subsidies: weg ermee?

Mahalingam
Berichten: 38675
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: subsidies: weg ermee?

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jun 20, 2018 8:35 pm

Zwaar is het leven voor jonge kunstenaars. Ze verdienen niet genoeg en hebben te weinig continuïteit om huisje-boompje-vrouwtje-kindje te leven in een vinexwijk.
En kunst moet, dus moet subsidie ook.
Kunstenaars kunnen nauwelijks rondkomen: minister wil eerlijk loon
Minister van cultuur Ingrid van Engelshoven (D66) wil dat kunstenaars eerlijker worden betaald. Ze vindt dat acteurs, musici en beeldend kunstenaars de dupe zijn geworden van de bezuinigingen op cultuur van de laatste jaren. Daarom moet subsidie in de toekomst alleen nog worden verstrekt als daar een eerlijke beloning voor kunstenaars tegenover staat. "Je moet van je werk kunnen leven", zegt van Engelshoven. "Net als in ieder ander beroep."
[...]
Van Engelshoven: "Dit kom ik in het hele land tegen. Jonge kunstenaars zijn heel bevlogen, hebben er veel voor over om dit werk te kunnen doen. Maar als je ergens wilt wonen of een gezin wilt beginnen, moet je van je werk kunnen leven. Daarin hebben we gezamenlijk een verantwoordelijkheid."
https://www.trouw.nl/cultuur/kunstenaars-kunnen-nauwelijks-rondkomen-minister-wil-eerlijk-loon~aee0ff93/
Vreselijke toestanden die ze aanstipt:
Jonge kunstenaars lopen extra risico om onderbetaald te worden omdat ze nog naam moeten maken.
Bijvoorbeeld dat een kunstenaar niets betaald krijgt voor een expositie en maar blij moet zijn dat ze mag exposeren.
Of dat een talkshow een bandje voor niks laat optreden.

Je krijgt 200 euro voor een expositie.
Volgens de honoreringsrichtlijn van kunstenaars zou dat geen 200 maar 8500 euro moeten zijn.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6146
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: subsidies: weg ermee?

Berichtdoor Ali Yas » Wo Jun 20, 2018 10:43 pm

Minister van cultuur Ingrid van Engelshoven (D66) wil dat kunstenaars eerlijker worden betaald.

Wat is "eerlijker"? In een vrije wereld is dat: wat andere burgers of bedrijven voor de producten van deze creatievelingen wensen te betalen. In socialistisch jargon betekent dat: wat de overheid vindt dat ze nodig hebben. En anderen moeten daar vervolgens aan meebetalen, of ze die kunt nou willen hebben of niet. In mijn oren klinkt dat als dwang, maar niet iedereen heeft dat blijkbaar.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Mahalingam
Berichten: 38675
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: subsidies: weg ermee?

Berichtdoor Mahalingam » Ma Okt 29, 2018 3:44 pm

Een Tesla auto slurpt geen benzine maar wel stroom. En wat nog meer? Subsidie !
Dure Tesla slurpt subsidie
Om elektrisch rijden te stimuleren, zijn er allerhande belastingvoordelen. Het CDA vroeg het ministerie van Financiën op een rij te zetten hoe groot dat voordeel is voor een automobilist die de Tesla Model S P90D (cataloguswaarde 129.200 euro) de komende vijf jaar leaset. Staatssecretaris Snel (Financiën) antwoordt daar nu op: „De totale subsidie over vijf jaar komt in vergelijking met een auto op benzine, respectievelijk diesel, uit op €67.140, respectievelijk €73.120.”

Het enorme belastingvoordeel ontstaat vooral doordat er voor deze elektrische auto’s geen 22 maar 4 procent bijtelling betaald hoeft te worden. Daarnaast geldt er een vrijstelling voor de motorrijtuigenbelasting en de ’vaste voet’ in de bpm. Dat er voor de dure Tesla helemaal geen bpm betaald hoeft te worden, is nog niet eens meegenomen in de subsidieberekening van het ministerie.

En waar is het subsidiëren van Groene Speeltjes goed voor?
Terugkijkend maakt staatssecretaris Snel de grove schatting dat de fiscale voordelen voor die auto’s „rond de € 2 miljard aan gederfde inkomsten hebben gekost.” Waarmee ons de afgelopen vijf jaar wel 100.000 tot 260.000 ton CO2-uitstoot bespaard is gebleven, schat de bewindsman. Het CDA wijst er echter op dat in andere sectoren met 20 euro investering een besparing van een ton uitstoot bewerkstelligd kan worden, een fractie van wat hier is uitgegeven.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2735628/dure-tesla-slurpt-subsidie
Het CDA vindt het hoog tijd worden dat het voordeel wordt ingeperkt. De subsidie levert volgens Kamerleden Omtzigt en Mulder ’nauwelijks milieuwinst’ op. Voor veel minder geld kan er meer CO2-uitstoot bespaard worden, zeggen de CDA’ers. Zo kunnen er bijvoorbeeld huizen geïsoleerd worden en zo’n maatregel komt niet vooral ten goede aan mensen die zich peperdure auto’s kunnen veroorloven.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15545
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: subsidies: weg ermee?

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Okt 29, 2018 4:15 pm

De politiek stapelt fout op fout.

Want politiek is smerig.

Hoe komt dat?

Omdat politici de norm bepalen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18715
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: subsidies: weg ermee?

Berichtdoor King George » Za Aug 17, 2019 4:50 pm

Zo rolt links subsidiefonds: mishandelen gehandicapte rechtse ondernemer, sodemieteren hem er daarna uit

Afbeelding
Foto: Ahmed Aarad. Bron: Aarad / Twitter.

Door Tim Engelbart 15 augustus 2019

Waarom je dus nooit moet proberen subsidie aan te vragen bij linkse toko’s als je een rechtse ondernemer bent: je slaan je in elkaar en smijten je vervolgens onceremonieel uit het geldprogramma. Dat is althans wat Ahmed Aarad overkwam bij de ‘perspausen’ van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Hij werd zulke harde klappen verkocht door zijn “mentor”, dat hij een hele voorraad zware pijnstillers moest slikken, en vervolgens aangifte doen wegens mishandeling.

Eén tip van ons: vraag nooit één cent subsidie aan bij het linkse deugclubje genaamd Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Daar kwam Ahmed Aarad – van BackMe, waaraan ook Jan Roos verbonden is – onlangs wel achter. Terwijl hij een training volgde om de subsidie te mogen gebruiken voor zijn project, werd hij ineens vanachter aangevallen door iemand die een keiharde knal op z’n rug verkocht. Gezien Aarad in een rolstoel zit om z’n rug ‘uit elkaar valt’, was dat geen vriendschappelijke tik. Het was een brute mishandeling.

Ton F. van Dijk van HP/De Tijd schrijft erover:

    “Volgens de aangifte, die HP/De Tijd in bezit heeft, zou de betrokken medewerker van het subsidiefonds Aarad in het voorbijgaan zo hard hebben geslagen, dat hij zich genoodzaakt zag om de zware pijnstiller Tramadol in te nemen. Ahmed Aarad verklaart tegenover de politie:

    “Na ongeveer 20 minuten kwam de mentor weer naar beneden en liep achter mij langs naar de uitgang welke is gelegen aan de voorkant van het restaurant. Bij het voorbijlopen van de mentor, terwijl ik aan het typen was, voelde ik opeens een harde klap op het midden van mijn rug. De mentor had mij een harde klap gegeven, ik voelde erge pijn en kon gedurende tien minuten niets doen.”

    De beschuldiging is met name serieus, omdat Aarad waarneembaar lijdt aan een ernstige afwijking aan zijn rug als gevolg waarvan hij al jaren gedwongen in een rolstoel zit. Tegenover de politie verklaart hij dat zijn rug ‘bij elkaar gehouden’ wordt door een ‘ijzeren frame’.”

Eén ding kan je de mafklapper die Aarad aanpakte niet kwalijk nemen. Ik zou me inderdaad ook een koning wagen, als ik €5 miljoen euro van het Ministerie van OCW kreeg om naar eigen inzichten te geven aan journalistieke projecten die al dan niet overeen komen met mijn eigen smaak en politieke voorkeur.

Maar een beetje gehandicapten in elkaar beuken omdat je je zelf inbeeldt dat je de Nederlandse journalistiek gaat redden, en toch wel beschermt wordt door de overheid? Nee, ga weg met die agressieve maffia-onzin. Blijf van onze ondernemers af, en sla lekker je vogelverschrikker in elkaar ofzo.

En Stimuleringsfonds, jullie moeten je schamen. Want na zo’n actie is het eerste wat je doet de dader op staande voet ontslaan, en niet het slachtoffer uit je subsidieprogramma zetten. Wat een geboefte, joh. Gelukkig komt de waarheid nu naar buiten, zodat we allemaal het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek kunnen zien voor wat het is: een journalistiek maffiasyndicaat.


DDS
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten