Nieuws uit Saudi-Arabië

Mahalingam
Berichten: 42586
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Mahalingam »

Er zijn weer sjiiten onthoofd.
Saudi-Arabië onthoofdt 37 ‘terroristen’ bij massa-executie
Bij een massa-executie in Saudi-Arabië zijn dinsdag 37 overwegend sjiitische gevangenen onthoofd. Het gaat om de grootste massa-executie in drie jaar, zo schrijft The Washington Post. In totaal zijn in de eerste vier maanden van het jaar al 105 veroordeelden ter dood gebracht in het land.

De meeste slachtoffers zijn veroordeeld wegens terrorismegerelateerde misdaden en behoren tot de sjiitische minderheid in het land. Volgens Amnesty International zijn de mannen ‘na schijnprocessen’ veroordeeld op basis van valse bekentenissen die door foltering zouden zijn verkregen. Onder hen zijn zeker drie minderjarigen.

De vrees is dat de executies zullen leiden tot verdere sektarische spanningen tussen soennitische moslims in Saudi-Arabië en en sjiitische moslims in buurland Iran.

Extremisten
Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken in Saudi-Arabië hielden de geëxecuteerde mannen er extremistische ideologieën op na en vormden zij terroristische cellen met als doel het verspreiden van chaos en het uitlokken van sektarische twisten.
https://www.trouw.nl/home/saudi-arabie- ... ~a8c2e427/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Pilgrim »

Saudi Arabië arresteert 16 jarige tiener en onthoofdt hem vanwege Whatsapp berichtjes

Posted on 28/04/2019

Afbeelding
Een van de vele tienduizenden sterk ondervoede Jemenitische kinderen (afbeelding: Embed from Getty Images (4)). En wat doen zowel Amerika als Europa? Wapens leveren aan de Saudi’s, waarmee deze ellende dagelijks wordt vergroot.

Iedere 10 minuten wordt in Jemen een kind met Duitse wapens door Arabieren vermoord – Iedere 10 minuten sterft een Jemenitisch kind aan ondervoeding of uitdroging

Nadat mensenrechtenorganisaties recent zware kritiek uitten op het regime van Saudi Arabië vanwege het onthoofden van 37 voornamelijk Shi’itische moslims, blijken er ook enkele tienerjongens onder de hakbijl te zijn gegaan. Een jongen van 16 werd gearresteerd en op 21 jarige leeftijd onthoofd omdat hij Whatsappjes had gestuurd over demonstraties tegen de regering. Ondertussen blijft Saudi Arabië in Jemen met Westerse bommen en andere wapens het ene na het andere bloedbad aanrichten. Bij de humanitaire ramp in Jemen kwamen al 70.000 mensen om het leven.

De 16 jarige Abdulkareem al-Haway werd enkele jaren geleden gearresteerd en vervolgens op wrede wijze gemarteld –onder andere geëlektrocuteerd- om een bekentenis wegens ‘terrorisme’ af te dwingen. Ook dreigden ze zijn familie te vermoorden. Zijn misdaad: het sturen van Whatsappjes over een demonstratie tegen de regering. Uiteindelijk blijkt hij nu op 21 jarige leeftijd te zijn onthoofd.

Mujtaba al-Sweikat was ook nog een tiener toen hij werd gearresteerd voor het bijwonen van zo’n demonstratie. De destijds 17 jarige werd na zijn arrestatie zwaar mishandeld en net zo lang op zijn voetzolen geslagen totdat hij bekende.

De 23 jarige Munir al-Adam werd in 2012 gearresteerd en zo erg op zijn voeten geslagen, dat hij dagenlang alleen nog maar kon kruipen. Nadat hij bij een ondervraging doof werd aan een oor vertelde hij aan een rechter dat hij maar een bekentenis had ondertekend, omdat hij uitgeput was van alle martelingen.

Kritiek op koningshuis = doodstraf
Mensenrechtenorganisaties noemen de processen die deze tieners, jongeren en andere arrestanten krijgen slechts schijn. Het enige wat het Saudische koningshuis al jaren doet is het minste geluid dat wijst op oppositie en tegenstand met extreem harde hand de kop indrukken. Als je op social media laat blijken het niet eens te zijn met de heersers in Riyad, dan riskeer je daarmee de doodstraf.

Harriet McCluuoch, vicedirecteur van mensenrechtenorganisatie Reprieve, vindt dat de Westerse bondgenoten van Saudi Arabië ‘nu moeten handelen om te voorkomen dat nog meer jonge mensen worden vermoord voor het uitoefenen van hun recht op vrijheid van meningsuiting,’ een recht wat in het overgrote deel van de islamitische wereld, en zeker in Saudi Arabië, in het geheel niet bestaat. (1)

Bloedbad in Jemen, dankzij Westers wapentuig
Ondertussen blijven de Saudi’s in buurland Jemen het ene na het andere bloedbad aanrichten. Inmiddels zijn er de afgelopen jaren al zo’n 70.000 Jemenieten om het leven gekomen. Saudi Arabië gebruikt daarvoor Amerikaanse en Europese wapens, waar het ondanks de slachtpartijen in Jemen de afgelopen jaren hele scheepsladingen vol van gekregen heeft. Kroonprins Mohammad bin Salman heeft niet voor niets de bijnaam ‘de slachter van Riyad’ gekregen.

Saudi Arabië geeft sinds 2016 jaarlijks inmiddels meer geld uit aan defensie dan Rusland (!). Zo verkochten de Duitsers vorig jaar voor ruim € 416 miljoen aan wapentuig aan de Saudi’s. (2) Volgens UNICEF is het zelfs zo erg dat iedere 10 minuten een kind in Jemen met Duitse wapens wordt vermoord, en in dezelfde 10 minuten een kind onder de 5 sterft aan ondervoeding of uitdroging.

Ook de Britten en Fransen leveren grote hoeveelheden wapens aan de Saudi’s, waarmee de genocide op de Jemenieten kan worden voortgezet (3). 24 miljoen Jemenieten, 83% van de totale bevolking, zijn inmiddels op humanitaire hulp aangewezen. Ook dreigt er voortdurend hongersnood in het grotendeels verwoeste land.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Anonymous
(3) Anonymous
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/uncategori ... erichtjes/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Pilgrim »

Saoedi-Arabië neemt nu beulen aan – “Geen kwalificaties noodzakelijk”

Geplaatst op 5 mei 2019

Afbeelding

Saoedi-Arabië heeft betrekkingen voor acht nieuwe beulen uitgeschreven om de werkdruk aan te kunnen die met de stijging van de openbare onthoofdingen in de rechtsstaat van de sharia verbonden.

Dit werd bekend, nadat Saoedi-Arabië vorige week op één dag 37 mensen had geëxecuteerd, waaronder een kruisiging, om zodoende in 2019 een recordaantal van zijn burgers te doden.

De aangeboden betrekkingen, waarin de rol van de acht nieuwe beulen werd beschreven, werden volgens berichten op de banensite van de staat gepubliceerd. Volgens de sollicitatieadvertentie zijn er voor de functie van beul geen speciale kwalificaties en voorkennis nodig. De belangrijkste competentie bestaat erin “een doodvonnis uit te voeren”, maar ook “amputatie uit te voeren” bij personen die vanwege minder ernstige delicten zoals diefstal veroordeeld werden.

The Sun” bericht:

Saoedi-Arabië heeft een van de hoogste executiepercentages in de wereld: voor verdachten die vanwege terrorisme, moord, verkrachting, gewapende roof en drugshandel veroordeeld werden, dreigt de doodstraf.

Sinds begin 2014 werden bijna 600 executies uitgevoerd, meer dan een derde deel daarvan waren drugsgevallen. Verleden jaar werden in het Saoedische koninkrijk meer dan 140 mensen ter dood gebracht, waar de veroordeelden normaal gesproken met een kromzwaard onthoofd worden.

Openbare onthoofdingen vinden in de regel ´s morgens om 09.00 uur plaats. De veroordeelde wordt dan door de beul op z´n knieën gedwongen. Hij gebruikt een zwaard, dat bekend staat als “Sultan”, om het hoofd van de veroordeelde bij de nek van de romp te scheiden.

Statistici hebben voorspeld dat er dit jaar meer dan 170 door de knieën zullen gaan – een record in de moderne tijd.

In de vroege jaren-2000 begonnen mensenrechtengroepen het aantal executies te registreren, tendens stijgend. Afgelopen dinsdag werd een gevangene gekruisigd en een ander werd tijdens tientallen walgelijke executies die op één dag in het meedogenloze koninkrijk werden uitgevoerd, gespietst.

De executies werden in Riyad, de islamitische heilige steden Mekka en Medina, de centrale provincie Qassim en in de oostelijke provincie, het gebied van de sjiitische minderheid, uitgevoerd.

Later onthulden de Saoedische autoriteiten dat één persoon na zijn terechtstelling werd gekruisigd – een straf die voorzien is voor zware overtredingen. Als waarschuwing aan anderen plaatste de beul het hoofd van een geëxecuteerde soennitische extremist op een spies.

De wetgevers zeiden dat de mannen aangeklaagd zouden zijn wegens “het aannemen van een terroristen-extremisten ideologie en het vormen van terroristische cellen” en schade aan de “vrede en de veiligheid van de samenleving” zouden berokkenen. Volgens Amnesty International was een van de mannen op het moment van zijn arrestatie net 16 jaar oud.

De geëxecuteerde personen hadden deelgenomen aan een aanval op een basis, waarbij meerdere veiligheidskrachten gedood werden, stond er in de verklaring van de Saudi Press Agency.

In Saoedi-Arabië was dit het grootste aantal executies op één enkele dag sinds 2 januari 2016, toen het koninkrijk 47 mensen wegens terroristische misdaden terechtgesteld had.

Onder de geëxecuteerde personen bevond zich ook de 21-jarige Abdulkarim al-Hawaj, die als scholier gearresteerd en aangeklaagd werd een “terrorist” te zijn, omdat hij online teksten over een demonstratie tegen de regering had verstuurd. In de verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken stond dat de geëxecuteerde personen extremistische ideologieën aangenomen en terroristische cellen gevormd zouden hebben om chaos te verbreiden en sektarische conflicten te provoceren.

Men zegt dat de personen volgens de wet schuldig verklaard werden in opdracht van een speciale rechtbank in Riyad, dat zich bezighoudt met terreurprocessen, en het Hoogste Gerechtshof van het land.

Amnesty International zei dat elf mannen wegens spionage voor Iran veroordeeld en na een “zeer unfair proces” ter dood veroordeeld werden. Minstens 14 andere personen werden tussen 2011 en 2012 wegens geweldsdelicten in verband met hun deelname aan demonstraties tegen de regering in de door sjiieten bewoonde gebieden in Saoedi-Arabië veroordeeld.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat het stoffelijk overschot van een van de geëxecuteerden, Khaled bin Abdel Karim al-Tuwaijri, in het openbaar aan een paal vastgelijmd zou zijn. In de verklaring werd niet gezegd in welke stad in Saoedi-Arabië deze openbare executie plaatsvond.

Bron: https://news-for-friends.de

Vertaling: “News-for-Friends”

Bron oorspronkelijk artikel: https://newspunch.com

Door: Baxter Dmitry

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/05/05 ... dzakelijk/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Pilgrim »

Saoedi-Arabië: Onthoofding en kruisiging voor 18-jarige wegens demonstratie

Geplaatst op 8 juni 2019

Afbeelding

Murtaja was nog maar tien jaar oud, toen hij in Saoedi-Arabië samen met 30 andere kinderen aan een fietsdemonstratie deelnam (foto). Hij riep door een megafoon dat de mensen mensenrechten willen. Toen hij zich ook na de demonstratie voor liberale waarden bleef inzetten, werd hij op 13-jarige leeftijd gearresteerd. Hij zit al vijf jaar in de gevangenis, is inmiddels 18 jaar en staat nu voor de sharia-rechtbank. De officier van justitie eist zijn onthoofding en kruisiging.

In de aanklacht wordt beweerd dat hij “lid van een terreurgroep” zou zijn. De jongere zou “ophitsing tot opstand” hebben bedreven. Daar zou volgens de “Bild-Zeitung” in Saoedi-Arabië na de executie het tentoonstellen van het verminkte lichaam op staan. Daarvoor zou hij onthoofd worden met het zwaard.

Het lot van Murtaja herinnert aan dat van Raif Badawi, die op zijn in 2008 opgerichte internetsite “De Saoedische Liberalen” politieke en religieuze beslissingen evenals instellingen in het streng islamitische koninkrijk becommentarieerd en bekritiseerd had. Hij schreef o.a. dat voor hem alle mensen evenveel waard zouden zijn, of zij nu moslims, Joden of christenen zouden zijn.

Dat is duidelijk tegenstrijdig aan de islamitische leer, volgens welke de moslims de hoogwaardige en alle niet-moslims de minderwaardige mensen zijn. Daarom werd hij in september 2014 door een sharia-rechtbank wegens “belediging van de islam” tot 10 jaar gevangenisstraf, 1000 zweepslagen en een boete van omgerekend € 250.000,- veroordeeld. Vier jaar geleden kreeg Raif Badawi voor het eerst zweepslagen en zijn gezondheid is extreem in gevaar in de gevangenis. Op 19 januari werd hij 35 jaar oud, Amnesty International eist zijn vrijlating en veel burgerrechtenactivisten, zoals Gernot H. Tegetmeyer, die ook contact onderhoudt met de vrouw van Raif, die met de beide kinderen naar Canada vluchtte, zetten zich eveneens voor hem in.

Een zware tot onmogelijke taak, want Saoedi-Arabië is het moederland van de islam, waarin consequent de sharia geldt, streng volgens de brute straffen die de “profeet” Mohammed 1400 jaar geleden als tijdloos geldende bevelen van een “god” in de koran dicteerde. In de soenna, de beschrijvingen van zijn leven en handelen, zijn nog meer fundamenten voor de wrede islamitische wetgeving te vinden. De jonge Murtaja dient nu volgens koran-vers 5:33 de “goddelijke” straf voor zijn opstandige gedrag te krijgen:

“De vergelding dergenen die oorlog tegen Allah en Zijn boodschappers voeren en er naar streven wanorde in het land te scheppen, is slechts dat zij gedood of gekruisigd worden, of dat hun handen en hun voeten de ene rechts en de andere links, worden afgesneden, of dat zij het land worden uitgezet. Dat zal voor hen een schande in deze wereld zijn en in het Hiernamaals zullen zij een grote straf ontvangen.”

Typisch genoeg volgt dit niet mis te verstane dodingsbevel direct op koran-vers 5:32, waarvan de moslims in de misleiding-Taqiyya-modus altijd beweren dat deze het doden van mensen zou verbieden, hoewel vers 5:32 ten eerste een voorschrift aan de Joden is en ten tweede het doden in het vers gerechtvaardigd wordt wanneer daar een reden voor is.

De onthoofding wordt behalve in koran-vers 8:12 ook in vers 47:4 bevolen:

“Wanneer gij de ongelovigen (in oorlog) ontmoet, treft dan hun nek en wanneer gij overwinnaar zijt, bindt hen dan vast. En wanneer de oorlog opgehouden is, laat hen dan vrij uit gunst of voor een losprijs. Zo zij het. En indien Allah wilde, had Hij hen Zelf kunnen bestraffen. Doch Hij wilde sommigen uwer door anderen op de proef stellen. En degenen die terwille van Allah worden gedood, hun werken zal Hij zeker niet vruchteloos maken.”

In Saoedi-Arabië is, net zoals in de “Islamitische Staat”, 100% de islam ingevoerd. Het helpt niets om relativerend op enkele minder radicale islamitische landen zoals Tunesië of Indonesië te wijzen, want deze ideologie kan overal geïntensiveerd worden zodra fundamentele krachten in heerschappij-posities komen. Daarom is het onherroepelijk de politieke islam te verbieden, die de sharia, de vrouwenonderdrukking, de discriminatie van homoseksuelen, het doden, de strijd tot de eindzege, de jihad en de terreur beveelt.

De slapende massa van de gehersenspoelde geïndoctrineerde mensen in Duitsland blijft echter desondanks hardnekkig geloven dat de islam een “vreedzame religie” zou zijn en dat het al 1400 jaar lang durende massale doden “niets met de islam” te maken zou hebben.

Geen wonder, want er bestaat nauwelijks een onderwerp waarbij zoveel gelogen, verdoezeld, mooi gepraat en verdraaid wordt als bij de islam. Al diegenen die op de hoogte zijn van de keiharde feiten, staan bij hun voorlichting tegenover een gigantische machinerie van het liegende mediale en politieke apparaat. Maar het is slechts een kwestie van tijd tot de feiten zich zullen laten gelden. Hoe meer mensen de reëel bestaande islam in de straten van ons land en in hun omgeving meemaken, des te minder zullen zij de leugens geloven die hen dagelijks worden voorgeschoteld.

Bron: www.pi-news.net

Door: Michael Stürzenberger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/08 ... onstratie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42586
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Mahalingam »

Koningshuizen zoeken elkaar op. Zie maar eens hoe de Oranjes buurten.
Maar de koninklijke familie van Arabië staat wel op grote afstand. Wiedes, want het zijn me een stel herenkinderen.
Saudi princess to go on trial in Paris after telling bodyguard 'to beat up decorator'
The sister of Saudi Crown Prince Mohammed bin Salman is to be put on trial in Paris next month for allegedly ordering her bodyguard to beat up a workman in the French capital, a legal source told AFP on Wednesday.
The case against Princess Hassa bint Salman stems from an alleged assault in her apartment on the ultra-expensive Avenue Foch in west Paris in September 2016.
The trial is due to be judged on July 9, the source said.

The alleged victim has said he was hired to carry out refurbishment work at Princess Hassa's apartment and that she became angry after he took a photograph, accusing him of wanting to sell it to the media.
He alleges the princess, said to be in her 40s, then ordered the bodyguard to beat him up.
Le Point magazine reported that the princess shouted: "Kill him, the dog, he doesn't deserve to live".
The workman says he was punched in the face, his hands were tied and he was forced to kiss the princess's feet during an hours-long ordeal.
His tools were confiscated before he was allowed to leave.

AFP reported at the time of the incident that his injuries were so severe that he was ordered off work for eight days.

Bodyguard charged
The bodyguard was charged on October 1, 2016 with armed violence, theft, issuing death threats and holding someone against their will.
Princess Hassa is likely to be absent from the trial as she has not been apprehended under an international arrest warrant issued in 2017.

Lionised in the Saudi media for her charity work and women's rights campaigning, Princess Hassa is sister to Prince Mohammed, one of the most powerful leaders in the Middle East.
[...]
Princess Hassa's legal case is not the first time Saudi royalty have had a brush with the law in France.

In 2013 French authorities ordered assets to be seized from Saudi princess Maha al-Sudairi, wife of the then interior minister Prince Nayef bin Abdul Aziz, over an unpaid luxury hotel tab of nearly six million euros ($6.8 million).
https://www.thelocal.fr/20190613/saudi- ... -decorator
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42586
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Mahalingam »

In Londen zitten ze met een raadsel: een dode Arabische kroonprins.
En het was me een herenkind.
’Avond vol seks en drugs werd kroonprins (39) FATAAL’
Wat is er vooraf gegaan aan de dood van de 39-jarige kroonprins van emiraat Sharja, die maandagochtend door personeel in zijn penthouse in Londen werd gevonden? Bronnen claimen dat een wilde avond, waarbij orgies en verdovende middelen niet geschuwd werden, hem fataal is geworden.

Naar verluidt schakelde een ambulance de politie in, nadat zij een onbekende hoeveelheid harddrugs hebben gevonden. Een bron vertelt hierover aan the Sun: „Er is een feest geweest, waarbij meerdere gasten drugs namen en seks met elkaar hadden. Het is niet ondenkbaar dat sjeik Khalid is overleden nadat hij zelf drugs had genomen.”

De ingewijde voegt daar aan toe: „De politie is een onderzoek gestart en het personeel is het zwijgen opgelegd.” De Londense politie meldde woensdag dat zijn dood na de eerste lijkschouwing ’onverklaarbaar’ is. Verdere onderzoeken moeten uitwijzen wat de doodsoorzaak is.
En wie was hij dan wel?
De vader van de kroonprins, sjeik Dr. Sultan bin Muhammad al Qasimi, is het staatshoofd van het steenrijke oliestaatje Sharja. De derde grootste stad van de Verenigde Arabische Emiraten.

„Net als meerdere jonge Arabische mannen, genoot sjeik Khalid van de vrijheid die hij had in Londen. Maar dat is dus tragisch geëindigd”, aldus de insider.

Het huis waar de mode-ontwerper in de badkamer werd aangetroffen maandagochtend, is gesitueerd in het luxe appartementencomplex Knightsbridge, waar woningen voor minimaal 90 miljoen Pond per stuk worden verkocht.
En het is niet zijn enige zoon die ten onder ging aan westerse ondeugden.
De familie bezit een landgoed in Sussex. Hieraan kleeft ook een tragedie, want het levenloze lichaam van de oudere broer van sjeik Khalid werd daar zo’n twintig jaar geleden, in 1999, op de badkamervloer aangetroffen na een overdosis heroïne. Hij was slechts 24 jaar oud.
https://www.telegraaf.nl/entertainment/ ... -39-fataal
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42586
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Mahalingam »

Nog meer familie problemen in het Arabische gebied.

Afbeelding

Zij is Princess Haya Bint Al Hussein met haar man Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum van Dubai. Zij is een zus van de koning van Jordanië en is nu op de vlucht en ondergedoken.
Prinses OP DE VLUCHT voor sjeik van Dubai
...Met haar twee kinderen en een flinke koffer geld is ze via Duitsland in Engeland beland, waar ze zich schuilhoudt op een geheime locatie. Ze maakt zich zorgen om haar veiligheid.
De sjeik is des duivels over het plotse vertrek van zijn zesde vrouw. De 69-jarige despoot, die eerder al twee vluchtende dochters met geweld terughaalde naar zijn protserige paleis, vreest echter een internationale crisis en opereert dit keer uiterst voorzichtig achter de schermen.
[...]
Aan het roer van dit hypocriete paradijs staat al jaren Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Hij kwam vorig jaar in het nieuws nadat zijn dochter met een gewaagde operatie de benen had genomen. Deze PRINSES LATIFA klaagde over de hondse behandeling door haar vader, die haar jarenlang vasthield en liet mishandelen.

Met hulp van haar Finse capoeira-lerares en een Franse oud-spion had zij haar vluchtpoging gepland, maar die strandde uiteindelijk toch voor de kust van India. Voordat zij hippieparadijs Goa wist te bereiken, bestormden Indiase commando’s haar jacht en droegen haar vervolgens over aan de autoriteiten in Dubai.
https://www.telegraaf.nl/entertainment/ ... -van-dubai

Princess Haya is said to have told friends she chose to flee to Germany as she “didn’t trust UK authorities to hand her back”.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Helaas kon de wil van Allah geen beschermende hand bieden boven zijn zwakke geestesgesteldheid en stevige lul.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Pilgrim »

Saudische kroonprins bouwt megastad met vliegende auto’s, robots en dinosauriërs

Posted on 27/07/2019

Afbeelding
De locatie van Neom, vlakbij de Sinaï woestijn en Israël (afbeelding: (2)).

Computers gaan misdaden opsporen in stad waarin alle mensen iedere seconde worden gevolgd

In het dorre noordwesten van Saudi Arabië is kroonprins Mohammed bin Salman sinds 17 juni in een gebied bijna net zo groot als België begonnen met de bouw van een futuristische megastad, compleet met vliegende taxi’s, robot bedienden, glow-in-the-dark zand en zelfs robot dinosauriërs. De science fiction stad, voorlopig aangeduid als project ‘Neom’ (een samenvoeging van het Griekse woord voor ‘nieuw’ en het Arabische woord voor ‘toekomst’) moet zowel de knapste koppen als duizenden vliegtuigen vol toeristen aantrekken.

‘Misschien heeft MbS de Twitter account van Elon Musk ietsje teveel gevolgd,’ luidt het cynische commentaar op Zero Hedge. Hoe dan ook, de Wall Street Journal bericht dat de omstreden kroonprins $ 500 miljard uittrekt om een stuk woestijn van ongeveer 26.000 km2 om te toveren tot ’s werelds modernste en leefbaarste stad, met de best betaalde banen.

Het gaat niet om een wild idee dat impulsief op de achterkant van een kladvelletje is gekrabbeld. De Wall Street Journal kreeg namelijk inzage in een vertrouwelijk document van 2300 pagina’s, dat in september 2018 in opdracht van de kroonprins door gerenommeerde bureaus zoals Boston Consulting Group, McKinsey en Oliver Wyman werd opgesteld.

In het gebied leven nog wel wat lokale stammen, maar de circa 20.000 mensen die daarbij horen worden gedwongen te verhuizen. De megastad krijgt eigen rechtbanken die gebaseerd zijn op de discriminerende en racistische islamitische Sharia, maar wel met de nodige aanpassingen, want anders zal vrijwel niemand van buitenaf er willen komen (en zeker geen vrouwen). De rechters vallen direct onder de koning.

Totale controle
Volgens de door MbS geleide oprichtingscommissie van Neom wordt het ‘een geautomatiseerde stad waar we alles kunnen zien. Een stad waar een computer misdaden opspoort zonder dat ze hoeven te worden aangegeven, en alle inwoners kunnen worden gevolgd.’

George Orwells ‘1984’ lijkt daarom een grote inspiratiebron voor Neom te zijn geweest. In China is men hard op weg eenzelfde totalitaire controlestaat te realiseren, en zowel de VS als de EU lijken beslist niet achter te willen blijven. Het project maakt deel uit van het streven van MbS om Saudi Arabië minder afhankelijk te maken van één inkomstenbron: olie.

Als MbS in alles zijn zin krijgt wordt het inderdaad een unieke ‘Future World’ achtige stad, met:

* Vliegende taxi’s. Het bestuur overweegt zelfs om Tesla met miljarden over te halen om naar Neom te verhuizen;

* Weermanipulatie, waarmee wolken kunnen worden gemaakt en het niet (altijd) als de woestijn aanvoelt;

* Robot bedienden, in huizen, hotels, etc.. De stad moet zelfs meer robots dan mensen krijgen;

* De allerbeste gezondheidszorg, met wetenschappers die mensen genetisch gaan manipuleren om ze sterker, gezonder en slimmer te maken. De commissie hoopt samen te gaan werken met het ‘Apollo Project’ van SoftBank, dat gericht is op het scheppen van ‘een nieuwe manier van leven, van geboorte tot de dood.’

* Top restaurants. Neom moet het hoogste aantal Michelin-sterrenrestaurants per inwoner krijgen;

* Robot dinosauriërs. Feitelijk ‘Jurassic Park’, maar dan zonder de gevaren van echte levende en dus onvoorspelbare monsters;

* Glow-in-the-dark zand op een strand genaamd ‘Silver Beach’. Technici hebben echter nog geen idee hoe dit op een veilige manier te realiseren;

* Alcohol, in de rest van Saudi Arabië onder de Sharia streng verboden, maar in Neom wordt daar vermoedelijk een uitzondering voor gemaakt (anders zal het aantal geïnteresseerde bedrijven, werknemers, inwoners en toeristen van buiten de moslimwereld waarschijnlijk ver achterblijven bij de verwachtingen, zoals de ervaring in Saudi Arabië leert);

* Robot gevechten, of ‘martial arts’, ter vermaak;

* Veiligheid. Ontelbare camera’s, drones en gezichtsherkenningstechnologie moeten van Neom de veiligste stad ooit maken. ‘Alles kan worden opgenomen,’ aldus de commissie.

* Kunstmatige maan. Iedere avond gaat een complete dronevloot de illusie van een gigantische kunstmatige wassende maan (het symbool van de islam) creëren. Een van de voorstellen is om daar live beelden vanuit de ruimte op te projecteren. De techniek om dit te doen bestaat reeds en is al in China toegepast.

Op 17 juni is de bouw van Neom officieel van start gegaan, zoals gewoonlijk met behulp van duizenden goedkope gastarbeiders die eveneens zoals gebruikelijk in erbarmelijke omstandigheden –met 6 man in één klein kamertje- moeten leven. En nu maar hopen dat die hokjes in deze snikhete woestijn wel voorzien zijn van airconditioning.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Wikimedia Commons, auteur Costa.x ,licentie Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International

https://www.xandernieuws.net/algemeen/s ... osauriers/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Pilgrim schreef:
Hoe dan ook, de Wall Street Journal bericht dat de omstreden kroonprins $ 500 miljard uittrekt om een stuk woestijn van ongeveer 26.000 km2 om te toveren tot ’s werelds modernste en leefbaarste stad, met de best betaalde banen.
De Wall Street Journal zou ook eens een kijkje achter deze stad in aanbouw moeten nemen. Het schijnt dat de armoede alleen maar toeneemt in de zandbak van Allah. Dit soort rookgordijnen verbaast mij niks. Het Arabische koningshuis bestaat voornamelijk - volgens mij - uit geile wellustige vooral stiekeme Arabieren die van gekkigheid niet weten waar ze hun lul in moeten stoppen. Nu ja, dat weet ik wel, uit betrouwbare bron: dat zijn voornamelijk Russische en Ukraine snollen. Onder aanmoedigend vermaak van sterke drank en dollars die als confetti voor de versiering dienen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 42586
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Mahalingam »

Eildert Mulder in Trouw:
Te zacht gebeden voor de Saudische kroonprins? Dan kun je de doodstraf krijgen
Je moet het lef maar hebben. Je drijft de spot met ‘wat de staat tot stand heeft gebracht’ en, erger, je raffelt respectloos het verplichte gebed af voor de vorst die jouw land regeert. Als je zulk gedrag in Luxemburg vertoont is er weinig aan de hand. De groothertog zal je geen haar krenken. Anders ligt dat in Saudi-Arabië waar sinds drie jaar een vampier de lakens uitdeelt, kroonprins Mohammed Bin Salman. Het verhaal wil dat monarchieën vaak gunstig afsteken bij republieken. Als dat al klopt dan is Saudi-Arabië de uitzondering.
Spoiler! :
Afgelopen zondag zou het proces tegen de prediker Salman Al-Awdah beginnen. Na een twitter-orkaan is de berechting uitgesteld. Mocht hij toch de doodstraf krijgen, voor de twee bovengenoemde en nog 35 andere ‘aanklachten’, dan zou misschien Trump hem nog kunnen redden. Dat zou wel bijzonder zijn, want normaal steunt de president het verdorven Saudische koningskind door dik en vooral dun. God verhoede immers dat, door een fout woord van de machtigste man op aarde, niet de VS maar China voortaan de explosieven mag leveren die Zijne Koninklijke Hoogheid op zijn Jemenitische buren smijt.

Zaagmoord

Prediker Al-Awdah is de boosdoener die het gebed voor de leider van het land, in theorie de koning maar in de praktijk de kroonprins, zou hebben ingekort. Maar welke gunst moet je voor die schelm afsmeken bij de Allerhoogste? Dat kan enkel vergiffenis zijn, zeker na de zaagmoord op journalist Jamal Khashoggi in het Saudische consulaat in Istanbul. Maar als je als voorganger in de moskee om vergiffenis bidt voor deze vorst dan is dat majesteitsschennis en vliegt je hoofd eraf. Dus kun je maar beter helemaal niet of bijna niet voor hem bidden, maar ook dat is riskant, zo blijkt nu.

De cirkel is rond, want alles begon bij Al-Awdah en zijn collega’s. Een kleine twee jaar geleden begon de arrestatiegolf, waarin Bin Salman talloze Saudische prominenten opsloot. Prinsen en zakenlui zaten vast in een luxehotel tot ze belasting hadden betaald. Dat klonk nog een beetje humoristisch, wat het niet was want de bejegening was honds. Later waren vrouwenactivisten en stamhoofden de klos. Je leest wel dat er wrok zou hebben meegespeeld over een stammen-opstand in de jaren twintig tegen de opa van de kroonprins. Zand erover, zou je zeggen, maar de woestijn vergeeft niet graag.

Zes maanden gekluisterd

De razzia begon met de opsluiting van geestelijken die behoorden tot de ‘reveilbeweging’ Sahwa, die contacten zou hebben met de verboden Moslimbroeders. Al-Awda verdween in september 2017 in het cachot. Een jaar later zou de doodstraf zijn geëist. Zes maanden zat hij aan handen en voeten gekluisterd. Voedsel kreeg hij toegeworpen, vertelde hij later aan zijn familie. Hij was de kluts kwijt en ondertekende papieren zonder ze te lezen. ‘Bekentenissen’?

De roep om de hajj in Mekka (eind volgende week) te boycotten, vanwege Jemen en Khashoggi en misschien nu ook Al-Awdah, wordt luider. Dit jaar wordt dat niets meer maar zichtbaar effect zal een ‘hajj-staking’ ook de komende jaren niet snel hebben. Daarvoor zijn er te veel moslims op aarde, ongeveer anderhalf miljard. Mekka kan twee miljoen pelgrims herbergen, en die haal je altijd wel binnen, boycot of niet. Er komen dit jaar ook, op uitnodiging van het koningshuis, pelgrims uit Christchurch in Nieuw Zeeland, waar een islamofoob in maart 51 moskeebezoekers doodschoot. De Nieuw-Zeelanders genieten de gastvrijheid van een andere moordenaar, Mohammed Bin Salman.
https://www.trouw.nl/religie-filosofie/ ... ~b6960243/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Pilgrim »

70 Duitse politieagenten gaan naar Saoedi-Arabië om het totalitaire regime in Riyad te ondersteunen door middel van training en de volledige modernisering van de grenspatrouilles, terwijl volgens Merkel de grenzen van Duitsland niet kunnen worden beveiligd tegen loslopende jihadisten in Europa. Duitsland werkt nauw samen met Saoedi-Arabië, daar waar mensen martelingen en doodvonnissen krijgen uit naam van “Allah”.

De immigratiegolf heeft alleen al in 2015-2018 geleid tot meer dan een miljoen misdaden door immigranten en nog steeds blijven de Nederlandse regering en andere globalistisch ingestelde regeringen in Europa deze feiten ontkennen en laten zij de grenzen, tegen de wil van de bevolking in, nog steeds open.
www.anonymousnews.ru

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/13 ... ar-vallen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Pilgrim »

Drones vallen Saudische olie-installaties aan: oliebedrijf halveert productie

Geplaatst op 14 september 2019

Afbeelding

Het Saoedische staatsoliebedrijf Saudi Aramco heeft zijn olieproductie gehalveerd, nadat drones twee belangrijke olie-installaties van de maatschappij hadden aangevallen. Bronnen rond Saudi Aramco zeiden zaterdagavond dat de productie met ongeveer 5 miljoen vaten per dag is verminderd.

Drones hebben zaterdagmorgen vroeg twee Saudische olie-installaties aangevallen en zo brand veroorzaakt. Dit heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken van het koninkrijk bekendgemaakt. De brand is ondertussen onder controle.

De aanval viseerde twee installaties van de staatsoliereus in de oostelijke provincie Bugya. Het ging om de installaties van Abqaiq en Khurais. Later op de dag eisten Jemenitische Houthi-rebellen, die banden hebben met Iran, de aanvallen op.

Volgens de Arabische nieuwszender al-Jazeera beweren ze tien drones te hebben gebruikt en waarschuwden ze voor nog meer acties. 'Deze aanvallen zijn ons recht en we waarschuwen de Saoedi's dat onze doelwitten zullen uitbreiden', klinkt het. De laatste maanden hebben de rebellen hun raket- en droneaanvallen op Saudi-Arabië opgevoerd. Ryad voert een militaire campagne tegen hen in Jemen.

Het was volgens ANP de grootste aanval op de olie-infrastructuur van Saoedi-Arabië tijdens het huidige conflict in Jemen. Op het olieveld van Abqaiq, in het noordoosten van het land, staat de grootste olieraffinaderij ter wereld. Het veld in Khurais, tussen de hoofdstad Riyad en de Perzische Golf, is een van de belangrijkste olievelden van het land. Volgens een bron rond Saudi Aramco kan het bedrijf de productie van olie vermoedelijk weer snel opvoeren.

De Houthi-rebellen uit Jemen hebben al jaren een groot deel van Jemen in handen, waaronder de hoofdstad Sanaa. Een coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië probeert hen te verdrijven. In de oorlog zijn al tienduizenden doden gevallen.

https://www.standaard.be/cnt/dmf2019091 ... 2684192220
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77495
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Ariel »

Vraagje. Wie leveren de drones aan Jemen. Ik heb niet het idee dat Jemen zo vooruitstrevend is dat ze die dingen in eigen productie hebben.

De landen of land die die drones levert, moet ook een hekel aan Saudi-Arabië hebben.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Pilgrim »

Ariel schreef:Vraagje. Wie leveren de drones aan Jemen. Ik heb niet het idee dat Jemen zo vooruitstrevend is dat ze die dingen in eigen productie hebben.

De landen of land die die drones levert, moet ook een hekel aan Saudi-Arabië hebben.
Misschien is dit het antwoord...
Senator Graham pleit voor Amerikaanse vergeldingsaanval op Iraanse olie raffinaderijen

Posted on 15/09/2019

Afbeelding
Video screenshot van de in brand staande Abqaiq oliewinningsinstallatie (via (3)).

‘Drones die op één na grootste Saudische olieveld in vuur en vlam zetten afkomstig van pro-Iraanse bases in Irak’ – Commandant Iraanse Revolutionaire Garde: ‘Wij zijn klaar voor totale oorlog’

Volgens de Verenigde Staten zit Iran achter de aanval op twee grote olie installaties in Saudi Arabië, waardoor het land de dagelijkse olieproductie (waarvan 5,7 miljoen vaten in de getroffen velden) zal moeten worden gehalveerd. Foto’s van resten van Iraanse drones en/of kruisraketten zouden dit ‘bewijzen’, maar Teheran ontkent iedere betrokkenheid. De Republikeinse senator Lindsay Graham pleit inmiddels voor een militaire vergeldingsaanval op Iraanse olie raffinaderijen, wat volgens hem ‘de rug van het regime zal breken.’

De inlichtingenspecialisten van het Israëlische DEBKAfile wisten gisteren al te melden dat de minstens 10 drones die de grootste ruwe oliewinningsinstallatie van Aramco en het op één na grootste olieveld in vuur en vlam zetten niet waren afgevuurd door de Houthi’s in Jemen, maar afkomstig waren van pro-Iraanse Shi’itische bases in Irak. De Iraanse Al Qods commandant, generaal Qassem Soleimani, zou achter de aanval zitten. (1)

Senator Graham: ‘Val Iraanse olie raffinaderijen aan’
Afgelopen nacht overlegde president Trump met de Saudische kroonprins Bin Salman en de Israëlische premier Netanyahu over hoe nu te reageren. De Republikeinse senator Lindsay Graham weet het wel: Amerika moet volgens hem een vergeldingsaanval uitvoeren op Iraanse olie raffinaderijen. ‘Dat zal de rug van het regime (in Teheran) breken… De aanval op de Saudische installaties laat weer zien wat voor verwoestingen Iran in het Midden Oosten aanricht.’ (2)

Gisteren had minister van BuZa Mike Pompeo Iran al aangewezen als schuldige. ‘Terwijl (president) Rouhani en (minister van BuZa) Sharif doen alsof ze diplomatiek overleg voeren, zit Teheran achter bijna 100 aanvallen op Saudi Arabië.’ (3)

Commandant Revolutionaire Garde: Iran klaar voor totale oorlog
Vandaag verklaarde Amir Ali Hajizadeh, luchtmacht commandant van de Iraanse Revolutionaire Garde, dat ‘iedereen moet beseffen dat alle Amerikaanse bases en vliegdekschepen binnen 2000 kilometer rond Iran binnen het bereik van onze raketten liggen. Iran is altijd klaar geweest voor een totale oorlog.’ (3)

De verwachting is dat de aanval op het Saudische olieveld en de oorlogsretoriek de olieprijzen morgen zullen doen exploderen.

Xander

(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) Zero Hedge

https://www.xandernieuws.net/algemeen/s ... naderijen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Xander schreef: Afgelopen nacht overlegde president Trump met de Saudische kroonprins Bin Salman en de Israëlische premier Netanyahu over hoe nu te reageren.
Mocht dit echt waar zijn dan beschouw ik deze drie leiders, waaronder gangsterbaas Salman, als het ultieme vieze gore smerige vuile trio zieke geesten, verstoken van elke vorm van rechtvaardigheidsgevoel, overeenkomstig met de logica van de niet-vrije-wil die de mens heeft gemaakt tot een waardeloos zwart gat in de ruimte.

Goed en kwaad is niet hetzelfde als de volgorde van kwaad en goed. Maar God bedacht de blender en stopte daar goed en kwaad in. Daarna was er geen verschil meer waar te nemen en ontstonden uit de blenderpuree de eerste mensen. De Zeitgeist had een aanvang genomen. God, Satan, de mens en de aardbol, vormden direct de grootste natuurramp in het universum.

Ik verheug me nu reeds op het denkbeeld van een heerlijk verfrissende atoombommenregen op . . . Amerika, Iran en verder alle moslimlanden. Ik heb alle begrip voor het standpunt van Netanyahu namens Israël in deze netelige situatie. Maar de VS moet echt eens voor de helft plat gebombardeerd worden. Omdat ze dat opzettelijk verzaakt hebben te doen met Saoedi-Arabië.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6828
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Ali Yas »

Pilgrim schreef:
Vandaag verklaarde Amir Ali Hajizadeh, luchtmacht commandant van de Iraanse Revolutionaire Garde, dat ‘iedereen moet beseffen dat alle Amerikaanse bases en vliegdekschepen binnen 2000 kilometer rond Iran binnen het bereik van onze raketten liggen. Iran is altijd klaar geweest voor een totale oorlog.’
Die commandant vindt oorlog blijkbaar fijn. Daar zal het volk wel anders over denken, maar dat heeft sinds de revolutie weinig meer te vertellen. Ik hoop dat de VS zitten te puzzelen op een manier om wel het regime maar niet het volk te raken.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ali Yas schreef:
Pilgrim schreef:
Vandaag verklaarde Amir Ali Hajizadeh, luchtmacht commandant van de Iraanse Revolutionaire Garde, dat ‘iedereen moet beseffen dat alle Amerikaanse bases en vliegdekschepen binnen 2000 kilometer rond Iran binnen het bereik van onze raketten liggen. Iran is altijd klaar geweest voor een totale oorlog.’
Die commandant vindt oorlog blijkbaar fijn. Daar zal het volk wel anders over denken, maar dat heeft sinds de revolutie weinig meer te vertellen. Ik hoop dat de VS zitten te puzzelen op een manier om wel het regime maar niet het volk te raken.
Mij maakt het niks. Het is het noodlot dat een volk treft dat verkeerde leiders kiest. Wie niet de moeite neemt de dans, het Iraanse regime, te ontvluchten, zal op zijn blaren moeten zitten. Het volk was lyrisch over die vieze islamitische homo pluisbaard Ayatollah Khomeini die van jonge jongens hield. Dus . . . laat de bommenregen maar komen. Dat laat onverlet dat de VS een smerig imperialistisch oorlogsland is met diverse foute presidenten die vermoord hadden moeten worden. Met Kennedy is het gelukt. Trouwens, Trump is de enige president die tijdens zijn ambtsperiode (nog) niet in een oorlog is verwikkeld. Ik gun hem die waardering van harte.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6828
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Ali Yas »

Hans v d Mortel sr schreef:Het volk was lyrisch over die vieze islamitische homo pluisbaard Ayatollah Khomeini
Helemaal niet. Het probleem is alleen dat de socialisten niet door hadden hoe ze voor het karretje van de mulla's werden gespannen. Net als hier in Nederland, eigenlijk.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Pilgrim »

Oorlog met Iran nabij? Alle Amerikaanse bases wereldwijd naar DEFCON 3

Posted on 16/09/2019

Afbeelding
Resten van een onderschepte Iraanse kruisraket die in de woestijn zouden zijn gevonden. (Afbeelding: (3)).

Israël sluit luchtruim met Libanon – Trump stelt Netanyahu nieuw defensieverdrag tussen VS en Israël voor

De paraatheid op alle Amerikaanse militaire bases wereldwijd is naar DEFCON 3 opgeschaald (1). Dat gebeurde eerder tijdens de Cubacrisis in 1962, De Yom Kippuroorlog in 1973 en tijdens de aanslagen van 9/11. Tijdens DEFCON 3 mogen de marine en luchtmacht aanvallen uitvoeren. Bronnen in Washington zouden hebben bevestigd dat er nog deze week een militaire operatie tegen een of meerdere Iraanse doelwitten zal worden gestart.

Amerikaanse specialisten zouden in Koeweit en Saudi Arabië resten van Iraanse kruisraketten hebben aangetroffen. De Saudische olieraffinaderij in Abqaiq zou niet door drones, maar zeker 10 kruisraketten zijn geraakt. Volgens onbevestigde berichten zou de Saudische luchtafweer slechts één projectiel hebben weten te onderscheppen. (3)

De reparaties op de getroffen raffinaderij gaan volgens Saudi Arabië mogelijk maanden duren. De olieprijzen toonden bij het openen van de markten een record explosie van bijna 20%, waarna de koersen weer wat daalden.

‘Locked and loaded’
Trump twitterde gisteren dat de strijdkrachten ‘locked and loaded’ zijn, maar dat hij wacht op bevestiging uit Riyadh. Zodra de Saudische heersers eveneens officieel Iran als schuldige aanwijzen, dan kan de VS feitelijk niets anders meer dan op korte termijn een vergeldingsaanval uitvoeren. Die zal vermoedelijk gericht zijn tegen Iraanse olie installaties, al is niet uit te sluiten dat ook bases van de Revolutionaire Garde op de korrel zullen worden genomen.

Raketaanvallen op Saudi Arabië en Israël
Analisten zijn bang dat Iran zal terugslaan met nieuwe raketaanvallen op Saudi Arabië, maar wellicht ook op Israël. Waarschijnlijk is dat de reden dat Israël vandaag het aan Libanon grenzende luchtruim heeft gesloten (2). De afgelopen maanden zijn er regelmatig aanwijzingen en uitspraken geweest die wijzen op een aanstaande grote oorlog tussen Israël en het Iraanse proxy terreurleger van Hezbollah.

Trump stelt nieuw defensiepact met Israël voor
President Trump heeft afgelopen weekend aan de Israëlische premier Netanyahu het idee van een nieuw defensiepact tussen beide landen voorgelegd. ‘Dat zal de geweldige alliantie tussen onze landen verder verstevigen,’ twitterde Trump zaterdag. (4)

Iran heeft vandaag plotseling een twee maanden geleden in beslag genomen Britse olietanker vrijgegeven, vermoedelijk om de bewering van het regime in Teheran dat het niets met de aanval op de Saudische olieraffinaderij te maken heeft kracht bij te zetten. (5)

Xander

(1) Hal Turner
(2) Twitter
(3) DEBKA
(4) Infowars
(5) Zero Hedge

https://www.xandernieuws.net/algemeen/o ... -defcon-3/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77495
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Ariel »

Pilgrim schreef:
Oorlog met Iran nabij? Alle Amerikaanse bases wereldwijd naar DEFCON 3
Nou, dat hoop ik niet. Ik zie met angst en beven de volgende golf asielzoekers Europa binnenkomen, en nooit meer weggaan. .
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Hans v d Mortel sr »

De afgelopen maanden zijn er regelmatig aanwijzingen en uitspraken geweest die wijzen op een aanstaande grote oorlog tussen Israël en het Iraanse proxy terreurleger van Hezbollah.
Hoe dan ook en in welke mate politiek smerig is doet er nu even niet aan toe.

Dit is een uitgelezen kans voor Israël om zo goed als definitief af te rekenen met Hezbollah. Ik heb Allah met de meest verschrikkelijke ziektes gedreigd als hij in deze kwestie niet zijn medewerking verleent. Ik heb een ziekte in gedachte waarbij zijn scrotum heel langzaam zal wegrotten en nog maanden zichtbaar zal zijn in elke moskee op aarde tijdens het vrijdagmiddaggebed. Dat de moslims tijdens deze openbaring Allah's, desalniettemin 'Allah akbar' zullen roepen, heeft alles te maken met hun onwetendheid veroorzaakt door jarenlange onnadenkendheid gedurende hun favoriete rol van verwarde mens. Allah doet wat hij wil. En dat is deze keer beslist mijn wil.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Pilgrim »

Amerikaanse minister BuZa: Aanval op olie installaties ‘Iraanse oorlogsdaad’

Posted on 18/09/2019

Afbeelding
Luchtfoto met daarop aangegeven waar de kruisraketten en drones zijn ingeslagen. (Afbeelding: (4)).

Niet Charles Kupperman, maar Robert O’Brien aangesteld als nieuwe Nationale Veiligheid Adviseur

Gisterenavond leek president Trump met het aankondigen van nog strengere sancties af te zien van militair ingrijpen. Dat lijkt echter weer helemaal bovenaan de agenda te staan nu zijn minister van BuZa Mike Pompeo, die net in Jeddah is aangekomen, de aanvallen op de olie installaties van Aramco een ‘oorlogsdaad door Iran’ heeft genoemd. Eerder verklaarde Saudi Arabië al dat de gevonden brokstukken van kruisraketten bewijzen dat Iran achter de aanval zit (2). Trump heeft ondertussen niet de enigszins omstreden Charles Kupperman, maar Robert O’Brien als nieuwe Nationale Veiligheid Adviseur aangesteld.

‘Ik zit niet te wachten op een nieuw conflict, maar soms moet je wel,’ zei Trump vandaag tegen verslaggevers. Minister Pompeo was op dat moment al in Jeddah voor een ontmoeting met de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman voor overleg over maatregelen ‘om de Iraanse agressie in de regio tegen te gaan.’

Volgens het Israëlische DEBKAfile werden vanuit Khuzestan in het zuiden van Iran kruisraketten op de olie installaties afgevuurd, en daarnaast enkele drones vanuit het westen van Irak. 12 van de 17 gelanceerde projectielen raakten hun doelwitten. De Saudi’s onderschrijven deze conclusies nu. (4)

De Britse premier Boris Johnson kondigde vandaag aan dat ook hij met Trump heeft overlegd over ‘een gezamenlijke diplomatieke reactie van internationale partners’ op de Aramco aanval. Dat leek er juist op te wijzen dat het Witte Huis nog steeds inzet op een diplomatieke oplossing, en geen militaire. (1)

Robert O’Brien nieuwe Nationale Veiligheid Adviseur
Trump heeft ondertussen niet Charles Kupperman –de ‘Reagan’ official die in de jaren ’80 zei dat hij 20 miljoen Amerikaanse doden wel aanvaardbaar vond om een kernoorlog met de Sovjet Unie te kunnen winnen- benoemd tot nieuwe Nationale Veiligheid Adviseur, maar Robert O’Brien, de speciale presidentiële afgezant voor gijzelingszaken bij het ministerie van BuZa.

O’Brien heeft onder meerdere regeringen gewerkt, en heeft ook nauw samengewerkt met zijn voorganger en toenmalig ambassadeur John Bolton toen hij door president George W. Bush was benoemd tot de Amerikaanse afgevaardigde voor de 60e sessie van de Algemene Vergadering van de VN. Na zijn benoeming zal O’Brien de hoogst geplaatste Mormoon zijn in de regering Trump. (3)

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge
(4) DEBKA

https://www.xandernieuws.net/algemeen/a ... rlogsdaad/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Pilgrim »

Eerste gezamenlijke aanval Israël en Saudi Arabië op Iraanse basis

Posted on 20/09/2019

Afbeelding
Israëlische F-35. (Afbeelding: (4)).

Iraanse minister van BuZa dreigt met ‘totale oorlog’ als doelwitten in Iran worden verwoest – Iraanse generaal in Baghdad voor afstemmen eventuele aanval op Israël

Terwijl de Amerikaanse president Trump na de vorige week zaterdag in brand geschoten Aramco olie installaties nog over militaire actie lijkt te twijfelen, hebben Israël en Saudi Arabië voor het eerst in de geschiedenis gezamenlijke luchtaanvallen uitgevoerd op een grote Iraanse basis bij het Syrische Abu Kamal, vlakbij de grens met Irak. Commando centra, munitie- en raketopslagplaatsen van de Al Qods brigades werden met drones en raketten bestookt. Zo’n 100 Iraniërs zouden daarbij zijn omgekomen, en enkele honderden raakten gewond.

Westerse militaire bronnen melden eerder dat ‘ongeïdentificeerde’ drones die over Iraanse troepenconcentraties in Syrië vlogen van Saudische afkomst waren. Gisteren werd één drone neergeschoten. De Verenigde Staten zorgen met gevechtsvliegtuigen voor luchtdekking, maar laten de allereerste Israëlische-Saudische militaire samenwerking ooit verder ongemoeid.

President Trump lijkt na daarmee voorlopig toch af te zien van een Amerikaanse vergeldingsaanval op een Iraans doelwit, en eerst te willen afwachten hoe het nog altijd gaande zijnde Israëlische-Saudische offensief verloopt. (1)

Iraanse generaal in Baghdad voor afstemmen mogelijke aanval op Israël
Afgelopen maandag was Iraanse Revolutionare Garde commandant Qassem Soleimani in Baghdad voor een ontmoeting met drie leiders van de pro-Iraanse Shi’itische milities en de voormalige Iraakse premier Nuri al-Maliki. De generaal was daar om een eventuele aanval van de milities op Israël en Amerikaanse doelwitten af te stemmen, mocht er inderdaad een vergeldingsaanval op Iran worden uitgevoerd.

Oud premier Maliki waarschuwde Israël in augustus al voor een ‘krachtig antwoord’ als de luchtaanvallen op Iraanse doelen zouden aanhouden. (3) Vreemd genoeg ontkende zijn opvolger Adel Abdul-Mahdi gisteren ineens dat Israël betrokken is bij die luchtaanvallen (4).

Iraanse minister BuZa dreigt met totale oorlog
De Iraanse minister van BuZa Javad Zarif dreigde in een interview met CNN met een ‘totale oorlog’ als er toch aanvallen worden uitgevoerd op doelwitten in Iran, en dat Saudi Arabië dan ‘tot de laatste Amerikaanse soldaat’ zal moeten vechten.

Tegelijkertijd zei hij dat Iran een conflict hoopt te kunnen vermijden. Teheran wil ook praten met Saudi Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten, maar niet met de VS – tenzij Trump alle sancties tegen het land weer opheft.

Zarif beweerde dat Iran niets te maken heeft met de aanval op de Aramco installaties, maar dat de –door Iran aangestuurde- Houthi rebellen in Jemen ervoor verantwoordelijk zijn. Wel gaf hij toe dat hij daar geen bewijs voor heeft. ‘We baseren ons enkel op hun verklaring. Ik weet wel dat wij het niet waren.’ (2)

Xander

(1) DEBKA
(2) Arutz 7
(3) DEBKA
(4) DEBKA
(5) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur Deror Avi, Creative Commons, Attribution-Share Alike 4.0 International license

https://www.xandernieuws.net/algemeen/e ... nse-basis/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77495
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Ariel »

Mijn volgende reis is naar Saoedi-Arabië. Het lijkt me enig.
Saoedi-Arabië wil Las Vegas worden zonder drank en strippers

Zandhappen zonder bier? Zonnen met lange kleren aan? Het kan binnenkort in Saoedi-Arabië! Het ultraconservatieve koninkrijk wil het nieuwe Las Vegas worden. Met wel een paar beperkingen natuurlijk. Is het dan nog wel leuk?

Geen stripclubs en geen drank dus. En de interessantste plekken, de heilige steden Mekka en Medina, blijven verboden terrein voor niet-moslims.

Vanaf vrijdag kunnen de inwoners van 49 landen, waaronder Nederland, vanaf 18.00 uur online een visum aanvragen voor het land. Of je koopt er een voor 80 dollar bij aankomst op het vliegveld. En westerse vrouwen hoeven geen lang zwart gewaad in hun koffer te stoppen. Al dienen zij zich in het land wel ’zedig’ te kleden. Dus geen rokjes en bikini’s, maar waarschijnlijk wel lange mouwen en een hoofddoek.

Toch een revolutionaire stap voor het land dat decennialang hermetisch was afgesloten van de buitenwereld. Alleen zakenlui en pelgrims kregen een visum. Maar in een poging de economie te diversificeren, verwelkomen de sjeiks vanaf nu ook reguliere toeristen. Maar wat heeft het land te bieden?

Ongerepte stranden en een woest binnenland – ideaal voor de betere hiker – zijn de belangrijkste trekpleisters. Naast de vijf locaties die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan, zoals de historische binnenstad van Jeddah. Het archeologische Madain Saleh, gebouwd door dezelfde eeuwenoude beschaving die het wereldberoemde Petra in Jordanië neerzette, moet een populaire plek worden, al zal die pas over een jaar opengaan voor toeristen.

Het grootste probleem is dat de toerisme-industrie nog in de kinderschoenen staat, ondanks de grootse plannen. Zo wordt er langs de prachtige Rode Zee een serie luxueuze resorts gebouwd, op een oppervlakte ter grootte van België. Tientallen eilandjes worden omgetoverd tot een waar vakantieparadijs. Maar het duurt nog jaren voordat dat miljardenproject klaar is. Net zoals de stad van de toekomst, Neom, die langs de grens met Jordanië uit de grond wordt gestampt.

Net buiten de hoofdstad Riyad moet een groot entertainmentcentrum verrijzen. Een soort Las Vegas, maar dan uiteraard zonder de casino’s en stripclubs. Six Flags gaat er als eerste een groot pretpark bouwen, met onder meer de grootste en snelste achtbaan ter wereld.

De plannen voor de reisindustrie, die vele honderden miljarden dollars kosten, zijn onderdeel van de ’Visie 2030’ van kroonprins Mohammed bin Salman. Toerisme maakt nu nog zo’n 3 procent van de economie uit, maar dat moet binnen elf jaar stijgen naar 10 procent. De kroonprins beseft dat de oliebronnen niet onuitputtelijk zijn.

Naast tientallen miljoenen buitenlandse bezoekers hoopt hij ook de eigen bevolking binnen de grenzen te houden. De Saoedi’s geven jaarlijks zo’n 26 miljard in het buitenland uit aan vakanties en de regering wil dat een deel van dat geld in eigen land wordt gespendeerd.

Maar wie uit Europa of Amerika wil afreizen naar een koninkrijk dat – op z’n minst – kampt met een flink imagoprobleem? Zeker sinds de moord op journalist Jamal Khashoggi, komende week een jaar geleden, waarvoor ’MBS’ persoonlijk verantwoordelijk wordt gehouden. De gruwelmoord schrok al veel buitenlandse investeerders af.

Ook de recente aanvallen op twee van ’s lands belangrijkste oliefaciliteiten, die werden toegeschreven aan Iran, helpen niet echt om een veilig toeristenklimaat te creëren. Saoedi-Arabië is nog altijd verwikkeld in een bloedige oorlog in Jemen. Wekelijks worden er raketten op het land afgeschoten.

En dan zijn er uiteraard de strikte islamitische regels die in het land gelden. Die worden wel iets versoepeld voor de toeristen. Zo hoeven vrouwen, die ook alleen mogen reizen, niet de allesbedekkende ’abaya’ te dragen. Wel worden zij geacht zich ’zedig’ te kleden. Desondanks zal het voor veel Saoedi’s een cultuurschok worden als zij straks westerse vrouwen zonder lang gewaad door de straten van Riyad of Jeddah zien lopen.

Wees dus gewaarschuwd voor priemende blikken, want lang niet iedereen is het eens met de hervormingsagenda van de kroonprins. Hotels is welteverstaan gegeven dat zij niet naar een huwelijksbewijs moeten vragen als een koppel komt inchecken. Het is immers nog altijd verboden voor een ongetrouwd stel om samen te zijn.

Sowieso worden de mensenrechten op grote schaal geschonden in het koninkrijk. Homo’s moeten letterlijk voor hun hoofd vrezen, terwijl elk dissident geluid keihard de kop in wordt gedrukt. Kortom: Saoedi-Arabië is de komende jaren nog vooral geschikt voor de avontuurlijke reiziger.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie