Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:De zwarte Bah-bah Babah Tarawally krijgt in Trouw alle ruimte om zijn racistische gif te sproeien.
Prima toch! Als columnist. Dat is beslist NIET alle ruimte krijgen. Maar ik begrijp wat je bedoelt.

Door dit soort teksten kan iedereen daar zijn eigen conclusie uit trekken. Kom op zeg! Ik vind Sylvana Simons echt niet zo'n beroerde meid sinds ik haar enorme gevoel voor humor heb leren kennen. Van haar durf ik niet keihard te beweren dat zij een minderwaardigheidscomplex heeft. Maar dat kan ik wel van mijn zakelijk succesvolle Surinaamse vriend Henk die al een aantal jaren is overleden aan prostaatkanker.

Hij had voor vrouwen een aantrekkelijk uiterlijk en toch beschikte hij over een minderwaardigheidscomplex. Hoe dat kan? Hij was van Surinaamse negroïde afkomst. Hij toonde aan dat ook een (lichtgekleurde) neger succesvol kan zijn. Prachtig toch? Maar waarom daaraan refereren? Misschien moet ik dat ook doen. Ik ben niet zo intelligent, kan weinig details onthouden, en toch weet ik dat moslims misdadigers in de geest zijn.
Heb je geen zwarte vrienden, dan ben je een racist, en heb je wel zwarte vrienden dan misbruik je ze als alibi om geen racist te lijken.
Dat slaat op linkse mensen. Dus daarin heeft hij volkomen gelijk. Ik ben namelijk honderd procent anti-links.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 42503
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door Mahalingam »

James Baldwin was een activistische neger die heel wat invloed had/heeft.
Zelfs nu nog zorgen zijn woorden voor ophef. Hij gebruikte het woord 'nigger' en een professor die zijn werk citeerde mag dat woord niet uitspreken want ze is blank. Neger rappers mogen het woord graag gebruiken.
Onderzoek naar professor die Baldwin quoot met ’nigger’
Laurie Sheck doceert op de New School in New York. In een les over ’racial questioning’ liet ze studenten Baldwins essay ’The Creative Process’ lezen, een werk uit 1962 waarin Baldwin het woord ’nigger’ gebruikte.

De professor besprak de documentaire I Am Not Your Negro over het werk van Baldwin, waarin het woord nigger is vervangen door negro. Ze wilde bediscussiëren of het terecht was om het originele woord in die zin - gebruikt door Baldwin - te vervangen.

Een blanke student heeft vervolgens geklaagd: volgens diegene mag geen enkele blanke het N-woord in de mond nemen. Dat had ’ie gehoord van andere professoren.

’Nigger’ stamt uit de tijd van de slavernij en is volledig not done geworden in Amerika, hoewel veel zwarte rappers en hiphopartiesten het bij de vleet gebruiken in hun songteksten.

Kritiek

De school liet weten een ’onderzoek’ in te stellen. Daarop is flinke kritiek gekomen. De Foundation for Individual Rights in Education stelt bijvoorbeeld dat wetenschappers en studenten nu het signaal krijgen dat positieve, serieuze behandeling van het onderwerp eindigt in mogelijke sancties.

Sheck zegt dat ze het woord nigger gebruikte omdat Baldwin dat deed. „En dat deed hij met een reden, waarvoor we hem de credits moeten geven”, aldus de professor.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1129888 ... met-nigger
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42503
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door Mahalingam »

Is de prijs die je betaald om te deugen een verlies van gevoel voor humor?

Afbeelding
'Misselijkmakende woordgrap' op vlaggen West-Kruiskade
De publiciteitscampagne van de West-Kruiskade zorgt voor ophef. Veertig banieren met ludieke teksten hangen sinds enkele weken in de bekende multiculturele Rotterdamse winkelstraat. Op social media worden sommige teksten gehekeld. Met name de tekst 'De Kroepoeks Klanstraat, Echt Rotterdam' roept negatieve reacties op.

Op Facebook noemt iemand het een misselijkmakende woordgrap. "Het feit is dat deze lugubere groepering ultra-rechts, ultra-gewelddadig is en diversiteit uit de samenleving wil verbannen. Geen grap over maken dus."
Een andere bannertekst waar kritisch op gereageerd wordt, is 'Making ugly people look better'. Verschillende twitteraars roepen op om de banners weg te halen.

Laconiek

Voorzitter van de winkeliersvereniging Richard de Boer reageert laconiek: "Het is humor, kunnen mensen dan nergens meer om lachen?", vraagt hij zich af. "De tekst Kroepoek Klanstraat verwijst naar een belachelijk clubje, wij maken er gewoon iets geks van."

De ondernemer van de schoenenwinkel op de West-Kruiskade ziet er geen kwaad in. "Kijk, we hebben er bewust 'straat' van gemaakt en geen 'kade', want we wilden geen drie letters K achter elkaar, dat gaat te ver. Dus daarom Kroepoek Klanstraat.
Over de tekst 'making ugly people look better', zegt hij: die is verzonnen door de ondernemer van de Tattooshop en dat is zeker ook grappig bedoeld en niet kwetsend. "Hij wil mensen mooier maken met zijn tattoos, meer niet."

Volgens De Boer moeten de mensen ook de andere teksten lezen. "Dan snappen mensen het beter. Ze zijn juist bedoeld om te laten zien dat deze straat van iedereen is. Van 'allochtonen' hebben we 'andere tonen' gemaakt. 'Surikade' wordt 'gluriekade' omdat iedereen hier naar elkaar mag gluren."
"We hebben alles in regenboogachtige kleuren gedaan, om duidelijk te maken dat iedereen hier welkom is. Jammer als mensen dat niet helemaal snappen."
https://www.rijnmond.nl/nieuws/185224/M ... -Kruiskade

Voor verdere ophef zie Twitter en de fatsoenlijke media:
https://www.ad.nl/rotterdam/racistische ... ~a6d8162d/
‘Racistische’ vlag op West-Kruiskade verwijderd na ophef: ‘Wij dachten dat Rotterdam dit wel aankon’
[...]
Winkel Gall & Gall, ook lid van de winkeliersvereniging, distantieerde zich vanmorgen van de leuzen op de banieren. ‘Ik ben zelf van Kaapverdiaanse afkomst en mijn team in de winkel bestaat uit verschillende achtergronden’, valt te lezen in een statement op Facebook. ,,Wij wisten niet eens af van deze slogans. Ze hingen er opeens. Wij staan absoluut niet achter deze racistische uitingen’’, zegt ondernemer Mario Lopes.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door King George »

Als je ras bepaalt wat of wie wel of niet racist(isch) is...


  • Kijk dan! Droevig DENK-raadslid: ‘Alleen witte mensen plegen racisme!’

    Volgens DENK is er slechts één soort racisme op aarde: de witte racist. Zwarte mensen, gele mensen, rode mensen… allemaal kunnen ze niet racistisch zijn; alleen witte mensen. Die ongelofelijke mening verkondigde DENK-duoraadslid Eduard Mangal gisteren in Amsterdam.


    Jawel, ook in de gemeente Amsterdam is het politieke zomerreces inmiddels voorbij en waren de dames en heren raadsleden weer te vinden in de Stopera voor menig politiek overleg. Zo was ook DENK-duoraadslid Eduard Mangal uit z’n zomerholletje gekropen om in de commissie over ‘democratisering’ nog maar even te zeggen hoe trots hij was op z’n plannetje om alle ambtenaren uit de hoofdstad op privilegecursus te sturen. Al die nare witte mannen die er van die racistische ideeën op nahouden: bah, de gezant van Kuzu en Öztürk moest er niets van hebben.

    Mangal werd geïnterrumpeerd door FVD-raadslid Kevin Kreuger, die Mangal gewoon direct vroeg waar hij het dan vandaan haalde dat alleen “witte mannen” racisten zouden zijn. Nou, dat vond Mangal nu ook weer niet. Echt niet! Witte vrouwen kunnen even goed zo racistisch als de neten zijn, dus antwoordde hij Kreuger dat racisme alleen wordt ‘gepleegd’ door witte mensen.

    En daarmee gaf de DENK’er maar weer aan wat voor bedorven ideeën er rondzwerven bij z’n etno-fascistische partij. Zwarte mensen zijn een soort edelras, en witte mensen zijn racisten die je via overheidsbeleid moet beteugelen. Nee, fijne club hoor, dat DENK. Meteen al zware racistische ideeën verkondigen op de eerste dag na de vakantie. Dat belooft nog wat de rest van dit politieke seizoen…
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door King George »

Nou bemerk ik iets strijdigs in de linkse logica.
Er bestaan geen mensenrassen, maar er bestaat wel racisme.
Wel, laat nou in de BIOLOGIE de homo sapiens een SOORT organisme zijn waarin de onderlinge RASsen of mengverhoudingen daarvan in staat zijn met elkaar te kunnen kruisen en vruchtbare nakomelingen te kunnen reproduceren. Gewoon huis-, tuin- en keukenbiologie.

Meer over soort vs. ras:

https://biologielessen.nl/index.php/dna-47/829-soort

Nou blijken er zelfs zwarte ziekten te zijn. Zijn die viri dan racistisch..? Want het lijkt erop dat die viri aan etnisch profileren doen..! Anyway: Of de witte (Want we moeten van witte mensen spreken in plaats van blanke mensen, want racisme... (Hoewel alleen Albino's wit zijn!)) mensen maar even hun expertise ter beschikking willen stellen voor het bestrijden van zwarte ziekten. Ontbreekt het de zwarte mensen dan zelf aan expertise? Of mag ik me dat dan weer niet afvragen? Want racisme...

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door King George »

Nou moeten die blanke witte racisten ook weer opdraaien voor zwarte honger. Als die blanke witte racisten er toch eens niet waren...

https://nl.metrotime.be/2019/08/07/news ... -zimbabwe/


Ho wacht. Eens waren er blanke witte racisten in Zimbabwe. Oud-Rhodesië was eens de graanschuur van Afrika. De landbouw kon de eigen bevolking van voedsel voorzien en genereerde er 30 % van de deviezeninkomsten. Totdat de door links bejubelde Robert Mugabe meende de boeren te moeten gaan vermoorden en verdrijven om hun boerderijen in te kunnen nemen om deze aan zijn zwarte vriendjes uit te kunnen gaan delen. Wel, we weten hoe het afliep. Het land erodeerde. Honger werd de Zimbabwianen hun deel. En met de hyperinflatie is iedere Zimbabwiaan nu straatarme steenrijke multi multi multi miljardair.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77370
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door Ariel »

Nod een leuke nieuwe studie: Wie emotioneel minder intelligent is, denkt vaker rechts.

Sorry jongelui, uit deze studie bijkt dat wij hier emotioneel dom zijn. :emm2:
Nieuwe studie: wie emotioneel minder intelligent is, denkt vaker rechts

Wie minder goed met emoties omgaat en minder empathisch is, hangt eerder een rechtse ideologie aan. Dat concludeert professor psychologie Alain Van Hiel (UGent) in een nieuw onderzoek waarover De Morgen schrijft.
Mensen die rechtsgezind zijn, blijken eerder lager te scoren op tests van emotionele bekwaamheden, zo staat in een publicatie van professor Van Hiel en zijn team in vakblad Emotion. Van Hiel en co. onderwierpen via een representatieve steekproef 983 Belgische volwassenen aan een reeks tests waarin hun politieke overtuigingen en hun emotionele en cognitieve vaardigheden uitgebreid onderzocht werden.

Resultaat: wie slechter omgaat met emoties en dus emotioneel ‘minder intelligent’ is, neigt hoger te scoren op ‘rechts-autoritair denken’ en op ‘een voorkeur voor sociale dominantie’, de twee bouwstenen van een rechtse ideologie. “De resultaten verduidelijken dat wie minder emotionele capaciteiten heeft, vaker aangetrokken is tot rechts”, zegt Van Hiel. Vooral in emoties herkennen, empathie en evenwichtig omgaan met de eigen emoties zijn aanhangers van rechts minder goed dan wie aangetrokken is door politiek links.

Nuance
“Het is opmerkelijk hoezeer linkse en rechtse mensen in psychologisch opzicht van elkaar verschillen”, zegt Van Hiel. Sinds de jaren 50 is er een rijke traditie van dit soort onderzoek, waardoor we al langer weten dat mensen die eerder in welles-nietestermen denken en een wat lager IQ hebben, vaker aanhanger van rechts zijn. Maar de emotionele verschillen waren nog niet diepgaand geanalyseerd. “Wellicht zijn die de motor, de dieperliggende basis van de cognitieve verschillen”, zegt Van Hiel.

Het kan volgens Van Hiel mee helpen verklaren waarom erg eenvoudige boodschappen die de doorgaans ingewikkelde feiten negeren en die vijandigheid tegenover de ander bepleiten zo aanslaan bij een deel van de bevolking. “Die communicatiestijl is nu erg in en dat verklaart voor een stuk ook de hulpeloosheid van links en de schijnbaar politieke dominantie van rechts”, zegt hij. “Nuance, empathie en complexe inzichten zijn niet in de mode vandaag, noch in de media, noch op andere maatschappelijke terreinen.”

De professor waarschuwt wel voor al te simplistische conclusies uit dit onderzoek. Het gaat om een bescheiden verband dat niet oorzakelijk is. Het is dus niet omdat je rechts bent dat je per definitie dommer bent of omdat je links stemt dat je slimmer bent.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door King George »

Emotioneel minder intelligent? Laat ik nou gedacht hebben dat ratio meer van intelligentie getuigt dan emotie.

En was er ooit niet een onderzoek gedaan door de Universiteit van Virginia waaruit bleek dat links zich laat leiden door emotie en morele verontwaardiging en rechts door ratio en waarheidsvinding? En juist dat linkse gevoel blijkt maatschappelijk rampzalig. Want bij het volgen van linkse emoties wordt totaal geen acht geslagen op de rampzalige maatschappelijke gevolgen daarvan.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 42503
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door Mahalingam »

Gôh, een studie die bewijst wat de Linkse Kerk altijd al geloofde. Zo'n WC-eend onderzoek met een hoog Stapel-Gehalte? Per slot van rekening is het in de daarvoor beruchte socio/psycho tak van de wetenschap.

Waren het niet vleeseters waarvan bewezen werd dat die aggressiever zijn dan gemiddeld?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77370
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door Ariel »

Ach ja...Vreselijk... :shock: Maar als er blanke vrouwen uitgescholden worden voor K hoer dan doet men geen onderzoek.
Getuigen van discriminatie gezocht

Amersfoort - De politie doet onderzoek naar een discriminatiezaak en roept de hulp in van getuigen. Het incident vond plaats in een woonwinkel aan de Euroweg op maandag 29 april.

Omstreeks 15.30 uur kreeg een 42-jarige, hoofddoek dragende vrouw in de rij voor de kassa’s discriminerende en beledigende opmerkingen van een andere klant. Ze was in het bijzijn van twee jonge kinderen die getuigen moesten zijn van de discriminatie door de man. De vrouw deed vervolgens aangifte van belediging en discriminatie.

Signalement dader:

Man, blanke huidskleur, ongeveer 55 jaar, rond 1.80 m lang, gezet postuur, blond halflang haar in zijscheiding. De man droeg een blauw shirt met lange mouwen en een donkerblauwe bodywarmer. Daaronder droeg hij een beige/bruine broek en bruine schoenen.

In het bijzijn van de man waren een een andere man en een vrouw. Deze man was ook blank, circa 1.65 m lang, rond de 55 jaar en hij droeg een opvallend gestreepte trui. De vrouw was eveneens blank, grijs haar, rond de 55 jaar en rond 1.65 m lang. Zij droeg een zwarte tas met het hengsel gekruist over haar lichaam en had een lange grijze jas aan met daaronder een rode broek en witte sportschoenen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49740
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door King George »

Tien negers die een blanke proberen te vermoorden is geen racisme – Politie Minneapolis
https://fenixx.org/2019/09/18/tien-nege ... nneapolis/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 42503
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door Mahalingam »

Gesegregeerde hel

Reni Eddo-Lodge, de zwarte schrijfster en feministische activiste uit Engeland, zal op 4 oktober in Arminius Rotterdam optreden voor een eenmalige boekpresentatie in Nederland. Haar bestseller 'Waarom ik niet meer met witte mensen over racisme praat' zal dan in het Nederlands verschijnen. Vorige week stuurden Nederlandse en Vlaamse kranten alvast iemand naar Londen voor promotie-interviews. Het liep helemaal mis: de schrijfster was furieus over de vragen die haar eerste interviewer stelde (naar verluidt iemand van de Volkskrant) en besloot alle andere afspraken af te zeggen.

Wat is er dan voor vreselijks gebeurd? In een tweet vertelde Eddo-Lodge dat het eerste onderhoud van 45 minuten 'ondraaglijk' voor haar was omdat haar vragen werden gesteld over 'afwezige zwarte vaders' en 'mesmoorden'. Kennelijk onderwerpen of vragen die niet passen in het officiële repertoire van de schrijfster. Wat de zaak opmerkelijker maakt, is het essay 'Witte journalisten, zwarte schrijvers' dat NRC-redacteur en De Morgen-columniste Sabrine Ingabire naar aanleiding van dit incident afgelopen weekeinde publiceerde op de site Dipsaus.

Hierin pleit de vrouw die in Rwanda geboren is en naar België gevlucht toen ze vier was, voor een soort beroepsverbod (mijn woorden) voor blanke journalisten als een zwartgekleurde medemens geïnterviewd moet worden. Dit zodat 'irrelevante en racistische vragen' niet door 'onwetende en/of racistische witte journalisten' gesteld worden. Want blanke journalisten eigenen zich opdrachten toe die 'aan zwarte mensen toebehoren', vindt de auteur. Ingabire: 'Zwarte mensen zijn beter in staat om andere zwarte mensen te interviewen. Over wat dan ook. Kunst, politiek, koken, sport, wetenschap.'

Dat wil zeggen dat een krant die Oranjespelers Babel of Depay wil interviewen voortaan geen blanke sportjournalist zou mogen sturen. Hetzelfde geldt voor het bevragen van, bijvoorbeeld, tv-presentator Humberto Tan of politica Sylvana Simons. En andersom dan? Stel je voor dat ik vanwege een nieuw boek weiger door een zwarte journalist te worden ondervraagd en eis dat alleen blanken mij mogen interviewen. In dit geval van apert racisme discrimineer ik inderdaad op grond van ras zoals door artikel 1 van de grondwet wordt gedefinieerd. Mij mogen ze dan voor een tijdje in het cachot opbergen.

Gelukkig stelt Ingabire: 'Hoewel alle witte journalisten een onderdeel zijn van en bijdragen tot een racistische structuur, zijn ze natuurlijk niet allemaal racistisch'. Maar helaas: 'witte kranten in hun wezen wel'. Dat die jongedame, die na het monsterlijke etnische geweld (800.000 doden in 1994) uit het tribale Rwanda is gevlucht, een soort apartheid in Europa wil introduceren (straks ook zwarte bakkers, slagers of kruideniers om zwarte klanten te bedienen?) mag opmerkelijk heten. Dit soort neo-racisme dat nauw bij identiteitspolitiek aansluit, moet een halt worden toegeroepen. Het alternatief is leven in de gesegregeerde en hatelijke hel waar mensen als Sabrine Ingabire van dromen.
SYLVAIN EPHIMENCO
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42503
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door Mahalingam »

Een zgn. 'glossy':

Afbeelding
Eind september is een eenmalige glossy gepubliceerd met de titel Pinda*. Het doel van het blad is Nederland te laten zien wat er speelt onder Indische Nederlanders. Sinds de online aankondiging van het blad is er veel kritiek geweest op de controversiële titel. Ook wij willen ons ongenoegen hierover uiten.

‘Pinda’ is een van oorsprong koloniale en racistische term, die historisch gezien werd gebruikt als scheldwoord voor Indische Nederlanders. Daarom is de titel van dit magazine zeer pijnlijk voor veel mensen met een Indische achtergrond. Deze zwaarbeladen, problematische term kan niet simpelweg gepresenteerd worden als een leuk en onschuldig koosnaampje dat met humor geassocieerd zou moeten worden. Door er grappig over te doen bagatelliseer en legitimeer je het gebruik ervan door niet-Indische Nederlanders. We willen niet dat onze kinderen in de klas of tijdens het buitenspelen worden geconfronteerd met kwetsende woorden als pinda.
https://www.parool.nl/columns-opinie/ge ... ~bfa676fe/
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49740
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door Pilgrim »

Leo Lucassen-leugens

Geplaatst op 1 oktober 2019

Afbeelding
Amsterdam: Kloveniersburgwal, Waag, Nieuwmarkt.

Uit verveling zapte ik wat door vijftig tv-kanalen en stopte voor pakweg vijf minuten bij ‘de straten van Amsterdam’ van AT5. Men was ergens in mijn oude Nieuwmarkt buurt. De verslaggeefster liep met een donkere dame langs de grachten. Op zich niet de moeite waard om te vermelden, noch de moeite waard om veel langer naar te kijken. Net voor ik wilde zappen had de dame het over een gevelsteen bij het huis waar zij met de AT5-ploeg vlak voor stilstond. Op een akelige arrogante wijze vroeg de dame wat de verslaggeefster opviel aan het pand. Alsof zij de dame niet begreep, noemde de verslaggeefster bijna alles netjes op wat zij zag en stopte hierna voor een moment. “Ja en verder…”, vroeg de dame met duidelijke triomf in haar arrogante stem.

Ze kon scoren. Dit was in haar ogen weer eens ‘dat duidelijk zichtbare racisme’ van die ‘witten’. Glorieus vertelde zij over wat de rol was geweest van de donkere jongen die afgebeeld stond naast admiraal Tromp. Haar visie wel te verstaan, haar zeer beperkte en absoluut racistisch vooringenomen visie. Zij was er toch niet persoonlijk bij aanwezig geweest in die zeventiende eeuw toen al die deftige lieden in dat dus, naar haar vertelling, zwaar racistische Amsterdam er allemaal in het geniep zwarte bedienden op nahielden, die in armzalige omstandigheden leefden en niet veel beter af waren dan de slaven in de koloniën.

Daar stond weer zo iemand, die gewoon een lading ‘Leo Lucassen-leugens’ verkondigde, zoals ik dit soort eenzijdige verhalen weinig respectvol vaak noem. Om te beginnen, zoals ik stelde, waar haalde deze dame haar informatie vandaan? Hoe wist zij met een aan totale arrogantie grenzende zekerheid zo stellig te melden dat al die donkere mensen, die in die tijd als bedienden dienst deden bij de welgestelden, als slaven werden gehouden en behandeld? Een tweede vraag die ik deze ‘geletterde’ dame graag zou stellen is: “Hoe denkt u in uw duidelijke alwetendheid dat in de zeventiende eeuw ‘witte’ mensen door die welgestelde elite werden gezien en behandeld? Of liever gezegd evenzogoed mishandeld?” Verdiep u eens in de geschiedenis van het gewone Nederlandse volk, dat toen nog bijna volledig ‘witte’ volk, uit die zeventiende eeuw, duidelijk zelf zeer eenzijdig ‘geletterde’ dame.

Die tweede vraag is natuurlijk voor zo een ‘silly Syl’ slachtoffer van slavernij, racisme en discriminatie weer een duidelijke uiting van een ‘witte’ met slavenhouders mentaliteit dwepende racist die alles wenst goed te praten wat helemaal fout is. Ik schaam mij diep en waarvoor ik mij diep schaam zijn al die racisten die er tegenwoordig in mijn geboortestad rond lopen te stappen en wartaal, leugens, halve waarheden en onzin uitkramen, vooral dat soort wartaal dat enkel die zelfbenoemde slachtoffers zo heerlijk vaak financieel goed uitkomt, in een maatschappij waarin een jongetje in kleuterpyjama gehuld vandaag de Nederlandse politiek mag terroriseren, omdat een manneke, dat niet goed genoeg piano dacht te spelen, toen maar voor het premierschap ging.

Even vóór de gebeurtenis bij het eens huis van Tromp had de dame al glunderend staan vertellen ‘hoe zij slachtoffer was van discriminatie’. Hoe vaak was het haar al overkomen dat haar was gesteld ‘dat zij zo intelligent was voor een zwarte vrouw’. Dubbel denigrerend dus, racisme vanwege haar huidskleur en seksisme vanwege haar vrouw zijn. Aan haar gezicht was bijna te zien hoe zij dit wellicht ter plekke verzon. En zo wist ik weer waarom ik zoveel stukken heb geschreven de laatste tijd en waarom ik ook nu naar mijn toetsenbord moest grijpen. Dat tegengeluid dat nodig moet worden gelezen en gehoord, voordat straks iedereen dit soort halve waarheden, soms klinkklare leugens, als waarheid gaat erkennen en zien.

Opgegroeid in de jaren vijftig/zestig zag mijn geboortestad er zoveel vriendelijker, leuker, toleranter en normaler uit. De dagen dat er zoveel minder criminaliteit was, toen een moord nog een bijzonderheid was en zeker niet bijna dagelijks voorkwam, de dagen toen solidariteit nog solidariteit was, de dagen dat je nog een touwtje uit de brievenbus kon laten bengelen, kortom de dagen dat, ja ik weet het, het klinkt racistisch, maar het is misschien helaas ook wel de waarheid, er nog bijna alleen ‘witte’ mensen in Nederland woonden. Ook toen waren er donkerder gekleurde mensen in Amsterdam. Maar een heel ander soort mensen dan veel van de ‘silly Syl’ types van vandaag die enkel met hun ‘slachtofferschap’ en eenzijdige daderduiding bezig zijn.

Door: “bozeoudeman”

https://ejbron.wordpress.com/2019/10/01 ... n-leugens/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42503
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door Mahalingam »

Kabinet gaat discriminerende werkgevers beboeten en aan de schandpaal nagelen

Discriminatie bij de zoektocht naar personeel kan werkgevers en uitzendbureaus duur komen te staan. Als zij worden betrapt, riskeren zij voortaan boetes tot 4.500 euro per geval. Ook wordt hun wangedrag gepubliceerd.

Dit kondigt staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken vandaag aan in een wetsvoorstel. Het is voor het eerst dat dergelijke dwangmaatregelen worden ingezet tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

De bewindsvrouw mikt niet alleen op daadwerkelijke discriminatie van een sollicitant, maar ook op de procedure. Werkgevers moeten bij een vacature voortaan aangeven hoe de werving en selectie verloopt en hoe daarbij discriminatie wordt voorkomen. Als daaraan niet wordt voldaan, kan de inspectie van het ministerie van Sociale Zaken ingrijpen.

Eerst volgt een waarschuwing. Als die wordt genegeerd, kan een boete worden opgelegd. De opgelegde boetes worden openbaar gemaakt. Het gaat zowel om vacatures waarvoor iemand buiten het bedrijf wordt gezocht als om vacatures waarvoor intern – binnen het bedrijf – kandidaten worden gezocht. De inspectie kon al langer boetes opleggen als op de werkvloer wordt gediscrimineerd.

Discriminatie op de arbeidsmarkt is een hardnekkig probleem. Vandaag stuurt Van Ark een onderzoek naar de Tweede Kamer over discriminatie bij werving van nieuwe werknemers. Dat is een herhaling van een zelfde onderzoek uit 2015. Van Ark concludeert dat er geen sprake is van discriminatie op basis van geslacht of leeftijd maar wel op basis van afkomst.

Eerder dit jaar publiceerde Van Ark al een rapport waaruit bleek dat veel uitzendbureaus bereid zijn om te discrimineren bij het bemiddelen van werknemers. Vooral bureaus die geen lid zijn van een brancheorganisatie gaan in op discriminerende verzoeken van werkgevers die bijvoorbeeld liever geen Nederlanders met een migrantenafkomst binnen willen hebben.

De inspectie van het ministerie deed een telefonisch onderzoek onder de bijna twintigduizend niet-georganiseerde uitzendbureaus, die eenvijfde van de uitzendmarkt in handen hebben. Medewerkers van de inspectie deden zich voor als klanten op zoek naar personeel. Uit dat onderzoek bleek dat 40 procent van de discriminerende verzoeken van potentiële opdrachtgevers gehonoreerd wordt. Het gaat om discriminatie op basis van afkomst, waarbij Nederlanders met een migrantenafkomst worden geweerd. Het merendeel, 70 procent, van de uitzendbureaus vraagt niet naar de reden van het verzoek. Slechts een miniem aantal, 10 procent, kondigt aan met een leidinggevende in beraad te gaan over het verzoek. Eenderde van de bureaus laat wel weten dat het verzoek in strijd is met de wet.

Uitzendbureaus die lid zijn van een brancheorganisatie, staan minder open voor discriminerende verzoeken. Deze georganiseerde bureaus hebben 80 procent van de uitzendmarkt in handen. Bij de grootste club, de ABU, die zelf onderzoek deed, is 13 procent bereid om in te gaan op discriminerende verzoeken van werkgevers. Bij de tweede, de NBBU, gaat het om 26 procent. Sinds begin dit jaar moeten leden van deze organisaties volgens hun eigen protocol ‘actief antidiscriminatiebeleid’ voeren.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... b8ed70792/

Een werkgever kan dus niet zeggen: "geen Turk omdat hier al veel Marokkanen werken. " Wat zakelijk gezien een verstandige beslissing is als je voortdurende stennis wegens onderlinge disciminatie wil voorkomen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42503
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door Mahalingam »

Ariel schreef:White genocide in the advertisement world. Het valt steeds meer mensen op.

Afbeelding
ook koningshuizen gaan met de tijd mee. Hier zie je een Noorse princes Märtha Louise (48) (getrouwd geweest, 3 kinderen) met de selfmade sjamaan Durek Verrett (44).

Afbeelding

Dat hij een grote tovenaar is wil ik best geloven want hij beweert dat hij 3 of wel 4 keer per dag met haar van bil gaat.

https://www.telegraaf.nl/entertainment/ ... r-dag-seks
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77370
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
Dat hij een grote tovenaar is wil ik best geloven want hij beweert dat hij 3 of wel 4 keer per dag met haar van bil gaat.
Een soort reincanatie van Mohammed. Die ging ook vaak dagelijks met zijn vrouwen van bil.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:
Mahalingam schreef:
Dat hij een grote tovenaar is wil ik best geloven want hij beweert dat hij 3 of wel 4 keer per dag met haar van bil gaat.
Een soort reincanatie van Mohammed. Die ging ook vaak dagelijks met zijn vrouwen van bil.
De wellust kent geen discriminatie.

Maar dat gold blijkbaar niet voor profeet Mohammed. Misschien was de profeet wel biseksueel. Want hij deed aan veelwijverij en had het lef om vrouwen als dom te beschouwen, in tegenstelling tot zijn visie over mannelijke seksgenoten. Hij bezag vrouwen als het overgrote deel van de bewoners die hij - dankzij Allah - in het Hellevuur had waargenomen. Tenminste . . . volgens zijn eigen zeggen. Geen mens die daar geloofswaarde aan hecht.

Behalve dan natuurlijk 1,8 miljard moslims in de wereld die daardoor vanzelfsprekend gerekend moeten worden tot de mislukte mensensoort moslims.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77370
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door Ariel »

:scratch: Wat erg. Wat bestaan er toch veel zeikwijven op deze wereld.
Restaurant krijgt fikse boete vanwege discriminerend ‘vrouwenmenu’

Een gerenommeerd restaurant in de Peruaanse hoofdstad Lima moet een geldboete van omgerekend 55.000 euro betalen omdat het onderscheid maakte tussen mannen en vrouwen bij het uitdelen van de menukaart. Zo kregen vrouwen in mannelijk gezelschap een menukaart zonder prijzen in de handen gestopt. Pure discriminatie, zo luidt het oordeel.

Het restaurant bood vrouwelijke klanten in mannelijk gezelschap steevast een goudkleurige menukaart aan, zonder prijzen. Hoeveel een ceviche of steak kostte, daar mochten vrouwen naar raden. Mannen kregen daarentegen een blauwe menukaart inclusief prijzen. Volgens het restaurant konden vrouwelijke klanten op die manier genieten van een ‘romantische avond zonder aan de kosten te denken’.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door King George »

Wat is er nou mis met een happy hour voor vrouwen?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6789
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door Ali Yas »

Ariel schreef::scratch: Wat erg. Wat bestaan er toch veel zeikwijven op deze wereld.
Nee, het is een overheid die te veel te vertellen heeft.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77370
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door Ariel »

Ali Yas schreef:
Ariel schreef::scratch: Wat erg. Wat bestaan er toch veel zeikwijven op deze wereld.
Nee, het is een overheid die te veel te vertellen heeft.
Ook.

Maar je hebt gelijk dat rechters niet mee moeten gaan met elke klacht van femistische deug vrouwen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6789
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door Ali Yas »

De "grap" is ook dat normale vrouwen die ultrafeministen wel kunnen wurgen. Want afgelopen is het met de avondjes waar zij heerlijk konden kiezen en de mannen - met plezier - betaalden. Met feministen wordt alles lelijker en minder leuk.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Plaats reactie