Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Mahalingam
Berichten: 42889
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door Mahalingam »

Wedstrijd stilgelegd nadat supporter ‘Zwarte Piet’ naar speler roept

Een amateurduel tussen Emmen en JOS Watergraafsmeer is een kwartier voor tijd stilgelegd. Vanaf de tribune werd ‘Zwarte Piet’ geroepen in de richting van verdediger Richmond Bossman van JOS.

Bossman sprong daarna met een aantal andere spelers de tribune op om op zoek te gaan naar de supporter. “Daar ontstond wat duw- en trekwerk,” zegt bestuurslid Gerry Hoff van VV Emmen. “De jongens waren boos, en terecht. Ze wilden weten wie dat geroepen had.”
De scheidsrechter besloot vervolgens de wedstrijd stil te leggen. De teams zochten de kleedkamers op.De man die Zwarte Piet riep meldde zich vervolgens bij het bestuur. “Hij bood zijn excuses aan en heeft er enorm spijt van,” zegt Hoff. “Maar we hebben hem wel van het sportpark verwijderd. Daarna hebben wij aan de spelers en het bestuur van JOS onze excuses gemaakt. Dit mag absoluut niet.”

Het incident vond plaats op de dag dat bij alle wedstrijden een minuut stilte werd gehouden, als signaal tegen racisme. JOS-trainer Cor ten Bosch is geschrokken van het incident. “Dan houd je net een minuut stilte tegen racisme, verpest zo’n koekenbakker het meteen."
Volgens Ten Bosch raakte de opmerking bij veel van zijn spelers een gevoelige snaar. “Later in de kleedkamer zag ik ook duidelijk de emoties bij de jongens. Dat doet je toch wat. Het is een heel vervelende situatie.” Uiteindelijk is de wedstrijd wel uitgespeeld. Het duel eindigde in 1 - 1.
https://www.parool.nl/sport/wedstrijd-s ... ~bcb7e756/

Richmond Bossman ie (ex)? Ghanees.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77984
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef: “Later in de kleedkamer zag ik ook duidelijk de emoties bij de jongens.
Man, man, man...Voetballers zijn tegenwoordig zacht gekookte eitjes.

En licht en donker getinte voetballers hebben daarbij ook nog last van lange tenen, en een tere ziel.

Waar zijn onze stoere HOLLANDSE voetballers gebleven. :nietverstaan:

Ik ben bang dat straks bij alle voetbal wedstrijden , antifa aanhangers "zwarte piet" gaan roepen, om zo het sinterklaas feest nog meer in een fout dag licht te zetten.

Mark my words.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Mahalingam schreef:
Wedstrijd stilgelegd nadat supporter ‘Zwarte Piet’ naar speler roept
Iemand riep: "Zwartepiet". Omdat de speler zwart was.

Sinterklaas staat voor de deur. Om zo'n opmerking werd vroeger smakelijk gelachen door iedereen. Geen mens die zich daaraan stoorde en zich Zeurpiet voelde.

Tegenwoordig wordt dit blijkbaar als schelden ervaren. Het moet echt niet gekker worden. Weleens bij een wedstrijd gestaan wat er allemaal wordt geroepen en gezegd over de scheidsrechter? Van klootzak tot boterlul. Om over het woordgebruik kanker nog maar niet te spreken.

Tegen een zwarte roepen dat hij Zwartepiet is, wordt dus als schelden ervaren? NEE! Want met schelden daar heeft men doorgaans geen probleem mee en daar wordt ook nooit een wedstrijd voor stilgelegd. Ook niet als joden worden herinnerd aan hun verleden. Maar . . . zwarten . . . die zijn blijkbaar hulpbehoevend en het lijkt wel of zij onder curatele staan.

Het superioriteitsgevoel van de blanke

Zwarte mensen in bescherming nemen vanwege hun huidskleur is een teken van het superioriteitsgevoel van blanke mensen.

Anders gezegd: witte hypocrisie. Opkomen voor de zwakkere in onze samenleving bestaat niet. Want een ieder houdt zijn eigen broek op. Waarom dan toch opkomen voor de zwarte medemens wanneer zijn kleur ter sprake komt? Als ik rood haar heb en zonder benen geboren ben en iemand roept mij toe: “Hee rooie, heb je je eigen benen soms in de fik gestoken?” is dat voor anderen waarschijnlijk geen leuke opmerking, alhoewel ik daar best om kan lachen.

Afbeelding

Humor is een persoonlijke zaak en daar moet geen mens zich mee bemoeien. Geen mens is identiek. Dat is algemeen bekend. De zwarte steeds in bescherming nemen is een foute zaak. Het toont aan dat hij niet in staat is zijn eigen broek op te houden. Je benadrukt dat de zwarte zich minderwaardig voelt.

Racisme en discriminatie stamt recent af uit Amerika waar negers achterin de bus moesten plaatsnemen en geen gelijke rechten hadden.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 42889
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door Mahalingam »

@Ariel:
"Man, man, man...Voetballers zijn tegenwoordig zacht gekookte eitjes. "

Voor dergelijke eitjes is een ander woord bedacht: "sneeuwvlokjes".
Er is al een speciale bal voor ze die nooit pijn kan doen vanwege zachtheid.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77984
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door Ariel »

Afbeelding
Mijn neef Gerrit Vooijs was lang geleden keeper bij AZ . En als hij een paar ballen doorliet, dan riepen of zongen de voetbalfans..."Gerrit, je moet niet zoveel taarten vreten.

Ik heb Gerrit nooit zien of horen janken , en ook nooit is er een wedstrijd stil gelegd.

Voetballers van nu blijken super gevoelig.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42889
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door Mahalingam »

De tuchtcommissie van FOX Sports heeft een foei-gesprek met Marco van Basten gehad over zijn 'Sieg Heil' uitroep en Marco mag een week lang zich niet op de TV laten zien en/of horen.
FOX Sports houdt Marco van Basten van tv wegens ‘Sieg Heil’
https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=363339
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50366
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door Pilgrim »

Zwarte rechter Hooggerechtshof zegt dat progressieven grootste tegenwerkers van zwarten zijn

Posted on 02/12/2019

Afbeelding
‘Je bent in de ogen van links geen echte zwarte als je niet doet wat zij van zwarte mensen verwachten’. Afbeelding: (2).

‘Mensen moeten gewoon de waarheid zeggen: ik was de verkeerde zwarte, en moest worden vernietigd – Ze gaven maar om één ding: hoe ik over abortus zou oordelen’

In parlementen en op straten schreeuwen linkse ‘progressieven’ aan beide kanten van de oceaan om de haverklap om tolerantie en diversiteit, en eisen ze een onmiddellijk einde aan het ‘racisme’ door rechts, zoals Zwarte Piet in Nederland dat ook zou zijn. In de VS is het al even erg als hier. De zwarte rechter Clarence Thomas, lid van het Hooggerechtshof, doet in een documentaire over zijn carrière een boekje open over de echte racisten. ‘Vergeet de KKK – moderne linksen zijn de grootste tegenwerkers’ van hem en van andere zwarten, tenminste, als ze de ‘foute’ politieke kleur (conservatief rechts) hebben. ‘Het enige waar progressieven om gaven was hoe ik over het recht op abortus zou oordelen.’

‘Ik kreeg het gevoel dat ik mijn hele leven naar de verkeerde mensen had gekeken die problemen met mij zouden hebben. Ons werd gezegd dat dit de racist in een pick-up truck zou zijn, de leden van de KKK, de plaatselijke sheriff,’ zegt de opperrechter in de aanstaande documentaire ‘Gelijk geschapen: Clarence Thomas in zijn eigen woorden’.

‘Maar het bleek dat moderne progressieven (lett. liberals = links) uiteindelijk de grootste tegenwerkers waren. Zij waren degenen die alles opzij schoven omdat ze één probleem hadden, of omdat ze de macht hadden om een karikatuur van je te maken.’

‘Ze gaven maar om één ding: hoe ik over abortus zou oordelen’
Thomas is een van de velen die publiekelijk kritiek heeft op de Democratische presidentskandidaat Joe Biden, die er in 1991 alles aan gedaan zou hebben om te voorkomen dat hij tot het Hooggerechtshof zou worden benoemd nadat hij tijdens de procedure plotseling door een vrouwelijke professor werd beschuldigd van ongewenste intimiteiten (dezelfde tactiek pasten de Democraten vorig jaar toe op Brett Kavanaugh, wat eveneens mislukte).

De destijds door Biden geleide hoorzittingen noemt Thomas ‘een high-tech lynchpartij. Staat er soms ‘ik ben dom’ achter op mijn T-shirt? Kom op zeg, we weten allemaal waar dit om gaat. Mensen moeten gewoon de waarheid zeggen: ik was de verkeerde zwarte en moest worden vernietigd. Dan zouden we tenminste eerlijk tegen elkaar zijn. Ze wilden van mij afkomen, en daarna, toen ik er zat, mij ondermijnen.’

Een hoge official van Biden bevestigde dat de voormalige Democratische vicepresident bij alle stemmingen tegen Thomas was geweest. Thomas: ‘De meeste van mijn (linkse) tegenstanders in het Justitiële Comité gaven maar om één ding, en dat was hoe ik over abortus zou oordelen. Ik deed er niet toe, en mijn leven deed er ook niet toe. Wat er voor hen toe deed is wat zij wilden, en zij wilden deze specifieke kwestie.’

‘Verkeerde zwarte? Dan ben je zelf een racist’
De opperrechter zegt dat hij dankzij de conservatieve normen en waarden die hij als kind meekreeg als zwarte overeind kon blijven te midden van de aanhoudende kritiek en tegenwerking door links. ‘Zij hanteren voor verschillende mensen verschillende regels. Als je een zwarte bekritiseert die linkser is dan jij, ben jij een racist... Je bent (in hun ogen) geen echte zwarte als je niet doet wat zij van zwarte mensen verwachten’, en dat is net als in Nederland bij zo mogelijk ieder onderwerp constant ‘racisme!’ en ‘discriminatie!’ schreeuwen om je zin erdoor te drukken.

Trumps minister van Huisvesting Ben Carson is een andere bekende zwarte die uitsluitend wordt zwartgemaakt* en wordt verketterd door de Democraten en linkse media, enkel omdat hij lid is van de regering van een tot ‘racist’ verklaarde blanke president. Dat de werkloosheid onder zwarten onder Trump fors is gedaald telt voor hen totaal niet.

* Binnenkort ook een verboden woord? Bemanning moet volgens D66 bemensing worden, in de treinen is ‘dames en heren’ allang verboden, straten staan volgens NU.nl niet langer blank maar ‘wit’, voetbalsupporters van NEC mogen het woord ‘zwart’ (een van de clubkleuren) niet meer op een spandoek zetten, en ‘zwartmaken’ klinkt negatief, dus dat zal wel veranderd moeten worden in ‘witmaken’?

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Wikimedia Commons, publiek domein VS, bron: Clarence Thomas – The Oyez Project, auteur Steve Petteway, Collection of the Supreme Court of the United States

https://www.xandernieuws.net/algemeen/z ... rten-zijn/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42889
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door Mahalingam »

Het is toch wat. Ben je 'icoon' in een spel en dan zeg je iets dat met een ander ikoon te maken heeft en dan:
FIFA 20 Removes Retired Dutch Player Marco van Basten After He Uses Nazi Greeting on Television
 • We are aware of the recent comments made by Marco van Basten. We have an expectation that our commitment to equality and diversity is upheld across our game. As such, we will suspend Marco van Basten.
Van Basten's removal from FIFA 20 means he will no longer be available through packs or in the FUT draft. He had previously been available as an Icon—a special card reserved for retired stars. During his playing career in the 1980s, Van Basten was a star striker for Ajax and AC Milan, and eventually went on to coach the Netherlands national team.
https://www.usgamer.net/articles/fifa-2 ... television
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77984
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:Het is toch wat. Ben je 'icoon' in een spel en dan zeg je iets dat met een ander ikoon te maken heeft en dan:
FIFA 20 Removes Retired Dutch Player Marco van Basten After He Uses Nazi Greeting on Television
  Die verdammte politiek correcte FIFA toch. Het was een geintje....Een grapje. Of dat nou leuk was of niet.

  De FIFA moet beter op de nazi praktijken in Qatar letten . Daar worden slaven gebruikt om hun stadions te bouwen. Maar ja...Moslims, daar durven ze niks tegen te zeggen.
  Jaarlijks sterven in Qatar honderden arbeidsmigranten tijdens het werk in de bouw door hittestress. Dat meldt de Britse krant The Guardian woensdag op basis van onderzoek. De slachtoffers, mannen van tussen de 25 en 35, werken onder andere aan de bouw van stadions voor het wereldkampioenschap voetbal in 2022.3 okt. 2019
  De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
  mercator
  Berichten: 19306
  Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
  Locatie: Vlaanderen

  Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

  Bericht door mercator »

  Pilgrim schreef: en ‘zwartmaken’ klinkt negatief,
  Zwart maken is de exacte vertaling van het Latijn denigrare en het woord komt raar genoeg uit de ...muziektheorie en heeft dus niks met zwarte en witte mensen te maken. Een lange noot is een open cirkeltje op de notenbalk en als je die korter wil maken wordt dat cirkeltje opgevuld, met zwarte inkt gevuld dus. Dat systeem werd ergens rond het jaar 1000 ingevoerd en het wordt nog gebruikt om de waarden van hele, halve en vierde enz. noten aan te duiden. Overdrachtelijk wordt korter maken dus als negatief ervaren, want minder dan heel of lang. Dus als er al iemand zich op de teen getrapt zou moeten voelen moeten het lui met dwerggroei zijn en zeker geen negers met een normale lichaamsbouw.
  De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
  Gebruikersavatar
  Ariel
  Berichten: 77984
  Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

  Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

  Bericht door Ariel »

  Wij leren van jou Mercator.
  De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
  Mahalingam
  Berichten: 42889
  Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

  Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

  Bericht door Mahalingam »

  Er wordt gevoetbald: Nieuw-Lekkerland tegen Dordrecht Oranje Wit.
  Wit? Oeps, dan krijgen we vast wel iets over racisme te horen. En jawel:
  Spelers Oranje Wit weigeren verder te spelen na racistische opmerkingen vanaf de tribune
  De voetbalwedstrijd tussen Nieuw-Lekkerland en het Dordtse Oranje Wit in de eerste klasse C is vanmiddag kort voor de rust gestaakt vanwege racisme.

  Het duel, waarin nog geen doelpunten waren gemaakt, kende tot dan een vrij rustig verloop. Na een overtreding van Sjoerd Slob op Oranje Wit-speler Emerson Antonia ontstond enige onenigheid, waarna vanaf de zijkant racistische opmerkingen werden gemaakt. Er zouden kreten als ‘rode lippen’ en ‘oorringen’ zijn gebezigd. Oranje Wit-spelers ontstaken hierop in woede, met als gevolg het nodige tumult op de tribune. Scheidsrechter Melvin Vink hield het daarop voor gezien.
  https://www.ad.nl/regiosport-dordrecht/ ... ~af323c03/

  Dus geen 'oerwoudgeluiden'. Maar wat dan wel? In ieder geval werd niet 'roetveegpiet' geschreeuwd zoals bij deze wedstrijd (die dan ook wegens racisme gestopt is):
  Tientallen positieve reacties voor Utrechtse scheidsrechter na stilleggen voetbalwedstrijd om opmerking over roetveegpiet
  Scheidsrechter Mark Ouendag heeft er zondagnacht slecht van geslapen. De 27-jarige voetbalarbiter uit Utrecht begrijpt nog steeds niet dat een toeschouwer racistische opmerkingen maakte tegen een speler van het Utrechtse Sporting’70. Ouendag legde het duel direct stil en stapte onthutst van het veld.
  https://www.ad.nl/utrecht/tientallen-po ... ~ab19ff85/

  "Man, man, man...Scheidsrechters zijn tegenwoordig zacht gekookte eitjes annex sneeuwvlokjes. "
  Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
  Gebruikersavatar
  Pilgrim
  Berichten: 50366
  Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
  Locatie: Dhimmistad

  Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

  Bericht door Pilgrim »

  Demoniseren...

  Afbeelding

  Er zijn minder dan 8% blanken op de Aarde. Tendens dalend! Wie kwam er eigenlijk op het onbegrijpelijke idee dat het racistisch zou zijn wanneer men zich voor het behoud van deze minderheid inzet?
  De Islam is een groot gevaar!
  Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
  Gebruikersavatar
  Hans v d Mortel sr
  Berichten: 16302
  Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

  Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

  Bericht door Hans v d Mortel sr »

  Deze video maakte ik van de Amsterdamse voetbalwedstrijd Zuidoost-Untited vs sv Diemen, die gespeeld werd op 23 november 2019 in de Bijlmer.

  Er werd toen 1 minuut stilte in acht genomen ter versteviging van de herinnering aan 'zwarte pieten' die een boel linkse mensen rond 5 december steevast doet denken aan de tijd van de slavernij waarin gehandeld werd in negers uit Afrika.

  Ik heb altijd goed op kunnen schieten met negers, eigenlijk met iedereen, ongeacht stand van de ogen, kromme neus of kroeshaar. Nooit kwam bij mij de gedachte op dat ik superieur was aan mijn medemens. Nu denk ik daar anders over. Ik voel mij wel degelijk superieur aan andere mensen. Dat komt vooral door het opdringerige parasietenvolk in Europa onder de noemer moslims dat niks met onze beschaving uitstaande wil hebben maar desondanks zich laaft aan alle voordelen die een niet-islamitische beschaving biedt.

  Aangezien ik graag mijn eigen mening verkondig en ook die van een ander - ik discrimineer niet, heb ik dat kenbaar gemaakt in deze video. Voor wie niet van het voetbalspel houdt, stel u gerust, u hoeft slechts te kijken tot en met de 30e seconde waarin mijn vrije-meningsuiting tot zijn recht komt.

  Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
  Gebruikersavatar
  Hans v d Mortel sr
  Berichten: 16302
  Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

  Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

  Bericht door Hans v d Mortel sr »

  Getuigenis van een Marokkaanse moslim op mijn Facebook pagina en mijn weerwoord hierop.

  Rayan Melek:
  “Hans van mortel, een zieklijke psychopaat die graag kleine kinderen misbruikt. Hij woont in Amsterdam en roept op tot geweld tegen moslims, donkere mensen en buitenlanders. Verder is deze hans van mortel verslaafd aan kinderporno en houdt zo nu en dan van een snuifje coke.”

  Hans van de Mortel: "En niet te vergeten: ik ben homo en doe het af en toe met dieren. Dat was lang geleden toen ik droomde dat ik moslim was."

  Moslimvreugde
  Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
  Gebruikersavatar
  Ariel
  Berichten: 77984
  Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

  Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

  Bericht door Ariel »

  :roll:
  Hans toch
  De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
  Gebruikersavatar
  King George
  Berichten: 21583
  Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

  Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

  Bericht door King George »

  Stukje humor met een flauw einde, maar geeft wel redelijk aan waarom de blanke man op dit moment de meest gediscrimineerde persoon is in de Nederlandse samenleving. Alleen, dat mag hè..?

  Het morele gelijk ligt bij het volk

  Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
  Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


  Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
  Gebruikersavatar
  King George
  Berichten: 21583
  Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

  Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

  Bericht door King George »

  Grote en zoveelste nep-‘racisme’-rel over feit dat moegetergde conducteur op Thalys-trein aan zwarte passagier laat weten dat er niet gemarchandeerd kan worden over de prijs v/d tickets.’We zijn niet op markt in Kinshasa.’

  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/01/02 ... r-niet-op/
  Het morele gelijk ligt bij het volk

  Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
  Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


  Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
  Gebruikersavatar
  Pilgrim
  Berichten: 50366
  Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
  Locatie: Dhimmistad

  Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

  Bericht door Pilgrim »

  “White privilege”...

  Afbeelding

  “Blanke bevoorrechting” is een mythe, ondersteund door diegenen die blanke mensen haten.

  Geplaatst via: E.J. Bron (via Twitter; “Sven Groter_3”)
  De Islam is een groot gevaar!
  Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
  Gebruikersavatar
  Pilgrim
  Berichten: 50366
  Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
  Locatie: Dhimmistad

  Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

  Bericht door Pilgrim »

  ‘Neger is een kwetsend woord.’ O ja?

  Gepost op 8 december 2019 door Joost Niemöller

  Afbeelding

  Een paar dagen terug liet PVV Raadslid Sebastian Kruis in de Haagse raadzaal het woord ‘neger’ vallen. Grote commotie. Hij werd op de vingers getikt door de commissievoorzitter. Raadslid Richard de Mos zei dat het een normaal Nederlands woord was. Het stond gewoon in de Van Dale. Nog meer verontwaardiging.

  In de Joop en in NRC verschenen vervolgens stukjes waarin betoogd werd dat ‘neger’ wel degelijk een racistisch woord was. En kwetsend bovendien.

  Zo schrijft ene ‘Sander Bazelmans’ (ik verzin die naam niet) op Vara site De Joop:

  “Neger is een Nederlands woord. Een woord dat werd toegekend aan zwarte slaven, totdat de slavernij in 1863 werd afgeschaft. Daarna voortgezet als aanduiding van een donker persoon. Een woord met een geschiedenis dus.”

  Dat is natuurlijk klinkklare onzin. Een simpele check op de Wikipediapagina van het verfoeide woord alleen al leert dat ‘neger’ werd gebruikt om zwarte Afrikanen aan te duiden, en ook slaven, dat de lading achter het woord soms negatief was, soms positief. ‘neger’ daarentegen is altijd een beledigende term geweest, een racistisch bedoeld scheldwoord.

  ‘Neger’ is alleen maar een negatief beladen woord geworden omdat de linkse kerk ons dit heeft opgelegd. Dat politiek correcte verbieden van bepaalde woorden (ook ‘blanke’ wordt verboden) is ons net als de anti-Zwarte Piet dictatuur alleen maar opgelegd om onze maatschappij doordrenkt te maken van het van bovenaf opgelegde gif van het ‘racisme’ waarvan wij Nederlanders, doordrongen zouden zijn, zonder dit te weten. Het bewijs? Nou, dat we het woord ‘neger’ gebruiken. Dat is natuurlijk geen enkel bewijs. Het gaat alleen maar om de achterliggende intenties. En die worden ons dus toegedicht.

  Het is een volstrekt belachelijke toestand geworden met dat woord ‘neger.’ De Amerikaanse, zwarte, en rasbewuste, schrijver James Baldwin, gebruikte het woord ‘neger’ met trots. Nu wordt zijn trotse negerwoord in Nederland overal terug vertaald tot ‘zwarte.’

  Welke boodschap wordt hier nu mee uitgezonden? Dat James Baldwin een racist was? Het is duidelijk dat hiermee de literatuurgeschiedenis wordt verkracht, want Baldwin gebruikte het woord ‘negro’ zelfbewust. Het was zijn specifieke vocabulaire. Een schrijver zijn woorden afpakken is schrijftafelmoord.

  Het was ook niet zomaar Baldwin, die dat woord gebruikte. Een hele zelfbewuste zwarte beweging gebruikte het woord om aan te geven hoe trots ze erop waren om ‘neger’ te zijn.

  Ook in NRC stond een stukje over het woord ‘neger’, dat racistisch zou zijn.

  Het woord ‘neger’, zo schrijft Zihni Özdil, drukt een ‘waardeoordeel’ uit. Het woord zelf dus! Dan begrijp je dus niets van taalgebruik. Het is de intentie die het waardeoordeel uitdrukt, nooit het woord zelf. Behalve uiteraard als het om een duidelijk scheldwoord gaat, zoals bij ‘n*kker’.

  Zihni Özdil negeert deze taalgeschiedenis. Hij verzwijgt dat ‘n*kker’ altijd een scheldwoord is geweest, dat ‘neger’ in de loop der geschiedenis allerlei verschillende betekenissen heeft gehad, noemt out of the blue ‘neger’ een variant op ‘neger’ en fantaseert er zijn eigen verhaaltje bij:

  “De geschiedenis van het woord ‘neger’ – inclusief de variant ‘n*kker’ – is gedrenkt in de ontmenselijking van zwarte mensen.” Arme James Baldwin. Die trotse neger. Vond hijzelf dus. Gekleineerd tot ‘zwarte.’ Door anderen.

  https://www.ongehoordnederland.nl/neger ... oord-o-ja/
  De Islam is een groot gevaar!
  Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
  Gebruikersavatar
  Hans v d Mortel sr
  Berichten: 16302
  Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

  Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

  Bericht door Hans v d Mortel sr »

  Met al dit vieze smerige hypocriete gedoe wordt de neger steeds verder in de put van zijn minderwaardigheidscomplex gedrukt.

  Het zijn juist de linkse 'Gutmenschen' die van geen ophouden weten om aandacht te vragen voor het feit dat negers anders zijn dan blanken. Het woord neger is voor linkse oproerkraaiers een obsessie geworden waarin keer op keer sprake is van teleurstelling dat de neger geen blanke is. Door het woord neger te verbieden wordt de schijn opgehouden dat de neger in ieder geval een stuk witter is geworden.

  Het is olie op het vuur gooien in een wedstrijd wie de beste is: de neger of de blanke. Je hebt zwarte mensen en er zijn witte mensen. Maar los van dit kleurloze contrast tussen de neger en de blanke bestaan er allerlei tinten met eigentijdse historische kenmerken die niet door de linkse raddraaiers bekritiseerd worden. [....verwijderd door moderator....] Waar de blanke verschillende kleuren haargroei vertoont in diverse haarstijlen, moet de neger(in) het stellen met dik kort kolenhaar in krulletjesvorm. Verder heb ik in Cuba vernomen dat in het crematorium de verbrandingstijd voor negers vaak dubbel zo hoog is. Dat heeft te maken met hun 'olifantenhuid', zo verzekerde mij mijn zegsman.

  De linkse mentaliteit en het beterweten heeft altijd al voor rotzooi en ellende gezorgd in de beschaving van de mens. Misschien zegt het teleurstellende succes van het marxisme en communisme u iets over het fascistisch dictatoriaal gelijktrekken van mensensoorten.
  Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
  Mahalingam
  Berichten: 42889
  Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

  Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

  Bericht door Mahalingam »

  Voor het vliegtuig vertrekt klagen passagiers over een stinkende man. De piloot zet hem buiten. Is dat geoorloofde discriminatie?
  Niet als het een Mohammedaan betreft.

  Het komt vaker voordat passagiers zich zorgen maken over de aanwezigheid van Mohammedanen die in hun ogen rare dingen doen dan wel verdachte activiteiten ontplooien.
  Boete voor piloot die 'bezwete' moslim uit vliegtuig zette op Schiphol
  De Amerikaanse vliegmaatschappij Delta Air Lines heeft een boete van 45.000 euro gekregen omdat een moslim ten onrechte uit een vliegtuig op Schiphol is verwijderd.
  Een soortgelijk incident deed zich een paar dagen eerder voor in Parijs. Ook hiervoor is Delta Air Lines beboet.

  Het incident op Schiphol speelde zich in de zomer van 2016 af. Stewardessen en passagiers sloegen alarm bij de piloot omdat een passagier met islamitische achtergrond verdacht om zich heen aan het kijken was en opvallend veel aan het zweten was. Hij zou bovendien voor het betreden van het vliegtuig ‘een verdacht pakketje’ hebben aangenomen van een man van dezelfde afkomst. Een gezagsvoerder ging poolshoogte nemen maar merkte niets verdachts aan de man.

  De piloot vertrok van de gate met de man aan boord, maar bedacht zich later nadat stewardessen opnieuw hun zorgden deelden. De passagier werd van boord gehaald en het gebied rond zijn stoel en zijn bagage werden doorzocht. Opnieuw werd er niets verdachts aangetroffen. De man miste zijn vlucht naar New York en werd op een latere vlucht geboekt.

  Allah op telefoon

  Een paar dagen eerder maakte Delta Air Lines zich ook al schuldig aan discriminatie. Dat gebeurde op het vliegveld in Parijs. Een vrouwelijke passagier vertelde de bemanning dat een koppel aan boord een nerveuze indruk maakte. De vrouw droeg een hoofddoek en de man zou iets in zijn smartphone gestopt hebben. Het bemanningslid passeerde daarop de stoelen van het koppel en zou de man verscheidene keren ‘Allah’ hebben zien tikken op zijn mobiele telefoon.

  Op bevel van de captain werd het koppel van het vliegtuig gehaald en ondervraagd door een supervisor van de maatschappij en iemand van de beveiliging. Die kwamen tot de conclusie dat het ging om Amerikaanse burgers die terugkeerden naar huis in Cincinnati en dat er niets verdachts aan hen was. Ze kregen toestemming om verder te reizen, maar de kapitein van het vliegtuig weigerde hen weer aan boord te laten. Het koppel reisde uiteindelijk de volgende dag naar huis.

  Op de documenten werd de naam van het koppel niet vrijgegeven, maar ze maakten zichzelf nadien bekend als Faisal en Nazia Ali. Volgens het Amerikaanse ministerie van transport had de enige reden dat het koppel niet mocht vliegen te maken met ‘hun veronderstelde religie’.

  Flinke boete

  Voor beide incidenten kreeg Delta Air Lines eergisteren een boete van in totaal 45.000 euro opgelegd. Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken was de boete zo hoog omdat het een voorbeeld wilde stellen. De vliegmaatschappij verklaarde het niet eens te zijn met het oordeel van het ministerie, maar gaf wel toe dat het de situaties ‘anders had kunnen aanpakken’.

  Volgens Delta werd in beide gevallen gehandeld op basis van het gedrag van de passagiers, niet op basis van hun identiteit. In het geval van de familie Ali was een van de klagers een gepensioneerde vrouw die naar eigen zeggen nog gewerkt had op de beveiligingsdienst van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten.

  Delta benadrukt dat de procedures voor het onderzoeken van verdacht verdrag sinds een aantal jaar flink verbeterd en objectiever zijn geworden. Desondanks moet de maatschappij zijn piloten, crewleden en personeel bij de customersservice training geven rond dergelijke culturele gevoeligheden.
  https://www.parool.nl/amsterdam/boete-v ... ~b7b91c96/
  Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
  Gebruikersavatar
  King George
  Berichten: 21583
  Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

  Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

  Bericht door King George »

  Deze patiënte mag wel oppassen voor dat ze niet wordt beschuldigd van iemand in de eer en goede naam aantasten.


  Patiënte dient racismeklacht in tegen verpleger Sint-Franciscusziekenhuis: “Ik kreeg geen hand omdat ik onrein was”

  ‘Ik mag geen hand geven aan een vrouw, want dan moet ik mij ritueel wassen.’ Rachida wist niet wat ze hoorde toen ze afgelopen vrijdag een verpleger van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder de hand wilde schudden. “Ik was zijn patiënt en hij wou me niet eens aanraken.


  Lees verder
  Het morele gelijk ligt bij het volk

  Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
  Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


  Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
  Gebruikersavatar
  Ariel
  Berichten: 77984
  Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

  Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

  Bericht door Ariel »

  King George schreef: Patiënte dient racismeklacht in tegen verpleger Sint-Franciscusziekenhuis: “Ik kreeg geen hand omdat ik onrein was”

  Lees verder
  Wat een verhaal... :shock:
  Rachida, die zelf als verpleegster werkt, sukkelde met een zwaar verstuikte teen en trok vrijdag naar de dienst radiologie van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder. “Ik had veel pijn aan mijn dikke teen, en ging voor een CT-scan. Toen een Turkse verpleger mij kwam halen in de wachtzaal, wilde ik hem de hand schudden. Maar tot mijn stomme verbazing weigerde hij. ‘Ik mag geen hand geven aan een vrouw, omdat dat zo in de Koran staat’, zei hij. ‘Als ik dat wel doe, moet ik mezelf ritueel reinigen’.”

  Vernederend
  Rachida, die zelf Marokkaanse roots heeft, dacht dat ze het in Keulen hoorde donderen. “We hebben het als buitenlander al niet gemakkelijk in Vlaanderen. Racisme schuilt steeds meer om de hoek. En dan doet die man er op zo’n manier nog een schep bovenop. Dat is koren op de molen van diegenen die vinden dat vreemdelingen maar beter opkrassen. Ik heb mij echt heel boos gemaakt tegen die man. Ook tijdens het onderzoek weigerde hij me aan te raken. Terwijl ik toch potverdorie zijn patiënte ben. Wat heeft de Koran nu te maken met de behandeling van zieke mensen. Hij zou beter luisteren naar Hippocrates in plaats van zo’n enge interpretatie van de Koran te volgen.”

  Ook tijdens het onderzoek weigerde hij me aan te raken. Terwijl ik toch zijn patiënte ben

  Rachida
  Ook de zesjarige dochter van Rachida was getuige van het incident. “Dat hij mij vernederde voor de ogen van mijn dochter, maakt voor mij de zaak nog erger. Kijk, een hand geven is bij ons in België een elementaire vorm van beleefdheid. Dat heeft niks met geloof te maken. Dit is er echt over.”

  Onderzoek
  Kristien Elsen, directeur HR & Communicatie van het Sint-Franciscusziekenhuis bevestigt dat er vrijdag inderdaad een incident is geweest. “We hebben een klacht ontvangen op onze ombudsdienst en we gaan dat nu via de juiste weg verder onderzoeken. Ik heb de man kort kunnen spreken. Hij ontkent de feiten niet, maar zegt dat alles in een heel andere context gebeurd is. We willen wel dat onze medewerkers volgens onze waarden en normen handelen. Ons ziekenhuis staat open voor iedereen, ongeacht geslacht, afkomst of religie, en we verwachten dat onze medewerkers op een professionele manier omgaan met de patiënten. Maar we trekken ook geen al te voorbarige conclusies. De verpleger in kwestie heeft zich altijd professioneel en volgens onze waarden en normen gedragen. We hebben nog nooit eerder dit soort klachten over hem ontvangen. We brengen de twee partijen volgende week samen in de hoop snel duidelijkheid in deze zaak te kunnen brengen.”
  De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
  mercator
  Berichten: 19306
  Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
  Locatie: Vlaanderen

  Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

  Bericht door mercator »

  Ariel schreef:Wat een verhaal... :shock:
  Nu zou het bij mij ook niet opkomen om spontaan een handje te gaan geven aan dokters of verplegers in het ziekenhuis. En die doen dat zelf zeker ook niet, wetende dat de meeste besmettingen door lichamelijk contact worden doorgegeven.
  De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
  Plaats reactie