Rassemblement National (Frankrijk)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50364
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Rassemblement National (Frankrijk)

Bericht door Pilgrim »

Een nieuwe topic voor deze Franse partij.
Frankrijk´s Front National: 67% voor euro-uittreding – verrassende gast Steve Bannon

Geplaatst op 10 maart 2018

Afbeelding

Het Front National overlegt op haar partijcongres over een te volgen nieuwe koers. De leden spraken zich met een meerderheid van 67% uit voor een uittreding uit de euro. Tijdens het vandaag geopende partijcongres van de “rechts-populisten” wil voorzitter Marine Le Pen (foto) een nieuwe naam en de opening van de partij voor een bondgenootschap met het burgerlijke kamp voorstellen.

De aanhangers van de partij hebben zich met een meerderheid van twee derde uitgesproken voor de uittreding uit de euro. Uit een enquête onder de leden, die vandaag op het partijcongres in het Noord-Franse Lille werd gepresenteerd, bleek een instemming van 67%. Bovendien eist 90% van de leden een referendum over een “Frexit”, een uittreding uit de EU naar Brits voorbeeld.

82% van de aanhangers van het Front National sprak zich uit tegen een verder lidmaatschap van Frankrijk van de Schengen-zone. Daarmee bevestigden de aanhangers de richtlijnen over de Europa-politiek waarmee voorzitter Marine Le Pen in 2017 de presidentsverkiezingen was ingegaan.

Vooral de kwestie van het afscheid van de euro was tot het laatste ogenblik omstreden. Omdat een meerderheid van de Fransen zich in peilingen uitsprak voor de gezamenlijke munt, zwakte Le Pen haar eis naar een uittreding af in de verkiezingsstrijd.

Volgens de partij namen er aan de enquête van het Front National met in totaal 80 vragen 30.000 van de in totaal 51.000 leden deel. De telling vond niet plaats in het bijzijn van een notaris, de resultaten kunnen zodoende niet onafhankelijk gecontroleerd worden.

Eerdere meldingen
Voor het begin van het tweedaagse partijcongres sprak Marine Le Pen van een “historisch keerpunt” voor het Front National.

Zaterdag gaat het eerst om een nieuwe koersbepaling in de Europa-politiek. Er zal o.a. gepraat worden over de vraag of de partij met de eis naar een euro-uittreding het komende jaar de Europese verkiezingen ingaat. Het doel van Marine Le Pen is om van het Front National weer de grootste partij in Frankrijk te maken, net zoals al in 2014.

De verrassende gast in Lille is de voormalige chef-strateeg van de Amerikaanse president Donald Trump, Steve Bannon. Hij zou vanavond (17.30 uur) een rede houden voor de aanhangers van het Front National. “Hij zal ons uitleggen dat de overwinning mogelijk is”, zei de woordvoerder van het Front Natioal, Sébastien Chenu.

Steve Bannon is op dit moment op tournee door Europa om een bondgenootschap te smeden. Verleden week had hij al een ontmoeting met o.a. de fractievoorzitster van de Duitse AfD, Alice Weidel.

Het partijcongres van het Front National vindt tien maanden na de nederlaag van Marinie Le Pen tegen Emmanuel Macron bij de presidentsverkiezingen plaats, ze mobiliseerde 10,6 miljoen kiezers – zo veel als nooit tevoren.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/03/10 ... ve-bannon/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42889
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Front National (Frankrijk)

Bericht door Mahalingam »

Marine Le Pen's presence deemed 'disrespectful' at Web Summit
Marine Le Pen, the former French presidential candidate and leader of the National Rally political party, has been un-invited to one of Europe's largest technology conferences.

Ms Le Pen was listed on the Web Summit's website as a speaker for its conference in November.
Conference CEO Paddy Cosgrave initially defended giving Ms Le Pen a platform.

However, following an online backlash he said the correct decision "is to rescind Marine Le Pen's invitation."
In a blog post on Tuesday he said silencing "hate-filled voices" sometimes only served to "fuel the sense of marginalisation".
He added that the Web Summit is a place where people should "be prepared to have their opinions deeply challenged".
Mr Cosgrove said he disagreed with Ms Le Pen's views, but banning or ignoring the viewpoints of the far-right "is unlikely to address the roots of the rise" of the far-right groups across Europe.
[...]
Just 24-hours after Mr Cosgrave's robust defence of having Ms Le Pen speak at the conference, he rescinded the French politician's invitation.
https://www.bbc.com/news/world-europe-45201888
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42889
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Front National (Frankrijk)

Bericht door Mahalingam »

Franse rechter wil Marine Le Pen psychiatrisch laten onderzoeken
Marine Le Pen, kopstuk van extreemrechts in Frankrijk, is zeer verontwaardigd over de beslissing van een Franse rechter die haar psychiatrisch wil laten onderzoeken, omdat ze in december 2015 foto’s van gruweldaden van Islamitische Staat (IS) heeft verspreid op Twitter.

Marine Le Pen wordt ‘verspreiding van gewelddadige beelden’ ten laste gelegd. ‘Omdat ik de gruwel van IS afkeur, moet ik me psychiatrisch laten onderzoeken? Hoe ver zullen ze het nog drijven?’, reageert Le Pen donderdag, eveneens via Twitter.

Marine Le Pen had op 16 december 2015 foto’s getweet met gruwelijkheden van IS. Ze deed dat in een reactie op journalist Jean-Jacques Bourdin, die had gewezen op wat hij gelijkenissen tussen IS en de partij van Le Pen noemde.
[...]
In het Franse parlement heeft Le Pen al laten weten dat ze zich niet zal onderwerpen aan zo een onderzoek. ‘Ik wil wel eens zien hoe ze mij daartoe kunnen verplichten’, aldus Le Pen.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20180920_03769855
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50364
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Front National (Frankrijk)

Bericht door Pilgrim »

Le Pen weigert psychiatrisch onderzoek rechter

20 september 2018

Afbeelding

PARIJS – De lijsttrekker van de Franse populistische partij Rassemblement National, Marine Le Pen, weigert zich psychologisch te laten onderzoeken zoals een rechter heeft opgedragen.

Le Pen noemt het krankzinnig en ongelofelijk dat een magistraat deze opdracht geeft. Het is gebeurd in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar ,,de verspreiding van uiterst gewelddadige boodschappen”.

Le Pen verspreidde in 2015 beelden van executies die de terreurgroep Islamitische Staat in het Midden-Oosten heeft uitgevoerd. Ze deed dat naar eigen zeggen om de gruwelen van de groep te veroordeelden.

Ze heeft donderdag woedend gereageerd op het bevel van de rechter en stelt dat het hier om een bizarre politieke vervolging gaat. Volgens Franse media is het echter gebruikelijk bij vergrijpen zoals het verspreiden van aanstootgevende beelden of boodschappen, dat de rechter een onderzoek van de verdachte gelast voor de rechtszaak begint.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42889
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Front National (Frankrijk)

Bericht door Mahalingam »

Partij Le Pen krijgt in beslag genomen subsidie terug
PARIJS - Het Franse Rassemblement National, de partij van Marine Le Pen, heeft met succes beroep aangetekend tegen de inbeslagname van 2 miljoen euro aan subsidies. Een rechter in Parijs halveerde dat bedrag en bepaalde dat 1 miljoen euro moet worden teruggegeven.

Eerder nam een Franse rechter 2 miljoen euro in beslag die als subsidie zou worden verstrekt aan het Rassemblement National, de nieuwe naam van het Front National. Het geld werd in beslag genomen in het kader van een langslepend onderzoek naar misbruik van publieke fondsen.

Europarlementariërs van het Front National worden ervan verdacht toelages bestemd voor werk in het EP oneigenlijk te hebben gebruikt. Ze zouden dat geld naar medewerkers in Frankrijk hebben gesluisd. De beschuldigingen worden door de betrokkenen tegengesproken. Le Pen sprak van een ,,aanslag op de democratie''.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2602702 ... idie-terug
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77981
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Front National (Frankrijk)

Bericht door Ariel »

Marine le Pen’s daughter violently assaulted, hit in the head

The National Rally leader’s daughter was physically assaulted when she was out with her cousin, newspaper le Parisien reports.

One of Marine le Pen’s daughters was assaulted in the early hours of Friday morning in Nanterre while out in a bowling bar in the Nelson-Mandela Place.

On Thursday night, the 19-year-old young woman was having a fun night with her 18-year-old cousin, bowling and eating in a bar, in Nanterre.

Around 2:00 a.m, the police were called out to a fight that had broken out in the Place. When they arrived on the scene, police found the two cousins with their heads bleeding.

Two suspects were quickly arrested; a 32-year-old man and a 47-year-old man were taken into custody.

Marine le Pen’s daughter was treated in hospital and will be pressing charges.
For now, the motive behind the assault is unknown and the suspects will be interrogated today.

“I learn with disgust that Marine le Pen’s daughter was assaulted. What a disgrace to attack children for their parent’s beliefs… How far will they go?” tweeted Nicolas Dupont-AIgnan, leader of “Debout la France”, when he learned of the attack.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50364
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Front National (Frankrijk)

Bericht door Pilgrim »

Marine Le Pen staat voor op Macron in peiling EU-verkiezingen

Geplaatst op 4 november 2018

Afbeelding

In de laatste peiling halen de gezamenlijke rechtse partijen 30% van de stemmen.

Het rechtse “Rassemblement National”, het voormalige Front National, is “En Marche” van de Franse president Macron voorbijgegaan in de peiling voor de Europese verkiezingen.


Het opinieonderzoeksinstituut Ifop zet “En Marche” op 19% en het “Rassemblement National” op 20% van de stemmen, aldus Reuters.

De peiling vroeg aan 1000 mensen waarop ze zouden stemmen wanneer de Europese verkiezingen nu gehouden zouden worden.

Rechtse partijen, inclusief de partijen die een Franse uittreding uit de EU ondersteunen, konden 30% van de stemmen halen, 5% meer dan een identieke peiling in augustus.

Macron en de Nederlandse minister-president Mark Rutte zijn met elkaar overeengekomen om “En Marche” voor de Europese verkiezingen te verenigen met de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (“ALDE”).

Bron: www.politico.eu

Door: Joshua Posaner

Vertaald uit het Engels door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/11/04 ... kiezingen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50364
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Rassemblement National (Frankrijk)

Bericht door Pilgrim »

Een volgeling moet het in orde brengen: Le Pen´s partij roept 23-jarige uit tot topkandidaat voor de Europese verkiezingen

Geplaatst op 12 januari 2019

Afbeelding

Aan de hemel van de Franse rechts-populisten onder Marine Le Pen is een nieuwe ster rijzende: de 23-jarige Jordan Bardella, die op dit moment partijwoordvoerder is en nauwe banden heeft met partijcheffin Marine Le Pen, moet de topkandidaat van het Rassemblement National (voorheen Front National) worden; hij trad op 16-jarige leeftijd toe tot het Front National.

Hij moet vooral jonge kiezers aanspreken, is uit de partijtop te horen. Zijn nominatie zou een signaal zijn dat het RN “jonge mensen een kans geeft, die uit een bescheiden milieu komen”.

Het Rassemblement National staat op dit moment bovenaan in de peilingen in Frankrijk. Zodoende zou de partij ook als winnares uit de Europese verkiezingen in mei uit de bus kunnen komen – volgens de peilingen staat ze inmiddels meerdere procenten voor op de partij van president Macron.

Topkandidaat Bardella geldt als onbelast wat betreft schandalen. Hij studeerde geografie aan de Universiteit Sorbonne in Parijs, voordat hij zich bezighield met partijwerkzaamheden. Sinds maart behoort hij tot het partijpresidium.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/12 ... kiezingen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50364
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Rassemblement National (Frankrijk)

Bericht door Pilgrim »

Europese verkiezingen: Marine Le Pen staat voor zegetocht

Geplaatst op 20 januari 2019

Afbeelding
Marine Le Pen tijdens een zitting van het Europees Parlement.

Bij de Europese verkiezingen in mei zou het “Rassemblement National” (RN) van Marine Le Pen de grootste Franse fractie kunnen worden. “En Marche” van Macron wordt zwakker.

Het Rassemblement National (RN, voorheen Front National, FN) van Marine Le Pen profiteert van de algemene ontevredenheid van de bevolking met de politiek van Macron. In de novemberpeiling van Ifop Opinion stond de rechtse partij al met 21% (+4%) voor het eerst voor op het bondgenootschap van de president. En Marche (LREM) van Macron verloor 1% en staat nog maar op 19%.

Bij de laatste peiling van Odoxa op 20 december kwam het RN zelfs op 24%, terwijl En Marche 21% van de stemmen kreeg. Als je nu bedenkt hoezeer de stemming – juist als gevolg van de “gele hesjes”-protesten – tegen Macron en diens partij is omgeslagen, kun je je voorstellen dat het tot meer verschuivingen ten gunste van het RN en tegen LREM kwam. In ieder geval lukt het de andere partijen niet echt om zich als verkiesbaar alternatief te presenteren.

Le Pen, die probeert de partij te “de-radicaliseren”, zei nu bovendien: “Ongetwijfeld is de euro een klap voor Frankrijk”, maar een uittreding uit de euro “is geen prioriteit meer”. Ook al is die eis wel degelijk populair in Frankrijk, de politica is zich ervan bewust dat alleen een geordende ontbinding van de eurozone ook daadwerkelijk zinvol is. Bovendien probeert ze op deze manier ook in de EU-politiek gematigder Fransen voor haar partij te winnen.

Hoe meer de situatie zich in Frankrijk toespitst, des te sterker profiteert ook het RN daarvan. En de komende maanden bieden nog genoeg politieke springstof. Het is zelfs denkbaar dat de partij van Marine Le Pen met tot 30% van de stemmen uit de Europese verkiezingen tevoorschijn komt en zodoende de zetelverdeling in het Europees Parlement enorm beïnvloedt.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/20 ... zegetocht/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50364
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Rassemblement National (Frankrijk)

Bericht door Pilgrim »

Marine Le Pen aan Alain Finkielkraut

Geplaatst op 21 februari 2019

Afbeelding

Rassemblement National
De voorzitster

Aan de heer Alain Finkielkraut
Nanterre, 19 februari 2019

Monsieur,

daags na de verbale agressie waar u het slachtoffer van werd, stond ik erop u de uitdrukking van onze sympathie, en nu ik de gelegenheid ertoe heb, van onze bewondering te betuigen. De woorden die tegen u zijn uitgebracht, hebben ons als Fransen gekwetst; ze hebben ons als burgers verontwaardigd; als bewonderaars van de denker die u bent, hebben ze ons bedroefd.

Bovenop deze gevoelens, die door de grote meerderheid van de Fransen worden gedeeld, komt nog het diepste respect voor u, door de waardigheid en de koele helderheid waarmee u de woorden en de gedragingen van uw aanvallers hebt weten te analyseren. Ook al bleef het incident bij woorden, de symboliek en draagwijdte ervan rechtvaardigen de krachtige reactie die wij daar collectief tegenover moeten stellen.

Los van uw persoon, los van de gruwel die het antisemitisme is, ook waar het zich vermomt als antizionisme, weten wij dat achter de woorden die uw agressors uitspraken (‘Wij zijn Frankrijk’) er duidelijk een dreiging zit tegen de vrijheid van gedachte, tegen mensen van welke confessie ook die weigeren het hoofd te buigen voor het islam-fascisme, en zoals u zei, een dreiging tegen Frankrijk. Wij weten dat in dit publieke geschreeuw de bevestiging zit, nauwelijks subliminaal, van een veroveringsdrang en het vooruitzicht op een totale onderwerping aan het islamistische totalitarisme. Dat is des te penibeler omdat deze geweldideologie zich in het deugdzame gewaad van het antiracisme hult, van de strijd tegen de ‘islamofobie’, door Pascal Bruckner zeer terecht ontmaskerd als een ‘imaginair racisme’. Islamproselitisme signaleren wordt in naam van deze ondraaglijke morele omkering aangeklaagd en gecriminaliseerd.

Dat fenomeen doet zich ook voor in Groot-Brittannië in de schoot zelf van Labour.

Wij hebben gemeen dat we niet wijken voor die morele drogbeelden, en integendeel de nieuwe antisemieten het masker afrukken, samen met hun islamogauchistische steunpilaren en de ‘indigénistes’* die tot in het halfrond van de Assemblée Nationale stemmen hebben gevonden.

Naast deze figuren, die compagnons de route** van het islamisme zijn, vind je ook nuttige idioten,*** die politieke gezagsdragers van rechts of links die om electorale redenen, uit lafheid of voor hun tijdelijk comfort het in steden en departementen op een akkoordje gooien met die vrijheid dodende milieus en met groepen als de Moslimbroeders. En dan zijn er nog de overheden die al 30 jaar, door luie onnadenkendheid of uit miserabele politieke berekening, jacht maken op de overblijfselen van ‘het fascisme’ van de jaren dertig, om zo de echte, totalitaire bedreigingen ongemoeid te laten die vandaag op elk lid van de joodse gemeenschap wegen.

De veroordeling van de agressie waar u het slachtoffer van werd, laat geen valse vergelijkingen meer toe, en nog minder een zoveelste gemakkelijke optocht die door de politieke partijen geïnstrumentaliseerd wordt. Om die reden hebben wij met de verantwoordelijken van het Rassemblement National besloten afzonderlijk te getuigen van onze mobilisatie tegen het antisemitisme, en ter herdenking van de slachtoffers van het antisemitisme bloemenkransen neer te leggen op de plaatsen van hun martelaarschap.

Of het nu in Toulouse, Vincennes, Sainte Geneviève-des-Bois of in Parijs was, alle recente ongelukkige slachtoffers bezweken onder de martelingen of onder de kogels van een onbetwistbaar islamistisch antisemitisme. Dat is de betekenis van het gebaar dat wij stellen, opdat door de waarheid zich voor ons de hoop moge openen die gruwelijkheden nooit meer mee te maken.

De strijd die u strijdt is de onze, en met u zijn wij ontsteld te zien dat de identiteit van jonge immigranten de vorm aanneemt van Jodenhaat en haat tegen Frankrijk. De analyse die wij wat betreft deze imminente en onbetwijfelbare dreiging delen, de intimidatie- en propagandamethoden die ermee gepaard gaan en de ijveraars en hun medeplichtigen, kunnen in mijn ogen de verschillende opvattingen enkel relativeren die ons misschien scheiden, wat overigens normaal is in een democratie.

Wil aanvaarden, geachte heer, de verzekering van mijn hoge achting,

Marine Le Pen
____________________________________________________________

* Indigénistes (van indigène, inboorling) menen dat de autochtonen zich niet te bemoeien hebben met de zeden en gebruiken, en zelfs de rechtsspraak van ingeweken bevolkingsgroepen. Die opvatting gaat in tegen de begrippen natiestaat of republiek, en staat lijnrecht tegenover een begrip als Leitkultur.
** Meelopers die zelf geen moslim zijn, metgezellen, fellowtravellers: een term die oorspronkelijk sloeg op niet-communisten die met het communisme sympathiseerden.
*** Uitdrukking – vaak aan Lenin toegeschreven, zonder enig bewijs dat hij ze ooit heeft gebruikt – die slaat op sympathisanten van een bepaalde zaak die elk besef missen van wat op termijn die zaak voor henzelf inhoudt.

(Over de optochten waar Marine Le Pen voor bedankte, kunt u hier lezen)

Vertaling en noten Marc Vanfraechem

https://doorbraak.be/marine-le-pen-aan- ... kielkraut/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50364
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Rassemblement National (Frankrijk)

Bericht door Pilgrim »

Marine Le Pen over de komende Europese verkiezingen en meer
Rebel Media - Gepubliceerd op 25 feb. 2019

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50364
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Rassemblement National (Frankrijk)

Bericht door Pilgrim »

Marine Le Pen moet drie ton dokken aan Europees Parlement

23 mei 2019

Afbeelding

LUXEMBURG – Marine Le Pen, het boegbeeld van de Franse partij Rassemblement National, moet bijna drie ton terugbetalen aan het Europees Parlement. De rechts-populistische politica had tussen 2010 en 2016 een medewerkster van haar partij, die toen nog Front National heette, ten onrechte met EU-geld betaald.

Het Europees Hof van Justitie heeft het beroep van Le Pen tegen het oordeel dat een lagere rechter vorig jaar velde afgewezen. Ze kon volgens de rechters niet aantonen dat de assistente echt werkzaamheden voor haar verrichtte in het parlement.

„Ik heb jullie gewaarschuwd dat ons niets bespaard zou blijven”, reageerde Le Pen (50) op Twitter in een serie reacties. Zij sprak de verwachting uit dat de Franse kiezers zondag in de stembureaus hun reactie op de „lage manoeuvres” zullen geven.

Het parlement had € 298.497,- teruggevorderd na een onderzoek van de Europese antifraude dienst OLAF. Le Pen is sinds 2017 geen Europarlementariër meer.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50364
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Rassemblement National (Frankrijk)

Bericht door Pilgrim »

CITAAT Marine Le Pen

Afbeelding

Immigratie is een georganiseerde vervanging van onze bevolking. Dit bedreigt ons overleven. We beschikken niet over de middelen om diegenen die hier al zijn te integreren. Het resultaat is een eindeloos cultureel conflict.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50364
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Rassemblement National (Frankrijk)

Bericht door Pilgrim »

“Het Franse schip zinkt!” – Marine Le Pen eist migratiestop

Geplaatst op 9 oktober 2019De Franse politica van de partij Rassemblement National (RN), Marine Le Pen, heeft op een persconferentie, voorafgaande aan een debat in het Franse parlement over de immigratie, maandag in Parijs een immigratiestop geëist, omdat het Franse schip zou dreigen te zinken.

“Het is dringend geboden om een einde te maken aan de plundering van ons land, ook met het oog op een lakse immigratiepolitiek. Op dit moment eisen we een moratorium voor de immigratie, omdat het Franse schip zinkt”, zei ze.

Ze bekritiseerde dat de massale immigratie Frankrijk sterk veranderd heeft.

Politiebureaus worden uit bezuinigingsoverwegingen gesloten, daarna gerenoveerd en veranderd in opnamecentra. Deze jungles, die zich overal uitbreiden, onder de bruggen of langs de autosnelwegen, de vreselijke krottenwijken die aan de rand van de steden ontstaan, de families die staan te bedelen op kruisingen, die groepen mannen die, wie weet waar ze vandaan komen, in onze steden rondstruinen, de explosieve nieuwsberichten waarbij de verantwoordelijken niet bij naam genoemd worden. Dit debat is ontstaan, omdat de staatsfinanciën en onze sociale systemen vlak voor de ineenstorting staan onder het financiële gewicht. Omdat ons straf-, politie-, justitie- en gevangenissysteem op grond van de explosie van de immigratiecriminaliteit compleet oververhit is.

Ook refereerde ze aan de radicaalislamitische aanslag van vorige week in Parijs, toen vier politieagenten door een collega doodgestoken werden en riep minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner ertoe op om af te treden.

De migratiepolitiek van de Franse regering werd zowel door de rechtse zijde als door groepen die migranten beschermen scherp bekritiseerd. De partij van de Franse president Emmanuel Macron had voor maandag het initiatief genomen voor een debat in het parlement over het thema illegale immigratie, dat in het vervolg eenmaal per jaar gevoerd dient te worden.

Bron: www.youtube.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/10/09 ... ratiestop/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50364
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Rassemblement National (Frankrijk)

Bericht door Pilgrim »

Marine Le Pen stelt zich opnieuw kandidaat voor het presidentschap

Geplaatst op 18 januari 2020

Afbeelding

Parijs – De voorzitster van het Rassemblement National (RN), Marine Le Pen (foto), heeft haar hernieuwde kandidatuur voor de Franse presidentsverkiezingen aangekondigd. “Ik heb mijn beslissing genomen”, zei ze donderdag tegenover journalisten in Nanterre, zoals het persbureau AP bericht.

Het doel van haar kandidatuur in 2022 zou zijn om Frankrijk een alternatief te bieden en “het land weer terug te zetten op zijn voeten”. De kandidatuur van Marine Le Pen moet nog goedgekeurd worden door haar partij, het voormalige Front National.

250.000 tegen Macron
Bij de presidentsverkiezingen in 2017 was Marine Le Pen tot de laatste ronde doorgedrongen. Ze behaalde toen 34% van de stemmen. Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement vorig jaar werd het Rassemblement National de grootste partij.

Op dit moment wordt de huidige president, Emanuel Macron, geconfronteerd met massale protesten tegen zijn sociale hervormingen. Afgelopen donderdag hadden 250.000 Fransen gevolg gegeven aan een oproep van de vakbonden om te demonstreren tegen de pensioenhervorming. Daarvoor had de regering al deels concessies gedaan in de kwestie en moest de verhoging van de pensioenleeftijd tijdelijk opschorten.

Bron: https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/01/18 ... dentschap/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6901
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Rassemblement National (Frankrijk)

Bericht door Ali Yas »

Pilgrim schreef:
Bij de presidentsverkiezingen in 2017 was Marine Le Pen tot de laatste ronde doorgedrongen. Ze behaalde toen 34% van de stemmen.
Inmiddels is duidelijk dat de Fransen een kans op een behoorlijke president hebben laten lopen, en dat ze dat ook zelf hebben ingezien. Ze waren gewaarschuwd. Nu doorpakken en bij de volgende verkiezingen de juiste kandidaat aanvinken.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
mercator
Berichten: 19306
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Rassemblement National (Frankrijk)

Bericht door mercator »

Ali Yas schreef:Inmiddels is duidelijk dat de Fransen een kans op een behoorlijke president hebben laten lopen, en dat ze dat ook zelf hebben ingezien
Dat kan dan wel zo zijn, maar voor de verkeerde reden. Macron probeerde die pensioenwet erdoor te krijgen waardoor een hoop socialistische privileges afgeschaft worden. M.a.w. een poging om de Fransen wat langer en harder te laten werken. Dat is dringend nodig want Frankrijk is totaal in verval door een soort genetische luiheid en oproerigheid. Daarom slaan de gele hesjes nu alles kapot, niet omdat Macron achter de klimaatgekte en de EU maffia aanloopt.
Voor de modale Fransman maakt het niks uit dat de moslims het overnemen( perfect beschreven door Houellebecq in Soumission uit 2015), zolang die maar zo weinig mogelijk hoeft te werken, s middags van 12 tot 16 h kan slapen en heel de avond en nacht wijn drinken. En natuurlijk staken en betogen wanneer de linkse vakbonden dat willen.De aanhang van Le Pen zal dus altijd een minderheid blijven.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21573
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Rassemblement National (Frankrijk)

Bericht door King George »

Te dom om in te zien dat Moslims de verzorgingsstaat uitvreten en uithollen?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6901
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Rassemblement National (Frankrijk)

Bericht door Ali Yas »

mercator schreef:Dat kan dan wel zo zijn, maar voor de verkeerde reden. Macron probeerde die pensioenwet erdoor te krijgen
Jaja, dat, maar belangrijker: jaarlijks stijgende brandstofbelastingen.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
mercator
Berichten: 19306
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Rassemblement National (Frankrijk)

Bericht door mercator »

Ali Yas schreef:Jaja, dat, maar belangrijker: jaarlijks stijgende brandstofbelastingen.
Maar dat zie je in alle W Europese landen en daar heb je geen of nauwelijks gele hesjes en zeker geen vernielingen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6901
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Rassemblement National (Frankrijk)

Bericht door Ali Yas »

mercator schreef:
Ali Yas schreef:Jaja, dat, maar belangrijker: jaarlijks stijgende brandstofbelastingen.
Maar dat zie je in alle W Europese landen en daar heb je geen of nauwelijks gele hesjes en zeker geen vernielingen.
Verhoging van de pensioenleeftijd heb je hier ook, en daar gaan mensen evenmin de straat voor op.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21573
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Rassemblement National (Frankrijk)

Bericht door King George »

De valse herders in Noord-West Europa hebben het inderdaad wel erg makkelijk met al die slaafse goedgelovige schaapjes die zich gedwee achter de valse herder aan naar het hakblok laten geleiden. De zeldzame zwarte schaapjes die de kudde zijn ontstegen gaan er als boodschapper van het slechte nieuws zelfs al eerder aan voor de moeite, vaak nog onder toejuichingen van veel van diezelfde slaafse goedgelovige schaapjes zelf. Je zou haast kunnen gaan stellen dat de gelegenheid de valse herder maakt.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50364
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Rassemblement National (Frankrijk)

Bericht door Pilgrim »

Marine Le Pen: “Ik maak grote kans president van de Republiek te worden”

Geplaatst op 25 februari 2020

Afbeelding

Zo drukte Marine Le Pen zich uit in het RTL-programma “Grand-Jury” afgelopen zondag 23 februari. Zij verklaarde tegelijkertijd dat zij zich dan terug zou trekken als voorzitster van haar Partij “Rassemblement National” (RN) om zich kandidaat te stellen voor het presidentschap voor alle Fransen. Het is toch duidelijk dat het rampzalig beleid van Emmanuel Macron niet in staat is om de Fransen te beschermen tegen de ongewilde immigratie, de islamisering in het algemeen en de overweldigende onveiligheid.

Bij dit alles komt de staatsschuld die aan ’t exploderen is en 100% van het bnp overschrijdt. Macron liegt aan de lopende band en volgt een globalistische politiek en een desastreus immigratiebeleid. De Fransen hebben uiteindelijk begrepen dat men nu moet stoppen met het ultraliberalisme, de oneerlijke concurrentie, de massa-immigratie, de onveiligheid, de laksheid, het “wat-maakt-‘t-uit”!, de “ONS-SOORT-MENSEN” gedachte van de elite, de internationale financiering. Dat alles moet anders en ik denk dat velen er nu klaar voor zijn om met een andere politiek aan te vangen, een totaal andere dan die van Emmanuel Macron.

Ze keurt de hervorming van de pensioenen af. Ze vreest een “passage en force à coup de 49-3” [ = het aannemen van een wet zonder parlementaire goedkeuring ] en wil in tegendeel een referendum. De financiering voor een pensioen bij 60 jaar kan worden gevonden door de sociale fraude aan te pakken en de 500.000 buitenlandse werknemers die geen bijdrage leveren aan de Franse belastingen te verbieden. Het is de werkgelegenheid die de tekorten van het pensioenfonds moet goedmaken. En wat dat “nep-plan” van het staatshoofd tegen het islamitische separatisme betreft, dit is een grootsheid van hypocrisie, een groot bedrog. Niets van dat alles is mogelijk indien men de grenzen niet sluit en ons niet laten onderwerpen door een overheersend islamisme. De sociale structuur is grotendeels in handen van de islamisten.

U wilt precies weten hoe ik er over denk? Ik vind dat zij niet genoeg om de Fransen geven om op te staan en hen te beschermen tegen de verschrikkelijke gevaren van de islam en de verdere ontwikkeling van het islamitisch fundamentalisme in ons land.

Ze veroordeelt de tegenstrijdigheden van Macron, die beweert dat hij de buitenlandse financiering van de bouw van moskeeën zal verbieden en dat terwijl die van Mulhouse en Le Havre grotendeels werden betaald door Qatar. En hoeveel anderen? In feite zal Macron tevreden zijn als men de buitenlandse fondsen kan beheren zonder deze verder te gaan verbieden. Uiteindelijk zal hij de buitenlandse financiering willen gaan legaliseren.

En wat moet je zeggen van een president die doet alsof hij niet aan de politieke islam zal toegeven en in Mulhouse tegenover een totaal gesluierde vrouw kwam te staan, terwijl de wet dit verbiedt. Dat is toch een teken van de totale onderwerping van het Elysée:

Afbeelding

Wat het Corona-virus betreft stelt Marine een goeie vraag: “Waarom gaan de vluchten komende uit China naar Frankrijk gewoon door, terwijl de crisis de vormen aanneemt van een grote pandemie? Wat heeft ’t voor zin om Fransen die terugkeren uit China in quarantaine te zetten, terwijl ondertussen Chinese maatschappijen hun passagiers zonder enige controle laten gaan?”

En als je dan hoort dat de vrij gevestigde artsen geen persoonlijke beschermende uitrusting hebben, geen maskers, noch brillen of wegwerphemden. Antwoord van het ministerie van Gezondheidszaken: “Gebruik de uitrustingen van de griep H1N1 uit 2009!” Spul dat allang verouderd is. Ondertussen stuurt de EU 55 ton beschermend materiaal naar China !

Zij spreekt zich uit tegen de rituele slacht [halal slacht]... Ze betreurt de sluiting van de centrale van Fessenheim, een onverantwoordelijke beslissing, een ecologisch schandaal, terwijl de atoomcentrale geen CO2 uitstoot en de duizenden windmolens de omgeving vernietigen.

Ze beëindigt haar betoog door te zeggen dat de RN maar een zielige partij is, het slachtoffer van het Franse kiesstelsel. De eerste partij van Frankrijk heeft slechts 6 afgevaardigden!

Men kan dan wel enkele kanttekeningen plaatsen bij alles wat zij zegt, maar op elke vraag geeft zij een oprecht antwoord, vriendelijk en met een uitdrukking die haar liefde voor Frankrijk en de Fransen bevestigt. Zij is een van de weinige politieke figuren die heel erg van hun land houden.

Dit is toch wel een grote tegenstelling met die machiavelliaanse oplichters zoals Macron, die er slechts op uit is om herbenoemd te worden en voor zijn globalistische ideeën opkomt en dat met de grootst mogelijke minachting voor het Franse volk. Macron is de doodgraver van de natie en van onze identiteit.

Het is toch duidelijk dat de herverkiezing van Macron, die al 3 jaar aan één stuk door liegt en het Franse volk verraadt in de overtuiging dat zoals het nu is veranderd moet worden en dat de natiebevolking moet worden verdund in het grote WERELDDORP dat het moet worden. Dit zou de totale vernietiging van Frankrijk worden, het Frankrijk waar wij van houden...

Bron: https://ripostelaique.com

Door: Jacques Guillemain.

Vertaald uit het Frans door: “delamontagne”

https://ejbron.wordpress.com/2020/02/25 ... te-worden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77981
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Rassemblement National (Frankrijk)

Bericht door Ariel »

Pilgrim schreef:
Marine Le Pen: “Ik maak grote kans president van de Republiek te worden”
Tja... :thinking: Dat dacht ze bij de vorige verkiezingen ook, en toen kwam zomaar Emmanuel Macron en zijn moeder Brigitte vanuit het niets vallen.

Als het zover is, dan wordt er vast en zeker weer een list verzonnen.

Het zou mooi zijn, maar ik moet het eerst nog zien.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50364
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Rassemblement National (Frankrijk)

Bericht door Pilgrim »Marine Le Pen roept op tot een nationaal referendum. Ze zei dat het Franse volk, net zoals vele andere autochtone bevolkingen in Europese landen, erkent dat ongecontroleerde immigratie een bedreiging is. Een bedreiging voor zijn dagelijkse manier van leven en zelfs soms voor zijn leven.

Ze sloeg woordelijk, net zoals Dhr. Wilders hier zo vaak doet, de verantwoordelijke politici neer, die de demografische verplaatsing ontkennen en beschuldigde, mijns inziens geheel terecht, deze politici van verraad omdat ze hun volk niet verdedigen.

De stroom van migratie vernietigt ons socialezekerheidsstelsel, laat het hele strafsysteem exploderen en ondermijnt de eenheid van de natie, voegde ze eraan toe.

Iets dat we hier in Nederland ook zien. En in Duitsland. En in Engeland. En in België. En in Spanje. En... Mijns inziens moeten we als land onmiddellijk uit de EU en de VN stappen, aangezien die er niet zijn voor de wereldbevolking, maar voor de elitaire miljardairs & multinationals.
https://summit.news

https://ejbron.wordpress.com/2020/03/04 ... dictatuur/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie