Statushouders.

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49710
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Statushouders.

Bericht door Pilgrim »

Aan ‘een Amsterdammer’

Posted on 13 juni 2019 by Jan Dijkgraaf

Afbeelding

Beste ‘een Amsterdammer’,

Ja, zo noemde de politie je.

De man die de politie had aangehouden nadat hij op Eerste Paasdag de 1.50 lange 68-jarige arts Rinia Chitanie dusdanig gruwelijk in elkaar had gebeukt en getrapt dat ze in coma raakte en door haar eigen familie niet meer werd herkend, was ‘een Amsterdammer’.

‘Een Amsterdammer’ die het vrouwtje naar eigen zeggen ook verkrachtte en die nu ook de dood van een onschuldige persoon op zijn geweten heeft, want onlangs besloot de familie in overleg met haar artsen dat de behandeling vanwege de uitzichtloosheid moest worden beëindigd en overleed ze.

Pas maanden later werd ‘een Amsterdammer’ nader ingekleurd.

Omdat ooggetuigen De Telegraaf informeerden.

Je bleek een ‘mokkakleurige’ Amsterdammer.

Je sprak ‘gebrekkig Engels’.

Toen moest het Openbaar Ministerie wel toegeven dat ‘een Amsterdammer’ eigenlijk ‘een statushouder’ is.

Iemand die dus op grond van het Vluchtelingenverdrag zorg, huisvesting en geld krijgt dat wordt/werd opgebracht door mensen als de Surinaamse arts Rina Chitanie.

Er rest jou en de griezel die je gaat verdedigen nu maar twee taken: downplayen van de beestachtige mishandeling en de bekentenis over verkrachting intrekken.

Met het eerste is je advocaat al begonnen: je zou in een psychose hebben verkeerd toen je dat weerloze vrouwtje tot moes sloeg en verkrachtte.

Het tweede zal ook wel lukken. Zelfs Jos Brech gaat wellicht wegkomen met achttien DNA-sporen op het lichaam van Nicky Verstappen.

En dan is de hamvraag: welke rechters tref je?

De vluchtelingenstatus kan worden ingetrokken als je bij onherroepelijk rechterlijk vonnis wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf waarbij het onvoorwaardelijke deel minimaal 24 maanden betreft.

Als sprake was van een psychose waarvan herhaling met een pilletje tegen die tijd goed te voorkomen is, moet dat bij een beetje knuffelaar in toga te doen zijn.

Trouwens: als je langer dan 24 maanden moet brommen, dan zet de IND je toch niet uit. Te veel gedoe.

En daarna?

Daarna sluit je je aan bij We Are Here.

Dat zijn weliswaar uitgeprocedeerde asielzoekers zónder status die terug naar hun eigen land zouden moeten, maar zo gaat het gemeentebestuur van Amsterdam niet met deze ‘Amsterdammers’ om.

En als dat op formele problemen stuit omdat die ‘racisten’ van Forum voor Democratie weer gaan lopen miepen?

Ach, met een beetje mazzel ontfermt GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink zich dan hoogspersoonlijk over je en zorgt-ie dat je in één van de 24-uurs opvangen voor deze We Are Here-criminelen een baantje als klusjesman-met-bedrijfswoning krijgt. Je spreekt als ‘Amterdammer’ immers de taal van een deel van de andere bewoners. En je bent handig met je handen. En voeten.

Die opvang in de oude brandweerkazerne tegenover winkelcentrum Gelderlandplein in Buitenveldert is dan misschien wat voor jou.

Heb je als je ’s ochtends opstaat zo ongeveer uitzicht op de plek waar je op Eerste Paasdag dat oude vrouwtje op gruwelijke wijze aan haar eind hielp.

En dan is de cirkel rond, stemmen al die extreemlinkse wappies in Amsterdam weer op GroenLinks en leef je nog lang en gelukkig.

Jij wel.

Helaas.

Groet,

JanD

UPDATE Ja, ik word het zelf ook weleens zat. Maar ja…

https://www.briefjevanjan.nl/aan-een-amsterdammer/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49710
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Statushouders.

Bericht door Pilgrim »

CITAAT Annabel Nanninga (FvD Amsterdam)

Afbeelding

„Het college moet zorgen voor de veiligheid van Amsterdammers, en niet alleen voor de veiligheid van mensen die hier met onduidelijke redenen en motieven naartoe komen en dan huisvesting en een uitkering op een presenteerblaadje krijgen, terwijl sommige van hen tikkende tijdbommen zijn. Zoals nu weer zo tragisch is gebleken. Natuurlijk, agressieve of gekke mensen vind je overal, maar dit drama was niet gebeurd als we deze mijnheer niet in ons land hadden toegelaten, zo simpel is het. FVD wil in een spoeddebat meer weten over eerlijke informatievoorziening aan de Amsterdammers, en een stop op het huisvesten en van statushouders en illegalen.”
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7945
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Statushouders.

Bericht door sjun »

Aan Femke Halsema
Posted on 16 juni 2019 by Jan Dijkgraaf

Lieve Femke,

Ik las dat je tijdens je eerste ‘Nacht van de Vluchteling’ halverwege even stopte, een glas wijn nam en nooit meer opstond om de wandeling af te maken.

Ik vroeg me, toen ik je gisteren hoorde over de ‘Amsterdammer’ die Rinia Chitanie verkrachtte en tot moes sloeg, meteen af of je dat bij je studie criminologie ook gedaan had.

Want het lijkt mij niet dat je daar leert dat het kappen van drie struiken en het plaatsen van twee extra straatlantaarns de verkrachter uit de verkrachter en de weerloze vrouwtjes-slager uit de weerloze vrouwtjes-slager haalt.

En dat is wel hoe jij nu probeert de boel in Buitenveldert te sussen.

En door meteen met die pedante vinger van je naar Annabel Nanninga te wijzen natuurlijk. Die wáágt het om, uitgerekend in het weekend dat de tiende ‘Nacht van de Vluchteling’ wordt gewandeld, het op te nemen voor de mensen die in dat deel van de stad van hun eigen geld een huis huren of hebben gekocht.


Nanninga wil namelijk dat het gratis hotel voor uitgeprocedeerde asielzoekers in de voormalige brandweerkazerne vlakbij de plek waar Rinia Chitanie werd toegetakeld er niet komt.

Jij zegt: “Ik heb begrepen dat Forum voor Democratie en de VVD deze twee kwesties met elkaar willen verbinden. Ik moet zeggen dat ik dat moeizaam vind.”

En je meldt dat die opvang de veiligheid juist ten góede komt, omdat die illegalen anders over straat zouden zwerven. “Wethouder Groot Wassink probeert door opvang te bieden toch enige structuur en veiligheid te bieden.”

Aan dat laffe illegalentuig, ja.

Gratis bed, gratis eten, gratis geld; dan worden deze criminelen (want dat zijn uitgeprocedeerden die blijven) opeens modelburgers.

En mocht er onverhoopt zo’n ‘We Are Here’-type uit de brandweerkazerne een oud vrouwtje verkrachten en tot moes slaan, dan kan wethouder Groot Wassink het, ingefluisterd door een advocaat, altijd nog op “vermoedelijk een psychose” gooien. En jij nog drie bosjes weghalen en twee straatlantaarns extra plaatsen “voor de mensen in Buitenveldert, die echt verschrikkelijk geschrokken zijn”.

En daarna? Jullie drinken een glas (ofzo), jullie doen een plas en alles blijft zoals het was.

Liefs!

JanD

PS. Weet je waar ze ook struiken hebben weggehaald?
TPO 16.08.19


en
BRIEFJE VAN JAN – Aan burgemeester Halsema
Wie een kléin beetje ging graven, ontdekte dat er van enige krachtdadigheid bij jou helemaal geen sprake is
Door: J. Dijkgraaf #2 , 18 juni 2019Lieve Femke,

Ben ik weer!

Wat heb ik gisteren gelachen, zeg.

Kwam De Telegraaf opeens met het bericht dat jij het aso-azc in Amsterdam-West gaat sluiten. Het tuig dat daar de tent en de buurt terroriseert gaf zoveel overlast, dat jij een brief aan de staatssecretaris hebt gestuurd dat het klaar is.

Wie een kléin beetje ging graven, ontdekte al snel dat er van enige krachtdadigheid bij jou helemaal geen sprake is.

Toen in 2017 werd besloten dat Amsterdam-West cultureel verrijkt zou worden met maximaal 50 geestelijk gestoorde en/of criminele asielzoekers, ging de stad gewoon een contract voor maximaal twee jaar aan.

En jij hebt nu gemeld dat het daarbij blijft.

Niks meer, niks minder.

Áls al sprake is van krachtdadig optreden bij de burgemeester van Amsterdam, dan is het niet tegen geestelijk gestoorde en/of criminele criminele asielzoekers of illegale uitvreters, maar tegen de echte veroorzakers van moord en verkrachtingen in Amsterdam: bosjes.


Als dit de nieuwe trend is onder burgemeesters, het tuig pamperen en knuffelen en ondertussen doen alsóf er keihard tegen ze wordt opgetreden, dan verwacht ik snel in het Eindhovens Dagblad een krantenkop als: “Jorritsma pakt belagers Pegida-voorman op”.

En dat dan in de laatste alinea blijkt dat de twee rioolratten die Edwin Wagensveld zaterdag in de rug aanvielen toen hij bij de islamitische haathut die wij kennen als de Al Farqaan moskee liep te folderen, alleen maar van een wijkagent een prent kregen toen ze 32 kilometer per uur reden waar 30 is toegestaan.

Waarna de wijkagent op het bureau een oorkonde kreeg omdat het moskeebestuur tevreden is over de manier waarop hij de veiligheid in de wijk bevordert.

Waar komt toch die uitdrukking ‘burgemeester in oorlogstijd’ vandaan?

Liefs,

JanD
TPO 18.06.19

ik herinner me nog een column van Theo van Gogh over een andere omhooggeschreven linkse burgemeester van Amsterdam.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77327
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Statushouders.

Bericht door Ariel »

[icon_lol.gif] Dit is een lolololol artikel. Het zeer Christelijke dorp Kapelle wordt geconfronteerd met een mohammedaanse oorlogsmisdadiger, en vervolgens willen ze uit Christelijk oogpunt the moordenaar niet veroordelen.

Want...

‘We gaan ook naar gevangenissen om mensen te bezoeken die zijn veroordeeld’, zegt Kleppe. Het is niet aan ons mensen om over de zonden van een ander te oordelen, memoreert hij, dus ook niet over de mogelijke oorlogsmisdrijven van Ahmed. Hij citeert ­Jesaja 1 vers 18: ‘Al waren uw zonden als scharlaken, ze zullen wit worden als sneeuw.’

‘Aardige Ahmed’ die met open armen werd ontvangen in Kapelle, bleek Syrische oorlogsmisdadiger Abu Khuder

In Kapelle lijkt gebeurd wat veiligheidsdiensten vreesden: een Syrische oorlogsmisdadiger van de beweging Jabhat al-Nusra dook onder als asielzoeker. De gemeente reageert geschrokken, maar voor de ‘hulp aan de vreemdeling’ zal het niets veranderen.

Toen de vrouw van Jacob de Visser in 2015 vernam dat er een Syrisch vluchtelingengezin met kleine kinderen bij hen in de straat kwam wonen, was ze de zolderverdieping op gegaan. ‘Een hele doos oud speelgoed had ze bij elkaar verzameld. Van onze kinderen geweest, die zijn allang uit huis.’ Hij ziet het Syrische ventje nog stralen toen hij de box overhandigd kreeg.

‘Meubels hebben ze ook gekregen toen, van weer iemand anders’, weet De Visser. De vader van dat gezin: een bijzonder vriendelijke man, die ondanks zijn gebrekkige beheersing van het Nederlands graag een praatje maakte met zijn buren.

De Visser – fiets aan de hand, gebronsd gezicht – doet zijn verhaal in de Kasteelstraat, een naam die te danken is aan het middeleeuwse Slot Maalstede dat hier in vroeger tijden was gevestigd. Tegenwoordig is het een kinderrijke woonbuurt in het Zeeuwse dorp Kapelle, vol doorzonwoningen met strak gelakte kozijnen en geschoren buxushagen in de voortuintjes.

Ze stonden hier wel even te kijken dinsdag, toen de 47-jarige Syriër die door hen zo vriendelijk was onthaald, door de politie ’s ochtends vroeg in zijn eengezinswoning werd gearresteerd. Hij wordt verdacht van oorlogsmisdrijven, gepleegd uit naam van de terroristische beweging Jabhat al-Nusra, de Syrische tak van Al Qaida. Volgens de politie was hij commandant van het bataljon Ghuraba’a ­Mohassen (de Vreemdelingen van Mohassen), een groep strijders in Oost-Syrië die de gematigde koers van het Vrije Syrische Leger in 2012 verruilde voor het jihadistisch verzet.

Oorlogsslachtoffer
In Kapelle lijkt gebeurd wat westerse veiligheidsdiensten al sinds het begin van het op gang komen van de Syrische migratie vreesden: dat extremisten zich zouden voordoen als oorlogsslachtoffer om zo asiel en bescherming te krijgen in Europa. De 47-jarige Ahmed, zoals ze hem hier in de buurt kennen, leefde het leven van zoveel Syrische vluchtelingen in Nederland. Een sociale huurwoning toegewezen gekregen op een plek die je niet per se zelf zou hebben uitgezocht, worstelend met de Nederlandse taal, via de sportclub en de kinderen pogend nieuwe contacten op te bouwen in een land dat het jouwe nog niet is.

De schaduwkant van deze vriendelijk lachende Syriër, graag geziene supporter langs de lijn bij VV Kapelle, blijkt uit een artikel uit 2012 in de Britse krant The Guardian. Die had destijds een journalist op pad gestuurd in Syrië om te verslaan hoe de aanvankelijk zo hoopvol lijkende opstand tegen dictator Assad in rap tempo werd gekaapt door extremisten. In een dorp in Oost-Syrië trof de verslaggever commandant Abu Khuder, die de leiding had over een bataljon dat zich ‘de Vreemdelingen’ had genoemd, naar een jihadistisch gedicht waarin Osama bin Ladens periode in de Afghaanse bergen wordt bezongen.

Abu Khuder vertelt hoe hij teleurgesteld is geraakt in de beroerde organisatie van het gematigde Vrije Syrische Leger. Zelfs met tweehonderd man was het hun niet gelukt een fatsoenlijke aanval uit te voeren op een basis van het regeringsleger, legt hij uit. Nee, dan de extremisten: die kwamen met een truck met twee ton aan explosieven. Trots vertelt Abu Khuder hoe de ramen van de legerbasis honderden meters verderop op de grond neer kletterden. De volgende dag was Assads leger vertrokken. ‘We hebben geen kogel verspild.’

Na de aanval zwoer hij trouw aan Jabhat al-Nusra, de Syrische tak van Al Qaida, zegt hij tegen The Guardian. Zijn team is volgens hem gespecialiseerd in autobommen en andere geïmproviseerde explosieven. De journalist hoort een man hem vragen of hij soms ook handen wil gaan afhakken, ‘net als de Saoediërs’. ‘Zolang je geen zonden begaat heb je niets te vrezen’, antwoordt Abu Khuder.

Abu Khuder zou dus de strijdersnaam zijn van Ahmed in Kapelle. Buurman De Visser kijkt nu ‘met wat andere ogen’ naar alles wat het dorp voor deze man en zijn gezin heeft gedaan. De woningbouwvereniging kocht dit huis speciaal voor deze mensen, weet hij. In 2015 schafte corporatie RWS het pand volgens het Kadaster aan voor 178 duizend euro.

Dat moest wel, herinnert Marco Kleppe zich. Hij was de verantwoordelijk wethouder voor huisvesting namens de SGP in Kapelle, totdat hij zich vorig jaar gedwongen zag tot opstappen door een coalitiecrisis rond de koopzondag. Elke gemeente krijgt een zogenoemde taakstelling om naar rato een aantal vluchtelingen met een verblijfsvergunning te huisvesten. ‘Maar in Kapelle heb je relatief weinig huurwoningen’, zegt Kleppe. Dus werd in een enkel geval een pand aangekocht om aan de taakstelling te voldoen.

Zo nam de in 2014 in Nederland gearriveerde ‘Ahmed’ in 2015 met vrouw en kinderen zijn intrek in het Zeeuwse dorp, waar bezoekers bij binnenrijden worden begroet door een welkomstbord van de vijf verschillende kerken met daarop hun dienstrooster.

Polskie Delikatesy
Kapelle – pakweg 12 duizend inwoners en ook het geboortedorp van schrijver Annie M.G. Schmidt – heeft de afgelopen jaren behoorlijk wat nieuwkomers verwelkomd; vluchtelingen maar ook arbeidsmigranten. In ‘deelcafé’ De Buurvrouw oefent de van oorsprong Britse serveerster de Nederlandse taal met een buitenlandse vrouw. Aan de overkant van de straat biedt supermarkt OD&DO ‘Polskie Delikatesy’ aan: er werken in Kapelle veel Polen in de fruitteelt.

Ook de kerken richten zich op de nieuwkomers. Aan de rand van Kapelle staat de Petrakerk, een modern gebouw met zeer ruime parkeergelegenheid. Dit gebouw van de Gereformeerde Gemeente is geheel gerenoveerd om de broodnodige honderden extra zitplaatsen te creëren – van ontkerkelijking is in dit deel van Zeeland geen sprake. Er kunnen nu 1.350 mensen in.

Met een aantal andere kerken in de omgeving organiseert de Petrakerk tweewekelijks een internationale dienst in Goes, met vertalers in onder meer het Arabisch, Farsi, Pools en Engels. ‘Natuurlijk is ons doel het verkondigen van het evangelie’, zegt Jan van Mourik, scriba van de Gereformeerde Gemeente. ‘Maar het gaat ons ook om zorg en barmhartigheid voor de mensen om ons heen. We willen handen en voeten geven aan de in de Bijbel omschreven liefde voor de vreemdeling.’

Ook Ahmed was in contact met leden van de Gereformeerde Gemeente. Een anoniem gemeentelid zegt in het Reformatorisch Dagblad dat leden van het Syrische gezin ook de diensten van de kerk bijwoonden, maar dat wordt dan weer ontkend door een officiële functionaris van de Gereformeerde Gemeente, die niet bij naam wil worden genoemd. ‘Het kan zijn dat individuele gemeenteleden in contact waren met deze Syrische man, maar dat was niet uit naam van onze kerk.’

Scharlaken zonde
Oud-wethouder Marco Kleppe, zelf ook aangesloten bij de Gereformeerde Gemeente, legt uit dat veel buitenlanders zich thuisvoelen in de kerk, omdat die hen een gemeenschapsstructuur biedt waar ze onder Nederlanders kunnen zijn. ‘Dat zien we ook veel bij Poolse mensen.’ Een islamitische achtergrond is volgens Kleppe geen enkele belemmering om de diensten van zijn kerk te bezoeken. ‘Nee zeg, het evangelie is er voor iedereen. Voor u, voor mij en gelukkig ook voor vluchtelingen.’

Scriba Jan van Mourik zegt dat de kerkgemeente ‘zeer geschrokken’ is van de arrestatie van de dorpsgenoot. Maar voor de kerkelijke hulp aan ‘de vreemdeling’ zal het niets veranderen.

‘We gaan ook naar gevangenissen om mensen te bezoeken die zijn veroordeeld’, zegt Kleppe. Het is niet aan ons mensen om over de zonden van een ander te oordelen, memoreert hij, dus ook niet over de mogelijke oorlogsmisdrijven van Ahmed. Hij citeert ­Jesaja 1 vers 18: ‘Al waren uw zonden als scharlaken, ze zullen wit worden als sneeuw.’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77327
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Statushouders.

Bericht door Ariel »

47-jarige Syriër uit Kapelle ook verdacht van executie

KAPELLE - De 47-jarige Syriër die dinsdag in Kapelle is aangehouden wordt naast lidmaatschap van een terroristische organisatie ook verdacht van moord als oorlogsmisdrijf. Hij zou hebben deelgenomen aan de standrechtelijke executie van een Syrische luitenant-kolonel in juli 2012. Dit heeft het Landelijk Parket vandaag bekendgemaakt.

Van het oorlogsmisdrijf circuleert videomateriaal op internet. Te zien is onder meer hoe de buiten gevecht gestelde militair met ontbloot bovenlijf naar de oever van de Eufraat wordt geleid en doodgeschoten. De politie onderzoekt nog of Abu Khuder, zoals zijn strijdnaam luidt, ook betrokken is bij andere oorlogsmisdrijven.

De Syriër zou als commandant van een bataljon van het terroristische Jabhat al-Nusra hebben deelgenomen aan de gewapende strijd in Syrië. Vandaag werd hij voorgeleid bij de rechter-commissaris in Den Haag. Die besloot hem langer vast te zetten. De internationale oorlogmisdrijven waarvan hij verdacht wordt, zullen behandeld worden bij de rechtbank in Den Haag.

Duitse politie
De verdachte verblijft sinds 2014 in Nederland en is in het bezit van een verblijfsvergunning voor vijf jaar. Het strafrechtelijk onderzoek tegen hem is begonnen met informatie van de Duitse politie, die beschikte over verklaringen van getuigen tegen de man. De Engelse krant The Guardian heeft in juli 2012 vermoedelijk een interview met de verdachte gepubliceerd. Hij zou daarin zijn opgevoerd onder zijn strijdersnaam Abu Khuder, zo bleek uit het politieonderzoek.

In het onderzoek is naar voren gekomen dat de verdachte zou hebben geholpen bij de oprichting van een van de eerste bataljons van het Vrije Syrische Leger. Na korte tijd zou hij gedesillusioneerd zijn overgegaan naar Jabhat al-Nusra en trouw hebben gezworen aan dit toenmalige filiaal van Al Qaida in Syrië.

Het bataljon waarover de verdachte het commando zou hebben gehad is bekend geworden als Ghuraba’a Mohassan (vreemdelingen van Mohassan). Ghuraba’a Mohassan wordt verdacht van meerdere terroristische misdrijven.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77327
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Statushouders.

Bericht door Ariel »

Ik wil best geloven dat deze meneer een vriendelijke Syrier is, maar om nou een artikel aan de goede man te wijden....Maar ja, het AD wil graag positief over statushouders schrijven, dus vooruit dan maar.

Anyway...Er werden wat emmers water aangesleept, er werd een fotograaf opgetrommeld, en de goeie man kwam breeduit op de foto.

Afbeelding

Alleen, dat putje...ligt dat niet een meter verder? Nou ja..het gaat om het principe.
Syrische vluchteling maakt putten vrij na zware regenbui

Hevige regenval zorgde er in de Dordtse Blaauwweg voor dat de straten blank stonden. Voor de Syrische vluchteling Joyoussyounan was het reden om de straat op te gaan en de weg watervrij te maken.

De man pakte een houten balk en besloot de putten vrij te maken van onder meer blaadjes, waardoor het water niet goed weg kon stromen. De straten stonden blank door een enorme hoosbui vrijdagmiddag.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Statushouders.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Deze man is beslist geen moslim. :roll:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 42480
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Statushouders.

Bericht door Mahalingam »

Twijfelachtig. De broekspijpen komen wel tot boven de enkels zoals dat hoort voor een Mohammedaan maar de broek is onislamietisch kort.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77327
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Statushouders.

Bericht door Ariel »

Ariel schreef:
Syrische vluchteling maakt putten vrij na zware regenbui

Hevige regenval zorgde er in de Dordtse Blaauwweg voor dat de straten blank stonden. Voor de Syrische vluchteling Joyoussyounan was het reden om de straat op te gaan en de weg watervrij te maken.

De man pakte een houten balk en besloot de putten vrij te maken van onder meer blaadjes, waardoor het water niet goed weg kon stromen. De straten stonden blank door een enorme hoosbui vrijdagmiddag.
Typisch :thinking: Alle kranten die een artikel over deze aardige Syrische meneer schreven , hebben dit artikel verwijderd.

Waarom????
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77327
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Statushouders.

Bericht door Ariel »

Erwin Versteeg krijgt nooit eerlijk antwoord op deze vraag. Mark my words. De racist... :sheik:
Raadslid Enschede wil overzicht van alle vakantie vierende statushouders

Hoeveel statushouders in Enschede die een uitkering ontvangen, gaan er met vakantie en waar gaan ze dan naar toe? Dat wil de Groep Versteeg graag weten. De eenmansfractie heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W.

Volgens de regels moeten alle uitkeringsgerechtigden die naar het buitenland willen, daar eerst toestemming voor vragen aan instanties als gemeente of UWV. Uitkeringsgerechtigden mogen maximaal vier weken per jaar in het buitenland verblijven. Wie langer weg blijft, raakt zijn uitkering na vier weken kwijt.

Aanvraag
De Groep Versteeg wil nu van het college weten hoeveel uitkeringsgerechtigde statushouders een aanvraag hebben ingediend om met vakantie te gaan naar het buitenland en hoeveel van die verzoeken zijn gehonoreerd dan wel afgewezen.

Erwin Versteeg, die nagenoeg een jaar geleden uit onvrede uit de PVV-fractie stapte, is verder benieuwd naar welke landen de aanvragers met verblijfsstatus wilden. „Waren dit ook de landen van oorspronkelijke herkomst?” Als dat het geval is, krijgen deze statushouders dan een terugkeerprogramma aangeboden, vraagt hij het college.

Kosten
Versteeg wil verder weten of de gemeente (of een andere instantie) heeft bijgedragen in de kosten van de buitenlandvakantie van statushouders en om welk bedrag het dan gaat. Mogelijk zijn er ook vluchtelingen (die dus nog geen officiële verblijfsstatus hebben) die met medeweten van de gemeente op vakantie zijn geweest in het buitenland, denkt Versteeg. Als dat inderdaad het geval is, dan wil hij graag weten om welke landen het precies gaat.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77327
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Statushouders.

Bericht door Ariel »

Migranten sturen recordbedrag van 490 miljard euro naar ontwikkelingslanden

Volgens de Wereldbank zullen migranten dit jaar 490 miljard euro aan remittances (geldtransfers van particulieren) naar ontwikkelingslanden sturen. Dit is een nieuw record. 11.11.11, de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging, vraagt aan de volgende Belgische regering om verdere stappen te zetten om de transferkosten terug te dringen.

Het nieuwe recordbedrag van 490 euro aan geldtransfers is 3,6 keer zo hoog als de wereldwijde officiële ontwikkelingshulp. “Geldtransfers vormen een onmisbare inkomstenbron voor naar schatting 750 miljoen mensen”, zegt Els Hertogen, adjunct-directeur van 11.11.11. “Onderzoek in 71 ontwikkelingslanden geeft aan dat een stijging van 10 procent van deze transfers naar een land, leidt tot een daling van 3,5 procent van het aantal mensen dat moet leven met minder dan 1 dollar per dag. Bij conflicten en natuurrampen zijn geldtransfers vaak de eerste vorm van hulp die de getroffen regio bereikt.”

Eind vorig jaar riep de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 16 juni uit als International Day of Family Remittances om deze belangrijke bijdrage van migranten aan (families in) hun herkomstlanden in de kijker te zetten.

Hoge transactiekosten
Maar de gemiddelde kost die de transferbedrijven zoals Western Union en MoneyGram per transactie aanrekenen blijft met 7 procent echter erg hoog. In sub-Sahara Afrika ligt het gemiddelde zelfs op 9,3 procent. Dat is meer dan drie keer het percentage van 3 procent, een doelstelling die werd vastgelegd in de 2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling en bevestigd in het Global Compact for Migration (’VN-migratiepact). Er is dus nog veel werk aan de winkel om deze doelstelling te bereiken, aldus 11.11.11.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77327
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Statushouders.

Bericht door Ariel »

’Pak vakantievierende statushouders aan’

Statushouders in Rotterdam die vakantie vieren in hun thuisland moeten door de gemeente aangegeven worden bij de IND, zodat ze het land uitgezet kunnen worden.

Al jaren verzet Leefbaar Rotterdam zich tegen vakantievierende vluchtelingen die asiel aanvragen in Nederland omdat het in hun thuisland onveilig zou zijn. Maar velen daarvan gaan als ze eenmaal een verblijfvergunning hebben terug naar het land van herkomst om daar op vakantie te gaan.

Controle van bankgegevens, extra controles aan huis, de partij zag zat mogelijkheden om fraudeurs aan te pakken. Maar het Rotterdamse stadsbestuur wilde er niet aan. Eventuele maatregelen zijn voor rekening van de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, zo liet burgemeester Ahmed Aboutaleb weten.

Ook het uitvragen waar iemand naar toe gaat op vakantie is onmogelijk, stelde de burgemeester als antwoord op schriftelijke vragen. „Die informatie mag de gemeente niet uitvragen en registreren, omdat voor de uitvoering van de bijstand slechts het gegeven ’verblijf in het buitenland’ van belang is.”

Volgens raadslid Eshan Jami complete waanzin. Daarom dient hij nieuwe schriftelijke vragen in getiteld ’terug van weggeweest’. „Al enkele jaren lezen we aanhoudende berichten over gevluchte statushouders die wel terugkeren naar het land van herkomst om vakantie te vieren.’’

Niemand grijpt in, noch het Rijk, noch de gemeente. „Daarom moet het UWV de vraag maar gaan stellen’’, is Jami stellig. „De werkconsulent vraagt al of iemand gaat, dan is het een kleine moeite te vragen waarnaar toe de reis gaat.’’

Als iemand terug wil naar het ontvluchte land is het antwoord simpel, meent hij. „Die mag wel gaan, maar dan een enkeltje.’’ Het is volgens hem onzin dat dit niet geregistreerd mag worden. „Waar een wil is, daar is ook een weg.’’

Daarom roept hij het Rotterdamse stadsbestuur op om de zaak op het spits te drijven. „Registreer de vakanties, geef het door aan de IND en laat het maar tot een proefproces komen. Rotterdam zoekt altijd de grenzen op, daar staan we om bekend.’’

Het gaat vooral om het rechtvaardigheidsgevoel legt Jami uit. Zelf ooit gevlucht uit Iran vanwege het regime kan hij niet terug om familie op te zoeken. „En dat zou ik graag willen, geloof me.’’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49710
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Statushouders.

Bericht door Pilgrim »

Kabinet wil statushouders interesseren in werken aan het spoor

Geplaatst op 16 september 2019

Afbeelding

Om het personeelstekort in de spoorsector te verminderen, wil het kabinet statushouders gaan inzetten. Staatssecretaris Van Veldhoven (spoor) en minister Koolmees (Sociale Zaken) hebben daarover een samenwerkingsovereenkomst getekend met ProRail en twee aannemers in de spoorsector.

BAM Infra Rail en Strukton Rail gaan in eerste instantie vijftien arbeidsplaatsen verzorgen voor migranten met een verblijfsvergunning. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er voor 2021 dertig statushouders worden opgeleid.

Actieplan
De komende jaren moet er veel aan het spoor gebeuren: nieuwe trajecten worden aangelegd en bestaand spoor moet worden verbeterd. Kamerleden van D66 schreven deze zomer een actieplan om de arbeidsmarkt in de sector te verbeteren. Daarin stond ook het voorstel om statushouders mee te laten bouwen.

Volgens het kabinet sluit dat aan bij programma's die al bestaan om nieuwkomers een betere positie te geven op de arbeidsmarkt. Omdat het personeelsbestand bij de spooraannemers vergrijst en veel mensen het werk niet aantrekkelijk vinden, ontstaan er tekorten.

De Kamerleden van D66 stelden ook voor om de leeftijdsgrens voor werken aan het spoor te verlagen van 18 naar 16 jaar. Maar volgens Van Veldhoven zijn ProRail en de aannemers daar niet voor, onder meer vanuit het oogpunt van veiligheid.

https://nos.nl/artikel/2301996-kabinet- ... spoor.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77327
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Statushouders.

Bericht door Ariel »

Meeste statushouders blijven in Nederland

De meeste asielzoekers die een verblijfsvergunning krijgen, blijven in Nederland. Dat meldt het onderzoeksinstituut van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Zo’n 70 procent blijft, slechts 4,3 procent keert terug naar het land van herkomst.

Het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onderzochten de migratietrajecten van alle asielzoekers die in de tweede helft van de jaren negentig naar Nederland kwamen, een verblijfsvergunning kregen en werden ingeschreven in het bevolkingsregister. Er was namelijk nauwelijks iets bekend over migratiegedrag van die zogenoemde statushouders, na verlening van asiel.

Daaruit blijkt dat de meeste vergunninghouders langdurig in Nederland blijven: zo’n zeventig procent woonde eind 2015 nog in Nederland. De asielzoekers die Nederland wél verlieten, gingen vaker naar een ander Europees land dan dat ze teruggingen naar het land van herkomst.

De meeste asielmigranten kwamen in die periode uit Irak, Afghanistan, voormalig Joegoslavië, Somalië en Iran. Van de onderzochte groep stond op 31 december 2015 31,6 procent niet meer ingeschreven in het bevolkingsregister in Nederland. 4,3 procent keerde terug naar het land van herkomst, 12,4 procent vertrok naar een ander land en 14,9 procent verdween uit het bevolkingsregister zonder dat er een opvolgend woonland bekend is.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49710
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Statushouders.

Bericht door Pilgrim »

5500 asielzoekers met een verblijfsvergunning wachten in azc op een woning

11 december 2019 - Marcel Looden

Afbeelding

In de Nederlandse asielzoekerscentra zitten momenteel 5500 statushouders, mensen met een verblijfsvergunning, te wachten op een woning. Dat aantal is fors hoger dan in het begin van dit jaar. Toen stond de teller nog op 4600.

De jongste cijfers van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) maken ook duidelijk dat op dit moment in alle azc’s 27.251 mensen verblijven. Wat dus betekent dat 1 op de 5 bewoners van de opvanglocaties een statushouder is.

‘Fors en hoog aantal’
Woordvoerder Werner van Bastelaar van het COA noemt het aantal van 5500 ‘fors en hoog’. Het is volgens hem een van de drie redenen voor het feit dat het COA met gemeenten praat over het realiseren van extra opvangplekken.

,,De grotere instroom van vluchtelingen is een reden dat we meer plekken nodig hebben’’, zegt Van Bastelaar. ,,Langer durende asielprocedures waardoor mensen langer in azc’s verblijven, is een tweede. De derde is het grote aantal wachtende statushouders.’’

Die statushouders hebben recht op een woning. Daarom krijgt elke gemeente van het rijk op gezette tijden de opdracht een bepaald aantal statushouders te huisvesten.

Taakstellingen
Maar soms kunnen gemeenten niet aan die taakstellingen voldoen en worden de statushouders gedwongen te wachten, bijvoorbeeld door krapte op de woningmarkt.

,,Soms is het ook zo dat gemeenten wel een woning hebben maar geen geschikte voor de betreffende statushouder’’, weet Van Bastelaar. ,,We hopen dat de doorstroming van statushouders naar woningen groter wordt waardoor we meer ruimte in de azc’s krijgen.’’

Het aantal wachtende statushouders was overigens al wel eens hoger. Zo stond de teller vorig jaar op een bepaald moment op 6500. Alleen was toen de instroom aan vluchtelingen minder groot en daarmee de druk op de plekken in de azc’s ook.

Momenteel is de instroom dus wel fors. Het aantal van 27.251 azc-bewoners, waarmee Nederland de winter ingaat, werd sinds 2005 alleen in 2015 overtroffen. In dat jaar zaten er in december meer dan 47.000 mensen in azc’s.

https://www.dvhn.nl/groningen/5500-stat ... ess.com%2F
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42480
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Statushouders.

Bericht door Mahalingam »

En in het kader van de woningnood (sinds 1945) doet de overheid zijn best om het zo te houden.
Dan blijven al die hypotheken hun waarde houden voor de banken.
Nieuwbouw sociale huurwoningen op dieptepunt

DEN HAAG (ANP) - In 2018 hebben woningcorporaties 13.000 sociale huurwoningen gebouwd, blijkt uit onderzoek van branchevereniging Aedes. En dat is minder dan de corporaties hadden gewild. Aedes spreekt zelfs van een dieptepunt. Een gebrek aan bouwlocaties en verhoogde belastingen zitten de nieuwbouw in de weg.
https://www.telegraaf.nl/financieel/117 ... dieptepunt
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77327
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Statushouders.

Bericht door Ariel »

viewtopic.php?p=471048#p471048

De man zal vast geen zware straf krijgen, want hij is "verward."

Veel te doen rond rechtszaak
Eritreeër staat terecht voor misbruik Amsterdamse (68) die overleed na coma

Donderdagochtend is de strafzaak tegen Huruy G. begonnen. De 21-jarige man uit Eritrea wordt ervan verdacht de 68-jarige Rinia Chitanie te hebben misbruikt en mishandeld. Chitanie raakte in coma. De kans op herstel was minimaal. Haar familie besloot haar leven te beëindigen.

Rinia Chitanie werd op Eerste Paasdag aangevallen in het Gijsbrecht van Aemstelpark in Buitenveldert, vlakbij de flat waar ze woonde. Ze raakte zo zwaargewond dat herstel was uitgesloten. In juni overleed ze.

Tijdens eerdere pro formazittingen kwam Huruy G. uiterst verward over. Hij had al eerder psychische problemen gehad en was een jaar lang in behandeling bij een GGZ-instelling.

Huruy G. is statushouder. Hij is 5 jaar in Nederland en komt oorspronkelijk uit Eritrea. Een tolk vertaalt. Tijdens een van de eerdere inleidende zittingen protesteerde de actiegroep Rechts in Verzet bij de rechtbank, die stelt dat de dood van Rinia Chitanie voorkomen had kunnen worden als er voor vluchtelingen opvang komt in de eigen regio.
Saskia Belleman verslaat de rechtszitting.
Spoiler! :
Een forensisch psycholoog en psychiater die Huruy G. eerder onderzochten, adviseren tbs met dwangverpleging. Zijn advocaat zei al eerder dat Huruy G. vermoedelijk in een psychose verkeerde toen hij Rinia Chitanie aanviel.

Tegen de buurtbewoner zij hij: ,,Ik zie je wel daar op die tweede verdieping. Ik kom naar je toe, ik maak je dood." Daarnaast staat Huruy G. terecht voor de vernieling van een autoruit op 29 januari 2017

Huruy G. wordt een reactie gevraagd op de beschuldigingen. ,,Ik heb er niks op te zeggen. Ik weet niet wat ik moet zeggen." Bij de politie heeft hij uitgebreide verklaringen afgelegd. Nu vindt hij het lastig, zegt hij

Tegen zijn gewoonte in ging de verdachte niet met zijn ouders naar de kerk. Hij bleef thuis en dronk bier.

Huruy G.zegt zelf dat het 2 blikjes bier waren. Zijn vader zag 5 lege blikken thuis. Buiten kwam hij Rinia Chitanie tegen in het park. Ging hij met haar in gesprek? ,,Dat kan ik me niet herinneren."

Bij de politie zei hij wel dat hij op straat een vrouw ontmoette. Die vroeg hij of ze seks met hem wilde hebben. ,, Ik kan het me allemaal niet meer herinneren. Ik ben het gewoon vergeten", zegt G

Kan hij het zich niet herinneren, of durft hij het niet te vertellen, vraagt de voorzitter? ,,Ja", zegt Huruy G. Ook de gedragsdeskundigen constateerden dat hij niet alles durft te vertellen omdat hij zich schaamt.

Tegen de politie vertelde Huruy G. dat hij in het park liep en al 1 blikje bier op had. Al lopend dronk hij de 2de. Op enig moment raakte hij ,,buiten zinnen", zei hij. Hij kwam de vrouw tegen, maar zag haar gezicht niet eens.

Hij mishandelde Rinia Chitanie, en trok haar kleren van haar lijf. Hij beweerde dat hij wel met haar had gesproken, maar kon zich niet herinneren wat er was gezegd. Hij vertelde dat hij haar eerst verkrachtte, en daarna mishandelde.

De vrouw zou wel hebben geschreeuwd toen hij haar tegen de grond werkte. Maar of ze ook daarna nog gilde wist hij niet meer. Huruy G. beweerde dat het de eerste keer was dat hij seks had

Hij zag dat zijn slachtoffer behoorlijk bloedde, maar dat weerhield hem niet. Na de verkrachting schopte hij haar nog eens meermalen. Tegen de politie zei hij dat hij dacht dat het een jonge vrouw was. Rinia Chitanie was 68.

Nu praat hij wel. ,,Dit was niet wat ik gepland had. Ik was gewoon op weg naar huis." Daar blijft het kennelijk bij. De voorzitter: ,,Wat wilt u nog meer zeggen?" Huruy G.: ,,Helemaal niets."

Vanaf de balkons van woningen riepen mensen die zagen wat er gaande was: ,,Stop ermee." Een buurtbewoner kon zien wat zich vrijwel onder zijn balkon afspeelde, en maakte foto's. Daar werd Huruy G. boos over.

( wat ik niet begrijp is dat niemand naar beneden ging om die vrouw te helpen)

De buurtbewoner verlichtte het tafereel met zijn telefoon. En werd vervolgens bedreigd door Huruy G., die riep: ,,Ik maak je dood, jij daar op de 2de verdieping, met je lichtje." Dat is niet goed om te zeggen, zegt G. Maar hij kan het zich niet herinneren

Er zijn meerdere getuigen van Huruy G.'s geweldsexplosie. Terwijl de tolk de getuigenverklaringen vertaalt, schudt G. zijn hoofd. Er speelt voortdurend een glimlach rond zijn mond. Dat gaat u straks wel zien op de tekening

Huruy G. kan zich kennelijk wel zijn aanhouding goed herinneren. De agenten schenen met een licht in zijn ogen. ,,Ik was er op dat moment heel slecht aan toe. Het stak in mijn ogen toen ze erin schenen. Meer kan ik niet zeggen."

Hij weet wel dat het slachtoffer twee maanden later is overleden aan haar verwondingen. Ze had onder meer een schedelbasisfractuur, gebroken ribben, gebroken oogkassen en neusbeen, bloeduitstortingen

De voorzitter fixeert Huruy G. met zijn blik als hij de verwondingen opsomt van Rinia Chitanie. G. glimlacht terug, maar zegt geen woord.

Huruy G. kwam in 2014 naar Nederland. Het ging lang goed met hem. Totdat hij drugs en alcohol ging gebruiken. Volgens zijn vader gaat het met name heel erg fout als hij drinkt.

,Als hij drank op heeft, dan wordt hij gevaarlijk", zei zijn eigen vader. ,,Er zijn vaker incidenten geweest." Vanaf 2015 zijn er meerdere meldingen van overlast, openbare dronkenschap, vernieling van een auto

Ook liep hij eens een café binnen waar hij riep: ,,Help mij, ik wil dood." Verder zijn er ook meldingen van mishandeling, diefstal. Huruy G. bevestigt dat dat allemaal is gebeurd nadat hij had gedronken.

Hoe kijkt Huruy G. terug op wat er is gebeurd? ,,Het is heel erg fout wat er is gebeurd." Hij bevestigt ook dat hij tegen de politie heeft gezegd dat hij het zou terugdraaien als hij zou kunnen.

Afbeelding

Het gaat nu heel goed met hem, zegt Huruy G. De rechter vraagt waarom hij steeds glimlacht. ,,Dat past niet helemaal bij wat u zegt." Huruy G.: ,,Ik glimlach een klein beetje, niet heel uitbundig. Zenuwachtig? Nee, dat ben ik niet.

,,Als ik nu hoor wat ik volgens de politie allemaal gedaan zou hebben, dat is verschrikkelijk", zegt Huruy G. De rechtbank gaat verder over de vernieling van de autoruit in 2017. Die kan de verdachte zich wel goed herinneren, kennelijk.

,,Ik had gedronken en wist niet wat ik deed. De politie zei dat ik een autoruit heb vernield, maar ik ben me daar niet van bewust." Hij was vlak ervoor het café uitgezet omdat hij zich misdroeg. De vernielde auto was van de café-eigenaar.

Huruy G. krijgt zijn geheugen terug. Vertelt nu dat hij de autoruit niet insloeg met een voorwerp, ,,maar met mijn vuist. Maar als u zegt dat er een voorwerp is gevonden, dan zal dat wel kloppen."

Tegen de agenten die hem wilden aanhouden zei Huruy G. dat ze ,,motherfuckers" waren en dat hij ze wilde vermoorden.

Huruy G. vluchtte in 2014 met een broer vanuit Eritrea naar Nederland. Inmiddels wonen ook een tweede broer en zijn ouders hier. Hij zegt dat hij goed contact met zijn familie heeft, maar die zijn hier niet vandaag.

Twee zussen en een andere broer wonen nog in Eritrea. Met hen heeft hij geen contact, zegt hij. In Nederland volgde hij aanvankelijk een opleiding tot automonteur, maar die brak hij af.

Hij wil nog steeds automonteur worden, zegt hij. Maar verder heeft hij niet zo nagedacht over de toekomst. ,,Ik hoop nog steeds mijn opleiding af te kunnen maken en automonteur te worden als ik groot ben."

De deskundigen vonden Huruy G. ,,moeilijk onderzoekbaar." Hij werkte wel mee, maar was terughoudend in het geven van antwoorden. Daardoor konden ze geen duidelijk beeld van hem krijgen

:huh: Die terughoudendheid kan zijn veroorzaakt door schuld of schaamte, maar ook door de medicijnen die hij gebruikte. Die kunnen versuffend hebben gewerkt, zegt de psychologe.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49710
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Statushouders.

Bericht door Pilgrim »

Bijna niks bekend over statushouders die naar Den Haag komen

Geschreven door Maarten Brakema, Politiek verslaggever - vrijdag 24 januari 2020

Afbeelding

DEN HAAG - De gemeente Den Haag heeft nauwelijks inzicht in de achtergronden van de vluchtelingen die door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) aan de stad worden toegewezen. De afgelopen drie jaar heeft er geen enkel overdrachtsgesprek tussen COA en gemeente plaats gehad. Gevolg is dat Den Haag slechts een 'summier' beeld heeft van de statushouders die hierheen komen.

Dit terwijl COA, gemeenten en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid afspraken hebben gemaakt over die zogeheten 'warme overdrachten'. Daarbij heeft het COA beloofd dat in tachtig procent van de gevallen wel zo'n gesprek zou plaats hebben. De organisatie erkent dat dit niet wordt gehaald. 'Dat komen wij niet na', aldus een woordvoerder.

Bij een warme overdracht zijn vergunninghouder, een medewerker van het COA en een vertegenwoordiger van de gemeente aanwezig. Er wordt onder meer gesproken over taalvaardigheid, genoten opleiding, het resultaat van de inburgering tot nu toe, werkervaring en competenties, aldus de woordvoerder van het COA. Volgens hem zijn die gesprekken van belang omdat zo 'op detailniveau' de vaardigheden van een statushouder kunnen worden besproken. Dat zou weer helpen bij het snel vinden van passend werk, een van de belangrijke factoren voor een succesvolle inburgering.

Afstand
Een reden waarom er geen gesprekken worden gevoerd, is afstand. De asielzoekerscentra van waaruit Den Haag statushouders krijgt toegewezen liggen ver van de stad. Daardoor zou het aldus de gemeente 'praktisch onuitvoerbaar en kostbaar' zijn om af te spreken. Een andere reden is dat de medewerkers van het COA soms als gevolg van de nieuwe privacywetgeving AVG niet precies weten welke informatie ze mogen delen.

Het COA en de gemeenten delen wel digitale informatie over de statushouders die worden geplaatst. Ook is er telefonisch contact. Volgens de gemeente Den Haag is dat echter niet toereikend. 'De beschikbare informatie vanuit het COA is echter redelijk summier en biedt onvoldoende basis om een compleet klantprofiel te verkrijgen', aldus wethouder Bert van Alphen (GroenLinks). Dat erkent het COA zelf ook. 'Een warme overdacht waarbij er wordt gesproken, is beter dan digitaal.'

Vervelend
Den Haag is er niet gelukkig mee dat er geen gesprekken zijn geweest, stelt Van Alphen in een reactie. 'Net als het COA vind ik het vervelend dat de fysieke warme overdracht de afgelopen jaren niet heeft plaatsgevonden. De afstand maakt het inderdaad niet makkelijk. Het college vindt dat (minstens) aan de landelijke norm van tachtig procent moet worden voldaan. Dit wordt in aanloop naar het nieuwe inburgeringsstelsel nader uitgewerkt.'

Volgens de woordvoerder van het COA heeft het bestuur van de organisatie er al eerder voor gepleit om meer asielzoekerscentra in het westen van het land te vestigen. Zo zouden ze dichter bij de gemeenten zitten waar veel asielzoekers naartoe gaan. Op dit moment zijn er in het westen alleen centra in Rijswijk, Katwijk, Den Helder en Rotterdam. Hij zegt ook dat het COA op dit moment werkt aan een plan van aanpak, dat binnenkort tot verbeteringen op het gebied van de gesprekken moet leiden.

Zo goed mogelijk
Om ervoor te zorgen dat statushouders in Den Haag toch zo goed mogelijk statushouders kan begeleiden, worden hier maatregelen genomen, stelt Van Alphen in antwoorden op vragen van GroenLinks-raadslid Serpil Ates. Zo wordt bij iedere statushouder 'een brede intake afgenomen'. Op die manier kan de gemeente toch een beeld krijgen van 'ambities, capaciteiten, opleidingsniveau en arbeidsmogelijkheden' en de vluchteling een passend aanbod doen.

Statushouders worden op basis van van het aantal inwoners per gemeente over Nederland verspreid. Het precieze aantal schommelt. In 2016 moest Den Haag 1.466 vluchtelingen met een verblijfsvergunning onderdak en begeleiding bieden, in 2017 ging het om 940 statushouders, in 2018 om 726 en in 2019 daalde dat naar 494.

https://www.omroepwest.nl/nieuws/398973 ... Haag-komen
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21293
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Statushouders.

Bericht door King George »

Om ervoor te zorgen dat statushouders in Den Haag toch zo goed mogelijk statushouders kan begeleiden, worden hier maatregelen genomen, stelt Van Alphen in antwoorden op vragen van GroenLinks-raadslid Serpil Ates. Zo wordt bij iedere statushouder 'een brede intake afgenomen'. Op die manier kan de gemeente toch een beeld krijgen van 'ambities, capaciteiten, opleidingsniveau en arbeidsmogelijkheden' en de vluchteling een passend aanbod doen.
Het passende aanbod is dus een vertaald briefje met een doorverwijzing naar de gratis asieladvocaat, het uitkeringsloket. Dit alles natuurlijk voor rekening van 't algemeen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77327
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Statushouders.

Bericht door Ariel »

'VVD-Drechtsteden vindt vluchtelingen te duur.
De 624 statushouders kosten de 7 gemeenten €13 miljoen per jaar, vooral aan bijstandsuitkeringen, bijdragen aan de woninginrichting en pogingen hen te laten integreren.'
VVD vindt vluchtelingen te duur

De 624 vluchtelingen met verblijfsvergunning in de Drechtsteden kosten de zeven gemeenten 13 miljoen euro per jaar.

De partij wijst erop dat de kosten van sociale zaken toch al uit de klauwen lopen. Dat leidde eind vorig jaar nog tot een discussie over ingrijpende bezuinigingen. De liberalen willen ook niet bezuinigen op sport, wegen of veiligheid, en de belasting verhogen is evenmin een optie. ,,Het rijk dwingt ons de kosten van vluchtelingen te betalen, maar wij willen het debat aangaan of we die kosten nog wel kunnen blijven dragen.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77327
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Statushouders.

Bericht door Ariel »

Eritreeërs krijgen VIP-diploma

Ze willen fietsenmaker of verkoopster worden. Ook werken in de zorg is een mogelijkheid. Vijftien nieuwe Nederlanders in de gemeente Noordenveld met een Eritrese achtergrond ontvangen vandaag een VIP-diploma: Vluchtelingen Investeren en Participeren. Het is een opstapje naar het meedoen in de Nederlandse samenleving.

Nog voordat ze het diploma krijgen, vertellen ze wat over zichzelf in de raadszaal van het gemeentehuis in Roden. Wie zijn ze, zijn ze getrouwd en wat willen ze worden? De focus ligt op de toekomst; de Nederlandse taal leren en vrijwilligerswerk doen. Het doel voor hen is uiteindelijk werk vinden en volledig meedraaien in de Nederlandse maatschappij.

VIP
Tijdens het VIP-project leren de deelnemers de basis om mee te draaien in de maatschappij. Vraagstukken zoals hoe de Nederlandse arbeidsmarkt in elkaar zit en wat de culturele verschillen zijn, komen aan bod. De deelnemers krijgen een arbeidscoach van Vluchtelingenwerk die hen ondersteunt. Samen bekijken ze hoe de deelnemers aan vrijwilligerswerk, een stage of een werkervaringsplek kunnen komen. De Nederlandse taal spreken is daarin erg belangrijk, daarom worden de deelnemers gestimuleerd om Nederlandse lessen te nemen.

Negentig procent van de deelnemers zijn vrouw. "Zij hebben een ontheffing gekregen van inburgering", vertelt Tatiana Ockeloen van Stichting Vluchtelingenwerk. "Het zijn voornamelijk analfabeten die in het thuisland vaak mantelzorgers waren. Ze hebben geen opleiding gevolgd, maar ze kunnen veel. Vaak met de handen werken. Ze willen heel graag, maar weten niet hoe ze dat moeten doen. En dat stukje proberen wij te bieden. Een stap naar zelfredzaamheid."

De achtentwintigjarige Merhawit Girmay is één van de vluchtelingen die aan het project meedoet. Ze is vier jaar in Nederland en wil kraamverzorgster worden. Ze spreekt inmiddels Nederlands, maar ze wil dat verbeteren. Volgens haar arbeidscoach, Anton Schmidt, heeft Merhawit veel gevoel voor taal. Hij heeft haar zelfs aangemeld om coach te worden. Op de lange termijn hoopt Merhawit een opleiding te kunnen volgen. Merhawit's man onderging het VIP-traject al eerder. Inmiddels is hij aan de slag bij een dakdekkersbedrijf.

Diploma's
Nadat iedereen een kleine presentatie heeft gegeven, ontvangen de deelnemers het diploma met twee handen van wethouder Jeroen Westendorp. Twee handen, want dat getuigt van respect in Afrikaanse culturen. Nadat alle diploma's zijn uitgegeven, probeert Westendorp ze een hart onder de riem te steken: "Nederland kan erg lastig zijn met papieren, maar ik hoop dat het niet minder motiveert om door te gaan. Houd vol en ga door met wat je nu aan het doen bent."

De vijftien deelnemers die vandaag hun diploma ontvangen zijn er nog niet, maar het is een stap in de goede richting. "Toen ik jullie voor het eerst voor mij zag, zagen jullie er heel anders uit", vertelt Ockeloen in haar eindspeech. "Ik ben trots op hoe jullie hier nu staan!"

Per deelnemer wordt gekeken wat er nodig is om op de arbeidsmarkt te komen. De arbeidscoaches houden voor een bepaalde tijd nog contact met de nieuwkomers, ook als zij al een baan hebben. Want voor zowel de werknemer als de nieuwkomer zal ook dat weer heel erg wennen zijn."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42480
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Statushouders.

Bericht door Mahalingam »

Noordelijke gemeenten voldoen niet aan plicht om statushouders te huisvesten

Sommige gemeenten in Groningen en Drenthe hebben vorig jaar niet voldaan aan hun wettelijke plicht om statushouders te huisvesten. De reden: het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft door een landelijke beleidsslag onvoldoende mensen toegewezen.

Asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen (vanaf dat moment heten ze statushouders) hebben recht op een woonruimte. Ze worden verdeeld over 355 Nederlandse gemeenten. Dat gebeurt door middel van een ‘taakstelling’: het Rijk bepaalt elk half jaar op basis van de asielinstroom hoeveel statushouders de gemeenten moeten huisvesten. Zij zijn hiertoe wettelijk verplicht.

De meeste gemeenten hebben door krapte op de woningmarkt moeite om aan die taakstelling te voldoen. Maar in de noordelijke plattelandsgemeenten Delfzijl, Loppersum, De Wolden en Midden-Drenthe worden volgens het Dagblad van het Noorden om een heel andere reden minder statushouders gehuisvest dan wettelijk opgelegd: ze worden niet toegewezen door het COA.

Dat heeft de nodige consequenties, stelt Dennis Bouwman (PvdA), wethouder van de gemeente Midden-Drenthe. ‘De achterstallige taakstelling komt boven op de taakstelling voor dit jaar.’ Voor Midden-Drenthe (ruim 33 duizend inwoners) kan dit betekenen dat het voor het eind van dit jaar in één keer 28 statushouders moet huisvesten.

Bouwman: ‘Dat legt een grote druk op onze toch al krappe woningmarkt, met als risico dat het draagvlak voor de opvang van statushouders kleiner wordt.’

Dat draagvlak is bij meerdere gemeenten punt van discussie, omdat statushouders vaak voorrang krijgen bij de toewijzing van een sociale huurwoning. Enkele gemeenten hebben de voorrangsregeling onlangs geschrapt omdat het tot scheve gezichten leidde bij inwoners die al jarenlang op een wachtlijst stonden.

Inhaalslag
Het COA, dat de taak heeft statushouders aan gemeenten te koppelen, wijt het beperkte aantal toewijzingen in de noordelijke gemeenten aan het feit dat bij andere gemeenten - die in 2018 ver achterliepen op hun taakstelling - een inhaalslag is gemaakt. Die mogelijkheid werd dat jaar landelijk ingesteld, als tijdelijke maatregel om achterstanden weg te werken.

‘Gemeenten met een achterstallige taakstelling hebben meer statushouders toegewezen gekregen, wat betekent dat er automatisch minder statushouders zijn gegaan naar gemeenten die wél aan de taakstelling voldeden’, zegt Werner van Bastelaar, woordvoerder van het COA.

Wat volgens Van Bastelaar ook meespeelt, is dat de werkgelegenheid in de regio en de beschikbare woningen niet altijd goed aansluiten bij de te huisvesten statushouders. ‘Als een gemeente een bepaald aantal eengezinswoningen ter beschikking heeft, terwijl we veel alleenstaande mannen moeten huisvesten, dan is er geen match. En iemand die in Syrië als tandarts heeft gewerkt, ga je niet in een regio plaatsen waar een overschot aan tandartsen is - om maar even een fictief voorbeeld te noemen.’

Als een gemeente niet voldoet aan haar wettelijke taak om statushouders te huisvesten, dan kan de provincie als toezichthouder ingrijpen en de huisvesting regelen. De kosten kunnen worden verhaald op de gemeenten - wat in de praktijk nog nooit is gebeurd. Gemeenten die buiten hun schuld niet aan de taakstelling voldoen, zullen vanzelfsprekend geen financiële gevolgen ondervinden.

Asielzoekerscentra vol
Dat sommige noordelijke gemeenten geen statushouders toegewezen hebben gekregen, is opmerkelijk omdat de asielzoekerscentra vol zitten. Vorige week nog liet het COA weten dat het op zoek is naar 5.000 nieuwe plekken. Dit heeft onder meer te maken met de verhoogde toestroom van asielzoekers, de lange wachttijden bij de immigratiedienst IND en het gebrek aan sociale huurwoningen.

Op dit moment is ongeveer tachtig procent van de inwoners in de opvanglocaties asielzoeker, wat betekent dat zij nog een procedure moeten doorlopen. De overige twintig procent is statushouder en wacht op toewijzing van een woning.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b9070e6a/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77327
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Statushouders.

Bericht door Ariel »

Asielzoekers in kamers verzorgingstehuizen

Zorginstellingen onderzoeken of het mogelijk is asielzoekers met een verblijfsvergunning te huisvesten in verzorgingshuizen met lege seniorenkamers.

Verzorgingshuizen in heel Nederland kampen met leegstand, waardoor ze inkomsten missen. :nietverstaan:
De koepelorganisaties ActiZ (ouderenzorg) en Aedes (woningbouwcorporaties) willen weten of ze ruimte hebben om asielzoekers in verzorgingshuizen onder te brengen. ,,Daar hebben we onze leden en die van Aedes in een enquête naar gevraagd'', zegt woordvoerder Bernadet Naber van ActiZ.

De organisaties onderzoeken of de leden er voor voelen asielzoekers met een verblijfsvergunning te plaatsen in de verzorgingshuizen, die deels ook nog door ouderen worden bewoond. ,,Deze vergunninghouders hebben recht op een eigen woning, maar wachten vaak in een azc omdat die woning nog niet beschikbaar is. Een plek in een verzorgingshuis kan dan een uitkomst zijn. Een handjevol zorgorganisaties oriënteert zich nu. Dat kan wellicht honderd plekken opleveren.''

Minder ouderen

Bij ActiZ zijn 420 zorginstellingen aangesloten. Het maakte vorig jaar de inschatting dat 200 van de circa 2000 verzorgings- en verpleeghuizen volledig of deels leeg komen te staan. Steeds minder ouderen komen in aanmerking voor een plek in een verzorgingshuis. Er zijn verzorgingshuizen die ook al experimenteren met huisvesting van studenten in seniorencomplexen. Volgens Naber is die combinatie met ouderen een groot succes.

Zonnehuisgroep Noord, met verzorgingshuizen in de provincie Groningen, spreekt al langere tijd over vluchtelingenopvang. ,,Maar alleen in centra die op termijn compleet leeg komen te staan'', zegt woordvoerder Bertil Droste. ,,Eerst ging de belangstelling van het COA vooral uit naar plekken waar minstens vijfhonderd mensen terecht kunnen. Nu komen er zoveel vluchtelingen dat elk bed is meegenomen.''

Kwetsbare groepen

Miranda Bakker van Zorggroep Tangenborgh in Emmen loopt niet bepaald warm voor het idee vluchtelingen onder te brengen in de ouderenzorg. Volgens haar is het lastig bejaarden en vluchtelingen te mengen. ,,Het gaat om twee kwetsbare groepen.''

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zit te springen om panden voor noodopvang vanwege de immense vluchtelingenstroom. Niet alles is geschikt. De lege panden moeten bijvoorbeeld over vijf vierkante meter leefruimte per vluchteling beschikken. Ook wordt gekeken naar zaken als brandveiligheid en goede aansluitingen op gas, water en licht. Maar Alet Bouwmeester van het COA zegt dat verzorgingshuizen zeker in aanmerking komen. ,,Vaak beschikken ze over goede voorzieningen zoals voldoende wc's en douches.''
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49710
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Statushouders.

Bericht door Pilgrim »

Komend half jaar huizen nodig voor 6500 statushouders

Binnenlandredactie, 16-04-20

Afbeelding

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel en Migratie) heeft gemeenten en provincies vandaag gevraagd om de tweede helft van dit jaar 6500 asielzoekers met een verblijfsvergunning een woning te geven. Volgens de berekeningen zouden gemeenten eigenlijk 9000 statushouders van een huis moeten voorzien in de tweede helft van 2020.

Dit lijkt voor gemeenten nu, mede door de corona-crisis, een te grote opgave. Daarom is in overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken gekozen voor een lager aantal.

De planning voor het volgende voorjaar kan na overleg met gemeenten en provincies nog worden bijgesteld. Daarbij worden de effecten van de corona-problematiek en het feit dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) achterstanden aan het wegwerken is, meegenomen. De schatting van het aantal aanstaande vergunninghouders wordt twee keer per jaar gemaakt. De afgelopen jaren schommelde de taakstelling tussen 5500 (afgelopen half jaar) en 23.000 (ten tijde van de hoge asielinstroom).

https://www.ed.nl/binnenland/komend-hal ... ~a3d9eaf2/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77327
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Statushouders.

Bericht door Ariel »

Het mag wat kosten.
Rolmodel

Afbeelding

Ben jij het rolmodel dat wij zoeken?


Ben je ooit als asielzoeker naar Nederland gekomen en wil je vanuit jouw kennis en ervaring vergunninghouders inspireren in hun integratieproces? Meld je dan aan als vrijwilliger voor het project Rolmodellen van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en New Dutch Connections (NDC). Zo kan jouw levensverhaal anderen verder brengen!

Tijdens dit traject leer je hoe je anderen kunt inspireren en motiveren. Je wordt getraind door (ex)-vluchtelingen zoals Bright Richards (theater- en televisiemaker), Babah Tarawally (schrijver, columnist) en anderen die hun levenservaring inzetten om positieve veranderingen te realiseren.

Langs bij diverse azc’s

Nadat je bent getraind, ga je als rolmodel langs diverse asielzoekerscentra. Daar ontmoet je vergunninghouders in de opvang die jij inspireert om regie over hun leven te nemen. Zij zijn nieuw hier en zoeken naar voorbeelden van mensen zoals jij – iemand die al stappen heeft gezet in de Nederlandse maatschappij of ingeburgerd is in Nederland. Zij willen van jou horen welke weg jij bewandelde om te zijn waar je nu bent.

Meld je aan!

Jij bent iemand met doorzettingsvermogen. Jij bent positief en ziet mogelijkheden. Jij bent iemand die heeft leren omgaan met tegenslagen. Geïnteresseerd om je als vrijwilliger in te zetten? Meld je aan en stuur een mail naar [email protected]. Of bel of app voor meer informatie naar 06-20100144.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europese Migratie en Integratiefonds (AMIF).
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie