'Zoon Hamas-oprichter was spion Israël'

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74871
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

'Zoon Hamas-oprichter was spion Israël'

Berichtdoor Ariel » Do Feb 25, 2010 2:06 am

'Zoon Hamas-oprichter was spion Israël'

JERUZALEM - De zoon van een van de oprichters van de Palestijnse Hamas-beweging heeft ruim tien jaar lang als spion gewerkt voor de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet. Dankzij de informatie van Mosab Hassan Yousef konden tientallen zelfmoordaanslagen op Israëlische doelen worden voorkomen. Dit heeft de Israëlische krant Haaretz woensdag bericht.

Yousef, bijgenaamd de 'groene prins', gold als een van de waardevolste informanten van de Shin Bet. Dankzij zijn rapporten konden verscheidene hoge Palestijnen worden gearresteerd. Door zijn positie binnen Shin Bet kon Yousef een geplande moord op zijn vader voorkomen.

Yousefs vader, Sheik Hassan Yousef, is een van de belangrijkste leiders van Hamas op de Westoever. Momenteel zit hij in Israël een gevangenisstraf van zes jaar uit.

Infiltratie
In een gesprek met Haaretz vertelde Yousef dat Shin Bet-agenten hem in 1996, terwijl hij gevangen zat, benaderden en hem voorstelden te infiltreren in de hogere echelons van Hamas. Hij deed dit zeer succesvol en Israël prees hem voor het redden van honderden Israëlische levens.

Yousef hoopte door te infiltreren een boodschap van vrede naar de Israëliërs te sturen, hoewel hij pessimistisch beleef over een mogelijk einde van het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Yousef had in het bijzonder kritiek op Hamas. ''Hamas kan geen vrede sluiten met de Israëliërs. Dat gaat in tegen de geboden van hun God. Het is onmogelijk om vrede te maken met ongelovigen'', aldus Yousef.

Medewerkers van Shin Bet weigerden commentaar te leveren op het artikel van Haaretz. De technieken om Yousef over te halen die Haaretz in het artikel beschrijft lijken echter goed te passen bij de werkwijze van de veiligheidsdienst.

Moord
Als het bericht van Haaretz waar is, dan kan dat een nieuwe klap voor Hamas betekenen. Vorige maand werd de hoge Hamas-leider Mahmoud al-Mabhouh in Dubai vermoord. Er gaan geruchten dat er een insider van Hamas betrokken was bij deze moord. Martin Kramer, werkzaam bij een conservatieve denktank in Jeruzalem, zei dat het overlopen van Yousef 'uiteraard vragen oproept bij Hamas of er niet meer informanten in hun gelederen hebben geïnfiltreerd'.

Hamas claimde dat ze de activiteiten van Yousef al jaren verdacht vonden en dat ze hem goed in de gaten hielden om te voorkomen dat hij waardevolle informatie kon verzamelen. De vader van Yousef gaf via zijn advocaat een verklaring uit waarin hij zei dat zijn zoon tijdens zijn gevangenschap werd 'gechanteerd' door de Israëlische autoriteiten. Volgens hem werden leden van Hamas gewaarschuwd voor Yousef toen duidelijk werd dat hij werd afgeperst door Israël. Hamas verwierp het bericht van Haaretz dan ook als 'propaganda' en zei dat het bericht slechts was bedoeld om de aandacht van de moord in Dubai af te leiden.

Yousef junior heeft zich bekeerd tot het christendom en woont sinds 2007 in de Verenigde Staten. Volgende week verschijnen in de VS de memoires van Yousef, genaamd 'Zoon van Hamas'. (AP)

http://www.parool.nl/parool/nl/225/BUIT ... rael.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Re: 'Zoon Hamas-oprichter was spion Israël'

Berichtdoor naar boven » Do Feb 25, 2010 3:11 am

Dat is dezelfde als deze 'Joseph':

Hamas' Christian convert: I've left a society that sanctifies terror

Hij heeft het dus niet bij een waarschuwing gelaten:

"You Jews should be aware: You will never, but never have peace with Hamas. Islam, as the ideology that guides them, will not allow them to achieve a peace agreement with the Jews. They believe that tradition says that the Prophet Mohammed fought against the Jews and that therefore they must continue to fight them to the death."
RTFM

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74871
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Zoon Hamas-oprichter was spion Israël'

Berichtdoor Ariel » Do Feb 25, 2010 1:13 pm

Dank je wel naar boven. Dat is het topic wat ik zocht, maar niet kon vinden. Jouw geheugen is beter dan de mijne.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40991
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: 'Zoon Hamas-oprichter was spion Israël'

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mar 05, 2010 5:52 pm

Dat de Mossad de moord in Dubai gepleegd heeft, lijkt mij onwaarschijnlijk. Dat er een groep van maar liefst 27 betrokkenen zijn geïdentificeerd, lijkt hier op te wijzen. De Mossad zou het met 2 of 3 man doen. De vingers wijzen ook naar interne Hamas strubbelingen zoals je die kan verwachten bij een Maffia van Allah. Nu komt Hamas weer met een ander bericht:
Hamas: Jordan or Egypt likely behind Dubai hit
Hamas suspects the security forces of an Arab state were behind the assassination of a senior group operative in Dubai earlier this year, the Al-Quds Al-Araby daily reported on Tuesday.

Mahmoud Nasser, a member of Hamas' political bureau, told the newspaper that slain commander Mahmoud al-Mabhouh was likely being tracked by agents from Jordan and Egypt prior to the January 19 killing.
Nasser said he had been given information regarding such efforts to kill Mabhouh, adding that the evidence indicated that the assassination was carried out earlier than the alleged agents had planned.
According to Nasser, Mabhouh was in possession of "dangerous" information seen as dangerous to particular Arab elements seeking to topple Islamist resistance.
Nasser oversees Hamas' ties with Iran and worked closely with Mabhouh, sometimes referred to as his deputy. Hamas raised these accusations after a prelimary investigation immediately following the murder, and match early suspicions raised by Dubai as well.

http://www.haaretz.com/hasen/spages/1153316.html
Het zou dus verband houden met de splitsing Iran-Arabië (sunni <-> sjia) .
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40991
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: 'Zoon Hamas-oprichter was spion Israël'

Berichtdoor Mahalingam » Za Mar 06, 2010 11:57 pm

Het is niet allemaal koek en ei bij Hamas. Ze krijgen meer concurrentie van lieden die nog fanatieker gelovig zijn. Hamas mag dan wel doen alsof, met b.v. dat verbod op kappers voor vrouwen, ze heel erg graag islamiseren, maar dat fopt die ware gelovigen niet. Onderwijl moet de bevolking onder steeds meer restricties leven.
‘Hamas losing control over Strip’
Ahmed Ja’abri, commander of Hamas' armed wing, Izaddin al-Kassam, recently sent an urgent letter to Hamas leader in Damascus Khaled Masha’al, warning that the situation in the Gaza Strip was “deteriorating,” and that Hamas has started losing control over the territory, London-based Arab-language newspaper Asharq Al-Awsat reported on Saturday morning.
The letter was reportedly written in light of a series of assassinations and explosions near the offices of senior Izaddin a-Kassam commanders and of Hamas prime minister Ismail Haniyeh. No one has claimed responsibility for the attacks.
According to the report, Ja’abri wrote Mahsa’al that “several worrisome explosions recently occurred in Gaza, security anarchy is extensive, and al-Kassam men are being killed.”
Ja’abri also reportedly admits that Hamas has made a number of serious mistakes in ruling the strip.

The paper quoted Palestinian sources as saying that Hamas operatives who oppose Haniyeh were behind the attacks. Others suggested that the explosions were carried out by fundamentalist Islamic jihad groups.

http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=170335
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46477
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: 'Zoon Hamas-oprichter was spion Israël'

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jul 05, 2019 11:06 pm

Nog een hooggeplaatste Hamas-leider gaat ervandoor en onthult alles

Geplaatst op 5 juli 2019

Afbeelding

Tweede zoon van de medeoprichter van Hamas keert zich tegen de terreurorganisatie

Suhayb Yousef (foto) is de tweede zoon van sjeik Hassan Yousef, een hooggeplaatste Hamas-leider, die plotseling heeft besloten om de terreurorganisatie, die de Gazastrook controleert, te verlaten. Suhayb Yousef is de jongere broer van de “Groene Prins” Mosab Hassan Yousef, die van 1997 tot 2007 voor de binnenlandse veiligheidsdienst van Israël heeft gewerkt. De informatie die de oudere Yousef-broer leverde, verhinderde tientallen zelfmoordaanslagen en moorden op Israëli´s. Ook konden talrijke Hamas-cellen met zijn hulp worden opgerold. Hij hielp Israël bij de jacht op vele militanten, wat o.a. leidde tot de arrestatie van zijn eigen vader sjeik Hassan Yousef. In het jaar 1999 bekeerde Mosab Yousef zich tot het christendom en in het jaar 2007 vertrok hij naar de Verenigde Staten.


Nu heeft dus ook zijn jongere broer Suhayb, een hooggeplaatst lid van Hamas in het hoofdkwartier van de terroristen in Turkije, afscheid genomen van de mede door zijn vader opgerichte en aangevoerde terreurbeweging. Suhayb onthulde in een verrassend interview met de Israëlische televisie hoe de terreurbeweging werkt en als spionagecentrum voor Iran dient.

In het interview met de Israëlische tv-zender Channel 12 op 2 juli 2019 stelde de jongste zoon van sjeik Hassan, Suhayb, Hamas als terroristische organisatie aan de kaak en verklaarde: “Hamas is op geen enkele wijze goed voor de Palestijnen.”

“Hamas bedrijft onder de dekmantel van de burgersamenleving veiligheidsinstellingen en militaire instellingen op Turks grondgebied”, verklaarde Yousef. “Ze heeft veiligheidsafdelingen, van waaruit ze met moderne afluistertechnologieën burgers en leiders afluisteren. Hamas gebruikt deze informatie niet voor het welzijn van het Palestijnse volk – ze levert Iran informatie van de geheime dienst in ruil voor financiële ondersteuning”, onthulde de voormalige agent van Hamas.

Volgens Yousef neemt het hoofdkwartier van Hamas in Turkije er geen genoegen mee om d.m.v. spionage informatie te verzamelen, maar werkt het er ook intensief aan om terreuraanslagen in Israël te organiseren. “Ik heb gezien hoe de organisatie de mensen op de ´Westelijke Jordaanoever´ mobiliseert en ook financiert”, zei hij. “Ze voeren twijfelachtige acties uit – inclusief het sturen van onschuldige kinderen naar de ´Westelijke Jordaanoever´(Judea en Samaria) om aanslagen te plegen.”

“Het is het doel van de aanslagen op de ´Westelijke Jordaanoever´ om burgers te doden, niet vanwege het verzet of voor Jeruzalem of voor de bevrijding van Palestijnse landen, zelfs niet eens omdat ze Joden haten. Ze sturen deze onschuldigen om de crisis in de Gazastrook uit te breiden naar de ´Westelijke Jordaanoever´”, zei hij.

Yousef verklaart dat zijn motief om het ware gezicht van Hamas te ontmaskeren patriottisch zou zijn, met de bedoeling om de ogen van zijn Palestijnse volk met betrekking tot de heersers in de Gazastrook te openen, die het volk uitbuiten, terwijl ze zelf een luxe leven leiden. “Hamas-leiders wonen in luxe hotels in Turkije”, zei Yousef. “Ze wonen in luxe torens, hun kinderen bezoeken privéscholen en krijgen van de Hamas-beweging een zeer hoge financiële ondersteuning. Ze hebben veiligheid, zwembaden en sportverenigingen.”

“Ik was verbaasd over de graad van het hedonisme”, gaat Yousef verder. “Ze eten in de beste restaurants en wonen in de regio van de rijkste Turken, terwijl een gezin in Gaza van $ 100,- in de maand moet rondkomen – en zij eten een maaltijd in een gourmet-restaurant voor $ 200,-“, zei hij.

“Ik verzoek de leiders van de Hamas-beweging om hun eigen kinderen te sturen om deze aanvallen uit te voeren”, riep Yousef hen op. “Waarom neemt Haniyeh (voorzitter van het politbureau van Hamas) niet deel aan de mars van de terugkeer en gooit hij zelf niet met stenen? Wat hebben de Palestijnen aan deze aanvallen?” Als er nu verkiezingen zouden plaatsvinden, dan zou Hamas niet gekozen worden, het gaat om een racistische terreurorganisatie – ze is gevaarlijk voor het Palestijnse volk”, verklaarde hij.

Yousef is zich bewust van het gevaar voor zijn eigen leven, die zijn handelingen met zich mee zullen brengen. Maar hij is vastbesloten om de waarheid over Hamas te blijven onthullen. “Al voor dit interview kreeg ik moorddreigingen”, zei hij. “Maar ik ben niet bang voor hen. Als Hamas me in een schahid (zelfmoorddader) wil veranderen, zal ik een martelaar zijn. Ik ben liever het slachtoffer en niet diegene die anderen verwondt”, zei hij.

Je moet je afvragen of de jongere zoon in de voetstappen van zijn oudere broer, van de “Groene Prins”, treedt en ook voor de Israëlische geheime dienst Mossad werkt.

Bron: www.israelheute.com

Door: David Lazarus

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/05 ... ult-alles/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten