Terugkeer naar land van herkomst.

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76152
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Terugkeer naar land van herkomst.

Bericht door Ariel »

Syrië voor coalitie een heet hangijzer

DEN HAAG - Syrische asielzoekers splijten de coalitie. De VVD wil dat het kabinet voorbereidingen treft om deze Syriërs zo snel mogelijk terug te sturen omdat delen van hun thuisland veilig zouden zijn. De ChristenUnie gaat dit te ver.

VVD-Kamerlid Azmani wil dat het kabinet snel bekijkt of delen van Syrië officieel veilig verklaard kunnen worden. Hij ziet namelijk dat veel asielzoekers al terugkeren naar hun thuisland, dus er kunnen volgens hem deze kabinetsperiode ook mensen teruggestuurd worden nu het land steeds veiliger wordt. De VVD’er stelt vandaag in debat voor dat het kabinet in elk geval nu al actief Syrische asielzoekers gaat informeren over dat zij hier waarschijnlijk niet permanent zijn.

Volgens Azmani is er haast bij. Na vijf jaar kunnen asielzoekers een permanente vergunning krijgen. Omdat de instroom van Syriërs vanaf 2013 op gang kwam, gaat dat de komende jaren voor steeds meer mensen gelden.

Voor collega-regeringspartij de ChristenUnie gaat dit echter te ver. Die partij ziet dat Syrië nog niet veilig is en dat basisvoorzieningen er niet functioneren. „Op dit moment lijkt me terugkeer niet aan de orde”, zegt Kamerlid Voordewind.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76152
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terugkeer naar land van herkomst.

Bericht door Ariel »

Volgens de ChristenUnie is Syrië te onveilig om asielzoekers terug te sturen.

Kerst in Europa.

Afbeelding

Kerst in Syrie,
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Maarten
Berichten: 589
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: Terugkeer naar land van herkomst.

Bericht door Maarten »

Christenunie dat zijn in wezen gewoon een soort Groenslinkers met een christelijk sausje...Een flutpartij dus.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76152
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terugkeer naar land van herkomst.

Bericht door Ariel »

'Groeiende groep Syrische vluchtelingen wil terug naar huis'

Steeds meer Syriërs die zich als vluchteling in Nederland hebben gevestigd, willen terug naar huis. De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), die migranten begeleidt bij vrijwillige terugkeer naar het land van herkomst, krijgt sinds een halfjaar wekelijks zo'n tien telefoontjes met vragen hierover, meldt de Volkskrant.

De vragen komen zowel van Syriërs die nog in de asielprocedure zitten als van Syriërs die al een verblijfsvergunning hebben. ,,Ze kunnen niet aarden in Nederland of willen voorkomen dat ze terug moeten naar het land waar ze het eerst asiel hebben aangevraagd", zegt Pieter Maas, manager bij de IOM. ,,Dan gaan ze liever direct terug naar Syrië, of naar een ander land in de regio waar nog familie zit."
:shock: De IOM geeft geen gehoor aan de terugkeerwens van de Syriërs. Daarvoor is de veiligheidssituatie te onstabiel. Volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid zijn in 2017 twintig Syriërs vanuit Nederland teruggekeerd naar hun vaderland.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76152
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terugkeer naar land van herkomst.

Bericht door Ariel »

In de volkskrant lees ik verder nog dit. Het uitje naar Europa heeft sommige Syriërs veel geld gekost
Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie zijn in 2017 twintig Syriërs vanuit Nederland teruggekeerd naar hun vaderland. Vijftien van hen zaten nog in de procedure. Door terug te keren raken ze hun recht op een verblijfsvergunning kwijt. Van de andere vijf Syriërs is niet bekend wat hun status was. Tien Syriërs verruilden vorig jaar Nederland voor een ander land in het Midden-Oosten.

Mogelijk is er sprake van een grotere groep illegale terugreizigers, die via Libanon of Turkije de grens met Syrië is overgestoken. Deze vorm van reverse migration is in opkomst, blijkt uit internationale onderzoeken. Syriërs betalen smokkelaars aanzienlijke bedragen om terug te keren naar hun thuisland. Ze zijn gefrustreerd over de lopende asielprocedure en zien geen toekomst in het land waar ze naartoe zijn gevlucht.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48201
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Terugkeer naar land van herkomst.

Bericht door Pilgrim »

EU: Terugkeer van vluchtelingen naar Syrië moet vrijwillig zijn

Geplaatst op 17 augustus 2018

Afbeelding
De Syrische VN-ambassadeur Bashar al-Jafaari.

De Europese Commissie staat op het standpunt dat de terugkeer van vluchtelingen naar Syrië alleen op vrijwillige basis kan geschieden.

Een woordvoerster van de Europese Commissie zei tegen de “Deutsche Wirtschaftsnachrichten”: “Voor de EU is het van beslissende betekenis dat de terugkeer van Syrische vluchtelingen vrijwillig moet zijn. Ze moet o.a. het resultaat van individuele beslissingen op basis van fundamentele voorwaarden zijn. Elke overeenkomst over de terugkeer moet de fundamentele voorwaarden en rechten, inclusief dat van de zekere en gelijkberechtigde toegang tot civiele documenten, evenals de naleving van woon-, grondstuk- en eigendomsrechten respecteren.”

De Syrische VN-ambassadeur Bashar al-Jafaari had daarvoor alle Syrische vluchtelingen in het buitenland ertoe opgeroepen naar Syrië terug te keren. Al-Jafaari wees erop dat de terugkeer van Syrische vluchtelingen niet alleen met de Syrische regering, maar met veel landen samenhangt, die aan het Syrische volk zogeheten “eenzijdige dwangmaatregelen oplegden” (sancties), die niet gebaseerd zijn op resoluties van de VN-veiligheidsraad.

Op de vraag of de mogelijkheid zou bestaan dat de EU de sancties tegen Syrië opheft, antwoordde de woordvoerster van de Europese Commissie:

“Het zijn de lidstaten van de EU (Raad van de Europese Unie) die over de opheffing en oplegging van sancties beslissen. In het geval van Syrië heeft de Raad van EU-ministers van Buitenlandse Zaken op 29 mei 2018 besloten de sancties tegen het Syrische regime en zijn ondersteuners tot 1 juni 2019 te verlengen. De Raad actualiseerde bovendien de informatie over bepaalde personen en instellingen op de lijst en haalde de namen van overledenen van diezelfde lijst af.

Op deze lijst staan nu 259 personen en 67 instellingen die een reisverbod hebben of waarvan de vermogens zijn bevroren. De onlangs in de lijst opgenomen personen hadden een rol gespeeld bij de inzet van chemische wapens, zoals ook het geval was bij de vier personen die op 19 maart 2018 in de sanctielijst werden opgenomen. Verder omvatten de op dit moment geldende sancties tegen Syrië o.a. een olie-embargo, restricties bij bepaalde investeringen, het bevriezen van zich in de EU bevindende vermogens van de Syrische Centrale Bank, exportbeperkingen voor uitrusting en technologie die voor binnenlandse repressie gebruikt kunnen worden, evenals voor uitrusting en technologie ter controle of afluisteren van het internet en telefoongesprekken.”

Bron: https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/17 ... llig-zijn/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6534
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Terugkeer naar land van herkomst.

Bericht door Ali Yas »

Die vrijwilligheid kan worden ondersteund door uitkeringen stop te zetten van hen die we hier niet meer willen hebben.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76152
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terugkeer naar land van herkomst.

Bericht door Ariel »

Uiteraard...Natuurlijk kan je die arme Syriërs niet terug sturen naar Syrië. Stel je voor zeg dat ze daar opgeroepen worden om hun diensttijd te vervullen. :scratch: Die nare Bashar al-Assad.

Daar moet je niet aan denken. Gelukkig kunnen ze zo nu en dan wel terug naar Syrië voor een welverdiende vakantie.

Afbeelding
Nog steeds zorgen over veiligheid terugkeer Syrische asielzoekers

Het is niet veilig voor vluchtelingen om terug te gaan naar Syrië, als ze hebben samengewerkt met de oppositie. Dat staat in een rapport van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken over de veiligheidssituatie in Syrië.

"Politieke opposanten kunnen het slachtoffer worden van verdwijningen, willekeurige arrestaties en detentie, martelingen en andere mensenrechtenschendingen", schrijven de opstellers van het rapport. Ook lopen mannen en jonge jongens het risico dat ze het leger in moeten. Dat geldt voor alle regio's in Syrië.

Het rapport is van belang voor het asielbeleid van Nederland. Op basis ervan bepaalt staatssecretaris Broekers-Knol of Syrische vluchtelingen teruggestuurd worden.

Acht jaar conflictgebied
Meer dan 13 miljoen mensen zijn binnen en buiten Syrië op de vlucht, voor de nu meer dan acht jaar durende oorlog in het land. Op dit moment is het geweld verminderd. President Assad heeft inmiddels weer de controle over het zuiden en midden van Syrië.

Vooral in buurlanden ervaren gevluchte Syriërs nu druk om terug te keren. Maar volgens het ambtsbericht is er weinig bekend over de omstandigheden op plaatsen waarheen ontheemden terugkeren. Wel wordt geconstateerd dat Syriërs die naar Turkije waren gevlucht tijdens de afgelopen ramadan de situatie thuis gingen opnemen. Maar ze gingen bijna allemaal spoorslags terug naar Turkije.

Nu de Syrische regering steeds meer gebieden onder controle heeft, is er steeds minder informatie beschikbaar, is de conclusie. Achtergebleven familieleden durven nauwelijks te communiceren met familie en vrienden.

Militaire dienstplicht
Redenen die vluchtelingen geven om niet terug te keren, zijn zorgen over schade aan hun huis en gebrek aan geld voor het herstel daarvan. Verder zijn er geen banen en vrezen ze voor de militaire dienstplicht.

Syriërs die wel willen terugkeren, moeten een aanvraag indienen bij de Syrische ambassade in het land waar ze verblijven. Daar wordt gevraagd waarom ze uit Syrië zijn vertrokken, wat ze in het gastland hebben gedaan, en welke inkomsten ze hebben gehad.

Volgens de Syrische onafhankelijke mensenrechtenorganisatie SOHR, een van de bronnen van Buitenlandse Zaken, krijgen mensen die niet hebben samengewerkt met de oppositie geen problemen bij hun terugkeer. Zij kunnen hun papieren regelen door veiligheidsdiensten om te kopen.

Namenlijsten
Syriërs die overwegen terug te keren, laten bekenden in Syrië nagaan of zij op een lijst van gezochte personen staan. Eerder deden op internet lijsten de ronde met daarop namen van mensen die door de Syrische autoriteiten worden gezocht. Die lijsten zijn nu verdwenen, constateren de onderzoekers.

Vluchtelingenwerk Nederland ziet in het rapport aanleiding om voorlopig geen Syriërs terug te sturen. In de Tweede Kamer gingen de laatste maanden stemmen op om dat wel te doen, nu het rustiger wordt in dat land.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16310
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Eigen land is nog altijd het moslimgeluk waard

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ali Yas schreef:Die vrijwilligheid kan worden ondersteund door uitkeringen stop te zetten van hen die we hier niet meer willen hebben.
Duidelijk! Simpel en doeltreffend. Logisch ook. Moslims zullen nooit kunnen begrijpen dat respect verdienen niet hetzelfde is als respect eisen. Een eeuwenoude van alle logica gevrijwaarde super achterlijke heidense moslimcultuur mengen met een superieure beschaving als het christendom vraagt om smaakdegeneratie, onverschilligheid en acceptatie van vreugdeloos sharia primitivisme, opgelurkt met heidense woestijnrituelen.

We leven in een afglijdende schaal richting degeneratie, gemengd met het absurde. Alles is anders geworden. Men (de Europese onverantwoordelijke leiders en egotrippers met een naar links afwijkend verstand) meenden dat omgekeerd evenredig in de waarheid hetzelfde is als het rechtvaardigheidsbeginsel waarbij in de eerste plaats geluisterd moet worden naar linkse conclusies op voorhand.

Voor een moslim telt de wil van Allah.

Echter uitsluitend in het land van herkomst. Interpreteren is zijn wil negeren.

Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6534
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Eigen land is nog altijd het moslimgeluk waard

Bericht door Ali Yas »

Hans v d Mortel sr schreef:Moslims zullen nooit kunnen begrijpen dat respect verdienen niet hetzelfde is als respect eisen.
Ik denk juist dat de islam bol staat van minderwaardigheidsgevoel, wat gecompenseerd moet worden met afgedwongen respect. Het is een narcistisch systeem.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48201
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Terugkeer naar land van herkomst.

Bericht door Pilgrim »

Steekproef wijst uit: slechts 13 van 750 illegalen keren terug naar eigen land

Geplaatst op 12 oktober 2019

Afbeelding

De vermoedens worden wederom bevestigd: bij een steekproef door De Telegraaf blijken slechts 13 van de 750 illegalen huiswaarts te keren. De rest van de illegalen blijft hangen in de Landelijke Vreemdelingenvoorziening (LVV’s). Er gebeurt dus geen ene donder.

Er is in de LVV’s van vier steden gemeten. In Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht, met in totaal 750 illegalen. De uitkomsten zijn ronduit deprimerend. Zoals de titel verklapt zijn er 13 teruggekeerd, 20 zitten in de gevangenis, 35 hebben ‘een onbekende bestemming’, 41 hebben er een vergunning gekregen, 84 deden een nieuwe verblijfsaanvraag en zijn naar het azc verhuisd. Dat betekent dat er minimaal 557 illegalen zijn blijven zitten die allang terug hadden moeten keren!

De Telegraaf deed ook een poging om de LVV-cijfers van Amsterdam te bemachtigen, maar die wilden deze niet verstrekken. Gezien de cijfers van de vier onderzochte steden is dat ook niet zo verrassend.

John van Tilborg, directeur van stichting Inlia die de opvang in Groningen regelt, ziet slechts drie oplossingen voor illegalen:

“Dat kan zijn door terugkeer of migratie naar een ander land, maar ook een nieuwe asielprocedure.”

Gezien het minuscule aantal illegalen dat terugkeert, lijkt het mij een veilige aanname dat de eerste optie makkelijk kan worden omzeild en we om één of andere reden blijven zitten met hordes illegalen, die nota bene worden gesteund door een hele juridische industrie die telkens weer procedures aanspannen voor verblijf. We wisten dit al met z’n allen, maar het blijft belachelijk.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... igen-land/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6534
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Terugkeer naar land van herkomst.

Bericht door Ali Yas »

Illegalen horen in vreemdelingendetentie. Dat ze daar niet zitten, is geen toeval. Het bestuur wil het zo.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Plaats reactie