Kinderpardon en asielkinderen

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74863
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Ariel » Wo Apr 10, 2019 2:21 pm

Dat was te verwachten. Het heeft best nog lang geduurd. Krijgt de familie nu ook gelijk een mooie doorzon woning?

Moeder Lili en Howick mag terug naar Nederland komen

Armina, de moeder van Howick en Lili, de asielkinderen die op het laatste moment toch ons land niet werden uitgezet, mag ook terugkeren naar Nederland. Ze mag hier blijven net als haar kinderen. Dat melden bronnen op het ministerie van Justitie en Veiligheid aan De Telegraaf.

Advocaat Patricia Scholtes zegt tegenover RTL Nieuws dat de moeder van Howick en Lili zo spoedig mogelijk naar Nederland terugkeert. Armina woont sinds de zomer van 2017 in Armenië. Ze heeft haar kinderen al die tijd niet meer gezien.

„Ik reken er op dat Armina deze maand of begin volgende maand naar Nederland mag komen”, zegt advocaat Scholtes tegen RTL Nieuws.

Achter de schermen voerde de moeder van Howick en Lili en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) strijd over een Nederlandse verblijfsvergunning. Armina Hambartsjuan mag via gezinshereniging alsnog in Nederland blijven, nadat haar kinderen ondanks de zoveelste afgewezen asielaanvraag van staatssecteraris Harbers (Justitie) toch mochten blijven.

Hun moeder Armina Hambartsjumian werd een jaar eerder wel uitgezet naar Armenië, zonder haar kinderen die ze had laten onderduiken. Die waren toen weggelopen. Dat was ook vorig jaar aan de hand, op de dag dat ze terug hadden moeten vliegen naar Armenië. Mede door dit weglopen en een zelfmoorddreiging van de moeder mogen de kinderen nu toch blijven.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40981
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jun 03, 2019 1:25 pm

Is er een niet betaalde rattenvanger actief? 1600 kinderen is toch geen klein bier. En niemand weet waar ze gebleven zijn. Opgegeten soms?
Ruim 1600 asielkinderen zijn in 4,5 jaar tijd weggelopen uit opvanglocaties
Ruim 1600 asielkinderen zijn de afgelopen 4,5 jaar weggelopen uit opvanglocaties, schrijft NRC. De kinderen zijn ‘met onbekende bestemming’ vertrokken en het is niet duidelijk waar ze nu verblijven, blijkt uit cijfers die de krant opvroeg bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en Nidos, die de voogdij heeft over alle alleenstaande minderjarige vreemdelingen in Nederland.

Doordat de cijfers van Nidos niet eerder waren meegeteld, is het aantal weggelopen asielkinderen hoger dan tot voorheen bekend was.

Een substantieel deel van de weggelopen kinderen komt uit Marokko (325), Algerije (190), Afghanistan (167), Syrië (114) en Eritrea (114). Kinderen uit de eerste drie landen maken volgens NRC amper kans op een verblijfsvergunning, Eritrese en Syrische jongeren juist wel. Volgens Nidos-directeur Tin Verstegen is ieder kind dat wegloopt er ‘één te veel'.
[...]
In 2016 zei topman Dietrich Neumann van Europol dat een groot deel van de 10.000 in Europa vermiste migrantenkinderen via de georganiseerde misdaad in de Europese seksindustrie belandt. In datzelfde jaar schatte de toenmalig kinderombudsman Marc Dullaert dat er in werkelijkheid 20.000 minderjarige migranten vermist waren in Europa, omdat er veel minder kinderen geregistreerd worden dan er daadwerkelijk slachtoffer zijn. Ook hij zei toen dat veel van die kinderen, zowel jongens als meisjes, in de seksindustrie terechtkomen of gedwongen te werk worden gesteld.
https://www.trouw.nl/samenleving/ruim-1600-asielkinderen-zijn-in-4-5-jaar-tijd-weggelopen-uit-opvanglocaties~a64b7a3e/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74863
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Ariel » Za Aug 03, 2019 1:56 pm

Joepie!!!!!!!! :vhappy; Wie gaat dat betalen. Zoete lieve Gerritje, ( wij dus) of Kim van Dongen, de initiatiefneemster van de inzameling en alle deugmensen uit Dongen die er voor gezorgd hebben dat we dit gezin, en andere gezinnen levenslang mogen onderhouden.

Ik weet het antwoord.

Somalisch gezin mag blijven na inzamelingsactie van ouders uit Gilze

Het Somalische gezin uit Gilze dat niet genoeg geld had om een aanvraag voor het kinderpardon in te dienen, mag toch blijven. Ouders uit Gilze startten een half jaar geleden een inzamelingsactie zodat het gezin de aanvraag kon doen. Donderdag heeft de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Den Haag ze toestemming gegeven om in Nederland te blijven.

Een aanvraag voor het kinderpardon kost 164 euro per kind. Het kinderpardon is een regeling die zegt dat kinderen van asielzoekers die langer dan vijf jaar in Nederland wonen, niet uitgezet kunnen worden. Voor veel buitenlandse gezinnen is het bedrag voor een aanvraag een probleem. Een klein half jaar geleden begonnen ouders van Nederlandse kinderen in Gilze daarom met een inzamelingsactie.

Met de actie hebben ze voor twee gezinnen, één van acht mensen uit Somalië en een gezin van vijf uit Eritrea, in maart binnen een paar dagen het benodigde geld bij elkaar gehaald, ruim 2100 euro. Daarna hebben de gezinnen meteen een aanvraag voor het kinderpardon ingediend.

Toestemming om te blijven
De aanvraag is vervolgens beoordeeld door de IND. Donderdag hoorde het gezin uit Somalië dat de aanvraag positief is beoordeeld en dat ze mag blijven.

De vader van het gezin vertelde eerder in het programma ‘De Ontmoeting’ van Omroep Brabant dat hij ruim elf jaar geleden met zijn gezin was gevlucht, omdat zijn huis met geweld was ingenomen.

Kim van Dongen, de initiatiefneemster van de inzameling, laat weten dat het gezin ‘heel blij is dat ze mogen blijven’. “Voor één gezin is dit al goed nieuws. Het andere gezin wacht nog op een definitief ‘ja’ of ‘nee’”, zegt Kim.

Meer gezinnen met zelfde probleem
Het asielzoekerscentrum Prinsenbosch in de gemeente Gilze en Rijen is een van de grootste in Nederland. Van Dongen vertelt dat toen de actie begon te lopen, ze erachter kwam dat er nog veel meer buitenlandse gezinnen zijn die met hetzelfde probleem zitten.

“We zijn toen nog een inzamelingsactie begonnen. In totaal is er 6000 euro opgehaald die we verdeeld hebben over alle gezinnen in de omgeving die de 164 euro per kind niet konden betalen”, vertelt ze.

Het gezin uit Somalië weet nu dat ze in Nederland mag blijven, maar ze weet nog niet of ze ook in de gemeente Gilze en Rijen mag blijven wonen. Van Dongen hoopt van wel: “Je doet het voor hun kinderen, maar ook voor je eigen kinderen. Ze willen niet dat hun vriendjes ineens naar een andere plek moeten verhuizen.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Aug 03, 2019 5:26 pm

Geweldig toch!

Uitkering komt eraan.

Kunnen die gezinnen tenminste binnenkort op vakantie naar hun vluchtland om hun achtergebleven familie en vriendenkring op te zoeken. Dat dit leidt tot de volgende snelle instroom van asieleisers zal geen mens meer verbazen die niets moet hebben van politici met een bord voor hun hoofd.

Nederland is verdomme vol! Die parasieten krijgen weldra een eengezinswoning toegewezen met behoorlijk wat geld voor de inrichting. Leg dat maar eens aan uw kinderen uit waarom zij minderwaardig zijn ten aanzien van parasieten, en zich krom moeten werken omdat er voor hen geen betaalbare woning beschikbaar is.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74863
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Ariel » Vr Aug 23, 2019 2:43 pm

Justitie vreesde voor wegloopactie Lili en Howick

Justitie hield er rekening mee dat de Armeense tieners Lili en Howick in aanloop naar hun uitzetting mogelijk de benen zouden nemen. Daar is meermaals met betrokken instellingen over gesproken. Dat blijkt uit documenten die zijn vrijgegeven na een WOB-verzoek.

Op 24 augustus 2018 is er op het politiebureau aan de Kaap Hoorndreef in Utrecht een overleg, blijkt uit een verslag van de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V), belast met de uitzetting van de Armeense tieners Lili en Howick. Het is belangrijk dat dit zorgvuldig verloopt. Want de zaak is uiterst gevoelig, sleept al jaren en wordt door het kinderrechtencollectief Defence for Children, de linkse lobbyclub DeGoedeZaak en linkse partijen op de spits gedreven. Bovendien wordt er rekening gehouden met veel media-aandacht.

Er liggen bij DT&V drie scenario’s op tafel. De kinderen vertrekken zelfstandig onder toezicht. Twee medewerkers van voogdij-instelling Nidos willen bovendien als begeleider meevliegen. Of gedwongen vertrek. Dan zullen de kinderen naar een uitzetcentrum worden gebracht.

Maatregelen
Maar ook de mogelijkheid dat de tieners de benen nemen komt ter tafel. En zich dus ’onttrekken aan toezicht / bevoegd gezag’. Er worden daarom maatregelen genomen, blijkt uit de stukken. Wat precies, is onleesbaar gemaakt. Tijdens een ontmoeting tussen justitie en voogdij-instelling Nidos op 18 juni ligt dit scenario ook al op tafel. Als actiepunt staat ’nader te bepalen’.

Om beter zicht op de tieners te houden, wordt er eind 2017 al gepraat over een meldplicht. De kinderen vallen namelijk niet meer onder de voogdij van Nidos en zijn in een pleeggezin geplaatst. Eerder dat jaar duiken de kinderen al een tijdje onder. Uit een verslag van februari 2018 blijkt dat Lili en Howick zich iedere woensdagmiddag moeten melden bij de vreemdelingenpolitie. In mei is dit tweewekelijks. Drie maanden later als de uitzetting nadert moeten broer en zus zich om de zeven dagen melden.

’Harde voorwaarden’ onleesbaar
Een kleine week voor hun vertrek gaan Lili en Howick langs bij Nidos in Utrecht om te praten over hun naderende uitzetting. En om afspraken te maken. Ze willen de laatste dagen bij hun pleegmoeder blijven. Er worden ’harde voorwaarden’ gesteld die in het verslag onleesbaar zijn gemaakt.

Toch loopt de uitzetting in de soep. In aanloop naar het vertrek verblijven de tieners in een gezin in Wijchen. Als de rechter op vrijdag 7 september oordeelt dat er geen juridische belemmeringen zijn, nemen Lili en Howick de benen. Terwijl er een medewerker van Nidos aanwezig was. In de hectiek dreigt de moeder die inmiddels in Armenie zit met zelfmoord, mochten haar kinderen worden uitgezet.

Opzetje?
Lili en Howick duiken pas op als toenmalig staatssecretaris Harbers (Asiel) besluit dat de kinderen mogen blijven. De Inspectie Justitie en Veiligheid onderzoekt nu welke instanties hebben gefaald. En of de ontsnapping van het duo een opzetje was. Documenten daarover zijn nog niet vrijgegeven.

De draai van Harbers is uiterst opmerkelijk. Want de VVD’er lijkt aanvankelijk in zijn nopjes dat de uitzetting na slepende procedures eindelijk lijkt te lukken. „Weer goed nieuws”, mailt hij als de uitzetting definitief lijkt door te gaan. „Stapje voor stapje komen we dichterbij de terugkeer.” Toch gaat Harbers overstag. Omdat hij vreesde voor de veiligheid van de weggelopen tieners. De discretionaire bevoegdheid van de staatssecretaris is inmiddels tot een minimum beperkt.

Uit de opgevraagde correspondentie wordt duidelijk dat de zaak van de Armeense kinderen een politieke snelkookpan was. Achter de schermen bemoeiden fractieleiders zich met de kwestie. Zo trokken onder anderen GroenLinks-leider Klaver en PvdA-voorman Asscher aan de bel bij Harbers. Ook ChristenUnie deed een duit in het zakje.

Onduidelijk is hoever zij de druk hebben opgevoerd. Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft passages uit berichten en verslagen onleesbaar gemaakt. Het uitwisselen van standpunten tussen Kamerleden en bewindspersonen ’zou alleen goed kunnen verlopen in volledige vertrouwelijkheid’, luidt de toelichting van het departement.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74863
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Ariel » Di Sep 10, 2019 10:14 am

Lili en Howick wonen in een villa

Het gezin van de asielkinderen Lili en Howick woont sinds kort in een van de meest chique wijken van Nederland; samen met hun moeder hebben zij tijdelijk een villa in Den Dolder betrokken.

Lili en Howick kregen grote bekendheid door hun jarenlange verzet tegen uitzetting naar Armenië, het thuisland van hun moeder. Na een lang juridisch gevecht en onderduiken kregen de kinderen uiteindelijk toestemming in Nederland te blijven. Door hun verblijfsvergunning kreeg ook de moeder van het tweetal zo’n vergunning.

Voor de moeder van Lili en Howick is het contrast helemaal groot. Zij moest in 2017 Nederland verlaten en woonde sindsdien in een vervallen flatje in Yerevan, de hoofdstad van Armenië.

De villa in Den Dolder is eigendom van Jacobus Dijkhorst die zijn geld verdient in de zorgsector. Hij is onder meer directeur van een kliniek voor obesitas-patiënten. Dijkhorst kent de familie niet persoonlijk, maar biedt haar toch onderdak.

„De familie is een bekende van een kennis van mij, die het gezin heeft voorgesteld. Ik wil iets goed doen voor het gezin nu de kinderen weer naar school gaan”, aldus Dijkhorst.

Miljoen
Volgens het Kadaster is de villa in 1999 verkocht aan de huidige eigenaar voor 1.021.005 euro en is het erf 4.152 vierkante meter groot. De villa staat in een bosrijke omgeving en heeft een zelfstandige oprit.

Het zou gaan om een tijdelijke oplossing, omdat de eigenaar het pand wil verbouwen tot luxeappartementen. Omdat de ondernemer denkt ongeveer een jaar bezig te zijn met de vergunningen, kan de familie tot die tijd in het pand verblijven.

Overigens moet de familie wel huur betalen voor het pand maar dat zal, zo stelt Dijkhorst, op het niveau van een anti-kraak zijn.

De asielkinderen kwamen in eerste instantie niet in aanmerking voor een verblijfstatus, omdat de moeder veelvuldig gelogen had tegenover de IND. Zo zou moeder Armina verkeerde namen hebben opgegeven om zo de immigratiedienst op een dwaalspoor te brengen. Dat was een van de redenen voor de rechter te besluiten dat het gezin terug moest naar Armenië.

In 2017 werd eerst de moeder van het gezin uitgezet, waarna het de bedoeling was dat de twee kinderen zouden volgen. Lili en Howick verzetten zich echter hevig tegen de geplande uitzetting. De jonge asielkinderen liepen daarbij weg van het pleeggezin waar ze verbleven, waarna de toenmalige staatssecretaris geen andere mogelijkheid zag dan de kinderen van een verblijfstatus te voorzien.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74863
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Ariel » Do Sep 12, 2019 1:54 pm

Volgens de Kinderombudsvrouw wilde het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) de gehoorimplantaten niet plaatsen omdat onduidelijk was wie voor de kosten zou opdraaien.

Nou ja zeg..Als je zo erg wil deugen, dan betaal je de behandeling toch uit eigen zak Margarite...Met een salaris van € 9.818,34 per maand of misschien wel meer moet dat goed mogelijk zijn.


'Zorg voor kinderen zonder verblijfsvergunning niet goed geregeld'

Kinderen die naar Nederland zijn gevlucht, maar geen verblijfsvergunning hebben, krijgen niet de gezondheidszorg die ze nodig hebben. Dat vindt Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer. Ze baseert zich op eigen onderzoek naar de medische situatie van een doof meisje uit Afghanistan, dat in 2013 op 1-jarige leeftijd naar Nederland kwam.

Het meisje, dat in het onderzoek Ewa wordt genoemd, komt in aanmerking voor speciale gehoorimplantaten waarmee ze kan leren horen en spreken. Die implantaten moeten daarvoor op een zo jong mogelijke leeftijd worden geplaatst. Maar Ewa en haar familie hebben nog geen verblijfsvergunning en daarom worden de implantaten niet vergoed. Het meisje krijgt de implantaten niet.

Kosten
Volgens de Kinderombudsvrouw wilde het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) de gehoorimplantaten niet plaatsen omdat onduidelijk was wie voor de kosten zou opdraaien. Het ministerie van Justitie en Veiligheid zou niet voor de implantaten hebben willen betalen uit angst dat dan ook andere kinderen zonder verblijfsvergunning een beroep op het departement zouden doen. "Want behandelen zou betekenen dat Ewa langer in Nederland zou moeten blijven, misschien wel definitief", aldus Kalverboer.

Het ziekenhuis in Groningen voert aan dat niet geld een rol speelde bij de beslissing om Ewa niet te opereren, maar het feit dat het meisje geen verblijfsvergunning had. Daardoor was onzeker of Ewa altijd toegang zou hebben tot goede en toegankelijke zorg, zegt het UMCG in een verklaring. "Zonder goede revalidatie en nazorg had het inbrengen van een cochleair implantaat zelfs tot levensbedreigende situaties voor haar kunnen leiden en was het inbrengen medisch onverantwoord handelen geweest."

In Nederland heeft iedereen in een asielzoekerscentrum recht op medische zorg, betaald door de staat. Voor Ewa ging dat niet op, omdat zij uitgeprocedeerd was.

Oproep
Volgens een woordvoerder van het UMCG heeft het ziekenhuis bovendien contact gezocht met onder andere het ministerie van Justitie en Veiligheid, maar heeft dat niet tot een constructieve oplossing geleid. Het ministerie van Justitie en Veiligheid wil het rapport van de Kinderombudsvrouw eerst goed bestuderen, laat het in een reactie weten.

Inmiddels heeft Ewa vorig jaar overigens toch een verblijfsvergunning gekregen, op 6-jarige leeftijd. Ze kon toen nog maar één gehoorimplantaat krijgen.

Volgens de Kinderombudsvrouw is de kans groot dat Ewa nooit meer goed zal leren horen en praten. Ze roept het ministerie en gezondheidsorganisaties op om een richtlijn op te stellen om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40981
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Mahalingam » Do Sep 12, 2019 6:49 pm

...dat in 2013 op 1-jarige leeftijd naar Nederland kwam.
Voor Ewa ging dat niet op, omdat zij uitgeprocedeerd was.
Inmiddels heeft Ewa vorig jaar overigens toch een verblijfsvergunning gekregen, op 6-jarige leeftijd.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74863
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Ariel » Vr Nov 08, 2019 12:13 pm

Plots was er een vader in beeld bij de zaak-Lili en Howick

Bij het uitzetproces rond de Armeense kinderen Lili en Howick zijn talloze fouten gemaakt, bleek eerder vandaag in een rapport van de Inspectie Justitie en Veiligheid. Ook zijn nieuwe feiten aan het licht gekomen. In de hele zaak was bijvoorbeeld de vader buiten beeld, zo leek het. In de reconstructie in het rapport staat echter dat er wel degelijk contact was met de vader van Lili en Howick, die ook nog in Nederland blijkt te wonen.

Wat zijn rol in het geheel precies is geweest, blijft onduidelijk. Lili en Howick hadden enige tijd onderdak bij hun opa en oma in Wijchen, van de kant van hun moeder. Een familielid van de Armeense kinderen had contact gezocht met de vader van de kinderen. De moeder had hem gevraagd naar de vader te gaan, in een poging de uitzetting te voorkomen.

"Dat er contact was met de vader van de kinderen was voor de jeugdbeschermer nieuw, dus het verraste haar", staat in de reconstructie.

Over de verdere rol van de vader van Lili en Howick wordt verder niets duidelijk in het rapport. Wel is de politie op zaterdag 8 september 2018, de dag dat ook duidelijk werd dat ze in Nederland mogen blijven, bij de vader van beide kinderen langs geweest. Daar waren ze niet. "De vader verklaart dat hij niet weet waar de kinderen zijn", staat in het rapport.

Een ander opvallend detail uit het onderzoek van de inspectie: de Nederlandse luchtvaartmaatschappij die de kinderen mee zou nemen naar Armenië liet een dag voor de geplande uitzetting (die op 8 september gepland stond) weten dat de tickets voor Lili en Howick geannuleerd zouden worden. En dat de maatschappij niet wilde meewerken aan het vertrek. Welke maatschappij het is, wordt niet in het rapport vermeld.

De Dienst Terugkeer en Vertrek regelt daarom tickets voor een vlucht van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij. "Die zou om 13.15 uur vertrekken. De escortleider (van de marechaussee, red.) spreekt met de escorts af dat ze de volgende dag om 08.00 uur aanwezig zullen zijn op het vertrekcentrum op Schiphol", staat in het rapport. Ook hier is niet bekend om welke maatschappij het gaat.

Helikopter
Diezelfde avond kwam om 23.15 uur de uitspraak van de rechter: de kinderen moeten het land uit. Een uur daarna stelde voogdij-instelling Nidos vast dat de kinderen verdwenen waren. Bij de politie werd daarom een aanvraag ingediend voor een zoektocht met een helikopter. Er werd getwijfeld omdat er geen zoekgebied was, maar om 03.48 uur die nacht werd de helikopter toch de lucht in gestuurd voor een zoektocht.

Belangrijkste reden: de vervoersbewegingen van een familielid van de grootouders en een sympathisant van de kinderen. De politie vermoedde dat die sympathisant een rol had bij de verdwijning van de kinderen. Na een zoektocht van ongeveer een uur werd niemand gevonden, en ging de helikopter terug naar Schiphol.

De sympathisant bleek ondertussen in het huis van de opa en oma van Lili en Howick te zijn. De moeder van de kinderen zat daar niet op te wachten, blijkt uit de reconstructie, omdat de sympathisant "dingen doet zonder haar toestemming en zonder haar te informeren". Om 04.15 uur werd de sympathisant min of meer weggestuurd.

Uren later werden de kinderen vervolgens weer gevonden in Wijchen samen met hun opa, een uur nadat het ministerie had gemeld dat de kinderen toch in Nederland mogen blijven. Die nacht hadden de kinderen door Wijchen gezworven, verklaarden ze, en zaten ze onder een brug.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20383
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor King George » Vr Nov 08, 2019 12:41 pm

Alles vooropgezet traineren, frusteren en saboteren. Wie had er overigens anders verwacht. En zo zal dat pardon na pardon verder blijven gaan.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74863
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Ariel » Vr Dec 06, 2019 11:15 am

Triest, dat de KLM kan besluiten wie er wel of niet uitgezet kan en mag worden. :scratch:

KLM weigerde Lili en Howick te vervoeren

Luchtvaartmaatschappij KLM weigerde de Armeense asielkinderen Lili en Howick te vervoeren toen ze vorig jaar september uit Nederland zouden worden gezet, ondanks dat de rechter daartoe had besloten. Hun tickets werden op de valreep geannuleerd.

Dat blijkt uit gegevens die de Inspectie van Justitie en Veiligheid heeft verstrekt. Een directeur van KLM liet de Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V) de avond voor de geplande vlucht naar Armenië weten dat de tickets van de kinderen zouden worden geannuleerd, omdat de luchtvaartmaatschappij Lili en Howick niet mee wilde nemen. De directeur-generaal Migratie van DT&V werd telefonisch te kennen gegeven dat de KLM ’niet mee wilde werken aan hun vertrek’.

Alternatief
Uit door de directeur-generaal Migratie verstrekte documenten blijkt dat ’een directeur van een Nederlandse luchtvaartmaatschappij’ de avond voor de uitzetting om 19.30 uur belde met die mededeling. Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee werden een half uur later op de hoogte gesteld van de opmerkelijke boodschap. Halsoverkop moest er vervolgens door de afdeling boeking van DT&V worden gezocht naar een alternatief.

Het vertrek van de kinderen moest vervolgens op 8 september ’gerealiseerd worden met een alternatieve vlucht met een buitenlandse luchtvaartmaatschappij’, die om 13.15 uur zou vertrekken. Zover kwam het echter niet.

Er werd in aanloop naar de uitzetting volop politieke en maatschappelijke druk uitgeoefend om Lili en Howick in Nederland te houden. In de nacht voor hun geplande uitzetting verdwenen de kinderen. Voogdijinstelling Nidos, die hen onder haar hoede had, stelde niet te weten waar ze waren.

Tien jaar
De politie kon hen niet vinden. Met het oog op hun veiligheid verleende toenmalig staatssecretaris Harbers (Justitie) de kinderen een verblijfsvergunning. De VVD-bewindsman was eerder van mening dat uitzetting onvermijdelijk was. Na de draai van Harbers doken ze plotseling weer op. Lili en Howick wonen inmiddels ruim tien jaar in ons land.

De kinderen konden verdwijnen door geblunder, concludeerde de inspectie onlangs. Voogdijinstelling Nidos schond afspraken, politieagenten werkten langs elkaar heen en de DT&V voerde gebrekkige regie. Onduidelijk blijft hoe de kinderen precies de benen konden nemen.

KLM laat weten dat de tickets van ’de Armeense kinderen in kwestie’ inderdaad zijn geannuleerd. Over de individuele kwestie wil de luchtvaartmaatschappij niets kwijt, meldt een woordvoerster. „Wat we in algemene zin kunnen melden is dat we voor elke uitzetting onze eigen risicoanalyse doen.” Die analyse heeft geleid tot dit besluit, meldt de zegsvrouw.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74863
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Ariel » Zo Dec 29, 2019 5:18 pm

Toch nog vele tientallen afvallers kinderpardon

Defence for Children vreest dat veel kinderen toch nog buiten de boot vallen bij het laatste kinderpardon. De kinderrechtenorganisatie ondersteunt zeker 150 kinderen die zijn afgewezen in hun bezwaarprocedure. Vooral kinderen die langer dan drie maanden buiten het zicht van de Rijksoverheid (Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V), IND, COA en de Vreemdelingenpolitie) zijn geweest, lijken achter het net te vissen.

Begin dit jaar sloten de coalitiepartijen een akkoord. Er kwam een kinderpardon voor kinderen die eerder waren afgewezen omdat ze niet hadden meegewerkt aan hun uitzetting. Hoeveel kinderen uiteindelijk toch mogen blijven is nog niet bekend gemaakt, maar zeker niet iedereen. Een eerder aangekondigde Kamerbrief hierover laat nog op zich wachten. Behalve de groep die Defence for Children bijstaat, zijn er nog zo'n 400 kinderen die proberen een verblijfsvergunning te krijgen.

Bij het afkondigen van het akkoord zei toenmalig staatssecretaris van Justitie Mark Harbers dat hij verwachtte dat 90 procent van de kinderen alsnog een vergunning zou krijgen. Dat percentage nam hij later weer terug. Het ging op dat moment over zo'n 700 gezinnen.

Het akkoord over het pardon kwam er na een wekenlange actie voor een Armeens gezin in de Bethelkerk in Den Haag. De permanente kerkdienst die daar werd gehouden, moest uitzetting van het in de kerk ondergedoken gezin voorkomen. Vooral de achterban van het CDA en de ChristenUnie roerde zich.

Meewerk-criterium
Beide partijen wisten samen met D66 de VVD zo ver te krijgen dat die partij nog eenmaal akkoord ging met een kinderpardon. De VVD bedong dat de staatssecretaris de discretionaire bevoegdheid verloor om in schrijnende gevallen afgewezen asielzoekers alsnog toe te laten.

Op basis van het kinderpardon konden kinderen die eerder waren afgewezen, alleen omdat ze niet mee hadden gewerkt aan hun uitzetting, nog eens een aanvraag doen.

Er zijn nog wel een aantal voorwaarden. Het kind waar het pardon voor is aangevraagd, moet langer dan vijf jaar in Nederland zijn. Niemand in het gezin mag een straf opgelegd hebben gekregen van meer dan zes maanden. Gezinnen mogen niet langer dan drie maanden buiten beeld van de Rijksoverheid zijn geweest. En de aanvragers moesten op 29 januari, de dag dat het pardon inging, in Nederland zijn geweest.

Er worden ook veel kinderen afgewezen omdat hun ouders geen asielprocedure startten in Nederland maar een ander soort procedure. Soms is dan later alsnog een asielprocedure geweest maar is er sinds die procedure geen vijf jaar verstreken.

Ghanezen
Ook belangrijk was dat er al eerder asiel was aangevraagd in Nederland. Dat stond er niet voor niets in. Want na het ingaan van het pardon meldden zich ook Ghanese ouders met hun kinderen, die geen verblijfspapieren hebben in Nederland. Op het Amsterdamse tv-station Salto waarschuwde de IND deze ouders dat het voor hen geen zin heeft een verzoek in te dienen, omdat zij geen schijn van kans hadden.

Ook vreesde de IND dat gezinnen speciaal voor het kinderpardon uit het buitenland terug zouden keren. Dat deed bijvoorbeeld een gezin dat een uur voor het akkoord werd uitgezet naar Armenië. Zij zijn inmiddels terug in Nederland, maar zijn wederom afgewezen omdat ze op het moment van het pardon niet in Nederland waren.

Buiten zicht
De familie Ibadov verblijft nu nog in de gezinslocatie voor uitgeprocedeerde asielzoekers in Emmen. Zij krijgen geen vergunning, hoewel ze hier al langer dan vijf jaar zijn. Ze tonen een bewijs van de Perzische kerk in Harderwijk dat bevestigt dat ze van september 2018 tot en met februari 2019 door de kerk zijn opgevangen. Zij verbleven in het huis van de Iraanse dominee en zijn Nederlandse vrouw. Maar de IND bleek onvermurwbaar en wees het pardon af, omdat ze langer dan drie maanden niet beschikbaar waren voor uitzetting.

Hun Armeense buren die wel mogen blijven, vragen aandacht voor hun situatie. De familie Davayan mag na negen jaar en vele pogingen toch in Nederland blijven. Ze hebben inmiddels op eigen kracht een huisje vlak bij het centrum gevonden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74863
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Ariel » Wo Feb 12, 2020 3:35 pm

LOL. [icon_lol.gif] Laatste!!!!

Laatste kinderpardon: 1071 asielkinderen en hun familieleden mogen blijven

Het kabinet geeft 569 asielkinderen en hun 502 volwassen familieleden alsnog een verblijfsvergunning. Dat is een gevolg van de deal die de coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie januari vorig jaar maakte over de kinderpardonregeling.

Dat schrijft staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (asiel, VVD) in een brief aan de Tweede Kamer.

Aan de coalitieafspraak ging een kleine crisis vooraf, omdat CDA onder druk van haar achterban alsnog van het toen bestaande kinderpardon afkeerde. Daarna veranderde ook de VVD noodgedwongen van standpunt en schaarden de partijen zich achter D66 en ChristenUnie dat asielkinderen in deze groep tegemoet wilde komen.
s
Die oude regeling bleek namelijk niet te werken voor een grote groep kinderen, bijvoorbeeld omdat ze niet hadden meegewerkt aan hun vertrek. Daarom zou nog één keer, royaal, een pardon worden afgegeven. Vanaf nu worden striktere criteria gehanteerd.

Door de zogeheten Afsluitingsregeling krijgen dus 569 asielkinderen die al lang in Nederland verbleven, alsnog een verblijfsvergunning. Net als dat de 502 volwassen familieleden van deze kinderen mogen blijven. In totaal werden van 1.100 kinderen en 1.090 bij hen horende volwassenen de dossiers tegen het licht gehouden.

Eerder al werd bekend dat het Iraakse jongetje Nemr, dat landelijk bekend door zijn strijd voor een ruimer kinderpardon samen met Tim Hofman, ook een verblijfsstatus zou krijgen.

Fraude
In totaal kwamen 263 kinderen automatisch in aanmerking voor een herbeoordeling. Daarvan hebben er 235 een verblijfsvergunning gekregen, schrijft Broekers-Knol. Daarnaast hebben zich nog 837 kinderen gemeld die niet automatisch voor deze regeling in aanmerking kwamen. Op basis van criteria hebben 334 kinderen uit deze groep een vergunning gekregen.

Anderen zijn afgewezen omdat kinderen bijvoorbeeld geen asielaanvraag hadden lopen. Ook was er een groep kinderen die niet al vijf jaar na de asielaanvraag in Nederland was, of omdat de aanvraag niet vijf jaar voor hun 18e levensjaar was ingediend.

Ook stuitte het ministerie ‘een aantal keer’ op ‘identiteitsfraude, gevaar voor de openbare orde’ of was er al ‘een verblijfsvergunning op een andere grond verleend’.

830 kinderen en volwassenen hebben bezwaar ingediend tegen afwijzingen. De immigratiedienst IND handelt deze zaken nu af.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40981
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Mahalingam » Wo Feb 12, 2020 4:20 pm

Tante Knol ( staatssecretaris van Justitie en Veiligheid ) zal er vast wel een heel goed gevoel bij gehad hebben. Kijk ze eens blij kijken (voor haar doen).

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40981
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Mahalingam » Wo Mei 27, 2020 9:48 am

Het was begin 80-er jaren dat er een grote actie was waarbij gemeenten zich 'kernwapenvrij' verklaarden.

Afbeelding

Kort geleden was er actie om gemeenten zich 'vluchtelingenvriendelijk' te verklaren. Duizenden gingen de straat op en iedere gemeente wilde dolgraag een AZC hebben.

Afbeelding

En dan nu is er opniew zo'n soort actie waarbij dit soort beelden worden gebruikt:

Afbeelding

En nu is het de bedoeling dat gemeenten zielige weeskinderen uit Griekse kampen gaan laten verzorgen door ze binnen te halen. En wie wil niet mee doen aan zo'n goed doel?

Te verwachten is dat de asieladvocaten zullen gaan werken aan gezinshereniging. Dat vader en moeders, broertjes en zussen, ooms en tantes, nichten en neven ook kunnen genieten van de gratis verzorging.
Leiderdorp spreekt zich uit voor opvang kinderen uit Lesbos
De gemeenteraad van Leiderdorp heeft gisteren een voorstel van PvdA en GroenLinks aangenomen om zich expliciet uit te spreken voor de opvang van alleenstaande vluchtelingenkinderen van het Griekse eiland Lesbos. Eerder liet Leiderdorp weten de landelijke lijn te volgen en aan een eventuele oproep voor opvang gehoor te geven. Met dit besluit moet het standpunt in de regio en richting de landelijke overheid actief worden uitgedragen.
https://sleutelstad.nl/2020/05/26/leiderdorp-spreekt-zich-uit-voor-opvang-kinderen-uit-lesbos/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40981
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Mahalingam » Do Jun 18, 2020 2:51 pm

Zijn het weeskinderen of verweesde kinderen? In het laatste geval zal hun hele familie/clan het kind achternareizen want daar heeft het kind dan recht op in de EU.
Dat 'naar hier halen' zit er eventjes nog niet in. Dus dan maar wat geld geven.
Miljoenen naar Griekse migrantenkinderen
Nederland gaat definitief voor zo’n vier miljoen euro Griekenland helpen met de opvang van migrantenkinderen. Staatssecretaris Broekers-Knol en haar Griekse collega’s Koumoutsakos (Migratie en Asiel) en Domna-Michailidou (Sociale Zaken) hebben donderdag afspraken formeel bekrachtigd.

Eerder kondigde Broekers-Knol al aan bij te willen springen. In aanloop naar de ondertekening is gewerkt aan de concrete uitvoering van de plannen. Afspraken moesten de afgelopen tijd nog op papier worden gezet.

De druk vanuit de Tweede Kamer werd onlangs opgevoerd om de kinderen onder te brengen in Nederland. In de coalitie ontstond daarover onmin. VVD en CDA zien daar geen heil in, D66 en CU wel. De financiële steun aan de Grieken is dan ook een compromis.

Op korte termijn worden 48 alleenstaande minderjarigen ondergebracht in door Nederland gefinancierde opvangvoorzieningen op het Griekse vaste land. „Die 48 plekken blijven drie jaar beschikbaar, waardoor in totaal zeker 500 alleenstaande minderjarigen in Griekenland geholpen kunnen worden”, aldus de VVD-bewindsvrouw.

Nederland gaat Griekenland gedurende drie jaar ondersteunen met het verder opzetten en versterken van een voogdijsysteem voor minderjarige asielzoekers. Stichting NIDOS helpt daarbij. In totaal trekt Broekers-Knol 3,5 tot 4 miljoen euro uit voor het project.

Broekers-Knol heeft altijd benadrukt dat het gaat om migrantenkinderen, omdat lang niet altijd met zekerheid vast te stellen is of het om wezen gaat. In diverse media verschenen foto’s van zeer jongen meisjes en jongens in kampen op Griekse eilanden. Dergelijke foto’s zijn in ieder geval niet representatief voor de meerderheid van de groep.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1335307462/miljoenen-naar-griekse-migrantenkinderen

Een leuke opsteker voor de asielindustrie en die Stichting NIDOS zal er vast niet armer van worden. Heeft die Stichting niet genoeg te doen in ons land dat ze internationaal gaan?
Missie statement blabla:
Nidos voert als onafhankelijke (gezins-)voogdij instelling, op grond van de wet, de voogdijtaak uit voor Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen. Deze taak wordt uitgevoerd door professionals die, met respect voor de eigen culturele achtergrond van de jongere, vanuit betrokkenheid en met specifieke deskundigheid het belang van de individuele jongere centraal stellen, de regie voeren over zijn ontwikkeling naar zelfstandigheid en ingrijpen wanneer die ontwikkeling op enigerlei wijze dreigt te stagneren.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten