Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77323
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Bericht door Ariel »

We hoeven niet erg lang te wachten om te zien om wat voor kereltjes het gaat.

Hier een filmpje van de vechtpartij.

Het ziet er erg getint uit.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77323
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Bericht door Ariel »

King George schreef:
  • Invloed IS op Haags jeugdwerk

    In de Haagse achterstandswijken Transvaal en de Schilderswijk zijn salafistische jongerenwerkers actief die IS-propaganda vertonen en jongeren waarschuwen hoe inlichtingendiensten radicalisering herkennen. Hun handelen werd vorig jaar zo gevaarlijk, dat één man op dringend advies van de opsporingsdiensten moest stoppen als jongerenwerker.
Salafistische jongerenwerker werkte na ontmaskering nog half jaar door

Een salafistische jongerenwerker die door de Haagse politie te gevaarlijk werd bevonden om dit werk te doen, heeft nog maanden doorgewerkt nadat burgemeester Krikke voor hem gewaarschuwd was.

In een brief aan de gemeenteraad schreef Krikke gistermiddag dat de politie een speciaal rapport schreef over de man, die ‘actief radicaal gedachtengoed uitdraagt’. ,,Deze informatie heeft de gemeente direct besproken met Zebra, waarna er afscheid is genomen van de medewerker.” Dit was in januari 2018. Zebra is de welzijnsorganisatie voor onder meer de Schilderswijk en Transvaal. Uit gesprekken met betrokkenen en documenten wordt duidelijk dat tussen het verschijnen van de bestuurlijke rapportage en het vertrek van de geradicaliseerde jeugdwerker bijna een halfjaar verstreek.

Eind mei besloot de top van de welzijnsorganisatie om de man over te plaatsen naar een steunpunt voor ouderen. Dit wilde hij niet, waarna hij vertrok. Volgens Xtra is in dit hele traject ‘nauw samengewerkt’ met de gemeente.

Aansteekpunt
Zebra en haar moederorganisatie Xtra raakten in opspraak nadat deze krant vorige maand onthulde dat er zoveel mis is binnen de organisatie, dat salafistische jongerenwerkers vrij spel konden krijgen in de Schilderswijk. Zij vertelden jongeren op straat onder meer wat professionals allemaal over islamitische extremisten leerden tijdens een cursus die was betaald door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Krikke schrijft de gemeenteraad nu dat die cursus al in 2016 plaatsvond, en ook is gevolgd door politieagenten en mensen van het OM. De deelnemers werden zo goed opgeleid, dat ze vervolgens ,,kunnen fungeren als aanspreekpunt binnen hun organisatie”.

Inlichtingendiensten balen ervan dat dit soort gevoelige informatie op straat belandt, weet een ingewijde. ,,Dan kunnen mensen die in de gaten worden gehouden, namelijk tactieken verzinnen om dit te verhinderen.” De jongerenwerker die op last van de politie van straat werd gehaald, zou hier een goed voorbeeld van zijn, aldus oud-collega’s. Het stadsbestuur heeft hoogleraar Pauline Meurs ingeschakeld om onderzoek te doen naar Xtra.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:
Een salafistische jongerenwerker die door de Haagse politie te gevaarlijk werd bevonden om dit werk te doen, heeft nog maanden doorgewerkt nadat burgemeester Krikke voor hem gewaarschuwd was.
De collega van Krikke is gevestigd in Rotterdam en heeft zichzelf opgekrikt tot salafist én . . . jihadist.

Maar tsja . . . als burgervader van een grote stad kun je blijkbaar met het grootste gemak van de moslimwereld jezelf kwalificeren als salafist buiten dienst. Het is zoiets als dat ik beweer ss-er en fervent nazi-aanhanger te zijn, maar dat verder daar geen mens in Nederland last van mij heeft. Dus wat is het probleem?

En wat die Haagse politie betreft wordt steevast vergeten - men verdomd het ook om ook maar een momentje na te denken - dat de burgemeester het hoofd is van de politie. Iemand verder nog die hier over wil praten? :roll:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49696
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Bericht door Pilgrim »

O, o, Den Haag...

Afbeelding

Hey @MinPres! Kom je een weekje bij mij logeren in Moerwijk? Gaan we samen wandelen door de wijk. Steken we de weg over richting Schilderswijk. Lopen we tussen de rommel door. Gezellig man! GAAF LAND!

Geplaatst via: E.J. Bron (via Twitter; Monno Janssen)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21284
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Bericht door King George »

Zaten we met de analyse als hier verwoord toch gewoon bovenop de waarheid en de feiten.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77323
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Bericht door Ariel »

Afbeelding

Pauline Krikke, bestuurder in nood. Wie is deze dame.
Bestuurder Pauline Krikke - van 9-5-1961 te Sneek - ziet altijd de zon schijnen, zelfs wanneer gitzwarte donderwolken zich boven haar hoofd hebben samengepakt.
Spoiler! :
Week van de waarheid voor ’dame van uitersten’

Het wordt de week van de waarheid voor Pauline Krikke. Donderdag moet ze naar de gemeenteraad. De positie van de burgemeester van Den Haag is buitengewoon wankel na de dramatisch verlopen nieuwjaarsnacht.

Onverantwoorde keuzes, slap optreden, wegkijkgedrag, de verwijten zijn bijtend. Wie is de geboren Friezin? Een dame van uitersten.

Nadat ze zwaar was bekritiseerd, omdat ze als burgemeester van Den Haag op Bevrijdingsdag de terroristische daad van de Allahu akbar roepende Syrische messensteker Malek F. minzaam had omschreven als ’het gedrag van een verwarde man’, wees de VVD’er subiet op de positieve kant van deze onverkwikkelijke affaire. Hagenaars, háár Hagenaars, waren ter plekke meteen te hulp geschoten en dat vervulde haar met blijde trots.

Nadat ze tijdens oud en nieuw toestemming had gegeven voor een veel te hoog vreugdevuur op het strand en als gevolg van een westenwind Scheveningen ernstig bedreigd had zien worden door een inferno, schreef ze een brief aan alle bewoners vol mooie zoete woorden.

Ze had ’grote waardering’ voor de hulpdiensten en ’de veerkracht van de Scheveningers’. Het volk kon rustig gaan slapen, want: ’Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de gebeurtenissen rond de vreugdevuren grondig te evalueren. (...) Het gerenommeerde onderzoeksinstituut IFV gaat een onafhankelijk onderzoek uitvoeren.’ Dat zij zelf deel uitmaakt van het genoemde ’gerenommeerde onafhankelijke’ instituut, wordt in de brief niet vermeld. Wel dat er op uitnodiging van de gemeente koffie gedronken kan worden tijdens evaluatiegesprekken in de YMCA van de buurt.

Sommige burgemeesters zoeken ten tijde van crisis hun heil in het gezamenlijk nuttigen van een kopje thee, Pauline Krikke kiest voor koffie. Maar in beide gevallen is de hoon van het volk eensluidend: slap bestuur, gênant staaltje van wegkijken.

Trumpiaanse ontslagen
Dat beeld past bij een deel van Krikkes karakter: charmant, sociaal voelend, vriendelijk, weinig doortastend. Maar er is ook dat andere beeld: van een dame wier wil wet is. Krikke of stikke werd al een gevleugelde uitdrukking toen ze van 2001 tot en met 2013 burgemeester van Arnhem was. Ze had haar ambtsketen nog niet om of er waren zes medewerkers op Trumpiaanse wijze ontslagen.

Ook de relatie met de raadsleden bracht haar geen nominatie voor de Nobelprijs voor de Vrede. Tegenover de betrekkelijk warme band met de bevolking stond een gespannen verhouding met de volksvertegenwoordigers. De vriendelijke lach in relatie tot - achter de schermen - de harde hand geeft haar iets van een Dr. Jekyll en Mrs. Hyde.

In Den Haag torpedeerde ze hoogstpersoonlijk het hondenverbod in het stadhuis door met haar labrador Harley naar binnen te lopen. Bij wijze van proef werd daarop besloten om honden toe te laten. George Orwell schreef het al in Animal Farm: Alle dieren zijn gelijk, maar sommige dieren zijn meer gelijk dan andere.

Met een bibliothecaresse-opleiding, een afgebroken rechtenstudie en ervaring als raadslid en wethouder te Amsterdam in haar bagage toog de dochter van een Friese handelaar in frisdrank en bier naar Arnhem. Haar ’huwelijk’ met de stad duurde twaalf jaar, zonder ooit echt gelukkig te zijn geweest. Ze kreeg voor elkaar dat de raamprostitutie verdween uit het Spijkerkwartier en zag haar pogingen om het Nationaal Historisch Museum naar Arnhem te krijgen mislukken door een centenkwestie.

Tijdens een (vermeend?) discriminatiegeval binnen het politiekorps werd haar ’een slap optreden’ verweten. Arnhemse raadsleden noemden haar ’tamelijk onzichtbaar’ (de oppositie probeerde haar bij herhaling weg te sturen); tijdens de vermaarde bier- en bitterballenavonden van de VVD was ze gangmaker; en later als directrice van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam een ’nachtmerrie’ voor het managementteam aldaar, dat haar een chronisch gebrek aan vaardigheden, ervaring en kennis verweet.

Die in twijfel getrokken vaardigheden lijken haar nu ook weer in Den Haag op te breken. Van een burgemeester mag enige daadkracht worden verwacht en die liet ze niet zien na de terroristische steekpartij en niet na het uit de hand gelopen vreugdevuur. Ook nadat ze nota bene zelf beroofd was in de beladen Haagse Schilderswijk, liet ze weinig daadkracht zien. Ze besloot om dit incident in de doofpot te stoppen, wat werd uitgelegd als wegkijkgedrag.

’Hoera een meisje’, juichten feministische politici in koor toen de benoeming van Pauline Krikke als burgemeester van Den Haag bekend werd. De Haagse bevolking ziet vooralsnog weinig heil in die roze wolk. Of de bestuurder met de oververhitte voeten dat onder ogen ziet, valt te betwijfelen. Zelfkritiek is volgens tegenstanders niet haar sterkste wapen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77323
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Bericht door Ariel »

Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag stapt op, zo maakte ze zondag bekend in een videoverklaring op Instagram. Zij was onder vuur komen te liggen na harde conclusies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over het verloop van de afgelopen nieuwjaarsnacht. Toen trok een regen van vonken over Scheveningen door uit de hand gelopen vreugdevuren.

Ik heb zojuist de commissaris van de koning verzocht mij per onmiddellijke ingang ontslag te verlenen. Ik ben met hart en ziel burgemeester van Den Haag geweest”, aldus Krikke in de verklaring.

Het Haagse college beslist mogelijk zondag wie taken Krikke waarneemt. Wethouder Boudewijn Revis is vooralsnog de meest waarschijnlijke kandidaat.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77323
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Bericht door Ariel »

Goshie...Die Arnoud..... :smile7:

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8143
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Bericht door xplosive »

Afbeelding

VVD staat voor : Verwaande Volksverlakkende Dommigheid, de incompetentie ten top.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Bericht door Hans v d Mortel sr »

xplosive schreef:Afbeelding

VVD staat voor : Verwaande Volksverlakkende Dommigheid, de incompetentie ten top.
Helemaal juist. Die houd ik erin! Een afgeleide daarvan: Verwaande Volksverlakkende Dwangmatigheid.

Een 'ouderwetse' swingende vriend van mij heeft dit bedacht:

VVD staat voor: Vergunning Voor Diefstal.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 42475
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Bericht door Mahalingam »

Mag ik uit het bericht van Arnoud van Doorn concluderen dat onze Mohammedaantjes een Jood-verklaring hebben afgegeven voor Halsema?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77323
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Bericht door Ariel »

Ik hou mijn hart vast wie de volgende burgemeester van Den Haag wordt.
Pechthold misschien? :shock:
Krikke laat Den Haag in complete chaos achter

„De enige juiste beslissing.” Daar is vriend en vijand van de zondag opgestapte Haagse burgemeester Pauline Krikke het over eens. Ze laat in de hofstad een bestuurlijke puinhoop achter die zijn weerga niet kent. Maar ze was – zo is ook de heersende mening – toch al nooit de juiste persoon om orde op zaken te stellen.
Spoiler! :
De positie van de eerste burger van de hofstad was helemaal onhoudbaar na het vonkenregenrapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid waar haar bestuurlijke falen als eindverantwoordelijke extra pijnlijk duidelijk werd.

Als speling van het lot was in dezelfde week ook het chaotisch verlopen boerenprotest én werden twee wethouders op non-actief gezet vanwege een corruptie-onderzoek. Daarbij is ook haar rol discutabel, de omstreden extra nachtvergunningen voor feestzalen werden mogelijk door burgemeestersbesluit.

Hoewel Krikke eerder zei het raadsdebat over het vonkenregenrapport met ’open vizier’ tegemoet te treden, zei ze zondag in een video op haar Instagram dat het beter was ’die spreekwoordelijke helm’ helemaal af te zetten om de schijn van een ’vechtstand’ tegen het rapport te vermijden.

’Onvermijdelijk’
De lokale politiek noemt haar aftreden ’een verstandige keuze’. „Zij heeft hiermee het belang van de stad boven haar eigen belang geplaatst”, aldus CDA-fractievoorzitter Daniëlle Koster. Hart voor Den Haag/Groep de Mos zegt het logisch te vinden. „Goed dat ze gehoor geeft aan onze oproep te vertrekken”, reageert fractievoorzitter Arjen Dubbelaar.

Arjen Kapteijns, fractievoorzitter van GroenLinks, spreekt van een „moedig maar onvermijdelijk besluit.” PvdA’er Martijn Balster denkt dat de stad Pauline wel gaat missen. „Ze is in korte tijd uitgegroeid tot een geliefde burgemeester, die zich vol passie en overgave liet zien in elke wijk van Den Haag.”

Intimiderend
Maar eigenlijk wist Krikke de stad vanaf dag één niet voor zich te winnen. Den Haag zocht een ’bestuurlijk zwaargewicht’ als opvolger van de doorgewinterde burgemeester Jozias van Aartsen. „Het is een vrouw”, jubelde toenmalig PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh toen in februari 2017 bekend werd dat de VVD-senator richting het stadhuis aan het Spui zou komen: de eerste vrouwelijke burgemeester binnen de G4.

Maar de stugge Friezin had allerminst een vlekkeloos cv. Al in haar tijd als burgemeester van Arnhem botste ze regelmatig met haar omgeving. Zo gaven elf fractievoorzitters in 2004 aan dat ze ’een boegbeeld en visie misten’. Dat patroon werd ook zichtbaar bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam waar ze als directeur was aangesteld om orde op zaken te stellen. Personeel omschreef haar als ’directief’ en ’intimiderend’.

Hondenverbod
De stad en de ambtenaren in Den Haag maakten snel kennis met haar stijl van leidinggeven. Het was ’Krikke of stikke’. Haar eigengereidheid bleek toen ze met haar labrador Harley het gemeentehuis binnenstapte en de portier haar tegenhield vanwege het hondenverbod.

De eerste burger reageerde gepikeerd. Krikke kreeg haar zin: het hondenverbod op het stadhuis werd na het incident opgeheven. Topambtenaren bleken vanaf dag één niet goed met haar te kunnen samenwerken. Gemeentesecretaris Peter Hennephof vertrok, naar eigen zeggen omdat hij zijn ’ei onvoldoende in de baan kwijt kon

Maar de burgemeester had in haar eerste maanden nog krediet en dat zorgde ervoor dat haar zwalkende optreden nadat Malek F. op 5 mei 2018 op het Johanna Westerdijkplein drie mensen neerstak, werd vergeven. Krikke reageerde al snel dat F. bekend was bij instanties vanwege zijn verwarde gedrag en dat er ’geen signalen waren dat er meer speelde’.

Onzin, zo bleek, want hij riep ’Allahoe Akbar’. Ook was al eerder anoniem gewaarschuwd dat F. een terroristische aanslag zou voorbereiden. Die melding was alleen nooit goed in de politiesystemen verwerkt.

Zelfmoord
Krikke beloofde beterschap, maar kreeg korte tijd later de volgende klap na de zelfmoord van PVV-raadslid Willie Dille, die claimde slachtoffer te zijn geweest van een groepsverkrachting door moslims. Krikke had Dille tevergeefs geprobeerd te bewegen tot een aangifte.

PVV-raadslid Karen Gerbrands, vriendin van Dille, nam het Krikke kwalijk dat ze zei niet te weten waarom Dille geen aangifte wilde doen. „Ze loog in haar verklaring. Dat wist ze namelijk wel”, zo zei Gerbrands tegen deze krant.

Crisis
De dramatisch verlopen vreugdevuren afgelopen jaarwisseling – een vonkenregen veroorzaakte grote schade op Scheveningen – waren de volgende rode vlag. Krikke wees met de beschuldigende vinger richting de bouwers die zich volgens haar niet aan de afspraken hadden gehouden door bijvoorbeeld veel te hoog te bouwen. Het snoeiharde oordeel van de Onderzoeksraad van Veiligheid stelde dat er bij alle stappen wel wat fout ging en wees op Krikkes rol als eindverantwoordelijke.

Ondanks alle kritiek, ondanks alle signalen, lijkt het erop dat Krikke de beslissing vanmiddag op eigen houtje heeft genomen, aangezien het college vanavond in crisisberaad bijeen kwam. Commissaris van de koning Jaap Smit gaat snel met de fractievoorzitters van de raad om tafel om spoedig een waarnemend burgemeester te kunnen benoemen.

Wethouder Boudewijn Revis neemt haar taken tijdelijk waar.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8143
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Bericht door xplosive »

De beloning voor wanbeleid en incompetentie :

Pauline Krikke krijgt zeker nog 2,5 jaar (deels) doorbetaald

Dit allemaal terwijl de hardwerkende Jan Stakker elke eurocent moet omkeren om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77323
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Bericht door Ariel »

:smile7:
Derksen over Krikke: ’Dat krijg je als er overal vrouwen in topfuncties moeten’

Het vertrek van Pauline Krikke als burgemeester van Den Haag valt volgens Johan Derksen te wijten „aan het feit dat er overal vrouwen in topfuncties moeten”. Dat zei de voetbalanalist maandagavond in tv-programma Veronica Inside. „Je moet de beste burgemeester in Den Haag hebben, en of dat nou een vent of een vrouw is: het zal me een worst zijn.”

Johan Derksen is niet mild voor Pauline Krikke: „Als je een vrouw benoemt in een grote stad als Den Haag, dan kijk je even waar ze gefunctioneerd heeft. In Arnhem was het een ramp.”

Pauline Krikke maakte haar aftreden zondagavond bekend in een videoverklaring op Instagram. De oud-wethouder van Amsterdam en voormalige burgemeester van Arnhem was onder vuur komen te liggen na harde conclusies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over het verloop van de afgelopen nieuwjaarsnacht. Toen trok een regen van vonken over Scheveningen door uit de hand gelopen vreugdevuren. Vanuit de gemeenteraad werd er al geroepen om haar aftreden.

Terecht, zo vindt Derksen. „Als je een vrouw benoemt in een grote stad als Den Haag, dan kijk je even waar ze gefunctioneerd heeft. In Arnhem was het een ramp. Ze werd daar uitgekotst. De hele gemeenteraad was opgelucht dat ze was opgesodemieterd. Toen heeft ze het Scheepvaartmuseum in Amsterdam op poten gezet. Nou, daar waren ze ook blij dat ze ging wieberen. Wat ze als wethouder in Amsterdam heeft gedaan, weet ik niet zo goed. Maar alleen al als je het in Arnhem niet goed doet, waarom zou je het in Den Haag dan wel goed doen? (...) Dit is nou gewoon te wijten aan het feit dat er overal vrouwen in topfuncties moeten. Kijk, Amsterdam heeft een burgemeester (Femke Halsema, red.), maar buiten een paar Groenlinksers wilde geen Amsterdammer deze burgemeester. Pauline Krikke moest dan ook weer een vrouw zijn.”

Lief
Op de vraag van presentator Wilfred Genee, of Alexander Pechtold geschikt zou zijn om Krikke op te volgen, zegt de oud-hoofdredacteur van Voetbal International: „Je moet de beste burgemeester in Den Haag hebben, en of dat nou een vent of een vrouw is, het zou me een worst zijn. Pechtold zou een uitstekende keus zijn.” Derksen, wonend in Drenthe, voegt er wel aan toe: „Als je hem maar geen burgemeester van Meppel maakt.”

Als vervolgens de videoboodschap van Krikke wordt getoond – door René van der Gijp becommentarieerd met „Is toch lief?” – voegt Derksen eraan toe dat de oud-burgemeester „geen andere keus” had dan haar biezen te pakken. „Die hele wijk had kunnen afbranden. Maar, die commissaris van de politie gaat ook niet vrijuit. Die had moeten zeggen: ’Hé, Krikke, luister eens effe. Dit kan helemaal niet, hè?’”

Ordinair
Ook Hans Kraay mengt zicht in het gesprek en merkt op dat Krikke „geen goede naam” is. Reden voor Derksen om het voorzetje van zijn tafelgenoot in te koppen: „Nee, maar die ligt voorlopig niet te krikken.” Nog geen seconde later heeft De Snor alweer spijt van zijn grap. „Ik vind het zo ordinair. En dan zit ik vanavond in de auto naar huis en dan heb ik anderhalf uur om na te denken. En dan denk ik: waarom doe ik dat toch? Je zet jezelf neer als een oude, vieze, aftandse man.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42475
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Bericht door Mahalingam »

" Het vertrek van Pauline Krikke als burgemeester van Den Haag valt volgens Johan Derksen te wijten „aan het feit dat er overal vrouwen in topfuncties moeten”. " Zwamt hij maar wat? nee, lees maar:
Den Haag kreeg Pauline Krikke omdat ze vrouw is en niet van de PvdA
Pauline Krikke en Den Haag, het is geen droomhuwelijk gebleken. Al na tweeënhalf jaar drong de gemeenteraad aan op een scheiding. Dat is opvallend want dezelfde gemeenteraad kiest Krikke in februari 2017 als nieuwe burgemeester van Den Haag. Partijpolitieke afwegingen en de sekse van de kandidaten blijken doorslaggevend te zijn geweest bij de uiteindelijke keuze voor Krikke. En dat terwijl er ook een minister en een staatssecretaris van de PvdA in de race waren.
[...]
Krikke is dus geen onbeschreven blad. Toch leggen Van Rijn en Plasterk het af tegen haar. Niet vanwege ongeschiktheid maar omdat ze lid zijn van de verkeerde partij en omdat het mannen zijn.
[...]
De gemeenteraad maakt onder vurige aanvoering van de PvdA al voor de openstelling van de vacature duidelijk dat het de uitdrukkelijke wens van de raad is om een vrouw te benoemen.
[...]
Toch koos de gemeenteraad voor Krikke omdat ze een vrouw is en geen PvdA’er.
https://www.omroepwest.nl/nieuws/394958 ... an-de-PvdA

Het was bekend dat het vuurvonkenrapport er aan zat te komen en dat het voor Krikke dan wel eens aftaaien zou kunnen zijn. Maar ja, waarnemend opvolger is Richard de Mos. Maar die is net op tijd verwijderd uit die positie. Toeval?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77323
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Bericht door Ariel »

VVD’er Johan Remkes is kandidaat om waarnemend burgemeester in Den Haag te worden. Dat bevestigen meerdere bronnen binnen het stadhuis tegen het ANP na een bericht van Omroep West. Remkes is voor de functie gevraagd en later woensdag hebben de Haagse fractievoorzitters een kennismaking met hem. Daarna moet duidelijk worden of de commissaris van de Koning in Zuid-Holland inderdaad Remkes benoemt tot waarnemer.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49696
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Bericht door Pilgrim »

Johan Remkes gevraagd voor burgemeesterspost Den Haag

9 oktober 2019

Afbeelding

DEN HAAG – VVD’er Johan Remkes (foto) is kandidaat om waarnemend burgemeester in Den Haag te worden. Dat bevestigen meerdere bronnen binnen het stadhuis tegen het ANP na een bericht van Omroep West. Remkes is voor de functie gevraagd en later woensdag hebben de Haagse fractievoorzitters een kennismaking met hem. Daarna moet duidelijk worden of de commissaris van de Koning in Zuid-Holland inderdaad Remkes benoemt tot waarnemer.

Remkes moet Den Haag besturen na het vertrek van partijgenote Pauline Krikke. Zij stapte zondag op na een kritisch rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). De raad concludeerde dat Den Haag jarenlang nalatig is geweest bij het controleren van de traditionele vreugdevuren op de stranden van Duindorp en Scheveningen. De stapels brandhout werden veel hoger dan afgesproken. Krikke en haar voorgangers, die als burgemeesters verantwoordelijk waren voor openbare orde en veiligheid, grepen niet of nauwelijks in. Bij de laatste jaarwisseling ging het daardoor mis. Een vonkenregen trok over Scheveningen en richtte daar veel schade aan.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42475
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Bericht door Mahalingam »

Haagse politiek verbijsterd over gelekt gesprek: 'Dit is zeer ernstig'
De Haagse politiek reageert vol ongeloof op de gelekte opname van een geheim gesprek over de waarnemend burgemeester van Den Haag. Omroep West heeft geluidsopnames toegespeeld gekregen van het overleg tussen de Zuid-Hollandse commissaris van de koning, Jaap Smit, en de Haagse fractievoorzitters
https://www.omroepwest.nl/nieuws/395106 ... er-ernstig
Klopjacht op lekkende fractieleider: alle (ontkennende) reacties op een rij
De klopjacht op de fractievoorzitter die uit een vertrouwelijk gesprek informatie over de nieuwe waarnemer van Den Haag heeft gelekt, is begonnen. Wie van de in totaal 15 fractievoorzitters heeft de geheimhouding geschonden? Wij belden ieder poppetje af.
https://www.ad.nl/den-haag/klopjacht-op ... acee8eae6/
Allemaal onkennen ze bij hoog en bij laag dat ze de dader zijn. Maar wie dan wel?
Is er kans dat een van de aanwezige ambtenaren het lek was?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42475
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Bericht door Mahalingam »

Vorig jaar bleek dat Amare de gemeente aanzienlijk meer kost dan oorspronkelijk begroot: 210,9 miljoen in plaats van 176,6 euro. Het gebouw is ook niet in de loop van volgend jaar klaar zoals beoogd, maar pas in september 2021. Amare gaat onderdak bieden aan het Koninklijk Conservatorium, het Residentie Orkest en het Nederlands Dans Theater.
Er is altijd bij de overheid een gat tussen de geraamde kosten en de werkelijke kosten.
Onderzoek topambtenaar Den Haag wegens mogelijke bevoordeling bouwgigant
De gemeente Den Haag onderzoekt of een topambtenaar bouwbedrijf VolkerWessels heeft bevoordeeld bij de bouw van het bijna 211 miljoen euro kostende onderwijs- en cultuurcomplex Spuiforum, dat sinds kort Amare heet. Vanwege het onderzoek is Henk Harms, directeur ontwikkeling en realisatie van de dienst Stedelijke Ontwikkeling, ontheven uit zijn functie als hoogst verantwoordelijke ambtenaar voor het gemeentelijk project. Dat blijkt uit onderzoek van NRC.

Naar aanleiding van vragen van NRC over de kwestie zal waarnemend burgemeester Johan Remkes vrijdagmiddag de gemeenteraad informeren, aldus zijn woordvoerder.

Bronnen in het stadhuis melden dat een commissie onderzoekt of Harms, achter de rug van de projectdirectie om, de aannemer bevoordeeld heeft. Volgens een interne integriteitsmelding zou dat onder meer zijn gebeurd door meerwerk-verzoeken van de bouwer te honoreren. De melding kwam van de projectdirectie, aldus de bronnen.
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/11/22/on ... t-a3981273
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77323
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Bericht door Ariel »

Ze houden geen politie agent over in Den Haag..
Politieleiding grijpt in: Sancties tegen tien politieagenten in Schilderswijk, één direct ontslagen

De politie heeft sancties uitgedeeld aan tien politiemedewerkers van bureau Hoefkade in Den Haag die hun boekje te buiten zijn gegaan. Eén agent is per direct ontslagen. De agenten zouden zich in een appgroep Marokkanenverdelgers noemen.

De straffen lopen uiteen van een waarschuwing tot ontslag op staande voet.

Vier agenten waren betrokken bij een arrestatie waarbij zij volgens de politieleiding buitensporig geweld gebruikten. Het ging om een arrestatie in oktober 2018 waarbij agenten een man achtervolgden en uiteindelijk voor een restaurant arresteerden. Hierbij werd de wapenstok gebruikt. Naderhand meldden ze wel dat er geweld was gebruikt, maar logen erover hoe ernstig het was. Een vierde agent filmde in de cellengang de verdachte en deelde de beelden met andere agenten.

Van de vier agenten is er een ontslagen, een tweede kreeg voorwaardelijk ontslag met een proeftijd van drie jaar, de derde wordt teruggezet in rang en moet salaris inleveren, de diender die filmde moet 47 verlofuren inleveren.

Alle vier agenten werden gedurende het onderzoek overgeplaatst naar een ander politiebureau. De drie agenten die in dienst blijven, mogen niet meer terugkeren naar de Hoefkade.

Ongewenst
Daarnaast deed de politie ook intern onderzoek naar de werkcultuur op het politiebureau. Van acht agenten vindt de politie dat ze ongewenst gedrag vertoonden, zowel tegenover burgers als tegenover politiemensen onderling. Twee daarvan waren ook betrokken bij de gewelddadige arrestatie. De overige zes hebben een officiële waarschuwing gekregen.

Het gedrag van de agenten kwam aan het licht door klokkenluiders binnen de politie. In appgroepen zouden de agenten grappen en discriminerende opmerkingen maken en zichzelf 'Marokkanenverdelgers’ noemen. Allochtone collega's die werden bevorderd zouden ze ‘goudzoekers’ noemen. Klokkenluiders vonden ze tere zieltjes en ‘soft links gedoe'.

Volgens de politie is uit het onderzoek niet gebleken dat de agenten racistische grappen maakten. Ook de naam Marokkanenverdelgers hebben de interne onderzoekers niet boven water gekregen.

Klokkenluider
Een klokkenluider was politiechef Fatima Aboulouafa. Zij staat inmiddels op non-actief. Voor ze vertrok als politiechef naar Leiden werkte ze op de Hoefkade. Zij kaartte de misstanden aan, maar kwam zelf onder vuur te liggen. Andere politiechefs zegden het vertrouwen in haar op. De manier waarop ze de misstanden aankaartte, solistisch en via social media, werd gezien als een dolksteek in de rug. Het ontlokte Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond (NPB) de opmerking dat klokkenluiders beter in bescherming moeten worden genomen. ,,De ervaring leert dat agenten die wantoestanden aankaarten bestraft worden door overplaatsingen of gewoon worden weggepest. Dat is onaanvaardbaar”.

Volgens Paul van Musscher, de hoogste baas van de Eenheid Den Haag, zijn de disciplinaire maatregelen tegen de agenten op de Hoefkade op zijn plaats. De straffen liet hij toetsen bij de landsadvocaat. ,,De betrouwbaarheid van een politieambtenaar, en daarmee de betrouwbaarheid van de hele politieorganisatie, dient altijd boven elke twijfel te zijn verheven", zegt hij in een reactie. En: ,,Ongepast gedrag, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd".

Eerder kwam Van Musscher onder vuur te liggen. Hij werd ervan beticht dat hij met zijn politieorganisatie juist weg zou kijken van het gedrag van de agenten op de Hoefkade. Twintig migrantenorganisaties en drie Haagse politieke partijen zegden het vertrouwen in de politie op. Van Musscher reageerde hier toen fel op. ,,Er wordt niets onder het tapijt geveegd”, stelde hij.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:
De politie heeft sancties uitgedeeld aan tien politiemedewerkers van bureau Hoefkade in Den Haag die hun boekje te buiten zijn gegaan. Eén agent is per direct ontslagen. De agenten zouden zich in een app-groep Marokkanenverdelgers noemen.
Kom op nou zeg! Zijn we nou allemaal ons gevoel voor humor verloren in dit tot kloteland afgezakte Nederland door het stelselmatig en in te grote hoeveelheden overdreven rekening houden met het ontkennen van een MAROKKANENPROBLEEM?

Wilders maakte ook gebruik van zijn gevoel voor humor toen hij aan zijn auditorium vroeg of men meer of minder Marokkanen in Nederland wilde. Een eerlijke Marokkaan die begrijpt wat voor walgelijk misselijk makend onmenselijk smerig stinkend haatboek de Koran is, kan zijn glimlach hierover niet onderdrukken. MAAR WILDERS WERD AANGEPAKT EN VEROORDEELD!

Want de politieke elite, inclusief het arsenaal aan corrupte rechters, schijt in de broek voor de walgelijke misselijk makende excessieve terroristische woede uitbarstingen van moslims. En laten nou niet toevallig zo goed als alle Marokkanen moslim zijn. Dus behept met een uiterst bedenkelijk laag IQ.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 42475
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Bericht door Mahalingam »

Dit is geen nieuws uit Den Haag maar uit een volle trein tussen Utrecht en Assen. De reden dat ik het hier plaats is dat Jan Sinnige bestuurswoordvoerder van de gemeente Den Haag is en bij sommige mensen de vraag oproept: Wie is de hond? De gefotografeerde of de fotograaf?

Afbeelding

Commentaren:

Ik denk dat de hond ook liever naast iemand anders had gestaan.

Jan, die hond heeft waarschijnlijk een veel belangrijkere baan dan jij. Laat dat ff bezinken.

Voor iemand die woordvoerder is zou moeten weten dat hier in je tweet de sympathiek naar de hond gaat terecht ook.

Ik zie die hond ook denken; ‘wat voor vieze teef staat naast mij.. ‘
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77323
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Bericht door Ariel »

:shock: Het moet niet gekker worden. Kraaienpoten gestrooid voor brandweerkazernes Den Haag
In Den Haag zijn zelfgemaakte kraaienpootjes gestrooid voor uitgangen van brandweerkazernes, die moeten voorkomen dat de wagens kunnen uitrijden als ze een noodoproep krijgen. Dat bevestigen bronnen aan De Telegraaf. Bij branden en andere ernstige incidenten lopen de spuitgasten de kans een lekke band op te lopen als ze uitrukken en in de vlijmscherpe pinnen rijden.

De laatste dagen en weken is er veel onrust in de hofstad omdat de vreugdevuren in Duindorp en Scheveningen dit jaar om veiligheidsredenen niet mogen worden ontstoken. Vorig jaar liep het door harde wind dusdanig uit de hand dat Scheveningen haast in brand kwam te staan omdat de vonkenregen op huizen en auto’s terechtkwam.

"Na de jaarwisseling openheid van zaken"
De brandweer wil vooralsnog officieel weinig kwijt over het incident met de kraaienpoten. „We hebben intern contact gehad met de autoriteiten en besloten nergens meer op in te gaan en na de jaarwisseling openheid van zaken te geven. Dat is de lijn die we gekozen hebben”, zegt operationeel woordvoerder Berry Wasmus van korps Haaglanden.

Dat burgers in Den Haag zich zorgen maken over de poging om de uitrukploegen van de brandweer uit te schakelen, snapt Wasmus. „Maar laat duidelijk zijn dat we alles in het werk stellen zodat we de jaarwisseling op een veilige wijze kunnen laten verlopen., We hebben er het volste vertrouwen in dat het ons gaan lukken, ondanks het feit dat sommige lieden dat willen dwarsbomen.”

’Puur crimineel gedrag’
Een woordvoerder van de gemeente Den Haag zegt „het verwerpelijk te vinden” dat kraaienpoten worden neergelegd. „Als mensen klaarstaan om hulp te verlenen mag hen geen strobreed in de weg worden gelegd. In dat kader is iedere vorm van agressie kwalijk.”

„Dit is echt van de gekken en niet te tolereren. Als je hulpdiensten belet te werken door dit soort acties dan moet dat keihard worden aangepakt. Ik hoop dat deze gasten snel opgespoord kunnen worden en Den Haag een veilige jaarwisseling tegemoet gaat”, reageert Stephan Wevers, voorzitter van Brandweer Nederland geschokt. „Dit gaat echt een stap te ver. Je kunt het ergens niet mee eens zijn, maar met dit soort acties leg je levensreddende operaties in de waagschaal. Dat kan en mag niet gebeuren, want dit is puur crimineel gedrag”, meent de brandweerbaas.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77323
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Bericht door Ariel »

De zelfgemaakte kraaienpoten

Afbeelding

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42475
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Bericht door Mahalingam »

De erfenis van Baldewsingh (PvdA):
Migratiemuseum wordt pand uitgezet: huur is niet betaald
Het veelbesproken Migratiemuseum blijkt een jaar geen huur te hebben betaald aan de gemeente Den Haag voor het gebruik van het pand aan het Hoge Zand in het centrum van de stad. Ondanks 'herhaald aandringen' werd de rekening van niet voldaan.

Daarom is het huurcontract al in augustus vorig jaar door de rechter ontbonden. Toch weigert het museum het pand te verlaten. Voor de gemeente is de maat nu vol. Nog deze maand wordt een deurwaarder ingezet om het gebouw te ontruimen. De huurachterstand van €137.433,83 wordt teruggevorderd, aldus de Haagse wethouder Bert van Alphen (GroenLinks). Bovendien zijn de plannen voor de toekomst op dit moment zo slecht onderbouwd dat het museum vooralsnog niet hoeft te rekenen op subsidie van de gemeente.

Het museum kent een turbulente geschiedenis. Toenmalig wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) maakte begin 2018 bekend dat hij voormalig theater en zalencomplex Concordia aan het Hoge Zand wilde laten ombouwen tot een Migratiemuseum. Daarvoor had hij ook een miljoen euro over. Het museum moest niet alleen de geschiedenis tonen van de migratie naar Den Haag, maar ook aandacht besteden aan de 'huidige culturele diversiteit van de stad'. Er zouden naast tentoonstellingen ook debatten, manifestaties en filmvoorstellingen komen.
[...]
Twee maanden later bleek echter dat de partijen die onderhandelden over een nieuwe coalitie in Den Haag (Groep de Mos, VVD, D66 en GroenLinks) niets zagen in de komst van het museum. Zij schrapten de jaarlijkse bijdrage van 350.000 euro.
[...]
In september 2018 ging het museum ondanks dat er geen structurele subsidie was, toch gewoon open.
[...]
Wim Manahutu die op site van het Migratie Museum nog als directeur a.i. staat vermeld, liet na verschillende contactpogingen van Omroep West weten: 'Ik ben sinds augustus niet meer verbonden aan het Migratie Museum en kan u daarom geen actuele informatie geven.' Verder heeft nog niemand van de Raad van Toezicht gereageerd op het verzoek om te reageren op de huidige situatie.
https://www.omroepwest.nl/nieuws/398692 ... et-betaald
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie