Lega (Italië)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80788
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Lega (Italië)

Bericht door Ariel »

mercator schreef: Wat mij doet besluiten dat een kentering op democratische wijze onmogelijk is want ondertussen komen er telkens maar massa's allochtonen bij- door nieuwe import en omdat ze kweken als muizen- die als kiesvee zullen fungeren voor de establishment partijen.
Helaas...Dit is het einde van Europa zoals wij die nog kennen. Ook de schooljeugd is al gewend aan hoofddoeken, en ze vinden het straks heel normaal als half nederland met een kopvod loopt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2541
Lid geworden op: za apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Lega (Italië)

Bericht door silkyboxershortXL »

Ariel schreef:Helaas...Dit is het einde van Europa zoals wij die nog kennen.
:ohmy2: Italie is een biddend volk, Amerikanen ook en zie het wonder dat Trump verkozen is.
Zie ook mijn onderschrift (hoop.....) Maar idd, het zijn zeer duistere tijden voor Europa. De aangerichte schade is werkelijk enorm en het bloed moet nog vloeien.

Dit terzijde: De ECB geldpersen zijn weer een tandje hoger naar 57 miljard per maand, dit is lenen van de toekomstige generaties, uitgespreid over 700miljoen europese burgers maakt ongeveer €80,- per maand per persoon. Helaas gaat dit geld hoofdzakelijk naar de banken om eerst de uitstaande schulden te dekken omdat de banken overeind moeten blijven om daarna weer nieuwe leningen kunnen verstrekken.
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8539
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Lega (Italië)

Bericht door xplosive »

 
Door Leanne Sneep, 4 september 2019

In Italië is het de Democratische Partij en de Vijfsterrenbeweging gelukt om een coalitieakkoord te sluiten. Alleen de achterban van de Vijfsterrenbeweging moest nog zijn steun uitspreken over de regering-Conte II. Dinsdagavond werd na een online-stemming duidelijk dat bijna 80 procent van de leden het nieuwe kabinet steunt. Die uitkomst zet Lega-leider Matteo Salvini, die aasde op nieuwe verkiezingen, buitenspel. Vier vragen en antwoorden.

1. Hoe kwam Italië in deze situatie terecht?
De Vijfsterrenbeweging (M5S) won in 2018, onder leiding van Luigi Di Maio, de Italiaanse verkiezingen. Samen met Salvini's partij Lega vormden ze de nieuwe coalitie. De partijloze premier Giuseppe Conte had de taak de regering te leiden. Het werd snel duidelijk dat de gevormde regering niet lang zou standhouden. De partijen werden het niet eens over het migratiebeleid en de begroting. Uiteindelijk sneuvelde de coalitie door een conflict over de aanleg van de hogesnelheidslijn van Turijn naar Lyon. Twee weken geleden stapte premier Conte op nadat Salvini zijn vertrouwen in de regering had opgezegd.

Salvini hoopte op nieuwe verkiezingen na het vallen van de regering. De Vijfsterrenbeweging had andere plannen en zocht de samenwerking met de Democratische Partij (PD). Beide partijen wilden nieuwe verkiezingen voorkomen uit angst die te verliezen van Lega. De protestpartij, die zich uitspreekt tegen de EU, staat al maanden op kop in de peilingen. Ondanks de grote verschillen tussen de Vijfsterrenbeweging en de PD, lukte het ze om een akkoord te bereiken. De coalitie moet nog wel twee vertrouwensstemmingen in de Italiaanse Eerste en Tweede Kamer doorstaan.

2. Hoe democratisch is de vorming van de nieuwe regering?
Het is niet de eerste keer dat Italië zo snel na verkiezingen alweer een tweede nieuwe regering krijgt. Sinds de Tweede Wereldoorlog heeft het land al 65 kabinetten en 40 premiers gehad en nog maar 16 keer verkiezingen. Partijen van een gevallen regering mogen een nieuwe coalitie vormen voordat nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven. Daardoor kreeg de Vijfsterrenbeweging de kans op een samenwerking met PD, die wordt geleid door Nicola Zingaretti.

Toch roept de ontstane situatie veel vragen op. Dat komt door de online-stemming dinsdag van de Vijfsterrenbeweging, die onderdeel is van de directe democratie die de partij voorstaat. De partij legt belangrijke beslissingen voor aan hun leden via het internet.

Critici zetten vraagtekens bij de betrouwbaarheid van de stemming. Het systeem waarmee wordt gestemd, is al een aantal malen gehackt en liep al diverse malen vast. Het wordt beheerd door een kopstuk van de Vijfsterrenbeweging, Davide Casaleggio, de zoon van medeoprichter Gianroberto Casaleggio. Zijn bedrijf weigert openheid te geven over het stemproces.

3. Een opvallende samenwerking: wat willen de partijen?
Het akkoord tussen de PD en de Vijfsterrenbeweging is er, maar de samenwerking is allesbehalve voor de hand liggend. De PD is een klassiek sociaal-democratische partij die zich afficheert als pro-EU. De Vijfsterrenbeweging is een protestpartij, die geen traditioneel ideologische koers vaart en zich afzet tegen de oude politieke klasse, waar ook de PD onder valt. Anders dan de PD is de Vijfsterrenbeweging sceptisch over de EU.

Een samenwerking tussen de PD en de Vijfsterrenbeweging leek dan ook onwaarschijnlijk. Toch zijn er ook raakvlakken, die vooral aan de linkerkant van het politieke spectrum zijn te vinden. Vijfsterren-leider Luigi Di Maio bezweert dat de nieuwe regering geen duidelijke kant kiest. Tegen het Italiaanse persbureau ANSA zei hij: 'Het zal geen regering van links of rechts zijn, maar een regering die de juiste dingen moet doen.'

Zo zijn beide partijen in hun ontwerp-regeerakkoord overeengekomen dat er een minimumloon moet komen, evenals een ontwikkelingsbank voor het arme Italiaanse Zuiden. Die plannen moeten onder meer worden bekostigd door een hogere belasting voor multinationals, in het bijzonder techreuzen als Facebook en Google, en een btw-verhoging van 22 naar 25,2 procent. Die stond al gepland voor 1 januari 2020 om het gat in de schatkist te vullen.

Misschien wel de opmerkelijkste koerswijziging is het migratiebeleid. Op initiatief van vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Salvini was dat aanzienlijk verscherpt, vooral voor Afrikaanse bootmigranten die in de Middellandse Zee door schepen van hulporganisaties worden opgepikt. De coalitie van Vijfsterrenbeweging en PD wil de wetgeving naar eigen zeggen meer in lijn brengen met het internationaal recht. Dat zorgt er mogelijk voor dat het aantal (illegale) immigranten naar Italië toeneemt, wat ertoe kan leiden dat zij over Europa moeten worden verdeeld. Wat eerder al voor grote problemen zorgden.

Een andere kwestie die de andere Europese landen nauwlettend in de gaten houden, is de Italiaanse begroting. In oktober wil de Europese Commissie een ontwerpbegroting hebben. De Vijfsterrenbeweging en PD zullen dus haast moeten maken. Ze hebben Brussel alvast gevraagd om flexibiliteit bij het handhaven van de begrotingsregels in de eurozone. De EU heeft grote zorgen over de hoge staatsschuld van Italië. Na Griekenland de hoogste in Europa.

4. Wat doet Salvini?
Salvini heeft aan het kortste eind getrokken. Zijn hoop op nieuwe verkiezingen is een grote inschattingsfout gebleken. Ondanks zijn verlies legt Salvini zich niet neer bij de uitkomst. Voor 15 september en 19 oktober heeft de Lega-leider protesten met zijn partij aangekondigd, en hij blijft zich veelvuldig roeren op sociale media.

Salvini plaatste de afgelopen dagen diverse berichten met negatieve berichten over het nieuwe kabinet. Daarin wordt duidelijk dat hij de strijd niet opgeeft. Zo plaatste hij dinsdagavond een video waarin hij zegt dat 'de nieuwe regering niet kan ontsnappen aan nieuwe verkiezingen'. Daaraan voegt hij toe dat zijn partij zich voorbereidt op die nieuwe verkiezingen. 'Italië verdient beter.'
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Lega (Italië)

Bericht door Pilgrim »

Salvini over de nieuwe regering: “Miljoenenbusiness massamigratie – de havens worden waarschijnlijk weer geopend”

Geplaatst op 5 september 2019De ex-minister van Binnenlandse Zaken van Italië, Matteo Salvini, heeft gisteren via Facebook live de nieuwe regering van de Vijfsterrenbeweging en de socialistische Partito Democratico (PD) aangevallen. Ministersposten zouden bezet worden door mensen met “generlei competentie en generlei ervaring”, en de opening van de havens voor massamigratie zou “blijkbaar al voorbereid zijn om miljoenen te verdienen met massamigratie”. “Nu al zijn er tien NGO-schepen in de Middellandse Zee teruggekeerd, en dat is geen toeval”, aldus Salvini.

Hij waarschuwde: “Wanneer blijkt, zoals al duidelijk wordt, dat de havens weer geopend worden en dat de [mensen]stroom weer op gang komt, dan zullen we daar niet alleen in de stad tegen vechten, in het parlement, niet alleen op de pleinen, maar democratisch en vreedzaam. Alle burgemeesters van de LEGA zullen nee zeggen, alle gouverneurs van de LEGA zullen nee zeggen. Nee, jullie zullen niet opnieuw de geldkraan van de business met illegale immigratie opendraaien!”

Over de Vijfsterrenbeweging grapte hij dat deze in de nieuwe regering alleen nog maar als wandkleed zou fungeren. “Een regering die bijna uitsluitend bestaat uit leden van de PD, waarin de Vijfsterrenbeweging als wandkleed fungeert om haar zetels niet kwijt te raken”.

Deze regering zou een farce zijn en niet in het belang van de Italiaanse bevolking, maar in de zin van Brussel, vooral in dienst van de politiek uit Parijs en Brussel.

“Dit is heel iets anders dan de strijd tegen het politieke establishment. Deze regering is zo establishment als het maar kan. Een regering met mensen die trouw zijn aan Renzi, Boschi, Prodi, Franceschini! [...] Italië heeft een minister van Economische Zaken die rechtstreeks uit Brussel komt, in de meest ware zin van het woord, omdat hij een parlementariër van de PD is, die bij de sterke machten in Brussel, de kanselarijen van Parijs en Berlijn, geliefd is, en nu is hij minister van Economische Zaken in Italië. Dat heeft zin, of niet soms? Iemand die geliefd is bij Merkel en Macron wordt uw minister? Nee, zij zijn de minister van Economische Zaken van Italië.”

Salvini vertrouwde erop dat dit de laatste keer zou zijn dat er zo´n schandalige regering aan de macht is. Zodra de Italianen de volgende keer weer naar de stembus gaan, zou het voorbij zijn. Hij zou blijven strijden voor zijn politiek.

“Het is een regering van honderd zetels, geen regering van de Italianen.”

Hij zou alles weer precies zo doen en blij zijn dat het hem gelukt zou zijn de marionetten te ontmaskeren. “Die het hebben over de mensen, maar dan vluchten voor verkiezingen, omdat zij de confrontatie met de burgers vrezen.”

“Dat kunnen ze misschien een paar weken zo doen, misschien ook een paar maanden of één of twee jaar, maar ik denk niet veel langer. De Italianen hebben het niet verdiend om onder controle van Brussel te staan. Vroeger of later zullen ze kiezen, stemmen en vroeger of later winnen ze. Ik denk dat dit de laatste ronde misbruik van zetelverdeling is voor links, die geheel en al in de minderheid is. Italië zal komen. Ik geef niet op. Bedankt.”

Bron: www.youtube.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/05 ... r-geopend/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80788
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Lega (Italië)

Bericht door Ariel »

Pilgrim schreef:Salvini over de nieuwe regering: “Miljoenenbusiness massamigratie – de havens worden waarschijnlijk weer geopend”
Nou nee. Ik vermoed dat de nieuwe regering dat niet aan durft. Dat zou bij verkiezingen nog meer zetelverlies gaan opleveren.

Nieuwe regering Italië weigert migrantenschip
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Lega (Italië)

Bericht door Pilgrim »

Salvini sluit zich aan bij protest tegen de nieuwe coalitieregering in Rome

Geplaatst op 10 september 2019De voormalige Italiaanse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, heeft zich maandag in Rome aangesloten bij een protest tegen de nieuwe coalitieregering. In een normaal land zou deze regering nooit tot stand gekomen zijn. “Een regering, die tot stand komt zonder het ergens over eens te worden, behalve over de angst en de zekerheid de verkiezingen niet te winnen”, zei Salvini.

Hij kondigde aan dat wanneer de nieuwe regering zou proberen om datgene te verwoesten wat zijn team “in een jaar hard werken heeft opgebouwd”, door “terug te keren naar de Fornero-wet en de havens weer te openen, dan zullen we haar dag en nacht in dit parlement vastspijkeren.”

Na het einde van de turbulente coalitie tussen de Vijfsterrenbeweging en de LEGA van Matteo Salvini werd op 5 september in Rome officieel een nieuw kabinet beëdigd.

Het nieuwe kabinet van minister-president Giuseppe Conte bestaat overwegend uit leden van de Vijfsterrenbeweging van Luigi Di Maio en de (socialistische) Democratische Partij (PD).

Bron: www.youtube.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/10 ... g-in-rome/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Lega (Italië)

Bericht door Pilgrim »

Salvini tegen Conte: “Met wie vormt u de volgende coalitie? Met Marsmannetjes of met gestoorden die geloven dat de aarde plat is?”

Geplaatst op 11 september 2019De voorzitter van de LEGA en voormalige minister van Binnenlandse Zaken van Italië, Matteo Salvini, heeft dinsdag in het parlement in Rome opnieuw het nieuwe Italiaanse kabinet bekritiseerd. Hij maakte grappen over de door Conte gevormde coalitie, alleen maar om aan de macht te blijven. “Met wie gaat u het volgende kabinet vormen? Met Marsmannetjes, met gestoorden die geloven dat de aarde plat is?”

“Ik benijd u (Conte) niet. Ook al zou een functie, die een product van verraad, onoprechtheid en persoonlijk belang is, de belangrijkste positie in de wereld zijn, dan zou ik deze positie, die ik nog geen 15 minuten zou kunnen innemen.”

Salvini richtte zich tot de parlementariërs voor de tweede vertrouwensstemming van de nieuwe regering van Giuseppe Conte, nadat ze maandag de eerste stemming had doorstaan.

“Dit is een regering die gebaseerd is op de verdeling van banen en op angst. De enige angst, die nu voor iedereen duidelijk is, is de angst om weer aan verkiezingen te moeten meedoen, door de Italianen naar huis gestuurd te worden en weer echt te moeten werken”, zei Salvini.

De voormalige vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken argumenteert dat de nieuwe coalitie tussen de rivaliserende Vijfsterrenbeweging (M5S) en de midden-linkse Partito Democratico (PD), die eigenlijk helemaal niet zo´n coalitie wilden, niet zou functioneren en eist in plaats daarvan vervroegde verkiezingen.

(“RT Deutsch” neemt de uitdaging aan om het gevestigde Duitse medialandschap wakker te schudden en met een alternatieve berichtgeving vragen te stellen bij gevestigde meningen. Wij tonen en schrijven datgene wat anders verzwegen of weggeknipt wordt. RT – Het ontbrekende stuk.)

Bron: www.youtube.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/11 ... e-plat-is/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80788
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Lega (Italië)

Bericht door Ariel »

Na toezeggingen van Duitsland en Frankrijk gaan de Italiaanse havens weer open voor bootmigranten. De twee landen zijn bereid elk een kwart van alle opvarenden op te nemen. "De nieuwe Italiaanse regering wil een humaner beleid en landen willen Salvini blokkeren.

Filmje onder aan het artikel.
Migrantendeal met Italië: 'Dit moet Salvini stoppen'

Na toezeggingen van Duitsland en Frankrijk gaan de Italiaanse havens weer open voor bootmigranten. De twee landen zijn bereid elk een kwart van alle opvarenden op te nemen. De rest moet verdeeld worden over andere Europese landen.

Het plan is nog niet afgestemd met de hele EU: Nederland zou er bijvoorbeeld niets voor voelen. Maar toch zetten de twee landen door. Volgens Gerald Knaus, architect van de vluchtelingendeal met Turkije, zijn de achterliggende motieven duidelijk. En die zijn niet alleen humaan, maar vooral politiek.

"We hebben gezien hoe Salvini in 2013 een partij had die op 4 procent stond en er 37 procent van maakte. Hij leek even de premier van Italië te worden. Een potentiële politieke aardbeving voor Europa. Dat is voorkomen. Maar dit lijkt de laatste kans voor Europese regeringen en de regering van Italië om te tonen dat je migratie kunt beheersen zonder Salvini's wreedheid."

Voorspelbare uitkomst
De Italiaanse oppositieleider Matteo Salvini voerde vandaag weer campagne tegen de nieuwe Italiaanse regering en hoopt dat de afspraken geen succes worden. Dat gebeurt als de aantallen migranten door de afspraken weer groeien.

Knaus zegt dat afwachten geen optie is. Er moet meer worden gedaan. "We moeten met Tunesië praten. Veel van die mensen komen daarvandaan."

"In realiteit hebben we de ene crisis na de andere, het hele jaar door", zegt Knaus. "Er worden een paar mensen gered, en die zitten dan weken op zee. Met een zeer voorspelbare uitkomst, want elke keer nemen Duitsland, en anderen zoals Frankrijk, Portugal en Finland, ze op."

Dat moet stoppen, vindt Knaus. "Salvini wordt er alleen maar populairder van. We moeten een beter systeem vinden. Het is nu urgenter dan ooit om een doorbraak te bereiken."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Lega (Italië)

Bericht door Pilgrim »

Zelfzekere Salvini spreekt 80.000 aanhangers toe: ‘Wij krijgen onze ministeries terug’

15 september 2019, 18:21

Afbeelding

Matteo Salvini, leider van de Italiaans extreemrechtse partij Lega en tot voor kort minister van Binnenlandse Zaken, heeft vandaag op een bijeenkomst van duizenden aanhangers in de Lombardische stad Pontida de nieuwe centrumrechtse regering in zijn land ervan langs gegeven en zijn vertrouwen uitgesproken dat zijn partij terug aan de macht zal komen.

"Ik kan graag zeven ministeries aan de verraders overlaten, want wij zullen ze binnen enkele maanden met interest terugnemen", zei Salvini die ook vicepremier was in de populistische regering van zijn Lega met de Vijfsterrenbeweging. Hij was het die in augustus de stekker uit die coalitie had getrokken.

Salvini hoopte na een sterke prestatie in de Europese verkiezingen zijn partij nog sterker te maken bij nieuwe verkiezingen. Maar de nieuwe coalitie van de Vijfsterrenbeweging met de linkse Sociaal Democraten (PD) verijdelde dat plan.

De organisatoren hadden op de bijeenkomst 80.000 mensen verwacht, maar exacte cijfers zijn er niet.

Volgens het Italiaanse persbureau Ansa hebben deelnemers aan de meeting een voor het linksliberale dagblad La Repubblica werkende videojournaliste lijfelijk aangevallen en haar microfoon vernield. Een andere journalist van de krant moest beledigingen slikken en werd ook lastig gevallen.

https://www.demorgen.be/politiek/zelfze ... s-terug%2F
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Lega (Italië)

Bericht door Pilgrim »

Salvini: onchristelijk Europa is geen Europa!

Geplaatst op 18 september 2019

Afbeelding

De leider van de Italiaanse partij LEGA, Matteo Salvini, riep de Italianen op tot een vreedzaam, democratisch en revolutionair verzet tegenover de nieuwe, Italië verradende, regering in Rome.

De leider van de LEGA verklaarde dat minister-president Giuseppe Conte de soevereiniteit en de economische belangen van Italië verkocht zou hebben en daarvoor werd geprezen door Merkel en Macron. Conte zou de havens geopend hebben, omdat hij dit aan de EU beloofde, en zodoende zou hij zijn functie hebben kunnen behouden – zei Salvini. De politicus zei: zodoende zou de regering-Conte niet “tegen Salvini, maar tegen 60 miljoen Italianen” handelen.

Volgens Salvini zou de huidige regering, bestaande uit de Vijfsterrenbeweging (M5S) en de linkse Democratische Partij (PD) het Italiaanse volk verraden hebben. Hij zette uiteen: terwijl de door niemand gekozen regering-Conte van de macht en de ministerszetels zou genieten, zou de LEGA weldra het zegevierende en ware Italië vertegenwoordigen. De migratiepolitiek van de linkse regering zou racistisch, kolonialistisch en slaven houdend zijn, omdat zij miljoenen mensen uit Afrika naar Europa zou dwingen om hen uit te buiten, en tegelijkertijd zou de regering de nationale identiteit, de cultuur en de geschiedenis van de Europese volkeren opofferen.

“Een onchristelijk Europa is geen Europa”, zei Salvini.

“Als je mijn vrouw en dochter met een boerka wilt bedekken, ga dan naar huis terug!”, zei Salvini tegen de migranten. Hij kondigde aan dat de LEGA een referendum ter behoud van de in het afgelopen jaar ingevoerde migratiebeperkingen zou initiëren mits de huidige Italiaanse regering deze beperkingen schrapt.

Aan het eind van zijn toespraak verzocht Salvini de deelnemers om elkaar de hand te geven en ze in de lucht te steken. Daarna zei hij dat de LEGA zich op een vreedzame, democratische, trotse en revolutionaire “bevrijding” van Italië zou voorbereiden en zich zou concentreren op werk en veiligheid. Hij voegde er aan toe dat de “LEGA haar deuren opent” voor alle Italianen die door de huidige regering of andere partijen teleurgesteld zouden zijn. “In plaats van een regering van de macht” dringt hij aan op een regering van het volk.

Volgens schattingen van de pers luisterden in totaal 80.000 mensen naar de toespraak van de LEGA-leider in Pontida. Dat is de symbolische plaats van de oprichting van de voormalige Lega-Nord, waar de partij sinds 1990 elk jaar een bijeenkomst houdt.

Bron: http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/18 ... en-europa/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Lega (Italië)

Bericht door Pilgrim »

Salvini valt huidige regering aan op rechts-conservatieve bijeenkomst

Geplaatst op 21 september 2019De voorzitter van de Italiaanse partij LEGA, Matteo Salvini, zei aan de rand van de jaarlijks plaatsvindende rechts-conservatieve bijeenkomst “Atreju” vrijdag in Rome dat het de huidige Italiaanse regering zou ontbreken aan “een serieuze meerderheid”. Ook liet de voormalige minister van Binnenlandse Zaken zich uit over Donald Trump en Vladimir Poetin.

De 22e editie van “Atreju”, een feest dat tot 22 september Italiaanse rechts-conservatieven op het eiland in de Tiber bij elkaar brengt, werd geopend met de gast Matteo Salvini. Salvini, voorzitter van de LEGA, werd door Giorgia Meloni van de partij “Fratelli d´Italia” (Broeders van Italië) op het podium verwelkomd en daarna door de hoofdredacteur van de krant “Corriere della Sera”, Luciano Fontana, onder de titel “Het Italië dat zal zijn” geïnterviewd.

“In september 2019, sinds de regeringswisseling, is het aantal migranten verdrievoudigd, meer dan 300%”, zei Salvini tegenover journalisten. “Het lijkt mij duidelijk te zijn dat minister-president Giuseppe Conte de Italiaanse grenzen in naam van iets verkocht heeft.”

Salvini zei ook enkele woorden over de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Russische collega Vladimir Poetin. Hij noemde de beide “grote staatsmannen” en zei dat “de Verenigde Staten van Amerika en Rusland weer samen zouden moeten werken en een dialoog zouden moeten voeren. Ik denk dat het intelligenter is om Rusland dichterbij Europa te leiden dan Turkije naar Europa te brengen.”

Salvini becommentarieerde ook de nieuwste zet van de voormalige voorzitter van de Partito Democratico (PD), Matteo Renzi, die de partij verlaat om een nieuwe groepering genaamd “Italia Viva” op te richten, met de woorden: “Het interesseert me absoluut geen ene moer wat Renzi doet. Het is een schande voor de politiek met een grote ´S´. Hij is iemand zonder waardigheid.”

Bron: www.youtube.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/21 ... jeenkomst/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80788
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Lega (Italië)

Bericht door Ariel »

Tienduizenden demonstreren tegen regering Italië

Afbeelding

Op een plein in Rome zijn tienduizenden mensen afgekomen op een demonstratie tegen de regering. Het protest is georganiseerd door de rechtse oppositiepartijen.

Oppositieleider Salvini van Lega, de grootste partij in de peilingen, had opgeroepen om massaal naar het protest te komen; hij beschouwt de nieuwe regering van Conte als illegaal. Volgens de politie zijn er 50.000 demonstranten afgereisd naar het Piazza di San Giovanni in Laterano in Rome.

In een toespraak begroette Matteo Salvini de mensenmassa op het plein. "Dit is niet het plein van Matteo, Giorgia, Silvio, maar van jullie allemaal. Hier is het echte Italië."

Carrièrepolitici
Salvini wil zo snel mogelijk van deze regering af, zegt correspondent Angelo van Schaik. "Dat wilde hij al in augustus toen duidelijk werd dat er geen nieuwe verkiezingen kwamen. Volgens hem is het geen regering van het volk, maar vooral van carrièrepolitici die hun eigen zetel willen warm houden."

De Lega-partij zat tot augustus samen met de Vijfsterrenbeweging in het kabinet en Salvini was vicepremier. Hij zei toen het vertrouwen op in de hoop dat er nieuwe verkiezingen zouden worden uitgeschreven. Die kwamen er niet omdat premier Conte een coalitie wist te smeden met de sociaal-democratische Democratische Partij.
Foto bij het NOS artikel
Dan lijkt het net of het niet zo druk is bij de demonstratie.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44672
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Lega (Italië)

Bericht door Mahalingam »

De angst bij de regeringpartijen voor verkiezingen is weer groter geworden. Bij de verkiezingen in Umbrië (nogal rood) heeft Salvini een grote overwinning geboekt.
De zoete wraak van Salvini’s Lega: verpletterende zege in Umbrië
Het is de zoete wraak van Matteo Salvini. Regionale verkiezingen zondag in de regio Umbrië, de eerste electorale test nadat hij deze zomer de regeringsmacht kwijtraakte, zijn een triomf geworden voor Salvini en de door zijn anti-migratiepartij Lega geleide rechtse coalitie.
[...]
In het traditioneel rode Umbrië, in Midden-Italië, kreeg de kandidaat van rechts dit keer 58 procent van de stemmen. Salvini’s Lega alleen kreeg al 37 procent. Salvini sprak van een „historisch resultaat” dat volgens hem laat zien dat veel kiezers bezwaar hebben tegen de machtswisseling deze zomer in de nationale politiek.
[...]
Niet alleen het slechte resultaat voor het verbond van Vijfsterren en PD zet vraagtekens bij de instabiliteit van het kabinet, maar ook de dramatische achteruitgang van de Vijfsterren. Vergeleken met de landelijke verkiezingen vorig jaar maart heeft deze partij inmiddels driekwart van haar kiezers verloren. Zij zakte naar 7,4 procent. De jonge partijleider Luigi Di Maio staat zwaar onder druk. Hem wordt een onduidelijke, zwalkende koers verweten.
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/10/28/de ... e-a3978250
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Lega (Italië)

Bericht door Pilgrim »

Salvini´s LEGA zegeviert duidelijk bij lokale verkiezingen in Umbrië

Geplaatst op 28 oktober 2019

Afbeelding

Overwinning in links bolwerk

Bij de regionale verkiezingen gisteren in de Italiaanse regio Umbrië behaalde de midden-rechts-coalitie onder leiding van de LEGA een duidelijke overwinning. De Senator van de LEGA, Donatella Tesei, kon volgens de definitieve verkiezingsuitslag 57% van de stemmen behalen.


Haar midden-links-contrahent voor de functie van president van de regio, Vincenzo Bianconi, haalde maar 37% van de stemmen. De LEGA van ex-minister van Binnenlandse Zaken Mateo Salvini haalde bij de verkiezingen voor het regionale parlement 37% van de stemmen, haar bondgenoot “Fratelli d´Italia” (Broeders van Italië) kwam op 10%.

Umbrië als traditioneel linkse regio
De rechts-conservatieve “Forza Italia” rondom ex-minister-president Silvio Berlusconi, eveneens behorend tot de midden-rechts-coalitie, haalde 5%. Voor het eerst sinds de jaren ´70 nemen midden-rechtse krachten de leiding van het traditioneel linkse bolwerk over.

“Deze overwinning van de midden-rechts-partijen is eclatant. Ik vier ook de sterke groei bij de verkiezingsdeelname”, zei Salvini blij. Hij was in de afgelopen weken onvermoeibaar door Umbrië getrokken om reclame te maken. De verkiezingsuitslag versterkt ook zijn eis naar vervroegde parlementsverkiezingen in Italië.

Nederlaag wegens socialistisch schandaal
De sociaaldemocraten moesten een hoge prijs betalen voor een in april uitgebroken schandaal in het gezondheidswezen van Umbrië. Meerdere lokale politici werden gearresteerd, de sociaaldemocratische presidente van de regio was uiteindelijk afgetreden en effende de weg voor vervroegde regionale verkiezingen. De partij had de regio in de afgelopen jaren geregeerd en haalde nog maar 22% van de stemmen.

Bron: www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/10/28 ... in-umbrie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Lega (Italië)

Bericht door Pilgrim »

Salvini komt naar Vlaanderen!

Geplaatst op 19 november 2019

Afbeelding

Groot nieuws! Op uitnodiging van onze Europese partij Identiteit en Democratie (ID) komt de Italiaanse toppoliticus Matteo Salvini naar Vlaanderen.

Salvini belichaamt als geen ander de principes van identiteit en democratie. Enerzijds is hij een van de meest vooraanstaande Europese politici die zijn macht als minister onmiddellijk aanwendde om de open grenzenpolitiek aan banden te leggen. Italië, dat aan de Middellandse Zee ligt, kreunde onder de immigratiedruk én de bijhorende criminaliteit. Salvini maakte echter schoon schip. Hij beloofde het land “straat voor straat, wijk voor wijk, plein voor plein” te zullen schoonmaken en deed dat ook.

Anderzijds is Salvini ook de man die de macht weer bij het volk wil leggen. In zijn bekende stijl geeft hij op zijn drukbezochte meetings iedereen aandacht. Hij luistert naar wat de gewone Italiaan wil en zet dat om in beleid. Uiteraard is hij ook kritisch over de regelneverij van de Europese Unie. Zoals hij zelf zegt: “De mensen willen terug zeggenschap over hun land, hun leven. Maar met deze EU gaat dat niet.”

Over Italië wordt soms geopperd dat het een politiek laboratorium is. Wat daar gebeurt, zien we later elders in de westerse wereld terug. Net daarom is het een unieke kans om de man die de komende jaren de toon zal zetten in de Italiaanse politiek zelf te horen zeggen waar het op staat.

Mis deze unieke avond niet!

Inschrijven kan HIER!


Geplaatst door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/11/19 ... laanderen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Lega (Italië)

Bericht door Pilgrim »

Matteo Salvini van Italië lanceert een nieuwe aanval op de EU vanwege het “dictatoriale” beleid. Salvini beschuldigde de Italiaanse premier ervan dat hij zonder het parlement te raad plegen een document heeft ondertekend over de aanpassing van het Europese Stabiliteits Mechanisme. Het ESM is een instelling waaraan de 19 leden van de eurozone zich in het midden van de schuldencrisis in 2012 hebben verbonden, maar het zonder overleg tekenen staat volgens Salvini gelijk aan hoogverraad voor de Italianen.
www.express.co.uk

https://ejbron.wordpress.com/2019/11/20 ... he-tijden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44672
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Lega (Italië)

Bericht door Mahalingam »

‘De linksen zijn de echte racisten’: Matteo Salvini haalt in Antwerpen hard uit naar Europese elites
wintig minuten Matteo Salvini: voor dat blitzbezoek huurde Identiteit en Democratie, de Europese partij van Vlaams Belang, gisteren de pas gerenoveerde Antwerpse Handelsbeurs af, en werd een privéjet gecharterd vanuit Italië. Het zegt wat over de oorlogskassen van de partij. Vlaams Belang en hun Europese verlengstuk zitten er sinds de verkiezingen warmpjes bij, en kunnen zich wat veroorloven. Al was er nog even ongerustheid, want de voormalige Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken liet flink op zich wachten. “Wereldsterren”, verzucht VB-parlementslid Sam Van Rooy. “Het is altijd miserie met die Italianen”, lacht Antwerps kopstuk Filip Dewinter.

“Een nieuwe hoop voor Europa”, leest het spandoek achteraan op het podium. Het slaat op de golf van populisme die de voorbije jaren de Europese verkiezingen in haar greep hield, maar meer nog op Salvini in hoogsteigen persoon. Hij is het gezicht van de strijd tegen “de identicide van de Europese Unie”, zoals Europarlementslid Gerolf Annemans het omschrijft.

Jarenlange vriendschap

Politiek is simpel voor Salvini: zij tegen de rest. Iedereen is tegen de Lega en hun vrienden. De pers, de televisie, de banken, het gerecht – de elite, kortom. In de ideologie van Salvini is het volk goudeerlijk, en willen de elites het volk kapot. “Ze willen één taal, één soort eten. Ook in België. Er zijn zelfs mensen die Kerstmis willen schrappen”, fulmineerde de Italiaan. “De enigen die van Europa houden, zijn degene die hier vanavond zijn.”

De vriendschap tussen Salvini en Vlaams Belang gaat al jaren mee. Aan het begin van de meeting haalt Annemans herinneringen op aan de eerste keer dat hij Salvini zag spreken, toen de Italiaan nog verre van een politieke vedette was. “Al na vijf minuten keken Geert Wilders en ik elkaar aan. We wisten het meteen. Deze man gaat Europese geschiedenis schrijven.”

Intussen is de Italiaan een lichtend voorbeeld geworden voor de Europese rechtspopulisten. Wat hij in eigen land voor elkaar speelde, is in Vlaanderen een natte droom voor veel Vlaams Belangers. Als minister van Binnenlandse Zaken zette hij keihard in op een beteugeling van de migratie naar Italië en Europa. “Zodra we weer in de regering komen, roepen we die boten weer een halt toe”, beloofde Salvini in Antwerpen. De kritiek die hij krijgt van linkse politici, vindt hij hypocriet: door hun genereuze migratiepolitiek, negeren zij de wil van de autochtone bevolking. “Links zegt altijd dat ze vreedzaam zijn, maar eigenlijk zijn zij de echte racisten. Zij zijn racistisch tegenover de Vlamingen en de Italianen.”

Ook de manier waarop hij campagne voert, is een inspiratie voor Vlaams Belang. Geen politicus weet beter dan Salvini hoe hij via sociale media elk uur van de dag campagne kan voeren. Zijn tijd besteedt hij liever aan selfies tussen het volk dan bij debatten in de Italiaanse Senaat.

En zoals het een moderne rechtspopulist beaamt, komt de grootste bedreiging van de islam. “Europa zal christelijk zijn, of zal niet zijn.” Dat Europa was overigens verantwoordelijk voor de vertraging van Salvini. De Lega-kopman voerde maandag in eigen land nog druk oppositie tegen een mogelijke hervorming van het Europese Stabiliteitsmechanisme (ESM), het reddingsfonds voor de eurozone. Of, zoals Salvini het omschrijft: “geld van de belastingbetaler dat naar de Duitse banken gaat.”
https://www.demorgen.be/politiek/de-lin ... ~bf16f1a1/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Lega (Italië)

Bericht door Pilgrim »

Salvini wil geen Nutella meer eten: “Ik wil liever bedrijven helpen die Italiaanse producten gebruiken”

Geplaatst op 11 december 2019

Afbeelding

De voormalige Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken van de partij LEGA laat zien hoe het moet: hij boycot met onmiddellijke ingang de chocoladepasta Nutella – vanwege de Turkse noten. Tijdens een optreden in Ravenna verklaarde hij nu dat Nutella hem niet Italiaans genoeg zou zijn. “Ik heb namelijk ontdekt dat Nutella Turkse noten gebruikt”, zei Salvini letterlijk.

Hij zou liever “bedrijven willen helpen die Italiaanse producten gebruiken. Ik geef er de voorkeur aan Italiaans te eten en de Italiaanse boeren te helpen”, benadrukte de populaire chef van de LEGA, die sinds zijn partij niet meer in de regering zit nieuwe verkiezingen eist en verkiezingscampagne voert. In de peilingen is de LEGA inmiddels de grootste partij.

In de regio Emilia-Romagna, waartoe Ravenna behoort, vinden eind januari regionale verkiezingen plaats. Salvini zet in op een overwinning van zijn kandidaat in dit traditioneel linkse bolwerk.

Bron: https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/12/11 ... gebruiken/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Lega (Italië)

Bericht door Pilgrim »

Salvini´s martelaarschap en de linkse vrees

Geplaatst op 21 februari 2020

Afbeelding

Het (nood)lot heet “Gregoretti”. Tenminste voor de voormalige Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (foto). In zijn ambtsperiode zorgde de chef van de Lega met zijn rigide koers van de “gesloten havens” in heel Europa voor veel lof en kritiek. In juli 2019 verbood hij het aan een boot van de kustwacht, de “Bruno Gregoretti”, een haven aan te doen.

131 migranten moesten vier dagen aan boord wachten. Pas toen andere EU-lidstaten zich bereid verklaarden om die onder elkaar te verdelen, mocht het schip aanmeren in de haven van het Siciliaanse Augusta. De zaak zorgde destijds al voor krantenkoppen – en keert zich nu tegen hem.

Er moet een proces aanhangig gemaakt worden tegen de “Capitano”. Het openbaar ministerie in Catania heeft al in december een aanklacht tegen Salvini ingediend – wegens vrijheidsberoving en ambtsmisbruik. Woensdag 5 februari heeft de Senaat de weg vrijgemaakt voor zo´n proces en de parlementaire immuniteit van de 46-jarige opgeheven.

“De verdediging van het vaderland is een heilige plicht”
De beide andere partijen rechts van het midden – de Forza Italia van Silvio Berlusconi en de Fratelli d´Italia van Giorgia Meloni – probeerden de oude coalitiepartner via een verandering van de dag-agenda te redden. Zonder succes.

“De verdediging van het vaderland is een heilige plicht. Ik blijf erbij dat ik mijn vaderland verdedigd heb”, herhaalde Salvini zijn standpunt in een verhitte discussie. “Hebben jullie een proefkonijn nodig? Hier ben ik. Mijn enige zorg geldt niet mezelf: ik vind het jammer voor mijn kinderen wat ze morgen in de krant moeten lezen.” Salvini duidde daarmee op de mogelijkheid bij een veroordeling geen politiek ambt meer te kunnen bekleden, wat door aanhangers van het rechtse kamp als de ware reden van het proces wordt vermoed.

De voormalige minister van Binnenlandse Zaken benadrukte dat hij destijds in volledige overeenstemming met minister-president Giuseppe Conte gehandeld zou hebben. Die zou echter niet aangeklaagd worden. Eenzelfde verwijt maakte hij aan Luigi Di Maio, de voormalige partijchef van de Vijfsterrenbeweging, die destijds minister van Economische zaken en coalitiepartner was.

Een pure politieke manoeuvre?
Salvini´s salvo vond echter geen gehoor, want noch Conte, noch Di Maio – nu minister van Buitenlandse Zaken – waren bij het debat aanwezig. Tussen de parlementariërs William De Vecchis (Lega) en Marco Pellegrini (Vijfsterrenbeweging) kwam het bijna tot een handgemeen. Voor de stemming verliet de fractie van de Lega de Senaat.

Dat het om een pure politieke manoeuvre zou kunnen gaan, wakkerde onlangs nog ex-minister-president Matteo Renzi aan, die met zijn fractie “Italia Viva” behoort tot de ophitsers van het opheffen van de immuniteit van Salvini. Renzi zei voor de tv-zender Raidue – vergelijkbaar met het Duitse ZDF – dat Salvini “geen misdaad gepleegd” zou hebben, maar een “enorme politieke fout”. Men zou hem aan een rechtbank uitleveren, omdat hij daar zelf om verzocht zou hebben.

Of Salvini´s “impeachment” net zo goed afloopt als dat van de Amerikaanse president Donald Trump, blijft met het oog op de politieke implicaties daarom twijfelachtig. Echter zowel een veroordeling als een vrijspraak van Salvini zou een boemerang voor het linkse kamp kunnen betekenen.

Nu al dreigt de chef van de Lega een martelaar te worden. De demonstratieve trouw van zijn geallieerden Meloni van de Fratelli d´Italia geldt als aanbeveling: mocht Salvini daadwerkelijk niet kunnen kandideren, dan zou haar de rol van aanvoerster van het rechtse kamp toekomen. Links verschaft zichzelf hoogstens een adempauze.

Rechts staat als een blok
Want ook de regerende anti-Salvini coalitie blijkt steeds meer een krakkemikkig werkje te zijn, dat alleen een identiteit vindt in zijn Salvini verhinderende houding. Diezelfde Renzi, die Salvini voor de rechter sleept, wilde graag de stemmen van de Lega in het parlement hebben om de impopulaire minister van Justitie Alfonso Bonafede met een motie van wantrouwen ten val te brengen.

De Vijfsterrenbeweging en de sociaaldemocraten hebben het met het oog op een hervorming van Justitie met de ex-premier Renzi aan de stok gekregen. En Di Maio, die onlangs het bijltje erbij neergooide als chef van de Vijfsterrenbeweging, wakkert nu de ruzie binnen de Vijfsterrenbeweging aan door ertoe op te roepen om tegen de eigen partij te protesteren, omdat de sociaaldemocratische coalitiepartner het verworven basisinkomen dreigt op te heffen.

Tegenover het linkse particularisme staat rechts daarentegen als één blok. Het martelaarschap van Salvinin zou het sterker dan ooit bij elkaar kunnen brengen. En de linkse vrees blijft dat een breuk van de coalitie en nieuwe verkiezingen Italië ingrijpend veranderen, voordat de rechtbank een vonnis velt.

Bron: https://jungefreiheit.de

Door: Marco F. Gallina

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/02/21 ... kse-vrees/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Lega (Italië)

Bericht door Pilgrim »

Salvini over het Coronavirus en de vluchtelingencrisis: “Men kan niet sterven aan de Europese bureaucratie”

Geplaatst op 7 maart 2020

Afbeelding

In een interview met de persgroep LENA beantwoordde Matteo Salvini (foto) o.a. vragen over het Coronavirus, dat Italië bovengemiddeld treft, en de vluchtelingencrisis aan de Turks-Griekse grens. Hij eiste opnieuw een hervorming van de EU.

De chef van de Italiaanse partij Lega, Matteo Salvini, heeft een interview gehouden met de “Leading European Newspaper Alliance” (LENA), waaraan o.a. kranten zoals “La Repubblica”, “Le Figaro” of de “Tages-Anzeiger” deelnemen. Daarin liet hij zich o.a. uit over thema´s als het Coronavirus, de EU-politiek of de vluchtelingencrisis aan de Turks-Griekse grens. In Duitsland publiceerde “Die Welt” de inhoud van het gesprek.

Hoewel zijn poging om in de zomer van vorig jaar nieuwe verkiezingen te bewerkstelligen mislukt was aan de vliegende coalitiewisseling van zijn regeringspartner tot dan toe, de “Vijfsterrenbeweging”, is Salvini in Italië volgens de nieuwste peiling van EMG Acqua nog altijd de op één na populairste politicus – net achter de cheffin van de eveneens rechts-conservatieve partij “Fratelli d´Italia”, Giorgia Meloni. Ook zijn partij gaat met 30% van de stemmen duidelijk aan de leiding. In mei worden er in zes provincies van het land verkiezingen gehouden.

Salvini: “Regering heeft te laat op Coronavirus gereageerd”
In verband met het Coronavirus beschuldigt Salvini de regering in Rome er van niet op tijd naar de waarschuwingen, die er al in januari geweest zouden zijn, geluisterd te hebben. Anders dan in Duitsland hebben in Italië de nationale autoriteiten in Rome het laatste woord met betrekking tot verstrekkende maatregelen zoals het sluiten van scholen of noodverordeningen ter bescherming tegen de uitbreiding van epidemieën.

“De gouverneurs van de Lega hebben op 3 februari alarm geslagen, waarop de regering ons meedeelde dat we niet zouden moeten overdrijven”, zegt Salvini. “Als ze eerder actief zou zijn geworden, dan zouden er nu minder problemen zijn.”

Ondertussen zijn onderwijsinstellingen van de staat gesloten. Op dit moment telt het land bijna 4000 Coronagevallen. Het nu in Rome besloten, € 3,6 miljard dure pakket maatregelen zou bij lange na niet volstaan om de crisis en haar gevolgen, waardoor Italië in de EU het hardst getroffen wordt, te overmeesteren. Salvini beschouwt minstens het tienvoudige aan geldmiddelen als noodzakelijk:

“De ondernemingen gaan er van uit dat er € 50 miljard noodzakelijk zullen zijn om de economie weer aan te zwengelen. Ieder punt van het bnp komt overeen met € 18 miljard. En schattingen gaan uit van een daling van 2%, wat betekent dat we minstens € 36 miljard nodig hebben.”

Excuus voor handelsoorlog tegen Italië
Het benodigde geld zou uit een conjunctuurprogramma voor bouwplannen van de staat moeten komen, bovendien zou de EU zich flexibeler moeten opstellen als het er om gaat Italië de vrije hand te laten in de omgang met de situatie. Er zou een recessie komen en veel terreinen zouden twee jaar nodig hebben om zich weer te herstellen.

Salvini verdedigde weliswaar het recht van elk land om zijn grenzen te controleren en de gezondheid van zijn burgers te beschermen – wat inclusief het recht zou zijn om Italiaanse staatsburgers bij binnenkomst te controleren of zelfs af te wijzen. Anderzijds, aldus Salvini, zou het virus als excuus worden genomen om een handelsoorlog tegen Italië te voeren:

“Enkelen zijn een handelsoorlog tegen Italië begonnen – en gebruiken het virus als excuus. Handelswaar is met het oog op Corona toch volledig onproblematisch, ook agrarische producten. Als iemand de invoer daarvan weigert, dan gaat het hem om economische belangen.”

Een opschorting van Schengen zou vanuit de optiek van de chef van de Lega voor de hand liggen, daarvoor zou het inmiddels echter te laat zijn.

Solidariteit met Griekenland in de vluchtelingencrisis
Wat voor de omgang met het Coronavirus zou gelden, zou ook voor thema´s als de euro of de migratiepolitiek moeten gelden, zei Salvini. Hij zou landenoverstijgende inspanningen ondersteunen om de EU van binnenuit te veranderen en het apparaat op deze wijze tot meer flexibiliteit te dwingen. De actuele crisis zou een test zijn:

“Als de EU haar regels hervormt en flexibiliseert, dan zou het zinvol zijn om er in te blijven. Maar als er altijd alleen maar een nee komt [...] men kan niet aan de Europese bureaucratie sterven.”

Salvini verklaarde zich met het oog op de actuele vluchtelingencrisis aan de EU-buitengrens solidair met Griekenland en de Griekse politie. Turkije zou niet aan de Europese standaards voldoen en men zou Athene juist nu niet in de steek mogen laten. Tegelijkertijd verdedigde Salvini zijn rigide vluchtelingenpolitiek in de tijd dat hij minister van Binnenlandse Zaken van Italië was.

“Vrouwen en kinderen konden altijd aan land gaan”, benadrukte Salvini. “En meer nog: de huidige Italiaanse regering heeft uiteindelijk humanitaire corridors verhinderd, via welke de mensen uit Afrika zouden hebben kunnen komen die werkelijk voor oorlog vluchtten. Ik heb het illegale binnensluizen van mensen bestreden.”

Vergrijzing bestrijden door betere gezinspolitiek
Ondertussen zouden de NGO´s, die in zijn ambtstijd grotendeels hun werkzaamheid van de private “zeenood redding” zouden hebben opgegeven, deze weer hebben opgepakt – met het effect dat het aantal aangekomen migranten verleden jaar van 240 naar 2700 gestegen zou zijn. Dit zou duidelijk het aantrekkende effect van de activiteit van de private “zeenood redders” aantonen. De gevolgen van de illegale immigratie zouden daarna in de Italiaanse steden zichtbaar worden. Salvini wees bovendien nogmaals het idee van de hand de vergrijzing, die ook in zijn land te zien zou zijn, door immigratie te willen bestrijden:

“Wat wij nodig hebben, is een gezinspolitiek, die het voor jonge Italianen mogelijk maakt een huis te kopen en kinderen te krijgen. En niet mensen in andere landen uit hun huizen te gooien om ze daarna onze fabrieken binnen te halen.”

Bron: www.epochtimes.de

Door: Reinhard Werner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/03/07 ... eaucratie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Lega (Italië)

Bericht door Pilgrim »

Salvini: “Als de massale amnestie komt, gaan wij de straat op!”

Geplaatst op 7 mei 2020

Afbeelding

De leider van de LEGA, Matteo Salvini, keerde zich in scherpe bewoordingen tegen het plan van de Italiaanse minister van Landbouw, Teresa Bellanova, om 600.000 illegale migranten te “regulariseren”, d.w.z. te voorzien van verblijfsvergunningen, om hen voornamelijk in de landbouw in te zetten als oogsthelpers. (even roddelen: Teresa Bellanova draagt in Italië de bijnaam “La marocchina”, omdat ze met de Marokkaan Abdellah El Motassime getrouwd is).

Volgens Salvini bestaat er een belangrijk verschil tussen hetgeen de regering zegt en hetgeen ze in werkelijkheid graag zou willen doen: “Wanneer men de arbeidsvergunning voor iemand met enkele maanden zou willen verlengen die een afgelopen arbeidscontract heeft, is één ding. Wanneer men echter anderzijds een willekeurige amnestie voor 600.000 illegale immigranten wil uitvoeren, is dat een huizenhoog verschil. Welk recht hebben dan de vier miljoen werkloze Italianen?”

De chef van de LEGA is er van overtuigd dat wanneer men nu een telefonische arbeidsbemiddelingscentrale zou instellen en de Italianen zou oproepen om zelfs de meest bescheiden banen te verrichten, waarvoor ze echter regelmatig en met waardigheid betaald zouden worden, “duizenden mensen zouden bellen die voor elke baan ter beschikking staan”.

Salvini kondigde voor het geval de regering aan haar plannen zou blijven vasthouden straatprotesten aan. (Bron: “voxnews.info”)

Bron: https://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/07 ... straat-op/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44672
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Lega (Italië)

Bericht door Mahalingam »

Salvini niet vervolgd voor weigeren migrantenboot
Een commissie van de Italiaanse Senaat heeft gisteren besloten dat Matteo Salvini niet wordt vervolgd voor het weigeren vorig jaar van een schip met meer dan honderd migranten aan boord. Salvini was toen minister van Binnenlandse Zaken.

Een meerderheid van de commissieleden verklaarde in deze zaak tegen het instellen van een onderzoek naar Salvini te zijn. Een stemming in de voltallige Senaat zou er nog voor kunnen zorgen dat de leider van de rechtse partij Lega alsnog wordt vervolgd. Oud-ministers kunnen in Italië alleen worden vervolgd voor hun daden tijdens hun functie als het parlement daarmee instemt. Het is nog onduidelijk of de aanklager om een stemming door de hele Senaat zal vragen.

,,Als minister van Binnenlandse Zaken was het mijn taak om illegale immigratie, mensensmokkel en slavernij tegen te gaan'', schreef Salvini op Facebook nadat de commissie haar oordeel had geveld.

Een openbaar aanklager besloot vorig jaar het schip na een aantal dagen alsnog toe te laten tot Italië, op basis van humanitaire redenen.

Salvini wordt wel vervolgd in een vergelijkbare zaak. Hij weigerde ook dagenlang om een kustwachtboot toegang tot Italië te verlenen. Aan boord zaten geredde vluchtelingen die in kleine bootjes hadden geprobeerd de oversteek te maken van Libië naar Italië. Die zaak zou in juli voorkomen, maar is uitgesteld tot oktober.
https://www.topics.nl/salvini-niet-verv ... =brand/ad/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Lega (Italië)

Bericht door Pilgrim »

Salvini: “Sociale woede zal het systeem ten val brengen”

Geplaatst op 10 juli 2020

Afbeelding

Boodschap van Matteo Salvini aan de huidige Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Luciana Lamorgese (kleine foto):

“Hebt u niet van sociale woede gesproken, die in september kan exploderen? Ik hoop natuurlijk niet dat uw regering zich niet houdt aan de beloftes op hulp bij ontslagen, geld voor zelfstandigen en bankleningen… maar maakt u eens een ritje door Rome om te zien waar de werkelijke problemen liggen”, zei Salvini, de voorganger van Lamorgese, tijdens een demonstratie samen met Ligurische parlementariërs van de LEGA op het Piazza Colonna.

“In plaats van hulp te betalen bij ontslagen, is de regering bezeten van veiligheidsmaatregelen: de prioriteit van minister-president Giuseppe Conte en zijn coalitie van de Vijfsterrenbeweging en de Partito Democratico bestaat er niet in om families in nood en ondernemingen financieel te steunen, maar financiële ondersteuning naar de coöperatieve verenigingen te leiden die illegale migranten opnemen”, aldus Salvini´s doelgerichte beschuldiging. “De regering – benadrukt hij – heeft er daarentegen helemaal geen haast mee om ondernemingen, handwerkers en mensen met vrije beroepen te helpen, die voor het risico van een totale economische ineenstorting staan. Integendeel, ze versnelt de opheffing van de geldboetes voor al diegenen die illegale immigranten ons land binnenbrengen. Deze regering bedreigt Italië!”

De gebeurtenissen in de afgelopen dagen overtuigen steeds meer Italianen ervan dat de enige oplossing erin bestaat om de ineenstorting van het heersende systeem van de linkse regering te wensen. Volgens hen is de Italiaanse staat niet meer te hervormen, omdat veel parasieten het levenselixer van het Italiaanse volk uitzuigen.

Conclusie van “VoxNews”: het is de tijd van de zondvloed, niet van de hervorming. Sociale woede is niet iets waarvoor men bang moet zijn, maar waarop men moet hopen. In plaats daarvan zal ongeïnteresseerdheid ons naar het uitsterven leiden.

(Bron: “VoxNews”)

Bron: https://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/07/10 ... l-brengen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80788
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Lega (Italië)

Bericht door Ariel »

Peiling: Italianen voelen zich bedreigd door migratie, willen Salvini weer aan de macht hebben

65 procent voelt zich bedreigd door migratie, wat een van de redenen zou kunnen zijn dat de opiniepeilingen een sterke impuls tonen voor het centrum-rechtse blok in Italië.

De meerderheid van de Italianen voelt zich bedreigd door de manier waarop de linkse regering van premier Giuseppe Conte omgaat met de migratiecrisis in het land en zou liever zien dat de leider van de Liga, Matteo Salvini, weer aan de macht komt, schrijft de correspondent in Rome van het Hongaarse conservatieve dagblad Magyar Hírlap.

In een opiniepeiling over immigratie die door het Italiaanse nieuwsportaal Affari Italiani werd uitgevoerd, verklaarde 65 procent van de ondervraagden zich niet veilig te voelen in hun eigen land als gevolg van de migratie, en zei dat Italië veel veiliger was toen Salvini minister van Binnenlandse Zaken was. Nog eens 55 procent van hen zou graag zien dat minister van Binnenlandse Zaken Luciana Lamorgese onmiddellijk wordt vervangen, terwijl 57 procent van hen de door Conte vastgestelde migratieregels als gevaarlijk ziet.

Conte heeft met succes de vorige, hardere houding van Salvini geëlimineerd, die effectief had voorkomen dat door NGO’s gesteunde mensensmokkelboten in Italië aanmeerden.

Salvini, die momenteel wordt vervolgd voor “ontvoering” vanwege zijn weigering om migranten van boord te laten gaan van NGO-mensensmokkelschepen op Italiaanse bodem, heeft zich vaak verzet tegen het migratiebeleid van de heersende regering, dat in veel gebieden van Italië tot chaos heeft geleid.

Honderden migranten zijn uit de quarantaines van het Coronavirus op Sicilië gebroken en de inwoners protesteren actief tegen de komst van nog meer migranten, wat het regionale hoofd van het eiland, Sebastiano Musumeci, ertoe heeft aangezet om het linkse regime te waarschuwen dat Sicilië geen migranten meer zou accepteren.

De afgelopen dagen is er een groeiend aantal anti-immigratie protesten geweest in de Italiaanse havens, op de eilanden en in de gemeenten, waarvan sommige zijn overgegaan in geweld.

Omdat de Italiaanse regering faalde om op tijd op de crisis te reageren, riep Toto Martello, burgemeester van het eiland Lampedusa, op tot een algemene staking vanaf maandag, nadat in één weekend 1000 migranten op zijn eiland waren aangekomen. In reactie daarop riep de regering van Conte Martello op voor besprekingen in Rome en de burgemeester schortte zijn stakingsoproep op totdat de onderhandelingen waren afgerond.

Uiteindelijk heeft Conte woensdagmiddag een ontmoeting gehad met Nello Musumeci, de regionale president van Sicilië. Tijdens de bijeenkomst zei Conte dat hij “openstond voor het idee” om de belastingvoordelen uit te breiden naar de inwoners van Lampedusa om de economische gevolgen van de immigratiestroom te verminderen, maar hij gaf geen details over wat dat precies zou inhouden. Conte beloofde ook vijf quarantaineschepen naar Lampedusa te sturen, die de migranten naar andere, minder belastende delen van Italië zouden vervoeren. Er werd echter niet gesproken over een wijziging van de immigratieregels.

Lampedusa is de belangrijkste toegangspoort tot Italië geworden voor asielzoekers die uit Noord-Afrika komen. Martello zegt dat het noodvluchtelingencentrum van Lampedusa, dat bedoeld is om 190 vluchtelingen te huisvesten, momenteel 1200 mensen herbergt.

Op dinsdag mocht het mensensmokkelschip Sea Watch 4, dat wordt geëxploiteerd door de Duitse Sea-Eye NGO uit Regensburg, van de burgemeester Leoluca Orlando aanleggen in Palermo. Het schip begon zijn missie twee weken geleden en heeft 353 illegale migranten aan boord. Sommige van hen, met Coronavirussymptomen, zijn geïsoleerd van de rest.

Opiniepeilingen kunnen tekenen van zwakte vertonen in de Italiaanse coalitieregering

De migratiecrisis in Italië heeft onlangs geleid tot een stijging van niet alleen de Liga, maar ook de Broeders van Italië partij (FdI), heeft haar steun in het afgelopen jaar meer dan verdubbeld, van 7 procent naar 15 procent in Politico’s peilingen. Fdi heeft aantoonbaar een meer hardline immigratie-standpunt houding dan de Liga.

De regering van Conte heeft ook een massale amnestie verleend aan ongeveer 600.000 illegale migranten, een beleid dat volgens Salvini alleen maar meer migratie naar het land zou aanmoedigen.

De partijleider van de Liga heeft ook consequent een overvloed aan video’s van migranten gepubliceerd die eenvoudigweg op Italiaanse stranden landen als een teken van het onvermogen van de regering om de migrantengolf die Italië treft te stoppen, die een dramatische stijging heeft gekend sinds Salvini als minister van Binnenlandse Zaken diende.

Een aantal spraakmakende verkrachtingszaken waarbij asielzoekers in de afgelopen maanden betrokken waren, kunnen ook een rol spelen bij de komende regionale verkiezingen in Italië op 20 september.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8539
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Lega (Italië)

Bericht door xplosive »

 
 
   
 
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Plaats reactie