Gevangenissen overal te wereld.

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door Pilgrim »

Berlijn rust gevangenissen voor € 7,3 miljoen uit met wifi

Geplaatst op 18 maart 2019

Afbeelding

Echt een “sterk signaal” aan alle criminelen van de hoofdstad

Wanneer je als naïeve waarnemer een melding leest waarvan je denkt dat deze aan krankzinnigheid, slechtheid en volledige wereldvreemdheid nauwelijks meer te overtreffen is – dan kun je er bijna zeker van uitgaan dat zo´n melding uit Berlijn komt.


De Duitse hoofdstad, die, zoals bekend, bestuurd wordt door een mengeling van socialisten, eco-communisten en verheerlijkers van de DDR, heeft met het oog op zijn falen op bijna alle levensterreinen blijkbaar niets beters te doen dan enkele gevangenissen in de stad uit te rusten met vrij beschikbaar internet voor de gevangenen.

De kosten van in totaal bijna € 7,3 miljoen worden, als het daarbij blijft, daarna weer betaald door de hard werkende mensen in Beieren, Baden-Württemberg en Hessen.

Heel Berlijn is een linkse wolk
Verantwoordelijk, eens temeer; de hippe Senator van Justitie, Dirk Behrendt (Groenen), die met zijn eveneens Groene “levenspartner” midden in Kreuzberg woont – en nog steeds een groot hart lijkt te hebben voor de jongens in gevangenschap.

Een citaat uit de “Bild-Zeitung”:

Berlijn – In de chronisch slecht bij kas zittende hoofdstad Berlijn ontbreekt het aan geld voor bijna alles. Verbazingwekkend waarvoor er nu wel geld beschikbaar is!

Senator van Justitie Dirk Behrendt (Groenen) schenkt de gevangenen nu volledige ontvangst – voor € 7,3 miljoen krijgen ze wifi. Behrendt vond een pilotproject “Resocialisatie door digitalisering” in 2018 zo goed, dat het nu in bijna alle gevangenissen in Berlijn wordt voorgezet.


Niet bijvoorbeeld basisscholen, bejaardentehuizen of onderwijsinstellingen worden zo uitgerust – maar uitgerekend diegenen die gemeenschap als grote schade hebben toegevoegd, dienen, quasi als beloning, op internet te mogen surfen.

Dit is gewoon Berlijn
Waarschijnlijk alleen buiten de luchtbel Berlijn wordt zo´n handelwijze als datgene waargenomen wat ze in werkelijkheid is. Een affront zonder weerga. Maar hier, direct in het epicentrum van onze zieke republiek, genieten diegenen die dienen in het Leger des Heils van de zogenaamd “goeden”, sowieso een soort speciale immuniteit en wijzen derhalve elke kritiek verontwaardigd af.

Omdat de meeste van de in totaal 5000 gevangeniscellen in de stad waarschijnlijk sowieso bezet zijn door leden van de desbetreffende “grote Arabische families”, zien we eens temeer waar de prioriteiten van de politici van de Senaat liggen. Werkelijk een sterk signaal aan al die criminele Arabische en Turkse clans, drugsdealers en andere nietsnutten – en tegelijkertijd een figuurlijke trap in het kruis van de rechtschapen mensen.

Bron: www.pi-news.net

Door: “Cantaloop”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/03/18 ... -wifi-uit/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80779
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door Ariel »

Britse gevangenen krijgen smokkelwaar via opgevulde rattenlijkjes

Britse criminelen hebben dode ratten gebruikt voor het smokkelen van geld, drugs en telefoons. De ratten werden opengesneden en de lichamen volgestopt met smokkelwaar, waarna ze over de muur van een gevangenis in het Engelse Dorset werden gegooid.
Afbeelding
Gevangenisbewaarders van Guys Marsh in Dorset, een plaatsje in het zuidwesten van Engeland, ontdekten op de buitenplaats drie dode ratten met lange hechtingen over hun lichaam. Ze kwamen erachter dat de beesten gevuld waren met vijf mobiele telefoons, opladers, simkaarten, drugs, tabak en sigarettenvloeitjes.

Op die manier probeerden de criminelen de gevangenen te voorzien in hun behoeften, melden de autoriteiten. Het afgelopen jaar steeg de hoeveelheid in beslag genomen drugs, telefoons en simkaarten met respectievelijk 23, 15 en 13 procent. Bij drugstesten bleek 20 procent van de gevangenen positief te testen.

Eerder gebruikten criminele bendes in Groot-Brittannië duiven en tennisballen om waar de gevangenis in te smokkelen. ,,Criminelen gaan steeds verder in hun methoden", aldus de verantwoordelijke minister voor het gevangeniswezen Rory Stewart.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80779
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door Ariel »

We moeten de tijd dat onze criminele boys in detentie zitten, zo aangenaam mogelijk maken.
Gevangenen krijgen telefoon in cel

Sinds afgelopen weekend hebben de gedetineerden van de Hasseltse gevangenis een telefoon in hun cel. Tegen eind dit jaar moet dat in álle Belgische gevangenissen het geval zijn.

‘In zo’n 400 cellen zijn telefoontoestellen geïnstalleerd’, zegt Paul Dauwe, gevangenisdirecteur van Hasselt. ‘De kostprijs is nul. De firma die de openbare aanbesteding heeft gekregen, verdient haar geld terug met de telefoonkosten die worden aangerekend – rond de 11 cent per minuut.’

Elke gevangene krijgt een persoonlijke code. Daardoor kan de gevangenis het belgedrag controleren en beperken. ‘We kunnen bepaalde nummers blokkeren, bijvoorbeeld van andere gevangenissen, familieleden of slachtoffers van de gedetineerde. Alle nummers die een gedetineerde belt, worden ook geregistreerd. Politiediensten en parketten kunnen die lijst indien nodig opvragen.’

Bestaat het risico zo niet dat misdadigers vanuit de gevangenis snode plannen kunnen smeden? 'Dat is niet uit te sluiten, maar dat kon vroeger ook al via briefwisseling of via persoonlijk contact tijdens de bezoekuren', zegt Dauwe.

Volgens minister van Justitie Koen Geens (CD&V) zorgt het project voor 'meer penitentiaire veiligheid voor het personeel'. 'De gevangene krijgt meer vrijheid om te kiezen wanneer hij of zij iemand belt en dat zorgt voor minder frustraties en betere kansen op re-integratie.'

Ook in de gevangenis in het Henegouwse Jamioulx is het project gestart.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80779
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door Ariel »

Terroristen die vastzitten in de gevangenis in Vught, hebben elf boeken kunnen lezen die ze, achteraf gezien, nooit in handen hadden mogen krijgen. Dat concludeert een commissie die ze opnieuw heeft beoordeeld.

De commissie was aan het werk gezet na onthullingen in De Telegraaf over de jihadistische lectuur, schrijft minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) aan de Tweede Kamer. De boeken waren tegen het licht gehouden door de gevangenisdirecteur en „meerdere experts op het gebied van radicalisering en politiek en religieus extremisme”.

Maar bij nadere inspectie door een „bredere commissie met deradicaliseringsexperts” bleek het leesvoer toch ongeschikt. De boeken staan voortaan op de zwarte lijst.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44654
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door Mahalingam »

Ik lees over het boekenaanbod:
De boeken waren al tegen het licht gehouden door de gevangenisdirecteur en ‘meerdere experts op het gebied van radicalisering en politiek en religieus extremisme’. Maar bij nadere inspectie door een ‘bredere commissie met deradicaliseringsexperts’ bleek het leesvoer toch ongeschikt.
Die ‘meerdere experts op het gebied van radicalisering en politiek en religieus extremisme’ hadden dus stront op de ogen of zijn incapabel voor het werk. Er moesten zeker echte 'deradicaliseringsexperts' aan te pas komen.

Maar zou de bron van al die ellende, de Koran ook verwijderd zijn? Ik denk het niet.
Over soep en heet eten:
Dekker wil jihadistische lectuur achter de tralies ook niet helemaal uitbannen. Het kan gedetineerden ook helpen te deradicaliseren als ze zulke boeken, mits onder leiding van een deskundige, lezen. Die kan bijvoorbeeld wijzen op rammelende redeneringen of er een andere koranuitleg tegenover stellen.
Met Westerse logica kan je niet de Mohammedaanse logica bestrijden.
Ook de afgelopen najaar nog geleverde drie exemplaren van een koranexegese van de middeleeuwer Ibn Kathier zijn voortaan op de terroristenafdeling verboden. Over de gevaren van deze geschriften is discussie, maar hij wordt toch geweerd omdat hij populair is bij jihadisten.
Niet alleen bij jihadisten. Ook bij alle andere fundi's.

https://www.ad.nl/binnenland/jihadlectu ... ~a38deab2/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44654
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Gevangenissen? in Europa

Bericht door Mahalingam »

Ariel schreef:
Salah Abdeslam bedreigt cipier in gevangenis: "Ongelovige", "Hond", "Op een dag zal je mijn voeten kussen"

De interacties tussen Salah Abdeslam en de cipiers van de gevangenis verlopen niet bepaald in een goede sfeer. De terrorist heeft recent een bewaker bedreigd tijdens de bedeling van de maaltijden, zo meldt de Franse krant Le Figaro.
Sinds twee jaar zit Abdeslam opgesloten in een streng bewaakte afdeling van de gevangenis van Fleury-Mérogis nabij Parijs.

In een rapport van 7 september maakt de penitentiaire instelling melding van een incident waarbij een cipier werd bedreigd door de terrorist.

“Waarom kijk je naar me, stuk onbenul. Jij bent niet meer dan een idioot, kom naar mijn cel en ik leg het je uit. Ik ben een moslim en jij bent een ongelovige, een hond; op een dag zal dat veranderen en zal je mijn voeten kussen”, dreigde Abdeslam.

Het voorval werd gerapporteerd aan de antiterroristische aanklager en de directie van het gevangeniswezen.
En hoe liep het verder, dat verblijf?
Schadevergoeding voor Bataclan-terrorist
De Franse staat moet de enige overlevende dader van de aanslagen in Parijs, Salah Abdeslam, 500 euro schadevergoeding betalen voor de omstandigheden waaronder hij werd vastgehouden in de gevangenis.

500 euro voor een terrorist
Volgens een administratieve rechtbank stond hij onrechtmatig onder permanente videobewaking. Abdeslam heeft het geld geweigerd, meldt Le Figaro.

Abdeslam werd in 2016 opgepakt in Brussel en uitgeleverd aan Frankrijk, waar hij werd vastgezet in de gevangenis van Fleury-Mérogis bij Parijs. In zijn cel werd hij 24 uur per dag gefilmd, terwijl een wet die dat mogelijk maakt nog niet was aangenomen door het parlement.
Het vonnis van de administratieve rechtbank dateert van 2017 en staat beschreven in een onlangs verschenen boek over de advocaat van Abdeslam, Frank Berton.

Bij de aanslagen in Parijs vielen in november 2015 131 doden. Doelwitten waren de concertzaal Bataclan, cafés en restaurants en een voetbalstadion.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1955751 ... -terrorist
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Gevangenissen? in Europa

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Mahalingam schreef:
De Franse staat moet de enige overlevende dader van de aanslagen in Parijs, Salah Abdeslam, 500 euro schadevergoeding betalen voor de omstandigheden waaronder hij werd vastgehouden in de gevangenis.

Volgens een administratieve rechtbank stond hij onrechtmatig onder permanente videobewaking. Abdeslam heeft het geld geweigerd, meldt Le Figaro.
Oh hoe genant!
Niet voor Salah, maar voor HEEL EUROPA! Voor heel onze westerse beschaving. Wij doen zo ontzettend ons best tegenover de moslimwereld om niets voor te stellen dan onderdanige sukkels die aan de eisen van de respecteisers van de Islam tegemoet komen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80779
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door Ariel »

Het Justitieel Complex Zaanstad is na eerder uitgelekte beelden van feestende gevangenen en enkele smokkelzaken opnieuw in verlegenheid gebracht. Twee medewerkers zijn naar huis gestuurd vanwege een luchtdrukwapen dat door de beveiliging was gekomen.

Dat melden bronnen aan De Telegraaf en wordt bevestigd door de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Op 11 augustus werd bij een medewerker van de gevangenis een zogenaamde ’air softgun’ in beslag genomen. Deze luchtdrukwapens zijn vaak replica’s van echte vuurwapens en worden regelmatig gebruikt bij overvallen of bedreigingen.

Volgens woordvoerster Eveline Petit van de DJI was de medewerker lid van een schietvereniging waar deze wapens gebruikt worden en had hij het wapen per ongeluk mee naar binnen genomen. „Naar eigen zeggen heeft hij toen zelf de portier geïnformeerd. Omdat de integriteit van onze medewerkers boven iedere twijfel verheven moet zijn, is het Bureau Integriteit gevraagd een onderzoek uit te voeren naar de gang van zaken. De medewerker is hangende dit onderzoek toegang tot het complex ontzegd.”

Pikant
Pikant is dat de medewerker met het wapen probleemloos langs de beveiliging kon komen. Niet alleen bezoekers worden gefouilleerd, maar ook eigen personeel. De medewerker bij de portier die de air softgun heeft doorgelaten, blijkt een ingehuurde medewerker van een extern beveiligingsbedrijf te zijn. „Het Justitieel Complex Zaanstad zet deze medewerker niet meer in”, zegt Petit. Door een schrijnend tekort aan personeel wordt veel gebruik gemaakt van tijdelijke, externe krachten. Dit tot ergernis en grote zorgen van vaste medewerkers die wijzen op een gebrek aan ervaring en kunde.

De bajes Zaanstad is veelvuldig in het nieuws gekomen door ernstige incidenten. In november zijn bij 425 celinspecties 125 naar binnen gesmokkelde middelen of voorwerpen aangetroffen. Het ging vooral om telefoons, drugs en wapens. Dat was kort na een onthulling in De Telegraaf over gevangenen die er volop feestten met drugs en alcohol. De uitspattingen werden gefilmd met naar binnen gesmokkelde telefoons.

In april werd een 34-jarige medewerker van het Justitieel Complex Zaanstad veroordeeld tot twaalf maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk, voor de smokkel van een telefoon en drugs.

BRON
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80779
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door Ariel »

Opnieuw smokkelwaar ontdekt in gevangenis Zaanstad

Honderden euro’s, drugs en een set lopers om sloten te forceren. Amper een week nadat twee mensen in het Justitieel Complex Zaanstad naar huis werden gestuurd omdat een luchtdrukwapen binnen de muren was beland, is een poging om contrabande naar binnen te smokkelen verijdeld. Wederom speelt een externe kracht een hoofdrol.

Half augustus is een man door een beveiligingsmedewerker van de gevangenis in Zaanstad gecontroleerd, waarbij xtc-pillen, hasj en een ’lock pick-set’, oftewel een set lopers om sloten te forceren, zijn ontdekt. De vondst heeft forse consequenties.

Het bedrijf waar de man voor werkte, wordt mogelijk voortaan geweerd in het gevangeniswezen, waarin het bedrijf al langer actief is. De werknemer is aangehouden door de politie. Binnen de Dienst Justitiële Inrichtingen is de smokkelpoging hoog opgenomen.

Vermoedelijk hebben gedetineerden de geplande invoer aangestuurd. Externe krachten vormen een achilleshiel bij de invoer van telefoons, drugs en wapens.
Spoiler! :
Is met de onderschepping van de spullen in het Justitieel Complex Zaanstad door een oplettende bewaker een uitbraakpoging verijdeld, of wilden gedetineerden toegang tot een speciale ruimte krijgen in de PI?

„Dat weten we niet”, zegt Eveline Petit van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). „De set is net als de drugs en het geld in ieder geval niet iets wat een sollicitant van een ict-bedrijf hier bij zich hoort te hebben. En het mag zeker niet binnen de muren belanden.”

Een bron binnen justitie meldt aan De Telegraaf dat het amper een week na een incident met een naar binnengebracht airsoftwapen opnieuw ’raak’ was in het Zaanse complex. Een medewerker van een extern bedrijf probeerde op 15 augustus een partij xtc-pillen, softdrugs, geld en een set lopers voor sloten naar binnen te smokkelen.

Ontslagen
De man is werkzaam bij een ict-bedrijf dat al diensten levert in andere gevangenissen in het land. „Hij kwam hier voor een acquisitiegesprek. Zijn bedrijf heeft de man ontslagen. We kijken op dit moment wat dit incident voor gevolgen heeft voor de samenwerking met het bedrijf”, zegt Petit. Ze sluit niet uit dat de samenwerking wordt beëindigd. De ontslagen werknemer is aangehouden door de politie die nader onderzoek doet.

"Drugs, geld en een set lopers"
Contrabande wordt niet alleen over de gevangenismuur gegooid of door bezoekers en bewakers naar binnen gesmokkeld, maar ook regelmatig door externe krachten naar binnen vervoerd. Door de bezuinigingen in het gevangeniswezen en de grote personeelstekorten moet de DJI steeds vaker een beroep doen op externe krachten. Dat leidt tot kritiek onder het vaste personeel, dat waarschuwt voor een gemis aan ervaring en een grotere kans op rotte appels.

Een week voordat de ict’er werd gepakt, was in dezelfde gevangenis een incident met een zogenoemd airsoftwapen. Met het CO2-wapen kunnen balletjes worden afgevuurd en vaak zijn ze van echte vuurwapens nauwelijks te onderscheiden.

Per ongeluk
Een medewerker van het justitieel complex had het wapen naar eigen zeggen per ongeluk naar binnen gebracht. De man lichtte meteen de beveiliging in toen hij het wapen ontdekte. Hij is hangende een integriteitsonderzoek naar huis gestuurd. De externe kracht bij de beveiliging die de medewerker door had gelaten, wordt niet meer ingezet.

De PI Zaanstad was eerder in het nieuws vanwege ernstige incidenten. In november zijn bij 425 celinspecties 125 naar binnen gesmokkelde middelen of voorwerpen aangetroffen. Dat was kort na een onthulling in De Telegraaf over gevangenen die er volop feestten met drugs en alcohol. De uitspattingen werden gefilmd met naar binnen gesmokkelde telefoons.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Weleens aan een detectiepoortje gedacht zoals op Schiphol?

O jee . . . heb je per ongeluk een sleutel in je broekzak laten zitten en gaat het alarm af. Maar niet in de gevangenis, want daar doet men blijkbaar uitsluitend aan observatie.
In Cuba Havana moest ik zelfs mijn schoenen uitdoen. Hoe dan ook moet je overal je riem afdoen. Maar al dat soort zaken geldt blijkbaar niet in de lik. Hoezo dat niet? Nou, ik vermoed vanwege de privacy die anders ernstig geschonden wordt. Lust u nog peultjes? Ik heb ook nog een grote voorraad corruptiepillen die bestemd zijn voor het op losse schroeven opererende Nederlandse rechtssysteem. [icon_lol.gif]
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80779
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door Ariel »

De moslims willen uitbreken. De Britten moeten aan Frankrijk vragen wat voor wapens ze gebruiken tegen de gele vestjes.
Gevangenen nemen vleugel over in Engeland: bewaker gewond

Een groep van ongeveer 70 gevangenen heeft een vleugel van de gevangenis in het Britse Evesham overgenomen. Bij de rellen is een bewaarder gewond geraakt. Dat meldt de BBC. Andere bewaarders zijn teruggetrokken uit het gebouw.

De gevangenen in de Long Lartin gevangenis in het graafschap Worcestershire bekogelden de bewaarders met biljartballen en konden zo de controle over de vleugel overnemen.

In de gevangenis zitten ruim 500 van de gevaarlijkste criminelen van het land. Meer dan 75 procent van de gevangenen in Long Lartin zit een levenslange straf uit.

Het ministerie van Justitie heeft tegenover Britse media nog niet gereageerd. Hoe de gevangenisopstand wordt bestreden, is niet bekendgemaakt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:
Het ministerie van Justitie heeft tegenover Britse media nog niet gereageerd. Hoe de gevangenisopstand wordt bestreden, is niet bekendgemaakt.
De oplossing ligt meestal voor het oprapen. Maar er moet eerst nagedacht worden om zo min mogelijk criminelen te beschadigen, fysiek zowel als geestelijk.

De oplossing?

Uithongeren!

Dus makkelijker kunnen we het niet maken. Wel leuker zonder geweld. Criminelen bezetten de gevangenis? Prima toch. Laat ze een paar maanden hun eigen potje bereiden, in hun eigen vet gaar koken! Als het meezit gaan ze elkaar opvreten. Zij zullen met hangende pootjes smeken om hun eigen overgave. Dat zeg ik, makkelijker kan men het niet maken.

Dat zal alle misdadigers leren hun straf zonder te protesteren te ondergaan.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 44654
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door Mahalingam »

Wat je voorstelt Hans is een middeleeuwse strijdmethode: het kasteel zo lang belegeren totdat ze zich overgeven of ze zo verzwakt zijn dat ze niet meer op de benen kunnen staan om te vechten.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80779
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door Ariel »

Klachtenregen over kerstdiner in cel

Door VALENTIJN BARTELS

Gevangenispersoneel komt in de knel door klagende gedetineerden. Gevangenen dienen steeds vaker klachten in, waardoor het stelsel van beklag en beroep ’verstopt raakt’. Zo leverde een kerstdiner in de gevangenis honderd klachten op over te koud eten. Ook wordt er gejammerd over te droge sinaasappels, ontdooide loempia’s en slechte paprika’s.

Dat blijkt uit een rapport van de Raad voor Strafrechttoepassing en Jeugdbescherming (RSJ). Ruzies worden volgens onderzoekers minder vaak in de bajes opgelost, waardoor een klacht vaker bij een rechter terecht komt. „Ook zou in sommige gevangenissen een ‘klagen-om-te-klagen-cultuur’ heersen, waarin vooral veel over onbelangrijke dingen zou worden geklaagd”, merkt de RSJ op. In 2018 kwamen er bij Commissies van Toezicht (CvT’s) 21.341 klachten binnen.

Die klachten gaan bijvoorbeeld over verlenen van verlof maar ook over ’futiliteiten’, zo blijkt uit het rapport. Er zijn voorbeelden van ’doelbewust klagen om personeel aan het werk te zetten en Justitie op kosten te jagen’. „Voorbeelden hiervan zijn vier gedetineerden die in één jaar samen verantwoordelijk waren voor ongeveer 250 beroepszaken en een gedetineerde die op één dag 50 beroepszaken bij de RSJ heeft ingediend.”

Niet alleen het aantal klachten zorgt voor opgetrokken wenkbrauwen. Zo blijkt uit een voorbeeld dat zelfs een goedbedoeld kerstdiner voor gevangenen zorgde voor een klachtenregen. „Een afdelingshoofd gaf tijdens de rondetafelgesprekken het voorbeeld dat het personeel van de PI waar hij werkt op oudejaarsavond een feestelijke maaltijd voor de gedetineerden had verzorgd. Dit initiatief van het personeel resulteerde volgens hem in ongeveer honderd klachten over de te lage temperatuur van het eten.”

Ook wordt er geklaagd over ’te droge’ sinaasappels die door de winkel zijn geleverd en over ’de kwaliteit van paprika’s’. Nog een opmerkelijke: er werd een klacht ingediend over loempia’s die waren ontdooid. Volgens onderzoekers heeft al dat geklaag alleen maar negatieve gevolgen. „De verharde sfeer, het grijpen naar een beklagformulier in plaats van het voeren van een gesprek, leidt er bijvoorbeeld toe dat initiatieven vanuit het personeel – ter verbetering van de sfeer – soms op voorhand al niet goed worden ontvangen bij gedetineerden.”

Jammeren omdat het kan
Uit het rapport blijkt dat zelfs gevangenen toegeven dat er wordt gejammerd gewoon omdat het kan. „Gedetineerden bevestigen eveneens dat er regelmatig over ‘onzin’ wordt geklaagd. Dit komt volgens hen door het feit dat zij nergens anders met hun gevoelens en frustraties terecht kunnen.”

Minister Dekker (Rechtsbescherming) laat in een reactie weten een proef uit te willen voeren waarin kosten worden verbonden aan de behandeling van een klacht bij de rechter. „Dit om de instroom van futiele zaken in het dichtgeslibde stelsel van beklag en beroep te doen verminderen.” Dekker noemt de futiele klachtenregen ’zeer onwenselijk’. Hij vreest dat er onvoldoende tijd overblijft voor ’serieuze zaken’.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44654
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door Mahalingam »

De dagelijkse avondwandeling van de gedetineerden in de gevangenis in Turnhout liep gisteravond op haar einde, toen vijf gedetineerden erin slaagden om te ontsnappen. Het gaat om Mohamud Ahmed Hamza, Hasni Adil, Alhaj Mahmoud, Baghat Abderrahim en Oualid Sekkaki.

Ze klauterden over een draad en over de gevangenismuur van zes meter hoog. Ze knipten de alarmdraad door en sprongen daarna hun vrijheid tegemoet.
https://www.ad.nl/buitenland/broer-van- ... ~a31aaa54/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80779
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door Ariel »

Wurgen en ‘smokkelbewaarder’: Wat is er aan de hand in gevangenis Lelystad?

Verboden liefdesrelatie tussen cipier en crimineel, een ‘smokkelbewaarder’ en vechtpartijen. Het aantal ernstige incidenten in de gevangenis van Lelystad steeg fors in 2019. Ook lopen er twee integriteitsonderzoeken. Hoogleraar criminologie Miranda Boone: ,,Veiligheid in gevangenissen staat onder druk.”

In alle vroegte schrijft een gevangene op zijn cel een brief. Het is 26 februari 2019, de meeste gedetineerden liggen nog op één oor. Het gaat om een liefdesbrief. De crimineel is tot op zijn oren verliefd op een bewaarster. Enkele uren later wordt zijn cel onderworpen aan een inspectie.

Daarbij stuit een collega-inrichtingswerker op het liefdesepistel. Tijdens het lezen valt de PIW’er van de één in de andere verbazing. De brief – geschreven door de gevangene – blijkt gericht aan zijn vrouwelijke collega.

Brief met liefdesrelatie
Uit de brief leidt hij af dat de bewaarster van de PI in Lelystad een geheime relatie onderhoudt met de gevangene. Dan gaan alle alarmbellen af. Toenmalig vestigingsdirecteur Obe Veldman besluit om haar de toegang tot de inrichting te ontzeggen. Het integriteitsonderzoek loopt nog, laat huidig PI-directeur Ruut Bernsen desgevraagd weten.

De PI-directeur heeft die week zijn handen vol. Een dag eerder is het ook al misse boel. Eén van zijn gevangenen is Gökmen Tanis, de verdachte van de schietpartij op het 24 Oktoberplein in Utrecht op 18 maart.

Mishandelen bewaarder
Tanis gaat door het lint. Hij zit op dat moment ruim anderhalve maand in detentie in Lelystad op verdenking van verkrachting. Op die bewuste 25ste februari, drie weken voordat hij tot zijn fatale daad in Utrecht komt, mishandelt hij een bewaarder.

In twee dagen gaat het twee keer goed mis in de Lelystadse PI. Uiteindelijk werden tussen januari en november 2019 elf ernstige incidenten gemeld. Een jaar eerder waren dat er nog vijf.

Ook de ernst van de incidenten valt op. Naast de verboden liefdesrelatie loopt er nóg een intern onderzoek naar een bewaarder die hielp met smokkel in de bajes. Ook deze medewerker is de toegang tot de PI ontzegd. In juni werd een andere bewaarder in een wurggreep gehouden. Bij andere incidenten ging het om vechtpartijen, agressie en twee zelfdodingen.

De PI in Lelystad kampt met fors meer incidenten dan gevangenissen in de regio zoals PI Zwolle en Zutphen. In Zwolle waren vijf incidenten, in Zutphen één incident (zie kader). Volgens vestigingsdirecteur Bernsen heeft dat meerdere redenen. PI Lelystad is met 620 gevangenen bijvoorbeeld een stuk groter. Eén van de grootste gevangenissen van het land.

Complexe problematiek
,,Wij huisvesten zeer diverse doelgroepen: arrestanten met vaak complexe problematiek, gedetineerden in het huis van bewaring waarbij nog veel onzekerheid heerst over het proces en gedetineerden in de gevangenis die soms tegen een lange straf aankijken. Bij de steeds complexere doelgroepen en alle problematiek die daarmee samenhangt, horen helaas ook incidenten.”

Hoogleraar Miranda Boone deed onderzoek naar het leefklimaat in gevangenissen. ,,Hoewel het in Nederlandse gevangenissen relatief goed gaat, staat de veiligheid de laatste tijd onder druk”, stelt ze. ,,Dat komt onder meer door verhoogde werkdruk en sluiting van gevangenissen. Veel goede bewaarders zijn weggegaan vanwege bezuinigingen. Daarnaast zien we meer gedetineerden met ernstigere problematiek.”

Justitievakbond Juvox denkt dat het aantal meldingen dat openbaar wordt gemaakt nog maar het topje van de ijsberg is. Daarom heeft de vakbond medewerkers in PI’s opgeroepen om hun ervaringen met veiligheid in gevangenissen zoals de PI Lelystad via een enquête te delen. ,, Met de uitkomsten van die enquête zullen wij eind januari het gesprek aangaan met de hoofddirecteur van die dienst”, aldus voorzitter Marcel Smit.,,Met alleen extra geld los je het probleem niet structureel op. Je hebt ook gewoon extra mensen nodig.”

Justitietak van FNV deed onlangs onderzoek naar de werkdruk. Vakbondsleider Yntse Koenen: ,,Uit ons onderzoek onder ruim 1500 collega’s bij DJI blijkt dat de werkdruk tot onveilige situaties leidt. Er moet fors meer personeel bij, want de populatie wordt steeds zwaarder en agressiever. Dat gaan we ook eisen van het kabinet.”

Advocaat en politicus Theo Hiddema is bekend met de problematiek in ‘Lelystad’. ,,Er is gewoon corruptie. Ik geloof nooit dat het enkel om deze elf incidenten gaat. Als dat wel zo is: tel je zegeningen PI-directeur, maar koop wel een paar honden.”

Volgens PI-directeur Bernsen is het hoge aantal incidenten geen reden dat hij in oktober de voormalige directeur Obe Veldman heeft vervangen. Hij noemde zich eerder in gesprek met de Stentor ‘misschien wel de softste gevangenisdirecteur van Nederland’. ,,Na 8 jaar vestigingsdirecteur te zijn geweest van PI Zutphen was ik toe aan een nieuwe uitdaging.”

Sanctiekaart ingevoerd
Om de incidenten het hoofd te bieden is onlangs een nieuwe zogenoemde ‘sanctiekaart’ ingevoerd. Daarbij zijn de straffen op het toepassen van geweld verhoogd. Dat komt bovenop de huidige straffen. Op geweld staat altijd een plaatsing in de isoleercel.

Over de integriteitsschendingen door personeel wil Bernsen enkel kwijt dat de onderzoeken nog lopen vanwege privacyredenen. ,,Integriteit is een belangrijk onderdeel bij de werving van nieuw personeel en is een regelmatig terugkerend onderwerp binnen onze organisatie”, besluit Bernsen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44654
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door Mahalingam »

Prisoner accused of stabbing guards in suspected terror attack 'held sharia courts in his jail cell'

The prisoner accused of stabbing guards in a suspected terror attack previously held “sharia courts” in his cell and radicalised fellow inmates, it has been claimed.
Brusthom Ziamani, a former member of Anjem Choudary’s al-Muhajiroun (ALM) Islamist network, was jailed for planning a terror attack in 2015.

He and another Muslim convert allegedly attacked prison officers while wearing fake suicide vests at HMP Whitemoor on Thursday, leaving five staff members needing hospital treatment.

He previously served at HMP Woodhill, where a former inmate said he was notorious for trying to convert prisoners to his brand of radical Islam.
“When I arrived in prison I was quickly met by Ziamani and allowed into his inner circle,” the man told The Telegraph.
“He would also hold sharia courts in his prison cell for infractions such as drinking.”
In December, The Times spoke to a prisoner who knew Ziamani at HMP Woodhill in 2016.
He said the terror offender had made himself chair of a “Sharia court” in his cell, and handed out beatings and other punishments for perceived infractions including drinking alcohol or breaking the Ramadan fast.
The man said Ziamani had appointed himself “chief of the Sharia police” and celebrated the terror attacks in Nice and Orlando.

Ziamani, now 24, had been jailed for plotting to behead a British soldier, after being found carrying a hammer and 12-inch knife wrapped in a black flag that has been used by al-Qaeda.
His trial heard that he converted to Islam in 2014 and had become homeless, falling into the hands of ALM members who gave him money, clothes and accommodation.
Ziamani was photographed at ALM demonstrations and posted comments on Facebook claiming that he was “willing to die in the cause of Allah”.
He had researched the location of army cadet bases in London, shown his ex-girlfriend weapons and described fusilier Lee Rigby’s killer as a “legend”.

The second suspect in the attack is another Muslim convert who had been jailed for a violent offence, the BBC reported.
Both HMP Woodhill and HMP Whitemoor also held Usman Khan, who stabbed two people to death at a rehabilitation event in London in November.

A watchdog had warned of divides between Muslim and non-Muslim prisoners at both jails.
HM Inspectorate of prisons has issued several critical reports about HMP Whitemoor, which is a high-security jail in Cambridgeshire.
A 2017 inspection said it held a “disproportionate number of Muslim men” and they felt victimised, while non-Muslims felt they received preferential treatment.
A previous report in 2014 also warned of “tension between the large Muslim population and other prisoners and staff”.
Nick Hardwick, then HM chief inspector of prisons, warned that terrorist prisoners were trying to “influence” other inmates.
“Across all groups of the prison’s population there were some very dangerous men, some of whom tried to influence and pressurise other prisoners,” he wrote. “In some cases this was gang-related. This group included some Muslim prisoners convicted of terrorist offences who were an adverse influence on others.”

Scotland Yard’s counterterror branch is investigating the incident at HMP Whitemoor which came amid heightened concern over terrorist networking and radicalisation inside British prisons.
Police said the “matter is being treated as a terrorist attack” and confirmed that the suspects were wearing fake suicide belts.

The Metropolitan Police said two prisoners approached and attacked a prison officer shortly after 9am on Thursday, striking him in the head and neck with improvised bladed weapons.
Four other prison staff who attempted to help were also injured but all five officers have since been discharged from hospital.
“The incident itself was quickly contained and dealt with by prison staff and from our enquiries thus far, there is nothing to suggest any continuing threat inside or outside of the prison system,” a Scotland Yard spokesperson added.
“Both the prisoners suspected to have been involved in the attack remain in prison. No arrests have been made at this time.”

Fake suicide vests were worn by the perpetrators of attacks in London Bridge in 2017 and at Fishmongers’ Hall in November.

Prison Officers’ Association (POA) general secretary Steve Gillan called for the government and criminal justice system to deal with increased violence against prison staff “in a robust and effective manner”.
“There is no doubt in my mind that but for the bravery of staff, we could have been talking about a death of a prison officer at HMP Whitemoor,” he added.
A Prison Service spokesperson said the incident was “quickly resolved by brave staff”, adding: “We do not tolerate assaults on our hard-working officers and will push for the strongest possible punishment.”
https://www.independent.co.uk/news/uk/c ... 79586.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80779
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door Ariel »

Gevangenisbazen Zaanstad zwaar bedreigd

Meerdere afdelingshoofden van het Justitieel Complex Zaanstad (JCZ) hebben ernstige dreigementen ontvangen. De bedreigingen zijn dermate zwaar, dat de politie extra surveilleert bij de gevangenis. De recherche van de eenheid Noord-Holland is een onderzoek gestart.

Dat melden twee goed ingevoerde bronnen van De Telegraaf binnen het justitieel complex. De Dienst Justitiële Inrichtingen en de politie bevestigen dat er een onderzoek loopt naar dreigementen.

Ingeslagen als een bom
Volgens insiders binnen de gevangenis waren de bedreigingen gericht aan meerdere afdelingshoofden van de gevangenis, onder wie de chef van afdeling Oost. De bedreigingen zijn bij het personeel ingeslagen als een bom.

„Het klopt dat er ernstige bedreigingen zijn geuit tegen meerdere personen binnen het Justitieel Complex Zaanstad. Er is nu één aangifte binnen. Over extra beveiligingsmaatregelen doen we nooit mededelingen, maar ik kan wel zeggen dat we de dreiging zeer serieus nemen”, aldus een woordvoerder van de politie-eenheid Noord-Holland.

De DJI wil inhoudelijk niet reageren omdat er een politieonderzoek is gestart. Wel laat een woordvoerder weten: „De veiligheid van ons personeel is van groot belang, dreigementen worden zeer serieus genomen en wordt meteen op geacteerd.”

"We nemen de dreiging zeer serieus"
De bedreigingen hebben volgens de bronnen mogelijk te maken met een affaire tussen een bewaakster en een gedetineerde, waarover deze krant vorige week berichtte. De 21-jarige vrouw is inmiddels vertrokken. Ze had een affaire met een man die vastzat voor een ernstige verkrachting en is veroordeeld tot een celstraf en tbs. De DJI wil hier niets over zeggen.

Veelvuldig incidenten
Er zijn veelvuldig incidenten geweest in de nieuwe gevangenis in Zaanstad. Eind vorig jaar werd een stagiaire naar huis gestuurd vanwege een relatie met een gedetineerde. In november 2018 werden bij 425 cel-inspecties 125 naar binnen gesmokkelde middelen of voorwerpen aangetroffen. Dat was kort na een onthulling in De Telegraaf over gevangenen die er volop feestten met drugs en alcohol. De uitspattingen werden gefilmd met naar binnen gesmokkelde telefoons.

Het is goed mis in het gevangeniswezen. Maandag bracht FNV Justitie & Veiligheid een rapport naar buiten, waaruit blijkt dat er steeds meer geweldsincidenten zijn, het smokkelen van verboden goederen snel toeneemt en 90 procent van de medewerkers de werkdruk te hoog vindt. Alleen tot december waren er dertig ernstige incidenten, variërend van tbs’ers die ervandoor gingen tot een opstand binnen het Detentiecentrum Rotterdam. De DJI erkent de problematiek.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22589
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door King George »

Ik denk dat ze zich niet genoeg op hun gemak voelen.

Heb je dit artikel al eens gelezen?

https://www.dagelijksestandaard.nl/2020 ... l-sleutel/
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2105943 ... -in-de-cel
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 44654
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door Mahalingam »

De gevangenis van Zutphen is overvallen. Geprobeerd is een gevangene te stelen. En wel Omar Lkhorf .
Videobeelden van arrestaties na ontsnappingspoging gevangenis Zutphen
De politie heeft vier mannen gearresteerd vanwege de uitbraakpoging uit de gevangenis in Zutphen. Op videobeelden is de arrestatie van drie verdachten te zien op de provinciale weg bij Wehl. Bij die arrestatie is door de politie een waarschuwingsschot gelost. Een vierde verdachte werd gearresteerd bij Zevenaar.

Bij de ontsnappingspoging vanochtend rond elf uur probeerden meerdere personen in te breken in de gevangenis, maar die poging is volgens de politie verijdeld.


Mannen opgepakt voor ontsnappingspoging gevangenis

De arrestatie was op de provinciale weg bij Wehl, een paar kilometer van de Duitse grens.
Duitse politie

De politie schakelde onder meer de Duitse politie, de marechaussee, de Landelijke Eenheid, recherche en Dienst Speciale Interventies in om te helpen in de zoektocht naar de daders. Het viertal werd vanmiddag aangehouden. Een verdachte werd aangehouden bij Zevenaar, de drie andere verdachten werden gearresteerd bij Wehl. Hun betrokkenheid bij de vermoedelijke uitbraakpoging wordt nog onderzocht.

Op het terrein van de gevangenis stond zondag rond 10.50 uur een busje in brand. "Het lijkt erop dat er een georganiseerde uitbraakpoging is gedaan", aldus de politie. Het zou volgens de Telegraaf gaan om een ontsnappingspoging van Omar L., een kopstuk van de zogenoemde Mocro-maffia, die een levenslange gevangenisstraf uitzit voor verschillende liquidaties en pogingen daartoe. De politie heeft nog niet bevestigd dat het gaat om Omar L.

Gevangene overgebracht naar Vught

De uitbraakpoging is mislukt; uit de gevangenis is niemand ontsnapt. Wel is een gevangene uit de PI Zutphen per helikopter overgebracht naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. Volgens de advocaat van Omar L., Sander Janssen, is zijn cliënt vandaag inderdaad overgeplaatst. Verdere mededelingen kan hij niet doen.

Het gebied bij de gevangenis werd ruim afgezet door bewapende agenten. "Dit voor de veiligheid van de situatie en het onderzoek dat gaande was", meldt de politie. Ook is een politiehelikopter ingezet.
Video: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... is-zutphen
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22589
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door King George »

Volgens de advocaat van Omar L., Sander Janssen, is zijn cliënt vandaag inderdaad overgeplaatst. Verdere mededelingen kan hij niet doen.
Zal wel werk aan de winkel voor het Europees Hof voor de Mensenrechten gaan worden.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22589
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door King George »

Wat een amateurs trouwens zeg. In Paraguay deden ze het professioneler. :roll:

https://nos.nl/artikel/2319375-tientall ... iding.html
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 44654
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door Mahalingam »

Naar nu blijkt was het bijna gelukt. Een lege accu verhinderde de uitbraak.
‘Ontsnappingspoging Omar L. uit gevangenis Zutphen bijna gelukt’
De uitbraakpoging in de gevangenis van Zutphen vorige week zondag was bijna gelukt. Dat zeggen personeel en gedetineerden van de PI Achterhoek in Zutphen en bronnen rond het rechercheonderzoek naar de uitbraakpoging tegen De Telegraaf.

De groep Fransen die de tot levenslang veroordeelde ‘Mocro-maffia’-gangster Omar L. wilde bevrijden, was binnen het complex en stond bijna oog in oog met hem. Een van de later opgepakte Fransen had zich voorgedaan als bezoeker en zette de poort open voor zijn handlangers. Hij had wiggen geplaatst onder de schuifdeur, zodat die open zou blijven.

Slijptol

Omar L., inmiddels overgeplaatst naar de zwaarbeveiligde gevangenis in Vught, stond op de luchtplaats en was enkele meters van vrijheid verwijderd. Maar de indringers hadden zich verkeken op een deur die ze niet open konden slijpen. Een bron binnen de PI zegt tegen De Telegraaf dat de accu van de slijptol leeg was en dat de mannen geen reserveaccu mee hadden.

Verhuisd

Volgens de krant zat de in juni vorig jaar voor liquidaties tot levenslang veroordeelde Omar L. aanvankelijk in een cel die pal op de toegangspoort van de gevangenis uitkeek. Daar waar de deur geforceerd was. „Maar eind vorig jaar werd hij plotseling overgeplaatst naar de andere kant van het cellenblok. Wij verbaasden ons hierover. Mogelijk was er informatie over een ontsnapping en is hij uit voorzorg overgeplaatst”, zegt een gedetineerde tegen De Telegraaf. Hij beschrijft de man die schuldig werd bevonden aan betrokkenheid bij twee liquidaties en drie pogingen daartoe, als een ’erg rustige gedetineerde’.

Vluchtwagen

Bij de uitbraakpoging werd de toegangspoort tot de gevangenis geramd met een brandend busje. De vier gingen er daarna vandoor in een vermoedelijk gestolen Volkswagen Golf. De politie achtervolgde de vluchtauto door grote delen van de Achterhoek en Liemers. De vluchtwagen leek naar het Duitse Emmerik te rijden.

De wagen van de verdachten werd uiteindelijk door Duitse politiewagens klemgereden bij Wehl. De Volkswagen Golf had zeker twee lekke banden, die waren kapotgereden als gevolg van de roekeloze rijstijl van de bestuurder. De vier opgepakte mannen komen uit Frankrijk. Ze hebben een Marokkaanse achtergrond en geen zwaar crimineel verleden.
https://www.ad.nl/zutphen/ontsnappingsp ... ~a544e5b5/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22589
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door King George »

Karma is a bitch. [icon_lol.gif]
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80779
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door Ariel »

Nou ja zeg!!

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie