Problemen in het AZC

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21606
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door King George »

Ariel schreef:
Zwaargewonde bij mishandeling azc
Spoiler! :
Een 24-jarige asielzoeker heeft donderdagavond een medebewoner ernstig mishandeld. Het slachtoffer is zwaargewond en heeft onder andere een gebroken oogkas.

Het incident deed zich voor op het asielzoekerscentrum in Budel. Het is nog onbekend waarom er ruzie uitbrak tussen de twee mannen, waarbij er over en weer wat klappen en trappen werden uitgedeeld. Volgens de politie werd het slachtoffer zo hard toegetakeld dat hij zijn bewustzijn verloor.

De 24-jarige man zou daarna nog diverse malen tegen het hoofd van het slachtoffer hebben getrapt. De politie kon de verdachte later aanhouden en de man zit momenteel vast voor verder onderzoek. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis en wordt aan zijn verwondingen behandeld.
Dan geeft ie nu al in het AZC aan van wat voor een meerwaarde deze asieleiser voor ons land zal zijn. Nou begrijp ik waarom we ze nodig hebben.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78036
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ariel »

Steekpartij op azc om radio

In het asielzoekerscentrum (azc) in Hardenberg heeft vrijdag een steekpartij plaatsgevonden. Daarbij is een 36-jarige man gewond geraakt. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de politie stak een 22-jarige bewoner van het azc rond middernacht een kamergenoot neer. „Hierbij heeft hij mogelijk gebruik gemaakt van een mes”, stelt een woordvoerder. „De aanleiding van het conflict was waarschijnlijk het volume van de radio.”

De Overijsselse politie wil geen uitspraak doen over de nationaliteit van de verdachte en het slachtoffer. Ook kan de politie niet vertellen wat de verwondingen van de 36-jarige man zijn.

Aangifte
Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan van mishandeling. De dader is later aangehouden en de politie doet nog onderzoek naar het incident.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21606
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door King George »

En dit is dan maar een kleine greep. Het meeste wordt onder de pet gehouden.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50403
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Pilgrim »

Cranendonck is wanhoop nabij door overlast van asielzoekers

Jen Mansvelt, 9 nov. 2019

Afbeelding

Alle maatregelen in de gemeente Cranendonck tegen overlast van asielzoekers ten spijt: het draagvlak voor opvang kalft in rap tempo af en het gevoel van onveiligheid stijgt. Burgemeester Roland van Kessel: ,,Wij staan met de rug tegen de muur. We doen daarom een dringende oproep aan de staatssecretaris: Doe iets.”

BUDEL - In Maarheeze is sprake van een zorgwekkende omslag: Waar eerder veel draagvlak was voor opvang, lijkt die nu in rap tempo af te brokkelen. Inwoners hebben hun buik vol van de kleine groep asielzoekers uit veilige landen die diefstallen plegen en intimiderend en irritant gedrag vertonen. Inwoners zijn bang en durven alleen anoniem hun verhaal te doen: Mensen durven niet meer te pinnen, gaan ’s avonds niet meer alleen over straat en mijden het centrum in de middag. Alle maatregelen zoals extra beveiliging, snellere aangiftemogelijkheden en de aanstelling van een ‘ketenmarinier’ lijken onvoldoende te helpen.

Sfeer verpest
Winkeliers hebben nog dagelijks te maken met diefstallen en agressie. Frank Simonis van de Jumbo supermarkt wil geen bedragen noemen, maar vertelt dat er regelmatig iemand betrapt wordt en wellicht veel vaker niet. Ook zijn personeel krijgt regelmatig de volle laag. ,,Heel intimiderend voor die jonge medewerkers.” De filiaalmanager van de lokale drogisterij vindt dagelijks lege verpakkingen: het product is eruit gehaald en de verpakking teruggezet. Frank Simonis vat de problemen in één zin samen: ,,Ik kwam 27 jaar geleden naar Maarheeze en een van de redenen was, dat het zo’n leuk, rustig dorpje was. Dat is helemaal verdwenen en dat is doodzonde.”
Onderzoek naar apart opvang voor kansloze asielzoekers
Er moet een apart aanmeldcentrum komen voor asielzoekers uit veilige landen. Alleen dan kan de overlast worden tegengegaan. Dat is de oproep van burgemeesters in het land. De staatssecretaris van Justitie en Veiligheid heeft toegezegd die optie te gaan onderzoeken.

In Oisterwijk heeft de gemeenteraad besloten om geen asielzoekers uit veilige landen meer op te vangen. Het COA heeft in een reactie laten weten dat dit juridisch mogelijk is. Het is een signaal dat uit steeds meer gemeenten, waaronder ook Cranendonck en Ter Apel, klinkt. Alleen blikt dat lastiger: in Budel en Ter Apel vindt de eerste aanmelding plaats en is dus nog niet duidelijk uit welk land de vreemdelingen komen. De burgemeester van Westerwolde pleit nu voor een apart aanmeldcentrum voor veilige landers. Dit moet een aparte locatie worden met minimale faciliteiten en voorzieningen. Staatssecretaris Broekers-Knol zegt nu zo’n aparte en sobere opvang voor asielzoekers uit veilige landen ’te onderzoeken’.

Een woordvoerder van de staatssecretaris kan niet zeggen op welk termijn er uitsluitsel kan worden gegeven. Eerder pleitte het COA zelf ook al voor een aparte locatie voor deze groep nadat personeel de noodklok luidde over de veiligheid op de azc’s. ,,Het is inderdaad een wens van het COA om mensen met een evident kansarme asielaanvraag straks apart te gaan opvangen. Op dit moment vindt hierover afstemming plaats tussen het COA en het ministerie van Justitie en Veiligheid”, laat een woordvoerder van het COA weten.
Ed Kalders en Ralf Sprankenis van het Winkeliersplatform Maarheeze (WPM) willen actie van de overheden zien. ,,We hebben als middenstand en horeca een ‘calamiteitenapp’ waarin dagelijks meldingen van diefstal of vervelend gedrag voorbij komen”, zegt Kalders. ,,Bij de pinautomaat staan vaak groepen asielzoekers en veel Maarheezenaren durven dan niet meer te pinnen”, zegt hij. Ralf Sprankenis stelt dat de sfeer in het centrum is veranderd: ,, Ze maken er een zooitje van. Mensen voelen zich ongemakkelijk in het dorp, het veiligheidsgevoel is weg.”

‘Ik kan het niet meer uitleggen’
Burgemeester Roland van Kessel ziet het draagvlak voor het azc in de voormalige Nassau-Dietzkazerne in rap tempo afnemen en maakt zich grote zorgen over de openbare orde en veiligheid. ,,Alles wat in mijn macht en mogelijkheid ligt zet ik in, maar uiteindelijk moet de staatssecretaris met een structurele oplossing komen. Wij staan als burgemeesters met de rug tegen de muur.” Overlast door asielzoekers is een landelijk probleem waar vrijwel alle gemeenten met een asielzoekerscentrum last van ondervinden.

Het gaat om een kleine groep raddraaiers uit landen als Algerije en Marokko die soms in groepen door Europa trekken en geen recht hebben op asiel. De overheid kan mensen niet verbieden om asiel aan te vragen en is bovendien verplicht om de aanvraag in behandeling te nemen. Daar komt bij dat er redenen kunnen zijn om mensen uit veilige landen toch asiel te verlenen. Bijvoorbeeld omdat ze homo zijn, journalist, of tot de oppositie behoren. Door personeelstekorten en een verhoogde instroom verblijven de overlastgevers soms wekenlang op een azc. In die tijd kunnen ze behoorlijk wat stennis schoppen. Onlangs pleegde een asielzoeker op zijn eerste dag in Budel een inbraak bij een restaurant bij station Maarheeze. Hij werd opgepakt maar stond dezelfde dag alweer buiten. Van Kessel: ,,Ik ben twee dagen later naar de restauranthouder gegaan en heb gezegd: Het spijt me, maar ik kan het niet uitleggen. Ik ben het helemaal met u eens.”

De burgemeester deelde onlangs al twee gebiedsverboden uit en heeft de staatssecretaris uitgenodigd om langs te komen om met eigen ogen te zien wat de problemen zijn. ,,We kaarten onze problemen tot op het hoogste niveau aan en blijven dat doen", zegt hij. ,,We willen klaarstaan voor de mensen die het nodig hebben maar niet voor mensen die onze leefbaarheid in het gedrang brengen. Op dit moment is er een gevoel van onveiligheid waar ik mij zorgen om maak.”

Afbeelding

https://www.ed.nl/cranendonck-heeze-lee ... ce=twitter
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78036
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ariel »

Politie houdt ruziënde, gewonde mannen aan

Oisterwijk - Bij het asielzoekerscentrum aan de Kievitsblekweg raakten vrijdagochtend 20 december twee mannen gewond tijdens een ruzie. Hierbij gebruikten zij beiden een mes. De politie hield een 20-jarige bewoner en een man, waarvan de identiteit nog niet is vastgesteld, aan.

De politie ontving even voor 06.00 uur een melding van een steekpartij bij het centrum. In het gebouw trof zij een 20-jarige man met snij- een steekwonden aan. Al snel werd duidelijk dat een andere man eveneens bij deze ruzie betrokken was. Ook hij was gewond. Beiden werden aangehouden. Nadat de verdachten in het ziekenhuis aan hun verwondingen werden behandeld, zijn zij overgebracht naar het politiebureau. In het gebouw trof de politie twee messen aan. Deze zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21606
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door King George »

Ariel schreef:’Houd aso-asielzoekers op terrein van opvang’
Noodkreet van burgemeesters

Asielzoekers uit veilige landen die voor overlast blijven zorgen op asielzoekerscentra horen thuis in een opvang waar ze niet van het terrein af mogen. Regel dat, vraagt burgemeester Heijmans van Weert. Hij krijgt steun van ambtgenoot Aboutaleb in Rotterdam.

Beide steden hebben azc’s waar veel Noord-Afrikaanse asieltoeristen verblijven, jonge mannen die van lidstaat naar lidstaat door Europa reizen en de wachttijden van de asielprocedures misbruiken door gratis vakantie te vieren en op strooptocht te gaan.

In Rotterdam liep de situatie anderhalve week geleden zo uit de hand, dat een van hen een vrouw op het azc kon verkrachten, bevestigt de politie verhalen van azc-bewoners. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers en Aboutaleb hebben het zedendelict tot nu toe verzwegen, ook al regelde de burgemeester wel dat zijn stad voorlopig geen nieuwe lastpakken hoeft op te nemen.

Draagvlak onder inwoners kalft af
Burgemeester De Wijkerslooth van Cranendonk, dat in Budel een van de grootste asielcentra van het land herbergt, zegt dat sinds de overlast van de veiligelanders deze zomer de kop opstak, het draagvlak onder zijn inwoners in rap tempo afkalft. ,,Het is dan ook vreemd dat nog steeds de extra beveiligde azc’s niet helemaal vol zitten.”

De helft van de plekken is hier nog onbezet. Dat komt volgens het COA omdat veel lastpakken net niet ver genoeg gaan om plaatsing in zo’n ‘aso-azc’ te rechtvaardigen.
Cranendonck is wanhoop nabij door overlast van asielzoekers

VIDEO Alle maatregelen in de gemeente Cranendonck tegen overlast van asielzoekers ten spijt: het draagvlak voor opvang kalft in rap tempo af en het gevoel van onveiligheid stijgt. Burgemeester Roland van Kessel: ,,Wij staan met de rug tegen de muur. We doen daarom een dringende oproep aan de staatssecretaris: Doe iets.”


BUDEL - In Maarheeze is sprake van een zorgwekkende omslag: Waar eerder veel draagvlak was voor opvang, lijkt die nu in rap tempo af te brokkelen. Inwoners hebben hun buik vol van de kleine groep asielzoekers uit veilige landen die diefstallen plegen en intimiderend en irritant gedrag vertonen. Inwoners zijn bang en durven alleen anoniem hun verhaal te doen: Mensen durven niet meer te pinnen, gaan ’s avonds niet meer alleen over straat en mijden het centrum in de middag. Alle maatregelen zoals extra beveiliging, snellere aangiftemogelijkheden en de aanstelling van een ‘ketenmarinier’ lijken onvoldoende te helpen.

Sfeer verpest

Winkeliers hebben nog dagelijks te maken met diefstallen en agressie. Frank Simonis van de Jumbo supermarkt wil geen bedragen noemen, maar vertelt dat er regelmatig iemand betrapt wordt en wellicht veel vaker niet. Ook zijn personeel krijgt regelmatig de volle laag. ,,Heel intimiderend voor die jonge medewerkers.” De filiaalmanager van de lokale drogisterij vindt dagelijks lege verpakkingen: het product is eruit gehaald en de verpakking teruggezet. Frank Simonis vat de problemen in één zin samen: ,,Ik kwam 27 jaar geleden naar Maarheeze en een van de redenen was, dat het zo’n leuk, rustig dorpje was. Dat is helemaal verdwenen en dat is doodzonde.”

Afbeelding
In Maarheeze wordt erg veel overlast van asielzoekers gemeld door de inwoners, sommige zeggen zelfs niet meer alleen naar buiten te durven. © FotoMeulenhof

Ed Kalders en Ralf Sprankenis van het Winkeliersplatform Maarheeze (WPM) willen actie van de overheden zien. ,,We hebben als middenstand en horeca een ‘calamiteitenapp’ waarin dagelijks meldingen van diefstal of vervelend gedrag voorbij komen”, zegt Kalders. ,,Bij de pinautomaat staan vaak groepen asielzoekers en veel Maarheezenaren durven dan niet meer te pinnen”, zegt hij. Ralf Sprankenis stelt dat de sfeer in het centrum is veranderd: ,, Ze maken er een zooitje van. Mensen voelen zich ongemakkelijk in het dorp, het veiligheidsgevoel is weg.”
‘Ik kan het niet meer uitleggen’
50 ‘veilige landers’ in Budel
  • 50 ‘veilige landers’ in Budel

    Van de 1200 vluchtelingen die momenteel op azc Cranendonck verblijven, komen er vijftig uit veilige landen als Algerije en Marokko. De huidige gemiddelde verblijfsduur is nu circa 33 dagen.
Burgemeester Roland van Kessel ziet het draagvlak voor het azc in de voormalige Nassau-Dietzkazerne in rap tempo afnemen en maakt zich grote zorgen over de openbare orde en veiligheid. ,,Alles wat in mijn macht en mogelijkheid ligt zet ik in, maar uiteindelijk moet de staatssecretaris met een structurele oplossing komen. Wij staan als burgemeesters met de rug tegen de muur.” Overlast door asielzoekers is een landelijk probleem waar vrijwel alle gemeenten met een asielzoekerscentrum last van ondervinden.

Het gaat om een kleine groep raddraaiers uit landen als Algerije en Marokko die soms in groepen door Europa trekken en geen recht hebben op asiel. De overheid kan mensen niet verbieden om asiel aan te vragen en is bovendien verplicht om de aanvraag in behandeling te nemen. Daar komt bij dat er redenen kunnen zijn om mensen uit veilige landen toch asiel te verlenen. Bijvoorbeeld omdat ze homo zijn, journalist, of tot de oppositie behoren. Door personeelstekorten en een verhoogde instroom verblijven de overlastgevers soms wekenlang op een azc. In die tijd kunnen ze behoorlijk wat stennis schoppen. Onlangs pleegde een asielzoeker op zijn eerste dag in Budel een inbraak bij een restaurant bij station Maarheeze. Hij werd opgepakt maar stond dezelfde dag alweer buiten. Van Kessel: ,,Ik ben twee dagen later naar de restauranthouder gegaan en heb gezegd: Het spijt me, maar ik kan het niet uitleggen. Ik ben het helemaal met u eens.”

De burgemeester deelde onlangs al twee gebiedsverboden uit en heeft de staatssecretaris uitgenodigd om langs te komen om met eigen ogen te zien wat de problemen zijn. ,,We kaarten onze problemen tot op het hoogste niveau aan en blijven dat doen", zegt hij. ,,We willen klaarstaan voor de mensen die het nodig hebben maar niet voor mensen die onze leefbaarheid in het gedrang brengen. Op dit moment is er een gevoel van onveiligheid waar ik mij zorgen om maak.”

Afbeelding
Asielzoekers in het centrum van Maarheeze. © FotoMeulenhof
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 42932
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Mahalingam »

Drama in azc Heerlen: meisje valt uit raam en vecht nu voor haar leven
Een jong meisje is zaterdagmiddag zwaargewond geraakt toen ze uit een raam viel in het asielzoekerscentrum in Heerlen. Dat bevestigt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) aan De Telegraaf na een tip van omwonenden.

Het meisje is ongeveer tien jaar oud. Ze werd na het incident aan de Imstenrade met grote spoed naar het academisch ziekenhuis in Maastricht gebracht. Daar vecht ze op dit moment nog voor haar leven. „De situatie is zeer ernstig”, aldus een woordvoerder. „Het ziet er niet goed uit. We houden rekening met het ergste.”
[...]
Na het ongeval is de recherche aanwezig geweest. „Die hebben wat onderzoek gedaan, meerdere mensen gehoord. Die kwamen allemaal met een verhaal met dezelfde strekking; dat het om een eenzijdig ongelukkig ongeval gaat”, aldus de COA-woordvoerder. „Absoluut geen sprake van opzet.”
De politie bevestigt dat agenten ter plaatse zijn geweest om ’bijstand te verlenen bij een gezondheidsmelding’, aldus een woordvoerder, die verder geen details kwijt wil. „Maar er is geen sprake van een strafbaar feit.”
Hoe het meisje uit het raam kon vallen, kan het COA niet zeggen. „De kamers worden zeer regelmatig geïnspecteerd. Het zijn jonge kinderen, die wellicht ergens op zijn geklommen. Intern gaan we kijken wat er precies is gebeurd.”
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1979075 ... haar-leven

Al eerder bemerkte ik het verhullende taalgebruik van de overheid :
"een meningsverschil over vermogensbeheer" over een gewapende overval
"bijstand te verlenen bij een gezondheidsmelding" over mensen die dood vallen uit een venster.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78036
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ariel »

Meerdere mensen opgepakt na vechtpartij in Waals migrantenkamp

Meerdere mensen zijn opgepakt na een gevecht in een kamp met migranten in Spy. Dat meldt het parket van Namen.

Verschillende mensen namen het op tegen de ordediensten toen die tussenbeide kwamen. Een agente raakte lichtgewond. Wat het gevecht veroorzaakte, is niet duidelijk.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78036
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ariel »

Harde aanpak overlastgevende asielzoekers Harderwijk werkt

De harde aanpak van overlastgevende asielzoekers in Harderwijk lijkt vruchten af te werpen. Volgens de Harderwijkse burgemeester Harm-Jan van Schaik is het aantal aangiftes en incidenten rond deze groep het laatste kwartaal van 2019 gehalveerd ten opzichte van de eerdere kwartalen in het afgelopen jaar.

Hij maakte de cijfers woensdag bekend tijdens een bezoek van staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid) aan de gemeente. „Dat laat zien dat we overlast aan kunnen pakken als we goed samenwerken”, zei de staatssecretaris. „Maar we zijn er nog niet. Samen met onder meer de gemeente zetten we in op het verder terugdringen van de overlast de komende tijd. Want overlast is onacceptabel.”

Gemeente, politie, Openbaar Ministerie en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) werken intensief samen in een „lik-op-stukbeleid.” Ze bespreken welke bewoners van het azc overlast geven en hoe daartegen op te treden. Van Schaik: „Het blijft belangrijk dat inwoners en ondernemers signalen van ongewenst gedrag doorgeven. Dan weten we wat er speelt en kunnen politie, OM en gemeente samen effectief werken aan oplossingen.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78036
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ariel »

Dit artikel gaat niet over problemen gemaakt door asielzoekers, maar nu hebben we het over problemen die asielzoekers ondervinden :shock:

Oeps!!
Energiebesparing: koude douche voor asielzoekers

Asielzoekers die lekker lang warm willen douchen, hebben pech. In de hang naar energiebesparing staan asielaanvragers voortaan na tien minuten onder een koude straal.

Dat bevestigt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Tot voor kort kon men onbeperkt onder de hete kraan douchen.

De douchemaatregel past in het plan van het COA om opvangcentra klimaatneutraal te maken. „In onze nieuwbouw installeren we slimme systemen om uiteindelijk aan de klimaateisen voor 2050 te voldoen”, zegt een woordvoerder. „Daarom kunnen bewoners in Luttelgeest, Ter Apel, Grave en Dronten maximaal tien minuten per keer warm douchen.”

Toevoer warm water stokt automatisch
Een energiebesparend systeem dat in iedere badkamer wordt ingebouwd, laat de toevoer van warm water stokken als de tijd om is. Dat gebeurt geheel automatisch en werkt dus niet met bijvoorbeeld douchemuntjes. De volgende persoon die wil douchen, moet ten minste tien minuten wachten op warm water. „Zo voorkomen we dat bewoners erg lang onder de douche staan en verlagen we de energielasten”, zegt de COA-woordvoerder. „Ook kunnen bewoners niet zelf de verwarming verhogen.”

Gewiekste bewoners weten dit te omzeilen door een icepack op de thermostaat te leggen. „De volgende stap is daarom dat de thermostaatsensor niet meer zichtbaar is voor de bewoner en bijvoorbeeld in het retourkanaal van het ventilatiesysteem wordt geplaatst”, zegt COA-projectleider huisvesting John Weeda.

Volgens een oud-COA-medewerker die anoniem wil blijven, gebeurde het geregeld dat personen lang onder de douche stonden en dat de verwarming op de maximale stand werd gezet. „We hebben eenmaal te maken met mensen die uit een wat warmer klimaat komen”, stelt hij. „Ook is er bij een deel geen besef over de kosten van het verbruik.”

De Stichting Milieu Centraal roept Nederlanders al langer op niet meer dan vijf minuten te douchen. Want ’warm water belast het milieu vijftig keer zoveel als koud water’, stelt de advieswebsite.

„Waarom zou je langer dan een paar minuten douchen?”, vraagt een Venezolaanse asielzoeker uit Dronten zich af die anoniem wil blijven. „Het water wordt na ongeveer vijf minuten al kouder. Dat is geen probleem voor mij, maar anderen klagen weer wel.”

Nederland zorgt goed voor hem, vindt de man. „Als ik het koud heb, trek ik gewoon een extra vest aan.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42932
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Mahalingam »

„We hebben eenmaal te maken met mensen die uit een wat warmer klimaat komen”.
En die wisten niet dat het hier koud kan zijn?En vindingrijk zijn ze wel: " „Ook kunnen bewoners niet zelf de verwarming verhogen. Gewiekste bewoners weten dit te omzeilen door een icepack op de thermostaat te leggen. "

In mijn vroege jeugd, toen we nog kolen stookten, ging ik af en toe met mijn vader naar het Badhuis in de arbeiderswijk over het spoor.
Er ging een toeter en dan kwam het water eraan. Eerst even koud en dan warm. Tijdje later ging de toeter weer en moest je zeep enz. snel afspoelen want kort daarna kwam dan het koude water.
Ik vond het een enorme luxe.

„Ook is er bij een deel geen besef over de kosten van het verbruik.”
Dit besef is niet nodig: alles is immers gratis en bezorgd zijn over de kosten voor anderen (= ongelovigen veelal) is vele bruggen te ver.
Bewustwoording wordt erg lastig als je het niet in je eigen portemonnee voelt.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78036
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ariel »

Gewonde bij steekpartij in azc Nijmegen

Bij een steekpartij in de omgeving van het asielzoekerscentrum aan de Dommer van Poldersveldtweg in Nijmegen is maandag een persoon gewond geraakt. Omstreeks 11.25 uur kreeg de politie die melding binnen.

Agenten zijn in de omgeving op zoek naar de verdachte, die wist te ontkomen. Het slachtoffer liep lichte verwondingen op bij de steekpartij. Over de toedracht is nog niets bekend.

Het is niet de eerste keer dat asielzoekers elkaar te lijf gaan. Uit een inventarisatie van De Telegraaf bleek begin december dat er in 2019 minstens twintig ernstige geweldsincidenten plaatsvonden op opvanglocaties. Daarbij vielen de vreemdelingen elkaar aan met een steekwapen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78036
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ariel »

Een vieze, doordringende chemische lucht. Die roken jonge asielzoekers deze vrijdag in hun woonverblijf. Brandweer, politie, GGD en ambulances spoedden zich naar het azc in Overloon nadat er alarm was geslagen.

Inmiddels is een groep van vijftien alleenstaande, minderjarige asielzoekers uit de speciale opvang van het azc geëvacueerd. Zij zijn overgebracht naar het reguliere asielzoekerscentrum op het terrein.

De jongeren sloegen zelf alarm, laat een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) Brabant weten. De jongeren die uit hun woonverblijven kwamen, moesten volgens getuigen buiten hun kleren uittrekken en kregen een isolatiedeken om.
Wat was er aan de hand. Dit dus..
Groepje lijmsnuivers veroorzaakte overlast op azc Overloon

Een groepje van vijf lijmsnuivers heeft er vorige week voor gezorgd dat een aantal asielzoekers van het azc in Overloon niet goed werd. Dat bevestigt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).
De twee initiatiefnemers van het groepje zijn overgeplaatst naar een ander asielzoekerscentrum. De drie anderen blijven in Overloon.

Vorige week werd al bekend dat lijm de boosdoener was. Nu is ook duidelijk dat het om het snuiven van lijm ging waardoor er een gifwolkje vrijkwam in de ruimte in het azc. Hoe dat precies gebeurde, is niet duidelijk.

De lijmgeur zorgde vervolgens voor overlast. Brandweer, GGD en ambulances haastten zich naar het centrum aan de Stevensbeekseweg. Uiteindelijk werden twee mensen naar het ziekenhuis overgebracht. Na het luchten van de ruimte waar de problemen ontstonden kon gewoon iedereen weer naar binnen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78036
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ariel »

We kijken er niet meer van op.
Steekpartij bij azc in Schalkhaar

De politie heeft woensdagochtend een melding gekregen van een steekpartij bij een azc in het Overijsselse Schalkhaar.

Over de toedracht van het incident aan de Frieswijkerweg kon een woordvoerder nog niets zeggen. Meerdere ambulances en politieauto’s staan voor het azc. Ook de marechaussee is opgeroepen.

De politie is een onderzoek gestart en verwacht later meer details naar buiten te kunnen brengen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78036
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ariel »

Ariel schreef:
De politie is een onderzoek gestart en verwacht later meer details naar buiten te kunnen brengen.
En dit zijn dan de details. Ik zal wel een zeur zijn, maar als ik dit bericht lees dan is het net of een Nederlander die in Schalkhaar woont, een asielzoeker neergestoken heeft.
Politie houdt verdachte aan voor steekpartij azc Schalkhaar

De politie heeft een 38-jarige man uit Schalkhaar aangehouden voor een steekincident bij een azc in het Overijsselse dorp.

Daarbij raakte woensdag een 21-jarige bewoner ernstig gewond. De verdachte is later die dag aangehouden, zo laat de politie weten.

Onduidelijk is nog wat de aanleiding van de steekpartij geweest is. De politie doet hier onderzoek naar en heeft getuigen verhoord en technisch onderzoek verricht.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78036
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ariel »

Man (24) opgepakt na insteken op medebewoner azc Middelburg

Na een steekpartij op het azc in Middelburg is maandagavond een 24-jarige verdachte in de kraag gevat op verdenking van van zware mishandeling. Dat meldt de politie Zeeland dinsdag.

De politie gaat ervanuit dat twee mannen, volgens PZC beiden bewoners van het azc, ruzie kregen en vervolgens met elkaar op de vuist gingen. „Een 45-jarige man liep daarbij steekwonden op. Hij is vermoedelijk met een mes gestoken”, meldt de politie.

Het slachtoffer kreeg nadien medische hulp. Hij heeft aangifte gedaan. De 24-jarige verdachte zit vast voor verder onderzoek.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78036
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ariel »

’Gewonde bij steekpartij Gelders azc’

Op het asielzoekerscentrum op de Voorsterallee aan de rand van Zutphen is dinsdagavond iemand neergestoken. Dat meldt de politie.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht en er is een verdachte opgepakt, meldt de Stentor. Agenten kregen even na 22.00 uur een melding binnen over een steekincident en gingen daarop ter plaatse.

Over de toedracht is nog niets bekend.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78036
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ariel »

Politie rukt in groten getale uit voor vechtpartij bij azc Drachten

22 agenten in politiewagens en op motoren zijn maandagavond uitgerukt naar het azc aan het Noorderend in Drachten om een vechtpartij op te breken.

De politie kwam in groten getale op de melding af omdat eerder op de dag er ook al een incident in het centrum was geweest. Agenten hebben de verschillende partijen uit elkaar gehaald. Aan de hand van camerabeelden is nader onderzoek gedaan.

Een persoon is aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en overgebracht naar her cellencomplex in Leeuwarden. Er is extra beveiliging opgeroepen om de orde te bewaren. Als die is gearriveerd, vertrekt de politie.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78036
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ariel »

Iets meer informatie over de vechtpartij in Drachten via het AD.
Een ruzie tussen zogeheten ‘veiligelanders’ en Nigerianen lag daaraan ten grondslag.

Tientallen mannen waren erbij betrokken, uit met name Noord-Afrika en Nigeria, meldt de Leeuwarder Courant. De vijf grootste vechtersbazen zijn als gevolg van het oproer overgeplaatst naar azc’s elders in het land. Aan de hand van beelden en getuigenverklaringen zijn zij eruit gepikt.

Volgens woordvoerder Jacqueline Engbers van het COA wordt na de zogeheten ‘time-out’ bekeken of de betreffende personen naar Drachten kunnen terugkeren of dat ze voorgoed in andere centra moeten blijven.

Aanleiding voor de knokpartij was een fietsendiefstal. Een ruzie daarover tussen zogeheten ‘veiligelanders’ en Nigerianen liep dusdanig op dat massale politie-inzet nodig was om de gemoederen tot bedaren te brengen. 22 politie-eenheden rukten uit naar het azc, waar tientallen mannen tussen enkele woongebouwen met elkaar in gevecht waren.

Bij de matpartij is een 16-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum aangehouden. Hij probeerde uit te halen naar een agent. De jongen zit vast.

Zogenaamde ‘veiligelanders’ komen uit landen die veilig zijn, zoals Marokko en Algerije, waardoor ze geen schijn van kans maken op een verblijfsvergunning.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42932
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Mahalingam »

Wanneer zal het COA ooit er achter komen dat 'multikul' in hun azc's vragen is om moeilijkheden (net zoals in de rest van de maatschappij) ? In dit geval dus negers tegen 'witte' Noord-Afrikanen.
(P.S.: die witte Noord-Afrikanen worden bij ons 'lichtgetint' genoemd).
Onduidelijk is wie heeft gewonnen. Van wie is de fiets nu? Ik denk van de negers want die zijn niet te beroerd om te fietsen . Die Mohammedanen zijn dat wel. Die wensen scooters.

En altijd weer dat (verplichte?) riedeltje in de pers:

"Zogenaamde ‘veiligelanders’ komen uit landen die veilig zijn, zoals Marokko en Algerije, waardoor ze geen schijn van kans maken op een verblijfsvergunning."

Alsof dat iets uitmaakt, ook zonder vergunning blijven ze hier want uitzetten is onmogelijk.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21606
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door King George »

Is er niet een toestel vanuit Marokko naar Nederland gekomen? Dat toestel is nu leeg. Kan deze Marokkaan dan niet met dat lege toestel terug naar Marokko?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78036
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ariel »

Burgemeester is onrust stokende asielzoekers spuugzat na massale vechtpartij in AZC Drachten

Staatssecretaris Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid) moet ingrijpen, zodat de overlast van asielzoekers uit veilige landen stopt. Dat zegt burgemeester Jan Rijpstra van de Friese gemeente Smallingerland die de onruststokers in zijn gemeente spuugzat is.

Burgemeester Jan Rijpstra is helemaal klaar met asielzoekers uit veilige landen die zich in Nederland misdragen. „Deze mensen moeten worden teruggestuurd, in plaats van dat ze hier in de opvang zitten.”

Aanleiding is een massale vechtpartij die maandagavond plaatsvond in het asielzoekerscentrum in Drachten. Daarbij kregen tientallen asielzoekers uit Marokko en Nigeria het met elkaar aan de stok om een gestolen fiets.

Gedrag onacceptabel
„Het was even schrikken dat ongeveer veertig asielzoekers met elkaar op de vuist gingen”, vertelt Rijpstra. „Dit gedrag is natuurlijk onacceptabel. De meeste bewoners van het azc gedragen zich netjes, maar vooral de mensen uit veilige landen en uitgeprocedeerde migranten zorgen voor problemen.”

Daarom pleit Rijpstra ervoor dat Broekers-Knol ingrijpt en er voor zorgt dat dit soort asielzoekers snel huiswaarts kunnen keren. „Het gaat veelal om jonge mannen uit Noord-Afrika die geen toekomst hebben in Nederland. Deze mensen moeten worden teruggestuurd, in plaats van dat ze hier in de opvang zitten.”

De asielprocedure is helemaal niet bedoeld voor asielzoekers uit een veilig land, stelt de burgemeester. „Deze mensen komen vooral voor economische redenen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. De echte vluchteling is bij ons altijd welkom, maar er is geen ruimte voor economische asielzoekers.”

Roekeloos en onverantwoord
Volgens Rijpstra is het gedrag van de vechtersbazen roekeloos en onverantwoord. „Zeker in deze tijd, dat mensen anderhalve meter van elkaar vandaan moeten blijven en niet in grote groepen mogen samenkomen, is dit gedrag niet te tolereren.”

Tijdens het incident werd een 16-jarige Marokkaan aangehouden, nadat hij een agent te lijf wilde gaan. „De politie pakt dit specifieke incident verder op”, zegt Rijpstra. „Zelf ga ik samen met het Openbaar Ministerie en de politie kijken naar passende maatregelen rondom het asielzoekerscentrum en de asielzoekers. Ook gebiedsverboden sluiten we niet uit.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21606
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door King George »

„Deze mensen moeten worden teruggestuurd, in plaats van dat ze hier in de opvang zitten.”
Gaat niet gebeuren. Dus loze woorden.
„Het was even schrikken dat ongeveer veertig asielzoekers met elkaar op de vuist gingen”, vertelt Rijpstra.


Nu pas geschrokken van wat overal in al die asieleiserscentra dagelijkse schering en inslag is?
„Dit gedrag is natuurlijk onacceptabel. De meeste bewoners van het azc gedragen zich netjes, maar vooral de mensen uit veilige landen en uitgeprocedeerde migranten zorgen voor problemen.”
Wat een geruststelling toch dat de meeste bewoners zich wel netjes gedragen. En dat er af en toe een jonge jongen van 18 wordt doodgestoken... Collaberal damage, nietwaar?
Daarom pleit Rijpstra ervoor dat Broekers-Knol ingrijpt en er voor zorgt dat dit soort asielzoekers snel huiswaarts kunnen keren.
Gaat niet gebeuren. Broekers-Knol is een structureel falend bestuurder. En eerder structureel falen en nog nooit iets hebben opgelost biedt een garantie voor de toekomst.
„De politie pakt dit specifieke incident verder op”, zegt Rijpstra. „Zelf ga ik samen met het Openbaar Ministerie en de politie kijken naar passende maatregelen rondom het asielzoekerscentrum en de asielzoekers. Ook gebiedsverboden sluiten we niet uit.”
Grote woorden. Er past hier slechts één daad. Oppakken, vasthechten in het vertrekcentrum en uitzetten. Dat is het enige gebiedsverbod wat werkt. Dus per direct, permanent en voor heel Nederland.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78036
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ariel »

Oeps!!! Als dat maar goed gaat. De komende 72 uur mag niemand naar binnen of buiten. 2 weken quarantaine durft de COA denk ik niet aan wegens oproer van de aanstaande nieuwe Nederlanders.
Bang voor hun korte lontjes.
AZC Sneek komende 72 uur in quarantaine na 22 coronabesmettingen

In een asielzoekerscentrum in Sneek zijn zeker 22 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dat bleek na het testen van zo’n 100 inwoners van het centrum, nadat begin deze week bleek dat er een besmetting in het azc was. De komende 72 uur mag niemand naar binnen of buiten.

,,Afgelopen maandag is bij één bewoner een coronabesmetting vastgesteld. Deze persoon is volgens COA-richtlijnen met gezinsleden in quarantaine geplaatst. Dat betekent dat het gezin in de eigen woonruimte moest verblijven, waar zij een eigen toilet en douche tot hun beschikking hebben. Voor hun was, en voor eten en drinken werd gezorgd, zodat zij hun woonruimte niet hoefde te verlaten,” aldus locatiemanager Benny Schonewille.

In totaal wonen er meer dan 500 personen in het asielzoekerscentrum, waarvan er nu 100 zijn getest. De bedoeling is dat de komende dagen alle inwoners en al het personeel getest wordt. Vooralsnog zijn er alleen besmettingen vastgesteld bij inwoners van het azc en nog niet bij het personeel.

Van de besmette personen is niemand er zo slecht aan toe dat een ziekenhuisopname vereist is. De getroffenen vertonen allemaal milde klachten. Sommige geteste personen hebben volgens een woordvoerder zelfs helemaal geen klachten. Het is de bedoeling dat bewoners zich terugtrekken op hun kamer, omdat de faciliteiten er niet zijn om gesloten afdelingen te creëren. Daarnaast zouden er geen ouderen in het centrum wonen of anderen die behoren tot een kwetsbare groep.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42932
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Mahalingam »

Ben ik gek of worden ze voorgetrokken? Het is toch 2 weken quarantaine? Ofwel 14 dagen.
En vanaf maadag tot nu is 5 dagen en 72 uur is 3 dagen. Dus ik kom op 8 dagen.
En voor een groep geldt toch dat de quarantaine van 2 weken telt na het laatste besmettingsgeval in de groep en niet vanaf het eerste?

"Daarnaast zouden er geen ouderen in het centrum wonen of anderen die behoren tot een kwetsbare groep." Het zullen wel allen viriele mannen zijn in de dienstplichtige leeftijd.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie