Rotterdam.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80722
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Rotterdam en de burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Ariel »

Gewapende tieners op weg naar rivalen gepakt

Negen jongeren die vermoedelijk een ruzie met een rivaliserende groep jongeren wilden uitvechten, zijn in de nacht van zaterdag op zondag in en rond een tram in Rotterdam aangehouden. Meerdere tieners hadden messen bij zich, meldt de politie. Volgens de politie is er al geruime tijd sprake van „onenigheid” tussen jongeren uit de wijk Charlois en het stadsdeel IJsselmonde.

De politie kreeg zaterdag rond 23.00 uur informatie binnen dat sprake was van een op handen zijnde „confrontatie” op de Verboomstraat in de wijk waarbij tientallen jongeren waren betrokken. In een RET-tram werd een grote groep jongeren gespot, waarop de tram werd stilgezet.

Alle aanwezige jongeren werden gecontroleerd op wapenbezit. Twee 16-jarigen bleken een mes of steekwapen bij zich te hebben. Zij zijn aangehouden. Zeven anderen werden opgepakt omdat ze zich niet konden legitimeren. Inmiddels weet de politie wie ze zijn; het gaat om tieners van 15 tot en met 17 jaar. Onder stoelen en banken in de tram en op straat werden nog eens zeven messen aangetroffen. Op basis van camerabeelden uit de tram denkt de politie de wapens te kunnen koppelen aan de opgepakte jongeren.

De twee 16-jarigen zitten nog vast, de andere verdachten zijn in de loop van de nacht weer vrijgelaten.

Escalatie voorkomen
Vanwege de problemen tussen de jongeren uit Charlois en IJsselmonde hebben het Openbaar Ministerie, de gemeente en de politie al eerder ingegrepen. Zo zijn er gesprekken geweest met jongeren en hun ouders „om te voorkomen dat er een escalatie plaatsvindt waarbij situaties ontstaan die niemand wil.” Volgens de politie vraagt het incident van dit weekend om „verdere analyse en verdieping in deze problematiek.”

Daarbij geeft een politiewoordvoerder aan dat de gevonden wapens reguliere keukenmessen zijn, die voor 99 cent bij de Action kunnen worden gekocht. „Daar maken we ons wel zorgen om, dat voor heel weinig geld zo’n scherp en gevaarlijk wapen kan worden gekocht.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22572
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Rotterdam en de burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door King George »

Escalatie voorkomen
Vanwege de problemen tussen de jongeren uit Charlois en IJsselmonde hebben het Openbaar Ministerie, de gemeente en de politie al eerder ingegrepen. Zo zijn er gesprekken geweest met jongeren en hun ouders „om te voorkomen dat er een escalatie plaatsvindt waarbij situaties ontstaan die niemand wil.” Volgens de politie vraagt het incident van dit weekend om „verdere analyse en verdieping in deze problematiek.”
Zouden ze een "Foei!"-gesprek hebben gehad?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 44603
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Rotterdam en de burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Mahalingam »

Er zit geen schot in het plan om lauw water vanuit Rotterdam naar Leiden te pompen om het dan minder lauw terug te krijgen. En dat Rotterdamse Warmtebedrijf lijkt net zo'n mislukking te worden als de Amsterdamse afvalverwerking.
Rapport uitgelekt: ‘Stadsbestuur Rotterdam nam onverantwoorde risico’s rondom Warmtebedrijf en zette gemeenteraad buitenspel’
Het langverwachte rapport van de Rekenkamer naar het miljoenenslurpende Warmtebedrijf, waar deze krant de hand op heeft weten te leggen, laat geen spaan heel van het gemeentelijke organisatievermogen. D66-wethouder Arjan van Gils, de opvolger van Adriaan Visser, heeft heel wat uit te leggen.

Het Rotterdamse stadsbestuur heeft de gemeenteraad herhaaldelijk onvolledig geïnformeerd over financiële tegenvallers en andere ongunstige ontwikkelingen aangaande het Warmtebedrijf, concludeert de Rekenkamer. Het buitenspel zetten van de gemeenteraad, die een controlerende taak heeft, geldt als een politieke doodzonde.
Daarnaast heeft het college ‘een onverantwoord groot risico genomen’ in een poging het Warmtebedrijf op het droge te krijgen. Zo zijn ‘geen adequate risicoanalyses uitgevoerd’, staat in het rapport dat morgen pas wordt gepubliceerd. Met als gevolg dat ‘grote risico’s zijn onderschat of in het geheel niet in beeld zijn gebracht’. Als raadsleden op de hoogte waren van de onverantwoorde risico’s hadden ze, in theorie, op de rem kunnen trappen. Dat is niet gebeurd.

Overtollige hitte

Het Warmtebedrijf is de gemeente al jaren een blok aan het been. Door overtollige hitte uit de haven te gebruiken voor de verwarming van huizen kan veel CO2-uitstoot worden bespaard, is het idee. Weliswaar wordt er aan ruim 50.000 huishoudens (vooral op Zuid) warmte geleverd, maar het project lijdt zes miljoen euro verlies per jaar. Daarom wil het Warmtebedrijf uitbreiden en ook warmte leveren aan Leiden, maar de aanleg van een 40-kilometer lange pijpleiding heeft vertraging opgelopen.

Met name over deze pijpleiding naar Leiden is de gemeenteraad onvoldoende op de hoogte gebracht. Rotterdam is namelijk verplicht om vanaf 1 januari warmte te leveren. Nu de leiding minstens twee jaar is vertraagd, hangt de gemeente een enorme schadeclaim boven het hoofd. Deze afspraken – de ‘comfort letter’ – stammen uit oktober 2017, maar de raad is pas in april 2018 geïnformeerd. ,,Hierdoor nam de raad pas achteraf kennis van juridische verplichtingen met grote financiële risico’s’’, schrijft de Rekenkamer. En: ,,de comfort letter stond op gespannen voet met een door de raad aangenomen motie om geen nieuwe langdurige verplichtingen aan te gaan.’’

Het is de vraag welke consequenties deze snoeiharde kritiek heeft voor het huidige stadsbestuur. Veel is op het conto te schrijven van de begin dit jaar opgestapte Adriaan Visser (D66), maar het is zijn partijgenoot en opvolger Arjan van Gils (Financiën en grote projecten) die politiek verantwoordelijk is, samen met GroenLinks wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) en VVD-er Bas Kurvers (Bouwen).

Dossier

In het weerwoord erkent het stadsbestuur ‘dat de informatievoorziening op verschillende momenten is tekort geschoten’. ,,Het dossier kenmerkt zich door onvoorziene omstandigheden en wendingen die helaas het college ook hebben verrast’. En niet alles, bijvoorbeeld de ‘comfort letter’, hoeft meteen met de raad worden gedeeld, is het verweer.

Het rapport is getiteld ‘Warmte zonder leiding’ en dat is niet voor niets. De Rekenkamer schetst een beeld van een stuurloze gemeente die óf afzijdig was, óf zich juist op een onprofessionele manier bemoeide met het Warmtebedrijf. Er zijn geen duidelijke afspraken over de verhouding tussen het Warmtebedrijf en de gemeente, en de wijze van handelen.

Overigens adviseert de Rekenkamer om te stoppen met de pijp naar Leiden. Op lange termijn ziet de onafhankelijke controleur een ‘Warmtebedrijf Light’ voor zich, dat zich richt op de uitbreiding van het warmtenet in Rotterdam. Hiermee wordt meer CO2 en stikstof vermeden, en leidt tot een verbetering van de Rotterdamse luchtkwaliteit – in plaats van die van Leiden.
https://www.ad.nl/rotterdam/rapport-uit ... ~ac5cb61b/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80722
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Rotterdam en de burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Ariel »

Rotterdam in greep van tienergeweld

Rotterdam-Zuid is volledig in de ban van rivaliserende, uiterst gewelddadige jeugdbendes uit de wijken Charlois en IJsselmonde die de straten onveilig maken. Afgelopen donderdag raakte een tiener zwaargewond bij een geweldsuitbarsting, een andere tiener meldde zich dezelfde avond met een steekwond bij het ziekenhuis. De politie voerde vrijdagavond gesprekken met een 25-tal jongeren in de hoop het geweld de kop in te drukken.

Bewapend met grote messen treden bendeleden in de leeftijd van 13 tot en met 19 jaar elkaar tegemoet in confrontaties op straat, in de tram en bus. Afgelopen week leverde het treffen drie gewonde tieners op, van wie zelfs zwaargewond.

„Het fenomeen baart ons zorgen. Wij zijn alert op groepen jongeren die elkaar opzoeken om te vechten en daarbij messen gebruiken. Samen met de politie hebben we ook contact met de ouders en de scholen, omdat het vaak om minderjarige kinderen gaat”, zegt de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Donderdagavond ging het voor het eerst echt compleet mis. Op meerdere plekken vonden vechtpartijen plaats. In een bus werd een bivakmuts, een mes en een hamer gevonden. Op de Diepenhorst werd een jongen zwaargewond met een steekwond gevonden, later meldde een andere tiener zich met een steekwond bij een ziekenhuis.

Die laatstgenoemde jongen is volgens jongeren uit Rotterdam-Zuid, degene die een 14-jarige jongen dinsdag op de stoep van het Montfort College aan de Montessoriweg zwaar verwondde met een mes.

„We zijn aan het uitzoeken of beide incidenten met elkaar te maken hebben. Wij sluiten niet uit dat het slachtoffer van donderdagavond betrokken was bij het steekincident afgelopen dinsdag”, vertelt een politiewoordvoerder. De tiener is aangehouden voor betrokkenheid bij het steken donderdag.

In totaal werden donderdag zes jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar aangehouden. Vier omdat ze geen identificatiebewijs op zak hadden. Zij zijn volgens de politiewoordvoerder inmiddels heengezonden. Naast de gewonde tiener (16) zit nog een andere jongen vast voor het beledigen van een stadstoezichthouder (19).

Vrijdagavond ging een speciaal team van stadswachten, jongerenwerkers en politie de straat op. Er werden 25 jongeren gecontroleerd van wie er met zes een stevig gesprek is gevoerd, ook omdat ze al bekend waren bij de politie. Hun ouders kregen ook een belletje. Er werd preventief gefouilleerd en ook in de trams was er verscherpt toezicht omdat ook daar de vechtpartijen plaatsvinden.

De jeugdgroepen leven al langere tijd in onmin met elkaar. Eerder daagden ze elkaar uit op sociale media, nu op straat. Eind september kon de politie nog net op tijd ingrijpen op de Verboomstraat. Tientallen jongeren sloegen met de tram op de vlucht. Onder de stoelen van de tram werden messen gevonden. Er werden negen jongeren opgepakt.

’Alle culturen vertegenwoordigd’
„Het gaat om een groep van zo’n zestig jongeren. Een groot deel is meeloper. Alle culturen zijn er vertegenwoordigd”, vertelt een bewoner van Charlois. De bewoners zijn het geweld spuugzat. „Je zult maar net in de tram zitten en er zitten van dat soort gastjes. Met die messen die ze op zak hebben schil je geen aardappelen.”

Volgens de politie is de aanleiding voor de vete onduidelijk. „Ze hebben ruzie gekregen om iets dat heel klein is en wat groot kan eindigen. Het kan gaan om een ruzie over een meisje, maar ook om een verkeerde blik. Andere jongeren sluiten zich daar dan bij aan. En dan krijg je een grote groep, met veel meelopers”, aldus een politiewoordvoerder.

Wim Hoek, districtchef van de politie in Rotterdam-Zuid: „Dat er jongeren van 14 jaar of ouder over straat lopen met een mes moeten we als samenleving niet willen. Met elkaar moeten we deze intwikkeling in de kiem smoren voor er situaties ontstaan die niemand wil.”

Keihard aanpak
Leefbaar Rotterdam-fractievoorzitter Joost Eerdmans wil een keiharde aanpak. „Dit is te bizar voor woorden. De messencultuur komt overwaaien vanuit Engeland. Wat je nu ziet, gebeurt in zogeheten drill-video’s waarmee ze elkaar uitdagen met wapens.” Drill is een rapvorm met gewelddadige teksten en video’s.

Marc Otto, bestuursvoorzitter van LMC Voortgezet Onderwijs, waarvan vijf scholen in Zuid deel uitmaken, zegt geschrokken te zijn. „Wij gaan in overleg met de politie. Ook bespreken wij wat wij als school kunnen doen. Een van de overwegingen is vaker kluisjescontroles te houden.”

De Rotterdamse politie, jeugdhandhaving en jongerenwerk zullen ook de komende dagen zichtbaar aanwezig zijn op Rotterdam-Zuid.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Rotterdam en de burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Daar gaan we weer.

DE OPLOSSING

Voor de zoveelste keer.

Op verboden wapenbezit, waaronder ook steekwapens vallen, staat een maximumstraf van vier jaren.


Maak dit op billboards, affiches en in de buurt bekend. Beschouwen we de eerste keer in overtreding als een leerschool, kan de rechter volstaan met twee jaar tuchtkamp. Te beschouwen als een driloord voor a-sociale minderwaardige vuile vieze laffe types die te beroerd zijn om op de blote vuist te gaan. Elk recidief dient met de maximumstraf beloond te worden: vier jaren achter slot en grendel. Daarna weer in overtreding? Dan doodmaken! Sommige mislukte mensen dienen zo snel mogelijk uit de maatschappij verwijderd te worden. Een adequate oplossing, gebaseerd op het logisch te begrijpen spreekwoord: 'Wie niet horen wil moet maar voelen'. Mocht de appel niet ver van de boom vallen, dan is de sanctie des te makkelijker te begrijpen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80722
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Rotterdam en de burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Ariel »

Tramlijn 2 verbindt bendes in Rotterdam-Zuid: ‘Met messen de tram in, man dat is niet normaal’

Onberekenbaar zijn ze. Gevaarlijk als ze elkaar ontmoeten. Gewapend met messen staan jeugdbendes uit IJsselmonde en Charlois de laatste weken tegenover elkaar, bijeengebracht door het openbaar vervoer. Er vallen slachtoffers. Hoe kan het dat een deel van de jeugd in Rotterdam-Zuid zo ontspoort?

‘Vrede’ en ‘verzoening’, prijkt in IJsselmonde op de Rooms-Katholieke Parochie De Emmaüsgangers aan de Reyerdijk. Iedereen die met tramlijn 2 pendelt tussen IJsselmonde en Charlois, kan de woorden op de gevel van het gebouw lezen. Maar vrede en verzoening zijn ver weg voor de rivaliserende groepen jeugd uit de twee wijken die het openbaar vervoer met elkaar verbindt.

Juist rond deze tramlijn, die passagiers in 35 minuten van de Kromme Zandweg bij De Wielewael in Charlois naar en van winkelcentrum Keizerswaard in IJsselmonde brengt, kwam het de afgelopen weken tot een steekpartij, met meerdere gewonden tot gevolg. Ook vond de politie in Charlois tal van messen bij een controle in de tram.

Tieners die de gewelddadigheden letterlijk op een afstand volgen, raken eerder in extase door filmpjes van vechtpartijen én zelfs de steekpartij waar een 14-jarige jongen het slachtoffer was, dan dat ze hun gezicht vol afschuw afwenden van het scherm op hun mobieltje. Ze weten wie de betrokkenen zijn, praten stoer over hen, maar zullen nooit hun naam hardop uitspreken. Laat staan dat ze die verlinken aan de politie, die er alles aan doet de beelden van een van de steekpartijen boven water te krijgen.

De steekpartijen van afgelopen weken hadden een impulsieve oorsprong. Na elkaar over en weer op sociale media te hebben uitgedaagd, werd de confrontatie op straat of in tramlijn 2 gezocht. De tramlijn gaat in Charlois langs statige herenhuizen, verdeeld in meerdere woningen en een reeks kleine winkeltjes en supermarkten met buitenlandse invloeden. In IJsselmonde overheersen de hogere flatgebouwen, met kleine appartementen en de twee grotere winkelcentra.

Ondanks de controverse tussen de jeugdbendes hebben de twee wijken vooral veel met elkaar gemeen. De woningen zijn voor Rotterdammers met een smalle beurs en de bevolkingssamenstelling is in beide wijken volledig multicultureel: van blank tot donker, van jong tot oud, van Nederlands tot Aziatisch stapt in tramlijn 2.

Sneakers
In IJsselmonde heeft de jeugd – vooral jongens – in de vroege avonduren de overhand. Donkere gasten met modieuze sneakers en telefoon in de hand. Ze zijn er driftig mee in de weer, geven bij elke halte hun ogen goed de kost om te zien wie instapt. Er is een lichte spanning voelbaar, maar meer is het ook niet. Geen ruzie, geen knokpartij, geen steekpartij.

De jeugdbendes bestaan volgens diverse betrokkenen vooral uit allochtone jongeren, die in wisselende samenstelling op pad gaan. Turkse, Marokkaanse jongens, maar ook Antillianen en Kaapverdiaanse jongelui. Voor hen is er in de wijk weinig te doen, zeggen bewoners. Ze kunnen thuis gamen, voetballen en anders rest er weinig anders dan de straat op gaan.

,,Je merkt dat het gedrag van die gassies verandert, asocialer wordt’’, zegt de 53-jarige Jacob die regelmatig in tramlijn 2 op Zuid pendelt. ,,Schreeuwen, met hun poten op de stoel, geen ontzag voor de controleur en geen respect voor ouderen. Een tijdje terug merkte ik dat een paar van die jongens op oorlogspad waren. Stoere taal, agressief. Nee, messen of zo heb ik niet gezien, maar als je daarna over die steekpartijen leest, vraag je je wel af of je nog wel veilig zit in de tram. Ik heb mijn ‘bekkie’ wel bij me, maar dacht je dat ik er wat van zeg? Ik heb geen zin om in het Ikazia wakker te worden.’’

Het is volgens de politie een feit dat de rivaliserende jongens het openbaar vervoer gebruiken om elkaar te ‘ontmoeten’. ,,Ik ga mezelf niet in een gevaarlijke positie brengen door ten koste van alles die jongeren ter verantwoording te roepen en zie het daarom nog wel eens door de vingers als ze zwartrijden’’, zegt een controleur op lijn 2. ,,Ik wil graag heelhuids, met al mijn tanden nog in mijn smoel, thuiskomen. Het enige wapen dat we hebben is onze walkie-talkie.’’

Het gedoe’ op lijn 2 verbaast de controleur niet. ,,We rijden hier door een achterstandswijk. Ik kom er zelf vandaan, ken de jongens wel zo’n beetje. Maar met messen de tram in, man dat is niet normaal.’’

Dat er inmiddels extra maatregelen zijn genomen in het openbaar vervoer blijft tijdens één van de ritten met de tram door Charlois niet onopgemerkt. Bij zomaar een halte komt een groep boa’s, geflankeerd door twee politieagenten de tram binnen. Er wordt om te beginnen gecontroleerd op zwartrijden. Jongens in de leeftijdscategorie die betrokken is bij de voorgaande steekpartijen, moeten ook hun identiteitsbewijs tonen.

Opstootjes
In Charlois – de ‘thuishaven’ van de ene bende – kennen ze de problemen met de jeugd. Jeugdteams van voetbalclub Charlois raakten in het verleden geregeld betrokken bij opstootjes, maar inmiddels is het roer om, zegt verenigingsmanager Raymon Schimmel. ,,We hebben de touwtjes aangetrokken. Met een aantal spelers, maar ook trainers zijn we gestopt. Iedereen die een tenue met het logo van sv Charlois draagt, is een visitekaartje voor de club.’’

Jeugdspelers zijn van uiteenlopende komaf. Het is een afspiegeling van de wijk. ,,De sportbeleving en de normen en waarden zijn niet binnen alle achtergronden hetzelfde. Dat moet je managen’’, zegt Schimmel. ,,Volgens de politie zijn er momenteel geen signalen dat leden van ons actief zouden zijn in bendes. Dat is voor ons belangrijk om te weten.’’

Hij kent de cultuur in de wijk. ,,Het is een rauw gebied, waar groepen aantrekkingskracht uitoefenen en waar het recht van de sterkste geldt. Jeugd tussen 12 en 17 jaar moet vaak eigen keuzes maken, omdat ouders niet veel tijd voor hen hebben. Ga je dan sporten of op straat rondhangen? Op pedagogisch gebied valt hier veel te winnen.’’

De voetbalclub probeert met verschillende projecten, in samenwerking met andere partijen, de jongeren te helpen hun maatschappelijke leven op orde te krijgen of te houden. Afgelopen voorjaar maakte de club samen met Stichting De Werkshop bijvoorbeeld een begin met een project waarbij jongeren kunnen beschikken over een opleidingsbudget van 250 euro.

Bij deelnemers tussen de 14 en 30 jaar worden zelfscans afgenomen. ,,Een zelfscan maakt jongeren beter bewust wie ze daadwerkelijk zijn, waarom ze sporten en welke dromen ze willen najagen in het leven. Per jongere is er een opleidingsbudget van 250 euro beschikbaar. De meesten kiezen hier voor een functie in de voetballerij zoals jeugdtrainer of scheidsrechter worden. Zo raakt een 15- of 16-jarige betrokken bij een 11-jarige.’’

Stampvol
Marc Brugman, jeugdvoorzitter van voetbalclub LMO in IJsselmonde – de wijk waar de andere bende vandaan komt – ziet het liefst zoveel mogelijk jongeren voetballen of een andere sport beoefenen. ,,Met sport kunnen ze hun hoofd lekker leegmaken.’’ Toch ziet Brugman met lede ogen dat sommige tieners dreigen af te glijden. ,,Die jongens laten zich meeslepen.’’

,,Laatst had ik vijf jongens die hun lidmaatschap wilden opzeggen, ‘geen zin meer’. Dat gaat er bij mij niet in. Als je doorvraagt blijkt dat ouders gescheiden zijn of dat contributie een probleem is. Met die laatste jongen heb ik een regeling getroffen. Ik heb er zo een paar van de straat gehouden. Daar ben ik best trots op, want als ze op straat belanden, wordt het criminele pad aanlokkelijk. Ik merk dat vooral Antilliaanse en Marokkaanse jongeren daar gevoelig voor zijn.’’

LMO heeft een waarden- en normencommissie waar jongeren moeten opdraven als ze zich misdragen. ,,Je moet er bovenop zitten, anders nemen ze een loopje met je’’, verzekert Brugman. ,,We zijn vanwege de steekpartijen extra op onze qui vive. Jongeren zijn geen open boek over wat er op straat gebeurt. Misschien durven ze er ook niet over te praten. Je merkt wel dat het gedrag van de jongeren verandert. Het taalgebruik wordt harder. Dat merk ik al als ik mijn zoon door de koptelefoon van zijn Playstation dingen tegen anderen hoor roepen, waarbij ik denk ‘dat heb je niet van mij, zo heb ik je niet opgevoed’.’’

Politie, gemeente en scholen nemen het geweld in Rotterdam-Zuid uiterst serieus. Ze gaan het toezicht in het openbaar vervoer – en na de herfstvakantie ook op een aantal scholen – aanscherpen. Ondertussen worden er in de wijk gesprekken gevoerd met jongeren en met ouders.

De knapen die met messen op pad gaan en er mee steken, zijn volgens ingewijden niet de jongens van wie de ouders in gesprek zijn met de politie. ,,Die zitten al aan de criminele kant’’, zegt één van hen. ,,En die zorgen voor de grimmige sfeer in Charlois. Nu houden ze zich rustig omdat ze weten dat er extra aandacht is. Maar de ellende is nog niet ten einde.’’

Dat denkt ook de 71-jarige oer-Rotterdammer Arie in lijn 2, de tram die rustig heen en weer blijft pendelen over Zuid, onder zijn snor vandaan. ,,Die gasten zijn niet achterlijk’’, bromt hij. ,,Ik heb het idee dat ze nu af en toe op de tram stappen om te verkennen; kijken of er inderdaad extra toezicht is. Ze weten dat de politie hen in het snotje heeft...’’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80722
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Rotterdam en de burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Ariel »

Schietpartij in Ijselmonde. :scratch:
Rijdende auto drie keer geraakt bij beschieting in IJsselmonde

De politie onderzoekt een schietpartij aan de Emelissedijk/Reyerdijk in Rotterdam-IJsselmonde. Daar is een rijdende auto met twee inzittenden rond 22:15 uur beschoten vanuit een andere auto. In de beschoten auto zijn drie kogelgaten gevonden, niemand raakte gewond.

Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding was voor de beschieting. De inzittenden van de beschoten auto zijn gestopt op de Hooghagen om de politie te bellen en zijn mee teruggereden naar de plek waar werd geschoten. Op beide plekken doet de politie onderzoek.

De dader of daders zijn gevlucht.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80722
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Rotterdam en de burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Ariel »

Afbeelding

Dit zijn de rappers van clips met zwaaiende kapmessen: ‘Aanzetten tot geweld? Wij vertellen gewoon hoe ons leven is’

De jonge rappers Qlas en Blacka waren plotseling nieuws. Na heftige incidenten met jongeren en messen, keek iedereen naar hun video’s waarin met kapmessen wordt gezwaaid.

,,Als je het nieuws volgt, lijkt het alsof dit allemaal is gebeurd omdat wij die video’s online zetten’’, zegt Blacka (16). ,,Het lijkt alsof alles om ons draait, omdat wij de gezichten zijn”, zegt Qlas (17). Dat is niet zo, bezweren ze. Blacka: ,,Vraag maar aan de politie of we betrokken zijn geweest bij die incidenten.’’

Vorige maand vond de politie een groot aantal messen bij een groep jongeren in de tram tussen Charlois en IJsselmonde. Een paar weken later werd een jongen neergestoken bij zijn school in de buurt van het Zuidplein, een paar dagen later werd een andere jongen neergestoken in de buurt van Slinge. Volgens de politie zijn de steekpartijen het gevolg van rivaliteit tussen groepen jongeren in Charlois en IJsselmonde.

Kapmessen
De rappers wilden wel praten. Over de nieuwsberichten over hun video’s en over de video’s zelf, waarin ze te zien zijn met grote kapmessen. En waarin te zien is dat jongens worden gefouilleerd en staande gehouden. De afspraak wordt gemaakt door hun manager, rapper Vic9. We praten in de Verhage aan het Prinsenplein, de plek waar Blacka en hun vrienden samenkomen. ,,We wonen allebei op een paar minuten lopen”, vertelt Qlas. De jongens zitten aan tafel, een beetje timide. Qlas drinkt Fernandes, Blacka een flesje water.

,,Ze zeggen dat zij aanzetten tot geweld”, zegt Vic9, zelf ook rapper en niet vies van wapengekletter in zijn muziek en video’s. ,,Maar het is andersom. Zij rappen over wat ze zien en over wat er gebeurt op straat. Deze dingen gebeurden ook voordat ze begonnen met rappen, begin dit jaar. Mensen zetten het nu in de verkeerde volgorde.’’

Maar jullie staan wel met zúlke grote messen in beeld.
Blacka: ,,Die dingen gebeuren met zulke messen.” Qlas: ,,Het lijkt zo erg, maar als je me nu dertig minuten geeft, dan ga ik naar de stad en ben ik binnen een half uur terug met zo’n mes. Dat kun je gewoon kopen. Sommigen halen ze uit de keukenla. Wij laten het alleen maar zien.’’ Blacka: ,,Dat het gebeurt, gaan we niet ontkennen.’’

Wat vinden jullie daar dan van?
Blacka: ,,Dat vinden we natuurlijk jammer, maar we hebben niet de kracht om daar iets tegen te doen. Sommige dingen gebeuren gewoon. Of we weten wat er aan de hand is? Mwah, ja. Onderlinge spanningen.’’

Snappen jullie dat mensen schrikken van die messen in de clips?
,,Natuurlijk schrikken ze’’, zegt Blacka. Qlas: ,,In de laatste clips zie je ze ook niet meer.’’ Vic9: ,,Het is een vorm van entertainment. Zij zijn artiesten. In die video’s spelen zij een personage. Het is net als een acteur die een serial killer speelt in een film. Die is toch in het echt ook niet zo? Het laten zien van die messen hoort bij de muziekstijl die ze maken, bij drillmuziek. Als The Rolling Stones vroeger over 16-jarige meisjes zongen, werd er ook niet gezegd dat ze aanzetten tot pedofilie? Elke generatie heeft muziek die een hype is. En op dit moment is dat drillmuziek.”

Buitenstaanders kijken altijd met een vergrootglas naar hiphop, zegt Vic9. ,,Feis werd neergeschoten en er werd van alles bijgehaald. Alsof het door de muziek komt, maar dat is helemaal niet zo. Dat was gewoon een of andere gek. Als er iets met rappers is, wordt het meteen opgeblazen. U ziet deze jongens: zien ze er gevaarlijk uit? Ze zijn 16 jaar oud. Ze gaan gewoon naar school.’’

Slinge
Zelf zijn ze geschrokken van de impact die hun video’s en de verhalen erover hebben gehad. Blacka: ,,Op straat zie je mensen denken: wie is die gek?’’ Qlas: ,,Ik was vorige week in Spanje met vakantie. Een vrouw vroeg of ik met haar zoon op de foto wilde. Ze zei: ‘Wij komen wel van Slinge, maakt dat uit?’ Dat kind durfde niet eens meer op de foto. Het wordt nu neergezet alsof het oorlog is tussen Slinge en IJsselmonde, maar dat is helemaal niet zo.’’

Blacka en Qlas brengen hun muziek nu een maand of acht uit. Hun video’s - een ervan werd volgens hun kanaal #24 opgenomen tijdens het verlof van Qlas - zijn bijna 2 miljoen keer bekeken, vertelt Vic9. ,,Ze hebben ieder weekend twee optredens, in clubs en op verjaardagsfeestjes. Ze zijn succesvol, omdat mensen weten dat wat zij rappen echt waar is. Het is niet gelogen. Ze maken dingen mee. Mensen die ook in zo’n situatie zitten, draaien die muziek.’’

Ze schrijven alle muziek met zijn tweeën. Qlas: ,,We zijn echt een duo. Soms lopen we ergens, hebben we iets in ons hoofd en dan zegt hij een zin en ik de volgende. Dat kan een verse worden, of een refrein. Of ik stuur hem een snap, vraag hem: wat vind je van deze lijn?” Blacka: ,,Ik kan wat hij niet kan, en hij kan dingen die ik niet kan. We vullen elkaar aan.’’

,,We willen muziek maken zoals we ons voelen. Zoals het leven is’’, zegt Blacka. Qlas: ,,In hiphop gaat het erom dat je echte verhalen vertelt.’’ Blacka: ,,Je kunt niet zomaar een zonnig verhaaltje vertellen. Misschien is het wel goed dat we dit allemaal in het nieuws hebben gebracht. Mensen zijn nu op de hoogte. Ze kunnen nu actie ondernemen.’’ Qlas: ,,De politie doet dat ook, maar niet altijd op een positieve manier.’’

Ziek
Sinds de steekpartijen in het nieuws zijn, worden ze nog meer dan anders gecontroleerd, vertellen ze. ,,Alles wordt van je opgeschreven, ook al is er niets aan de hand’’, zegt Qlas. ,,Ze kunnen de volgende dag zien dat ik de dag ervoor staande ben gehouden. Het is een lange lijst.’’ Blacka: ,,We begrijpen dat het hun werk is, maar wij zijn ook gewoon mensen. We zijn niet ziek in ons hoofd. Als ik even sta te stoeien met mijn vrienden, staan er meteen drie busjes op het plein omdat ze denken dat er iets aan de hand is.’’ Qlas: ,,Als er iemand wordt neergestoken, wordt onze naam genoemd. Dat moet veranderen.’’

,,Jongeren raakten altijd al gewond’’, zegt Blacka. Qlas: ,,Steekpartijen waren er altijd al.’’ Blacka: ,,Het hele internet staat vol met filmpjes.’’

Laatst waren ze een clip aan het opnemen, toen de politie met een cameraploeg in haar kielzog langskwam, vertelt Blacka: ,,‘Waar zijn de rappers?’ vroegen ze. De politie is ook heel erg bezig met sociale media. Het publiek twijfelt of de politie wel ingrijpt. Ze wil blijkbaar aan het publiek laten zien dat ze actie onderneemt. Maar wij zijn nog steeds mensen.’’

De groep jongens staat al jaren bij Verhage, vertellen ze, net als vanavond. Hun vrienden staan buiten voor het raam. ,,Kijk, de politie rijdt nu voor de derde keer langs.’’ Blacka: ,,We willen niet zeggen dat we de liefste jongens zijn, natuurlijk gebeurt er weleens iets.’’ Vic9: ,,Maar er wordt nu gedaan alsof ze hier met zwaarden rondlopen op het Prinsenplein.’’ Qlas: ,,Ik denk dat mensen nu twijfelen of ze hier nog een burger kunnen kopen. Natuurlijk kan dat.’’

Zelf staan ze niet meer zo vaak bij Verhage. ,,We hebben school en muziek. We hebben geen tijd meer om hier te staan’’, zegt Blacka. Hij volgt een zorgopleiding op Albeda, Qlas doet een opleiding tot verkoper bij Zadkine. Vic9: ,,Aan het einde van de dag denk ik dat de jongens uit de buurt een voorbeeld aan hen kunnen nemen. Ze hebben veel bereikt in korte tijd. Ze zijn een inspiratie voor anderen in de buurt.’’ Blacka: ,,De clips veranderen ook. In de clips lieten we hier zien, zoals het was. Ik ga niet rappen over dingen van vroeger. Ik ga nu over andere dingen rappen.’’

Waar dromen jullie van?
Blacka: ,,Van succes. Wat dat is? Als je financieel, fysiek en mentaal gezond bent. Ik hoef niet per se succes als muzikant, als ik maar succesvol ben. Ik kan makkelijk met jongens zoals ik praten. Ik heb veel dingen meegemaakt, ik heb levenservaring. Ik voel ze. Als ik daar iets mee kan doen, als je dingen écht kunt veranderen, dat lijkt me ideaal.’’

Wat zou je in jullie wijk willen veranderen?
,,Kinderen willen chillen met elkaar’’, zegt Blacka. ,,Maar elke keer chillen op straat is niet netjes. Er is geen buurthuis, geen plek waar jongeren samen kunnen komen.’’ Vic9: ,,Ze staan hier achter in het park, maar daar worden ze weggestuurd door de politie omdat ze druk zijn en overlast veroorzaken. En er is geen moeder die dertig jongens in huis wil.’’ Qlas: ,,Er was een tijdje zaalvoetbal. Iedereen uit de buurt was er. Zelfs jongens die niet konden voetballen, probeerden panna’s te scoren. Maar opeens was het gestopt.’’ Blacka: ,,We willen sporten, met elkaar zijn, muziek maken, lachen zo hard als we willen.’’ Qlas: ,,Of gewoon dit. Hier staan.’’

De wijkagent kent alle jongens bij hun naam, zegt Vic9. ,,Maar de jongerenwerkers niet. Nu pakken ze achteraf de problemen aan. Als je de intentie hebt om er écht iets aan te doen, moet je eerder iets doen. Maar ik denk dat ze die intentie niet hebben. Op deze manier worden twee kampen gecreëerd.’’ Blacka: ,,Kinderen die jonger zijn dan wij, zien dat ook. Zij gaan denken dat de politie slecht is, terwijl de politie gezien zou moeten worden als een goed iets, als iets waar ze later kunnen werken, niet als een slecht iets. Het zou fijn zijn als kinderen straks niet meer hoeven mee te maken wat ik heb meegemaakt.’’

Jullie hebben allebei jongere broertjes en zusjes. Wat zouden jullie ze willen aanraden over het leven op straat?
Blacka: ,,Om voor iets te gaan en niet te gaan niksen, want dan kan je in de problemen komen. Nu ik voor de muziek ben gegaan, maak ik alleen nog positieve dingen mee. Wat ik vroeger heb meegemaakt? Ik heb van alles meegemaakt. Letterlijk alles, al deze dingen heb ik van dichtbij gezien. Ja, de dingen waar ik muziek over maak. Daar wil ik het liever niet meer over hebben, want ik heb net mijn leven een ommekeer gegeven.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80722
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Rotterdam en de burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Ariel »

Leefbaar Rotterdam wil verbod luide oproep voor vrijdaggebed: ‘Waarom moeten mensen op straat Allah Akbar horen?’

In navolging van een hoogoplopende discussie in Amsterdam, wil Leefbaar Rotterdam een verbod op een ‘luide oproep tot het islamitisch gebed op straat’. Volgens partijleider Joost Eerdmans past de aankondiging niet bij de ‘Nederlandse cultuur van orde en rust’. Hij wist niet dat het in Rotterdam-West al ruim 20 jaar praktijk is.

,,Zelfs een GroenLinks-burgemeester vindt het niet wenselijk. Dat zegt genoeg.’’ Joost Eerdmans, fractievoorzitter van oppositiepartij Leefbaar Rotterdam, grijpt het Amsterdamse debat over het ‘versterkte gebedsoproep’ aan om in Rotterdam te pleiten voor een verbod. Vandaag zal de grootste partij in de gemeenteraad een motie van deze strekking indienen. ,,Waarom moeten mensen op straat ‘Allah Akbar’ horen? Religie hoort plaats in een kerk of een moskee, of bij de mensen thuis.’’

In Amsterdam ontstond consternatie toen de imam van de Blauwe Moskee voorstelde om de oproep van het vrijdaggebed door een luidspreker te laten verkondigen, om zo de islam in Nederland te ‘normaliseren’. Vorige week zei burgemeester Femke Halsema dit geen goed plan te vinden, ze vindt het ‘niet van deze tijd’.

Dominante claim
Leefbaar wil in Rotterdam soortgelijke toestanden voorkomen. ,,Ik wil niet dat Rotterdammers geconfronteerd worden met zo’n dominante claim op de publieke ruimte, een uiting van de toenemende invloed van de islam.’’ Het is anders dan klokgelui van een kerk, zegt hij. ,,Dat is een eeuwenoude Nederlandse traditie waar mensen aan gewend zijn. Er wordt ook niet geroepen: ‘Jezus Leeft! Jezus Leeft!’

Eerdmans is er aanvankelijk niet van op de hoogte dat aan het Mathenesserplein al geruime tijd wekelijks een oproep voor het vrijdaggebed galmt door de speakers van de An Nasr Moskee. Net als bij de iets verderop gelegen Mevlana Moskee. Het voorstel wordt dus niet ingediend, omdat er klachten zouden zijn binnengekomen, erkent hij. ,,Het is een principekwestie. Het past niet bij de Nederlandse cultuur van orde en rust.’’

Het is niet bekend bij hoeveel Rotterdamse moskeeën vrijdagmiddag een gebedsoproep door de luidsprekers galmt. De gemeente heeft daarvan geen overzicht, laat een woordvoerder weten. Duidelijk is wel dat het er weinig zijn – in ieder geval twee in Rotterdam-West. Volgens gemeentelijke regelgeving heeft iedere moskee een ontheffing voor een publieke oproep: alleen aan het begin van de vrijdagmiddag, niet langer dan 5 minuten en niet hoger dan 75 decibel.

Jaren negentig
Volgens Brahim Bourzik, hoofdredacteur van de Moslimkrant, is de An Nasr Moskee in de jaren negentig begonnen met luidsprekers. De imam roept iedere vrijdag live op tot het gebed, wat in de wijde omtrek is te horen. ,,Daarbij is rekening gehouden met de omgeving. Het volume is een stuk lager dan toegestaan’’, zegt hij.

Volgens Bourzik is het overigens niet per se nodig. ,,Tegenwoordig zijn er andere technische mogelijkheden. En de profeet had ook geen luidsprekers. De islam schrijft het niet voor.’’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22572
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Rotterdam en de burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door King George »

IS Sura 8:12 geënt op Engelse subcultuur? Anders zou ik niet weten wat Aboe bedoelt. Of doet Aboetje gewoon taqiyya?

  • Aboutaleb: ‘Jongens die met messen rondlopen zijn beïnvloed door Engelse subcultuur’

    Jonge jongens die in Rotterdam rondlopen met grote messen in hun rugzak zijn beïnvloed door een Engelse subcultuur, zei burgemeester Aboutaleb gisteravond in de gemeenteraad. De laatste paar maanden zijn er in en rond Rotterdam verschillende steekpartijen geweest onder tieners. Boze ouders uit Spijkenisse eisten afgelopen weekend nog maatregelen om hun kinderen te beschermen.


Lees verder
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80722
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Rotterdam en de burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Ariel »

Zijn ze gek geworden in Rotterdam? :shock: Dit moet een grap zijn.
Wijkagent gaat drankgebruik ouderen controleren

Alcoholvrije huizen van de wijk (buurthuizen) en apothekers en wijkagenten die moeten gaan opletten of ouderen niet een borreltje te veel drinken. Zo nodig moeten ze ook mensen gaan waarschuwen. Dat zijn enkele maatregelen die staan in het nieuwe Rotterdamse preventieakkoord.

Het lokale akkoord werd gisteren gepresenteerd. Met meer dan tachtig partners wil de gemeente de strijd voor gezondere Rotterdammers serieus gaan oppakken. Naast zijn zelfverklaarde ’oorlog’ tegen hamburgerketens en snackkramen in de stad ziet zorgwethouder Sven de Langen een rookvrije stad voor zich, waarbij ook zeker niet te veel mag worden gedronken.

Gemeente hanteert norm Trimbos-instituut
Het tegengaan van overmatig alcoholgebruik onder ouderen (vooral onder 55-plussers) is een van de speerpunten. Mannen met meer dan drie bier per dag en vrouwen die dagelijks liever meer dan twee wijntjes drinken, zijn overmatige drinkers. Daarbij hanteert de gemeente de norm van het Trimbos-instituut.

De gevolgen van te veel drinken zouden bij de inwoners nog onbekend zijn. Ouderen die dronken omvallen, kunnen een heup breken. Dat moet onder de aandacht worden gebracht en De Langen weet al door wie. Huisartsen, maar ook apothekers, wijkteams, welzijnsmedewerkers en zelfs wijkagenten moeten het drankgebruik binnen de perken zien te houden.

Met deze partijen wordt gepraat ’over de manier waarop de aandacht voor middelengebruik bij ouderen kan worden bevorderd’. Ook moet er minder worden gedronken in de Huizen van de Wijk.

Complete drooglegging gaat nog te ver
Een complete drooglegging gaat nog te ver, laat een gemeentewoordvoerder weten. „We willen de gezonde keuze meer op de voorgrond stellen, ook in de Huizen van de Wijk. Dat betekent meer aandacht voor non-alcoholische drankjes. Maar dat betekent niet dat bijvoorbeeld ouderen tijdens evenementen geen advocaatje of rode wijn meer krijgen.”

Daarnaast wil de stad elke Rotterdammer onderwerpen aan ’persoonlijke gezondheidstesten’, bestaande uit een vragenlijst die mogelijk wordt aangevuld met diagnostische testen. In twee wijken in Feijenoord wordt daarmee komend jaar geëxperimenteerd.

Ook het roken op straat wordt teruggebracht. De Langen probeert rookvrije zones op te zetten. Hij mikt daarbij op duizend speeltuinen. Verder wordt samen met de RET onderzocht of tram- en bushaltes in de openbare ruimte rookvrij kunnen worden gemaakt.
Dit is de knettergekke Wethouder Sven de Langen (CDA)
Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Rotterdam en de burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:
Naast zijn zelfverklaarde ’oorlog’ tegen hamburgerketens en snackkramen in de stad ziet zorgwethouder Sven de Langen een rookvrije stad voor zich, waarbij ook zeker niet te veel mag worden gedronken.
Bekeer je tot de Islam Sven! Die regelt alles nog beter op zijn islamitisch. Bijvoorbeeld in het geheel geen alcohol. Aboutaleb zal gniffelend in zijn handen wrijven. Hij is niet voor niets als salafist aanhanger van het grootste stuk onbenul uit de geschiedenis van afwezig verstand: profeet sadist Mohammed.
Ook moet er minder worden gedronken in de Huizen van de Wijk.
Drooglegging misschien? Wat ons land nodig heeft is minder sportieve krachtpatsers zoals Sven de Langen en meer mensen die logisch en zelfstandig (Sven is een in God gelovige) nadenken met in hun achterhoofd als uitgangspunt de liberale gedachte: een ieder kent zijn eigen verantwoordelijkheid.

Ik weet dat het vandaag geen 1 april is. Als u begrijpt wat ik bedoel. Anders . . .
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80722
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Rotterdam en de burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Ariel »

Aantal schietincidenten in Rotterdam flink gestegen

Het aantal schietincidenten in Rotterdam en omgeving is het afgelopen jaar gestegen, zo blijkt uit cijfers die de Eenheid Rotterdam van de Nationale Politie vrijdag bekendmaakte. In 2019 waren er tot nu toe 108 schietincidenten, in 2018 waren dit er nog 71.

In de haven werd ruim 30.000 kilo cocaïne in beslag genomen, tegen 19.000 kilo in 2018. Dat was vorig jaar al een verdrievoudiging van de hoeveelheid die in 2017 werd onderschept.

Van de schietpartijen vonden er 74 in de stad zelf plaats, waarvan er vier een dodelijke afloop hadden en er 24 gewonden vielen. Er zijn 75 verdachten aangehouden en 587 vuurwapens in beslag genomen.

Zelfde netwerken en personen
Er werd niet alleen op personen, maar ook op woningen of cafés geschoten. Volgens politiechef Hans Vissers vooral als intimidatie. Hij zegt zich zorgen te maken over de groei van wapenbezit. „Je kunt vrij snel aan een wapen komen.” Bij de schietincidenten zijn vaak ook dezelfde netwerken en personen betrokken, die krijgen dan ook extra aandacht van de politie.

Preventief fouilleren, kluiscontroles en gesprekken met ouders hebben effect gehad om het wapenbezit onder jongeren in Rotterdam aan te pakken. Volgens de politie is excessief geweld onder jongeren, opgejut door straatcultuur en uitgemeten op sociale media, hiermee onder controle.

In Rotterdam en omgeving vonden er het afgelopen jaar ruim 95.000 misdrijven plaats, een stijging met 4 procent ten opzichte van vorig jaar. Het aantal fraudegevallen onder burgers steeg van 6400 naar 8700, mogelijk omdat er nu ook via internet aangifte hiervan kan worden gedaan. Het aantal straatroven is, tegen de landelijke trend in, gedaald met 7 procent.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44603
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Rotterdam en de burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Mahalingam »

Net als in Amsterdam hebben ze in Rotterdam een probleem met de vuilafvoer. En daar ligt het probeem veel dichter bij de mensen.
Hier het resultaat van 17 miljoen euro erop bezuinigen:

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44603
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Rotterdam en de burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Mahalingam »

"de slaap der onschuldigen slapen". Niet in dit geval:
Slapende man met vuurwapen aangehouden in metro
De politie heeft een 21-jarige Rotterdammer, die met de RandstadRail onderweg was van Rotterdam naar Den Haag, zaterdagavond aangehouden voor verboden wapenbezit.
Medereizigers zagen dat de man een vuurwapen bij zich had en waarschuwden het metropersoneel. De metro werd stilgezet op station Westpolder in Berkel en Rodenrijs.
Agenten gingen het treinstel in en troffen de man slapend aan. Hij bleek inderdaad een wapen bij zich te hebben. Dat is in beslag genomen.
https://www.ad.nl/rotterdam/slapende-ma ... ~ab67ac3f/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44603
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Rotterdam en de burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Mahalingam »

En agenten die ruziemakende mensen uit elkaar wilden halen zijn een paar dagen arbeidsongeschikt geworden.
Twee agenten vannacht gewond geraakt bij twee verschillende incidenten

Twee agenten raakten afgelopen nacht gewond bij twee verschillende incidenten in het Rotterdamse uitgaansleven. Een wijkagent brak zijn hand toen hij een ruzie wilde sussen. Bij een ruzie in het uitgaansleven schoot bij een andere agent zijn schouder uit de kom.

De wijkagent kwam tussenbeide bij een ruzie aan de Korte Lijnbaan tussen twee mannen. Zij hadden volgens de politie te veel alcohol genuttigd. De agent wilde hen uit elkaar halen, maar hierbij ontstond een gevecht waarbij de wijkagent zijn hand brak. De mannen zijn aangehouden.

Hevig verzet

Rond 04.00 uur was er ruzie bij een uitgaansgelegenheid aan de Kruiskade. Beveiligers waren volgens de politie druk in de weer met een man en een vrouw. Toen agenten dat zagen, schoten zij te hulp. Doordat de man zich verzette schoot bij één van de agenten de schouder uit de kom. De verdachte is aangehouden en ingesloten. Ook bij zijn aanhouding verzette de man zich nog steeds hevig. Beide agenten kunnen voorlopig niet aan het werk.
https://www.ad.nl/rotterdam/twee-agente ... ~aaaadf44/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44603
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Rotterdam en de burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Mahalingam »

Zou het door de storm komen? Mijn kat had vanochtend de wind onder de staart.
Schietpartij op de Roelantweg in Oud IJsselmonde: vier jongeren aangehouden
Aan de Roelantweg in de Rotterdamse buurt Oud IJsselmonde zou vannacht rond 00.50 uur door een groep van zeven mensen zijn gevochten. Hierbij zou geschoten zijn en daarnaast zou er gebruik gemaakt zijn van messen.

De verdachten renden weg op het moment dat de politie ter plaatse kwam. Al snel konden vier van hen aangehouden worden. Het bleek om jongeren uit Rotterdam en Tilburg te gaan.

Bloedspoor en drie hulzen

Ter plaatse werden drie hulzen en een bloedspoor gevonden. Het is volgens de politie echter niet bekend of er iemand gewond is geraakt. Ook het vuurwapen is nog niet terecht. De politie doet nader onderzoek.
https://www.ad.nl/rotterdam/schietparti ... ~a8d9c1be/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Rotterdam en de burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Hans v d Mortel sr »

We mogen gerust de burgemeester Aboutaleb
de profeet onder de salafisten noemen.


Wat is er mis om deze moslimbedrieger met zijn Nederlandse paspoort een leugentest te laten ondergaan? Is er nog nooit iemand van de Kamerleden op dit idee gekomen? Welnu, ik ga nu Wilders verwittigen van mijn idee waarmee hij van mij best aan de haal mag gaan.

Trouwens, ik ben van mening dat alle moslims aan de leugendetector moeten. Te beginnen bij al dat deprimerende moslimgespuis dat hier zonder uitnodiging naartoe komt vanuit een ernstige misvatting over onze beschaving. Hoogste tijd om het kaf van het koren te scheiden voordat wij bedolven worden onder het sadistisch ongenoegen van de historische Arabische vieze gore pedofiele sadist en roverhoofdman Mohammed.

Moslims die hier al tijden wonen hebben niet voor niets twee paspoorten in hun bezit. Dat het hen uiteindelijk uitsluitend te doen was om in het bezit van het Nederlandse paspoort te komen, en niet om hier te integreren en zich aan te passen, mag langzamerhand wel aan een ieder bekend zijn die elke dag weer een kijkje om zich heen neemt. Want er is altijd wel een Marokkaans moslimgedrocht met kopvod waar te nemen in de buurt als teken van afkeuring van onze maatschappij.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80722
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Rotterdam en de burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Ariel »

Golf van geweld teistert Rotterdam: ’Heel heftig wat er gebeurde’

Vierde liquidatie in korte tijd

De Rotterdamse regio gaat gebukt onder een golf van geweld. In de afgelopen weken vonden verschillende liquidaties plaats, werden verschillende panden onder schot genomen en ontplofte een explosief bij een woning.

Vrijdagavond laat was het laatste dieptepunt in de reeks van gewelddadigheden. Een 58-jarige man werd doodgeschoten toen hij zijn hond uitliet op de Clazina Kouwenbergzoom in de Rotterdamse wijk Prinsenland. Diverse omwonenden van de groenstrook hoorden en zagen hoe een ’mitrailleurachtig’ wapen werd neergeschoten op de man.

„De man is van Turkse afkomst en woont hier in de buurt. Hij loopt vaker met zijn hond en vrouw. Het was heel erg heftig wat er gebeurde. De man was gewoon meteen dood en ze zijn hier tot vanmorgen vroeg bezig geweest met het onderzoek. Zijn familie mocht nog even bij het lichaam om afscheid te nemen”, aldus iemand die woont in de straat pal aan de groenstrook.

Harde, snelle schoten
De vrouw die precies tegenover de plek woonde waar de man onder vuur werd genomen, is er nog steeds helemaal beduusd van. „We zaten rustig televisie te kijken op de bank. Ineens hoorden we achter elkaar aan heel harde en snelle schoten. We zagen zelfs lichtflitsen uit het wapen komen. We zijn meteen gaan liggen op de grond en vanuit daar naar achter naar de keuken gekropen. Toen het stil werd kwam er allemaal politie en toen zagen we wat er was gebeurd. Het was precies op het tijdstip dat wij ook altijd even daar onze hond laten plassen. Je moet er niet aan denken wat er dan was gebeurd”, aldus de vrouw die een zware nacht achter de rug had.

De man die geschoten had, was volgens omwonenden te voet maar sprong verderop in een auto. Op ongeveer 1,5 kilometer van de plek waar de man werd doodgeschoten, aan de Akkerwinde in Capelle aan den IJssel, brandde niet veel later een auto volledig uit. Zaterdagochtend waren rechercheurs op die plek achter een flatgebouw nog druk met onderzoek naar de resten van de wagen. Het vermoeden bestaat, ook bij de politie, dat de auto is gebruikt als vluchtwagen.

Bekende van de politie
Een woordvoerster van de politie stelt dat het geen geheim is dat het de afgelopen weken zeer onrustig is in Rotterdam. „We doen uiteraard onderzoek naar alle zaken en kijken of er een verband is. Het is nog veel te vroeg om daar in dit geval iets over te zeggen”, aldus de zegsvrouw. Of de man een bekende was van de politie kon ze ook nog niet aangeven.

Op zondagavond 10 mei werd op de Bergselaan in Rotterdam-Noord Ibrahim A. (25) doodgeschoten. Hierbij werden ook automatische wapens gebruikt en zouden minstens 20 kogels op hem zijn afgevuurd. Hij werd opgewacht toen hij na het vasten op weg was naar zijn moeder die net terug was uit Marokko, om te eten.

Twee aanhoudingen
Op 29 mei is het raak op de Bramentuin in IJsselmonde. Daar werd de 30-jarige Junny in de voortuin van zijn woning doodgeschoten. Hiervoor werden twee aanhoudingen verricht. De kogels werden afgevuurd vanuit een busje. Buurtbewoners lieten tegenover De Telegraaf weten dat schiet- en steekpartijen in de buurt aan de orde van de dag zijn.

Op 25 april was het raak in Dordrecht waar de 42-jarige Johnny Henriques om het leven kwam in de Jacob van Heemskreckstraat. De politie is hierbij op zoek naar de dader die hem, zo bleek onder andere uit een uitzending van Opsporing Verzocht, zouden hebben opgewacht voor het appartementencomplex.

Beschietingen van panden
Daarnaast is er nog een hele reeks aan beschietingen van panden in Rotterdam. Zo lag er vorige week opnieuw een verdacht pakketje voor een woning aan de Jagthuisstraat in Rotterdam waar eerder een explosie was.

De straat wordt extra in de gaten gehouden sinds het pand werd beschoten en het projectiel tot ontploffing werd gebracht. De beschietingen en het projectiel hebben volgens de politie verband met vier andere schietincidenten in de stad. Zo zijn er vier andere panden beschoten en werd op Hemelvaartsdag een explosief aangetroffen bij een restaurant aan de Frits Ruysstraat, dat eerder was beschoten. Het gaat om woningen of bedrijven van personen die volgens de politie een familierelatie met elkaar hebben.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7471
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Rotterdam en de burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door hans van de mortel »

Afbeelding
Ahmed Aboutaleb. Alleraardige sympathieke trotse man. Toch tikje eigenwijs. Want zijn religie is een
walgelijke misplaatste achterlijke misselijkmakende baggerreligie die alleen lekker ruikt in de open
heidense riolen van islamitische landen zoals Marokko en omstreken.
Rotterdamse gemeenteraad voor herbenoeming burgemeester Aboutaleb

De gemeenteraad van Rotterdam heeft donderdagavond besloten burgemeester Ahmed Aboutaleb voor te dragen voor herbenoeming, zijn derde termijn. Dat heeft de raad na afloop kenbaar gemaakt aan aan de Commissaris van de Koning, Jaap Smit.

Redactie Trouw - 3 juli 2020

De tweede termijn van burgemeester Aboutaleb eindigt op 5 januari 2021. Zijn herbenoeming loopt tot 2027.
De aanbeveling moest volgens de procedure uiterlijk vier maanden voor het aflopen van de ambtstermijn door de gemeenteraad worden uitgebracht. Smit zal de aanbeveling doorgeven aan de minister van Binnenlandse Zaken. Het besluit tot herbenoeming wordt bij Koninklijk Besluit genomen.

Het advies is voorbereid door de zogenoemde Vertrouwenscommissie herbenoeming burgemeester onder voorzitterschap van Lies Roest, raadslid voor GroenLinks. Zij wilde donderdagavond op een inderhaast belegde persconferentie desgevraagd tegen middernacht niet zeggen hoe de stemverhouding in de gemeenteraad was geweest.

Roest wilde slechts kwijt dat de profielschets op basis waarvan Aboutaleb in januari 2009 tot burgemeester van Rotterdam werd benoemd, sindsdien niet meer is aangepast.

Aboutaleb is pas de tweede burgemeester in de geschiedenis van Rotterdam die voor een derde termijn wordt benoemd. Eerder lukte dat Bram Peper, die van 1982 tot 1998 eerste burger van de havenstad was. Hij maakte zijn derde termijn niet af omdat hij in 1998 minister van Binnenlandse Zaken van het kabinet-Kok II werd.
In de tweede helft van 1999 verschenen berichten over Pepers declaratiegedrag in zijn burgemeesterstijd. Peper zou over een geheim geldpotje beschikken van waaruit onterechte betalingen zouden zijn verricht. Ook werd hij beticht van horkerig gedrag tegenover personeel. Op 13 maart 2000 trad hij af als minister.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7471
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Rotterdam en de burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door hans van de mortel »

Tsja . . .

Logisch toch wanneer je als Marokkaanse moslim met een Nederlands paspoort (een moslim met een Nederlands paspoort - wie verzint nou zoiets onwaarachtig?) bent uitgemaakt voor de populairste burgemeester van Nederland en je je daardoor als moslim van alles kunt permitteren omdat de domme Nederlander niet verder denkt dan zijn neus lang is.

Het begon met de openbare verklaring van Aboutaleb aan het Nederlandse volk dat hij - een moslim kent geen schaamte - een ontzettende liefhebber was van de historische Arabische schoft, pedofiel, sadist en oorlogstirannieke psychopaat Mohammed. Aboutaleb verklaarde zich doodleuk tot salafist. En alsof dat nog niet genoeg was voegde hij daar aan toe: jihadist. Het leidde tot wat gemurmel in de marge van de Rotterdamse gemeenteraad en verder kwam het niet. Een afzettingsprocedure bleef achterwege.

En wat dacht je wat? Meneer de eersteklas fanatieke moslim, salafist en jihadist heeft de smaak te pakken en bedenkt - hij weet het als moslim als de beste - dat voortaan iedereen in Rotterdam op straat verplicht een mondkapje MOET dragen.
Mocht het coronavirus opnieuw heftig oplaaien, dan moeten burgemeesters burgers kunnen verplichten een mondkapje te dragen of in quarantaine te blijven. Dat stelt de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Mahalingam
Berichten: 44603
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Rotterdam en de burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Mahalingam »

Aboutaleb waarschuwt studenten en moslims: 'Het coronavirus is niet op vakantie'

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam is geschrokken van de explosie van het coronavirus onder studenten in zijn stad. Ook het grote aantal nieuwe besmettingen onder islamitische Rotterdammers baart hem zorgen. Aboutaleb roept daarom als voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond inwoners op om geen bijeenkomsten rondom het offerfeest bij te wonen in verband met het coronavirus. De voorzitters van alle studentenverenigingen roept hij dinsdag op het matje.
De voorzitters van de studentenverenigingenwordt dus de wacht aangezegd. En de wat met die imams van al die moskeeten? Dat slachtfeest van ze kan wel eens uitlopen op een slachting van de deelnemers door corona.
De oproep om vooral niet deel te nemen aan bijeenkomsten rond het offerfeest maakt daar onderdeel van uit. "Het is gebruikelijk dat veel mensen dan bij elkaar komen om te bidden in moskeeën of openbare ruimtes. Ik probeer ze daartoe te ontmoedigen. Traditie is ook dat veel mensen op bezoek gaan of bezoek ontvangen. Dat proberen we ook te ontmoedigen. Vier het offerfeest in smallere kring binnen je eigen huishouden en ga niet naar plekken waar het druk is, ook niet naar een moskee of naar een andere openbare ruimte voor een gebed."
https://www.rijnmond.nl/nieuws/197594/A ... p-vakantie
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22572
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Rotterdam en de burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door King George »

(Studenten)café's zullen wel beboet of gesloten worden, moskeeën of koffiehuizen niet. Vrijdag zijn de moskeeën of koffiehuizen gewoon vol. Massale halal barbecues in een park zullen worden gedoogd; Vier Nederlanders die aan het picknicken zijn rond een kleedje zullen vier keer een bonnetje aangenaaid krijgen. En alzo wie schrijft die blijft.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7471
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Rotterdam en de burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door hans van de mortel »

King George schreef:(Studenten)café's zullen wel beboet of gesloten worden, moskeeën of koffiehuizen niet. Vrijdag zijn de moskeeën of koffiehuizen gewoon vol. Massale halal barbecues in een park zullen worden gedoogd; Vier Nederlanders die aan het picknicken zijn rond een kleedje zullen vier keer een bonnetje aangenaaid krijgen. En alzo wie schrijft die blijft.
'We are on speaking terms with moslims'.

'Wij staan op goede voet met moslims'. - volgens mij is dit een correcte vertaling.

Veel nazi kopstukken waren zogenaamd nette mensen, keurige huisvaders, toebedeeld met het geluk van een vredelievend gezin dat bestond uit drie of meer kinderen. Die zou je dus kunnen vergelijken met beroepsmoslims, als aanhangers - niet van Hitler - maar van zijns gelijke, de historische Arabische sadist, haatzaaier en veroorzaker van aanvalsoorlogen in de woestijn: Mohammed. Zelfs mensen die geen nazi waren maar slechts sympathiseerden met de nazi's worden geweigerd te erkennen als eerzame burgers in onze maatschappij. Maar onze smerige onbetrouwbare politiek maakt voor moslims graag een uitzondering. Want . . . de waarheid brengt vooral voor moslims enorme onaangenaamheden met zich mee. En aangezien moslims over een exorbitant laag zelfkritisch denkvermogen beschikken - denk aan salafist en jihadist Ahmed Aboutaleb - weigert de regering moslims steevast de waarheid voor ogen te houden.

Onze regeringslieden durven ook nooit Duitsers te bekritiseren als op 4 en 5 mei de Tweede Wereldoorlog weer wordt opgerakeld. Ja, lullen en veel gezwets en geouwehoer over steeds maar weer dezelfde oorlogsteksten die herinneren aan de vele doden en de genocide op een paar miljoen joden. Met dat laatste hebben vooral de beroepsmoslims geen enkele moeite. Immers, geen beroepsmoslim zal het in zijn hoofd halen om de Profeet tegen te spreken.

In dat licht bezien mogen we de burgemeester van Rotterdam
een van de beste 'beschaafde' beroepsmoslims van Europa noemen.


Nederland is trots op hem en zijn reputatie strekt tot ver over de slecht bewaakte grenzen van de EU.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Plaats reactie