Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

De strijd tegen Israël is jihadistisch: ideologisch en existentieel

Sam van Rooy, 28 juli 2019

Afbeelding
De “Palestijnse president” Mahmoud Abbas.

In juli namen mijn vader en ikzelf samen met een 20-tal andere journalisten en beleidsmakers deel aan een studiereis naar Israël en de zogenaamde Westbank, georganiseerd door het Nederlandse CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël). Ondanks haar eigen visie heeft het CIDI haar best gedaan om de deelnemers te laten kennismaken met diverse (f)actoren in het conflict, en met diverse standpunten.

In een week tijd zagen we enorm veel: Jeruzalem, Tel Aviv, de grens met Gaza, de Golanhoogten (grens met Libanon en Syrië), de ‘Westbank’ (onder meer Ramallah), … En we spraken veel mensen, beide kanten van het conflict kregen de kans om ons hun visie te geven: Hamas, Fatah, Likud, Labour, academici van beide kanten, een oud-brigadegeneraal van het IDF, veiligheidsexperts, Arabieren in Ramallah, Arabische ouders van ‘martelaars’, bewoners van Israëlische en van Arabische nederzettingen, … De CIDI-reis is in Nederland ietwat controversieel, en werd dat nog meer omdat twee ‘Vlaamse rechts-extremisten’ eraan mochten deelnemen.

Pallywood-narratief
In zijn column in de Volkskrant schreef René Cuperus dat de CIDI-reis hem ‘zowel Israël-kritischer als Palestijnen-kritischer’heeft gemaakt. Echter, wie de geschiedenis van het conflict niet kent of slechts oppervlakkig en gekleurd heeft meegekregen, beïnvloed door het Pallywood-narratief dat de afgelopen jaren mainstream is geworden, dreigt Israël te overladen met alle zonden van Israël, of blijft op zijn best hangen in een enerzijds-anderzijdsverhaal; een infantiel narratief dat erop neerkomt dat ‘extremisten aan beide kanten’ een vredevolle oplossing voor het conflict in de weg staan. Dat is een nietszeggende ‘analyse’ die men evengoed had kunnen maken over het ‘conflict’ tussen de geallieerden en nationaalsocialistisch Duitsland.

‘David versus Goliath’
Het doet denken aan de weinigzeggende ‘David versus Goliath’-observatie dat de ene kant (Israël) veel sterker is dan de andere (de zogenaamde Palestijnen). Gelukkig is dat het geval, want het is de intentie die telt: zou Israël al niet lang van de kaart zijn geveegd mocht het geen schrandere en vindingrijke inlichtingendiensten hebben, geen ijzersterk en altijd paraat militair apparaat bezitten en geen hoogtechnologische en inventieve veiligheidssystemen hebben bedacht?

De allicht voor velen ongemakkelijke waarheid is de volgende: als de (Arabisch-)islamitische wereld het islamitisch geïnspireerde antisemitisme — dat er uit alle poriën (en moskeeën) van de samenleving komt gedropen (in Ramallah wordt Mein Kampf op straat verkocht) — zou laten varen en de wapens zou neerleggen, dan zou er vrede zijn; legt Israël de wapens neer, dan wordt het van de kaart geveegd. Israël wil gewoon overleven en heeft, in tegenstelling tot diverse actoren in de islamitische wereld, geen genocidale bedoelingen. Overigens, toen ik een foto wilde nemen van het boekenstandje met Mein Kampf[/o] in Ramallah, werd ik onmiddellijk aangesproken door Palestijnen die me verzekerden dat Israël hetzelfde is als Hitler. Zuiver projectiedenken.

Beide kanten
Dat er aan beide kanten extremisten zitten, het zal wel; dat er aan beide kanten fouten worden gemaakt, het zal ook wel; en dat er aan beide kanten ‘mensenrechten worden geschonden’, ook dat zal wel (waar niet trouwens in die regio?). Maar wie de ondertussen 100-jarige geschiedenis van dit conflict goed bestudeert — beginnend bij de eerste Arabisch-islamitische pogrom op Joodse gemeenschappen in Jeruzalem in 1920 en niet, afhankelijk van het narratief dat men wil brengen, beginnend in 1948, 1967 of 1993 — kan niet rond de essentiële vaststelling dat de zogenaamde Palestijnen elke opportuniteit om een eigen, stabiele en veilige staat te stichten vakkundig om zeep hebben geholpen. Dat hebben ze heus niet alleen of op eigen initiatief gedaan, maar met rugdekking of op instigatie van een veelheid aan actoren in de Arabische en islamitische wereld, die steevast laten zien dat ze in wezen Israël van de kaart willen vegen.

Obsessie met Israël
Want daar zit natuurlijk de crux. Er is slechts één land in het Midden-Oosten dat dermate onder een vergrootglas van de ‘internationale gemeenschap’ ligt (verdiep u maar eens in de obsessie van de VN met Israël); er is slechts één land in het Midden-Oosten dat zo controversieel is en bovendien existentieel wordt bedreigd: de Joods-democratische rechtsstaat.

Is dat omdat Israël zo’n fout land is, minstens even fout als de tirannieke regimes en mede door shariawetten beheerste samenlevingen in de regio, landen als Libanon, Syrië, Irak, Turkije, Iran, Jordanië, Egypte, Saoedi-Arabië, Libië, Soedan en Eritrea?

Lichtpuntje
Integendeel: je kunt veel kritiek geven op (het beleid van en in) Israël, maar in essentie is het een klein lichtpuntje van verlichting en vrijheid te midden van een gigantische door tribale en islamitische mores beheerste woestijn. Alleen al het lot van niet-Joodse minderheden die Israëlisch staatsburger zijn — bijvoorbeeld de Bahai — vergeleken met dat van niet-islamitische minderheden in de rest van de (geïslamiseerde) regio – niet in de laatste plaats christenen — leidt tot dat besluit. Het is in Israël dat een Arabische man, omgevormd tot vrouw, Miss Transgender (‘Miss Trans Israel’) kan worden. Ik ken homoseksuelen die zich veel veiliger voelen in Tel Aviv dan in Brussel of Amsterdam. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft nu Amir Ohana, die openlijk homoseksueel is, aangesteld als minister van Justitie. Onvoorstelbaar in de islamitische wereld, waar Israël zich middenin bevindt. Vanwaar dan toch die oeverloze haat jegens Israël, met name vanuit de geïslamiseerde wereld? Waarom heeft het qua oppervlakte minuscule Israël, in tegenstelling tot elk ander in die regio vrij recent gecreëerd land, voor velen zelfs geen bestaansrecht?

‘Dar al-islam’
De reden is even simpel als deerniswekkend: op grondgebied dat in de islamitische visie als ‘dar al-islam’ (huis van de islam) wordt beschouwd, kan en mag nooit een niet-islamitische samenleving bloeien, zeker niet wanneer dit een succesvolle staat met een Joodse meerderheid betreft. Want dan wordt dat grondgebied ‘dar al-harb’, huis van de oorlog, dat door middel van demografische en gewelddadige jihad moet worden veroverd, onderworpen en geïslamiseerd.

Met andere woorden: mocht Israël geen Joods-democratische rechtsstaat en geen vrije samenleving zijn maar, net zoals in de rest van de regio het geval is, een land met een moslimmeerderheid of een danig geïslamiseerd regime of geïslamiseerde samenleving, dan was er geen vuiltje aan de lucht.

Propagandaspeerpunt
Het is om die reden dat in de jaren zestig de ‘onderdrukte’ ‘Palestijnen’ werden gecreëerd, om als propagandaspeerpunt te gebruiken tegen Israël (het Westen is bijzonder gevoelig voor slachtoffermoslims, dat zien we ook in eigen land). In die zin zijn grote delen van de bevolking in Gaza en op de ‘Westbank’ slachtoffer van hun eigen corrupte en door actoren in de islamitische wereld gegijzelde/gesteunde leiders.

Dat is ook de reden waarom elke kans tot het creëren van een levensvatbare, stabiele Palestijnse staat uiteindelijk is getorpedeerd: een landkaart met daarop een Palestijnse staat die niet óók het hele gebied omvat dat vandaag Israël is, is in de islamitische wereld taboe — heus niet alleen bij Hamas. Het gaat dus ook helemaal niet om die minuscule stukjes land op de zogenaamde ‘Westbank’, waarover door veel politici en journalisten oeverloos wordt geëmmerd; in de islamitische visie betreft het in essentie een ideologische, existentiële jihadistische strijd om het héle gebied: Gaza, Westbank én Israël.

Utopie
‘From the river to the sea, Palestine will be free’ is geen ‘extremistische slagzin van Hamas’ , maar de mainstream islamitische visie die er via onderwijs en media wordt ingepompt. In het Arabische Jatt in het Israëlische district Haifa, stelde een maand geleden nog Sheikh Ahmad Badran tijdens zijn vrijdagpreek dat moslims nooit kunnen worden geregeerd door niet-moslims, en dat moslims de democratie moeten gebruiken om voor eeuwig en altijd de islamitische wetten te doen heersen over niet-moslims. Zolang dit de heersende, mainstream islamitische opvatting is, is het sluiten van duurzame vrede een utopie.

De ‘president’ van de Palestijnse Autoriteit, Mahmud Abbas (Abu Mazen), de zogenaamde vredesduif, riep in 2015 op de Palestijnse televisie op tot het vermoorden van onschuldige burgers in Jeruzalem. Abbas: ‘We verwelkomen elke druppel bloed die vloeit in Jeruzalem. Het is puur bloed, proper bloed, bloed op weg naar Allah. Met de hulp van Allah zal elke martelaar (shaheed) in de hemel komen, en elke gewonde zal zijn beloning krijgen.’ Dat klopt: elke Palestijn die onschuldige Israëliërs doodt, wordt door de Palestijnse Autoriteit financieel rijkelijk beloond. Indien de jihadist in kwestie omkomt, worden zijn of haar nabestaanden financieel rijkelijk beloond. Palestijnen en ook Fatah aan wie ik dit voorlegde, ontkenden glashard deze waarheid. Taqiyya.

Het Zwitserland van het Midden-Oosten
In tegenstelling tot René Cuperus was ik ook niet ‘geschokt’ door ‘de omstandigheden waaronder de Palestijnse bevolking moet leven’. Niet omdat het me niet raakt (zeker wat kinderen betreft), wel omdat dit niet significant verschilt van andere, enorme delen van de Arabisch-islamitische wereld, die van oudsher wordt gekenmerkt door de drie a’s: analfabetisme, achterlijkheid en armoede. Met al het geld dat de Palestijnen van onder meer de EU en de VS hebben ontvangen, hadden de ‘Westbank’ en Gaza al lang het Zwitserland van het Midden-Oosten kunnen zijn.

Anders dan Cuperus kostte het mij ook niet ‘de grootste moeite begrip op te brengen voor de Israëlische veiligheidspolitiek’. Die is er namelijk op gericht om, na decennia van rivieren van bloed in Israëlische wijken, nog zo weinig mogelijk Israëlische staatsburgers — Joden én niet-Joden — te laten omkomen door op burgerdoelen gerichte Palestijnse raketten en (zelfmoord)aanslagen. Cuperus noemt dat een ‘totale veiligheidsobsessie’, ik noem dat de verdomde plicht van een overheid.

Wat verwacht je dan?
Je kunt dit, zoals Cuperus doet, ‘een collectieve bestraffing van de Palestijnen op grond van terreurdaden van enkelen’ noemen. Maar als de Israëlische overheid wordt gedwongen om te kiezen tussen enerzijds steeds weer door bommen en bomgordels uiteengereten onschuldige burgers in de straten van Tel Aviv, en anderzijds het systematisch controleren van Palestijnen aan checkpoints, wat verwacht je dan?

Sinds de afwerking van het veiligheidshek (dat slechts op een klein aantal strategische plekken een muur is) is het aantal bloedige jihad-aanslagen in Israël met zeker 90% afgenomen. De hoogtechnologische en inventieve maatregelen die Israël neemt om Palestijnen desalniettemin een zo vlot mogelijke doorgang aan de checkpoints te garanderen, zijn bewonderenswaardig.

Het ‘islamitisch-Joods conflict over (West-)Palestina’
Niemand heeft het ‘Palestijns-Israëlisch conflict’, dat eigenlijk het ‘islamitisch-Joods conflict over (West-)Palestina’ moet worden genoemd, beter samengevat dan Golda Meïr, vanaf 1969 de vierde minister-president van Israël: ‘Vrede zal er pas komen wanneer de Arabieren meer van hun kinderen houden dan dat ze ons haten.’ Maar wellicht komt dit citaat van de Brits-Joodse historicus en activist David Littman wel in de buurt: ‘When the Middle East enjoys Schubert concerts — with women allowed to participate as players and in the audience — our worries will be over.’

https://doorbraak.be/de-strijd-tegen-is ... stentieel/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Vrede bestaat niet. Palestijnen ook niet

Geplaatst op 31 juli 2019

Afbeelding
Palestijnse vlag met de Davidsster zoals die verschijnt in de Larousse Franse dictionaire van 1939.

Salah Abu Miala, een zakenman uit Hebron, reisde naar Bahrein om de Bahrein-vredesconferentie bij te wonen. Toen hij terugkwam, werd hij gearresteerd door de Palestijnse Autoriteit. Een beveiligingsbeambte van de islamitische terreurgroep gaf toe dat er geen feitelijke aanklacht was. “Het was een waarschuwing,” zei hij. “Hij moet de implicaties begrijpen van dit soort collaboratie. Collaboratie met de Verenigde Staten. Het land dat de PA heeft opgericht en er met gulle hand miljarden dollars aan heeft geschonken.

Een andere zakenman lukte het om aan de strafcampagne tegen de deelnemers aan de vredesconferentie te ontsnappen. De PA had niet alleen de vredesconferentie geboycot, maar deelnemers aan de vredesconferentie gearresteerd en gewaarschuwd dat deelname aan de vredesconferentie collaboratie was. Collaboratie, volgens de wet van de PA, is strafbaar met de doodstraf.

De boodschap is dat de PA niet echt vrede wil. Ze heeft vredesconferenties onder Clinton, Bush, Obama en nu Trump gesaboteerd. Iedere benadering die hetzelfde nauwe gamma doorloopt van Israël onder druk zetten tot smeergeld betalen aan de PA is geprobeerd. Met telkens hetzelfde resultaat. Vraag maar aan Salah wie er is opgesloten voor het bijwonen van een vredesconferentie. Het patroon is zo evident, dat er een politicus of een diplomaat voor nodig is om het niet te zien. Dat is waarom we het er al zo lang moeilijk mee hebben. En de miljarden weggegooide dollars en de verspilde levens hadden gespaard kunnen worden als onze leiders zich hun uitgangspunten ter discussie hadden gesteld, door drie eenvoudige vragen te stellen.

1. Wat als de Palestijnen geen vrede willen?
2. Wat als er geen Palestijnen zijn?
3. Wat als er niet zoiets bestaat als vrede?

Deze drie aannames, dat de Palestijnen bestaan, dat de Palestijnen vrede willen en dat blijvende vrede een haalbare kaart in die regio is, liggen aan de wortel van dit zinloze Sisyphusische vredesproces. Het vredesproces is gestart, er vanuit gaand dat de PLO werkelijk vrede wilde. Of op z’n minst een overeenkomst. Zeker, onze elite was het erover eens dat ze onmogelijk een eindeloze oorlog wilden. En zo werd de waarheid van tafel geveegd. Het was te gruwelijk om te geloven. Decennia van mislukte onderhandelingen, series van Israëlische concessies, persoonlijke betrokkenheid van vijf regeringen, miljarden dollars zonder enig resultaat, en de waarheid is nog steeds afgedankt.

In plaats daarvan is het officiële verhaal dat Israël geen vrede wil. De echoput van de media weerklinkt met een verhaal waarin Israël scherp naar rechts is gestuurd en bestuurd wordt door ultraorthodoxe religieuze fanatiekelingen. Plus Netanyahu, die eigenlijk niemand ziet als een ultra religieuze fanatiekeling. Afgezien daarvan, de meest rechtse partij in de jongste Israëlische verkiezingen had een partijprogramma van legalisering van marihuana. Maar het is gemakkelijker om aan te nemen dat Israël geen vrede wil, dan te denken dat de PA dat niet wil. Als Israël geen vrede wil, toont dat slechts aan dat het een kwade entiteit is en gedwongen moet worden, voor zijn eigen bestwil. Als de PA geen vrede wil, dan ligt het hele principe van het proces op zijn achterste.

Israëlische misdragingen kunnen altijd beantwoord worden met economische en politieke druk. Als de PA onder geen enkele voorwaarde vrede wil, betekent dit dat het nooit een echte regering was, alleen een façade voor een terroristische groepering. En die terroristische groepering is snel krachtiger en gevaarlijker geworden dóór het vredesproces.

Voor het vredesproces leek het idee dat de PLO mogelijk geen vrede wilde ongeloofwaardig. Na het vredesproces is dat idee een explosief schandaal, waarvan de schuldigheid verlengd wordt door de politieke huishoudingen van dozijnen landen, inclusief Amerika en Israël. En zo kan er over gesproken worden. Hoe zijn zoveel experts tot het geloof gekomen, tegen alle bewijzen in, dat de PLO vrede wilde? Die vergissing is ontstaan doordat de gevestigde orde de PLO- propaganda accepteerde dat ze een nationale strijd voerde om een staat te stichten namens een bevolking van ontheemde en onderdrukte mensen. De waarheid was dat Palestina, als een Arabische culturele minderheid, in tegenstelling tot een niet meer bestaande Romeinse kolonie, evenzeer een mythische uitvinding was als de islamitische staat met zijn kalief. Net als IS, Hezbollah en ontelbare terreurgroepen in de regio speelde deze terreurgroep in op de onvrede onder de lokale minderheid; vond een identiteit uit voor haar en, gesteund door buitenlandse sponsors, startte een campagne om het te “bevrijden”. Er zijn op elk willekeurig moment hele series gelijksoortige ondernemingen in de regio. Ze hebben niet dezelfde steun of erkenning als de PLO. Geen van hen zou eigenlijk een staat kunnen besturen. Of dat willen. Maar dat wil ook niemand anders in de regio. Daarom staat het altijd op het punt om te ontploffen. Dat brengt ons bij de derde vooronderstelling.

Vrede als de natuurlijke situatie in de wereld is een spannende Europese misvatting van net na de ene oorlog en dan een andere oorlog die het continent ontwrichtte. Er is net zo weinig bewijs voor dit idee in de menselijke geschiedenis als er is voor het bestaan van een Palestijns koninkrijk, keizerrijk of mierenhoop. En nog minder bewijs voor zowel het bestaan van Palestijnen als vrede in hun eigen regio, die ze allebei nooit hebben meegemaakt. Zelfs in Europa wordt de onvermijdelijkheid van vrede steeds onderbroken door oorlog in elke generatie. Vrede is niet de natuurlijke situatie van het mensdom. Het is iets prachtigs dat soms gebeurt. Generaties westerse diplomaten vragen zich nooit af, wat als de andere kant iets anders wil? Onze buitenlandse politiek blijft mislukken, omdat we onszelf nooit die vraag stellen. We geloven de andere kant op zijn blauwe ogen en beschouwen hem door de troebele lens van onze eigen wensen en verlangens. Wij willen vrede, dus zij moeten dat vast ook willen. Wij willen een eind aan het moorden, hoe bestaat het dat zij dat niet willen? Wat als we, in plaats van te onderhandelen met een nationale minderheid die land wil voor zijn eigen staat, een islamitische terreurgroep hebben gefinancierd die op poten gezet is door de USSR om de regio te destabiliseren? Welke van deze twee mogelijkheden verklaart beter de geschiedenis van mislukkingen in het vredesproces? Als de PA een terreurgroep was, opgericht door de USSR om de regio te destabiliseren en Israël te ondermijnen, wat zouden ze dan anders doen? NIETS.

Er is geen oplossing. Die is er ook nooit geweest. De regio heeft nooit langer vrede dan een week. Als er geen vrede kan bestaan tussen Soennieten en Sjiieten, hoe zou die dan wel kunnen bestaan tussen willekeurig welke moslimgroep en de Joden? De Arabische lente herinnerde ons eraan dat er maar weinig nodig is om elke staat in de regio uiteen te laten vallen in een burgeroorlog. Hoe komt iemand erbij dat een terreurgroep een staat kan stichten? Of dat zelfs maar te willen? We kunnen het probleem waar vijf regeringen mee geworsteld hebben, oplossen als we onze vooronderstellingen over de wereld, de PA en het fictieve volk dat het vertegenwoordigt, her-evalueren. Het enige dat we moeten doen is de juiste drie vragen stellen.

Bron: www.jewishpress.com

Door: Daniel Greenfield

Vertaald uit het Engels door: J. C. Th. Köhler

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/31 ... -ook-niet/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Maarten
Berichten: 593
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Maarten »

http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabi ... fault.aspx

Al een paar jaar lang trekken moslims zich steeds minder aan van de boycot van de Joodse staat door de islamitische wereld. Het aantal toeristen uit islamitische landen (niet alleen uit het Midden-Oosten) stijgt ieder jaar. Het jaar 2018 was een recordjaar met 54.799 bezoekers uit landen met een islamitische meerderheid, die geen officiële betrekkingen hebben met de Joodse staat. Sommige van die landen vinden zelfs dat Israël geen recht van bestaan heeft. Daar bovenop kwamen nog eens 17.310 bezoekers uit Egypte en Jordanië, waarmee Israël wel betrekkingen onderhoudt. De meesten van deze moslims komen in Israël om de heilige islamitische plaatsen te bezoeken.

In het afgelopen decennium zijn in totaal 316.359 moslims uit landen die geen betrekkingen hebben met Israël, in het heilige land geweest. De meesten uit Indonesië (241.989). Uit Jordanië en Egypte zijn de afgelopen tien jaar 166.770 toeristen op bezoek in Israël geweest. Alles bij elkaar hebben sinds 2009 483.129 toeristen uit Arabische en islamitische landen Israël bezocht.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16310
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Weleens geprobeerd om Mekka als andersgelovige een bezoek te brengen?

Ik probeer het elk jaar weer en steeds met dezelfde overtuiging door aan de godsdienstpolitie uit te leggen:

"Ik geloof in dezelfde god als de god van Abraham."

Maar er bestaat bij moslims geen interesse in mijn zoektocht naar de god van de vrede. Ik word niet doorgelaten. Ook niet toen ik van god veranderde en het woord 'Allah' lanceerde waarbij ik op de grond viel en met mijn kont omhoog vijf keer "Allah akbar!" riep.

Ik kom er elke weer met 40 stokslagen vanaf.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Seks, corruptie en vriendjespolitiek bij de UNRWA

Geplaatst op 2 augustus 2019

Afbeelding

Nadat een intern VN-rapport verstrekkende corruptie bij de “Palestijnse vluchtelingen hulporganisatie” UNRWA heeft vastgesteld, hebben na de VS nu ook Zwitserland en Nederland hun betalingen aan de UNRWA stopgezet. Duitsland blijft de wereldwijd grootste sponsor van de Hamas minnende UNRWA.

In het middelpunt van de kritiek staan de Zwitserse commissaris-generaal van de UNWRA, Pierre Krähenbühl, de plaatsvervangend commissaris-generaal Sandra Mitchell en stafchef Hakam Shahwan, die beide al afgetreden zijn. Pierre Krähenbühl zou zijn minnares Maria Mohammedi tot belangrijkste adviseur benoemd hebben en met haar dure zakenreizen rondom de wereld hebben gemaakt, bericht Al-Jazeera.

Al-Jazeera kreeg een kopie van het interne VN-rapport aan secretaris-generaal António Guterres uit december 2018 toegespeeld, die de handelwijze van de vier “een groot risico voor de naam van de VN” noemt. “Hun onmiddellijke ontslag dient overwogen te worden.”

Het rapport beschuldigt de leiding van de UNWRA van “fout gedrag, vriendjespolitiek, wraakzucht en ander ambtsmisbruik”. Sinds 2015 zouden zijn de macht in de UNRWA naar zich toe getrokken hebben. Met zijn ambtsaanvaarding in maart 2014 zou Krähenbühl zijn best hebben gedaan om een baan te verkrijgen voor Maria Mohammedi, een getrouwd actrice, die in februari 2015 zijn adviseur werd. Al snel werd duidelijk dat hun relatie “alles andere dan zuiver beroepsmatig” was, aldus het rapport. Krähenbühl reisde vaak met Mohammedi businessclass naar het Midden-Oosten en was “28-29 dagen in de maand op reis en maakte daarbij ook nog aanspraak op onkostenvergoeding.”

Toen de VN-ambassadrice van de Amerikaanse president Donald Trump, Nikki Haley, in 2018 het einde van de Amerikaanse financiering van de UNRWA verkondigde, diende de crisis van de UNRWA “als voorwendsel om de beslissingsbevoegdheid bij de leden van deze ´kliek´ te concentreren, vooral bij de voormalige stafchef (Shahwan), om regels en lopende handelingen te minachten, waarbij de uitzonderingstoestand de regel werd; en voor nog meer reislust van de commissaris-generaal”, aldus het rapport.

De voormalig plaatsvervangend commissaris-generaal Sandra Mitchell zou – tegen de VN-regels betreffende vriendjespolitiek in – in oktober 2018 haar man Robert Langridge een baantje bezorgd hebben op het kantoor van de UNWRA in Jordanië.

Shahwan zou zich volgens getuigen als een “gangster” gedragen hebben en grotendeels opgetreden zijn als eigenlijke chef van de UNWRA. Shahwan zou “effectief de leiding van de UNRWA in Jeruzalem hebben overgenomen.” Toen in 2018 een chauffeur tegen hem en andere vooraanstaande leden van de UNWRA klachten zou hebben ingediend, zou Shahwan de man “zwartgemaakt” gemaakt en geschorst hebben.

Shahwan heeft begin juli volgens onderzoek door Al-Jazeera zijn ontslag ingediend, Mitschell is eind juli met vervroegd pensioen gegaan, maar blijft nog VN-werkneemster. Krähenbühl noemde de beschuldigingen “fout en verzonnen”, en weigert vooralsnog om af te treden.

Hillel Neuer van “UN Watch” eist de afzetting van Krähenbühl: “Nog nooit heeft een VN-autoriteit van deze grootte zulke beschuldigingen tegen de hoogste heren van dienst meegemaakt. Wij roepen de grootste sponsoren van de UNRWA – waaronder Duitsland, Groot-Brittannië, Zweden, Noorwegen, Nederland, Canada, Spanje en Australië – ertoe op om hun meest elementaire verantwoordelijkheid na te komen. Krähenbühl moet onmiddellijk weg, en met hem alle UNWRA-medewerkers die de meest minimale beroepsmatige standaards van de VN hebben overtreden.”

De vice-fractievoorzitster van de AfD in de Duitse Bondsdag, Beatrix von Storch, heeft op 26-04-2018 al het stopzetten van de Duitse UNWRA-financiering geëist. Als antwoord op een interpellatie van de AfD noemde de Duitse regering op 06-06-2018 de door de UNWRA genomen controlemechanismen “geschikt en gepast”. Deze vaststelling zou de Duitse regering nu wel eens om de oren kunnen gaan vliegen.

Bron: https://dieunbestechlichen.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/02 ... -de-unrwa/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76263
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Ariel »

Steun Palestijnse vluchtelingen blijft

Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) is niet van plan de steun aan de Unwra, de VN-organisatie voor hulp aan Palestijnse vluchtelingen, definitief te stoppen.
Den Haag

Dat laat ze de Tweede Kamer weten in antwoord op vragen van de PVV-Kamerleden Raymond de Roon en Danai van Weerdenburg.

Wel heeft de minister besloten de jaarlijkse steun van 13 miljoen euro ‘aan te houden’. Dat besluit nam ze in afwachting van een VN-rapport over mogelijke corruptie bij de Unwra. De ethische commissie van de VN, OIOS, moet beoordelen of de top van Unwra inderdaad corrupt is.

Een intern rapport van de Unwra beticht secretaris-generaal Pierre Krahenbühl van machtsmisbruik. Ook zou hij buitensporig veel reizen.

Dit lelijke mens moet van haar post gehaald worden. Geef haar en haar gehele familie een enkeltje Palestina cadeau.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41748
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Kamervragen:
Vraag 4
Bent u bereid de Kamer een overzicht te doen toekomen omtrent hoeveel Nederlands belastinggeld met de frauduleuze activiteiten van UNWRA is verspild? Bent u bereid eventuele Nederlandse bijdragen per direct te stoppen en reeds overgemaakte gelden terug te vorderen? Zo nee, waarom niet?

Antwoord
Er is geen sprake van fraude, malversatie of onregelmatigheden in uitvoering van de kerntaken van UNRWA.
"Gezien het humanitaire belang van UNRWA-activiteiten is het kabinet voornemens deze jaarlijkse bijdrage ook de komende jaren voort te zetten."
https://uploads.gscdn.nl/uploads/0e8f30 ... UNRWA.docx
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16310
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef: Dit lelijke mens moet van haar post gehaald worden. Geef haar en haar gehele familie een enkeltje Palestina cadeau.
Je noemt haar lelijk. Ik wil haar corrupt noemen, maar langs de lat van de wet is zij dat niet. Zij is wel uitgekookt, lamlendig en patserig omdat zij onverantwoord met gulle 'linkse' strooihand regelmatig aan een Palestijnse lul zit - ook al is het haar eigen man, maar dan nog - geld overmaakt aan een organisatie die zij verdomd te controleren. ZIJ en NIEMAND anders is en blijft verantwoordelijk, ook al neemt zij die verantwoordelijkheid niet zo nauw.

Ik slik nog even al mijn woorden in. Maar mocht het zo zijn dat er werkelijk sprake is van regelmatige corruptie en zelfbevrediging met het geld dat door de lieden van het ontvangstcomité waar het geld van deze linkse 'moslimminister' naar toe gaat om zogenaamde Palestijnse noden te ledigen ten nadele van de Nederlandse belastingbetaler, dan dient minister Kaag onmiddellijk alles zelf terug te betalen.

Was dat maar waar, dan had zij steevast jaarlijks strenge controle uitgevoerd. Maar wat maakt het uit? Stel dat het inderdaad een corrupte Palestijnse moslimbende is die vrijelijk van niet-moslims mag roven, in dat geval stopt zij de ondersteuning aan de Palestijnse organisatie en is er verder geen haan die er meer naar kraait. Laat staan dat er een oproer ontstaat om moslimvriend Kaagje letterlijk aan de schandpaal te nagelen. Jammer, maar zo gaat het altijd.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Een totale militaire nederlaag van de Palestijnen is noodzakelijk om vrede te bereiken

14 augustus 2019

Afbeelding
Gaza, 2 augustus 2019. Hamas-terroristen hebben opnieuw de nazi-swastika-vlag gehesen, het hakenkruis van de nazi’s en symbool van de judeocide tijdens WOII. Hun boodschap is duidelijk: ze willen alle Joden vermoorden net als de nazi’s en zoals wordt bepaald in het Handvest van Hamas.

Er worden vaak twee tegengestelde fouten gemaakt over ‘overwinning’. Een daarvan is het idee dat in oorlog altijd de overwinning het doel is. De andere is het idee dat het doel in oorlog nooit overwinning moet zijn, maar altijd een compromis, omdat het nastreven van overwinning het moeilijker maakt om vrede te bereiken.

In het gewone maatschappelijke leven – op het werk, thuis en in de politiek – trainen we onszelf op zoek naar win-win-manieren om met conflicten om te gaan. We leren onszelf om het denken in termen van ‘overwinning’ en ‘nederlaag’ te verwerpen, omdat dit in de weg staat om de gedeelde doelen te vinden die praktische oplossingen mogelijk maken.

In oorlogstijd is geen van de algemene regels correct. Sommige oorlogen kunnen eindigen wanneer de ene of de andere partij wint. Anderen kunnen alleen eindigen als beide partijen een compromis accepteren. En soms is het streven naar overwinning de meest effectieve manier om een compromis mogelijk te maken. Of het noodzakelijk is om de overwinning na te streven, hangt af van de werkelijke doelen van elke partij (erkennende dat elke zijde van een groot conflict zelden verenigd is).

Vrede in het M-O behoeft een Israëlische overwinning
Het oordeel dat vrede tussen Israël en de Palestijnen Israëlische ‘overwinning’ vereist, komt van een erkenning van de aard van het conflict. Het betekent niet dat de rechten, belangen en verlangens van de Palestijnen moeten worden genegeerd of dat ze moeten worden vernederd. Het betekent evenmin dat Israël geen concessies hoeft te doen aan de Palestijnen. Niet alle recht is aan de kant van Israël.

Het essentiële doel van Israël is om te blijven bestaan in zijn thuisland, en het essentiële doel van de Palestijnen is de eliminatie van Israël. Dus als de ene partij wint, verliest de andere partij. Er is geen manier waarop Israël in vrede kan doorgaan en tegelijkertijd geëlimineerd kan worden. De twee essentiële doelen botsen en maken een compromis onmogelijk.

‘Overwinning’ is geen kwestie van verklaringen en vieringen. Het betekent het bereiken van uw essentiële doel. Evenmin is ‘nederlaag’ kruimelig en vernedering: het is je centrale doel opgeven omdat je je realiseert dat het niet kan worden bereikt.

De Palestijnen zullen verslagen zijn wanneer ze ervan overtuigd raken dat Israël nooit vernietigd kan worden. Die nederlaag zou neerkomen op een Israëlische overwinning en het is nodig dat vrede mogelijk is. En voor de Palestijnen zou hun ‘nederlaag’ – dat wil zeggen de overwinning van Israël – leiden tot grote verbeteringen in hun leven.

Palestijnen zullen enkel luisteren eens zij verslagen zijn
Als het obstakel dat vrede voorkomt, de Palestijnse inzet voor het doel van de vernietiging van Israël is, welke strategie kan dan worden gebruikt om dat obstakel te verwijderen en op weg te gaan naar vrede? We hebben een strategie nodig die een effectieve meerderheid van de Palestijnen ertoe kan brengen het doel op te geven om Israël te vernietigen.

Het Palestijnse doel om Israël van de kaart te vegen wordt zo sterk ondersteund door de Palestijnse geschiedenis en de fundamentele moslimleer dat de wenselijkheid ervan niet kan worden ondermijnd zonder de haalbaarheid ervan te ondermijnen. Hoewel het mogelijk is om concurrerende doelen op te bouwen, zoals vrijheid en rijkdom, heeft de Palestijnse gemeenschap tot nu toe weinig tekenen laten zien dat ze klaar is om haar historische doel te laten vallen.

De enige manier waarop de Palestijnen andere doelen kunnen overwegen, is als ze ervan overtuigd raken dat het verwijderen van Israël onmogelijk is, dat wil zeggen dat ze zijn verslagen.

Israël gaat niet weg
Een Palestijn die voor de voordelen van vrede wil pleiten, kan nergens komen zolang zijn publiek gelooft dat voortdurende Palestijnse weerstand Israël uiteindelijk misschien zal verslaan. Iedereen die effectief voor een alternatief doel wil pleiten, moet beginnen met de geloofwaardige bewering dat er geen mogelijkheid is om Israël te vernietigen, nu of in de toekomst.

Vandaag is daarom het fundamentele obstakel voor vrede de hardnekkige Palestijnse hoop of overtuiging dat het, ondanks de militaire macht van Israël, kan worden verslagen – door Iraanse en / of Hezbollah-raketten, of door VN en Europese delegitimisatie, of door interne conflicten en verlies van moraal in Israël.

De eerste vereiste voor het strategisch nastreven van vrede is dus het bewijs van Israël dat het niet kan worden verslagen. Israël moet handelen op een manier die zijn vijanden overtuigt dat het ondanks intern conflict altijd verenigd zal zijn in zijn vastberadenheid om het land als geheel te beschermen.

De dreiging van Iran / Hezbollah voor Israël moet worden overwonnen. En vooraanstaande buitenlandse regeringen – vooral de VS – moeten aantonen dat zij Israël accepteren en niet zullen deelnemen aan pogingen om het onwettig te maken.

De Israëlische overwinning – de nederlaag van de Palestijnse hoop op overwinning – is de enige weg naar vrede. Zonder een Israëlische overwinning zal de 100-jarige Palestijnse strijd om de Joodse staat te voorkomen of te beëindigen altijd vrede onmogelijk maken.

Afbeelding

Bronnen:

♦ Naar een artikel van Dr. Max Singer “An Israeli Victory Is Necessary if Peace Is to Be Achieved” van 5 augustus 2019 op de site van BESA

♦ Naar een artikel van Moshe Dann “The Palestinian war of attrition – A perspective on the Israel-Arab-Palestinian conflict” van 13 augustus 2019 op de site van The Jerusalem Post

https://brabosh.com/2019/08/14/pqpct-oir/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Maarten
Berichten: 593
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Maarten »

Honderd jaar Tempelberg als islamitisch wapen

http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabi ... fault.aspx

De gevechten op de Tempelberg deze week, toen de Joodse treurdag Tisha Be'Av samenviel met het begin van het islamitische offerfeest Eid al-Adha, herinnerden ons eraan hoe explosief deze heilige plaats is gebleven sinds de ophitsing door de moefti van Jeruzalem.
Afbeelding: Een groep Joodse bezoekers op de Tempelberg (Foto: Sliman Khader/Flash90)

De Palestijnse leiding hoefde hier niet aan herinnerd te worden. In de afgelopen jaren probeerde de Palestijnse leider Machmoud Abbas, in het licht van de afnemende belangstelling voor de 'tweestatenoplossing', de situatie nieuw leven in te blazen door dringend te waarschuwen dat Israël van plan was om het heilige plein te verdelen om de herbouw van de Joodse tempel voor te bereiden. Deze oorlogszuchtige verklaringen, in combinatie met de voortdurende ophitsing, hebben geleid tot talrijke gewelddaden en terreur.

Maar Abbas volgt daarmee een oude strategie. De vermeende Joodse samenzwering tegen de Al-Aqsa-moskee werd een eeuw geleden voor het eerst uitgebuit door de Palestijnse nazi-Moefti van Jeruzalem, Haj Amin Al-Husseini.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Mahmoud Abbas ontslaat al zijn adviseurs na beschuldigingen van corruptie

20 augustus 2019

Afbeelding

In een verrassende en plotselinge actie tekende de bijna 84-jarige Mahmoud Abbas, ‘president’ van de Palestijnse Autoriteit (PA), een uitvoerend bevel om al zijn adviseurs onmiddellijk te ontslaan.

Abbas ontsloeg al zijn adviseurs, op alle niveaus en in elk vakgebied. Onder de ontslagen personen bevinden zich Mahmoud Al-Habash, adviseur voor religie, Majdi Al-Haldi, adviseur voor Buitenlandse Zaken, Ali Mahana, wetgevende adviseur, en Mamoun Swidan, adviseur voor sport en jeugd.

Het bevel omvat zelfs degenen die het dichtst nabij Abbas staan, zoals Haj Ismail Jabber, de commandant van de National Security Force van de PA en beveiligingsadviseur, alsmede zijn persoonlijke assistent, Ahmed Abed Rahman.

Het uitvoeringsbevel dwong ook voormalige ministers van de PA om geld terug te geven dat ze illegaal hadden verkregen, verwijzend naar hun illegale salarisverhoging in mei.

De ministers gaven zichzelf $ 2.000 terwijl het gemiddelde loon in de Palestijnse Autoriteit in totaal slechts $ 20 per dag bedroeg. Uit de door TPS verkregen uitgelekte documenten bleek dat de loonstijging niet door de relevante autoriteiten was bevestigd en derhalve illegaal was.

Evenzo was de PA op de hoogte van een corruptieschandaal en een operatie ter financiering van terreur waarbij Mahmoud Al-Habash en de verschillende regeringsfunctionarissen betrokken waren, maar verzuimde tegen hen op te treden. Een bron bij de PA zei dat de voormalige ministers gedwongen worden om alle fondsen in één keer terug te betalen, en de vraag heeft tot klachten bij de ambtenaren geleid.

De verklaring aan de pers werd verstuurd toen Abbas een aantal adviseurs en ministers ontmoette. Een bron van de Palestijnse Autoriteit zei dat de adviseurs op de hoogte waren door verzonden sms-berichten terwijl ze met Abbas aan tafel zaten en geschokt waren door het nieuws.

Een bron bij Al Fatah zei dat het kantoor van Abbas omgeven is door gewapende bewakers en dat er verschillende arrestaties zijn verricht in verband met aanklachten wegens corruptie. Een officiële bron bij de PA vertelde TPS dat het besluit veel spanning in de gelederen veroorzaakt, omdat het zou kunnen wijzen op belangrijke veranderingen in het toekomstige leiderschap van de regering.

https://brabosh.com/2019/08/20/pqpct-ose-3/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Hamas dreigt met escalatie

Geplaatst op 20 augustus 2019

Afbeelding

Hamas verlangt weer “beschermingsgeld”, anders zou de situatie verder escaleren

De terreurorganisaties in de Gazastrook dreigen met een escalatie van de sowieso al gespannen situatie, mocht Israël er tot het weekend niet mee beginnen om de bij de gesprekken over de wapenstilstand besloten stappen uit te voeren. Men verlangt o.a. de maandelijkse betaling van het Qataarse hulpgeld aan de behoeftige bewoners van Gaza mogelijk te maken. Ook wordt een verbetering van de stroomvoorziening voor de Gazastrook geëist. Mocht dit niet gebeuren, dan zou men vanaf komend weekend de situatie laten escaleren, zeiden de terreurorganisaties tegenover de Libanese krant “al-Akhbar”.


De Israëlische radio meldde dat de gezant van Qatar, Mohammed al-Emadi, donderdag in de Gazastrook verwacht zou worden, samen met het Qataarse geld voor de armen en voor brandstof voor de elektriciteitscentrale in Gaza. Daarvoor zou voor woensdag een ontmoeting met Israëlische regeringsvertegenwoordigers gepland staan.

Tot nu toe heeft Israël twee overmakingen van elk $ 15 miljoen uit Qatar aan de Gazastrook toegestaan. In totaal waren er zes betalingen gepland. De derde betaling werd door Israël echter uitgesteld, nadat een Israëlische militair door een terrorist aan het grenshek was beschoten.

Israël had in het begin van het jaar de derde betaling uit Qatar toegestaan, maar Hamas weigerde het geld aan te nemen, omdat men niet meer bereid zou zijn zich vanwege voorwaarden ter ontvangst van het geld door Israël te laten vernederen, zoals de terreurorganisatie destijds verklaarde.

Daarop verklaarde de gezant uit Qatar dat men met het geld niet meer de salarissen van Hamas-medewerkers zou financieren, maar de nog openstaande $ 60 miljoen via de Verenigde Naties aan hulpprojecten zou schenken.

Volgens berichten zou Hamas de bemiddelaars uit Egypte, Qatar en van de VN ertoe opgeroepen hebben om druk op Israël uit te oefenen om de overeengekomen maatregelen vanwege de “explosieve situatie in de Gazastrook” dringend uit te voeren. Anders zou het tot een hervatting van “zelfstandige acties” en infiltratiepogingen aan het grenshek kunnen komen.

De gebeurtenissen van de afgelopen dagen hebben al getoond dat de algemene stemming weer in de richting van escalatie schijnt te gaan. Behalve in totaal vier raketten uit de Gazastrook vonden er het afgelopen weekend weer pogingen van terroristen plaats om door het grenshek heen te breken en naar Israël te infiltreren.

In Israël waren kritische geluiden te horen over de zogenaamd te softe handelwijze van de regering tegenover de gespannen situatie in de Gazastrook. Minister-president Benjamin Netanyahu wees de kritiek af dat de beslissingen met betrekking tot de situatie beïnvloed zouden zijn door de komende verkiezingen. “Als het nodig is, zullen we een operatie in de Gazastrook beginnen, onafhankelijk van het feit of er verkiezingen plaatsvinden of niet”, zei hij zondag en prees het Israëlische leger voor het met succes verijdelen van de infiltratiepoging van de terroristen afgelopen weekend.

Bron: www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/20 ... escalatie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Maarten
Berichten: 593
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Maarten »

Messiaanse aanpak voor vrede met de Palestijnen
http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabi ... fault.aspx

Vanaf de oprichting van de staat Israël is de wereld er vanuit gegaan dat de Joodse Staat vreedzaam naast een Palestijns-Arabische Staat zou kunnen bestaan. Helaas hebben ook vijfentwintig jaar van intensieve bemid­delings­pogingen door de VS, niets opgeleverd.
Maar nu komt er een nieuwe praktische oplossing op Bijbelse basis bovendrijven. De Messiaans-Joodse groep ‘Alliance for Israel Advocacy’ (AIA) maakt zich sterk voor een éénstaatoplossing. Als jonge Palestijnen in de Bijbelse gebieden Judea en Samaria met royale financiële steun zouden worden geholpen om zich in andere landen te vestigen, dan zou in de omstreden gebieden een meerderheid aan Joodse inwoners ontstaan. Nu wonen er in die Bijbelse gebieden zo’n 380.000 Israëlische pioniers en 2,5 miljoen Palestijnen. Paul Liberman, voorzitter van de AIA vertelde Israel Today: ‘Als we tien jaar de tijd zouden nemen om energie te steken in het creëren van aantrekkelijke economische kansen in het buitenland, dan zou de verhouding qua aantallen Palestijnen en Joden in Judea en Samaria op een miljoen Palestijnen en een miljoen Joden uitkomen. Er zou dan een geheel nieuwe realiteit ontstaan in die gebieden.’

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76263
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Ariel »

Het is weer vrijdag, dus reldag in Gaza.

Via Koby Zicher nieuws uit Israel
Op de ‘Westbank’ nabij het plaatsje Dolev zijn 3 Israëliërs gewond geraakt toen een Palestijn een IED naar hun auto gooide. Update later.

De Kushuk brigade (Hamas hooligans) in Gaza laat weten vanmiddag de IDF te gaan provoceren dmv terreurvliegers en brandende autobanden.

Zojuist zijn er bij Dolev weer 2 auto’s bekogelt met molotovcocktails door Palestijnse terroristen.

IDF laat weten 4 Palestijnse kinderen teruggestuurd te hebben. Ze waren tijdens de rellen door het Gaza grenshekwerk gekomen.

IDF waarschuwt nogmaals de ‘demonstranten’ bij het hekwerk weg te blijven.

Naar verwachting zal het aantal ‘demonstranten’ oplopen tot 10.000
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76263
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Ariel »

Het geduld van de bewoners in Sderot is op. Eisen (weer) dat Netanyahu ingrijpt en de ellende vanuit Gaza stopt. En terecht!
Afbeelding
Uitzicht vanuit IDF positie naar Gaza.
Ondertussen slaat de jeugd in Samaria aan het rellen.
Afbeelding
IDF gaat repressieve posities in nemen aan de grens.

Er worden massaal gaten in het grenshekwerk geknipt.
Dit gaat escaleren.

Vanuit Gaza komen berichten dat de ordetroepen de demonstranten niet meer in de hand kunnen houden.

Aantal gewonden aan Gaza zijde is inmiddels 8. Eén daarvan is getroffen door een rubberkogel
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76263
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Ariel »

Het reformatorisch dagblad is wel eerlijk. Israëlische tiener komt om bij aanslag op Westoever
Een 17-jarig Israëlisch meisje is vrijdag bij een aanslag op de Westelijke Jordaanoever om het leven gekomen. Haar vader (46) en broer (21) raakten gewond. Dat meldt de Israëlische krant Haaretz.

De aanslag met een explosief vond plaats bij de nederzetting Dolev, waar de drie gezinsleden een wandeling maakten.

Israëlische militairen maken jacht op de dader. Het leger blokkeerde wegen in de omgeving van Ramallah.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20946
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door King George »

Up to date verslag door Koby Zircher op twitter

>> Klik <<
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20946
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door King George »

Er is bij Joshua Livestro (eens oprichter DDS) ooit iets fout gegaan en het is niet meer goed gekomen.

https://twitter.com/JoshuaLivestro/stat ... 4539438081
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16310
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Maarten schreef:
Vanaf de oprichting van de staat Israël is de wereld er vanuit gegaan dat de Joodse Staat vreedzaam naast een Palestijns-Arabische Staat zou kunnen bestaan. Helaas hebben ook vijfentwintig jaar van intensieve bemid­delings­pogingen door de VS, niets opgeleverd.
Maar nu komt er een nieuwe praktische oplossing op Bijbelse basis bovendrijven. De Messiaans-Joodse groep ‘Alliance for Israel Advocacy’ (AIA) maakt zich sterk voor een éénstaatoplossing.
Er is al een éénstatenoplossing: Israël.

In Israël wonen 20% Arabieren met stemrecht. Want Israël is een democratie. Die Arabieren zijn bij de oprichting van de staat Israël niet vermoord of in zee gedreven. Het zou voor de joodse staat beter zijn dat de democratie veranderd werd in een dictatuur zonder verkiezingen met de joodse leer als staatsgodsdienst. Al was het maar als tegenwicht tegen de bespottelijke ondergeschikte baggerreligie van de moslims die voort ettert op de smerige sadistische terroristische praatjes van de historische pedofiele Arabische profeet psychopaat Mohammed.

Israël voert echter een dualistische politiek. De joodse staatsgodsdienst slaapt onder hetzelfde laken met de democratie. Dat gaat op den duur hartstikke fout aflopen voor Israël met een uit de pas lopende groei van moslim-Arabieren!
Israël is de enige moderne staat waar de religieuze autoriteiten op basis van de godsdienst (overigens in principe erfelijk langs moederszijde) recht op staatsburgerschap kunnen verlenen. Sinds oktober 2011 is het echter ook mogelijk dat men zich bij de burgerlijke stand laat registreren als hebbende 'geen geloof'; de staat beschouwt dan de burger als Jood volgens etniciteit, maar niet-jood volgens religie.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6544
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Ali Yas »

King George schreef:Er is bij Joshua Livestro (eens oprichter DDS) ooit iets fout gegaan en het is niet meer goed gekomen.

https://twitter.com/JoshuaLivestro/stat ... 4539438081
Als kind vond ik dat begrip "Westelijke jordaanoever" al heel vreemd. Hoe breed kan een oever zijn? In het geval van Israël blijkbaar tientallen kilometers. De reden voor deze newspeak is simpel: de woorden Judea en Samaria wekken politiek ongewenste associaties op. Hoe klinkt bijvoorbeeld deze gecorrigeerde quote van Livestro:
Leg iig uit wat een Israelische familie in Judea deed.
:smile7:
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Na moord op Israëlische tiener dringen rechtse partijen aan op annexatie van Judea & Samaria

24 augustus 2019

Afbeelding

Rechts conservatieve parlementsleden in Israël riepen op vrijdag 23 augustus op om heel Judea & Samaria, aka de Westelijke Jordaanoever, te annexeren bij Israël, nadat veiligheids functionarissen bevestigden dat de zeventienjarige Rina Shnerb werd vermoord in een terreuraanslag in het Ramallah-gebied.

Premier Benjamin Netanyahu betuigde zijn ‘diepe medeleven’ aan de familie en zwoer de Joodse gemeenschappen op de Westelijke Jordaanoever ‘te blijven versterken’. Hoewel hij niet expliciet beloofde de soevereiniteit over het door Palestijnen geclaimde grondgebied voor hun toekomstige staat uit te breiden, beloofde hij om..

[..] onze wortels dieper te spreiden en al onze vijanden neer te slaan. Veiligheidssoldaten achtervolgen de gemene terroristen. We zullen ze vinden. Onze lange arm zal hen rekenschap doen afleggen.

Avigdor Liberman, de leider van de Yisrael Beytenu-partij die de afgelopen maanden de bittere vijand van Netanyahu is geworden, was vernietigend over het beleid van de premier ten opzichte van de Palestijnen en twitterde vrijdagmiddag dat...

[..] De aanslag is een klap in het gezicht van [zijn] beleid van overgave. De regering van Netanyahu heeft ervoor gekozen om de veiligheid van Israëlische burgers achter zich te laten en ervoor te kiezen om tot aan de verkiezingen de rust af te kopen van de Palestijnse Autoriteit en Hamas.

De nieuwe rechtse unie Yamina onder leiding van Ayelet Shaked riep ook Netanyahu op om de Israëlische soevereiniteit over de Westelijke Jordaanoever uit te breiden als reactie op de aanval. Het vernietigde wat het zei was het huidige beleid van ‘insluiting’ in een verklaring:

Joods bloed is waardeloos geworden en het beleid van inperking als reactie op deze moorddadige aanvallen moet stoppen. Of het nu in Gaza of Judea & Samaria is, de terroristen rusten niet, maar Israël incasseert het gewoon. Breng terug gericht doden, checkpoints en het slopen van huizen van terroristen en pas vandaag de Israëlische soevereiniteit toe.

Minister van Transport Bezalel Smotrich van Yamina viel ook Netanyahu aan, die sinds de aftreden van Liberman in november als minister van defensie heeft gediend en hij twitterde:

Israël moet een fulltime minister van Defensie hebben. Eentje die niet alleen de macrodreiging van Iran tegelijkertijd met zijn taak als premier aanpakt (deze Netanyahu doet het goed) maar ook de dagelijkse veiligheid van Israëlische burgers. We zullen dit na de verkiezingen moeten eisen.

Smotrich riep Netanyahu op om “een prijs te eisen” van de Palestijnse Autoriteit voor de aanslag en zei tevens:

[..]De kwaliteit van het leven van de Arabieren is geen enkele van onze levens waard... De opruiende PA moet worden ontmanteld, hun hoop verbroken en we moeten volledige soevereiniteit en controle over heel Judea en Samaria nemen. Terwijl we druk bezig zijn met Iran en Gaza, worden wekelijkse Joden vermoord op de Westelijke Jordaanoever. Dit moet stoppen!

Voormalig minister van Onderwijs Naftali Bennett reageerde eveneens op vrijdag op de terroristische aanslag:

Arabische terroristen hebben Rina alleen vermoord omdat ze Joods is in het land Israël. Niet vanwege een ‘bezetting’ of om een andere reden. 150 jaar geleden, lang voordat we hier een staat hadden, vermoordden ze Joden. 90 jaar geleden hebben ze tijdens de rellen Joden vermoord. En nu ook. Hamas-leider Haniyeh viert de moord op een joods meisje en de ‘gematigde’ PA-leider zal al volgende week moordfondsen uitdelen aan moordenaars. Met andere woorden, dit is een volk geleid door twee brutale moordenaars. Ze zullen ons niet accepteren in dit land. Het is niet de ‘bezetting’ die hen dwars zit, maar eerder ons bestaan hier, in Tel Aviv en Dolev.

Geen ceremonies. Geen gebaren. Geen knuffelsessies met Abu Mazen, geen beschamende handdrukken meer met de moordenaar Arafat. Geen grondgebied overdragen dat bij ons land hoort. Dat helpt allemaal niet. We moeten sterker zijn dan ze voor altijd zijn. Als we ooit zwakker worden dan zij, zullen we gewoon niet bestaan. We moeten nuchter worden van de illusie van vrede met deze menselijke beest-terroristen. Wees sterker dan ooit en bouw hier een prachtige Joodse staat. Het volk van Israël deelt de pijn van de familie Shnerb en bidt voor het herstel van de gewonden. Het volk van Israël leeft.


Afbeelding

Bronnen:

♦ Naar een artikel “After deadly attack, right-wing calls to annex West Bank, criticizes PM” van 23 augustus 2019 op de site van The Times of Israel.

♦ Naar een artikel “Bennett: No peace with human animal terrorists” van 24 augustus 2019 en een artikel van Ben Ariel “Jewish leaders condemn terror attack near Dolev” van 23 augustus 2019 op de site van Arutz Sheva.

https://brabosh.com/2019/08/24/pqpct-oy5/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16310
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Wat een nare gesprekken allemaal.

Laat iedereen zijn werk doen: serie rake klappen uitdelen aan Hamas - elke keer weer na zo'n incident. Klaar!

Israël blijkt helaas niet in staat Hamas-leiders persoonlijk te treffen. Ik adviseer daarom: liquideer ook de familieleden van de Hamas-gangsters. EEN VOOR EEN. Dus niet een heel huis met familie opblazen. Nadenken! Hersens gebruiken! Een verfijnde psychologische tactiek hanteren. Succes verzekerd. Immers, laat Hamas families in angst leven; angst om rustig te gaan slapen omdat zij na elke aanslag niet precies weten wie nu aan de beurt is om te sterven. Want Allah staat erom bekend dat hij doet wat hij wil. En hij laat dus ook dwalen wie hij wil - het staat allemaal in het Arabisch in het onaantastbare heilige waarheidsboek van Allah, Koran. Moslims weten namelijk NOOIT zeker of zij wel of niet gestraft worden door Allah. In leven zijnde door Israël. Na hun dood mogelijk nog een veel ergere straf: eeuwig levend blijven knetteren in het hellevuur van Allah. icon_thumbup.gif
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Staat van alarm in het noorden van Israël

Geplaatst op 27 augustus 2019

Afbeelding

In het noorden bereidt het Israëlische leger zich op een eventuele aanval van Hezbollah voor

Het Commando Noord van het Israëlische leger heeft al zijn strijdkrachten gemobiliseerd om op een aanval van Hezbollah voorbereid te zijn. DE chef van de Hezbollah, Nasrallah, had Israël zondag voor een vermeende dronenaanval in Libanon verantwoordelijk gemaakt en met vergelding gedreigd. Geen enkele burger van Israël zou zich veilig kunnen voelen, ook veel verder dan de stad Haifa, dreigde hij in een toespraak.


In de omgeving van de Libanese hoofdstad Beiroet zouden, aldus meldt de Hezbollah, twee Israëlische dronen zijn neergestort, die kennelijk van springstof waren voorzien.

In Israël gaat men er van uit dat Hezbollah zich bij een eventuele aanval op militaire doelwitten zou concentreren. De dreiging van Nasrallah wordt door de Israëlische zijde wel degelijk serieus genomen, daarom werden er meerdere Iron Dome raketafweersystemen in het noorden van het land opgesteld om op een eventuele aanval voorbereid te zijn. Ook in het verleden werden dreigingen van Nasrallah in daden omgezet. Zo kwam het in januari 2015 tot een aanval van Hezbollah op een Israëlisch militair konvooi in het gebied van de Shebaa-boerderijen aan de grens tussen Israël. Libanon en Syrië. Daarbij kwamen twee Israëlische soldaten om het leven. De aanval was een reactie op een aanval op een konvooi bij Quneitra in de Syrische Golanhoogten. Daarbij kwamen zes strijders van Hezbollah om het leven. Israël werd voor de aanval verantwoordelijk gemaakt.

Elke aanvalspoging van de Hezbollah zou een “buitengewone” Israëlische reactie tot gevolg hebben, waarschuwde een hoge officier van het Israëlische leger.

Bron: www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/27 ... an-israel/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Het wordt tijd dat we de dingen bij hun naam noemen: Hamas bestaat niet, het is allemaal ISIS

27 augustus 2019

Afbeelding
Plaatje hierboven: Promotiefilm van 25 augustus 2019 van de Al Qassam Brigades (Hamas) met tweelingbroeders die beiden commandanten zijn binnen de Qassambrigades en al van kindsbeen af samen de Jihad voeren tegen de Joodse staat [beeldbron: screenshot Ham

We moeten ophouden met ‘Hamas’ te zeggen, omdat, wanneer we het zo stellen, mensen zouden kunnen denken dat het conflict gaat tussen Israël en een kleine groep opstandelingen, wat het tot het probleem van Israël maakt... en dat Israël enkel betrokken is in een ‘lokaal geschil’.

Hamas is in feite ISIS, altijd geweest, dus bestrijdt Israël een wereldprobleem. Dat kunnen mensen wél begrijpen. Vraag hier gewoon wat mensen in de straat naar de nieuwste aanval of aanslag en vertel hen dat die van Hamas kwam en ze zullen hun schouders ophalen. Ze kennen Hamas niet en het kan ze niks schelen. Het is voor hen ook zo ver weg.

Vertel ze de waarheid, dat het van ISIS kwam, of meer ter zake, dat het van de Radicale Islam of Islamitische Terroristen kwam en nu geven ze er wel om. Nu is het dichter bij huis. Onze plicht als ‘literaire krijgers voor Israël’ is om de wereld te laten begrijpen dat het conflict vanaf dag één tussen de radicale islam versus de Joodse staat versus de mensheid is geweest.

Dus er is geen Hezbollah, geen PA (Palestijnse Autoriteit), geen Fatah, geen Boko Haram, geen Al Qaeda, geen Taliban, geen Hamas; Ze zijn allemaal hetzelfde. Via Arafat kwamen al die andere moordenaars, te beginnen met de PLO.

Afbeelding

Persoonlijk kan ik af en toe eens uitglijden, maar ik beloof te stoppen met het eren van die schurken door ze titels te geven. Het is de radicale islam, punt uit. Bibi [Netanyahu] moet de hint nemen. Dat is punt 1.

Evenzo volgens hier nog vier gebruiksfouten waarmee we moeten stoppen:

2. Stop met Mahmoud Abbas ‘president’ te noemen. Niemand noemde Al Capone ‘president’ Capone. Een misdadiger is een misdadiger. Zodra je hem ‘president’ noemt, geef je hem legitimiteit, hem en de rest van zijn idioten.

3. Stop met barmhartiger te willen zijn dan G’D, wat betekent dat je moet stoppen met het behandelen van deze terroristische nitwits, hun vrouwen, hun dochters in Israëlische ziekenhuizen. Ja, ik weet het, we zijn Joods en dat is wat we doen – we doen aan compassie. We zouden ‘beter dan zij’ moeten zijn. Het werkt niet. Laten we eens een keer slechter zijn dan zij en kijken hoe dat werkt.

4. Stop met het stemmen voor de Democraten. Amerikaanse Joden, kun jullie niet lezen wat op de muur geschreven staat? Obama is geen Roosevelt en zelfs Roosevelt was geen Roosevelt. Hillary is geen Truman en zelfs Truman was niet altijd Truman (voor de Joden).

5. Stop met het vertrouwen op mensen die zichzelf Zionisten noemen maar de schuld allemaal afschuiven naar ‘de nederzettingen’. Of aan het ‘beleid’ van Israël. Pas op voor hen die ‘vrede’ zoeken, maar alleen door ‘een tweestatenoplossing’ maar dat het allemaal neerkomt op Israël, concessie na concessie. Met andere woorden, ze willen dat een 23ste Arabische staat de enige Joodse staat vervangt.

Dit zijn natuurlijk niet onze vrienden. Laat je niet misleiden. Luister en herken hen aan hun woorden. Laat ze de voorwaarden niet bepalen. Om de oorlog te winnen moeten we de taal terugwinnen.

Bronnen:

♦ Naar een artikel van Jack Engelhard “There is no Hamas – We have to win back the language” van 1 november 2015 op de site van Arutz Sheva

https://brabosh.com/2019/08/27/pqpct-p2y/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Plaats reactie