Nooit meer Groen Links

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nooit meer Groen Links

Bericht door Pilgrim »

BRIEFJE VAN JAN – Aan Jesse Klaver

Door: Jan Dijkgraaf, 11:15, 01 november 2019

Afbeelding

Je kunt weer naar buiten hoor, Jes

Ouwe Ziektewetfraudeur!

Je kunt weer naar buiten hoor, Jes.

De boeren zijn aan het werk, de mensen in de bouw zijn aan het werk en de mensen die je de warmtepomp, de batterijauto en de Afrikaanse CO2-uitstoters door hun strot wil duwen ook.

Niemand ziet het, dat er helemaal niks aan de hand was met je enkel.

Dus gooi je haar door de war, strik je Nikes, trek een vuile hoodie aan, zet een baseball-petje op en ga gewoon lekker door de Haagse binnenstad wandelen met de kinderwagen.

Wat je daar ziet, zal je verbazen, Jesse.

Die van Extinction Rebellion zijn compleet verdwenen. Die van de klimaatstakingen hebben nu de temperatuur onder de 15 graden is gezakt even winterstop. Niemand heeft het ook meer over ‘Parijs’. Of over het ‘Klimaatakkoord’. Mark Rutte, tot voor kort vooral een buiglaaf die zich welwillend door Robbie Jetten en jou liet nemen, luistert weer naar de clubs die zorgen dat de centjes binnen komen. Hans de Boer van VNONCW en Maxime Verhagen van Bouwend Nederland hoeven maar te sms’en, of het gezond verstand keert zelfs bij Rutte terug.

En nu vindt Greta Thunberg een bezoek aan Nederland ook nog te min. Past niet meer in het volle reisschema van de Sokpop van Soros. Het weer in Zuid-Amerika, waar de Dochter van de Duivel thans rondreist, is nou eenmaal een stuk prettiger.

Het momentum is verdwenen, Jesse.

Nu Van Tongeren nog.

Groet,

JanD

https://tpo.nl/2019/11/01/briefje-van-j ... -klaver-7/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nooit meer Groen Links

Bericht door Pilgrim »

Column Jan Roos: GroenLinks-geitjes staken hun hoofd zo diep in deugzand, dat hun wimpers schroeien aan de magma

Door Jan Roos, 1 november 2019

Afbeelding

Jan Roos gelooft niet in de intrinsieke goedheid van GroenLinks-raadslid Femke Roosma, zo schrijft hij vandaag. De realiteit omtrent ISIS en de radicale islam zo ontkennen? Dat is gewoon ronduit kwaadaardig, aldus de columnist.

Ondanks alle ellende die het voortbrengt wil ik best in de goedheid van mensen geloven. Dat ze echt overtuigd zijn dat hun aanpak de samenleving verder helpt. Het is niet altijd geboren uit slechtheid of hunkering naar chaos. Het kan niet immer gebaseerd zijn op de aandrang naar zelfdestructie wegens fouten in het DNA. Er zijn echt heus mensen die vanuit een lieve naïviteit de hoop op beter en verbetering zonder met hun ogen te knipperen de maatschappij onveiliger maken. Het zijn overigens vrijwel altijd linkse lui die met hun maakbaarheidsdenken en “iedere dader is ook maar een slachtoffer”-filosofie streven naar een utopie. Dat ze daarmee een dystopie creëren gaat volledig langs ze heen.

En dan heb je ook mensen als de GroenLinks-fractievoorzitter in Amsterdam, Femke Roosma. Het bakfietsvrouwtje uit de hoofdstad dat tijdens een debat zei dat ze schrikt van de suggestie waarin een link wordt gelegd tussen terrorisme en de islam. Dat is niet naïef, dat is gewoon intrinsiek slecht. Roosma denkt te deugen om moslims te ontzien, maar spuugt daarmee in het gelaat van de realiteit en haar slachtoffers. De laatste achttien jaar heeft islamitisch terrorisme wereldwijd voor 31.221 aanslagen gezorgd met 146.811 doden als gevolg. Dat weet Femke ook wel, ondanks dat de Femkes van deze wereld hun hoofd zo diep hebben weggestoken in de deugzand, dat hun wimpers schroeien aan de magma. Maar Roosma vindt het niet leuk om het te erkennen, dus doet ze net of het niet bestaat. De term kinderachtigheid dekt niet eens de lading, want dit soort ontkenning van gevaar is gevaarlijker dan het gevaar zelf.

Hetzelfde geldt voor het geveinsde medemenselijkheid gedram over het terughalen van ISIS-kinderen en nu ook ISIS-vrouwen. De softe sector wil geloven dat deze dames daar doodleuk in de keuken lekkere halalpasteitjes hebben staan bakken en af en toe een kookwasje deden als het uniform van manlief wat veel bloedspetters op de mouwen had. Natuurlijk is het tegendeel waar, dat begrijpt ieder normaaldenkend mens. Want als je vertrekt uit een vreedzaam Westers land om je aan te sluiten bij een van de smerigste terreurorganisaties uit de menselijke geschiedenis, dan doe je dat niet uit naïeve drang naar gezelligheid. Dat doe je omdat je achter hun gedachtengoed van moord en doodslag staat. Die vrouwen terughalen is dan ook het laatste wat je moet doen. Zij wilden ons niet meer, nu willen we hen niet meer. En als een of andere vrouwelijke D66-rechter straks bepaalt dat ze toch terug mogen keren hoop ik dat ze allemaal in de straat worden gezet bij Femke Roosma. Eens kijken of dat geitje dan nog steeds de links tussen de islam en terreur ontkent.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... -de-magma/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44654
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Bericht door Mahalingam »

Ooit gehoord van Nevin Özütok van GroenLinks ? Hier is ze:

Afbeelding
Nevin Özütok studeerde Personeel en Arbeid aan de Sociale Academie en aan de Universiteit van Amsterdam.

Zij was lid bestuur Verzetsmuseum te Amsterdam, van 2009 tot 2015.
Nu houdt zij een betoogje in de 2-de Kamer dat er een 'Joden' islamofoben'-register dient te komen.
Creatieve geesten in Gr. Links zouden al bezig zijn om een geschikt symbool te bedenken dat op de jas genaaid kan worden (gerucht!!!).

De video kan je hier bekijken:
https://twitter.com/edroodbeen/status/1 ... 65089?s=21
Commentaren:

Leon van Galen @Leonvangalen99 Nov 2
Het totalitaire Groenlinks wil dat de overheid "Islamofobie" gaat monitoren...
@Martinbosma_pvv meldt zich alvast vrijwillig aan.

Ed Roodbeen @EdRoodbeen Replying to @Leonvangalen99 @Martinbosma_pvv
Dat was ooit mijn onderbuurvrouw. Ze belde jaar in jaar uit dag en nacht aan om te klagen over de muziek (die niet aan stond), over de wasmachine (die niet draaide), over huilende baby’s (die er niet waren). Die vrouw is knettergek.


John Huizing - tweets op persoonlijke titel @john_huizing 6h6 hours ago
Replying to @EdRoodbeen @Leonvangalen99 @Martinbosma_pvv
Duidelijk ook niet geselecteerd op haar kennis van de nederlandse taal: ‘een visie, wat’ en een spaarzaam gebruik van lidwoorden!
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7250
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Nooit meer Groen Links

Bericht door Ali Yas »

Mahalingam schreef:Ooit gehoord van Nevin Özütok
Hoe zou dat ook kunnen? Niemand die haar naam kan uitspreken.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80779
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Bericht door Ariel »

Ali Yas schreef:
Mahalingam schreef:Ooit gehoord van Nevin Özütok
Hoe zou dat ook kunnen? Niemand die haar naam kan uitspreken.
Zelf Khadija Arib versprak zich tijdens het debat. Zij noemde haar mevrouw Özturk.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7250
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Nooit meer Groen Links

Bericht door Ali Yas »

Ariel schreef:Zelf Khadija Arib versprak zich tijdens het debat. Zij noemde haar mevrouw Özturk.
Jaha, maar mevrouw Arib is een Marokkaanse. Frans en Arabisch lijken niet méér op Turks dan Nederlands erop lijkt.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Mahalingam
Berichten: 44654
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Bericht door Mahalingam »

Weet je wat momenteel progressief is? Waterkraantjes op straat. Ja, vroeger hadden we een waterpomp op het plein.
Leiden krijgt eindelijk zijn watertappunten, maar nog zonder water
Leiden moest er bijna negen jaar op wachten, maar eind dit jaar zijn ze er dan: de stedelijke watertappunten.

Het gaat om kraantjes waar voorbijgangers een slokje water kunnen nemen of hun veldfles bijvullen. Wethouder Yvonne van Delft (GroenLinks) kondigt de aanleg van zes van dergelijke mini-fonteintjes aan, nog voor het eind van het jaar.

In de zomer van 2011 haalde een groep binnenstadbewoners 1.600 handtekeningen op, met de komst van watertappunten in de binnenstad als doel. De toenmalige raadsfracties van PvdA en GroenLinks steunden het initiatief en kregen ook een meerderheid van de gemeenteraad achter zich.

Toch zijn de waterkraantjes op een sokkel nog steeds nergens te vinden. Ze bleken prijzig, het aanwijzen van de exacte plekken waar ze moesten komen gaf problemen, evenals het aanleggen van een aparte waterleiding. ,,Waar blijven ze toch?’’, vroeg eerder al het GroenLinks-raadslid Walter van Peijpe. ,,Waar kan ik nou eindelijk eens mijn dopper vullen?’’

Geen water

Nou, ze komen, bevestigde zijn partijgenoot Van Delft. Eén op de Haarlemmerstraat en verder op de Garenmarkt, op de Lammermarkt, in het Huigpark en in nog twee parken. Als het goed is, staan ze er nog voor Oud en Nieuw. ,,Vanwege bevriezingsgevaar worden ze in de winter afgesloten’’, benadrukte Van Delft. ,,Dus ze komen er wel te staan, maar er komt voorlopig nog geen water uit.’’
Progressief Zoeterwoude wil watertappunten in het dorp
Progressief Zoeterwoude heeft donderdag tijdens de algemene beschouwingen van de begroting voor 2020 een motie ingediend waarmee de partij het plaatsen van watertappunten in het dorp op de politieke agenda wil hebben. “In de regio is al op verschillende plaatsen gratis drinkwater te tappen, Zoeterwoude mag hier niet bij achterblijven”, aldus PZ-raadslid Marin Pannebakker. Pannebakker doelt hiermee op de gratis watertappunten die leverancier Dunea de afgelopen jaren in Leiden plaatste.
Deze progessieveling heeft niet door dat er een verschil is tussen de politieke werkelijkheid en de realiteit. En de realiteit is: er zijn in Leiden de facto geen watertappunten.
En die er komen zijn niet geschikt om een slokje te drinken want je moet dat ondersteboven doen. Zie maar:

Afbeelding


En waarom moet dat zo nodig? Dan kunnen de burgers hun plastic flesjes vaker gebruiken wat natuurlijk veel duurzamer is.
En ook vanwege het klimaat worden we in de hetere zomer veel dorstiger. dat vereist ingrijpen vande overheid en geen particulier initiatief:

Afbeelding
“We willen dat mensen meer sporten, de zomers worden steeds warmer, wel 35 graden. Dan is het belangrijk dat je voldoende water drinkt. Bovendien zijn we ervoor dat mensen hun flesjes opnieuw gebruiken”, verklaarde Pannebakker de motie. PZ ziet het Molenpad, de dorpskern en het nieuwe maatschappelijke centrum in Zoeterwoude Rijndijk als geschikte plaatsen voor een gratis watertappunt.
https://sleutelstad.nl/2019/11/09/progr ... -het-dorp/
https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20 ... nder-water
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44654
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding

Wat blijkt hier nu fout te zijn? Het is Jorrit, er zijn hard- en softdrug maar hij heeft niet de agenten voor de bek gespuwd.
Wij moesten het doen met deze beelden:


Maar de rechter zag het gehele videomateriaal van RTL en daarin zag hij iets niet: spugen.
Mark Jan Bouwman
‏ @AdvocaatBouwman

Geen verzet bij zijn aanhouding door Jorrit Nuijens. Er is door hem niet gespuugd naar agenten. Vandaag is voor de resterende verdenkingen tijdens een OM hoorzitting een tweetal geldboetes opgelegd. Hieronder zijn verklaring.
https://twitter.com/AdvocaatBouwman/sta ... 4982075392

"Het OM besloot dan ook - na het zien van de ongepubliceerde beelden van RTL cameraploeg die het gehele voorval filmde en bestudering van het strafdossier - om mij daarvoor niet te vervolgen."

Waarom mogen wij burgers die ongepubliceerde beelden niet zien?

Ook vreemd dat hij straf krijgt voor wat een 'gebruikershoeveelheid' wordt genoemd:
“Het OM legt mij, voor het in bezit hebben van een gebruikershoeveelheid recreatieve drugs een boete op van € 400”.
+---------------
Volgens de strafrichtlijn krijg je strafpunten voor bezit en/of handel. Elk strafpunt kost €29 meneer had dus 400/29 = 14 strafpunten te pakken. Dat staat voor een hoeveelheid van 160 gram Hasj of wiet en/of een 10 XTC pillen. GEEN GEBRUIKERSHOEVEELHEDEN DUS.
+------------
ls je een gebruikshoeveelheid bij je hebt, kan de politie dit in beslag nemen (sepot met afstand), maar je krijgt geen boete. Het in beslag nemen wordt wel geregistreerd. Je naam is dan bekend bij de politie maar je hebt geen strafblad.
Als je meer dan een gebruikershoeveelheid op zak hebt, kun je - afhankelijk van de hoeveelheid die je bezit - een boete krijgen of zelfs een gevangenisstraf.
Meneer kreeg een forse boete en hij had dus MEER dan een een gebruikershoeveelheid bij zich.
Dus meer dan 5 gram bij softdrugs (hasj of wiet) en/of minimaal een halve gram bij harddrugs (cocaïne, speed etc.), 2 of meer XTC pillen en/of meer dan 5 ml GHB.
+-------------
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nooit meer Groen Links

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44654
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Bericht door Mahalingam »

Over de stikstofnoodwet om ons land draaiend te houden:
,,Deze wet is juridisch wankel en de natuur wordt er niet beter door beschermd, maar juist sléchter’’, zegt GroenLinks-leider Jesse Klaver. Hij wijst op een advies van de Raad van State, waarin staat dat de spoedwet geen oplossing biedt voor de stikstofcrisis. ,,Daar komt bij dat deze wet het mogelijk maakt om bepaalde bouwprojecten zonder natuurvergunning uit te voeren’’, zegt Klaver.
Hij zegt tegen de stikstofwet te zullen stemmen als een amendement van GroenLinks niet wordt aangenomen. In dat amendement staat dat de stikstofuitstoot door de landbouw in 2035 gehalveerd moet zijn. ,,De Raad van State waarschuwt dat deze wet juridisch wankel is, omdat onduidelijk is of de stikstofmaatregelen wel effect gaan hebben’’, zegt Klaver. ,,Het juridische gedrocht wordt er zo alleen maar groter op.
Het is mij een raadsel hoe het met zijn amendement opeens geen juridische gedrocht wordt.
De spoedwet waarmee het kabinet de stikstofcrisis te lijf wil gaan, dreigt te stranden in de Eerste Kamer. Oppositiepartijen GroenLinks en PvdA overwegen tegen te stemmen, omdat zij vinden dat de wet juridisch rammelt en er te weinig wordt gedaan voor de natuur.
https://www.ad.nl/politiek/stikstofwet- ... ~a694bf89/

Er zou ook een de invoering van een stikstofregistratiesysteem komen. Waarschijnlijk naast het voor boeren al bestaande mestsysteem. Moeten die alles 2 keer intypen.
Iedereen die stikstof uitstoot krijgt nu net zo iets voor de kiezen als de boeren al hebben (mestregistratie)?

Bureaucratie wordt verstikkend. Stimuleert de economische achteruitgang.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nooit meer Groen Links

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44654
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Bericht door Mahalingam »

Nieus over YASSER VERAS onder zijn artiestennaam Jesse Klaver :
Klaver stelt zich opnieuw verkiesbaar als lijsttrekker GroenLinks
Jesse Klaver stelt zich voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 opnieuw verkiesbaar als lijsttrekker van GroenLinks. Dat heeft de 33-jarige huidige fractievoorzitter en partijleider maandag laten weten aan de kandidatencommissie van zijn partij. De procedure voor het kiezen van een nieuwe lijsttrekker van GroenLinks is maandag begonnen.

„Het is nu of nooit. Daarvoor is nieuw leiderschap nodig”, schrijft Klaver. Hij is naar eigen zeggen de juiste persoon die „tegen de gevestigde belangen” in durft te gaan. „Nederland staat op de drempel van een nieuwe tijd en het is aan een nieuwe generatie om dat nieuwe hoofdstuk van onze geschiedenis te schrijven.”
Zullen er nog tegenkandidaten durven opduiken?
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/12/09/kl ... s-a3983156

De reactie op Geen Stijl is:
Klimaat gered. Klaver opnieuw verkiesbaar!

De kartonnen trekpop van Wijnand Duyvendak blijft prominent in de etalage.

"Het is nu of nooit. Daarvoor is nieuw leiderschap nodig. Visie voor de toekomst. Leiderschap dat niet bang is om korte zinnetjes met nietszeggende holle woorden te produceren en om nee te zeggen tegen de inhoud. Daarom stel ik me opnieuw aan u voor: ik ben een marketingvehikel." Jesse heeft er helemaal zin an, en is at your service om het klimaat te redden.
Al tien jaar onopvallend Kamerlid tussen servet en tafellaken, logisch dat je onderhand een keer de stap naar de grotemensenwereld wil maken en de leiding wil nemen. Pardon. Wat zegt u? Hij wás al leider? Waarvan? GroenLinks? Echt? Sinds 2015? Al die tijd? Jeetje. Maar wat heeft ie bereikt dan, in die tijd? Noemt u eens wat? Ja, dat leenstelsel voor studenten. Allemaal jonge mensen in de schuld, pijnlijk inderdaad. Anders nog iets? Ja, dat praten in korte zinnetjes, op een toon alsof iedereen kinds is. Lelijke politiek, is dat. Heel vaak 'Obama' zeggen, dat valt ons ook op, en dan heel strijdbaar de mouwen opstropen op een podium dat heel bedacht groen/geel verlicht wordt, zodat al zijn foto's er altijd hetzelfde uit zien. Herkenbaarheid, altijd goed voor een 'sterk merk'. Maar verder, inhoudelijk? Nee, u weet het ook niet? Nou goed. Succes, Jesse!
Update: GroenLinks verliest wel haar karakteristieke tuinkabouter, Bram.
https://www.geenstijl.nl/5150948/persbe ... hternamen/

Over de GR. Linkse tuinkabouter:
Van Ojik uit de Kamer na verkiezingen 2021

Bram van Ojik keert niet terug in de Tweede Kamer na de verkiezingen van 2021. Dat staat in een brief van GroenLinks-voorzitter Katinka Eikelenboom aan de leden van de partij.

GroenLinks gaat zich voorbereiden op die verkiezingen, door onder meer een kandidatencommissie in te stellen, onder voorzitterschap van Henrike Karreman. Van Ojik, een vertrouweling van voorman Jesse Klaver, wordt vicevoorzitter daarvan. De procedure voor het kiezen van een lijsttrekker start maandag.

In de brief bedankt Eikelenboom "Bram namens heel GroenLinks bij deze vast heel hartelijk voor zijn enorme inzet, humor en gedrevenheid als Kamerlid". Een reden voor het vertrek geeft Eikelenboom niet in de brief. De fractie was zondag niet bereikbaar voor commentaar.
https://www.lc.nl/binnenland/Van-Ojik-u ... gle.com%2F
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44654
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Bericht door Mahalingam »

Hij wordt nog eens een echte Heiland voor het Groen.
Time Magazine zet Jesse Klaver op lijst van politieke talenten van de toekomst

De Nederlandse politicus Jesse Klaver staat op de lijst van honderd belangrijkste talenten van de toekomst van Time Magazine, de Time 100 Next. Het is de eerste keer dat het Amerikaanse tijdschrift de lijst publiceert.

,,De Europese Unie heeft te maken met een groene golf en Jesse Klaver is een belangrijke drijvende kracht achter deze golf.” Het tijdschrift noemt de groei van GroenLinks tijdens de ambtstermijn van Klaver en roemt zijn bijdrage aan het Nederlandse klimaatbeleid.

Anderen die op de lijst voorkomen zijn onder anderen de president van Costa Rica Carlos Alvarado Quesada, de Amerikaanse presidentskandidaat Pete Buttigieg, rapper Lil Nas X en NBA-speler Zion Williamson.

In een eerste reactie laat Klaver weten zich ‘vereerd te voelen’: ,,Het zegt vooral veel over die hele groene beweging en jongeren die de straat opgaan om verandering af te dwingen. Daar ben ik heel trots op.”
https://www.ad.nl/binnenland/time-magaz ... ~a83fd857/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22589
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Bericht door King George »

Regels voor gewone mensen, uitzonderingen voor de graaiers van Groen Links. En niet zo'n beetje graaien ook. Het gaat al gauw om bedragen twee jaarsalarissen van een voltijds leraar of een voltijds verpleger, waar Groen Links zegt voor op te komen. Andermans belastinggeld stinkt niet bij de graaiers van Groen Links, zoveel is duidelijk.


 • Vergoeding: Zelfs de hond van Isabelle Diks (GL) ‘woonde’ in Den Haag

  GroenLinks Kamerlid Isabelle Diks kwam onlangs in opspraak vanwege het wachtgeld dat zij ontving. “Ik heb zo mijn bestedingspatroon”, verklaarde Diks. Nu blijkt dat zij vanaf 2018 tevens een verblijfskostenvergoeding kreeg van ruim 46.000 euro netto. Dit omdat zij stond ‘ingeschreven’ bij de gemeente Leeuwarden. Maar woonde zij daar wel? We vroegen het aan haar politiek leider Jesse Klaver. Lees mee met Ton F. van Dijk over transparantie én gemeenschapsgeld bij GroenLinks.

  10/12 | 2019 Geplaatst in de volgende categorieën: POLITIEK Geschreven door: Ton F. van Dijk

  Geachte heer Klaver, Beste Jesse,

  Ik richt me direct tot u omdat ik in het kader van een publicatie in HP/De Tijd een aantal vragen heb gesteld aan een Kamerlid van uw fractie, Isabelle Diks. Deze vragen hebben betrekking op het mogelijk onrechtmatig ontvangen van een verblijfskostenvergoeding ter hoogte van ruim 46.000 euro netto. De belangrijkste vraag die ik heb gesteld weigert zij echter (via haar woordvoerster) te beantwoorden. Deze vraag luidt:

  Hoeveel dagen verbleef Isabelle Diks vanaf januari 2018 tot heden in Leeuwarden en hoeveel dagen in Den Haag?

  Daarom stel ik deze vraag nu nadrukkelijk aan u als leider van zowel de partij als de Kamerfractie. U bent niet alleen politiek verantwoordelijk voor Kamerleden van uw fractie, u bent ook de direct leidinggevende van Isabelle Diks.

  Toelichting:
  Bronnen uit de directe omgeving van Isabelle Diks hebben tegenover HP/De Tijd verklaard dat zij vanaf januari 2018 samen met haar echtgenoot Marc Jacobs woonachtig is in Den Haag en dat zij daar het grootste deel van haar tijd doorbrengt. Het huis van Diks staat sindsdien (of al eerder) te koop en zij is volgens bronnen in Leeuwarden niet of nauwelijks aanwezig in haar woning. De echtgenoot van Diks werkt ook fulltime in Den Haag, zij heeft geen gezinsleden die in Leeuwarden zijn achtergebleven, zelfs haar hond is meegegaan naar Den Haag.
  De echtgenoot van Diks werkt ook fulltime in Den Haag, zelfs haar hond is meegegaan naar Den Haag.
  Toch staat zij naar eigen zeggen wel ‘ingeschreven’ in de gemeente Leeuwarden. Deze plaats staat ook vermeld op de website van de Tweede Kamer als haar woonplaats. Zoals gezegd woont zij echter in Den Haag en brengt zij daar het grootste deel van haar leven door. Volgens de wet dient mevrouw Diks zich dan binnen vijf dagen in te schrijven in deze gemeente. Dit is echter niet gebeurd. Hiervoor kan mevrouw Diks een boete krijgen van de gemeente. Het is een regel die voor alle burgers van die stad geldt.

  Isabelle Diks bevestigt dat zij in 2019 nauwelijks in Leeuwarden is geweest als gevolg van haar blindedarmontsteking en de nasleep daarvan. Ook bevestigt zij dat zij in haar ‘vrije tijd’ zoveel mogelijk in Leeuwarden wil zijn, maar dat dit dus niet altijd lukt. Zij spreekt derhalve zelf van een verdeling die ‘scheef’ is. Zij weigert echter nadrukkelijk de vraag te beantwoorden hoeveel dagen zij dan in Leeuwarden verbleef en hoeveel in Den Haag?

  Dit is van belang omdat Isabelle Diks vanaf januari 2018 tot heden een verblijfskostenvergoeding heeft ontvangen van ruim 2000 euro netto per maand. In totaal gaat het om ruim 46.000 euro netto, volgens haar eigen opgaaf.

  Deze regeling is bedoeld voor Kamerleden wier sociale- en/of gezinsleven zich in een andere plaats afspeelt dan Den Haag. Dit is in het geval van Isabelle Diks echter niet het geval. Als gevolg hiervan heeft Isabelle Diks mogelijk ten onrechte deze vergoeding ontvangen en dit kan in dat geval als onrechtmatig worden aangemerkt. Dat is een ernstige zaak, het gaat immers om belastinggeld en het bedrag is twee keer het salaris van een verpleegster of onderwijzer, de mensen waar GroenLinks voor op wil komen.
  Het bedrag is twee keer het salaris van een verpleegster of onderwijzer, de mensen waar GroenLinks voor op wil komen.
  Alvorens HP/De Tijd tot publicatie overgaat wil ik graag een antwoord op mijn vraag, zoals hierboven gesteld. Immers het antwoord op die vraag is bepalend voor de plaats van hoofdverblijf van Isabelle Diks en dus ook van de eventuele onrechtmatigheid van de ontvangen vergoeding.

  De regeling is nadrukkelijk niet bedoeld voor het betalen van dubbele lasten voor een woning die te koop staat in de oude woonplaats.

  Omdat GroenLinks niet in het midden kan laten of er sprake is van mogelijke fraude met gemeenschapsgeld door een Kamerlid ben ik van mening dat mijn vraag, die relevant en legitiem is, dient te worden beantwoord. Ik doe daarom een beroep op u als leider van de partij om er op toe te zien dat deze vraag naar behoren wordt beantwoord.

  Niet in de laatste plaats omdat Isabelle Diks schriftelijk heeft laten weten dat de gehele Kamerfractie – en u dus ook – van bovenstaande situatie ‘op de hoogte’ is.

  Het spreekt voor zich dat als uit de opgaaf van verblijfsdagen in Leeuwarden blijkt dat deze plaats wel haar hoofdverblijf is, HP/De Tijd van publicatie af zal zien. Er lijkt dus ook geen enkele reden te zijn om de vraag niet te beantwoorden.

  Ik reken op uw bemiddeling en inzet om zo te komen tot klaarheid in deze kwestie. Altijd tot nadere toelichting bereid.

  Met vriendelijke groet,
  Ton F. van Dijk

  PS: Ter toevoeging: sinds afgelopen week én de dag waarop ik mijn vragen heb gesteld heeft mevrouw Diks onmiddellijk haar woonplaats aangepast op de website van de Tweede Kamer.

  Zij gaf aan die dag haar huis verkocht te hebben, hetgeen bevestigt dat zij niet in Leeuwarden woont, want anders zou zij wel eerst nog moeten verhuizen, maar kennelijk is het verkopen van haar woning onder voorbehoud in combinatie met vragen vanuit de journalistiek de reden om nu het woonadres te wijzigen en woont zij vanaf die dag wel opeens officieel in Den Haag.

  U begrijpt dat dit nog meer vragen oproept.

  Afbeelding
  De website van de Tweede Kamer toen HP/De Tijd vragen stelde

  Afbeelding
  De website van de Tweede Kamer kort nadat HP/De Tijd vragen stelde


  Beste Ton,

  Naar aanleiding van de mail die je aan Jesse Klaver hebt gestuurd het volgende:

  Isabelle Diks was wethouder in Leeuwarden toen ze verkozen werd als Tweede Kamerlid. Omdat dagelijks heen en weer rijden onmogelijk bleek heeft zij naast haar huis in Leeuwarden een appartement in Den Haag gekocht en verdeelde ze haar tijd tussen Leeuwarden en Den Haag. Daarvan heeft ze de fractie van GroenLinks op de hoogte gesteld. We vragen van Kamerleden niet een registratie bij te houden waar ze welke dag verblijven.

  Overigens is het zo dat het huis van Isabelle Diks in Leeuwarden recent is verkocht en dat zij inmiddels staat ingeschreven in Den Haag.

  Vriendelijke groet,

  Diederik ten Cate
  Woordvoerder Jesse Klaver

https://www.hpdetijd.nl/2019-12-10/verg ... -den-haag/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80779
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Bericht door Ariel »

GroenLinks voelt zwaar weer aankomen, en legt de omstreden vergoeding die Tweede Kamerlid Isabelle Diks heeft ontvangen voor aan de nieuwe integriteitsadviseur van de Tweede Kamer.
GroenLinks vindt „het belangrijk dat er geen onduidelijkheid bestaat over de regels en de toepassing daarvan door Isabelle Diks”, laat de partij weten. De partij schakelt daarom oud-griffier Jacqueline Biesheuvel-Vermeijden in, die per 1 januari aan de slag gaat als integriteitsadviseur voor de Kamer.
En Isabelle Diks ? Wat vindt die er van?
Tegenover De Telegraaf had Diks verklaard dat die woning, een riant stadspaleis in het centrum, inderdaad al twee jaar te koop stond. Ze ontkende echter dat ze er niet woonde. Zij vindt haar situatie anders dan die van FvD-Kamerlid Theo Hiddema, die stond ingeschreven in Maastricht. „Ik woon daar ook echt. Ik ben bovendien al twee jaar bezig dat ding te verkopen. Ik heb intussen wel de kosten ervan.”
Tja..Ik heb intussen wel de kosten ervan. :nietverstaan:

Dat heeft iedereen meisje..Dubbele kosten als je de oude woning nog niet verkocht hebt terwijl je al verhuisd bent naar je nieuwe woning. Een beetje raar om de maatschappij op te laten draaien voor die kosten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80779
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Bericht door Ariel »

Mevrouw Diks die wat betreft haar leeftijd ( 54 jaar ) niet echt lekker opgedroogd is, had een leuk optrekje in Leeuwarden.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80779
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Bericht door Ariel »

Diks kwam onlangs al in opspraak omdat ze wachtgeld ontving bovenop haar salaris als Kamerlid. Ze kreeg dat omdat ze haar hogere loon als wethouder voor GroenLinks in Leeuwarden in 2017 inruilde voor dat van Kamerlid.

De partij was daarvan niet op de hoogte en vond de toelage niet gepast. Na overleg met partijleider Jesse Klaver betaalde Diks het wachtgeld terug.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80779
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Bericht door Ariel »

:ohmy2: Wat een volslagen idioot dit mens.

Statenlid Overijssel Claudia Groot Koerkamp (GroenLinks) heeft zich tijdens de Provinciale Statenvergadering officieel solidair verklaard met de islam. De overigens niet-bekeerde Claudia zal in het vervolg de vergaderingen bijwonen met een hoofddoek.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Afbeelding[/quote]
Ariel schreef::ohmy2: Wat een volslagen idioot dit mens.
Ik heb de foto nog eens goed bekeken en weet al hoe haar gedrag tot stand is gekomen. Onder haar zwarte hoofdtooi draagt zij een complete luipaardenjurk. Iedereen mag doen waartoe men zich het meest geschikt acht en in welbehagen wil verkeren. Maar je in de politiek presenteren in een luipaarden outfit geeft te denken als je jezelf daarbij overgeeft aan de islamitische propaganda voor de grote historische Arabische perverse pedofiel psychopaat profeet Mohammed. Een analfabeet met een ernstige geestesziekte die het geloof in zichzelf verkondigde door het bloedende zwaard te laten neerdalen op de nekken van degenen die geen gehoor gaven aan zijn eis tot absolute machtsuitoefening over zijn medemensen.

Profeet Mohammed. Hoe ziek moet je zijn om als beschaafd westers mens aan zijn walgelijke misselijk makende weerzinwekkende sadistische ideeën tegemoet te komen?

In het geval Claudia Groot Koerkamp zijn daar slechts drie dingen voor nodig: luipaardenkleding, zwarte hoofdomslag en prominent aanwezig zijn in de partij met een bedenkelijke reputatie GroenLinks.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22589
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Bericht door King George »


GroenLinks-raadslid Imane Nadif 'bestuurlijk verplaatst' bij klimaatprotest Schiphol

'Imane Nadif was aanwezig om de demonstranten een hart onder de riem te steken. Nadat ze zich voegde bij de demonstranten, is ze meegenomen voor burgelijke ongehoorzaamheid', aldus een woordvoerder van GroenLinks.

GroenLinks wil dat de verdere uitbreiding van Schiphol wordt ingeperkt. Imane Nadif liet eerder in de gemeenteraad weten juridische stappen te willen zetten om verdere groei te voorkomen.

Gebiedsverbod

De actievoerders willen Schiphol Plaza 24 uur bezet houden. Omdat zij geen toestemming hadden om te demonstreren bij Schiphol Plaza, ging de Marechaussee om 12.00 uur over tot ontruiming. Hierbij werden ruim 25 mensen gearresteerd. Tientallen demonstranten werden bestuurlijk verplaatst. Zij hebben een gebiedsverbod van 48 uur opgelegd gekregen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22589
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Bericht door King George »

Regels voor anderen; Uitzonderingen voor zichzelf. Oftewel vliegschaamte voor anderen; Vliegen voor Imane Nadif. Ze vliegt er in ieder geval flink wat keren op uit.


Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 44654
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Bericht door Mahalingam »

In Heerhugowaard woont Roy Korbijn (niet Corbyn?) en zit bij de jeugdclub Dwars en is de aanvoerder van Gr. Links ter plaatse.
https://twitter.com/kimboon94/status/12 ... 3693772800
Kim Boon plaatste een twitter en Roy was het, in een vlaag van verstandsverbijstering met hem eens en retweette:

Afbeelding
Kim Boon @KimBoon94

GroenLinkser jat mijn tweet met daarin een oproep om de migratie te stoppen, wordt vervolgens door heel Dwars bekritiseerd. Geeft daarna aan dat hij is “geheckt” en verwijdert tweet + account. Mijn dag kan in ieder geval niet meer stuk.
Afbeelding
Kim Boon @KimBoon94

Klopt, Roy heeft dit niet zelf getypt. Ik heb het getypt en hij was het waarschijnlijk zo erg met me eens dat hij besloot m’n tweet te kopiëren.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44654
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Bericht door Mahalingam »

En wat heeft Jesse te vertellen over het boerenprotest van gisteren?
Jesse Klaver
‏Verified account @jesseklaver

Stadspleinen worden bezet. Snelwegen zijn afgezet. Boeren blokkeren panden van media-outlets en eisen zendtijd.

Hier regeert het recht van de trekker.

@minpres heeft de “aanpak” van de stikstofcrisis niet onder controle. Ik wil vandaag nog een debat over de ontstane chaos.
https://twitter.com/jesseklaver/status/ ... 3601924096

Wat heetgebakerd zeg. En dat debat daar kon die naar fluiten. :cry:
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nooit meer Groen Links

Bericht door Pilgrim »

Onlangs bij protest opgepakt GroenLinks-gemeenteraadslid Amsterdam wil FvD en PVV ‘opheffen’

Door: Bert Brussen, 12:01, 20 december 2019

Afbeelding

Democratisch gekozen partijen willen verbieden, hoe anti-democratisch wil je het hebben?

Dit is Imane Nadif (foto). Nadif is voor GroenLinks gemeenteraadslid in Amsterdam.

Onlangs werd Nadif opgepakt (letterlijk) door de marechaussee omdat ze demonstreerde op Schiphol Plaza, ook al wist ze dat het door de burgemeester was verboden om daar te demonstreren. Nadif overtrad dus bewust de wet, maar kennelijk is dat in Amsterdam geen enkel probleem, gemeenteraadsleden die bewust de wet overtreden. Zoals het in Amsterdam ook geen enkel probleem is dat in de ambtswoning van de burgemeester (ook GroenLinks, maar dat is toeval) een verboden vuurwapen rondslingert.

Vandaag wil Nadif (die volgens haar Instragam-account onlangs nog vakantie vierde in New York maar natuurlijk met een duurzame zeilboot over de oceaan is gevaren omdat vliegen momenteel wel erg hypocriet is voor een GroenLinkser) graag dat de niet-verboden en democratisch verkozen politieke partijen Forum voor Democratie en Partij Voor de Vrijheid worden opgeheven omdat ze ‘anti-democratisch’ zouden zijn. Wat natuurlijk een wel erg geinige ironie is, aangezien het willen opheffen van democratisch gekozen partijen zo’n beetje dé definitie is van ‘anti-democratisch’ zijn.

Wij wensen de burgers van Amsterdam ook vandaag weer veel sterkte, kracht en wijsheid toe. En vooral een behouden vaart tijdens het verhuizen naar een normale stad of het emigreren (top-tip!) naar een normaal land.

https://tpo.nl/2019/12/20/onlangs-bij-p ... -opheffen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22589
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Bericht door King George »

Hans v d Mortel sr schreef:Afbeelding
Ariel schreef: :ohmy2: Wat een volslagen idioot dit mens.
Ik heb de foto nog eens goed bekeken en weet al hoe haar gedrag tot stand is gekomen. Onder haar zwarte hoofdtooi draagt zij een complete luipaardenjurk. Iedereen mag doen waartoe men zich het meest geschikt acht en in welbehagen wil verkeren. Maar je in de politiek presenteren in een luipaarden outfit geeft te denken als je jezelf daarbij overgeeft aan de islamitische propaganda voor de grote historische Arabische perverse pedofiel psychopaat profeet Mohammed. Een analfabeet met een ernstige geestesziekte die het geloof in zichzelf verkondigde door het bloedende zwaard te laten neerdalen op de nekken van degenen die geen gehoor gaven aan zijn eis tot absolute machtsuitoefening over zijn medemensen.

Profeet Mohammed. Hoe ziek moet je zijn om als beschaafd westers mens aan zijn walgelijke misselijk makende weerzinwekkende sadistische ideeën tegemoet te komen?

In het geval Claudia Groot Koerkamp zijn daar slechts drie dingen voor nodig: luipaardenkleding, zwarte hoofdomslag en prominent aanwezig zijn in de partij met een bedenkelijke reputatie GroenLinks.
Domheid heeft een kleur
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie