Tijd om milieufreak te worden?

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.

Houd jij je bezig met het milieu?

Ja. Ik ben anti-milieu en koop alles zo goedkoop en vervuilend mogelijk. Ik ben de anti-hippie!
2
9%
Ja. Ik houd me graag bezig met het vitten op Greenpeace-mensen als ze weer eens op de tv zijn; heerlijk om te roepen: Zoek es een normale baan man!
2
9%
Nee. Ik denk er nooit aan. Walvissen gaan toch eens een keer dood en als wij die bomen niet vellen doet een bosbrand of moslim het wel.
2
9%
Nee. Maar dat is omdat ik het niet interessant vind.
4
17%
Nee. Maar dat is omdat het me te deprimerend is.
2
9%
Ja. Ik koop vaak de duurdere eco-versie maar besef wel dat ik er niet aan kan ontsnappen dat ik óók een ecologische voetafdruk heb.
8
35%
Ja. Ik voel me superschuldig, en ik wil alles doen om te voorkomen dat ik het milieu belast!
3
13%
Ja. Ik vind dat zo'n zalig gevoel, dat ik steeds voor de bio-eco-versie ga, en dat iedereen dan ziet: Tjonge, wat is die goed bezig!
0
Geen stemmen
 
Totaal aantal stemmen: 23

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24963
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk




Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

Automobilisten gaan demonstreren op Malieveld tegen 100 km per uur

14 november 2019

Afbeelding

Boze automobilisten gaan eind november demonstreren op het Malieveld. Ze zijn tegen de stikstofmaatregel dat automobilisten overdag niet langer sneller dan 100 kilometer per uur mogen rijden.

De organisator is onder meer tegen de snelheidsverlaging omdat dit volgens hem tot “honderden uren per jaar extra reistijd” leidt. Op Facebook geven enkele duizenden personen aan dat ze op 23 november gaan en zijn ruim 14.000 mensen geïnteresseerd.

De gemeente kreeg vanochtend een ingevuld demonstratieformulier binnen. Het houdt de gemeente “nog niet heel erg bezig”, zegt een woordvoerder.

Randvoorwaarden
“Ik weet niet hoeveel andere demonstraties er daarvoor nog zijn, eerst krijgen we Sint en Zwarte Piet nog. Maar op enig moment gaan we met de organisatie in gesprek over wat goede randvoorwaarden zijn.”

In oktober togen [url=http://Boeren%20rijden%20trambaan%20op,%20Malieveld%20staat%20vol%20met%20trekkers]boeren[/url] en [url=http://Na%20boeren%20gaan%20ook%20bouwers,%20baggeraars%20en%20grondverzetters%20naar%20Den%20Haag]bouwers[/url] al naar het Malieveld om te protesteren tegen de stikstofmaatregelen die hun sectoren raken.

https://nos.nl/artikel/2310423-automobi ... r-uur.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

Verongelukte e-auto’s te gevaarlijk en giftig voor milieu om te kunnen slopen

Posted on 15/11/2019

Afbeelding
Zelfs na een kleine aanrijding kan een e-auto al in een waar inferno veranderen. Afbeelding (illustratief): (2).

Professionele recycle bedrijven en milieu experts hebben geen idee hoe ze een beschadigde e-auto accu moeten verwerken – Bestuurder Tesla crash Oostenrijk: ‘Waag nooit meer mijn leven door in zo’n rijdende tijdbom te stappen’

De illusie dat – de rijdende bommen die worden verkocht als- elektrische auto’s zo goed zijn voor het klimaat werd al vaak doorgeprikt, en daar komt nu bij dat e-auto’s die bij een ongeluk betrokken zijn geweest nauwelijks kunnen worden geborgen en gesloopt, omdat de zwaar giftige stoffen van de accu een te groot gevaar vormen voor zowel mens als milieu. Maar misschien hebben de zelfverklaarde ‘groene’ klimaat’redders’ hier wel een oplossing voor, zoals dumpen in de oceaan, misschien? Of we exporteren, zoals al jaren gebeurt, ons gevaarlijke afval gewoon naar de Derde Wereld? Verdienen ze er daar ook nog iets aan een van de grootste en kostbaarste hoaxen van deze krankzinnige tijd.

Vorige week schreven we over een Duitser die in Oostenrijk een eenzijdig ongeluk kreeg met zijn dure (meer dan een ton kostende) Tesla. De auto pilot stuurde het voertuig plotseling de andere weghelft op, waarop de bestuurder in paniek een ruk aan het stuur gaf, waardoor hij met 60 km/uur tegen een boom botste. Andere automobilisten wisten hem ternauwernood te redden uit het inferno wat daarop volgde.

‘Niemand wil hier zijn vingers aan branden’
De eigenaar, Dominik Freymuth, belandde in het ziekenhuis. Nu kan hij niemand vinden die zijn Tesla wil bergen en slopen. ‘Niemand wil zijn vingers branden aan het bergen van een auto met een onvoorspelbare 600 kilo zware lithium-ion batterij erin,’ bericht de Oostenrijkse zender ORF.

Ook Tesla’s officiële Oostenrijkse partner, het verwerkingsbedrijf ÖCAR, weigert het voertuig te bergen. Een woordvoerder van het bedrijf verklaarde dat ‘wij geen autorisatie voor Tesla’s hebben’. Veel recycle- en sloopbedrijven willen geen beschadigde e-auto’s vanwege het brandgevaar, dat nog dagenlang na het officiële blussen en koelen –wat in Freymuths geval 72 uur duurde, en waar een speciale tank met 11.000 liter water voor nodig was (bijna 6 x zoveel als nodig is voor een gewone brandstof autobrand)- aanwezig is.

Omdat het bij zo’n wrak onmogelijk te bepalen is welke resten bij de batterij horen en welke niet, kunnen deze verongelukte e-auto’s niet veilig worden gesloopt. Volgens Martin Klinger, afval verwerkingsexpert bij het milieubedrijf DAKA, is zelfs niet eens exact bekend welke giftige stoffen de e-auto fabrikanten allemaal in hun accu’s stoppen. ‘De vloeistof waarin de verongelukte auto werd gekoeld is nu een gevaarlijk giftig mengsel.’ Universitaire onderzoekers hebben monsters genomen om te kijken wat voor stoffen dat precies zijn.

Beste experts hebben geen idee wat te doen met beschadigde accu’s
Op de vraag hoe een beschadigde accu van een e-auto moet worden geborgen, antwoordde wetenschapper Roland Pompenberger, ook wel de ‘recycling paus’ van Oostenrijk genoemd: ‘Ik weet het niet.’ Volgens hem heeft Tesla bij het ontwerpen van zijn e-autos daar geen enkele rekening mee gehouden.

In heel Europa zijn er slechts twee bedrijven (een in Duitsland en een in België) die onbeschadigde accu’s deels (tot maximaal 70%) kunnen recyclen. Het lithium in de accu’s kan in de praktijk echter niet worden verwerkt, omdat de kosten hiervan gigantisch zijn. Beide bedrijven kunnen niet overweg met beschadigde accu’s, waar er ongetwijfeld veel meer van zullen komen naarmate er meer e-auto’s op de weg verschijnen en er meer ongelukken mee gebeuren.

E-auto’s veroorzaken nieuw milieuprobleem
Het lijkt er dan ook sterk op dat de samenleving door de almaar dwingender wordende omschakeling op e-auto’s al over een paar jaar –langer gaan de accu’s nl. niet mee- met een nieuw milieuprobleem wordt opgescheept. Omdat de accu’s zo’n € 10.000,- kosten zal meteen de complete e-auto moeten worden afgeschreven, wat een bijkomend extra afval probleem veroorzaakt. Aangezien brandstof auto’s gemiddeld twee tot drie keer zo lang op de weg rijden, zijn die ook om deze reden veel duurzamer dan e-auto’s.

Kortom: als de politiek zich ècht zorgen zou maken om het milieu en het klimaat, dan zouden e-auto’s per onmiddellijk moeten worden verboden, in ieder geval tot er goede, betaalbare, veilige en -om met hun eigen woorden te spreken- ‘duurzame’ oplossingen zijn voor deze problemen. Maar e-auto’s zijn voor de liberalen een te aantrekkelijk nieuw business model, en voor de linksgroenen de gewenste volgende stap naar het afpakken naar de vrijheid van vervoer van het gewone volk, omdat (e-)autorijden straks zo duur is gemaakt dat alleen de rijkeren dit nog zullen kunnen betalen.

‘Nooit meer in zo’n rijdende tijdbom’
Freymuth voelt zich in ieder geval door Tesla ‘bij de neus genomen, belazerd en in de steek gelaten’, en zweert dat hij nooit meer zijn leven waagt door in een e-auto te stappen. ‘Want nu weet ik in welke tijdbom ik dan stap.’ (1)

Xander

(1) Zero Hedge / Tirol.ORF.at
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/v ... en-slopen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 52280
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Wie is er het groenste onder de Rooien? De PvdA doet een inhaalslag.
PvdA-leden willen nóg langzamer rijden en verbod op vliegen in Europa
Een motie met deze verregaande stikstofmaatregelen is vandaag met applaus aangenomen bij de PvdA-ledenraad in Eindhoven. ,,Het kabinet gaat nu niet ver genoeg’’, zegt indiener en PvdA-lid Gerard Bosman. ,,In Nederland moet echt véél meer gebeuren om de biodiversiteit, de volksgezondheid en het klimaat te redden.’’
[...]
Een ander opvallend voorstel in de PvdA-motie is om het vliegverkeer in Nederland met spoed sterk te verminderen. Op ‘iets langere termijn’ moet er een verbod komen op vluchten binnen Europa waarvoor snelle treinverbindingen een alternatief zijn. Ook pleiten de PvdA-leden voor een vliegtaks van tenminste 100 euro per vliegticket.
[...]
In de motie staat verder dat de meest vervuilende veehouders in Nederland moeten worden uitgekocht, om zo de problemen met onder meer stikstof, ammoniak en fijnstof aan te pakken. ‘Indien nodig vrijwillig, maar als dat niet lukt ook gedwongen’, staat in de aangenomen motie. Dat is een politiek gevoelig standpunt. Het kabinet is van wel plan om boeren uit te kopen, maar wil dat dit alleen op vrijwillige basis gebeurt.
https://www.ad.nl/politiek/pvda-leden-w ... ~aec6b4ef/

'Indien nodig vrijwillig, maar als dat niet lukt ook gedwongen’.
Socialisten vinden het gewenst om private bezittingen te confisceren voor heil van het algemeen.
Stalin deed dat ook met de boeren.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24963
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door King George »

‪PvdA is helemaal knettergek geworden.‬

PvdA-leden willen nóg langzamer rijden en verbod op vliegen in Europa
https://www.ad.nl/politiek/pvda-leden-w ... aec6b4ef/‬
Laatst gewijzigd door King George op zo nov 17, 2019 12:53 pm, 2 keer totaal gewijzigd.
Het morele gelijk ligt bij het volk




Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

PvdA-leden: snelheid verlagen naar 80 km/u

Geplaatst op 16 november 2019

Afbeelding

Ook verbod op vliegen binnen Europa op verlanglijst

EINDHOVEN – Leden van de Partij van de Arbeid (PvdA) willen de maximumsnelheid rond natuurgebieden verlagen naar 80 kilometer per uur en willen een verbod op vliegen binnen Europa. Een motie met de ultragroene maatregelen werd op de partijraad in Eindhoven met gejuich ontvangen.


Partijleider Lodewijk Asscher liet direct weten niet mee te gaan in die wens. De Tweede Kamerfractie zei wel ’in gesprek’ te gaan over de voorstellen die de stikstofcrisis zouden moeten bezweren. Het voorstel werd niet in stemming gebracht. Tweede Kamerleden twijfelen aan het effect van de radicale maatregelen.

Het was de enige onderlinge twist op de partijbijeenkomst. Bij de PvdA wordt namelijk weer hardop gesproken over verkiezingswinst. Met een even felle als voorspelbare uithaal richting het kabinet is de aanval geopend. Rutte is ’losgezongen’ van wat er echt gebeurt en heeft te weinig oog voor problemen die spelen in de samenleving, zei Asscher in Eindhoven. „De lucht in het torentje is ijl geworden, de blik troebel.”

Asscher haalde uit, omdat hij het onvoorstelbaar vindt dat Rutte noodmaatregelen tegen de stikstofproblemen als grootste crisis beschouwt in de negen jaar dat hij minister-president is. „Hoe bizar is het als je er even later achterkomt dat de premier zo verdrietig kijkt vanwege zijn eigen campagne. De vroemvroemcampagne, poseren bij borden met daarop 130.” Het zegt volgens de PvdA-voorman alles over Rutte. „Hij had het niet over een crisis in het land of over de MH17-ramp, maar over een crisis in de VVD. Niet het land, maar de politiek.”

De frontale aanval zorgde in het congrescentrum in Eindhoven voor luid applaus van partijgenoten. Ook zij voelden aan dat dit het moment is om als oppositiepartij het vuur te openen. Na een week gedraai en pijnlijke maatregelen zijn coalitiepartijen een makkelijke prooi, in die zin kwam de crisisweek van de coalitie als een vervroegd sinterklaascadeau voor de PvdA. Toch viel ook op dat het enthousiasme voor de eigen partij groot is. Het evenementencentrum stond vol sociaaldemocraten, dat op een zaterdag waarop leden ook voor de intocht hadden kunnen kiezen.

De PvdA-voorman vindt het hoog tijd voor een frisse wind. Volgens hem zeggen massale demonstraties de laatste tijd alles over het beleid van dit kabinet. „Je moet tegenwoordig naar het Malieveld om gezien te worden.” Het probleem is volgens de PvdA’er in ieder geval niet een gebrek aan geld. „Het probleem is een gebrek aan oog voor wat er nodig is in de samenleving.”

Asscher roept het kabinet op meer oog te hebben voor problemen die spelen in de samenleving. „Al die mensen die kritiek uiten op dit kabinet zijn niet ondankbaar, ze verwachten ook niet dat problemen morgen zijn opgelost.”

De PvdA’er, die met zijn partij in de vorige kabinetsperiode aan het roer stond, wijst naar het overschot. Meer geld uitgeven kan nu, vindt hij. „We hebben nu een gouden kans om andere keuzes te maken.” Zijn partij wil bijvoorbeeld al langer dat er structureel meer geld naar het onderwijs gaat. Als dat niet gebeurt, steunt de PvdA de onderwijsbegroting niet. De sociaaldemocraten stellen zich meer dan ooit op als de partij die strijdt voor beter onderwijs, een strategie die D66 is het verleden geen windeieren legde.

Het vertrouwen binnen de PvdA is groot. „Wij staan te popelen”, aldus Asscher. Dat is al heel wat, omdat de partij na de vorige kabinetsperiode electoraal klap na klap te verwerken kreeg. Pas afgelopen voorjaar krabbelde de oppositiepartij op met een verrassende verkiezingswinst bij de Europese verkiezingen. Na die winst verwacht Asscher meer: „We hebben onze lessen geleerd en zijn klaar voor de toekomst. Kunnen we weer winnen? Jazeker.”

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

Afrika heeft schijt aan “klimaatbescherming”: Olieconferentie in Kaapstad eist recht op ontwikkeling

Geplaatst op 16 november 2019

Afbeelding

In Kaapstad komen de ministers van Energie en andere invloedrijke persoonlijkheden bijeen voor de “Africa Oil Week”. Van klaagzangen en paniekscenario´s over de “door de mens veroorzaakte aardopwarming” is weinig te horen. Olie wordt geprezen als motor voor meer welvaart.

Een handvol blanke demonstranten van “Extinction Rebellion” protesteerde voor het vergadergebouw in Kaapstad – op de tweede verdieping, waar honderden gedelegeerden deelnamen aan de “Africa Oil Week”, was men hier niet echt van onder de indruk.

“We zullen ons onder geen enkele omstandigheid voor iets verontschuldigen”, verklaarde Gabriel Obiang Lima, minister van Energie van Equatoriaal Guinee, volgens Reuters, en hij voegde er aan toe dat men fossiele grondstoffen zoals olie nodig zou hebben om arbeidsplaatsen te creëren en de economische ontwikkeling te stimuleren. Adviezen van buiten het continent, volgens welke de Afrikanen hun olievelden niet zouden moeten ontsluiten, zouden “crimineel” en “zeer unfair” zijn.

Olie, aldus benadrukte de minister van Grondstoffen Noel Mboumba uit Gabon, zou “een belangrijke aandrijver van de welvaart zijn”. Daarom benadrukte hij: “We zullen alles in het werk stellen om deze te ontwikkelen”.

In Afrika hebben 600 miljoen mensen niet eens toegang tot elektriciteit
Terwijl olieconferenties in Europa er als reactie op politieke en mediale druk mee eindigen dat olieproducerende landen zich weliswaar niet tot het volledige uitstappen uit de productie, maar tot verstrekkende doelen van de “CO2-neutraliteit” of hogere belastingen op fossiele producten bekennen, prijzen Afrika´s politieke leiders olie, gas en kolen als kans. Per slot van rekening zouden 600 miljoen mensen in Afrika niet eens toegang hebben tot elektriciteit.

Enkele deelnemers wezen er op dat er tientallen jaren lang fossiele energiedragers naar alle delen van de wereld verscheept zouden zijn, maar dat de autochtone bevolking er weinig aan gehad en ook nauwelijks iets aan de globale uitstoot bijgedragen zou hebben, die zogenaamd bijdragen aan de klimaatverandering. Van alle CO2-uitstoot sinds 1751, aldus citeert Reuters de publicatie “Carbonbrief”, zou slechts 2% uit Afrikaanse landen afkomstig zijn, echter 40% uit Europa, 36% uit Noord-Amerika en 26% uit Azië.

Enkele ministers van Energie, zoals Gwede Mantashe (Zuid-Afrika) of Irene Muloni (Oeganda), hadden het ook over opties om vernieuwbare energieën te ontwikkelen. Kenia, dat al 70% van zijn energievoorziening verkrijgt uit waterkracht en aardwarmte, wil zelfs de volledige voorziening met vernieuwbare bronnen tot het eind van volgend jaar bereiken.

Infrastructuur: investeringsbehoefte van jaarlijks tot $ 170 miljard tot 2025
In z´n geheel was men het er echter over eens dat Afrika aangewezen zou zijn op de opbrengsten van verkoop en de eigen verzorging uit fossiele energiebronnen om zich te kunnen ontwikkelen en zijn van bronnen afhankelijke economieën te kunnen diversifiëren. Volgens de internationale energieorganisatie IEA had bijna de helft van alle Afrikanen verleden jaar geen toegang tot elektriciteit.

Ongeveer 80% van de ondernemingen in Subsahara-Afrika zou te kampen hebben met onregelmatige stroomvoorziening. Wat leidt tot daling van winst, de levensmiddelenvoorziening beïnvloedt en ook in het gezondheidswezen tot precaire gevolgen leidt.

Slechte transportwegen en gesloten havens maken bovendien het verschepen van goederen binnen Afrika met 30 tot 40% duurder, analyseert het Afrikaanse infrastructuurconsortium. De Afrikaanse Ontwikkelingsbank spreekt van een investeringsbehoefte van $ 130 tot 170 miljard jaarlijks tot 2025.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/11/16 ... wikkeling/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 52280
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Lang geleden waren er kabouters die zorgden voor het natuurlijk verdwijnen van de bladeren. Maar het geloof in kabouters is verdwenen (behalve bij Mohammedanen die alles op 1 hoop gooien als 'djinn'.) en daarmee ook de resultaten van hun werk. Wij hebben de magie vervangen door technologie.
Pilgrim schreef:
Bladblazers in de ban om ’vervuiling’

4 oktober 2019

Afbeelding

KNOKKE – De nieuwe regering van Vlaanderen verbiedt haar ruim 300 gemeenten om nog langer motorische apparaten als bladblazers en heggenscharen te gebruiken. De reden is dat de apparaten te vervuilend zouden zijn.

Het gaat om apparaten met een kleine tweetakt motor. Wetenschappelijk onderzoek heeft volgens Belgische media aangetoond dat het gebruik van de apparaten vervuilender is dan 1700 kilometer met een auto rijden.

Vlaanderen verplicht de gemeenten nu over te stappen op elektrische apparaten op batterijen. De gemeente Knokke gaat alvast een stapje verder. Die verbiedt straks ook de ingezetenen om de tweetakt apparaten te gebruiken.

Afbeelding

bron
Ik las dat wij in de nabije toekomst, als varkens en koeien verboden zijn, over moeten gaan op het eten van insekten.
En dan lees ik dat het met de insekten slecht gaat: steeds minder (vooral de bijtjes).
Nu hebben ze in Duitsland ontdekt dat bladblazers heel gevaarlijk zijn voor de insekten.
Leaf blowers fatal to declining insects, Germans warned
The German government has warned against the use of leaf blowers over concerns for insects and the environment.

Germany's Ministry for the Environment said leaf blowers were too loud, polluted the air and posed a fatal threat to insects.
The ministry issued the guidance in response to a request by a Green MP.
Leaf blowers should not be used unless they are "indispensable", the ministry said.
However, the ministry said it was not planning to ban the devices.

The guidance comes after studies suggested insect numbers were plummeting in Germany and across the world, prompting calls for better protection.
[...]
An action plan to protect insects, estimated to cost €100m ($113m; £85m), was announced by the German government in September this year.
https://www.bbc.com/news/world-europe-50431827
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52280
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Het muizenmeldpunt heeft het druk. Niet alleen in Friesland zijn muizenplagen, ook in Gelderland nu.
De een zijn dood is de ander zijn brood.
Muizenplaag zit boeren dwars: knagers vreten weilanden kapot
DUIVEN - Een explosie van veldmuizen. In Duiven, Zevenaar en Netterden vreten ze graslanden volledig kapot. Boeren moeten deze winter extra voer kopen omdat er niet voldoende gras van het land komt.
Kopzorgen voor diverse melkveehouders in de Liemers en de Achterhoek.
[...]
LTO Noord bevestigt de muizenoverlast in de Liemers. De agrarische belangenbehartiger heeft een muizenmeldpunt en merkt dat er sinds kort ook meldingen komen vanuit Gelderland.

,,In het noorden van Nederland is al langer sprake van overlast en nu dus ook in de Liemers. Het gaat om enorme populaties waartegen geen predator is opgewassen. Ooievaars, reigers en roofvogels eten de buik rond, maar het helpt de boeren nauwelijks omdat de hoeveelheid muizen gigantisch is”, vertelt LTO-woordvoerder Roel Visser.

[...]
Vogelaars zijn juist blij met de enorme hoeveelheid muizen. In het landschap zijn veel roofvogels, ooievaars en uilen te zien.
,,Het is een topjaar voor uilen. De meeste hebben al twee tot drie keer jongen grootgebracht”, vertelt Wilke Schoemaker van Twickel, een stichting die landgoederen beheert rond Zevenaar en Doesburg.
Schoemaker hamert op het belang van biodiversiteit. ,,Hoe meer bloemrijke randen, hagen, houtwallen en knotbomen hoe beter. Dan zijn alle natuurlijke vijanden van de muis aanwezig, namelijk wezel, hermelijn en roofvogel.”
De aanwezigheid van muisvijandige soorten voorkomt geen muizenplagen.
Eeuwen geleden waren er heel veel meer bloemrijke randen, hagen, houtwallen en knotbomen en ook toen waren er muizenplagen.
https://www.gelderlander.nl/duiven/muiz ... ~ad53cbc4/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89848
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ariel »

1988: De Maladiven verdwijnen onder de zeespiegel! Alarm, noodtoestand, crisis, windmolens!

2019: Maladiven opent 5 nieuwe vliegvelden
FAIL: 30 year old climate prediction proves to be a load of bunkum

In 1988 there was this prediction via an article in the Canberra Times:

‘Sea level is threatening to completely cover’ Maldives’ 1,196 islands within 30 years —

Well, it’s 30 years later, and the Maldives is still there, all 1196 islands. Here’s the article:

Afbeelding

Not only that, other Pacific islands similar to the Maldives, and also said to be threatened by sea level rise have been found to be GROWING in size.

Meanwhile, Maldives is expanding for more tourism. This article from last week says:

  • Malé International Airport carried out an overall airport expansion at the end of August this year, the expansion of Malé International Airport fully completed a waterproof project, which will soon meet the peak of tourism gold.

    The Malé International Airport which is the gateway airport of Maldives is severely constrained by hardware facilities, with an annual throughput of only 4 million passengers.

    The airport runway can only take off and land medium-sized passenger aircraft. Maldives Tourism Minister Moussa Zamil said: To achieve the upgrade of the Maldives tourism industry, the prerequisite is to upgrade the airport in Malé, and the airport upgrade construction is the most significant.


So much for them taking the threat of sea level rise seriously.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

Biomassacentrales onder vuur, toch komen er nog veel bij: ‘Stop ermee, het is ellende’

Paolo Laconi, 17 nov. 2019

Afbeelding
Paul (links) en Henk Brouwer, eigenaren van de biomassacentrale in Balkbrug. © Frans Paalman

[Zie video op de site.]

Bij het halen van de klimaatdoelen spelen biomassacentrales een cruciale rol. Na recente onderzoeken liggen ze echter onder vuur. Ze zouden helemaal niet duurzaam zijn. Toch staan in deze regio tientallen biomassa-installaties en komen er nog talloze bij. ,,Kap ermee, het is een bak ellende.”

Drie grote pijpen steken uit een hoog gebouw midden in de Zwolse woonwijk Stadshagen. Af en toe blaast de wind wat rook richting de rijtjeswoningen en de aangrenzende voetbalvelden. Door een grote raampartij glimmen machines die van hout warmte maken voor 458 woningen in de buurt, de school en het aangrenzende zwembad.

Drie grote pijpen steken uit een hoog gebouw midden in de Zwolse woonwijk Stadshagen. Af en toe blaast de wind wat rook richting de rijtjeswoningen en de aangrenzende voetbalvelden. Door een grote raampartij glimmen machines die van hout warmte maken voor 458 woningen in de buurt, de school en het aangrenzende zwembad.

,,Dat ding maakt veel herrie”, merkt Miranda Dekker op. Haar buurman Erik Albers: ,,We strijden al acht jaar tegen deze ellende. Ik heb al meerdere keren overwogen om te verhuizen.”

De twee buurtbewoners maken deel uit van de ‘commissie biomassacentrale’, opgericht kort nadat de centrale begon te draaien, nu acht jaar geleden. Iedere bewoner kreeg een jute zakje met houtsnippers. ,,Het was allemaal geweldig, tot we in een situatie belandden met veel last en ellende”, vat Albers de zorgen in de buurt samen. Ze klagen nu al jaren over de centrale, die recent twee keer van eigenaar wisselde. Door rookontwikkeling hebben ze last van hun luchtwegen. Ze mopperen over stankoverlast en torenhoge energierekeningen.
Broeikasgas

Het protest van de Zwolse buurt staat niet op zichzelf. Biomassacentrales liggen de laatste maanden onder vuur. Onlangs kwam een rapport naar buiten van adviesbureau DNV GL, in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Daaruit blijkt dat elektriciteit opwekken door hout te verbranden in een biomassacentrale 20 procent meer stikstof, fijnstof en broeikasgas oplevert dan kolencentrales, die als zeer vervuilend worden gezien.

De stikstofcommissie van Johan Remkes adviseerde onlangs het kabinet om te stoppen met subsidies voor het bijstoken van biomassa. Eerder al concludeerde de Europese koepel van nationale wetenschappelijke academies (EASAC) dat de miljoenensubsidies die Nederland uittrekt voor biomassacentrales, weggegooid belastinggeld is.

Tegenwind
Biomassacentrales kunnen al langer rekenen op tegenwind. In Deventer en Zutphen kwamen concrete projecten na jarenlange voorbereiding niet van de grond. In Deventer werd geen geschikte locatie gevonden voor de centrale, in Zutphen belandde het plan in een la na protest van omwonenden. Momenteel woedt een hevige discussie over de komst van een biomassacentrale in Zwolle. Ook daar vrezen bewoners voor overlast.

Ondanks de kritiek beschouwt het kabinet biomassa als een belangrijke duurzame energiebron. Enerzijds om de klimaatdoelen te halen, anderzijds om de gaskraan in Groningen dicht te kunnen draaien.

Ook de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland rekenen voor een belangrijk deel op het gebruik van biomassa bij de energietransitie. Overijssel heeft als doel om binnen vier jaar 20 procent groene energie op te wekken. De helft daarvan komt uit biomassa. Het gaat daarbij niet alleen om houtgestookte centrales, maar ook om mest, GFT (groente-, fruit- en tuinafval) en bijvoorbeeld bermmaaisel. De provincie Gelderland buigt zich nog over hoe groot het aandeel biomassa precies moet worden in de transitie. In Flevoland is geen concrete doelstelling afgesproken. Alle provincies geven aan de zorgen te begrijpen, maar zetten geen streep door talloze biomassaplannen. Ze wachten vooral af wat het Rijk gaat doen.

Afbeelding
Biomassacentrale in Balkbrug. © Frans Paalman

Ondertussen groeit het aantal biomassacentrales. In deze regio staan er momenteel 21 - grote en kleine - en zijn de vergunningen voor nog eens tien centrales rond. Die worden de komende jaren gerealiseerd.

Een van de grootste centrales van Oost-Nederland staat in Balkbrug, gebouwd in 2017. Een zilveren pijp schiet metershoog de lucht in. ‘Brouwer Biocentrale BV’ staat er in grote blauwe letters op de gevel. De biomassacentrale is van de broers Paul en Henk Brouwer. ,,Hier slaan we onze houtsnippers op”, vertelt Henk Brouwer, terwijl hij een grote loods inloopt waar de broeidampen opstijgen. Het ruikt er naar bos. ,,Dit snipperhout komt grotendeels uit de noordelijke provincies. We kopen het van Staatsbosbeheer en hoveniers. Het is hout dat bij onderhoud aan bijvoorbeeld bossen overblijft. Het wordt versnipperd en bij ons afgeleverd.”

Na zes weken drogen, gaan de houtsnippers de oven in. Een volautomatisch proces, er komt geen menselijke hand bij kijken. Door de verbranding ontstaan stoom en stroom. De stroom gaat naar het energienet, goed voor 1100 huishoudens. De stoom gaat naar buurman Friesland Campina, wat 5,5 miljoen kuub aan aardgas bespaart.

,,We verbranden 24 uur per dag, zeven dagen in de week”, zegt Brouwer. ,,Doordat we continu verbranden op een gelijkmatige temperatuur ruik je onze centrale amper. We krijgen nooit klachten uit de buurt.”

Onderbuikgevoel
De recente kritiek op het verbranden van biomassa is Brouwer niet ontgaan. Hij heeft er moeite mee. ,,Er heerst een onderbuikgevoel. Meestal wordt het halve verhaal verteld. Dat er complete bossen worden gekapt om biomassacentrales te voorzien van hout is een broodje aap. Als jij een boom in de aanbieding hebt, dan krijg je meer geld als je deze verkoopt aan de houtverwerkende industrie. Het hout dat in Nederland naar biomassacentrales gaat, bestaat uit reststromen die anders ongebruikt blijven liggen.”

Hoogleraar bio-energie Martin Junginger aan de Universiteit Utrecht vindt het lastig om een eenduidig antwoord te geven op de vraag wie er gelijk heeft in het verhitte debat over biomassa. ,,Er zijn 101 smaken aan biomassacentrales”, vertelt Junginger. ,,Moderne centrales met de nieuwste technieken en installaties die al jaren bestaan. De mate van overlast hangt sterk af van de situatie. Over het algemeen hoor ik meer klachten over kleinere centrales die in woonwijken staan. Niet zozeer over stankoverlast, maar over fijnstofuitstoot.”

De afgelopen jaren was driekwart van het hout dat verstookt wordt in biomassacentrales afkomstig van Nederlandse bodem. Dat gaat veranderen, stelt Junginger. De komende jaren zal het hout in toenemende mate uit het buitenland komen. Over het Nederlandse hout is hij te spreken. ,,Het gaat hier om snoeiafval, resthout. Dat zou anders in het bos blijven liggen, verrotten en op die manier CO2 uitstoten. Prima om dit te verstoken, dan levert het in ieder geval duurzame energie op.”

Er is veel kritiek op hout dat bijvoorbeeld uit de Verenigde Staten komt. Bossen zouden worden gekapt om aan de vraag van kolen- en biomassacentrales te voldoen, zeggen tegenstanders. ,,Dat is niet waar, daarvoor durf ik mijn hand in het vuur te steken”, zegt Junginger. ,,Alle hout dat uit de VS komt en in onze biomassacentrales belandt, is resthout. Het klopt dat er in de VS op grote schaal gekapt wordt. Maar de bulk van dit hout wordt verkocht aan de houtverwerkende industrie. Hout dat onbruikbaar is, bijvoorbeeld omdat je er geen rechte planken uit kunt zagen, wordt als resthout verkocht. Ik ben absoluut niet bang dat goede bomen in de biomassa-industrie belanden.”

Afbeelding
Gesubsideerde biomassacentrales © Dagmar Heikens

Hoewel er nog talloze plannen voor nieuwe biomassacentrales op de rol staan, denkt Junginger dat deze technologie op den duur minder interessant wordt. ,,De komende jaren zullen biomassacentrales die alleen stroom maken niet meer kunnen concurreren tegen wind- en zonne-energie. Voor het produceren van warmte om bijvoorbeeld wijken te verwarmen is biomassa tot 2050 nog interessant als onderdeel van een duurzame warmte-strategie. Daarna zijn er betere oplossingen.”

Ellende
Terug naar het protest in Zwolle. ,,Wat wij willen?’’, herhaalt Albers de vraag. ,,Een waarschuwing afgeven: stop met biomassa want het is gewoon ellende. En als je het toch doet, zorg dan dat de nadelen en voordelen in balans zijn.”

De biomassacentrale in Zwolle is eigendom van Eteck. Het bedrijf zegt niet op de hoogte te zijn van recente klachten over stank en andere uitstoot door omwonenden. ,,De laatste anderhalf jaar is het beter gegaan”, zegt directeur Rard Rijcken. ,,Als dat niet zo is gaan wij graag met bewoners in gesprek.” De biomassacentrale gebruikt houtsnippers. ,,Deze houtsnipper nemen we af bij het bedrijf BK Groen dat regionaal verzameld snoeiafval versnippert. Daarmee is het lokaal en duurzaam.”

Over acht jaar is de technische levensduur van de Zwolse centrale ten einde. Rijcken: ,,Als je mij nu zou vragen om biomassa op deze manier in te zetten, zou ik dat niet doen. Maar we kunnen mensen nu niet in de kou laten zitten.”

https://www.destentor.nl/zwolle/biomass ... ~a2a4ac05/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 52280
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Duurzaamheid? Daar willen (moeten) mensen meer voor betalen. Het bedrijfsleven afficheert zich te pas en te onpas als 'duurzaam' want dat is lonend.
Neem nu onderstaand product. Dat is natuurlijk goed voor jezelf, goed voor het milieu en goed voor het klimaat en bovenal supergoed voor de duurzaamheid .

Afbeelding

Dit haakt in op het feit dat bossen gekapt worden voor oliepalmen. Die olie wordt dan biodiesel (hoera voor de duurzaamheid) en wordt ook door mensen opgegeten.
De bakboter van The Flower Farm bevat geen palmolie en voorkomt zo ontbossing, zegt oprichter Marcel van Wing. Zijn bedrijf wil de consument wakker schudden en een alternatief bieden.

De claim dat consumenten door The Flower Farm op brood te smeren het regenwoud helpen redden, gaat de Reclame Code Commissie echter te ver. Het bedrijf moet de communicatie daarom aanpassen. Uitingen als: ‘Voor palmolie wordt tropisch regenwoud verwoest’, of ‘Het kopen van onze palmvrije margarine helpt tegen een groot probleem: ontbossing van het regenwoud’ zijn niet toegestaan
[...]
Het klopt dat er nog altijd veel ontbossing voor de palmolieproductie plaatsvindt, schrijft de commissie in de uitspraak. Omdat de gemiddelde consument de heftige beelden en beweringen van The Flower Farm zullen betrekken op de margarineproducten van concurrenten, schetst The Flower Farm volgens de commissie een verkeerd beeld.
Bovendien is palmolie niet de enige oorzaak van ontbossing en staan bedreigde dieren niet alleen door palmolieproductie onder druk. Dat betekent, zo redeneert de commissie, dat je het oerwoud niet kunt redden door geen palmolie te eten.
[...]
“Je mag best zeggen dat jouw product een bepaald ingrediënt niet bevat, maar je mag niet zeggen dat palmolie ten koste gaat van het regenwoud. Alle palmolie van in Nederland geproduceerde margarines heeft een duurzaam kenmerk. Het verzwijgen van het bestaan van duurzame palmolie is misleiding.”.
https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuu ... ~bce3f059/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52280
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Maakt het wat uit voor de beweerde klimaatverhitting als wij onze kolencentrales sluiten en ook die vieze vervuilende milieuschadelijke hoogovens in IJmuiden het land uit jagen? En daar dan gratis woningen voor migranten neerzetten?
Nee want al die duurzame technologie (e-auto's, zonnepanelen, windmolens) wordt in China gemaakt waar ze voor de electriciteitsproductie veel kolen verstoken.
Dat belemmert dat de idealen werkelijkheid worden.
Let wel dit verhaal komt uit de koker van
  • Global Energy Monitor was originally known as Coal Swarm and has received funding from environmental groups, including the ClimateWorks Foundation, the Rockefeller Family fund, the US National Resources Defence Council, the European Climate Foundation, among others.
Climate change: China coal surge threatens Paris targets
While the rest of the world has cut coal-based electricity over the past 18 months, China has added enough to power 31 million homes
[...]
The researchers say that through 2018 and up to June 2019, countries outside of China cut their coal power capacity by 8.1 gigawatts (GW). In the same period, China added 43GW, enough to power around 31 million homes.

The authors say that right now the amount of coal power under construction or under suspension and likely to be revived is about 147.7GW, an amount that is almost the same as the entire coal generating capacity of the European Union (150GW).

Compared to the rest of the world, China is building about 50% more coal plants than are under construction in all other countries combined.
En als Westerse landen tegenwerken vanwege milieu en klimaat (Afrika moet energiearm blijven want dat is duurzaam) dan springt China in het gat.
China is also busy financing coal development outside the country, funding over a quarter of all the coal plants outside its borders in countries like South Africa, Pakistan and Bangladesh.
En kunnen wij voorschrijven wat China moet doen?
"China's proposed coal expansion is so far out of alignment with the Paris Agreement that it would put the necessary reductions in coal power out of reach, even if every other country were to completely eliminate its coal fleet," said co-author Christine Shearer of Global Energy Monitor.
"Instead of expanding further, China needs to make significant reductions to its coal fleet over the coming decade."
https://www.bbc.com/news/science-environment-50474824
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

Stikstofcrisis: eigen schuld, dikke bult

Geplaatst op 21 november 2019

Afbeelding

De PvdA wil de maximumsnelheid naar 80 km/u terugbrengen. GroenLinks wil wellicht dat u helemaal niet meer aan het verkeer deelneemt. D66 wil dat u zoveel migranten opneemt, en teruggaat naar de moedernatuur. Het kan nog gekker worden. Een Hollands tafereel lijkt soms op een theaterstuk zonder een aanwijsbare regisseur. Thans wordt Nederland letterlijk vertraagd.

Een aantal infrastructurele activiteiten dreigt vast te lopen. Natuurlijk zoekt iedereen naar de aanstichter (de regisseur) van deze ellendige toestand: de ijzeren greep van klimaatreligie, met eigen priesters en medicijnmannen. De rationaliteit, de redelijkheid van politieke besluitvorming is ver te zoeken. Op klaarlichte dag worden er sprookjes verkocht. Zo onthulde de Telegraaf dat de verwachte spectaculaire groei van de groene banen tot volksverlakkerij behoort: het werkgelegenheidseffect op lange termijn is nul!

Waar een geloof, in welke vorm dan ook, met politiek, wetenschap en media vermengd wordt, leidt dat onvermijdelijk tot onoplosbare conflicten.

Het is niet onbegrijpelijk dat wij de politici, nu in het geval van de stikstofcrisis, verantwoordelijk houden voor de gevolgen daarvan. VVD en CDA worden in de opiniepeilingen op de beklaagdenbank gezet. In werkelijkheid hebben deze partijen verre van een meerderheid om naar eigen inzicht te kunnen handelen. Een meerderheid, daar gaat het om. Hier wijs ik naar u, de kiezer. Ook u bent verantwoordelijk voor dit Hollandse tafereel. Hoezo wij?

Wij, de burgers, vormen de basis van een democratisch regime: de volkssoevereiniteit. Het soevereine volk eigent zich de macht toe en betreedt het podium tijdens de periodieke verkiezingen. En bij de laatste Kamerverkiezingen gaven velen hun stem aan D66, GroenLinks, ChristenUnie, PvdD en PvdA. Het zijn partijen die in mindere of meerdere mate tot de klimaatkerk behoren. Als VVD en CDA, met eventuele steun van PVV en FvD, een meerderheid hadden, zouden ze de wetten, en niet de maximumsnelheid kunnen veranderen. Ook hadden ze niet de bouw, maar het onredelijke beleid kunnen stopzetten.

De wetten worden niet door goden, maar door volksvertegenwoordigers gemaakt.

Ook alle huidige, onprettige maatregelen in een aantal grootsteden zijn het resultaat van ons stemgedrag, als gevolg van de verdere versterking van D66 en GroenLinks. Houd dus op met dat gemopper over het beleid, maar stem op partijen die niet tot de klimaatkerk behoren. Dat is toch niet zo moeilijk.

Eigenlijk probeer ik u hier te overtuigen van uw eigen macht. Kiezers zijn in een democratie niet machteloos, maar de ware machthebbers. Het calimero-gedrag past niet bij een democratische kiezer.

Met paniekerige antistikstofmaatregelen verlangt men kennelijk naar een onmiddellijke terugkeer naar de moedernatuur. De gebedsoproep van de klimaatkerk luidt: onderwerp je aan de natuur!

De mens is niet geschapen om de natuur te dienen. Onnatuurlijkheid is eigen aan de mens. De politiek die de natuur prevaleert boven de mens, wordt inhumaan en onredelijk. In de democratie zijn wij, de kiezers, de regisseur van politieke taferelen waarvan we weleens spijt krijgen. Gelukkig biedt de democratie ook de correctiemogelijkheid om onze verkeerde keuzes bij de periodieke verkiezingen ongedaan te maken.

Bron: www.telegraaf.nl

https://ejbron.wordpress.com/2019/11/21 ... ikke-bult/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 52280
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Tesla komt met een pickup truck. Zou die beter zijn dan een Toyota Technical? In ieder geval niet steviger. Hij is van staal en pantserglas.
Tijdens de demo liep het 'kijk eens hoe strerk die is' een forse deuk op.
De proef met een sloophamer recht op het portier van de auto doorstond de Cybertruck nog glansrijk. Het ging echter mis toen Tesla-topman Elon Musk Von Holzhausen uitdaagde om met kracht een metalen bal tegen de auto aan te gooien. De eerste worp zorgde voor een serieuze buts in de ruit van het linkervoorportier. „Oh my fucking God”, kermde Musk hoorbaar uit. Een tweede worp beschadigde ook een tweede ruit fors. „Er is nog ruimte voor verbetering”, aldus Musk.
Met video: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/11/22/on ... e-a3981251
Afbeelding

En dat kermen de taxi's met een Tesla ook: 'Er is nog ruimte voor verbetering'.
In 3 jaar moest de taxi 33 keer terug naar Tesla
Kort nadat de taxichauffeurs in 2014 hun splinternieuwe witte Model S in ontvangst hebben genomen, beginnen de klachten. De ruitenwisser komt tegen de kap aan. De knipperlichten aan de zijkant laten los. De zijspiegel past zichzelf naar eigen inzicht aan. De bandenspanningsensor breekt af. Bij het sturen en remmen klinken klikkende geluiden. De vering kraakt, de rijwind is luid, in de achteruitrijlamp zit vocht.

Binnen een jaar ontstaan serieuzere gebreken. Remmen die het niet doen, remmen die verroesten, een motor die uitvalt op de snelweg, oplaadproblemen, een deur die openvliegt in de bocht. Bij een enkele auto moet de motor worden vervangen.

Inmiddels hebben de eigenaars van vier kleine taxi-ondernemingen, Samir Bougrina, Badradin Boucharraba, Said Aberkane en Mourad el Makhlofi, een rechtszaak aangespannen tegen Tesla. Ze eisen de aanschafprijs van hun auto terug. „Wij willen de boel niet uitbuiten”, zeggen Bougrina en Boucharraba, wijzend op de waslijst aan reparaties in hun dagvaarding, „maar het is alsof we een jas hebben gekocht en een broek hebben gekregen.”
[...]
In mei 2015 gaan de chauffeurs langs op het kantoor van Tesla. Bij 80.000 kilometer vervalt de garantie en moeten ze de reparaties zelf betalen. Over een paar maanden is dat zover. Als de auto’s zoveel gebreken blijven vertonen, wordt het onbetaalbaar. Tesla-onderdelen zijn duur.
En ze zouden ook gratis opladen krijgen op Schiphol. Dat leidde tot een variant van het bekende oplichtersspel 'balletje balletje' door instanties en nu moeten ze wel betalen.
Spoiler! :
Op 29 september 2016 ontvangen alle chauffeurs van Schipholtaxi een mail van directeur Gamis el Bouakili. Het gaat over de toegang tot de superchargers, de supersnelle laders van Tesla. Die kregen ze gratis en onbeperkt bij aanschaf van hun auto – geen brandstofkosten, dat maakte de deal extra aantrekkelijk. Nu lezen ze dat ze niet meer mogen laden bij het Tesla Servicecentrum, op straffe van een paar dagen schorsing door Schipholtaxi. De parkeerplaats daar is een soort ‘taxi-hangout’ geworden, en Tesla vindt het door de drukte onveilig voor anderen. Maar er is een oplossing, schrijft de directeur. Een paar dagen later gaat een nieuwe laadplek open bij Schiphol-Noord, bij de McDonald’s, exclusief voor hen.

De chauffeurs gaan ervan uit dat opladen ook daar gratis is. Over tarieven rept de mail immers niet. Er staat enkel in dat „dezelfde regels” gelden als op een ander terrein waar ze wel moeten betalen. En ze hebben toch afspraken over gratis laden?

Dan krijgen ze ineens een factuur van honderden euro’s van Schipholtaxi, voor een half jaar laden, 18 cent per kWh. De mannen zijn woedend. Waarom is dit niet aangekondigd? En hoezo weet Schipholtaxi wanneer zij hun batterij hebben opgeladen? Tesla levert die gegevens blijkbaar aan Schipholtaxi. Bougrina: „Maar wíj hebben de Tesla’s gekocht, niet Schipholtaxi.”

Volgens Tesla mag het, schrijft de advocaat later, omdat Schipholtaxi z’n chauffeurs moest kunnen factureren. Schiphol-Noord is geen gratis openbaar laadstation, maar dedicated. Tesla vraagt een kostprijs van 16 cent per kWh van Schipholtaxi. Daar legt Schipholtaxi 2 cent administratiekosten bovenop.

Voor de mannen is dit volstrekt nieuw, maar betalen moeten ze. Veel alternatieven hebben ze niet rond Schiphol.
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/11/20/in ... a-a3981098
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7662
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ali Yas »

Mahalingam schreef:
Schiphol-Noord is geen gratis openbaar laadstation, maar dedicated. Tesla vraagt een kostprijs van 16 cent per kWh van Schipholtaxi. Daar legt Schipholtaxi 2 cent administratiekosten bovenop.
Volgens energiesite.nl is die 16 cent een koopje:
Voor enkeltarief grijze stroom is de gemiddelde prijs per kWh 22 eurocent (gebaseerd op het prijspeil van 2018/2019). Dit bedrag is in grote lijnen als volgt opgebouwd:

Stroom: 6 eurocent
Energiebelasting: 12 eurocent
BTW: 3,5 eurocent
Die 2 cent "administratiekosten" van Schiphol is trouwens totale quatch. Die kosten zijn niet evenredig met de hooveelheid getankte kWh.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

Proef met 140 km/u in Oostenrijk is een succes!

Gepubliceerd op: 21 november 2019

Afbeelding

Proef met 140 km/u in Oostenrijk is een succes! Terwijl wij in Nederland onze maximumsnelheid op de snelwegen verlagen, verhogen de Oostenrijkers juist hun maximumsnelheid. De proef waarbij je overdag met 140km/u over de Westautobahn mocht, blijkt succesvol. De proef genaamd ‘tempo 140’ is daarom verlengd.

Sinds augustus vorig jaar mag er op diverse autosnelwegen, waaronder de Westautobahn, overdag 140km/u worden gereden. Volgens Asfinag, de Oostenrijkse wegbeheerder, levert de verhoging opvallende uitkomsten. Zo zijn de ongelukken op deze proefsnelwegen gehalveerd en is de uitstoot van stikstof niet toegenomen. Daarbij is het aantal file’s ook niet toegenomen en de doorstroming bevorderd. Alleen de CO2 uitstoot is iets toegenomen, maar deze toename valt te verwaarlozen aldus Asfinag.

Vanuit Oostenrijkse milieu-instanties klinkt wel wat kritiek. Zo zou het project ‘tempo 140’ tegen de Europese regels om de CO2 uitstoot te verlagen ingaan. Maar omdat volgens Asfinag de toename te verwaarlozen is blijft de maximumsnelheid op de snelwegen 140 km/u.

De Oostenrijkse regering is in ieder geval niet van plan de maximumsnelheid te verlagen naar 130km/u. De proef blijft daarvoor te succesvol. Of de maximumsnelheid wordt uitgebreid naar andere snelwegen is nog onduidelijk. Bevestigd is wel dat de maximumsnelheid van 100km/u op de Inntalautobahn blijft zoals hij nu is. Dit komt door de lokale atmosferische toestand in dit dal.

(Bronnen: Asfinag, ORF, viennaAT, nachrichtenAT)

https://fantastischoostenrijk.nl/140-oo ... HcBAUvXWgM
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 52280
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Eneco komt in Japanse handen. Echt waar. Mitsubishi Corporation en Chubu betaalt 4,1 miljard euro voor de hap. Dus weer komt een stukje van ons tafelzilver in buitenlandse handen.
De doodgeverfde winnaar Shell/PGGM of Rabobank/KKR is het niet geworden.
In vele gemeenten zullen de champagnekurken knallen. Vele linkse hobbies kunnen nu betaald worden. Ook kan meer worden bijgedragen aan het redden van het klimaat. En dure duurzame dingen kunnen aangeschaft worden. De ruif is goed gevuld !!
Door de verkoop zien de 44 steden en dorpen nu de zilvervloot binnenvaren. Grootaandeelhouder Rotterdam (31,7 procent) krijgt straks bijna 1,3 miljard euro bijgeschreven. Den Haag, dat 16,55 procent bezit, ontvangt bijna 680 miljoen euro. Dordrecht (9,05 procent) kan ruim 370 miljoen euro verwachten. Talloze andere steden en dorpen lopen eveneens binnen. Zo krijgt Delft voor zijn 2,44 procent 100 miljoen euro en Zoetermeer (2,33 procent) 95,5 miljoen euro. Pijnacker-Nootdorp ziet door zijn 2,1 procent belang straks 86,1 miljoen euro bijgeschreven op de gemeentelijke giro.

Officieel is de deal overigens nog niet definitief rond, gemeenten moeten hun goedkeuring er nog aan geven en hun aandelen verkopen. De deal met Mitsubishi en Chubu is gesloten door de aandeelhouderscommissie. De kans dat de lokale overheden nog tegenstemmen lijkt echter minimaal.
https://www.ad.nl/economie/grote-verras ... ~a31d0362/
De gemeente Amstelveen was in september al aan het discussiëren waar de opbrengst, geschat op 30 miljoen euro, naartoe moet gaan: duurzame ontwikkelingen zoals het vervangen van gas (energietransitie), sociale woningbouw, de verduurzaming van gemeentelijk vastgoed of als compensatie voor het wegvallen van het jaarlijks dividend?
https://www.businessinsider.nl/eneco-ve ... -aandelen/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

Veel van de GroenLinkse ideeën vernietigen in mijn ogen de natuur. Er worden bomen gekapt om ervoor te zorgen dat de levensgevaarlijke 5G-straling niet geabsorbeerd wordt door de bomen, er worden bomen gekapt voor de waanzin van de biomassa-industrie en nu willen ze nog meer bomen kappen om er houtolie van te maken voor schepen. Het is onbegrijpelijk en triest dat er wereldwijd zoveel bomen gekapt worden, terwijl er betere oplossingen zijn.
https://tpook.nl

Terwijl het steeds vaker voorkomt dat mensen lichamelijke klachten krijgen van de uitstoot van biomassacentrales gaat het politieke kartel gewoon door met het bouwen van nog meer van die biomassacentrales. Het is waanzin! Alsof ze mensen bewust ziek willen maken... Biomassacentrales spelen een cruciale rol bij het halen van de onrealistische klimaatdoelen die door de VN/EU zijn uitgelegd en daarom gaan ze door, ondanks de ontzettende herrie die ze maken en de vele gezondheidsklachten van mensen. Omdat het mondiale politieke kartel, met aan het hoofd de VN, zag dat het goed was. Die hele onnodige energietransitie komt voort uit Agenda 21 van de VN.
www.destentor.nl

https://ejbron.wordpress.com/2019/11/27 ... n-bestaan/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

Stookalert!

Afbeelding

Stookalert voor Friesland, Noord-Holland, Overijssel, Drenthe, Flevoland & Gelderland. Stook geen hout; door weersomstandigheden blijft rook langer hangen. Houtrook is ongezond. Daar kunnen mensen in de omgeving last van hebben.

Zie: http://bit.ly/2PMxzaz

https://ejbron.wordpress.com/2019/11/30/stookalert/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 52280
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Gaan dan ook al die biomasssa verbranders (die ook houtpellets stoken) dicht?

Er zijn twee stookalerts:
Afbeelding

en de nieuwkomer RIVM (sinds 1 november 2019 actief). Dit is dus de officieele geworden.

De weerkundige parameters achter het stookalert van de NHK zijn anders ingesteld en vooral gericht op windsnelheid en luchtvochtigheid.
https://stichting-nhk.nl/stookalert/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52280
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Electrische auto's worden een groot probleem dat te voorzien is. Ze moeten opgeladen worden. Waar komt die stroom vandaan? Uit het stopkontakt. Simpel toch?
“Elektrische bedrijfswagens kosten honderden miljoenen aan kabels”
Als alle bedrijfswagens elektrisch worden, zijn er voor honderden miljoenen, misschien zelfs miljarden, euro investeringen nodig in het netwerk. Dat zegt de Vlaamse energieregulator VREG in het Vlaams parlement. De regulator stelt voor om een capaciteitstarief in te voeren.

Federaal informateur Paul Magnette (PS) wil de bedrijfswagens zo snel mogelijk vergroenen. Ook Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) is voorstander. Om de Vlaamse doelstellingen te halen, moeten we volgens haar zo snel mogelijk naar zero-emissiebedrijfswagens, wat ook in het Vlaamse regeerakkoord is afgesproken.

België telt meer dan een miljoen bedrijfswagens, dus een dergelijke maatregel zou enorme gevolgen hebben voor het elektriciteitsnetwerk. “Als we niets doen, gaan we heel veel koper in de grond moeten steken”, zegt Pieterjan Renier, directeur van de VREG. “Voor honderden miljoenen, misschien zelfs miljarden, euro. Maar is dat wel nodig?”, vraagt hij.

De VREG ziet een oplossing in de invoering van een capaciteitstarief. De kosten voor het gebruik van het net zouden in dat systeem niet op basis van verbruik worden berekend, maar op basis van de capaciteit van de aansluiting.

Een gemiddeld gezin heeft op dit moment pieken in het verbruik van maximaal 7 KW. Met een elektrische auto zou dat stijgen tot 27 KW. Als iedereen die wagen begint op te laden om 17 uur, volgt er een piek in de straat die op dat moment niet kan worden opgevangen.

Met het capaciteitstarief zou iemand met een ‘grote’ aansluiting veel meer moeten betalen. Het alternatief is een ‘kleine’ aansluiting, waardoor de auto de hele nacht zou moeten opladen.

“We stellen vast dat er enkele jaren geleden nog geen draagvlak was voor een dergelijke tariefhervorming, dat is er nu wel”, zegt Renier. De VREG verwerkt momenteel de input van alle stakeholders en komt in maart met een verslag.
https://www.hln.be/geld/consument/-elek ... ~a4a33ced/

Die tarieven moeten dan wel erg hoog worden om te verhinderen dat iedereen 'grote aansluitingen' wenst. Dat is uiteindelijk slechts weggelegd voor enkelen (die de juiste relaties hebben) vanwege de niet toegenomen capaciteit.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89848
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ariel »

Afbeelding

Afbeelding
Alarmerend rapport: ‘Europa wordt geconfronteerd met milieuproblemen van ongekende omvang

Europa moet binnen de tien jaar diepgaand vergroenen wil het steeds grotere schade door milieuvervuiling en broeikasgasuitstoot ontlopen. Dat besluit de grootste analyse van het Europese milieu ooit. De EU haalt haar eigen doelen nauwelijks. ‘Het verlies aan natuurlijk kapitaal is alarmerend.’

Met hier en daar wat extra laadpalen halen we het niet meer. Zo zou je de nieuwe analyse van het Europees Milieu Agentschap (EMA) kunnen samenvatten. “Europa staat voor ongezien grote milieu-uitdagingen”, stelt de grootste analyse ooit hierover, die De Morgen kon inkijken. “De snelle aantasting van onze biodiversiteit is catastrofaal. We hebben tien jaar om het tij te keren.

Er zijn dankzij het sterkste milieubeleid ter wereld zeker successen geboekt. De lucht en het water zijn minder vervuild, terwijl de uitstoot van broeikasgassen nu zo’n 22 procent minder is dan in 1990. We recycleren meer dan de helft van ons afval en de energieconsumptie uit hernieuwbare energie is sinds 2005 bijna verdubbeld.

Toch ziet het volledige plaatje er slecht uit. Europa slaagt in 2020 voor slechts zes van zijn 35 milieu-beleidsdoelen. Tegen 2030 evolueren maar twee van de pijnpunten positief: afvalverwerking en ‘plannen voor aanpassingen aan de klimaatverandering’.

Problematisch is dat de energievraag sinds 2014 opnieuw stijgt. Ook zijn de lidstaten niet op weg de doelstelling van minstens 40 procent minder broeikasgasuitstoot te 2030 halen. Door het toenemende aantal auto’s en het feit dat fossiele brandstoffen blijven primeren, ligt de broeikasgas-uitstoot uit transport nu bijna 30 procent hoger dan in 1990.

Zelfs op hergebruik van materialen en de afvalberg inperken, twee Europese paradepaardjes, scoren we twijfelachtig omdat de technologische vooruitgang traag is en we steeds meer afval produceren. Ook de positieve evolutie wat betreft luchtvervuiling vertraagt. Bijna een op de vijf Europeanen leeft op een plek waar de lucht volgens minstens één EU-norm te vervuild is.

Het verlies aan biodiversiteit doet de grootste alarmbellen afgaan. Meer beschermd natuurgebied is het enige van de veertien doelen die we voor 2020 halen. Maar slechts 16 procent van de beschermde habitats en 40 procent van de beschermde soorten zijn ecologisch gezond. Jaarlijkse oogstverliezen door erosie van de bodem worden geschat op 1,25 miljard euro.

Dat zelfs ‘de groenste van de klas’ het moeilijk krijgt, komt omdat vervuiling en klimaatverandering steeds sneller steeds grotere proporties aannemen. Ook bestaat er niet voor alle problemen beleid. Of passen landen het niet altijd toe. Jaarlijks verliest de EU daardoor minstens 55 miljard euro aan extra ziektekosten, oogstverliezen en povere ecosysteemdiensten. Een voorbeeld zijn de 9.000 vroegtijdige sterftes per jaar in ons land, waar Vlaanderen nog altijd de stikstofdioxidenorm overschrijdt.

“Alleen als we nu de schadelijke systemen compleet afbouwen en de duurzame alternatieven versneld opbouwen, kan Europa die schadelijke trends ombuigen”, zegt EMA-directeur Hans Bruyninckx. Positief is dat er nu meer draagvlak is, benadrukt hij. “Bovendien komt de Commissie met een Green Deal, die van Europa een klimaatneutraal en vervuilingsvrij continent moet maken, zet de Europese Investeringsbank hier haar schouders onder en is voorzien dat die omwentelingen sociaal eerlijk verlopen. Dat geeft politici een unieke kans om de vernieling van ons natuurlijk kapitaal af te remmen. Hun opvolgers krijgen die niet meer.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89848
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ariel »

Afbeelding
Spoiler! :
’Nergens klimaatcrisis’

Een Nederlands klimaatsceptisch initiatief staat in de schijnwerpers aan de zijlijn van de VN-klimaattop in Madrid. Emeritus professor Guus Berkhout, voorzitter van de stichting Clintel, maakte gisteren bekend dat ruim achthonderd wetenschappers wereldwijd zich inmiddels hebben geschaard achter zijn klimaatverklaring met als motto: ’Er bestaat geen klimaatcrisis’.

„Onder de ondertekenaars zijn vooraanstaande professoren en zelfs de Noors-Amerikaanse Nobelprijswinnaar voor Natuurkunde Ivar Giaever”, stelt Berkhout, die de aftrap mocht geven van een conferentie van de conservatieve Amerikaanse Heartland Institute. „Wij willen een ander, niet alarmistisch geluid laten horen in Madrid. Natuurlijk bestaat klimaatverandering. Maar het is niet uniek en nergens ter wereld veroorzaakt het op dit moment een crisis.”

De opmerkelijke boodschap staat lijnrecht tegenover de waarschuwing voor klimaatrampen die deze week klinkt op de VN-top. Premier Rutte stelde maandag, in een toespraak voor regeringsleiders, dat de wereld ’de limiet heeft bereikt’ van wat ons klimaat aan kan. Clintels korte verklaring stelt juist dat de aardse opwarming veel langzamer gaat dan is voorspeld. Ook zou er geen toename zijn van weersextremen.

"Jonge mensen geïndoctrineerd"
De klimaatverklaring van Clintel kwam tot stand in de zomer na overleg met andere internationale kritische wetenschappers. Berkhout: „Ik zag in veel landen aparte initiatieven die zich keren tegen klimaatalarmisme. Maar vaak gebeurde dat in moeilijk leesbare stukken die over de hoofden van het publiek heen gaan. Daarom hebben we deze simpele, korte declaratie opgesteld.”

Emeritus professor Richard Lindzen van de Amerikaanse MIT universiteit heeft getekend omdat hij niet gelooft in de klimaatcrisis. De natuurkundige acht de kwaliteit van klimaatmodellen, die apocalyptische opwarming voorspellen, niet goed genoeg om ze serieus te nemen. „Elke onwelgevallige weersomstandigheid wordt tegenwoordig als ’bewijs’ gezien voor klimaatverandering. Ik geloof dat het Napoleon was die zei: ’afgezien van het kanon is een herhaalde boodschap het sterkste wapen’.”

Verstand
Volgens de Amerikaan betalen jonge mensen de prijs. Een kwart van de Nederlandse kinderen vreest dat er over 500 jaar geen aarde meer bestaat, zo bleek onlangs uit een enquête van Kinderkrant Kidsweek en Save the Chidren. Driekwart blijkt bezorgd over het klimaat. Lindzen: „Jonge mensen worden al gedurende twee generaties geïndoctrineerd. Als het gezonde verstand straks terugkeert, zullen we herkennen wat er werkelijk gebeurt: misbruik van kinderen.”

In Frankrijk zorgt de Clintel-verklaring „voor een sneeuwbaleffect”, zegt professor Benoît Rittaud. „Er zijn steeds meer onderzoekers die zich graag willen uitspreken over het klimaat, maar velen zijn bang dat ze zich blootstellen aan een heksenjacht”, meent de Franse wiskundige. Ondertekenaars van de verklaring zijn volgens Berkhout door tegenstanders al weggezet als ’demente personen’.

Kritiek heeft de verklaring ook te verduren. Sommige websites hebben de declaratie gekraakt als ’onwetenschappelijk’. De Duitse wetenschapper Victor Venema stelt: „Elke zin is of fout, of niet belangrijk of irrelevant.” Tijdens een presentatie in het Europees Parlement werd Berkhout door de Britse liberale politica Irina von Wiese zelfs beschuldigd van ’toekomstige genocide’, omdat Clintel streng klimaatbeleid afwijst.

Wereldleiders
De verklaring is één van de eerste initiatieven van Clintel. Een financiële injectie van zakenman Niek Sandmann maakte de start van de stichting begin dit jaar mogelijk.

In navolging wil Berkhout contact zoeken met wereldleiders, onder wie de kersverse eurocommissaris Frans Timmermans. De Nederlandse klimaatcommissaris zit met zijn plan voor een Europese Green Deal en nul CO2-uitstoot in 2050 voorlopig op een ander spoor.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie