Slachtoffers van het doorgeslagen klimaat- en milieubeleid

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42281
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Slachtoffers van het doorgeslagen klimaat- en milieubeleid

Berichtdoor Pilgrim » Wo Nov 20, 2019 12:53 am

Weer tijd voor een nieuwe treurige topic... :unhappy:

De eerste slachtoffers van de klimaathoax zijn er inmiddels al...

Daar komen de klimaatwerklozen: Tata Steel schrapt duizenden banen, mogelijk zelfs 1.500 in IJmuiden

Door Teunis Dokter, 19 november 2019

Afbeelding

Het Indiaase staalconcern Tata Steel wil duizenden banen te schrappen bij haar Europese afdelingen. Tata moet inkrimpen. Dit heeft wellicht ook effecten voor de Nederlandse economie. Van de 21.000 Europese medewerkers van Tata Steel werkt ongeveer de helft in Nederland, waarvan 9.000 in IJmuiden, via NOS Teletekst.

De Centrale Ondernemingsraad van Tata te IJmuiden heeft echte al wel aangegeven hoeveel banen zij verwacht dat er op het spel staan in IJmuiden. Het gaat in ieder geval om zo’n 1.500 tot 1.600 arbeiders die dus binnenkort op zoek moeten naar alternatief werk.

Tata wil in Europa ruim 830 miljoen euro op jaarbasis besparen en natuurlijk is het snijden in het personeelsbestand dan de meest eenvoudige oplossing. Arbeidskosten zijn voor vrijwel alle bedrijven uiteindelijk de hoogste kostenpost. Daarna volgt materiaal en vaak pas veel lager op de tabel de ‘grondstoffen’ die worden bewerkt.

Tussen Tata en de stad IJmuiden boterde het al langere tijd evenmin. Zo was het concern verwikkeld in diverse juridische processen met de Gemeente Velsen, waar zich ‘diverse grote incidenten’ afspeelden.

Nog niet zo lang geleden was de FNV nog vol goede moed over het lospeuteren van extra geld van de eigenaren van Tata, de beleggers en deze over te hevelen naar de arbeiders. Maar de FNV kan zich nu anno 2019 beter focussen op het organiseren van een zogeheten ‘sociaal plan’ -nu er duizenden banen dreigen te verdwijnen.

Wat natuurlijk ook meespeelt zijn de steeds maar oprukkende kosten die door het Klimaatbeleid van de Europese landen worden afgewenteld op de bedrijven, waardoor bedrijven als Tata gewoonweg niet langer kunnen concurreren in Europa. Het gevolg? De ‘klimaatwerklozen’ waar Hans de Boer het al over had...

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... -ijmuiden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72569
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Climategate.

Berichtdoor Ariel » Wo Nov 20, 2019 1:28 pm

Nog een miljardenschade

Bedrijven mijden Rotterdam om klimaat, miljarden naar Antwerpen

Steeds meer chemische bedrijven mijden de Rotterdamse haven vanwege de strenge klimaateisen. Concurrent Antwerpen hengelt de ene na de andere miljardeninvestering binnen. De industrie en werkgeversclub VNO-NCW luiden de noodklok.

Al zo’n twee miljard euro aan recent aangekondigde investeringen in de chemie gaat naar België in plaats van naar Rotterdam, heeft de Havenvereniging Rotterdam becijferd. En dat verlies wordt binnenkort nog groter.

Zo maakte het Oostenrijkse Borealis afgelopen oktober bekend 1 miljard euro te steken in een nieuwe Antwerpse fabriek. Daar moeten onder meer plastics voor de auto-industrie worden gemaakt. Covestro, de voormalige chemietak van Bayer, bouwt er ook een fabriek, voor 300 miljoen euro.

Ook Inovyn, Kaneka en Nippon Shokubai investeren honderden miljoenen in de Antwerpse haven. Als klap op de vuurpijl kiest het Britse Ineos waarschijnlijk voor Antwerpen in plaats van voor de Tweede Maasvlakte. De nieuwe fabriek gaat 2,7 miljard euro kosten.

De Havenvereniging Rotterdam noemt de klimaateisen een belangrijke factor waarom meer bedrijven voor België kiezen. Waar de EU de CO2-uitstoot in 2030 met 40 procent wil beperken, gaat het Nederlandse kabinet voor 49 procent. ,,Het is onduidelijk hoe Nederland dat doel wil halen’’, zegt Robert Tieman, secretaris van de Havenvereniging en werkzaam bij chemiegigant LyondellBasell. ,,Bedrijven willen weten waar ze aan toe zijn. Die onzekerheid hebben ze in België niet.’’

De brancheorganisatie van chemiebedrijven VNCI is bezorgd. ,,We moeten ons achter de oren krabben’’, zegt directeur Colette Alma. Met een omzet van 50 miljard euro en 44.000 werknemers is de chemie een belangrijke industrie voor Nederland.’’

Hans de Boer, baas van werkgeversclub VNO-NCW, noemt de strengere CO2-ambities contraproductief. ,,Daarom raken wij buitenlandse investeringen kwijt.’’ Hij wijst erop dat chemische bedrijven door allerlei innovaties veel minder CO2 uitstoten dan bedrijven elders. ,,Die milieuwinst gaat verloren. Dat betekent: de aarde warmer en Nederland armer.’’

Hoogleraar ondernemingsbeleid Henk Volberda geeft een tegengeluid. ,,Rotterdam wil voorop lopen in het verduurzamen van de chemische industrie. Die moet stoffen minder op basis van olie en gas produceren en meer volgens duurzame alternatieven zoals vergisting van suikerbiet.’’

Veel traditionele bedrijven zijn huiverig voor die omslag, stelt hij. ,,Dat speelt Antwerpen op korte termijn in de kaart. Op de lange termijn kan de Rotterdamse keuze juist een voordeel worden en bedrijvigheid opleveren.’’

Ondertussen gaat in België de vlag uit. ,,2018 draait uit op een Grand Cru’’, jubelde CEO Jacques Vandermeiren van het Antwerps Havenbedrijf recent tegen Vlaamse zakenkrant De Tijd na de zoveelste mega-investering. ,,Voor de volgende vijf jaar zijn voor zo’n 10 miljard euro investeringen aangekondigd’’, vervolgde hij. ,,Op jaarbasis halen we ongeveer dezelfde cijfers als Rotterdam.’’

Voorlopig blijft de Rotterdamse haven overigens aanzienlijk groter dan die van Antwerpen. Zo biedt het Rotterdamse havengebied werk aan 90.000 mensen en Antwerpen aan 60.000. Bij de belangrijke containeroverslag handelde Rotterdam in de eerste helft van vorig jaar bijna 7,1 miljoen containers af, tegen 5,1 miljoen voor Antwerpen. Wel groeit Antwerpen ook in overslag harder.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42281
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Slachtoffers van het doorgeslagen klimaat- en milieubeleid

Berichtdoor Pilgrim » Do Nov 21, 2019 11:49 pm

Bouwbedrijven vallen steeds vaker om, ‘echte klap komt pas in 2020’

By Redactie on nov 18, 2019

Afbeelding

Het aantal failliete bouwbedrijven is in de afgelopen maanden toegenomen, blijkt uit cijfers van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB), opgevraagd door BNR. De hoeveelheid faillissementen ligt in september en oktober ruim een kwart hoger dan in dezelfde maanden vorig jaar. Maar de echte klap komt pas in 2020, voorspelt EIB-directeur Taco van Hoek.

In september vroegen vijftig bouwbedrijven een faillissement aan, in oktober groeide dat aantal naar bijna zestig. Dat is het hoogste aantal sinds jaren, zegt EIB-directeur Van Hoek.

De stijging van het aantal faillissementen komt sneller dan verwacht. “De productiecijfers zijn nu nog goed. Wij hadden verwacht dat de stroom aan faillissementen in de bouw zo rond 2021 zou komen”, aldus Van Hoek.

Branchevereniging Bouwend Nederland zegt tegenover BNR dat er geen eenduidige oorzaak is voor het aantal faillissementen. “Er zijn meerdere oorzaken mogelijk zoals oplopende bouwkosten, tegenvallende verkopen en vertraging bij bouwprojecten, maar de laatste paar maanden kan ook zeker de PAS- en PFAS- problematiek een rol gespeeld hebben”, aldus de branchevereniging.

Eerder dit jaar voorspelde ABN AMRO al een toename van het aantal faillissementen in de bouw, vanwege een stijging van de kosten en een lagere bouwproductie. Ook nam het aantal eenmanszaken in de afgelopen jaren flink toe, bedrijven die doorgaans iets minder goed tegen een stootje kunnen, aldus de bank.

Echte problemen in de bouw komen pas in 2020
De PAS- en PFAS- problemen zullen de bouwsector volgend jaar pas echt gaan raken, stelt de EIB-directeur. Sinds juni is het aantal verleende bouwvergunningen flink afgenomen en de doorwerking daarvan zal de bouw in 2020 raken.

“Er zit gemiddeld een half jaar tussen het verlenen van een bouwvergunning en de eerste schep die de grond in gaat”, legt Van Hoek uit. Hierdoor zal de bouwproductie in 2020 voor het eerst in jaren krimpen, met alle gevolgen van dien.

Hierdoor zal het aantal bouwbedrijven in de economische problemen alleen maar verder toenemen, waardoor het aantal faillissementen naar verwachting alleen maar verder zal stijgen.

https://jdreport.com/bouwbedrijven-vall ... t-in-2020/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39402
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Slachtoffers van het doorgeslagen klimaat- en milieubeleid

Berichtdoor Mahalingam » Vr Nov 22, 2019 11:05 am

Ja, Tata Steel moet weg. het stinkt, is vies, energie intensief en CO2 uitstotend. En op het leeg komende bedrijfsterrein kunnen dan woonwijken voor migranten gebouwd worden.
De fosforfabriek in Zeeland is weg en de aluminiumfabriek in Delfzijl ook.
En daar staat nog een energie intensief bedrijf: ESD.
Ze maken siliciumcarbide. Ook wel karborundum genoemd. Gebruikt voor splijpen, schuren en polijsten want het is vreselijk hard. Er zijn een stuk of 5 fabrieken in de wereld.
Medewerkers ESD Delfzijl willen duidelijkheid over toekomst chemiebedrijf nu vergunning is afgewezen
Directeur Richard Middel van chemiebedrijf ESD-SIC wil zo snel mogelijk met de provincie Groningen in gesprek over de vergunningsaanvraag voor de uitstoot van de omstreden siliciumcarbide vezels.

De provincie besloot woensdag de vergunningsaanvraag van het chemiebedrijf niet in behandeling te nemen. De vezels waar het bedrijf een vergunning voor vraagt, zijn volgens de Gezondheidsraad en de GGD mogelijk kankerverwekkend.
De provincie vindt dat het chemiebedrijf niet genoeg uitleg geeft over de uitstoot en de maatregelen voor vermindering.

Verrassing
Het besluit viel directeur Richard Middel rauw op het dak. Hij zegt volledig in het duister te tasten over de achterliggende redenen voor de afwijzing. Hij is steeds bereid geweest om met de provincie in gesprek te gaan, stelt hij.

,,De provincie heeft ons een keer om aanvullende informatie gevraagd. Die hebben we toen gegeven. We willen graag met hen in gesprek om te kijken welke informatie nog meer nodig is.’’

Onrust
Volgens Middel heerst er onrust onder de medewerkers van het bedrijf. Zij willen, net als de directeur zelf, graag weten waar ze aan toe zijn. Het chemiebedrijf telt in totaal ongeveer honderd medewerkers. Door de beslissing van de provincie is de toekomst van het bedrijf onzeker.
Sluiting van chemiefabriek ESD heeft grote consequenties: 'Eigenlijk wil niemand dat'
Lees verder

Wethouder IJzebrand Rijzebol van Delfzijl gaf eerder al aan dat een sluiting van de SiC-producent niet wenselijk is. „Eigenlijk wil niemand dat. Ik hoop dat het bedrijf kan voortbestaan, anders staan honderd mensen op straat.”

Siliciumcarbide
ESD is de enige producent van siliciumcarbide in Nederland. Dat is een zeer harde stof die bijvoorbeeld wordt gebruikt voor het maken van slijpmiddelen en dieselroetfilters.

Andere producenten zitten bijvoorbeeld in Spanje, Roemenië en Zuid-Afrika. In die landen verloopt het productieproces wel iets anders dan in Nederland. In Delfzijl wordt het harde materiaal in de open lucht geproduceerd. Tot grote frustratie van omwonenden. Het bedrijf kwam eerder in opspraak vanwege de vele stofexplosies: enorme blazers die in de wijde omgeving te zien zijn.

In de andere landen wordt het materiaal in overdekte hallen geproduceerd. Die methode is volgens Middel meer vervuilend dan de aanpak van zijn bedrijf. ,,Het gas dat bij ons productieproces wordt geproduceerd wordt afgevangen en gereinigd. Dat wat overblijft kan gebruikt worden om stroom op te wekken.’’
https://www.dvhn.nl/groningen/Medewerkers-ESD-Delfzijl-willen-duidelijkheid-over-toekomst-chemiebedrijf-nu-vergunning-is-afgewezen-25052962.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42281
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Slachtoffers van het doorgeslagen klimaat- en milieubeleid

Berichtdoor Pilgrim » Zo Nov 24, 2019 11:07 pm

VNO-NCW: ‘Nederland loopt 5,5 miljard euro mis door stikstofcrisis’

BNR Webredactie, vrijdag 22 november 2019

Afbeelding
VNO-NCW: ‘Nederland loopt 5,5 miljard euro mis door stikstofcrisis’ (ANP KOEN VAN WEEL)

Bedrijven laten Nederland links liggen vanwege de stikstofcrisis. Daardoor dreigt ons land de komende tijd zo’n 4 miljard euro aan investeringen mis te lopen. Nu al zou zo’n 1,5 miljard euro in rook zijn opgegaan.

Dat zegt ondernemersorganisatie VNO-NCW tegen BNR op basis van signalen van werkgevers. Maar dat blijkt ook uit gesprekken die BNR heeft gevoerd met het Havenbedrijf Rotterdam, Groningen Seaports en het haven- en industriegebied Moerdijk. ‘Waarschijnlijk lopen we nog veel meer geld mis, we horen lang niet alles’, zegt Willem-Henk Streekstra van VNO-NCW.

Verduurzaming in gevaar
Het gaat om bestaande bedrijven die niet kunnen uitbreiden en daarom uitwijken naar gebieden buiten Nederland. Ook bedrijven die zich hier nieuw willen vestigen, annuleren hun plannen vanwege de grote onzekerheid. ‘Een groot deel van die investeringen draagt bij aan de verduurzaming van Nederland zoals de bouw van schonere fabrieken. Hoewel verduurzamen één van de doelen van het kabinet is, snijdt het zichzelf nu in de vingers’, aldus Streekstra.

Ook de haven- en industriegebieden waarmee BNR heeft gesproken, bevestigen dat het om een groot aantal duurzame investeringen gaat.

Harde klappen voor Rotterdamse Haven
Volgens het Havenbedrijf Rotterdam gaat het om ruim 30 grote projecten die ‘ernstig in de problemen’ zijn gekomen door de stikstofproblematiek. Het wil geen bedrijven bij naam noemen. ‘Projecten lopen flinke vertragingen op en investeringen worden helemaal uitgesteld’, zegt Eric van der Schans, Director Environmental Management bij Havenbedrijf Rotterdam. ‘Hierdoor loopt de schade op tot 2 miljard euro.’ Het gaat bijvoorbeeld om grootschalige zandwinning op de Noordzee, zonder dat zand vertraagt een fors aantal infrastructuurprojecten.

Volgens Van der Schans is de industrie niet geholpen met de tijdelijke maatregelen van het kabinet. Hij vindt dat projecten die maatschappelijk relevant zijn, omdat ze bijvoorbeeld leiden tot minder CO2-uitstoot of werkgelegenheid creëren, voorrang moeten krijgen.

Eemshaven en industriegebied Delfzijl
Yvette Oostelbos, beleidsmedewerker Ruimte en Milieu bij Groningen Seaports, vindt ook dat andere factoren moeten worden meegewogen. ‘Het frustreert ons dat er alleen wordt gekeken naar de hoeveelheid stikstofdeeltjes die in een natuurgebied neerslaat. Dat is niet de enige factor die invloed heeft op natuur en milieu.’ Als voorbeeld geeft ze een fabriek die veel schoner is, maar niet gebouwd mag worden omdat daarbij stikstof vrijkomt. ‘Als zo’n fabriek op alle andere gebieden bijdraagt aan de verduurzaming van Nederland, dan moet de politiek daarvoor een uitzondering maken.’ Naar eigen zeggen loopt Groningen Seaports zo'n 1,5 miljard euro aan investeringen mis.

https://www.bnr.nl/nieuws/economie/1039 ... stofcrisis
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten