Niet zo onze integere bestuurders bashen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80799
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Bericht door Ariel »

Pro-Hamas Kamerlid Karabulut (SP) is boos dat er een foto wordt verspreid waarop ze flirt met Hamas-leider Amin Abou Rashed .

Afbeelding

"Wil ik niet" roept ze boos..

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Bericht door Pilgrim »

Voorzitter van de Universiteit Utrecht maakt reiskosten voor ruim € 124.000,- in slechts één jaar tijd

18 april 2019

Afbeelding

Want dienstauto met chauffeur

De voorzitter van de Universiteit Utrecht (UU), Anton Pijpers, heeft vorig jaar voor ruim 124.000 euro reiskosten gemaakt. Het grootste deel daarvan was voor een dienstauto met chauffeur, staat in het jaarverslag van de universiteit.

“De UU realiseert zich dat de binnenlandse vervoerskosten voor de collegevoorzitter in vergelijking met de andere universiteiten hoog zijn, en heeft in 2018 al de nodige stappen gezet om dat te veranderen”, zegt een woordvoerder van de universiteit.

De top van de Utrechtse universiteit kwam enkele jaren geleden in opspraak door – volgens de toenmalige onderwijsminister Jet Bussemaker – onacceptabel declaratiegedrag. Toen ging het onder meer om flessen dure wijn, taxikosten en verkeersboetes. Bussemaker stelde destijds dat bestuurders van de UU “meer soberheid moesten betrachten bij hun declaraties en doelmatiger omgaan” met belastinggeld.

De Tweede Kamer wil verantwoordelijk minister Ingrid van Engelshoven snel spreken. Het is volgens GroenLinks-Kamerlid Zihni Özdil “hoog tijd voor harde maatregelen tegen dit soort draaideur-declaranten”. Ook andere Kamerleden nemen de zaak hoog op, zeker omdat de Utrechtse bestuurders al eerder op de vingers zijn getikt. Op de VVD na wil de hele Kamer de minister naar de Kamer roepen.

GroenLinks heeft Van Engelshoven vast schriftelijke vragen gesteld over de kwestie. “Op de gedeclareerde bonnen staan VIP-taxiritten van duizenden euro’s, maar de bestemmingen zijn zwart gelakt. Dit kan en mag niet. GroenLinks wil de onderste steen boven krijgen.”

https://tpo.nl/2019/04/18/voorzitter-un ... jaar-tijd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22605
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Bericht door King George »

En daarvan zeker geen een keer met het OV?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80799
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Bericht door Ariel »

Afbeelding

:thinking: Tja!!!!!

Een grachtenpand, zelfportretten, het zilveren servies en een boeket ter waarde een maandsalaris, als men dat kan betalen, dan mag je over het versoberen van sociale zekerheden zeuren. :unsure:

Afbeelding

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Bericht door Pilgrim »

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sophie in ‘t Veld

Door: jndkgrf, 9:01, 07 mei 2019

Afbeelding

Hopelijk gaat Rob Jetten ook nog iets vinden van deze zoveelste postume dolk in de rug van D66-oprichter Hans van Mierlo

Mevrouw In ’t Veld,

U bent natuurlijk geen dief.

U heeft gewoon handig gebruik gemaakt van de mogelijkheden die werden geboden.

De afgelopen vijftien jaar kreeg u als europarlementariër namens D66 grofweg zo’n 1.500.000 euro aan ‘salaris’, zo’n 750.000 euro aan vaste onkostenvergoedingen en zo’n 400.000 euro aan presentiegeld om uw extra verblijfkosten in Brussel (en Straatsburg) te dekken.

Terwijl u in Brussel woonde.

Maar omdat de graaiers in het Europees Parlement hebben afgesproken dat u voor die 750.000 en die 400.000 euro geen verantwoording hoeft af te leggen, heeft u geen enkele wet overtreden toen u ook de vergoeding hield die bestemd was voor hotelkosten op vergaderdagen in Brussel.

Terwijl u in Brussel woonde.

Dat u de afgelopen vijftien jaar 2.650.000 euro binnen harkte en als ingezetene van België over het salarisdeel slechts 25 procent inkomstenbelasting betaalde, is dus juridisch in de haak.

U bent geen dief.

U bent wel een ordinaire zakkenvuller.

En uit het feit dat u de tegenaanval koos toen HP/De Tijd dit onthulde, blijkt dat u niet alleen een ordinaire zakkenvuller bent, maar ook nog eentje met een slecht karakter.

Hopelijk gaat uw partijleider Rob Jetten, als-ie klaar is met het tellen van de bloemen en de bijtjes, ook nog iets vinden van deze zoveelste postume dolk in de rug van D66-oprichter Hans van Mierlo.

Al is de kans groter dat Robbieboy vandaag weer wat larmoyants twittert over het feit dat-ie niet meer met zijn vriend hand in hand over straat kan, zonder de oorzaak daarvan te benoemen.

En dat hij denkt dat uw zakkenvullerij op kosten van de belastingbetaler wel over waait.

Net als Jesse Klaver van GroenLinks dat doet over de #MeToo-affaires die duidelijk maken dat de top van zijn partij (Tweede Kamerleden, Eerste Kamerleden, voorlichters, wethouders) er nogal een dubbele moraal op nahoudt als het om misbruik van jonge vrouwen en zelfs meisjes gaat.

Ik zou er niet op rekenen.

Groet,

JanD

PS. Als het geld dan toch tegen de plinten klotst bij u thuis in Brussel: be my guest...

https://tpo.nl/2019/05/07/briefje-van-j ... in-t-veld/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Bericht door Pilgrim »

Salarisstrookjes omroepbobo’s: zoveel cashen de grootverdieners

Michaël Niewold • 03 mei 2019

Afbeelding
Paul de Leeuw is inmiddels vertrokken naar RTL, Matthijs van Nieuwkerk is nog steeds de bestbetaalde presentator.

Het worden er steeds minder, maar er zijn nog steeds omroepbestuurders die meer verdienen dan de Balkenendenorm van bijna € 200.000,- per jaar. RTL Z spitte door de jaarverslagen van de omroepen en zette de opmerkelijkste zaken op een rij.

In 2017 toucheerden nog 31 omroep-ambtenaren meer dan de norm (€ 181.000,- dat jaar). Vorig jaar waren het er nog twintig: elf presentatoren en negen bestuurders.

Matthijs van Nieuwkerk
Absolute grootverdiener binnen de NPO is Matthijs van Nieuwkerk, van BNNVARA. Zijn salaris van 363.200 euro ligt ver boven dat van andere presentatoren, zowel bij zijn eigen omroep als bij de concurrentie.

Wie de andere presentatoren zijn die meer dan een ministerssalaris toucheren, is onduidelijk. De omroepen houden dit angstvallig geheim.

Afbeelding

Grootverdieners overschrijden norm
In z'n algemeenheid geldt: hoe groter de omroep, hoe goudgerander de contracten voor hun presentatoren. Van de elf die nog boven de norm zitten, werken negen voor de grote drie fusie-omroepen BNNVARA, KRO-NCRV en AVROTROS.

Bij BNNVARA zijn het er behalve Van Nieuwkerk nog twee grootverdiners. Bij KRO-NCRV zijn het er vier. Zij kregen vorig jaar allemaal minimaal 15.000 euro meer dan een minister. Een woordvoerder laat weten dat van enkelen van hen het contract dit jaar afloopt, en dat in hun nieuwe contract de WNT-norm (zie kader onderaan) zal gelden.

Bij AVROTROS zitten ook twee grootverdieners: een toucheerde 3 ton, de ander 229.051 euro. Die forse overschrijdingen van de norm hebben als gevolg dat omroepen ledengeld moeten gebruiken om het verschil tussen de norm en het daadwerkelijke salaris bij te passen. Bij BNNVARA ging het om in totaal 242.000 euro, bij de AVROTROS 120.000.

Afbeelding

MAX, NOS en NTR
De andere twee presentatoren met topsalaris werken bij de NOS en Omroep Max. Bij die laatste omroep presenteert directeur Jan Slagter ook af en toe, en de 14.750 euro die hij daarvoor in 2018 kreeg, tilt hem boven de norm.

Overigens verdiende Slagter vorig jaar wel minder dan het jaar ervoor, iets dat voor meerdere presentatoren en bestuurders gold. Maar niet voor allemaal: de overgangsperiode is bij sommige omroepen nog gebruikt om hun oogappels nog snel een salarisverhoging te geven.

Extraatjes
Bij de NOS bijvoorbeeld: daar kreeg een hoofdredacteur 192.203 in 2018, ruim vijfduizend euro meer dan in 2017. De nieuwsomroep wil niet uitleggen waarom. Een woordvoerder laat weten dat het bedrijf zich aan alle regels houdt. Ook wil hij niet vertellen of het om hoofdredacteur Marcel Gelauff gaat of Maarten Nooter, de hoofdredacteur van NOS Sport.

Bij de NTR kreeg directeur Paul Römer, in 2017 al de best verdienende bestuurder, er ook nog wat salaris bij. Hij ging van 229.964 euro in 2017 naar 230.374 vorig jaar. Waarom, is niet duidelijk. De omroep reageerde niet direct op vragen van RTL Z.

Bij de overkoepelende NPO kreeg alleen Shula Rijxman, voorzitter van de raad van bestuur, meer dan de norm. Haar salaris is ongeveer gelijk gebleven aan dat van 2017, laat een woordvoerder weten. Toen kreeg Rijxman 210.700 euro.

WNL en PowNed
Bij de kleine omroepen zijn de salarissen een stuk minder hoog, logisch gezien hun lagere ledenaantallen en minder programma's. De twee bestuurders van WNL bijvoorbeeld, ontvingen vorig jaar respectievelijk 163.269 en 152.483 euro.

Ter vergelijking: de salariskosten voor de 47 medewerkers kwamen uit op 2.436.863 euro. Dat die kosten relatief laag zijn, komt vermoedelijk omdat het bedrijf met een fikse flexibele schil werkt: aan freelancers was het 1.614.264 euro kwijt.

Bij PowNed hebben ze naar eigen zeggen geleerd van de ophef die vorig jaar ontstond na de onthulling van RTL Z dat Dominique Weesie als directeur van 11 medewerkers ruim 210.000 euro verdiende en daarmee op plek vier van best verdienende omroepbestuurders eindigde. De omroep meldt in het jaarverslag op de inhoud 'beoordeeld dan wel veroordeeld' te willen worden. En daarom zijn alle salarissen tot onder de balkenendenorm teruggeschroefd.

Of de omroep écht geleerd heeft, is overigens twijfelachtig. Weliswaar verdient niemand meer boven de norm, maar dankzij de komst van twee nieuwe directeuren is het bedrijf 374.673 euro kwijt aan de driekoppige directie. Om dat bedrag even in perspectief te plaatsen: in totaal was de omroep in 2018 iets meer dan een miljoen kwijt aan salariskosten voor elf medewerkers.

EO, Human en VPRO
Bij de EO verdiende alleen directeur Arjan Lock met 192.094 euro meer dan de norm. "In 2019 valt hij binnen de WNT-norm", laat een woordvoerder weten. Bij de omroep zijn geen presentatoren die meer dan een ministerssalaris kregen vorig jaar.

Ook bij Human geen overschrijdingen van de balkenendenorm. Datzelfde geldt voor de VPRO.
Wet normering topinkomens
Steeds minder bestuurders gebruik mogen maken van de overgangsperiode die hen werd gegund bij de invoering van de WNT. Dat is de Wet normering topinkomens, die sinds 2015 geldt.

Daarin is bepaald dat bestuurders van organisaties die met belastinggeld worden gefinancierd niet meer mogen verdienen dan een ministerssalaris. Om lopende contracten van mensen waar de wet voor zou gaan gelden te respecteren, werd een overgangsregeling afgesproken. Hierdoor konden omroep-, ziekenhuis- en universiteitsbestuurders na de invoering van de norm toch nog jaren meer blijven verdienen.

Als zij van baan veranderen of een nieuw contract krijgen, geldt de salarisnorm, vorig jaar 189.000 euro. Dat is inclusief zaken als vakantiegeld, reiskostenvergoeding en pensioenbijdrage.
Als instellingen ervan afwijken, moeten zij dat in hun jaarverslagen melden. Dat geldt voor bestuurders en presentatoren.
Bron • RTL Z

https://www.rtlz.nl/life/carriere/artik ... -nieuwkerk
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Bericht door Pilgrim »

Aan Frans Weisglas

Posted on 15 juni 2019 by Jan Dijkgraaf

Afbeelding

Heer Weisglas,

Die helpdesk van de VVD waar leden terecht kunnen met integriteitsvraagstukken staat ook open voor bejaarden, hè?

Ik zeg dat omdat ik bij misstanden in de maatschappij iets te vaak uw naam tegenkom.

Laatst natuurlijk bij ProDemos.

Die club, die zichzelf het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’ noemt, had een affaire rond seksueel misbruik onder de pet gehouden. De leidinggevende die zijn positie misbruikte om mannen in de bezemkast te krijgen, werd weliswaar ontslagen, maar ProDemos deed er alles aan de kwestie binnenskamers te houden en deed geen aangifte.

En wie is voorzitter van de Raad van Advies van ProDemos? Juist! VVD-coryfee Frans Weisglas!

Juist! VVD-coryfee Frans Weisglas!

Gisteren bij die kwestie rond twee IS-kinderen die door de Kinderbescherming bij hun met IS sympathiserende grootouders zijn ondergebracht tot hun moeder haar strafje er op heeft zitten, stuitte ik wéér op uw naam.

Even voor de goede orde: u heeft ze niet hoogstpersoonlijk opgehaald uit het kalifaat. Dat is het werk van uw VVD-partijgenoot Stef Blok. U heeft ze ook niet zelf ondergebracht bij die IS-opa. Dat is het werk van de (overbelaste!) Kinderbescherming, die valt onder uw VVD-partijgenoot Sander Dekker.

Wat dan, vraagt u zich misschien af?

Nou, de aller-, aller-, allerdomste uitspraak over waarom het misschien wel helemaal prima is dat kalifaatkids worden onderbracht bij jihadopa’s kwam van een psychotherapeut van Arq Nationaal Psychotrauma Centrum.

En wel deze: “Als de ouder competent is en het kind voelt zich er veilig, kun je een kind daar toch plaatsen. Want waar beginnen en eindigen foute en goede ideeën? Ook een jihadistische moeder kan een goede moeder zijn.”

Hitler hield ook van honden.

Wat een ongelooflijk naïeve én gevaarlijke gek ben je dan, als je weigert te erkennen dat er op het gebied van foute en goede ideeën juist wél een strikte grens te trekken is.

Arq Nationaal Psychotrauma Centrum dus. Een naam om in de gaten te houden, want deze psychotherapeut werkt naar eigen zeggen dus met kinderen van IS-terroristen.

En wie is voorzitter van de Raad van Toezicht van Arq Nationaal Psychotrauma Centrum?

Ja hoor! VVD-coryfee Frans Weisglas!

Dus bij ‘uw’ ene organisatie wordt onder uw adviserend oog een misbruikzaak in de doofpot gestopt. En bij ‘uw’ andere organisatie wordt onder uw toezicht door een of ander geitenwollensokkentype góedgepraat dat kalifaatkids bij opa’s met jihadsympathieën worden ondergebracht.

Als ik uw persoonlijke Raad van Advies was, heer Weisglas, zou ik u voortaan bij elk baantje waarvoor u wordt gevraagd toch eerst even met de VVD-helpdesk laten bellen. En als ik uw Raad van Toezicht was, schópte ik u er naartoe.

Want anders wordt het: waar het stinkt, is Frans Weisglas.

En dat zou pijnlijk zijn.

Groet,

JanD

UPDATE En welke functie ontbreekt op het CV op de eigen website van de VVD-coryfee? Probeert u zelfs uw slecht uitpakkende nevenfuncties onder de pet te houden, heer Weisglas?

https://www.briefjevanjan.nl/aan-frans-weisglas-3/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Bericht door Pilgrim »

Nevenfuncties, belangenverstrengeling of corruptie

Geplaatst op 15 juni 2019

Afbeelding
De Eerste Kamer der Staten-Generaal.

(Door: Peter Rissing)

GRECO, in het Nederlands: “Groep Staten tegen Corruptie van de Raad van Europa”, heeft in 2013 het evaluatierapport “Corruptiepreventie met Betrekking tot de Leden van Parlement, Rechters en Officieren van Justitie” gepresenteerd, waarbij ook het Nederlandse parlement onder de loep werd genomen aangaande de preventie van corruptie en bevordering van integriteit. Zo, even uitrusten na die zin.

Hoewel ik een grondige hekel heb aan de bemoeizucht van de EU met de gang van zaken in ons land, ben ik nu toch wel blij met deze actie. Want, om een lang verhaal kort te maken, het rapport van GRECO mondde uit in een gedragscode om de ‘dubbele petten’ van de leden van de Eerste Kamer transparant te maken. De reden dat ook ik spreek van dubbele petten wordt na het lezen van het artikel “Met de poten in de bestuursmodder” door FTM duidelijk, de 75 leden hebben samen 439 nevenfuncties.

Syp Wynia geeft in zijn Column Wynia’s Week vlijmscherp zijn visie waarom de begrippen ‘nevenfuncties’, ‘belangenverstrengeling’ of ‘corruptie’ nauwelijks van elkaar te scheiden zijn, ook niet door de leden van de Eerste Kamer zelf.

Mogen lobbyïsten Jorritsma en Rosenmöller hun banen houden?

(Door: Syp Wynia)

De nieuwe Eerste Kamer wordt op 11 juni 2019 beëdigd. Er zal veel anders zijn aan die Eerste Kamer, en dan niet alleen de samenstelling. Want op 21 mei stelde de ‘oude’ Eerste Kamer een ‘Gedragscode Integriteit’ vast, waarin voor het eerst gecontroleerd wordt of de senatoren niet aan belangenverstrengeling doen. Dat werd de hoogste tijd, want belangenverstrengeling, dat was in de Eerste Kamer tot kunst verheven. Grote vraag is of het nu werkelijk anders wordt. Kan Paul Rosenmöller van GroenLinks bijvoorbeeld voorzitter van het voortgezet onderwijs blijven?

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44678
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Bericht door Mahalingam »

Ook autochtone ambtenaren die corrupt zijn krijgen straf. Misschien zelfs wel wat meer dan allochtone daders.
Oud-politiecommissaris Peter van den E. jaar cel in voor corruptie
De 58-jarige oud-politiecommissaris Peter van den E. is vrijdag veroordeeld voor corruptie. Hij krijgt een celstraf van een jaar waarvan de helft voorwaardelijk. De toenmalige politiechef liet zich omkopen door een ondernemer die vrijdag ook een celstraf kreeg.

Tegen de oud-politiechef was een werkstraf van 240 uur en een maand cel voorwaardelijk geëist. Dat vond de rechtbank in Zwolle een te lichte sanctie. De rechtbank acht bewezen dat de 53-jarige ondernemer Otto V. de oud-politiecommissaris trakteerde op lange verblijven in zijn Franse landhuis.

De twee mannen werkten samen in een veiligheidsproject. Van den E. had invloed op welk softwaresysteem de politie zou kiezen voor het bekijken van beelden van bewakingscamera’s. Ondernemer V. had volgens het OM voordeel ten opzichte van concurrenten, door zijn contact met de politiechef. De ondernemer werd vrijdag veroordeeld tot 8 maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk.

Naast de verblijven in het landhuis liet Van den E. zich ook jarenlang trakteren op reisjes naar autoraces en Canada. Volgens de rechtbank wilde de oud-commissaris niet inzien dat hij laakbaar heeft gehandeld. Bovendien frustreerde hij bewust een integriteitsonderzoek naar zijn persoon. Daarna trok hij zich niets aan van de conclusies uit dat onderzoek. Met zijn handelen heeft de oud-commissaris volgens de rechters het publieke vertrouwen in de politie en in de overheid ernstig geschaad. Van den E. is eerder door de politie ontslagen.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... gle.com%2F

En bij de vakbond is het ook niet pluis:
Fraude met declaraties bij politiebond
Vrijdag werd ook bekend dat drie voormalige bestuursleden van politiebond ANPV worden ontslagen bij de politie vanwege fraude met declaraties. Ze zouden zich bovendien schuldig hebben gemaakt aan valsheid in geschrifte en belangenverstrengeling.

De Nationale Politie bevestigt een bericht hierover in De Telegraaf, maar wil er verder nog niets over kwijt. Volgens de krant hadden de drie verdachten ook belangrijke functies binnen het politiekorps. Ze worden door het Openbaar Ministerie vervolgd.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44678
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Bericht door Mahalingam »

Er is nog meer niet in de haak bij de vakbond:
Vakbondsbaas politie belazerde PTSS’ers
De oud-voorzitter van politievakbond ANPV, Geert P., heeft zich schuldig gemaakt aan ernstige belangenverstrengeling. P. begeleidde agenten met PTSS bij het indienen van claims, terwijl hij zelf in een adviescommissie zat die bepaalde of bij dienders ptss werkgerelateerd was.

Geert P. belazerde de kluit volgens de korpsleiding op ernstige wijze. Zo gebruikte hij academische titels zonder dat hij daartoe gerechtigd was en vervalste hij volgens de politietop zijn cv.

’Hierdoor wist hij namens de gezamenlijke vakbonden kortstondig een plek te bemachtigen in de adviescommissie ptss. De voormalig vakbondsvoorzitter heeft deskundigheid voorgewend tegenover politiecollega’s en derden die soms in een kwetsbare positie verkeerden. Daarmee heeft hij hun belangen ernstig geschaad’, aldus korpschef Erik Akerboom. P. zou zich hebben verrijkt door vervolgens met zijn eigen bedrijf de ptss’ers te begeleiden bij het indienen van een claim. P. zou 130.000 euro hebben verdiend met de ptss-claims.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/3447588 ... ource=t.co

Het geld waarmee gefraudeerd werd was afkomstig van de eigen vakbond en uit politiebudget dat was bestemd voor politiemensen met ptss.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44678
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Bericht door Mahalingam »

Huib van Vliet stapte in oktober 2016 op als Statenlid van de VVD omdat hij verwikkeld was in een rechtszaak over een erfenis. Een aantal maanden later werd bekend dat hij een groot deel van de erfenis van 110.000 euro verduisterd had. Hij werd daarvoor door de rechter veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur.
Hoe zou zo'n VVD regent eruit zien? Zoals je zou verwachten, zie zelf maar:
https://dedrontenaar.nl/media/cache/pos ... -Vliet.jpg
Nadat Van Vliet opstapte, ging de Flevolandse VVD-fractie op zoek naar een nieuwe penningmeester. Die werd gevonden, maar werd daarna ziek. Oud-penningmeester Van Vliet bood toen aan om tot aan de verkiezingen van 2019 alsnog de financiën van de fractie te regelen.
Dat bleek, verrassing, verrassing, een kat-en-spek geval te worden.
VVD: oud-penningmeester verduisterde grote sommen geld
De VVD Flevoland heeft aangifte gedaan van verduistering tegen oud-penningmeester Huib van Vliet van de Statenfractie van de partij. Volgens de VVD heeft Van Vliet tussen 2012 en 2017 gestolen van de fractie en de provincie Flevoland. De partij zegt dat het gaat om een bedrag van 60.000 euro dat teruggestort moet worden aan de provincie, maar dat het totale bedrag hoger is.
[...]
De verduistering kwam aan het licht toen de nieuwe penningmeester na de verkiezingen in maart aan de slag ging. Die kreeg in juni de inloggegevens van de bankrekeningen en zag dat er dingen niet klopten.
Nadat de fractie de rekeningen had gecontroleerd, kwam de verduistering aan het licht. "Na het trekken van deze pijnlijke conclusie hebben we gemeend meteen aangifte te moeten doen van een strafbaar feit bij de politie." Dat gebeurde eind juni.
https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/1 ... ingmeester
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Bericht door Pilgrim »

Het slappe happen bestuur

Geplaatst op 13 augustus 2019

Afbeelding

Besturen is een vak. Een vak waarvan de meeste, in ieder geval politieke, bestuurders geen kaas hebben gegeten. Een goed voorbeeld is de herrie rondom een “strandje” in Woerden, waar veel bewoners zich geterroriseerd voelen door grote groepen jongeren die met mooi weer een groenstrook langs het water illegaal tot hun domein maken. De desbetreffende bestuurder stelt daar niets tegen te kunnen ondernemen, omdat het iedereen vrijstaat om de buitenruimte te gebruiken. Pardon? Ik dacht toch dat een wethouder wetten dient te handhaven en hetgeen ik hier hoor, is gewoon verantwoording afschuiven. Dat is ook precies wat er gebeurt. De gemeente gaat zelfs nog verder en stelt voor om de klagende bewoners een cursus te geven “Hoe om te gaan met jongeren waarvan zij overlast ondervinden”.

Puik, probleem opgelost. Of toch niet. Probleem afgeschoven naar burgers, die in wezen niet het recht hebben om hun medeburgers de les te gaan lezen. Daarvoor zijn juist wetten bedacht en is bestuur ontworpen. Namelijk om chaos, ambtelijke willekeur en zelfs corruptie tegen te gaan. Maar daar denken sommige “bestuurders” anders over. Bestuurders in Amsterdam laten zelfs weten maling te hebben aan wetten en geen enkele wet te handhaven als zij dat nodig achten.

Dit alles lijkt de waanzin compleet. Bestuurders die weigeren te besturen, maar ook weigeren om op te stappen. Iets dat van kwaad tot erger gaat, en iets dat ertoe kan leiden dat grote(re) groepen zelf in bepaalde gebieden gaan bepalen wat toelaatbaar is en wat niet, zoals al zichtbaar begint te worden in steden, waar in sommige wijken de sharia al geldt. We gaan er met z´n allen aan vanwege stukken onbenul die zich “bestuurders” noemen, maar het niet zijn.

Een dergelijke bestuurslaag van slappe happen bestuur vernietigt Nederland en Europa. Minkukels, die als een soort managers in een schijnwerkelijkheid leven van vergaderen zonder te doen wat ze moeten doen, namelijk besturen. Er heeft zich een kaste van managers als een destructieve laag binnen de maatschappij en ook de bedrijven gevormd, die er enkel op is gericht om zichzelf in leven te houden door te parasiteren op de rest; een soort sterfhuisconstructie.

Slappe happen bestuur drijft op populisme van “Den Uyl tot Terlouw” en van “Van der Laan tot Jetten” als een soort “doe maar wat” bestuur van “gewone jongens” en/of “ome Joop” in de politiek. Dit soort bestuurders wil enkel eer, glorie en vooral een berg geld, maar wil niet doen wat het moet doen, namelijk besturen. Besturen is vaak niet leuk. Besturen houdt in om soms of zelfs vaak de boeman te moeten zijn. En dat is wat dit amateurbestuur niet wenst te zijn.

Het slappe happen en knikkende knieën amateurbestuur is afkomstig uit die “grandioze” jaren-60. Alles moet kunnen, vrijheid blijheid. Optreden was akelig autoritair tot reactionair aan toe en dat wenste de nieuwe garde “bestuurders” niet te zijn. Het grote gedoogbeleid werd ontwikkeld om dus in principe niets te hoeven doen en tevens het alles overlaten aan “de markt”, wat dat dan ook mocht zijn, of aan burgers zelf. Briljant!

Een prachtig excuus om als “bestuurder” achterover te leunen en met een tevreden gezicht de zelfregulering in werking te zien. Mooi, maar hoe werkt het en wat zijn de gevolgen? Hoe het werkt is simpel. Je brult wat populaire kreten, start een partij en laat de kiezer weten dat jij zult doen wat die kiezer wenst. Eenmaal gekozen en in het zadel kun je dat niet uitvoeren, omdat iets schreeuwen en het ook doen vaak twee verschillende zaken zijn.

In plaats van dit dan toe te geven en de dus eigenlijk in de maling genomen kiezer hiervan op de hoogte te stellen, ga je gewoon door alsof alles koek en ei is en je druk doende bent voor die kiezer om uit te voeren wat je had beloofd. Maar die kiezer moet ook zelf iets doen. Meewerken en begrijpen dat er zoiets als maatschappelijk belang bestaat. Omdat het begrip “maatschappelijk belang” heel rekbaar is, kan de “bestuurder” daar alle kanten mee op.

In de praktijk leidt dat maatschappelijk belang meestal tot niet handhaven van regels en wetten, omdat – zoals gesteld – iedereen het recht heeft om de buitenruimte te gebruiken zoals hij/zij dit goeddunkt, en dit zonder er verdere regels aan te koppelen. Iets dat in de praktijk al snel leidt tot groepen die anderen tot last zijn. Vaak grote groepen die brutaal zijn, worden daardoor gedoogd. Dit gedogen leidt op termijn tot groepen die zelf naar eigen idee gaan bepalen hoe de maatschappij er volgens hen dient uit te zien.

Iets dat, als de groep groot genoeg is, snel weer leidt tot nog minder optreden en handhaven van bestaande regels en wetgeving die door zo´n groep dus duidelijk als lastig en zinnig worden ervaren, en tot het alleen maar bestaan om burgers dwars te zitten. Individuele protesten worden gemakkelijk in de kiem gesmoord, maar aan protesten van grote(re) groepen die goed georganiseerd zijn en die weigeren zich aan de wetgeving te houden, doet men niets tot vrijwel niets.

Zoals krakers al heel snel begrepen dat de eenzame kraker wordt uitgezet, maar een groep niet, zo begrepen ook andere groepen dit. Iets dat op termijn leidt tot het niet opgaan van wetten voor de ene groep, terwijl een andere, minder goed georganiseerde groep, wel via de wet wordt aangepakt. Dit laatste is een direct gevolg van het slappe happen bestuur, dat toch ergens zijn gezag wil tonen. En bij wie kan dat beter dan bij de fatsoenlijke burger, die altijd alle bevelen opvolgt.

Vanwege het dus niet besturen van het slappe happen bestuur ontstonden er vele protestpartijen, die gemeentelijk en zelfs regionaal iets positiefs begonnen te bereiken, totdat een uitgekookt PvdA-mannetje bedacht dat dit landelijk ook een succesverhaal voor hem en anderen zou kunnen zijn. En dat was het geboorte-uur van de LPF van Pim Fortuyn, in een tijd dat ook de SP in dezelfde vijver van ongenoegen aan het hengelen was.

De moord op Pim Fortuyn leidde niet direct, maar zeker indirect tot de neergang van de LPF, terwijl machtsgeilheid de SP van binnenuit sloopte. Het willen meedoen, meeregeren in bijvoorbeeld Amsterdam, laat zien hoe een protestpartij die eenmaal aan de macht mocht proeven, binnen korte tijd ook bestaat uit enkel nog slappe happen bestuurders met knikkende knieën richting grote groepen die dreigen en krijsen. Om die groepen redelijk rustig te houden, stelt Amsterdam dus ook om bepaalde wetgeving niet te gaan handhaven; simpel toch. Zo doet een “krachtig bestuur” dat.

Critici van dit soort bestuur moeten de mond worden gesnoerd om verborgen te houden wat een publiek geheim is; slappe happen in de politiek en corrupte happen in de pers betekenen de ondergang van ons allen. Dit soort wan-bestuurders begrijpt voor geen millimeter wat besturen betekent. Optreden wanneer ze zouden moeten, doen ze liever niet. Zeker niet als de groep te groot is. Populair zitten doen in talkshows is hetgeen wat telt. Ze willen graag “een van de jongens blijven en gezellig aan carnaval meedoen”.

En dat doen ze dan ook, totdat vervelende burgers beginnen te “zeuren”, omdat zij overlast ondervinden van het “alles moet kunnen chaosbeleid”. Met veel machtsvertoon maakt het “bestuur” dan duidelijk wie er aan de macht is, “wie er hier bestuurt”. En dat, terwijl grote groepen veelal met rust gelaten worden, maar dat is om “grote maatschappelijke onrust te vermijden”. Eigenlijk hilarisch, toch? Het is alleen vervelend dat we allen de rekening van dit geblunder gepresenteerd krijgen.

Door: “bozeoudeman”

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/13 ... n-bestuur/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Bericht door Pilgrim »

Burgemeestersbenoemingen in Nederland zijn politiek corrupt; zie Halsema, Krikke en Fröhlich

Door Jan Roos, 11 oktober 2019

Afbeelding

In zijn column van deze week duikt Jan Roos in de wereld van de totaal corrupte Nederlandse burgemeestersbenoemingen. Die zijn niet gebaseerd op kunde of zelfs op lokale politieke voorkeur. Nee, alles wordt in Den Haag bedisseld met het metrum welke partij nu aan de beurt is om een bestuurder een baantje te geven. Ook journalisten haken tegenwoordig aan bij dit banencircus, constateert Jan, zoals de benoeming van BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich nu aantoont.

Niet zo heel lang geleden waren het keurige heren, vaak van stand, met in ieder geval de uitstraling dat ze boven de partijen stonden. Onbeschreven bladen van goede komaf met overwicht en gezond verstand. Zo waren de burgemeesters ooit. Vandaar dat in die tijd er weinig stemmen opgingen voor een gekozen burgemeesterschap. Met de introductie van de bizarre identiteitspolitiek en de steeds verregaande politiek corrupte benoemingen is een burgemeestersverkiezing geen luxe bestuurlijke vernieuwing, maar noodzakelijk om het geloof in de democratie nog enigszins te beschermen.

Na afgelopen maanden vraag je je weer eens af wat er toch aan de hand is in Den Haag. Want dat is de enige plek waar besloten wordt wie waar burgemeester wordt. Het heeft helemaal niets te maken met de voorkeur van de plaatselijke bevolking of de samenstelling van de coalitie aldaar; het is gewoon een kwestie van wie “aan de beurt is.” Zo kon het gebeuren dat de gemeente waarin ik woon, waar voornamelijk op plaatselijke partijen of rechts wordt gestemd en waar de bevolking bovengemiddeld blank is en onderdeel van de economisch geslaagde deel van het land, een burgermoeder van GroenLinks huize kwam. Nooit heeft het geklikt, van beide kanten niet. Maar GroenLinks mocht nou eenmaal iemand naar de eerst redelijk grote gemeente sturen. Enfin, het werd een drama.

Zo was het in Den Haag ook al een tijdje bekend dat Femke Halsema de burgermoeder van de hoofdstad zou worden, nog voordat er überhaupt sprake was van een sollicitatieprocedure. Iedereen van enig statuur wist dit en reageerde daarom ook niet op de oproep om op de vacature te schrijven. Er was zelfs een tweede ronde nodig omdat het wel een erg ongeloofwaardig toneelstukje werd met de eerste karige aanmeldingen. Halsema is en was niet geschikt. Ze staat niet boven de partijen en is erg emotioneel qua politiek bedrijven. Als je alleen al ziet hoe ze de situatie rond haar zoon, die met een verboden wapen uit inbreken ging, heeft afgehandeld snap je dat deze vrouw nooit op die positie had mogen zitten.

Net als Pauline Krikke van Den Haag. Ze stapte na haar zoveelste falen op als burgermoeder. Al had ook zij nooit die functie moeten krijgen. Haar CV staat bol van desfunctioneren in bestuurlijke functies. Dus waarom dan toch zo’n post? Heel simpel, omdat Pauline zit tijdens het plassen. Het moest en zou namelijk een vrouw worden. Mannen waren uitgesloten. En aangezien er maar een bijzonder klein poeltje is waar de door het partijkartel goedgekeurde dames in zwemmen kwamen ze bij haar uit. Een ramp voor de stad met een bestuurlijke pijnhoop als gevolg.

Het is vrijwel onmogelijk om ergens benoemd te worden als je niet onderdeel uitmaakt van de corrupte kliek op het Binnenhof. Iets meer dan vier procent van alle burgemeesters is niet lid van een politie partij die in de Kamer zit. Dus kwaliteit is niet van belang: het gaat erom of je bij de juiste club hoort – en soms ook in het bezit bent van het juiste geslacht. Wat één van de meest opmerkelijke benoemingen voor mij was, was die van Pieter Broertjes als burgemeester van Hilversum. Broertjes was 25 jaar hoofdredacteur van de Volkskrant geweest, en had geen enkele bestuurlijke ervaring, maar werd hoeperdepoep opeens de hoogste man van de mediastad. Niet geheel toevallig de stad waar Pim Fortuyn werd vermoord na een golf van haat en demonisering van onder anderen de krant van Broertjes. Uiterst opmerkelijke benoeming en de eerste keer dat het partijkartel en mediakartel zo openlijk samenwerkten.

Ook het laatste burgemeestersnieuws maakt je niet veel vrolijker. Sjors Fröhlich, hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio, wordt de burgervader van Vijheerenlanden. Wat heeft Sjors daar dan voor moeten doen? Nooit gehoord dat hij ook maar een dag in de politiek heeft gezeten of überhaupt dat soort ambities bezat. Wat ik wel van Fröhlich weet is dat hij van een rechts-liberale zakenzender een soort Radio 1 heeft gemaakt, met dezelfde politiek correcte nonsens, dezelfde overheidsbeleidspropaganda, dezelfde anti-Wilders en -Baudetverhaaltjes, alleen dan zonder het budget van de NPO.

Dus lik je jaren de kont van de staat, krijg je een burgemeesterspostje in een of ander gehucht terug. Sjors heeft er 2,5 jaar aan gewerkt om deze functie te bemachtigen, zegt hij zelf. Hoe diep moet je dan al die tijd gaan om niet tegen de haren van de boven ons gestelden in te strijken op je radiozender. In ieder geval was hij al die tijd niet onafhankelijk of neutraal in zijn functie als hoofdredacteur van BNR omdat hij in een sollicitatieprocedure zat bij de staat en dat was te horen ook. Maar goed, straks staat-ie wel mooi met zo’n ketting om zijn nek te glimlachen. Loon naar verricht arbeid.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... nt-1151635
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80799
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Bericht door Ariel »

Oud-minister Opstelten erkent: Ik zat fout in bonnetjesaffaire

Na drie jaar te hebben gezwegen over zijn aftreden als VVD-minister van Justitie en Veiligheid doorbreekt Ivo Opstelten zijn zelfverkozen stilte. Hij geeft toe fouten te hebben gemaakt in de bonnetjesaffaire die uitmondde in zijn aftreden.

In een vandaag te verschijnen biografie Opstelten, een leven in het openbaar bestuur zegt de liberaal dat hij ‘fouten maakte’ in de zaak rond crimineel Cees H. en de kwestie ‘totaal heeft onderschat’.

Reeks blunders
De affaire leidde tot de val van drie bewindspersonen. Opstelten erkent dat hij een reeks blunders beging. Zo negeerde hij adviezen van ambtenaren om niet te speculeren over de kwestie. Ook rekent hij het zich aan dat hij te weinig deed om het bonnetje te vinden.

In maart 2014 onthulde Nieuwsuur dat Fred Teeven in zijn tijd als officier van justitie een deal maakte met crimineel Cees H. Dat was om na de strafzaak H.’s criminele vermogen terug te krijgen.

Onduidelijk was niet alleen of de deal in de haak was, maar ook de hoogte van het bedrag dat ermee gemoeid was, bleek ongewis. De onderliggende documenten, het ‘bonnetje’, waren aanvankelijk onvindbaar.

Exact bedrag
Hoewel nog onbekend was welk exact bedrag met die schikking was gemoeid, rekende Opstelten in een Kamerdebat uit het hoofd voor wat dit geweest moest zijn. Dat bleek later bij lange na niet te kloppen. Hij zegt daar nu over dat dit ‘enorm stom was’. ,,Het was improvisatie. Ik wist de precieze bedragen helemaal niet en dat had ik gewoon tot in den treure moeten herhalen. In plaats daarvan ging ik de burgemeester spelen. Ik probeerde de boel te bezweren met het mantra dat het dit bedrag ongeveer moest zijn. Toen heb ik ook nog gezegd dat het een kwestie van vertrouwen was.’’

Als Opstelten thuis na het debat de voordeur opent, wacht hem een ontvangst van zijn vrouw. ,,Nou Stelten’’, zei Mariëtte tegen me, ,,dat was wel ongeveer het stomste wat je zeggen kon.” Opstelten daarop: ,,Dat begint mij inmiddels ook te dagen.’’

Niet bewust
Opstelten zegt dat hij niet bewust informatie heeft achtergehouden. Opstelten verwijt het zichzelf wel dat hij niet ‘doorpakte’ toen een zoektocht naar het bonnetje niets opleverde. Opstelten: ,,Gek genoeg faalde ik daar precies op iets waar ik altijd zo goed in was geweest: geen genoegen nemen met een suboptimaal resultaat, doorpakken en nog een keer zoeken. Ik had met het hele ministerie naar het Paleis van Justitie in Amsterdam moeten gaan om de archieven ondersteboven te halen.’’

Toen Opstelten ermee werd geconfronteerd dat het bonnetje door Nieuwsuur wel was gevonden, was hij not amused. ,,Ik heb staan stampen en roepen: Godverdomme, nou weten we zoveel van die schikking! Als we dat bonnetje nu nog niet kunnen vinden…”

Toen het bonnetje alsnog ook bij de overheid gevonden werd, besloten hij en premier Rutte dat aftreden onvermijdelijk was. Rutte zei volgens Opstelten: ,,Ik denk dat dit niet meer te doen is. Het is klaar.’’

Wel wil Opstelten benadrukken dat er niet bewust informatie is achtergehouden. ,,Het waren fouten. Niet meer en niet minder.’’

Wrang
Opstelten besprak wrang genoeg wel met vrouw en kinderen eerder al tot tweemaal toe de optie om af te treden, nog voordat hij in de problemen kwam rond het bonnetje. ,,Maar ik kan daar niet veel mee, zo zit ik niet in elkaar. Het is gebeurd en ik had het niet willen missen. Het einde hoort er ook bij.”

Waar Opstelten goed door zijn eerste periode als minister heen rolde, werden zijn zwakke kanten zichtbaar in Rutte II. Oud-fractievoorzitter Halbe Zijlstra stelt in het boek dat Opstelten sterker was in het aankondigen van beleid dan in de uitvoering, terwijl dat de hoofdopdracht was geworden. ,,Daardoor was hij voortdurend aan het acteren op zijn minder sterke kanten.’’

De twijfel sloop er niet alleen in bij Opstelten, die in een half jaar tijd zeker vier keer nadacht over aftreden, maar ook bij zijn staatssecretaris Teeven: ,,Op een gegeven moment schoten we in onze voet met al die media-aandacht.’’
Hoelang duurt het nog voordat Opstelten erkent dat hij ook fout zit met Wilders?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Bericht door Pilgrim »

Aangifte tegen staat der Nederlanden wegens ondermijning rechtsstaat zaak vuurwerkramp Enschede

Door: Redactie, 10:27, 28 oktober 2019

Afbeelding

Uiteraard door klokkenluider/held Paul van Buitenen

‘Klokkenluider’ Paul van Buitenen doet maandagmiddag met drie andere betrokkenen aangifte tegen de Nederlandse staat en de gemeente Enschede wegens ‘ondermijning van de rechtsstaat’ bij de afhandeling van de vuurwerkramp in Enschede. In zijn ogen is de overheid niet alleen schuldig aan de ramp zelf, maar daarna ook aan het verdoezelen van het eigen falen, waardoor de verkeerden zijn gestraft. Dat meldt de Tubantia[/i].

De drie direct betrokkenen zijn Rudi Bakker, oud-directeur van SE Fireworks, oud-rechercheur Jan Paalman en Mathilde van der Molen, weduwe van brandweerman Hans van der Molen, die bij de ramp om het leven kwam. Zij gaan maandagmiddag naar het politiebureau in Enschede.

In totaal worden 22 organisaties en veel individuele personen beschuldigd van strafbare handelingen. De aangifte vloeit voort uit een jarenlang onderzoek van oud-Europarlementariër en klokkenluider Van Buitenen. Hij spreekt van gemanipuleerde onderzoeksbevindingen, verkeerd geïnterpreteerde getuigenverklaringen en gefingeerde contra-expertises.

Anp

https://tpo.nl/2019/10/28/aangifte-tege ... -enschede/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44678
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Bericht door Mahalingam »

Hof: Van Haga mag huurwoning niet ontruimen
AMSTERDAM - Wybren van Haga, het Tweede Kamerlid dat onlangs uit de VVD-fractie is gezet, mag toch niet één van zijn huurwoningen in Haarlem ontruimen. Het gerechtshof in Amsterdam oordeelt anders dan de kortgedingrechter in Haarlem vorige maand en vindt dat Van Haga moet wachten met de ontruiming tot de bodemprocedure achter de rug is.

De huurder zegt dat de politicus, die beheerder is van het hofje waar de woning zich bevindt, telefonisch had ingestemd met een verlenging van de huur. Hij vindt het onredelijk dat hij, ook gezien zijn hoge leeftijd, op straat zou komen te staan. Volgens de rechter kon de huurder die telefonische toezeggingen niet bewijzen, maar het hof meent dat hier eerst nader onderzoek voor nodig is. Van Haga heeft bovendien onvoldoende onderbouwd waarom hij niet kan wachten met ontruimen tot de uitkomst van de bodemprocedure, staat verder in het vonnis.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1800715 ... -ontruimen
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ik heb tot nu toe niet de conclusie kunnen trekken dat deze meneer niet integer zou zijn.

Je zou wat vaker naar de radio moeten luisteren zoals ik. Ik heb een aantal weken geleden een prima interview met Van Haga gehoord via de radio. Waarom zou hij niet integer zijn? Wie is dat wel? Deze man is zeer intelligent en heeft zijn verstand altijd op orde gehad. Kon ik hem dat maar nazeggen. Ik ben overigens redelijk integer en eerlijk. Alhoewel je dat beter niet van jezelf kunt zeggen. [icon_lol.gif]
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Pilgrim schreef:
Matthijs van Nieuwkerk

Absolute grootverdiener binnen de NPO is Matthijs van Nieuwkerk, van BNNVARA. Zijn salaris van 363.200 euro[/url] ligt ver boven dat van andere presentatoren, zowel bij zijn eigen omroep als bij de concurrentie.
Zóveel verdiende presentator Matthijs van Nieuwkerk in 2016

We hebben ons allemaal weleens afgevraagd hoeveel Matthijs van Nieuwkerk verdient als presentator van ‘De Wereld Draait Door’. Het fijne van de publieke omroep is dat ze dat gewoon bekendmaken. Eerder was hij al openhartig over zijn drugsgebruik (zie video) en nu heeft hij helemaal geen geheimen meer.

We hoeven er dus geen discussie over te voeren, want uit het jaarverslag van BNN-VARA over 2016 blijkt dat de presentator in 2016 €580.000 op zijn rekening bij kon schrijven. Daarmee is hij nog steeds de best betaalde presentator van de publieke omroep.
De salarissen van de presentatoren van de publieke omroep zorgen jaarlijks voor de nodige ophef. Deze presentatoren zouden namelijk niet meer verdienen dan een minister, maar er is een uitzondering voor speciaal talent. Doordat van Nieuwkerk zich zo mag noemen, kan hij dus zoveel meer dan die 184.000 van een minister verdienen. Zelf zegt hij hierover dat hij het terecht vindt omdat hij dagelijks een succesvolle talkshow maakt. Hij wil dan ook niets van zijn salaris inleveren.

BRON: salaris van een vlotte presentator
Deze presentatoren zouden namelijk niet meer verdienen dan een minister, maar er is een uitzondering voor speciaal talent.
Smeerlapperij. Kom op zeg! Het is puur vriendjespolitiek en het draait allemaal om de waan. De waan van de angst dat deze presentator, waaraan Nederland zo aan gehecht is, wanneer hij naar een andere omroep verhuist, de kijkcijfers van DWDD drastisch laat dalen. Slap gelul. Een andere leuke vlotte babbelaar is zo gevonden in Nederland. En dat zou best eens een drastische verbetering kunnen zijn. Als ik de baas ben bij de BNNVARA, hanteer ik onmiddellijk de Balkenende-norm. Voor Matthijs honderd anderen.
Uit respect voor de dagelijkse talenten die ik in het verkeer tegenkom. Ambulance medewerkers bijvoorbeeld, die in hun dagelijkse hitsige bestaan alles uit de kast moeten halen om hun speciale talenten dag-in-dag-uit in goede banen te leiden.

Publieke omroep? Graag meer respect voor de kijkers! Waaronder getalenteerde keiharde werkers - kan van Matthijs niet bepaald gezegd worden - die uiteindelijk de centjes moeten ophoesten voor zo'n ventje die gewoon zijn werk goed doet in het programma DWDD.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80799
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Bericht door Ariel »

Jeanine Hennis is weer in het nieuws. Ze is op visite in Irak, en ze heeft zich weer keurig aangekleed.

Afbeelding

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Bericht door Pilgrim »

Irakezen zijn Jeanine Hennis zat

Door Ralph Dekkers, 8 november 2019

Afbeelding

“Blondje in designerkleding is slaaf van olie, geld en bloed”

BAGDAD – Irakezen eisen massaal het ontslag van Jeanine Hennis, de hoogste VN-gezant in het land dat al weken in de greep is van bloedige protesten. Hennis ligt onder vuur na uitlatingen op Twitter, waarin zij volgens de demonstranten het belang van olie laat prevaleren boven dat van de gewone bevolking. In de bewuste tweet schrijft Hennis: „Bedreigingen/sluitingen van wegen naar olie-installaties en havens veroorzaken miljardenverliezen. Dat is schadelijk voor de economie van Irak en ondermijnt de inwilliging van de legitieme eisen van de demonstranten.”


De Irakezen zijn nu online een petitie gestart waarin zij het vertrek eisen van Hennis, wier beeltenis op het platform is doorgehaald met een groot rood kruis. Zij wordt weggezet als een lakei van de Iraakse autoriteiten, westerse olieproducenten en zelfs van het Iraanse regime, dat via lokale milities verantwoordelijk is voor een groot deel van de dodelijke slachtoffers.

Ook wijzen Irakezen via sociale media op haar verleden als minister van Defensie. In die rol ontkende zij in 2015 dat er bij een Nederlandse aanval op Irak burgerdoden waren gevallen, al was zij daar eerder al wel over geïnformeerd.

Onmogelijke positie
Hennis verkeert nu in een onmogelijke positie: zij roept in Irak op tot een nationale dialoog tussen de regering en de demonstranten, maar kan daarin zelf als ’onpartijdige bemiddelaar’ moeilijk meer een rol spelen. Zij wordt niet langer geaccepteerd door de woedende betogers, die dagelijks met gevaar voor eigen leven de straat op gaan om onder meer het vertrek van de regering te eisen. Tot dusver zijn er meer dan 250 doden gevallen.

Daarmee toont Hennis volgens de woedende Irakezen het ware gezicht van de ’corrupte’ Verenigde Naties: het gaat de organisatie volgens hen niet om de mensen, maar het geld. De timing is ook ongelukkig: de Verenigde Staten verklaarden de afgelopen weken alleen nog in buurland Syrië te blijven om de oliebronnen daar veilig te stellen. Zo wordt het beeld verscherpt dat het Westen alleen maar uit is op het zwarte goud en geen zier geeft om de creperende bevolking.

Winsten verdwijnen
Hennis heeft het over miljardenverliezen als gevolg van blokkades (volgens de regering gaat het om 6 miljard dollar), maar de betogers wijzen erop dat die winsten doorgaans verdwijnen in de zakken van corrupte politici. De bevolking van een van de belangrijkste olieproducten ter wereld - murw geslagen door een opeenvolging van oorlogen - profiteert er nauwelijks van.

Hennis probeerde later nog de schade te beperken met een nieuwe tweet, waarin zij zich verdedigde tegen de ’beschuldigingen van vooringenomenheid’. Volgens haar zijn de Verenigde Naties de ’partner van iedere Irakees die naar verandering streeft’.

Maar het kwaad was al geschied. Irakezen omschrijven haar als een ’verrader’ die zich ’moet schamen’ omdat zij de ’slaaf is van olie, geld en bloed’. Ook wordt ze weggezet als een ’blondje in designerkleding’ dat wel even komt vertellen hoe het allemaal moet. Een dame bezweert dat zij wanneer zij Hennis ziet een schoen naar haar hoofd zal gooien, de ultieme belediging in de islamitische wereld. Naar George W. Bush gooide ooit een Iraakse journalist beide schoenen tijdens een persconferentie.

Te close met Iran
Hennis wordt ook verweten te close te zijn met Iran, dat een kwalijke rol speelt in het neerslaan van de protesten. De betogers eisen een totale verandering van het politieke systeem, waardoor Iran zijn invloed in gevaar ziet komen.

Hennis is sinds vorig jaar de hoogste VN-gezant in Irak. Een lastige functie in een verdeeld land dat nog altijd probeert te herstellen van de oorlog tegen Islamitische Staat. Zij bezocht vorige week nog de demonstranten op het Tahrirplein in Bagdad, waar zij hun ’legitieme eisen’ erkende.

Ook veroordeelde Hennis het geweld, al zou zij zich volgens velen in het land veel harder moeten uitspreken over de verschillende bloedbaden. Door de aanhoudende chaos in het land zou premier Mahdi inmiddels bereid zijn op te stappen, maar zijn vertrek wordt door Iran tegengehouden.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80799
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Bericht door Ariel »

Klaas Dijkhoff krijgt voortaan de naam "grote graaier" toebedeeld.
Klaas Dijkhoff krijgt elk jaar 37.000 euro wachtgeld

VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff strijkt ieder jaar naast zijn salaris als Kamerlid 37.000 euro wachtgeld op. De liberaal ontvangt dat bedrag omdat hij in het kabinet-Rutte II staatssecretaris van Asiel en een maandje minister van Defensie was.

Dat blijkt uit documenten die de Volkskrant bij het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft opgevraagd. De wachtgeldregeling is er voor politici die hun baan verliezen, bijvoorbeeld na verkiezingen of bij het vallen van een kabinet. Dijkhoff heeft dus wel recht op de vergoeding, maar andere politici zien er regelmatig van af. Dat doen PvdA-Kamerleden - tevens oud-bewindslieden - Asscher en Ploumen bijvoorbeeld omdat ze het salaris van een Kamerlid al riant genoeg vinden.

Dijkhoff vindt dat kennelijk niet. Hij zegt tegenover de Volkskrant het wachtgeld als ’uitgesteld loon’ te zien. Zijn jaarlijkse extraatje is meer dan een modaal inkomen voor gewone Nederlanders, dat volgens het CPB dit jaar neerkomt op 36.000 euro. De volksvertegenwoordiger heeft bewust besloten van de regeling gebruik te maken, laat hij weten. „Over de arbeidsvoorwaarden van een ministerschap of staatssecretariaat valt niet te onderhandelen”, zegt de fractievoorzitter. „Dat heeft voor- en nadelen, maar het is zoals het is. Ik zie deze wachtgeldregeling als onderdeel van die arbeidsvoorwaarden. Het is uitgesteld loon, net als pensioen. Daar doe ik ook geen afstand van.” Wel zegt hij te hebben getwijfeld over het opstrijken van de vergoeding.

De VVD-fractievoorzitter zegt zelf dat hij ook zonder wachtgeld als Kamerlid al meer verdient dan als staatssecretaris. Dat komt door sommige toeslagen, die bovenop het Kamerlidsalaris van 115.000 euro komen. Dijkhoff krijgt als Kamerlid per jaar nog eens een vergoeding van zo’n 18.000 euro netto voor verblijfkosten en 4.900 euro voor binnenlands reisverkeer, blijkt uit onderzoek van de Volkskrant.

Niet alleen Dijkhoff strijkt een fors bedrag wachtgeld op. Ook GroenLinks-Kamerlid Isabelle Diks, ex-wethouder in Leeuwarden, laat sinds 2017 haar inkomen van 115.000 euro aanvullen met wachtgeld. In haar geval gaat het om zo’n 7.000 euro per jaar.

Bestedingspatroon
„Ik ben 8,5 jaar wethouder geweest, dan heb je een bepaald bestedingspatroon”, zegt Diks tegen de Volkskrant. „Ik heb me er niet op kunnen voorbereiden dat mijn inkomen achteruit zou gaan, omdat ik heel plotseling met voorkeurstemmen in de Kamer kwam. Het is in Nederland altijd heel chique om afstand te doen van rechten, maar dat heb ik dus niet gedaan.” In overleg met de fractie heeft Diks besloten wachtgeld stop te zetten en terug te betalen.

Verblijfskosten
Behalve het wachtgeld en haar salaris ontvangt Diks nog de maximale vergoeding van jaarlijks 24.000 euro voor Kamerleden die verder dan 150 kilometer van het Binnenhof wonen. Behalve haar appartement in Den Haag heeft ze immers ook een stadsvilla in Leeuwarden waar ze officieel woont. Deze vergoeding heeft ze ’liever niet’. Zij vindt haar situatie anders dan die van FvD-Kamerlid Theo Hiddema, die stond ingeschreven in Maastricht. „Ik woon daar ook echt. Ik ben bovendien al twee jaar bezig dat ding te verkopen.”

Begin dit jaar werd pas duidelijk hoeveel politici opstreken nadat De Telegraaf een beroep deed op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Tussen 2012 en 2018 streken voormalig Kamerleden, staatssecretarissen en ministers 24.316.253 euro op. Minister Knops (Binnenlandse Zaken) wil bedragen voortaan zelf openbaren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Bericht door Pilgrim »

Jihadverdachte kon rustig aanschuiven in Hilversum

Andreas Kouwenhoven, 29 november 2019

Afbeelding

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum werkte, ondanks waarschuwingen, geregeld samen met Abou Hafs, die is gearresteerd in een terrorisme-onderzoek.

Midden in de nacht rent Pieter Broertjes in trainingspak achter een bal aan. De burgemeester doet mee een voetbaltoernooi in een Hilversumse sporthal. Het evenement tijdens de ramadan, gesubsidieerd door de gemeente, is volgens Broertjes dé manier om overlast van moslimjongeren tijdens de vastenmaand tegen te gaan, die anders ‘s nachts op straat zouden blijven hangen.

Een video van het toernooi toont hoe de PvdA-bestuurder de bal speelt aan een tegenstander die een grijze djellaba boven zijn sportschoenen draagt. Het is prediker Fouad el B., beter bekend als ‘Abou Hafs’. De 36-jarige Hilversummer werd eerder deze maand – nog geen half jaar na het voetballen met de burgemeester – gearresteerd in een terrorismeonderzoek. Het OM ziet hem als een voorname Nederlandse fondsenwerver voor de Islamitische Staat. Abou Hafs zou vijf jaar geleden met medeverdachten ruim een ton aan cashgeld hebben overhandigd aan IS-strijders in Syrië. Het roept de vraag op wat de overheid de afgelopen jaren heeft gedaan tegen deze vermeende IS-financier.

De recente aanhouding is niet de eerste aanwijzing dat Abou Hafs zich beweegt in een radicaal-islamitisch milieu. Zo sprak hij eind 2013 op een Haagse demonstratie van IS-sympathisanten, en bezong hij in januari 2014 het martelaarschap in een YouTube-video, vergezeld van beelden van de jihad in Syrië. Dat is een periode waarin IS de wind mee heeft, en Nederlandse aanhangers nog openlijk hun steun betuigen. Dat verandert in de loop van 2014 met de aanhouding van een groep luidruchtige Haagse IS-sympathisanten. Vanaf dat moment valt de jihadpropaganda op openbare plekken grotendeels stil – net als Abou Hafs, die zichzelf een nieuw imago weet aan te meten als ‘islamitisch activist’.

Het begint met een platform: Bewust Moslim. Abou Hafs lanceert het op een bijeenkomst in 2015 aan de Universiteit van Amsterdam. Hij houdt daar een pleidooi voor wat hij noemt „duurzaam islamitisch activisme”. Moslims dienen volgens hem op felle wijze, maar binnen de kaders van de wet, ruimte op te eisen voor hun overtuigingen. Dit activisme zou een teken zijn van een „geslaagde emancipatie”.

Een paar maanden later organiseert Bewust Moslim in Hilversum een bijeenkomst met een bijzondere gast: burgemeester Broertjes houdt de afsluitende toespraak. Het levert Abou Hafs positieve pers op. Broertjes betitelt hem in een tweet als „moslimleider” en vertelt de gemeenteraad dat aanwezigen „een heel positief gevoel” hebben overgehouden aan het evenement. Ook neemt Broertjes de visie van Abou Hafs op activisme bijna letterlijk over: in een interview na de bijeenkomst vergelijkt hij Hafs’ beweging met de emancipatie van de katholieke arbeidersbeweging. „Daar kwam uiteindelijk de Volkskrant uit voort”, aldus de burgemeester die eerder hoofdredacteur was van de Volkskrant.

Broertjes uitlatingen wekken verbazing bij collega-wethouders die hem erop aanspreken, vertellen bronnen binnen het Hilversumse college. Publiekelijk mag Abou Hafs zich dan wel positioneren als aanjager van een emancipatieslag, als prediker in moskeeën verspreidt hij al jaren een polariserende en anti-democratische boodschap. Moslims mogen volgens hem bijvoorbeeld niet deelnemen aan democratische verkiezingen, zegt hij in een lezing, omdat alleen Allah wetten maakt. Ook neemt hij het op voor jihadgangers, die volgens hem worden „verraden” door mede-moslims die hun daden afkeuren. Broertjes wordt door meerdere overheidsinstanties gewaarschuwd dat hij zich niet met de prediker moet inlaten, omdat dit zou bijdragen aan legitimering van zijn geluid, bevestigen drie bronnen los van elkaar tegenover NRC. „Daar zit zeker wat in”, zegt terrorismeonderzoeker Jelle van Buuren van de Universiteit Leiden. „Als iemand door een burgemeester als respectabel gesprekspartner wordt beschouwd, heeft dat een legitimerend effect op zijn positie en opvattingen. De vraag is of je dat wilt. Het is natuurlijk belangrijk om in verbinding te staan met allerlei groepen in de samenleving – maar niet met iedereen. Antidemocratische opvattingen moeten bestreden worden, niet impliciet gelegitimeerd.”

Maar Broertjes blijft in contact met de prediker. In 2016 nodigt Broertjes Abou Hafs uit op het stadhuis en ze besluiten te gaan kijken hoe zijn organisatie Bewust Moslim kan helpen jongeren in het gareel te houden tijdens de ramadan-nachten.

Samenwerken
Broertjes, die geen interview wil geven, laat via een woordvoerder aan NRC weten dat het uiteindelijk niet tot een samenwerking is gekomen. Maar is dat zo? Feit is dat de gemeente na het gesprek met Abou Hafs gaat samenwerken met verschillende organisaties die aan zijn platform zijn gelieerd. Eén daarvan is de Al Amal-moskee, de plek waar Abou Hafs zijn preken houdt en met Bewust Moslim conferenties organiseert. Vrijwilligers van Al Amal worden door de gemeente ingezet om in gele hesjes te surveilleren tijdens de ramadan. Abou Hafs’ broer krijgt een plek in het Bondgenotenoverleg, waarin Hilversumse kerken en moskeeën met gemeente en politie spreken over ‘veilig samenleven’. Ook gaat de gemeente een subsidierelatie aan met welzijnsstichting Fit In, om tijdens de ramadan nachtelijke zaalvoetbaltoernooitjes te organiseren. Het gaat om tienduizenden euro’s. Broertjes wordt er door ambtenaren op gewezen dat Fit In de toernooitjes laat organiseren door jongeren die ook actief zijn voor Bewust Moslim en liefdadigheidsinstelling World Wide Relief, twee organisaties waarvan Abou Hafs het gezicht is. Om die reden adviseren zij in 2018 aan Broertjes niet in zee te gaan met Fit In, stellen bronnen van NRC. Maar de burgemeester blijft ermee samenwerken en steekt in raadsbrieven en op Twitter juist de loftrompet over de ramadan-toernooien: „Hulde aan Fit In”. Broertjes laat NRC weten dat hij geen weet had van betrokkenheid van Bewust Moslim bij de toernooien. Of hij is gewaarschuwd, wil hij niet zeggen. „Wij doen geen uitspraken over privé-personen”.

De voorzitter van Fit In, ondernemer Harold de Groot, zegt dat de stichting geen link heeft met Bewust Moslim – „ik ben zelf niet eens moslim” – en dat hij de toernooien zelf heeft bedacht. Wel was Abou Hafs aanwezig op een van de toernooien. „We zijn nu aan het bekijken of we daar iets aan moeten doen.”

De zorgen bij opsporingsinstanties over Abou Hafs nemen toe als de inlichtingendienst AIVD begin 2018 een ambtsbericht verstuurt waarin hij wordt aangemerkt als IS-financier. Terwijl het OM in het geheim een groot onderzoek start, krijgt de prediker verder voet aan de grond in Hilversum. Hij wordt aangesteld als jongerenbegeleider namens L-Zorg, een zorgaanbieder gecontracteerd door de regio Gooi en Vechtstreek, waar Hilversum onder valt. L-Zorg wordt geleid door de voorzitter van de Hilversumse Al Amal-moskee, Saïd Chabbi. Waarom hij de omstreden prediker uit zijn moskee aanstelde als begeleider? „Wat hij in zijn preken zegt, beschouwden wij als privé”, aldus Chabbi in een reactie. „Of mag meneer Abou Hafs soms ook geen boodschappen meer doen bij de Albert Heijn?”

Partner in veiligheid
Abou Hafs wordt begeleider van een overlastgevende jongere die kampt met verslaving en psychische klachten. Volgens Chabbi is het traject succesvol: „Iedereen was tevreden”. Totdat de overlastgevende jongen halverwege dit jaar onderwerp van gesprek is in het Veiligheidshuis, waar gemeente, politie en OM met zorgpartijen hun aanpak voor risicojongeren bespreken. De verbazing bij aanwezigen is groot als Abou Hafs aanschuift als partner in het Veiligheidshuis – hetzelfde Veiligheidshuis waar hij zélf is besproken als mogelijk geradicaliseerde. Verschillende aanwezigen zeggen na afloop tegen de gemeente Hilversum dat zij zich zorgen maken over de aanwezigheid van Abou Hafs „aan de casustafel, in zijn rol als hulpverlener in kwetsbare casuïstiek”, bevestigt de gemeente. L-Zorg krijgt te horen dat Abou Hafs niet meer welkom is in het Veiligheidshuis. Wel blijft Hilversum en de hele regio Gooi en Vechtstreek zaken doen met de zorgaanbieder, want: „Eén medewerker is niet het gehele bedrijf”.

Na zijn recente aanhouding in het terrorismeonderzoek, heeft ook L-Zorg afscheid genomen van Abou Hafs, zegt directeur Chabbi. „Wij willen hier niet mee geassocieerd worden.”

Vraag blijft waarom de Hilversumse burgemeester zich al die jaren wél associeerde met de radicale prediker. In antwoorden op vragen van NRC klinkt door dat Broertjes wilde „verbinden” in plaats van „afstand te creëren”. Hij „betreurt” de kritiek dat hij met zijn optreden de prediker meer legitimiteit zou hebben gegeven en „blijft van mening dat het van belang is om met elkaar in gesprek te blijven in plaats van te polariseren”. Broertjes staat nog altijd achter zijn beleid. Hij is, zegt hij, „burgemeester van alle Hilversummers”.

De advocaat van Abou Hafs wil niet inhoudelijk reageren gedurende het strafrechtelijke onderzoek. De prediker is volgens zijn advocaat na verhoor heengezonden in afwachting op de resultaten van het strafrechtelijk onderzoek.

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/11/29/ji ... m-a3982148
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80799
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Bericht door Ariel »

Dijkhoff (VVD) ziet verder af van wachtgeld om de VVD van de ondergang te redden.
VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff ziet tegen zijn zin verder af van wachtgeld. Hij zet zijn ’mening opzij’ nu hij opnieuw in opspraak is gekomen door een ten onrechte ontvangen reiskostenvergoeding.

Vorige week ontstond er ophef over het wachtgeld van de VVD-kroonprins. Dat extra geld kreeg hij omdat hij staatssecretaris en minister is geweest. Hij bleek 37.000 euro per jaar, meer dan een modaal salaris, te krijgen bovenop zijn schadeloosstelling à 115.000 euro voor zijn werk als Kamerlid.

Peilingen
Uit een peiling van Maurice de Hond bleek daarna dat de VVD was teruggezakt naar 22 zetels. De Hond peilde niet alleen het stemgedrag, maar vroeg ook naar de mening van mensen over de wachtgeldkwestie van Dijkhoff.

De achterban van de partij was erg verdeeld over de kwestie. Bovenop die reeds bestaande ophef bleek dinsdag uit een publicatie van HP/De Tijd dat Dijkhoff ook nog eens een onterechte reiskostenvergoeding ontving. Het ging om een bedrag van 4.900 per jaar. Dat, terwijl het VVD-kopstuk een auto met chauffeur heeft.

„Een stomme fout”, lag daar volgens de fractieleider van de liberalen aan ten grondslag. „Daardoor heb ik een vergoeding ontvangen die ik nooit heb willen krijgen.” Hij heeft het bedrag inmiddels teruggestort.

Niet op loonstrook gekeken
In een verklaring op Facebook legt de liberale fractieleider uit dat hij de vergoeding standaard kreeg, terwijl hij op een formulier had aangegeven geen gebruik te maken van reiskostenvergoedingen. Daardoor dacht hij dat hij het geld niet kreeg. Hij had echter niet op z’n loonstrook gekeken of alles correct was doorgevoerd. „Dat was stom. Ik heb daarom niet doorgehad dat ik een van de twee vergoedingen nog wel ontving, hoewel het mijn bedoeling was dit geld niet te ontvangen.”

Wachtgeld
In de verklaring zegt Dijkhoff de kritiek op zijn wachtgeldregeling te begrijpen. Maar het is nu eenmaal een wettelijke regeling waarop hij recht had, zo redeneert hij. „Ik vind het een kromme redenering om wel de wet goed te vinden, maar niet de toepassing ervan. Dan zou je de wet moeten aanpassen.” Daarmee zegt hij te staan voor zijn opvatting. Liever dat ’dan dat ik om gedoe te voorkomen een politiek correcte, maar in mijn ogen feitelijk en juridisch incorrecte mening ga verkondigen.’

Toch gezwicht
Kennelijk had ook die principiële volharding z’n houdbaarheid, aangezien Dijkhoff ’ nu de discussie is opgelaaid’ alsnog heeft besloten van verdere uitkering van wachtgeld af te zien, ook omdat het de partij beschadigt. „Ik heb ook een verantwoordelijkheid naar het team. Dat had er last van. En ik heb ook te maken met beeldvorming.” Daarom besloot hij alsnog af te zien van verder wachtgeld, al vindt hij nog altijd dat hij dat geld terecht heeft ontvangen. Hij gaat daarom ook niet het reeds ontvangen wachtgeld terugbetalen.

Ook Weverling stopt wachtgeld
Behalve Dijkhoff ziet ook VVD-Kamerlid Arne Weverling af van verder wachtgeld. Hij was wethouder in Westland en mocht zijn schadeloosstelling als Kamerlid ophogen tot zijn oude salaris met ongeveer 10.000 euro extra per jaar. Daar stopte hij vanaf nu mee. „Dit om de discussie die vorige week is opgelaaid op inhoud te kunnen voeren.” Ook Weverling gaat geen geld terugstorten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44678
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Bericht door Mahalingam »

Amsterdam zit vol met integere bestuurders. En die moeten voor hun integriteit toch vorstelijk beloond worden?
Zakkenvullen aan de top bij gemeente Amsterdam
Topambtenaren op de Stopera zorgen extreem goed voor zichzelf en wanen zich onaantastbaar. De veelverdieners kunnen, in tegenstelling tot de andere G4-gemeenten, niet boventallig verklaard worden. En als ze toch moeten vertrekken, verlangen ze een zak geld van 75 mille, zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek.

Tien van hen kregen dat bedrag ook daadwerkelijk. De raad slijpt de messen voor een nieuw debat met verantwoordelijk wethouder Touria Meliani (Personeelszaken), die meermalen onjuiste informatie deelde.

Deze krant berichtte afgelopen jaar al over de vertrekregeling die oud-gemeentesecretaris Arjan van Gils kreeg. Maar hij bleek lang niet de enige, zo komt nu naar voren. In Amsterdam werd sinds 2014 ’bij benadering’ 678.274 euro uitgegeven aan tien vertrekkende topambtenaren, soms zelfs als ze vrijwillig weggingen. Eerder werd nog gesteld dat het slechts vijf of zes regelingen betrof.

Vertrekregeling

Van Gils, voormalig hoogste baas van de Stopera, is momenteel D66-wethouder in Rotterdam en belast met de portefeuille Organisatie. Ook in de havenstad is hij bevoegd vertrekregelingen met een hogere waarde dan 9100 euro te sluiten, zo tekenen onderzoekers fijntjes op.
Spoiler! :
Schrikbarend veel mis met vertrekregelingen

In Amsterdam ging er gedurende zijn werkzame carrière schrikbarend veel mis rondom de verstrekking van vertrekregelingen, blijkt uit het vernietigende rapport dat gisteren naar de raad in Amsterdam is gestuurd. Zelf wil Van Gils niet reageren. „Geen commentaar”, antwoordt zijn woordvoerder. Eerder negeerde de D66’er ook al oproepen vanuit Amsterdam om de 75.000 euro die hijzelf toucheerde, terug te betalen.

Stopera

Naast Van Gils blijken nog negen topambtenaren met gevulde zakken de Stopera te hebben verlaten. Dat concluderen financieel experts, nadat zij maandenlang de contracten van deze ambtenaren – die gemeenteraadsleden niet mochten inzien – hadden doorgespit. Er blijven evenwel vraagtekens over na maanden speuren. Zo is het de deskundigen niet gelukt duidelijkheid te verkrijgen over de exacte hoeveelheid vertrokken directeuren.

Directeuren kunnen niet ’boventallig worden verklaard’

Wel valt ze iets anders vreemds op: Amsterdams beleid is bijvoorbeeld dat ambtenaren in een directeursfunctie niet op straat kunnen worden gezet bij reorganisaties. Het is onmogelijk ’boventallig te worden verklaard’. „Dat was staand beleid geworden, terwijl dit eigenlijk een eenmalige toezegging was bij een reorganisatie. Daar ligt geen collegebesluit aan ten grondslag”, zo blijkt uit het rapport. Directeuren dienen ’beschermd’ te worden omdat de functie ’kwetsbaar ’ is, zo luidt een van de verklaringen van ambtenaren zelf.

Uit het onderzoek blijkt verder dat er sinds 2014 tien goudgerande regelingen – ten hoogte van twee modale jaarsalarissen – werden getroffen. Eerder werd in antwoord op een WOB-verzoek nog gesteld dat het om vijf regelingen ging. Aanvullende informatie weigerde de gemeente tot op heden aan deze krant te verstrekken.

Ambtenaren met 75 mille vertrokken

Toen kritische raadsleden wethouder Meliani om opheldering vroegen werd een nieuwe, uitvoerige zoekslag uitgezet. Weken later werd gemeld dat het om zes regelingen ging. Maar nu blijkt dat ook toen de raad lang niet alle regelingen kreeg voorgelegd: in totaal zijn tien ambtenaren met zo’n 75 mille vertrokken.

De vraag is of die terecht zijn uitgekeerd, omdat een vertrekregeling de ’uitzondering’ op de regel moet vormen. Van terughoudendheid en soberheid bleek geen sprake. Uit interviews valt op te maken dat een vertrekregeling als iets vanzelfsprekends wordt gezien, zowel aan de kant van de gemeente als aan de kant van de directeur.

Het valt de onderzoekers voorts op dat in 2018 – in een half jaar tijd – vier van de tien vertrekregelingen gesloten zijn. „Opvallend is dat 75.000 euro, het bedrag dat is ingesteld als plafondbedrag, niet alleen als richtlijn voor een plafondbedrag wordt gebruikt, maar ook het beginpunt van de onderhandelingen lijkt te zijn.

Op één na hebben alle regelingen een waarde van 75.000 euro, of iets minder.” En: „Het heeft een aanzuigende werking. Dit blijkt uit de afwegingen die in de dossiers terug te lezen zijn. Ook het feit dat nagenoeg alle vertrekregelingen rond de 75.000 euro uitkomen, ondersteunt deze conclusie.”

Als een dergelijke financiële vergoeding wordt getroffen, blijkt dat de gemeentesecretaris daarin vaak een cruciale rol speelt. De hoogste ambtenarenbaas blijkt zonder afstemming met afdelingen die daarover gaan, deals voor te bereiden. „Daarnaast zijn er enkele situaties geweest waarin de gemeentesecretaris of de directeur direct een bedrag noemde en er feitelijk geen onderhandeling heeft plaatsgevonden.” Ambtenaren die waarschuwden voor risico’s, kregen geen gehoor.

Datzelfde geldt bij adviezen van de afdeling Juridische Zaken die in de wind zijn geslagen. „Een voorbeeld hiervan is een regeling waarvan Juridische Zaken bij de toetsing aan het beleid en de kaders constateert dat er geen sprake is van de eerdergenoemde noodzaak (tot het sluiten van een vertrekregeling, red.), maar die toch wordt gesloten.” En: „Juridische Zaken gaf aan dat een bepaalde regeling boven het bedrag van 75.000 euro zou komen en dat het college daarover geraadpleegd moest worden. Dat is uiteindelijk niet gebeurd.”

Zelfs bij vrijwillig vertrek portemonnee getrokken


Er blijkt meer mis: een vertrekkende ambtenaar kreeg te horen dat diegene tot aan de ontslagdatum verlof zou opnemen. Dat terwijl het verlofsaldo helemaal niet toereikend was. Volgens de onderzoekers blijkt uit alle gevallen die onderzocht zijn dat ’men standaard gebruik maakt van de vertrekregeling’. Zelfs bij vrijwillig vertrek wordt de portemonnee getrokken. Twee van de tien besluiten om een vertrekregeling aan te gaan, zijn niet genomen door de daartoe bevoegde functionaris.

De onderzoekers verwijten niet alleen de gemeentelijke leiding – het college had lange tijd geen zicht op de regelingen – onzorgvuldigheid, maar wassen ook de oren van topambtenaren, die een eigen verantwoordelijkheid hebben. Het ontbreken daarvan is „gezien de publieke gevoeligheid rond het thema ernstig.”

Verantwoordelijk wethouder Touria Meliani laat weten dat de conclusies van de onderzoekers „de juiste zaken raken, zowel richting de rol van het college als de ambtelijke organisatie, met focus op de ambtelijke top.” Ze erkent dat de totstandkoming van vertrekregelingen ’niet voldoende zorgvuldig, rechtmatig en navolgbaar is’. De aanbevelingen zullen worden overgenomen, schrijft ze.
" Ze erkent dat de totstandkoming van vertrekregelingen ’niet voldoende zorgvuldig, rechtmatig en navolgbaar is’. De aanbevelingen zullen worden overgenomen, schrijft ze. "

In normaal Nederlands is dat "glas, plas, was".

https://www.telegraaf.nl/nieuws/8852640 ... -amsterdam
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Bericht door Pilgrim »

Wat een verrassing! Topambtenaren bij gemeente Amsterdam blijken zakkenvullers te zijn

Door Olivier Smits, 12 december 2019

Afbeelding
Foto: Amsterdamse GroenLinks-wethouder Touria Meliani. Rechtenvrije foto via amsterdam.nl

Het is weer eens hommeles in Amsterdam! Er is een vernietigend rapport uitgekomen, waaruit blijkt dat topambtenaren op de Stopera stiekem ordinaire zakkenvullers zijn. Zo geeft de Telegraaf aan dat deze hoge heren zich zelfs ‘onaantastbaar’ voelen. Zo kunnen ze niet ‘boventallig verklaard’ worden. Als ze dan toch moeten vertrekken, verlangen ze een bedrag van 75.000 euro.

Tien van hen zijn er zelfs in geslaagd om dat bedrag ook daadwerkelijk op hun bankrekening te mogen bijschrijven. Het waren de speurneuzen van ‘de krant van wakker Nederland’ die al eerder openbaarden over de vertrekregeling van oud-gemeentesecretaris Arjan van Gils. Nu blijkt dat hij niet de enige is met zo’n riante regeling.

“In Amsterdam werd sinds 2014 ’bij benadering’ 678.274 euro uitgegeven aan tien vertrekkende topambtenaren, soms zelfs als ze vrijwillig weggingen. Eerder werd nog gesteld dat het slechts vijf of zes regelingen betrof.”

En zoals het een goed D66’er betaamt als hij als een kat in het nauw zit: hij wil ‘geen commentaar’ geven op deze kwestie. En dat laat hij natuurlijk niet zelf weten, maar zijn woordvoerder.

Nu blijken zelfs meerdere topambtenaren die de Stopera hebben verlaten, hun zakken te hebben gevuld. Daarbij kan onder andere gekeken worden naar het beleid in Amsterdam. Deze is dus ook verre van zaligmakend:

“Wel valt ze iets anders vreemds op: Amsterdams beleid is bijvoorbeeld dat ambtenaren in een directeursfunctie niet op straat kunnen worden gezet bij reorganisaties. Het is onmogelijk ’boventallig te worden verklaard’. „Dat was staand beleid geworden, terwijl dit eigenlijk een eenmalige toezegging was bij een reorganisatie. Daar ligt geen collegebesluit aan ten grondslag”, zo blijkt uit het rapport. Directeuren dienen ’beschermd’ te worden omdat de functie ’kwetsbaar’ is, zo luidt een van de verklaringen van ambtenaren zelf.”

Hoe is dit nu in godsnaam mogelijk?! En het ergste moet nog komen. Wethouder Touria Meliani (GroenLinks) van Personeelszaken, bleek de gemeenteraad onjuist geïnformeerd te hebben.

“Toen kritische raadsleden wethouder Meliani om opheldering vroegen werd een nieuwe, uitvoerige zoekslag uitgezet. Weken later werd gemeld dat het om zes regelingen ging. Maar nu blijkt dat ook toen de raad lang niet alle regelingen kreeg voorgelegd: in totaal zijn tien ambtenaren met zo’n 75 mille vertrokken.”

En voor wie denkt dat het hele verhaal hier ophoudt, heeft het mis. De gemeentesecretaris bleek vaak een cruciale rol te spelen als er zo’n financiële vergoeding werd getroffen. Er waren zelfs situaties ‘waarin de gemeentesecretaris of de directeur direct een bedrag noemde’.

“De hoogste ambtenarenbaas blijkt zonder afstemming met afdelingen die daarover gaan, deals voor te bereiden. „Daarnaast zijn er enkele situaties geweest waarin de gemeentesecretaris of de directeur direct een bedrag noemde en er feitelijk geen onderhandeling heeft plaatsgevonden.” Ambtenaren die waarschuwden voor risico’s, kregen geen gehoor.”

Kortom: een alom vernietigend rapport. Ben benieuwd wanneer de Amsterdamse kiezers eens een keer ‘geen gehoor’ gaan geven aan de kornuiten van GroenLinks als er weer verkiezingen zijn. Dit soort gedonderjaag moet toch zo langzamerhand bij iedereen wel de keel uithangen?!

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... s-te-zijn/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie