Is Nederland nog veilig ?

Mahalingam
Berichten: 42494
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Bericht door Mahalingam »

Wifi is verslavend (en 5G misschien nog wel meer?) en plotselinge onthouding geeft afkickverschijnselen.

Drie jeugdigen zaten in hun gesubsidieerde buurthuis gratis te internetten en de verbinding viel weg. Tja wat te doen als niks meer gaat? Dan ga je naar buiten om in het donker iets of iemand te vernielen. Het werd een bushokje dat aan scherven ging.
Amersfoorter (23) sloopt bushokje, ‘want internet lag plat’
https://www.ad.nl/amersfoort/amersfoort ... ~ae5ff82c/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42494
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Bericht door Mahalingam »

In die goeie ouwe tijd: de highway robber met 'stand and deliver':
Afbeelding
En dan nu in Amsterdam op een stille weg (zeker geen highway):
Fietser bedreigd met vuurwapen en beroofd in Botteskerkpark

In het Botteskerkpark in Osdorp is in de nacht van maandag op dinsdag een man beroofd door drie jongens. Zij gebruikten daarbij een vuurwapen.
De man fietste door het park en stond ter hoogte van het Cruyff Court even stil. Toen hij weer wilde opstappen werd er aan zijn fiets getrokken. Drie jongens omsingelden hem vervolgens. Ze eisten dat hij zijn persoonlijke bezittingen af zou geven. Of en wat ze precies van hem hebben gestolen, is nog niet duidelijk.

De politie doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden. Er wordt gezocht naar drie mannen in de leeftijd van 18-25 jaar. Ze droegen tijdens de beroving donkere kleding met capuchon. Ze zijn in de richting van de Clauskinderenweg gevlucht.
https://www.parool.nl/amsterdam/fietser ... ~b48edeb8/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Bericht door Ariel »

Schietpartij. Overdag... :shock: Midden in de lieve stad Amsterdam. Volgens de politie waren er tijdens de schietpartij veel mensen op de been.
Dode en zwaargewonde bij schietpartij Amsterdam

Afbeelding

Bij een schietpartij aan het Hugo de Grootplein in Amsterdam-West is één persoon om het leven gekomen. Een ander slachtoffer raakte ernstig gewond. Inmiddels heeft de politie een verdachte aan kunnen houden op de Admiraal de Ruijterweg.

Het vluchtvoertuig werd gespot en door de politie aan de kant gezet. Na een waarschuwingsschot kon één verdachte worden opgepakt.

Of er sprake was van een liquidatiepoging, is nog niet bekend. De politie liet eerder weten dat de verdachte(n) er mogelijk vandoor gingen in een Volkswagen met Belgisch kenteken.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Als we nu - EINDELIJK - eens beginnen met rechters aan het gezonde verstand te brengen dat zij de maximumstraf voor verboden wapenbezit, die op 4 jaar staat, mogen opleggen.

De lamlendigheid die zich in deze belachelijke kwestie binnen de niet te evenaren dwaasheid in Nederland manifesteert, die altijd met veel schijnheilige ophef gepaard gaat, laat zich het best raden in de wetenschap dat er in Nederland geregeerd wordt met de logica van de waan van de dag: ER BESTAAN NOG ALTIJD GEEN MINIMUMSTRAFFEN. Het huidige potentieel aan rechters is net zo incompetent als toen de nazi's de macht vanuit de democratie overnamen.

Voor verboden wapenbezit - er wordt NIET of zelden op gecontroleerd - wordt hooguit (zelden) een maximumstraf van een jaar geëist. Laat staan vier jaar. Het gemiddelde ligt op zeven maanden met wat daarbij zoal komt kijken aan tolerantiedwaasheid: voorwaardelijke straf, alternatieve straf zoals een taakstraf die in alle ontspannen rust, in zelf te bepalen tijd, uitgevoerd kan worden en is dus DE FACTO in het geheel geen straf.

Ik vind de meeste rechters corrupt, onnozel en dwaas. Maar dat wist u al voor wie mij beter kent hier op FFI.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 42494
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Bericht door Mahalingam »

"Het vluchtvoertuig werd gespot en door de politie aan de kant gezet. Na een waarschuwingsschot kon één verdachte worden opgepakt."

En hier zie je de opgepakte verdachte liggen en wordt hij onder schot gehouden.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Bericht door Ariel »

In Spijkenisse zijn enkele woningen ontruimd na een plofkraak. Iets na 4.00 uur werd een geldautomaat bij winkelcentrum 't Plateau opgeblazen.

Bewoners van appartementen boven de plek van de plofkraak moesten hun huis uit. De hulpdiensten onderzochten de constructie op instortingsgevaar. Toen rond 09.30 uur bleek dat er geen gevaar meer was, mochten de bewoners weer terug.

Het is de derde plofkraak in de regio Rijnmond in korte tijd. Eerder deze maand was er ook een plofkraak in een winkelcentrum in Spijkenisse. Een week geleden werd een geldautomaat bij een supermarkt in Vlaardingen opgeblazen. Twee verdachten werden later op de dag aangehouden in Amsterdam.
Zorgen om toename plofkraken, 'zodra geldla opengaat, duwen ze explosieven erin'

De banken maken zich zorgen over een toenemend aantal plofkraken op pinautomaten. Na een aantal jaren van daling, stijgt het aantal plofkraken weer. In heel 2018 waren er 43 plofkraken, dit jaar waren het er al 49, blijkt uit cijfers van de politie.

Ook vannacht was het weer raak. Mensen die boven een winkelcentrum in Spijkenisse wonen, moesten in allerijl hun huis uit na een explosie bij een geldautomaat. Criminelen lijken steeds zwaardere middelen te gebruiken, klopt dat ook?

Jasper van der Kemp, criminoloog aan de Vrije Universiteit (VU), vertelt dat criminelen zijn overgeschakeld op een nieuwe methode. Er een soort wedloop gaande tussen de beveiliging door banken en criminelen. "Enkele jaren geleden hadden ze aan een aantal gasflessen genoeg om de voorkant van de pinautomaat eruit te blazen."

Tegenwoordig werkt dat niet meer, omdat er in de apparaten gasdetectie is aangebracht. Daardoor zijn criminelen overgeschakeld op het gebruik van explosieven, met een soort pizzaschuivers. "Dat is een redelijk platte schijf van ongeveer A5-formaat, waar ze een explosieve stof op doen, met een stok eraan. Vervolgens pinnen ze met een gestolen pas een klein bedrag. Zodra de geldla opengaat, duwen ze die erin", zegt Van der Kemp.

Vorig jaar hadden we de Audibende die vooral in Duitsland plofkraken pleegde, omdat daar de beveiliging minder op orde was. Ook nu zijn er in Nederland waarschijnlijk groepen of koppels actief, vertelt de criminoloog. "Ze opereren denk ik vooral lokaal. Bijvoorbeeld in de grote steden zijn meer dan genoeg automaten voor."

Doordat de criminelen niet het risico willen lopen dat ze te weinig springstof gebruiken, worden er relatief zware explosieven ingezet. Van der Kemp noemt het een soort catch-22. "Hoe moeilijker het wordt, des te meer springstof er gebruikt wordt en hoe groter de schade is voor de gebouwen. We hebben dit jaar een aantal hele grote plofkraken gehad, waarbij gebouwen bijna ontwricht werden."

Wat levert het op?
Lang niet altijd wordt duidelijk hoeveel geld de dieven weten mee te nemen. Het AD berekende in december op basis van rechtbankverslagen dat gemiddeld ongeveer 100.000 euro wordt buitgemaakt.

Dat bedrag gaat overigens alleen op voor zaken die voor de rechter komen, terwijl dat lang niet altijd zo is. Vaak weten de criminelen uit handen van de politie te blijven. Van der Kemp: "Maar dat het voor criminelen loont, blijkt wel uit het feit dat er genoeg daders zijn die moeite blijven doen en de risico's nemen om ze te plegen."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42494
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Bericht door Mahalingam »

Je ziet ze amper in de media maar ze zijn er nog volop: de criminele bontkraagjes. Dit is er eentje:

Afbeelding

Er zijn babbeltruc bendes actief die weinig weerbare oudjes beroven. Ze doen dit door te zeggen dat ze bloed komen afnemen. En aangezien die oudjes zelden met steeds dezelfde prikker / prikster te maken hebben wordt dat geloofd.
Politie verspreidt beelden verdachten bloedpriktruc
De politie heeft beelden vrijgegeven van twee 'bloedprikoplichters'. Met een smoes over een heersende griepepidemie hadden de man en vrouw zich naar binnen gepraat bij een 90-jarige man in Eindhoven en hem 4000 euro afhandig gemaakt.

De politie meldde dat de vrouw via een vingerprik bloed afnam bij het slachtoffer en dat de man ondertussen op zoek ging naar waardevolle spullen en geld.
Het duo vertelde de man dat zijn bloedwaarde niet goed was en dat hij daarvoor een pil zou moeten slikken. Hij moest wel 1 euro pinnen om de pillen te bestellen. Met een zogenaamd pinapparaat kopieerden de nepverplegers de pasgegevens van de man en namen ze 4000 euro op.

Bij de pinautomaat zijn de man en vrouw op camera vastgelegd. De politie heeft enkele van de beelden vrijgegeven en roept mensen die het tweetal (her)kent of heeft gezien op zich te melden.
https://www.ad.nl/binnenland/politie-ve ... ~ade36e5e/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Bericht door King George »

Afbeelding

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Bericht door King George »

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Bericht door Ariel »

Wat een gek... :shock:
Man slaat verstandelijk gehandicapte op straat in Zeeland, videobeelden gaan rond op internet

Afbeelding

De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een verstandelijk beperkte man uit woonzorglocatie Smalstad XL uit Tholen. Beelden daarvan zijn dinsdag verschenen op videoplatform Dumpert.

Op de videobeelden is te zien hoe de man de verstandelijke gehandicapte vastpakt op de Prinses Beatrixstraat en meerdere keren slaat. Hij roept intussen dat de verstandelijke beperkte man hém van zijn fiets trok en als eerste begon te slaan.

Een ooggetuige vertelt een ander verhaal. Ze zag de vechtpartij gebeuren en sprak de gehandicapte man na afloop aan. Hij vertelde dat hij de man bij de Albert Heijn een vrouw zag slaan en hem daarop aansprak. Vervolgens reed de verstandelijke beperkte man weg op zijn fiets, samen met een medebewoonster van Smalstad XL. De man kwam achter hen aan en begon de gehandicapte man te slaan.

“De man gaf hem meerdere klappen. Het was echt duidelijk dat hij zich niet tegen hem kon verweren. Het was echt niet normaal”, zegt de ooggetuige. Het filmpje is op Dumpert inmiddels meer dan 160.000 keer bekeken. De politie zoekt getuigen van de mishandeling.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42494
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Bericht door Mahalingam »

Over die poging tot liquidatie van Jovan Durovic op het Hugo de Grootplein valt wat te vertellen.
Even rechtop zitten, de gedachten verzamelen en langzaam lezen:
Jovan Durovic is een broer van wijlen Luke Durovic, voormalig leider van een clan in de Montenegrijnse havenstad Bar. Durovic, die om het leven kwam bij een auto-ongeluk in 2013, is tevens de voormalig rechterhand van de Servische topcrimineel Luka Bojovic, baas in de beruchte Zemun Clan, een van de belangrijkste groeperingen in de Servische maffia en verantwoordelijk voor de moord op de premier Zoran Djindjic in 2003. Bojovic is volgens de Servische autoriteiten opdrachtgever van tenminste elf moorden en hij zit momenteel vast in Spanje - naar verluidt is hij ook verantwoordelijk voor het omleggen van een aantal maten van Sreten Jocic, een vijand van Willem Holleeder. Bojovic zou dan ook banden hebben met Holleeder.

De familie Bojovic heeft ruzie met de familie van wijlen Slobodan Saranovic. Een andere Slobodan, Slobodan Radonjic, lid van de familie Saranovic, zou een of andere cokeschuld hebben bij Filip Korac, van de familie Bojovic, waarop hij plots 'verdween'. Zijn lichaam is nooit gevonden. Toen later ook de jongere broer van Saranovic, Branislav Saranovic, werd omgelegd waren de rapen gaar. Branislav was volgens de Servische politie een vooraanstaand lid van de Montenegrijnse maffia en tevens onderhield hij banden met Zuid-Amerikaanse drugskartels. Volgens bronnen zat de familie Bojovic achter de moord op Branislav Saranovic en dat zorgde voor een geweldsexplosie tussen de Servische en Montenegrijnse gangsters, zo werd niet veel later Nikola Bojovic (de broer van Luka) afgemaakt in Belgrado.

Welnu, de in Amsterdam belaagde Jovan Durovic heeft dus banden met Bojovic. In de Servische media wordt Durovic al 'de kat met de negen levens' genoemd, omdat hij eerder al een bomaanslag en een aanval van een sluipschutter overleefde. Hoewel hij in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt was driemaal dus ook in Amsterdam geen scheepsrecht. SNAPPEN WE HET NOG?
https://www.geenstijl.nl/5150203/wat-we-weten/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6788
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Is Nederland veiliger ?

Bericht door Ali Yas »

Fijn te weten dat die Oostblokkers zich bij ons zo thuis voelen.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6788
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Is Nederland veiliger ?

Bericht door Ali Yas »

Ariel schreef:
Van der Kemp: "Maar dat het voor criminelen loont, blijkt wel uit het feit dat er genoeg daders zijn die moeite blijven doen en de risico's nemen om ze te plegen."
Misschien zijn die risico's wel te klein dan.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Mahalingam
Berichten: 42494
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Bericht door Mahalingam »

Dit is het hek van de Nijmeegse Pompekliniek waar gevaarlijke TBS-ers worden verzorgd.

Afbeelding

Er gaat nu ook schrikdraad gespannen worden.
Stroomhek rondom Pompekliniek, justitie wil maatregelen bij alle tbs-klinieken
https://www.gelderlander.nl/nijmegen/st ... ~acffb086/

Ik vraag mij af: hoe vaak gaan die TBS klanten ervandoor door over het hek te klimmen? (1 keer bij deze kliniek) Ik lees altijd dat ze de benen nemen tijdens begeleid verlof en dergelijke.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Bericht door King George »

En we zijn weer een dag verder en wéér pleegt zo'n moslim aap wéér een moord. Nu weer in Groningen...

Tyfus volk.

https://tpo.nl/2019/10/26/klopjacht-pol ... groningen/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Bericht door Ariel »

King George schreef:En we zijn weer een dag verder en wéér pleegt zo'n moslim aap wéér een moord. Nu weer in Groningen...
Hij is opgepakt hoor.
De 33-jarige verdachte van de bioscoopmoorden in Groningen is zondagochtend opgepakt. Bij de aanhouding is geschoten en de verdachte is daarbij gewond geraakt. Hij werd getroffen door een politiekogel en is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Ergün S. werd gearresteerd op het Hoendiep in Groningen in de buurt van een tankstation.

De twee slachtoffers die zaterdagochtend dood werden aangetroffen in een Pathé-bioscoop in Groningen zijn Gina en Marinus, een ouder echtpaar dat bij het schoonmaakbedrijf Gom werkte. Dat bevestigen meerdere bronnen dicht bij het onderzoek aan De Telegraaf.

De twee schoonmakers Gina en Marinus van het bedrijf Gom, werden op gruwelijke wijze door steekwonden om het leven gebracht. Het lijkt te gaan om een overval waarbij de dader werd betrapt en is doorgeslagen.

De twee maakten de Pathé-bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep al jaren schoon, zegt een halfbroer van Gina. ,,Ze werkten altijd 's ochtends en begonnen dan omstreeks half acht.’’ Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd, maar de politie heeft volgens hem wel een vermoeden. ,,Ze denkt aan een overval waarbij de overvaller Gina en Marinus toevallig tegen het lijf is gelopen. Hij glipte de bioscoop mogelijk binnen via een nooduitgang terwijl zij het vuilnis buiten zetten.’’ Voor zover bekend zijn de lichamen in het trappenhuis gevonden. Gina op de tweede verdieping en Marinus een verdieping lager bij de roltrap.
En eigenlijk ( volgens de familie ) is Ergün best een lieve jongen. Dat doet hij anders nooit.

Afbeelding
Familie van verdachte bioscoopmoorden: ‘Het ging niet goed met Ergün’

Een verwarde man, verwilderd en altijd op zichzelf. Zo omschrijven familie en buurtbewoners de 33-jarige Ergün S., de verdachte van de bioscoopmoorden. Wat de Rotterdammer in Groningen te zoeken had, begrijpt niemand.

,,Het is voor ons een raadsel en een schok. We zijn vol ongeloof’’, zegt een zus van S. ,,We kunnen niet geloven dat hij dit heeft gedaan. Hij is onschuldig tot het tegendeel bewezen is.’’

De familie had weinig contact met hem. ,,Hij was verward en stond niet open voor contact.’’ Wat hij in Groningen deed, snapt de zus ook niet. ,,Ik weet alleen dat hij het een mooie stad vond.’’

Buren van Ergün in Rotterdam slaan verschrikt hun hand voor hun mond als ze de foto van hem zien die de politie heeft verspreid. Ja, dat is hun buurtgenoot. Of ze hem goed kenden? ,,Nee, hij was altijd erg op zichzelf. In de war. Hij praatte in zichzelf. Het ging niet goed met hem”, vertelt een buurtbewoonster.

Zo was hij niet altijd. Een jaar of acht geleden trok hij samen met zijn vader in de koopwoning in het wijkje in Rotterdam-West. Nadat zijn vader overleed, werd hij vaak gezien met een vriendin. ,,Ze hadden een dochtertje, maar die hebben we hier nooit meer gezien. Toen ze een jaar oud was ging die relatie over.”

Daar gaat veel ruzie aan vooraf. Volgens de familie mocht de verdachte daarna zijn dochter niet meer zien. ,,Hij was daar heel verdrietig over.’’

Midden op een drukke weg
Het lijkt het begin van de achteruitgang. Buren zien hoe hij dansend over straat gaat, in zijn korte broek op een gouden fiets rijdt als het ijskoud is en soms zelfs midden op een drukke weg gaat liggen. De politie moet hem daar een keer weghalen.

Soms wordt hij tijden niet gezien. Hij wordt dan opgenomen in een kliniek. ,,Hij had psychische problemen. Je zag dat het steeds slechter met hem ging.”

Vorig jaar moest S. voor de rechter verschijnen nadat hij agenten had mishandeld die hem uit zijn woning kwamen halen. Begin dit jaar viel de politie weer het huis binnen en werden er hennepplanten aangetroffen.

Niet meer gezien
Hij verdween een paar maanden van de radar. Volgens buren leek het daarna de goede kant op te gaan. Hij groette mensen in de straat weer en leek opgeknapt. ,,Ik zei nog tegen hem dat ik het fijn vond om te zien dat het beter met hem ging. ‘Je hebt een dochter, daar moet je het voor doen’, zei ik tegen hem en daar was hij het mee eens.”

De laatste maand werd hij niet meer gezien. Een zwager van Ergün ging zelfs langs de deuren om te vragen of buurtbewoners hem wilden bellen als ze hem weer zagen omdat hij niet met hem in contact kon komen.

Dat de man problemen had, dat wist de hele wijk. Sommigen vermeden hem daarom ook liever. Hij leek onberekenbaar en zó in de war dat hij soms door je heen keek. Maar moorden plegen? In Groningen? Daar snapt niemand iets van. ,,We hebben het er allemaal over. Dit kan gewoon niet.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Is Nederland veiliger ?

Bericht door Pilgrim »

Misschien hebben we voor dit soort gevallen een exorcist nodig... :wink2:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Is Nederland veiliger ?

Bericht door Pilgrim »

Politie: 33-jarige verdachte bioscoopmoorden opgepakt en gewond

Geplaatst op 27 oktober 2019

Afbeelding

GRONINGEN – De 33-jarige verdachte van de bioscoopmoorden in Groningen is zondagochtend opgepakt. Bij de aanhouding is geschoten en de verdachte is daarbij gewond geraakt. Hij werd getroffen door een politiekogel en is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Ergün Senarabaci (foto) werd gearresteerd op het Hoendiep in Groningen in de buurt van een tankstation.

Volgens de politie kwam er een tip binnen over de plek waar Senarabaci zich bevond. Bij zijn aanhouding had de verdachte volgens de politie een mes in handen. Of het om het moordwapen gaat, is niet duidelijk.

Senarabaci werd gezocht in verband met de twee doden die zaterdagochtend werden aangetroffen in de Pathé bioscoop. De politie bracht zaterdag later op de dag een bewakingsbeeld van hem in omloop.

S. werd gezocht in verband met de twee doden die zaterdagochtend werden aangetroffen in de Pathé bioscoop. De politie bracht zaterdag later op de dag een bewakingsbeeld van hem in omloop.

De plek waar S. werd aangehouden, ligt ongeveer drie kilometer ten westen van de bioscoop waar de slachtoffers werden gevonden.

Ooggetuigen
,,De man is twee keer beschoten. Hij raakte zo te zien in de benen gewond. Niet best”, zegt ooggetuige Harry de Boer tegen deze krant. „Hij lag er een heel poosje. Uiteindelijk kwam er veel recherche. De agent die schoot was in zijn uppie, die leek ook in paniek. Is dit een film? dacht ik. Zijn kleding werd opengeknipt. Hij had folie over zijn lijf, blijkbaar tegen de kou. Ik ging alleen even de scooter schoonmaken. Dit heb ik nog nooit meegemaakt.” Volgens de politie was de agent die schoot onderdeel van het arrestatieteam.

Patrick Caspers was op weg naar de sportschool om zijn zoontjes af te zetten. ,,We hoorden knallen. Het leken wel rotjes. 'Ze schieten iemand neer', zei ik nog. Dat was ook nog zo.” Patrick zag de verdachte op de grond liggen. Agenten renden op hem af. ,,We mochten gewoon verder. We zagen nog wel de ambulance.”

De twee slachtoffers, schoonmakers Gina en Marinus van het bedrijf Gom, werden op gruwelijke wijze door steekwonden om het leven gebracht. Het gaat om een echtpaar uit Slochteren. De man was 56 jaar en de vrouw 55 jaar. Er is vooralsnog geen aanleiding om te vermoeden dat de verdachte en het stel elkaar kenden. Dat heeft de politie zondag meegedeeld.

[Zie video op de site.]

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Bericht door Ariel »

Elke dag lezen we er over. Steekpartijen, schietpartijen. Dagelijkse moord en doodslag wordt normaal in Nederland.

De 29-jarige man die in de nacht van zaterdag op zondag is doodgeschoten in de Jacob Krausstraat in Amsterdam-Slotervaart is Brennan Dalfour. Hij is de broer van Marlon Dalfour, die in augustus 2009 in Amsterdam invalide raakte door een liquidatiepoging.

En ook op de Dam in Amsterdam was het raak.
Man voor ogen van vrouw en kinderen neergestoken op de Dam

Bij een ruzie op de Dam is zondagavond omstreeks 18.00 uur een man in zijn rug gestoken. Hij verkeert buiten levensgevaar. ‘Een paar centimeter de andere kant op en hij was verlamd geweest.’

Het slachtoffer mocht het ziekenhuis zondagavond verlaten en het gaat ‘naar omstandigheden’ goed, zegt zijn vrouw. Zijn vrouw en drie kinderen waren getuige van het incident.

Het gezin kwam aanfietsen bij de Dam, waar een fietser en scooterrijder een verkeersruzie hadden. De man parkeerde zijn scooter op de weg en liep scheldend op de fietser af. “Het zag er dreigend uit,” zegt de vrouw. “Wij probeerden de scooterrijder te kalmeren en zeiden dat hij rustig moest blijven. Vervolgens begon hij op ons te schelden.”

De man draaide zich om richting de familie en pakte een mes uit zijn achterzak. “Hij sprong om de nek van mijn man en begon hem in zijn rug te steken,” vertelt de vrouw.

Gestresste blik
Het slachtoffer bloedde behoorlijk en werd naar het ziekenhuis gebracht. “Mijn man heeft heel veel geluk gehad. Een paar centimeter de andere kant op en hij was verlamd geweest.” In de avond mocht hij weer naar huis.

De dader vluchtte na het steekincident richting de Spuistraat op een zwarte scooter. Eén van de gezinsleden wist een foto te maken van het kenteken van de scooter. De politie is hiervan in het bezit en zegt ‘bezig te zijn met het onderzoek’.

Volgens de vrouw gaat het om een man met een Noord-Afrikaans uiterlijk, ongeveer 1.75 lang, tussen de 30 en 35 jaar en met zwarte kleding aan. “Hij zag er getekend uit, met een gestresste blik.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Bericht door Ariel »

Steekpartijen van 1 weekend in oktober 2019
Resultaat: 10 gewonden en 2 doden

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42494
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Bericht door Mahalingam »

En nu na al die messen iets over oplichting.

Wat doen Bekende Nederlanders (BN-ers) met hun bekendheid? Die maken ze ten gelde door op te treden in reclame video's.
Dus als je op je scherm een reclame tegen komt waarin een BN-er je lekker maakt voor de aankoop van zgn. bitcoins (een nieuw pyramidespel) dan vindt je dat niet raar.
En als je dan op het aanbod ingaat ben je je geld kwijt. Oplichting dus.

Zou je een krantenuitgever aansprakelijk stellen als die zo'n advertentie in zijn krant afdrukt? Of de fabrikant van het papier? Of van de drukinkt?
Maar wat als de reclame door Facebook wordt getoond?
John de Mol: ‘Facebook kan iets doen tegen nepreclames, maar wil niet’
John de Mol wil dat Facebook actie onderneemt tegen de nepadvertenties waarin hij en andere BN-ers zogenaamd bitcoinproducten aanprijzen. Dat zei de mediaondernemer maandag bij de hervatting van het kort geding dat hij heeft aangespannen tegen het sociale mediabedrijf.
[...]
De advocaat van Facebook zei dat wel degelijk alles wordt gedaan om de zogenoemde ‘scam ads’ tegen te gaan en dat er de afgelopen maanden ook geen nieuwe advertenties meer zijn verschenen met de mediaondernemer. Ze erkennen dat het systeem nog niet perfect is, maar dat dat ook niet kan omdat Facebook niet over de technologie beschikt om het volledig tegen te gaan. “De Mol vraagt iets wat technisch onmogelijk is,” aldus de advocaat van Facebook. De advocaat raadde De Mol aan aangifte te doen bij de politie om de oplichters zelf aan te pakken.
[...]
Naast De Mol zijn meer bekende Nederlanders slachtoffer van de nepadvertenties. Onder andere foto’s van Alexander Klöpping, Eva Jinek, Jort Kelder, Humberto Tan, Herman den Blijker en Rik van de Westelaken zijn in advertenties voor bitcoin-producten gebruikt.
https://www.parool.nl/kunst-media/john- ... ~b674482f/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Bericht door King George »

Ali Yas schreef:
Ariel schreef:
Van der Kemp: "Maar dat het voor criminelen loont, blijkt wel uit het feit dat er genoeg daders zijn die moeite blijven doen en de risico's nemen om ze te plegen."
Misschien zijn die risico's wel te klein dan.
Een “ Foei!”-gesprekje is natuurlijk ook niet zo’n groot bedrijfsrisico. Daar gaat geen ene resocialiserende werking van uit. Want wat is daarvan nou ter lering?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Is Nederland veiliger ?

Bericht door Pilgrim »

Explosieve toename plofkraken, schade steeds groter

Fleur Verbeek en Matthijs van Schie, 25 oktober 2019

Afbeelding

Plofkraken zijn de laatste weken schering en inslag. Met steeds zwaardere explosieven worden geldautomaten opgeblazen door criminelen, die er vervolgens met scooters vandoor gaan. Vooral in de regio Rotterdam is het de laatste weken veelvuldig raak, ook Amsterdam wordt geregeld opgeschrikt. Vier vragen en antwoorden over plofkraken.

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Bericht door Ariel »

Wat een moedige uitspraak van Raadslid Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam. Voordat ze begrijpt wat er gebeurd, krijgt ze een "minder, minder" proces aan haar broek.
’Allochtoon pakt bewust blanke’

Er moet een speciale Marokkanenaanpak komen in Rotterdam om blanke ouderen te beschermen. Dat bepleit Leefbaar Rotterdam.

De partij komt via raadslid Tanya Hoogwerf met een initiatiefvoorstel om de autochtone oudere beter te beschermen. „Een steeds grotere groep ouderen wordt voor de leeuwen geworpen”, stelt de politica.

Ouderen moeten steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen maar zijn daardoor wel ’kwetsbaarder voor criminelen’, constateert Hoogwerf. Ze wijst op de beelden die de politie vorige week naar buiten bracht over de ’bloedprikbende’.

Bloed prikken
Bendeleden doen zich aan de deur bij ouderen voor als verplegers die bloed komen prikken om het huis vervolgens te ontdoen van alle waardevolle spullen. „De daders zijn getinte personen en dat is bepaald geen uitzondering te noemen. Sterker nog, het tegenovergestelde zou een uitzondering zijn geweest”, aldus Hoogwerf stellig.

„Het zijn voornamelijk allochtone jongeren die bewust blanke ouderen als doelwit uitkiezen”, is Hoogwerf overtuigd. „Ze bevuilen niet hun eigen nest.”

Autochtone slachtoffers
Gebaseerd op het Jaarrapport Integratie 2012 van het CBS stelt Hoogwerf dat ’in nagenoeg alle gevallen de allochtone daders het doelbewust gemunt te hebben op kwetsbare slachtoffers van buiten de eigen etnische groep’. „In de praktijk zijn dat voornamelijk autochtone en Aziatische Nederlanders op leeftijd.”

Onderzoek van Bureau Beke naar achtergrondkenmerken van slachtoffers van gewelds- en zedenmisdrijven uit 2016 ondersteunt Hoogwerfs verhaal. Ze stelt dat daaruit blijkt ’dat autochtonen met 87 procent veruit de grootste groep slachtoffers vormen’.

Motieven allochtone daders
Maar in antwoord op eerdere schriftelijke vragen liet burgemeester Ahmed Aboutaleb weten geen reden te zien voor een onderzoek naar de motieven van allochtone daders en ook niet naar de etniciteit van de daders.

„Maar we moeten problemen benoemen en aanpakken”, is Hoogwerf stellig. „De achtergrond van criminelen wordt niet meer weergegeven terwijl dit juist een probleem is.”

’Marokkanenaanpak’
Daarom pleit ze voor een speciale ’Marokkanenaanpak’ gelijk aan de Antillianenaanpak van de gemeente. „De eerste groep die extra aandacht verdient is de Marokkaanse, net als destijds de Antilliaanse. Een aparte aanpak is nodig.”

Uit ’helaas wat gedateerde cijfers’ blijkt volgens Hoogwerf dat Marokkanen zijn oververtegenwoordigd in criminele activiteiten. „Ze zijn 22 keer zo vaak verdachte van zaken met geweld zoals straatroven en roofovervallen.”

Ze eist in het initiatiefvoorstel een ’gedegen onderzoek naar de feiten en cijfers omtrent vermogensdelicten met geweld, waarbij de daders allochtoon zijn en de slachtoffers autochtoon’ en een ’harde, doelgerichte aanpak gericht op de meest prominente dadergroepen’.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Bericht door King George »

Ik vind deze vorm van etnisch profileren door de daders m.b.t. hun slachtoffers best wel racistisch. Of mag ik dat niet zeggen?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie