Statushouders.

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49761
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Statushouders.

Bericht door Pilgrim »

Aan ‘een Amsterdammer’

Posted on 13 juni 2019 by Jan Dijkgraaf

Afbeelding

Beste ‘een Amsterdammer’,

Ja, zo noemde de politie je.

De man die de politie had aangehouden nadat hij op Eerste Paasdag de 1.50 lange 68-jarige arts Rinia Chitanie dusdanig gruwelijk in elkaar had gebeukt en getrapt dat ze in coma raakte en door haar eigen familie niet meer werd herkend, was ‘een Amsterdammer’.

‘Een Amsterdammer’ die het vrouwtje naar eigen zeggen ook verkrachtte en die nu ook de dood van een onschuldige persoon op zijn geweten heeft, want onlangs besloot de familie in overleg met haar artsen dat de behandeling vanwege de uitzichtloosheid moest worden beëindigd en overleed ze.

Pas maanden later werd ‘een Amsterdammer’ nader ingekleurd.

Omdat ooggetuigen De Telegraaf informeerden.

Je bleek een ‘mokkakleurige’ Amsterdammer.

Je sprak ‘gebrekkig Engels’.

Toen moest het Openbaar Ministerie wel toegeven dat ‘een Amsterdammer’ eigenlijk ‘een statushouder’ is.

Iemand die dus op grond van het Vluchtelingenverdrag zorg, huisvesting en geld krijgt dat wordt/werd opgebracht door mensen als de Surinaamse arts Rina Chitanie.

Er rest jou en de griezel die je gaat verdedigen nu maar twee taken: downplayen van de beestachtige mishandeling en de bekentenis over verkrachting intrekken.

Met het eerste is je advocaat al begonnen: je zou in een psychose hebben verkeerd toen je dat weerloze vrouwtje tot moes sloeg en verkrachtte.

Het tweede zal ook wel lukken. Zelfs Jos Brech gaat wellicht wegkomen met achttien DNA-sporen op het lichaam van Nicky Verstappen.

En dan is de hamvraag: welke rechters tref je?

De vluchtelingenstatus kan worden ingetrokken als je bij onherroepelijk rechterlijk vonnis wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf waarbij het onvoorwaardelijke deel minimaal 24 maanden betreft.

Als sprake was van een psychose waarvan herhaling met een pilletje tegen die tijd goed te voorkomen is, moet dat bij een beetje knuffelaar in toga te doen zijn.

Trouwens: als je langer dan 24 maanden moet brommen, dan zet de IND je toch niet uit. Te veel gedoe.

En daarna?

Daarna sluit je je aan bij We Are Here.

Dat zijn weliswaar uitgeprocedeerde asielzoekers zónder status die terug naar hun eigen land zouden moeten, maar zo gaat het gemeentebestuur van Amsterdam niet met deze ‘Amsterdammers’ om.

En als dat op formele problemen stuit omdat die ‘racisten’ van Forum voor Democratie weer gaan lopen miepen?

Ach, met een beetje mazzel ontfermt GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink zich dan hoogspersoonlijk over je en zorgt-ie dat je in één van de 24-uurs opvangen voor deze We Are Here-criminelen een baantje als klusjesman-met-bedrijfswoning krijgt. Je spreekt als ‘Amterdammer’ immers de taal van een deel van de andere bewoners. En je bent handig met je handen. En voeten.

Die opvang in de oude brandweerkazerne tegenover winkelcentrum Gelderlandplein in Buitenveldert is dan misschien wat voor jou.

Heb je als je ’s ochtends opstaat zo ongeveer uitzicht op de plek waar je op Eerste Paasdag dat oude vrouwtje op gruwelijke wijze aan haar eind hielp.

En dan is de cirkel rond, stemmen al die extreemlinkse wappies in Amsterdam weer op GroenLinks en leef je nog lang en gelukkig.

Jij wel.

Helaas.

Groet,

JanD

UPDATE Ja, ik word het zelf ook weleens zat. Maar ja…

https://www.briefjevanjan.nl/aan-een-amsterdammer/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49761
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Statushouders.

Bericht door Pilgrim »

CITAAT Annabel Nanninga (FvD Amsterdam)

Afbeelding

„Het college moet zorgen voor de veiligheid van Amsterdammers, en niet alleen voor de veiligheid van mensen die hier met onduidelijke redenen en motieven naartoe komen en dan huisvesting en een uitkering op een presenteerblaadje krijgen, terwijl sommige van hen tikkende tijdbommen zijn. Zoals nu weer zo tragisch is gebleken. Natuurlijk, agressieve of gekke mensen vind je overal, maar dit drama was niet gebeurd als we deze mijnheer niet in ons land hadden toegelaten, zo simpel is het. FVD wil in een spoeddebat meer weten over eerlijke informatievoorziening aan de Amsterdammers, en een stop op het huisvesten en van statushouders en illegalen.”
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8016
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Statushouders.

Bericht door sjun »

Aan Femke Halsema
Posted on 16 juni 2019 by Jan Dijkgraaf

Lieve Femke,

Ik las dat je tijdens je eerste ‘Nacht van de Vluchteling’ halverwege even stopte, een glas wijn nam en nooit meer opstond om de wandeling af te maken.

Ik vroeg me, toen ik je gisteren hoorde over de ‘Amsterdammer’ die Rinia Chitanie verkrachtte en tot moes sloeg, meteen af of je dat bij je studie criminologie ook gedaan had.

Want het lijkt mij niet dat je daar leert dat het kappen van drie struiken en het plaatsen van twee extra straatlantaarns de verkrachter uit de verkrachter en de weerloze vrouwtjes-slager uit de weerloze vrouwtjes-slager haalt.

En dat is wel hoe jij nu probeert de boel in Buitenveldert te sussen.

En door meteen met die pedante vinger van je naar Annabel Nanninga te wijzen natuurlijk. Die wáágt het om, uitgerekend in het weekend dat de tiende ‘Nacht van de Vluchteling’ wordt gewandeld, het op te nemen voor de mensen die in dat deel van de stad van hun eigen geld een huis huren of hebben gekocht.


Nanninga wil namelijk dat het gratis hotel voor uitgeprocedeerde asielzoekers in de voormalige brandweerkazerne vlakbij de plek waar Rinia Chitanie werd toegetakeld er niet komt.

Jij zegt: “Ik heb begrepen dat Forum voor Democratie en de VVD deze twee kwesties met elkaar willen verbinden. Ik moet zeggen dat ik dat moeizaam vind.”

En je meldt dat die opvang de veiligheid juist ten góede komt, omdat die illegalen anders over straat zouden zwerven. “Wethouder Groot Wassink probeert door opvang te bieden toch enige structuur en veiligheid te bieden.”

Aan dat laffe illegalentuig, ja.

Gratis bed, gratis eten, gratis geld; dan worden deze criminelen (want dat zijn uitgeprocedeerden die blijven) opeens modelburgers.

En mocht er onverhoopt zo’n ‘We Are Here’-type uit de brandweerkazerne een oud vrouwtje verkrachten en tot moes slaan, dan kan wethouder Groot Wassink het, ingefluisterd door een advocaat, altijd nog op “vermoedelijk een psychose” gooien. En jij nog drie bosjes weghalen en twee straatlantaarns extra plaatsen “voor de mensen in Buitenveldert, die echt verschrikkelijk geschrokken zijn”.

En daarna? Jullie drinken een glas (ofzo), jullie doen een plas en alles blijft zoals het was.

Liefs!

JanD

PS. Weet je waar ze ook struiken hebben weggehaald?
TPO 16.08.19


en
BRIEFJE VAN JAN – Aan burgemeester Halsema
Wie een kléin beetje ging graven, ontdekte dat er van enige krachtdadigheid bij jou helemaal geen sprake is
Door: J. Dijkgraaf #2 , 18 juni 2019Lieve Femke,

Ben ik weer!

Wat heb ik gisteren gelachen, zeg.

Kwam De Telegraaf opeens met het bericht dat jij het aso-azc in Amsterdam-West gaat sluiten. Het tuig dat daar de tent en de buurt terroriseert gaf zoveel overlast, dat jij een brief aan de staatssecretaris hebt gestuurd dat het klaar is.

Wie een kléin beetje ging graven, ontdekte al snel dat er van enige krachtdadigheid bij jou helemaal geen sprake is.

Toen in 2017 werd besloten dat Amsterdam-West cultureel verrijkt zou worden met maximaal 50 geestelijk gestoorde en/of criminele asielzoekers, ging de stad gewoon een contract voor maximaal twee jaar aan.

En jij hebt nu gemeld dat het daarbij blijft.

Niks meer, niks minder.

Áls al sprake is van krachtdadig optreden bij de burgemeester van Amsterdam, dan is het niet tegen geestelijk gestoorde en/of criminele criminele asielzoekers of illegale uitvreters, maar tegen de echte veroorzakers van moord en verkrachtingen in Amsterdam: bosjes.


Als dit de nieuwe trend is onder burgemeesters, het tuig pamperen en knuffelen en ondertussen doen alsóf er keihard tegen ze wordt opgetreden, dan verwacht ik snel in het Eindhovens Dagblad een krantenkop als: “Jorritsma pakt belagers Pegida-voorman op”.

En dat dan in de laatste alinea blijkt dat de twee rioolratten die Edwin Wagensveld zaterdag in de rug aanvielen toen hij bij de islamitische haathut die wij kennen als de Al Farqaan moskee liep te folderen, alleen maar van een wijkagent een prent kregen toen ze 32 kilometer per uur reden waar 30 is toegestaan.

Waarna de wijkagent op het bureau een oorkonde kreeg omdat het moskeebestuur tevreden is over de manier waarop hij de veiligheid in de wijk bevordert.

Waar komt toch die uitdrukking ‘burgemeester in oorlogstijd’ vandaan?

Liefs,

JanD
TPO 18.06.19

ik herinner me nog een column van Theo van Gogh over een andere omhooggeschreven linkse burgemeester van Amsterdam.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77379
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Statushouders.

Bericht door Ariel »

[icon_lol.gif] Dit is een lolololol artikel. Het zeer Christelijke dorp Kapelle wordt geconfronteerd met een mohammedaanse oorlogsmisdadiger, en vervolgens willen ze uit Christelijk oogpunt the moordenaar niet veroordelen.

Want...

‘We gaan ook naar gevangenissen om mensen te bezoeken die zijn veroordeeld’, zegt Kleppe. Het is niet aan ons mensen om over de zonden van een ander te oordelen, memoreert hij, dus ook niet over de mogelijke oorlogsmisdrijven van Ahmed. Hij citeert ­Jesaja 1 vers 18: ‘Al waren uw zonden als scharlaken, ze zullen wit worden als sneeuw.’

‘Aardige Ahmed’ die met open armen werd ontvangen in Kapelle, bleek Syrische oorlogsmisdadiger Abu Khuder

In Kapelle lijkt gebeurd wat veiligheidsdiensten vreesden: een Syrische oorlogsmisdadiger van de beweging Jabhat al-Nusra dook onder als asielzoeker. De gemeente reageert geschrokken, maar voor de ‘hulp aan de vreemdeling’ zal het niets veranderen.

Toen de vrouw van Jacob de Visser in 2015 vernam dat er een Syrisch vluchtelingengezin met kleine kinderen bij hen in de straat kwam wonen, was ze de zolderverdieping op gegaan. ‘Een hele doos oud speelgoed had ze bij elkaar verzameld. Van onze kinderen geweest, die zijn allang uit huis.’ Hij ziet het Syrische ventje nog stralen toen hij de box overhandigd kreeg.

‘Meubels hebben ze ook gekregen toen, van weer iemand anders’, weet De Visser. De vader van dat gezin: een bijzonder vriendelijke man, die ondanks zijn gebrekkige beheersing van het Nederlands graag een praatje maakte met zijn buren.

De Visser – fiets aan de hand, gebronsd gezicht – doet zijn verhaal in de Kasteelstraat, een naam die te danken is aan het middeleeuwse Slot Maalstede dat hier in vroeger tijden was gevestigd. Tegenwoordig is het een kinderrijke woonbuurt in het Zeeuwse dorp Kapelle, vol doorzonwoningen met strak gelakte kozijnen en geschoren buxushagen in de voortuintjes.

Ze stonden hier wel even te kijken dinsdag, toen de 47-jarige Syriër die door hen zo vriendelijk was onthaald, door de politie ’s ochtends vroeg in zijn eengezinswoning werd gearresteerd. Hij wordt verdacht van oorlogsmisdrijven, gepleegd uit naam van de terroristische beweging Jabhat al-Nusra, de Syrische tak van Al Qaida. Volgens de politie was hij commandant van het bataljon Ghuraba’a ­Mohassen (de Vreemdelingen van Mohassen), een groep strijders in Oost-Syrië die de gematigde koers van het Vrije Syrische Leger in 2012 verruilde voor het jihadistisch verzet.

Oorlogsslachtoffer
In Kapelle lijkt gebeurd wat westerse veiligheidsdiensten al sinds het begin van het op gang komen van de Syrische migratie vreesden: dat extremisten zich zouden voordoen als oorlogsslachtoffer om zo asiel en bescherming te krijgen in Europa. De 47-jarige Ahmed, zoals ze hem hier in de buurt kennen, leefde het leven van zoveel Syrische vluchtelingen in Nederland. Een sociale huurwoning toegewezen gekregen op een plek die je niet per se zelf zou hebben uitgezocht, worstelend met de Nederlandse taal, via de sportclub en de kinderen pogend nieuwe contacten op te bouwen in een land dat het jouwe nog niet is.

De schaduwkant van deze vriendelijk lachende Syriër, graag geziene supporter langs de lijn bij VV Kapelle, blijkt uit een artikel uit 2012 in de Britse krant The Guardian. Die had destijds een journalist op pad gestuurd in Syrië om te verslaan hoe de aanvankelijk zo hoopvol lijkende opstand tegen dictator Assad in rap tempo werd gekaapt door extremisten. In een dorp in Oost-Syrië trof de verslaggever commandant Abu Khuder, die de leiding had over een bataljon dat zich ‘de Vreemdelingen’ had genoemd, naar een jihadistisch gedicht waarin Osama bin Ladens periode in de Afghaanse bergen wordt bezongen.

Abu Khuder vertelt hoe hij teleurgesteld is geraakt in de beroerde organisatie van het gematigde Vrije Syrische Leger. Zelfs met tweehonderd man was het hun niet gelukt een fatsoenlijke aanval uit te voeren op een basis van het regeringsleger, legt hij uit. Nee, dan de extremisten: die kwamen met een truck met twee ton aan explosieven. Trots vertelt Abu Khuder hoe de ramen van de legerbasis honderden meters verderop op de grond neer kletterden. De volgende dag was Assads leger vertrokken. ‘We hebben geen kogel verspild.’

Na de aanval zwoer hij trouw aan Jabhat al-Nusra, de Syrische tak van Al Qaida, zegt hij tegen The Guardian. Zijn team is volgens hem gespecialiseerd in autobommen en andere geïmproviseerde explosieven. De journalist hoort een man hem vragen of hij soms ook handen wil gaan afhakken, ‘net als de Saoediërs’. ‘Zolang je geen zonden begaat heb je niets te vrezen’, antwoordt Abu Khuder.

Abu Khuder zou dus de strijdersnaam zijn van Ahmed in Kapelle. Buurman De Visser kijkt nu ‘met wat andere ogen’ naar alles wat het dorp voor deze man en zijn gezin heeft gedaan. De woningbouwvereniging kocht dit huis speciaal voor deze mensen, weet hij. In 2015 schafte corporatie RWS het pand volgens het Kadaster aan voor 178 duizend euro.

Dat moest wel, herinnert Marco Kleppe zich. Hij was de verantwoordelijk wethouder voor huisvesting namens de SGP in Kapelle, totdat hij zich vorig jaar gedwongen zag tot opstappen door een coalitiecrisis rond de koopzondag. Elke gemeente krijgt een zogenoemde taakstelling om naar rato een aantal vluchtelingen met een verblijfsvergunning te huisvesten. ‘Maar in Kapelle heb je relatief weinig huurwoningen’, zegt Kleppe. Dus werd in een enkel geval een pand aangekocht om aan de taakstelling te voldoen.

Zo nam de in 2014 in Nederland gearriveerde ‘Ahmed’ in 2015 met vrouw en kinderen zijn intrek in het Zeeuwse dorp, waar bezoekers bij binnenrijden worden begroet door een welkomstbord van de vijf verschillende kerken met daarop hun dienstrooster.

Polskie Delikatesy
Kapelle – pakweg 12 duizend inwoners en ook het geboortedorp van schrijver Annie M.G. Schmidt – heeft de afgelopen jaren behoorlijk wat nieuwkomers verwelkomd; vluchtelingen maar ook arbeidsmigranten. In ‘deelcafé’ De Buurvrouw oefent de van oorsprong Britse serveerster de Nederlandse taal met een buitenlandse vrouw. Aan de overkant van de straat biedt supermarkt OD&DO ‘Polskie Delikatesy’ aan: er werken in Kapelle veel Polen in de fruitteelt.

Ook de kerken richten zich op de nieuwkomers. Aan de rand van Kapelle staat de Petrakerk, een modern gebouw met zeer ruime parkeergelegenheid. Dit gebouw van de Gereformeerde Gemeente is geheel gerenoveerd om de broodnodige honderden extra zitplaatsen te creëren – van ontkerkelijking is in dit deel van Zeeland geen sprake. Er kunnen nu 1.350 mensen in.

Met een aantal andere kerken in de omgeving organiseert de Petrakerk tweewekelijks een internationale dienst in Goes, met vertalers in onder meer het Arabisch, Farsi, Pools en Engels. ‘Natuurlijk is ons doel het verkondigen van het evangelie’, zegt Jan van Mourik, scriba van de Gereformeerde Gemeente. ‘Maar het gaat ons ook om zorg en barmhartigheid voor de mensen om ons heen. We willen handen en voeten geven aan de in de Bijbel omschreven liefde voor de vreemdeling.’

Ook Ahmed was in contact met leden van de Gereformeerde Gemeente. Een anoniem gemeentelid zegt in het Reformatorisch Dagblad dat leden van het Syrische gezin ook de diensten van de kerk bijwoonden, maar dat wordt dan weer ontkend door een officiële functionaris van de Gereformeerde Gemeente, die niet bij naam wil worden genoemd. ‘Het kan zijn dat individuele gemeenteleden in contact waren met deze Syrische man, maar dat was niet uit naam van onze kerk.’

Scharlaken zonde
Oud-wethouder Marco Kleppe, zelf ook aangesloten bij de Gereformeerde Gemeente, legt uit dat veel buitenlanders zich thuisvoelen in de kerk, omdat die hen een gemeenschapsstructuur biedt waar ze onder Nederlanders kunnen zijn. ‘Dat zien we ook veel bij Poolse mensen.’ Een islamitische achtergrond is volgens Kleppe geen enkele belemmering om de diensten van zijn kerk te bezoeken. ‘Nee zeg, het evangelie is er voor iedereen. Voor u, voor mij en gelukkig ook voor vluchtelingen.’

Scriba Jan van Mourik zegt dat de kerkgemeente ‘zeer geschrokken’ is van de arrestatie van de dorpsgenoot. Maar voor de kerkelijke hulp aan ‘de vreemdeling’ zal het niets veranderen.

‘We gaan ook naar gevangenissen om mensen te bezoeken die zijn veroordeeld’, zegt Kleppe. Het is niet aan ons mensen om over de zonden van een ander te oordelen, memoreert hij, dus ook niet over de mogelijke oorlogsmisdrijven van Ahmed. Hij citeert ­Jesaja 1 vers 18: ‘Al waren uw zonden als scharlaken, ze zullen wit worden als sneeuw.’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77379
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Statushouders.

Bericht door Ariel »

47-jarige Syriër uit Kapelle ook verdacht van executie

KAPELLE - De 47-jarige Syriër die dinsdag in Kapelle is aangehouden wordt naast lidmaatschap van een terroristische organisatie ook verdacht van moord als oorlogsmisdrijf. Hij zou hebben deelgenomen aan de standrechtelijke executie van een Syrische luitenant-kolonel in juli 2012. Dit heeft het Landelijk Parket vandaag bekendgemaakt.

Van het oorlogsmisdrijf circuleert videomateriaal op internet. Te zien is onder meer hoe de buiten gevecht gestelde militair met ontbloot bovenlijf naar de oever van de Eufraat wordt geleid en doodgeschoten. De politie onderzoekt nog of Abu Khuder, zoals zijn strijdnaam luidt, ook betrokken is bij andere oorlogsmisdrijven.

De Syriër zou als commandant van een bataljon van het terroristische Jabhat al-Nusra hebben deelgenomen aan de gewapende strijd in Syrië. Vandaag werd hij voorgeleid bij de rechter-commissaris in Den Haag. Die besloot hem langer vast te zetten. De internationale oorlogmisdrijven waarvan hij verdacht wordt, zullen behandeld worden bij de rechtbank in Den Haag.

Duitse politie
De verdachte verblijft sinds 2014 in Nederland en is in het bezit van een verblijfsvergunning voor vijf jaar. Het strafrechtelijk onderzoek tegen hem is begonnen met informatie van de Duitse politie, die beschikte over verklaringen van getuigen tegen de man. De Engelse krant The Guardian heeft in juli 2012 vermoedelijk een interview met de verdachte gepubliceerd. Hij zou daarin zijn opgevoerd onder zijn strijdersnaam Abu Khuder, zo bleek uit het politieonderzoek.

In het onderzoek is naar voren gekomen dat de verdachte zou hebben geholpen bij de oprichting van een van de eerste bataljons van het Vrije Syrische Leger. Na korte tijd zou hij gedesillusioneerd zijn overgegaan naar Jabhat al-Nusra en trouw hebben gezworen aan dit toenmalige filiaal van Al Qaida in Syrië.

Het bataljon waarover de verdachte het commando zou hebben gehad is bekend geworden als Ghuraba’a Mohassan (vreemdelingen van Mohassan). Ghuraba’a Mohassan wordt verdacht van meerdere terroristische misdrijven.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77379
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Statushouders.

Bericht door Ariel »

Ik wil best geloven dat deze meneer een vriendelijke Syrier is, maar om nou een artikel aan de goede man te wijden....Maar ja, het AD wil graag positief over statushouders schrijven, dus vooruit dan maar.

Anyway...Er werden wat emmers water aangesleept, er werd een fotograaf opgetrommeld, en de goeie man kwam breeduit op de foto.

Afbeelding

Alleen, dat putje...ligt dat niet een meter verder? Nou ja..het gaat om het principe.
Syrische vluchteling maakt putten vrij na zware regenbui

Hevige regenval zorgde er in de Dordtse Blaauwweg voor dat de straten blank stonden. Voor de Syrische vluchteling Joyoussyounan was het reden om de straat op te gaan en de weg watervrij te maken.

De man pakte een houten balk en besloot de putten vrij te maken van onder meer blaadjes, waardoor het water niet goed weg kon stromen. De straten stonden blank door een enorme hoosbui vrijdagmiddag.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Statushouders.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Deze man is beslist geen moslim. :roll:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 42510
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Statushouders.

Bericht door Mahalingam »

Twijfelachtig. De broekspijpen komen wel tot boven de enkels zoals dat hoort voor een Mohammedaan maar de broek is onislamietisch kort.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77379
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Statushouders.

Bericht door Ariel »

Ariel schreef:
Syrische vluchteling maakt putten vrij na zware regenbui

Hevige regenval zorgde er in de Dordtse Blaauwweg voor dat de straten blank stonden. Voor de Syrische vluchteling Joyoussyounan was het reden om de straat op te gaan en de weg watervrij te maken.

De man pakte een houten balk en besloot de putten vrij te maken van onder meer blaadjes, waardoor het water niet goed weg kon stromen. De straten stonden blank door een enorme hoosbui vrijdagmiddag.
Typisch :thinking: Alle kranten die een artikel over deze aardige Syrische meneer schreven , hebben dit artikel verwijderd.

Waarom????
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77379
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Statushouders.

Bericht door Ariel »

Erwin Versteeg krijgt nooit eerlijk antwoord op deze vraag. Mark my words. De racist... :sheik:
Raadslid Enschede wil overzicht van alle vakantie vierende statushouders

Hoeveel statushouders in Enschede die een uitkering ontvangen, gaan er met vakantie en waar gaan ze dan naar toe? Dat wil de Groep Versteeg graag weten. De eenmansfractie heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W.

Volgens de regels moeten alle uitkeringsgerechtigden die naar het buitenland willen, daar eerst toestemming voor vragen aan instanties als gemeente of UWV. Uitkeringsgerechtigden mogen maximaal vier weken per jaar in het buitenland verblijven. Wie langer weg blijft, raakt zijn uitkering na vier weken kwijt.

Aanvraag
De Groep Versteeg wil nu van het college weten hoeveel uitkeringsgerechtigde statushouders een aanvraag hebben ingediend om met vakantie te gaan naar het buitenland en hoeveel van die verzoeken zijn gehonoreerd dan wel afgewezen.

Erwin Versteeg, die nagenoeg een jaar geleden uit onvrede uit de PVV-fractie stapte, is verder benieuwd naar welke landen de aanvragers met verblijfsstatus wilden. „Waren dit ook de landen van oorspronkelijke herkomst?” Als dat het geval is, krijgen deze statushouders dan een terugkeerprogramma aangeboden, vraagt hij het college.

Kosten
Versteeg wil verder weten of de gemeente (of een andere instantie) heeft bijgedragen in de kosten van de buitenlandvakantie van statushouders en om welk bedrag het dan gaat. Mogelijk zijn er ook vluchtelingen (die dus nog geen officiële verblijfsstatus hebben) die met medeweten van de gemeente op vakantie zijn geweest in het buitenland, denkt Versteeg. Als dat inderdaad het geval is, dan wil hij graag weten om welke landen het precies gaat.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77379
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Statushouders.

Bericht door Ariel »

Migranten sturen recordbedrag van 490 miljard euro naar ontwikkelingslanden

Volgens de Wereldbank zullen migranten dit jaar 490 miljard euro aan remittances (geldtransfers van particulieren) naar ontwikkelingslanden sturen. Dit is een nieuw record. 11.11.11, de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging, vraagt aan de volgende Belgische regering om verdere stappen te zetten om de transferkosten terug te dringen.

Het nieuwe recordbedrag van 490 euro aan geldtransfers is 3,6 keer zo hoog als de wereldwijde officiële ontwikkelingshulp. “Geldtransfers vormen een onmisbare inkomstenbron voor naar schatting 750 miljoen mensen”, zegt Els Hertogen, adjunct-directeur van 11.11.11. “Onderzoek in 71 ontwikkelingslanden geeft aan dat een stijging van 10 procent van deze transfers naar een land, leidt tot een daling van 3,5 procent van het aantal mensen dat moet leven met minder dan 1 dollar per dag. Bij conflicten en natuurrampen zijn geldtransfers vaak de eerste vorm van hulp die de getroffen regio bereikt.”

Eind vorig jaar riep de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 16 juni uit als International Day of Family Remittances om deze belangrijke bijdrage van migranten aan (families in) hun herkomstlanden in de kijker te zetten.

Hoge transactiekosten
Maar de gemiddelde kost die de transferbedrijven zoals Western Union en MoneyGram per transactie aanrekenen blijft met 7 procent echter erg hoog. In sub-Sahara Afrika ligt het gemiddelde zelfs op 9,3 procent. Dat is meer dan drie keer het percentage van 3 procent, een doelstelling die werd vastgelegd in de 2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling en bevestigd in het Global Compact for Migration (’VN-migratiepact). Er is dus nog veel werk aan de winkel om deze doelstelling te bereiken, aldus 11.11.11.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77379
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Statushouders.

Bericht door Ariel »

’Pak vakantievierende statushouders aan’

Statushouders in Rotterdam die vakantie vieren in hun thuisland moeten door de gemeente aangegeven worden bij de IND, zodat ze het land uitgezet kunnen worden.

Al jaren verzet Leefbaar Rotterdam zich tegen vakantievierende vluchtelingen die asiel aanvragen in Nederland omdat het in hun thuisland onveilig zou zijn. Maar velen daarvan gaan als ze eenmaal een verblijfvergunning hebben terug naar het land van herkomst om daar op vakantie te gaan.

Controle van bankgegevens, extra controles aan huis, de partij zag zat mogelijkheden om fraudeurs aan te pakken. Maar het Rotterdamse stadsbestuur wilde er niet aan. Eventuele maatregelen zijn voor rekening van de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, zo liet burgemeester Ahmed Aboutaleb weten.

Ook het uitvragen waar iemand naar toe gaat op vakantie is onmogelijk, stelde de burgemeester als antwoord op schriftelijke vragen. „Die informatie mag de gemeente niet uitvragen en registreren, omdat voor de uitvoering van de bijstand slechts het gegeven ’verblijf in het buitenland’ van belang is.”

Volgens raadslid Eshan Jami complete waanzin. Daarom dient hij nieuwe schriftelijke vragen in getiteld ’terug van weggeweest’. „Al enkele jaren lezen we aanhoudende berichten over gevluchte statushouders die wel terugkeren naar het land van herkomst om vakantie te vieren.’’

Niemand grijpt in, noch het Rijk, noch de gemeente. „Daarom moet het UWV de vraag maar gaan stellen’’, is Jami stellig. „De werkconsulent vraagt al of iemand gaat, dan is het een kleine moeite te vragen waarnaar toe de reis gaat.’’

Als iemand terug wil naar het ontvluchte land is het antwoord simpel, meent hij. „Die mag wel gaan, maar dan een enkeltje.’’ Het is volgens hem onzin dat dit niet geregistreerd mag worden. „Waar een wil is, daar is ook een weg.’’

Daarom roept hij het Rotterdamse stadsbestuur op om de zaak op het spits te drijven. „Registreer de vakanties, geef het door aan de IND en laat het maar tot een proefproces komen. Rotterdam zoekt altijd de grenzen op, daar staan we om bekend.’’

Het gaat vooral om het rechtvaardigheidsgevoel legt Jami uit. Zelf ooit gevlucht uit Iran vanwege het regime kan hij niet terug om familie op te zoeken. „En dat zou ik graag willen, geloof me.’’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49761
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Statushouders.

Bericht door Pilgrim »

Kabinet wil statushouders interesseren in werken aan het spoor

Geplaatst op 16 september 2019

Afbeelding

Om het personeelstekort in de spoorsector te verminderen, wil het kabinet statushouders gaan inzetten. Staatssecretaris Van Veldhoven (spoor) en minister Koolmees (Sociale Zaken) hebben daarover een samenwerkingsovereenkomst getekend met ProRail en twee aannemers in de spoorsector.

BAM Infra Rail en Strukton Rail gaan in eerste instantie vijftien arbeidsplaatsen verzorgen voor migranten met een verblijfsvergunning. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er voor 2021 dertig statushouders worden opgeleid.

Actieplan
De komende jaren moet er veel aan het spoor gebeuren: nieuwe trajecten worden aangelegd en bestaand spoor moet worden verbeterd. Kamerleden van D66 schreven deze zomer een actieplan om de arbeidsmarkt in de sector te verbeteren. Daarin stond ook het voorstel om statushouders mee te laten bouwen.

Volgens het kabinet sluit dat aan bij programma's die al bestaan om nieuwkomers een betere positie te geven op de arbeidsmarkt. Omdat het personeelsbestand bij de spooraannemers vergrijst en veel mensen het werk niet aantrekkelijk vinden, ontstaan er tekorten.

De Kamerleden van D66 stelden ook voor om de leeftijdsgrens voor werken aan het spoor te verlagen van 18 naar 16 jaar. Maar volgens Van Veldhoven zijn ProRail en de aannemers daar niet voor, onder meer vanuit het oogpunt van veiligheid.

https://nos.nl/artikel/2301996-kabinet- ... spoor.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77379
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Statushouders.

Bericht door Ariel »

Meeste statushouders blijven in Nederland

De meeste asielzoekers die een verblijfsvergunning krijgen, blijven in Nederland. Dat meldt het onderzoeksinstituut van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Zo’n 70 procent blijft, slechts 4,3 procent keert terug naar het land van herkomst.

Het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onderzochten de migratietrajecten van alle asielzoekers die in de tweede helft van de jaren negentig naar Nederland kwamen, een verblijfsvergunning kregen en werden ingeschreven in het bevolkingsregister. Er was namelijk nauwelijks iets bekend over migratiegedrag van die zogenoemde statushouders, na verlening van asiel.

Daaruit blijkt dat de meeste vergunninghouders langdurig in Nederland blijven: zo’n zeventig procent woonde eind 2015 nog in Nederland. De asielzoekers die Nederland wél verlieten, gingen vaker naar een ander Europees land dan dat ze teruggingen naar het land van herkomst.

De meeste asielmigranten kwamen in die periode uit Irak, Afghanistan, voormalig Joegoslavië, Somalië en Iran. Van de onderzochte groep stond op 31 december 2015 31,6 procent niet meer ingeschreven in het bevolkingsregister in Nederland. 4,3 procent keerde terug naar het land van herkomst, 12,4 procent vertrok naar een ander land en 14,9 procent verdween uit het bevolkingsregister zonder dat er een opvolgend woonland bekend is.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49761
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Statushouders.

Bericht door Pilgrim »

5500 asielzoekers met een verblijfsvergunning wachten in azc op een woning

11 december 2019 - Marcel Looden

Afbeelding

In de Nederlandse asielzoekerscentra zitten momenteel 5500 statushouders, mensen met een verblijfsvergunning, te wachten op een woning. Dat aantal is fors hoger dan in het begin van dit jaar. Toen stond de teller nog op 4600.

De jongste cijfers van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) maken ook duidelijk dat op dit moment in alle azc’s 27.251 mensen verblijven. Wat dus betekent dat 1 op de 5 bewoners van de opvanglocaties een statushouder is.

‘Fors en hoog aantal’
Woordvoerder Werner van Bastelaar van het COA noemt het aantal van 5500 ‘fors en hoog’. Het is volgens hem een van de drie redenen voor het feit dat het COA met gemeenten praat over het realiseren van extra opvangplekken.

,,De grotere instroom van vluchtelingen is een reden dat we meer plekken nodig hebben’’, zegt Van Bastelaar. ,,Langer durende asielprocedures waardoor mensen langer in azc’s verblijven, is een tweede. De derde is het grote aantal wachtende statushouders.’’

Die statushouders hebben recht op een woning. Daarom krijgt elke gemeente van het rijk op gezette tijden de opdracht een bepaald aantal statushouders te huisvesten.

Taakstellingen
Maar soms kunnen gemeenten niet aan die taakstellingen voldoen en worden de statushouders gedwongen te wachten, bijvoorbeeld door krapte op de woningmarkt.

,,Soms is het ook zo dat gemeenten wel een woning hebben maar geen geschikte voor de betreffende statushouder’’, weet Van Bastelaar. ,,We hopen dat de doorstroming van statushouders naar woningen groter wordt w