Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16307
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Dec 02, 2019 7:13 pm

Ariel schreef:
De politie heeft sancties uitgedeeld aan tien politiemedewerkers van bureau Hoefkade in Den Haag die hun boekje te buiten zijn gegaan. Eén agent is per direct ontslagen. De agenten zouden zich in een app-groep Marokkanenverdelgers noemen.

Kom op nou zeg! Zijn we nou allemaal ons gevoel voor humor verloren in dit tot kloteland afgezakte Nederland door het stelselmatig en in te grote hoeveelheden overdreven rekening houden met het ontkennen van een MAROKKANENPROBLEEM?

Wilders maakte ook gebruik van zijn gevoel voor humor toen hij aan zijn auditorium vroeg of men meer of minder Marokkanen in Nederland wilde. Een eerlijke Marokkaan die begrijpt wat voor walgelijk misselijk makend onmenselijk smerig stinkend haatboek de Koran is, kan zijn glimlach hierover niet onderdrukken. MAAR WILDERS WERD AANGEPAKT EN VEROORDEELD!

Want de politieke elite, inclusief het arsenaal aan corrupte rechters, schijt in de broek voor de walgelijke misselijk makende excessieve terroristische woede uitbarstingen van moslims. En laten nou niet toevallig zo goed als alle Marokkanen moslim zijn. Dus behept met een uiterst bedenkelijk laag IQ.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 40226
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Berichtdoor Mahalingam » Zo Dec 29, 2019 1:01 pm

Dit is geen nieuws uit Den Haag maar uit een volle trein tussen Utrecht en Assen. De reden dat ik het hier plaats is dat Jan Sinnige bestuurswoordvoerder van de gemeente Den Haag is en bij sommige mensen de vraag oproept: Wie is de hond? De gefotografeerde of de fotograaf?

Afbeelding

Commentaren:

Ik denk dat de hond ook liever naast iemand anders had gestaan.

Jan, die hond heeft waarschijnlijk een veel belangrijkere baan dan jij. Laat dat ff bezinken.

Voor iemand die woordvoerder is zou moeten weten dat hier in je tweet de sympathiek naar de hond gaat terecht ook.

Ik zie die hond ook denken; ‘wat voor vieze teef staat naast mij.. ‘
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73835
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Berichtdoor Ariel » Di Dec 31, 2019 2:29 pm

:shock: Het moet niet gekker worden. Kraaienpoten gestrooid voor brandweerkazernes Den Haag

In Den Haag zijn zelfgemaakte kraaienpootjes gestrooid voor uitgangen van brandweerkazernes, die moeten voorkomen dat de wagens kunnen uitrijden als ze een noodoproep krijgen. Dat bevestigen bronnen aan De Telegraaf. Bij branden en andere ernstige incidenten lopen de spuitgasten de kans een lekke band op te lopen als ze uitrukken en in de vlijmscherpe pinnen rijden.

De laatste dagen en weken is er veel onrust in de hofstad omdat de vreugdevuren in Duindorp en Scheveningen dit jaar om veiligheidsredenen niet mogen worden ontstoken. Vorig jaar liep het door harde wind dusdanig uit de hand dat Scheveningen haast in brand kwam te staan omdat de vonkenregen op huizen en auto’s terechtkwam.

"Na de jaarwisseling openheid van zaken"
De brandweer wil vooralsnog officieel weinig kwijt over het incident met de kraaienpoten. „We hebben intern contact gehad met de autoriteiten en besloten nergens meer op in te gaan en na de jaarwisseling openheid van zaken te geven. Dat is de lijn die we gekozen hebben”, zegt operationeel woordvoerder Berry Wasmus van korps Haaglanden.

Dat burgers in Den Haag zich zorgen maken over de poging om de uitrukploegen van de brandweer uit te schakelen, snapt Wasmus. „Maar laat duidelijk zijn dat we alles in het werk stellen zodat we de jaarwisseling op een veilige wijze kunnen laten verlopen., We hebben er het volste vertrouwen in dat het ons gaan lukken, ondanks het feit dat sommige lieden dat willen dwarsbomen.”

’Puur crimineel gedrag’
Een woordvoerder van de gemeente Den Haag zegt „het verwerpelijk te vinden” dat kraaienpoten worden neergelegd. „Als mensen klaarstaan om hulp te verlenen mag hen geen strobreed in de weg worden gelegd. In dat kader is iedere vorm van agressie kwalijk.”

„Dit is echt van de gekken en niet te tolereren. Als je hulpdiensten belet te werken door dit soort acties dan moet dat keihard worden aangepakt. Ik hoop dat deze gasten snel opgespoord kunnen worden en Den Haag een veilige jaarwisseling tegemoet gaat”, reageert Stephan Wevers, voorzitter van Brandweer Nederland geschokt. „Dit gaat echt een stap te ver. Je kunt het ergens niet mee eens zijn, maar met dit soort acties leg je levensreddende operaties in de waagschaal. Dat kan en mag niet gebeuren, want dit is puur crimineel gedrag”, meent de brandweerbaas.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73835
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Berichtdoor Ariel » Di Dec 31, 2019 3:33 pm

De zelfgemaakte kraaienpoten

Afbeelding

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40226
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Berichtdoor Mahalingam » Zo Jan 19, 2020 1:32 pm

De erfenis van Baldewsingh (PvdA):
Migratiemuseum wordt pand uitgezet: huur is niet betaald
Het veelbesproken Migratiemuseum blijkt een jaar geen huur te hebben betaald aan de gemeente Den Haag voor het gebruik van het pand aan het Hoge Zand in het centrum van de stad. Ondanks 'herhaald aandringen' werd de rekening van niet voldaan.

Daarom is het huurcontract al in augustus vorig jaar door de rechter ontbonden. Toch weigert het museum het pand te verlaten. Voor de gemeente is de maat nu vol. Nog deze maand wordt een deurwaarder ingezet om het gebouw te ontruimen. De huurachterstand van €137.433,83 wordt teruggevorderd, aldus de Haagse wethouder Bert van Alphen (GroenLinks). Bovendien zijn de plannen voor de toekomst op dit moment zo slecht onderbouwd dat het museum vooralsnog niet hoeft te rekenen op subsidie van de gemeente.

Het museum kent een turbulente geschiedenis. Toenmalig wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) maakte begin 2018 bekend dat hij voormalig theater en zalencomplex Concordia aan het Hoge Zand wilde laten ombouwen tot een Migratiemuseum. Daarvoor had hij ook een miljoen euro over. Het museum moest niet alleen de geschiedenis tonen van de migratie naar Den Haag, maar ook aandacht besteden aan de 'huidige culturele diversiteit van de stad'. Er zouden naast tentoonstellingen ook debatten, manifestaties en filmvoorstellingen komen.
[...]
Twee maanden later bleek echter dat de partijen die onderhandelden over een nieuwe coalitie in Den Haag (Groep de Mos, VVD, D66 en GroenLinks) niets zagen in de komst van het museum. Zij schrapten de jaarlijkse bijdrage van 350.000 euro.
[...]
In september 2018 ging het museum ondanks dat er geen structurele subsidie was, toch gewoon open.
[...]
Wim Manahutu die op site van het Migratie Museum nog als directeur a.i. staat vermeld, liet na verschillende contactpogingen van Omroep West weten: 'Ik ben sinds augustus niet meer verbonden aan het Migratie Museum en kan u daarom geen actuele informatie geven.' Verder heeft nog niemand van de Raad van Toezicht gereageerd op het verzoek om te reageren op de huidige situatie.
https://www.omroepwest.nl/nieuws/3986922/Migratiemuseum-wordt-pand-uitgezet-huur-is-niet-betaald
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73835
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Berichtdoor Ariel » Zo Jan 19, 2020 2:19 pm

Mahalingam schreef:Migratiemuseum wordt pand uitgezet: huur is niet betaald


De website doet het ook niet meer. How come dat ze geen geld meer hadden? Kwamen er geen bezoekers?
Vreemd :thinking: Zijn moslims niet geïnteresseerd hoe het gaat met de migratie en integratie van Turken, Marokkanen en andere exotische bevolkingsgroepen die zich verplaatst hebben naar Nederland. .
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19949
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Berichtdoor King George » Zo Jan 19, 2020 2:21 pm

Wel erg veel belastinggeld eerder vervluchtigd in het niets voor een heuglijk berichtje dat het museum is gesloten. Het had van mij nooit geopend hoeven te worden.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73835
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Berichtdoor Ariel » Ma Feb 03, 2020 1:36 pm

Buurt is autobranden beu en begint een buurtwacht

Autobranden, inbraken en drugsoverlast. De bewoners van de Haagse Notenbuurt zijn het zo zat dat ze een buurtinterventieteam opzetten. Ze willen daarmee voorkomen dat individuele wijkbewoners het recht in eigen hand nemen. ,,Er zijn al mensen die zeggen: als we hem te pakken krijgen, maken we hem af.’’

De bewoners van de Notenbuurt zagen het afgelopen jaar met lede ogen aan hoe steeds vaker auto’s in de straat in vlammen op gingen. Toen ook de ouderen in de wijk keer op keer te kennen gaven dat ze eigenlijk de deur niet meer uit wilden omdat ze bang zijn voor inbrekers, moest er iets gebeuren, vond onder anderen Jacqueline.

Ze nam het initiatief om het buurtinterventieteam op te zetten. ,,We hebben nu al negen autobranden gehad, sinds februari vorig jaar”, vertelt Jacqueline, die niet met haar achternaam in de krant wil. ,,Dat was in februari en maart, en in december begon het weer. We hebben bij de politie aan de bel getrokken, maar die zeiden dat de cijfers nog te laag waren, in vergelijking met andere wijken.” De inbraken doen zich vooral voor in buurten rondom de Notenbuurt.

Dus besloot Jacqueline twee weken geleden ‘na de zoveelste autobrand’ om samen met buurtgenoten het heft in eigen hand te nemen. Nu surveilleren de buren met herkenbare gele hesjes aan ’s avonds op onregelmatige tijden. ,,Wijkbewoners werden echt onrustig.”

Cameraatje
Maar het surveilleren is niet het enige dat de buurt doet. ,,Sommige mensen hadden al een klein cameraatje voor het raam, maar nu komen er steeds meer camera’s in de wijk gericht, zodat iemand ze misschien een keer op beeld heeft. Een persoon heeft er al een aan de gevel en mijn eigen huis heeft straks ook camera’s aan de buitenkant.”

Eigenlijk wil Jacqueline liever dat de politie vaker komt surveilleren om de brandstichter te pakken. ,,Ik snap ook dat er onderbezetting is bij de politie en dat onze cijfers misschien niet zo erg zijn als die van andere wijken. Maar wij zien hier wel gewoon een toename. Er zijn al mensen die zeggen: als we hem pakken, maken we hem echt af. Dat wil je ook weer niet.”

Geen gekke dingen
Ook handhavers van de gemeente ziet ze niet vaak genoeg. ,,Als ze er zijn, rijden ze met die auto linea recta de wijk door. We willen dat zij meer komen surveilleren en misschien te voet in de wijk komen op verschillende tijdstippen. Zodat mensen zien dat ze hier geen gekke dingen moeten doen en dat we ze in de gaten houden.”

Want een gevoel van onveiligheid dringt zich volgens Jacqueline steeds meer op bij de wijkbewoners. ,,We hebben veel ouderen in de wijk die al als de dood zijn voor babbeltrucs, die ’s avonds de deur niet meer uit willen. En mensen met kinderen willen niet dat hun kinderen door drugsdealers worden aangesproken. De onrust is groot op dit moment. Het is nu zelfs moeilijk om vrijwilligers te vinden met Halloween, omdat mensen bang zijn dat er dan wordt ingebroken als ze er niet zijn.”

Stadsmarinier
De politie is op de hoogte van de autobranden. ‘Deze branden hebben uiteraard onze aandacht en worden onderzocht’. De politie ziet de buurtpreventieteams ‘in zijn algemeenheid’ als een positieve ontwikkeling. Loosduinen telde al zes buurtpreventieteams, voordat de Notenbuurt zich verenigde. Raadslid Janice Roopram van Groep de Mos vraagt het college om actie te ondernemen en stelt een ‘stadsmarinier’ voor.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten