Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Deze afdeling is voor algemene topics
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Bericht door Pilgrim »

Financiële systeem in laatste fase voor crash: Helikoptergeld komt eraan

Posted on 31/07/2019

Afbeelding

Omgekeerde wereld: sparen kost meer geld dan schulden maken – ‘ECB is opzettelijk wereld van waanzin binnengegaan’ – ‘Burgers zullen binnenkort geld moeten betalen over hun spaargeld’

Het Westerse financiële systeem dat nog steeds de wereld domineert waggelt nu echt op zijn allerlaatste benen, een feit dat nu ook door analisten in de mainstream media wordt erkend. ‘Sparen wordt bestraft, schulden maken beloond’, en ‘de wereld op zijn kop’ zijn termen die frequent worden gebezigd, alsmede ook steeds duidelijkere waarschuwingen dat dit niet oneindig zo kan en zal doorgaan. De volgende, allang ‘over tijd’ zijnde financiële megacrash komt eraan, zoveel is wel duidelijk. De meningen verschillen echter over hoelang het leven van de terminaal zieke patiënt nog kan worden gerekt. Zijn het nog (hooguit) enige jaren, of nog slechts een paar maanden?

Politic zullen tot op het allerlaatst blijven doen alsof er niets aan de hand is, en als de grote klap dan eenmaal een feit is beweren dat ze ‘het nooit hadden kunnen zien aankomen.’ Oftewel hun gebruikelijke blabla excuses, waar steeds meer mensen doorheen prikken.

‘Sparen loont niet meer’
In de financiële rubriek van Focus (Money Online) wordt letterlijk gesproken van een ‘rente chaos’ en ‘zonderlinge kromtrekkingen’, waarbij ‘zekerheden overboord zijn gegooid’. Zo renderen staatsobligaties van AA+/AAA land Verenigde Staten op dit moment hoger dan die van Baa3/BBB- land Italië. Oftewel: het tot over zijn oren in de schulden gestoken Italië hoeft –overigens net als Griekenland, dat enige jaren nog feitelijk failliet was- minder voor nieuwe schulden te betalen dan Amerika – de omgekeerde wereld.

‘Sparen loont niet meer,’ is dan ook de constatering. Vroeger werd het geld dat je op je rekeningen had staan automatisch meer waard, maar die tijd is definitief voorbij. Het wordt nu juist steeds minder waard. De rente is zo laag, dat de –met manipulaties kunstmatig ‘laag’ gehouden inflatie- toch nog hoger is. (1)

Grote finale moet nog komen: helikoptergeld
Centrale Banken zoals de ECB hebben dit beleid zo lang zó ver doorgevoerd, dat er geen weg meer terug is. ‘De ECB plant helikoptergeld voor iedereen’, schrijft een andere analist op Focus dan ook. ‘Met nul rente en een opzettelijke geldvloed is de ECB een wereld van waanzin binnengegaan... Wie er met wijd geopende ogen naar kijkt, weet dat de grote finale nog moet komen.’

‘De illusionisten van de ECB hebben hun grote konijn nog helemaal niet uit de hoge hoed getoverd. Er is sprake van zogeheten helikoptergeld... In onze tijd heet de magiër Mario Draghi. Achter gesloten laat de ECB de eigentijdse vertaling van ‘whatever it takes’ doorrekenen... De verdeling van helikoptergeld, dus een door de ECB geleide storting direct op de girorekeningen van de burgers van Europa, is geen taboe meer.’

Voor deze fatale laatste stap –te vergelijken met een opzettelijke overdosis morfine toegediend aan een terminale patiënt, wetende dat deze hierdoor zal overlijden- zijn tal van indicaties. Zo verklaarde Marcel Fratzscher, voormalig ECB econoom en huidig president van het Duitse Instituut voor Economisch Onderzoek, dat ‘helikoptergeld maakbaar en waarschijnlijker is dan velen zich kunnen voorstellen.’ Draghi zelf noemde het (wanhoops)concept al 3 jaar geleden ‘zeer interessant’.

‘Waanzin met een methode: burgers worden steeds armer gemaakt’
‘Het is wellicht waanzin, maar tenminste waanzin met een methode,’ spot analist Gabor Steinhardt. Hij wijst in dit kader op het feit dat de Duitse burgers sinds 2010 netto € 358 miljard zijn kwijtgeraakt door het beleid van de ECB. De profiteurs? De staat (vanwege de extreem lage rente) en de banken, grootaandeelhouders en beursspeculanten, waar het grootste deel dat uit de maximaal opengezette geldkranen stroomt blijft hangen.

Rekenen we dit bedrag om naar ons eigen land, dan kan de Nederlandse burger tussen 2010 en eind 2018 wel eens € 65 miljard tot € 70 miljard euro armer zijn geworden. Dan hebben we het nog maar niet over de fors gestegen lasten door energie/klimaatbelastingen, hogere huren, hypotheken en verzekeringen (vooral ziektekosten), en bezuinigingen op toeslagen en voorzieningen.

‘Massale herverdeling: Europese spaarders betalen schuldenbergen’
Steinhardt spreekt dan ook letterlijk van een ‘massale herverdeling (van welvaart) van spaarders naar schuldenaren... Het nul rente beleid werkt als een speciale belasting, die op dit moment door spaarders in heel Europa wordt betaald om de schuldenbergen in Zuid Europa te stabiliseren. Als de rente zou stijgen dan zouden ettelijke banken en als gevolg daarvan mogelijk ook de staten ineenstorten.’ (2)

Thomas Mayer is eveneens in Focus net zo kritisch: ‘De lage rente schudt de wereld door elkaar. Aandelen zijn niet langer zeker, en schulden maken wordt beloond. Dit zijn de absurde gevolgen van de rente-chaos. De ‘grootste mathematische uitvinding van de menselijk geest’ is afgeschaft.’ Vroeger op school leerde je namelijk nog dat sparen loont omdat je rente ontvangt en je geld meer waard wordt, maar nu is exact het omgekeerde het geval. Nu wordt je geld juist minder waard, en daarmee ook je schulden (als je die hebt).

‘Ik leef nu in een verkeerde wereld waarin schulden maken loont, maar geen enkel weldenkend mens geld zou uitlenen aan de schuldenaar.’ Daarom hebben de centrale banken die rol overgenomen, want zij kunnen het uitgeleende geld uit het niets creëren. Maar als de rente ooit weer gaat stijgen ‘volgt er een bloedbad’ dat zijn weerga niet kent. (3)

‘Burgers zullen binnenkort geld moeten betalen over hun spaargeld’
‘De financiële repressie is gekomen om te blijven,’ concludeert Josef Urschitz op Die Presse. De centrale banken zullen niet meer uit de door henzelf gemaakte val van nul rente kunnen ontsnappen. ‘Binnenkort zult u voor sparen zelfs moeten gaan betalen.’ (4)

Inderdaad, zo doodziek is het Westerse financiële systeem geworden, dat u straks een (rente)boete zal moeten gaan betalen over het geld dat u op uw eigen rekeningen heeft staan. Dit is één van de belangrijkste redenen waarom het gebruik van contant geld zo wordt ontmoedigd en steeds vaker onmogelijk wordt gemaakt. Want uw geld van de bank halen heeft geen enkele zin als cash bijna nergens meer wordt geaccepteerd.

Urschitz waarschuwt dat het alleen maar erger kan en zal worden. ‘De geschiedenis heeft aangetoond dat geforceerde geldschepping uit het niets nog nooit tot welvaart, maar op de middellange termijn altijd tot een catastrofe heeft geleid. Men moet er niet op vertrouwen dat de economische natuurwetten niet meer gelden (zoals politici en centrale bankiers lijken te denken), want dat is al vaker fout gelopen.’

Waarschuwingssignalen op diep oranje
Omdat de meeste Nederlanders hun eerste lessen economie op de middelbare school lijken te zijn vergeten en gewoon doorgaan met geld lenen en schulden maken, zal de grote klap hen totaal overrompelen. Voor degenen die hun gezonde verstand niet hebben laten afstompen door de propaganda in de media zijn de huidige ontwikkelingen diep oranje waarschuwingssignalen dat het moment dat er plotseling voorgoed een einde komt aan het huidige ‘het kan niet op’ tijdperk nu echt steeds dichterbij komt.

Xander

(1) Focus
(2) Focus
(3) Focus
(4) Die Presse
(5) Afbeelding Helikopter (bewerkt): Wikimedia Commons, As a work of the U.S. federal government, the image is in the public domain.
(6) Afbeelding 500 euro biljet: Wikimedia Commons, bron: http://www.sarmaroof.com/downloads/500-euro-bill/, auteur: Sar Maroof, licentie Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International

https://www.xandernieuws.net/algemeen/f ... omt-eraan/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Hahaha!

Wat een poeha allemaal. Zolang inflatie en de prijzen in de hand worden gehouden, mag het geld rijkelijk vloeien. Immers, minder geld leidt tot geen goederen kunnen kopen. Daardoor ontstaat stagnering in productie van goederen met werkloosheid tot gevolg en minder koopkracht. Draai de geldkraan maar open! Ik ben geen econoom, maar de logica ondersteunt mijn gezonde verstand.

Wie het breed wil laten hangen op wat voor manier dan ook, die gaat z'n gang maar. Sparen doe je door thuis geld te bewaren of te beleggen en hoeft al helemaal niet op een bankrekening. Onroerend goed kopen is beter. Was altijd al een prima manier van super sparen.

Wanneer krijgt Xander nu eens eindelijk gelijk? Ik heb zo langzamerhand met hem te doen. [icon_lol.gif]
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
mercator
Berichten: 19282
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Bericht door mercator »

Hans v d Mortel sr schreef:Wanneer krijgt Xander nu eens eindelijk gelijk? Ik heb zo langzamerhand met hem te doen. [icon_lol.gif]
Idd, ik lees dat Xander de spectaculaire voorspelling doet sparen wordt duurder dan lenen ! Wel, dat is al lang bezig, dat zal Xander nog niet zijn opgevallen. Als je alle kosten en taksen op spaargelden en beleggingen optelt kom je al jaren tot een hoger getal dan de rente op geleend geld.
Investeren in vastgoed dan maar zoals Hans stelt? Dat is zelfs nog meer onderhevig aan fluctuaties. Denk maar aan de ingestorte prijzen in Spanje en Italië.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Bericht door Ariel »

mercator schreef: Investeren in vastgoed dan maar zoals Hans stelt? Dat is zelfs nog meer onderhevig aan fluctuaties. Denk maar aan de ingestorte prijzen in Spanje en Italië.
Absoluut. En er zijn maar weinig mensen die kunnen inversteren in vastgoed. Met 30.000 euro spaargeld kan je heus geen huis van kopen .
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6788
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Bericht door Ali Yas »

Als ik "liggende gelden" had, zou ik investeren in grondstoffen die veel energie kosten om te delven. Denk aan zeldzame metalen met een nuttige functie in de industrie, zoals neodymium:

Afbeelding

Een andere goede investering is in grondstoffen die uniek en onmisbaar zijn en bovendien geheid op raken, zoals het element fosfor.

Afbeelding

Helaas kosten fosforverbindingen per kilo (nog) niet zo heel veel, zodat je veel ruimte nodig hebt. :unhappy:
Truth sounds like hate to those who hate truth.
mercator
Berichten: 19282
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Bericht door mercator »

Ariel schreef: Absoluut. En er zijn maar weinig mensen die kunnen inversteren in vastgoed. Met 30.000 euro spaargeld kan je heus geen huis van kopen .
Stel dat je 300.000 € hebt en je koopt daar een huis van. Om te beginnen komt het er maar op aan in welke vorm dat je dat geld hebt. Als het in aandelen en obligaties is ga je zware uittredingsboetes aan de bank moeten betalen. Dan komt de overheid langs en je kan al direct 21 % btw laten vallen. Dan heb je dat huis en dan zijn er 3 mogelijkheden:
1. je gaat er zelf in wonen en dan heb je dus eigenlijk gewoon 40 jaar huur voorgeschoten uitgaande van een gemiddelde huur van 600 €.
2. je verhuurt het . Daar moet je zware belastingen op betalen, en als de huurders niet betalen of de boel afbreken is de ellende niet te overzien. En ondertussen moet je toch zelf wonen met alle kosten van dien ?
3. Je verkoopt het met winst. Veel zal dat niet zijn op korte termijn, en als je het jaren bijhoudt kom je in de nadelen van 1. en 2. terecht.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Bericht door Pilgrim »

Het beste is gewoon je kapitaal omzetten in goud en zilver. Dat is dan je spaargeld en het is waardevast. Naar alle waarschijnlijkheid stijgt de goud/zilverkoers ook nog en dat is dan vergelijkbaar met een soort 'rente'.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Bericht door Pilgrim »

Moord op Epstein niet los te zien van naderende instorting Westerse financiële systeem

Posted on 17/08/2019

Afbeelding

‘Politici zoals Donald Trump en Matteo Salvini begrijpen dat de centrale banken de vijanden van het volk zijn’ – ‘Negatieve rente vaagt pensioenen weg en zal mensen bankroet maken’

Vrijwel niemand op de onafhankelijke en alternatieve nieuwssites gelooft dat Jeffrey Epstein zelfmoord pleegde, zoals gisteren officieel werd gesteld. Vanwege de enorme lading sterke aanwijzingen dat hij werd vermoord omdat hij teveel wist van teveel hooggeplaatste personen (behalve het beruchte Clinton echtpaar en prins Andrew wordt ook Al Gore genoemd) gaan we daar niet opnieuw uitgebreid op in. Maar ‘als de moord op Epstein iets laat zien, is dat er een oorlog gaande is om de controle over wat er nog over is van de uiteenvallende machtsstructuur.’ Tot de grote crash van het hele financiële systeem zal die Westerse elite ‘alles in hun macht doen om iedereen die in hun weg staat te marginaliseren, het zwijgen op te leggen of zelfs te vermoorden, zoals Jeffrey Epstein,’ schrijft analist Tom Luongo.

Het lijkt verwarrend wat er nu allemaal gebeurt, maar dat is het volgens Luongo niet. ‘De centrale banken hebben geen ruimte meer over om deflatie te bestrijden. QE, ZIRP, NIRP, OMT, TARGET2, QT... het komt allemaal op hetzelfde neer: hoe kunnen we nepgeld in nog meer nep balansen stoppen om de illusie van prijsstabiliteit vast te houden.’

‘Trump en Salvini begrijpen dat centrale banken vijand van het volk zijn’
‘De gevolgen van dit gecoördineerde beleid om het bankensysteem van zichzelf te redden hebben over de hele wereld tot massale populistische opstanden geleid, omdat de middenklasse wordt uitgehold doordat zij dit alles moeten betalen. Het enige wat de centrale banken doen is (de virtuele geldstroom / inflatie) tot in het oneindige opblazen, omdat de maatschappelijke onrust die ontstaat door enorme deflatie hun macht nog sneller zal wegvagen.’

‘Ondanks al hun fouten begrijpen leiders zoals Donald Trump, Matteo Salvini en zelfs Boris Johnson dat, om het vertrouwen van het volk te herwinnen, ze zich moeten los worstelen van de controle van de centrale banken over hun regeringen. Politici zoals Trump en Salvini begrijpen dat hun centrale banken de vijanden van het volk zijn. Dit zal hun populistische binnenlandse hervormingsagenda ondersteunen.’

Iedereen die internationale superstructuur bedreigt wordt uit de weg geruimd
‘Dus doen de centrale banken wat ze altijd hebben gedaan: de banken beschermen, en dat betekent inflatie, bailouts en de rest. Tegelijkertijd gaat de machtselite –ik noem ze de Troep van Davos- op volle kracht door om hun reis naar de Dark Side te voltooien, en hun transnationale (EU/VN/IMF/Wereldbank e.a.) superstructuur van verdragen en corporate hegemonie over informatie te creëren, wat ze ironisch The Open Society noemen. Dat betekent dat ze al hun macht zullen blijven gebruiken om iedereen die hen in de weg staat te marginaliseren, het zwijgen op te leggen of zelfs te vermoorden, zoals Jeffrey Epstein.’

Zodra het grote piramidespel van het Westerse financiële systeem zijn terminale fase ingaat, zijn de mogelijkheden om nog meer nepgeld ‘in de virtuele matrassen die bekend staan als banken’ te stoppen echter uitgeput. Dat zal het moment zijn dat het vertrouwen in het hele systeem instort. ‘Daar zien we dagelijks de signalen van. De markten tonen dat steeds opnieuw aan.’

Epstein vermoord omdat hij teveel wist over teveel machtige mensen
Iedere existentiële bedreiging voor de huidige orde moet daarom worden verpletterd. De Westerse elite kan niet anders meer, het is een automatische reflex geworden. ‘Maar de moord op Epstein zet dit gedrag fel in de schijnwerpers. Het was een keuze tussen twee kwaden: of ze vermoorden Epstein, of hij maakt een deal en komt voor de rechter, en honderden zeer machtige mensen worden blootgesteld, samen met de programma’s die de bron zijn van zoveel slecht beleid waar we dagelijks mee moeten leven.’

‘Deze operaties zijn het levensbloed van de machtsstructuur... Mensen worden gekozen en krijgen zo een machtspositie die niet makkelijk kan worden gecontroleerd’ (en in de EUSSR is het zelfs zo erg dat deze mensen niet eens worden gekozen, maar simpelweg aangesteld, en zo aan geen enkele vorm van democratische controle kunnen worden onderworpen).

De centrale banken hebben eveneens enkel nog de keus uit twee kwaden: deflatie of inflatie. Omdat het eerste erger is, wordt automatisch het tweede pad gevolgd. ‘Inflatie verlengt hun controle met nog een dag, nog een week.’ Luongo vergelijkt dit met een man die van een gebouw afvalt en ondertussen alles probeert vast te grijpen om zijn leven te verlengen en het moment waarop hij te pletter valt uit te stellen.

‘Deze strijd win je niet, die overleef je’
‘Wanhopige mensen doen wanhopige en domme dingen. Deze strijd win je niet, maar overleef je. Net als Godzilla die een hele stad verwoest. Als Epsteins moord iets aantoont, is dat er een oorlog gaande is over de controle over wat er nog over is over de uiteenvallende machtsstructuur. En omdat inflatie nog de enige optie is, zal die optie het kleine beetje vertrouwen dat er nog in de instituten die de sociale orde moeten handhaven is, ondermijnen.’

De analist geeft beleggers en investeerders een aantal adviezen om de komende storm –beter gezegd: orkaan- te overleven, maar een aantal daarvan zijn voor de gewone man en vrouw niet van toepassing (zoals zorgen voor meerdere inkomensstromen en het aanschaffen van goud en cryptovaluta). Wat wel van toepassing is: zorg dat je zo min mogelijk schulden hebt, het liefste helemaal geen. Want ‘deflatie en inflatie zijn twee kanten van dezelfde munt, of dezelfde kant van twee munten. Ze zijn beide even destructief.’ (1)

‘EU begraaft economie onder gestoorde idee van gefederaliseerd Europa’
Ook de onafhankelijke topeconoom Martin Armstrong waarschuwt wekelijks voor een ‘levenseinde crisis’, die binnen enkele jaren zal uitbreken en niet alleen zal bestaan uit een financiële en economische, maar ook maatschappelijke instorting. ‘De wereld is gek geworden,’ schreef hij deze week vanuit Europa, waar hij met ontzetting ziet hoe de EU ‘de Europese economie begraaft onder het gestoorde idee van een gefederaliseerd Europa’ waarin het de lidstaten onmogelijk wordt gemaakt om het ook maar ergens over eens te worden (2).

Negatieve rente vaagt pensioenen weg en zal mensen bankroet maken
Zelfs het IMF adviseert nu de rente ‘nog dieper negatief’ te laten gaan. ‘Het is echt heel verbijsterend hoe deze mensen met geen enkele ervaring in de echte wereld proberen om de Marxistische-Keynesiaanse theorie overeind te houden, terwijl meer dan 10 jaar negatieve rente heeft gefaald.’ Hij vergelijkt dit zelfs met het aderlaten in vroeger tijden. ‘Toen dachten ze dat er gif in je bloed zat, en het medicijn was om je te laten leegbloeden. Als je dan stierf namen ze aan dat ze je niet snel genoeg hadden adergelaten.’

‘Deze idioten begrijpen maar niet dat negatieve rente de pensioenen (en spaargeld, en uiteindelijk ook koopkracht) hebben weggevaagd... Nog dieper negatief zal mensen niet dwingen nog meer uit te geven, maar hen enkel bankroet maken.’ (4)

Ondertussen hebben de banken en hun economen in ons eigen land ook onze bevolking wijs weten te maken dat het prima is om met extreem lage rente meer uitgaven te stimuleren, en de mede hierdoor ontstane krankzinnige huizenprijzen goed zijn voor de economie.

Evenzo willen mensen maar niet inzien dat het feit dat de gemiddelde huizenprijs in Amsterdam omgerekend één miljoen gulden nadert niet betekent dat de waarde van het vastgoed zo hoog is geworden, maar de waarde van de munt (de euro) zo laag, sinds de invoering nog geen 20 jaar geleden. Mensen die in de huidige waanzinmarkt een hypotheek afsluiten denken iets te kopen wat altijd in waarde zal stijgen, maar alles wat ze werkelijk doen is het ‘aanschaffen’ van nog meer schuld, die een loden steen om de nek zal blijken zodra de instorting van het systeem een feit is.

Xander

(1) Tom Luongo via Zero Hedge
(2) Martin Armstrong via Zero Hedge
(3) Martin Armstrong
(4) Martin Armstrong
(5) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/m ... e-systeem/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Bericht door Pilgrim »

De hele wereldeconomie zit in een zeer gevaarlijke situatie volgens Judy Shelton, voormalig economisch adviseur van president Trump. Centrale banken begeven zich op gevaarlijk terrein door de rente te verlagen en de munt te devalueren. Daardoor, zo zegt Judy, zou er een nieuwe wereldwijde crisis kunnen ontstaan zoals die van de jaren dertig van de vorige eeuw.
www.geotrendlines.nl

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/23 ... erlanders/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6788
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Bericht door Ali Yas »

Pilgrim schreef:
Centrale banken begeven zich op gevaarlijk terrein door de rente te verlagen en de munt te devalueren.
Lijkt mij ook. Normaal zou de rente de devaluatie moeten overtreffen, anders is er geen reden meer om te sparen en volop reden om te lenen, liefst met een lange looptijd. Tegen de tijd dat de lening moet worden terugbetaald kost dat nog maar weinig.

Ik zou niet weten waarom iemand met dat perspectief bereid zou zijn geld uit te lenen, behalve dan als hij weet dat de rente binnenkort zal stijgen.

In alle andere gevallen kan hij beter investeren in zeldzame mineralen of zo, of in landoppervlak.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Bericht door Pilgrim »

Andreas Popp: Wir haben keine Krise, es ist viel schlimmer...
Wissensmanufaktur - Gepubliceerd op 24 aug. 2019

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42494
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Bericht door Mahalingam »

Dit was febr 2016:
King George schreef:Alle warenhuizen maandag en dinsdag dicht

Curatoren V&D vragen drie dagen uitstel

De warenhuizen van V&D sluiten maandag en dinsdag de deuren, maar de onderhandelingen over een doorstart van het failliete warenhuisbedrijf gaan door. Dat meldde de woordvoerder van de curatoren van V&D maandag.

[...]
Maar het is een enorme klus, want de tientallen verhuurders denken lang niet allemaal hetzelfde. Daardoor is er ook ruimte voor het Canadese warenhuisbedrijf Hudson's Bay dat de komende jaren zestig winkels in ons land wil openen. Zij houden verschillende vastgoedeigenaren een vette worst voor, in de vorm van lucratieve langlopende huurcontracten.
[...]
De Telegraaf
En die winkels van Hudson Bay zijn er gekomen. Het is een soort V&D geworden met meer glimmer.
Vraag je daar aan een verkoper: "Ik wil een horloge met stopwatch/counter erin." Dan kijkt die mij onbegrijpend aan en vraagt: "maar welk merk horloge wilt U kopen?" Ze zitten volop de 'merknamengekte'.

En zo zag ik op de etalages steeds meer 'korting' en 'sale' geplakt worden.
En de hele zomer zijn volop aan de 'sale'. Dus dit zag iedereen aankomen:
‘Hudson’s Bay vertrekt eind 2019 uit Nederland’
“Vanwege de langdurig financieel onhoudbare situatie hebben de aandeelhouders in HBC (Hudson's Bay Company) besloten de verdere financiering in HBC te staken en de winkels in Nederland te sluiten per eind 2019", valt volgens het FD te lezen in een brief namens HBC, de eigenaar van de Nederlandse winkels.

En dus valt het doek voor het warenhuis én voor alle medewerkers van het bedrijf. “Dit betekent dat HBC een collectief ontslag zal gaan voorbereiden in verband met het beëindigen van de arbeidsovereenkomsten van alle medewerkers van HBC.” Bij de vijftien filialen en het hoofdkantoor zijn 1424 personen in dienst. Zij zouden per 2020 op straat komen te staan.

De bonden zijn afgelopen week op de hoogte gesteld, zo laten ze weten. Hudson’s Bay wil dat niet bevestigen. Volgens bestuurder Jacqueline Twerda van CNV Vakmensen is het vertrek van Hudson’s Bay nauwelijks een verrassing, maar wel een bitter einde voor de medewerkers.
https://www.trouw.nl/economie/hudson-s- ... ~b29afbe5/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Bericht door Pilgrim »

Zonder schuldenmachine verliest Nederlander € 20.000 inkomen, Amerikaan wordt straatarm

Posted on 03/09/2019

Afbeelding
De euro heeft slechts een schijnwelvaart gecreëerd, wat niet heel lang meer kan worden volgehouden. (Afbeelding: Getty Images (2)).

De euro leidt naar armoede: Niet EU-lid Zwitserland financieel verreweg gezondste land, niet-euro landen Noorwegen, Denemarken en Zweden in de top 5

De meeste mensen willen maar niet doorhebben in wat voor levensgevaarlijk vaarwater de samenleving terecht is gekomen. Van de buitenkant lijkt alles nog redelijk goed te gaan met de economie, maar het jarenlange nul rente beleid om nieuwe schulden te financieren, gekoppeld aan oververhitte virtuele geldmachines, heeft de financiële basis compleet uitgehold. Het toonaangevende Bloomberg rekende uit wat er zou gebeuren als de schuldenmachines wereldwijd worden uitgezet. De resultaten zijn onthutsend: de gemiddelde Nederlander zou zijn jaarlijkse inkomen met € 20.000,- zien dalen. Amerikanen worden zelfs één van de armste volken ter wereld.

Nederlanders ondanks verlies van € 20.000,- nog net in top 10
Door de voortdurende propaganda dat de euro zo goed zou zijn geweest voor onze welvaart kan op basis van de kille statistieken definitief een streep. Vijf Europese landen die niet de euro invoerden maar hun eigen munt hielden, Zwitserland (geen EU-lid), Noorwegen, Denemarken en Zweden staan zonder toegang tot de schuldenmachine op resp. de eerste, tweede, derde en vijfde plaats van financieel gezondste landen.

Het eerste EU-lid vinden we terug op de zesde plaats: Ierland, dat nog maar enkele jaren geleden bij de op het randje van bankroet balancerende PIGGS landen behoorde. Desondanks zouden de Ieren hun gemiddelde inkomen per hoofd van de bevolking zien dalen van € 73.200 naar € 35.708. Het land zou daarmee drie plaatsen op de lijst zakken.

Nederland is op nr. 10 het volgende EU-lid en zakt één plaats. Dat lijkt redelijk, maar niet als we kijken naar de daling van het gemiddelde inkomen: van € 50.500,- naar € 30.100. Stelt u zich eens voor dat het onmogelijk wordt nieuwe schulden te maken omdat de euro is ingestort, en u tijdens zo’n systeemcrisis bijna de helft van uw koopkracht kwijtraakt. Onmogelijk, denkt u nu?

Niet-euro landen doen het beter dan eurozone
De eurozone leden doen het ronduit slecht. (Voormalig) economisch kampioen Duitsland zakt van 12 naar 14, en raakt per persoon eveneens bijna de helft van het inkomen kwijt. Tsjechië, dat ook zijn eigen munt behield, maakt juist een grote sprong voorwaarts, van 25 naar 16. Zelfs niet-euro land Bulgarije ziet het inkomen toenemen en stijgt 19 plaatsen naar de 24e plek.

Zwitserland is uit de euro èn uit de EU gebleven, stond toch al op nummer 1, en zou die positie fors verstevigen met een groei van het gemiddelde inkomen van € 78.000 naar € 122.400.

Kortom: we hebben de euro helemaal niet nodig voor onze welvaart – integendeel. Als Nederland ook had vastgehouden aan zijn eigen munt, had het ons hoogstwaarschijnlijk net zo goed vergaan als de Zwitsers, Noren en Denen (al zien ook zij hun gemiddelde inkomen dalen). Nu zijn we echter een gewillige melkkoe geworden van Brussel, wat de welvaart in ons land langzaam maar zeker uitholt en ondergraaft.

Slechtst presterende EU-landen zijn Italië (van 21e naar 112e plaats) en Griekenland (van 28e naar 113e plaats). Beide landen zouden op dit moment een negatief gemiddeld inkomen hebben van resp. -€ 9550,- en -€ 9775,- per capita.

Amerikanen in één klap van rijkste naar armste volken
Grootste dalers op de lijst zijn de Verenigde Staten en Japan. De Amerikanen, nu nog op plek 5 en met de grootste economie ter wereld, zouden een duizelingwekkende val maken naar de 111e positie. Hun inkomen stort compleet in van € 61.200 naar min € 4430,-, waarmee ze in één klap straatarm zouden worden. De Japanners maken een bijna net zo grote val, van 18 naar 114. Hun inkomen zou nog harder dalen: van € 40.000,- naar min € 45.700. Ook de Chinezen zouden met hun te snel met teveel schulden opgeblazen economische groei inkomen moeten inleveren.

Onder de weinige landen in de top 25 die hun inkomen zouden zien stijgen bevinden zich (naast Zwitserland) de Verenigde Arabisch Emiraten (6), Saudi Arabië (11), Koeweit (13), Tsjechië (16), Rusland (22) en dus Bulgarije (24).

Westen feitelijk failliet, systeemcrisis komt eraan
‘Gelukkig zit er voor de Amerikanen niet op korte termijn een schuldenvrije economie aan te komen,’ concludeert Bloomberg, mede omdat de dollar nog steeds de enige reservemunt van de wereld is. Maar aan die positie wordt al jaren getornd, en zelfs in de VS waarschuwen steeds meer stemmen dat het dollar-imperium op zijn einde loopt. Daar komt de handelsoorlog tussen Amerika en China nog eens bij.

Ook deze cijfers en statistieken onderstrepen wat we al vaak hebben geschreven, namelijk dat het Westen feitelijk failliet is en enkel met steeds meer nieuwe schulden overeind wordt gehouden. Hoe lang dat nog goed kan blijven gaan is ‘anyone’s guess’, maar een indicatie is dat veel analisten een aanstaande recessie voorspellen, binnen slechts enkele jaren gevolgd door een mega systeemcrisis. Dan zouden de door Bloomberg uitgerekende dramatische welvaartsdaling voor bijna iedereen wel eens een keihard feit kunnen worden.

Xander

(1) Bloomberg
(2) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/z ... straatarm/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Bericht door King George »

De Europese landen hebben in totaal voor 256, 6 miljard euro geleend aan Griekenland. Nederland nam daarvan 14,6 miljard euro op zich. Daarvan is nog maar een fractie terugbetaald.
Je verwacht het niet hè?

Maar Rutte belooft dat wij dat geld echt waar terug zullen krijgen, want dat is hem toevertrouwd...
  • Rutte vertrouwt op Griekse terugbetaling

    Den Haag - Premier Rutte zegt er nog altijd op te vertrouwen dat Nederland de miljarden die het aan Griekenland heeft geleend, zal terugkrijgen. Dat zei hij na een bezoek van zijn collega Mitsotakis, de nieuwe premier van Griekenland.
De Telegraaf
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Bericht door Pilgrim »

“The Bossmaker” (afl. 1)
Blue Tiger Media - Gepubliceerd op 5 sep. 2019

De bekende markteer en pr-goeroe Ronald Heister spreekt met drie financieel analysten over de economische crisis die momenteel losbarst: Voormalig bestuurder van de Nederlandse Bank, Lex Hoogduin, bestsellerauteur Eric Mecking, en schrijver en econoom Sander Boon. Wat betekent dit voor u? Wat kunt u doen?
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Bericht door King George »

Draghilla

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Bericht door King George »

De rente kan nog negatiever. En alzo kan er gratis geld blijven worden uitgeleend om nog meer schulden te kunnen gaan maken. En Nederlandse spaarders en gepensioneerden krijgen hiervoor het prijskaartje in rekening gebracht. Dat is nou pas solidariteit in deze EU als transfer unie.

https://nos.nl/artikel/2301386-ecb-verl ... kopen.html
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b44170ff/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Bericht door Pilgrim »

ECB vaagt met negatieve rente Nederlandse pensioenen en spaargeld weg

Posted on 13/09/2019

Afbeelding
Een van Mario Draghi’s laatste waanzinnige acties als ECB president is waarschijnlijk de genadeklap voor de stabiliteit van het eurosysteem. (Afbeelding: Getty Images (2)).

Financiële megacrisis die grootste deel van onze welvaart zal wegvagen en Westen in chaos zal storten weer een stap dichterbij – ‘Deze negatieve rente is een enorme verplaatsing van welvaart van spaarders (/pensioenen / burgers) en de productieve sector naar schuldenaren en overheden’

De Tweede Kamer stuurde er voor de vorm nog een brief over aan Mario Draghi, maar wist natuurlijk op voorhand dat het geen enkel effect zou hebben. En inderdaad, de ECB president liet de rente nog dieper negatief gaan, waarmee het uithollen en uiteindelijk helemaal wegvagen van de Nederlandse pensioenfondsen verzekerd werd. De meeste Nederlanders en Europeanen zijn echter helaas te afgestompt om te beseffen dat het verwoestende beleid van de ECB maar op één ding kan en zal uitlopen: een ongekende financiële (schulden)crisis die het grootste deel van onze welvaart zal wegvagen. De sociale chaos die daardoor zal uitbreken zal in de meeste Westerse landen de omvang van complete volksopstanden en zelfs (burger)oorlogen krijgen.

De Amerikaanse topeconoom Martin Armstrong stopte lang geleden alle historische gegevens die hij kon vinden in een complex computermodel, dat vervolgens in staat bleek op basis van de huidige politieke en financiële ontwikkelingen nauwkeurig trends, schommelingen en zelfs crises te voorspellen.

Nog hogere belastingen hebben altijd een averechts effect
Gisteren berichtten de media dat het kabinet van plan is om multinationals zoals Shell meer winstbelasting te laten betalen. Dat was natuurlijk koren op de molen van de partijen en mensen die vinden dat de verdeling van de rijkdom ‘eerlijker’ moet.

Het probleem is alleen dat uit de hele genoemde historie blijkt dat het invoeren van almaar hogere belastingen voor zowel burgers als nu ook bedrijven op den duur altijd een averechts effect heeft. Democratieën worden hiermee stapsgewijs omgevormd tot oligarchieën, wat zeker sinds de vorming van de EU en eurozone voor zowel Nederland als Europa van toepassing is. Oligarchieën zakken vervolgens af naar tirannieke entiteiten, en ook dat is zeker de laatste jaren steeds duidelijker zichtbaar geworden in Brussel, maar ook in Den Haag.

Juiste context wordt door meesten gemist
Een volgende fase is er niet meer. Vroeg of laat im- of explodeert iedere tirannie, en stort een samenleving, land of imperium in elkaar. De grote fout die heel veel mensen steeds weer maken is volgens Armstrong het interpreteren van historische gebeurtenissen vanuit hun eigen moderne context. Een grappig voorbeeld is de naam van de Amerikaanse stad Philadelphia, die werd gesticht door vrome christenen die dachten dat deze naam in het Grieks staat voor ‘broederliefde’, terwijl de echte betekenis incest is (een broer die het met zijn zus deed).

Armstrong wijst er daarom op dat het cruciaal is dat de (historische, culturele e.d.) context waarin woorden vroeger werden gebruikt wordt begrepen om een juist beeld te krijgen van wat er zich destijds afspeelde, wat er echt mee werd bedoeld, en waarom. ‘Je kunt het NOOIT in een moderne context lezen.’ (Dezelfde kapitale fout wordt overigens ook steeds gemaakt door 98% van de gelovigen die zich baseren om honderden- of zelfs duizenden jaren oude boeken en teksten. Maar dit terzijde).

Geldontwaarding nu overheden zichzelf met nieuw geld financieren
Hij haalt de Romeinen aan, die maar 7% belastingen hieven. Grote verschil met nu was dat ze geen centrale bank en geen nationale schuld hadden. Wel controleerden ze de zilvermijnen waar het edelmetaal voor hun munt vandaan kwam. De ontwaarding begon in het jaar 64, toen keizer Nero met nieuw ‘goedkoper’ geld de herbouw van Rome financierde, nadat de stad deels door een brand was verwoest.

‘De ontwaarding begint zodra de overheid zichzelf met nieuw geld begint te financieren,’ vervolgt Armstrong. Vooral de ECB heeft dat in onze tijd in extremis gedaan: sinds 2015 kocht de bank voor € 2,6 biljoen aan staatsobligaties op. Draghi heeft nu besloten dat deze ‘big bazooka’ opnieuw gebruikt gaat worden door maandelijks voor € 20 miljard op te kopen.

Negatieve rente maakt ongekende financiële en maatschappelijke crisis onomkeerbaar
‘En nu hebben ze negatieve rente ontdekt. Ze denken dat dit een nieuwe manier is om de burgers indirect te belasten,’ (= stapsgewijs hun geld, spaargeld, pensioenen en daarmee hun welvaart van hen af te pakken). ‘Ik denk echter dat wij inmiddels te dom zijn om ons te realiseren dat dit een belasting is.’

‘Maar geen zorgen. We gaan richting een monetaire crisis van ongekende omvang. Als de overheden niet luisteren (en dat willen en/of kunnen ze niet, omdat ze zoals in Nederland hun soevereiniteit en zeggenschap hebben overgedragen aan ongekozen EU-commissarissen), zullen ze de grootste sociale onrust in de hele geschiedenis creëren. Dat zal de instorting van het socialisme zijn, want ze hebben van alles beloofd, niets financieel onderbouwd, en kunnen niet doorgaan met het verhogen van de belastingen zonder de economie te doen instorten. Dit zal hun hele belastingsysteem ondermijnen.’ (1)

Enorme verplaatsing van welvaart van burgers naar schuldenaren en overheden
Daniel Lacalle is een van de financiële analisten die vindt dat de ECB exact het omgekeerde had moeten doen, en de rente juist ietsje had moeten verhogen. ‘Er is al een surplus van liquiditeit van € 1,7 biljoen. Nog meer gaat niet leiden tot meer uitgaven en investeringen... Dit monetaire beleid houdt overproductie in stand en creëert een zombie economie. Het probleem is niet teveel spaargeld en te weinig vraag, zoals de ECB denkt, maar te hoge schulden en overproductie. Deze negatieve rente is een enorme verplaatsing van welvaart van spaarders (/pensioenen / burgers) en de productieve sector naar schuldenaren (/ schuldenmakers/-landen) en de inefficiënte (overheden).’

Dit beleid zal de toch al enorme schuldenzeepbel nog groter maken. ‘Het probleem van de eurozone is niet een gebrek aan stimulansen, maar juist een teveel daarvan. De overheden belasten de productieve private sector met hogere belastingen en onnodige regelgeving, waardoor de economie ondanks enorme stimulansen verder inzakt. Zodra dit misloopt, of erger nog: explodeert, zullen de centrale plannenmakers waarschijnlijk de ‘markten’ de schuld geven, of weer ‘een gebrek aan stimulansen’, om deze weer te herhalen.’ (2)

Socialistische crisis gevolgd door opstanden en oorlogen
Armstrong: ‘We krijgen een socialistische crisis waarin de Westerse economieën instorten omdat ze niet meer in staat zijn al hun beloften te financieren. Dit gebeurde eerder met het communisme in 1989-1991 in China en Rusland. De centrale banken houden de overheden enkel nog aan de beademing... Iedere les uit het verleden is vergeten... Dit alles leidt altijd en zonder uitzondering tot geweld, sociale onrust en afscheidingsbewegingen, die op revoluties met een groot risico op internationale oorlogen kunnen uitlopen. Politici hebben namelijk een afleiding nodig van hun falende binnenlandse agenda.’ (3)

Xander

(1) Armstrong Economics
(2) Dlacalle.com via Zero Hedge
(3) Armstrong Economics
(4) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/e ... rgeld-weg/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Bericht door Pilgrim »

De Europese Centrale Bank (ECB) voert Europa in sneltreinvaart naar de afgrond

Geplaatst op 18 september 2019

Afbeelding

De Europese Centrale Bank (ECB), het speeltje van de EU, duwt volgens de beroemde Oostenrijkse bedrijfsjournalist Ronald Bazaron Europa “op volle toeren” naar de afgrond. Volgens Bazaron stuitert de ECB niet alleen spaarders op hun deposito’s, maar bedriegt ze ook jonge mensen voor hun pensioen. De bank pompt 20 miljard euro per maand in noodlijdende staatsbegrotingen. En scherpt de boeterente opnieuw aan. Tegelijkertijd sluit de bank consequent uit “dat de stroom geld niet de economie binnenstroomt” en met dit beleid heeft de ECB al bereikt dat “Europa al achterloopt”, zo zegt Bazaron.

Hij bevestigt wat de “Deutschland Kurier” al heeft onthuld; meer en meer instellingen geven deze negatieve rente in de vorm van zogenaamde geldstortingen of andere kosten voor rekeningonderhoud door aan hun klanten. Dit betekent dat spaarders niet eens hun geld gestort krijgen, maar ze moeten boeterente betalen dat ze geld lenen van banken en spaarbanken. De in Bazel bedachte kredietregels zorgen ervoor dat alleen de rijken nog leningen kunnen krijgen...
www.deutschland-kurier.org

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/18 ... e-afgrond/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Bericht door Pilgrim »

30 Signs That Most Americans Will Be Wiped Out By The Coming Economic Collapse & Stock Market CRASH! (VIDEO

September 18, 2019 by pointofnoreturnthetruth

Afbeelding

Are You prepared for the coming economic collapse?

The vast majority of Americans are going to be absolutely blindsided by what is coming. They don’t understand how our financial system works, they don’t understand how vulnerable it is, and most of them blindly trust that our leaders know exactly what they are doing and that they will be able to fix our problems.

As a result, most Americans are simply not prepared for the massive economic collapse that is heading our way. Most American families are living paycheck to paycheck, most of them are not storing up emergency food and supplies, and only a very small percentage of them are buying gold and silver for investment purposes. They seem to have forgotten the horrific stock market crash in 2008. When the financial markets crashed, millions of Americans lost their jobs. Because most of them were living on the financial edge, millions of them also lost their homes. Unfortunately, most Americans seem convinced that economic collapse will not happen again. Right now we seem to be living in a “hope bubble” and people have become very complacent. For a while there, being a “prepper” was very trendy, but now concern about a coming financial collapse seems to have subsided. What a tragic mistake. As I pointed out yesterday, our entire financial system is a giant Ponzi scheme, and there are already signs that our financial markets are about to implode once again. Those that have not made any preparations for what is coming are going to regret it bitterly.

In this video I will show you 30 signs that most Americans will be wiped out by the coming economic collapse and stock market crash...

If the U.S. economic collapse happens and you lose your job, how will you and your family survive?
Will you and your family end up homeless and totally dependent on the government for your survival?
Get prepared while there is still time.Epic Economist

If you do not know how to get prepared, my video entitled “30 Things You Should Do To Prepare For The Imminent Economic Collapse & Stock Market Crash” has some basic tips: https://www.youtube.com/watch?v=kNlnlxV2Vkgand there are dozens of excellent websites out there that teach people advanced prepping techniques for free.

So there is no excuse. You can trust that Donald Trump have everything under control, but as for me and my family we are going to prepare for the giant economic collapse that is coming.

I hope that you will be getting prepared too.

Music: CO.AG Music https://www.youtube.com/channel/UCcavSf ... WwLDm_bNvA

https://pointofnoreturnthetruth.altervi ... ket-crash/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Bericht door Pilgrim »

Ook DNB waarschuwt nu voor naderende instorting financiële systeem

Posted on 13/10/2019

Afbeelding
Het ‘fiat’ geldsysteem loopt nu echt op zijn allerlaatste benen. Na de grote klap zal het nieuwe systeem weer op goud worden gebaseerd. (Afbeelding: (2)).

Terwijl burgers worden aangemoedigd om te blijven uitgeven en schulden te maken, potten centrale banken goud op voor de aanstaande megacrisis

De Nederlandse Centrale Bank (DNB) heeft een kleine schok teweeg gebracht door als eerste in de Westerse wereld letterlijk te waarschuwen voor de naderende instorting van het complete financiële systeem. Als dat gebeurt ‘zal goud nodig zijn om weer opnieuw te beginnen.’ Dat zou wel eens de reden kunnen zijn dat de DNB een deel van de Nederlandse goudreserves (615 ton, zo’n 15.000 staven, waarde ruim € 6 miljard) via Haarlem naar een militair terrein in Zeist gaat verplaatsen. Kortom: of u het nu wilt horen of niet, de moeder van alle crashes komt er onverbiddelijk aan.

Het is geen geheim dat de DNB al jaren bepaald niet gelukkig is met het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank. Al jarenlang wordt maandelijks voor tientallen miljarden aan staatsschulden opgekocht (= virtueel geld bijgedrukt), en dat bij een zeer geringe economische groei. Gekoppeld aan het negatieve rente beleid wordt stapsgewijs de waarde van de euro (dus koopkracht), spaargelden en pensioenen van de burgers weggevaagd.

Dat kan niet lang goed meer gaan, vinden eigenlijk alle serieuze analisten. In het artikel ‘Goud van DNB’ staat dan ook letterlijk dat ‘als het tegenzit, de koersen kunnen dalen. Maar crisis of niet, een goudstaaf houdt altijd waarde... Goud is namelijk het ultieme appeltje voor de dorst: het vertrouwensanker voor het financiële stelsel. Als het hele systeem instort, biedt de goudvoorraad een onderpand om opnieuw te beginnen. Goud geeft vertrouwen in de kracht van de balans van de centrale bank. Dat geeft een veilig gevoel.’

Banken potten goud op, maar moedigen burgers aan om te blijven uitgeven
Jarenlang heeft de financiële wereld goud als een ‘oud en achterhaald relikwie’ behandeld, en werd beweerd dat echte waarde in aandelen, obligaties en andere (financiële) producten zit. Nu de megacrisis steeds dichterbij komt, wordt duidelijk dat dit allemaal propaganda was. Goud wordt de basis van het nieuwe financiële systeem, dat door de overlevenden op de puinhopen van het huidige zal worden opgebouwd.

De bankiers beseffen allang dat het huidige financiële systeem niets meer is dan een ‘Ponzi’ (piramide) schema dat ‘gebaseerd is op macht en blind vertrouwen, in plaats van op gezonde economische principes… Dat is waarom ze dagelijks ‘harde’ assets zoals goud inslaan. Ondertussen worden individuele burgers aangemoedigd om maar uit te geven en uit te geven, en nog meer schulden te maken om de uiteindelijk ongezonde nationale economieën overeind te houden.’

‘Het is dan ook amper toeval dat de Nederlandse Centrale Bank in voorbereiding op de monetaire doomsday gaat beginnen met het aanpakken van crypto munten en wallets’ (zoals Bitcoin). Daar komen strenge regels en beperkingen voor.

Nederlanders te ongeïnformeerd om te beseffen wat gaat komen
Een goed geïnformeerd volk zou allang massaal de straat op zijn gegaan om te protesteren tegen het waanzinnige monetaire en financiële beleid, maar helaas. Ook de meeste Nederlanders zijn inmiddels te dom en/of te afgestompt om te begrijpen wat er gaande is en wat er gaat komen. Dat is aan de ene kant te wijten aan de mainstream media, die het volk allang niet meer informeren, maar vrijwel enkel nog propaganda verspreiden.

Aan de andere kant komt het ook door de burgers zelf, die –met uitzondering van een kleine minderheid- ondanks de beschikbaarheid van het internet niet meer de moeite doen om zelf na te denken en onderzoek te doen. Alles wat door de overheid en media wordt voorgekauwd, wordt gewillig en gretig voor zoete koek geslikt. Vooral door de jongere generaties, die op school niet meer leren om onafhankelijk en kritisch na te denken, maar ideologisch worden ‘opgevoed’ tot blindelings volgzame en gehoorzame burgers van een globalistische samenleving.

Wanneer?
‘En wat de timing van de ‘grote monetaire herstart’ betreft… hebben wij er alle vertrouwen in dat het huidige establishment, zoals de centrale banken en het IMF, zo vriendelijk zullen zijn om de burgers van de ‘ontwikkelde’ wereld tijdig te waarschuwen om hun geld voor harde ‘assets’ om te wisselen. O wacht... misschien ook niet,’ is de cynische conclusie op Zero Hedge.

Voorspellen is altijd erg ‘tricky’, en behalve ingewijden kan niemand iets zeker weten. Gezien alle ontwikkelingen lijkt het er echter sterk op dat de komende systeemcrisis ergens in 2020, uiterlijk 2021 een feit zal zijn, en vele jaren zal gaan duren.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/o ... e-systeem/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Bericht door Pilgrim »

NUL rente EU wil bankruns voorkomen door spaargeld te blokkeren

12 oktober 2019 - Door Indignatie redactie

Afbeelding

De Europese Unie wil rekeninghouders verbieden hun spaargeld van de bank te halen als die bank dreigt om te vallen, zo blijkt uit een nieuw document dat in handen is van Reuters. Door tegoeden van spaarders te blokkeren wil de EU voorkomen dat een bank omvalt als gevolg van een bankrun. Volgens Reuters wordt er al sinds het begin van dit jaar gewerkt aan een voorstel om tegoeden van rekeninghouders te bevriezen.

Dit is niet de eerste aanval op het spaargeld van Nederlanders, eerder zijn er plannen gemaakt om ons te beroven van het pensioen.

Als dit voorstel wordt aangenomen krijgen Europese toezichthouders meer mogelijkheden om de tegoeden van rekeninghouders bij een bepaalde bank te blokkeren, indien deze bank in de problemen dreigt te komen. Het idee achter deze maatregel is dat een bank die in de problemen verkeert dan meer tijd heeft om orde op zaken te stellen en dat deze minder kwetsbaar is voor de financiële markten. Ook kan deze maatregel volgens voorstanders voorkomen dat een bank die in de kern gezond is door een bankrun toch omvalt.

Bankrekeningen blokkeren
Binnen de Europese Unie is er verdeeld gereageerd op het voorstel om bankrekeningen van burgers te blokkeren. Voorstanders denken dat het een goed instrument is om een bankrun te voorkomen, maar critici denken dat deze alleen maar voor meer paniek zullen zorgen.

Rekeninghouders die weten dat de toegang tot hun bankrekening geblokkeerd kan worden zullen in een veel eerder stadium besluiten hun geld weghalen, zo verklaarde Charlie Bannister van de Association for Financial Markets in Europe (AFME) tegenover Reuters. Als veel spaarders uit voorzorg hun geld weghalen kan dat de situatie juist sneller doen escaleren.

Meer financiële repressie
De afgelopen jaren hebben verschillende landen zelf al maatregelen genomen om een bankrun te voorkomen, denk bijvoorbeeld aan de financiële repressie in Griekenland en op Cyprus. In deze landen konden rekeninghouders op een gegeven moment een gelimiteerd bedrag uit de pinautomaat halen. Ook werden er maatregelen geïntroduceerd om een vlucht van kapitaal richting buitenlandse bankrekeningen te belemmeren.

Met dit nieuwe voorstel wil de Europese Unie meer controle over uw spaartegoeden. Komt een bank in de problemen, dan wordt uw spaargeld bevroren en mag de overheid voor u bepalen hoeveel leefgeld u per dag uit de bankautomaat mag halen.

https://indignatie.nl/2019/10/12/nul-re ... blokkeren/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Bericht door Pilgrim »

Komt de volgende bankencrisis eraan en zal Europa ten onder gaan?

Geplaatst op 28 oktober 2019

Afbeelding

Komt er een nieuwe bankencrisis? Volgens voormalig gouverneur van de Bank van Engeland, Mervyn King, is de wereld op weg naar een “financieel Armageddon”, zo zei hij op een IMF-vergadering op 19 oktober. Tenzij centrale banken meer vrijheid krijgen om oneindige bedragen geld te drukken om Wall Street te redden, zoals in 2008-2009 gebeurd was toen hij gouverneur was. Tony Blizzard zegt: bijna alle uitwisselingsmedia in de wereld zijn nu gebaseerd op onmogelijk terug te betalen nep-schulden, gecreëerd als eigendom van bankiers door woeker, de meest criminele oplichterij.
www.thetruthseeker.co.uk

https://ejbron.wordpress.com/2019/10/28 ... nder-gaan/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Bericht door Pilgrim »

Ronald Bernard - Mind the Matrix II
Ronald Bernard - 31 okt. 2019Hier nog weer een filmpje van Ronald Bernard, die een nieuw financieel systeem wil opzetten.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Bericht door Pilgrim »

De Deutsche Bank en daarmee ook de EU staat op instorten, zo laat onderstaand bericht ons weten. De Deutsche Bank heeft al duizenden (18.000) werknemers ontslagen en als de Deutsche Bank ten onder gaat, zal het nog rampzaliger zijn voor het mondiale en Europese financiële systeem dan de ineenstorting van Lehman Brothers in 2008.

Duitsland is de lijm die de EU bij elkaar houdt en als de bank dus instort, die precies in het hart van het financiële systeem in Duitsland bevindt, dan stort Duitsland in. De Deutsche Bank rapporteerde een nettoverlies van € 832 miljoen voor het derde kwartaal van 2019. Na deze bekendmaking daalden de aandelen van de bank met 8%.
https://indignatie.nl

https://ejbron.wordpress.com/2019/11/06/stort-de-eu-in/
En HIER.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie