Jihadi's en hun kinderen keren terug

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Mahalingam
Berichten: 42545
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Mahalingam »

Al die jihad-moeders die hun kinderen graag naar Nederland zien vertrekken denken dat die kinderen bij hun goed-Mohammedaanse familie in huis zullen komen.
Zouden ze repariëring nog steeds wensen als die kinderen terecht zouden komen in een goed-Christelijk huisgezin?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42545
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Mahalingam »

Weer een probleem erbij. Weer een al in Turkije veroordeelde jihadi, Xaviera Rose Claire Swagemakers, komt terug.
Turkije laat opnieuw Nederlandse Syriëganger lopen
Xaviera S. uit Apeldoorn noemde zich volgens jihadauteur Brendo Stoter Boscolo onder andere ’Oum Bin Laden’ en ’Oum Mujahid’. Onder die laatste naam bedreigde ze columnist Ebru Umar en Nederlandse militairen met de dood. Ook toonde ze zich op sociale media dolgelukkig met de moordpartij op de redactie van Charlie Hebdo en de onthoofding van journalist James Foley.

Gisteren hoorde Xaviera S. dat de Turkse rechter haar straf heeft verlaagd van ruim zes jaar cel naar ruim vier jaar. Ze heeft zo’n anderhalf jaar gezeten en omdat ook Turkije een systeem kent van vervroegde vrijlating, zit haar straf er over een maand of vier op. Het restant mag ze in vrijheid doorbrengen, ze hoeft zich alleen af en toe te melden bij de politie. Daarna mag ze naar Nederland.

Doet ze dat, dan heeft justitie in Nederland eenzelfde probleem als nu speelt met Reda N. en Oussama A., twee door Turkije vrijgelaten polderjihadi’s die gisteren op Schiphol voor de rechter stonden. In hun zaak speelt hetzelfde wetsprincipe een rol: niemand mag tweemaal voor hetzelfde misdrijf worden berecht. De rechter buigt zich op dit moment over de vraag of ze moeten worden vrijgelaten of niet.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2083531 ... nger-lopen
Xaviera S. is van Nederlands-Antilliaanse afkomst. Haar leven ontspoorde door drugs en tienerzwangerschap. Ze bekeerde zich en in 2014 reisde ze af naar Syrië met achterlating van haar kind. Ze trouwde daar met de bekende Haagse jihadist Anis Zerguit, waarvan wordt gezegd dat hij is gesneuveld. Begin vorig jaar werd ze opgepakt toen ze vanuit Syrië de Turkse grens overstak. Ook haar nieuwe Algerijnse man Mokhtar M. kwam in een Turkse cel.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77414
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Ariel »

Nederlands jihad-liefdespaar nu samen op vrije voeten

Niet alleen de Nederlandse jihadbruid Xaviera S. is vrijgelaten, ook haar radicale echtgenoot Dadi M. mag zijn Turkse cel verlaten. Opmerkelijk, want hij is polderjihadist nummer vier die door Turkije na een ministraf is losgelaten.

Xaviera S. en Dadi M. zijn als jihad-liefdespaar de cel in gegaan, maar het is onduidelijk of het huwelijk standhoudt na hun korte celstraf. Het stel moet Turkije verlaten, maar Algerijn Dadi is ongewenst vreemdeling in Nederland en Xaviera mag Algerije waarschijnlijk niet in.

Hun eerste ontmoeting moet weinig romantisch zijn geweest. Dadi bestelde haar bij een huwelijksbureau in het kalifaat. Dat koppelde weduwen of net gearriveerde vrouwen aan een nieuwe echtgenoot. IS-strijders konden opgeven wat voor soort bruid ze verlangden, waarna ze een vrouw naar keuze konden afhalen.

Blowen
Dat werd Xaviera. Zij groeide op als een moeilijk meisje dat blowde, dronk en vroeg zwanger werd. Van haar vijftiende tot haar achttiende zwierf ze met haar kind van onderkomen naar opvanghuis. Toen ze zich tot de islam bekeerde, kwam ze even in rustiger vaarwater. Toen vertrok ze plots van Apeldoorn naar Syrië.

Vanuit het kalifaat was ze actief op sociale media. Ze bedreigde columnist Ebru Umar met de dood, stuurde foto’s van kalasjnikovs en bejubelde terroristische aanslagen en onthoofdingen.

In fanatisme deed ze niet onder voor haar echtgenoot. Dadi M. alias Mokthar Meki, een Algerijn uit Eindhoven, stond wel al langer op de radar bij de AIVD. Al in 2002 was hij in beeld als ronselaar voor de taliban in Afghanistan. Hij reisde naar Iran in een poging dat land te bereiken maar dat mislukte. Andere Nederlanders werden wel geronseld door de Algerijnse cel. Dadi schreef een gedicht over twee van hen, die sneuvelden in Kasjmir. Dadi werd opgepakt maar vrijgesproken omdat ronselen toen nog niet strafbaar was. In 2015 demonstreerde hij voor vrijlating van gevangenen op de terroristenafdeling van de gevangenis in Vught.

Te kort vast
Xaviera en Dadi zijn het tweede duo dat door Turkije na een korte straf op straat is gezet. Deze week stonden Reda N. en Oussama A. op Schiphol voor de rechter nadat ze in Turkije slechts twee jaar hadden vastgezeten. De rechter buigt zich deze week over de vraag of Nederland ze opnieuw mag berechten. Naar Nederlandse maatstaven hebben ze veel te kort vastgezeten voor een ernstig misdrijf als lidmaatschap van een terroristische organisatie.

In Turkije zitten op dit moment nog zo’n twintig Nederlandse jihadisten, blijkt uit cijfers van de AIVD. Dat zijn in meerderheid vrouwen. Het grootste deel, een vijftiental, loopt vrij rond. Het kan zijn dat ze wachten op een proces, een vorm van meldplicht hebben of helemaal nooit zijn gestraft.

Nu Xaviera en Dadi vrij zijn, zitten er dus nog vier Nederlandse Syriëgangers in de gevangenis. Het gaat om twee mannen en twee vrouwen: Loes F. uit Geleen en Souad D. uit Franeker. Deze jonge moeders kennen elkaar goed, sterker nog: ze zijn in Raqqa getrouwd met dezelfde echtgenoot: een IS-strijder die een paar jaar geleden nog kinderfeestjes organiseerde in de omstreden Amsterdamse Al Tawheed-moskee.

In mei stonden de bruiden nog voor de Turkse rechter, waar ze het gebruikelijke verhaal afstaken dat ze bij IS altijd binnen hadden gezeten en nooit iets hadden gedaan. Ze waren alleen naar Syrië gegaan omdat ze in Nederland altijd werden gepest met hun hoofddoek, beweerde Loes. Of ze ooit toch terug willen, is onzeker.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77414
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Ariel »

Zet Turkije de sluizen open?

Het is tergend dat Turkije nu al vier Nederlandse jihadisten na een korte straf op straat heeft gezet. Het lijkt een pesterij. Turkije zadelt Nederland op met het dreigend probleem dat wie eenmaal een straf heeft uitgezeten – hoe kort ook – niet opnieuw voor hetzelfde strafbaar feit mag worden veroordeeld. Voor justitie in Nederland is het moeilijk te verkopen, dat een via Turkije teruggekeerde IS-strijder niet meer kan worden opgesloten.

Waarschijnlijk is van Nederlandje-pesten geen sprake. Twee jaar geleden waren de diplomatieke verhoudingen tussen Turkije en Nederland beroerder. Maar de tijd is voorbij dat president Erdogan, die nu in het nauw zit, het buitenland actief schoffeert.

Strafrechtexpert Geert-Jan Knoops vindt het ook nog te vroeg om kwade opzet te vermoeden bij de Turken. „Als er achter elkaar nog meer Nederlanders met superlichte straffen de deur uit wandelen, dan kun je wél gaan afvragen of er beleid achter zit. Nu lijkt dat niet waarschijnlijk.”

Mogelijk zijn de overvolle Turkse gevangenissen de reden voor soepelheid. Het Turkse rechtssysteem verleent bovendien strafkortingen voor verdachten die meewerken en een bekentenis afleggen. Die belofte kregen de jihadbruiden Souad en Loes ook toen ze in mei voor de Turkse rechter verschenen. Ook bij de vervroegde vrijlating van Xaviera speelde de ’open proceshouding’ een rol, zegt haar advocaat Yasar Özdemir.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77414
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Ariel »

'Speciale opvang voor oudere jihadkinderen bij terugkeer in Nederland'

Oudere kinderen van jihadisten worden na terugkeer in Nederland ondergebracht op een speciale opvanglocatie. Daar worden ze voortdurend geobserveerd en begeleid om na te gaan of ze een risico vormen voor de samenleving, meldt het AD.

Onlangs schreef de AIVD dat 10 procent van de minderjarige IS-kinderen 9 jaar of ouder is. Zij hebben volgens de AIVD gezien hun leeftijd mogelijk training gehad van IS of hebben zelfs deelgenomen aan de gewapende strijd. Ook de Raad voor de Kinderbescherming houdt er rekening mee dat zij gedwongen hebben deelgenomen aan gewelddadige acties, en dus extra hulp nodig hebben bij terugkeer.

Een woordvoerder van de Raad spreekt tegen dat de oudere kinderen afgezonderd worden. Op dit moment verblijven er geen IS-kinderen in de opvang.

Trauma's behandelen
Door de kinderen aandachtig te volgen, kan duidelijk worden of ze daadwerkelijk zijn getraind en hebben meegevochten, schrijft het AD. Hulpverleners kunnen bepalen welke trauma's de kinderen hebben opgelopen en welke hulp nodig is. Er zouden al specialisten klaarstaan die de hulpverlening kunnen bieden.

Voor alle gezinnen en kinderen die terugkeren maakt de Raad een op maat gesneden plan waarin staat welke zorg geboden moet worden. Dat is voor iedereen verschillend.

In Koerdische vluchtelingenkampen in Syrië verblijven nog zo'n 170 kinderen die destijds zijn meegenomen naar IS-gebied of daar zijn geboren, meldde de AIVD in februari. In Turkije zitten circa 30 kinderen van IS-ouders. Ruim drie kwart van de kinderen is in het strijdgebied geboren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21303
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door King George »

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 42545
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Mahalingam »

Heel veel Democratische regenten in de USA beweren dat ze blij zijn met de instroom van illegalen en andere gelukszoekers en parasieten.
Nu wil Trump steden die onder gezag van de Democratische Partij staan verblijden met extra veel illegalen en zo. Maar dan, als het ove rhun eigene achtertuintje gaat dan zijn de Democraten niet zo positief en spreken ze over 'dumping' alsof die illegalen oud vuil zijn.
En nu wil Trump onze elite ook heel erg blij maken door alle Jihad griezels uit Koerdische kampen naar hun land van keuze te vliegen.
Komen Syriëgangers terug dankzij Amerika?
De kans dat Nederlandse IS-strijders terugkeren, lijkt wat groter te worden. De Verenigde Staten zouden graag te hulp willen schieten bij de repatriëring als het kabinet daarover een verzoek doet aan de Amerikanen. In het Algemeen Dagblad zegt een woordvoerder van de Amerikaanse ambassade dat zo’n verzoek de ‘volledige aandacht’ zou krijgen.

Het is niet de eerste keer dat Amerika aan Europese landen laat weten open te staan voor hulp bij de repatriëring van Syriëgangers. Al langer voeren de Amerikanen de druk op. Zo twitterde president Donald Trump begin dit jaar eenzelfde verzoek: ‘De Verenigde Staten vragen Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en andere Europese bondgenoten om meer dan 800 IS-strijders die we hebben gevangengenomen in Syrië terug te halen en te berechten.’

Mogelijk is dit onderwerp van discussie als premier Mark Rutte volgende week een bezoek brengt aan het Witte Huis. De Nederlandse regering aarzelt ondanks Amerikaans aandringen.
[...]
Het is onbekend of het Nederlandse kabinet interesse heeft om Syriëgangers terug te laten keren met hulp van de Amerikanen. Er is nog niet gereageerd op de suggestie van de Amerikaanse ambassade. Nederland was altijd van mening dat het te onveilig is om naar de Nederlanders in de kampen te gaan. Met hulp van Amerikaanse militairen zou dat geen probleem zijn.
https://www.elsevierweekblad.nl/nederla ... ka-698648/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49808
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Pilgrim »

Aan Mark Rutte

Posted on 13 juli 2019 by Jan Dijkgraaf

Afbeelding

Meneer Rutte,

Toen ik Nederland acht dagen geleden verliet om een weekje te gaan kajakken, was er geen spráke van dat toekomstige moordmachines uit het kalifaat terug zouden komen naar Nederland.

Toen ik gisteren terugkwam in Nederland, las ik dat potentieel gevaarlijke kinderen van jihadisten na terugkeer in ons land worden ondergebracht in een speciale opvanglocatie. Daar gaan ‘experts’ ze namens de Kinderbescherming 24 uur per dag observeren en begeleiden.

Het Algemeen Dagblad schreef: “Door de kinderen in een ‘orthopedagogische setting’ nauwlettend te volgen, kan duidelijk worden of daar daadwerkelijk sprake van is, of en wat voor trauma’s de kinderen hebben opgelopen en welke (intensieve) hulpverlening nodig is. Er staan al specialisten klaar die deze hulp kunnen bieden.”

Nou, dan weten we het wel.

Stap 1: opa huurt, met rechtshulp, een activistische advocaat in die die kalifaatkinderen zo snel mogelijk naar ‘een vertrouwde omgeving’ ziet te krijgen.

Stap 2: advocaat probeert de kinderen met een beroep op VN-verdragen zo snel mogelijk hier met hun moeder te herenigen, volgens de Howick en Lili-methode.

Stap 3: Áls die moeder al een tijdje de cel in moet van de rechter (bewijs maar eens dat ze meer deed dan stoffen, zuigen en de benen spreiden voor de productie van het volgende islamitische bommetje) zal ze de huppelkutjes van de Reclassering er zonder enige moeite van overtuigen dat ze vrij is van elke radicale gedachte en door een D66-rechter direct na dat jaartje spinhuis worden herenigd met haar kinderen.

Stap 4: haar in het kalifaat overleden echtgenoot blijkt toch een soort Jezus; een held die na zijn wederopstanding helemaal uit Syrië naar het flatje in Nederland is komen strompelen om zijn lieve vrouw en kinderen weer in de armen te kunnen sluiten.

Stap 5: in het plaatselijke ziekenhuis wordt de volgende dag door zijn collega’s gejuicht om de terugkeer van de geliefde hersenchirurg Ibrahim S. en zingen vrouwen met uitgroei van de lokale GroenLinks- en PvdA-afdelingen het lied “Welkom, welkom, in ons land”.

Als u daarvan beelden in het late NOS Journaal ziet, draait u zich om naar uw vriend, die u trots aankijkt en in uw oor fluistert: “Well done, honnepon. Laat die Wilders maar schreeuwen.”

Maar misschien ben ik wel te optimistisch.

Misschien gaat het helemaal niet zo.

Misschien is Wilders tegen die tijd al omgelegd.

Groet,

JanD

PS. Zou u mij het liefst eeuwig in de kajak zien? Zolang voldoende mensen lid worden van The Post Offline, mij sponsoren via die Marokkaan in die rolstoel of gewoon doneren aan mevrouw Dijkgraaf, kunt u mijn rug op. Spreekwoordelijk, uiteraard.

https://www.briefjevanjan.nl/aan-de-jih ... elpremier/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49808
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Pilgrim »

ISIS-vrouwen...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49808
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Pilgrim »

Nederlanderschap van jihadisten afpakken lukt maar mondjesmaat

Geplaatst op 15 juli 2019

Afbeelding

DEN HAAG – Het lukt de overheid maar mondjesmaat om bij jihadistische uitreizigers het Nederlanderschap af te pakken. Er zijn nog circa negentig Nederlanders die mogelijk in aanmerking komen voor intrekking van de nationaliteit, omdat ze naar Syrië of Irak zijn vertrokken met kwade bedoelingen, maar het kabinet verwacht desondanks dat het intrekken maar in ’enkele nieuwe gevallen’ gaat lukken.

Dat moeten minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en staatssecretaris Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid) in een Kamerbrief toegeven.

De Tweede Kamer had het kabinet gevraagd om nog eens goed te kijken naar de grote groep uitgereisde Nederlanders. Het parlement wilde dat hun zaken nog eens beoordeeld zouden worden om te zien of hun Nederlanderschap toch niet ingetrokken kan worden.

Stateloos
Uit het antwoord van het kabinet daarop blijkt dat de Kamerleden daar weinig van moeten verwachten. De afgelopen jaren zijn er ongeveer driehonderd mensen ’met jihadistische intenties’ uitgereisd naar Syrië en Irak, schrijven de bewindspersonen. Daarvan zijn er ongeveer zestig teruggekeerd en negentig gesneuveld in hun strijd. Van de overgebleven honderdvijftig Nederlanders die nog in het buitenland zijn, hebben er ongeveer honderd een dubbele nationaliteit. Het Nederlanderschap mag alleen ingetrokken worden bij die mensen met een dubbele nationaliteit, want mensen mogen niet stateloos worden.

De Kamer wil dat van die groep van honderd uitreizigers er zo veel mogelijk de Nederlandse nationaliteit verliezen. Zij worden dan ook direct ongewenst verklaard, zodat ze niet terug mogen keren. Behalve dan voor hun rechtszaak of straf.

Maar bij die groep van honderd is er tot nu toe maar in elf gevallen overgegaan tot het intrekken van het Nederlanderschap. En daar zullen niet veel gevallen bij komen.

„Er zijn verschillende redenen waarom het aantal intrekkingen van het Nederlanderschap, ook nadat alle dossiers nog een keer grondig zijn bestudeerd, beperkt blijft tot naar verwachting enkele nieuwe gevallen”, schrijven de bewindspersonen. Zo blijkt het lastig om voldoende informatie te vinden over wat iemand precies in het buitenland doet of heeft gedaan en dat is voor de bijbehorende juridische procedure wel nodig. Daarvoor is een uitgebreide onderbouwing vereist: „Informatie dat iemand zich bij een terroristische organisatie buiten Nederland heeft aangesloten, is op zichzelf niet voldoende om aan een intrekking van het Nederlanderschap ten grondslag te leggen. Naast de hiervoor al genoemde voorwaarden moet eveneens sprake zijn van een beschrijving van de feiten waaruit de aansluiting bij een terroristische organisatie blijkt en de feitelijke handelingen die de persoon voor of ten behoeve van de terroristische organisatie verricht.”

De overheid moet bovendien kunnen aantonen dat de beschuldigde de nagestreefde doelen van de terroristische organisatie ook echt onderschrijft. Wat het ook nog eens extra moeilijk maakt is dat de informatie die inlichtingendiensten over mensen verzamelen, lang niet altijd gebruikt kan worden in de juridische procedure: ’vanwege de noodzaak tot geheimhouding van bronnen en de veiligheid van personen’.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49808
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Pilgrim »

Aandacht voor IS-daders en nauwelijks voor Jezidi’s: hoe komt dat?

Geplaatst op 16 juli 2019

Afbeelding
Voor ISIS vluchtende Jezidi´s in het noorden van Syrië.

Daderfetisjisme noemt GeenStijl het; de voortdurende aandacht van grote Nederlandse media voor IS’ers en hun kinderen. Zoals de IS-vrouwen: “We waren alleen maar huisvrouwen.” En: “We wisten niet waar we heen gingen.” Er is veel aandacht voor de daders – vrouwen kunnen ook dader zijn! – en weinig voor slachtoffers van IS, zoals de Jezidi’s. Nieuwsuur:
Nieuwsuur
@Nieuwsuur

Nederlandse IS-vrouwen proberen met hun kinderen weg te komen uit Koerdische kampen, met hulp van hun Nederlandse advocaat.
#nieuwsuur #Syrië #IS
39 22:05 - 13 jul. 2019
Onder meer de journalisten Harald Doornbos en Brenda Stoter Bosculo wonden zich op over het verschil in aandacht. Media stellen hulp aan de daders voorop, en de slachtoffers van de IS-genocide mogen stikken.

Ik deel deze walging. En ergens ben ik niet verbaasd. Ik zie drie factoren die dit verschijnsel heel makkelijk verklaren. Echt heel makkelijk, en het heeft niet zoveel met ‘daderfetisjme’ (mooi woord wel) te maken:

1 De eerste wet van de filosoof Bart Croughs: in het progressieve denken is het westen abject en het niet-westen/de moslim zielig. Jezidi’s gelden momenteel op een of andere manier – nee natuurlijk, ik vind dat niet – als westers, als een soort christelijk. Dus als niet zielig. De wetten van het moraaldenken: een moslim, ook al is-ie dader, is zielig.

Dus hier wint de moslim de aandachtsstrijd van Jezidi.

2 De machtige lobby van de kansarmenindustrie. Als we veel IS-misdadigers terughalen, is er veel werk te doen voor bepaalde advocaten, maatschappelijk werkers, psychologen, adviseurs, bureautjes, bepaalde marketeers en diversiteitsstrijders. Hoe meer IS’ers, hoe beter voor hen. Geld verdienen!! En goed lijken. Wat wil een mens nog meer?

Ik voorzie, nadat er veel IS-strijders, zijn teruggehaald naar Europa, allerlei mooie campagnes. ‘Ex-IS-strijders zijn net mensen’, en: ‘red een IS’er’ bedacht ik net, en ik werd opgewonden van mijn eigen goedheid.

3 Journalisten houden van makkelijk. “Nederlandse” IS’ers kun je makkelijker interviewen, want spreken (een soort van) Nederlands. Jezidi’s spreken een andere taal. Gemak dient de mens; niet iedereen is als Stoter en Doornbos die zelf kritisch onderzoek doen.

3A Journalisten zijn net mensen en dus doodsbang buiten DE HEILIGE GROEP te vallen. De journalisten van Nieuwsuur, De Volkskrant, nos.nl, Telegraaf en anderen die zo kritiekloos (‘druk neemt toe’, ‘morele plicht’) berichten over de IS-daders doen aan pack journalism. Onder andere Jaap van Ginneken en Timothy Crouse schreven er al over: journalisten die samen optrekken, dezelfde bronnen gebruiken en zo ongeveer allemaal hetzelfde vinden en saampjes gezellig ‘de werkelijkheid’ bepalen. David Walsh kan erover meepraten hoe hij de gezellige journalistenclub verstoorde toen hij over dopinggebruik van Lance Armstrong begon te publiceren...

De terughaalhysterie lijkt me hiermee verklaard: ze heeft niet veel met objectieve waarheid of met mooie ethiek te maken.

Afbeelding

https://renzoverwer.wordpress.com/2019/ ... -komt-dat/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21303
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door King George »

Video! ISIS-kinderen hijsen de ISIS-vlag in Syrisch vluchtelingenkamp, en hun moeders nemen er kiekjes van

Afbeelding
Foto: Kinderen van het Al-Hawlkamp in Syrië hijsen de ISIS-vlag. Bron: Screenshot Woofers / Twitter.

Door Tim Engelbart 16 juli 2019

Echte kandidaten voor spoedige immigratie naar Nederland, hè? Een nieuwe video gemaakt door een Syrië-correspondent laat weer eens zien waarom ook het terughalen van ISIS-kinderen en -vrouwen een groot gevaar voor ons land oplevert.
Echte kandidaten voor spoedige immigratie naar Nederland, hè? Een nieuwe video gemaakt door een Syrië-correspondent laat weer eens zien waarom ook het terughalen van ISIS-kinderen en -vrouwen een groot gevaar voor ons land oplevert.

In het Al-Hawlvluchtelingenkamp in Noord-Syrië zitten behalve slachtoffers van ISIS ook daadwerkelijke ISIS’ers waarmee niemand zich echt raad weet. Ook complete ISIS-vrouwen in burqa’s vormen daar hun eigen tentenkamp, in het tentenkamp. Terwijl ze tenten dragen. Ze worden door behandeld als filmsterren en hebben de hele tijd bezoek van kwijlende westerse journalisten. Ze weten dat het moment nabij is dat landen als Nederland ze in allerijl weer laten overkomen.

Maar dat ze ideologisch gezien nog geen spat veranderd zijn, dat kunnen we wel merken aan beelden die ons uit Al-Hawl bereiken. De ISIS-terreurwelpjes zijn compleet geïndoctrineerd en hebben het kalifaat diep in hun hersenpannetjes zitten. Bewijs? Bekijk bovenstaande video maar. Enthousiast en wild rondrennend hijsen ze de gitzwarte ISIS-vlag, terwijl hun moeders goedkeurend toekijken en foto’s maken van hun ‘dappere’ kinderen die de vlag hijsen van een kalifaat dat gesticht is op de lijken van ontelbare yezidi’s, christenen, vrouwen, homoseksuelen en shiïtische moslims. Allen doodgeschoten, onthoofd of gestenigd.DDS
De kleine ISIS-enclave in Al-Hawl vindt het echter, ook na de val van het fopkalifaat, allemaal nog steeds enorm prachtig. Maar nee, haal ze allemaal maar gewoon terug uit Syrië en breng ze naar Nederland. Van dit soort “spijtoptanten” zal ons land nog eens goed opknappen, hoor! Facepalm.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49808
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Pilgrim »

GEGIJZELDE of JIHADISTE?

Geplaatst op 18 juli 2019

Afbeelding

Hoe Franse Justitie zich ’t hoofd breekt over een jonge “Française”

Deze jonge volwassene, gearresteerd bij haar terugkeer in Frankrijk en opgesloten in ’t gevang, was 3 jaar oud toen haar moeder haar ontvoerde bij haar vader in Toulouse en naar Syrië vertrok. Rehane B. spreekt rudimentair/beperkt Frans en kan de taal noch lezen noch schrijven. In Syrië, waar de jonge vrouw is opgegroeid, was er niemand die haar dat leerde. Ook niet haar moeder, een vrouw uit Toulouse, 47 jaar oud en geradicaliseerd, die haar bij haar vader wegnam toen ze pas 3 jaar oud was. Rehane B. werd op zeer jonge leeftijd in 2004 meegenomen uit het departement “Haute-Garonne” [= departement waar Toulouse in ligt] naar Syrisch grondgebied in het jaar 2004. Dat was dus lang voor de tijd dat dit land in de duistere burgeroorlog wegzonk en er het zelfverklaarde kalifaat “Islamitische Staat” ontstond.


Na haar kinderjaren en pubertijd van ’n jaar of 15, waarin zij later meehielp aan de opkomst en daarna de neergang van ISIS, werd Rehane B. nu gearresteerd, ondervraagd en gevangen gezet wegens medewerking aan en samenzwering met terroristen.

Het verhaal dat we onthullen over Rehane B. komt niet voor in de annalen van de Jihad. Het bezorgt de Franse Justitie hoofdbrekens: moet de jonge vrouw worden gezien als een simpele ziel, een Jihadiste, die teleurgesteld is door de militaire nederlaag van de Islamitische Staat? Of is zij het slachtoffer van de ontvoering door haar moeder jaren geleden en is ze dus eveneens slachtoffer?

De jonge vrouw werd door de Turkse autoriteiten het land uit gezet, samen met een echtgenoot, Brahim L., die ze in Syrië had opgedaan, en hun baby. Het is voor ’t eerst dat de jonge vrouw weer haar geboortegrond betreedt na haar ontvoering 15 jaar eerder. Maar veel tijd om over de culturele schok te mijmeren heeft zij niet. Ze wordt bij aankomst onmiddellijk gearresteerd en afgevoerd en onder arrest gesteld.

Haar echtgenoot van 19 jaar werd op hetzelfde moment aan de DGSI voorgeleid. Hij werd ondervraagd, in staat van beschuldiging gesteld en in Fleury-Mérogis gevangen gezet. Ook hij werd meegenomen naar Syrië toen hij minderjarig was, maar veel later dan zij en onder de schadelijke invloed van zijn vader.

Bron: www.leparisien.fr

Door: Jean-Michel Décugis en Jérémie Pham-Lê

Vertaald uit het Frans door: “delamontagne”

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/18 ... jihadiste/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77414
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Ariel »

De 24-jarige Syriëganger Oussama A. uit Utrecht en Reda N. uit Leiden (25) zijn veroordeeld tot respectievelijk 7,5 en 4,5 jaar cel. De rechtbank neemt het ze vooral kwalijk dat ze lachend op een foto poseren met een gekruisigd persoon. Dat wordt dan ook als een oorlogsmisdrijf beoordeeld.

Tijd voor de uitspraak. De hoofdpersonen zijn er zelf niet bij.
De rechter begint bij Reda N. 'De verdediging vindt dat hij niet opnieuw mag worden veroordeeld.' De rechtbank volgt dat, maar weet niet of vonnis écht onherroepelijk is. En: hij heeft de straf niet volledig uitgezeten. Kan dus toch worden vervolgd

Rechter: 'Er zijn veel foto's van Reda in gevechtstenue en met wapens, met het tawheedgebaar, de vinger omhoog.' Hij zei: 'Als de Turken komen, wordt het knallen.' Rechtbank gelooft niet dat het stoerdoenerij was

Rechter: 'Reda heeft volop deelgenomen aan terreurorganisatie. Van het ronselen wordt hij wel vrijgesproken. Er zijn wat chatgesprekken, maar daaruit kun je niet afleiden dat hij mensen echt heeft verleid tot deelname aan de gewapende strijd.'

Dan Oussama A. Ook voor hem geldt dat het verhaal 'niet tweemaal voor hetzelfde' niet opgaat. Want: straf in Turkije niet volledig uitgezeten. Ook Oussama heeft volop meegedaan aan IS.

Oussama zei dat 'snipen' het leukste was dat er is, maar wel moeilijk. Scherpschieten dus. Ook voor hem geldt: dit was geen stoerdoenerij, maar echt.

Oussama ging op de foto naast een gekruisigd lichaam. 'Hij lijkt trots te zijn op die foto. Hij zocht hem later actief op om te gebruiken als profielfoto.

De vraag is of de 'kruisigingsfoto' van Oussama een oorlogsmisdrijf was. De man is tentoongesteld waardoor zijn persoonlijke waardigheid is aangerand. Oussama gebruikt het lichaam als trofee. Dat is 'een vernederende gedraging'.

Een andere foto toont een voet op het lichaam van een gedode vrouw. Maar die heeft Oussama niet zelf gemaakt. Het is zijn voet niet en hij heeft hem maar naar één persoon doorgestuurd.

Rechter: 'Lange gevangenisstraf nodig. Terreur een van de ergste misdrijven. Ze hebben bijna twee jaar bij IS gezeten. Hun standpunten zijn nog steeds jihadistisch. Ze erkennen de rechtsstaat niet.'

Reda N. krijgt nog vier jaar en zes maanden, want het restant tot zes jaar heeft hij al in Turkije uitgezeten

Oussama krijgt een zwaardere straf. Rechtbank wil 2,5 jaar straf voor het oorlogsmisdrijf, terwijl het OM het hield op slechts acht maanden. Totaal: zeven jaar en zes maanden voor Oussama A
Tot 7,5 jaar cel voor ’lachende’ IS-strijders

De rechtbank in Den Haag acht dinsdag onder meer bewezen dat zij in het strijdgebied in Syrië en Irak meededen met de terroristische organisatie IS en zodoende terroristische misdrijven hebben voorbereid. Dat gebeurde tussen ongeveer begin 2014 en eind 2016.

De straf voor A. geldt ook voor het lachend poseren op een foto met een gekruisigd persoon. Met het Openbaar Ministerie vindt ook de rechtbank dat dit een oorlogsmisdrijf is. Het is de eerste keer dat een jihadist in Nederland hiervoor is berecht. Het OM had tegen A. zeven jaar en acht maanden en tegen N. zeven jaar geëist.

Volgens de rechter is een langere gevangenisstraf nodig, omdat de twee er bewust voor kiezen naar Syrië af te reizen. „Terreur is een van de ergste misdrijven. Ze hebben bijna twee jaar bij IS gezeten. Hun standpunten zijn nog steeds jihadistisch. Ze erkennen de rechtsstaat niet.”

Eerder bestond de kans dat Syriëganger N. na slechts drie jaar cel op vrije voeten komt, omdat hij in Turkije al een straf voor dat vergrijp heeft uitgezeten.

Het is een unieke zaak, zei eerder strafrechtexpert Geert-Jan Knoops. „Als in Turkije het hoger beroep onherroepelijk is, kan justitie hem hier niet meer vervolgen.”

Reda N. werd in Turkije veroordeeld en vervroegd vrijgelaten. De zaak is daar gesloten, zegt advocaat Yasar Özdemir. De vraag is of er nu nog genoeg redenen zijn om hem in Nederland achter de tralies te houden, want volgens de wet mag iemand niet tweemaal voor hetzelfde misdrijf worden veroordeeld.

Ook in de zaak van Reda’s reisgenoot Oussama A. doet de rechter vandaag uitspraak. Beide mannen vertrokken in 2014 naar het strijdgebied. Ze poseerden daar met zware wapens. In 2016 ontsnapten ze via een omweg naar Turkije. Ze hoopten dat ze zou worden uitgeleverd aan Nederland, zodat ze hier hun straf konden uitzitten. Het liep anders. De Turken sleepten Reda en Oussama voor hun eigen rechtbank. De Turkse rechter veroordeelde hen tot ruim zes jaar cel voor deelname aan een terroristische organisatie.

Maar na krap twee jaar werd het tweetal onverwacht al op straat gezet. Ze mochten hun hoger beroep in vrijheid afwachten. Begeleid door de marechaussee vlogen ze in juli vorig jaar terug naar ons land, waar ze op de terroristenafdeling van de gevangenis belandden.

Vanwege de eerdere veroordeling in Turkije voor ’lidmaatschap van een terroristische organisatie’ heeft Justitie geprobeerd om met nieuwe strafbare feiten op de proppen te komen, waarvoor de Turken het tweetal nog niet hebben berecht. In het geval van Reda N. voert justitie aan dat de Leidenaar anderen heeft ’geronseld’ om naar het kalifaat te komen. Bij Oussama A. heeft het OM steviger feiten in handen. Oussama maakte selfies bij geëxecuteerde slachtoffers van IS en heeft daarmee volgens het OM een oorlogsmisdaad gepleegd.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42545
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Mahalingam »

Hoogleraar psychologie Gerrit Loots (62), die de kampen in Noord-Syrië bezocht, heeft daar te horen gekregen dat , als ze niet haar huis mogen met hun kindjes, er dan later wraak zal worden genomen op bekende Mohammedaanse wijze. En hij gelooft dat.
‘Haal je vrouwelijke Syriëgangers en hun kinderen niet terug, dan is het wachten op aanslagen’
Als de vrouwelijke Syriëgangers en hun kinderen niet snel naar Europa worden gerepatrieerd uit Koerdische kampen, zullen ze zich in de toekomst wreken met terreuraanslagen. Daarvoor waarschuwt hoogleraar psychologie Gerrit Loots (62), die de kampen in Noord-Syrië bezocht.

Loots (Vrije Universiteit van Brussel) reisde in juni naar de kampen Al Hol, Ain Issa en Al Roj om er psychologisch onderzoek te doen naar de Belgische kinderen. Hij trof er getraumatiseerde en ondervoede minderjarigen aan, en wanhoop en wrok onder de moeders die zich in de steek gelaten voelen.
‘De moeders zeiden tegen mij: als mijn kind sterft, dan heb ik geen toekomst meer, ik ben slechts aan het overleven voor de kinderen. Dan vragen wij toch eigenlijk om aanslagen? En ze kunnen vertrekken hè, de kampen zijn niet waterdicht. Er zijn al enkele vrouwen die uit de kampen zijn ontsnapt met hulp van mensensmokkelaars. Dat is iets wat wij geregeld horen.’
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~bab200de/

Halen we ze terug dan krijgen we aanslagen en halen we ze niet terug dan krijgen wij ook aanslagen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21303
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door King George »

Nou, dan halen we ze dus niet terug.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Hans v d Mortel sr »

King George schreef:Nou, dan halen we ze dus niet terug.
Als we nu nog niet gewend zijn aan alle doodsbedreigingen door moslims zullen we het nooit leren.

Wat denk je anders te verwachten van deze mislukte mensensoort ?
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77414
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihadi's keren terug

Bericht door Ariel »

Ariel schreef:
Jihadbruid Aischa zegt huur op na protest in Maastricht

Syriëganger Aischa L. heeft de huur van haar toegewezen woning opgezegd omdat ze zich onveilig zou voelen. Eerder lieten buurtbewoners zich kritisch uit over de teruggekeerde vrouw.
Het vervolg....Geen huis voor jihadbruid Aïcha
Jihadbruid Aïcha uit Maastricht heeft nog steeds geen nieuwe woning. Dat laat woningstichting Maasvallei weten. Enkele maanden geleden kon ze een huis krijgen, maar felle protesten van omwonenden leidden ertoe dat ze er zelf vanaf zag.

Aïcha (23), echte naam Sterlina, bekeerde zich in 2013 tot de islam. Ze raakte in de ban van de Nederlands-Turkse IS-strijder Omar Yilmaz in Syrië en trouwde via skype met hem. Ze vertrekt naar Syrië. Het huwelijk strandt al snel en na een tijd weet ze te ontsnappen uit het kalifaat en terug te keren naar ons land. Justitie verdenkt haar van deelname aan de strijd daar en wil haar aanvankelijk vervolgen. Daar blijkt te weinig bewijs voor.

Eenmaal terug in Maastricht wil ze een woning. Om onbekende redenen heeft ze een zorgindicatie weten te krijgen waardoor ze recht heeft op een aangepaste woning. In mei van dit jaar lijkt dat te lukken. Ze krijgt een huis toegewezen in de Maastrichtse wijk Amby, maar omwonenden pikken dat niet en maken dat met onder meet een petitie duidelijk. De zaak raakt zo verhit, dat beveilgers het huis moeten bewaken. Daarop ziet de bekeerlinge er zelf vanaf. Maar een nieuw huis heeft ze nog steeds niet gekregen. De woningstichting laat weten dat er met diverse instanties is gesproken, maar dat het niet tot een nieuwe woning heeft geleid. Waar ze nu verblijft, wil de stichting niet zeggen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Jihadi's keren terug

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:
Eenmaal terug in Maastricht wil ze een woning. Om onbekende redenen heeft ze een zorgindicatie weten te krijgen waardoor ze recht heeft op een aangepaste woning.
Kan iemand mij meer over een aangepaste woning vertellen?

Dat ze geestelijk gehandicapt is moge een ieder duidelijk zijn, maar wat verder? Mist zij soms een been als gevolg van haar strijd tegen goddeloze ongelovigen?
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21303
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Jihadi's keren terug

Bericht door King George »

Ariel schreef:
Ariel schreef:
Jihadbruid Aischa zegt huur op na protest in Maastricht

Syriëganger Aischa L. heeft de huur van haar toegewezen woning opgezegd omdat ze zich onveilig zou voelen. Eerder lieten buurtbewoners zich kritisch uit over de teruggekeerde vrouw.
Het vervolg....Geen huis voor jihadbruid Aïcha
Spoiler! :
Jihadbruid Aïcha uit Maastricht heeft nog steeds geen nieuwe woning. Dat laat woningstichting Maasvallei weten. Enkele maanden geleden kon ze een huis krijgen, maar felle protesten van omwonenden leidden ertoe dat ze er zelf vanaf zag.

Aïcha (23), echte naam Sterlina, bekeerde zich in 2013 tot de islam. Ze raakte in de ban van de Nederlands-Turkse IS-strijder Omar Yilmaz in Syrië en trouwde via skype met hem. Ze vertrekt naar Syrië. Het huwelijk strandt al snel en na een tijd weet ze te ontsnappen uit het kalifaat en terug te keren naar ons land. Justitie verdenkt haar van deelname aan de strijd daar en wil haar aanvankelijk vervolgen. Daar blijkt te weinig bewijs voor.

Eenmaal terug in Maastricht wil ze een woning. Om onbekende redenen heeft ze een zorgindicatie weten te krijgen waardoor ze recht heeft op een aangepaste woning. In mei van dit jaar lijkt dat te lukken. Ze krijgt een huis toegewezen in de Maastrichtse wijk Amby, maar omwonenden pikken dat niet en maken dat met onder meet een petitie duidelijk. De zaak raakt zo verhit, dat beveilgers het huis moeten bewaken. Daarop ziet de bekeerlinge er zelf vanaf. Maar een nieuw huis heeft ze nog steeds niet gekregen. De woningstichting laat weten dat er met diverse instanties is gesproken, maar dat het niet tot een nieuwe woning heeft geleid. Waar ze nu verblijft, wil de stichting niet zeggen.
Wat mij betreft zelfs helemaal geen (Nederland)land voor Aïsha.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8049
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door sjun »

Klik op de tekst voor het bekijken en het beluisteren van het filmfragment. Deel de link en verspreid de kennis om steeds meer mensen bewust te maken van wat er op diverse plekken in Europa al gebeurt en zich bij onveranderd beleid zal uitbreiden.
:greeting2:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 42545
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Mahalingam »

In het noordoosten van Syrië zouden zich volgens informatie van het Koerdische Rojava Informatie Centrum (RIC) 117 kinderen bevinden met het Duitse staatsburgerschap. Daarnaast zitten er 21 kinderen van Duitsers zonder staatsburgerschap en tientallen Duitse vrouwen en 66 mannen, van wie er meer dan veertig verdacht worden van oorlogsmisdaden.
Zou Duitsland ze allemaal opnemen?
Voorlopig de meest schrijnende gevallen die de deugmens goed doen voelen.
Eerste Duitse IS-kinderen opgehaald bij Syrische grens
Aan de grens tussen Syrië en Irak zijn voor het eerst kinderen van Duitse IS-aanhangers aan de Duitse autoriteiten overgedragen. Het gaat om drie wezen en een zes maanden oude zieke baby, aldus een woordvoerder van de Koerdische autoriteiten.
De kinderen verbleven sinds de overwinning op terreurbeweging Islamitische Staat in het vluchtelingenkamp al-Hol.

Er is lang gediscussieerd in Duitsland over de terugkeer van kinderen uit het IS-Kalifaat. De regering hield de boot af door te wijzen op het feit dat er geen Duitse diplomatieke medewerkers in het gebied zaten. Een gerechtshof in Berlijn besloot in juli evenwel dat de Duitse regering familieleden van IS-strijders moet terughalen.
https://www.ad.nl/buitenland/eerste-dui ... ~aeca73e7/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42545
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding

Eigenlijk had als boosdoener pappa een pixelhoofd moeten krijgen en niet zijn welp.
Er wordt nu over geruzied wie hem gaat berechten en waar.
‘Beul van Raqqa’ opgepakt: zou ruim honderd mensen hebben onthoofd
De Belgische Syriëganger Anouar Haddouchi, ook bekend als ‘de beul van Raqqa,’ is opgepakt in Syrië. De 35-jarige IS’er uit Brussel was betrokken bij de financiering van de aanslagen in Brussel en Parijs. Ook wordt hij verantwoordelijk gehouden voor meer dan honderd onthoofdingen.

Haddouchi zit in een gevangenis van de Syrische Democratische Strijdkrachten. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Samen met zijn echtgenote Julie Maes (32) werd hij door de Koerdische troepen opgepakt na de slag om het laatste IS-bolwerk Baghouz.

Als ‘de beul van Raqqa’ zou Haddouchi - bijnaam Abou Souleymen al Belgiki - op het centrale marktplein in Raqqa meer dan honderd onthoofdingen hebben uitgevoerd. Zelf lacht hij dat weg. Ook was hij betrokken bij de financiering van de aanslagen in Brussel en Parijs. Zo ontving Mohamed Abrini, op 22 maart 2016 ‘de man met het hoedje’ in Zaventem, 3.500 euro afkomstig van de bankrekening van Haddouchi.

Het Belgische federaal parket voert al geruime tijd onderzoek naar de betrokkenheid van de Syriëganger bij de terreurcel die de aanslagen uitvoerde op die 22 maart. Het is nog onduidelijk waar Haddouchi berecht wordt: in Syrië, in België of in Frankrijk? In Irak riskeert hij de doodstraf.
https://www.ad.nl/buitenland/beul-van-r ... ~a70a7795/

Mijn mening: berechten in Irak. Maar wie wil in Europa dat stuk ellende over de vloer hebben?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie