Nieuws uit Amsterdam

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8903
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door sjun »

En ook maar meteen weer uit de dossiers. Sneu voor zijn nabestaanden maar zal de cumulerende maatschappelijke kostenpost (overvallen, kosten van juridische en psychische begeleiding van zowel het subject zelf als zijn slachtoffers) verder gemist worden?
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Pilgrim »

Burgemeester Lieve Stad gaat handgranatenprobleem snoeihard aanpakken: stelt stuurgroep in

28 april 2019

Afbeelding

Lieve Stad van hoop gaat gebukt onder handgranaten- en plofkraakterreur

Amsterdam stelt een speciale stuurgroep in om te bezien welke maatregelen er kunnen worden genomen tegen de handgranaten en andere explosieven die de laatste tijd regelmatig worden aangetroffen in de stad.

Burgemeester Femke Halsema heeft dat zondagavond bekendgemaakt namens de Amsterdamse driehoek die wordt gevormd door politie, justitie en gemeente. Halsema noemt de toename sinds 2018 van het aantal incidenten met handgranaten en de stijging van het aantal plofkraken als reden om de taskforce geweld en intimidatie op te richten. “Dit soort incidenten raakt niet alleen de betreffende ondernemers, maar levert ook groot gevaar op voor omwonenden en voorbijgangers”, aldus de burgemeester. Zij wil weten hoe “samenwerkende overheden” deze strafbare feiten en incidenten zouden kunnen voorkomen.

Zondagochtend werd nog een explosief gevonden en onschadelijk gemaakt bij een coffeeshop aan de Brouwersgracht en was er een explosie op het Delflandplein, vermoedelijk een plofkraak. Alleen deze maand al werd er in de Spuistraat drie keer een handgranaat gevonden.

https://tpo.nl/2019/04/28/burgemeester- ... rgroep-in/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Pilgrim »

‘Ik wil een afspiegeling van de stad terugzien in gevestigde culturele instellingen’

24 mei 2019

Afbeelding

Wethouder Kunst en Cultuur Touria Meliani (GroenLinks, foto) wil dat diversiteit en representatie beter verankerd worden in het cultuurbeleid in Amsterdam. ‘Ik wil een afspiegeling van de stad terugzien in de gevestigde culturele instellingen’, aldus Meliani vanavond in AT5’s Park Politiek.

Meliani hield deze week de Staat van de Stad-speech waarin ze waarschuwt voor de tweedeling in de stad – arm en rijk -, maar ook Amsterdammers die zich terugtrekken in hun eigen bubbel. ‘Iedereen heeft zijn eigen soort Amsterdam, maar Amsterdam bestaat door de optelsom van die verschillen en het mooiste is als je in die stad al die verschillende mensen tegenkomt.’

Diverser en inclusiever
Dat laatste gebeurt volgens de wethouder te weinig, en dat wil ze bereiken in haar kunstbeleid. Bijvoorbeeld door een nieuw gebouw voor de Meervaart in Nieuw-West, maar ook door culturele instellingen diverser en inclusiever te maken. Meliani: ‘Als we het hebben over representatie, laat ik dat woord gelijk maar op tafel leggen, dan is de representatie in culturele instellingen, de grote instituten, op dit moment nog niet is zoals ik zou willen dat het is.’

Lees ook: Amsterdam wil komende jaren meer geld uitgeven aan kunst en cultuur

Afspiegeling
'Kijk naar je programma, wat staat er op het podium, kijk naar je publiek, wie zitten er in de zaal, kijk naar de publiciteit, welke doelgroepen bereik je.' Maar niet alleen de programmering moet worden aangepakt, Meliani wil ook meer mensen van kleur in de directies en besturen: 'Onder andere, ik wil een afspiegeling van de stad terugzien in de gevestigde culturele instellingen.'

Minder vrijblijvend
Ze wil diversiteit echt als voorwaarde stellen voor het wel of niet toekennen van kunstsubsidies. Minder vrijblijvend dan dat in het verleden gebeurde. Toen konden instellingen na afloop uitleggen waarom het niet gelukt was. 'Dat betekent dat er geen echte druk was voor een diverse samenstelling. Nu vragen we dat ze dat in het plan opgeven van tevoren hoe ze dat precies gaan doen.'

Verbinding
Krijgen we daarmee dan 'inclusieve kunst'? Meliani zegt niet zozeer te geloven in 'multiculturele kunst' en niet over de inhoud te gaan, maar: 'Ik denk dat het belangrijk is dat we verhalen maken die enerzijds scherp kunnen zijn en tegelijkertijd een verbinding in zich hebben.'

Kijk hier het hele interview met wethouder Meliani: [zie video op de site.]

https://www.at5.nl/artikelen/194296/ik- ... stellingen
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44672
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

De grootste culturele attracties hebben een niet-inclusief karakter:
Top-10 culturele instellingen:
1. Anne Frank Huis
2. Ahoy Rotterdam
3. Pathé
4. Madame Tussauds Amsterdam
5. Rijksmuseum Amsterdam
6. Pinkpop
7. Van Gogh Museum
8. Het Spoorwegmuseum
9. Heineken Music Hall
10. Nederlands Openluchtmuseum

Het Spoorwegmuseum heeft allen maar spul uit ons land. En niks ove die spoorlijn in Suriname af in Ned. Indië.
Hier het spoorweg hoofdkantoor in Semarang :
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7250
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ali Yas »

Pilgrim schreef:
Meliani: ‘Als we het hebben over representatie, laat ik dat woord gelijk maar op tafel leggen, dan is de representatie in culturele instellingen, de grote instituten, op dit moment nog niet is zoals ik zou willen dat het is.’
Ik denk dat ze dat probleem met de realiteit als geheel heeft. Dat wil zeggen, wanneer haar dat uitkomt. Op het moment dat ze ziek wordt wil ze gewoon worden geholpen door de beste arts, niet per se door een die in de Bijlmer geboren is. Hetzelfde geldt voor haar inkomen: ze wil het liefst een percentage van de mensen die geld verdienen, niet van hen die aan het uitkeringsinfuus hangen. Ze wil ook geen huizen, wegen en riool met een kwaliteit die het gemiddelde is van de landen waaruit de huidige Amsterdammers oorspronkelijk afkomstig zijn.

Ere wie ere toekomt: het zijn de Nederlanders die dit land hebben gemaakt tot wat het nu is, en hun cultuur hoort prominent gevierd te worden. Die van de Turken en Marokkanen kunnen we in Turkije resp. Marokko wel zien, als we dat willen.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Pilgrim »

‘Verlamd door betutteling’: dit verbiedt Amsterdam allemaal

Geplaatst op 11 mei 2019

Afbeelding

Er gaat de laatste maanden bijna geen week voorbij zonder dat het linkse stadsbestuur in Amsterdam een verbod oppert. De ‘linkse lente’ is voor de VVD reden om spottend te spreken van ‘het verbod van de week’. Ook Forum voor Democratie gruwt van de vele verboden. Wat mag er allemaal niet meer als het ligt aan het bestuur van de hoofdstad? Een overzicht.

“´Het verbod van de week´ door links Amsterdam,” schrijft VVD-Tweede Kamerlid Dilan Yesilgöz, tot 2017 raadslid in de hoofdstad, geërgerd op Twitter. “Hoe je een bruisende stad stap voor stap kan verlammen door betutteling.” Even later viel partijgenoot en raadslid in Amsterdam Claire Martens haar bij met een minstens zo cynische tweet. Ze voorspelt een krantenkop, ergens in 2020: “Amsterdams college komt met verbod op hardop lachen op straat, want overlast.”

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44672
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Femke raakte van mening dat Schaap de kar niet meer kon trekken en gaat dus weg bij de brandweer.
Hij kwam van de politie vanwaar iemand ooit zei: "Ach die arme brandweerlieden in Amsterdam. Waar hebben ze dat nu aan te danken?"
Als ik loftuigingen van onze regenten zo hoor is dit een groot verlies voor de brandweer. Een soort realiteit die de brandweermannen niet zien.
Omstreden brandweercommandant Leen Schaap moet vertrekken
De omstreden brandweercommandant Leen Schaap moet vertrekken. Dat heeft burgemeester Femke Halsema in haar hoedanigheid als voorzitter van de veiligheidsregio besloten. De onherstelbare vertrouwensbreuk tussen Schaap en de uitrukdienst ligt ten grondslag aan het vertrek.
[...]
Het harde leiderschap van Schaap, dat vooral gericht was op het sanctioneren, zorgde voor een vertrouwensbreuk tussen de korpsleiding en de uitrukdienst. Halsema hoopte dat het vertrouwen nog te herstellen was en vroeg vorig jaar aan oud commandant der strijdkrachten Peter van Uhm om een rapport op te stellen.

Brandweer wilde actie voeren
Een half jaar na het verschijnen van het rapport 'Bouwen aan vertrouwen' komt de veiligheidsregio tot de conclusie dat de relatie tussen commandant Schaap en de uitrukdienst niet is verbeterd. Brandweerlieden kondigde enkele weken geleden al aan om actie te gaan voeren, zolang Schaap nog commandant zou zijn.
De bla-bla van Halsema:
Wel stelt de burgemeester dat er onder Schaap veel resultaten zijn geboekt. 'Brandpreventie heeft een enorme impuls gekregen, de bedrijfsvoering is verbeterd en de diversiteit binnen de organisatie neemt toe. Hij is er met zijn mensen in geslaagd om de Proeftuinkazerne te realiseren, waar de brandweer op een vernieuwende manier, met maatschappelijke partners ook samenwerkt aan veiligheid in de buurt. Daarmee is de doorbraak in de modernisering van de brandweer gerealiseerd.'
https://www.at5.nl/artikelen/194395/oms ... vertrekken

Socialisten zijn altijd als een kind zo blij als ze iets een 'doorbraak' kunnen noemen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80790
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

En nu dit..Een maand later. :shock: Schandalig

Afbeelding
"U bent hier uitdagend aan het staan. Dat beschouwen wij als een verstoring van de openbare orde."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80790
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

‘Zo niet, Femke : nono3: Wat is uitdagend staan’

Toen jij aantrad als burgemeester van Amsterdam waren we bij het NIW daar gematigd positief over. ‘Positief’ omdat je een empathische vakvrouw leek te zijn. En laten we eerlijk zijn: na Jozias van Aartsen kon het eigenlijk alleen maar beter. ‘Gematigd’ omdat wij weten dat jouw partij GroenLinks niet bepaald een vriend van de staat Israël is, zeker niet in onze hoofdstad.
Je empathische kant bleek in je omgang met de familie Colmans. Je ontfermde je als echte burgermoeder over het gezin nadat vader en zoon waren neergestoken door hun Egyptische buurman op de markt. Dat een eventueel antisemitisch motief wellicht onder het vloerkleed zou verdwijnen, namen we op de koop toe. Amsterdam is tenslotte Amsterdam, zie ook: HaCarmel. Je toespraak bij de herdenking in de Hollandsche Schouwburg was wat vlak, maar je was er tenminste. Niet iedereen is een groot spreker.

Maar ons gematigde enthousiasme is inmiddels omgeslagen in afgrijzen vanwege de Damsage.
Onder jouw gezag mogen daar elke twee weken de meest verschrikkelijke Jodenhaters hun gif spuien, er wordt hen geen strobreed in de weg gelegd. Dat gebeurt wél met de demonstranten tegen antisemitisme die zich verzetten tegen dit beschamende tweewekelijkse spektakel. Je kunt van alles van Michael Jacobs vinden, maar de manier waarop hij afgelopen zondag letterlijk in de boeien werd geslagen, was buiten alle proporties.

Zijn misdaad? Hij had ‘uitdagend gestaan’ bij de anti-Israëldemonstranten op de Dam. Hoe doe je
dat precies, Femke, uitdagend staan? Ik heb het voor de spiegel geoefend, maar het is mij niet gelukt.
Toch vonden politie, de Officier van Justitie en uiteindelijk ook jij, verantwoordelijk voor de openbare orde in Amsterdam, dit een reden Jacobs aan te houden en af te voeren. Dat in een stad waar allerlei strafbaar gedrag wordt getolereerd door het bestuur.

Wat blijkt nu uit de video die Jacobs zelf met zijn bodycam heeft opgenomen? Het waren juist de
anti-Joodse demonstranten die hém intimideerden, zowel verbaal als fysiek. En niet voor het eerst. Maar daar lijken de dienders Oost-Indisch doof voor. Wil je echt, beste Femke, dat onder jouw verantwoordelijkheid Joden worden weggevoerd en vastgezet omdat zij vreedzaam tegen antisemitisme opkomen? Kortom, mijn houding tegenover jouw burgemeesterschap is omgeslagen naar negatief. Gematigd negatief, maar toch. ■
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80790
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Hier gaat Amsterdam illegalen plaatsen

Ondanks protesten en grote zorgen uit Amsterdamse buurten, gaat het linkse stadsbestuur van Amsterdam door met het opvangen van illegalen zoals leden van We are Here in woonwijken. Uit een uitgelekte brief van GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink (Vluchtelingen) blijkt dat allereerst zes panden verspreid over de stad gereed worden gemaakt.

Afbeelding

In de eerste zes locaties kunnen echter maar 238 illegalen worden opgevangen, blijkt uit de berekening van Groot Wassink. In totaal wil de stad echter 500 plekken realiseren. Daarom worden nu nog panden onderzocht in Oost (Javaplantsoen 17), West (Zaandammerplein 50) en Noord (Gedeelte Overhoeksplein 2, Beemsterstraat 531). Binnen enkele weken horen buurtbewoners daar of zij illegalen al buren krijgen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44672
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

"jeu de boules" is een soort sport/tijdverdrijf dat uit Frankrijk is geïmporteerd.
Dus wiedes dat het in het multikul Amsterdam ook beoefend wordt.
En zo kwamen wat mensen samen op het Museumplein om het 'Open Amsterdamse doublette Kampioenschappen'. tournooi te houden.
Helaas: de BOA's telden meer dan 100 mensen in de samenscholing en dan moet er vergunning zijn en die was er niet.
Stadsdeel Zuid bevestigt dat het toernooi niet door mocht gaan.[...]
Hij zegt dat de veiligheid niet gegarandeerd kon worden. 'Het zijn zware ballen en er zijn ook kinderen in de buurt. En er is een basketbalveldje. Het kon zo niet door gaan.'[...]
https://www.at5.nl/artikelen/194679/han ... useumplein
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80790
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:"jeu de boules" is een soort sport/tijdverdrijf dat uit Frankrijk is geïmporteerd.
Dus wiedes dat het in het multikul Amsterdam ook beoefend wordt.
En zo ontsnapte Amsterdam door dappere handhavers aan een ramp.
Het punt is, zegt de woordvoerder, dat het hier gaat om een grote groep. “Dan moet je bepaalde maatregelen treffen om de veiligheid te kunnen garanderen. Ook bij jeu de boules, waar de stalen ballen in het rond vliegen.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22600
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door King George »

Die 11,5 miljoen voor illegalen die allang ons land hadden moeten verlaten opvangen moet toch ergens vandaan komen, toch?

Lekker sociaal met links aan de macht. Niet dus.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 44672
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

De brandweer moest opgenomen worden in de vaart der volkeren. Dus modernisering, meer managers, minder handen bij de brand, duurzaam, milieuvriendelijk, CO2-neutraal, multikul enz.
De man die het moest gaan doen, dhr. Schaap, kon de kar niet trekken en is weg. Nu staat een stukje van zijn erfenis voor de rechtbank.
Rechter: scheldende brandweerman ten onrechte ontslagen
De Amsterdamse brandweer moet een kritische brandweerman terug in dienst nemen, aldus de rechter. Mike van der Linden werd ontslagen, omdat op zijn Facebook-pagina brandweercommandant Leen Schaap werd uitgescholden en in verband werd gebracht met de Tweede Wereldoorlog.

Op 9 november 2017 verscheen er een bericht op de Facebook-pagina van brandweerman Van der Linden. Er stond: ’Een politieman die stelt dat we het al 140 jaar fout doen. Wij hebben nooit meegedaan aan deportaties en razzia’s. 98% van de maatschappij ziet ons als betrouwbaar, daar kan zo’n uitgescheten smeris maar een klein puntje aan zuigen.’ Er werd verwezen naar commandant Leen Schaap zijn verleden als politiefunctionaris. Ook stond erin dat brandweermannen als wolven zijn, die wel raad weten met een Schaap.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1960360 ... -ontslagen
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80790
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

De lieve stad Amsterdam heeft rare kostgangers.
Onrust in metro Amsterdam: man richt pistool op passagier, meerdere vrouwen lastiggevallen

De politie is naarstig op zoek naar getuigen van een ernstige bedreiging met een vuurwapen die twee weken geleden plaatsvond in metrolijn 50 in Amsterdam. Het onderzoeksteam probeerde de zaak eerst intern op te lossen, maar heeft vandaag besloten er alsnog ruchtbaarheid aan te geven, vertelt een woordvoerder.

Een 36-jarige man stapt maandagmiddag 10 juni rond 16.40 uur in bij de metro op station Amsterdam Sloterdijk. Hij gaat zitten en ziet twee andere passagiers binnenkomen. Zonder enige aanleiding beginnen zij verschillende vrouwen lastig te vallen, onder wie een vrouw die recht tegenover de 36-jarige man zit.

Vuurwapen op hoofd
Als de man de onruststokers hierop aanspreekt, slaat de vlam in de pan. Eén van de verdachten haalt een vuurwapen tevoorschijn en richt dat van dichtbij op het hoofd van het slachtoffer. De metro stopt op datzelfde moment bij de halte Jan van Galenstraat, waarop het verdachte tweetal uitstapt en wegloopt. Ze zijn sindsdien spoorloos.

Het is niet duidelijk waarom de verdachten de vrouwen lastigvielen. De politie neemt de zaak serieus en komt graag in contact met andere reizigers die iets hebben zien gebeuren. Ook wil de politie de vrouwen spreken die lastiggevallen werden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44672
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Dat is heel verdacht: de politie heeft het over 2 mannen maar geeft geen signalement.
Plaats van delict: station Amsterdam Sloterdijk -> halte Jan van Galenstraat.
Maak mij niet wijs dat er geen camera's zijn waarop de mannen in beeld komen. (echt geen foto's ? )
En dan na 2 weken vragen zij getuigen. Maar burgers hebben een even slecht geheugen als politici, zegt men. Dat geloof in niet: politici moeten twee dingen goed kunnen: hun plas ophouden (eindeloze vergaderingen) en weten wat ze moeten vergeten voor als ze ooit moeten getuigen voor een rechter.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7250
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ali Yas »

Mahalingam schreef:Dat is heel verdacht: de politie heeft het over 2 mannen maar geeft geen signalement.
Als je weet dat het twee mannen waren, dan weet je méér. Ik moet meteen denken aan die opsporing-verzocht-foto's met een balkje over de ogen van de dader... :thinking: :roll:
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80790
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Illegalenplan op ’ganzenbord’

Amsterdamse ambtenaren die bezig zijn met het uitvoeren van het plan om illegalen verspreid over de hoofdstad op te vangen, gebruiken een ’ganzenbordspel’ waarop de stappen staan die genomen moeten worden. Dat leidt tot woede bij oppositiepartijen, die het ‘compleet infantiel’ noemen.

GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink onderzoekt momenteel veel panden die geschikt zouden zijn om uitgeprocedeerden 1,5 jaar op te kunnen vangen. Dat leidt in veel buurten tot onrust.

In diverse correspondentie die middels een informatieverzoek op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur naar buiten is gekomen, spreken ambtenaren over „een paar aanpassingen nodig in het ganzenbordspel. In stap 3 en 4 gaat het alleen over staf Vastgoed. Moet volgens mij ook zijn: staf vluchtelingen en ongedocumenteerden.”

In een andere e-mail van 29 januari staat: „Het ganzenbordspel wordt vandaag aangepast naar aanleiding van de discussie in het strategisch overleg afgelopen donderdag.” Diezelfde dag wordt er ook gevraagd om ’een soort samenvatting van het ganzenbordspel’.

Deze krant vroeg de woordvoerder van wethouder Groot Wassink of het klopt dat zijn ambtenaren een spel spelen om opvanglocaties voor illegalen te realiseren. Daarop werd een afbeelding van het ’ganzenbordspel’ gestuurd waarop een kronkelig stappenplan te zien is met een ’start’ en ’finish’.

Het document is vooral bedoeld om inzichtelijk te maken in „welke fase het proces zich bevindt.” Er staan dan ook handelingen (zoals buurtconsultatie, afronden haalbaarheidsonderzoek) op het document.

’Verontrustend’
Voor Annabel Nanninga van Forum voor Democratie is dit onbestaanbaar. „Als het niet zo diep verontrustend was, dan was het om te lachen”, zegt Nanninga. „In het stadhuis spelen ze ganzenbord met de levens van illegalen die ze hoop geven, en met de buurten die ze verwoesten met opvang. Compleet infantiel. Maar ondertussen spelen de wethouders en stadsdeelvoorzitters onderling een ander spelletje: zwartepieten. Wie moet deze mensen huisvesten?”

Uit dezelfde vrijgekomen stukken blijkt overigens dat in februari 2019 blijkt dat het Amsterdamse stadsbestuur een aanbod kreeg van de eigenaren van het schip Amanpurim. Op dat schip worden in Groningen al twee jaar illegalen opgevangen. „De boot is, gezien de huidige exploitatie, reeds volledig ingericht (inclusief een bemanning) voor dit doel en kan na het overvaren naar Amsterdam vrijwel direct worden ingezet bij deze opvang.”

Volgens de woordvoerder van Groot Wassink – die streeft naar opvang van 500 illegalen verspreid over de stad in bestaande panden – is dit aanbod afgewezen „omdat er hoge kosten aan zaten, ligplaatsen lastig te vinden zijn en een boot vaak geen langdurige oplossing is.”

CDA’er Diederik Boomsma begrijpt niets van de opvangplannen van Groot Wassink. „Het COA heeft een pand in Amstelveen, in buurt van Uilenstede, ingericht voor asielzoekersopvang. Er zijn daar 500 plekken, maar dat staat nu leeg. Waarom zo moeilijk doen als een gebouw dat al geschikt is verklaard door COA en nota bene leeg staat, iets verderop?”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8903
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door sjun »

Tuurlijk Boomsma, vlak bij Uilenstede, je zal er een dochter hebben zitten....
:shock:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 44672
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Onze elite krijgt er nu ook mee te maken. Een soort autobom deze keer. Er is veel ontsteltenis.
Weer explosief in chique buurt Amsterdam; bewoners bezorgd
Vlakbij het Vondelpark in Amsterdam heeft rond 04.25 uur een explosie plaatsgevonden. De knal in de Korte van Eeghenstraat was in grote delen van de stad te horen.

De explosie gebeurde voor de deur van Hotel Parkview. Parkview kwam ook vorig jaar in het nieuws, toen in de nacht van 23 op 24 oktober een handgranaat in de hal werd gegooid. Het explosief ging destijds niet af. Voor zover bekend, had de eigenaresse van het hotel geen conflicten.
Wat er precies is gebeurd, is ook voor het hotel een raadsel. ,,We hebben niet het idee dat wij het doelwit waren van deze explosie. Die was in een auto, niet bij het hotel. Verder kan ik er niets over zeggen”, reageert Khadka. [...] Ze stelt dat de explosie één of twee huizen naast het hotel voor de deur was en weet niet wat er is gebeurd.
[...]
Het pand naast dat van Van der Linden is zwaarder beschadigd. Daar knalden alle ramen eruit. ,,De woning wordt verhuurd via Airbnb, twee Amerikaanse meisjes logeerden er. Nou, je kunt wel raden hoe die erbij stonden. Ze zijn heel lief opgevangen door overburen”, vertelt de bewoonster.
https://www.ad.nl/binnenland/weer-explo ... ~a4facb19/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44672
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Dhr. Schaap mag dan wel wel gaan als baas van de brandweer maar hij heeft nog praatjes tot 1 oktober.
Ondernemingsraad brandweer stapt op
De ondernemingsraad (or) van de Amsterdamse brandweer stapt op. Nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven zodat de nieuwe commandant de kans krijgt een frisse start te maken.
[...]
Leen Schaap, die per 1 oktober wordt vervangen door een nieuwe brandweercommandant, ziet in de ‘geste’ de volgende ‘kwaadaardige truc’ van de or. “Dit gebaar heeft pas kracht als ze zeggen: wij stellen ons niet meer beschikbaar, want wij zijn onderdeel van het probleem. Maar dat doen ze niet. Straks stemmen al die 500 brandweermannen weer op leden van dit bedriegersgilde en gaan ze als ‘hindermacht’ door met het stagneren van de vooruitgang die we willen boeken bij de brandweer.”
https://www.parool.nl/amsterdam/onderne ... ~b8a0f1eb/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Maarten
Berichten: 865
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Maarten »

Amsterdam...wat een stad zeg.... icon_thumbdown.gif
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Pilgrim »

Miljoenenstrop Amsterdam dreigt door afvalcentrale

12 juli 2019

Afbeelding

Branden, lekkages, zuren en onbekwaam personeel

AMSTERDAM – De gemeente Amsterdam hangt een strop van honderden miljoenen boven het hoofd nu het Afval Energie Bedrijf (AEB) in Amsterdam in grote financiële problemen verkeert en bij de gemeente aanklopt voor financiële steun. Een van de scenario’s waar de gemeente rekening mee houdt, is een spoedig faillissement, zo blijkt uit vertrouwelijke informatie die is ingezien door De Telegraaf.


De gemeente houdt, ondanks dat de stad in het diepste geheim al met tientallen miljoenen over de brug komt, alsnog rekening met een faillissement. Binnen twee maanden moet daarover duidelijkheid zijn.

De gemeente houdt, ondanks dat de stad in het diepste geheim al met tientallen miljoenen over de brug komt, alsnog rekening met een faillissement. Binnen twee maanden moet daarover duidelijkheid zijn.

Simpelweg zijn er drie scenario’s die nu aan de gemeenteraad zijn voorgelegd. De eerste is het overeind houden van de afvalenergiecentrale. Omdat flink geïnvesteerd moet worden, zal dat de stad dat honderden miljoenen kosten. Het tweede scenario, dat niet reëel wordt geacht, is het verkopen van de AEB. In het derde scenario laat de gemeente AEB failliet gaan. De stad is dan schuldeiser.

Gevaarlijke zuren
De financiële problemen komen door de slechte staat van de ’s werelds duurzaamste afvalverwerkingsfabriek. De technische staat van de verbrandingsovens en stoomturbines is om te huilen, iedere minuut gaat minstens tien keer het alarm in de fabriek af en een groot deel van de vierhonderd werknemers is onbekwaam. Ook ontstonden recent grote branden en zijn er lekkages met gevaarlijke zuren. Door de slechte staat van machines en leidingen zijn afgelopen jaren grote risico’s voor het personeel genomen, valt op te maken uit geheime rapporten die De Telegraaf inzag.

Vier van de zes verbrandingslijnen zijn daarom deze week uitgeschakeld en moeten voor tientallen miljoenen worden hersteld.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80790
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

een groot deel van de vierhonderd werknemers is onbekwaam.

Ik vraag me af wat voor werknemers dat zijn. Buitenlanders?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie