Climategate.

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Harvard researchers: Algen zogen CO2 uit atmosfeer en veroorzaakten virtuele IJstijd

Posted on 23/10/2019

Afbeelding
Vissen doen zich tegoed aan algen. (Afbeelding: Getty Images (5).

New Scientist: Planten en dieren Groenland bedreigd door extreme sneeuwval – Orwelliaanse Nieuwspraak over het klimaat wordt actief: COOLING=WARMING

Researchers van de prestigieuze Harvard Universiteit hebben ontdekt dat een 500% toename van het aantal algen een virtuele IJstijd heeft veroorzaakt, waardoor driekwart van al het oceaanleven stierf. Algen zijn namelijk enorme CO2 opslurpers. Het streven van de EU naar wereldwijd nul CO2 emissies zal dan ook een periode met global cooling veroorzaken, dus koudere temperaturen, wat historisch altijd gepaard gaat met mislukte oogsten, meer ziekten, instortende economieën, en massa’s doden.

De wetenschappers kwamen tot hun conclusie na onderzoek van oceaan sedimenten in kalksteen en leisteen in Nevada. In de loop van een paar miljoen jaar kwamen er vijf keer zoveel algen in de oceanen, die bijna alle CO2 uit de atmosfeer zogen. Het gevolg was een periode met global cooling, een virtuele IJstijd, en het uitsterven van meer dan driekwart van het oceaanleven. Overigens sterft ook het landleven bij geen of te weinig CO2, waarvan er op geologische tijdschaal nog steeds erg weinig in de atmosfeer is.

‘In plaats van onze economie afstraffen en iedereen kapot te belasten, kunnen we dan geen algenboerderijen bouwen?’ vraagt de Amerikaanse topeconoom Martin Armstrong –die overigens niet gelooft in de antropogene CO2-global warming hoax- zich hardop af. (1) Historisch gaan perioden met afkoeling altijd gepaard met tal van grote crises, terwijl tijdens perioden met opwarming de menselijke beschaving juist opbloeit.

Planten en dieren Groenland bedreigd door extreme sneeuwval
In schril contrast met de door de mainstream media gepropageerde opwarmingshoax staat het feit dat er vorig jaar op Groenland extreem veel sneeuw is gevallen, wat grote gevolgen voor de natuur heeft. Wetenschappers denken dat het koudere weer geen incident is, maar een trend die de komende jaren zal verhevigen, waardoor sommige plant- en diersoorten zelfs kunnen uitsterven.

Om het verschijnsel toch binnen ‘global warming’ te laten passen, wordt beweerd dat de extreme sneeuwval er juist door veroorzaakt wordt. Zo zouden hogere temperaturen meer water doen verdampen (maar toch zou de zeespiegel stijgen?), wat voor meer vocht in de atmosfeer zorgt (maar meer bewolking houdt het licht van de zon, die voor 98% verantwoordelijk is voor klimaatverandering, toch tegen?). Als dat afkoelt kan het in de vorm van sneeuw weer op het land terecht komen (2). Dat moet dan echter wel koud genoeg zijn en blijven om die sneeuw te kunnen laten liggen.

Eerder dit jaar constateerde NASA/JPL researcher Ala Khazendar dat uit metingen van satellieten blijkt dat de Jakobshavn gletsjer op Groenland, die sinds 2012 bijna 3 kilometer korter en bijna 30 meter dunner was geworden, sinds 2017 weer net zo snel aan het groeien is. (4)

COOLING=WARMING
In het midden van de Verenigde Staten zijn de afgelopen weken opnieuw koude records gesneuveld. Nog nooit viel er zó vroeg in het seizoen sneeuw. In de VS worden de vele koude records van de afgelopen jaren net zozeer aangevoerd als ‘bewijs’ van global warming als met de zachtere winters in Europa wordt gedaan (al zou er volgens sommige experts nu juist een ongekend strenge winter in Europa aankomen).

Wetenschappers van de universiteiten in San Diego en Northumbria (Groot Brittannië) verklaarden in 2018 dat ons de komende tientallen jaren waarschijnlijk een ‘groot zonne minimum’ staat te wachten, vergelijkbaar met het Maunder Mimimum tijdens de 17e en 18e eeuw, beter bekend als de ‘kleine ijstijd’. (4)

Het klimaatalarmisme kan daarom aan de beruchte Orwelliaanse Nieuwspraak regels worden toegevoegd. WAR=PEACE, FREEDOM=SLAVERY, IGNORANCE=STRENGTH (allemaal reeds naadloos van toepassing op onze tijd) kan vanaf nu worden aangevuld met COOLING=WARMING.

Dr. Ottmar Emdenhofer, vicevoorzitter van het neomarxistische IPCC klimaatpanel van de VN, waar ook Nederland zijn economie- en welvaartsverwoestende beleid op baseert, gaf overigens al 9 jaar geleden openlijk toe dat ‘wij (VN/IPCC) de wereldwijde welvaart door klimaatbeleid de facto herverdelen... Men moet de illusie loslaten dat het internationale klimaatbeleid over het milieu gaat. Dit heeft bijna niets meer te maken met milieubeleid.’ (3)

Xander

(1) Daily Mail via Martin Armstrong
(2) New Scientist
(3) Tony Heller (YouTube)
(4) Zero Hedge
(5) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/h ... e-ijstijd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

‘Nu al jaarlijks 400.000 boeren minder in EU door klimaatbeleid, voedseltekort het gevolg’

Posted on 25/10/2019

Afbeelding
Niet zomaar een slogan of loos dreigement, maar al over enkele jaren een bloedserieuze kwestie als het huidige klimaatbeleid niet onmiddellijk wordt teruggedraaid. (Afbeelding: Recent massaal boerenprotest in Nederland, Getty Images (3)).

Europese Milieu Agentschap: Landbouw en veeteelt in Zuid Europa dreigt compleet te verdwijnen – ‘De nonsens van antropogene klimaatverandering lijkt tot stand te gaan brengen waar het voor werd bedacht: het verminderen van de bevolking’

Het klimaat/energiebeleid in Nederland en de EU is niet alleen bezig om in snel tempo onze concurrentiekracht, economie en welvaart te verwoesten, maar dreigt ook voedseltekorten en zelfs hongersnoden te veroorzaken. Inmiddels verdwijnen er volgens de nieuwe Europese Commissaris voor de Landbouw jaarlijks 400.000 boerenbedrijven in de Unie, oftewel ruim 1000 per dag. Dit kan niet lang goed meer gaan, en zal zich allereerst gaan vertalen in fors stijgende voedselprijzen en daarna steeds grotere en langdurige tekorten.

Het Europese Milieu Agentschap EEA waarschuwt dat de landbouw en veeteelt in Zuid Europa wel eens helemaal kan gaan verdwijnen. Daarom moet het volgens de EEA topprioriteit worden om de Europese landbouwsector aan te passen, zodat periodes met droogte, hittegolven en overstromingen kunnen worden overleefd.

Economie en voedselproductie worden verwoest
De obsessie met de vrijwel geheel uit de duim gezogen antropogene klimaatverandering in Europa is echter zo groot, dat de EU en de Nederlandse overheid onverminderd doorgaan met het ondergeschikt maken van de economie en het welzijn van de eigen onderdanen aan wurgend en verwoestend beleid, dat volgens onafhankelijke experts op zijn allerbest de voorspelde temperatuurstijging met slechts enkele cijfers achter de komma zal doen dalen, wat daarom nul effect op het klimaat zal hebben.

De Amerikaanse topeconoom Martin Armstrong schrijft dat de klimaathysterie in Europa ‘de economie verwoest, en nu zelfs ook de mogelijkheid om voedsel te verbouwen. Velen zijn bezorgd dat dit opnieuw tot voedselgebrek zal leiden, zoals ooit in Ierland gebeurde omdat de Britse graanwetten het verboden om graan uit Amerika te importeren.’

‘Klimaatbeleid gaat doen waar het voor werd bedacht: bevolkingsvermindering’
‘De nonsens van klimaatverandering lijkt daarom tot stand te gaan brengen waar het voor werd bedacht: het verminderen van de bevolking. De vraag die moet worden beantwoord is wiens kleinkinderen men probeert niet geboren te laten worden? Degenen die niet geloven in door mensen veroorzaakte klimaatverandering? Zeker niet die van de promotors en politici. Het moet dus de rest van ons zijn die ze willen laten verhongeren.’

Mede op basis van zijn vermaarde computermodel verwacht Armstrong dat dit tot 2025 een steeds groter probleem gaat worden en de voedselprijzen dermate zullen stijgen, dat deze voor grote groepen mensen onbetaalbaar beginnen te worden. (1)

Angst zaaien en doemdenken over klimaat geeft socialisten totale controle
Hij herinnert de mensen eraan dat de media al sinds mensenheugenis angst zaaien over het klimaat, en daar tot nu toe nooit iets van terecht is gekomen. Tussen 1895 en 1930 werd voorspeld dat we allemaal zouden sterven door een nieuwe IJstijd; vervolgens veranderde de IJstijd in ‘global warming’, om in de jaren ’60 en ’70 weer terug te keren naar de IJstijd. ‘Nu krijgen we te horen dat we nog maar 12 jaar hebben om de planeet de redden van ‘global warming’.

‘Deze keer hebben de socialisten het gebruikt voor het dramatisch verhogen van de belastingen, en het in de greep krijgen van de economie voor centrale controle, zoals dat onder het communisme het geval was. Doemdenken en angst zaaien verkoopt. Ik zie dit absoluut als een grote grap, maar wel ten koste van ons, want de socialisten lachen en denken: nu hebben we jullie!’ (2)

Toekomstige generaties Europeanen zullen vol onbegrip terugkijken op deze krankzinnige periode in de geschiedenis, en zich verbijsterd afvragen hoe het kon dat een extremistische klimaatsekte met pure drogredenen en fake science een van de welvarendste werelddelen volkomen in zijn greep kon krijgen, en hoe die de economie en samenleving vervolgens vrijwillig zelfmoord kon laten plegen voor een ideologie waar helemaal niets van waar bleek te zijn, maar die wel vele tientallen miljoenen slachtoffers eiste.

Xander

(1) Armstrong Economics
(2) Armstrong Economics
(3) Afbeelding : Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/n ... et-gevolg/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Beschamend optreden Gerrit Hiemstra in “De staat van het klimaat”

Door Theo Wolters (Admin) | 25 oktober 2019

Afbeelding
Uitzending “De staat van het klimaat” NPO1; 24 oktober 2019; 20.35-21.30

Vier blunders in 3 minuten

In de uitzending van een uur ging het maar 3 minuten over de staat van het klimaat, namelijk in de uitleg van Gerrit Hiemstra. Hij werd terecht aangekondigd als meteoroloog en niet als klimaatwetenschapper. Want dat is hij niet, en geen enkele klimaatwetenschapper zou ook de volgende uitspraken durven doen.

“De opwarming sinds 1850 van 1 graad is voor 100% het gevolg van de toename van broeikasgassen”

Zelfs het VN-klimaatpanel IPCC gaat niet verder dan te stellen dat meer dan de helft van de opwarming in de periode sinds 1950 (ongeveer een halve graad) door broeikasgassen en andere menselijke invloeden komt, dus komen zij op 25% tot maximaal 50% van de opwarming van 1 graad uit, en dat is inclusief andere menselijke invloeden dan CO2.

De opwarming tussen 1900 en 1950 (ook ongeveer een halve graad, en ongeveer even snel) kan natuurkundig gezien niet door broeikasgassen veroorzaakt zijn. Niemand weet waardoor dan wel. Evenals niemand weet waarom een flink deel van de aarde na 1400 opeens zo sterk afkoelde. Het is onwaarschijnlijk dat de oorzaken van deze temperatuurveranderingen uit te sluiten zijn in de laatste 50 jaar.
Maar de 100% in 150 jaar van Hiemstra mist in ieder geval elke wetenschappelijke onderbouwing.

Zie de SPM van AR5, pag 4:
Anthropogenic greenhouse gas emissions have increased since the pre-industrial era, driven largely by economic and population growth, and are now higher than ever. This has led to atmospheric concentrations of carbon dioxide, methane and nitrous oxide that are unprecedented in at least the last 800,000 years. Their effects, together with those of other anthropogenic drivers, have been detected throughout the climate system and are extremely likely to have been the dominant cause of the observed warming since the mid-20th century. {1.2, 1.3.1}

De CO2 concentratie is vroeger nooit boven de 300 PPM gekomen

Dat geldt wel voor de laatste 400.000 jaar die in de grafiek getoond werden, maar historisch gezien zitten we op een zeer lage CO2 concentratie. 90% van de tijd sinds er leven op land is, is de concentratie hoger tot veel hoger geweest. De meeste huidige planten en dierensoorten zijn ontstaan in een tijd met een veel hogere CO2 concentratie. De lage CO2 concentratie in de laatste ijstijd, nog maar 20.000 jaar geleden, was ca 180 PPM, wat gevaarlijk dicht zit bij de 150 PPM waarbij de meeste planten dood gaan. Met de huidige 410 PPM zijn we wat plantenleven betreft gelukkig uit de gevarenzone.

Afbeelding
De CO2 concentratie was 20 maal hoger, hij is juist zeer laag op dit moment

De drie belangrijkste broeikasgassen zijn CO2, methaan en lachgas

Veruit het belangrijkste broeikasgas is waterdamp, dat ruwweg 70% van het broeikaseffect veroorzaakt. CO2 speelt een bescheiden rol van ruwweg 20%, de anderen zijn nog veel minder van invloed.

De hoeveelheid waterdamp is sterk variabel en heeft zowel opwarmende als afkoelende eigenschappen. Niemand weet hoeveel.

CO2 blijft meer dan 100 jaar in de atmosfeer

De verblijftijd van CO2 in de lucht is gemiddeld ruwweg 5 jaar.
Per jaar wordt ongeveer 20% van de CO2 in de atmosfeer opgenomen in de natuurlijke cycli zoals plantengroei en absorptie door de oceanen. De menselijke inbreng in die cyclus is ongeveer 5%.
Ruwweg lijkt ongeveer de helft van onze emissies meteen na uitstoot opgenomen te worden door de natuur. De mechanismen rond deze cycli zijn ingewikkeld, vooral de chemische evenwichten in de oceanen.
De meeste wetenschappers gaan er vooralsnog van uit dat onze CO2 uitstoot leidt tot een hogere concentratie in de atrmosfeer en een trage reactie daarop van de grote cycli, waardoor er wel langere tijd een verhoogde concentratie zal blijven, tot een nieuw evenwicht ontstaat bij een hogere concentratie. Voorspellingen hierover zijn met grote onzekerheid omgeven.

Programmamakers steeds kritieklozer
Enige Jaren geleden alweer beschuldigde Hiemstra Thierry Baudet van 4 leugens in 4 zinnen over klimaat in een tweet.
Maar een Volkskrant fact-check toonde aan dat drie van de claims van Baudet voor 100% klopten en de laatste voor 95%. Een beschamende afgang van Hiemstra dus, waarna je zou verwachten dat hij zich voortaan tot het weer van morgen zou beperken. Maar sommige mensen zijn nu eenmaal hardleers.

Erger is het dat programmamakers een groots aangepakte uitzending over het klimaat niet baseren op klimaatwetenschap maar geheel ophangen aan een grotendeels onjuist verhaal van een overijverige weerman. Ook was er niemand in de uitzending die een deskundig kritisch geluid liet horen. Sterker nog, er was helemaal niemand in de zaal die iets van het klimaat afwist. Dat vond men blijkbaar niet nodig.
Jort Kelder is als Buitenhof interviewer een verademing, maar werd deze keer overduidelijk misbruikt als excuusdandy om het programma een neutraal imago te geven. Daar moest hij voortaan maar niet meer intrappen.

https://www.climategate.nl/2019/10/besc ... t-klimaat/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42494
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Climategate.

Bericht door Mahalingam »

Er zou weer een klimaattop komen. Deze keer van de UN in Chili maar dat gaat niet door want in Chili is het momenteel een chaos en dat gedoe met een klimaattop en alles daaromheen is ze een beetje teveel.
Die VN-top moet dan maar later ergens anders gehouden worden. Dat is pech for Trump en de Chinezen want die zouden dan zo lekker in achterkamertjes kunnen praten over zaken die er wel toe doen.
Het is ook pech voor een boot vol klimaatgekkies die nu geen reisdoel meer hebben.
„We hoorden het omdat we toevallig dichtbij een eiland vaarden waardoor we verbinding hadden,” vertelt Nieboer.
Gelukkig maar, want anders waren ze naar de Chileense kust gevaren om dan te merken dat er niets te doen viel voor ze.
Zeilende klimaatactivisten onderweg naar afgelaste klimaattop
Op 2 oktober vertrokken 36 enthousiaste, jonge activisten vanuit Amsterdam met de Regina Maris naar Zuid-Amerika, om de klimaattop (bekend onder de afkorting COP) in Chili bij te wonen. Sail to Cop heet het initiatief om zeilend naar de top te gaan. „We doen dit om de focus in het klimaatdebat eindelijk eens op de uitstoot van transport te leggen”, zei Lena Hartog (27), deelnemer en organisator, een half uur voor vertrek.

Hun droom om de ‘hoge piefen’ op de klimaattop ‘aan te pakken’ dreigt in duigen te vallen. Reden: vanwege de onrust in Chili heeft president Sebastian Piñera de top die plaats zou vinden tussen 2 en 13 december, woensdag afgeblazen.
„De stemming aan boord is treurig en iedereen is er kapot van”, zegt Symke Nieboer (21), deelnemer van de tocht, vanuit een winderig Praia, de hoofdstad van Kaapverdië.

Afbeelding
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/10/31/ze ... p-a3978701
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Reden voor de klimaatgekte

Geplaatst op 31 oktober 2019Luister en huiver.... Dit is de echte reden voor de klimaatgekte. En waarom men in Den Haag, aan de leiband van Brussel en Berlijn, het hele land bij de banken in de schulden wil steken. En de Nederlandse agrarische sector, die niet winstgevend genoeg meer is voor de banken, de nek om wil draaien. Het gaat niet over het klimaat, niet over het milieu, en ook niet over natuurbehoud. Het gaat om het behoud van de banken en het financiële systeem. Heel verhelderend. Antwoord op veel vragen; o.a. mijn voornaamste vraag: “Waarom doen ze in de politiek en in het grote bedrijfsleven mee met deze waanzin? Zo dom zijn ze toch niet?” Maar zoals altijd is het gewoon heel simpel: “Follow the money!” Wij worden bedrogen door de globalisten en de EU omwille van de banken. Want die zijn, althans in het door de euro geketende Europa, nog lang niet bekomen van de klap van 2008 en de Griekse crisis. En wanneer de banken hier vallen, dan valt de euro, en dus ook de EU. Dus moeten de Europese burgers, te beginnen in Nederland, zich massaal in de schulden steken om deze banken overeind te houden.

Bij de Fransen durven ze dat niet. Want de burgers daar zijn nu al kwaad (Gilets Jaunes). Bij de Duitsers zijn ze bang dat de burgers daar hun geduld verliezen. Want de ”Energiewende” blijkt daar kapitalen te kosten, waar de Duitse belastingbetaler voor moet opdraaien. Dus daar durven ze het ook niet. Bij de Britten kunnen ze het niet. Want die hebben nog een eigen munt en gaan bovendien binnenkort Brexit. De Italianen, Spanjaarden en Portugezen hebben de centen niet. De Hongaren, Polen, Tsjechen en Slowaken hebben dat geld al evenmin. En die laten zich ook niet zo makkelijk manipuleren en bij de neus nemen, omdat zij ervaring hebben met politieke misleiding.

De zuinige Nederlanders echter hebben een enorm kapitaal aan passieve en op dezelfde banken geparkeerde spaartegoeden. Want ze vertrouwen de toekomst niet. En gelijk hebben ze. Maar dat zijn euro’s; in feite dus waardeloos papier waar niets tegenover staat. En wat eigenlijk alleen maar deugt om de kachel mee aan te maken, wat binnenkort niet meer mag, omdat de ECB meer geld verbrandt dan wij met elkaar ooit zouden kunnen.

Hendrik Colijn wilde in de jaren `30 van de vorige eeuw vasthouden aan de gouden standaard; d.w.z. de gulden op zich vertegenwoordigde haar waarde in het daarvoor gebruikte edelmetaal (gouden tientjes, zilveren rijksdaalders, guldens, kwartjes en dubbeltjes, koperen stuivers en centen). De instorting van het toenmalige financiële systeem in 1929, de gierende inflatie van de Reichsmark van ons destijds ook al voornaamste exportland Duitsland, die daarna slechts overeind werd gehouden door eenzelfde fiatgeld-systeem als de huidige euro, maakte dit echter onmogelijk. Maar achteraf had Colijn natuurlijk voor 100% gelijk. Hij heeft zich in sommige opzichten deerlijk vergist, maar daarin niet. ”Wij zijn geen muntvervalsers!”, zei hij. Maar de grote internationale banken dwongen hem er toen in feite toe. Het kostte hem de val van zijn kabinet, nadat de minister van Financiën. jhr. Ruys de Beerenbrouck (KVP), om gewetensredenen aftrad.

Het Nederlandse parlement en politieke bestel kon daarna slechts gestabiliseerd worden door de SDAP, onder de toenmalige lijsttrekker Albeda, regeringsverantwoordelijkheid te geven in het in 1938 geformeerde kabinet De Geer. Je weet hoe dat is afgelopen. Sindsdien zitten wij in Nederland dus met een fiatgeld-systeem.

Maar sinds de invoering van de euro blijkt dat onding sinds 2008 allerminst crisisbestendig te zijn. En moet men bij de ECB, als een Weimar Republik in de jaren `20-`30 van de 20e eeuw, constant geld bij drukken om die euro overeind te houden. Vandaar een bijna negatieve rente.

Enerzijds dus om die euro niet te laten vallen, maar anderzijds ook om de spaarders te stimuleren om dat geparkeerde geld weer liquide te maken. Maar dat willen vooral die rijke, maar spaarzame, zuinige en voorzichtige, Nederlandse burgers niet. Wij moeten dus GEDWONGEN worden om ons spaargeld uit te geven, aan het ”klimaatneutraal” maken van onze huizen, het massaal kopen van stink-dure elektrische auto’s. En in het bijzonder; ons allemaal in de schulden steken bij de banken. Pas dan kan de rentevoet weer omhoog. En pas dan kunnen de banken overeind blijven, zonder dat men bij de ECB constant waardeloos fiatgeld moet bijdrukken. Om zowel de euro als de banken zelf overeind te houden.

DAT is het geheim van de smid! En reken erop dat Wobke Hoekstra en Rutte dat ook heel goed weten. Geloof ook maar dat dit de werkelijke reden is waarom ze bij Groen Slinks hebben verklaard het begrotingsbeleid van Rutte III in alles te steunen. Niks idealisme! Niks milieu, natuur en klimaat! De banken, de euro en de EU. Daar gaat het om. En daarom mag Groen Slinks ook meedoen met het regenteske kartel en hun onderling vergeven van lucratieve baantjes. Denk maar niet dat Halsema burgemeester van Amsterdam is geworden omdat zij zo idealistisch en sociaal is.

Ik ben geen econoom, maar wel historicus, theoloog en psycholoog. ”De tijd is de dochter van de waarheid.”/ ”Tempus filiae veritatis” (Erasmus; ”Adagia”). Populair gezegd; als je maar lang genoeg wacht komt alles gaandeweg aan het licht. Dit dus ook.

Door: “Taljaard”

https://ejbron.wordpress.com/2019/10/31 ... maatgekte/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

WYNIA’s WEEK: Eindelijk! Wetenschappers keren zich tegen het klimaatbeleid
Cafe Weltschmerz - 31 okt. 2019


Wetenschappers worden eindelijk minder bedeesd, als ze kritiek hebben op het klimaatbeleid, constateert SYP WYNIA. Klimaatwetenschappers lijken niet alleen alles te weten van de oorzaken van klimaatverandering, maar doen ook of ze alles weten van de gevolgen en van de oplossingen. Dat is natuurlijk onzin, maar van weeromstuit deden andere wetenschappers er het zwijgen toe. Zo was er nauwelijks kritiek te horen op het klimaatbeleid van de kabinetten-Rutte. Media zwegen critici doorgaans dood, zeker bij de Hilversumse omroepen. Maar het tij lijkt te keren.

Economen, biologen, juristen, medici en technici beginnen zich uit te spreken tegen het vaak onrealistische, onbetaalbare en niet-effectieve klimaatbeleid van RutteDrie. Ingenieurs en economen stellen dat het gasverbod voor woningen en gebouwen eerder tot meer, dan tot minder CO2-uitstoot leidt. Medici waarschuwen voor de gezondheidsrisico’s van windmolens, houtstook en warmtepompen. Ingenieurs constateren dat het onrendabel is om in fabrieken en kassen gas te vervangen door stroom. Biologen stellen dat de houtstook het klimaat niet helpt, maar de natuur wel om zeep helpt. Etcetera, etcetera.

Het kabinet denkt met de slagzin ‘haalbaar en betaalbaar’ de kritiek op het klimaatbeleid te hebben gesmoord. Het tegendeel is waar. Het beleid is haalbaar, noch betaalbaar. Meer daarover in Wynia’s Week! www.sypwynia.nl #VolgWyniasWeek #onhaalbaaronbetaalbaar
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42494
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Climategate.

Bericht door Mahalingam »

Wat hebben katalysatoren in de uitlaat van de auto's te maken met het klimaat?
Uitleg:
De katalysator van een auto zet de schadelijke stoffen die in uitlaatgas zitten om in stoffen zoals koolstofdioxide, stikstof en waterdamp.
Dus chemisch gezien komt er uit de uitlaat extra CO2 vanwege omzetting van schadelijke stoffen tot CO2.
Die katalysator bevat zeldzame elementen:
Edelmetalen zijn vrij kostbare metalen die daarom worden teruggewonnen door recyclingbedrijven. Zelfs 90% van de katalysator kan worden hergebruikt. Het is daarom niet alleen goed voor het milieu maar levert op deze manier ook nog veel geld op, in sommige gevallen tot wel 250 euro.
Dat maakt de katalysatoren die vrij toegangkelijk op de straat staan aantrekkelijk voor gespecialiseerde roofbendes.
De auto moet opgekrikt worden en vervolgens moet met speciaal gereedschap het onderdeel ’losgesneden’ worden. Volgens automonteurs kan dat binnen een halve minuut gepiept zijn, waardoor de dieven er in no-time weer vandoor zijn.
[...]
,Een, originele, nieuwe kost tweeduizend euro.’’
En dan lees je:
De katalysator wordt gemonteerd tussen de voorpijp en middendemper en zorgt voor filtering, wat belangrijk is voor de reductie van CO2 uitstoot.
Journalisten ontbreekt het nu eenmaal aan natuurwetenschappelijke kennis.

https://www.autoweetjes.com/Werking-Katalysator.html
https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20 ... -in-leiden
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Rampen, die ons volgens de alarmisten stonden te wachten

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42494
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Climategate.

Bericht door Mahalingam »

Mag ik hierbij even in herinnering roepen:
A complete list of things caused by global warming
http://www.numberwatch.co.uk/warmlist.htm
met onder andere:

coral reefs dying, coral reefs grow, coral reefs shrink

glacial retreat, glacial growth, glacier wrapped, global cooling, global dimming

plankton blooms, plankton destabilised, plankton loss
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Ir. Cyril Wentzel over de klimaatreligie - Cultuur onder Vuur Congres 2019
Cultuur onder Vuur TV - 31 okt. 2019

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

IPPC ontmaskerd

7 november 2019 - Jan Jacobs

Afbeelding

Het is eindelijk zover: onze eigen nationale VRT ontmaskerde eigenhandig het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) als een amateuristisch en erg fraudegevoelig politiek orgaan, waar een hond met een hoed op zomaar aan de slag kan gaan. De VRT-journalist Amra Dorjbayar zorgde, wellicht ongewild, voor deze primeur.

Het Vaticaan aanvallen

Het IPCC is zowat het Vaticaan van de klimaatkerk en elk rapport is toch een soort van bijbel waar niet aan mag getwijfeld worden. Voor klimaat-religieuzen is het steevast ‘the debate is over and the science settled’. Het zijn heilige geschriften zowaar. Ook voor atheïst Maarten Boudry is dat zo. ‘Aanvaard de consensus van het IPCC en ik stop om u klimaat-ontkenner te noemen’, schreef Boudry. Nu blijkt echter dat de selectie van de klimaat-evangelisten niet erg secuur verloopt.

Wat heeft Amra Dorjbayar dan gedaan om al deze lof te verdienen? Bij het indienen van de aanvraag staat de volgende zin: ‘I declare that I have scientific, technical or socio-economical expertise in one or more areas relevant to the report and am therefore qualified to serve as an expert on the chapters indicated’. Blijkbaar is het voldoende om toegelaten te worden tot werkgroep II van het IPCC, door op die vraag gewoon ‘ja’ te antwoorden. Werkgroep II is niet voor de harde wetenschap, maar gaat over het socio-economische en de gevolgen van klimaatverandering.

Stel u voor dat dokters, piloten of ingenieurs op dezelfde manier geselecteerd zouden worden. Maar voor een organisatie die jaarlijks 2400 miljard dollar wil uitgeven om het klimaat in de pas te dwingen, is dat geen probleem.

Onder de bus
Voormalig ondervoorzitter van het IPCC Jean-Pascal van Ypersele gooide eerder al de organisatie onder de bus. Wellicht heeft Amra Dorjbayar zijn inspiratie voor zijn onderzoek bij hem gehaald.

Want wat moeten we anders besluiten uit van Yperseles opmerking in het factcheck artikel van Knack over de Clintel European Climate Declaration? In dat artikel gaat Knack-journalist Jeroen De Preter op zoek naar wie er achter de verklaring van Clintel zit. Zijn die mensen wel geloofwaardig etc.? Wat is er dan beter dan de Belgische klimaatpaus bellen en hem te vragen naar de voorwaarden om IPCC expert reviewer te worden?

‘Er bestaat geen procedure om IPCC reviewer te worden’, stelt Jean-Pascal van Ypersele, klimatoloog, fysicus en voormalig vicevoorzitter van het IPCC. Bijna elke wetenschapper met enkele wetenschappelijke publicaties op zijn naam kan zich een IPCC reviewer noemen’. En nu dus ook een journalist van de VRT.

Het is bijna spottend dat van Ypersele het zegt. Via een eenvoudige aanvraag IPCC expert reviewer worden, dat kan dus. Je eigen organisatie als een bende amateurs zo te kijk zetten? Verbazingwekkend. Nog verbazingwekkender: geen journalist die er over viel of doorvroeg. Tot Amra Dorjbayar het onderzocht. Het bleek te kloppen. Proficiat Amra.

Hanoi Hoela
Jane Fonda beweerde onlangs in een interview dat ze al tientallen jaren klimaatwetenschapper is. Nu gewezen ondervoorzitter van het IPCC van Ypersele zegt dat expert reviewer worden eigenlijk niet zoveel voorstelt, zal klimaatwetenschapper worden ook wel een eitje zijn. De juiste bezweringen en toverformules op papier zetten om het klimaat te doen luisteren en klaar is Kees aan de klimaatuniversiteit van Zweinstein.

Het is echt aandoenlijk hoe Knack en VRT nu proberen om de meubelen te redden door het af te leiden naar klimaatsceptici die ook IPCC reviewer zijn. Maar dat is helemaal niet nieuw. Integendeel zelfs.

Benieuwd of ze ook zo vastberaden de onzinnige publicatie van de 11.000 wetenschappers met heel wat IPCC-leiders als auteur zullen onderzoeken. Bij grote voorbeeld The Guardian is het alleszins ongefilterd met alle doemwaanzin op het net gezwierd.

Nu gaan voormalige IPCC-leiders dus helemaal loos. ‘Als de uitstoot tegen 2030 niet wordt gehalveerd, betekent dit dat het aantal orkanen, zware stormen, bosbranden en droogtes waarschijnlijk zal verdubbelen in aantal en in intensiteit, de kosten zouden $2 miljard per dag bedragen, en dit binnen tien jaar’. Ecomodernist Roger Pielke – zeker geen klimaatontkenner – kon zijn ogen niet geloven. Dat klimaatwetenschappers dergelijke reputatieverpletterende brol ondertekenen kan er bij hem niet in.

Studies
Zo moest onlangs nog Nature een studie terugtrekken over oceaanopwarming ten gevolge van door de mens veroorzaakte global warming. Een studie die na wat ‘pal review’ door het klimaatestablishment zonder slag of stoot werd aanvaard. Het was echter klimaatscepticus Nic Lewis die de fouten ontdekte; maar het IPCC had de studie al aanvaard.

Wie het interview, de blog en het boek van de Canadese onderzoeksjournaliste Donna Laframboise leest en volgt, wist dit natuurlijk al langer. In haar boek The delinquent teenager who was mistaken for the world’s top climate expert (2012) legt ze uit hoe het IPCC werkt en hoe het rapport AR4 tot stand kwam. Het is hallucinant.

Het WWF en Greenpeace zitten in het hart van IPCC en schrijven mee aan de rapporten als rechter en partij. Jennifer Morgan, Bill Hare, Richard Moss, dat zijn slechts enkele van de verknochte Greenpeace- of WWF-activisten. Meer nog, dat zijn helden bij deze milieuorganisaties die leven van angst zaaien om donaties veilig te stellen en politiek te kunnen voeren via hun lobbywerk. Dan kan je maar beter aan de bron zitten om de angstboodschap de wereld in te krijgen. Toch?

Studentikoos
Maar ook studenten schrijven rustig mee en zijn aangeduid als experten en verantwoordelijk voor volledige hoofdstukken van het definitieve rapport. Zo bleek na het onderzoek van Donna Laframboise, dat ongeveer 6.000 van de 18.000 referenties waar het rapport naar verwees, niet wetenschappelijke publicaties waren, maar eerder persconferenties, Greenpeacerapporten, grijze literatuur etc.

Het ging zelfs zover dat het IPCC liever geen peer reviewed wetenschappelijk werk verkoos omdat dit het narratief van het IPCC zou tegenspreken, zo ontdekte Laframboise.

Tot wel 1/3 van de hoofdstukken hebben tenminste één WWF-afgevaardigde als leider van een volledig hoofdstuk. Er zijn twee leiders van een hoofdstuk en in één geval zaten beide leiders in de zak van het WWF. In 2/3 van de gevallen schrijven mensen van het WWF mee aan de hoofdstukken.

Investering
Rijke filantropen zien het als een goede investering, dat klimaat- en milieuprotest. Dat is niet nieuw. Al in 1970 bracht de 1001 club 10.000.000 dollar bij elkaar als startkapitaal voor het huidige WWF. Voorzitter van de 1001 miljardairsclub, was de zacht corrupte en gewezen NSDAP’er Bernard Van Lippe-Biesterfeld. Wellicht heeft hij bij zijn oude organisatie zijn liefde voor het milieu opgedaan. Toen ik het schreef was het kot weer te klein. Er zijn feiten waar groenlinkse medemensen niet graag mee geconfronteerd worden.

Het IPCC overleefde al tal van schandalen die een normale organisatie niet te boven zou komen. Het Climategate schandaal, de ex-voorzitter en treiningenieur Rajendra Pachauri die jarenlang niet alleen vlot de wereld rondvloog, maar ook nog eens van aanranding werd aangeklaagd door tal van vrouwen en daarom vervroegd moest aftreden. Het gelogen verhaal van de Himalayagletsjers die tegen 2035 zouden zijn verdwenen. Om nog te zwijgen over de duistere corrupte kanten van deze miljarden verslindende klimaatkerk.

Kritiek weren
Kritische stemmen worden zelfs actief geweerd of genegeerd, zoals IPCC reviewer Stephen McIntyre mocht ondervinden. Toen hij in 2005 vroeg om data te mogen inzien werd hij door Susan Solomon (co-voorzitter IPCC-rapport) bedreigd met uitsluiting. Hij wou nakijken hoe het IPCC aan data kwam van een studie die nog niet gepubliceerd was. Het IPCC en de auteurs weigerden hem die te geven. De auteur van de studie, Rosanne D’Ariggo, verklaarde later ‘you have to pick cherries to make a cherry pie’.

De huidige ondervoorzitter Valerie Masson-Delmotte steunt echter McIntyre in zijn kritiek op de frauduleuze hockeystick van Michael Mann, een hoeksteen van het klimaatopwarmingsverhaal. Dat deed ze in 2005 ook al, maar dat mocht toen niemand weten, vanwege het onverdraagzame karakter van het klimaatalarmestablishment. Onlangs kreeg McIntyre toestemming van haar om dit te vermelden in een podcast.

Er komt een dag dat alle klimaathysterici achterom zullen moeten kijken. En wat ze zullen zien, zal hen van afgrijzen en diepe schaamte vervullen. Hun verantwoordelijkheid zal gigantisch zijn. En hun reputatie om zeep, voor altijd.

https://doorbraak.be/ipcc-ontmaskerd/?f ... SmIvTgDAwY
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Communisme het meest geschikt om globale opwarming te stoppen

Geplaatst op 10 november 2019

Afbeelding

Links-totalitaire ideeën bij de VN

Enkele jaren geleden zei de klimaatcheffin van de VN, Christiana Figueres (foto), dat de democratie slecht zou zijn om te globale opwarming te bestrijden. Landen zoals China zouden beter geschikt zijn om desbetreffende maatregelen in te voeren. Deze manier van denken schijnt in de VN en vele klimaatbescherming organisaties wijdverbreid te zijn.


Communistische en socialistische ideeën worden vaak door Latijns-Amerikaanse politici de VN binnengebracht. Daar worden deze ideeën dan verbonden met de klimaatideologie. Voorbeeld: Christiana Figueres uit Costa Rica.

Van 2010 tot 2016 was Christiana Figueres secretaris-generaal van het secretariaat van de klimaatkader-conventie van de Verenigde Naties (UNFCCC). Ze maakte er geen geheim van dat zij het kapitalisme en de democratie voor de moeilijkheden in de klimaatbescherming verantwoordelijk maakte. Zo verklaarde ze dat de democratie slecht zou zijn om de globale opwarming te bestrijden. Politieke systemen zoals in China zouden beter geschikt zijn. Als de regering daar vaststelt dat klimaatbescherming de nationale belangen schaadt, zouden er direct en omvattende desbetreffende maatregelen worden genomen.

Deze denktendensen zijn typisch voor al die globalistische ideologen die de meningen van de bevolkingen als populisme afdoen en in plaats daarvan vinden de burgers te moeten betuttelen. Bijna alle links-groene milieuorganisaties hebben een gelijksoortige intonatie: ze willen de burgers betuttelen, willen dingen verbieden, anderen de manier van leven voorschrijven. Dezelfde manier van autoritair denken is ook in de VN verbreid. Veel VN-bureaucraten willen heel graag bepaalde gedragswijzen en ideologische zienswijzen aan burgers in de hele wereld opdringen in plaats van de wereld zijn echte verscheidenheid aan ideeën en wereldbeschouwingen, en zodoende de burgers, de vrijheid te laten.

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/11/10 ... e-stoppen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

‘There is no Climate Emergency’

Professor Guus Berkhout (CLINTEL) - November 2019

Afbeelding

Mr. Jean-Claude Juncker, President European Commission

Dr. Ursula von der Leyen, President-elect European Commission

Dr. Frans Timmermans, Executive Vice President European Commission

Wetstraat 200

1049 Brussels

Your Excellencies,
There is no Climate Emergency
A global network of more than 700 knowledgeable and experienced scientists and professionals have the honor to submit to Your Excellencies the attached European Climate Declaration, for which the signatories to this letter are the national ambassadors.

The general-circulation models of climate – on which international policy is at present founded – are unfit for their purpose. Therefore, it is unwise to advocate spending trillions of dollars on the basis of speculative results from such immature models. Current climate policies not only dangerously undermine the European economic system, but they also put lives at risk in countries where access to reliable and affordable energy is made very difficult.

We urge you to follow a climate policy based on sound science, realistic economics and genuine concern for those harmed by costly but unnecessary attempts at mitigation.

On November 20 we will visit Brussels to inform the European politicians and news media in a press briefing, during which we should like to present to Your Excellencies the European Climate Declaration with the list of scientists and professionals. Please let us know whether you will be personally present to receive the Declaration.

Yours sincerely, ambassadors of the European Climate Declaration,

Professor Ivar Giaever, Nobel Laureate, Norway

Professor Guus Berkhout, The Netherlands

Professor Richard Lindzen, USA

Professor Jens Morton Hansen, Denmark

Dr. John Droz jr., USA

Professor Reynald Du Berger, French Canada

Professor Ingemar Nordin, Sweden

Terry Dunleavy, New Zealand

Jim O’Brien, Rep. of Ireland

Viv Forbes, Australia

Professor Henri Masson, French Belgium

Professor Ian Plimer, Australia

Professor Alberto Prestininzi Italy

Professor Jeffrey Foss, English Canada

Professor Benoît Rittaud, France

Morten Jødal, Norway

Professor Fritz Vahrenholt, Germany

Rob Lemeire, Dutch Belgium

Dr. Thaigo Maia, South America

The Viscount Monckton of Brenchley, UK
There is no climate emergency
A global network of 700 scientists and professionals has prepared this urgent message. Climate science should be less political, while climate policies should be more scientific. Scientists should openly address uncertainties and exaggerations in their predictions of global warming, while politicians should dispassionately count the real costs as well as the imagined benefits of mitigation.

Natural as well as anthropogenic factors cause warming
The geological archive reveals that Earth’s climate has varied as long as the planet has existed, with natural cold and warm phases. The Little Ice Age ended as recently as 1850. Therefore, it is no surprise that we now are experiencing a period of warming.

Warming is far slower than predicted
The world has warmed at less than half the rate predicted by IPCC on the basis of modeled anthropogenic forcing and radiative imbalance. It tells us that we are far from understanding climate change.

Climate policy relies on inadequate models
Climate models have many shortcomings and are not remotely plausible as EU policy tools. They blow up the effect of greenhouse gases such as CO2. In addition, they ignore the fact that enriching the atmosphere with CO2 is beneficial.

CO2 is plant food, the basis of all life on Earth
CO2 is not a pollutant. It is essential to all life on Earth. Photosynthesis is a blessing. More CO2 is beneficial for nature, greening the Earth: additional CO2 in the air has promoted growth in global plant biomass. It is also good for agriculture, increasing the yields of crops worldwide.

Global warming has not increased natural disasters
There is no statistical evidence that global warming is intensifying hurricanes, floods, droughts and suchlike natural disasters, or making them more frequent. However, there is ample evidence that CO2-mitigation measures are as damaging as they are costly.

EU climate policy must respect scientific and economic realities
There is no climate emergency. Therefore, there is no cause for panic and alarm. We strongly oppose the harmful and unrealistic net-zero CO2 policy proposed for 2050. If better approaches emerge, and they certainly will, we have ample time to reflect and adapt. The aim of European policy should be to provide reliable and affordable energy at all times, and throughout the world.

https://www.climategate.nl/2019/11/85378/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42494
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Climategate.

Bericht door Mahalingam »

Nu is duidelijk geworden dat de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) met nepnieuws kwam. Hoe deden ze dat?
Met een rapport van het TNO dat TNO op bestelling leverde.
Het Klimaatakkoord is een banenmachine. Volgens ECN komen er per saldo 39.000 tot 72.000 voltijdsbanen bij in 2030. Voor elke verloren baan in fossiele sectoren (kolen, olie) komen er zeven klimaatbanen terug. “Het Klimaatakkoord creëert een bloeiende economie, met volop klimaatbanen. Extra inzet is nodig voor (technische) opleidingen, werving en bij- en omscholing. Zo kunnen we de transitie uitvoeren en de werkgelegenheidskansen grijpen. Het is ook belangrijk om werknemers in de fossiele sector een goede toekomst te bieden,” zegt Olof van der Gaag, directeur Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). De NVDE gaf ECN (part of TNO) opdracht voor het rapport ‘Verkenning werkgelegenheidseffecten van klimaatmaatregelen’.
http://www.nvde.nl/nvdeblogs/klimaatakk ... onderzoek/
Aan die website is nu een alinea toegevoegd:
De studie van ECN is een partiële analyse, dat wil zeggen dat de doorwerking van klimaatmaatregelen op de nationale economie als geheel niet is verkend. Op korte en middellange termijn zijn de effecten van het klimaatakkoord op de werkgelegenheid per saldo echter zeker positief, omdat bestedingen in klimaatmaatregelen relatief arbeidsintensief zijn en relatief veel in Nederland plaatsvinden.*
En dit na een artikel er over:
Extra banen dankzij klimaatdeal illusie

De ronkende conclusie van een TNO-onderzoek dat het klimaatakkoord 39.000 tot 72.000 extra banen gaat opleveren, blijkt iets te optimistisch. Naar aanleiding van een gegrond verklaarde klacht heeft TNO zijn onderzoeksamenvatting nu aangepast: op lange termijn blijkt het werkgelegenheidseffect zo goed als nul.

Afgelopen maart sloeg de opdrachtgever van de studie, de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), flink op de trom met de opmerkelijke uitkomsten. NVDE-directeur Olof van der Gaag sprak van het klimaatakkoord als ’banenmachine’ en haalde zo talloze kranten en tv-uitzendingen.
Het nieuws was, enkele dagen voor de provinciale verkiezingen, eindelijk een positief geluid over het fel bekritiseerde klimaatbeleid van de regering.

Onjuiste conclusie

Nu blijkt echter dat TNO niet helder vermeldde dat het ging om de bruto banengroei. Dus: zonder rekening te houden met verdringingseffecten in de rest van de economie: elke euro die overheid en burgers aan het klimaat uitgeven, kan immers niet worden besteed aan onderwijs, een vakantie of een nieuwe keuken. Ook dat scheelt werkgelegenheid. De onderzoekscommissie concludeerde dat het mogelijk is „dat er een onjuiste conclusie” wordt getrokken, zo bevestigt TNO in een schriftelijke reactie.

Volksverlakkerij

De klager is echter niet te spreken over de gang van zaken. „Dit was volksverlakkerij”, zegt de man die anoniem wenst te blijven. Ook bij de NOS en de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) vroeg hij al op 18 maart om rectificatie. Dat de bouw van wind- en zonneparken werk oplevert, bestrijdt de klager niet. „Maar je moet wel het complete verhaal vertellen. Elders verlies je namelijk banen en uiteindelijk zal, zoals de studie zegt, de banengroei nihil zijn.”

De reden waarom de klager in het openbaar anoniem wenst te blijven, is pikant. Hij heeft enkele hoge functies in het Nederlandse bedrijfsleven. Als daar bekend zou worden dat hij zich verzet tegen alle hosanna rond het klimaatbeleid, dan is hij bang dat hij op een zijspoor wordt gezet. „Dan ben ik op termijn mijn functies kwijt. Daar heb ik geen zin in.”
[...]
De in het gelijk gestelde klager houdt een naar gevoel over aan zijn maandenlange pogingen om TNO en NVDE tot de orde te roepen. „Ik kreeg sterk het idee dat meerdere partijen het nieuws een bepaalde kant op willen buigen”, zegt hij. „Dat vind ik schokkend. Waarom heeft dit zo lang geduurd en gebeurt het zo gecamoufleerd? Dit had ook gelijk na de publicatie in maart kunnen worden rechtgezet.”
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2079268 ... al-illusie
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Bossmaker: HET GAAT UITSTEKEND MET HET KLIMAAT
Blue Tiger Media • 14 nov. 2019


DE ECHTE REDEN ACHTER ALLE CHAOS: Wereldwijd verliezen burgers en ondernemers het vertrouwen in onze overheden, regeringen en instituties. Wat is toch die dubbele globalistische VN-agenda 20 30 die van land tot land over al onze sectoren (geld, voedsel, geloof, economie, milieu) wordt uitgerold? Een agenda die de burgers hun vrijheden ontneemt, geld kost en steeds hetzelfde stramien lijkt te hebben? In The Bossmaker spreekt de bekende marketing & PR goeroe Ronald Heister met experts over de enorme paradigma-verschuiving die momenteel plaatsvindt in de wereld. Wat zijn de gevolgen voor burger en ondernemer? En wat u kunt doen om u voor te breiden op wat komen gaat?
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Ontslagen om een positief klimaatverhaal; Marcel Crok column
Cafe Weltschmerz - 13 nov. 2019

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Climategate.

Bericht door Ariel »

Vertraging wegprojecten door stikstofcrisis

Het kabinet heeft opnieuw slecht nieuws voor automobilisten: de aanpak van fileknelpunten loopt forse vertraging op door de stikstofcrisis. Dat blijkt uit een inventarisatie van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat).

Tal van grote wegprojecten zijn in de problemen gekomen door de uitspraak van de Raad van State rond stikstof. Vooral projecten waar bijna de schop in de grond zou gaan lopen vertraging op. „Daarnaast is er een kans dat er enkele projecten zijn die in hun huidige vorm geen doorgang kunnen vinden als gevolg van stikstof”, laat de VVD-bewindsvrouw weten. Daar moet later meer duidelijkheid over komen. „Vooral in de buurt van Natura2000-gebieden is het lastig om stikstofmaatregelen te nemen.”

Voor automobilisten betekent dat op veel plekken in het land langer fileleed. De overheid krijgt te maken met vertragingskosten en extra uitgaven voor allerlei natuurmaatregelen. Van Nieuwenhuizen: „Dat kan voor grote projecten aanzienlijk zijn en in totaal tientallen miljoenen euro’s bedragen.”

Bij wegprojecten voor de verre toekomst zijn de gevolgen mogelijk minder groot. Hier is nog meer tijd om bij het maken van plannen rekening te houden met het stikstofspook. Voor deze projecten zijn de gevolgen nog niet duidelijk. Het gaan onder andere om de aanpak van het Rottepolderplein en het beruchte fileknelpunt op de A4 tussen Burgerveen en Leiderdorp.

Wegen
Dit zijn de snelwegprojecten waar Rijkswaterstaat vertraging verwacht door de stikstofcrisis:

- Aanpak A12/A15 (0-1 jaar vertraging)

-Verbreding Ring Utrecht (1-3 jaar vertraging)

-A27 Houten-Hooipolder (0-1 jaar vertraging)

-Knooppunt Hoevelaken (1-3 jaar vertraging)

-A6 Almere-Lelystad (1-3 jaar vertraging)

-Knooppunt Zaarderheiken (0-1 jaar vertraging)

-Rijksweg N35 Nijverdal-Wierden (1-3 jaar vertraging)

-A58 Eindhoven-Tilburg (1-3 jaar)

-A58 Annabosch-Galder (3-5 jaar)

Spoor en waterveiligheid
Voor treinreizigers vallen de gevolgen vooralsnog mee. ProRail verwacht mogelijke vertraging bij het uitrollen van het netwerk van tienminutentreinen. Kustverdedigingsprojecten hebben ook last van de stikstofellende. De dijkversterking op Marken en bij IJmuiden loopt waarschijnlijk vertraging op. Het versterken van een dijk op Vlieland duurt naar verwachting tussen de 1 en 3 jaar langer.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Bernie Sanders en Jeremy Corbyn presenteren plannen voor klimaat tirannie – straks ook in NL?

Posted on 23/11/2019

Afbeelding
Afbeelding: (4).

Extreemlinks wil fossiele energie criminaliseren en daarmee economie vernietigen – Meer aanwijzingen dat de ‘Deep Freeze’, periode met global cooling, is begonnen

De Amerikaanse Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders en de Britse Labour leider Jeremy Corbyn hebben een deel van hun plannen ontvouwd voor het geval ze resp. president en premier worden. Lees en huiver in wat voor ‘Extinction Rebellion’ achtige klimaat tirannie de Amerikanen en Britten zullen worden gestort indien deze linkse extremisten het voor het zeggen krijgen. We kunnen ons daarom zomaar voorstellen dat hun evenbeelden in Nederland, GroenLinks, de PvdA en D66, zeer geïnteresseerd in hun plannen zullen zijn.

De sociaaldemocratische Labour Partij kwam eerder dit jaar al met het serieuze voorstel om straks iedereen verplicht driekwart van hun werkuren te laten inleveren om ‘het klimaat te redden’. Ook ieders salaris gaat dan met 75% omlaag. (In realiteit wil Corbyn niet alleen de welvaart, maar ook de banen ‘herverdelen’ onder de miljoenen migranten die de komende jaren naar Europa zullen worden gehaald).

Corbyn gaat ‘Extinction Rebellion’ met plan voor vernietiging Britse economie
Of dat nog niet genoeg armoede en ellende zal veroorzaken heeft leider Jeremy Corbyn zich in zijn zojuist gepresenteerde neocommunistische plannen voor een ‘groene economie’ feitelijk aangesloten bij de extreemlinkse eindtijdsekte Extinction Rebellion. Corbyn wil namelijk alle multinationals en bedrijven die niet aan zijn klimaateisen voldoen –zoals bedrijven die grote belangen in olie en gas houden- van de Londense aandelenbeurs halen.

Deze bedrijven zullen feitelijk gedwongen worden Groot Brittannië te verlaten, waardoor er miljoenen werklozen bij zullen komen. Bovendien zal ook de waarde van het Britse pond instorten, en zal de welvaart pijlsnel uit het land verdwijnen. De onafhankelijke Amerikaanse topeconoom Martin Armstrong schrijft dat ‘als Labour OOIT gaat regeren, dat de laatste nagel in het Britse pond zal zijn. Hierna zal er geen herstel meer komen.’ (1)

Democraat Bernie Sanders wil fossiele brandstoffen criminaliseren
De Amerikaanse Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders weet de extreem radicale plannen van Corbyn zelfs te overtreffen. Als president wil Sanders de fossiele brandstof ondernemingen en hun topmanagers strafrechtelijk gaan vervolgen voor het winnen en gebruiken van olie en gas.

Armstrong: ‘Betekent dit ook dat de politici die met deze winning akkoord gingen naar de gevangenis moeten? En alle mensen die auto rijden? We moeten alle fossiele brandstoffen elimineren, maar waarom vliegt hij voor zijn campagne dan rond in privé jets? Werkt hij samen met dezelfde bedrijven om zijn campagne van brandstof te voorzien? En hoe zit het met de olie die hem warm moet houden tijdens de deep freeze (periode met global cooling die vrijwel zeker begonnen is)?’

Volgens de meeste Westerse grondwetten is het onmogelijk mensen of bedrijven aan te klagen voor zaken waar in het verleden gewoon toestemming voor was. Dit wordt de Ex Post Factor Clausule genoemd, en is juist bedoeld om een tirannie te voorkomen. Fictief voorbeeld het is plotseling illegaal verklaren van het oversteken van de straat, en dan mensen alsnog aanklagen en bestraffen voor alle keren dat ze in het verleden legaal de straat bent overgestoken.

‘Bernie heeft zojuist aangetoond dat hij ongeschikt is om president te worden, want ik heb nog NOOIT van enige andere kandidaat, Democraat of Republikein, een dergelijk voorstel voor een tirannie gehoord. Het is een complete ontkenning van de normale rechtsgang, en past binnen Bernies bewondering voor het communisme, waar hij zijn leven lang altijd aan vast is blijven houden.’ (2)

Deep Freeze / Global Cooling lijkt begonnen
Corbyn en Sanders zullen hun afbraakplannen ongetwijfeld verdedigen door te wijzen op de zogenaamd door de mens veroorzaakte ‘opwarming’ van de Aarde. Op enkele kleine plekken in Alaska en Groenland met geringe opwarming na wordt het juist bijna overal kouder (3), en wordt in Noord Amerika en Azië al enkele jaren het ene na het andere koude- en/of sneeuwrecord gebroken (VS: 8742 nieuwe koude records en 1288 sneeuwrecords in slechts 30 dagen tijd). Ook in Marokko sneeuwde het drie dagen geleden.

Volgens statistieken van het Finse Meteorologische Instituut is de totale sneeuwmassa op het Noordelijke Halfrond al enige jaren exponentieel aan het groeien.

Europa deed de afgelopen weken mee met hevige sneeuwval in Oostenrijk (180 cm in de Dolomieten; ‘zo extreem zien we het niet vaak’), Groot Brittannië, Zwitserland (vorige record uit 1959 gebroken) en Frankrijk (honderdduizenden huishoudens zonder stroom), waar het in het voorjaar ook al erg koud was, wat flinke schade toebracht aan de wijnproductie. Overigens kenden Duitsland en Oostenrijk begin dit jaar al extreme sneeuwval, wat voor ‘zeldzaam lawinegevaar’ zorgde.

Vergeet u naast de CO2/global warming hoax ook gelijk de angstzaaiende propaganda over het smelten van ijs en een grote zeespiegelstijging, want de kleine beetjes die in de Noordelijke IJszee zijn gesmolten staan in geen enkele verhouding tot de toename van ijs op Antarctica, waar al sinds mensenheugenis 90% van al het ijs op de planeet is opgeslagen. (3)

Het wordt koud, ook in uw huis
Desondanks zal de Westerse klimaatkerk/sekte die ook onze politiek stevig in zijn greep heeft, en die jarenlang met ‘wetenschappelijk bewijs’ heeft beweerd dat de Noordpool rond 2020 ijsvrij zou zijn en er in Europa en Amerika geen enkele sneeuw meer zou vallen, vanwege hun geloofwaardigheid en de enorme hoeveelheden belastinggeld die ermee worden binnengehaald er ongetwijfeld zo’n draai aan geven, dat de door de zon veroorzaakte afkoeling, die wel eens 25 jaar kan gaan duren, toch ‘bewijs’ zou zijn dat de aarde door uw en mijn schuld ‘opwarmt’.

Bereid u zich daarom maar voor op een tijd met bittere kou, vooral in de winter – ook binnenshuis, althans, als het onzalige voornemen van het kabinet Rutte om iedereen te dwingen van het gas af te gaan en over te schakelen op peperdure, volkomen inefficiënte, lawaaierige en juist met extreme kou niet werkende warmtepompen wordt doorgezet. Het lijkt in ieder geval een perfecte manier om ‘overtollige’ en ‘onproductieve’ mensen in je land (bejaarden, chronisch zieken, laagste inkomens) permanent weg te saneren...

Xander
(1) Independent via Zero Hedge
(2) MSN via Martin Armstrong
(3) Electroverse
(4) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/b ... ook-in-nl/
Ze worden steeds gekker... :emm2:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Experts op het gebied van klimaatverandering?

Afbeelding

Greta Thunberg, leerling middelbare school – Justin Trudeau, voormalig dramadocent – Alexandria Ocasio-Cortez, voormalig barkeepster.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

IJsberen ontmaskeren de klimaat-hysterici als klimaat-leugenaars

Geplaatst op 24 november 2019

Afbeelding

Al voor het derde achtereenvolgende jaar vriest de Canadese Western Hudson Bay voor de 16e november dicht, de dag die sinds de jaren-80 als gemiddeld tijdstip van het jaarlijkse beginnende dichtvriezen geldt. De ijsberen zouden na bijna vijf maanden aan land nu in de richting van het zee-ijs trekken, dat zich nu aan de kust vormt, berichten bewoners in de buurt van Churchill.

Na in totaal vijf goede jaren van zee-ijs voor de ijsberen, duidt het nieuwe vroege dichtvriezen op nog een goed zesde ijsbeer-seizoen 2019/2020 in de Western Hudson Bay, bericht WUWT, het blog van de Amerikaanse weerman Anthony Watts, die zich o.a. kritisch bezighoudt met het thema klimaatverandering.

Op foto´s, die vanuit een helikopter werden gemaakt, is een ijsbeer-moeder met haar beide jongen op weg richting het zee-ijs, wat er een signaal voor zou zijn dat de meeste dieren het vasteland verlaten hebben, omdat ijsbeer-moeders meestal de laatste zijn die richting de kust trekken, aldus Watts.

Op dit moment is het in Churchil ijskoud met nachtelijke temperaturen onder de -20 graden Celsius. De thermometer daalde volgens WUWT enkele dagen geleden zelfs naar -36 graden. Er staat de ijsvorming dus niets in de weg. Alleen de toeristen zullen waarschijnlijk teleurgesteld zijn, die naar de kleine stad Churchill komen om de machtige goed gevoede ijsberen te bekijken. Voor hen was het seizoen, net zoals verleden jaar al, weer eens kort.

Ondertussen verheffen de zelfbenoemde klimaatbeschermers nog steeds de meest belachelijke beschuldigingen om hun theorie van de klimaat-wereldondergang te onderbouwen: “Het nieuwste slachtoffer” van de door de mens veroorzaakte klimaatverandering is volgens “Euronews” de Groenlandse luchthaven Kangerlussuaq, die binnen de komende vijf jaar gesloten moet worden. Zogenaamd zou het opdooien van de permafrost-bodem hiervoor verantwoordelijk zijn, het zou er echter ook verband mee kunnen houden dat de autoriteiten met het ook op de 11.000 vertrekken en aankomsten per jaar besloten hebben om een grotere luchthaven in Nuuk in het noorden te bouwen, vermoedt “Breitbart”.

In de afgelopen jaren werd volgens “Breitbart” de “klimaatverandering” voor alles verantwoordelijk gemaakt wat er verkeerd gaat in de wereld – van het inzakken van de koffieproductie via verwoestende wervelstormen tot aan een daling van de populatie van de Hawaïaanse monniksrobben, de vermindering van trekkende zangvogels en kouder wordende winters toe.

De “door de mens gemaakte” klimaatverandering is de zondebok geworden voor problemen, die reiken van het massale sterven van rendieren tot aan het ontstaan van “spookbossen” langs de Amerikaanse Atlantische kust.

Ook prominenten worden getroffen door de klimaatverandering waanzin. In 2018 verklaarde de zanger Stevie Wonder dat klimaatverandering de kanker zou hebben veroorzaakt, die de legendarische soulzangeres Aretha Franklin had gedood, en hij verklaarde dat de klimaatverandering sceptici medeverantwoordelijkheid zouden dragen aan haar dood. En in 2008 gaf de 85-jarige monsterjager van Loch Ness, Robert Rines, zijn 37-jarige speurtocht naar Nessie op met de motivering dat Nessie waarschijnlijk gedood zou zijn door de globale opwarming.

Bron: www.journalistenwatch.com

Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/11/24 ... eugenaars/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42494
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Climategate.

Bericht door Mahalingam »

A complete list of things caused by global warming
http://www.numberwatch.co.uk/warmlist.htm
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

China doet niet mee met Europese CO2 hoax, bouwt 121 nieuwe kolencentrales

Posted on 26/11/2019

Afbeelding
Een nog geen 3 jaar oude kolencentrale in de provincie Guizhou. (Afbeelding: Getty Images (3)).

Achtergrond van Greta Thunberg onthuld: geen ‘spontaan’ protest, maar al haar hele leven lang zorgvuldig voorbereid – Overgrootvader blijkt bedenker te zijn van het broeikaseffect

China heeft het dan weliswaar ondertekend, maar trekt zich in de praktijk –terecht- helemaal niets aan van het klimaat-onzinakkoord van Parijs. In het land, dat in drie dagen meer CO2 uitstoot als Nederland in een heel jaar, staan al met afstand de meeste kolencentrales (987), en zijn er nog eens 121 in aanbouw. Die gaan net zoveel energie leveren als alle kolencentrales in de EU (149), die juist allemaal moeten worden gesloten. Klimaathysterica annex beschermheilige Greta Thunberg zal wel exploderen van woede – hoewel? Tijdens haar vele haattirades noemde ze China zelfs niet één keer. Waarom moet alleen het Westen economisch en maatschappelijk zelfmoord plegen voor een niet-bestaand klimaatprobleem?

Het blijft bizar dat de mentaal zieke Greta wel landen zoals Duitsland, Frankrijk, Brazilië, Argentinië en Turkije ervan beschuldigde haar kinderrechten en haar toekomst te hebben ‘verwoest’ door (het broodnodige natuurlijke gas) CO2 uit te stoten, maar de met afstand grootste veroorzaker, China, ‘vergat’. De Franse president Macron reageerde niet voor niets bijzonder geïrriteerd op haar absurde, aan krankzinnigheid grenzende optreden in de VN.

‘Energie uit kolen zal blijven groeien’
In China zijn al 987 kolencentrales operationeel, en zijn er nog eens 121 in aanbouw. Daarmee voegt het land maar liefst 148 GW aan vermogen toe, net zoveel als alle huidige 149 kolencentrales in de EU kunnen leveren. De (overigens alleen op papier bestaande, maar in realiteit onmeetbare) CO2 ‘besparing’ die in andere landen zoals Nederland wordt bereikt, wordt daarmee onmiddellijk teniet gedaan.

In 2016 voerde China vanwege zorgen om vervuiling en overcapaciteit nog een korte bouwstop in, maar die werd al snel weer ingetrokken om de afnemende economische groei weer aan te jagen. Het afgelopen jaar groeide de vraag naar elektriciteit met 8,5%. Het elektriciteitsnet kan de energie van al die nieuwe centrales overigens (nog) niet verwerken.

‘Wat er nu alleen al in China wordt gebouwd verandert het begin van de afname van kolen in de blijvende groei van kolen,’ gaf Ted Nace, hoofd van de Global Energy Monitor, als commentaar. Daarmee veegt China volgens hem in één keer alle wereldwijde inspanningen om de uitstoot van CO2 te verminderen van tafel.

Trump weigert om zoals EU economisch zelfmoord te plegen
President Trump trok de VS mede hierom terug uit het Klimaatakkoord van Parijs. Trump baseerde zich daarvoor ook op duizenden onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat de antropogene klimaatopwarming door CO2 een grote hoax is, die enkel werd bedacht om de welvaart in het Westen af te breken en te ‘herverdelen’. In tegenstelling tot de EU en Nederland weigert Trump economisch en maatschappelijk zelfmoord te plegen. (1)

Een CO2 vrije wereld is alleen al met het huidige energie verbruik volstrekt onmogelijk.Er zouden vanaf nu iedere week 10 nieuwe kerncentrales of 10.500 windmolens in gebruik moeten worden genomen om in 2050 ‘fossiele energie’ te kunnen vervangen. Het streven van Nederland en de EU om al in of vanaf 2030 ‘fossielvrij’ te worden is dan ook een glasharde leugen, omdat dit alleen mogelijk is als onze economie, welvaart en samenleving tot op de grond toe worden afgebroken. En zelfs dàn heeft die massale zelfmoord geen enkele zin, omdat China, de VS en andere industrielanden weigeren eraan mee te doen.

Greta Thunberg niet ‘spontaan’, overgrootvader bedacht broeikaseffect
Dat promoten lijkt echter exact de reden te zijn waarom Greta Thunberg al haar hele leven lang werd voorbereid voor het spelen van haar huidige rol als mascotte/messias/godin/ van de Europese linksgroenliberale afbraakelite. Vrijdenker, researcher en auteur Martin Vrijland ontdekte namelijk dat Greta’s overgrootvader de bedenker van het broeikaseffect en bevolkingsreductie via eugenetica is.

Vrijland: ‘Als Greta Thunberg dus zo hoog van de toren blaast dat we meer naar de wetenschap moeten luisteren aangaande de opwarming van de aarde door CO2, dan blijkt nu dus dat die theorie rechtstreeks van haar (zeer vermoedelijk) overgrootvader lijkt te komen, en dat diezelfde overgrootvader een oplichter was die zichzelf en zijn vriendjes Nobelprijzen toebedeelde. Dat is veelzeggend over de wijzen waarop vele wetenschappers heden ten dage opzij geschoven worden als ze kritiek hebben op de officiële lezing van de opwarming van de aarde als gevolg van CO2.’ (2)

Afbraak Nederlandse welvaart om verzet tegen NWO te breken
Dat het reduceren van CO2 uitstoot niets meer dan een drogreden is blijkt verder uit het feit dat de kolencentrales in Nederland moeten omschakelen op biomassa (= gekapte, CO2 opnemende bossen!), waardoor deze nu zeer schone centrales 95% meer CO2 zullen uitstoten. Hoe absurd kunnen ze het nog maken?

Dit is het zoveelste bewijs dat het ook de Nederlandse gevestigde orde in werkelijkheid helemaal niet gaat om het klimaat, maar om totale controle over een bevolking wier welvaart en vrijheid opzettelijk wordt afgebroken, zodat ieder verzet tegen de in wording zijnde neocommunistische EU/VN-Nieuwe Wereld Orde dictatuur definitief wordt gebroken.

Xander
(1) Zero Hedge
(2) Martin Vrijland
(3) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/c ... centrales/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7965
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Climategate.

Bericht door sjun »

HOW DARE YOU: 10 reasons not to believe climate change criers | Liz Wheeler LIVE at the Reagan Ranch
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Delingpole: Climategate 10 jaar later – de smeerlappen komen ermee weg!

Door Hans Labohm (Hoofdredacteur) | 24 november 2019

Afbeelding

Auteur: James Delingpole, Vertaling: Martien de Wit

Climategate was het grootste schandaal in de geschiedenis van de klimaatwetenschap. Bescheidenheid belet me de naam te noemen van de man die – deze maand tien jaar geleden – het verhaal in de reguliere media heeft gebracht, het viraal liet gaan op internet en het wereldwijd bekend maakte.

Sorry, maar ik weiger om de knappe, dappere, geestige, intelligente, grappige, slimme, spectaculair begiftigde, bravoure-schrijver, geliefde ouder, aanbeden echtgenoot en geschoolde ruiter die verantwoordelijk is voor deze echte ‘Scoop of the Century’, zo niet het millennium, te noemen. Nee, absoluut niet. Alleen uit mijn koude, dode handen zul je deze geheime informatie ooit ontfutselen. Tenzij je misschien een klein beetje meer aan mijn arm draait en...

Ja oké. Ik geef het toe. Die goddelijke held was ik.

Natuurlijk, als je de mainstream media gelooft, was Climategate weinig meer dan een nepnieuwsverhaal verzonnen door een kleine kliek van verdorven ontkenners teneinde het nobele doel van de klimaatwetenschap in diskrediet te brengen. Dit is een leugen en een bijzonder gevaarlijke leugen bovendien. Als we zouden toestaan dat deze leugen zou overheersen, dan hebben de slechteriken gewonnen, want ze staan al op het punt dat te doen.

Afbeelding
Cartoon: Josh

Kijk naar de slijmerige aandacht die de media aan Greta Thunberg gaven. Kijk naar de opkomst van Extinction Rebellion en de buitengewone mate van publieke sympathie die deze ecofascistische slopers opeisen. Kijk hoe over de hele wereld – met opmerkelijke uitzonderingen zoals president Donald Trump en Jair Bolsonaro in Brazilië – zelfs conservatieve regeringen, zoals die van Boris Johnson, capituleren voor de Groene Kledder.

Toch is de ‘wetenschap’ waarop klimaatdemonstranten hun hysterische claims baseren en waaraan politici hun dure, beperkende, schadelijke milieubeleid ontlenen, op zijn best zeer verdacht; in het slechtste geval ronduit frauduleus.

Climategate was het schandaal dat deze waarheid aan de wereld openbaarde. En dat is de reden waarom het steeds krachtiger alarmerende establishment zo lang en hard heeft gevochten om de betekenis ervan te bagatelliseren. De alarmisten – geholpen door de luie medeplichtige media – proberen met het schandaal te doen wat het personage Winston (The Wolf) Wolfe van Harvey Keitel deed in Pulp Fiction: de lichamen opruimen en doen alsof er nooit iets ongewoons is gebeurd. “Doorlopen alstublieft, er valt niets te zien”, vertelt het Climate Industrial Complex ons over Climategate.

Mijn eigen betrokkenheid bij Climategate was eigenlijk vrij bescheiden. Het zware werk werd vooral gedaan door mensen die veel ijveriger en wetenschappelijker waren dan ik, zoals Steve McIntyre, Willis Eschenbach, Joanna Nova, Anthony Watts, Lucia Liljegren, Andrew Montford, Ross McKitrick, Fred Pearce, Roger Tallbloke, Christopher Booker, David Rose, Jeff Id, Jean S, Steven Mosher en vele anderen. Het enige dat ik deed, was het verhaal de draai, de kleur en context geven die het voor de algemene lezer gemakkelijk te begrijpen maakte en dat mij de meeste eer opleverde.

Hier is mijn samenvatting van wat er is gebeurd. (De Australian Spectator is zowat het enige printmedium dat een eerlijk en nauwkeurig verslag heeft gegeven van het Climategate-jubileum; wat aangeeft hoe wanhopig en eenzijdig de dekking van deze onderwerpen nu in de mainstream media is geworden):

Climategate deed ertoe omdat het het eerste solide bewijs bood dat het wetenschappelijke establishment niet helemaal eerlijk was over door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde. Tot dat moment hadden één of twee van ons vermoedens. Maar dit was de doorbraak; het moment waarop de alarmisten op heterdaad betrapt werden met ei over hun gezicht en hun broek naar beneden. Iemand – tot op de dag van vandaag anoniem – had op internet een enorme hoeveelheid documenten en correspondentie op het internet gedumpt die was aangetroffen bij de Climatic Research Unit (CRU) van de Britse Universiteit van East Anglia, één van de belangrijkste poortwachters van klimaatwetenschappelijk onderzoek ter wereld. Eindelijk konden we ontdekken wat de wetenschappers die volijverig het angstaanjagende verhaal over klimaatverandering promootten, tegen elkaar achter gesloten deuren zeiden...

...Ze werden getoond: ze probeerden om ongemakkelijke gegevens te vernietigen om FOI-onderzoeken te ontwijken; ze deden pogingen om wetenschappelijke tijdschriften te sluiten die studies hebben gepubliceerd die niet nuttig waren voor hun doel; kwaadwillende pesterijen van mensen met afwijkende meningen; zelfs probeerden ze de geschiedenis te herschrijven, bijvoorbeeld door de algemeen erkende middeleeuwse opwarmingsperiode te wissen.

Het is waar dat Climategate geen definitief bewijs bood dat de door de mens veroorzaakte klimaatverandering is verzonnen. Maar het bewees iets dat bijna net zo belangrijk was: dat het met doem beladen grootse verhaal over klimaatverandering, dat leraren gebruiken om kinderen bang te maken, dat politici gebruiken om meer belastingen en voorschriften te rechtvaardigen, dat bevriende kapitalisten gebruiken om te zeggen ‘subsidieer mijn planeetbesparende windpark’, is gebaseerd op zo’n krakkemikkig verhaaltje, dat als een verzekeringsagent het aan uw deur zou proberen te verkopen, u hem precies zou vertellen waar hij het in kon stoppen.


Ongeveer de enige andere publicatie die het ware verhaal vertelt, is Quadrant. (Wederom een Australische publicatie. Misschien is dat omdat Australië bijzonder zwaar is getroffen door de klimaatzwendel; elektriciteitsprijzen in Zuid-Australië zijn de hoogste ter wereld en Australische Groenen zijn uitzonderlijk assertief en zeurderig – zodat de sceptici daar krachtiger zijn...)

Het stuk van Tony Thomas is overvloedig met vernietigende details:

Tegenwoordig wordt iedereen die vragen stelt over deze kolossale onderneming, aanbevolen ‘de wetenschap te respecteren’. Op basis van de Climategate-e-mails die in 2009, 2013 en 2015 zijn uitgebracht, respecteer ik liever de maffia, die in ieder geval niet beweert de planeet te redden. Vandaag werd ons bijvoorbeeld verteld dat het opwarmen van 2 graden Celsius boven het pre-industriële niveau een soort kantelpunt is. Phil Jones, directeur van de Climatic Research Unit, mailde op 6 september 2007 dat de veronderstelde 2-gradenlimiet “uit het niets werd geplukt”. Het was een wegwerpzinnetje in een krantenartikel uit de vroege jaren 1990 van de rampenvoorspellers van het Potsdam Climate Impacts Institute.

Thomas geeft vervolgens een lijst – met illustratieve e-mails – van de talloze manieren waarop de Climategate-wetenschappers in verlegenheid werden gebracht en vernederd, zoals: ‘Onderling peer review’, ‘Gegevens beperken en aanpassen’ enzovoort.

Die beruchte e-mail met ‘Mike’s Nature Trick’ was slechts één schandelijk voorbeeld van de vele honderden. Het idee – zwaar gepromoot door onoprechte alarmisten in de witwas-onderzoeken die erop volgden – dat dit slechts enkele, krenten-uit-de-pap e-mails waren die uit hun context waren gerukt, is absoluut onzin.

Dit was een schandaal dat niemand van de betrokkenen zonder schade aan hun carrière had mogen overleven: de incompetentie, corruptie, misdaad, pesterijen en leugenachtigheid door deze door de belastingbetaler gefinancierde wetenschappers was gewoon zo wijdverbreid en overduidelijk.

Voor softwarecodeurs en programmeurs zijn de ‘Harry Read Me’–documenten waarschijnlijk het meest verwoestende moment dat het gestuntel van de poortwachters van de wereldwijde klimaatdatasets blootlegt.

Afbeelding
Willis Eschenbach

Maar ik denk zelf – zoals Willis Eschenbach destijds betoogde – wat het meest schokkend is, is het bedrog in de wetenschappelijke methode.

Wetenschap werkt als iemand een stelling poneert en deze ondersteunt met de gegevens en methoden die hij heeft gebruikt om de stelling te onderbouwen. Andere wetenschappers vallen vervolgens de stelling aan door onder meer te proberen het werk van de eerste wetenschapper te repliceren. Als ze het niet kunnen repliceren, houdt de stelling geen stand. Dus het blokkeren van de FOIA [bij ons de WOB] stelde Phil Jones in staat te beweren dat zijn temperatuurrecord (HadCRUT3) betrouwebare wetenschap was.

Dit is niet zomaar een triviaal spelletje, dit staat centraal in het idee van wat wetenschappelijk onderzoek is. Dit is een aanval op de kern van de wetenschap, door de mensen die het niet met je eens zijn te beletten, ooit je werk te controleren en te kijken of je berekeningen kloppen.


Politici, de media en natuurlijk de wetenschappers zelf zeggen ons voortdurend dat we de experts moeten vertrouwen. Het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) zei president Obama ons ooit, is de ‘gouden standaard’ van de klimaatwetenschap; de ’97 procent van de klimaatwetenschappers’ vormen blijkbaar een onweerlegbare ‘consensus’, enzovoorts.

Wat Climategate echter heeft onthuld, is dat de ‘experts’ op het gebied van klimaatverandering die we verondersteld worden te vertrouwen, gewoon niet betrouwbaar zijn. Ze liegen, ze bedriegen, ze zijn meer gemotiveerd door donaties en onbetrouwbaar politiek activisme dan door – lol – de belangeloze zoektocht naar kennis. Dat was de ware schok ten tijde van Climategate: dat de mensen op wiens ‘deskundige’ wijsheid triljoenen dollars van uw en mijn geld aan allerlei groene zinloze projecten worden uitgegeven, in feite een waardeloze groep frauduleuze tweederangs lieden zijn, die niet eens in staat zijn om een koekhapwedstrijd te organiseren, maar wel zwendelen met meer dan één procent van de wereldeconomie.

Tien jaar na Climategate is het meest schokkende dat de smeerlappen ermee zijn weggekomen. Niemand is gestraft of zelfs berispt voor overtredingen die hen op zijn minst hun baan als ambtenaar hadden moeten kosten en in sommige gevallen achter de tralies hadden moeten doen belanden. In plaats van te worden behandeld als criminelen, verliezers en onbenullen worden ze gevierd als heroïsche slachtoffers van een wraakzuchtige heksenjacht, waarin de enige eerlijke mensen in deze lelijke zaak – de sceptici – zijn gebrandmerkt als de schurken.

Zoals ik schreef in de Australian Spectator:

Als je me ten tijde van Climategate had gevraagd of ik over tien jaar nog steeds over dit soort dingen zou schrijven, zou ik gezegd hebben: ‘Nee! God nee! Tegen die tijd is de karavaan verder getrokken. Maar dat is niet zo. In plaats daarvan heeft hij meer gewicht gekregen; nog meer klaplopers. In feite, door een bizarre omkering van logica, hoe minder en minder geloofwaardig het bewijs voor de grote opwarming van de aarde is, hoe groter, luidruchtiger en krachtiger het Climate Industrial Complex is gegroeid.

Ik ben in dit opzicht vooral teleurgesteld in mijn eigen beroepsgroep. De taak van journalisten, zo dacht ik naïef, was om de waarheid te achterhalen, de ‘pluchezitters’ te kwellen en de slachtoffers te troosten. In plaats daarvan heeft 99,99 procent van de reguliere media – en dat is waarschijnlijk een understatement – de kant gekozen van de leugenaars, de groene zeloten in het boetekleed, de hebzuchtige vriendjeskapitalisten die allemaal op onze kosten als dieven meerijden op de mazzeltrein van de klimaatverandering.

Afbeelding
Judith Curry

Klimaatwetenschapper Judith Curry concludeert in haar eigen onmisbare verslag van de erfenis van Climategate optimistisch dat de waarheid uiteindelijk zal uitkomen. Deze factoren hieronder, meent zij, zullen een kiem van realiteit in de fantasiewereld van de klimaatverandering-alarmisten injecteren:

– De energietechnische realiteit: voor een uitstekend overzicht, zie Michael Kelly’s recente essay Energy Utopias and Engineering Realities.

– Groeiende zorgen over energiebetrouwbaarheid en beveiliging, b.v. de recente ervaring van Californië met enorme stroomuitval en datzelfde in Australië.

– Het klimaat zelf; zelfs met de hoge temperaturen van 2016 (zie dit recente overzicht van Ross McKitrick), houden de temperaturen geen gelijke tred met de CMIP5-voorspellingen.

– Op een gegeven moment is er een stroom van La Niña-gebeurtenissen, een verschuiving naar de koude fase van de AMO, verhoogde vulkanische activiteit, effecten van een minimum aan zonne-energie en een andere ‘hiatus’ is onvermijdelijk; dus ongeveer het omgekeerde van waar Steve Schneider op zat te wachten.

– De meeste CMIP6-klimaatmodellen hebben zich van de realiteit gedistantieerd, met grotendeels waarden van ECS die hoger zijn dan 4,5 °C en die heel slecht zijn in het simuleren van de temperaturen sinds 1950. Zij maken het moeilijk om hun 21ste-eeuwse projecties serieus te nemen.

Ik wou dat ik haar optimisme kon delen.

Climategate was de gebeurtenis waarbij het er heel even op leek alsof we de klimaatoplichters klem hadden gezet, dat ‘s werelds grootste wetenschappelijke (en economische) oplichterij was onthuld en dat het Climate Industrial Complex zou worden ontmanteld voordat het meer schade kon toebrengen aan onze vrijheid en onze welvaart.

Maar de waarheid, zo lijkt het, is geen partij voor het grote geld, de vuile politiek en de waanzin van gestoord groepsdenken.

We hebben deze slag verloren, denk ik, mijn vrienden. En het feit dat alle betrokkenen bij deze zwendel op een dag in de hel zullen branden is iets, vrees ik, dat me te weinig troost zal bieden.

Afbeelding

https://www.climategate.nl/2019/11/deli ... ermee-weg/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Europees Parlement krijgt van 700 prominente wetenschappers te horen dat er geen klimaatcrisis is. Dit zijn de emotionele reacties

27 november 2019

Afbeelding

Er is geen sprake van een klimaatcrisis. Deze verklaring kreeg het Europees Parlement op woensdag 20 november voorgelegd tijdens een persconferentie.

Eén Europarlementariër werd erg emotioneel en beschuldigde de organisatoren van ‘collectieve doodslag’.

De verklaring is ondertekend door 700 prominente wetenschappers en professionals.

Niet geloven
Denk hierbij aan Nobelprijswinnaar Ivar Giaever en de invloedrijke natuurkundige Freeman Dyson.

Zelfs het VN-klimaatpanel IPCC moest toegeven dat er geen bewijs is dat het aantal extreme weergebeurtenissen is toegenomen.

Het liberaal-democratische Europarlementslid Irina von Wiese had geen goed woord over voor de verklaring en wilde de uitspraken van het IPCC niet geloven.

Essentieel
Het klimaat op aarde is altijd aan verandering onderhevig geweest. Rond 1850 kwam de Kleine IJstijd ten einde. Het is dan ook niet vreemd dat we nu een warmere periode meemaken.

CO2 is geen vervuiler, maar essentieel voor al het leven op aarde. Meer CO2 is goed voor de natuur en maakt de aarde groener.

Daarnaast zorgt meer CO2 wereldwijd voor grotere oogsten.

Geen reden tot paniek
De 700 wetenschappers merken verder op dat er geen bewijs is dat er zwaardere orkanen, overstromingen en soortgelijke natuurrampen zijn als gevolg van global warming.

Er is wel duidelijk bewijs dat maatregelen om de CO2-concentratie terug te dringen, schadelijk en duur zijn, stellen ze.

“Er is geen klimaatcrisis,” benadrukken ze. “Om die reden is er geen reden tot paniek.”

Bekijk het filmpje hieronder:https://www.ninefornews.nl/europees-par ... schappers/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie