Geen asielzoekers uitzetten

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49808
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen asielzoekers uitzetten

Bericht door Pilgrim »

Terugkeerbeleid asielzoekers FAALT: bijna niemand keert terug
14 jan. 2020

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21303
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Geen asielzoekers uitzetten

Bericht door King George »

Het CDA wil dat uitgeprocedeerde asieleisers die niet meewerken aan de terugkeer naar het land van herkomst strafbaar stellen, maar stemt tegen de motie waarin de regering verzocht om het niet meewerken aan uitzetting strafbaar te stellen.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77410
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Geen asielzoekers uitzetten

Bericht door Ariel »

Italië neemt voorlopig geen vluchtelingen terug door viruscrisis
Corona stokt uitzetting asielzoekers

Honderden asielzoekers dreigen niet te kunnen worden uitgezet door de uitbraak van het coronavirus. Italië, waar de gevaarlijke infectieziekte snel om zich heen grijpt, weigert de asielzoekers terug te nemen en zet daarmee een dikke streep door de Nederlandse rekening.

De desbetreffende vluchtelingen moeten, volgens Europese afspraken, terug naar Italië omdat ze daar hun eerste asielaanvraag hebben gedaan. Het virus gooit voorlopig roet in het eten. Het is niet duidelijk hoe lang de asielzoekers hier nog blijven en zelfs of ze later alsnog kunnen worden uitgezet. Nederland heeft in de regel namelijk zes maanden de tijd om iemand over te dragen.

Dat Rome weigert zijn migranten terug te nemen, wordt bevestigd door de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) na vragen van De Telegraaf. De zogeheten Dublin-claimanten hebben door EU-regelgeving geen recht op bescherming in Nederland, omdat een andere lidstaat verantwoordelijk is voor de vreemdeling.

Tijdelijke nootmaatregel
„De Italiaanse autoriteiten hebben op dinsdag bericht dat vanwege de uitbraak van het coronavirus als tijdelijke noodmaatregel er geen Dublin-overdrachten kunnen plaatsvinden van en naar Italië”, verduidelijkt een woordvoerder van DT&V. „Hierdoor zien we ons genoodzaakt de voor de korte termijn ingeplande overdrachten naar het land voorlopig op te schorten.”

Ook Wil Eikelboom, voorzitter van de Vereniging van Asieladvocaten Nederland (VAJN), bevestigt de opschorting. „Het gaat om aanvragen tot terugname die al geaccepteerd zijn door Italië, waarvan het land nu wil dat de overdrachten voorlopig niet plaatsvinden”, stelt de raadsman.

Hoeveel gevallen precies op losse schroeven komen te staan is niet bekend. Uit de meest recente cijfers uit 2018 blijkt dat Nederland 2269 verzoeken bij Italië indiende om asielzoekers terug te nemen. Sinds dinsdag gaat het om 10 personen die niet zijn uitgezet.

"Na een half jaar vervalt de claim"
Overigens is nog onduidelijk of later in het jaar de verzoeken nog kunnen worden uitgevoerd. Eikelboom: „In de regel moet die overdracht binnen enkele maanden plaatsvinden, omdat na een half jaar de claim vervalt.”

„Op dit moment kan ik nog niets zeggen of en zo ja wat dit betekent voor het vervallen van Dublin-overdrachten”, reageert een woordvoerder van DT&V.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42543
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Geen asielzoekers uitzetten

Bericht door Mahalingam »

Hier nog meer asieligen+corona ellende. Een Jemeniet die komt aanvliegen uit een besmet gebied van China. Een soort corona-virus vluchteling? Hij ging in quarantaine en nu schreeuwt zijn gratis advocaat (die hebben ze altijd, ik nooit) moord en brand.
Asielzoeker enkele dagen vastgehouden in geïsoleerde corona-quarantaine op Schiphol
De man, die zondag vanuit China op het vliegveld aankwam, heeft enkele dagen in quarantaine gezeten totdat werd vastgesteld dat er geen sprake was van besmetting. Dat bevestigt de Dienst Justitiële Inrichting (DJI) aan de Volkskrant. Het is het eerste keer dat in Nederland een persoon afgezonderd in quarantaine is vastgehouden vanwege de uitbraak van het covid-19 virus.

De man had bij aankomst geen ziektesymptomen, maar moest toch in quarantaine omdat hij uit een Chinese regio kwam waar ‘mogelijk het coronavirus heerst’, zo staat in interne berichtgeving van de DJI. Volgens zijn advocaat, Bernadette Ficq, was er onvoldoende aanleiding om de man geïsoleerd op te sluiten. Inmiddels is hij in afwachting van zijn asielprocedure overgebracht naar de reguliere vreemdelingendetentie. Daar heeft hij minder beperkingen.

Jemen

Het is gebruikelijk dat asielzoekers bij aankomst op Schiphol in afwachting van hun procedure in het detentiecentrum op de luchthaven worden vastgezet. Maar de asielzoeker, die in China studeerde en oorspronkelijk afkomstig is uit Jemen, kwam na aankomst terecht op de speciale observatie-afdeling van het Justitieel Complex Schiphol. Op die afdeling worden mensen afgezonderd opgesloten die door bijvoorbeeld psychiatrische problemen een gevaar opleveren voor personeel of andere gedetineerden.

Ficq verbaast zich over de manier waarop haar cliënt in quarantaine is gehouden. In de observatiecel kon de man geen contact leggen met de buitenwereld. ‘Dit is een absurde maatregel’, zegt Ficq. ‘Ik begrijp dat uit voorzorg iemand in quarantaine wordt gehouden, maar dat zou niet op deze manier moeten gaan.’ Volgens de advocaat heeft de gang van zaken veel weg van een geïmproviseerde noodmaatregel. ‘En nu wordt blijkbaar een isolatiecel als quarantaineplek gebruikt.’

Dat de man ondanks het ontbreken van ziektesymptomen toch in een observatiecel werd geplaatst heeft volgens een woordvoerder van de DJI te maken met de verklaringen die hij gaf. Zo vertelde de man dat hij voor zijn reis door de Chinese autoriteiten al enkele weken uit voorzorg in quarantaine was gehouden.

De DJI heeft een protocol opgesteld om op juiste wijze om te gaan met besmettelijke ziekten. Dat protocol is ook in dit geval gevolgd, zegt de woordvoerder. De man zou na aankomst in het Justitieel Complex zelf hebben ingestemd met afgezonderde opsluiting. Advocaat Ficq twijfelt aan die vrijwillige instemming. ‘Je bent overgeleverd aan het detentieprogramma. Op dat moment heb je weinig keuze. Dat hij er vrijwillig mee heeft ingestemd is geouwehoer.’ Ficq onderzoekt of ze stappen gaat ondernemen tegen de isolatie van haar cliënt.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~beedfff3/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie