Armoede rukt op in Nederland

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80726
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Armoede rukt op in Nederland

Bericht door Ariel »

Tekort op bijzondere bijstand neemt toe door komst asielzoekers

Gemeenten zien de uitgaven voor bijzondere bijstand de laatste jaren fors stijgen, mede als gevolg van de komst van asielzoekers naar Nederland. Erkende vluchtelingen die een huis krijgen toegewezen, vragen bij hun gemeente een tegemoetkoming in de kosten voor woninginrichting aan, of een lening hiervoor. Deze kunnen zij wegens onvoldoende inkomsten later veelal niet afbetalen, waarna kwijtschelding volgt.

Ook hebben vluchtelingen, net als andere minima, recht op eerst een 'overbruggingsuitkering' en daarna eenbijstanduitkering. Zowel de inrichtingskosten als de overbruggingsuitkering komen voor rekening van de gemeentelijke 'bijzondere bijstand'. Net als de aanschaf van bijvoorbeeld een fiets of bril.

Meer uit dan in

Volgens Divosa, de vereniging van directeuren van sociale diensten, geven de gemeenten anderhalf tot twee keer zoveel uit aan de bijzondere bijstand en ander minimabeleid als zij aan budget van het kabinet ontvangen. In onder meer Amsterdam, Rotterdam, Apeldoorn en Weesp gaat er meer uit dan er aan rijksgeld binnenkomt. Tilburg heeft in 2015 bijna € 1,5 mln aan inrichtingskosten besteed, zo'n € 300.000 meer dan in 2014. De trend voor 2016 is dat de inrichtingskosten nog meer oplopen, aldus de gemeenten.

Leeuwarden, dat nu al een tekort op de bijzondere bijstand heeft van € 875.000, zegt dat het kabinet te weinig oog heeft voor de financiële problemen van gemeenten. Delft stelt dat het begin 2016 al € 400.000 extra heeft gereserveerd op de begroting om de kosten rond huisvesting van vluchtelingen op te vangen. Leeuwarden en Delft moeten dit jaar elk driehonderd statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning voor vijf jaar) opvangen.

Versobering

Onder meer Amsterdam en Apeldoorn hebben dan ook besloten hun bijdrage voor woninginrichting te versoberen. De hoofdstad moet tussen 2016 en 2018 jaarlijks 2400 statushouders onderbrengen en is daarom begonnen onder meer leegstaande kantoren om te bouwen tot tijdelijke huisvesting. 'Die huizen zijn vaak kleiner dan reguliere sociale woningen, dus wij denken dat de statushouders toekunnen met minder geld voor stoffering', zegt een woordvoerder. In Apeldoorn krijgen statushouders en andere minima louter nog een lening voor spullen uit de kringloopwinkel.

De uitgaven voor bijzondere bijstand nemen niet alleen toe door de asielinstroom, maar vooral ook doordat de rechter steeds vaker mensen met grote schulden onder een beschermingsbewind plaatst: jaarlijks zo'n 40.000. De kosten voor een bewindvoerder worden eveneens betaald uit de bijzondere bijstand. Volgens Enschede lopen die 'echt de spuigaten uit'. De Twentse gemeente dringt dan ook al enige tijd, samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Divosa, bij politiek Den Haag aan op een wetswijziging, waardoor er meer maatwerk mogelijk wordt.

Bewindvoerders

'Sommige mensen hebben baat bij een bewindvoerder, maar anderen kunnen wellicht beter terecht bij de schuldhulpverlening van onze Stadsbank Oost-Nederland of andere maatschappelijke partijen', aldus een zegsvrouw. 'Gemeenten hebben geen inzicht in de kwaliteit van de bewindvoerders, want iedereen kan het worden. Ook zit er vaak geen eind aan de begeleiding en daarmee hebben gemeenten geen sturingsmechanisme om te kijken of het geld goed wordt besteed.'

Enschede onderzoekt momenteel hoeveel de gemeente kwijt is aan de huisvesting van statushouders. Vorig jaar moest de stad 269 vluchtelingen onderbrengen, dit jaar 403. 'Wij gaan er vooralsnog van uit dat de in totaal € 500 mln die het kabinet in april voor alle gemeenten tezamen heeft vrijgemaakt, voldoet. Maar we weten dat niet zeker.' Uit recent onderzoek blijkt volgens de VNG dat de kosten voor bewindvoering in elk geval níét binnen de perken blijven. Die stegen van € 55 mln in 2013 naar € 115 mln euro in 2015.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3962
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Armoede rukt op in Nederland

Bericht door Eliabe »

Het tekort aan woningen lossen ze op door iedereen die voor zijn gezondheid 5 wietplantjes in zijn tuin heeft staan als zware criminelen uit hun huis te trappen.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede rukt op in Nederland

Bericht door Pilgrim »

Spreek voor jezelf, eigenheimer

Geplaatst op 5 september 2018

Ik leef in een extreem welvarende enclave van de wereld, las ik ooit ergens in een krant. Waarschijnlijk bedoelde de schrijver hiermee zichzelf en maatjes uit zijn/haar fijne liberaal sociale bubbel, waar vanuit, via bonussen wellicht, de welvaart tot in de hemel stijgt. Maar spreek dan ook voor jezelf, oplichter. Spreek niet voor mij noch voor miljoenen anderen zoals ik.

Als al mijn vaste lasten van mijn AOW af zijn, houd ik, inclusief huursubsidie en zorgpremie, pakweg € 400,- over. Als ik wil gaan samenwonen met een partner, die geen eigen inkomsten noch AOW heeft, donder ik direct naar een gehalveerde gezinsnorm AOW (ongeveer € 750,-) en moet die partner zich voor de andere helft maar tot de bijstand wenden, of, halverwege de vijftig, dus te oud, aan een baan zien te komen.

Deze regel is recentelijk ingegaan en geldt niet voor de lucky ones die al langere tijd AOW hadden. Over rechtsongelijkheid gesproken! Hoezo dus leef ik in een extreem welvarende enclave? Waar is die enclave? Dat deze liegende of wens dromende fantast in een krant vast en zeker in een leuk optrekje woont, dat ieder jaar, onder andere door het bewust stimuleren en in stand houden van woningnood bij anderen, steigert van overwaarde, is fijn voor hem/haar.

Dat hij/zij, als het kasteeltje over een eigen dak beschikt, dit kan volplempen met zoveel zonnepanelen als gewenst om energie-neutraal in de nabije toekomst geen cent extra meer kwijt te zijn aan een voor anderen constant stijgende energierekening, is ook fijn voor deze bedenkelijke leuteraar.

Dat deze fantast en de rest van dit soort bubbelende leugenaars via doordacht handelen van politieke boeven in fijne posities zijn geholpen, is opnieuw heel fijn voor hem/haar, maar houd eens op met liegen over die welvarende enclave waarin ook ik en, nogmaals miljoenen anderen, zouden leven.

Mijn leven bestaat niet uit festivals aflopen, daar heb ik het geld niet voor. Mijn leven bestaat niet uit dagelijks dineren in chique of wat mindere restaurants, want ook daar heb ik het geld niet voor. Een patatje halen bij de snackbar kan. Mijn leven bestaat niet uit regelmatig vakantie vieren, zoals veel columnisten bij kranten blijkbaar doen, want, het klinkt vervelend, daar heb ik het geld niet voor.

Mijn leven bestaat uit de koopjes aflopen of affietsen als het te ver is om te lopen. Mijn leven bestaat niet uit het vaak zinloos autorijden om nog geen twee kilometer verderop een pakje sigaretten te halen. Niet alleen dat ik daar het geld niet voor heb, en dus shag rook, vind ik dit ook nog eens volkomen asociaal gedrag waar, door fijnstof uitstoot, de kwaliteit van de lucht niet mee gediend is. Maar dat is een ander verhaal.

Met alle vaste lasten eraf blijft er, zoals ik al stelde, voor mij maandelijks een paar honderd euro over om van te eten en drinken, om te ‘sparen’ voor onvoorziene uitgaven, verzekeringen te betalen, kleding te kopen, wat ik dus niet doe, maar als soort junk bij kledingbakken probeer te scoren. En na toch te gaan samenwonen met mijn partner, die geen baan vindt en voor straf ook geen bijstand krijgt, zal de straat snel ons nieuwe stulpje worden.

Praat dus niet uit mijn naam, stuk eigenheimer. Praat voor jezelf en praat voor jouw club, maar betrek mij niet in jouw fantasieverhalen, noch miljoenen anderen zoals ik, linkse leugenaar, onbetrouwbare patjepeeër, zogenaamd progressief christelijk stuk onbenul, stinkende farizeeër. Oh wat is het toch heerlijk soms om boos te worden.

Door: “bozeoudeman”

https://ejbron.wordpress.com/2018/09/05 ... genheimer/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede rukt op in Nederland

Bericht door Pilgrim »

Armoede onder werkende Nederlanders groeit hard

Laurens Kok, 03-10-18

Afbeelding
Tussen 2001 en 2014 nam het aantal werkende armen in Nederland toe van 210.000 tot 320.000. © Thinkstock

Een groeiende groep Nederlanders met een baan verdient te weinig om rond te kunnen komen. Sinds het begin van deze eeuw is het aantal zogeheten werkende armen met 60 % toegenomen.

Belangrijkste oorzaak is dat lonen relatief weinig zijn gestegen. Daarnaast verslechterde de positie van zelfstandigen, die hun winsten zagen dalen, terwijl er tegelijkertijd juist veel zzp’ers bijkwamen.

Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in een omvangrijke studie die vandaag verschijnt. Kwamen in 2001 nog 210.000 Nederlanders niet rond van hun salaris, in 2014 lag dat aantal op 320.000. Daarvan werkten er 175.000 in loondienst en 145.000 als zelfstandige.

Verhoogd risico
Vooral zzp’ers, werkende alleenstaanden en werknemers met een migratie-achtergrond (met name van Turkse en Marokkaanse afkomst) lopen volgens het SCP een verhoogd risico om arm te zijn. Wie voor een baas werkt en toch te weinig inkomen verdient, maakt meestal te weinig uren. Zelfstandigen zijn vooral arm doordat ze per uur te weinig verdienen.

In vergelijking met andere Europese landen is het aandeel werkende armen in Nederland met 5,3 procent relatief laag, al doen Denemarken (3,5 procent) en België (4,3 procent) het beter. In Duitsland (9,4 procent) en het Verenigd Koninkrijk (12,4 procent) ligt het percentage juist fors hoger. Volgens het SCP kent Nederland ‘veel kwetsbaren’, maar hun armoederisico’s zijn soms lager dan in Denemarken.

Bibliotheek
Het SCP beschouwt iemand als werkende arme als die te weinig inkomen verdient om wonen, voeding, kleding en verzekeringen van te betalen, plus nog een klein bedrag voor ontspanning en sociale activiteiten, zoals het abonnement bij een sportclub of bibliotheek. In 2014 kwam de armoedegrens volgens deze berekening voor een alleenstaande uit op 1063 euro per maand. Voor een alleenstaande ouder met twee kinderen lag het bedrag op 1610 euro en voor een paar met twee kinderen op 2000 euro.

Het aantal werkende armen neemt al sinds 1990 gestaag toe. Toch is deze groep amper in beeld bij lokale overheden, blijkt uit aanvullend onderzoek dat het SCP verrichtte in twintig gemeenten. Die richten zich vooral op mensen met een uitkering en vinden het moeilijk werkende armen te bereiken, zeker als zij geen kinderen op school hebben zitten of nooit een bezoek aan de huisarts brengen. Met name zelfstandigen zijn daarnaast vaak minder geneigd om hulp te vragen, is de ervaring.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede rukt op in Nederland

Bericht door Pilgrim »

Waarom werken arm maakt

Geplaatst op 8 oktober 2018

Afbeelding

Een flinke club goedbetaalde doctors en doctorandussen van het Sociaal en Cultureel Planbureau heeft een lijvig rapport geschreven met de titel: “Als werk weinig opbrengt”. In het kort komt het er op neer dat juist veel werkende mensen, ondanks dat ze werken, te weinig geld overhouden om van te leven en daarom onder de armoedegrens zitten. De armoedegrens is ruim € 1000,- per maand. De conclusie is dat deze werkende mensen te weinig verdienen en dat hun inkomenspositie al sinds 1990 achteruit gaat. Opmerkelijk is dat de onderzoekers zich totaal niet afvragen hoe dat zo gekomen is. Maar ze geven wel aan dat de overheid beleid moet ontwikkelen om deze ongewenste situatie te verhelpen. Nog meer beleid? We zullen eens even rekenen.

Een eenvoudige rekensom geeft duidelijkheid

Iemand gaat werken bij een baas. Stel, hij verdient een bedrag van € 100,- bruto, want dat rekent gemakkelijk. Zijn baas moet op dit bedrag meteen € 30,- bijleggen voor extra belasting en premies, dus deze werknemer kost het bedrijf € 130,- . Van het brutosalaris wordt € 40,- belastingen en premies ingehouden, dus hij krijgt € 60,- netto. Samengevat: om € 60,- over te houden moeten er € 130,- verdiend worden.

Van die € 60,- moet hij € 5,- afgeven voor een pensioen waarvan het de vraag is of hij daar ooit iets van terugziet.

Wie denkt dat hij die € 55,- vrij te besteden heeft, vergist zich, want dan komen de overige verplichte uitgaven. De ziektekostenverzekering, onroerend zaakbelasting en talloze andere plaatselijke belastingen die op dit bedrag zo’n € 10,- uitmaken. Van de € 45,- die overblijft, moet hij op elke straathoek BTW betalen, binnenkort minimaal 9% over basisbehoeftes en 21% over de meeste dingen. Gemiddeld is dat ruim 13%, wat op € 6,- BTW uitkomt. Er blijft dan nog € 39,- over. Dat is 30% van wat hij in totaliteit als arbeider zou kunnen verdienen. Dus 70% wordt direct door de overheid in beslag genomen.

Wanneer 70% van wat een werker verdient afgepakt wordt, is het niet zo moeilijk onder de armoedegrens te geraken.

Met het schamele geld dat nu nog over is, kan het leven beginnen. Maar nog is de kelk niet leeg. Koop een auto en een groot deel ervan is belasting, van de benzine zelfs veel meer dan de helft. Waag het niet de kachel in je huis aan te maken, want de belasting op gas en elektrisch gaat met allerlei milieumaatregelen enorm stijgen. Zelfs het huis moet nu voor het milieu verplicht verbouwd worden, maar van welk geld?

Waag het als werkende ouder niet om kinderen te krijgen, want werkende ouders mét kinderen zijn al jaren de nieuwe armen. Was in 1990 het onderwijs goeddeels gratis, nu moet voor alles betaald worden. Kinderen kunnen niet meer gaan studeren zonder te eindigen met een gigantische studieschuld.

Gulle overheid
Waar gaat dat belastinggeld allemaal naartoe? Een steeds kleiner gedeelte komt ten goede aan de belastingbetaler. Verreweg het grootste gedeelte gaat op aan de overheid zelf en wordt uitgedeeld aan mensen die een uitkering hebben. Er zijn inmiddels zo’n drie miljoen mensen met een uitkering op iets meer dan het dubbele aantal werkers. Iedere twee werkenden betalen nu het inkomen van één die niet werkt. Zij komen daarmee steeds meer zelf onder de armoedegrens terecht. En het aantal uitkeringen stijgt nog steeds dankzij onze gulle overheid.

De overheid is zélf de oorzaak van het probleem
De grootste oorzaak van deze situatie van armoede bij de werkende mensen is de overheid zelf, omdat ze van de werkenden 70% afpakt. Nóg meer beleid betekent nóg meer overheid, nóg meer belastingen en nóg grotere armoede bij degenen die écht werken. De doctors en doctorandussen van het Sociaal en Cultureel Planbureau hadden niet moeten pleiten voor méér beleid, maar juist voor minder. Sterker nog, als je een groot gedeelte van die overheid afschaft, hoeft er minder afgepakt te worden van de werkenden. Schaf niet Zwarte Piet af, maar de Sinterklaas-overheid. Dat lost dit probleem met zekerheid op.

Door: “Weethetwel”

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/08 ... arm-maakt/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede rukt op in Nederland

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22572
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Armoede rukt op in Nederland

Bericht door King George »

Vaste lasten gaan volgend jaar € 700 omhoog

https://www.ad.nl/economie/vaste-lasten ... ~ad5be1d6/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede rukt op in Nederland

Bericht door Pilgrim »

Nergens in Europa hebben burgers zo snel minder te besteden dan in Nederland

Door Beurskens, 3 januari 2019

Afbeelding

In de hele EU dendert de koopkracht nergens zo hard achteruit als in Nederland, zo vertelt de heer Beurskens in een ingezonden artikel. “De middenklasse dreigt in Nederland geofferd te worden door een systeem waarin multinationals, buitenlandse aandeelhouders en een steeds groter wordende sociale onderklasse de staatsfinanciën verder uithollen en deze door de middenklasse gecompenseerd moeten worden,” schrijft hij, en onderbouwt dat met enkele onaangename feiten en grafieken.

Uit cijfers van Eurostat blijkt dat Nederland zich weliswaar nog bij de middenmoot van Europa mag scharen als het gaat om reële koopkracht maar loopt het gevaar de komende jaren sneller dan omringende landen in de gevarenzone terecht te komen. Deze conclusie kan worden getrokken op basis van een analyse van cijfers uit 2017 van Eurostat.

Het besteedbare inkomen per capita van een land is afgezet tegen de comparatieve prijsindex van dit land. Besteedbaar inkomen en prijsindex zijn in deze cijferreeksen zodanig geüniformeerd zodat vergelijkingen in koopkracht tussen landen mogelijk zijn. Het besteedbare inkomen is het inkomen dat overblijft na belastingen, toeslagen en andere collectieve lasten. Onderstaande analyse zegt iets over de interne koopkracht van burgers in een land ten opzichte van een ander land en dus minder over de koopkracht van burgers als ze de grens over gaan met hun besteedbare inkomen.

Nederland schaart zich in het bijgevoegde puntdiagram (zie hieronder) bij landen als België en Frankrijk als het gaat om de positie van koopkracht binnen de tweedimensionale matrix in 2017 en begeeft zich samen met deze twee landen in de middenmoot, ofschoon België en Frankrijk nog net iets beter presteren. Van onze omringende landen scoren Duitsland en Luxemburg aanzienlijk beter op koopkracht. Met een substantieel hoger besteedbaar inkomen en lagere comparatieve prijsindex scoort Duitsland aanzienlijk beter dan Nederland. Ook Luxemburg scoort beter in koopkracht wat hoofdzakelijk wordt veroorzaakt door hun hoogste besteedbare inkomen van de EU.

Afbeelding

De zwarte lijn in de bovenstaande grafiek is de regressielijn of trendlijn. Alle landen die zich ruim onder deze lijn begeven scoren goed op koopkracht. Alle landen die daar ruim boven zitten scoren slechter. Daarbij is een vierdeling in kwadranten gemaakt. Er zijn landen met lage besteedbare inkomens links van de verticale middenas en landen met een hoge besteedbare inkomens aan de rechterzijde van de verticale middenas. Landen met hoge comparatieve prijsindex staan boven de horizontale middenas en landen met een lage prijsindex onder de horizontale middenas.

Opvallend goed op koopkracht scoren Tsjechië, Slowakije, Polen en Letland, met weliswaar lager dan gemiddelde besteedbare inkomens in de EU maar met een relatief zeer laag prijsniveau. Opvallend slecht scoren Noorwegen, Denemarken en Zwitserland met goed bovengemiddelde besteedbare inkomens maar extreem hoge comparatieve prijsniveaus. Ierland scoort het slechts op koopkracht. Het begeeft zich in het minst gunstige kwadrant linksboven met benedengemiddelde besteedbare inkomens en bovengemiddelde hoge comparatieve prijsniveaus. Ook Griekenland doet het slecht door een laag besteedbaar inkomen en een iets benedengemiddelde comparatieve prijsindex.

Ofschoon Nederland aan de onderkant dicht tegen de trendlijn beweegt en dus qua koopkracht nog net tot de middenmoot in Europa behoort, beweegt Nederland zich van alle landen het snelst richting bovenzijde van de trendlijn. De rode pijl in het puntdiagram geeft dat aan. Het probleem van Nederland is tweeledig, een sterk achterblijvend besteedbaar inkomen en een snel toegenomen comparatief prijsniveau. Qua groei van het netto besteedbaar inkomen behoort NL tot de top slechtst presterende landen in de EU (zie bijgevoegde tabel). Het netto besteedbaar inkomen is sinds 2000 met slechts 31% gestegen ten opzichte van het gemiddelde in Europa van 50%. Ook ten opzichte van de omringende landen als België, Denemarken, Luxemburg en Duitsland blijft Nederland ver achter in besteedbaar inkomen. Ook stijgt het comparatieve prijsniveau in Nederland sneller (van 101 in 2006 naar 112 in 2017) dan in andere (omringende )landen. Immers de index van alle landen samen is altijd 100. Nederland wordt dus sneller dan andere landen een duur land. Daarbij is geen rekening gehouden met de kosten van wonen. Deze zitten namelijk niet in de comparatieve prijsindex versleuteld. Gezien de snel stijgende huren en woningprijzen in ons land zou dit het beeld voor Nederland om die reden alleen maar verder verslechteren.

Afbeelding

Zoals gezegd stevent Nederland dus af op de situatie van Ierland. Ofschoon de Ierse economie zich in de afgelopen tien jaar bovengemiddeld en snel heeft hersteld van de crisis is dat anders voor de besteedbare inkomens van burgers. De Ierse regering heeft in navolging van de crisis in 2008 veel geïnvesteerd in het binnenhalen en behouden van grote multinationals. Dat is gelukt en de economie trok aan. De kosten hiervan werden echter verhaald op de werkende middenklasse door belastingverhogingen. De grote bedrijven kregen fiscaal en op allerlei andere manieren voordeeltjes toegeworpen. De lonen hielden de sterk stijgende collectieve lasten echter niet bij waardoor Ierland in deze situatie is beland. Ook dit beeld dreigt in Nederland te ontstaan waardoor wij afstevenen op een soortgelijke situatie.

De conclusie van deze analyse is dat de koopkracht in Nederland op dit momenteel weliswaar nog middelmatig is maar in een snelvaart afbrokkelt ten opzichte van andere landen in Europa met besteedbare inkomens beneden het Europese gemiddelde en een hoog comparatief prijsniveau, naar het voorbeeld van Ierland. De besteedbare inkomens in Nederland dalen snel door de zwakke loonontwikkeling en een toenemende collectieve lastendruk die in hoofdzaak wordt afgewenteld op de werkende middenklasse. De middenklasse dreigt in Nederland geofferd te worden door een systeem waarin multinationals, buitenlandse aandeelhouders en een steeds groter wordende sociale onderklasse de staatsfinanciën verder uithollen en deze door de middenklasse gecompenseerd moeten worden. Uiteindelijk zal de rekening hiervoor vroeg of laat op de deurmat van onze regeringsleiders terecht komen.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... nederland/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44607
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Armoede rukt op in Nederland

Bericht door Mahalingam »

De armoezaaiers van de Voedselbank krijgen hertenvlees te eten.
Hertenvlees uit Flevoland naar Voedselbank
LELYSTAD/AMSTERDAM - Voedselbanken Nederland krijgt ongeveer tweeduizend kilo vlees van edelherten uit de Oostvaardersplassen cadeau van Staatsbosbeheer. Het vlees is verdeeld in achtduizend pakketjes van een half pond stoofvlees.

Particulieren kunnen vanaf dinsdag wildbraadpakketten uit de Oostvaardersplassen kopen via www.koopeenhert.nl. Er zijn pakketten van 2 kilo (59,95) en van 4 kilo (99,95). Het kopen van vlees van geschoten wild is niet nieuw. Nationaal Park De Hoge Veluwe en natuurbeheerder Free Nature verkopen al jaren vlees van hun eigen wild. Dat wildbraad is zeer populair.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/3053397 ... oedselbank
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22572
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Armoede rukt op in Nederland

Bericht door King George »

Binnenkort komen de eerste nieuwe loonstrookjes binnen. De betalingen zijn dan al meer dan gedaan. Het zal voor velen een pijnlijke confrontatie worden met Rutte's mooie woorden over hoe we er wel niet op vooruit gaan. Reken af op 20 maart!

Stem GEEN

- VVD
- D'66
- CDA
- CU
- PvdA
- GL
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80726
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Armoede rukt op in Nederland

Bericht door Ariel »

Leven van alleen AOW is armoede: ‘Karel koopt een kant en klare maaltijd en eet daar drie dagen van’

Ouderen die alleen van een AOW-uitkering leven zonder aanvullend pensioen komen elke maand fors geld tekort. Voor een alleenstaande is dat ruim 240 euro, voor een echtpaar 460 euro. Dat blijkt uit berekeningen van de Gemertse oud-wethouder sociale zaken Hans van Dijk, die nu als cliëntondersteuner ouderen bijstaat.

Tweede Kamerlid Corrie van Brenk van 50PLUS bracht de bevindingen van Van Dijk gisteravond in tijdens een debat met staatssecretaris Tamara van Ark (VVD, Sociale Zaken) over armoede- en schuldenbeleid. Van Dijk heeft hierover contact gezocht met 50PLUS. Hij had eerder zijn eigen partij, de PvdA, benaderd maar kreeg daar geen reactie op.

Van Dijk denkt dat alleen in de Gemert-Bakel 1400 ouderen alleen van de AOW leven. Daarvan heeft een derde deel chronisch geld tekort. Het werkelijke aantal is ook voor hem onbekend omdat veel ouderen zich niet melden uit schaamte of onwetendheid. In de regio Zuidoost-Brabant leeft 19 procent van alle pensioengerechtigden alleen van de AOW, blijkt uit de Ouderenmonitor van de GGD Brabant Zuidoost. Landelijk gaat het waarschijnlijk om vele tienduizenden ouderen die elke maand geld tekort komen.

‘Karel’
Een van de ouderen waar Van Dijk zich over heeft ontfermd is ‘Karel', een alias. Hij is een alleenstaande man uit Gemert van 84 jaar die woont in een appartement van een woonzorg-centrum. Zijn echte naam houdt Van Dijk geheim vanwege diens privacy. Karel krijgt naast zijn AOW van 1146,51 euro per maand huur- en zorgtoeslag, vakantiegeld en een bijdrage van de participatieregeling. Dat brengt zijn totaal op 1675,36 euro. Daar staan 1939,00 euro aan uitgaven tegenover. Zijn tekort is 263,64 euro.

Wat doet Karel om toch rond te komen? Van Dijk: ,,Bezuinigen op eten. Hij koopt een kant en klare maaltijd in de supermarkt en eet daar drie dagen van. Of hij betaalt de huur niet. Dan moeten we daar weer een regeling voor treffen.”

Van Dijk regelde dat Karel gebruik kan maken van alle regelingen die er zijn voor mensen die moeten leven van een inkomen tot 110 procent van het minimum. Het gaat onder meer om kwijtschelding van gemeentelijke belasting en een Valyspasje voor bovenlokaal vervoer. Het indienen van deze aanvragen is voor Karel niet alleen veel te moeilijk, hij wist ook niet dat ze bestonden.

De oud-wethouder berekende ook de inkomsten en uitgaven van het echtpaar ‘Janssen', eveneens een alias voor een echt huishouden. Dit echtpaar heeft, inclusief toeslagen en kwijtschelding, een inkomen van 2249,51 euro. Hun tekort is 461,49 euro. Dat bedrag valt extra hoog uit omdat zij beiden niet meer kunnen koken en dus gebruik maken van de maaltijdvoorziening in het woonzorg-centrum waar zij een appartement huren. Zouden ze wel zelf koken, dan komt het tekort op 191,49 euro.

De AOW-uitkering gaat jaarlijks weliswaar iets omhoog. Maar dat plusje valt weg tegen lastenverzwaringen. De jaarlijkse huurverhoging per 1 juli is de grootste hap uit het budget. ‘Karel’ moet straks 25 euro meer gaan betalen. Zijn huurtoeslag gaat dan ook omhoog, maar met slechts 13 euro. Dat betekent dat zijn tekort met 12 euro per maand toeneemt. Ook de kosten voor zorg (verzekering en eigen bijdragen) en energie stijgen elk jaar. De dagelijkse boodschappen werden duurder omdat het lage btw-tarief dit jaar van 6 naar 9 procent ging.

Ouderen die in diepe armoede leven komen vrijwel nooit met hun verhaal naar buiten uit schaamte. Toch wil ouderenbond KBO Brabant proberen om het probleem goed in kaart te brengen, zegt beleidsmedewerker Marieke Pette: ,,Want we maken ons hier erge zorgen over.”

Hans van Dijk heeft zijn cijfers over de huishoudboekjes van ouderen die alleen WAO hebben gedeeld met KBO Brabant. ,,Dat heeft ons wakker geschud”, bekent Pette. KBO Brabant schaart zich achter zijn uitkomsten. Hoeveel ouderen in Brabant maandelijks geld tekort komen kan zij niet zeggen. ,,Van Dijk heeft het voor zijn regio goed uitgezocht. Wij zetten nu een expertteam op om ook voor de rest van Brabant de cijfers te krijgen.”

Oplossing
De volgende stap is werken aan een oplossing, zoals meer gebruik maken van bestaande regelingen en toeslagen. Maar veel ouderen weten niet dat waar zij recht op hebben, stelt Pette. ,,Daar moeten we meer aandacht aan besteden”, vindt zij. Zij noemt het wel ‘lastig’ om hulp te bieden. ,,Veel mensen in deze doelgroep komen er nauwelijks voor uit dat zij financiële problemen hebben. Zij houden zich binnenskamers in afzondering.”

Corrie van Brenk, Tweede Kamerlid voor ouderenpartij 50PLUS, is bij Hans van Dijk in Gemert op bezoek gegaan om zijn cijfers door te nemen. Zij is daarvan geschrokken. Zij wil dat de ministers Hugo de Jonge (CDA, Zorg) en Wouter Koolmees (D66, Sociale Zaken) een landelijk onderzoek laten uitvoeren naar de ernst en omvang van het probleem van ouderen die alleen van de AOW moeten leven.

Onaanvaardbaar
,,Steeds meer ouderen vallen tussen wal en schip”, zegt Van Brenk. ,,Ze zijn te goed voor het verpleeghuis, maar kunnen niet meer zelfstandig wonen. Ze worden gedwongen om te verhuizen naar relatief dure aangepaste woningen of naar woonzorg-centra. Feitelijk leven deze mensen door hun relatief hoge uitgaven voor wonen en zorg tot hun dood onder de bijstandsgrens. Dat is natuurlijk onaanvaardbaar.”

De enige uitweg voor deze ouderen is opname in een verpleeghuis. Wie alleen AOW als inkomen heeft, betaalt een lage eigen bijdrage en houdt dan maandelijks ruim vierhonderd euro over aan zak- en kleedgeld.

Niet in beeld
Gemert-Bakel bevestigt dat 27 procent van de ouderen in de gemeente alleen van de AOW leeft, maar omvang van het probleem en de doelgroep ‘hebben wij niet in beeld’, zegt een woordvoerster. De gemeente kan ook niet veel doen om te helpen: ,,Wij kunnen niet elk gat dichten dat ontstaat door rijksbeleid.” Gemert-Bakel ‘juicht toe’ dat dit probleem nu landelijk op de agenda staat.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Armoede rukt op in Nederland

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Minister-president Mark Rutte is een enorme schoft.

Niet zo maar een schoft, omdat hij hangt aan zijn overtuiging dat constant liegen je een ejaculatie geeft die een vrouw, noch een vent hem kan geven.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede rukt op in Nederland

Bericht door Pilgrim »

Klantenbestand Voedselbank groeit met 6 %, nu 140.000 mensen klant

6 maart 2019

Afbeelding

Gaaf land, wil iemand dit vaasje even vasthouden misschien?

Het aantal mensen dat eten ophaalt bij de Voedselbank is afgelopen jaar met 6% gestegen tot 140.000. Het aantal vrijwilligers groeide ook met 6%, tot 11.700 mensen, zegt de Voedselbank.

Een belangrijke reden voor de stijging is dat de toelatingsnormen, net als in 2017, zijn versoepeld. Daardoor is ook het klantenbestand veranderd. Er zijn vorig jaar meer alleenstaanden en 50-plussers bijgekomen.

Doordat de Voedselbank alleen mensen wil helpen als zij ook een traject doorlopen om uit de armoede te komen, is het aantal mensen dat binnen een jaar geen voedselpakketten meer krijgt, toegenomen. Meer dan de helft van de klanten was binnen een jaar weg.

De voedselpakketten bestonden per week gemiddeld uit 26 producten met een waarde van € 43,- De Voedselbank meldt dat ook steeds meer voedsel van verspilling wordt gered. Per jaar wordt voor € 74 miljoen aan voedsel uitgedeeld.

(ANP)

https://tpo.nl/2019/03/06/klantenbestan ... sen-klant/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80726
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Armoede rukt op in Nederland

Bericht door Ariel »

Een beetje overdreven dit...Eén persoon kan best eten van 200 per maand.
Rotterdams raadslid leeft twee weken van 7,14 euro per dag: ‘Het vreet energie’

Meeliften met vriendinnen bij een uitje en kopzorgen na wat dagelijkse boodschappen bij de supermarkt. Het Rotterdamse raadslid Ellen Verkoelen (50Plus) ervaart 14 dagen lang hoe het is om van 50 euro per week te leven. “Je komt erachter dat je eigenlijk niets kunt doen”, vertelt ze.

Verkoelen doet sinds deze week mee met een actie van Warm Rotterdam, een initiatief van de Rotterdamse Pauluskerk, dat raadsleden vroeg om zelf te ondervinden hoe het is om arm te zijn. Zo wil Warm Rotterdam aandacht vragen voor de 80.000 mensen in de stad die onder de armoedegrens leven.

Die houden maandelijks na het betalen van de huur en andere vaste lasten ongeveer 50 euro per week over, iets meer dan 7 euro per dag. Eigenlijk is dat veel te weinig, weet Verkoelen na drie dagen. “Het is continu nadenken over wat je wel en niet kunt doen en dat kost heel veel tijd en energie”, zegt ze.

Schrijnende verhalen
Ze krijgt veel hulp van andere Rotterdammers met krappe buidel. “Zij denken mee en bieden recepten aan.” Verkoelen hoopt dat de verborgen armoede in de stad zichtbaarder wordt door deze actie. Ze wil half oktober, als de actie helemaal is afgelopen, een zwartboek presenteren met de meest schrijnende verhalen.

Daarnaast wil ze voorstellen doen voor verlichting van de armoede. Zo wil ze af van het eigen risico van 385 euro bij een zorgverzekering en de strenge regels voor uitkeringsgerechtigden die wat bijverdienen. De komende tijd gaan ook nog zeven andere raadsleden van GroenLinks, ChristenUnie, PvdA, Denk en Leefbaar Rotterdam een week meedoen.

Terrasje is te duur..
Op dit moment is Verkoelen vooral bezig met de besteding van haar beperkte budget. “Het weekend staat voor de deur, maar ik heb geen idee wat ik kan doen. “Een terrasje is te duur en ook veel activiteiten kosten geld. Ik doe dit maar twee weken, maar ik kan me voorstellen dat je na een paar jaar in armoede volledig gefrustreerd bent.”

Voor nu is de eerste zorg het regelen van een goedkope avondmaaltijd. “Het toetje heb ik: ik heb net buiten wat bramen geplukt. Daar ben ik nu dan ongelooflijk blij mee.”
:scratch:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Armoede rukt op in Nederland

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Afbeelding
We zijn nu een jaar verder en de armoede steeg . . . verder.

Steeg verder? Verleden tijd? Ja! Onder andere door de BTW-verhoging en meer. Maar volgens de bijna altijd goed bedoelende liegende 'heer' M. Rutte zijn we er allemaal op vooruit gegaan. Klopt! Regelrecht naar de achteruitgang.

De economie draait goed en er is weinig werkeloosheid. Enig idee wat zo'n armoedige postbesteller verdient? De meeste diefstal door de overheid wordt gepleegd op de meest onschuldige: degene die in loondienst is. Hij houdt steevast een door de overheid van tevoren bepaald nettobedrag over. En dan te weten dat de overheden smijten met ons geld. Geld dat meestal terecht komt in een bodemloze put. Kan het volk daar wat tegen doen? Nee, maar wel wat aan doen. Hoe? Door alles maar te slikken.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 44607
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Armoede rukt op in Nederland

Bericht door Mahalingam »

Ariel zei:
"Een beetje overdreven dit...Eén persoon kan best eten van 200 per maand. "
Dat kan ik beamen. Jaren heb ik geleefd met 200 in de maand. En nu ik pensioen heb leef ik in weelde: 350 per maand vrij uit te geven.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44607
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Armoede rukt op in Nederland

Bericht door Mahalingam »

Er is weer eens gekeken naar het verschil tussen werken en steuntrekken. Financieel maakt het weinig uit.
VVD: ’Werken loont bijna niet’
Tot die conclusie komt VVD-raadslid Claire Martens, die twee gezinnen vergeleek.

Het eerste gezin (twee ouders, één kind van 4 jaar oud) dat niet werkt heeft recht op bijstand. Op jaarbasis is dit 17.664 euro. De zorgtoeslag betreft 2304 euro per jaar. De kinderbijslag voor hun kind is op jaarbasis 886 euro. Naast de kinderbijslag ontvangt deze familie een kindgebonden budget van 1164 euro per jaar. De totale inkomsten van het gezin bedragen 22.018 euro (netto) per jaar.

Het gezin woont in een sociale huurwoning en betaalt hiervoor maandelijks 650 euro. De huurtoeslag bedraagt maandelijks 341 euro, waardoor de woonlasten neerkomen op 309 euro per maand en 3708 op jaarbasis. De afvalstoffenheffing en waterschapsbelastingen worden (tezamen jaarlijks 642 euro) kwijtgescholden door de gemeente. Omdat beide ouders niet werken zijn zij geen geld kwijt aan kinderopvang. Het bijstandsgezin houdt jaarlijks 18.310 euro en maandelijks 1525 euro over voor overige vaste lasten (zoals verzekeringen) en levensonderhoud.

Toeslagen

In gezin twee verdienen beide ouders het minimumloon (1495 netto per persoon per maand). Het gezin verdient netto gezamenlijk 35.880 euro en krijgt jaarlijks 886 euro aan kinderbijslag. Dit huishouden krijgt geen huurtoeslag, kindgebonden budget of zorgtoeslag. De totale netto inkomsten van de familie komen daarmee uit op 36.766 euro per jaar.

Omdat zij geen recht hebben op een sociale huurwoning wordt een woning voor 1000 euro per maand (jaarlijks 12.000) gehuurd. Het gezin ontvangt geen huurtoeslag. De afvalstoffenheffing en waterschapsbelastingen betreffen jaarlijks 642 euro. Deze worden niet kwijtgescholden. Omdat beide ouders werken gaat hun kind vijf dagen naar de kinderopvang, de kosten hiervoor zijn maandelijks 2166 euro, waarvan de toeslag op basis van hun verzamelinkomen, 1614 bedraagt. Dat komt uit op 552 euro per maand. Er wordt tien maanden per jaar gebruik gemaakt van de kinderopvang, waardoor de totale kosten op jaarbasis uitkomen op 5520 euro. De totale lasten voor dit gezin bedragen jaarlijks 18.162 euro. Het werkende stel houdt jaarlijks 18.604 euro en maandelijks 1550 euro over voor overige vaste lasten (zoals verzekeringen) en levensonderhoud.

Martens stelt vragen aan het college. „Als je tot de conclusie moet komen dat je door hard te werken letterlijk maar een paar euro’s meer overhoudt dan een gezin dat niet werkt, is dat niet rechtvaardig.”
https://www.telegraaf.nl/nieuws/7347960 ... bijna-niet
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede rukt op in Nederland

Bericht door Pilgrim »

Omdat het zo ontzettend goed gaat met Nederland, zo zegt het politieke kartel, zijn er steeds meer voedselbanken die de aanvragen niet meer aankunnen. Bij de voedselbank in Haarlem, net zoals bij vele anderen, is het afgelopen half jaar het klantenbestand met liefst 50% gestegen. De meeste zijn eenoudergezinnen en die stijging zal waarschijnlijk nog wel doorzetten, aangezien er steeds meer mensen in Nederland komen die een aanslag plegen op ons sociale welvaartssysteem en eerder een huis krijgen dan u of uw kinderen. Daarbij heeft het politiek kartel geen plannen om de Nederlanders te verlichten, maar in plaats daarvan krijgen we nog hogere lasten. U mag langer wachten op een woning, omdat u Nederlander bent. Laat dat even inwerken.
www.nhnieuws.nl

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/09 ... en-worden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede rukt op in Nederland

Bericht door Pilgrim »

'Honderden veteranen leven in daklozenopvang of op straat'

14 september 2019

Afbeelding

Vermoedelijk honderden veteranen in Nederland leven op straat of in de daklozenopvang, zegt het Leger des Heils tegen de Volkskrant.

Het Leger des Heils hield onlangs een inventarisatie onder medewerkers om dakloze ex-militairen beter in beeld te krijgen. Daaruit bleek dat tientallen veteranen een beroep doen op de opvang. "We vermoeden dat het werkelijke aantal in de honderden loopt", zegt directielid kapitein Harm Slomp.

De Volkskrant voerde gesprekken met hulpverleners, advocaten, veteranen en het Leger des Heils. Het dagblad concludeert dat bij zeker tientallen veteranen 'ernstige psychische problemen' zijn geopenbaard, waarmee ze 'niet adequaat worden geholpen'.

'Welzijn trekken wij ons aan'
Minister Ank Bijleveld van Defensie laat tegenover de krant weten dat het bekend is dat er 'een kleine groep' veteranen is bij wie de zorg 'niet aanslaat of die zorg mijden'. "Het welzijn van deze groep trekken wij ons aan."

Het Veteraneninstituut bevestigt tegenover RTL Nieuws het beeld dat veel veteranen zorg mijden. Volgens dit instituut wordt zo'n 15 procent van de in totaal 110.000 veteranen niet bereikt. "Het gaat om 4000 à 5000 veteranen die in grote problemen zitten", zegt kolonel Ludy de Vos.

Apart loket
"Het grootste probleem is dat er te weinig plek is voor de veteranen die in de problemen zitten en dat we niet iedereen kunnen helpen omdat niet iedereen dat wil en we niet iedereen kunnen vinden", zegt De Vos. "Bovendien is het zo dat veteranen niet altijd in de reguliere zorg passen. Ze weten niet altijd dat er een apart loket is en gemeenten weten dat ook niet. Dus daar valt nog een wereld te winnen."

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... -des-heils
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80726
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Armoede rukt op in Nederland

Bericht door Ariel »

Pilgrim schreef: Minister Ank Bijleveld van Defensie laat tegenover de krant weten dat het bekend is dat er 'een kleine groep' veteranen is bij wie de zorg 'niet aanslaat of die zorg mijden'. "Het welzijn van deze groep trekken wij ons aan."
Tja... :nietverstaan: Ank trekt het zich aan. Waarom is er geen opvanghuis voor deze groep mannen?
Kan dat er financieel niet meer van af?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede rukt op in Nederland

Bericht door Pilgrim »

[...] Voor veel mensen in onze maatschappij is het van leven naar overleven gegaan, ze kunnen met moeite de eindjes aan elkaar knopen. De armoede is gestegen en ruim 140.000 mensen zijn elke week afhankelijk van de voedselbank, als je diegenen die wel gekwalificeerd zijn, maar de (onnodige) schaamte nog niet hebben overwonnen en de aanvraag nog niet hebben gedaan, daarbij optelt, zouden dat er 250.000 per week zijn.

Maar ondertussen betaalt Rutte € 13.000,- voor een privéjet naar de Bilderbergconferentie en € 24.000,- werd uitgegeven voor het bijwonen van de Franse feestdag, waar Rutte met Ank Bijleveld heen vloog en nog 9 anderen. In Zwitserland werd ook nog € 590,- per nacht betaald voor hotelovernachtingen, maar, zo laat de woordvoerder van het ministerie weten: “Voor ministers en staatssecretarissen geldt geen maximum voor uitgaven en al hun kosten naar het buitenland worden vergoed”.
www.rtlz.nl

Dit kabinet, Rutte en zijn ja-knikkers, zijn bezig met het armer maken van de bevolking, zodat Nederland gelijkwaardig wordt aan andere, armere, EU-lidstaten, want dat wil de EU. Gelijkwaardige EU-lidstaten, de reden waarom wij het meeste aan de EU betalen en bijvoorbeeld Polen heel veel ontvangt. Onderstaand artikel laat ons weten dat, ondanks een miljarden overschot, de rode draad van de Rutte-kabinetten samengevat kan worden als; verpauperingspolitiek. Onder andere met de verhuurdersheffing, waardoor de huren omhoog vlogen en er nu ruim 800.000 huishoudens in de problemen zitten volgens het Nibud. “Het kabinet kiest bewust om de huurtoeslag voor huurders te verlagen, en dat is gewoon waanzin, kwaadaardig zelfs”, zo zegt het artikel terecht.

Eén op de 6 Nederlanders leeft onder of op de armoedegrens volgens de cijfers van de EU en heeft maar een klein duwtje nodig om arm te worden, bijvoorbeeld als de energiebelasting of de BTW weer worden verhoogd. En dat zijn precies de maatregelen die per 1 januari worden ingevoerd. Daarbij nog een negatieve rente en de rijkdom van de Nederlanders wordt herverdeeld naar de rijksten der aarde. (Precies volgens VN-plan; Agenda 21)
www.dlmplus.nl

[...]

https://ejbron.wordpress.com/2019/10/31 ... -den-haag/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede rukt op in Nederland

Bericht door Pilgrim »

‘50.000 VLAARDINGERS IN ZWARE FINANCIËLE NOOD’

22 november 2019

VLAARDINGEN- 50.000 van de 72.000 inwoners van Vlaardingen zouden in zware financiële nood verkeren. Dat is 70% van alle inwoners, zegt de fractie Boers (fB) op basis van een gezamenlijk armoederapport van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De cijfers: 32.620 Inwoners hebben meerdere, langdurige betalingsachterstanden (45,3%). 17.625 Inwoners lopen financieel “op het randje” (24,5%).

Twee maanden geleden bleek Vlaardingen er financieel slecht voor te staan. Het college van b&w wil daarom de komende vier jaar minimaal 32 miljoen minder gaan uitgeven. FB: ‘En dat geld voor een flink deel halen bij de inwoners die financieel nu al op omvallen staan.’

Als er bij de komende begroting geen zeer rigoureuze maatregelen worden genomen, komt Vlaardingen hier nooit meer bovenop, is de stellige overtuiging van fB. Ron Boers: “Al die mensen zonder geld kopen nauwelijks meer iets in onze lokale winkels, en kunnen niet naar het theater of het zwembad. Veel mensen in financiële nood blijken ook vaker een slechte gezondheid te hebben.”

FB pleit voor de oprichting van een gemeentelijk schuldhulpfonds. Eerder al vroegen Boers en zijn fractiegenoot Thiel om invoering van de Rotterdamwet in zo veel mogelijk aandachtswijken, zodat verdere instroom van armoede kan worden voorkomen. Het college onderzoekt nu welke wijken daarvoor in aanmerking komen.

https://www.schiedamsnieuws.nl/50-000-v ... iele-nood/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede rukt op in Nederland

Bericht door Pilgrim »

Steeds meer mensen in Nederland worden klant van de bank waar iedereen gelijk is, de voedselbank, en ook de rij van de voedselbank in Overvecht wordt steeds langer. Meer dan 140.000 mensen/gezinnen zijn, vaak door het politieke wanbeleid, dusdanig in de problemen gekomen dat ze financieel aan de grond zitten en terecht komen bij de voedselbank.
www.duic.nl

https://ejbron.wordpress.com/2019/12/04 ... et-plicht/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44607
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Armoede rukt op in Nederland

Bericht door Mahalingam »

Na de kerstvakantie kunnen de kindertjes op school vertellen wat voor leuks ze allemaal gedaan hebben met Kerstmis. Dat gaat dan in een 'kringgesprek'. Anita is naar de wintersport geweest, Achmed was bij zijn tantes in zijn thuisland, Johan had de Kerst in een Centre Parcs doorgebracht met allerlei leuke bezigheden en Wimpie? Die moet heel lang nadenken. Niets. Of ja, toch wel: "we hebben thuis met Kerst een hele rollade opgegeten."
Arme kinderen presteren slechter op school, leraren stoppen met ‘pijnlijk’ kringgesprek
Bijna tweederde van de basisschoolleraren heeft leerlingen in de klas die in armoede leven. Ze zien dat deze kinderen slechter presteren. Ook is 1 op de 5 leraren gestopt met kringgesprekken, omdat het ‘te pijnlijk’ is dat deze leerlingen tijdens hun weekenden of vakanties niets doen.

Leraren zien dat leerlingen vaak dezelfde kleren aanhebben, horen in de kringgesprekken dat de kinderen niets met hun ouders doen of zien dat ze met lege broodtrommels op school komen. Dat blijkt uit een enquête onder zevenhonderd basisschoolleraren door DUO Onderwijsonderzoek & Advies. Gemiddeld leven twee kinderen in een klas in armoede. Hun ouders hebben een inkomen dat net boven de bijstandsnorm ligt. Om te voorkomen dat deze leerlingen op achterstand raken vanwege hun afkomst proberen scholen deze kinderen te helpen.

Meer dan de helft van de leraren ziet dat de armoede van invloed is op de leerprestaties. ,,We hebben echt gezinnen die met zijn negenen in een éénkamerappartement wonen. Deze gezinnen zijn niet bezig met het oefenen van tafels of lezen. Ze zijn bezig met overleven”, legt Marieke Hamburg, directeur van De Vijf Hoeven in Tilburg uit.

Op deze basisschool zitten in elke klas 1 à 2 kinderen die in armoede leven. De school staat in een achterstandswijk. Hier krijgen de leerlingen elke dag vers fruit, hebben ze dagelijks gymles en zijn er gratis naschoolse activiteiten zoals muziek of dans. Hamburg: ,,Wat wij willen bereiken met kinderen mag nooit afhankelijk zijn van hun financiële situatie thuis. Een typles geven wij gratis onder schooltijd.” Er ligt standaard brood in de vriezer, omdat er kinderen zijn die zonder ontbijt op school verschijnen of met een lege broodtrommel bij de overblijf zitten. ,,Of het brood is beschimmeld. Die kinderen laat je niet zitten. Wij kunnen juist het verschil maken voor deze leerlingen door goed voor ze te zorgen en op ze te letten”, verklaart Hamburg.
Veilig

Volgens Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer is het heel belangrijk dat kinderen zich op school veilig voelen en merken dat de leraar hen ziet. ,,Armoede heeft veel meer invloed dan alleen op de vraag welke spullen er in huis zijn en of er wel te eten is. Kinderen zeggen zich moeilijk te kunnen concentreren op school, omdat ze thuis heel veel stress hebben.” Ook in de klas zitten hun hoofden nog vol met zorgen. ,,Door de schaarste en de druk thuis verdwijnen de normale dingen in het leven van een kind naar de achtergrond. Ze voelen zich snel schuldig, hebben medelijden met hun ouders”, verklaart Kalverboer.

Uit het onderzoek blijkt dat 1 op de 5 leerkrachten een streep heeft gezet door kringgesprekken, omdat die ‘te pijnlijk zijn’ voor kinderen die niets hebben gedaan. Juf Marieke Marcelis van de Mikado in Blerick mijdt dergelijke gesprekken juist niet. ,,De leerlingen vertellen op maandagochtend in tweetallen over hun weekend. Buitenspelen is ook leuk, maar bij ons zijn de verschillen tussen leerlingen ook niet zo groot.”

Op deze school leeft zeventig procent van de leerlingen onder het sociaal minimum. Arme gezinnen krijgen veel begeleiding om zaken te regelen. Juf Marieke helpt zelf om fondsen aan te schrijven voor leerlingen die het écht nodig hebben, waardoor ze in aanmerking komen voor bijvoorbeeld sportlessen, laptops en fietsen. ,,Nee, het is niet per se onze taak als school, maar we gunnen onze leerlingen een jeugd zoals we die zelf hebben gehad. We hebben er trouwens ook baat bij. De kinderen die hulp krijgen, zijn in onze klassen echt leuker en komen beter tot leren.”
https://www.ad.nl/binnenland/arme-kinde ... a703922fc/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede rukt op in Nederland

Bericht door Pilgrim »

Landelijke toename aantal mensen dat aanklopt bij voedselbank: vooral alleenstaanden en ouderen

Economieredactie, 03-03-20

Afbeelding

Het aantal mensen dat een beroep doet op de voedselbank is vorig jaar landelijk met 8 procent toegenomen tot 151.000. Vooral ouderen en alleenstaanden deden in 2019 deden vaker een beroep op voedselhulp. Eenpersoonshuishoudens zijn met 44 procent de grootste groep klanten.

Wekelijks meldden zich vorig jaar 35.000 huishoudens die voor een korte of langere periode afhankelijk zijn van de voedselbank. Schaamte is nog steeds de meest genoemde reden om niet aan te kloppen voor hulp. Meer dan de helft van de klanten doet binnen een jaar geen beroep meer op de voedselbank. Het aantal mensen dat na 3 jaar nog steeds afhankelijk is van de voedselbank, is het afgelopen jaar gestegen naar 15 procent.

Voedselbanken Nederland is ervan overtuigd dat het aantal mensen dat niet in staat is om voldoende eten te kopen en regelmatig honger heeft, veel groter is dan de groep die nu wordt geholpen.

De voedselbanken zijn lokaal actief op zoek naar mensen die nu ‘onder hun radar’ vallen. Zij zijn aan de slag gegaan om de drempel te verlagen en hierdoor meer mensen te bereiken. Voedselbanken Nederland vermoedt dat dit ook bijdraagt aan de landelijke stijging.

Vandaag de dag zetten 12.000 mensen zich parttime of fulltime in als vrijwilliger voor een voedselbank. Die zijn te vinden in vrijwel alle (96 procent) Nederlandse gemeenten.

https://www.ad.nl/economie/landelijke-t ... e-ijsberg/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie