Jihadi's en hun kinderen keren terug

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Mahalingam
Berichten: 44679
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Mahalingam »

In de Volkskrant een stuk over hoe erg het wel niet is om als IS-lid in het gevang te zitten bij de Koerden. Er is verlangen naar het thuisland want ten minste zijn onze gevangenissen stukken betere plaatsen om te vertoeven.
IS’er uit Gouda spreekt vanuit de Syrische cel: ‘We slapen tussen stervende kinderen’
Yasser A., een 41-jarige man die in 2015 vanuit Gouda met vrouw en kinderen afreisde naar het IS-kalifaat, is opgedoken in een video vanuit de gevangenis in het Syrische Hasakah. ‘We zijn hier al acht maanden, we slapen tussen stervenden, tussen stervende kinderen’, zegt hij in een boodschap bedoeld voor de Nederlandse regering.
Spoiler! :
De in Egypte geboren Yasser A., die vanwege zijn vertrek naar het kalifaat op de Nederlandse sanctielijst voor terroristen staat, zegt dat in de Koerdische gevangenis zijn mensenrechten niet worden gerespecteerd. ‘Er is niet genoeg medische zorg, niet genoeg voedsel. Er is geen leven hier, en waarom, wat hebben we gedaan? We hebben een rechtbank nodig die bepaalt wie schuldig is of niet. Wie schuldig is, verdient straf. Wie onschuldig is, moet worden vrijgelaten.’

Gemillimeterd haar

Op de videobeelden, gemaakt door de Syrische journalist Obeid Sheikhe, is op de achtergrond te zien hoe gevangengenomen IS’ers, sommigen met verwondingen, in oranje pakken en met gemillimeterd haar op de grond liggen. Sinds IS dit voorjaar zijn laatste grondgebied verloor, zijn duizenden strijders gevangengenomen door de Koerdische strijdkrachten. Er zitten 53 uitreizigers met een Nederlandse link vast in het Syrische gebied dat tot aan de Turkse inval in oktober onder controle stond van de Koerden. Driekwart is vrouw, zij verblijven in de kampen Al Roj en Al Hol, terwijl de 14 mannen uit Nederland zijn vastgezet in geïmproviseerde gevangenissen.

Een verslaggever van The Washington Post bracht deze week een bezoek aan de gevangenis in Hasakah waar Yasser A. met duizenden anderen wordt vastgehouden. Volgens de krant zijn sommige cellen zo overvol dat er geen ruimte is voor de gevangenen om zich op de vloer uit te strekken zonder dat ze op elkaars ledematen liggen. De journalist ziet ook enkele tientallen minderjarigen tussen de gevangenen.

De Koerdische bewakers vertellen de Amerikaanse krant geen idee te hebben wat er met deze mensen moet gebeuren nu westerse landen van herkomst hun onderdanen niet willen terugnemen. Ook de Nederlandse overheid weigert actief uitreizigers terug te halen. Vrijdag diende een kort geding namens 23 vrouwen en hun 56 kinderen die vastzitten in Syrië. Zij eisen van de staat dat die zich actief inspant voor hun terugkeer. De rechter doet op 11 november uitspraak.

Vrije jongen

Yasser A. vertrok in 2015 uit Gouda met zijn vrouw Mandy S. en hun toen vier kinderen – inmiddels is er een vijfde kind geboren. Mandy’s vader Klaas vertelt hoe zijn dochter Yasser ontmoette op vakantie in Egypte. ‘Een heel vrije jongen was het toen. Hij dronk, hij blowde, flirtte met vrouwen. Ik zeg altijd: die deed alles wat Allah verboden heeft.’

Het was voor zijn schoonvader een complete verrassing dat Yasser, toen het stel eenmaal in Nederland woonde, zich aangetrokken voelde tot de radicale islam. ‘Misschien dat er toch iets van gewetenswroeging is ontstaan en dat hij daarin is doorgeslagen.’ Zijn dochter Mandy ging in 2015 met zijn kleinkinderen achter Yasser aan naar Syrië.

Klaas hoorde jarenlang niets van zijn dochter, tot begin dit jaar het offensief op het laatste IS-bolwerk Baghouz begon en ze weer contact opnam. ‘Ze vertelde toen dat Yasser tijdens een drone-aanval in Raqqa gewond is geraakt. Zijn ene been moest worden geamputeerd en het andere zat vol granaatscherven. Hij zat in een rolstoel omdat hij niet meer kon lopen.’
Yasser A. op een still uit het filmpje.

Banketbakker

Mandy S. en Yasser A. worden verdacht van deelname aan een terroristische organisatie. Klaas weet niet in hoeverre Yasser A. ook gevechtshandelingen heeft verricht. ‘Volgens mijn dochter vertelde Yasser haar alleen dat hij daar werk deed voor IS in de bouw. Maar ja, als je filmpjes ziet, zeggen ze allemaal dat ze banketbakker waren of lasser. Intussen zijn er wel duizenden mensen gedood, dus dat klopt natuurlijk niet.’

Klaas maakt zich nu vooral zorgen om zijn vijf kleinkinderen – tussen de 2 en 12 jaar oud – in Al Hol. ‘Die vrouwen, daarvan kun je zeggen dat ze zelf hebben gekozen daarheen te gaan. Maar je mag kinderen niet de dupe laten worden van de foute keuzes van hun ouders.’ Van zijn dochter Mandy hoorde hij deze week dat ze drie dagen in de rij had gestaan voor een schamel voedselpakket en dat er een watertekort is.

In de video zegt Yasser A. niets te weten over zijn kinderen. ‘We weten niet of onze kinderen zijn gestorven of niet. Onze vrouwen. We willen onze familie terugzien en als normale mensen leven. En als we fouten hebben gemaakt, verdienen we een tweede kans. We kwamen om de Syriërs te helpen, en nu hebben we zelf hulp nodig. Waarom wil niemand ons helpen?’
Met video: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b2cc6832/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80807
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Ariel »

Ik barste in huilen uit tijdens het lezen van dit artikel. Wat een leed. "Er is geen leven hier, en waarom, wat hebben we gedaan? "

How dare you Yasser.. : nono3: Om zo te klagen. Jouw gevangenen toen jij nog volop ISIS bij de ISIS zat , hadden ook geen leven, en hadden ook niks gedaan.

Wij moeten je niet meer. Ga maar terug naar Egypte, en neem je vrouw en kroost mee.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
mercator
Berichten: 19485
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door mercator »

Pilgrim schreef:[Iedereen die actief meewerkt aan terughalen #ISvrouwen (politici, rechters, advocaten, ambtenaren, journalisten) is voor de volle honderd procent medeverantwoordelijk als er één in NL een terreuraanslag pleegt. Islamitische Staat = puur fascisme. Laat dit duidelijk zijn.
Hier hebben we ook zo'n type, de extreemlinkse journalist Rudy Vranckx. Die reist het hele land door( tenminste, Vlaanderen, want in het zuidelijke stuk van België verstaan ze hem niet) en komt haast elke dag in de leugenmedia om te lobbyen om elke jihadstrijder en zijn hele gebroed terug naar hier te halen, het waren toch maar "idealisten" die niks verkeerds hebben gedaan. Volgende week komt hij in het cultureel centrum van mijn dorp zijn huilerig verhaal doen, mss ga ik s kijken wie daar zoal op af komt. Toegangsprijs is 10 € .
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80807
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Ariel »

Ik heb soms het idee dat de regering en het OM samenspannen. Grapperhaus wil zogenaamd nationaliteit af nemen van Syriëgangers, maar wil dat eigenlijk niet, dus komt het OM te hulp door te zeggen dat het niet mag. En de regering kan nu zeggen , "Tja, we willen wel, maar we mogen niet van het OM.
'OM in clinch met Grapperhaus over afpakken nationaliteit Syriëgangers'

Het Openbaar Ministerie waarschuwt minister Grapperhaus voor diens beleid om de nationaliteit af te nemen van Syriëgangers. Die kunnen hierdoor hun straf ontlopen, staat volgens NRC in vertrouwelijke adviezen. Het belang van vervolging en berechting wordt hiermee op soms "onaanvaardbare wijze" geschaad.

Sinds 2017 kan het Nederlanderschap worden ingetrokken van mensen die actief zijn voor een buitenlandse terroristische organisatie, ook al zijn ze hiervoor niet veroordeeld. Dat is tot nu toe elf keer gebeurd, maar volgens Grapperhaus komen nog zo'n honderd Syriëgangers voor die maatregel in aanmerking.

Voor al die intrekkingen moet het OM worden geraadpleegd, zodat kan worden voorkomen dat de strafrechtelijke vervolging in gevaar komt. Dat is volgens het OM dus in meerdere zaken het geval, blijkt uit de door NRC ingeziene adviezen.

Nationale veiligheid
Het college van procureurs-generaal wijst er bijvoorbeeld op dat verdachten vrijuit kunnen gaan als ze hun zaak niet kunnen bijwonen vanwege hun afgepakte paspoort. Verder is het OM bezorgd dat toekomstige straffen weleens lager kunnen uitvallen, omdat de rechter meeweegt dat iemand al gestraft is door het afpakken van het Nederlanderschap.

Een woordvoerder van Grapperhaus zegt in de krant dat de minister en de staatssecretaris altijd alle adviezen afwegen bij hun besluit over de nationaliteit van jihadisten. "Maar dat betekent natuurlijk niet dat je ieder advies ook volgt. Als de inschatting is dat het in het belang van onze nationale veiligheid is om iemands Nederlanderschap in te trekken, dan gebeurt dat."

In de clinch
Het is al langer bekend dat het kabinet en het OM met elkaar in de clinch liggen over het terughalen van Syriëgangers. Justitie wil steeds meer Syriëgangers terughalen om in Nederland te berechten. Volgens NRC is de lijst met namen in de afgelopen maanden drie keer zo lang geworden.

De rechtbank doet volgende week uitspraak in een kort geding waarin 23 IS-vrouwen eisen dat Nederland hen terughaalt. Ze verblijven in detentiekampen al-Hol of al-Roj in Syrië.

In al-Hol ging correspondent Marcel van der Steen een aantal weken geleden langs. In het overvolle kamp voelde hij dat de spanning te snijden was. Op sommige plekken leek het op "een kalifaat met een hek erom":

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid noemt het verhaal een "beetje opgeklopt". Het Openbaar Ministerie is onafhankelijk en er is "niets mis" met "verschillende invalshoeken". "Ik ben verantwoordelijk voor de nationale veiligheid en soms weegt dat belang zwaarder", zei de minister in het NOS Radio 1 Journaal.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44679
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Mahalingam »

Ik denk dat het een brug te ver is: berechten in Irak volgens EU-recht. En dan mogen ze niet dood gemaakt worden. Nee, levenslang (op wiens kosten?) in het gevang. En dan is levenslang volgens onze normen vaak max. 12 jaar.
Natuurlijk past Irak wet niet aan voor Nederlands jihadistenprobleem
Nederlandse regering wil IS-strijders in Irak laten berechten, maar Irak wil de doodstraf niet uitsluiten. De oplossing ligt voor de hand: Den Haag moet zich inzetten voor internationale tribunalen, schrijft Robbert de Witt.
En mogen die 'internationale tribunalen' dan wel doodstraffen uitdelen? En zo niet, wie gaat dan die 10.000+ (of nog meer) ISIS-fanaten verzorgen? Komen ze na veroordeling o.a. naar ons land om hier de gevangenissen te vullen?
De Nederlandse regering wil dat jihadisten met een Nederlands paspoort in Irak en Syrië worden berecht. Immers, als zij daar hebben gemoord of hebben meegewerkt aan andere gruwelijkheden onder de zwarte IS-vlag, dan is het logisch dat zij ook daar moeten boeten voor hun wandaden.
Daar is de bewijslast, en daar leven ook de slachtoffers of hun nabestaanden.

150 uur onkruid wieden

De Jezidi’s – een volk uit het noorden van Irak dat ernstig te lijden had onder de moslim-extremisten van Islamitische Staat – willen dat ook, zo benadrukte Jezidi-kenner Brenda Stoter Boscolo onlangs in Elsevier Weekblad. Zij vrezen dat hun beulen er in Nederland van afkomen met 150 uur onkruid wieden in een rustige provinciestad.

Bovendien is het gebruikelijk dat buitenlanders worden berecht in het land waar zij de wet hebben overtreden. Zie het grote aantal drugscriminelen in gevangenissen in Azië en Zuid-Amerika. Zij worden ook niet teruggehaald om vervolgens hier een milde straf te krijgen.

Een terecht standpunt dus, van het kabinet. Er is wel een probleem, want Nederland wil niet dat jihadisten uit Nederland in Irak de doodstraf krijgen. Daar is Nederland principieel op tegen.

De best mogelijke oplossing

Irak is niet van plan om Nederland of andere Europese landen hierin tegemoet te komen. Tijdens zijn bezoek aan Nederland zei de Iraakse minister van Buitenlandse Zaken Mohamed Ali Alhakim tegen Nieuwsuur: ‘Je kunt niet tegen ons zeggen: “Berecht die terroristische strijder uit ons land, maar als blijkt dat hij een misdadiger is en mensen heeft gedood, mag je hem niet executeren. Hou hem 90 jaar gevangen, of 120 jaar.” Daar hebben wij moeite mee.’

En Alhakim benadrukt dat zijn regering niet van plan is om voor Nederland of welk land ook de Iraakse wetten aan te passen. Daar heeft hij natuurlijk helemaal gelijk in. Zou Nederland op verzoek de wet aanpassen om de gewetensbezwaren van een andere regering op te lossen?
Onwaarschijnlijk.

De uitweg is simpel. Alhakim zegt ook dat Irak openstaat voor internationale tribunalen om IS-strijders en sympathisanten te berechten. Dat is ongetwijfeld een lange, moeizame weg – juridisch, diplomatiek en financieel. Maar als Nederland en andere Europese landen met geld en andere steun over de brug komen en de doodstraf kan worden uitgesloten, is dat de best mogelijke oplossing.
https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/ ... en-718010/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44679
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Mahalingam »

Philip van Tijn in Elsevier:
Uitreizigers die een tweede kans willen? Brutaliteit ten top!
Ik was absoluut van plan niet meer te schrijven over onze wakkere IS-kalifaatterroristen (die steevast “uitreizigers” heten), schrijft Philip van Tijn. Maar toch zijn ze opnieuw het onderwerp van zijn blog. Hij eist dat we een aantal zaken nu eindelijk eens goed gaan regelen.

Deze uitreizigers vinden dat ze, nu hun gedroomde islam-rijk niet meer bestaat (als het al bestaan heeft), terug moeten kunnen naar Nederland, hun land van herkomst – en natuurlijk het land van melk en honing. Dat hun land van herkomst vaak juist niet Nederland is, is niet relevant; Nederland is een beschaafd land, dus dat kun je het beste daarvoor gebruiken.

Ik was het dus niet van plan, maar eerst was er die rechtszitting afgelopen vrijdag, waarin advocaten namens 23 IS-uitreizigers en 55 kinderen terugkeer naar Nederland eisten. En toen kwam zondag om 07:02 uur via de digitale Volkskrant een interview binnen van twee redacteuren met de in Egypte geboren Nederlander Yasser A., die zich beklaagt dat in de Koerdische gevangenis zijn mensenrechten niet worden gerespecteerd: “Er is niet genoeg medische zorg, niet genoeg voedsel. Er is geen leven hier, en waarom, wat hebben we gedaan?”

Enzovoorts; de neiging tot braken moet een lezer voortdurend onderdrukken. Je kunt dat de Volkskrant natuurlijk niet verwijten, zegt mijn journalistieke hart: er wordt waardenvrij weergegeven wat iemand zegt en het onderwerp ligt vol in de actualiteit.

En “All the news that’s fit to print” staat al sinds 1897 op de voorpagina in de linkerbovenhoek van The New York Times, volgens menigeen de beste krant ter wereld.

Het opwekken van medelijden is geen nieuws

Maar mijn ratio, mijn verstand, oordeelt anders. Het is geen nieuws meer, want we zijn doodgegooid met die verhalen over onschuldige IS-kalifaatreizigers, die verwachtten in een hemel op aarde terecht te komen, geen ongelovige ook maar een haar hebben gekrenkt en natuurlijk bereid zijn te boeten (voor wat ze dus zeggen niet te hebben gedaan).

Maar als ze in een land als Nederland al zo slecht oordelen over Yasser (die in het kalifaat bouwvakker was, zegt mevrouw A.) dan kan dat geen betrekking hebben op vrouw en vooral kinderen. Wat die vrouw betreft is dat behoorlijk de vraag, want die reisde na een paar maanden haar man achterna en had dus kunnen weten waarin ze terecht zou komen met haar vier (inmiddels vijf) onschuldige kindjes. Dat is al misdadig, nog los van wat die vrouw misschien zelf ook nog aan schandelijks en misdadigs heeft gedaan.

Mevrouw Kalverboer, onze kinderombudsman, die nu bijna drie jaar hetzelfde riedeltje afdraait (die arme kinderen kunnen er niks aan doen; we hebben de plicht ze terug te halen) heeft nooit ook maar één zin gewijd aan het feit dat de echte kindermishandelaars de ouders van die kinderen zijn.

Er is nog iets dat mij niet zint. Niet bij de Volkskrant en niet bij andere kranten – want mijn aanleiding staat toevallig zondag in de Volkskrant, maar andere kranten bezondigen zich ook regelmatig aan het tamboeren op dat thema. Ik ga er van uit dat lezers van kranten, als geletterde en geïnteresseerde mensen, tot op grote hoogte kritisch kunnen oordelen. Maar het is niet makkelijk om het gezonde verstand te laten prevaleren boven die larmoyante verhalen van mevrouw Kalverboer en de advocaten van de “uitreizigers”.

Al die verhalen zijn één grote gotspe

Eigenlijk wordt het (lezende) publiek gehersenspoeld door een advocaat die zegt: “De Nederlandse Staat is verplicht om schendingen van mensenrechten jegens haar onderdanen te voorkomen”. Dat noemen wij een gotspe, ook al zullen de kalifaatgangers dat begrip niet kennen. Nog ongerekend dat Egypte, Turkije en Marokko, waarvan vele Syrië-gangers óók een paspoort hebben dan evenzeer “verplicht” zouden zijn als Nederland. Maar over die andere landen hoor je in dit opzicht niet zoveel en ze doen hun best het zo te houden; het zou ook curieus zijn als Erdogan zijn chantage nakomt en jihadisten aan zichzelf uitlevert!

Al die verhaaltjes, al die interviews, al die advocatenpraat hangen van gotspes aan elkaar. De uitspraak van Yasser A.: “We willen onze familie terugzien en als normale mensen leven. En als we fouten hebben gemaakt, verdienen we een tweede kans” is zelfs al de gotspe ontstegen; het is brutaliteit in de hoogste graad.

Eindelijk een paar dingen echt goed regelen

Wat te doen? Dat het Nederlanderschap in het verleden veel te lichtvaardig als een cadeaubon is verleend, staat als een paal boven water. Dat we daar nu eindelijk eens heel streng in worden, is een vrome wens, vrees ik. En het standaard ontnemen daarvan bij eenieder die is “uitgereisd” gebeurt ook nog niet, geloof ik.

De situatie van vandaag kondigt zich al een jaar of drie aan. De regering, de Staat, of hoe we datgene ook willen noemen dat zoiets hoort te regelen, heeft in die jaren weinig gedaan om nu stevig in de schoenen te staan. Maar het kan nog. In het Verenigd Koninkrijk zijn recent, in het kader van de Brexit, wetten aangenomen met een voorbereidingstijd van enkele dagen. Daar is natuurlijk deze en gene (veelal staatsrecht-jurist) over gevallen, maar zo ingewikkeld is het vaak niet en de Raad van State kan ook wel in een weekend werken.

Er is bijvoorbeeld behoefte aan een (nood)wet die regelt dat gezinshereniging in deze gevallen niet tot de realiteit behoort (wat ook nog conform de vaders en moeders is die plegen te zeggen: “Wat er met mij gebeurt, is niet belangrijk; het gaat om mijn kinderen”).

Geen enkele wettelijke verplichting jegens al diegenen die zich dat volstrekt onwaardig hebben getoond en al helemaal niet als ze nog een tweede (eigenlijk eerste) nationaliteit hebben. En de kinderen niet onderbrengen bij een oom of tante, maar bij een “anoniem” pleeggezin, yezidis bij voorbeeld. Ook dat kind van twee weken, dat dus verwekt is toen het “kalifaat” al was gevallen, vanuit de gedachte dat goeie lobbes Nederland er wel voor zou zorgen. En een onweerlegbare DNA-check lijkt ook niet overbodig. Er zijn nog wel een paar voorwaarden te noemen en misschien kan het op een andere manier dan via een wet worden geregeld, Maar als de kinderombudsman het met deze eens is, zijn we al een stuk verder. Ook zij moet inzien dat dit alles in het belang van de kinderen is.

En later leren die kinderen wel dat al die onthoofdingen en verkrachtingen niet zijn gepleegd door de kaboutertjes.
https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/ ... op-718680/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Pilgrim »

Aan Jeanine Hennis-Plasschaert

Door: Jan Dijkgraaf, 9:31, 07 november 2019

Afbeelding

Jij staat op een kruispunt in je leven waar je kunt kiezen tussen ‘goed’ en ‘kwaad’

Lieve Jeanine,

De afgelopen weken ben jij in Nederland twee keer in het nieuws geweest. Vorige week pleitte je in je huidige rol als Speciaal Vertegenwoordiger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties in Irak en hoofd van de Bijstandsmissie van de Verenigde Naties voor Irak (UNAMI) voor het terughalen van IS-kinderen naar Nederland.

Deze week bleek dat je als minister van Defensie de Tweede Kamer tot twee keer toe had voorgelogen over de Nederlandse rol bij de dood van misschien wel 70 burgerslachtoffers bij een luchtaanval op een bommenfabriek in het Iraakse Hawija.

Wat een sléchte beurten, Jennis.

Dat je als minister van Defensie niet moet liegen tegen de Tweede Kamer over burgerslachtoffers hoef ik hopelijk niet uit te leggen.

Je hebt op het katholieke St. Antoniuscollege in Gouda heus de tien geboden wel een keertje horen langskomen. ‘Gij zult niet liegen’, of zoiets.

Zelf zat ik (een paar jaar eerder) in Gouda op de openbare RSG. Dus ik weet niet of dat ‘toekeren van de andere wang’ ook in die tien geboden zat.

Ik weet wel dat het terughalen van IS-kinderen levensgevaarlijk is.

Jij weet dat ook.

Sterker, jij weet als geen ander dat het terughalen van IS-kinderen op grond van internationale verdragen gaat leiden tot gezinshereniging. Eerst komen de kinderen, dan komen de moeders (vraag eens wat Jezidi-vrouwen wat een tuig dat is) en tenslotte de vaders, die opeens toch nog blijken te leven. Die moeders en vaders krijgen dan hooguit een fopstrafje (want bewijs maar eens wat hun specifieke misdaden in de zandbak waren) en dan kunnen ze over een paar jaar in Nederland verder ‘strijden’.

Hoe blond wil je zijn, Jennis?

Toch probeer ik het nog één laatste keer met je, qua integriteit.

Jij staat namelijk vandaag op het kruispunt in je leven waar je kunt kiezen tussen ‘goed’ en ‘kwaad’.

‘Goed’ is dat je het land ontdoet van een psychopaat.

Als jij vandaag bekend maakt dat je in 2015 wel degelijk premier Mark Rutte op de hoogte hebt gebracht van de burgerdoden bij die militaire operatie in Irak (zoals je hem van alle belangrijke kwesties op de hoogte hield), moet hij na zijn zoveelste glasharde leugen (“Staat me niets van bij”) aftreden.

‘Kwaad’ is dat je zwijgt.

Dat je niet loyaal bent aan de Nederlandse bevolking, maar aan de partij en de partijleider die jou zo’n mooie carrière bezorgd heeft. En dat je in Irak wegduikt in een dossier, of na een vergadering op het VN-hoofdkwartier in New York lekker gaat shoppen met een vriendinnetje.

Red je het land?

Of red je Rutte?

It’s up to you, Jennis!

Dikke kus,

JanD

https://tpo.nl/2019/11/07/briefje-van-j ... asschaert/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22611
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door King George »

Is er eindelijk een VVD'er (Dilan Yeşilgöz-Zegerius) die (voor de bühne) eens iets verstandigs zegt,dan huilen gelijk CDA en D'66 weer mee met de IS-oorlogsmisdadig(st)ers.

  • De VVD gaat te ver met het accepteren van de doodstraf voor IS- strijders

    Volgens de VVD is de doodstraf voor Nederlandse IS-strijders in Irak acceptabel. De kans bestaat dat Irak alleen wil meewerken aan een rechtbank voor buitenlandse IS’ers als de doodstraf mag blijven. Volgens de VVD moet je dan pragmatisch zijn en kan de doodstraf dan de ultieme consequentie zijn.

    Regeringspartners CDA en D66 zijn het niet met de VVD eens. Zij vinden de gevolgen voor Nederland als land dat internationaal strijdt tegen de doodstraf en voor mensenrechten te groot.

    Is de doodstraf acceptabel voor strijders van IS, als dit ook inhoudt dat ze ook in Irak berecht kunnen worden? Of moet Nederland in alle gevallen tegen de doodstraf zijn?
https://www.nporadio1.nl/standpunt/2019-11-08
Laatst gewijzigd door King George op vr nov 08, 2019 4:46 pm, 4 keer totaal gewijzigd.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22611
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door King George »

1636 stemmen
32% eens
68% oneens
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22611
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door King George »

Het was slechts voor de bühne. Bij monde van Stef Blok is het partijstandpunt van de VVD dus alweer duidelijk. IS-oorlogsmisdadig(st)ers mogen wel zelf halzen doorsnijden, ook wanneer ze hier naar Nederland worden gehaald, maar mogen niet daar waar ze hun oorlogsmisdaden hebben begaan aan een touwtje.


https://www.lc.nl/binnenland/Blok-oneen ... 05017.html
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80807
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Ariel »

Jihadiste die terugkeer eist blijkt echtgenote van beruchte IS’er

Een van de Nederlandse jihadistes die in een Syrisch detentiekamp vastzit en terug naar Nederland wil komen, blijkt de vrouw van een beruchte Deense IS’er die wordt verdacht van het plannen van aanslagen en het houden van slavinnen. Maandag oordeelt de rechtbank of Nederland haar en 22 andere IS-vrouwen terug moet halen.

Tientallen interviews hebben journalisten gehouden met vrouwelijke Europese jihadisten die nu in detentiekampen in Noord-Syrië zitten. Ze wisten niet van de gruwelen van IS, zeiden de meeste. Niet van de onthoofdingen, de moorden, de slavinnen. Ze waren huisvrouw, vrijwel altijd binnenshuis om te koken en voor de kinderen te zorgen. De vrouwen die terugkwamen in Europa zeiden voor de rechtbank doorgaans hetzelfde.

Maar wat zal Ojone I. daarover zeggen, als ze al ooit in Nederland terug zal komen? Zij blijkt de vrouw te zijn geweest van de beruchte Deense IS’er Basil Hassan, zo meldden bronnen aan deze site. De Deen is door de VS als IS-coördinator van buitenlandse aanslagen op de terreurlijst gezet, wordt in Denemarken gezien als pleger van een moordaanslag op een publicist en zou medeverantwoordelijk zijn voor het opblazen van een Russisch vliegtuig boven Egypte.

De 23-jarige Ojone, (geboren in Wageningen, half Nederlandse, half Nigeriaanse) reisde in 2014 naar Syrië. Tot nu toe was haar naam nog onbekend. De Wageningse staat niet op de Nationale Sanctielijst Terrorisme en dook niet eerder op in de media. Naar nu blijkt is ze één van de 23 vrouwen die een kort geding aanspanden tegen de Nederlandse staat. Ze zit met haar twee kinderen (4 en 2 jaar oud), waarvan er één van Basil Hassan is, in detentiekamp Al Hol in Noord-Syrië. Het kabinet weigert de vrouwen en kinderen terug te halen. De rechter doet maandagmiddag om 13.00 uur uitspraak in het kort geding dat de vrouwen aanspanden om de Staat te dwingen hen op te halen.

Moordaanslag op publicist
De Deense tv-zender DR berichtte de afgelopen maanden uitgebreid over Ojone’s man Basil Hassan (31). De Deense veiligheidsdiensten zien hem als een centrale figuur in een jihadistisch netwerk daar. Ze houden hem verantwoordelijk voor een moordaanslag op de Deense publicist en islamcriticus Lars Hedegaard in 2013. Hassan belde bij hem aan, schoot op hem, maar miste. Daarna zou hij naar Syrië zijn gevlucht en klom hij op in de rangen van IS. De Denen denken dat hij achter een netwerk zit dat drones naar Syrië smokkelde, om als wapens voor IS te gebruiken.

De zwaarste aantijging kwam vorige week naar buiten. Hassan zou een van de planners zijn geweest van de aanslag op een Russische Airbus die in 2015 crashte onderweg van Sharm-el Sheik in Egypte naar Rusland. Meer dan 200 Russische toeristen stierven.

Slavinnen
Ook vertelden twee Yezidi-vrouwen aan tv-zender DR dat Hassan hen als slavin kocht en verkrachtte. Een van hen zei ook zijn Nederlandse vrouw te hebben ontmoet, die toen zwanger was. Of I. tegelijk in hetzelfde huis woonde als de slavinnen is niet duidelijk

Ojone I., die zich in Syrië Umm Baraa noemt, heeft tegenover DR bevestigd dat ze met Hassan getrouwd was. Ze trouwde met hem nadat haar eerste man, uit Bangladesh, in Syrië was omgekomen. Ze noemt de Deen ‘een goede man, met veel geduld’. De twee woonden in Raqqa, hoofdstad van het kalifaat. In haar periode in Syrië ging ze, zo bleek uit andere informatie die deze site inzag, ook om met andere Nederlandse vrouwen. Wat haar man precies deed wist ze niet, vertelde ze tegen DR. Wel zegt ze dat hij inmiddels dood is, overleden in juli 2017. De Deense autoriteiten hebben die dood niet bevestigd.

Ojone I. bleef ook na de dood van haar man in IS-gebied. Ze belandde pas dit najaar, toen IS vrijwel al het grondgebied verloren had, in Koerdische handen. Sinds die tijd verblijft ze met haar twee kinderen in het detentiekamp Al Hol.

Mocht de rechter oordelen dat Nederland moet meewerken aan de terugkeer van de vrouwen, dan kan de Staat daar nog tegen in beroep gaan. Vrouwen die terugkeren worden op Schiphol aangehouden en vastgezet op de terrorismeafdeling van de gevangenis. Daarna worden ze berecht. Hun kinderen worden opgevangen bij familie of in pleeggezinnen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22611
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door King George »

Dit willen sommige bestuurders van ons land dus hierheen laten komen.

'We're going to slaughter you': The children of Syria's IS campMark Stone visits a refugee camp in northern Syria where 70,000 ISIS women and children are living.

One child, who appears to be under 10 years old, asks our team to repent their sins and calmly says: "We're going to kill you by slaughtering you. We will slaughter you."

The camp is a holding centre for the women and children who emerged from the IS “caliphate” when it fell in March.

Although the al Hol camp was supposed to be temporary, many people remain in the camp in squalid conditions.

You can read more in this eyewitness piece from Mark Stone here:
BRON
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 44679
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Mahalingam »

"Hun kinderen worden opgevangen bij familie of in pleeggezinnen."
Is dat wel een goed idee? Die kinderen in een Mohammedaanse parallelmaatschappij te laten opvoeden?

Zouden Christelijke pleegezinnen niet beter zijn? Buiten dat dit natuurlijk een grote gruwel is voor Mohammedanen. Als er zekerheid zou zijn dat hun kinderen in een Christelijk pleeggezin komen dan zullen die ISIS-vrouwen geen lust hebben om hier te komen.
Rechterlijk vonnis of niet, voor repatriëring van IS-vrouwen en kinderen is het mogelijk te laat
Met zijn uitspraak maandag zou de rechter de overheid kunnen verplichten 23 Nederlandse IS-vrouwen en hun 56 kinderen terug te halen uit Syrië. Maar de situatie in Syrië is intussen zo veranderd, dat dat weleens onmogelijk kan blijken.

Als het gaat om Nederlandse IS-vrouwen en hun kinderen in de kampen in Noord-Oost Syrië, zijn er twee werkelijkheden. De ene werkelijkheid is die van de rechtbank Den Haag, waar maandag de kortgedingrechter beslist of de regering 23 vrouwelijke IS-gangers en hun 56 kinderen moet repatriëren uit Syrië. Met die hamerklap van de Nederlandse rechter, zo hopen hun advocaten, kan de overheid worden gedwongen deze vrouwen op te halen.

De andere werkelijkheid is die in Noord-Oost Syrië zelf, waar het strijdtoneel de laatste weken onherkenbaar is veranderd als gevolg van de terugtrekking van de Amerikanen en de inval van de Turken.

Is het nog haalbaar, vrouwen en kinderen hier weghalen?

‘That ship has sailed,’ reageerde een commandant van de Koerdische SDF-militie op persoonlijke titel tijdens een bezoek van de Volkskrant aan Syrië drie weken geleden. Met andere woorden: die kans is verkeken. Vanaf de val van IS-hoofdstad Raqqa, in het najaar van 2017, hadden Europese overheden alle kans hun gevangenen terug te halen. In 2018 zocht het door Koerden geleide bestuur in Noord-Oost Syrië via zijn kantoor in de Benelux per brief contact met minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid om de terugkeer van Nederlandse gevangenen te bespreken. Tot repatriëring kwam het nooit.

Nu is het mogelijk te laat. Het Koerdische bestuur in Syrië verliest met de dag aan invloed. De duizenden buitenlandse IS-gevangenen, uit circa vijftig landen, zijn een van de weinige zaken die de Koerdische autoriteiten achter de hand hebben. Enerzijds om zo lang mogelijk gewaarborgd te zijn van bescherming door de internationale anti-IS-coalitie. Anderzijds om een zo gunstig mogelijke deal te sluiten met de Syrische regering van president Bashar al Assad.

Vaststaat dat de Koerdische SDF, die nu nog de kampen bewaakt waar de Nederlandse vrouwen zich bevinden, op termijn onderdeel gaat uitmaken van het Syrische leger van Assad. Dat betekent dat Nederland niet meer met de SDF kan onderhandelen over het terughalen van de vrouwen, maar zich moet richten tot Damascus.

‘Elvis’

De regering van president Assad, vanwege grootschalige oorlogsmisdrijven en mensenrechtenschendingen persona non grata in de gehele westerse wereld, manoeuvreert zich sinds kort openlijk in het spel rond het vrijlaten van Europese IS-gangers. Faisal Mekdad, viceminister van Buitenlandse Zaken in de regering van Assad, overhandigde afgelopen week een jongen, Elvis genoemd, door het Syrische staatspersbureau Sana omschreven als van Italiaanse en Albanese afkomst, aan de Syrische Rode Halve Maan.

Elvis zat opgesloten in kamp Al-Hol. Dat ligt in de Koerdische regio waar ook zestien Nederlandse vrouwen vastzitten die nu via het kort geding in Den Haag hun vertrek uit Syrië proberen af te dwingen. Dat kamp is officieel in handen van de Koerdische SDF-militie, maar nu het Koerdische gezag afbrokkelt, heeft ook de Syrische regering hier toegang.

De repatriëring van Elvis, stelt Mekdad, vertolkt de ‘werkelijke humanitaire essentie van het Syrische staatsbeleid’ waar ook veel aandacht is voor ‘internationale mensenrechten’. Mekdad haalt fel uit naar westerse overheden die volgens hem stellen dat ze het internationale recht eerbiedigen, maar tegelijkertijd ‘hun verantwoordelijkheden ontduiken’. Door hun gevangenen in Al-Hol te laten zitten, ‘politieke chantage’, aldus de Syrische minister.

Onderhandelen met Assad over het terughalen van IS-gevangenen lijkt voor Nederland een zwart scenario. Bij het begin van de Syrische oorlog in 2012 verbrak Nederland alle diplomatieke banden met Damascus. De mensenrechtensituatie in Syrische staatsgevangenen is erbarmelijk.

Misschien wel belangrijker: de geheime diensten van Assad gelden vanuit westers perspectief niet als betrouwbare bewakers van jihadistische strijders. In het verleden lieten ze jihadisten massaal vrij en stuurden ze hen het slagveld op als dat Assad politiek goed uitkwam.

Gelegenheidsargument

Dan is er ook nog een ander probleem. Nederland heeft het repatriëren van IS-families tot nu toe geweigerd met het argument dat een bezoek aan Syrië voor onze diplomaten ‘te onveilig’ zou zijn. Dit was altijd een politiek gelegenheidsargument. De Koerdische regio in Syrië behoorde juist tot de veiligste van het land. In Ayn Issa, de stad waar de directeur consulaire zaken van Buitenlandse Zaken Jan Willem Beaujean in juni bij hoge uitzondering twee Nederlandse IS-wezen kwam ophalen uit een Koerdisch kamp, kon je als buitenlander zonder zorgen over straat lopen.

Sinds de Turkse inval in Syrië zijn dergelijke voorheen veilige steden ineens een chaotisch oorlogsgebied. Het is nauwelijks voorstelbaar dat een Nederlandse regeringsdelegatie zich nog zal wagen op de route naar kamp Al-Hol, langs ontwakende IS-cellen en oprukkende patrouilles van de Syrische regering rondom de stad Al-Hasake. Alleen Al-Roj, het kamp waar zeven Nederlandse vrouwen en hun kinderen zich bevinden, ligt vlak bij de grens met Irak en is nog goed bereikbaar.

Niet alle seinen voor repatriëring staan op rood. In een onbegrijpelijke plotwending in de Syrische oorlog zijn de Amerikanen niet alleen vertrokken, maar keren ze nu ook weer terug. Amerikaanse troepen, die begin oktober hun posten in de Syrische grensstreek verlieten om Turkije de ruimte te geven om aan te vallen, zijn nu terug in Oost-Syrië om ‘olievelden’ te beschermen. Syrië heeft op wereldniveau slechts weinig olie om te beschermen. Maar de olievelden die er zijn, bevinden zich vlak bij kamp Al-Hol, waar de meeste westerse gevangenen zitten.

De VS hebben Nederland eerder aangeboden IS-gevangenen te repatriëren. Tot nu toe sloten Europese landen gezamenlijk een front tegen de Amerikaanse bondgenoot om niet op dit aanbod te hoeven ingaan. Maar als de Haagse rechter maandag oordeelt dat repatriëring van de Nederlandse IS-families onontkoombaar is, vormt een evacuatie met hulp van Washington mogelijk een uitweg om niet te hoeven onderhandelen met Damascus.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b2f6aca6/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22611
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door King George »

IS-vrouwen winnen zaak tegen de staat: kinderen moeten terug

1 uur 47 minuten geleden
Aangepast: 58 seconden geledenEen moeder met kind in een van de kampen (archieffoto)Beeld © AFP

De Nederlandse staat moet zich inspannen om de kinderen van IS-vrouwen uit de kampen in Syrië terug te halen. Dat heeft de rechter bepaald.

Het is de vraag hoeveel de Nederlandse Staat zich zal aantrekken van het kort geding.

Recht op leven

23 vrouwelijke Syriëgangers hadden tien dagen geleden, via hun zes advocaten, een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse Staat. De vrouwen wilden dat zij, samen met hun 56 kinderen, worden opgehaald uit de kampen.

Voor wat betreft de kinderen is er sprake van ernstige schending van mensenrechten, betoogden de advocaten. Het gaat onder andere om het recht op leven van kinderen. De kinderen zijn in levensgevaar en onschuldig, stellen de advocaten.

Afbeelding
Alle Nederlandse kinderen, waar het vandaag over gaat, zijn jonger dan 12 jaar.

Enorm kamp

De vrouwen zitten met hun kinderen veelal in het gevangenkamp Al-Hol in Noordoost-Syrië: een enorm kamp waar volgens de Verenigde Naties ruim 74.000 mensen zitten, voornamelijk vrouwen en kinderen, en waar de omstandigheden erbarmelijk zijn.

Volgens de vrouwen is er een reëel gevaar dat ze weer in handen vallen van IS. 'Alstublieft', schreven ze, 'laat die dodelijke mannen niet bij onze groep in de buurt komen.' Van hun kinderen is driekwart jonger dan zes, geen enkel kind is ouder dan twaalf jaar.

De Nederlandse staat heeft tot op heden geen actie ondernomen om de IS-vrouwen met hun kinderen terug te halen.

Al wel plannen gemaakt

Zowel het Openbaar Ministerie als de Raad voor de Kinderbescherming hebben al wel plannen gemaakt. Als de vrouwen aankomen in Nederland, worden ze aangehouden en vastgezet. Het Openbaar Ministerie zal daarna vervolgen voor deelname aan een terroristische organisatie.

De Verenigde Staten hebben al regelmatig aangedrongen dat Europese landen hun IS-strijders moeten terughalen. Ook hebben de Amerikanen aangeboden om te helpen met de terugkeer.


https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... ort-geding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80807
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Ariel »

King George schreef: Alle Nederlandse kinderen, waar het vandaag over gaat, zijn jonger dan 12 jaar.
IS-jochie: 10 JAAR....'We zullen jullie afslachten'

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80807
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Ariel »

Terughalen IS-kinderen geen uitgemaakte zaak. Nederland legt zich niet zomaar neer bij de uitspraak van de rechter dat de Staat 56 IS-kinderen moet terughalen uit Syrië. Het kabinet gaat de uitspraak bestuderen, zo hield premier Rutte maandag de boot af.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80807
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Ariel »

Vader IS’er: ’Mijn leven gaat eindelijk weer door’

Mijn leven gaat eindelijk weer door.” Dat zei Bert Klijn maandag na afloop van de uitspraak van de rechtbank in Den Haag, dat Nederland IS-kinderen moet terughalen uit de opvangkampen in Noord-Syrië. De geëmotioneerde Klijn zei heel gelukkig te zijn.

Zijn dochter vertrok in 2015 op 19-jarige leeftijd naar het kalifaat. Ze kreeg daar twee dochters, eentje is drie jaar en de ander is bijna twee.

:unsure: Volgens Klijn is zijn dochter „uit naïviteit” naar het strijdgebied vertrokken, volgens hem dacht ze dat ze daar in een ziekenhuis zou gaan werken. Ze trouwde met een IS-strijder en samen kregen ze twee kinderen. „Geweldige meiden”, zegt hij over de twee kleintjes. „Ik heb ze nog nooit in het echt gezien, maar wel op foto’s en video’s. Ze weten dat ik hun opa ben.”

Met het oordeel van de rechter lijkt de terugkeer van zijn dochter en kleinkinderen naar Nederland een stuk dichterbij. Klijn weet dat zijn dochter de cel in moet als ze terugkeert. „Ze bereidt haar kinderen daar al op voor, ze weten al dat ze bij opa en oma komen wonen, omdat mama een tijdje weg moet.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Pilgrim »

IS-kinderen moeten teruggehaald worden van de rechter...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Pilgrim »

De islam, er wordt nog steeds niet genoeg over gepraat aangezien het er bij ons westerlingen maar moeilijk ingaat dat er heel veel mensen zijn die geloven in deze ideologie en leven naar de koran. Daardoor zien ze ons als ongelovigen die, volgens de koran, hun vijanden zijn en gedood mogen worden. Het staat er echt en veel moslimmensen denken zo, aangezien dat gedachtegoed er met de paplepel wordt ingegoten.

Onderstaand artikel van Mark Stone laat ons weten dat er een nieuwe IS aan het ontstaan is, een nieuw mini-kalifaat en wel in het vluchtelingenkamp “Al Hol” in Syrië, waar zich 70.000 mensen bevinden. Daar waar die vrouwen en kinderen zitten, die sommige dwazen van dit kabinet [en nu ook de rechter!] naar Nederland willen halen...

Een jongen in het kamp werd geïnterviewd en citeerde eerst een vers uit de koran, waarna hij heel kalm vervolgde: “We gaan je vermoorden door je af te slachten. We zullen je afslachten”. Hoe krijg je zo’n kind ooit normaal? Al Hol is een plaats waar veel geradicaliseerde moeders met door islam geïndoctrineerde kinderen zitten, die geen ander leven hebben gezien.

Een enkele moslimvrouw, allen gekleed in zwarte gewaden, wilde wel iets zeggen op de vraag van de reporter of de vrouw nog geloofde in de ideologie, waarop ze antwoordde: ja natuurlijk. Waarom moeten wij ons veranderen? De reporter vervolgde: Je hebt anderen als dieren behandeld, je snijdt hoofden van mensen af, je verbrandt mensen levend. Of is dit niet waar? Ze antwoordde: het staat in de Koran...

Volgens de kampautoriteiten vindt er steeds meer radicalisering plaats. Op enkele landen na, Zweden, Finland en natuurlijk dom Nederland, zijn landen niet bereid “hun” geradicaliseerde burgers terug te nemen.
https://news.sky.com

https://ejbron.wordpress.com/2019/11/11 ... handhaaft/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Pilgrim »

Rechter: Nederland moet kalifaat-kinderen terughalen

Afbeelding

“We gaan jullie vermoorden, oh ongelovigen. Indien Allah het behaagt, zullen we jullie afslachten.”

Geplaatst via: E.J. Bron (via Twitter; “Sven Groter2”)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80807
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Ariel »

Staat in beroep tegen uitspraak rechter over IS-kinderen

De Staat gaat in beroep tegen het vonnis van de rechter van maandag over het terughalen van IS-kinderen.

Dat laten ministers Ferd Grapperhaus (Justitie) en Stef Blok (Buitenlandse Zaken) dinsdag weten in een brief aan de Tweede Kamer.
Later meer.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
mercator
Berichten: 19485
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door mercator »

Pilgrim schreef:Rechter: Nederland moet kalifaat-kinderen terughalen
Hier in België zijn ze daar al volop mee bezig, maar het wordt uit de media gehouden.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80807
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Ariel »

’De kinderen zijn het slachtoffer’

Door SILVAN SCHOONHOVEN

Voor Hoessein uit Assendelft hangt er nogal wat vanaf hoe Nederland besluit om te gaan met de IS-vrouwen. Hoessein heeft twee kleinkinderen (5 en 6 jaar oud) en een dochter in het Koerdische kamp. Zijn 16-jarige zoon vertrok ook naar IS, maar kwam om het leven bij een bombardement.

„Ik ben blij met de uitspraak van de rechter dat Nederland de kinderen moet halen. De rechter heeft gewoon bevestigd wat wij ook zeggen. De omstandigheden in de kampen zijn erbarmelijk, elke dag gaan er daar kinderen dood. En de Koerden zitten met deze mensen in hun maag. Ze hebben echt smeekbeden aan Nederland gericht omdat ze de situatie niet meer aankonden. We mogen hen niet met ons probleem opzadelen. En de kinderen zijn slachtoffers, Nederland mag hen niet nog een keer de rekening presenteren voor de fouten van hun ouders.”

Hij gelooft niet in het argument van de Staat dat het te onveilig is voor Nederlandse vertegenwoordigers om de kinderen op te halen. Ook in het vooruitzicht van berechting in de regio gelooft hij niet.

Verstand
„Nederland moet zich niet voor de gek laten houden in de hoop dat er een internationaal tribunaal in de regio kan komen voor IS’ers. De faciliteiten ontbreken daar. Bovendien, tienduizenden Europese IS’ers berechten, dat gaat jaren duren. Nee, het is beter om ze gecontroleerd terug te halen en hier te berechten en te straffen. Dat is ook in het belang van de nationale veiligheid. Willen we dan dat die kinderen straks zestien zijn en terugkeren vol woede en frustratie omdat Nederland hen in de steek heeft gelaten?”

Hoessein begrijpt de angst voor terugkeerders. „Maar mensen praten vanuit hun gevoel. Hier moet je je verstand laten spreken. Alle kinderen en vrouwen die tot nu toe zijn teruggekeerd, doen het overigens vrij goed. Die draaien gewoon mee.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44679
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Mahalingam »

"tienduizenden Europese IS’ers berechten, dat gaat jaren duren."
So what? Wat is het probleem? Asieligen weten soms hier 10 jaar hun uitzetting juridisch te traineren. Laten die IS'ers blij zijn dat het vele jaren kan duren voordat ze hangen in Irak of Syrië.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22611
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door King George »

Wat is eigenlijk het probleem met deze oorlogsmisdadig(st)ers naar Damascus te brengen? Of ze door het Syrische nationale leger op te laten halen?
Laatst gewijzigd door King George op wo nov 13, 2019 12:44 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie