Nieuws uit Amsterdam

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:een groot deel van de vierhonderd werknemers is onbekwaam.

Ik vraag me af wat voor werknemers dat zijn. Buitenlanders?
Onzin!

Je neemt mensen in dienst op basis van hun bekwaamheden. Die vaardigheden zijn niet altijd aanwezig. Dan beoordeel je of je die mensen kunt opleiden. Ik heb nooit anders gedaan. En zelfs met groot succes! Dat kan zelfs met moslims. Maar die moet je natuurlijk nooit in dienst nemen vanwege het enorme risico dat zij Allah's wil gaan doen. Wat ik heb gelezen grenst aan het ongelovige. Men moet beginnen met de leiding van de fabriek tegen de muur te zetten en voorgoed uit te schakelen door de kogel. Een spuitje geven mag desgewenst ook. Dat geldt natuurlijk ook voor de gemeenteraad van Amsterdam die, voor zover ik kan terug kijken in mijn geheugen, nog nooit fatsoenlijk adequaat en verantwoordelijk heeft gefunctioneerd. Logisch, de raad veroorzaakt door de jaren heen een constant aanwezige nare penetrante lucht die doet denken aan een lijkengeur.

Het betreft hier in deze post een particuliere onderneming (bedrijf zoals u wilt) die verplicht is een jaarverslag te produceren waarin de gemeente haar licht kon opsteken. Maar - ik moet me inhouden - die linkse klootzakken in de raad van Amsterdam interesseert het allemaal geen malle moer. Hun werkwijze bestaat voornamelijk in het paard achter de wagen spannen, en waar het nog mogelijk is, putten te dempen wanneer ergens weer voor de ZOVEELSTE keer een kalf verdronken is als gevolg van ongeïnteresseerd en verwaarloosd toezicht. Ieder weldenkend mens met een gezond verstand weet dat wanneer een ondernemer werkt zoals de gemeente Amsterdam, de onderneming of het bedrijf binnen de kortste keren failliet verklaard kan worden; uitsluitend door de rechter. Die linkse elitaire dwazen zijn zo ongelooflijk geestelijk corrupt dat zij keer op keer vasthouden aan het prachtige Engelse spreekwoord dat luidt: 'Penny wise and pound foolish'.

Op basis van wat nu bekend is zou het gemeentebestuur van Amsterdam, die mede schuld draagt aan dit onverantwoordelijke debacle, moeten aftreden. Hen treft echter geen juridische schuld. Want ze zullen nooit veroordeeld worden door de rechter wegens onnodig toegebrachte schade aan de portemonnee van het volk, terwijl dat keer op keer op keer wel het geval is. Want het in herhaling vallen met onverantwoordelijk gedrag is de linkse politieke meute wel toevertrouwd.
Jaarverslag
In een jaarverslag blikt u terug op de bedrijfsactiviteiten van het afgelopen jaar. Het brengt uw werkzaamheden in kaart en informeert derden over de ontwikkelingen binnen uw bedrijf. Immers, bedrijven hebben vaak veel belangstellenden, zoals aandeelhouders, banken, zakenrelaties en personeel. (HvdM: linkse raadsleden hebben zichzelf uitgesloten als belangstellenden)

De inhoud van het jaarverslag kent geen vast model, maar bevat meestal een profiel van uw organisatie, met daarin uw visie, missie, marketingstrategieën, doelstellingen, werkmethoden en successen. U kunt een jaarverslag zien als een visitekaartje voor uw onderneming.

Bij een klein bedrijf is een jaarverslag met enkele pagina’s voldoende. Grotere ondernemingen maken verslagen van ruimere opzet. Vaak geldt: hoe groter een onderneming, des te meer gegevens.

Eenmanszaken en vof’s zijn overigens niet verplicht een jaarverslag te maken.

BRON: Kamer van Koophandel Amsterdam
https://ondernemersplein.kvk.nl/jaarver ... rrekening/
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 44671
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Groen zijn en milieuvriendelijk en CO2-bestrijdend dat mag wat kosten. Hoeveel?
Afvalcentrale vestigt hoop op banken om te overleven
Nadat donderdagnacht bijna tot in het ochtendgloren was vergaderd met de gemeenteraad over de vraag of eigenaar Amsterdam AEB met miljoenensteun overeind wil houden, sprak AEB gisteren voor het eerst met de banken.

Door het stilleggen van meer dan de helft van de afvalverbranding loopt AEB miljoenen mis. Om de komende maanden te overbruggen, is de gemeenteraad deze week zo’n 35 miljoen euro gevraagd. Voor de langere termijn rekent het stadsbestuur erop nog eens 100 miljoen in AEB te moeten pompen.

Molensteen
Ook de steun van ING, ABN Amro, BNG en Deutsche Bank is essentieel. Bij deze banken haalde AEB twee jaar terug 300 miljoen op. De gesprekken verlopen naar verluidt constructief en gaan na het weekend door. Maar nog steeds is het scenario van een ‘gecontroleerd faillissement’ niet uitgesloten. Dan worden de centrales verkocht en kan Amsterdam een nieuwe afvalverwerking opzetten zonder de schuldenlast en de contracten die AEB nu als een molensteen om de nek hangen.
https://www.parool.nl/amsterdam/afvalce ... ~bd5dc5da/

Fabriek is levensgevaarlijk en rijp voor de sloop
Geheime stukken: onthutsend beeld afvalcentrale Amsterdam
Een van de scenario’s waar de gemeente momenteel serieus rekening mee houdt is een faillissement. Dit ondanks dat de stad afgelopen week in het diepste geheim al met tientallen miljoenen over de brug kwam voor noodzakelijke herstelmaatregelen, zo blijkt uit gemeentelijke rapportages die zijn ingezien door De Telegraaf. Binnen twee maanden moet duidelijk zijn of er een duur reddingsplan komt of dat de fabriek, die al sinds de bouw in 2003 met tegenslagen kampt, definitief z’n deuren moet sluiten.
[...]
AEB verzocht de gemeente in eerste instantie om 60 miljoen steun om de eerste vier maanden te kunnen overleven. „Onderkend moet worden dat dit bedrag het komende jaar met 90 miljoen kan oplopen naar 150 miljoen”, staat in een intern rapport. En daar stopt het bloeden van de gemeente nog niet. Een regelrechte financiële ramp dreigt als de banken waar AEB leningen van ruim 200 miljoen heeft uitstaan, waaronder ING, ABN Amro, Deutsche Bank en BNG Bank, zich terugtrekken.
[...]
In dat geval zal er in totaal 350 miljoen euro van de gemeente nodig zijn. Accountantsorganisatie KPMG berekende bovendien dat de gemeente als eigenaar van de fabriek het eigen vermogen van AEB (145 miljoen euro) en een lening (108 miljoen euro) volledig moet afschrijven. De totale strop voor Amsterdam zou daarmee uitkomen op ruim een half miljard euro.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/8767942 ... -amsterdam
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44671
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Hoe staat het met de strijd tegen overgewicht in Amsterdam? Ze kloppen zich op de borst dat de maatregelen een beetje geholpen hebben. En dat zodoende nog meer verboden nodig zijn.
“Het percentage te dikke Amsterdamse kinderen -in een leeftijdspanne van 2 tot 17 jaar- lag zeven jaar geleden gemiddeld op 21, maar gaat niet verder terug dan 18. In een deel van de Bijlmer hebben sinds 2012 zelfs meer kinderen overgewicht gekregen. De teller staat daar nu op 23 procent: bijna één op de vier.
Er moet dus nog meer geregeld en verboden worden. Vooral in de Bijlmer dus.
Om meer kinderen op gezond gewicht te krijgen wil de gemeente via het eigen vergunningenstelsel ongezond voedselaanbod rondom scholen weren. Wethouder Kukenheim wil voorkomen dat kinderen na een dag met gezond voedsel op school linea recta naar de snackbar lopen. Daarom wil ze een ‘gezonde cirkel’ rondom het klaslokaal trekken. Dat betekent: geen fastfoodverkoop meer bij scholen, zoals ook coffeeshops in de buurt van scholen inmiddels verboden zijn.
Inderdaad, als er geen eten is dan worden mensen magerder. En raken zelfs op den duur uitgemergeld. Dus zorg ervoor dat er buiten de school niks te bikken valt voor ze. Logisch toch?
En hoe te verordineren? Daar is de Omgevingswet handig voor te misbruiken.
“Bij verkooppunten in de openbare ruimte, zoals kiosken en foodtrucks, kunnen we via vergunningverlening al een gezonder voedselaanbod afdwingen,” aldus Kukenheim. “Voor verkooppunten buiten de openbare ruimte -snackbars, horeca en andere winkels- is dat met de huidige regelgeving niet zonder meer mogelijk. Maar naar verwachting treedt in 2021 de Omgevingswet in werking. Het maatschappelijk doel daarvan is ‘het in stand houden van een veilige en gezonde fysieke leefomgeving’. We onderzoeken of en hoe we die nieuwe wetgeving kunnen inzetten voor gezonder voedselaanbod.”
https://www.parool.nl/amsterdam/wethoud ... ~bc3065a4/

Hoe realiseerdbaar is het doel?
Volgens Tanja Vrijkotte, die als epidemioloog van het Amsterdam UMC al meer dan vijftien jaar de gezondheid van Amsterdamse kinderen bestudeert, is dat onhaalbaar. Ze krijgt bijval van Jaap Seidell, gezondheidswetenschapper en voedingsdeskundige. “Ook honderd jaar geleden waren er te dikke kinderen,” aldus Seidell. “Als het lukt om overgewicht te beperken tot 1 op de 10 kinderen, is dat al fantastisch.”
Annabel reageert:
Ah, we gaan weer eens ondernemers treiteren en dingen verbieden in Pyongyang aan de Amstel. Wellicht dat -ik zeg maar iets geks hoor- ouders de opvoeding van hun kinderen zélf moeten doen? Eigen verantwoordelijkheid? Is dat wat?
https://twitter.com/ANanninga/status/11 ... ke-kids%2F
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8903
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door sjun »

Nog interessanter: Er wordt geheel 'vergeten' te vermelden om kinderen uit welke bevolkingsgroep(en) dit gaat. Te verwachten valt daarom door politiekcorrectisme behoorlijk vertekende cijfers en daarmee de kiem voor een zoveelste falend beleid op gemeenschapskosten.
:greeting2:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 44671
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Vanwege WW2 was er even chaos in Amsterdam. Schuld van de Duitsers. Die waren toen ook slordig met granaten.
Magneetvisser vindt granaat in water bij Oude Doelenstraat
Een magneetvisser heeft donderdagavond een explosief aangetroffen in het water bij de kruising van de Oudezijds Voorburgwal en de Oude Doelenstraat in het centrum. De omliggende straten waren tijdelijk afgesloten.

Afbeelding

Ter plaatse werd een onderzoek uitgevoerd, maar het bleef onduidelijk of het om ‘een verroest Amsterdammertje’ of ‘een oud explosief’ ging.

Daarop is besloten om de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) op te roepen. Het voorwerp bleek een oude 8.8 Duitse granaat te zijn, zo laat de politie weten. De granaat is meegenomen door de EOD om het explosief op hun terrein tot ontploffing te brengen.
https://www.parool.nl/amsterdam/magneet ... ~ba8be5fa/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44671
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

De nieuwe Noord-Zuid Lijn bljkt slechte invloed te hebben op het 'inclusief'-zijn. Hoe het staat met de 'diversiteit' is mij niet duidelijk.
Noord/Zuidlijn is verslechtering voor inwoners Nieuw-West en Noord
De gigantische investeringen komen vooral terecht bij geprivilegieerde groepen,” zegt mobiliteitsdeskundige Rob van der Bijl. Hij was betrokken bij het onderzoek dat werd uitgevoerd door Motivaction. “Vaak zijn dit de mensen die nu al baden in vervoersweelde. Terwijl juist mensen die ver van de Noord/Zuidlijn wonen, afhankelijk zijn van openbaar vervoer.”

Uit het onderzoek van Motivacton blijkt dat veel inwoners van Noord, de groep die in de praktijk het meest gebruikmaakt van de Noord/Zuidlijn, langere reistijden (46 procent) hebben en sinds de nieuwe metro meer geld kwijt zijn aan reizen (41 procent). Van de Noorderlingen vindt 39 procent de situatie verslechterd. Dat is drie keer zoveel als in de rest van de stad.

Steen des aanstoots is de afhankelijkheid van de metrolijn. Voorheen konden inwoners van Noord met verschillende bussen direct naar Amsterdam CS, maar met de start van de Noord/Zuidlijn worden zij vooral naar de nieuwe metrostations gebracht, waar ze moeten overstappen.
https://www.parool.nl/amsterdam/noord-z ... ~bac1b566/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8903
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door sjun »

Lekker met de fiets op de pont over het IJ is natuurlijk altijd al een optie geweest.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Hans v d Mortel sr »

sjun schreef:Lekker met de fiets op de pont over het IJ is natuurlijk altijd al een optie geweest.
En dat werkt nog steeds. Die moderne ponten zijn kleiner en sneller dan voorheen. Achter en voor het Centraal Station staan immens lange en hoge stellingen met fietsen. Niet normaal meer.

Die nieuwe metrolijn was niet anders dan een prestigeproject van de politieke elite waarvan de uit de hand gelopen kosten, voor zo'n lullig kort stukkie, de 3 miljard haalden, en zeven jaren later dan gepland werd opgeleverd .

Even voor de goede orde. Alles in het hart van Amsterdam is te belopen. Van het Centraal Station kun je makkelijk en gezellig naar de RAI lopen. Valt best mee. En met de fiets stelt het al helemaal niks voor. NEE, die Metrolijn had voor mij niet gehoeven. Dat geld had veel beter besteed kunnen worden. Bussen, ja. Die zijn veel economischer, trefzekerder en sneller dan dat achterlijke primitieve vervoer met zeer kostbare trams die allemaal in het buitenland (Duitsland) besteld worden.

Nu maakt de slakkengang van de tram niet zoveel uit als je het beschouwt in perspectief van afstand en tijd wanneer je geen haast hebt. Veel overstapverbindingen zijn nog altijd slecht en dat is altijd al zo geweest.

Nu weet ik ook niet alles, maar volgens mij doen de treinen van de NS het prima waar het aankomt om grote stromen passagiers elke dag snel naar en van hun werkplek te vervoeren in Amsterdam. Dus die hele Metro was totaal overbodig. Dat zeg ik, een prestigeproject dat het hart van Amsterdam vijftien jaren lang schandalig lang in de rotzooi heeft laten zitten. Typisch links beleid. Heerlijk toch die mentaliteit om kwistig en slordig met andermans geld om te gaan en elke vorm van verantwoordelijk bestuur laten afhangen van de waan van de dag. Na ons de zondvloed-mentalitieit waar vooral linkse bestuurders zo verzot op zijn. Logisch toch, er is nog nooit een in de fout tredende bestuurder gestraft voor zijn wanbeleid. En wanbeleid is het beleid dat onafscheidelijk bij Amsterdam past. Logisch toch met al die linkse corrupte invloeden.

De rotte appel in de saamhorigheid van Amsterdam is bijna altijd het linkse bestuur van Amsterdam geweest. Waarom? Geen idee. Misschien wonen er wel teveel linkse mensen in Amsterdam. Natuurlijk is het niet positief om een boek te schrijven over 50 jaar wanbeleid van de gemeente Amsterdam. Maar het zou goed zijn als de argeloze domme burger zich zou realiseren dat van de tientallen miljarden die de raad van Amsterdam in de loop der jaren had te besteden, zeker de helft geld betreft dat over de balk is gesmeten. Je wilt niet weten hoe vaak het straatbeeld van Amsterdam gewijzigd werd, hoe vaak betegeling in de straten werd veranderd omdat de smaak van de betreffende wethouder haaks stond op de vorige.

Er zijn ook een heleboel goede en leuke dingen te ontdekken in de woonwijken buiten het centrum van Amsterdam. Krotwoningen bestaan niet meer. Er is veel gerenoveerd en nieuw gebouwd. Sociale en betaalbare woningen. Prachtig? JA en NEE!

Want het zijn voornamelijk Marokkaanse islamitische parasieten
die daar van profiteren.


Je wordt kotsmisselijk als je in die prachtige wijken de Marokkaanse heidense primitieve moslim achterlijkheid in ogenschouw neemt. Een haast verplichte naargeestige gewaarwording waar bijna geen mens meer omheen kan en zijn vrolijkheid verliest, in wat eens Amsterdam was en langzamerhand is gaan lijken op door moslimwaanzinnigen bevolkte Marokkaanse enclaves. Gelukkig kom je die mislukte mensensoort in verhouding weinig tegen in het centrum van de nog altijd smaakvolle mooie met toeristen overstroomde stad, het hele jaar door.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 44671
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Ze waren er al vroeg bij voor de vondst van de eerste handgranaat van de dag.
De handgranaat werd dinsdagochtend om 06.45 uur gevonden door Rick Kerseboom en Hans Giesken, twee werklieden uit Bussum. ,,We stapten uit voor het pand en ik zei tegen mijn collega: ‘Moet je kijken, een handgranaat. Het zal vast een grapje wezen’,” zegt Kerseboom.

Ze maakten een foto van het explosief en lieten die aan een loodgieter zien die in hetzelfde pand aan het werk was. ,,Toen hebben we toch maar 112 gebeld,” zegt Giesken. ,,De politie zei gelijk dat het echt was.”
Politie:
Rozengracht gedeeltelijk afgesloten in verband met het aantreffen van een handgranaat. Deze werd door bouwvakkers voor een pand aangetroffen. Het openbaar vervoer rijdt niet over de Rozengracht. De E.O.D. is onderweg om de handgranaat te onderzoeken en veilig af te voeren.
https://www.ad.nl/binnenland/amsterdams ... ~a4bd323f/
De granaat hing aan de deur van een ontharingskliniek.
Laatst gewijzigd door Mahalingam op di jul 16, 2019 7:22 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Meer zinvol zou zijn alarmfase ROOD in te schakelen om duidelijk te maken dat we van ALLE moslims in Europa af moeten voordat het te laat is.

De mislukte mensensoort in opkomst, bekend onder de naam moslims, die zich door onbeheersbare en door de profeet opgelegde angstpsychoses gedwongen voelt te parasiteren op onze beschaving is een gevaar voor de toekomst van onze kinderen die geacht worden normaal te kunnen denken in de sfeer van vrijheid en scheiding van kerk en staat..
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 44671
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding

Krijgen we Italiaanse toestanden in Amsterdam? Het ziet ernaar uit want wie voert de zooi af nu de Stadsvuilverbranding op een heel laag pitje staat?
Ophaal vuilnis in gevaar door problemen bij afvalverbranding
Als de gemeente niet snel duidelijkheid geeft over het noodlijdende afvalenergiebedrijf AEB, zal het vuilnis zich binnenkort ophopen in Amsterdam.

Daarvoor waarschuwen andere afvalverwerkers in een brief aan de gemeente. Volgens hun branchevereniging Vereniging Afvalbedrijven (VA) dreigt de afvalmarkt te stagneren. Daardoor bestaat de kans dat het huishoudelijk afval straks in en om de stad niet meer opgehaald kan worden.
De andere afvalverwerkers spelen een vitale rol bij het opvangen van het vuilnis nu AEB dat niet meer aankan.
Toen bij AEB vorige week meer dan de helft van de verbrandingscapaciteit werd stilgelegd, omdat het bedrijf de veiligheid niet op orde heeft, zijn andere afvalverwerkers bijgesprongen.
Ze hebben dat gedaan met de belofte dat AEB de financiële consequenties voor zijn rekening neemt. Daarover is nu echter grote onzekerheid ontstaan binnen de branchevereniging omdat de gemeente als enige aandeelhouder geen duidelijkheid geeft over het voortbestaan van het bedrijf. En dat terwijl vorige week wel duidelijk werd dat een faillissement van AEB een scenario is dat het stadsbestuur hardop overweegt.
https://www.parool.nl/amsterdam/ophaal- ... ~b2341721/

Als een faillissement dreigt dan ben je wel gek om de beloftes van een gemeentebestuur te geloven. Dan wil je directe betaling aan de poort: handje kontantje en boter bij de vis.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80785
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Nog een artikel over de verloren stad Amsterdam. Welkom in politiestaat Amsterdam!
Amsterdam: geen contract meer bij discriminatie

Amsterdam onderzoekt of het bedrijven die zich schuldig maken aan arbeidsmarktdiscriminatie kan uitsluiten van gemeentelijke aanbestedingen. De gemeente zou ondernemers met een aantoonbaar divers en inclusief personeelsbeleid, standaard voorrang willen geven bij de inhuur van personeel.

Dat staat in een werkplan dat het gemeentebestuur deze week naar de gemeenteraad stuurt. Volgens Rutger Groot Wassink, wethouder Sociale Zaken, Diversiteit en Democratisering, is discriminatie op de arbeidsmarkt wijdverbreid en hardnekkig. Hij verwijst naar onderzoek van de Universiteiten van Amsterdam en Utrecht. Daaruit blijkt dat jonge sollicitanten met een niet-westerse achtergrond 40% minder kans maken dan autochtone jongeren om door een werkgever te worden benaderd.

Achterstelling van minderheden trekt de meeste aandacht, maar het beleid geldt volgens de wethouder net zo hard voor vrouwen, gehandicapten en ouderen. Hij trekt dit en volgend jaar €750.000 uit voor een integrale aanpak vanuit de verschillende rollen die de gemeente voor zichzelf ziet: normsteller, werkgever, aandeelhouder, opdracht- en subsidiegever en partner van het bedrijfsleven.

Mystery guests
Het is de bedoeling om de strengere eisen bij de werving van personeel ook te bevorderen bij bedrijven die geheel of gedeeltelijk gemeente-eigendom zijn, zoals openbaarvervoersbedrijf GVB, het Afval Energie bedrijf, het Havenbedrijf, de Amsterdam Arena en Schiphol. 'We gaan als aandeelhouder in gesprek, maar dat vergt aparte besluitvorming', aldus de GroenLinks-wethouder.

Om te ontdekken of bedrijven discrimineren gaat het stadsbestuur in ieder geval op de stagemarkt gebruikmaken van 'mystery guests'. Een stage is voor veel jongeren op het mbo de eerste kennismaking met werkgevers en daarom een speerpunt in het beleid. Als blijkt dat scholieren met een donkere huidskleur, hoofddoek of afwijkende naam door onbewuste vooroordelen minder kans maken op een stageplek, gaat er een 'pakkende' video van het hele proces met een persbericht naar de media.

Hyperdivers
Volgens de gemeente is deze controversiële methode bedoeld om het beleid van de gemeente in verschillende rollen te toetsen, en niet om te handhaven. 'Ik ga 'naming and shaming' niet uit de weg, maar tot mijn verbazing ligt dat nogal gevoelig. We willen bedrijven niet zwart maken, maar als het niet helpt om een bedrijf op discriminatie aan te spreken, moet je een contract beëindigen', zegt Groot Wassink.

Om verwijten voor te zijn dat de gemeente wel anderen, maar niet zichzelf de maat neemt, gaat het eigen gedrag als potentieel werkgever eveneens op deze manier onder de loep. 'Ook in onze personeelssamenstelling zie je onvoldoende terug dat Amsterdam een hyperdiverse stad is. Met de man-vrouwverdeling gaat het inmiddels stukken beter, maar vooral in de hogere rangen zie je gewoon te weinig mensen met een migratieachtergrond.'

Dat 'zien' moet letterlijk worden genomen, want de gemeente mag werknemers niet op herkomst registreren. Er kan toch een nulmeting worden gemaakt, omdat er sinds 2018 in de Regionale Enquête Beroepsbevolking van het CBS vragen zitten over discriminatie op de werkvloer en bij het zoeken van werk.

Beroepsfout
Naast toetsing via fictieve sollicitaties moeten trainingen, het stimuleren van discriminatiemeldingen en 'inclusief werven' daar verandering in brengen. Voor functies in de top of subtop wordt expliciet gekeken of kandidaten de diversiteit vergroten. Als dat het geval is, krijgen ze een streepje voor.

Groot Wassink is persoonlijk een groot fan van de methode die de TU Eindhoven toepast om de genderbalans te herstellen. Er worden dit halfjaar alleen nog maar vacatures geopend voor vrouwelijke hoogleraren. 'Dat is geen positieve discriminatie, maar het wegwerken van een achterstand. Het maakt de discussie los en doorbreekt het patroon.' Zijn eigen team kent een oververtegenwoordiging van vrouwen en is naar zijn zeggen ook qua migratie-achtergrond en leeftijd divers.

Volgens Groot Wassink maakt de Aanbestedingswet het mogelijk om inschrijvers uit te sluiten wegens een ernstige beroepsfout. Hij laat zijn juristen uitzoeken of de gemeente discriminerende bedrijven kan weren met een beroep op die bepaling. Zij moeten tevens bekijken of diversiteit en inclusie — het volledig mee laten doen van achtergestelde groepen — standaard in de contractvoorwaarden kunnen komen bij de inhuur van personeel. 'We moeten zeker weten dat het juridisch goed in elkaar zit, zodat we niet worden teruggefloten door de rechter.'

De gemeente koopt jaarlijks voor €2 mrd in bij derden. Groot Wassink kan niet zeggen hoeveel daarvan loopt via aanbestedingen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Dat kunnen heel vervelende rechtszaken worden.

De linkse hypocrisie ten top.
Trump deugt niet volgens linkse 'Gutmenschen' vanwege zijn anti vrije handelspolitiek. Maar werkgevers worden nu door de linkse hypocrisie en ziekelijke bemoeizucht van een halve gare Raad van de gemeente Amsterdam verplicht om mensen in dienst te nemen die zij ongeschikt achten en gewoonweg NIET WILLEN op de werkvloer om de eigen sfeer te beschermen

Het lijkt mij logisch dat de verstandige werkgever de brief van een sollicitant met de naam Mohammed beantwoordt met de tekst: . . . Het heeft zelfs geen zin u een tijdelijk contract aan te bieden als mocht blijken dat u voor uw werk geschikt zou zijn. U krijgt te maken met collega's die, gelet op uw naam en de daarbij behorende geloofsovertuiging, het niet op prijs stellen dat u op hen neerkijkt en hun levenswijze veracht, ook al zult u dit Allah-hard ontkennen. Onze vaste huispsycholoog en beste raadgever godsdienstwaanzinnoloog Hans van de Mortel sr. hamert er keer op keer op dat moslims keihard liegen wanneer zij het kunnen afschrijven van hun weerzinwekkende walgelijke sadistische onmenselijke oorlogsreligie Islam. Een collegiale sfeer kan uitsluitend gewaarborgd worden wanneer in de menselijke omgang de een zich niet superieur waant aan de ander.

Derhalve adviseert huispsycholoog Hans sr. ook geen Jehovah's Getuigen in dienst te nemen. Niettegenstaande het feit dat zij betrouwbare harde werkers zijn.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 44671
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

De ellende met de afvalverwerking ettert door.
Noodkrediet voor AEB, maar onderhandelingen nog in volle gang
[...]In ruil voor het noodkrediet van zes miljoen euro wilde het stadsbestuur twee extra commissarissen die moeten toezien op de AEB-directie. Ook moet het afvalbedrijf een ‘Chief Restructuring Officer’ (CRO) dulden, een soort puinruimer die moet helpen om orde aan te brengen in de problemen bij het AEB. Verder wordt het AEB verplicht om voorbereidingen te treffen voor het geval het bedrijf onverhoopt de deuren moet sluiten.
De twee commisssarissen zijn politieke benoemingen. Ze zullen dus wel geschikt zijn maar niet bekwaam. (=politiek geschik en niet vakbekwaam)
En dan die ‘Chief Restructuring Officer’ . Die gaat dus niet de problemen oplossen maar is er om de problemen te ordenen.

https://www.parool.nl/amsterdam/noodkre ... ~b156aae2/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Pilgrim »

Stortvloed aan vuilniszakken bedreigt Amsterdam: kan betaling afval-inzamelaars niet garanderen

Door Wout Willemsen, 19 juli 2019

Afbeelding

Gemeente Amsterdam is in crisis! Amsterdams afvalenergiebedrijf AEB, waar de gemeente volledig eigenaar van is, staat op het punt om te vallen. De gemeente kan betalingen niet garanderen en vertikt het om 150 miljoen euro in het bedrijf te steken om het van de ondergang te redden. Amsterdam riskeert daarmee een stortvloed aan vuilniszakken in de straten te krijgen! Dat meldt Het Parool.

Een groot deel van de verbrandingsovens van AEB is stilgelegd. De veiligheid voor de medewerkers kon niet worden gegarandeerd. Daarmee moet zo’n 70 procent van het afval elders worden heengebracht. Andere afvalverwerkers hebben beloofd de verwerking over te nemen, maar dat kan alleen als de gemeente daar geld voor uit wil trekken. De gemeente Amsterdam gaf in het spoedberaad van deze ochtend echter aan dat het AEB de afvalverwerkers en -inzamelaars niet kan garanderen dat ze hiervoor betaald zullen worden.

Voor de korte termijn zou er 35 miljoen euro nodig zijn om AEB ‘in leven’ te houden. Dit is echter al de zoveelste keer dat AEB uit de brand moet worden geholpen en men overweegt dan ook serieus om het bedrijf failliet te laten gaan.

Doet de gemeente er geen geld bij of duurt het te lang, dan wordt Amsterdam binnen de kortste keren zelf een vuilnisbelt. Een woordvoerder van de gemeente geeft aan dat de gemeente er alles aan doet om dat te voorkomen, maar daar zijn geen concrete aanwijzingen voor te vinden. Mocht het echt misgaan, dan is dat natuurlijk een dikke smerige klodder drek op de carrière van burgemeester Halsema en het linkse college!

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... um=twitter
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44671
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Nu is het nog warm maar er komt een winter aan met KOU.
Zullen de inwoners van Nieuw-West, Noord en West nu de winter klappertandend gaan doorkomen?
A'dam wil van het gas af maar er gaat van de winter diesel gestookt worden voor verwarming.
Dreigend faillissement AEB: dieselaggregaten staan klaar
De twee verbrandingsovens die nog in bedrijf zijn leveren in de zomermaanden genoeg warmte, maar zodra het in september kouder wordt, eist de gemeente dat er noodmaatregelen getroffen worden, voor als het AEB met nieuwe, onvoorziene problemen wordt geconfronteerd. “We werken eraan om de capaciteit van de noodketels uit te breiden,” zegt een woordvoerder van AEB. “Die noodaggregaten draaien op diesel; we verkennen ook of er nog gasgestookte ketels beschikbaar zijn.”
https://www.parool.nl/amsterdam/dreigen ... ~b2fecc73/
De inzet van dieselaggregaten is een flinke streep door de rekening van de duurzaamheidsambities van de gemeente. De bedoeling is dat Amsterdam in 2040 aardgasvrij is, stadsverwarming waaronder de warmte van het AEB zou op termijn het alternatief moeten zijn van 350.000 huishoudens.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44671
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Hoe socialistischer hoe slechter het onderhoud?
Nu kunnen kennelijk vele kademuren niet veel gewicht meer dragen.
En tijdens die Canal Parade (een feestje van deugmensen om mee te doen aan de gendergekte) kan het her en der wel eens instorten.
Afbeelding
Verschillende kades verboden terrein tijdens de Canal Parade
De Amsterdamse kades zijn in slechte staat: van de 200 kilometer kademuur moet 135 kilometer worden gerenoveerd. En van de 850 belangrijke bruggen in de stad voldoen er 750 niet aan de wettelijke eisen.[...]
Het grote aantal bezoekers dat op zaterdag 3 augustus bij de Canal Parade wordt verwacht, is aanleiding om kades en bruggen langs de route af te zetten. De stad vreest ongelukken of zelfs het instorten van de zwakste delen bij extra zware belasting.
https://www.parool.nl/amsterdam/verschi ... ~be69d416/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44671
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Waar haal je het geld vandaan voor marxistische hobby's? Bij anderen.
En wat doe je als socialist als je je afval niet kwijt kunt? Aan kieper je het asociaal over de schutting bij de buren.
‘Noodoplossing’ voor Amsterdams afvalprobleem: stortplaatsen buiten de stad
Hoewel het storten van brandbaar afval in Nederland verboden is, heeft de gemeente Amsterdam bij Lelystad en Assendelft stortplaatsen geregeld waar de komende tijd bedrijfsvuil gestort kan worden. Intussen oefenen de gemeente en de Vereniging Afvalbedrijven druk uit op verantwoordelijk staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat, D66) om zo snel mogelijk een verbod af te kondigen op het importeren van buitenlands afval.
En laat die import nu een groot deel van de inkomsten en winst uitmaken.
Hoe lossen we het op? Door de overheid die zich als nog onbetrouwbaarder toont dan normaal.
De ‘structurele oplossing’ waar Van Doorninck op doelt, is dus een importverbod voor buitenlands afval. De Vereniging Afvalbedrijven vroeg staatssecretaris Van Veldhoven donderdagavond in een brief om zo’n verbod. In dat geval kunnen de afvalbedrijven met een beroep op ‘overmacht’ onder de contractuele verplichtingen uit die ze hebben gesloten met buitenlandse afvalaanbieders. Op een grotere schaal bekeken, is die maatregel voor het milieu overigens niet veel beter. Het zou namelijk alleen maar betekenen dat de vuilbergen niet in Nederland ontstaan, maar in Groot-Brittannië, waar het meeste geïmporteerde afval vandaan komt.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~ba0e64c0/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80785
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef: Het zou namelijk alleen maar betekenen dat de vuilbergen niet in Nederland ontstaan, maar in Groot-Brittannië, waar het meeste geïmporteerde afval vandaan komt.
Wat maakt het uit. Heel europa is toch al een grote vuilnisbelt.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Pilgrim »

SATIRE?!: Communistisch Amsterdam...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80785
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Pilgrim schreef:SATIRE?!: Communistisch Amsterdam...
Nep . Hartstikke nep....
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Pilgrim »

Maar het zou best kunnen... En op een dag... :unhappy:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44671
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80785
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Amsterdam...Fijne stad om in te wonen.
Netwerkbedrijf Alliander: ‘Stad is hard op weg naar een stroominfarct’

Het landelijke stroomnetwerk kan de enorme toename van het aantal datacenters, zonnepanelen, elektrische auto’s en airco’s nog maar amper bolwerken. Ook de stad is hard op weg naar een stroominfarct, waarschuwt netwerkbedrijf Alliander.

Hij is zo ingeburgerd dat hij bijna niet opvalt, de peperbus aan de Derde Kostverlorenkade in Amsterdam Oud-West. Je rijdt vanuit de J.J. Cremerstraat zo tegen het ‘trafohuisje’ aan dat de stroomvoorziening voor zo’n 400 adressen in de buurt herbergt. In totaal telt de Cremerbuurt acht van die huisjes om de ruim 5500 bewoners van elektriciteit te voorzien. Maar hoe lang zijn acht huisjes nog genoeg?

Het is een van de honderden buurten in de oude stad die de komende twintig jaar van het gas moeten – en volgezet met zonnepanelen en laadpalen voor elektrische auto’s. Volgens de prognose van Alliander, de beheerder van de elektriciteitskabels in de stad, heeft het negentiende-eeuwse buurtje dan 19 trafohuisjes nodig, plus een voor de bedrijven.

“Straks is er in Amsterdam op piekmomenten 2,5 tot 6 keer zo veel vraag naar stroom dan er nu capaciteit beschikbaar is,” zegt Peter Hofland van Alliander. “Op sommige plekken zitten we nu al aan onze max. Daar kunnen we klanten niet de capaciteit bieden die ze nodig hebben. We hoeven nog niet concreet in te grijpen, maar dat moment komt wel dichterbij.”

Klimaatneutraal
‘De capaciteit van het huidige netwerk in de stad is niet toereikend om andere ontwikkelingen zoals nieuwbouw van woningen en elektrificatie van de mobiliteit in de toekomst te kunnen voorzien van elektriciteit,’ concludeert Alliander in een alarmerende studie.

Dat ligt niet alleen aan de stroom aan andere apparaten die we in toenemende mate thuis en op het werk in het stopcontact steken. De werkelijke ‘boosdoeners’ zijn het milieu en het streven van Amsterdam om in 2040 aardgasvrij en in 2050 klimaatneutraal te zijn. Alleen al voor de plannen om in 2030 uitsluitend elektrisch vervoer toe te staan, zijn tussen de 40.000 en 70.000 laadpalen nodig tegen 1500 nu.

De gevolgen voor het stroomnet worden volstrekt onderschat. “De energietransitie vraagt juist méér stroom,” zegt Hofland. “Als je mensen van het gas af haalt en op een warmtenet aansluit, moeten ze pompen neerzetten die elektriciteit verbruiken.”

Ook nieuwbouw is een probleem. De stad wil tot 2025 ruim 50.000 woningen bouwen in ‘elektrische wijken’. Zo zijn voor de 6300 ­woningen in de nieuwe Sluisbuurt op Zeeburgereiland nu 19 trafohuisjes (‘middenspanningsruimtes’) gepland. Maar tegen de tijd dat die appartementen worden opgeleverd, zullen er op zijn minst 28 nodig zijn – in het uiterste geval zelfs 39.

En dan zijn er nog de bedrijven die om elektriciteit smeken. Eén nieuw datacenter, de levensader van de Amsterdamse techindustrie, slurpt de stroombehoefte van een flink dorp tot middelgrote stad op.

Bovendien is niet alleen de vraag, maar ook het aanbod van stroom een probleem. Met steeds meer zonnepanelen op daken kan het elektriciteitsnet straks ook de afvoer van hun overtollige stroom niet meer aan. De afgelopen periode was er ‘een enorme toename’ van vraag én aanbod – meer dan de elektriciteitskabels kunnen verwerken, zo stelt Alliander.

Bouwban
Amsterdam telt 25 zogenoemde onderstations, die hoogspanning uit elektriciteitscentrales naar middenspanning omzetten. Daarvan kunnen er over tien jaar minimaal 11 en maximaal 23 de vraag naar elektriciteit niet meer aan. Zeven stations moeten voor 2025 worden uitgebreid, maar bij slechts 3 worden daar nu voorbereidingen voor getroffen. Daarnaast zijn volgens Alliander zes nieuwe onderstations nodig.

Haast is geboden; het plannen en bouwen vergt acht jaar. En het kost geld, veel geld. De bouw van het laatste nieuwe onderstation in Amsterdam, Watergraafsmeer, kostte tien jaar geleden al 17 miljoen euro.

Het station, bedoeld om de datacenters boven­op de Amsterdamse internetknoop van het Science Park te voeden, heeft nu al een capaciteitsprobleem en moet versneld worden aangepakt. De recente tijdelijke bouwban voor nieuwe datacenters in Amsterdam en Haarlemmermeer biedt nauwelijks verlichting.

‘Betrouwbaarste net’
Wat er gebeurt als het allemaal niet lukt? Daar speculeert Alliander liever niet over. Het aantal stroomstoringen in de stad, vanwege de warme zomer toch al hoog, zou verder kunnen toenemen.

“Het Nederlandse stroomnet is nu een van de betrouwbaarste ter wereld,” zegt Hofland. “Dat komt doordat het vrijwel overal dubbel is uitgevoerd. Op het moment dat ergens een storing is of onderhoud, kunnen we stroom blijven leveren. Maar die opzet past bij een andere situatie dan nu ontstaat.”

Er zal vaker ‘nee’ moeten worden verkocht. Het bedrijf is wettelijk verplicht nieuwe aansluitingen aan te leggen – maar niet om die van stroom te voorzien als die fysiek niet meer kan worden geleverd. Dat kan betekenen dat, als er niets gebeurt, een inwoner van de Cremerbuurt die straks een laadpaal voor zijn elektrische bolide voor de deur wil, nul op het rekest krijgt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Stroomstoring is heel gewoon geworden.

Gebeurt regelmatig in Diemen. Pas nog 40 euro op mijn rekening ontvangen omdat de storing wel erg lang duurde.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Plaats reactie