Premier Erdogan speelt hoog spel

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4904
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor sjun » Ma Jun 24, 2019 7:13 am

Het meest verstandige Turkse volk zit in de Turkse steden. Die hoeven niet naar Rotterdam te komen omdat ze zich in de eigen leefomgeving prima redden. Maar ook zij hebben te maken met de niet al te nozele massa's van het achterland die Erdogan en zijn AKP democratisch legitimeerden om de Turkse economie om zeep te helpen en het land in een kostspelige staat van oorlog te brengen.

De uitslag in Istanbul zal van grote invloed zijn op de politiek van Erdogan. kiest hij voor een soortgelijke zuivering als na de door Soros gesponsorde poging tot regime-change waarvan de daders te weinig doortastend optraden dan kan hij burgeroorlog verwachten. Wellicht gaat hij om daarvan af te leiden schermutselingen in Syrië regisseren. Maar kiest hij voor samenwerking dan kon dat wel eens zeer gunstig gaan uitpakken voor de Turkse economie. Zeker en vast staat wel dat Erdogan zal proberen de EU nog wat meer af te persen. Daarom is het heel verstandig dat Europese natiestaten selectiever worden aan de grens en gaan inzetten op handhaving daarvan.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15413
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Jun 24, 2019 7:03 pm

De halal gerelateerde islamitische viespeuk en geestelijke landsdebiel Erdogan heeft met zijn heidense geloofspartij de verkiezingen in Istanbul verloren.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40126
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jul 10, 2019 10:59 pm

Turkije wil oorlog: Tanks naar Syrische grens, boorschepen in wateren Cyprus

Posted on 10/07/2019

Afbeelding
De zowel door Rusland als Amerika gesteunde Libische generaal Khalifa Haftar verklaarde Turkije eind juni letterlijk de oorlog vanwege een ‘invasie’ met door Turkije gesteunde terroristen en strijders uit Syrië. (Afbeelding: Getty Images (7)).

President Cyprus en Libische generaal spreken van ‘Turkse invasie’

Stap voor stap voert de Turkse moslimdictator Recep Tayyip Erdogan zijn imperialistische plannen uit om met militaire macht een begin te maken met het herstel van het Ottomaanse Rijk. En net als in de jaren ’30 met Adolf Hitler het geval was kan hij dat vrijwel ongestoord doen, omdat ook nu Europa enkel zwakjes protesteert maar niets substantieels onderneemt om hem te stoppen. Zo kan het dat NAVO-lid Turkije islamitische terroristen van onder meer ISIS van Syrië naar Libië verplaatst, wat de Libische generaal Haftar een ‘Turkse invasie’ noemt; dat er nu (weer) Turkse tanks aan de grens met Syrië worden opgesteld voor een nieuw offensief, en dat Turkse boorschepen, beschermd door vliegtuigen en marineschepen, illegaal in de wateren van Cyprus opereren.

Alleen Russen houden Turken nog tegen
Zo’n 50 Turkse pantservoertuigen, waaronder tanks, troepen en commando eenheden werden bij de grens tussen de provincie Hatay en de Syrische regio Idlib opgesteld, vermoedelijk vanwege een nieuw offensief van het Syrische leger in het noordwesten van het land. Sinds mei hebben de Turken Syrië een aantal keer beschuldigd van het beschieten van hun ‘observatie’ punten, wat in korte vuurgevechten ontaardde. De Syriërs zeggen dat het juist de Turken zijn die met de agressie begonnen, en eisen dat Turkije zich compleet terugtrekt.

Eind juni wisten Russische troepen in Syrië door op het nippertje tussenbeide te komen en een escalatie tussen het Turkse en Syrische leger te voorkomen. Dat gebeurde nadat de door Turkije gesteunde moslimrebellen granaten hadden afgeschoten op posities van het Syrische leger bij Hama. (5)

Ankara weigert zijn troepen echter weg te halen en beweert dat het leger enkel tegen ‘terroristen’ vecht. Iedereen die het op wat voor manier dan ook niet met Erdogan eens is of zijn plannen in de weg staat is in de ogen van de dictator een ‘terrorist’, inclusief de politieke oppositie. Dat geldt ook voor zowel journalisten die kritisch over hem schrijven als voor alle Koerdische groepen (inclusief vrouwen en kinderen) en zo ongeveer heel Israël.

Verkapte Turkse oorlogsdaad door boorschepen naar Cyprus te sturen
Begin deze week voerde Turkije de strijd om de grote gasvoorraden onder de Middellandse Zee verder op door opnieuw een boorschip illegaal naar de Cypriotische wateren te sturen. Het schip werd zelfs beschermd door drones, F-16’s en marineschepen, waarmee Erdogan duidelijk de boodschap gaf dat hij desnoods bereid is oorlog tegen EU-lid Cyprus te voeren om de gasvoorraden van het eiland in bezit te nemen.

De Turkse vicepresident Fuat Oktay waarschuwde dat iedereen die iets onderneemt tegen ‘de legitieme rechten’ van Turkije op het Cypriotische gas ‘hun doel niet zullen bereiken’. De Turkse claims op dat gas in de Middellandse Zee zijn in strijd met alle internationale maritieme regels en wetten, en worden door geen enkel ander land erkend. Ook een deel van het gas in de maritieme zone van aartsvijand Griekenland wordt door de Turken opgeëist.

EU ‘minister’ van BuZa Federica Mogherini reageerde op deze de facto Turkse oorlogsdaad met een slappe solidariteitsverklaring met Cyprus. De regering van het eiland riep en roept Brussel tot nu toe vergeefs op tot hardere actie tegen Turkije. Behalve de zoveelste dreiging met Europese sancties gebeurt er tot nu toe niets. President Nicos Anastasiades heeft het terecht over een ‘tweede Turkse invasie’ (2), want Turkije houdt immers al tientallen jaren het noorden van het eiland bezet. Ook daar hebben noch de EU, noch de NAVO iets tegen ondernomen.

Libische generaal verklaart Turkije de oorlog om ‘invasie’
Wie het ook letterlijk over een ‘Turkse invasie’ heeft is de door Rusland, de VS, Frankrijk, Egypte en Saudi Arabië gesteunde Libische generaal Khalifa Haftar, wiens troepen (het LNA) proberen om de door de VN, Marokko, Qatar en het grootste deel van Europa gesteunde Regering van het Nationale Akkoord (GNA) ten val te brengen en het land onder controle te krijgen. (6)

Generaal Haftar heeft Turkije eind juni letterlijk de oorlog verklaard en gedreigd om Turkse vliegtuigen met –Amerikaanse- afweerraketten neer te schieten, en Turkse schepen voor de Libische kust tot zinken te brengen, omdat Libië volgens hem ‘een Turkse invasie ondergaat’. ISIS terroristen en andere islamitische strijders, die Turkije eerst trainde en naar Syrië haalde om tegen Assad te vechten, worden nu namelijk weer terug naar Libië gestuurd. Haftars troepen namen al zes strijders met een Turks paspoort gevangen, maar lieten hen weer vrij nadat Erdogan dreigde met militair ingrijpen. (4)

Turkije tegen Syrië, Turkije tegen de Koerden, Turkije tegen Cyprus, Turkije tegen Griekenland, Turkije tegen Libië, Turkije tegen Egypte, Turkije tegen Israël – de plaatsen waar Erdogan kan beginnen met zijn gedroomde militaire veroveringen zijn legio. Het is niet langer de vraag of, maar wanneer de Turken hun volgende grote oorlog beginnen. En net als zo’n 80 jaar geleden staat Europa werkeloos toe te kijken en weet het enkel slap commentaar te geven terwijl alles in de komende jaren compleet uit de hand dreigt te lopen.

Xander

(1) Almasdar News via Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge
(4) Zero Hedge
(5) Zero Hedge
(6) Strategic Culture Foundation
(7) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/t ... en-cyprus/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6096
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Ali Yas » Do Jul 11, 2019 8:27 am

Europa kan eigenlijk niet ingrijpen, want dan krijgt het last met de Turken alhier. Lekker dan.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4904
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor sjun » Do Jul 11, 2019 10:56 pm

Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15413
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Jul 12, 2019 4:21 pm

Ali Yas schreef:Europa kan eigenlijk niet ingrijpen, want dan krijgt het last met de Turken alhier. Lekker dan.

Onderschat Rutte niet! Hij mag moslims, waaronder Turken, sowieso niet. En wij begrijpen best waarom. Hij is een glibberige gladjanus, allemansvriend met twee petten op die rekening houdt met zijn kiezers en behoefte heeft aan zoveel mogelijk aanhang. Maakt niet uit, van voren of van achteren.

Links en Islam lijken op elkaar. Krijgen ze hun zin niet of lijden ze een smadelijke nederlaag, dan zetten ze aan tot haat, terroristische daden en moord.

Links: hetze tegen politicus Janmaat, Wilders. Linkse terreurorganisatie RaRa. Moord op Pim Fortuyn. Wereldwijde linkse haat en terreur: Hitler, Stalin, Mao, PolPot, Armeense genocide 1915.

Islam: zichtbare religieuze terreur en moordaanslagen in alle facetten die de Koran uitdraagt via het vrijdagmiddaggebed en de steevaste, in de ogen van moslims, positieve uitleg over de terroristische daden van de Arabische woestijnprofeet Mohammed, dat doorgaans ontaardt in moslimgeweld, gelanceerd vanuit de prediking in de moskee als gevolg van het zwaar gefrustreerde achterlijke primitieve heidense terreurgedrag van de religieuze leiders van de Islam.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6096
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Ali Yas » Za Jul 13, 2019 8:20 am

Hans v d Mortel sr schreef:Onderschat Rutte niet! Hij mag moslims, waaronder Turken, sowieso niet. En wij begrijpen best waarom.

Ja, en? Ik krijg toch niet de indruk dat de kabinetten-Rutte veel tegen de verdere ontwikkeling van de islam hebben ondernomen, ook niet als het over het (mogelijk) aanstaande kalifaat Turkije gaat. Of zie ik iets over het hoofd?
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15413
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Jul 17, 2019 12:49 am

Ali Yas schreef:
Hans v d Mortel sr schreef:Onderschat Rutte niet! Hij mag moslims, waaronder Turken, sowieso niet. En wij begrijpen best waarom.

Ja, en? Ik krijg toch niet de indruk dat de kabinetten-Rutte veel tegen de verdere ontwikkeling van de islam hebben ondernomen, ook niet als het over het (mogelijk) aanstaande kalifaat Turkije gaat. Of zie ik iets over het hoofd?

Het woord 'onderschat' had ik niet mogen gebruiken. icon_silent.gif

Ik krijg plotseling een tekst uit mijn hersencentrale aangereikt en verwaarloos vervolgens duidelijkheid in de context te verschaffen. Los van Rutte, bedoel ik te zeggen dat het grootste gedeelte van het Nederlandse volk - volgens mij meer dan 80% - moslims liever vandaag dan morgen ziet vertrekken uit Nederland en waarschijnlijk uit heel Europa. Dat geldt ook voor veel politici, onderwijzers, directeuren van scholen, en ga zo maar door. Maar men is bang voor hevige onrust, mogelijk een kleine burgeroorlog tegen moslims en wil daarom het probleem niet benoemen (denk aan de paniek die ontstond bij het succes van Fortuyn), laat staan passende maatregelen nemen. De mensen houden liever de kaken stijf op elkaar en blussen hun binnenvuurtje met de tegenstrijdige hoop dat in Nederland het merendeel van de moslims uit goed gemutste moslims bestaat, ondanks dat vele mensen langzamerhand door de wol geverfd zijn met de verschrikkelijke reputatie van moslims.

Helaas, de onverantwoordelijke Europese leiders hebben het zover laten komen. En het point of no return is haast bereikt. Het is niet voor niets dat Paul Cliteur hierover aan de bel trekt. (post van Pilgrim)
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6096
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Ali Yas » Do Jul 18, 2019 7:03 pm

Hans v d Mortel sr schreef:Maar men is bang voor hevige onrust, mogelijk een kleine burgeroorlog tegen moslims en wil daarom het probleem niet benoemen

Ja precies, en het gebrek aan strategie betekent dus dat we die burgeroorlog later gaan krijgen, op grotere schaal, of erger nog dat het volk het zonder strijd opgeeft en naar elders vertrekt (=vlucht) of zich onderwerpt (=islam).

Een lichtpuntje is dat het linkse establishment dat ons dit allemaal aandoet zijn hand overspeelt met de milieuterreur. Goede kans dat Nederlanders zich niet alleen van die aanslag bevrijden maar meteen alle andere regressieve shit op dezelfde hoop gooit.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40126
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Di Aug 06, 2019 3:45 pm

Pentagon: 'VS zal Turkse militaire operatie in Noord-Syrië voorkomen'

06 augustus 2019

De Amerikaanse minister van Defensie, Mark Esper, heeft dinsdag gezegd dat een Turkse militaire operatie in Noord-Syrië, zoals aangekondigd door de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, onacceptabel is. De VS zal zo'n aanval voorkomen, stelde Esper.

"Het is duidelijk dat wij denken dat elke unilaterale actie door hen (Turkije, red.) onacceptabel zou zijn", zei de Amerikaanse minister tegen journalisten die met hem meereisden naar Japan, dat hij komende dagen bezoekt. "Wij zullen unilaterale invallen voorkomen die, wederom, de gedeelde interesses van de VS, Turkije en de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) in Noord-Syrië schaden."

De Turkse regering wil een offensief starten om de Koerdische YPG te verdrijven uit grensplaatsen in de Syrische provincies Raqqa en Hasaka. Zo moet een 'veilige zone' worden gevestigd in het grensgebied. Die operatie wordt al maanden vertraagd, voornamelijk vanwege sterke tegenstand vanuit Washington.

Afgelopen weekend kondigde Erdogan aan dat het offensief er toch aankomt. Hij specificeerde niet wanneer dat precies moet gebeuren, maar zei dat het "proces, als God het wil, binnenkort naar een nieuwe fase zal worden gebracht".

Tijdens een toespraak gericht aan Turkse ambassadeurs, die bijeen waren in Ankara, zei de Turkse president dinsdag dat "Turkije op een later moment een hoge prijs zal betalen, als het niet doet wat nodig is in Noord-Syrië".

Het zou de derde Turkse inval in Noord-Syrië zijn in drie jaar tijd.

VS en Turkije onderhandelen over Turkse inval
Esper stelde dat de VS "geen ambitie" heeft om de Koerden in de steek te laten, maar bood hen geen garantie op bescherming als er een Turkse inval komt. Een team van het Pentagon is in Turkije om de situatie te bespreken en de minister zei goede hoop te hebben dat er een akkoord kan worden bereikt.

De SDF is een coalitie van Syrische oppositiegroepen, waarin de Koerden sterk vertegenwoordigd zijn. De belangrijkste Koerdische strijdgroep in de coalitie is de YPG-militie. De SDF heeft in de afgelopen vier jaar het grootste deel van Noordoost-Syrië in handen gekregen, nadat Islamitische Staat met Amerikaanse steun werd verdreven uit die regio.

Turkije ziet Koerdische milities als terroristen
Turkije beschouwt de YPG-militie, als een terroristische organisatie. Ankara wil voorkomen dat de Koerden een eigen staat vestigen aan de Turkse zuidoostgrens. Dat zou separatistische sympathiën kunnen aanwakkeren bij de Koerdische minderheid in eigen land. De Turkse regering vecht al decennia een bloedig conflict uit met de Koerdische PKK.

De relaties tussen Washington en Ankara zijn al geruime tijd gespannen, vanwege een groot aantal lopende kwesties. Zo gooide de VS Turkije onlangs uit het JSF-programma, nadat de Turken S-400

https://www.nu.nl/buitenland/5975088/pe ... komen.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15413
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Aug 07, 2019 1:13 pm

Pilgrim schreef:
Turkije beschouwt de YPG-militie, als een terroristische organisatie.

1. Ik beschouw een bepaald soort homo's als grote viezeriken.
2. Ik beschouw de Islam als een terroristische organisatie.
3. Ik beschouw . . . dat de vrije meningsuiting niet alleen mag afhangen van een islamitische despote dictator of linkse Gutmenschen.

Stel dat Wilders punt 2 zou uitroepen, wat dacht je wat? Nou, dan kun je toch altijd proberen het tegendeel aan te tonen. Dat zal niet lukken omdat Islam zonder de profeet een vogel is zonder vleugels. En de profeet was nu eenmaal een historische Arabische terrorist die zijn vleugels over de Arabische zandbak kon uitslaan door gebruik te maken van zijn roofvogelinstinct.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4904
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor sjun » Di Aug 13, 2019 7:41 am

Ali Yas schreef:Europa kan eigenlijk niet ingrijpen, want dan krijgt het last met de Turken alhier. Lekker dan.

Wanneer er daadwerkelijk een vijfde colonne actief zou worden kan er hier ook worden ingegrepen. Destijds legde zo'n ingreep in het verenigde Spanje geen windeieren.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Mahalingam
Berichten: 38445
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Di Aug 20, 2019 12:26 pm

Dat de bewoners van Istanboel tot 2 keer toe niet voor Erdogan gekozen hebben zal ook komen door het vluchtelingenprobleem in de stad. Daar gaat nu wat aan gedaan worden. Er rijden treinen naar het Oosten.
Syrian migrants in Turkey face deadline to leave Istanbul
Thousands of Syrian migrants have until Tuesday to leave Istanbul or face expulsion from Turkey's biggest city.
[...]
By early August some 12,000 migrants had been transferred to their registered province, and more than 2,600 unregistered people had been put into centres run by the interior ministry. Thousands of workplaces have been inspected "to prevent unregistered employment".

Polling has shown a decline in support for Syrian refugees - from about 70% to 40% – seen as one factor that drove President Erdogan's party out of power in Istanbul in this year's mayoral election. Eight years on, doors in Turkey are closing, and the welcome is running out, our correspondent reports.

The Turkish government says migrants who want to return to Syria are being transported to safe areas of the country under the control of the Turkish army.

But the BBC has spoken with Syrians in Turkey who say busloads of migrants are being transferred to Idlib - just across the border - where fighting is escalating.
https://www.bbc.com/news/world-europe-49404739
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Islamitische revolutie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten