Boeren en bouwsector protest tegen de regering

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Boeren en bouwsector protest tegen de regering

Bericht door Pilgrim »

Nederlandse boeren trekken op met Duitse en Franse collega's

Joni van Essen, 29 okt. 2019

Afbeelding
Boeren protesteren bij het provinciehuis in Den Bosch. © Bart Meesters

De Nederlandse boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) wil Europees actievoeren. Franse, Duitse en Belgische boeren hebben zich met eigen ‘divisies’ onder de vlag van de Farmers Defence Force geschaard: de drie groepen hebben samen al een paar duizend leden.

Dat zegt Mark van den Oever uit Sint Hubert, de voorman van FDF. De Europese divisies zijn nog relatief klein vergeleken met de Nederlandse tak die in zes maanden tijd een ledenbestand van 48.000 man heeft opgebouwd.

Volgens Van den Oever is met name de Belgische tak ‘een ondergeschoven kind’. ,,Daar moeten we nog een beetje aan trekken. In Duitsland willen we samenwerken met een andere organisatie, maar dat is nog niet veel verder gekomen dan een paar belletjes.’’ Over de Fransen is hij vooralsnog lovend. ,,Dat zijn goede actievoerders.’’

‘In Europees verband’ optrekken
De Nederlandse FDF heeft de buitenlandse Facebookpagina's in beheer. Van den Oever verwacht dat de divisies ‘in Europees verband’ optrekken. Onder meer omdat de leden uit alle landen met dezelfde Europese regeldruk te maken hebben.

,,Hoewel ze in elk land ook eigen problematiek hebben, in Duitsland bijvoorbeeld de bemestingsnormen. Ons stikstofdebat speelt bij hen niet.’’ Internationale acties staan vooralsnog niet concreet op de agenda. ,,We zoeken eerst de verbinding.’’

In eigen land kreeg FDF vorige week donderdag vrijwel alle boerenbelangenorganisaties om tafel. In de zaal in Nijkerk besloten de betrokken partijen een ‘gezamenlijke koers’ te willen varen. ,,Met één boodschap. Met animaties willen we de situatie in begrijpelijke taal uitleggen aan de burger’’, aldus Van den Oever. ,,En we willen nadenken over hoe we moeten omgaan met afname van eigendommen door de overheid.’’ Ook wordt er gewerkt aan een plan om te kunnen optrekken met werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Om tafel met Schouten
Komende woensdag zitten de boeren, onder meer met de FDF, met minister Carola Schouten (landbouw) om tafel. ,,Om te beginnen wil ik weten of ze met ons of tegen ons is.’’ Geeft Schouten aan naast de boeren te staan, willen de actievoerders ‘best bijdragen aan een oplossing’. ,,Maar daar willen we ook iets voor terugzien. We doen niets voor niets.’’

Volgens Van den Oever begint dat bij ‘een fatsoenlijke compensatie’ voor nertsenfokkers, een bedrijfstak die per 2024 wordt verboden. ,,En het gewasbeschermingsbeleid moet via toelatingsinstelling Ctgb lopen. Daarna gaan we met die stikstofdiscussie aan de slag.’’

https://www.ad.nl/binnenland/nederlands ... ~ad626e04/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44603
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Boeren en bouwsector protest tegen de regering

Bericht door Mahalingam »

‘PFAS-gehalte in ons bloed is hoger dan de strengste norm voor de grond’ – Klopt dit wel?
Van wie komt de claim?

Ze zijn nauwelijks biologisch afbreekbaar, kunnen de gezondheid en ecosystemen schaden en zijn een doorn in het oog van aannemers en baggeraars. Worden er poly- en perfluoralkylstoffen in de grond aangetroffen dan mag de grond niet worden verplaatst. Ook al zijn het minieme hoeveelheden die met moderne technieken maar net detecteerbaar zijn, vanaf 0,1 microgram per kilogram aarde. Dat dicteert een nieuwe tijdelijke richtlijn voor deze familie van stoffen, beter bekend als de PFAS-chemicaliën.
Hans Boer van afvalverwerkingsbedrijf Attero beklaagde zich onlangs in de Volkskrant over deze strenge regel. ‘Het PFAS-gehalte in ons bloed is hoger dan de norm voor de grond’, zei hij, doelend op de grenswaarde van 0,1 microgram.

Klopt het?

PFAS zijn hitte- en zuurbestendig en waterafstotend. Ze worden veel gebruikt in de industrie, bijvoorbeeld voor het teflon in pannen en de waterwerende laag in kleding. Doordat de chemicaliën heel langzaam afbreken vind je ze op talloze plekken in het milieu. Ook in ons bloed.

‘Het klopt dat in ons bloed vaak meer PFAS zit dan in de grond en aanzienlijk meer dan die grenswaarde van 0,1 microgram’, zegt toxicoloog Martin van den Berg van de Universiteit Utrecht. ‘De bewering van Boer is juist. Maar hij vergelijkt appels met peren.’ Dat vindt ook Arjen Wintersen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), dat het kabinet adviseerde over de nieuwe PFAS-richtlijn. ‘Van een deel van de PFAS-verbindingen staat vast dat zij zich ophopen in voedsel en organen. Ook een lage milieuconcentratie kan dus leiden tot een hoge concentratie in ons lichaam.’

Boer zegt hier zelf het volgende over: ‘Dat PFAS zit overal. Mijn punt is dat het raar is om je alleen maar te richten op de grond. Het zit zelfs op je regenjas. Raak je je jas aan lik je vervolgens aan je vinger, dan krijg je het ook binnen.’

Een van de voornaamste chemicaliën van de PFAS-familie is de mogelijk kankerverwekkende PFOA (perfluoroctaanzuur). De concentraties van deze stof in het bloed lopen uiteen van 1,4 tot 6,8 microgram per liter. Dat schreef het Europees Agentschap voor chemische stoffen vorig jaar in een rapport waarin het de bevindingen van twintig Europese PFOA-studies op een rij zette. De concentratie van alleen al PFOA ligt dus zo’n 14 à 68 maal hoger dan de limietwaarde van 0,1 microgram per kilogram aarde.

Van PFOS, een andere stof uit de familie, hebben we waarschijnlijk nog meer in ons bloed. Franse onderzoekers vonden concentraties tussen de 6 en 85 microgram per liter, zo schreven ze onlangs in de International Journal of Cancer.

Conclusie:

Het PFAS-gehalte in ons bloed is inderdaad aanzienlijk hoger dan de norm van 0,1 microgram per kilogram die geldt voor de grond.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~ba5ec6e3/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80724
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Boeren en bouwsector protest tegen de regering

Bericht door Ariel »

Boze boeren staan voor politiebureau Zuidhorn (update)

Voor het politiebureau aan de Hooiweg in Zuidhorn verzamelen zich op dit moment tientallen boeren. Ook staan er meerdere trekkers en andere landbouwvoertuigen.

Niemand kan in of uit het bureau. Het is niet duidelijk waarom de boeren het gebied rond het politiebureau bezetten. Het verhaal gaat dat een collega-boer maandagmorgen is gearresteerd en dat de boeren het daar niet mee eens zijn. Daarom zou in WhatsApp-groepen zijn opgeroepen om naar het politiebureau te gaan.

Volgens een buurtbewoner staan er zeker zestig boeren op het parkeerterrein voor het politiebureau.

Rechercheurs vastgehouden
Volgens politiewoordvoerder Ernest Zinsmeyer hield de gearresteerde boer, een 54-jarige man uit de gemeente Westerkwartier, twee rechercheurs vast in zijn woning. Die waren daar vanwege een lopend onderzoek. Waarover dat onderzoek gaat, is niet bekend.

'In plaats daaraan aan mee te werken, heeft hij deze twee collega's belet de woning te verlaten', zegt de politiewoordvoerder. 'Hij duwde een van hen aan de kant, toen die de deur open wilde doen.'

Politiepaard
Uiteindelijk zijn andere politieagenten naar het huis gegaan. 'Daarna konden de twee het huis verlaten.'

In verschillende boerengroepen op sociale media wordt gezegd dat het gaat om de boer die tijdens het boerenprotest in Groningen een politiepaard aanreed. De politie wil daar niet op ingaan.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44603
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Boeren en bouwsector protest tegen de regering

Bericht door Mahalingam »

Niet alleen zijn er opstandige geluiden in Friesland, ook in Groningen zijn boeren gauw boos.
Net zoals de Blokkeer-Friezen goed door de juridische mangel moesten worden gehaald, zou moest het ook gaan met de boer die een politiepaard aanreed (aantikte?) .
Het gemeenschapsgevoel is groot in het Westerkwartier.
Boze boeren vertrekken weer na blokkade politiebureau Zuidhorn (update)
Voor het politiebureau aan de Hooiweg in Zuidhorn hebben zich maandagavond tientallen boeren verzameld. Ook stonden er meerdere trekkers en andere landbouwvoertuigen.

Niemand kon het bureau in of uit. Een collega-boer is maandagmorgen gearresteerd en de boeren zijn het daar niet mee eens. Daarom heeft de vrouw van de gearresteerde boer in WhatsApp-groepen opgeroepen om naar het politiebureau te gaan.

Gesprek

Daar verzamelden zich zo'n honderd tot tweehonderd boeren met ongeveer zestig trekkers. De politie ging daar in gesprek met de vrouw van de boer. Na ruim een uur besloten de boeren om de actie te staken en weer naar huis te gaan.

'We hebben ons punt gemaakt. De boodschap is overgekomen. En we willen het wel vredig houden', aldus de actievoerders.

Rechercheurs vastgehouden

Volgens politiewoordvoerder Ernest Zinsmeyer hield de gearresteerde boer, een 54-jarige man uit de gemeente Westerkwartier, twee rechercheurs vast in zijn woning. Die waren daar vanwege een lopend onderzoek. Waarover dat onderzoek gaat, wil de politie niet zeggen. Volgens Zinsmeyer wilde de politie de man horen, maar is hij geen verdachte in het onderzoek.

'In plaats daaraan aan mee te werken, heeft hij deze twee collega's belet de woning te verlaten', zegt de politiewoordvoerder. 'Hij duwde een van hen aan de kant, toen die de deur open wilde doen.'

Politiepaard

Uiteindelijk zijn andere politieagenten naar het huis gegaan. 'Daarna konden de twee het huis verlaten. De beide collega's die zijn vastgehouden hebben aangifte gedaan van vrijheidsberoving.'

In verschillende boerengroepen op sociale media wordt gezegd dat het onderzoek te maken heeft met de boer die tijdens het boerenprotest in Groningen een politiepaard aanreed. De politie wil daar niet op ingaan. Volgens de aanwezigen is de opgepakte boer de stiefvader van de boer die verdachte is van de aanrijding.
https://www.rtvnoord.nl/nieuws/215293/B ... orn-update (met video)

De vrouw van de gevangen genomen boer vertelt:
'Ik dacht: dit is niet terecht, de maat is vol'
De protestactie voor het politiebureau in Zuidhorn maandagavond werd op touw gezet door Diana Geerligs. Haar man Roel Heemstra was enkele uren eerder gearresteerd door de politie.

'Ze kwamen hem met tien man ophalen. Er stonden twee man aan de deur, maar Roel wilde niet naar de deur toe komen. Nadat er wat over en weer was gepraat, kwam er ineens een arrestatieteam van acht man de hoek om zetten', vertelt Geerligs voor het bureau in Zuidhorn.

Het verhaal begon maandagochtend, toen twee agenten zich meldden bij Heemstra. Ze wilden foto's maken van zijn trekker. Met die bewuste trekker zou de zoon van Geerligs drie weken geleden een politiepaard in de stad Groningen hebben aangetikt tijdens het boerenprotest.

Geerligs: 'Het voelt een beetje als treiteren. Ze hebben mijn zoon al verhoord, zijn telefoon uitgeplozen en foto's gemaakt. Waarom is dit nu nog nodig?'

Gijzeling

Op het moment dat Heemstra de agenten foto's ziet maken van zijn trekker, grijpt hij in. 'Roel heeft toen gezegd dat hij niet wilde dat de agenten zouden vertrekken voordat dit was opgelost', zegt Geerligs, doelend op de gemaakte foto's.

Van een gijzelingssituatie wil ze niks weten. 'Het ging gemoedelijk. Gewoon aan de keukentafel, ze konden koffie krijgen. Er is niks lijfelijks gebeurd, we zaten op grote afstand. We wilden alleen liever niet dat ze weggingen.'

Steun

Na contact met de meldkamer konden de agenten de woning uiteindelijk verlaten. 'Schijnbaar hebben ze op het bureau overleg gehad en besloten om Roel alsnog te arresteren. En daarvoor kwamen ze dus aan het begin van de avond terug.'

De manier waarop dit ging, was voor Geerligs aanleiding om op te roepen tot actie. 'Ik dacht: dit is niet terecht, de maat is vol. Daarom deed ik een oproep bij de collega's en daar is gehoor aan gegeven. Die steun doet me goed.'

Het idee achter de actie was in eerste instantie om Heemstra vrij te krijgen. Dat lukte niet. Geerligs: 'We hebben ons punt duidelijk gemaakt. Ik kreeg in een gesprek te horen dat de politie begrip voor ons heeft, maar dat ze ook de wet moeten handhaven. En ze hebben me beloofd dat Roel in goede handen is.'

Slapen

Dinsdag wordt Heemstra verhoord. 'En daarna wordt hij hopelijk vrijgelaten. Ik hoorde trouwens dat hij ook niet hier in Zuidhorn vastzit, maar ergens anders. Waar weet ik niet.'

Het gesprek zorgde ervoor dat Geerligs iedereen opriep om weer naar huis te gaan. 'Ik ga nu ook naar huis. Of ik kan slapen? Ja hoor. Ik slaap wel vaker alleen, haha.'

Politie

Politiewoordvoerder Ernest Zinsmeyer laat weten niet nader in te willen gaan op waarom er onderzoek werd gedaan bij Heemstra.

Hij weerspreekt dat er sprake was van treiteren en intimidatie. 'Waar het ons om gaat, is de veiligheid van onze collega's. Deze twee agenten zijn tegen hun wil vastgehouden. Blijkbaar was het nodig om een arrestatieteam in te zetten. Wij zorgen altijd voor voldoende mensen zodat een aanhouding veilig gebeurt.'
https://www.rtvnoord.nl/nieuws/215294/I ... aat-is-vol
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2541
Lid geworden op: za apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Boeren en bouwsector protest tegen de regering

Bericht door silkyboxershortXL »

Mooie uiteenzetting door Arno Wellens!
Geen stikstofcrisis, maar bureaucratische crisis: column Arno Wellens

Alleen zijn aanname de GL en de dierenpartij er voor het milieu zijn lijkt mij een misvatting wat ie ook zelf aantoont in het betoog.
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA
Mahalingam
Berichten: 44603
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Boeren en bouwsector protest tegen de regering

Bericht door Mahalingam »

Twee slachtoffers van de bureaucratische stikstofcrisis in Brabant:

Afbeelding
Alle macht glipte de christendemocraten vrijdagnacht uit handen toen na vijftien uur discussie bleek dat er absoluut geen meerderheid zou komen voor uitstel van de striktere maatregelen voor boeren. Dat uitstel was er niet, is er niet en zal er in deze bestuursperiode ook nooit komen. Het CDA dacht daar anders over en betaalde een forse prijs. Ze verloor haar gedeputeerden en dus feitelijk de invloed in de coalitie.
[...]
De provinciale regeerperiode werd een korte en pijnlijke lijdensweg voor het CDA. Er bleek geen bres te slaan in het stikstofbeleid dat VVD, D66 en PvdA samen hadden gesmeed. Sterker nog, dankzij GroenLinks was er een granietblok ontstaan met daarvoor een schild van plaatbeton.

Het CDA voerde dapper strijd. Geduldig sloegen Ankie de Hoon en haar partijgenoten op het betonblok. Het ging de lokale CDA-achterban niet snel genoeg. Zij eisten dat de fractie het anti-tankgeschut in stelling zou brengen. Hoezeer de fractie ook pleitte dat dat misschien wel tot onherstelbare schade zou leiden, bleef de achterban schreeuwen om grof geweld. Dat werd vrijdagnacht ingezet. De klap was oorverdovend. En er vielen twee slachtoffers: de CDA-gedeputeerden Marianne van der Sloot en Renze Bergsma.
https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/310 ... er-ANALYSE
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Boeren en bouwsector protest tegen de regering

Bericht door Pilgrim »

Een andere kabinet, met een wat meer nationalistische inslag, is zeer gewenst!

Geplaatst op 9 november 2019

Afbeelding

Marianne van der Sloot en Renze Bergsma, gedeputeerden van het CDA in Brabant, zijn midden in de nacht opgestapt na nieuwe discussie over de deadline voor de boeren, zo laat onderstaand artikel weten, en hebben hun ontslag ingediend. Het is nu nog onduidelijk hoe de resterende coalitiepartijen verder gaan.
www.ed.nl

Onze moedige boeren geven gelukkig de strijd niet op, maar dat is volledig te begrijpen aangezien het om het voortbestaan van hun bedrijven gaat. Er heerst terecht nog heel veel onvrede onder de boeren over de huidige, krankzinnige regelgeving, en de opstelling van de overheid zorgt ervoor dat de actiebereidheid onder de boeren alleen maar toeneemt. De boeren voelen zich met de rug tegen de muur gezet, zegt Marc Calon, voorzitter van LTO Nederland. We kunnen van LTO Nederland in samenwerking met Agractie en Farmers Defence Force deze herfst nog de nodige acties verwachten. Respect! Nederland staat achter jullie en is ook helemaal klaar met dit kabinet Rutte-III en de globalistische anti-Nederland agenda.
www.ad.nl

Laten we onze moedige boeren, bouwers, vissers, gepensioneerden, leraren en, zorgmedewerkers, de anti-islam mensen, de anti-5G mensen, de rechtse realisten en anderen blijven steunen in hun protesten, totdat er een kabinet is dat Nederland en de Nederlanders wel aan de top van het prioriteitenlijstje heeft staan. Dit is ons land, het land van onze grootouders en het land van onze (klein) kinderen. Een generatie die op wil groeien in een vrij, veilig, democratisch Nederland waar iedereen gelijk is, niet de één een beetje meer dan de ander, waar niet met twee maten gemeten wordt en waar vrouwen gelijke rechten hebben. En daar zullen we iets voor moeten doen aangezien deze regering andere plannen heeft.

Door: “Elise Nijmegen”

https://ejbron.wordpress.com/2019/11/09 ... r-gewenst/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80724
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Boeren en bouwsector protest tegen de regering

Bericht door Ariel »

Anderhalve week geleden stonden er zesduizend bouwers, hoveniers en chauffeurs, met duizend machines op het Malieveld in Den Haag. Maar sindsdien is er niets gebeurd, constateert Grond in Verzet, organisator van de protesten.
„Met een groot gevoel van frustratie moeten wij constateren dat we sindsdien nog geen stap verder zijn”, schrijft Grond in Verzet zondag aan de premier en vier ministers én aan de fractievoorzitters in de Tweede Kamer. „We hebben het zeer gewaardeerd dat bewindspersonen en Kamerleden die dag aanwezig waren, maar wat gebeurt nu concreet?”
Maar er is hulp onderweg. Die noodwet moet dan wel aangenomen worden.
Wilders presenteert noodwet stikstof

Het was hard werken de voorbije dagen, maar hij is er: een noodwet om de stikstofproblematiek het hoofd te bieden. De PVV komt er mee en wil zo een half jaar rust creëren op het dossier dat Nederland nu al maanden in zijn greep houdt.

„Het hele land wordt gek gemaakt met gekkigheid rond stikstof en PFAS-problemen, waartegen het kabinet nu overhaast allerlei maatregelen wil invoeren”, zegt Wilders. „Met deze wet kunnen boeren boeren en bouwers bouwen, zonder dat de maximumsnelheid hoeft te worden verlaagd of andere pijnlijke maatregelen hoeven te worden genomen. En zo hoeft de premier niet nog meer verkiezingsbeloftes te breken.”
Spoiler! :
Wilders wil met de wet woningbouw, infrastructuur en de meeste landbouw tot projecten van ’dringend openbaar belang’ laten verklaren. Met de ’tijdelijke noodwet stikstof’ moeten de strenge stikstofregels voor deze projecten niet gelden. Tijdens het half jaar dat de noodwet van kracht is, kan het kabinet in relatieve rust naar een definitieve oplossing zoeken.

Erin is ook geregeld dat boerenbedrijven die daarvoor eerder een vergunning hebben gekregen ongebruikte bouwcapaciteit mogen overdragen aan andere bedrijven. Ook vergunningsaanvragen die nog niet zijn afgerond en door de problematiek stil liggen moeten met de noodwet van de PVV worden vlotgetrokken. Bouwprojecten voor megastallen komen overigens niet onder de noodwet te vallen.

Vuile grond
De PVV-leider voorziet ook een tijdelijke oplossing voor de PFAS-problemen, die het verplaatsen van vervuilde grond momenteel tegenhoudt. Hierdoor kan bouwgrond en specie voor projecten niet afgevoerd worden en dat belet de bouw. Als het aan de PVV ligt, wordt per regio een plek aangegeven waar deze grond naartoe mag worden verplaatst zodat de bouw kan doorwerken. Vervolgens kan de komende maanden naar een oplossing gezocht worden voor deze grond.

De PVV werd lang weggehoond toen ze opperde om met noodwetgeving te komen om de problemen rond stikstof en PFAS het hoofd te bieden. Maar CDA-fractieleider Pieter Heerma zei onlangs ook dat het kabinet voor december een oplossing moest vinden, anders zou hij ook voor noodwetgeving zijn. Wilders rekent dan ook op steun van het CDA.

Hard ingrijpen
Het kabinet zegt begin komende week met nieuwe maatregelen te komen rond stikstof, maar die beloven hard in te grijpen in de maximumsnelheid zonder dat aan is getoond dat daardoor de stikstofneerslag binnen de normen gaat vallen.

De PVV sprak de afgelopen week uitvoerig met het Bureau Wetgeving van de Tweede Kamer. Daarin werd de partij duidelijk dat het belangrijk is dat de wet een afgebakend tijdelijk karakter heeft, omdat de rechter er anders zonder meer een streep door zal zetten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44603
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Boeren en bouwsector protest tegen de regering

Bericht door Mahalingam »

Dat weten we dan ook weer: rechters kunnen bepalen welke wetten gelden en welke niet.
De PVV sprak de afgelopen week uitvoerig met het Bureau Wetgeving van de Tweede Kamer. Daarin werd de partij duidelijk dat het belangrijk is dat de wet een afgebakend tijdelijk karakter heeft, omdat de rechter er anders zonder meer een streep door zal zetten.
D666 rechters die een 'wet van Wilders' moeten uitvoeren? Ik vrees het ergste.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80724
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Boeren en bouwsector protest tegen de regering

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef: D666 rechters die een 'wet van Wilders' moeten uitvoeren? Ik vrees het ergste.
Het CDA gooit zijn kont ook tegen de krib. Ministerie van Landbouw: PVV-noodwet stikstof is onhaalbaar

Tuurlijk.... :scratch: Je zal eens luisteren naar een voorstel van de PVV. Echt niet.
Juridisch onhaalbaar. Zo noemt het ministerie van Landbouw de plannen van de PVV voor een noodwet om de stikstofimpasse te doorbreken. PVV-leider Geert Wilders wil met een noodwet regelen dat projecten op het gebied van woningbouw, infrastructuur en landbouw door kunnen gaan, ongeacht de stikstofuitstoot.

Volgens een woordvoerster van minister Carola Schouten mag 'niet meer op de pof' worden geleefd 'als het gaat om het nemen van maatregelen die stikstofuitstoot reduceren'. Het voorstel van de PVV bevat elementen die hier wel van uitgaan, aldus de woordvoerster, en zijn daarom 'juridisch onhaalbaar'.

De PVV stelt voor om elke woonwijk, snelweg of stal in aanbouw van dringend openbaar belang te verklaren, met uitzondering van megastallen. Op die wijze moeten die projecten tijdelijk kunnen doorgaan.

Door een uitspraak van de Raad van State eind mei liggen duizenden projecten stil. De hoogste bestuursrechter haalde een streep door de manier waarop de overheid vergunningen verleende, zonder dat vooraf harde afspraken op papier stonden over hoe extra uitstoot van stikstof zou worden gecompenseerd.

In Den Haag wordt al maanden overlegd over oplossingen waarbij de natuur wél voldoende wordt beschermd, maar ook boeren en bouwbedrijven door kunnen met hun werk. Het kabinet komt komende week met concrete maatregelen.

De PVV wil met de tijdelijke noodwet juist pijnlijke ingrepen in bijvoorbeeld de maximumsnelheid voorkomen. "Deze wet zorgt ervoor dat boeren kunnen boeren en bouwers kunnen bouwen en er geen overhaaste beslissingen worden genomen die heel Nederland raken en waar iedereen last van heeft", aldus partijleider Geert Wilders.

De noodwet om de stikstofregels te omzeilen moet een halfjaar gaan gelden. Tijdens die periode "kan het kabinet in relatieve rust naar een definitieve oplossing zoeken", aldus Wilders. Het voorstel biedt ook de mogelijkheid voor boeren om ongebruikte bouwcapaciteit waarvoor eerder al een vergunning is verleend, over te dragen aan andere bedrijven.
Politiek verslaggever Floor Bremer acht de kans dat de noodwet van Wilders steun krijgt van de regeringspartijen klein. "Dan wordt het lastig, zo niet onmogelijk voor Wilders om een meerderheid achter zijn plan te krijgen."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44603
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Boeren en bouwsector protest tegen de regering

Bericht door Mahalingam »

Minister Carola Schouten is van het ministerie van Natuur (en Voedselkwaliteit en Landbouw maar die doen er nu even niet toe).
En ze ziet het nog steeds niet: het is een bureaucratisch probleem, geen probleem voor het milieu.
Stikstof hoopt zich niet op in de bodem. Het spoelt naar zee of wordt door planten opgenomen.
En wij 'leven op de pof' met stikstof? Maar dan leeft heel de EU op de pof. Het zal toch niet waar wezen?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44603
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Boeren en bouwsector protest tegen de regering

Bericht door Mahalingam »

Zo'n honderd boeren bij provinciehuis Haarlem
Voor de deur van het provinciehuis van Noord-Holland in Haarlem hebben zich maandagochtend al zo'n honderd boeren verzameld. Ze voeren actie tegen het stikstofbeleid van de provincie. Volgens een woordvoerster komt het college van Gedeputeerde Staten samen met Statenleden rond het middaguur naar buiten om een petitie in ontvangst te nemen.

De zegsvrouw verwacht dat er tussen de tweehonderd en driehonderd actievoerders komen. De boeren zijn met tractoren naar Haarlem gereisd, wat tot oponthoud leidde op de wegen er naartoe. De boeren protesteerden er in oktober ook al. Ze krijgen steun van collega's uit Friesland.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1173653 ... is-haarlem
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22572
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Boeren en bouwsector protest tegen de regering

Bericht door King George »

We mogen hopen dat het niet gaat sneeuwen. Kunnen alleen nog zware SUV's, traktoren met grote banden met dik profiel en zo de weg op. De rest glijdt dan weg.
Mogelijk ook schadelijk PFAS in strooizout

Strooizout bevat mogelijk te veel schadelijke chemische stoffen. Daardoor komt het bestrijden van de gladheid op de wegen komende winter in gevaar, zegt directeur Ardin Bos van de Nederlandse Zoutbank in de Telegraaf.
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... rzoek-geen
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80724
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Boeren en bouwsector protest tegen de regering

Bericht door Ariel »

Boeren duiken op bij Schiphol voor protest

Een aantal boeren heeft zich verzameld op Schiphol voor een demonstratie. Op sociale media is te zien dat de trekkers worden vergezeld door politieauto’s.

De agrariërs zetten al langer vraagtekens bij de rekenmethodes waaruit blijkt dat de luchtvaart slechts voor een klein deel van de stikstofuitstoot verantwoordelijk is. Ook op die kritiek is weer kritiek gekomen, want de boeren zouden ’misbruik maken’ van de kwetsbaarheid van de wetenschap. Toch blijven zij bij hun punt.

’Serieus meten = weten’ staat bijvoorbeeld op een protestbord van een trekker geschreven.

Of de boeren daadwerkelijk Schiphol op de korrel wilden nemen, of daarlangs werden geleid door de politie, is onduidelijk. Een politiewoordvoerder geeft aan dat de boeren worden weggeleid vanuit Haarlem naar huis.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Boeren en bouwsector protest tegen de regering

Bericht door Pilgrim »

Geert Wilders licht Noodwet Stikstof toe in de Tweede Kamer
PVVpers – https://youtu.be/e1rvbnr9nRw

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80724
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Boeren en bouwsector protest tegen de regering

Bericht door Ariel »

Carola Schouten. De dochter van een boer maakt de Nederlandse boeren kapot. Maar ja..CU. :nietverstaan: Daar verwacht je niks anders van.

Carola Schouten: 'Soms zeggen ze: 'U begrijpt het wel, als boerendochter...' Maar ik ben nu minister' :huh:
’Minister Schouten dreigt stikstofcrisis te verergeren’

Door EDWIN TIMMER

De stapeling van nieuwe natuurdoelen in Natura 2000 gebieden dreigt nu ook het zuidwesten van Friesland in de stikstofcrisis te storten. Tenminste vijfhonderd boerenbedrijven zijn de pineut als minister Schouten haar zin krijgt en ook trilveen en veenbossen toevoegt aan een lokaal te beschermen merengebied.

Het gaat om het natuurgebied Oudegaasterbrekken, Fluessen en Omgeving in de gemeente Súdwest-Fryslân. ,,In dit gebied hoeven nu nog geen stikstofgevoelige leefgebieden te worden beschermd. Maar als de minister ook trilveen en veenbossen op de lijst zet, dan is de impact enorm”, waarschuwt voorzitter Dirk Bruins van de agrarische organisatie LTO Noord. De organisatie stuurde een brandbrief naar de minister.

Het is niet het enige natuurgebied waar de Haagse stapeldrift van natuurdoelen voortwoekert. De CU-bewindsvrouw overweegt om wettelijk nieuwe beschermingsdoelen vast te leggen voor in totaal 169 habitattypen en 49 soorten, verspreid over honderd Natura 2000 gebieden. Er zijn 162 van dergelijke gebieden in Nederland. In slechts enkele gevallen verdwijnen er ook soorten en habitattypes van de te beschermen lijst.

’Stikstofcrisis nóg groter’
Bruins: ,,In het licht van de huidige crisis zou het een zeer bijzondere beweging zijn om de beschermingslast in dit gebied nog te verzwaren. In feite maakt de minister de stikstofcrisis dan nóg groter. Niet alleen voor boeren, maar ook voor bijvoorbeeld een aannemer in Workum of mogelijk zelfs voor de verbreding van sluizen in de Afsluitdijk.”

Natuurjurist Nico Gerrits waarschuwde in een eerder interview met De Telegraaf al voor de stapeling van natuurdoelen door LNV en terreinbeheerders. Volgens Gerrits hoeft die toevoeging van natuurdoelen van Brussel helemaal niet, maar is het louter wensnatuur van ecologen bij Staatsbosbeheer, Natuurmomenten en LNV.

Vaak gaat het bij de extra natuurdoelen bovendien om flora en fauna die zich in matige tot slechte staat van instandhouding bevinden, stelt Gerrits in een recente open brief aan minister-president Mark Rutte met oplossingen voor de stikstofcrisis. ,,Het betreft voor het merendeel habitattypen op geringe tot zeer geringe oppervlakten en veelvuldig typen met een grote stikstofgevoeligheid”, aldus Gerrits. De verlammende impact rond die natuurgebieden is vervolgens enorm, constateert de natuurjurist.

Brandbrief om belangen bedrijfsleven
LTO-Noord vraagt in haar brandbrief van het ministerie om alsnog de belangen van het bedrijfsleven in Zuidwest Friesland mee te wegen in het nieuwe aanwijzingsbesluit, zoals de Europese Habitatrichtlijn letterlijk vereist. ,,Het niet betrekken van de economische belangen lijkt ons een ernstige tekortkoming”, meent Bruins.

Volgens het ministerie van LNV valt niet eerder dan volgend jaar een definitief besluit over de vaststelling van de extra natuurdoelen. ,,Daar gaat een zorgvuldig proces aan vooraf. Ook de zienswijze van LTO zal worden meegenomen”, aldus een woordvoerster van het ministerie. Juist vandaag overlegt de regering over korte-termijnoplossingen voor de stikstofcrisis. Daarmee wil het kabinet onder andere de huizenbouw weer op gang brengen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80724
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Boeren en bouwsector protest tegen de regering

Bericht door Ariel »

Grond in Verzet waarschuwt Rutte: ‘Bij nieuwe acties gaat het hele land op slot’

Bij nieuwe acties van bouwbedrijven zullen mogelijk snelwegen geblokkeerd worden en zal er grote overlast ontstaan. Daarvoor waarschuwt de aanvoerder van actiegroep Grond in Verzet, Klaas Kooiker, in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Wij horen heel veel geluiden dat ze alles op slot willen zetten. De grenzen dicht, de snelwegen blokkeren.”

Kooiker doet dan ook een dringende oproep aan premier Mark Rutte. “Wij hopen dat de minister-president vandaag zijn daadkracht toont”, zegt Kooiker. “Wij vragen hem om nu een beslissing te nemen zodat alles weer op gang kan komen.”

‘Hier zit niemand op te wachten’
Mocht er op de korte termijn geen oplossing komen voor het stikstofprobleem en de PFAS-normen, dan zullen er acties komen waarbij het verkeer door heel het land plat komt te liggen, verwacht Kooiker. “We willen hem waarschuwen dat als het zo doorgaat, er andere acties komen. Daar zit niemand op te wachten, wij ook niet.”

De aanvoerder benadrukt dat Grond in Verzet zelf geen voorstander is van dit soort acties. “Volgens ons lost het niks op, maar er zijn actiegroepen zat die er anders over denken. Dit gaat waarschijnlijk gebeuren, en wij willen dat voorkomen.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44603
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Boeren en bouwsector protest tegen de regering

Bericht door Mahalingam »

En onze regenten hebben vergaderd. De hele dag zijn ze aan het goochelen geweest met getallen. Resultaat: het getal pi is gelijk aan drie. Morgen horen we meer maar er is al strategisch gelekt zoals gebruikelijk.
Nu kunnen we ons boos maken over dat we maar 100 km/uur zullen mogen rijden overal wat dan 3% minder stikstofuitstoot zal opleveren. En morgen krijgen we de rest van het zuur. Maar ja, je kan niet boos blijven dag in dag uit.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80724
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Boeren en bouwsector protest tegen de regering

Bericht door Ariel »

LOL. [icon_lol.gif] Stikstofruimte. Het nieuwe woord van 2020.
Bouwers verlaten 'met gemengde gevoelens' het Catshuis

Vertegenwoordigers van de bouwsector hebben gemengde gevoelens na het gesprek met het kabinet op het Catshuis over de stikstof- en PFAS-problemen. "De ministers zijn wel doordrongen van de urgentie, maar het is een zeer complex probleem", zei directeur Van Breukelen van bouwbedrijf TBI.

De bouwers kregen van premier Rutte en de ministers Van Nieuwenhuizen en Van Veldhoven te horen dat er morgen een pakket maatregelen wordt gepresenteerd om de woningbouw en infrastructuurprojecten weer vlot te trekken. Maar de ministers vertelden niet wat die maatregelen precies zijn.

Bronnen bevestigen dat in ieder geval de maximumsnelheid overdag naar 100 kilometer per uur gaat. Ook komt er 250 miljoen euro voor natuurherstel. Daardoor ontstaat er stikstofruimte die gebruikt kan worden voor bouwprojecten.

Niet blij gemaakt
Door de stikstof en PFAS-normen liggen veel bouwprojecten stil en worden er geen nieuwe vergunningen afgegeven. Premier Rutte zei na afloop dat hij de bouwers niet blij heeft kunnen maken. "Dat was ook niet de bedoeling. We hebben uitgelegd wat we aan het doen zijn."

De bouwondernemers vonden het een goed gesprek, waarin ze nog een keer duidelijk hebben kunnen maken welke problemen er in de bedrijven leven. Op de vraag of ze er vertrouwen in hebben dat die problemen opgelost worden, konden ze geen antwoord geven. "Ik blijf een onzeker gevoel houden", zei een van hen.

Morgen, als het kabinet de stikstofmaatregelen heeft gepresenteerd, komen ook de boeren op uitnodiging van premier Rutte naar het Catshuis.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22572
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Boeren en bouwsector protest tegen de regering

Bericht door King George »

Mahalingam schreef:En onze regenten hebben vergaderd. De hele dag zijn ze aan het goochelen geweest met getallen. Resultaat: het getal pi is gelijk aan drie. Morgen horen we meer maar er is al strategisch gelekt zoals gebruikelijk.
Nu kunnen we ons boos maken over dat we maar 100 km/uur zullen mogen rijden overal wat dan 3% minder stikstofuitstoot zal opleveren. En morgen krijgen we de rest van het zuur. Maar ja, je kan niet boos blijven dag in dag uit.
Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80724
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Boeren en bouwsector protest tegen de regering

Bericht door Ariel »

Bouwers willen 'Rutte in de ballen raken' en eisen miljard euro schadevergoeding

Protestbeweging Grond in Verzet gaat opnieuw actievoeren en 'Rutte in de ballen raken'. Die belofte doet Johan de Krom uit Etten-Leur, een van de initiatiefnemers van de groep. Ook kan de premier een megaclaim van een miljard euro verwachten.

Welke vorm deze acties krijgen, wil de eigenaar van een bestratingsbedrijf nog niet zeggen. ''Het moet een verrassingseffect krijgen. Heel Nederland gaat het merken en het kabinet gaat ervan schrikken.'' De Krom hint op publieksvriendelijk acties waar mensen niet teveel tot last van krijgen. ''Behalve Rutte, die willen we in de ballen raken.''

Grond in Verzet had dinsdagavond een dinerafspraak met premier Mark Rutte, die beloofde dat er noodmaatregelen komen waarmee de PFAS-normen worden aangepast. De Krom was in eerste instantie verheugd met het nieuws omdat het zou betekenen dat de bouwsector weer op gang komt.

De ondernemer dacht dat de nieuwe normen binnenkort al zouden gelden, maar dat bleek woensdagmorgen echter niet het geval. De maatregelen moeten eerst nog door de Eerste en Tweede Kamer. ''Dat kan nog maanden en zolang kán en mág de sector niet stil blijven liggen."

Geen zand meer
De Krom legt uit dat veel bouwbedrijven momenteel geen nieuwe opdrachten aannemen omdat werkzaamheden door de strengere milieunormen te duur zijn geworden. Hij merkt het ook bij zijn bestratingsbedrijf, dat steeds moeilijker aan zand komt. ''De baggeraars zijn al opgehouden met graven. Het is een kwestie van weken voordat het zand op is.'' Eerder gaf de ondernemer aan dat de eerste bedrijven in de sector binnen drie maanden failliet gaan.

Omdat de branche grotendeels gestagneerd is, lijden veel bedrijven forse verliezen, stelt De Krom. Grond in Verzet zegt daarom, naast nieuwe acties, ook een megaclaim voor te bereiden. Die zal naar schatting rond de één miljard euro bedragen en worden overhandigd aan minister Stientje van Veldhoven.

Wat is PFAS?
PFAS is een verzamelnaam voor schadelijke chemische stoffen die bijna overal in Nederland in de grond zijn te vinden. Recentelijk werd vastgesteld dat grond niet meer dan 0,1 microgram PFAS per kilo grond mag bevatten wanneer er gebouwd wordt. Volgens De Krom is deze norm veel te streng: ''Het betekent dat de negentig procent van alle grond momenteel als vervuild kan worden beschouwd.''
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22572
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Boeren en bouwsector protest tegen de regering

Bericht door King George »

‪Willen we naar het Malieveld? Dan gaan we naar het Malieveld!‬


Automobilisten gaan demonstreren tegen 100 km per uur op het Malieveld‬
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Boeren en bouwsector protest tegen de regering

Bericht door Pilgrim »

Het lijkt nu ook over te slaan naar het buitenland...
Ook in Frankrijk, alle boeren in de EU lijden nu eenmaal onder het Agenda 21 beleid van de VN, gaan de boeren de straat op en trekken binnenkort naar Parijs op tractoren. Op 27 november, in navolging van de acties van 8 en 22 oktober, zo kondigde de FNSEA aan, gaan minstens 1000 tractoren uit verschillende regio’s in Frankrijk elkaar ontmoeten in Parijs om te laten zien dat ze het zat zijn. De boeren noemen als redenen onder andere vrijhandelsverdragen, Franse regelgevende maatregelen die de prestaties van de Franse boeren ondermijnen, de invoer wordt verstoord en de wet Egalim wordt niet volledig toegepast.
www.bfmtv.com

https://ejbron.wordpress.com/2019/11/23 ... -de-steek/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80724
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Boeren en bouwsector protest tegen de regering

Bericht door Ariel »

Boeren én bouwers voeren morgen in heel Nederland actie bij opritten snelwegen

Honderden boeren en bouwers voeren morgen tussen 12.30 en 14.00 uur actie bij zoveel mogelijk op- en afritten van snelwegen in heel Nederland. Het is de bedoeling dat trekkers en kranen niet op maar naast de weg gaan staan, zodat het verkeer zo min mogelijk last heeft van de actie.

Aanleiding van het ‘snelwegprotest’ is een gesprek tussen 13 boerenorganisaties, verenigd in het Landbouw Collectief en minister Schouten van Landbouw. Dit overleg vindt maandagmiddag plaats. ,,We willen de onderhandelingen over de aanpak van de stikstofcrisis steunen en tegelijkertijd een waarschuwing afgeven. Het is alweer een paar weken geleden dat iedereen ons in actieverband heeft gezien, maar het vuur is zeker niet gedoofd. Dat zullen we maandag laten zien, we staan nog steeds op scherp. Honderden leden door heel Nederland hebben zich aangemeld’’, aldus Jeroen van Maanen van Farmers Defence Force, initiatiefnemer van de actie.

De boeren krijgen steun van actiegroep Grond In Verzet, niet te verwarren met de gelijknamige stichting. ,,Wij zijn solidair met de boeren. Ook voor ons staat er door de stikstofcrisis veel op het spel en dat zullen we morgen laten zien’’, aldus woordvoerder Jelco Beijer. Hij verwacht dat ongeveer honderd bouwers zich aansluiten. Beijer waarschuwt alvast voor een nieuwe actie als de aanvullende kabinetsplannen die rond 1 december worden verwacht, niet in de smaak vallen bij bouwend Nederland. ,,Dan komt er een grote staking.’’ Woordvoerder Arnold Tuytel van Stichting Grond In Verzet laat weten niet betrokken te zijn bij het protest van morgen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44603
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Boeren en bouwsector protest tegen de regering

Bericht door Mahalingam »

Zomaar eventjes er tussendoor:
het boerenleven van 1920 tot 1960 (van paard naar trekker).

Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie