Extinction Rebellion

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51048
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Extinction Rebellion

Bericht door Pilgrim »

Britse “klimaatactivisten” van Extinction Rebellion ontvangen £ 400,- per week

Geplaatst op 13 oktober 2019

Afbeelding

De Britse krant Daily Mail publiceerde dit weekend een nieuwsbericht waaruit blijkt dat de klimaat-demonstranten van Extinction Rebellion (ER) in het Verenigd Koninkrijk worden betaald voor de activiteiten. De demonstranten ontvangen tot wel 400 Pond per week ‘voor het leiden van protesten’ en sinds het begin van de protesten van ER zou al 200.000 pond zijn uitbetaald aan de “altruïstische” klimaatactivisten.

De betalingen vanuit de organisatie Extinction Rebellion aan de individuele demonstranten betekent natuurlijk lekker cashen voor de klimaatstakers van Extinction Rebellion, maar zij maken zich tegelijkertijd ironisch genoeg zorgen om de belastingdruk. Wanneer de inkomsten uit demonstraties worden meegenomen in de inkomensbelasting dan zijn ze de Britse staat nog een flinke smak met geld verschuldigd.

En het gaat ook om flinke bedragen. Zeker als we naar het totaalplaatje kijken. Afgelopen vier maanden heeft ER haar activisten ruim 70.000 ponden uitbetaald en sinds het begin van ER al meer dan 200.000 ponden! Blijkbaar zijn er zelfs financiële prikkels nodig om de klimaatactivisten te bewegen van hun luie gat te komen.

De cijfers komen uit documenten die de organisatie Extinction Rebellion heeft vrijgegeven, waaruit blijkt dat zij regelmatig donaties ontvangen van rijke sponsoren. Meesterspeculant George Soros wordt in die documenten genoemd, maar is onbekend hoeveel hij precies heeft gedoneerd aan ER.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... r-protest/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51048
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Extinction Rebellion

Bericht door Pilgrim »

Politievakbond eist gesprek met Brussels stadsbestuur: “Linkse betogers mogen altijd meer dan rechtse. Dit kan niet meer”

13 okt. 2019

Afbeelding

Brussel - “Als morgen een rechtse organisatie aankondigt dat ze in Brussel gaan betogen, dan wordt de toegang tot de hoofdstad al afgesloten vanaf de ring. En nu werd er toelating gegeven aan een groepering die op voorhand aankondigde ongehoorzaam te zullen zijn.” Dat verklaarde Patrick Roijens van politievakbond VSOA maandag in ‘De ochtend’ op Radio 1. “Rechtse betogingen worden altijd strenger bekeken dan linkse. Dit kan niet meer.”

Zaterdagnamiddag vond in Brussel een betoging plaats van ‘Extinction rebellion’, de harde kern van de klimaatbeweging. Op voorhand werd aangekondigd dat de betogers zich “ongehoorzaam” zouden gedragen, dat ze de tuinen van het koninklijk paleis zouden bezetten. Dat lukte niet, maar in de plaats werd het naburige Koningsplein wel een tijdlang ingenomen en probeerden de betogers zich ook een toegang te verschaffen tot het koninklijk domein van het aangrenzende Paleizenplein.

Om de tramsporen vrij te kunnen maken, begon de politie rond 17.45 uur met de ontruiming van het Koningsplein. Dat gebeurde echter niet zonder slag of stoot: de agenten zetten onder meer de wapenstok, het waterkanon en pepperspray in om de betogers weg te krijgen. In totaal werden ook 435 betogers bestuurlijk aangehouden.

“Als er niet geluisterd wordt...”
De politie kreeg bakken kritiek omwille van het hardhandige optreden. Uit beelden bleek dat minstens één actievoerder nog pepperspray in het gezicht kreeg gespoten toen hij al geboeid op de grond lag. En ook wie de politie wilde aanmanen tot kalmte, deelde in de klappen. “Daarover kan ik duidelijk zijn”, zegt Patrick Roijens. “Dit zijn dingen die niet kunnen. Daarom is de politie ook een intern onderzoek naar de feiten begonnen. Er zullen gepaste maatregelen genomen worden.”

De politie moet zich te allen tijde aan de regels houden, aldus Roijens. “Maar dat geldt ook voor de betogers. Iedereen heeft het recht om vreedzaam te betogen, om zijn vrij mening te uiten op straat. In eerste instantie zullen we dus nooit hardhandig optreden, maar altijd in overleg proberen te gaan. Maar op een gegeven moment moet je die tramlijn wel vrijmaken, hé. Die passagiers hebben ook het recht om zich te verplaatsen. Als er niet geluisterd wordt, moeten wij wel geweld gebruiken.”

Roijens geeft toe dat het politieoptreden uit de hand is gelopen, maar vraagt zich af waarom de betoging werd toegelaten. “Het gaat om een actie van een groep die op voorhand verklaarde: wij zijn rebels, wij zijn ongehoorzaam en gaan proberen binnen te dringen in een neutrale, verboden zone. Als het stadsbestuur zo’n aanvraag binnenkrijgt, moeten ze de afweging maken: laten doorgaan of niet?”

“Politie weer de pispaal”
In dat beslissingsproces wordt volgens Roijens gewerkt met twee maten en gewichten. “We zien het heel vaak in Brussel. Dat is net de grote frustratie van de mensen op het terrein. Zij zien ook dat wanneer bepaalde groeperingen gaan betogen, dat de tolerantiegrens vaak veel hoger ligt dan bij andere betogingen. Rechtse betogingen worden altijd veel strenger bekeken dan linkse. Als morgen een rechtse organisatie aankondigt dat ze in Brussel gaan betogen, dan wordt de toegang tot de hoofdstad al afgesloten vanaf de ring. En nu werd er toelating gegeven aan een groepering die op voorhand aankondigde ongehoorzaam te zullen zijn. En nu is de politie weer de pispaal. Onze mensen vragen gewoon duidelijkheid, zodat ze goed weten hoe ze moeten optreden en hoe ver ze kunnen gaan. Die duidelijkheid is er nu niet, waardoor de agenten op het terrein vaak ter plekke moeten improviseren en achter de feiten aanhollen.”

Moet de tolerantiegraad voor betogingen dan worden verlaagd? “Neen, wij vragen gewoon neutraliteit. Dat er op dezelfde manier beslist wordt, wie er ook komt betogen. Daarom moeten we nu dringend samenzitten met het stadsbestuur. Dit kan niet meer.”

https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20191014 ... ntenkoppen
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21876
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Extinction Rebellion

Bericht door King George »

Oprichter Roger Hallam van klimaatactiegroep Extinction Rebellion is een van de vele activisten en lobbyisten die (ook in NL) de democratie opzij willen zetten. Extinction Rebellion: ‘Als samenleving zo amoreel handelt, wordt democratie irrelevant, want klimaat is belangrijker dan democratie.’

Extinction Rebellion founder Roger Hallam: »We’re going to force the governments to act. And if they don’t, we will bring them down and create a democracy fit for purpose. And yes, some may die in the process.«
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21876
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Extinction Rebellion

Bericht door King George »

Mahalingam schreef:Een schoolvoorbeeld van 'agonistic buffering'
Spoiler! :
We propose to use the term agonistic buffering to refer to interactions of type b. This term implies that an animal is deliberately using a baby as a 'buffer' in a situation where an approach without that 'buffer' would lead to an increased likelihood of an aggressive response by the higher-ranking animal.https://www.karger.com/Article/PDF/155378
Afbeelding
Martijn Reintjes
‏ @martijnreintjes

Honderden bezorgde burgers bezetten de Blauwbrug om aandacht te eisen voor de klimaatcrisis. Ferre en ik zijn vandaag niet arresteerbaar #ExtinctionRebellion #ClimateCrisis #RebelForLife
https://twitter.com/martijnreintjes/sta ... 4084994049
Diezelfde Martijn Reintjes heeft maar weinig vliegschaamte hoor.Gevonden! De meest hypocriete klimaatclown ooit

Applaus voor Martijn Reintjes, lichtend voorbeeld in de strijd tegen klimaatverandering

Afbeelding

We hebben z'n zoon maar effe onherkenbaar gemaakt want die kan er ook weinig aan doen dat z'n pa zo'n hypocriete weggooier is. Op de Blauwbrug staan, de vervelio uithangen, maar ondertussen een of andere reispik die samen met z'n privileges de hele wereld over is gevlogen - en dat gretig deelt op z'n site en accounts. Mallorca, de Filipijnen, Dominicaanse Republiek, Verenigde Staten, Singapore, Indonesië, Australië, Zuid-Afrika, Swaziland, Honduras, Nicaragua, Belize, Colombia en vast nog wel een zwik Europese shit: deze dude heeft nog minder vliegschaamte dan Rob Jetten. En daar staat hij dan, heel erg dapper op de Blauwbrug, met twee dingen bij zich: 1. zijn zoon als schild om maar niet opgepakt te worden en 2. zijn principes, roeptoeterend om actie in de strijd tegen klimaatverandering. Martijn Reintjes (*) je bent een held echt waar.
UPDATE: Hij hep ook een houtkachel! Molenaar!
UPDATE: Dubai, Málaga, Malta, Israël, nog een keertje naar de VS, Taiwan, Tenerife. Wát een dombo.

I should be in school

Afbeelding


GeenStijl
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21876
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Extinction Rebellion

Bericht door King George »Google search - extinction rebellion financial support for volunteers and on the first page you will find an ODF/Text file in which you can find all the information you need to research for yourselves, or visit Extinction Rebellions own website.

Here we have a variety of examples of bizarre and hypocritical behaviour from Extinction rebellion along with the proof of them having to PAY their people to actually be bothered to come attend.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8596
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Extinction Rebellion

Bericht door sjun »

Het toont maar weer eens aan dat Putin en Orban gelijk hadden door de destabiliserende Sorosstichtingen uit hun land te weren.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78754
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Extinction Rebellion

Bericht door Ariel »

De klimaatradicalen van Extinction Rebellion betalen een deel van hun demonstranten om de straat op te gaan. Dat erkent een woordvoerder van de activistische organisatie die al dagen voor chaos zorgt in Amsterdam.

„Voor een beperkt aantal demonstranten in Nederland gebeurt dat”, zegt woordvoerder Egbert Bron, die het een ’vrijwilligersvergoeding’ noemt. „Om hoeveel personen het gaat, weet ik niet. Het gaat niet om grote bedragen. Zo’n 170 euro per maand.”

Ontvangers zijn vrijwilligers die volgens Bron ’vijftig tot zestig uur per week’ hebben besteed aan ’de goede zaak’. „Sommigen zijn zzp’ers die hun agenda hebben leeggemaakt, anderen hebben hun werkgever gevraagd of ze hier een week aan mochten besteden.” Demonstranten weten dus niet of hun medebetogers financieel wijzer worden van het protest.
Spoiler! :
Hoewel Extinction Rebellion voor uitgaven in Nederland (zaalhuur, banners, telefoons) geld verzamelt via crowdfunding, is er ook een geldstroom vanuit de veel grotere Britse organisatie. Zo werd al duidelijk dat de alternatieve rockband Radiohead – die in 1993 met Creep een wereldhit scoorde – een kwart miljoen pond beschikbaar stelde.

„Dankzij deze muziekband hebben we in Engeland een flink bedrag gekregen”, bevestigt woordvoerder Egbert Bron. „Er is tenslotte besloten om dat geld ook in andere landen in zetten voor het ondersteunen van de klimaatprotesten.”

In Engeland gaan steeds meer stemmen op om de acties te verharden. Er zijn oproepen om massahongerstakingen te houden, en ook om kinderen in te zetten, mede omdat ingrijpen door de autoriteiten dan nog moeilijker wordt.

In Nederland – waar schrijver Tommy Wieringa zijn steun voor XR heeft uitgesproken – blijven de klimaatbetogers voorlopig gewoon eten, benadrukt de zegsman. De kans bestaat wel dat er een afdeling komt die speciaal op jongeren is gericht. „Er wordt nagedacht over een XR Young in Nederland.”

Na de actieweek in Amsterdam is de kans groot dat de komende tijd in andere steden en provincies nieuwe klimaatacties volgen. „Er zit veel energie in onze beweging. We groeien snel en mensen zijn geïnspireerd geraakt. Ze willen graag iets doen met hun enthousiasme. En met hun overtuiging dat de klimaatcrisis snelle actie vereist.”

Op sociale media reageerden velen spottend op de bijzondere dansjes die activisten tijdens hun demonstraties uitvoerden. „Het zag er misschien uit als hippies, maar vergeet niet: meedoen aan zo’n actie levert enorm veel stress op. Iedereen die meedoet, besluit voor zichzelf dat onze oproep tot klimaatactie belangrijker is dan onze vrijheid. Maar het risico op arrestaties geeft spanning. Het samen dansen werkt dan als emotionele uitlaatklep.”

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1270651 ... en-betaald
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43324
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Extinction Rebellion

Bericht door Mahalingam »

In Engeland raakt het geduld met die chaosmakers zo langzamerhand op.
Britse politie gaat Extinction Rebellion harder aanpakken
De Britse politie gaat harder optreden tegen klimaatactivisten van de actiegroep Extinction Rebellion (ER) in Londen na een week van confrontaties tussen betogers en de politieagenten, meldden verschillende media. Activisten die de straat op gaan kunnen worden opgepakt. „Elke bijeenkomst die in verband staat met de opstand van Extinction Rebellion in Londen moet worden gestaakt”, luidt de verklaring van de politie.

De klimaatactivisten van Extinction Rebellion gaan in heel de wereld de straat op voor een beter klimaatbeleid. Ze eisen dat regeringen meer doen aan klimaatproblemen. Maandagavond kwamen demonstranten in Londen nog bij elkaar op Trafalgar Square. De politie meldt dat inmiddels meer dan 1400 mensen in Londen zijn opgepakt sinds het begin van de protesten vorige week.

De actiegroep zelf noemt het besluit van de politie een schande. „De klimaatproblemen en de ecologische noodsituatie gaan niet weg. Wij blijven resoluut in het onder ogen zien van deze problemen en dringen er bij de regering op aan dat ook te doen.”
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1440195 ... -aanpakken
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6922
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Extinction Rebellion

Bericht door Ali Yas »

Mahalingam schreef:
De Britse politie gaat harder optreden tegen klimaatactivisten
Dit is heel vervelend, want zo wordt een preceden geschapen voor de aanpak van mensen die wél met een goede reden de straat op gaan. Maar misschien was dat het doel ook wel.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51048
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Extinction Rebellion

Bericht door Pilgrim »

Klimaatdemonstranten krijgen betaald

Door: Edwin Timmer en Marcel Vink, 15 oktober 2019

Afbeelding

De klimaatradicalen van Extinction Rebellion betalen een deel van hun demonstranten om de straat op te gaan. Dat erkent een woordvoerder van de activistische organisatie die al dagen voor chaos zorgt in Amsterdam. „Voor een beperkt aantal demonstranten in Nederland gebeurt dat”, zegt woordvoerder Egbert Born, die het een ’vrijwilligersvergoeding’ noemt. „Om hoeveel personen het gaat, weet ik niet. Het gaat niet om grote bedragen. Zo’n 170 euro per maand.”

Ontvangers zijn vrijwilligers die volgens Born ’vijftig tot zestig uur per week’ hebben besteed aan ’de goede zaak’. „Sommigen zijn zzp’ers die hun agenda hebben leeggemaakt, anderen hebben hun werkgever gevraagd of ze hier een week aan mochten besteden.” Demonstranten weten dus niet of hun mede-betogers financieel wijzer worden van het protest.

Met het betalen van demonstranten volgt de Nederlandse tak van Extinction Rebellion – internationaal vaak aangeduid met de afkorting XR – het voorbeeld van de Engelse, die in veel opzichten als maatstaf voor de andere ’dependances’ dient. Het budget voor de protestgelden is ook tenminste deels afkomstig uit Engeland. Aan de andere kant van het Kanaal krijgen betogers ook een vergoeding als ze zich mengen onder de vrijwilligers die daarvoor niets ontvangen. Tot 450 euro per week, ruim 2000 euro per maand, krijgen ze om kruispunten te blokkeren en het verkeer te ontwrichten om daar hun mantra’s te kunnen verkondigen.

De Engelse belastingdienst heeft inmiddels aangekondigd onderzoek te doen naar de betalingen, omdat er geen belasting over betaald zou worden. XR heeft zijn vrijwilligers vlug verteld dat ze zélf verantwoordelijk zijn voor hun belastingafdracht. Hoewel Extinction Rebellion voor uitgaven in Nederland (zaalhuur, banners, telefoons) geld verzamelt via crowdfunding, is er ook een geldstroom vanuit de veel grotere Britse organisatie. Zo werd al duidelijk dat de alternatieve rockband Radiohead – die in 1993 met Creep een wereldhit scoorde – een kwart miljoen pond beschikbaar stelde. „Dankzij deze muziekband hebben we in Engeland een flink bedrag gekregen”, bevestigt woordvoerder Egbert Born. „Er is tenslotte besloten om dat geld ook in andere landen in zetten voor het ondersteunen van de klimaatprotesten.”

In Engeland gaan steeds meer stemmen op om de acties te verharden. Er zijn oproepen om massahongerstakingen te houden, en ook om kinderen in te zetten, mede omdat ingrijpen door de autoriteiten dan nog moeilijker wordt. In Nederland – waar schrijver Tommy Wieringa zijn steun voor XR heeft uitgesproken – blijven de klimaat-betogers voorlopig gewoon eten, benadrukt de zegsman. De kans bestaat wel dat er een afdeling komt die speciaal op jongeren is gericht. „Er wordt nagedacht over een XR Young in Nederland.”

Na de actieweek in Amsterdam is de kans groot dat de komende tijd in andere steden en provincies nieuwe klimaatacties volgen. „Er zit veel energie in onze beweging. We groeien snel en mensen zijn geïnspireerd geraakt. Ze willen graag iets doen met hun enthousiasme. En met hun overtuiging dat de klimaatcrisis snelle actie vereist.” Op sociale media reageerden velen spottend op de bijzondere dansjes die activisten tijdens hun demonstraties uitvoerden. „Het zag er misschien uit als hippies, maar vergeet niet: meedoen aan zo’n actie levert enorm veel stress op. Iedereen die meedoet, besluit voor zichzelf dat onze oproep tot klimaatactie belangrijker is dan onze vrijheid. Maar het risico op arrestaties geeft spanning. Het samen dansen werkt dan als emotionele uitlaatklep.”

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6922
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Extinction Rebellion

Bericht door Ali Yas »

Pilgrim schreef:
Egbert Born, die het een ’vrijwilligersvergoeding’ noemt. „Om hoeveel personen het gaat, weet ik niet. Het gaat niet om grote bedragen. Zo’n 170 euro per maand.”
Jaja. Alleen "werken" die jongens en meisjes geen maand, maar hooguit een paar uur.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8596
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Extinction Rebellion

Bericht door sjun »

Het lijkt me evident dat ook de Belastingdienst wel geinteresseerd zal zijn in een rechtmatige afdracht van verworven inkomsten en dat deze eventueel in korting zullen worden gebracht op door anderen opgebrachte uitkeringen. Of mag ik de in beeld gekomen solidariteitsovervraging waaraan vooralsog nog niets lijkt te gebeuren niet aan de kaak stellen?
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 43324
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Extinction Rebellion

Bericht door Mahalingam »

Britten staan er bekend om dat ze nogal flegmatiek zijn. Maar dat was vroeger. In multikul Londen hebben forensen schoon genoeg van die belemmerende demonstraties van die doem verkondigende eindtijders. Twee actievoerders worden door het getergde publiek ter plekke op het perron gelynchd.
Video: https://www.geenstijl.nl/5150083/bam-kl ... getrokken/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78754
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Extinction Rebellion

Bericht door Ariel »

De Extinction Rebellion gekkies. Misschien hadden ze de "heren" moeten laten zitten, en de trein gewoon laten vertrekken. Of ze nou, of binnenkort dood gaat door het einde der tijden maakt niet veel uit. Het had weer een paar uitkering gescheeld. Toch mooi meegenomen in deze dure tijden.

Afbeelding
'I saw two men standing on the train. They pulled out a banner. They said something along the lines of 'We're all going to die'.

She said the police arrived quickly once things 'got violent' and said a TFL member of staff 'did his absolute utmost' to protect commuters.

She said that one of the commuters shouted: 'Look I'm just trying to get to work and feed my kids.'

Ms Pasha went on: 'A lot of commuters would have been working class trying to make their daily bread. I find it ironic they are coming from middle class educated backgrounds.'

One female protestor who glued herself to a train at Shadwell DLR station said she took the action in east London because the trains were 'heading for the City which is the God of our time'.

She said the world was 'crucifying itself' for economic growth.

Cimate activist Phil Kingston, an 83-year-old repeat protestor, said he had glued himself to a train for the sake of his grandchildren. Today's will be his 13th arrest this year.

In addition to Canning Town Extinction Rebellion activists protested at a number of east London stations.

British Transport Police has confirmed it arrested eight people.

Assistant Chief Constable Sean O'Callaghan said: 'Despite our countless warnings, we are frustrated that Extinction Rebellion put people at risk to obstruct services on London's rail network.

'Those who obstructed services are in custody and will be dealt with robustly. This type of action is completely at odds with what Extinction Rebellion are campaigning for and we will continue to urge them to not target any rail network.'

Each person detained was arrested on suspicion of obstructing the railway. They have each been taken to police custody as enquiries continue.

BRON
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21876
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Extinction Rebellion

Bericht door King George »

Een prima pro-openbaar vervoer actie. Wat kan links daar nou op tegen hebben?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51048
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Extinction Rebellion

Bericht door Pilgrim »

Martin Bosma (PVV) sloopt verwende roomblanke bourgeoisie-kinderen van Extinction Rebellion
16 okt. 2019

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43324
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Extinction Rebellion

Bericht door Mahalingam »

Nigel Farage in gesprek met een Extinction gek:


Om te zorgen dat wij niet uitsterven zijn er 'citizen assemblies' nodig die de ernst van de zaak inzien en de koers van de mensheid verder bepalen. De regeringen zijn dan de uitvoerende organen van de 'volkswil'.
Daar hebben we ook een andere naam voor: sovjets.
En de boeren? Die komen natuurlijk onder sequestorship van de staat. Die dan na deze onteigening deskundige bewindvoerders krijgen die de juiste ideologische overtuiging hebben (zie Zimbabwe).
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51048
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Extinction Rebellion

Bericht door Pilgrim »

Londenaren zijn eco-terroristen Extinction Rebellion zat, nemen heft in eigen hand

17 oktober 2019

Afbeelding

Waarom het langharige werkschuwe tuig uitgerekend milieuvriendelijk openbaar vervoer wil lamleggen, blijft raadsel

Woedende reizigers hebben in het oosten van Londen enkele demonstranten van de beweging Extinction Rebellion van het dak van een metrotrein gesleurd. De twee waren erop gaan staan met een spandoek: “Business as usual = Death” (Gewoon doorgaan = Dood).

Dergelijke incidenten deden zich voor op drie stations van de regionale spoorwegen van Docklands Light Railway in oostelijk Londen. Extinction Rebellion (XR) is 7 oktober begonnen met een nieuwe campagne om als protest het verkeer in Londen te hinderen. Volgens de politie in Londen zij bij die protestacties inmiddels meer dan 1600 betogers aangehouden.

XR stamt uit 2018 en eist snel maatregelen om het leven op aarde te redden. De beweging wil onder meer een einde aan het vliegverkeer en snel een verbod op benzine- en dieselauto’s. Over zes jaar zou er helemaal geen uitstoot van broeikasgassen meer mogen zijn.

ANP

https://tpo.nl/2019/10/17/londenaren-zi ... igen-hand/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78754
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Extinction Rebellion

Bericht door Ariel »

Klimaatactivisten willen Westminster bekladden

Activisten van Extinction Rebellion willen vrijdag rode handafdrukken op het Britse parlementsgebouw spuiten, het paleis van Westminster. Daarmee willen ze op de een-na-laatste dag van hun protestweek opnieuw oproepen tot dringende actie om de klimaatcrisis tot stand te brengen.

Hoewel de groepering excuses aanbood voor de pogingen van donderdag om Londense metrotreinen stil te zetten, wat door een woedende menigte werd tegengehouden, hebben ze vrijdag Oxford Circus geblokkeerd.

De politie in de Britse hoofdstad heeft de demonstraties verboden. Inmiddels zijn al 1700 activisten opgepakt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21876
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Extinction Rebellion

Bericht door King George »

Iets met gekken en dwazen en muren en glazen?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 43324
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Extinction Rebellion

Bericht door Mahalingam »

Kijk eens: rebellerende Extinction Rebellion aanhangers:

Afbeelding

De gevolgen van hun heldendaad (er waren meer reporters dan rebellen):
Demonstrant Extinction Rebellion ketent zich vast aan auto Cora van Nieuwenhuizen, minister 'via achterdeur vertrokken’
Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) kon tijdelijk Bodegraven niet meer uit. Een demonstrant had zich vastgeketend aan haar dienstauto. De burgemeester heeft inmiddels laten weten dat Van Nieuwenhuizen via de achterdeur van het gemeentehuis is vertrokken. De demonstrant heeft zich losgemaakt van de auto.

De minister was in het gemeentehuis om met wethouders, raadsleden en inwoners van de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, De Ronde Venen en Nieuwkoop te praten over de overlast van laagvliegende vliegtuigen.

Voor het gemeentehuis stonden enkele demonstranten. Na het overleg wilde de minister vertrekken, maar een demonstrant had zich vastgeketend aan haar dienstauto. Van Nieuwenhuizen ging terug het gemeentehuis in.

Krimp
Burgemeester Van der Kamp was ook aanwezig. Dit was een actie van de actiegroep Extinction Rebellion. Die wil geen groei maar krimp van de luchtvaart vanwege de klimaatcrisis. De vastgeketende actievoerder is Cor Mastwijk uit Vinkeveen, die aan de plassen woont en zelf hinder ondervindt van de vliegtuigen.

Wethouder Robert Smits zegt dat hij het betreurt het dat de positieve actie zo afloopt.
Met video: https://www.ad.nl/alphen/demonstrant-ex ... ~a55dd5d9/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43324
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Extinction Rebellion

Bericht door Mahalingam »

Het zullen wel studenten zijn aan de Universiteit van Wageningen die het voorbeeld van de Middeleeuwse geselmonniken een beetje volgen en aan zelfkastijding gaan doen. Is best wel macho.
Klimaatactivisten wereldwijd in hongerstaking
Klimaatactivisten van Extinction Rebellion gaan vanaf maandag in meer dan 25 landen in hongerstaking voor een beter klimaat.

In Wageningen stoppen drie Nederlanders een week met eten. Ze willen hiermee afdwingen dat ‘de urgentie en noodzaak van de verstoring en verwoesting van de wereld’ als prioriteit op de agenda van overheden wordt geplaatst.

De hongerstakers in Nederland richten zich met hun actie op de regering, de gemeente Wageningen en het bestuur van de Universiteit van Wageningen.

“Onwetendheid en passiviteit kunnen niet langer worden getolereerd. Wij zijn er getuige van dat de broeikasgasemissies maar blijven stijgen en de zesde massa extinctie sneller gaat dan ooit,” zegt Malik Dassoo, initiatiefnemer van de hongerstaking in Wageningen. “We willen benadrukken dat we deze beslissing uit eigen vrije wil hebben gemaakt. We doen mee in de wetenschap dat er gezondheidsrisico’s zijn in het ontzeggen van voedsel voor onze lichamen voor zeven dagen.”
https://www.parool.nl/nederland/klimaat ... ~b5839e32/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78754
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Extinction Rebellion

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
Klimaatactivisten wereldwijd in hongerstaking
Klimaatactivisten van Extinction Rebellion gaan vanaf maandag in meer dan 25 landen in hongerstaking voor een beter klimaat.
Geweldig. icon_thumbup.gif Ik hoop dat alle klimaatactivisten van Extinction Rebellion dit heel lang volhouden. 2 of 3 maanden achter elkaar niks eten of drinken. Dat scheelt ook weer in CO2 uitstoot.

Alleen het cremeren van die gasten is nog een dingetje. Een gemiddelde crematie kost tussen de 5 en de 25 kubieke meter gas. Ter vergelijking: met deze hoeveelheid verwarmt de gemiddelde Nederlander vijf tot zes dagen zijn huis. En verder is het belastend voor het milieu omdat er CO2 wordt uitgestoten.

Maar dat moeten we dan maar even voor lief nemen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43324
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Extinction Rebellion

Bericht door Mahalingam »

De Nederlandse afdeling houdt zich stil. Dat is verstandig als je geschoren wordt. Niet in de vlek wrijven. Snel over op iets anders.

Afbeelding

Maar in Duitsland is dat niet zo makkelijk. Daar tillen ze nogal zwaar aan het verleden.
Extinction Rebellion Deutschland @ExtinctionR_DE

Extinction Rebellion Deutschland distanziert sich von Roger Hallam
- Pressemitteilung -
Roger Hallams Aussage ist in Diktion wie Inhalt für XR
Dtl. nicht tragbar. Er ist kein Sprecher für XR Deutschland und hat sich in keiner Weise mit uns abgesprochen.
https://twitter.com/ExtinctionR_DE/stat ... 1083676672
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43324
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Extinction Rebellion

Bericht door Mahalingam »

Roger Hallam heeft een boekje geschreven. Een soort bijbel voor zijn aanhangers.
En nu komt de Duitse vertaling niet op de markt.
Deutscher Verlag zieht Hallam-Buch zurück
Als Reaktion auf die Aussagen Hallams hat nun der deutsche Buchverlag Ullstein die für den 26. November geplante Veröffentlichung seines Buches "Common Sense - Die gewaltfreie Rebellion gegen die Katastrophe und für das Überleben der Menschheit" zurückgezogen.
https://www.spiegel.de/kultur/gesellsch ... 97429.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie