Tijd om milieufreak te worden?

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.

Houd jij je bezig met het milieu?

Ja. Ik ben anti-milieu en koop alles zo goedkoop en vervuilend mogelijk. Ik ben de anti-hippie!
2
10%
Ja. Ik houd me graag bezig met het vitten op Greenpeace-mensen als ze weer eens op de tv zijn; heerlijk om te roepen: Zoek es een normale baan man!
2
10%
Nee. Ik denk er nooit aan. Walvissen gaan toch eens een keer dood en als wij die bomen niet vellen doet een bosbrand of moslim het wel.
2
10%
Nee. Maar dat is omdat ik het niet interessant vind.
3
14%
Nee. Maar dat is omdat het me te deprimerend is.
2
10%
Ja. Ik koop vaak de duurdere eco-versie maar besef wel dat ik er niet aan kan ontsnappen dat ik óók een ecologische voetafdruk heb.
8
38%
Ja. Ik voel me superschuldig, en ik wil alles doen om te voorkomen dat ik het milieu belast!
2
10%
Ja. Ik vind dat zo'n zalig gevoel, dat ik steeds voor de bio-eco-versie ga, en dat iedereen dan ziet: Tjonge, wat is die goed bezig!
0
Geen stemmen
 
Totaal aantal stemmen: 21

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77960
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:En als we alles gehad hebben krijgen we dit nog.
Autoloze zondag: serieuze optie door stikstofcrisis
Ik had nooit gedacht dat de woningnood ons zou verplichten om zondag thuis te blijven.
Diep in mijn hart hoop ik dat de VVD ook deze stap zal volgen.

VVD kiezers staan al op tilt omdat de snelheid op snelwegen verlaagd wordt. Dijkhof heeft zijn handen er aan vol om zijn opstandige kiezers rustig te houden.
Met geruststellende woorden heeft VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff geprobeerd de onrust in de partij weg te nemen over het verlagen van de maximumsnelheid. „Er ligt nog niets voor”, zei Dijkhoff na de fractievergadering. „Het is allemaal vrij prematuur.”

Tegelijkertijd kon hij ook niet uitsluiten dat een verlaging naar maximaal 100 kilometer per uur op alle snelwegen wordt ingevoerd om de uitstoot van stikstof te verlagen. „Niks is taboe. Als je het zou doen, dan zou er veel tegenover moeten staan.”

Het verlagen van de maximumsnelheid ligt gevoelig binnen de regeringspartij. Een VVD-Kamerlid betitelde de maatregel als ’politieke zelfmoord’.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77960
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ariel »

:smile7: gniffel, gniffel...
Jongeren D66: 90 kilometer is hard genoeg

In de strijd tegen stikstof willen de jongeren van regeringspartij D66 een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur op snelwegen. Maar het is ook fantastisch voor de gezondheid, zeggen ze. De luchtvervuiling en geluidshinder worden minder en het aantal verkeersdoden neemt af.

De Jonge Democraten komen zaterdag op het D66-congres in Breda met een oproep voor een verlaging van de maximumsnelheid. „Nu het kabinet toch aan het schuiven is met de maximumsnelheid kunnen ze beter gelijk doorzetten”, aldus voorzitter Annabel Broer. Zij vindt dat „zeker D66” bereid zou moeten zijn om „deze lastige keuze” te maken, ook als dit bij kiezers niet zo populair is.

De beweging wijst erop dat het kabinet bekijkt of het zin heeft de maximumsnelheid te verlagen bij de aanpak van de stikstofcrisis. Er is geen taboe meer, zei zelfs premier Mark Rutte van ’vroempartij’ VVD. Mogelijk moeten automobilisten alleen in de buurt van natuurgebieden gas minderen, maar het kan ook zijn dat er een algemene snelheidsverlaging komt.

D66-voorman Rob Jetten vindt het voorstel van de jongerentak wel heel radicaal. „Je wilt wel een beetje door kunnen rijden”, reageert de voorzitter van de fractie in de Tweede Kamer.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6901
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ali Yas »

Het verlagen van de maximumsnelheid is werkelijk een goed (milieu-) idee. Maakt de files ook korter. Vermindert de afhankelijkheid van olie aanzienlijk (auto's die 130 rijden gebruiken misschien wel het dubbele van auto's die 90 rijden). En als de VVD accoord gaat, kost dat die partij stemmen. Win, win, win enz.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50340
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

Geen stikstofcrisis, maar bureaucratische crisis: column Arno Wellens
Cafe Weltschmerz - 4 nov. 2019

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50340
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

Opgelet! RIVM waarschuwt Friesland voor slechte lucht: “Stookalert!” Advies: “Verbrand geen hout!”

Door Teunis Dokter, 6 november 2019

Afbeelding

Soms zou je bijna denken dat het een grap is, maar bij het RIVM publiceren ze toch echt een ‘stookalert’ voor de provincie Friesland. Door de rustige wind zou de rook van houtkachels langer in de omgeving blijven hangen, waardoor een slechte luchtkwaliteit ontstaat en mogelijk overlast wordt ervaren. Volgens het RIVM geldt het stookalert tot 7 november en wordt de Friezen geadviseerd om ‘geen hout te verbranden’.

Nu zal het stookalert vast met een knipoog zijn gepubliceerd want ik kan mij bijna niet voorstellen dat er in Friesland zoveel houtkachels staan dat de lucht blauw ziet van de rook. Maar goed, blijkbaar weet het RIVM hoe de luchtkwaliteit zich ontwikkeld in het hoge noorden, immers hebben ze diverse meetinstrumenten over het Nederlandse grondgebied verspreid om daarmee de luchtkwaliteit te meten.

Toch komt het wel wat overdreven over, zo’n “stookalert voor houtkachels”, simpelweg omdat de schadelijke stoffen die vrijkomen door auto’s, landbouw of vliegverkeer in schril contrast staan met de overlast van houtkachels. Maar de heren en dames van het RIVM zijn toch echt bloedje serieus: er geldt tot morgenvroeg een echt ‘stookalarm’ voor de Provincie Friesland. Nou, daar zullen ze zich vast druk om maken in Friesland.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... um=twitter
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77960
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ariel »

DOORGESLAGEN! Onbegrip over groene maatregelen

Het kabinet pijnigt de hersenen over oplossingen voor het ene na het andere milieuprobleem. Burgers kijken met verbazing naar geopperde oplossingen. Wie begrijpt het nog? We hadden al subsidies voor peperdure Tesla’s en de plicht om van het gas af te gaan. Nu dreigen we boeren, bouwers en 130-km borden te offeren, zonder dat ooit echt is gemeten of stikstof de Nederlandse natuur benadeelt. „Het is luchtfietserij. Als samenleving zijn we gek dat we het acceptabel vinden dat dit gebeurt.”
Spoiler! :
’Stop met deze onzin’, ’Klimaatquatsch!’, ’Ogenblikkelijk stoppen met deze klimaatgekte’, ’Het enige doel is om de burgers zoveel mogelijk geld uit de zakken te kloppen’. Zomaar enkele reacties op de, opmerkelijk stilgehouden, klimaatconsultatie die het kabinet afgelopen september hield om te peilen hoe burgers denken over het vastgestelde klimaatakkoord. De boosheid druipt er vanaf.

„Met een tiental personen hebben we voor stichting de Groene Rekenkamer alle antwoorden op de consultatie uitgeplozen”, zegt André Bijkerk. Ruim driekwart van de 1582 invullers steunt de plannen om per 2030 de CO2-uitstoot te halveren niet. „Het stikt van de scheldpartijen”, constateert de vliegenier en luitenant-kolonel buiten dienst. „Je proeft de woede van ’ons is niks gevraagd’. Het verbaast me niet, want de gewone Nederlander mag de portemonnee trekken.”

Vervreemden
Met elk nieuw plan om klimaat of milieu te redden, lijkt Den Haag de burger verder van zich te vervreemden. Van het klimaatplan is het voornemen om huizen van het gas af te halen wellicht de grootste steen des aanstoots. De klimaatconsultatie oogstte een duidelijk sentiment: „Waarom moet Nederland van het aardgas af, waar gas elders – zeker de komende decennia – als een aantrekkelijk alternatief wordt gezien?” Een ander zegt het bondiger: ’Krankzinnig!’

"Volgend jaar vinden we een nieuw ’gevaar’"
Wie denkt dat klimaat, stikstof en PFAS de laatste ’milieucrises’ zullen zijn, heeft het mis, stelt Jaap Hanekamp. „Dit gaat niet meer weg. Volgend jaar vinden we een nieuw ’gevaar’, en dan nog één en nog één.” De rode draad volgens de chemicus en theoloog van de UCR in Middelburg is dat we steeds maatregelen in stelling brengen voor problemen die daar bij bedacht worden. „Een klimaatneutraal Nederland is een illusie. En als we niet eens echt stikstofdepositie meten, weet ik genoeg. Als samenleving zijn we gek geworden dat we het acceptabel vinden dat dit gebeurt.” Waar Den Haag rond de kerst alleen aandacht had voor klimaat, is de politiek nog geen jaar later opgeslokt door twee nieuwe milieuspoken: stikstof en PFAS.

Het ene verstoort natuurgebieden, het andere vervuilt de bodem. Waren burgers rond het klimaatakkoord bang voor hun portemonnee – de aanschaf van isolatie en een warmtepomp kost tienduizenden euro’s – nu waarschuwen ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland voor een banenverslindende recessie. „We hebben al een miljard aan economische schade”, aldus MKB-voorman Jacco Vonhof eerder.

„Het is paniekvoetbal, en het is nergens voor nodig”, stelt Hanekamp. „Het is alsof we als samenleving lijden aan collectieve hypochondrie.” Hanekamp bemoeit zich al jaren met de discussie over ammoniak en stikstof en hamert erop dat het RIVM nooit echt heeft gemeten hoeveel stikstof er neerdaalt in Natura 2000-gebieden en wat daarvan de effecten zijn. „Maar dan gaan we wél overwegen om 100 km/u op snelwegen te rijden en doen we alsof we zo de natuur redden. Het is luchtfietserij.”

Subsidies
Critici wijzen op de mislukte miljardensubsidies voor elektrische en hybride auto’s; waarvan de klimaatwinst weglekt zodra de auto’s bij afloop van het belastingvoordeel naar het buitenland worden geëxporteerd. Net als op de sluiting van splinternieuwe kolencentrales, terwijl China en India de ene na de andere openen. En op ons gasverbod terwijl Duitsers subsidie krijgen voor een aansluiting op het gasnetwerk.

Ook over de plotse paniek rond PFAS is Hanekamp kritisch. „Al decennia komen we met deze groep stoffen in aanraking. Van pizzadozen tot antiaanbakpannen. Maar we reageren onder het mom: ’als de mens het maakt, moet het wel slecht zijn’. Dat is onterecht, want talloze gehalogeneerde koolwaterstoffen komen ook gewoon in de natuur voor. En zeewier, dat als lekkernij op Hawaï wordt gegeten, bestaat voor het merendeel uit bromoform. De strenge overheidsnorm van 0,1 microgram per kilo grond heeft geen enkele toxicologische betekenis.”

LTO-voorzitter Marc Calon is vooral bezorgd over de economische schade van de nieuwe lijst milieumaatregelen. „De netto toegevoegde waarde van de landbouw is 43 miljard euro. En nu stokt de veehouderij. Hetzelfde gebeurt met woningbouw en infrastructuur. Dit kost miljarden. Het is alsof de politici in een ivoren toren bivakkeren van juristerij en natuurfundamentalisme. Kom daaruit. Ga kijken bij dat bouwbedrijf en op dat boerenerf.”

Strenge uitvoer
In plaats van de pijnlijke maatregelen waar het kabinet op studeert, moeten we volgens Calon terug naar de oorsprong van het stikstofprobleem. Dat zit volgens hem in de te strenge uitvoer sinds 2000 van het Europese natuurbeleid. „We hebben te veel kleine natuurgebieden aangewezen en streven te veel natuurdoelen na. Daarmee zijn we een tunnel ingelopen waarvan we wisten dat die aan de andere kant zit dichtgemetseld. Er is maar één uitweg, en dat is de weg terug.”
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1439735 ... splijtzwam
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50340
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

Biomassa – waarom regering doorgaat met grootste klimaatblunder

7 november 2019 – robvellekoop

Afbeelding

Het verhaal over biomassa klopt niet en werkt nadelig voor natuur en milieu. Desondanks gaan zowel lokale als landelijke politici hiermee door. De subsidie voor centrales van meer dan 11 miljard euro is deze week nog goedgekeurd door de regeringspartijen. Binnen een paar jaar zullen er meer dan 600 biomassa-installaties CO2 uitbraken in NL. Waarom gaat Rutte hiermee door?
Frits ten Hove
@FritstenHove

Voor de mensen die niet willen geloven dat @groenlinks gewoon voor het stoken van biomassa is.

Afbeelding

Bild auf Twitter anzeigen
321 16:30 - 31. Okt. 2019
Hoe komt het dat Den Haag zo krampachtig vasthoudt aan biomassacentrales.

Biomassa is achterhaald
De European Academies Science Advisory Council (EASAC) stelt deze week dat het opwekken van energie met biomassa meer CO2-uitstoot oplevert dan kolen en gas. “Biomassa is een heel slechte energiebron”, zegt hoogleraar Louise Vet, die in de milieugroep van EASAC zit.

Vet legt in het radioprogramma Vroege Vogels van 3 november uit wat er mis is aan biomassa.

Ze vertelt dat je door veel biomassa te verbranden erg veel CO2 produceert. En dat we het nog erger maken, want dit hout moeten we verslepen over de hele wereld. We oogsten de bomen, we drogen ze (wat eveneens weer veel energie kost), we maken er pallets van, verschepen het, dan worden de blokjes vermalen en in de grote centrales verbrand.

Nadat dus in een klap zeer veel CO2 uit de schoorsteen is gekomen van de centrales, duurt het voor de nieuwe aanplant 30 tot 50 jaar om dezelfde hoeveelheid CO2 weer op te nemen. (Red. terwijl de politiek suggereert dat de nieuwe bomen deze CO2 direct opnemen.)

Het echte probleem: creatief boekhouden
Er geldt binnen Europa een afspraak dat de CO2 berekend wordt op het moment dat de boom wordt gekapt. En niet op het ogenblik dat de boom wordt verbrand.

Met andere woorden, landen zoals Estland, die bomen kappen krijgen een CO2-schuld en Nederland die deze bomen koopt heeft op papier geen CO2 uitstoot, die is namelijk nul. Dat noemen ze ‘klimaatneutraal’.

Dus de biomassa centrales stoten in werkelijkheid enorme hoeveelheden CO2 uit, maar door deze bizarre afspraak tellen ze dit niet. Je zou het een uitermate creatieve vorm van boekhouden kunnen noemen.

Den Haag houdt krampachtig vast aan biomassa
Bekende duurzame energiebronnen zijn wind, water en zon. Verantwoordelijk voor ruim zestig procent van de duurzame energie geproduceerd in Nederland is echter energie uit biomassa. Dat is de reden dat Wiebes en de coalitie zich zo vastklampen aan biomassa. Zonder biomassa zijn ze dus helemaal nergens en slaan ze in Europa op het gebied van duurzame energie een modderfiguur.

Daarom begrijpen we ineens beter waarom de coalitie van VVD, D66, CDA en CU (gesteund door PvdA, SGP, Denk en Groen Links) tegen de motie van PvdD heeft gestemd om subsidies aan houtgestookte biomassacentrales stop te zetten.

Daarnaast staan er al 628 kleinere biomassacentrales op stapel voor Nederland. En is er over de hele wereld een gigantische handel om bossen te oogsten voor biomassa. Daarin steekt de regering Rutte dus graag 11 miljard aan subsidies.

Stand van duurzame energie
Het opwekken van elektriciteit met de biomassacentrales is achterhaald wanneer we kijken naar de prijsdoorbraak van zonne-energie in Dubai in 2016. Toen slaagde DEWA (energiemaatschappij in Dubai) erin om zonne-energie op te wekken voor minder dan 6 dollarcent per KwH. Daardoor is deze energie goedkoper dan fossiel opgewekte energie als gas of kolen. Op dit moment is de prijs per KwH zelfs nog lager.

Als je dit afzet tegen de zwaar gesubsidieerde biomassa centrales zal het duidelijk zijn dat deze voor installatie al verouderd zijn.

https://www.dlmplus.nl/2019/11/07/bioma ... atblunder/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42880
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding

Dit is de Clauscentrale bij Maasbracht .
Uniek: De Clauscentrale is de eerste superkritische centrale van Nederland.
.Op vol vermogen verbruikt elke eenheid 170.000 (n)m³ aardgas per uur. De 2 eenheden zijn in 1993 en 1994 omgebouwd tot start/stopbedrijf. De ombouw zorgde ervoor dat de eenheden snel te starten en te stoppen zijn om wisselingen in de elektriciteitsvraag op te vangen. De centrale is bij de verbouwing ook uitgerust met low-NOx (stikstofoxiden) branders waardoor de uitstoot van stikstofoxiden met 45% daalde. Modernisering koste 1 miljard !!
Hardstikke toppie dus. Daar kunnen we mee voor de dag komen. Er kan 1350 MW uit komen. Rendement een fraaie 58 %.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Clauscentrale
Volgend jaar gaat die als snelle start/stopper zorgen voor de opvang van de pieken en dalen vanwege wind en zon.
Maar ja vlak over de grens is België , met een aangekondigd aanhoudend tekort vanwege stoppen met kernenergie, zouden wel eens blackouts kunnen komen en dan is een draadje naar die Claus centrale erg welkom.
Wiebes grijpt in: Belgen krijgen onze stroom niet
België heeft jarenlang plannen gehad om een elektriciteitscentrale in Limburg aan hun hoogspanningsnet te koppelen. Minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) heeft die plannen persoonlijk tegengehouden.

Het gaat om de Clauscentrale bij Maasbracht, een gascentrale aan de Maas en pal naast België, zo’n tien kilometer ten zuiden van Roermond.

Jarenlang werd erop gebroed door de Belgische overheid en het Duitse energiebedrijf RWE: een 13 kilometer lange kabel die het Limburgse Maasbracht met Kinrooi in Vlaanderen zou verbinden. Het dreigende tekort aan elektriciteit in België zou ermee kunnen worden aangepakt. Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat heeft zijn Belgische collega Marie-Christine Marghem echter laten weten dat Nederland de centrale zélf nodig kan hebben, nu ons land in 2030 de laatste vier kolencentrales gaat uitschakelen.
https://www.telegraaf.nl/financieel/407 ... troom-niet
Spoiler! :
Wiebes vindt de 1304 megawatt aan vermogen in Maasbracht strategisch van een te groot belang om aan de Belgen te geven. In totaal is in ons land ongeveer 22.000 megawatt aan actief opgesteld vermogen, Maasbracht heeft daar met ongeveer 6% een groot aandeel in. Bovendien is de gascentrale van belang omdat ze in Elfstedentocht-winters (geen wind, weinig zon, hoog stroomverbruik) het wegvallen van de elektriciteitsproductie van zonnepanelen en windmolens moet kunnen compenseren.

Tot en met 2030 wordt er bovendien ongeveer 5000 megawatt aan vermogen uitgeschakeld door het sluiten van alle kolencentrales. „Dat maakt de resterende gascentrales belangrijker voor Nederland”, zo redeneert een woordvoerder van Economische Zaken en Klimaat. Volgens gegevens van Netbeheer Nederland is in 2030 bijna twee derde van het opgestelde vermogen in ons land zon of wind. Momenteel is dat minder dan één derde.

Mottenballen

Voor eigenaar RWE, dat in 2009 voor €9,3 miljard Essent kocht en daarmee eigenaar werd van de Clauscentrale, zijn de druiven zuur. RWE opende in 2012 nog een nieuwe, moderne gasgestookte eenheid op het terrein, waar prins Claus de oorspronkelijke centrale in 1978 had geopend. RWE investeerde €1 miljard in de vernieuwde centrale, maar besloot in de zomer van 2014 al noodgedwongen om de gascentrale in de mottenballen te doen, omdat er geen geld te verdienen was met gasgestookte elektriciteit. Het personeel werd naar huis gestuurd, goedkopere kolencentrales drukten gas uit de markt.

Belgische media zoals De Morgen hebben dan ook weinig begrip voor het Nederlandse standpunt, om een ongebruikte centrale niet te willen delen.

Dreigende tekorten in België en Duitsland vanaf 2023 maakten dat RWE in 2018 besloot de centrale weer op te starten en opnieuw personeel te gaan werven. De Duitsers zijn volgens een woordvoerder ’onaangenaam verrast’ door het njet van Wiebes. „Wij willen kunnen ondernemen, de markt gaat verder dan Nederland”, laat een woordvoerder weten.

Stroomtekort

België kampt al langer met stroomtekorten, onder meer door problemen met twee kerncentrales. Afgelopen winter lag er zelfs een noodplan klaar om gebieden om de beurt af te schakelen, zogeheten brown outs, wanneer er te weinig elektriciteit zou zijn. Wiebes heeft de Belgen aangeboden via de reguliere route, de vier grensovergangen of interconnectoren, stroom te blijven leveren. Nadeel voor de Belgen is echter dat ze volgens internationale afspraken maar korte tijd extra stroom mogen importeren via die interconnectoren.

Voor RWE speelt mee dat indien het Maasbracht rechtstreeks aan België mag koppelen, het vanaf 2021 in aanmerking komt voor een vergoeding van de Belgische staat voor het aanhouden van strategische reservecapaciteit. Nederland kent niet zo’n zogeheten capaciteitstarief.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42880
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Meten is weten
‘Slechts zes procent van alle autokilometers wordt gereden met 130 km/u’
Dat blijkt uit een analyse die Flitsmeister maakte van het Nederlandse rijgedrag. De dienst keek naar de 650 miljoen kilometers die in een periode van vier weken gereden werden en concludeerde dat slechts in zes procent van de gevallen 130 kilometer per uur werd gereden.

Het zou nuttig zijn als deze bevindingen worden bekeken in het licht van het kabinetsvoornemen om de maximumsnelheid te verlagen om de uitstoot van stikstof te reduceren, stelde Jorn de Vries van Flitsmeister tegenover BNR Nieuwsradio. Volgens hem betekent een verlaging van de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur een te verwaarlozen winst van 0,34 procent stikstofreductie.
[...]
Als automobilisten op meer plekken maximaal 100 kilometer per uur rijden, zou dat een deel van de problemen wegnemen rond de stikstofhoeveelheden, rekende het RIVM deze week voor.
Dat 'deel van de problemen' is dus een miezerige 0,34%.
Niet dat dit veel uitmaakt. Immers we gooien miljarden over de balk om het klimaat te dienen waardoor we, wat was het?, 0,00007 graad minder opwarming zouden veroorzaken.

https://www.ad.nl/auto/slechts-zes-proc ... ~aa28dd16/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6901
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ali Yas »

Mahalingam schreef:
... en concludeerde dat slechts in zes procent van de gevallen 130 kilometer per uur werd gereden. (...) Volgens hem betekent een verlaging van de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur een te verwaarlozen winst van 0,34 procent stikstofreductie.
Ja, en ik noem dat denkluiheid, met z'n twee significante cijfers.

Want wat gebeurt er als de maximumsnelheid op verbindingen tussen de grote steden wordt verlaagd? Dan gaat het meer tijd kosten om die rit te maken, en daar houden mensen niet van. Ze gaan zulke ritten dan minder vaak maken, en een gevolg daarvan is minder drukte rond de grote steden, met als gevolg minder files en minder uitstoot dáár. Hoe groot dat effect is en hoe lang het duurt dat te sorteren, is natuurlijk een wat minder makkelijk te beantwoorden vraag, maar die 0,34 procent blijft het zeker niet.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6901
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ali Yas »

Mahalingam schreef:
Afgelopen winter lag er zelfs een noodplan klaar om gebieden om de beurt af te schakelen, zogeheten brown outs, wanneer er te weinig elektriciteit zou zijn.
Met zulke toestanden wordt Europa weer wat meer als Afrika. Hoera.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50340
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

Rijdende bommen: Weer een horrorverhaal van een overlevende van botsing met e-auto

Posted on 08/11/2019

Afbeelding
Afbeelding (illustratief): (7).

Hoe de gedwongen omschakeling op e-auto’s een einde zal maken aan onze vrijheid van vervoer – Internationale Energie Agentschap: Efficiënter maken bestaande brandstof auto’s bespaart 300% meer energie dan overgang op e-auto’s

Ze zijn zwaar, duur, hebben enorm veel stroom en laadtijd nodig, en de winning van metalen voor de benodigde accu’s richt in landen zoals Bolivia grote milieuverwoestingen aan. Als de extreem veel energie kostende winning van die metalen wordt meegerekend, dan zijn elektrische auto’s zelfs vervuilender dan moderne diesels (5)(6). Maar wellicht het belangrijkste argument tegen de omschakeling op e-auto’s is het feit dat het potentiële rijdende bommen zijn die al bij kleine botsingen kunnen exploderen. Bovendien kan het wel 72 uur duren voordat een accu-brand is geblust, waardoor één ongeluk met een Tesla of andere e-car urenlange files kan veroorzaken.

Auto pilot faalt, vlammen tot aan de boomkruin
De 57 jarige Dominik Freymuth uit München was op 3 oktober met zijn Tesla S85D –aanschafprijs: meer dan € 100.000,- – onderweg naar Salzburg, toen hij vanwege een lichte verkoudheid een hoestbonbon uit het handschoenenkastje wilde pakken. Hij zette de Tesla op de auto-pilot, maar schrok zich een hoedje toen deze de auto al na enkele seconden op de tegenovergestelde rijbaan stuurde.

Freymuth rukte in paniek het stuur naar rechts, waardoor het voertuig met 60 km/uur tegen een boom botste. De auto vloog onmiddellijk in brand. Gelukkig schoot de 70 jarige automobilist Josef Blösl, die achter hem reed, te hulp. Toen hij het slachtoffer uit zijn auto wilde trekken volgde echter een grote knal, waardoor Freymuth even dacht dat zowel hij als zijn helper het niet zouden overleven.

Toch lukt het Blösl om hem eruit te halen. Met behulp van drie anderen die ook waren gestopt sleepten ze de zwaargewonde Freymuth bij de brandende Tesla vandaan. ‘En toen explodeerde er wéér iets,’ herinnert hij zich. De vlammen rijkten tot aan de boomkruin.

72 uur blustijd met 11.000 liter water
Twee weken lang lag hij in het ziekenhuis, waarvan vier dagen op de I.C.. Omdat hij veel rook had ingeademd, hoest hij nog steeds. Door de zware metalen in de accu kon de brandweer het wrak van zijn Tesla niet blussen, waardoor deze 72 uur in een speciale container met 11.000 liter water moest worden gedompeld. Dat water is nu zo vervuild, dat de verwerking ervan 250 euro per 1000 liter kost.

‘Nooit meer een e-auto’
De Duitser had de Tesla aangeschaft omdat hij vanwege de fijnstofdiscussie bang was niet meer in de binnenstad van München te mogen komen. Omdat hij nog steeds geen idee heeft waarom een botsing met slechts 60 km/uur tot zo’n inferno leidde, wat hem bijna zijn leven heeft gekost, heeft hij een advocaat ingeschakeld.

Van de (door de overheid sterk gepromote) e-auto koorts is hij meteen genezen. ‘Ik koop er nooit meer een. Dat kan ik alleen al tegenover de mensen die mijn leven hebben gered niet verantwoorden.’

Nederlandse brandweer waarschuwt voor veiligheid
Wereldwijd worden met de regelmaat van de klok ongelukken gemeld met Tesla’s, die meestal na een aanrijding –maar een enkele keer ook spontaan, zoals in China- exploderen en in vlammen opgaan. Onlangs sloeg ook de Nederlandse brandweer alarm dat e-auto’s veel moeilijker te blussen zijn, en het veiligheidsrisico daarom toeneemt naarmate er meer van op de weg komen. (2)(4)

Efficiënter maken brandstof auto’s bespaart 300% meer energie
In de propaganda van overheid en media wordt ook altijd ‘vergeten’ het feit te melden dat er het equivalent van 80 tot 300 olievaten energie nodig is om een accu te maken die de energie van één zo’n vat kan leveren. Daarmee wordt de zogenaamde CO2 winst (voor zover die al van belang zou zijn) in één klap weggevaagd. Het Internationale Energie Agentschap stelt dan ook dat het efficiënter maken van brandstof auto’s 300% meer energie zal besparen dan alle e-auto’s die in 2040 op de weg moeten rijden. (3)

Alles pleit tegen de e-auto
Werkelijk alles pleit tegen de omschakeling op elektrische auto’s. Op het gebied van financiën (alleen al de accu van een e-auto kost meer dan € 10.000,-), economie, milieu/klimaat, technologie, verkeer, en dus ook veiligheid scoort de e-auto vergeleken met moderne brandstof auto’s (ook diesels) een zware onvoldoende, en is er voorlopig nog geen substantiële verbetering in zicht. Geen wonder dat in de meeste landen de verkopen maar niet op stoom willen komen, en torenhoge miljardensubsidies plus ‘zachte’ dwangmaatregelen nodig zijn om burgers zover te krijgen een peperdure potentiële rijdende bom aan te schaffen.

Stappenplan naar het einde van vrijheid van vervoer
Los van de klimaathype, waar fabrikanten en overheid flink aan verdienen, ligt een van de mogelijke doelen waarom e-auto’s dan toch zo gepromoot worden wat verder weg in de toekomst. Het stappenplan dat moet leiden naar het einde van de vrijheid van vervoer voor het overgrote deel van het volk lijkt er ongeveer als volgt uit te zien:

* Zorg er met valse klimaatpropaganda en hoge subsidies voor dat een substantieel deel van de automobilisten met een e-auto de weg opgaat;

* Creëer op deze wijze een almaar groter wordend veiligheids- en verkeersprobleem omdat er steeds meer ernstige ongelukken gebeuren, en wegen urenlang moeten worden afgesloten vanwege accubranden en -explosies, die alleen tegen zeer hoge kosten kunnen worden geblust (om over de menselijke drama’s maar te zwijgen);

* Overtuig het volk ervan dat de wegen weer veiliger kunnen worden als zowel e-auto’s als bestaande brandstofauto’s verplicht auto-pilots krijgen die van buitenaf, door verkeerscentrales, worden aangestuurd; (/ en stel een datum waarop brandstofauto’s waarvan de eigenaar geen auto-pilot kan of wil bekostigen, geheel worden verboden);

* Zodra de overheid de totale controle over het wagenpark heeft overgenomen, worden stapsgewijs eisen gesteld aan het tijdstip dat u de weg opgaat, wáár u dat doet en met welke maximum snelheid, en de bestemming waar u naartoe wilt.

Al dit soort rasechte communistische planmaatregelen zullen worden gedaan in naam van de veiligheid, het spreiden van de verkeersdrukte, en ook energie besparing, omdat de elektrische infrastructuur bij lange na niet toereikend zal zijn om miljoenen auto’s (waarvan honderdduizenden gelijktijdig) 24/7 snel op te kunnen laden. Dat vergt een investering van tientallen miljarden euro’s – geld dat er niet is, en er gezien de aanstormende crisis nooit zal komen ook.

Xander

(1) Merkur.de / Zero Hedge
(2) Rijnmond & AD via FVD
(3) Breitbart
(4) Natural News
(5) Natural News
(6) AD
(7) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/r ... et-e-auto/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77960
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ariel »

[icon_lol.gif] ... :no1: eigenlijk is dit bericht om te :cry:

’PFAS-normen treffen ook strooizout’

Het bestrijden van gladde wegen deze winter komt in gevaar. Het strooizout voldoet niet aan de PFAS-normen, zo blijkt uit een eerste analyse. Het bevat te veel schadelijke chemische stoffen. Leverancier De Nederlandse Zoutbank maakt zich grote zorgen. „We laten met name het steenzout uitgebreid testen, omdat er vrees is voor tekorten.”

Dat zegt directeur Ardin Bos van de Zoutbank tegen De Telegraaf. Er gaat volgens hem elke winter gemiddeld 200.000 ton strooizout doorheen op de Nederlandse wegen in opdracht van Rijkswaterstaat, provincies en gemeenten.

„Een eerste analyse in het laboratorium gaf geen positief resultaat. Er zijn te hoge PFAS-waarden gemeten, maar we willen graag een second opinion. We laten het spul nu verder onderzoeken door experts met meer verfijnde metingen. Later deze week krijgen we duidelijkheid over die resultaten.”

Het voor Nederlandse wegen bestemde strooizout komt uit verschillende bronnen in binnen- en buitenland, legt Bos uit. „Het meeste gebruiken we steenzout, dat via mijnbouw uit de grond komt. Dat importeren we uit diverse Europese landen en bijvoorbeeld uit Marokko. Daarnaast leveren we schoner zeezout en vacuümzout, maar dat is niet genoeg voorradig.”

Rijkswaterstaat laat bij monde van een woordvoerder weten eerst de uitslag van alle metingen en analyses van het strooizout af te willen wachten. „Het gaat om de details, zoals welk soort zout, hoeveel gifstoffen, wat zijn de effecten, waar is het opgeslagen? Onze deskundigen volgen deze zaak op de voet. Als de gewenste data binnen zijn, beslissen we wat te doen.”

Meten
PFAS staat voor polyfluoralkylstoffen, een verzamelnaam voor circa zesduizend chemische stoffen, die in een groot aantal producten worden gebruikt, maar in te hoge dosis slecht kunnen zijn voor milieu, natuur en gezondheid. Bedrijven die grond verplaatsen, zijn door strengere regels verplicht om de verontreiniging te meten.

De PFAS-grond mag niet zomaar meer vervoerd worden. De bouw lag al grotendeels stil als gevolg van de stikstofuitstoot, het probleem van de PFAS is daar nog bij gekomen.

Directeur Bos is het eens met de aannemers in (water)bouw en grondwerken, die actiegroep Grond in Verzet heeft gemobiliseerd om te protesteren in Den Haag. „Op deze manier gaat het fout in ons land. De normen moeten soepeler, anders gebeurt er niks meer. De twijfels nemen overal sterk toe.”

Bos houdt zijn hart vast voor de uitslag van het aanvullende onderzoek naar het strooizout. „Als strooiwagens tijdens vorst, ijzel en sneeuw niet meer altijd de weg op kunnen, hebben we een probleem.” Zijn verwachting is dat meer automobilisten, om ernstige ongelukken te vermijden, dan zullen afhaken en het drukke ov induiken. De spoorwegen moeten echter ook alle zeilen bijzetten om vertragingen tijdens winters weer te voorkomen. Bussen op gladde wegen zijn evenmin een goede combinatie.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef: eigenlijk is dit bericht om te :cry:
’PFAS-normen treffen ook strooizout’

Het bestrijden van gladde wegen deze winter komt in gevaar. Het strooizout voldoet niet aan de PFAS-normen, zo blijkt uit een eerste analyse. Het bevat te veel schadelijke chemische stoffen.
Als we ons zorgen moeten maken om wat of wie niet aan onze normen voldoet, komen we in de eerste plaats terecht bij moslims. Want niet één moslim die beweert moslim te zijn, voldoet aan onze normen en waarden. Een moslim komt namelijk altijd in conflict met zijn overtuiging dat scheiding van kerk en staat niet geoorloofd is van Allah, ondanks dat dit grondwettelijk is vastgelegd in Nederland
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 42880
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Ik zie nog wel ergere dingen in het vooruitzicht.
Als uit metingen blijkt dat het water dat uitgeslagen wordt uit de Haarlemmemeerpolder PFAS bevat. Dat water mag dan niet zomaar geloosd worden. En zuiveren gaat niet.
Dat wordt door bureaucratische voorschriften dus verzuipen voor Schiphol.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42880
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77960
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ariel »

Ik vind het verhaal er onder ook zo leuk. :roll:
Het wordt de gevaarlijkste autowinter OOIT

Het is januari 2047. Opa vertelt over de winter van 2018. In de winter erop, die van 2019, zou de helft van de Nederlandse bevolking uitsterven door auto-ongevallen. Toen iedereen op weg was naar Bartlehiem voor de Elfstedentocht kwamen er op de A32 alleen al 2.930 mensen om het leven.

In het strooizout zat namelijk PFAS en dat mocht toen niet meer, net als heel veel andere dingen in die tijd niet meer mochten van D66 & GroenLinks.

Directeur Ardin Bos van de Zoutbank sprak destijds nog de hoop uit dat meer automobilisten met het ov zouden gaan, maar hij wist toen nog niet dat de NS en Prorail er echt helemaal niks kunnen.

De massale sterfte door auto-ongelukken was het begin van het einde van Nederland. Tel erbij op een stookverbod wegens CO2 waardoor iedereen stierf van de kou, niet dat er überhaupt nog hout te vinden was, want dat werd allemaal in biomassacentrales gesmeten.

Er was tevens een verschrikkelijke hongersnood, want Tjeerd de Groot had genocide gepleegd op de boeren. Ook waren alle vissers met hun kotters gevlucht naar de andere kant van de zee.

Voorts vroren er ieder jaar steeds meer kinderen dood op straat, er waren immers niet genoeg woningen meer. Bovendien kostte een burgeroorlog om Zwarte Piet aan 6 miljoen het leven.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50340
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

Ruttes onmeetbare ‘hogere belang’: Hooguit 0,2% minder uitstoot door verlaging naar 100 km

Posted on 13/11/2019

Afbeelding
Inefficiënt, zinloos, onlogisch: Tergend langzaam over brede snelwegen, wat ongetwijfeld als gevolg heeft dat de boete kas van de overheid weer flink wordt gespekt. (Afbeelding: Getty Images (4)).

Autohatende regeringspartij D66 kraait victorie, volgende maatregelen tegen vrijheid van vervoer komen eraan

We hebben de afgelopen tijd diverse keren de totale onzin van de in werkelijkheid niet bestaande stikstofcrisis belicht, die zoals verwacht heeft geresulteerd in een verlaging van de max. snelheid overdag naar 100 km/ uur. De uitstoot door auto’s zal daarmee hooguit 0,225% verminderen. Als bedacht wordt dat de stikstof depositie in Natura 2000 gebieden gemiddeld tussen de 1500 en 1700 mol bedraagt, wat vrijwel geheel veroorzaakt wordt door de landbouw/veeteelt en het buitenland, bedraagt de maximale theoretische besparing door nu 100 te gaan rijden 0,1 tot 1 mol, oftewel een onmeetbaar klein effect. Ruttes ‘hogere belang’ is in realiteit dan ook volslagen zinloos, en grenst zelfs aan demagogische krankzinnigheid.

De genoemde 0,225% is sowieso te hoog, omdat dit is gebaseerd op een algehele 24/7 verlaging naar 100 km/uur. Omdat tussen 19.00 en 06.00 nog wel 130 of 120 mag worden gereden, zal het werkelijke effect nog kleiner zijn.

WEL effectief: schonere auto’s
Let wel: het wegverkeer is verantwoordelijk voor slechts 6,1% van de totale stikstofuitstoot, waarvan de helft van snelwegen. Er mag echter nu al lang niet overal 130 worden gereden. Een vermindering van 0,225% (andere bron: maximaal 0,34%) van die 6,1% zal daarom geen enkel aantoonbaar effect resulteren (of het moet zijn dat miljoenen weggebruikers nog gefrustreerder raken, en dit juist de opzet is?).

Wat wèl aantoonbaar is dat het wagenpark de afgelopen 25 jaar veel schoner is geworden. De stikstof uitstoot van benzine auto’s daalde met maar liefst 94%. Als dat in het zelfde tempo doorzet, dan heeft dat een 44 x groter effect dan de verlaging van 130 km naar 100 km/uur. (1)

‘Langzamer = sneller’
In de linksradicale Volkskrant wordt desondanks nog steeds de misleidende propaganda herhaald dat het zo goed zou zijn voor het klimaat, en zelfs dat we door langzamer te gaan rijden sneller thuis zijn. Deze onzinbewering valt in dezelfde categorie als ‘het wordt kouder als gevolg van opwarming’. Regelrecht Orwelliaans dus: COOLING=WARMING, en nu dus ook LANGZAMER=SNELLER.

Autohatend D66 kraait victorie, volgende stap komt eraan
We herhalen nogmaals dat de verlaging een grote overwinning voor de traditionele auto-hatende partij D66, die als de proxy partij van GroenLinks inmiddels bijna het complete kabinetsbeleid –in ieder geval op het gebied van klimaat- lijkt te bepalen.

Ruttes (=Jettes&Klavers) zoveelste leugenmaatregel is weer een volgende stap in de uitvoering van het grote VN Agenda-21/2030 plan om de welvaart in het Westen af te breken door de rijkste landen te de-industrialiseren en islamiseren door massa immigratie. Volgende stappen: het verbieden van auto’s van 15 jaar en ouder, en uiteindelijk een verbod op alle brandstof auto’s. Zo wordt het vanzelf een stuk leger op de wegen, ook al omdat honderdduizenden Nederlanders door dit beleid straks geen werk meer zullen hebben.

Xander

(1) Climategate
(2) Rijksoverheid via GeenStijl
(3) RIVM
(4) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/r ... ar-100-km/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77960
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ariel »

Automobilisten gaan demonstreren op Malieveld

Bij de gemeente Den Haag is donderdag een demonstratie aangemeld van automobilisten die het niet eens zijn met de snelheidsverlaging van 130 kilometer per uur naar 100. Volgens een woordvoerster van de gemeente gaat het om een protestactie op zaterdag 23 november vanaf 09.00 uur op het Haagse Malieveld.

De demonstratie werd eerder deze week aangekondigd op een Facebookpagina, die veelvuldig gedeeld wordt. Inmiddels zeggen bijna 15.000 mensen ’geïnteresseerd’ te zijn in de demonstratie en ruim 2300 zeggen te gaan.

De initiatiefnemer wil dat „dit belachelijke voorstel” zo snel mogelijk van tafel gaat. Volgens hem betekent de snelheidsverlaging onder meer langere reistijd en daardoor niet minder maar juist meer uitstoot, meer files en mensen die vroeger van huis zullen moeten gaan.

Het Malieveld is afgelopen tijd vaak het toneel geweest van demonstranten tegen het kabinetsbeleid, door boeren, leraren en bouwvakkers.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21549
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door King George »

Mocht ik roostervrij zijn, dan ga ik erheen. Want we zijn kwaad!
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 42880
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Gaat het door dan kan na Kerstmis nergens in N-Holland harder worden gereden dan 80.

D666 en de klimaatgekkies wensen dat er in Noord-Holland nog maar met 60km/u gereden wordt vanwege stikstof + CO2 en milieu en duurzaamheid en klimaat als de deugende duurzamers hun zin krijgen. Dat is niet onmogelijk.
’Noord-Holland: maximaal 70 km/u rond natuur’
Automobilisten in Noord-Holland moeten volgend jaar nabij natuurgebieden mogelijk afremmen tot 70 of zelfs 60 kilometer per uur. De provincie laat die maatregel onderzoeken in opdracht van een in de Provinciale Staten aangenomen motie van D66, GroenLinks en PvdA.

De bouw in Noord-Holland ligt stil door de stikstofcrisis en wij zien een verlaging van de maximumsnelheid echt als een noodzakelijk kwaad om dit op te lossen”, zegt Ilse Zaal, fractievoorzitter van D66 en initiatiefnemer van de motie. De motie vraagt verder om een verlaging naar 80 kilometer per uur op alle provinciale wegen waar nu nog 100 mag worden gereden.

Duinen

Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met het onderzoek naar de effecten van deze snelheidsverlagingen op de stikstofuitstoot in de provincie. PvdA-gedeputeerde Adnan Tekin (Mobiliteit) weet niet zeker of het onderzoek zoals gevraagd al voor het einde van het jaar klaar kan zijn, zo laat zijn woordvoerster weten. VVD, FvD en PVV stemden als enige partijen tegen de motie.

Noord-Holland telt in totaal negentien Natura 2000-gebieden. Een maximum van 60 of 70 dreigt derhalve nabij verschillende duingebieden (zoals het duingebied tussen Den Helder en Callantsoog), verscheidene meren (Naardermeer en IJsselmeer) en een aantal polders, zoals Westvaan, Zeevang en Eilandspolder.

RIVM

Opvallend genoeg sprak het RIVM in een voorlichtingssessies met het kabinet op 6 november ook over verlaging van 100 naar 80 op provinciale wegen. Volgens het RIVM, waarbij ze zich deels baseert op kennis van TNO, zou dat slechts tot een ‘marginale verlaging van de stikstofdepositie’ leiden. Nóg langzamer rijden dan 80 op 80-kilometer wegen ‘levert geen vermindering’ op van emissies en stikstofuitstoot.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/5543302 ... ond-natuur

"Een maximum van 60 of 70 dreigt derhalve nabij verschillende duingebieden " en daar is het racecircuit van Zandvoort natuurlijk niet bij. De beschermde flora en fauna aldaar wordt verhuisd.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50340
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50340
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

Snelheidsbeperking Duitse Autobahn weggestemd want niet beter voor milieu

30-10-2019

Hoewel het Duitse snelwegennet, de fameuze Autobahn, almaar meer segmenten met een snelheidsbeperking kent, is het nog steeds één van de weinige plaatsen ter wereld waar je zo hard mag rijden als je zelf wil. Vanzelfsprekend wanneer de omstandigheden dat toelaten.

Dat de onbegrensde maximumsnelheid in Duitsland al een tijd onder druk staat, zal niet verbazen. Ze staat immers haaks op twee argumenten die altijd aangehaald kunnen worden om onpopulaire maatregelen door te voeren: veiligheid en milieu. Daarom agendeerde de Die Grünen er deze maand eens te meer de invoering van een algemene snelheidsbeperking op de Autobahn. Omwille van de eerder al aangehaalde redenen zou je er voortaan nog maximaal 130km/u mogen.

Trager is niet beter voor de uitstoot
De Duitse overheid liet de invloed van een snelheidsbeperkingen op de CO2-uitstoot overigens uitgebreid onafhankelijk onderzoeken. De resultaten spraken echter niet in het voordeel van de invoer van een snelheidsbeperking. Bij een maximumsnelheid van 130km/u zou er helemaal geen invloed zijn op de totale CO2-afgifte. Een snelheidsbeperking van 120km/u zou wel een besparing in CO2-uitstoot opleveren, zij het verwaarloosbaar. Bij maximaal 120km/u zakt de totale CO2-uitstoot in Duitsland amper 0,27%.

Het voorstel werd met de verwachtte overweldigende meerderheid in de Bundstag weggestemd. Er waren slechts 126 voor-stemmen. De overige 498 parlementsleden waren tegen. Voorlopig blijft de Autobahn grotendeels onbegrensd.

Het was niet het enige voorstel van Die Grünen dat strandde. De partij stelde vanaf 2030 ook een maximumsnelheid van 30km/u in een stad voor - iets waar verschillende actoren ook in België op aansturen -, net als een verbod op auto’s met een verbrandingsmotor.

https://www.auto55.be/nieuws/32068-snel ... ialnetwork
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50340
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

★ Geert Wilders vs Rutte: ''Ik verzeker u, dit gaat u niet volhouden!'' ★ 14-11-2019 HD
14 nov. 2019★ Geert Wilders: ''Hou nou eens op! We hebben geen stikstofprobleem!'' ★ 14-11-2019 HD
14 nov. 2019

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21549
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door King George »

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie