Meuthen sprak datgene uit wat al lang veelmeer door de AfD benadrukt zou moeten zijn. Terwijl links-extremen in de afgelopen jaren vooral door geweld tegen de politieke tegenstander opvallen, kan dit niet ook maar in beginsel van de Identitaire Beweging beweerd worden.

“Geen gewelddadige acties”
De juiste vraag is daarom waarom er dus een observatie door de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst plaatsvindt en de jeugdbeweging als “rechts-extreem” werd gekwalificeerd. Vooral van de kant van de AfD had ik de afgelopen weken graag duidelijker taal willen horen.

Nu verklaarde Meuthen: “Mij zijn geen gewelddadige acties van de Identitaire Beweging bekend, zoals we die uit het linkse kamp kennen”. Daarom zou overdacht moeten worden “hoe gerechtvaardigd deze observatie door de binnenlandse veiligheidsdienst is”.

Scheiding van AfD en de IB zeker zinvol
Dat er een besluit van onverenigbaarheid van de AfD met betrekking tot de Identitaire Beweging bestaat, is desondanks zeker zinvol en hoeft geen afgrenzing van ideeën te vormen. De Identitaire Beweging bezet de metapolitieke ruimte en de AfD de reële politiek. De scheiding is op grond van de verschillende “opdrachtenvelden” aangebracht. Een ideologische afgrenzing van de kant van de AfD is echter onzinnig.

Hierin ligt ook mijn kritiek op het interview van Meuthen. De manier hoe hier de “onverenigbaarheid” wordt gedefinieerd, is gewoon fout: “Wij hebben niets met hen gemeen en we houden maximale afstand”. Want vanzelfsprekend bestaat er een gemeenschappelijke fundamentele consensus van de AfD en de Identitaire Beweging.

Ook de FPÖ dient eindelijk de betekenis van de metapolitiek te begrijpen
Desondanks is de hierboven genoemde duidelijke taal van Meuthen zeer verheugend en zal hopelijk gevolgd worden door andere AfD-politici. Hier dient bovendien opgemerkt te worden dat Jörg Meuthen niet tot de “vleugel” behoort, maar zelfs nog tot het veeleer liberale deel van de partij. De AfD lijkt over het algemeen dus te begrijpen dat het metapolitieke organisaties nodig heeft om ingrijpende en vooral langdurige veranderingen te bewerkstelligen.

Nu moet ook door de Oostenrijkse FPÖ erkend worden wat zij onder Hofer niet wilde en nog steeds niet wil begrijpen: de voor-politieke ruimte en de parlementaire reële politiek vormen een eenheid en sluiten elkaar in beginsel niet uit. Om in ieder geval de legitimiteit van groepen en initiatieven van een patriottische burgersamenleving te erkennen, zou een goed begin zijn.

Bron: www.tagesstimme.com

Door: Joshua Hahn

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/21 ... -beweging/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38645
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Mahalingam » Zo Jul 28, 2019 10:05 am

De AfD heeft twee ledenvergaderingeen gehouden waarbij de verkiezingslijst voor Sachsen werd vastgesteld. En dat moest een lange lijst worden vanwege de te verwachten winst.
Maar de bevoegde overheidsinstantie die moest goedkeuren schrapte de nummers 19 t/m 60 van de lijst. Er was een regeltje gevonden om die beslissing aan op te hangen.
De AfD stapte naar de rechter en die gaf de AfD gedeeltelijk gelijk. Nu zijn de eerste 30 plaatsen goedgekeurd.
De rechter was van mening dat het ongrondwettelijk ingrijpen in het verkiezingsproces door de overheid was. Men wenst toch geen DDR toestanden?
Stel dat de AfD 60 zetels wint maar er slechts 18 mag bezetten. Dat noemen we dan 'geleide democratie'.
30 Kandidaten von AfD-Liste dürfen antreten
Het Grondwettelijk Hof in Leipzig is het gedeeltelijk eens met de partij. Na een eerste beoordeling heeft de provinciale verkiezingscommissie daarom waarschijnlijk onrechtmatig gehandeld.

De aanleiding voor de rechtszaak was een beslissing van de Landeswahlausschusses. Tijdens zijn vergadering op 5 juli had deze laatste de landenlijst van de AfD teruggeschroefd. De commissie stond alleen plaatsen 1 tot 18 toe en streelde de volgende plaatsen 19 tot 61. Hij voerde aan dat de nationale lijst was opgesteld op twee verschillende partijcongressen. Bovendien was tijdens het tweede partijcongres de verkiezingsprocedure gewijzigd: de achterbank werd toegekend in het blokstemproces.

De rechters volgden deze redenering niet volledig. De beslissing van de commissie was "onwaarschijnlijk, volgens de voorlopige beoordeling, onwettig", oordeelden de negen rechters. Ze gingen er niet vanuit dat de AfD een "mogelijk toepasselijk principe" van een uniforme notering had geschonden.

Lijstposities 31 tot 61 worden verwijderd. De juryleden vonden de beoordeling door het kiescomité van de herziene verkiezingsprocedure niet zo ernstig dat ze vóór de verkiezingen wilden ingrijpen.

Het oordeel van de rechtbank is niet definitief. Na de staatsverkiezingen kunnen de nu toegevoegde lijstplaatsen weer worden geannuleerd tijdens de normale stemtest. Bovendien wil het Grondwettelijk Hof op 16 augustus nog uitspraak doen over de constitutionele klachten van de Saksische AfD en de acht partijleden.

Het feit dat de juryleden de landenlijst van de AfD voorlopig wijzigen, is ongebruikelijk. Tot nu toe konden rechtsmiddelen tegen verkiezingsgoedkeuring alleen worden ingesteld na een peiling. In het specifieke geval zagen de Saksische constitutionele rechters echter een "bijzonder geval van uitzondering". Naar hun mening zouden anders nieuwe verkiezingen nodig zijn geworden.

De Saksische AfD-voorzitter Jörg Urban prees de beslissing: de rechtbank had laten zien hoe grof nalatig het Landeswahlausschuss had besloten.

Zelfs in het proces zelf had de AFD benadrukt dat de acties van het kiescomité tussenkomst van de rechtbank vereisten. Bij het annuleren van grote delen van de staatslijst is een "situatie gecreëerd die verre van constitutioneel is", zei de vertegenwoordiger van de AfD, Michael Elicker. Er is een "psychologisch effect" op de bestanddelen van de AfD. Ze konden niet zeker weten of hun tweede stem echt telde. Bovendien wordt de "openbare vrede" in Saksen bedreigd door de korting. Er zijn al bedreigingen geweest tegen de Land Returning Officer. Je moet 'de situatie zo oplossen dat iedereen er vreedzaam mee kan omgaan', zei Elicker.

De regeringsdirecteur Carolin Schreck was tevreden met het vonnis. Ze was blij dat de rechtbank zo snel had beslist. De maatregelen zullen nu snel worden uitgevoerd.

Het proces vond plaats met grote publieke belangstelling. Alle 100 zitplaatsen in het auditorium waren bezet. De proef begon ook minder dan een kwartier later omdat het publiek te groot was. De rechtbank had veiligheidscontroles gelast.
https://www.freiepresse.de/nachrichten/sachsen/30-kandidaten-von-afd-liste-duerfen-antreten-artikel10572339

In de sociale media is Carolin Schreck als boosdoenster nogal afgekat.
Vandaar dat: "Bovendien wordt de "openbare vrede" in Saksen bedreigd door de korting."
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40641
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Pilgrim » Ma Aug 12, 2019 2:18 pm

Een voormalige Duitse luchtmachtgeneraal, Joachim Wundrak, drager van het Federale Kruis van Verdienste, heeft zich bij de realisten gevoegd, en wil de politiek in voor de AFD. Hij is niet de eerste die na het leger de politiek ingaat voor de Duitse partij die in veel oostelijke deelstaten van Duitsland als hoogste in de peilingen staat en Duitsland wil behouden voor de Duitsers.

Ik kan alleen maar hopen dat diegenen die in Nederland in dienst zijn gegaan om hun land te dienen en/of het Nederlandse volk te beschermen, dat ook daadwerkelijk blijven doen. En in protest gaan als ze ineens voor de EU blijken te werken en bij protesten tegen het Nederlandse politieke kartel, de islam of de EU, tegen de nationale bevolking blijken te werken. We zien het in Frankrijk elk weekend, hoe de politie in opdracht van Macron omgaat met de moedige Fransen in gele hesjes... Er zijn al heel veel slachtoffers.
www.tagesschau.de

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/12 ... reigingen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40641
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Pilgrim » Ma Aug 19, 2019 8:39 pm

De AFD in Duitsland wil, in het geval van een zeer waarschijnlijke overwinning bij de verkiezingen in enkele oostelijke deelstaten, een kerncentrale bouwen in Lausitz. Andreas Harlab verklaarde zelfs dat kernenergie de energie van de toekomst is, wat natuurlijk niet zo goed valt bij de groen/linkse klimaatguppies. In Tsjechië zijn er kerncentrales die al 50 jaar draaien, de Tsjechische regering heeft zojuist de uitbreiding van kernenergie aangekondigd en ook Polen schakelt over op kernenergie.
www.journalistenwatch.com

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/19 ... -te-staan/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40641
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Pilgrim » Vr Aug 30, 2019 10:25 pm

pro-AfD demonstratie in Hannover (24-08-´19)
mark grigi - Gepubliceerd op 25 aug. 2019

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40641
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Pilgrim » Zo Sep 01, 2019 10:48 pm

Deelstaatverkiezingen Sachsen en Brandenburg

Geplaatst op 1 september 2019

Afbeelding

De prognoses van 18.00 uur

Brandenburg:

SPD 25,5% – AfD 24,5% – CDU 15,5% – Die Linke 11% – Groenen 10% – FDP 4,5% – BVB-FW 5%

Sachsen:

CDU 32% – AfD 27,5% – Die Linke 10,5% – Groenen 9% – SPD 8% – FDP 4,8%


Geplaatst door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/01 ... andenburg/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40641
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Pilgrim » Zo Sep 01, 2019 10:54 pm

AfD wint bij verkiezingen in het oosten van Duitsland

Geplaatst op 1 september 2019

Afbeelding
“Destijds zowel als nu: WIJ zijn het VOLK!” AfD.

De CDU en de SPD moeten bij de deelstaatverkiezingen in Sachsen en Brandenburg bittere verliezen incasseren. De AfD daarentegen heeft alle reden tot juichen. En ook de Groenen kunnen zich verheugen in meer stemmen.

18.57 uur: ARD-prognose voor Brandenburg:
(tussen haakjes het verkiezingsresultaat van 2014)

SPD: 27,0% (31,9%)
CDU: 15,7% (23,0%)
Die Linke: 10,6% (18,6%)
AfD: 23,1% (12,2%)
Groenen: 10,5% (6,2%)
FDP: 4,7% (1,5%)
BVB/FW: 5% (2,7%)
Anderen: 3,4% (4,1%)

18.56 uur: ARD-prognose voor Sachsen: (tussen haakjes het verkiezingsresultaat van 2014)

CDU: 32,2% (39,4%)
Die Linke: 10,3% (18,9%)
SPD: 7,6% (12,4%)
Groenen: 8,6% (5,7%)
AfD: 27,8% (9,7%)
FDP: 4,8% (3,8%)
NPD: 0%, (4,9%)
Freie Wähler: 0% (1,6%)
Anderen: 8,7% (3,5%)

Geplaatst/vertaald/ingekort door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/01 ... duitsland/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40641
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Pilgrim » Zo Sep 01, 2019 11:26 pm

Fenomenaal verkiezingssucces van de AfD!

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

mercator
Berichten: 18525
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor mercator » Ma Sep 02, 2019 11:29 am

Pilgrim schreef:Fenomenaal verkiezingssucces van de AfD!

Dat is heel mooi voor de eigenwaarde van de AfD politici maar het zal niets uithalen. Zie wat er in België, Frankrijk en Italië gebeurt of gebeurd is. Zolang rechts geen absolute meerderheid behaalt klitten alle anderen bij elkaar om rechts de pas af te snijden. Dus 28,5 % voor AfD betekent helemaal niets.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Mahalingam
Berichten: 38645
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Mahalingam » Ma Sep 02, 2019 11:34 am

En hoe zijn de verkiezingen verlopen? Iedereen blij. De CDU en de SPD omdat ze de grootste zijn gebleven en de AfD omdat ze fors gewonnen hebben.
AfD groeit fors, maar blijft tweede in Brandenburg en Saksen
De Duitse regeringspartijen CDU en SPD halen na de verkiezingen in Brandenburg en Saksen van zondag enigszins opgelucht adem: volgens de prognoses van zondagavond behouden ze hun positie als grootste partij in de deelstaten – de SPD in Brandenburg, de CDU in Saksen. Maar ze incasseren grote verliezen. Anti-immigratiepartij Alternative für Deutschland groeide fors.

Het is een uitslag met een janus-kop. CDU en SPD vieren het feit dat ze in de deelstaten waar zij traditioneel de grootste zijn – de CDU in Saksen en de SPD in Brandenburg – niet zijn ingehaald door de rechts-populisten, maar dat is meteen ook hun grootste wapenfeit. De partijen verloren feitelijk veel kiezers in beide deelstaten en wisten hoge uitslagen voor de AfD niet te verhinderen.

"Niet te verhinderen." Te weinig verkiezingsfraude en zo? Te weinig inzet van de media en de antifa?
In Saksen haalde de partij een recorduitslag van bijna 28 procent, in Brandenbug haalde ze rond de 24. In beide deelstaten is dat een verdubbeling, of meer, vergeleken met hun uitslagen van 2014. Veel afstand tot de regerende partijen is er niet meer (de CDU haalde in Saksen 32,5 procent, de SPD in Brandenburg rond de 26). Dus wie won?

En hoe werkt het in op het cordon sanitaire?
SPD en CDU leggen de uitslag in hun voordeel uit, maar ook de AfD heeft reden tot vieren. Die is in beide deelstaten nu de onbetwistbare nummer twee. Dat maakt het vormen van nieuwe regeringen lastig. De CDU en de SPD sluiten regeren met de AfD uit, maar hun huidige coalities hebben geen meerderheid meer. Het wordt zoeken naar coalities zonder AfD, die toch stabiel zijn.

https://www.trouw.nl/buitenland/afd-groeit-fors-maar-blijft-tweede-in-brandenburg-en-saksen~b8cdf9033/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40641
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Pilgrim » Ma Sep 02, 2019 3:41 pm

AfD-overwinning verhinderd door strategische stemmers

Door Jonathan van Tongeren op 2 september 2019

Afbeelding
Deelstaatpremier van Brandenburg Dietmar Woidke kan ondanks verlies voor zijn SPD en coalitiepartner Die Linke, waarschijnlijk verder regeren met de Groenen (foto: Uwe Klössing).

Een overwinning van de AfD in de verkiezingen voor de landdag van Brandenburg is verhinderd door strategische stemmers. Hoewel de AfD aanzienlijke winst boekte en het nog iets beter deed dan in de peilingen, kozen veel politiek-correcte kiezers er op het laatste moment voor SPD te stemmen, om zo te voorkomen dat de AfD de grootste zou worden.

De Duitse deelstaat Brandenburg is vanouds een SPD-bolwerk. Maar in de peilingen lagen de sociaaldemocraten in de afgelopen weken steeds nek aan nek met de AfD om de grootste partij te worden. Hoewel de AfD het met 23,5 procent van de stemmen nog iets beter deed dan in de peilingen, werd SPD toch de grootste.

Politiek-correcte kiezers van andere partijen kozen SPD om te voorkomen dat AfD grootste werd
De sociaaldemocraten verloren weliswaar 5,7 procentpunten ten opzichte van 2014, maar deden het met 26,2 procent beter dan in de peilingen, waar ze niet verder kwamen dan zo’n 22 procent. Andere politiek-correcte partijen als CDU, Die Linke en de Groenen deden het daarentegen juist enkele procentpunten slechter dan gepeild. Derhalve ligt het voor de hand dat een deel van de mensen die op die partijen hadden willen stemmen uit strategische overwegingen op de SPD hebben gestemd, namelijk om te zorgen dat die partij groter zou worden dan de AfD.

Zo behaalde de CDU slechts 15,6 procent, terwijl ze peilde op 16 à 18, behaalde Die Linke slechts 10,7 procent, terwijl ze peilde op 14 à 15 en behaalden de Groenen slechts 10,8 procent, terwijl ze peilden op 14 à 15. Verder haalden met zo’n vijf procent ook de BVB/Freie Wähler de kiesdrempel, terwijl de liberale FDP er met 4,1 procent onder bleef.

Deelstaatregering SPD en Linke verliest meerderheid
Het resultaat betekent dat de deelstaatregering van SPD en Die Linke geen meerderheid meer heeft. De Groenen kunnen deze echter aan een meerderheid helpen. Die uitkomst ligt voor de hand, aangezien voor een alternatieve coalitie van SPD en CDU ook nog een derde partij nodig is.

Ook in Saksen strategische stemmers voor CDU
In Saksen gebeurde zondag iets vergelijkbaars als in Brandenburg. Maar in dit geval werd de CDU, die zich in Saksen vanouds rechtser positioneert dan federaal, de grootste partij. De peilingen duidden in deze deelstaat in de laatste weken reeds aan dat de CDU de grootste partij zou blijven. Ook hier was het uiteindelijke resultaat voor die partij echter beter, doordat een deel van de kiezers van Die Linke, SPD, Groenen en FDP uit strategische overwegingen op de CDU stemden.

Grote winst voor AfD, maar uitgesloten van coalitie
Ook hier was het resultaat met 27,5 procent voor de AfD nog iets beter dan verwacht. In de peilingen stonden de nationaal-conservatieven de laatste weken immers op 24 à 25 procent. De AfD boekte een winst van maar liefst 17,8 procentpunten ten opzichte van 2014. De CDU verloor 7,3 procentpunten en de SPD 4,7. De coalitie van CDU en SPD verliest daarmee haar meerderheid in de landdag. Aangezien de CDU regeren met de AfD echter heeft uitgesloten, zullen de Groenen de huidige regering wel komen versterken.

http://www.novini.nl/afd-overwinning-ve ... Y3V0Gxrz_E
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40641
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Pilgrim » Ma Sep 02, 2019 10:50 pm

Tweet van Alice Weidel

Afbeelding
Sachsen: 60% voor zwart-blauw! DE AfD SACHSEN HOORT IN DE REGERING! Alice Weidel, fractievoorzitter.

De burgers in Sachsen hebben een duidelijke beslissing genomen: 60% van hen wenst een CDU-AfD-regering. Dat is de democratische wens van de burgers, dat heeft de CDU te accepteren! We verheugen ons op gespreksvoorstellen!

Geplaatst en vertaald via: E.J. Bron (via Twitter; Alice Weidel)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40641
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Pilgrim » Za Sep 07, 2019 1:56 am

De aardige, ijverige “50,6% AfD-nazi´s” van Hirschfeld – wanneer stereotypen niet meer helpen

Geplaatst op 6 september 2019

Afbeelding
Hirschfeld in de Duitse deelstaat Brandenburg.

De “Tagesspiegel” is een interessante website. Ik lees hem graag, hij is niet zo heel orthodox links en het haatgedoe tegen alles wat als “rechts” wordt gekwalificeerd, blijft binnen de perken. Zo ook in een zeer lezenswaardig bericht uit Hirschfeld in de deelstaat Brandenburg, waar 50,6% van de kiezers op de AfD heeft gestemd. Het is heel amusant om de bijdrage “Nul vluchtelingen, maar 50,6% AfD” te lezen.

Uit de zinnen spreekt een zekere radeloosheid. Hirschfeld heeft ca. 1248 inwoners, dus een groter dorp in Brandenburg, in de zuidoostelijke punt van Duitsland. Als je kijkt naar de ontwikkeling van het aantal inwoners, dan stel je vast dat het niet een van de uitstervende DDR-dorpen is, waar iedereen ermee bezig was om aan de kansloosheid te ontsnappen en naar het westen te komen. In het jaar 1950 had het dorp 1571 inwoners, in het jaar van de val van de Berlijnse Muur waren het er 1613, het hoogtepunt. In de daarop volgende jaren daalde het inwoneraantal langzaam, in 2017 naar 1236 en is in 2018 weer aangetrokken naar 1248. Dus geen dood dorp met een paar overgebleven, afgehaakte oude mensen, die eenzaam en verbitterd in hun vervallen huizen overhoop liggen met het boze systeem.

Nee, auteur Sebastian Leber beschrijft Hirschfeld als een keurig dorp met goed onderhouden grondstukken, mooie huizen, leuke voortuinen, schommels, stenen waterbronnen en kleine windmolens. Er is een crèche en een dorpsschool, een echte gezonde dorpsgemeenschap dus. Bijna een beetje een idylle: “De graag gebruikte verklaringspatronen dat het zou gaan om een klaag-roep van de afgehaakte, de in de steek gelaten en hopeloze mensen, gaat in Hirschfeld niet op.”

Men heeft ook een levendige structuur voor de absoluut noodzakelijke dingen: een dokterspost, een apotheek, een warenhuis met een postfiliaal. Betekent: de inwoners van Hirschfeld zijn ijverige mensen, die zich prima redden en in een mooi dorp met kinderen, winkels, en een functionerende infrastructuur wonen. Er bevinden zich niet eens vluchtelingen die de boel zouden kunnen verstoren. En toch, vraagt de auteur Leber zich af, stemt meer dan 50% op het kwaad.

Zo verbazingwekkend is dat echter niet, meneer Leber. Juist daarom is dat zo. De grootste groep kiezers van de AfD zijn de mensen die een baan hebben, die midden in het leven staan, verantwoordelijkheid dragen, gezinnen voeden, kinderen opvoeden, productief zijn, het land opbouwen. Precies die laag van de bevolking waarop Duitsland steunt: de middenklasse. Daarom passen het verschijningsbeeld van het dorp Hirschfeld en die groep kiezers ook heel goed bij elkaar. En precies deze mensen willen ook “Duitsland”, zijn cultuur en levenswijze als de hunne bewaren en behouden. Precies daarom zien ze wat er op ons afkomt – en al in aantocht is. En wellicht tot een volgroeide ineenstorting leidt. Precies daarom verzetten zij zich tegen de roofbouw, de landelijke verwoesting onder Merkel, haar getrouwen en Merkels “opdrachtgevers”, de echt machtigen, die noch gekozen noch weggestemd kunnen worden.

Het is namelijk niet alleen maar “diffuse woede op de machtigen”, zoals de “Tagesspiegel” een niet-AfD-stemmer uit Hirschfeld citeert. De woede is absoluut niet “diffuus”, maar zeer gerechtvaardigd en reëel en ook vast te maken aan hele concrete dingen.

Niet zonder reden waarschuwen bekende economische wetenschappers, bekende investeerders en financiële experts steeds luider en indringender voor komende kromtrekkingen, zelfs voor een volgroeide crash. Tegelijkertijd wordt steeds duidelijker dat Merkels energietransitie mislukt en de stroomvoorziening nu al op losse schroeven staat en elk moment in elkaar kan storten. In de opdrachtenboeken van de Duitse economie is sprake van een gapende leegte. En de integratie van de binnenkomende en al aanwezige migranten is blijkbaar gewoon niet te doen. Dat weet men ondertussen ook wanneer men niet in zijn eigen dorp rondloopt.

Media en “goedmenschen” hebben het inmiddels steeds moeilijker om dat uit te leven en te verdoezelen, ook al moet je ze nageven dat ze hun uiterste best doen. De politiek had al lang haar Lady-Macbeth-moment. Het is het moment waarop Macbeth na alle moorden niet meer wil doorgaan en zijn macht-hongerige vrouw hem in het gezicht slingert: “We staan tot onze knieën in het bloed, terug is verder dan naar voren!” Men weet in de gevestigde partijtoppen namelijk heel goed dat de hele boel in de afgrond tuimelt. Men weet dat het ontstaan van de AfD eigenlijk de vrucht van hun verkeerde politiek is en – hoe onervaren de AfD-mensen ook zijn – steeds meer zal gaan winnen. Hirschfeld, Brandenburg, Sachsen zijn slechts voorbodes. Om de verkiezingsresultaten en zodoende de democratie door anti-AfD-coalities weg te saboteren, zal het tegendeel bewerkstelligen van datgene wat men wil: de AfD “klein krijgen”.

Voor één menselijke neiging moeten we heel erg op onze hoede zijn, namelijk om in de eigen vijandige clichébeelden te tuinen en de tegenstander als dom, afgehaakt, versuft of primitief te beschouwen. Het beeld van de versufte, werkloze, asociale nazi-racist en vette schreeuwlelijkerd is gewoon niet datgene wat de typische AfD-stemmer in werkelijkheid is.

De AfD-kiezer heeft vooral een eigenschap die de meeste “betermensen” niet hebben: hij hangt zijn vaantjes niet in de wind. Hij is niet laf. Hij is niet op zoek naar applaus voor zijn betermensendom. Hij is bereid en in staat om te incasseren en standvastig door te vechten. Hij vormt zijn eigen oordeel, denkt zelfstandig en plant. En hij is in principe succesvol, zoals de Hirschfelders laten zien.

Bron: https://dieunbestechlichen.com

Door: Niki Vogt

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/06 ... er-helpen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40641
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Pilgrim » Za Sep 14, 2019 11:13 pm

Dr. Gottfried Curio (AfD): “Migranten gaan Duitsland niet redden; ze ruïneren het!”
Gepubliceerd op 12 sep. 2019

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40641
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Pilgrim » Ma Sep 16, 2019 12:18 am

AfD – Belastinggeldverkwisting: de tol-catastrofe kost de Duitse burgers € 895 miljoen!

Geplaatst op 15 september 2019

Afbeelding

Geheime contracten bewijzen: er stroomden gigantische sommen geld zonder enige tegenwaarde, alleen omdat een minister voor zichzelf een monument wilde neerzetten! Het ministerie van Verkeer doet blijkbaar helemaal niets onder voor het ministerie van Defensie als het gaat om gesjacher in grote stijl. Minister van Verkeer Andreas Scheur (CSU) heeft meer geld vrijgemaakt voor de invoering van de tol voor personenauto´s op autosnelwegen dan tot nu toe bekend was. Vermoedelijk wilde hij een persoonlijk prestigeproject realiseren naar het motto “Wat kost de wereld?”. En nu doken er ook nog geheime contracten op.

Het gaat om niet minder dan het trotse bedrag van € 895 miljoen. Dat zijn ongeveer € 320 miljoen meer dan een advocaat van het ministerie van Verkeer onlangs in een schrijven had bevestigd. Voor de belastingbetalers een fiasco, want midden juni verbood het Europees Gerechtshof de tolheffing. Toch moet er natuurlijk betaald worden, per slot van rekening hebben de deelnemende ondernemingen contracten gekregen. Er woedt al een ruzie over een mogelijke schadevergoeding.

Het lijkt erop dat minister Scheuer geraffineerd en misleidend te werk ging, alleen maar om zijn prestigeproject koste wat het kost door te drukken. Nu blijven de burgers op honderden miljoenen euro´s zitten zonder ook maar de geringste tegenwaarde te ontvangen. € 895 miljoen voor niets – dat is onverantwoordelijke belastinggeldverspilling. De veroorzakers, die het geld van de Duitse burgers zo verkwisten, moeten in het vervolg ter verantwoording worden geroepen.

De invoering van het delict belastingverkwisting, zoals door de AfD geëist, zou hiertoe een eerste stap in de goede richting zijn. Het Duitse ministerie van Verkeer, onder leiding van Andreas Scheur (CSU), moet bovendien onmiddellijk de zaak uitleggen!

Delict belastingverkwisting (pag. 26) in het beginselprogramma van de AfD: www.afd.de

(www.focus.de)

Bron: https://politikstube.com

Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/15 ... 5-miljoen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40641
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Pilgrim » Ma Sep 16, 2019 12:46 am

Alice Weidel (AfD): “Make Germany Great Again!”
Gepubliceerd op 14 sep. 2019

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Anti Islam Politiek”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten