Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72535
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Berichtdoor Ariel » Do Okt 03, 2019 11:43 am

Terreurverdachte loopt tegen lamp, politie zette ‘keylogger’ op zijn pc

Een Utrechtse terreurverdachte is tegen de lamp gelopen omdat de politie meekeek op zijn computer via een zogenoemde ‘keylogger’, die slaat de toetsaanslagen op een pc op. Justitie denkt daardoor onder meer te kunnen bewijzen dat de 33-jarige Utrechter achter een twitter-account zat waarmee IS-propaganda werd verspreid.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 33-jarige ict-ondernemer Najib el M. ervan dat hij in 2015 naar Syrië wilde uitreizen om zich aan te sluiten bij IS of een andere jihad-groep. Daarin slaagde hij niet, maar hij zou de afgelopen jaren wel IS-propaganda hebben gemaakt en verspreid. Daarnaast zou hij op illegale marktplaatsen op het darkweb, zoals het beruchte Silk Road, gehandeld hebben in soft- en harddrugs. Ook zocht hij op dat zelfde darkweb naar kinderporno, volgens justitie.

Vanochtend stond een eerste voorbereidende zitting in zijn zaak gepland. De Utrechter, die een eigen bedrijfje heeft voor het onderhouden van websites, zit sinds juni vast op de terrorismeafdeling van de gevangenis in Vught. De politie pakte hem op toen hij terugkeerde uit Marokko. In de twee jaar dat hij daar verbleef, werd het opsporingsonderzoek onderbroken. El M. was zelf vandaag niet aanwezig bij zijn zaak.

Het OM kreeg twee keer een ambtsbericht van inlichtingendienst AIVD over de Utrechter. Daarin zou onder meer staan dat El M. zich op twitter als ‘Abu Suleiman’ positief uitlaat over aanslagen in Tunesië en die op Theo van Gogh. Ook zinspeelt hij op een aanslag in Kopenhagen op een tentoonstelling met Mohammed-cartoons daar. Eveneens zou hij contact hebben met twee recruiters van IS.

Mujahideen
Volgens justitie heeft El M. eerst het uiterlijk van ‘een zeer gelovig moslim', maar past hij dat op een gegeven moment aan omdat hij vermoed dat hij gevolgd wordt door politie en geheime dienst.

Tijdens het onderzoek plaatst de politie een keylogger op een pc in het huis waar El M. woont. In de rechtszaal werd niet duidelijk hoe en wanneer dat precies gebeurd is. Door de software kon de politie in ieder geval wel zien dat er op de pc een tor-browser (waardoor je anoniem kunt surfen op internet) werd opgestart. Ook werden verschillende twitter-accounts benaderd die justitie aan IS linkt.

Daarnaast stelt het OM dat El M. mee heeft gewerkt aan het maken van IS-video's. Ook gaf hij online advies aan ‘de mujahideen’ over encryptie: welke communicatieapps zijn wel of niet veilig? Daarbij gaat het onder meer over ‘security voor lone wolves’, die laatste term slaat op aanslagplegers die alleen handelen.

Advocaat Bouchikhi van El M. ziet weinig bewijs in het dossier, ook niet dat de Utrechter achter de genoemde twitteraccounts zit. ,,Er zijn alleen aannames en speculaties. De rechtsstaat is een beetje overspannen als het om terrorismezaken gaat.” Hij vroeg El M. voorlopig vrij te laten. De rechter besloot dat dat niet gebeurt. De Utrechter blijft vastzitten, in ieder geval totdat de zaak in december weer verder gaat.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15856
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Okt 05, 2019 10:10 am

Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Beter is de vraag stellen: Komen er vervolg aanslagen in Europa?
Want nieuw zijn ze geenszins.


Alle IS-strijders die gevangen zijn genomen, hadden geliquideerd moeten worden. Reken maar even na wat er gebeurt als ze straks weer vrij zijn. De IS-gevangenkampen zijn broeinesten van haat tegen de westerse beschaving. Geen ex-ISstrijder gaat straks gekleed in burgeruniform op zoek naar een kantoorbaan, of biedt zich aan als vrijwillige puinruimer van Allah - echt niet. Maar de Europese regeringen zijn dom en leggen hun oor naar de linkse weg-met-ons diplomatie en politiek om daar vol enthousiasme invulling aan te geven.

Uiteindelijk zal het gezonde verstand zegevieren. Daar ga ik tenminste nog altijd vanuit, en zal de doodstraf - opnieuw van weggeweest - weer in ere hersteld worden.

Het niet meer te recyclen afval wordt verbrand en niet bewaard. Laat staan in de watten gelegd. Maar voor moord hoeft de rechter in al zijn onnozelheid niet lang na te denken. De strafmaat is doorgaans 20 jaar in plaats van de dood. Echt niet. Want de hypocrisie viert nog altijd hoogtij in ons achterbakse calvinistische landje. De grootste crimineel - denk aan de moordenaar van Pim Fortuyn - mocht na 12 jaar de poort van het gevangenishotel als een vrij man verlaten.

Ach . . . we leven in een andere Tijdgeest dan vroeger, zal ik maar zeggen. Wat goed is moet je niet veranderen. Dat is dom en veroorzaakt nieuwe problemen. In het voormalige communistische Tsjechoslowakije werd altijd keurig de hand gehouden aan het systeem om Vietnamese gastarbeiders na vijf jaren te wisselen voor een nieuwe lading uit Vietnam. In Nederland bestond dit logische systeem ook in het begin. Nu zitten we opgescheept met een Marokkaanse maffia die hier min of meer de dienst uitmaakt en over een arsenaal aan wapens beschikt. Maar van preventief fouilleren wil de linkse weg-met-ons politiek niks weten. Trouwens, geen linkse rechter die het in zijn hoofd zal halen om de maximumstraf van vier jaar uit te spreken bij een veroordeling op verboden wapenbezit. De gemiddelde straf is een taakstraf - soms 9 maanden cel. Trek daar een derde vanaf, blijft over 6 maanden netto. Tel uit je winst verlies voor de samenleving.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72535
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Berichtdoor Ariel » Zo Okt 06, 2019 1:01 pm

Bloedbad verijdeld?
Allahu akhbar roepende Syriër gewapend met mes probeert synagoge Berlijn binnen te raken.

SYRIAN MAN DETAINED WITH KNIFE YELLING 'ALLAHU AKBAR' NEAR BERLIN SYNAGOGUE

Two guards protecting a Berlin synagogue in the district of Mitte detained a Syrian man who apparently sought to enter the building with a knife on Friday.

According to a report in the Bild newspaper, the Damascus-born man said “Allahu akhbar”’ or “God is Great” – a phrase frequently uttered before or during radical Islamist terrorist attacks.

The guards drew their firearms and police were notified. A police spokeswoman said the guards kept their weapons holstered but the man ignored them. The security guards said “Knife away and stop immediately.”

The Bild reported that the Syrian man did not drop the knife and repeated sentences in Arabic. The guards remained at distance with their firearms out until police appeared and sprayed an irritant gas in the face of the man.

The authorities arrested the man and no additional weapons were found on him or in his apartment. There were no injuries.

The police released the man from custody.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72535
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Berichtdoor Ariel » Vr Okt 18, 2019 9:04 pm

‘Aanslag als op 9/11 in Frankrijk voorkomen’

In Frankrijk is onlangs een terreuraanslag voorkomen die was geïnspireerd op de aanslagen van 11 september 2001, waarbij vliegtuigen in het World Trade Center in New York vlogen.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, zei tegen tv-zender France 2 dat op 26 september een man is aangehouden die met dat doel een vliegtuig wilde kapen. Hoe ver hij met zijn plannen gevorderd was, is niet duidelijk. Hij zou nog op zoek zijn geweest naar een wapen. De terreurverdachte werd in Parijs door de ordetroepen opgepakt.

Castaner twitterde dat er sinds 2013 al zestig aanslagen zijn voorkomen en dat elke week wel terreurverdachten voor verhoor worden aangehouden.

Zwaarste aanslagen
Meer dan 230 mensen zijn in de afgelopen vier jaar door terreuraanslagen in Frankrijk omgekomen. Begin deze maand stak een vermoedelijk geradicaliseerde werknemer van de Franse politie vier van zijn collega’s dood, waarna hij doodgeschoten werd. De zwaarste aanslagen werden gepleegd door aanhangers van Islamitische Staat in november 2015 in Parijs. Daarbij stierven 130 mensen.

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15856
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Nov 05, 2019 10:43 am

Afbeelding

Nederland verdient terreuraanslagen

Sinds 1990 hebben alle (alle!) presidenten van Amerika opdracht gegeven Irak te bombarderen. Het enige dat ervan kwam: steeds grotere ellende.

Nederland wilde niet achterblijven en deed vrolijk mee met bombarderen in een gevarieerd aantal landen met een populatie die bijna uitsluitend uit moslims bestaat.

Je moet moslims niet bombarderen, maar buiten je landsgrenzen houden. Dat is pas in werkelijkheid ‘je land verdedigen’.

De facto hanteerde Nederland dus een Ministerie van Oorlog in plaats van Defensie, waarbij in de strijd tegen een onschuldige bevolking vele onschuldige burgerslachtoffers vielen . . . Ach, een kniesoor die daar op let.
De vieze gore politieke smeerlappen in Den Haag wilden zo graag oorlogje spelen. Omdat er sinds de Tweede Wereldoorlog geen land was dat Nederland had aangevallen, werd meedoen met Amerika tegen Afghanistan, Irak, Mali, Syrië, pas echt interessant. Allemaal moslimlanden.

Om de eigen bevolking te manipuleren, sprak men over missies. Vredesmissies welteverstaan. In de nacht van 2 op 3 juni 2015 vielen er bij een Nederlands bombardement in Irak zeventig doden, onder wie 22 vrouwen en 26 kinderen. Men probeerde het lange tijd onder de pet te houden.

Wie goed heeft opgelet weet zich te herinneren dat een onbetrouwbaar leugenachtig sujet, genoemd Mark Rutte, al negen jaar bezig is de geldkist op slot te doen voor betere zorg, voor bestrijding van armoede, voor oplossing van het steeds maar grotere lerarentekort, voor het oplossen van het schrijnende woningtekort, voor . . . en zo verder.
Ondertussen wil Defensie voor 3,5 miljard euro vier nieuwe onderzeeërs aanschaffen. Inmiddels is al voor ruim 6 miljard aan F-35 straaljagers aangeschaft. Tezamen dus bijna voor € 10.000.000.000 (10 miljard euro) aan zinloos geld. Dat dit tot demonstraties in eigen land leidt kan beter laat dan nooit.

Irak gold als het wal-allah van het verre oosten. Waar 24 uur per dag de bloemetjes buiten werden gezet onder de oorverdovende klanken van door moslims verafschuwde westerse muziek. Dankzij wijlen Sadam Hoessein, de ex-bondgenoot van Amerika was Irak (WAS) een prachtig vredelievend land met scheiding van kerk en staat.

Nederland met Rutte aan het roer betekent meedoen met de chaos in de wereld.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 39344
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Berichtdoor Mahalingam » Di Nov 12, 2019 10:28 pm

IS-verdachten opgepakt in Duitsland om aanslagplan

FRANKFURT - De Duitse autoriteiten hebben in Offenbach am Main drie mannen opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een aanslag. De vermeende aanhangers van terreurgroep Islamitische Staat wilden toeslaan in het Rijn-Maingebied, meldt het Openbaar Ministerie in Frankfurt. Er zijn invallen gedaan in drie woningen.

Het is nog onduidelijk of de verdachten specifieke doelen in gedachten hadden. De hoofdverdachte is een 24-jarige Duitser van Macedonische afkomst. Hij zou bestanddelen hebben aangeschaft om explosieven mee te maken. Ook zou online zijn gezocht naar mogelijkheden om vuurwapens aan te schaffen. De andere twee mannen hebben de Turkse nationaliteit.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1017565766/is-verdachten-opgepakt-in-duitsland-om-aanslagplan
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten