Mahalingam schreef:De eigenaar van de wagen, een Engelsman, werd ondervraagd. Wat bleek? De man is in België voor een kunstenfestival in Brussel en zijn wagen is één van de kunstwerken.
Tegenwoordig noemt men alles kunst. Ik noem het achterlijkheid.
Mahalingam schreef:De eigenaar van de wagen, een Engelsman, werd ondervraagd. Wat bleek? De man is in België voor een kunstenfestival in Brussel en zijn wagen is één van de kunstwerken.
https://www.ad.nl/apeldoorn/man-verft-kunstwerk-in-apeldoorn-grijs-ik-vond-de-kleuren-niet-mooi~acd865c1/Man verft kunstwerk in Apeldoorn grijs: ‘Ik vond de kleuren niet mooi’
Een onbekende heeft een flink deel ervan vrijdag grijs gemaakt. Een getuige zag dat gebeuren en lichtte de gemeente in. Toezichthouders spraken de man aan. Die gaf te kennen dat hij de kleuren van het werk niet mooi vindt. Omdat hij verder niet wilde meewerken, werd de 40-jarige inwoner van Meppel uiteindelijk door politieagenten tegen de grond gewerkt. Hij zou hevig verzet hebben geboden. Mogelijk wacht omwonenden nog een nieuwe verrassing, want de man stelt dat het om glow-in-the-dark-verf gaat.
Mahalingam schreef:Oudenaarde (België).
Dit is kunst:
Vlaamse buren plaatsen wc-pot uit protest: ‘Dan is dit ook kunst’
Mahalingam schreef:"gelaste profielen'" zijn erg in bij kunstenmakers.
In mijn stad werd dit (tijdelijk) neergezet:
.
Mahalingam schreef:Oh ja, wat stelt het voor? Wat moet ik erbij voelen? De kunstenmaker heeft tekst:
" Mannen verliezen vrouwen, vrouwen verliezen mannen, mensen verliezen het leven"
Ariel schreef:Je zou zo een boek uit die muur willen trekken. Ik vind het feestelijk staan.
Na een halve eeuw is het zover: Christo gaat de Arc de Triomphe inpakken.
Christo, de 84-jarige ‘inpakkunstenaar’, zal volgend jaar de Arc de Triomphe in een tijdelijk kunstwerk transformeren.
Meer over deze merkwaardige kunstenaar via de de link pivevenster in het browserpaneel.
https://tinyurl.com/christo-s-inpakkunst
Op donderdag 15 augustus verwacht de Hermitage de vijf miljoenste bezoeker sinds de opening in 2009 in het gebouw aan de Amstel. En dat gaan we vieren! Kom jij op donderdag 15 augustus naar het museum? Dan maak je kans op mooie prijzen, waaronder twee KLM retour-vliegtickets Amsterdam – St.-Petersburg, kaarten voor de VIP opening van de jubileumtentoonstelling Juwelen! en een jaar Duo-Vriendschap van de Hermitage. We kijken uit naar je komst!
Geschiedenis Hermitage Amsterdam.
Het museum Hermitage Amsterdam is de Nederlandse dependance van de Hermitage in St. Petersburg.
Op 18 oktober 1680 overleed koopman Barent Helleman. Hij liet zijn vermogen van 90.000 gulden na aan de Amsterdamse Diaconie. Met dit geld werd begonnen met de oprichting van een tehuis voor ‘oude besjes.’ De stad schonk een stuk grond en stadsbouwmeester Hans Jansz. van Petersom werd in de arm genomen voor het ontwerp. In 1683 volgde de oplevering van het ‘Diaconie Oude Vrouwen Huys’, met een strenge, 102 meter brede gevel. Daarachter was plaats voor vierhonderd vrouwen. In de twee zijvleugels van het gebouw waren ‘chambrettes’ ingericht, kamers waar de dames woonden. In 1817 kwam er ook opvang voor oude mannen.
Tot in de twintigste eeuw was de kerkzaal de op één na grootste zaal van de stad. Behalve dat er iedere zondag een kerkdienst was en er dagelijks werd gegeten door de bewoners, vonden hier officiële feesten en ontvangsten hoogwaardigheidsbekleders plaats. Leden van het Koninklijk Huis en Sir Winston Churchill zetten voet in het gebouw aan de Amstel, dat in 1953 de naam ‘Amstelhof’ kreeg.
In de loop der jaren zijn er nogal wat verbouwingen geweest. Al vroeg bleek de originele keuken te klein en kwam er een nieuwe in de kelder. Die keuken is nog steeds in originele staat te bezichtigen in de Amstelvleugel, vlak bij de gereconstrueerde Regentessenkamer. In 1860 werd centrale verwarming aangelegd; de allereerste ter wereld. Van 1970 tot 1979 vond een grootscheepse verbouwing plaats. Maar nog geen twintig jaar later bleek dat, ondanks deze verbeteringen, het gebouw niet meer voldeed aan de eisen voor passende pleegzorg. In 2007 zouden de laatste bewoners worden overgeplaatst naar andere tehuizen. Dat was lang nadat Ernst Veen, directeur van De Nieuwe Kerk, het idee had opgevat om Amstelhof een nieuwe bestemming te geven: partner van de Hermitage St.-Petersburg. Een plek voor tentoonstellingen van kunst uit de onmetelijke – ruim drie miljoen objecten – schatkamer van dat Russische museum.
Hans v d Mortel sr schreef:Ik heb hier in Amsterdam, met de beste wil van de wereld, niet één hoofddoek mogen waarnemen. Logisch! Er viel niets op te parasiteren.
De enorme houten beeltenis van Trump is neergezet in het dorp Sela pri Kamniku, op zo’n 30 kilometer van hoofdstad Ljubljana. Elders in het land is eerder ook al een beeld geplaatst van first lady Melania, die uit Slovenië komt.
https://www.rd.nl/vandaag/buitenland/enorm-trump-beeld-verdeelt-dorp-slovenië-1.1590475Het Trump-beeld komt uit de koker van architect Tomaz Schlegl, die een statement wil maken over populisme. In het kunstwerk zit een mechanisme waarmee Trump zowel vriendelijk als „heel erg eng” kan kijken. Dat moet de hypocrisie van populisten symboliseren.
„Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog krijgt het populisme de overhand. Kijk naar Johnson, kijk naar Trump, kijk naar onze president of Orbán”, zei Schlegl. „Waar gaat het heen met de wereld?”
Critici hoeven zich in elk geval niet lang te ergeren. De eigenaar van het land waar de houten Trump staat, heeft onder druk van andere dorpelingen besloten dat het beeld maar twee maanden mag blijven staan. Daarna wordt het in brand gestoken.
Het kunstwerk, waarvoor Hofmans 11-jarige zoon model heeft gestaan, is gister vanuit Limburg naar Amsterdam gekomen, over de weg met een enorme oplegger. Eenmaal bij het museum aangekomen werd het horizontaal van de oplegger getakeld om het voorzichtig in de handen van 20 man te laten zakken.
Samen met de kunstenaar hebben die mannen het beeld de vier brede trappen op getild. Hofman ondersteunde het beeld bij de voeten.[...]
“De technische dienst werd in het begin helemaal gek, ze konden niet geloven dat zo’n groot beeld ooit de trappen van het gebouw op zou kunnen komen.”
Het beeld is met behulp van een ketting en een katrol tussen twee steigers in omhoog getakeld. De ketting werd om de bovenbenen van het beeld gewikkeld. Tijdens het optakelen balanceerde het beeld op zijn handpalmen. Uiteindelijk is het plat op zijn handen gezet en met een soort klikconstructie aan de betonnen vloer vastgepind.
https://www.ad.nl/rotterdam/rotterdamse-kunstenaars-spuiten-portret-van-de-koning-in-saoedi-arabie-iedereen-bemoeide-zich-ermee~a128980e/Rotterdamse kunstenaars spuiten portret van de koning in Saoedi-Arabië: iedereen bemoeide zich ermee
[...],,Saoedi-Arabië is niet zo erg als mensen denken. Ze willen het tweede Dubai worden en daarom wordt het steeds vrijer en relaxter’’, vertelt Lotten. ,,Het wordt ook makkelijker om straks een visum te krijgen. De kroonprins is een voorstander van kunst. Met zulke projecten wil het koningshuis de kloof met het westen verkleinen.’’
De kunstenaars hopen vaker uitgenodigd te worden voor nieuwe opdrachten door het Saoedische koningshuis. ,,Alles was goed verzorgd’’, zegt Van der Helm. ,,En het is een unieke ervaring.’’
Charging Bull has often been a subject of criticism from an anti-capitalist perspective. The Occupy Wall Street protests used the bull as a symbolic figure around which to direct their critiques of corporate greed.
https://www.parool.nl/amsterdam/bronzen-stier-beursplein-verdwenen-vanwege-gebroken-poot~b24e80d7/Bronzen stier Beursplein verdwenen vanwege gebroken poot
Bij de herindeling van het Beursplein in het kader van project Rode Loper is de stier verplaatst. De eigenaar van het werk, die volgens de gemeente anoniem wil blijven, was niet helemaal tevreden met de nieuwe plek van zijn stier. In overleg met de gemeente werd afgesproken hem weer te verplaatsen. Vorige week dinsdag is tijdens het optillen van het kunstwerk, dat vastgelijmd staat op een betonnen plaat, de linkerachterpoot gebroken.
Momenteel loopt een onderzoek naar hoe dat kon gebeuren, zegt een woordvoerder van de gemeente. “Het dier staat nu in een opslag. We gaan samen met de kunstenaar en de eigenaar bepalen hoe we hem het beste kunnen repareren.”
Terug naar “FFI Nederlands Café”
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten