De strijd tegen het antisemitisme

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Mahalingam
Berichten: 39344
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De strijd tegen het antisemitisme

Berichtdoor Mahalingam » Do Jul 25, 2019 4:48 pm

"Ja, er zijn vreedzame moslims, kijk naar de Soefi's. Of er een vreedzame islam is weet ik niet zeker, daar laat ik me ook niet over uit.", zo lees ik.

En Sufi en Peace zijn als 'aap' en 'noot'. Maar met de vredelievendheid van die sekte valt het wel mee. Bottum line: er moet meer Islam komen.
The dark side of Sufism
The typical modern dichotomy of ‘religion’ vs. ‘mysticism’ is utterly useless to describe Islamic mysticism for what is generally called ‘Sufism’ is, in fact, a rather ‘normative’ form of the Islamic tradition.
This norm only gradually started shifting because of modernist influences and contemporary geopolitics. However, acknowledging these facts doesn’t imply that one should get carried away by yet another modernist assumption when trying to understand the place of mysticism within Islam. That is to say, apart from mistakenly seeing ‘Sufism’ as a ‘marginal’ form of Islam, many a Westerner also mistakenly sees it as something that solely has to do with ‘love, peace and music’.
https://medium.com/re-visioning-religion/the-dark-side-of-sufism-d2cd8d2e8fd4
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42163
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het antisemitisme

Berichtdoor Pilgrim » Vr Aug 16, 2019 1:58 am

Twee Amerikaanse Jodenbashers Ilhan Omar en Rashida Tlaib niet welkom in Israël

15 augustus 2019

Afbeelding

De vice-minister van Buitenlandse Zaken van Israël bevestigde dat vertegenwoordigers Rashida Tlaib en Ilhan Omar het land niet mogen binnenkomen. Minister Tzipi Hotovely zei aan de Israëlische publieke omroep Kan:

We zullen niet toestaan dat degenen die ons recht om te bestaan in deze wereld ontkennen, Israël binnenkomen. In principe is dit een zeer terechte beslissing.

De verklaring kwam kort nadat in een rapport van de Washington Post werd gesteld dat premier Benjamin Netanyahu overwoog om de twee moslimvrouwen de toegang tot het land te weigeren, die eerder te kennen hadden gegeven om naar de Palestijnse gebieden te reizen. Ze zouden naar verluidt op zondag 18 augustus de Joodse staat bezoeken.

De twee Amerikaanse Jodenbashers Ilhan Omar en Rashida Tlaib, die in het Congres zetelen voor de linkse Democratische Partij, zijn beide actief in de antisemitische boycot-Israël beweging BDS en zijn uitgesproken critici van Israël op het antisemitische af. De Israëlische wet laat toe dat BDS-aanhagers de toegang tot het land kunnen geweigerd worden.

Kort na het bericht in The Washington Post stuurde president Donald Trump via Twitter een bericht de wereld rond dat het voor Israël “een teken van grote zwakte” zou zijn als het de twee Congresvrouwen zou binnenlaten. “Zij haten Israël en alle Joodse mensen. Ze zijn een schande!”

Afbeelding

Op een bijeenkomst een dag eerder op woensdagavond in North Carolina, intensiveerde hij de druk op ‘The Squad’ (de vier antisemitische Congresleden) nog verder. Een bewonderende menigte zong ‘send her back’ toen Trump een sneer gaf naar Ilhan Omar die ingeweken is uit Somalië en Rashida Tlaib die van Palestijnse afkomst is:

Afbeelding
____________________________________________________________

Bronnen:

♦ Naar een artikel “Israel confirms it is banning Tlaib and Omar from entering country” en een artikel “Israel seemed poised to admit Tlaib, Omar — and then Trump weighed in” van 15 augustus 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)
♦ Naar een artikel “Trump vraagt dat Israël de toegang weigert aan Amerikaanse Congresleden Ilhan Omar en Rashida Tlaib” van 15 augustus 2019 op de site van VRT NWS

https://brabosh.com/2019/08/15/pqpct-okh/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72535
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De strijd tegen het antisemitisme

Berichtdoor Ariel » Vr Aug 16, 2019 10:58 am

Pilgrim schreef:
Twee Amerikaanse Jodenbashers Ilhan Omar en Rashida Tlaib niet welkom in IsraëlLinks spreekt er schande van, maar dat miljoenen Joden niet welkom zijn in Islamitische landen, daar hoor je ze niet over.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42163
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het antisemitisme

Berichtdoor Pilgrim » Vr Aug 16, 2019 10:56 pm

Verrassing bij de Verenigde Naties

Geplaatst op 16 augustus 2019

Afbeelding
De “Palestijnse president” Mahmoud Abbas.

Iedereen was verbaasd. Al decennia lang hebben de Verenigde Naties om onverklaarbare redenen (tenzij ze er een hieraan ten grondslag liggende agenda op na houden) zich in allerlei bochten gewrongen om de Palestijnse nationalistische zaak te ondersteunen en grove Palestijnse schendingen van zowel ondertekende akkoorden als van de mensenrechten onder het tapijt te vegen.

Vergeet niet, dat de zogenaamde “Palestijnse” Arabieren de enige “vluchtelingenbevolking” onder vele daadwerkelijke vluchtelingengroepen in de wereld zijn, die over een eigen VN-orgaan, de VN vluchtelingenhulporganisatie UNRWA, beschikt.

Bedenk ook, dat de mensenrechtenraad van de Verenigde Naties de Palestijnse Autoriteit nog nooit wegens gedocumenteerde, geïnstitutionaliseerde mishandelingen gecensureerd heeft, ook al veroordeelt ze Israël routinematig, vaak alleen maar op basis van horen zeggen.

Maar deze week leken de rollen omgedraaid te zijn, ook al was het maar een klein beetje.

Voor het eerst werd een vertegenwoordiger van de Palestijnse Autoriteit (hij werd in werkelijkheid als vertegenwoordiger van de fictieve “Staat Palestina” aangesproken) door mede-vertegenwoordigers van de Verenigde Naties wegens overtredingen van zijn regime tegen internationale normen en wetten aan de schandpaal genageld.

De leden van de VN-commissie ter verwijdering van rassendiscriminatie wilden vooral weten, en dit was des te ongebruikelijker, waarom de Palestijnse Autoriteit beweerde tegen rassendiscriminatie op te treden, terwijl er anderzijds in de door haar gebruikte schoolboeken voor kleine kinderen heel openlijk tegen Joden wordt opgehitst.

Er dient op gewezen te worden, dat het onderwerp door de leider van de Braziliaanse delegatie werd aangesproken, wat gezien de steeds nauwere betrekkingen van zijn land met Israël niet verrassend is. Deze ene vertegenwoordiger in de commissie was genoeg om andere vertegenwoordigers voor de veroordeling van de Palestijnen te winnen.

“Wat er deze week is gebeurd, is uniek”, werd Hillel Neuer, directeur van UN Watch, door de “Times of Israel” geciteerd. “Sinds 1974, toen Yasser Arafat en de PLO bij de Verenigde Naties werden opgenomen, werd de schijnwerper van de wereld voor het eerst officieel op Palestijns racisme, de Palestijnse discriminatie en het Palestijns antisemitisme gericht.”

De Palestijnse vertegenwoordiger, de plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken voor multilaterale aangelegenheden, Ammar Hijazi, wees, zoals verwacht, de kritiek af en praatte alleen maar de zogenaamde oppositie van Ramallah tegen het racisme na.

Ongeacht de dubbelzinnigheid van Hijazi was de vonk ontbrand. En het is niet moeilijk om je voor te stellen hoe de Amerikaanse president Donald Trump en de president van Brazilië, Jair Bolsonaro, tegen deze vonk blazen tot er een echt vuur uit ontstaat, dat alles zal afbranden wat de Palestijnse Autoriteit in de afgelopen 25 jaar denkt bereikt te hebben.

Bron: www.israelheute.com

Door: Ryan Jones

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/16 ... de-naties/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19188
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De strijd tegen het antisemitisme

Berichtdoor King George » Za Aug 17, 2019 5:17 pm

Ariel schreef:
Pilgrim schreef:
Twee Amerikaanse Jodenbashers Ilhan Omar en Rashida Tlaib niet welkom in IsraëlLinks spreekt er schande van, maar dat miljoenen Joden niet welkom zijn in Islamitische landen, daar hoor je ze niet over.


Rashida Tlaib kreeg uiteindelijk wel toestemming om haar grootmoeder te kunnen bezoeken, maar dat vond ze kennelijk niet interessant of belangrijk genoeg. Ze kreeg haar speeltje haat tegen Israël verspreiden niet en kwam toen maar niet.


https://brabosh.com/2019/08/16/pqpct-om2-2/#comment-29211
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42163
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het antisemitisme

Berichtdoor Pilgrim » Vr Okt 25, 2019 10:46 pm

Tsjechisch parlement veroordeelt BDS-beweging als zijnde antisemitisch

25 oktober 2019

Afbeelding

Het Lagerhuis van het Tsjechische parlement heeft een resolutie aangenomen die alle vormen van antisemitisme veroordeelt, waaronder “oproepen tot boycots van de staat Israël”.

De niet-bindende motie roept de regering van Tsjechië op om maatregelen te nemen om antisemitisme tegen te gaan. Zo moet “meer veiligheid” geboden worden aan zowel mensen als instellingen die doelwit kunnen zijn van antisemitische aanvallen. Daarnaast maant de resolutie tot het niet verlenen van financiële steun aan groepen die pleiten voor een boycot van Israël. Het voorstel is met 120 voorstemmen en slechts 20 tegenstemmen aangenomen.

De resolutie werd in het Lagerhuis geïntroduceerd door Jan Bartošek, hoofd van de christen-democratische fractie. In zijn betoog voor de motie verwees hij naar “toenemend antisemitisme in Europa”, en noemde hij als voorbeeld de recente aanval bij een synagoge in het Duitse Halle. Het is noodzakelijk om een duidelijk standpunt tegen deze trend in te te nemen, aldus het parlementslid.

In zijn betoog noemde Bartošek Israël een “strategische partner en bondgenoot in het Midden-Oosten”. Het Tsjechische ministerie van Buitenlandse Zaken zou geholpen hebben met de formulering van de motie, aldus het hoofd van de christen-democratische fractie.

De Israëlische overheid verwelkomt de resolutie. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Yisrael Katz noemt de aangenomen motie “een weerspiegeling van de ware vriendschap” tussen Israël en Tsjechië. Hij roept andere parlementen op het voorbeeld te volgen. De Israëlische ambassadeur in Praag Daniel Meron spreekt in vergelijkbare bewoordingen zijn dank uit.

Tsjechië en Israël hebben een geschiedenis van warme relaties. In 2016 veroordeelde het Tsjechische parlement bijvoorbeeld de resolutie van de raad van bestuur van de Verenigde Naties voor onderwijs, wetenschap en cultuur (UNESCO) die de Joodse connectie met Jeruzalem, de Tempelberg en de Westelijke Muur ontkende. In 2017 verwierp het een resolutie van UNESCO die de Israëlische soevereiniteit over Jeruzalem ontkende en riep het op de financiering van de organisatie stop te zetten

In mei nam de Duitse Bundestag al een motie aan die stelt dat oproepen tot BDS antisemitisch kunnen zijn. Vergelijkbaar met de Tsjechische resolutie wordt in Duitsland de regering opgeroepen “geen gebouwen en faciliteiten onder de administratie van de Bondsdag ter beschikking te stellen aan organisaties die zich in antisemitische bewoordingen uitdrukken of het bestaansrecht van Israël ter discussie stellen.”
________________________________________________________

Bronnen:

♦ Naar een artikel “Czech Lawmakers Blast Anti-Israel BDS Movement with New Resolution” van 23 oktober 2019 op de site van United With Israel
♦ Naar een artikel van Elkan Van Der Raaf “Tsjechisch Lagerhuis veroordeelt BDS-beweging als antisemitisch” van 22 oktober 2019 op de site van CIDI.nl

https://brabosh.com/2019/10/25/pqpct-ppa-2/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Ethiek, Moraliteit en Logica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten