Verzet tegen de islamisering

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6175
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Verzet tegen de islamisering

Berichtdoor Ali Yas » Di Jul 23, 2019 7:56 pm

Die afbakbar... :roll:
Zou niet weten wat daar discriminerend aan is, of racistisch. Allah wordt niet beledigd en hoezo past hier respect dat zou kunnen worden gemist?
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18861
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Verzet tegen de islamisering

Berichtdoor King George » Wo Jul 24, 2019 11:46 am

Afbeelding Afbeelding
Oud-Kamerlid Zihni Özdil geeft racisme-janker Glenn Helberg van uitstekende repliek en wijst hem er op dat hij zelf met zijn eigen harde meejanken automatisch alle Moslims op geen uitzondering na als weerloze eeuwig beledigden zonder gevoel voor humor te kunnen hebben wegzet.    'Allah's afbakbar' op Zwarte Cross racisme of satire?

    Festival de Zwarte Cross verwijderde een bord met ‘Allah’s afbakbar’ en een spandoek met ‘Leve de kleurling!’ In Dit is de Dag gaan psychiater Glenn Helberg en historicus en oud-Kamerlid Zihni Özdil in debat over de vraag of dit terecht is.

https://www.nporadio1.nl/dit-is-de-dag/onderwerpen/508475-allah-s-afbakbar-op-zwarte-cross-racisme-of-satire
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41203
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Verzet tegen de islamisering

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jul 24, 2019 2:36 pm

Protesten succesvol: kinderdagverblijven in Leipzig trekken hun verbod op varkensvlees vooreerst in

Geplaatst op 24 juli 2019

Afbeelding

“Uit respect tegenover een zich veranderende wereld wordt er vanaf 15 juli alleen nog maar eten en avondbrood besteld en opgediend dat vrij is van varkensvlees...” – aldus een mededeling van de leiding van twee kinderdagverblijven in Leipzig, die in het hele land voor ontsteltenis zorgde. Nadat ook de “Bild-Zeitung” kritiek had op het gedrag, krabbelen de verantwoordelijken nu terug.

De “Bild-Zeitung” en ook veel alternatieve media, waaronder ook “Philosophia perennis”, hadden uitvoerig over het varkensvleesverbod op twee kinderdagverblijven in Leipzig en over de daaruit voortkomende protesten bericht. De ontdaanheid in de bevolking over hoever het motto “Duitsland is van de islam” al voortgeschreden is.

“Elementaire democratische principes door dit minderhedendictaat buiten werking gesteld”
Ook de AfD-parlementariër Beatrix von Storch had zich over het islamitisch veroorzaakte verbod op schnitzels en gummibeertjes in Leipzig: “Twee kinderdagverblijven halen varkensvlees van het menu en verbieden de kinderen gummibeertjes. Nu worden 300 kinderen gedwongen om hun eet- en leefgewoontes vanwege 21 (!) islamitische kinderen te veranderen en zich aan de minderheid aan te passen respectievelijk zich aan hun ´waarden´ te onderwerpen. “Wanneer zelfs de ´Bild-Zeitung´ er van spreekt dat in beide kinderdagverblijven in Leipzig ´elementaire democratische principes door dit minderhedendictaat buiten werking gesteld worden´, is het de hoogste tijd om iets aan deze waanzin te doen. Worstenbroodjes, varkensschnitzel en niet-halal gummibeertjes zijn normaal in Duitsland, al het andere is niet normaal en zal met de AfD ook nooit de norm worden.”

“Voor veel publiciteit gezorgd”
Nu krabbelen de verantwoordelijken van de kinderdagverblijven terug. In een mededeling, die de ouders vandaag ontvingen, staat:

“Beste ouders van de kinderdagverblijven Confucius en Rolando Toro. We hebben vastgesteld dat onze beslissing om in onze beide kinderdagverblijven af te zien van varkensvlees voor veel publiciteit heeft gezorgd. Om deze reden stellen we deze beslissing uit en zullen het onderwerp op de eerste ouderavonden in het nieuwe schooljaar in augustus op de agenda zetten.”

Hoe warrig deze stellingname is, laat ze zelf zien: protest door de alternatieve media, die vaak ook mede de thema´s van de “Bild-Zeitung” bepalen, door brieven van lezers, zakelijke commentaren enz. heeft nut...

Bron: https://philosophia-perennis.com

Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/24 ... reerst-in/

Zie ook HIER.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Verzet tegen de islamisering

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jul 26, 2019 12:08 pm

Er was nog veel meer op de boerse Zwarte Cross wat niet politiek correct was dan alleen de 'Allah's afbakbar' .
Een deugmeisje ging er heen en was heel vaak heel erg gekwetst. En met haar hele volksstammen die nog van niks weten. Maar gelukkig is daar de Volkskrant:
Allah’s afbakbar is geen satire. Zwarte Cross staat bol van pijnlijke teksten
[...] Maar er prijkte op de poort van Exoticana, een podium voor niet-westerse muziek, ook: ‘Say yes to apartigheid’. Inmiddels begrijp ik dat apartigheid ‘een paradijsvogel zijn’ betekent. Toch vraag ik me nog steeds af waarom de makers van dit festival in het denkgebied willen ­komen van apartheid − just don’t go there. Op hetzelfde dansveldje hing overigens, boven een met waxprint bekleed hek, een bord met ‘Mede mogelijk gemaakt door de VOC-mentaliteit’ en ‘Oeloe boeloe’. Iets verderop ‘Medicijnman’ – inclusief inheemse karikatuur, ‘Nog even en dit bord mag ook al niet meer’, ‘Zwarte Cross 80 procent halal’, ‘Foi, wat een apartigheid’, ‘Zwarte Cross ook veur blanken’ en ‘Aanpassen aan onze cultuur s.v.p.’. Iedereen met een gezond boerenverstand snapt dat stereotyperende en naar het slavernijverleden riekende teksten niet oké zijn.
https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/allah-s-afbakbar-is-geen-satire-zwarte-cross-staat-bol-van-pijnlijke-teksten~b50b3b19/
Jill Mathon is copywriter bij een reclame­bureau. Vandaar de verwandschap met agitprop.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71887
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verzet tegen de islamisering

Berichtdoor Ariel » Vr Jul 26, 2019 1:35 pm

Mahalingam schreef:Er was nog veel meer op de boerse Zwarte Cross wat niet politiek correct was dan alleen de 'Allah's afbakbar' .


Ik voorzie het einde van de Zwarte Cross.

Zelfs de naam deugd niet. : nono3: Zwart...

Eerst kwam zwarte Piet..daarna onze zeehelden, en nu is de Zwarte Cross aan beurt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18861
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Verzet tegen de islamisering

Berichtdoor King George » Vr Jul 26, 2019 2:15 pm

Jill Mathon heeft wat te huilen.

Zelfs na achttien bier was Zwarte Cross niet grappig
https://www.oneworld.nl/opinie/zelfs-na-achttien-bier-was-zwarte-cross-niet-grappig/


    Tekstschrijver Jill Mathon schrok van alle racistische bordjes op het festival

    Jill Mathon was op muziekfestival De Zwarte Cross, en hoe ze ook haar best deed, ze kon de ‘grappige’ teksten over VOC-mentaliteit, apartheid en medicijnenmannen niet waarderen.

    k ben zo ongeveer naar alle muziekfestivals geweest die je kunt bedenken. Toch ontbrak er nog een festival op mijn lijst – eentje die ik al jarenlang bewonder van de zijlijn: De Zwarte Cross. Afgelopen weekend ging ik er eindelijk naartoe, in een camper met drie fantastische vrienden. Je zou zeggen dat je in goed gezelschap alles aankan, maar nog nooit voelde ik me op een festival zo ongemakkelijk.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Verzet tegen de islamisering

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jul 26, 2019 11:27 pm

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Verzet tegen de islamisering

Berichtdoor Mahalingam » Za Jul 27, 2019 9:30 pm

Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41203
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Verzet tegen de islamisering

Berichtdoor Pilgrim » Vr Aug 30, 2019 9:44 pm

Wie islam importeert, word een islamitische land

Posted on August 26, 2019Ayaan Hirschi Ali zei het zo treffend vlak voordat zij Nederland verliet: “Als we nu niets doen, dan hebben we over 20 jaar de Sharia in Nederland”. En het was Vlaanderens bekendste islamoloog, Urbain Vermeulen, die in een interview zei: “Over dertig à veertig jaar zal de streek van Noord-Frankrijk Lille-Roubaix-Tourcoing tot Amsterdam één islamitische enclave zijn.”... Nu al zijn er grote gebieden in Zweden, Frankrijk, België, Nederland en Engeland, waar de regering geen controle meer over heeft. Die gebieden worden steeds groter tot ze zo machtig worden dat heel het land in hun greep komt. Ik heb echt schrik voor onze kleinkinderen, die een levenswijze gaan opgelegd krijgen, die de hunne niet is...

Sinds het ontstaan van de islam, heeft deze ideologie een bedreiging gevormd voor Europa, meermaals werd met geweld gepoogd ons continent te veroveren. We hebben in West-Europa het christendom vrijwillig opgegeven. En als het ene vervalt, dan komt het andere binnen. Kerken verdwijnen, moskeeën verschijnen en wij krijgen Eurabië. En volgens de protagonisten van de multiculturele maatschappij mogen we in de beste postmodernistische zin zelfs geen onderscheid maken tussen “onze cultuur” en “de islam”, omdat culturen immers allemaal evenwaardig zijn en de islam bij Europa zou behoren, wat pertinent onwaar is. We ondermijnen dus onze eigen door het christendom gestempelde cultuur door zelf plaats in te ruimen voor een concurrerend alternatief. ‘Nuttige idioten’ noemde Lenin de westerse intellectuelen, die eertijds het communisme steunden en zo de Sovjets hielpen het westen te bespelen. En er zijn nieuwe ‘nuttige idioten’ opgestaan. Zij zijn de verspreiding van de islam behulpzaam...

Een beschaafd debat is zo goed als onmogelijk geworden in West-Europa. Vrijheid van meningsuiting van Wilders in een vrij land is niet het probleem. De groeiende invloed van de islam in een vrij land is het probleem. De islam kent geen democratie, maar gebruikt het zelf wel, om de politieke islam in het bestuur van ons niet-islamitische land te kunnen nestelen... “De christelijke cultuur is de sluitsteen die het bouwwerk van de Europese beschaving bijeen houdt. De Europese civilisatie wordt in haar bestaan bedreigd door de massale invasie van moslims en door het vermeende migratie bevorderende beleid van de Brusselse elite. Geboren Duitsers worden teruggedrongen in de grootste steden van Duitsland, omdat migranten de steden zullen bezetten. De hoofdtaak van onze regering is het behoud van onze veiligheid en de christelijke cultuur van ons land”, zei Hongaarse president Viktor Orbán ... De Nederlandse cultuur behouden en actief gestimuleerd moet worden, en christendom daar één van de pijlers is, samen met de Klassieke tijd en de Verlichting, is christendom heel belangrijk. Een beschaving kan niet overleven zonder te wortelen in een spirituele cultuur. Niet voor niets zie je dat in veel landen de band tussen de staat, de cultuur en de eigen religieuze wortels opnieuw nauwer wordt aangehaald. Dat gebeurt in Rusland, India of de Verenigde Staten (VS)...

Poetin redde Rusland, samen met de Russisch-orthodoxe kerk, van het communisme. En hij investeert volop in de krachtverwerving van de Russisch-orthodoxe kerk. Kerken en kloosters worden massaal gerestaureerd of gebouwd. Poetin legt daarnaast ook de nadruk op conservatieve, christelijke familiewaarden, die rechtse politici in EU met hem delen. Zo zien ze elkaar als een gezamenlijke dam tegen EU en migratie. Veel politici in het Westen negeren volgens Poetin de zorgen van de burgers, vooral m.b.t. migratie. Hij zei dat de beslissing van de Duitse bondskanselier Angela Merkel om meer dan één miljoen “vluchtelingen” toe te laten in Duitsland een “kardinale fout” was en prees president Trump voor zijn inspanningen om migranten en drugs uit Mexico tegen te houden...

Helaas, is West Europa, verloren met de huidige leiders, politici, bestuurders en alle deugende die willens en wetens hieraan meehelpen. Poetin hekelt de liberale wereldorde en globalisme als vijand van de mensheid. “De heersende elites hebben zich vervreemd van het volk. Het liberale idee veronderstelt dat er niets moet ondernomen worden tegen migranten die moorden, plunderen en verkrachten omdat hun rechten als migranten beschermd moeten worden. Elke misdaad moet worden bestraft. Dit liberale idee is achterhaald, en in conflict gekomen met de belangen van de overweldigende meerderheid van de bevolking”, zei Poetin...

Poetin ligt goed bij het Duitse AfD, bij de Hongaarse premier Viktor Orban, het Vlaams Belang stuurt gezanten uit... Rusland is voor rechts een bondgenoot, dat zei Filip Dewinter in het verleden letterlijk, net als Geert Wilders van de Nederlandse PVV. “We moeten beseffen dat Rusland onze bondgenoot is in de strijd tegen terrorisme en massa-immigratie vanuit Afrika”, zei Wilders. Le Pen maakt geen geheim van haar bewondering voor Poetin, Salvini droeg in het Europees Parlement zelfs een T-shirt met zijn afbeelding. De Russen beschrijven Matteo Salvini als de “Europese Trump”... Het doel van Poetin is duidelijk: het breken van de machtige as Parijs-Berlijn. Dat moet afzonderlijke natiestaten meer soevereiniteit opleveren, meer bescherming van de eigen identiteit en een zeer restrictief immigratiebeleid.

https://zlj13051967.wordpress.com/2019/ ... sche-land/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41203
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Verzet tegen de islamisering

Berichtdoor Pilgrim » Za Aug 31, 2019 12:28 am

In Slovenië, hopelijk leest de Partij voor de Dieren mee, heeft het Sloveense Constitutionele Hof besloten dat er nog steeds niet halal geslacht mag worden. De Animal Welfare Act verbiedt niet alleen de rituele slachting in de islam, maar elke vorm van slachting zonder verdoving.
www.wochenblick.at

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/30 ... n-vrouwen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7489
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Verzet tegen de islamisering

Berichtdoor xplosive » Za Aug 31, 2019 6:19 am

Het resultaat van het verzet van China tegen de islamisering :

No extremist incidents have occurred in Xinjiang for nearly three yearsEnkele commentaren bij deze video :

Well done China, keep the Western funded and trained extremists either in prison or 6 feet under

Don't worry about fake news outlets from western countries like BBC CNN ABC etc
Xinjiang is a hotbed of CIA activity so well done.
Do that in Hong Kong as well before it is too late.
India should do the same in Kashmir.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15626
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Verzet tegen de islamisering

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Sep 01, 2019 10:56 am

xplosive schreef:Het resultaat van het verzet van China tegen de islamisering :

Enkele commentaren bij deze video :

Well done China, keep the Western funded and trained extremists either in prison or 6 feet under

Don't worry about fake news outlets from western countries like BBC CNN ABC etc
Xinjiang is a hotbed of CIA activity so well done.
Do that in Hong Kong as well before it is too late.
India should do the same in Kashmir.

Allemaal commentaren waar een buitenstaander niks aan heeft. Toch raar dat Xplosive als afwezige uitblinkt. [icon_lol.gif] Hij is immers een insider van FFI. Wie niet ontbreekt is - zoals het hoort - Hans van de Mortel sr.:
In China people do have taken the trouble to read the Koran to discover that Islam wants to dominate the world with its Muslims. This is in contrast to Europe with the incompetent leader Angela Merkel at the helm of a Jewish-Christian-atheist civilization that is about to collapse.
Quran 48:28 - He it is Who has sent His Messenger (Muhammad) with guidance and the religion of truth (Islam), that He may make it (Islam) superior over all religions. And All-Sufficient is Allah as a Witness.
icon_thumbup.gif icon_clap.gif
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41203
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Verzet tegen de islamisering

Berichtdoor Pilgrim » Di Sep 24, 2019 1:05 am

Een bericht van vorig jaar, maar nog steeds actueel.

Oostenrijk zet 60 imams het land uit

Jeroen Reygaert - vr 08 jun 2018

Afbeelding

De Oostenrijkse conservatieve bondskanselier Sebastian Kurz kondigde vrijdag aan dat zijn land 60 door buitenlandse fondsen gefinancierde imams zal uitwijzen en zeven moskeeën zal sluiten. Daarmee wil hij de "politieke islam" bestrijden.

De beslissing, zo legde Kurz uit, houdt verband met een controversieel toneelstuk dat kinderen opvoerden in een van de belangrijkste moskeeën van de Turkse gemeenschap Wenen. Gekleed als soldaten speelden ze een belangrijke slag na uit de Ottomaanse geschiedenis.

"Parallelle samenlevingen, de politieke islam en radicalisering hebben geen plaats in ons land", zei het hoofd van de Oostenrijkse regering tijdens een persconferentie.

De foto's van de reconstructie van de Slag om Gallipoli werden eerder deze maand gepubliceerd door het linkse weekblad Falter. Ze veroorzaakten onrust bij alle politieke partijen.

Op de afbeeldingen stonden jonge jongens in camouflagekledij, die in rijen opgesteld stonden. Ze brachten een militaire groet en zwaaiden met Turkse vlaggen.

De moskee wordt beheerd door de Turkse Islamitische Unie van Oostenrijk, die rechtstreeks verbonden is met het Turkse Presidium voor Godsdienstzaken.

Oostenrijkse regering speelt het hard
Het stond in het regeerakkoord dat de conservatief ÖVP en de uiterst-rechtse FPÖ sloten: "Oostenrijk zal moskeeën en imams strenger gaan controlen". Volgens de Oostenrijkse premier Kurz is dit een eerste resultaat daarvan.

Eerder had Oostenrijk de buitenlandse financiering van moskeeën al verboden.

Turkije noemt de Oostenrijkers "islamofoob" en "racistisch".

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/06/08 ... imams-uit/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Verzet tegen de islamisering

Berichtdoor Mahalingam » Di Okt 01, 2019 11:34 am

Soms is het nog een brug te ver maar over een jaar jaar niet meer.
Wél alcohol en niet meer enkel halal bij Dienstencentrum Houthalen, crisisvergadering schepencollege leidt tot compromis
Het Dienstencentrum in Meulenberg bij Houthalen zal niet langer énkel halal en geen alcohol serveren. Dat bevestigt burgemeester Alain Yzermans (sp.a). “Men had hier iets langer bij moeten nadenken”, reageert Yzermans.

Het was even heibel in het nieuwe dienstencentrum in Houthalen. OCMW-voorzitter Göksal Kanli besliste na een buurtonderzoek om enkel halalmaaltijden aan te bieden en geen alcohol te serveren. Reden: de drempel zo laag mogelijk houden voor de bewoners. Meulenberg is een multiculturele wijk.

Maar oppositiepartij BUUR trok aan de alarmbel en vond het geen evenwicht idee. “Bied toch meerdere soorten maaltijden aan én ook alcohol", klonk het. Meerderheidspartij N-VA dreigde met opstappen en ook Zuhal Demir moeide zich.

Geen halal

Het schepencollege zat deze namiddag samen en kwam uiteindelijk tot een compromis. “Ja, we gaan wél alcohol serveren. Vrijblijvend, voor wie wil. En er zullen meerdere maaltijden ter beschikking worden gesteld. Halal of geen halal. Het moet kunnen dat de mensen inderdaad vrijblijvend kiezen. We voeren uit wat oppositiepartij BUUR aanhaalde.”

Of het in eerste instantie geen vreemd idee was, wil Yzermans niet ontkennen. “Ja, men had daar misschien iets langer bij moeten nadenken. Onze meerderheid houdt nochtans van gelijke waarden en normen voor iedereen. Het is een nieuw dienstencentrum en hier leren we uit.”

OCMW-voorzitter Göksal Kanli vertelde eerder al dat het vooral belangrijk is om de bewoners uit hun isolement te halen. En dat het een idee was om de mensen samen te brengen. “In 2018 al werd het buurtonderzoek gevoerd door de vorige legislatuur", zegt Göksal Kanli. Mustafa Aytar (sp.a) was toen OCMW-voorzitter. “Die resultaten hebben we bekeken en daarna een plan opgemaakt. In 2019 hebben we het nieuwe beleid verder gezet.”

Stijn van Dingenen van BUUR is tevreden. “Dit is de logica zelve. Maar toch begrijpen we niet hoe dit is kunnen gebeuren. Wie heeft dit besloten? Wie heeft dit idee doorgeduwd? Dit verhaal is voor ons nog niet rond", besluit hij.
https://www.topics.nl/wel-alcohol-en-niet-meer-enkel-halal-bij-dienstencentrum-houthalen-crisisvergadering-schepencollege-leidt-tot-compromis-a13420972hln/?context=brand/hln/

Compromis: nu nog 'ook halal' (en later 'alleen halal' want dat is toch het streven?).
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten